Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ki lő több gólt két meccsen?

2009.05.14. 02:10 donnelly

Ki fekszik le kinek? Ki ad kölcsön egy shillinget csütörtökig? most a kérdés, ugyanis pontegyenlőségről, kétgólos Celtic előnnyel indul a két Glasgow-i társaság az utolsó két körnek, mégpedig a Hiberniannek köszönhetően, akik nem adták meg magukat a trónkövetelő Rangers attakjai közepette. László Csaba legényei egyelőre lapítanak a rájátszásban, talán pont ők dönthetik majd el az aranyérem sorsát az utolsó színben, mely a Paradicsomban kerül megrendezésre. Tovább után körülnézünk a két részre osztott mezőnyben, és rendhagyó videókkal kampányolunk a politikai korrektség mellett.

Zsugori skótok? Felejtsük már el!

Amennyiben a médiumok minden más kontextusban megtaltják kényszeledett politikai kollektségüket, úgy ebben a vonatkozásban sem kéne máshogy tenniük. És ne is tegyenek, ha szolult beléjük némi intelligencia, pláne úgy, hogy a skótok zsugolisága igazából mindössze - angolokhoz viszonyított - csólóság, illetve ezen poénkodni annyila filléles dolog, hogy még Kohn bácsinak is megélné. (Hoppá! - a szerk.)


FELSŐHÁZ

Derek Riordan olyan gólt lőtt, amit ha valamelyik magas szénhidráttartalmú Rolád és/vagy Dinnyó nevű labdapucoló rajzol a kapuba, rögtön címlapot ér videóval. Nekünk azonban kellő elégtétel, hogy a futballkatarakta közepén sikerült kiválasztanunk a játéknap legjobb meccsét, melyet a skót bajnokság felsőházából tekinthettünk meg.

A bajnoki címért daráló Rangers végigmelózta ezt a találkozót is az Easter Roadon, azonban egy luiszgársziás, ha azt mondom, gól, ha azt mondom, fotel mellé (mely ezúttal fotel lett) csak egy dugót tudtak bebrusztolni (Nacho Novo), és ezzel kiegyenlíteni a volt Celtic-csatár tizenhatról, álló helyzetből a bal felsőbe tekert találatát. A jobbára támadó és a labdát birtokló Gers-szel szemben szellemes kontrákat vezettek a hazaiak, és összességében megérdemelték a döntetlent. A Hibbies ezzel könnyen lehet, hogy megágyazott a másik ír-katolikus csapatnak, a Celtic ugyanis jobb gólkülönbségével a táblázat élére került, hiszen otthon 2-1-re verte a Dundee-t. Aberdeen-Hearts 0-0, vagyis az első hatosban a vezető leváltásán kívül nem történt semmi. Bhoys (80), Gers (80), Hearts (55), Dundee (53), Dons (50), Hibs (45) a jelenlegi helyzet.

Rangers-Aberdeen, Hibernian-Celtic, illetve Celtic-Hearts és Dundee-Rangers a további műsor, vagyis szinte biztos, hogy a nagyok ellenfelei komolyan fogják venni a meccseket, és minden gól számítani fog. A helikopter pedig Glasgow felett fogja várni, hogy melyik stadionba tegye le a serleget.


ALSÓHÁZ

A Motherwell megnyerte az alsósok bajnokságát a St Mirrenben elért 3-1-es sikerével, ez viszont a Haverek számára azt jelentette, hogy át kellett venniük a szamárpadot az igen hosszan ott tanyázó Falkirktől, köszönhetően utóbbiak Kilmarnockban elért 1-1-ének. Az Inverness-Hamilton is így végződött, és a 8-12. helyezettek közül még bárki kieshet. A szombati Falkirk-St Mirren ugyanúgy dönthet a lúzer kilétéről, mint a Kilmarnock-Inverness. Well (45), Killie (38), Accies (38), Caley (37), Kirk (35), Buddies (34).

 

14 komment

Címkék: d videó skót hibernian spl riordan

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr721120556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic_fan 2009.05.14. 12:58:55

Most már nem szabad hibázni! Hajrá Celtic!

Romanista 2009.05.14. 14:53:09

Nagyon kell megverni mindenkit Up The Hoops!

mickeyknox 2009.05.14. 16:21:23

az mennyire szép, amikor egy focicsapat mezén egy whiskey szerepel... :) nem mindenféle traktorok meg bankok.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 16:25:51

@mickeyknox: Ennek örömére a párom véletlenül viszkis vaniliáscukrot tett a muffinba:)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.14. 16:34:02

@donnelly:
elmúlt a szerelem?
már cukrozni kell a muffint?
;)

michellewild 2009.05.14. 16:34:37

Milyen tanácsot lehetne adni Csaba királyfinak a Celtic ellen? 11 ember védekezik 95 percen át, egy kontratámadással közben?
Vagy benyomni őket a kapu elé mint a rajzszöget?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 16:42:47

@michellewild: Szívem szerint az ifikkel állítanám ki a Heartsot, hogy biztos legyen a Celtic bajnoki címe, de mivel a Rangers-t tippeltem bajnoknak, így önnön hiúságomnak köszönhetően abban is találok vígaszt, ha a Rangers győ. Pláne ha a Falkirk meg kiesik:)))

Rangers10 2009.05.14. 17:38:16

Végre izgi a bajnokság :)
Tudom, tavaly is az volt, de akkor mégis prioritást élvezett az Uefa kupa.

Megkerestem a bajnokság kiírását, és az áll benne:
HA és amennyiben pontazonosság, majd gólazonosság, majd több lőtt gól azonosság esete forog fenn, AKKOR semleges pályán egy playoff meccsen dől el a sorsdöntő pozíció!

Milyen jó lenne már... :)

(aki látta a meccset, állást foglalhatna, hogy szerinte bent volt-e a labda vagy sem)

Különben meg, ha jövőre is hasonló izgalmas bajnokságot szeretnétek, akkor a Gersnek szurkoljatok, mert ha a zöldek nyernék, övék lenne a + 15 m pénz a BL-ért, ezáltal jobbakat tudnak igazolni, ezáltal nem lennének egyenlőek az erőviszonyok.
Remélem érthető voltam :)

Follow, follow!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 17:42:01

@Rangers10: Majd ha kiegyenlítettünk a bajnoki címeket illetően...;)

A labda szerintem nem volt teljes terjedelmével bent (de majdnem), bár a kamera nem volt vonalban. Asszem, jó ítélet született, de nem szólok egy szót se, ha megadják, nagyon nehéz szitu volt, és látszott a lassításon hogyan sasol a partjelző, tehát őket nem bántanám.

szferi 2009.05.15. 08:37:06

Hajrá Rangers!!! :)

(pedig már azt hittem, simán meglesz a bajnoki cím, nagyon nem kellett ez a döntetlen)

totii 2009.05.15. 09:46:54

Nincs itt írva, de a Hearts a Dundee Utd.-vel játszik a 37. fordulóban. Ha nyer a Hearts, harmadik, és számára érdektelen az utolsó forduló.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.15. 12:59:27

@totii: Így van, viszont a Celtic-Hearts rangadó, ebben a szezonban meg aztán végképp. Kicsi az esély arra, hogy Csabi lefekteti protestáns csapatát a katolikus Celticnek...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.15. 14:44:04

BRÉKING: Broadfootot kórházba kellett szállítani, miután az arcára robbant a mikróban melegített tojás...

Szerencsére már jobban van és hazamehetett, de hát ez mekkora lúzerság már...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/glasgow_and_west/8051673.stm

nils_h 2009.05.15. 14:47:46

@donnelly: auch!
De legalább nem a saját tojásai robbantak az arcába...
süti beállítások módosítása