Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Boulevard of broken dreams

2009.05.12. 16:45 Vendégszerző

A célegyenesbe érkezett a világ második legerősebb bajnoksága (bruhaha – a szerk.) 38 fordulóból lement 35, mindegyik csapatnak ennyi mérkőzés állt a rendelkezésére begyűjteni a hőn áhított pontokat. (Statisztikusok kedvéért az idény 92,1%-án vagyunk túl egyébként.) Egyesek már bemondták az All-in-t, mások bedobták a törülközőt, ami nem feltétlenül érthetetlen olyan esetben, amikor már csak egy csapat megítélésén lehetne kozmetikázni. A tabella legmélyebb árkát ásó Real Madridnak már esélye sincs lejjebb kerülni, felfelé pedig már csak a hit vihetné őket. Izgalmakban kétségtelenül továbbra sem lesz hiány, igazi csemegézés lesz az utolsó három forduló. Gyakorlatilag a kiesés ellen küzdő csapatok közül csak a Numanciát temetnénk –bár a mi üveggömbünk sokkal homályosabb, mint a PL-eseké, dörzsölésre nem reagál, és inkább dodekaéder alakú- a maradék két kieső helyre 5-en is jelentkezhetnek, a Valencia BL-ről szőtt álmait a hét végén feltámadt Atleti fenyegeti, de még a Depor sem mondott le a nemzetközi porondról. Hogy kinek hogy foszlottak szét az álmai és kinek hogy sikerült megvalósítani azokat a 30 gólos 35-ös kanyarban, az kiderül a tovább után!
 
Athletic Bilbao - Real Betis 1-0
Az Atleti úgy fogadta a Betist, hogy fejben már a Copa Del Rey serlegét emelgették Capparos legényei. Ami ragyogó lehetőség, hogy némi érme is kerülhessen a vitrinbe majd a 08/09es szezon után a csapatfotó mellé. A három pontot így is behúzták, pedig a kiesés ellen a Betisnek kellettek volna jobban a pontok.

Sevilla – Mallorca 3-1
A Sevilla már nem fogja hagyni, hogy a Valencia kiénekelje a szájukból a sajtot, ez a bronz Kanuté nyakában fog lógni május utolsó napján. Vagy előbb. A legforróbb meccsük ugyanis a Depor ellen lesz, amit ráadásul otthon fognak megrajzolni az andalúzok. A meccs elején még a Mallorca vezetett egy egységgel, de még kisebb összegben sem fogadtunk volna arra, hogy az eredmény ez marad. A szigetlakók egyébként egy az egyben befúrták magukat a tabella közepére, ha a Barca/Madrid/Villarreal hármas is végigmegy rajtuk, akkor sem hullhatnak ki az első osztályból.

Valencia - Real Madrid 3-0
Casillas estéiről két dolgot feltételezhetünk. Azon túl, hogy valószínűleg már a Barcelona féle 6-2 után is konstans pityereg álmában, valószínűleg az Ossian féle „elhagynak százak, jönnek ezrek” refrént hallgatva töri a fejét a búcsúajándékokon. Pedig ha még a legjobban várt rangadó után úgy éreztük, hogy benne még lobog valami dacos büszkeség, hogy ne hagyja az ebek martalékává csapatát, akkor a Valencia meccs után azt is elmondhatjuk, hogy kesztyűs főhősünk is megtörni látszott a roppant Valencia-rohamok súlyától. Kapusnak lenni sosem egyszerű, egy kapust pedig megérteni, hogy egy-egy meccsen mi játszódik le a kicsi lelki világában… Az első gólt még csak beMatatta a Los Che, de a Silva féle gólban már Casillas is benne volt érzésünk szerint. A Valencia megint úgy játszott, ahogy illik játszania egy Valenciának, nem is a bekapott három gól a baj, hanem az a gondunk hogy nem tudjuk eldönteni, hogy a csatársort, vagy a középpályát ostorozzuk jobban a fővárosiaknál. Az első helyzetet a második félidőben jegyezték a blancók és ennek okát inkább nem a hermetikus Valencia-présgépben keresnénk. Persze nem hiába vette gyorstipegősre a figurát a hazai csapat, jobban kell hátrafelé tekingetniük, mint Massának üres tankkal, ugyanis az Atletico egy pont távból tapossa a sarkukat. És azért ez a keret megérdemel egy BL-tagságot. Baraja gólja egyébként egyértelműen lesállásról született, és valószínűleg kézzel ért a labdába. 

Almeria - Sporting Gijon 3-1
Az Almeria akár már jóllakott óvodásként is végig aludhatja a következő három fordulót, kiesés biztos nem lesz a dologból, a nemzetközi kupa gondolatától pedig valószínűleg olyan távol vannak, mint a Gijon a bennmaradástól. Bár a jelenlegi hely (9) elég előkelő ahhoz, hogy törjék magukat megtartani. A Sportingnak a megrendítő ütést az utolsó fordulóban fogja bevinni a Recre, aki addig még túllép a Numancián.

Getafe – Osasuna 3-0
Vadócz végig pályán volt ezen a meccsen. A Getafének jobban kijött a lépés, az Osasuna kapusának meg nem. Roberto olyan szinten szerencsétlenkedte be a második gombócot, hogy még egy harmadik is lett belőle, már csak Uche védi ki alapon is megpróbálták a hazai betyárok. Getafében most egy kicsit nyugi lehet, de a következő körben annak a Depornak a pázsitján kell nagyfiúzni, aki nem titkoltan nemzetközileg álmodozik. 

Malaga - Racing Santander 1-0
Luque beverte a büntetőt a nyolcvanhetedikben. Ettől sokkal több lényeges nem történt ezen a meccsen. 

Recreativo Huelva - Deportivo La Coruna 1-2
Három pontért jöttek, három ponttal mentek. Három pontra vannak a Valencia papucsában, azonban inkább a Villarreallal van partiban a Depor, és igen rázós meccsek várnak még a sárga tengeralattjárókra, akik természetesen nem akarnának már süllyedni a tabellán. A Recre egyelőre kieső helyen. Még játszanak a Numancia és a Sporting ellen is. Ebből még bármi lehet. Ott majd eldől a kiesés. Egyébként a Deportivónak vizionáljuk azt a hatodik helyet. 

Valladolid – Numancia 0-0
A Valladolid hatalmas küzdelmek árán tartott otthon egy pontot a tökutolsó Numancia ellen. Pedig próbálkoztak a fiúk keményen, 13 kapura lövés és 60% labdabitorlás lett a vége, de igazából ezzel az egy ponttal nincs sokkal kijjebb a gödörből a Numancia.

Barcelona – Villarreal 3-3
Guardiola megette amit megfőzött. Az első negyvenöt után még nagy volt az ujjongás a Camp Nouban. A Villarreal első góljánál különös kegyetlenséggel hívjuk fel a figyelmet Puyol helyezkedésére, illetve a harmadik Barcelona találatnál arra, hogy Dani Alves ismét eltalálta a kaput szabadrúgásból. A második fele a történetnek kicsit úgy tűnt, mintha a tavalyi idénybe juttatta volna magát a Barca egy időgéppel, amiből Abidal kétséget kizáróan kiesett félúton és csak május 6-ig jutott vissza. A tizenegyes nem volt jogos, a bíró mindenesetre bekajálta, aztán befújta és erre nem lehet fogni azt, hogy ezek után ugyanazt csinálta a gránátvörös-kék alakulat, mint amivel a londoniak is orra buktak pont őellenük. Guardiola szélesre terpesztett ujjakkal mutogatta, hogy kettő helyen megfestett drótkerítést szeretne látni Valdez kapuja előtt, de aztán a Villareal hülyegyerek módjára csapott bele a levesbe. Bajnokavatás nem lett a Camp Nouban, a vendégeknek nagyon kellett az az egy pici pontocska a nemzetközi porondhoz, de kiderült az is a meccsen, hogy egy kevésbé motivált, kicsit kényelmes (és vélhetőleg nagyon fáradt) Barcelona miért nem dőlhet hátra. Igazából a Gudjohnsen cserét sem értettük. Iniesta sérülése pedig szintén nem a véletlen műve. Harmadjára sérült rá ugyanarra a combjáraIgaz, most a másik combján sérült meg, ám ennek okait így is a rengeteg lejátszott meccsben kereshetjük. Érthető, hogy de jó lett volna már most bajnoknak lenni, de azért óvatosabban kellene hajtani a katalán gőzgépeket. 

Atletico Madrid – Espanyol 3-2
A forduló második legkomiszabb meccse (a Valencia-Real Madrid után)! Ha Englandban az Arsenal túl fiatal csapat, akkor spanyolban az Atletico egyenesen hisztis kamaszgyerek módjára viselkedik. Először Perea heveskedik, jogos piros, majd még egy tizenegyest összekaparnak maguknak. De az Atletico nem is lenne Atletico, ha nem egy órányi emberhátránnyal, két gólos hátrányban átélt szünetről fordítaná meg a meccset. A hazaiak örüljenek, hogy van egy Forlán, egy Aguero a tarsolyban, akik odaemelték ezt a csapatot, ahol most van jelenleg. A hátsó alakzattal pedig muszáj lesz valamit csinálni, mert a nemzetközi porond nagyon könnyen cirkuszi poronddá válhat a számukra, aztán pedig lesz sírás. Bár lehet, hogy ha a védelem bénázása nem húzná fel így az előbb említett kettőst, akkor ők se lennének képesek bemenni Szőkehulk-Kicsihulk üzemmódba. Az Espanyolnak meg jár a taps. Megérdemlik hogy nem fognak kiesni.

359 komment

Címkék: spanyol összefoglaló la liga vendégszerző

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr671117440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2009.05.12. 17:13:18

Hát, erősítés azért ráférne erre a Barca-keretre is. Legalább annyi, hogy időnként lehessen tartalékolni. Meg minden tiszteletem a katalán neveléseké, de azért ne menjünk át Bilbaoba, mert az nem segít a versenyképességen. Valdest csak az tartja a kapuban, hogy katalán, bár szerintem Puyol teljesítményén meg épp az dob annyit a szükségeshez, hogy katalán, és odateszi magát, a Milanban nem lenne ilyen jó.

szeme közé, laposan! 2009.05.12. 17:17:41

"Baraja gólja egyébként egyértelműen lesállásról született, és valószínűleg kézzel ért a labdába". Hülye.:):):)

bjoe0502 2009.05.12. 17:18:24

valencia lesz a negyedik, most hétvégén eldől az atletico ellen...villareal meg megharcol a deportivoval a 6.helyért.
hogy miért atletico védelem bohóc, valencia támadó sor világklasszis, Villanak pichini trófeát:D

Asidotus 2009.05.12. 17:19:11

Az Atletico Madridnál meg félek, hogy lenyúlják Forlant és Agüerót. Borzasztó nagy pénzek vannak pedig a matracosoknál, és ha egyszer sikerülne értelmesen igazolniuk a védelembe, akkor bajnokesélyesek lehetnének

bjoe0502 2009.05.12. 17:19:47

baraja az év gólját lőtte:D...a másik meg hogy ha marchena kötényt oszt 1 meccsen az az ellenfél szégyene:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.12. 17:26:02

@bjoe0502: éppen fordítva az Atleti fordítja maga javára az állást.

Papp Sanyi 2009.05.12. 17:37:28

Nem értem, hogy a Real miért nem játszatja a Castilla-s srácokat? Lehet, hogy ők is kapnak 3at a Valenciától, de legalább megdöglenek közben. Ezek meg... Mindenki tudja, hogy takarítás lesz a nyáron, akkor meg miért nem hajt vagy fut vagy mittudomén (ezért nem kéne azokat játszatni aki úgy is megy évvégén). Szó szerint ténferegtek a pályán, akkor jelentsen inkább sérültet aki nem akar már játszani vagy vmi. Ebben Ramosnak is nagy hibája van (teszem hozzá, nem is csoda, hogy ő is beleszarik, hisz repül). Ez a szurkolók szemenköpése. Írom mindezt úgy, hogy utálom a Madridot.

nasteey 2009.05.12. 17:56:10

@Nűnű: Tökéletesen egyetértek. Talán a legerősebb kezdő 11 a Barcáé (egy glory-különítmény már nyomozza az ip-met, ha többet nem írnék, tudjátok... :) ), de ami mögötte van, nagyon vérszegény. Szóval elfér Ribéry. Is. És a középpályára is jöhetne valaki, ha nem akarják ott kipróbálni Sanyit.

Valdestől viszont falnak megyek, kb. 837326917-szerre. Sokkal több meccset hoz, mint amennyi elmegy rajta, kijönni nem tud, de vonalon a legjobbak egyike. Felesleges elő venni, semmi hülyeséget nem csinál, bár azt elhiszem, hogy számít, hogy saját neveléső katalán.

Puyolnál viszont tényleg érezni, hogy sokat számít, hogy él-hal a csapatért. Mondjuk sajnos mostanában így is kevés. :/ Viszont máshol tuti, hogy gyengébb lenne.


Ja, és pontosításképpen, Iniesta most a másik combján sérült meg.

IronRock 2009.05.12. 18:01:03

Real-nál az a legnagyobb baj, hogy kurvára azt várja egy hete az egész keret tudat alatt (mióta a Barca ledózerolta őket a Bernabeu-ban az El Clásico-n), hogy legyen vége minél előbb a szezonnak. Motiváció ohne, bajnoki cím elérhetetlen, a harmadik helyezett Sevilla pedig szakadéknyi távolságból követi őket. Innen mozdulni sehova nem tudnak, Kupából és BL-ből meg már régen kiestek. Ugyan kellene hajtani a szurkolókért és a presztízsért ha már egyszer a Real-mezt viselik, de ebből a keretből én ezt nem nézem ki (egy-két játékos kivételével).
Nyáron el kell küldeni a keret több mint felét, jöhetnének az ésszerű igazolások, de Ramos se hiszem hogy maradni fog. Neki kell pár év amíg felépít egy jó csapatot, a Real-nál azonban nem a türelmükről híresek.
A teljes védelem mehetne a francba, Ramos (és talán Marcelo) kivételével.
Középpályáról Van der Vaart, Mamadou Diarra, Drenthe szintén.
Csatársor jó így, se Raúl-ra se Higuaín-ra különösebben nem lehet panasz, ők tették amit kell és lőtték a gólokat. Arról nem ők tehetnek hogy a csapat többi része olyan amilyen. Huntelaar-nak még meg kell találni a helyét, Van Nilstelrooy meg remélem visszatér és lesz még 1-2 jó idénye, mert ritka jó befejező csatár.
Szóval a következő szezon se a Real éve lesz. Itt most építkezni kell, az pedig idő.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.05.12. 18:41:28

Érdekes, amit a Real-ról írtok, hogy el kellene küldeni a fél csapatot.
Szerintem a Valencia és az Atletico Madrid (meg a tavalyi Zaragoza) is legalább olyan erős kerettel rendelkezik, mint a Real. Így a második helyet is erősnek érzem. Ebben a keretben van kraft, és csak 2-3 erősítésre lenne szükség + jöhetne pár fiatal spanyol
ez az egész azonban nem az ő stílusuk, főleg nem új elnökkel...

drosiii 2009.05.12. 18:46:37

@Altobelli: Azért az erős hogy van benne kraft. Tény, hogy a saját szintjüket képesek legyőzni, de a fontos tétmeccseken megalázták őket. És ez nem fog változni ugyanezzel a kerettel. Ha BL-ben tényezők akarnak lenni, akkor tényleg nagy változások szükségesek...

horas 2009.05.12. 18:49:20

@IronRock: Az elsőlépés hozni egy komoly edzőt és hagyni dolgozni.tény,hogy nagyon magason van a mérce és ezért a türelem is kevés,de ez máshogy nem megy.Az átigazolásokhoz meg annyit,hogy inkább a C.Ronaldo-ért fizessenek 80millát mint a Huntelaar/Sneijder/Van Der Vaart álomtrióért.Én azt mondom Ibra-CR-Kaká hármasból sztem 2tőt meglehet szerezni most nyáron.Mindenesetre sok csapatnál(Inter,Chelsea,Juve,Real...) lesz nagy jövés menés,izgalmas nyár elébe nézünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.12. 18:51:23

@donnelly: Vendégszerző - nahát, ezek a modern indián nevek :-D!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.12. 18:53:35

@poolfanati:

És ki volt az a szerkesztő, aki azt a buta kisbetűs megjegyzést tette? Vagy úgy értette, hogy valójában a spanyol az első?
:-)

Egyébként üdv a posztnak és a Vendégszerzőnek! Épp ideje volt lépni valamit spanyol-ügyben, mert elöl és hátul is "fokozódik a helyzet"...

Henke 2009.05.12. 18:54:19

@poolfanati: én írtam a cikket
@szeme közé, laposan!: ;)
@donnelly: az nem indián név! :( az az igazi nevem! csak a gmail megfordítja a sorrendet:( de úgy tényleg elég indiánosan hangzik :D azt hittem pote tudja h én írtam

Henke 2009.05.12. 18:56:34

@popp: hehe
@Csöncsön: "Egyébként üdv a posztnak és a Vendégszerzőnek!" - ezért köszi

És ki volt az a szerkesztő, aki azt a buta kisbetűs megjegyzést tette? -direkt kezdtem így a cikket. már a végén úgy beszélt mindenki szeretett La Ligánkról, mintha egy utolsó céda lenne...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.12. 19:02:29

@Henke: "már a végén úgy beszélt mindenki szeretett La Ligánkról, mintha egy utolsó céda lenne..."

Hát ja... :-(

Pedig amikor magából kikelve tombol 55.000 ember, mert Forlán a 92. percben egy zseniális Simao-passzt értékesítve belövi az emberhátrányos fordítást jelentő gólt, na akkor úgy érzem, hogy ennél csodálatosabb bajnokság nem is létezik. (És nem is vagyok Atlético-szurkesz, az Espanyol bennmaradását viszont szívemen viselem.)

Gratula tőlem is!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.12. 19:07:59

@Csöncsön: _benito követte el, de én nagyon jóízűt nevettem rajta:)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.12. 19:15:54

@donnelly:

Tudom, hogy szerinted a skót megelőzi a spanyolt. De melyik volna a másik? ;-)

IronRock 2009.05.12. 19:34:49

@horas: a türelem sose volt a Real-vezetés erőssége, még egy olyan edzőt is el tudott küldeni a balfasz vezetés mint Del Bosque, akivel páros évben BL-t, páratlan évben bajnokságot nyert a Real... és utána meg jött a stabil mélyrepülés a galaktikusokkal, amit Capello állított meg két éve, de őt is elküldték.
Most komolyan, én nem tudom ki lenne olyan hülye, hogy elfogadjon bármekkora pénzt a Real vezetőedzői posztjáért és cserébe kitegye magát a folyamatos támadásoknak sajtó és a szurkolók részéről, mielőtt a munkája beérhetne, mert az ugye legjobb esetben is egy szezon ha megvannak azok a játékosok akiket kért, ha meg nem, akkor több is lehet. És hogy 5-10 meccses gyengébb széria esetén elküldjék. Én még emlékszem rá, hogy mikor Rijkaard lett a Barca edzője, eleinte a középmezőnyben tanyáztak...aztán beindult a henger, és másodikként végeztek a Valencia mögött, a következő két évben meg leverték a teljes mezőnyt és a BL is összejött. És csak tavaly küldték el Rijkaard-ot a szezon végén, mikor már második éve nem nyertek semmit és a csapat teljesítménye is eléggé visszaesett. De ennyi türelem a Real vezetőségében sose lenne.
Én meg azt mondom: CéRonaldo nem jó ide. Egyrészt más a játékrendszer amihez a MU-ban hozzá van szokva, és ő nem tud és nem szeret védekezni, megoldja azt ott helyette Carrick, Fletcher, Evra, O'Shea, Park, stb. A Real középpályás védekezése meg szinte közröhej tárgya az elmúlt években, mivelhogy nincs is. És egy olyan keret nem bírna el CR mentalitású játékost, aki primadonnaként viselkedik a pályán, ha összejön neki akkor nagyon megy, de amúgy kerékkötője a csapatnak. Pláne 80 millióért. Kaka sokkal ésszerűbb döntés lenne. Ibra meg nem kell a Real-ba. Befejező csatár van és azok nem is nyomják rosszul, a középpályát és a védelmet kellene megerősíteni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.12. 19:38:04

@Csöncsön: A Championship és a feröeri bajnokság még mindenképen előtte van;)

Strigo 2009.05.12. 20:23:50

Pancho legközelebbi cikke a BL-döntő előtti "Mocskos Barcelona!" lesz?

argentin#21 2009.05.12. 20:44:19

csak egy kis pontositas... az "Atleti" becenev az Atletico Madridé :)

kroos 2009.05.12. 20:56:21

@Henke: szerintem is korrekt.Grat.
Most olvastam hogy Di stefano egy Honvéd reál meccsen.ami 5-5 lett- a kezdés után rárohant Bozsikra aki lazán bokából megbörözte...persze Di stefano elmondása szerint egész meccsen loholt utána hogy visszaadja...de nem sikerült neki.......

kroos 2009.05.12. 21:04:53

TTTTTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRR

Dzsúd Horse 2009.05.12. 21:11:05

Az látszik, hogy a két fő meccset látta a szerző, amivel semmi gond, hiszen nem lehet minden meccset megnézni. De számtalan meccsösszefoglaló fellelhető a neten a kisebb meccsekről, amikből össze lehetett volna alibizni valamit. De tényleg korrekt, iparos munka lett, végre spanyol poszt, gratula.

A nemzetközi szereplésről szerintem nem csak a Depor, de még a Malaga sem mondott le. Szépen csöndben besunnyoghatnak a hatodik helyre. Legalábbis remélem hogy így lesz, sorsolásuk alapján nem lehetetlen.

halareaal 2009.05.12. 21:33:04

azért elég vicces ezen a Madridon pont a küzdőszellemet számon kérni... egész szezonon át küzdött a csapat, lehetetlen körülmények közt tartotta a lépést a Barcelonával, úgy h 16 vagy mennyi meccsen keresztül veretlen tudott maradni, miközben a játék ezeknek a meccseknek a felén ha igazán ment. aztán jött egy ilyen verés, a Madridnak tényleg 0 motivációja maradt, ezzel szemben a Valenciának végre megy a játék, nincs sok sérültjük és még harcolniuk kell a BL indulásért. semmi meglepő nem volt ebben a meccsben sajnos. azt énsem értem, miértnem játszatja Ramos a a castillás srácokat, legalább párat ki lehetne próbálni.

Dzsúd Horse 2009.05.12. 21:46:27

18 veretlen meccs, 1 döntetlennel, 44-8-as gólaránnyal.

bjoe0502 2009.05.12. 21:57:07

a valenciában is vannak sérültek , meg gazdasági csőd satöbbi, nem hiszem hogy ez annyira előny lenne a többiekkel szemben

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.12. 22:11:36

@Henke:
pote tudja,
csak netproblemakkal kuzd, igy csak tovabbitottam ASAP
koszi,
kiru

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.12. 22:13:43

@pote: benito is köszöni, csak neki meg éppen a pofájába robbant egy láda fos, és rohanvást nyomta be a posztot minimális szerkesztéssel.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.12. 22:25:50

@_benito:

De persze a zárójeles torzításokra volt ideje, eh. :-)

IronRock 2009.05.12. 22:33:04

@halareaal: A Real-nak az utolsó lehetősége lett volna ha megveri a Barca-t az El Clásico-n hogy legalábbis szorossá tegye a befutót, vagy akár bajnok is lehessen és menthesse ezt az igencsak elcseszett szezont. Ehelyett olyan zakóba szaladtak bele otthon a Barca ellen, amiért könnyen lehet hogy vehemensebb szurkolók más helyeken meglincselnék a játékosokat. És itt most jöhet mindenki azzal hogy a Real-nak semmi nem jött össze a Barca-nak meg minden, de a közelmúltból merítve én nem hiszem, hogy a Capello-féle Real hagyta volna hogy hazai pályán így megalázza az ősi rivális. És még vegyük hozzá a szégyenletes BL kiesést is...
Szép az amit Ramos eddig elért ezzel a kissé...khmm..."érdekes" kerettel, de a tény ettől még tény marad. Nyáron nagytakarítás lesz mind a játékosok, mind a Real labdarúgásért felelős tagjai közt, és csak bízni lehet benne, hogy ennek pár év múlva pozitív eredménye lesz. Mehet Mijatovics is (már sokkal korábban mehetett volna), és vele a fél csapat és a szakmai stáb egy része.
Hozzanak egy klasszis új edzőt akár vagyonokért, és hagyják végre dolgozni. És akkor - pár év múlva - lehet olyan kategóriájú Real mint ami most a Barca. Különben nem.

BK 2009.05.13. 01:08:50

jó lett ez, Henke! mi kell ahhoz, hogy ne csak vendégszerző legyen? vizsga a feröeri utánpótlásbajnokság utolsó két szezonjából, meg rákendroll-kulturális teszt?

mickeyknox 2009.05.13. 07:18:27

@BK: és állásfoglalás, vajon liv tyler jó csaj-e? :D

Tika_ 2009.05.13. 10:40:34

Henke, köszi és grat. Reméljük első poszt, de nem utolsó ebben a témában!

@IronRock: "Most komolyan, én nem tudom ki lenne olyan hülye, hogy elfogadjon bármekkora pénzt a Real vezetőedzői posztjáért"
pl. a Nagypofájú Bunkó. Már nyilatkozgatta, hogy nem tetszik neki az olasz foci, és hogy Spanyolországban akarja folytatni - és nyilán nagyobb esélye van a Realra, mint a Barcara.

Kaká védekezik jobban, mint CR7? nemár...

shinigami 2009.05.13. 10:53:36

@Tika_:
tok8 1ikse vedekezik
ribery kene, 1 kozephatved, 1 vkp mindenkepp meg egy edzo akit hagynak dolgozni (nem fel evig)
nyilvan az elso evben nem nyernek bl-t de kiindulo alapnak jolenne foleg ha a most taovzok helyet akar fiatalabb spanyol jatekosokkal toltenek fel es persze Szalaival :)

jawbone 2009.05.13. 11:20:47

@Tika_:
Murinnyo nem is rossz otlet, neki van annyi ver a faxaban h siman padoztatja Rault ha kell, plusz nulla mp alatt megoldana a vedekezesunket.
ha emelle tud tenni egy igazolast ami csak fele annyira jo mint az Essien-vetel volt Cselszkis koraban, akkor mar alakul is egy olyan keret ami versenyben lehetne a Barcaval, ha nem is lennenk jobbak de legalabb nem kapnank egy 6ost...na jo, nem allok neki almodozni :D

BK 2009.05.13. 11:50:28

@jawbone: és persze minden Real-drukker szívesen venne egy Mourinho-féle kezdőcsapatban mondjuk egy esetleges MahmadouDiarra-LassanaDiarra-XabiAlonso-Gago szuperattraktív/kreatív négyest. :-)

Messi88 2009.05.13. 11:50:49

@jawbone: Jól értem hogy egy Real szurkoló antifutball-Mourinho-t akarja szeretett csapata élén látni? Hova süllyedtek még? :)

shinigami 2009.05.13. 11:55:56

hat jobblenne mint mondjuk a nyartol munkanelkuli ancelotti vagy ranieri

mickeyknox 2009.05.13. 11:56:22

@Messi88: úgyis csak a NÉV számít... ha jön perez

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.05.13. 12:08:53

@drosiii: távol álljon tőlem, hogy a Real Madrid jelenlegi keretét alkalmasnak tartsam bármire
egyetértek abban, hogy változtatásokra van szükség, csak azzal nem, hogy megint a fél keretet ki kell cserélni
szerintem az új szezonhoz, a szokás szerint rendelkezésre álló zsáknyi pénzből 3 "erős" igazolásra lenne szükség pl.: Senna/Xabi Alonso, Ribéry/Silva, Juan/Garay
ezeket a posztokat egyébként 0 euró ráfordítással is meg lehetett volna oldani a jelenlehi helyzetnél jobban (Cambiasso, Samuel, Robinho)

Messi88 2009.05.13. 12:32:00

@Altobelli: Ancellotti sztem sokkal nagyobb edző. Mou. szinte mindent tálcán kapott, csak a szája nagy. lásd Bölöni-Porto, Ranieri+valag pénz Chelsea, Mancini-Inter. Anc. csapata kiöregedett, nem tom erről mennyire tehet, de régebben számomra a legélvezhetőbb focit játszó olasz csapatot dirigálta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.13. 12:43:22

@Messi88: Bölöni a Sporting edzője volt és nem a Portoé! Abból a Portoból Mou csinált nagy csapatot bajnokságokat, kupákat, UEFÁt és Bl-t nyert velük, nagyjából mindent amit lehet.

Messi88 2009.05.13. 12:50:04

@popp: sorry, ettől még a csapatai "játéka" nézhetetlen

shinigami 2009.05.13. 12:57:17

@Altobelli:
garay nyartol mar a real jatekosa

Henke 2009.05.13. 13:09:02

@argentin21: hopp, tényleg. köszi. tudom. a legszörnyűbb az, hogy még tudom is :D és még át is olvastam, de benne maradt :d
@Pesszimista Pista: láttam az ATLETI-Espanyolt is. bár elhiszem ha ez nem jött át, sok volt a "zavaró" körülmény -nem volt nálam sör...- :D összefoglalók, egyéb, videok vannak sok helyen, viszont nem akartam belemenni a percről-percre elemzésekbe sem. Az nem ennek a blognak a stílusa:)
@BK: Rákenroll teszt, végre!?!? XD
@Tika_: köszönöm neked is, és a töbieknek is! Így már utólag elmondom, hogy azért féltem a véleményektől -egyesektől jobban, mint kettesektől:P- főleg azok után amilyen hadiállapot volt itt néha a vérmes spanyol szurkerek között :D

További jó szurkolást!

jawbone 2009.05.13. 13:12:10

@Messi88:
sorry, de amit te irtal az meg siman nem igaz:)

abban viszont egyetertunk h nem o jatszatja a vilagtortenelem lexebb focijat

azert tavaly/tavalyelott mikor lof@szt sem nyert a Barca, lehet te is rugalmasabban alltal volna az edzokerdeshez, baratom...

Messi88 2009.05.13. 13:17:21

@jawbone: hidd el, ő lett volna az utolsó...Pedig még fel is merült a neve...brrr

Messi88 2009.05.13. 13:18:56

nem hittem volna, hogy az Interből képes még ennél is unalmasabb csapatot csinálnia, de sikerült, no hiába is, egy zseni az ürge

jawbone 2009.05.13. 14:43:27

@Messi88: gondjaid vannak a szovegertessel, apam ugyhogy most beirom egesz lassan, tagoltan hogy te is felfogjad:

senki nem mondta h szep futballt jatszat, en sem, mas sem

azt viszont h piszok sikeres azt nehez lenne tagadni, szamold ossze a bajnoki cimeit, kupait, es ne feledd az eletkorat sem. az altalad -hajanal fogva- elorangatott Ranieri sokkal idosebben fele ennyit sem nyert

Ancelotti eredmenyekben valoban merheto a gonosz portugal torpehez, de Ancelottinak nem stilusa az azonnali eredmenyesseg, marpedig Madridban -sajnos!!- nincs turelem.
azok kozott az edzok kozott akik realisan elerhetoek lesznek a nyaron, messze Dzsozenak adnam a legnagyobb oddsot arra h rogton visszavegye a bajnoksagot-ha egyaltalan valaki meg tudja fogni a katalanokat jovore..
teny hogy nem lesz egy gyonyor a jatek kepe, de hat ez van, vazze jelenleg ezzel is beerjuk/nenk

nagyjabol ugyanez volt a szitu Capello alatt is, egesz evben mindenki -en is- lazongott h milyen szarul jatszunk aztan az utolso forduloban csak elmartuk a cimet, pont a Barca elol, rogton szimpi gyerek lett:D

SamS 2009.05.13. 14:56:57

@Messi88: Nagyobb edző, mint Ancelotti az biztos. A jelenlegi mezőnyben az egyik legnagyobb.

Csörszike 2009.05.13. 15:08:27

@jawbone: egyáltalán miért nem merül föl egyáltalán, h j.ramos maradhatna is? szvsz ezzel a kerettel idáig versenyben lenni a bajnoki címért ezzel a barcával, az edzői bravúr. Altobellivel egyetértek a posztokra igazolás tekintetében. de ha nyer az elnökválasztáson az öreg építési vállalkozó, akkor megint vesznek 8 aranylabdás csatárt, oszt csókolom:-)) az a csapat pedig, amelyik pár éven belül elengedi makelelét és cambiassot, mindenféle pótlás nélkül, az megérdemli, h a saját hányásába fulladjon...

Csörszike 2009.05.13. 15:10:03

"Ettől sokkal több lényeges nem történt ezen a meccsen."
kedves vendégszerző, szvsz az "ettől" helyett "ennél"-t kellet volna használni. vagy csak engem zavar?

Henke 2009.05.13. 15:19:25

@Csörszike: int lényeges = 0; if (buntetorugas=true) lényeges++; Console.WriteLine("Lényeges események száma: {0}", lényeges.ToString());

te, én nem tudom. lehet

jawbone 2009.05.13. 15:22:03

@Csörszike:
ebben speciel, helyi leven baranyai tajszolast velek felfedezni:)))
ETTOL meg nem helyes persze

ami J.Ramos-t illeti, felolem epp maradhatna, bar az igazan nagy meccseket (Pool, Barca) nem csak buktuk hanem csunyan buktuk, szal azert annyira nem egyertelmu a megitelese szamomra
picit felnek nala attol hogy mi is ugy jarunk mint a Spurs, ahol a jol sikerult elso szezon utan katasztrofa kovetkezett, nincs jobb szo ra

Pereznek meg sztem senki sem orul, de jobb ha tenykent elfogadjuk h visszater

ha a 8bol az egyik aranylabdas helyett Essient hozna mar jobban kezdett mint legutobbi elnoksege alatt..

nasteey 2009.05.13. 15:26:08

Előre is elnézést, de nekem kicsit furcsának tűnik a madridisták hozzáállása a dolgokhoz (úgy en block, nem kifejezetten az itteni kommentelőké). Vagyis úgy az egész Perez-ügy. Én eddig még sehol sem olvastam, hogy visszatér, csak a kinti média jövendöli, mint a következő megváltót. De. Ha még indul is meg is választják, akkor mi van? Akkor jön a kánaán, Perez füttyentésére jön majd mindenki? Szerintem nagyon mélyről kell előásni a régi hírnevet, miután évek óta fotelből követik a BL izgalmasabb részét. És akkor majd egymást taposva rohanna Perez elé Kaká, Ronaldo, Ibrahimovic, Alonso, Fabregas, etc. hogy igazolja le? Vagy Moratti mosolyogva postázza Ibrát és Mourinhot, aztán a pénzből majd csak vesznek valakit? De egyáltalán ki az, aki megszerezhető? Ronaldoról egyre több helyen olvastam, hogy 80 millióért mehetne. Ezek után mire maradna pénz?

De ha jönne Mourinho őt nem zavarnák el hamar? Capellot elküldték, mert deffenzív volt a játék. Majd erre jött Schuster, akinek a Getaféja lőtte a legkevesebb és kapta a legkevesebb gólt. Ebből lett volna a Joga Bonito? Ráadásul egy év alatt elfogyott Fabio mester hagyatéka is, repülhetett is a német. A szép játék ugye itt sem kérdéses. Ramos jött tüzet oltani, amit tudott megtett, de most jön majd egy NÉV. Ha Mourinho lesz, és hozza ezt az eredményes, de deffenzívebb focit, azzal mennyire lennének elégedettek? (úgy, hogy azért a következő bajnokság favoritja kb. a Barca lesz, szóval lehet, hogy a CdR-re van csak esélyük). Vagy Ancelotti, aki mondjuk látványosabb játékot nyomatna, de a csapat kevésbé lenne eredményes.

Szóval sok itt a kérdés, gyökereiben kell megváltoztatni a gondolkodásmódot, min. 2, de inább 3 éves tervet kell készíteni, mert bármennyire is szar, annak nagyobb a valószínűsége, hogy hamar itt senki nem tud majd eredményt produkálni.

jawbone 2009.05.13. 15:34:21

@nasteey:
Murinnyobol ha mast nem annyit biztosan kineznek h nem hagyna belepofazni az igazolasokba

Perez szakertelmet nem, de penzt az hozna dogivel

sajnos nem keves pelda van ra h a legtobb jatekos gyak. barhova alair ha eleget kinalnak neki szal ettol nem felek ( lasd pl. csak tavalyi nyarrol Robinho-t es Eto'o-t, aki kepes volt exszovjettavolkeleti orszagba utazni mert mutattak neki egy orias csekket ugye..)

amit meg ugy altalaban a klub politikajarol irsz, azzal szorol szora egyetertek, de hat ez van, Madrid az mar csak ilyen, kar lenne jozan eszt varni egy percig is:D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.13. 16:19:38

@nasteey: Az az igazság, hogy a mostaninál mindössze 10 ponttal kell többet összekaparni egy bajnoki címhez. Nem látom, miért ne lehetne ugyanilyen hosszú győzelmi sorozatokat építgetni jövőre is. C. Ronaldo simán összelövöldözne egy harmincast büntetők és szabadrúgások nélkül is a Numanciáknak, ennek meg örülne a nép.
A kérdés mindössze az, mit akarnak a BL-ben, ahol nagyjából az első angolig lehet arcoskodni, utána meg a szomorkodás vagy magyarázkodás van. Oda elengedhetetlen legalább négy-öt igazolás, amelyek közül egy az edző.
Igazából az elhangzott játékosnevek közül majdnem mindegy, hogy Ribery vagy C. Ronaldo vagy Kaká közül kettő, mert nagyjából mindegyik tud 28 métert kocogni a labdával négy - egy méteren belül lévő - ViIllarreal védő között, mint Keita tette hétvégén. Bár lehet, hogy Ronaldonak odalépnének már antipátia alapján is.
Az edző személye nem mindegy, s igazából itt az elhangzott nevek alapján van rá esély, hogy nem Luxemburgokkal és Queriozokkal próbálkozik Perez, hanem olyan edzőt hoz, akinek egyedül több tapasztalata van, mint az összes első osztályú edzőnek összesen.
Meglátjuk mit mond Perez holnap, hány hollandot és argentint tervez eladni, kiket szeretnének igazolni. Tényleg Zidane puhítja majd a kiszemelteket?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.13. 16:54:54

@jawbone: Szerintem Josét nem engedi az Inter!

Messi88 2009.05.13. 16:59:05

@jawbone: 1.nem vagyok az apád
2.ha Mourinhot akarod akkor te meg nem vagy igazi madridista.
@SamS: ízlések és pofonok. Vkinek csak az eredmények számítanak, én ezt is megértem

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.13. 17:14:41

@pancho_sanza:

Van der Vaart hatalmas sztárnak számított Hamburgban, gyakorlatilag ő volt Cé után a legnagyobb "hal", akit vihetett a Real Madrid a nyáron. Mit mutatott a Ligában? Semmit.

Miből gondoljuk, hogy Cé automatikusan harminc gólig jutna? A BL-ben kétszer játszott spanyol csapat ellen: egyetlen gólt se lőtt. Egyáltalán nem gondolom jolly jokernek, hatalmas bukta is lehet belőle (amit én olyan nagyon nem is fájlalnék; legalább talán tényleg nem emlegetné többé senki Messivel egy napon...). Az, hogy Cé olyan a MU-ban, amilyen, nem utolsósorban SAF érdeme.

Mit akarok mindezzel mondani? Azt, hogy a bevásárláshoz mindenekelőtt koncepció kell, nem jolly jokerek vásárlása. A koncepcióhoz pedig edző. Az edzőnek meg szabad kéz. Nagy kérdés, hogy ez így együtt összejön-e majd.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.13. 17:22:46

(Látom, hogy nem egy spanyolfoci-fan írta a szavazáshoz a szöveget. A Bilbao-Barcán nem "szép foci", hanem brutális küzdelem várható, nem kizárt, hogy sok góllal, drámával, kiállítással. Egy biztos: olyan meccs lesz, amiért érdemes képernyő elé ülni!)

Henke 2009.05.13. 17:40:09

@Csöncsön: mit tippelsz ma estére? :)

Henke 2009.05.13. 17:40:44

És a többiek mit tippelnek a kupára?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.13. 17:42:04

@Henke:

3-2-re nyer a Barca, úgy, hogy a Bilbao szerez vezetést, majd már 3-1 is lesz, de a végére veszélybe kerül a győzelem. És lesz kiállítás is.

Henke 2009.05.13. 17:45:02

Szerintem Cacarest játszatni kellene... lehet a BL döntőre jó választás lenne ha a szükség úgy hozza. Mert ha Puyol játszik jobb oldalon, ki lesz a másik középen? Akkorra pedig már kell a meccsrutin h formába jöjjön. De lehet megint Touré lesz a választás

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.13. 17:51:13

@Henke:

Amúgy én már a nagy bajnoki menetelés megkezdése előtt (Sevilla, Valencia, Real, Rreal) úgy gondoltam, hogy a kupadöntő lehet akár a második csapaté is, hiszen a döntőbe vezető úton is Hlebék játszottak. Caceres, Hleb, Krkics akár kezdők is lehetnének. Az előző hetek eseményeiből kiindulva azonban úgy tűnik, Guardiola nem fogja bevállalni ezt a kockázatot. Pedig nem kellene félni annyira, én azt mondom.

Henke 2009.05.13. 17:53:33

@Csöncsön: ...na és learathatnák a babérokat azok, akik a kupában eddig vitték a csapatot. Ez így lenne fair.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.13. 18:13:18

@Henke: Az Athletic-Barca kupadöntőkben mindig volt szenvedély, például 1984-ben: nst.blog.hu/2007/02/22/espa_a_clasica_meg_a_kokain_elott

Nos, remélem hasonló mészárlás nem lesz az idén,
meg annyiban más is a szitu, hogy akkortájt hasonló játékerőt képviselt a két csapat, most viszont a Barca fényévekkel jobb.
Az viszont tuti, hogy a baszkok vért isznak majd a meccs előtt (eufemizálva egy nagyot), számukra ez lesz a MECCS, míg a Barcának Rómában egy másik. A baszkok akarása bizony kompenzálhatja a nagyobb tudást, ráadásul a Barca játékosai dögfáradtak.

Nagyon szenvedélyes csatára számítok tehát, amelyben bizony az is benne van - ne legyen igazam -, hogy az autonómia túlpörgő büszkeségei okoznak néhány sérülést. Most jó Nyilasi Tibiként én is döntetlen körüli eredményt várok talán 2-2-t és Bilbao győzelmet, talán tizenegyesekkel.

BK 2009.05.13. 19:06:16

@popp: Messi az Isten kezés gólt már lekopipésztelte, a félpályás szóló is megvolt, a mellékelt ábrán látható karatemozdulatot remélem nem fogja. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.13. 19:11:40

@BK: Mindenképpen óriási meccs lesz!

Persze annak a karate mozdulat nek is volt előzménye. Ugye, a később a Barcában is megfordulő Andoni Goichoetchea majd' egy évre kiiktatta az isteni Diegot.

BK 2009.05.13. 21:05:47

@popp: azért olyan biztos én nem lennék benne... ne így legyen, de én érzem a végigalibizhetőség szagát is.

japó 2009.05.13. 22:11:17

valaki tud linket a copához?

Henke 2009.05.13. 22:22:54

@BK: alibi már nem lesz. A Barca túl fáradt hozzá, a Bilbao pedig rettenetesen komolyan veszi. Ami nem is csoda...

Am némi fásultságot látok a Barcelona játékán. Talán ez teszi a Bilbaot a leginkább esélyessé! A vége még mindig abszolút nyitott!

halareaal 2009.05.13. 22:38:21

@nasteey: mért azt gondoltad volna h Figo Madridba igazol? azt énsem hiszem, h rögtön egy szezon alatt telepumpálja a csapatot világklasszisokkal, de ha kinéz magának vkit, akkor azt nagy valószínűséggel megszerzi. egyébként pedig az Inter sincs sehol a BLben, a MIlan és a Juve is legalább olyan mélyen vannak korábbi önmagukhoz képest, mint a Madrid, az angoloknál az Arsenal sem most lesz bajnok, úgyh azért nem hiszem h annyira nagy megerőltetés lenne a Real Madridba igazolni.
bennem inkább az merül fel, h mindenki automatikusan egy őrült galaktikus igazoláshullámot, majd szükségszerű bukást jövendöl Pereznek, pedig eddig csak annyit tudni biztosan, h Mijatovic helyére Zidane jön sportigazgatónak. pedig nem elképzelhetetlen h Abramovic mintára leigazol egy nagy edzőt, majd szabadkezet ad neki. az viszont valószínű, hogy jön majd nagy klasszis, de ez a Real jelenlegi helyzetében teljesen ésszerű. egy fiatal csapat alapjai már le vannak rakva, amelyik egy nagyon jó formában lévő Barcelona nélküli spanyol bajnokságot röhögve meg tud nyerni. azt a pluszt kell hozzáadni, amivel a Barcához fel tudna nőni a csapat, illetve a BLben ellenfele tud lenni a legerősebbeknek. ez a plusz pedig a C Ronaldo, Kaká féle igazolások. arról nem beszélve hogy pl C Ronaldo kifejezetten posztra érkezne, mivel nincs egyetlen egy jobboldali középpályás sem az egész csapatban.

shinigami 2009.05.13. 22:42:13

mernem paradezik a barka? ok mindig szepen jaccanak es sok golt rugnak 5 perc alatt nem?

Messi88 2009.05.13. 22:50:42

@shinigami: remélem láttad Toure-t. Ennyi elég is 1 meccsre

Henke 2009.05.13. 22:58:40

@halareaal: Robinho távozása óta emlegetik hogy CR posztra jönne... én egyet értek. A Realba ez a poszt hiányposzt -szélső, lehet jobb vagy bal mert azért Cé mind a kettőt be tudja játszani- és még esélyt is látok rá, hogy eligazoljon. A MU-val már megint a csúcson van, ez tagadhatatlan, BL, PL és még elég fiatal ahhoz hogy új kihívásokat keressen. Idén úgy néz ki, hisztis hetes meglesz a Blancóknak. (legalábbis én erre tippelek...)

Am sztem nem lesz annyi játékos elküldve a Madridtól, mint amennyit sokszor emlegettünk. Új edző? Meglátjuk.

A leginkább valószinű, hogy Fabregas nem lesz Real játékos. Katalán nevelés, ezzel indokolnám a véleményem. Ha ő hazamegy, a Barcát választaná -bár még egy olasz kitérő is beleférne, azon is meglepődnék... sztem ő inkább marad ágyús, minthogy a pénz után menjen

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.13. 23:24:02

@Csöncsön: Forlánt meg egyenesen eltanácsolták C csapatából aztán mégis milyen eredményes. Bár lehet, hogy olyan lassúnak bizonyul ez a C mint van der Vaart.

lampi28 2009.05.13. 23:43:16

@Csöncsön: Az tényleg csúnya világ lenne, ha messit Ronaldoval említenék, kb. a cipőjét nem súrolhatná. Az egyikük idén sorozatban a 3. bajnoki címet és a 2. bl címet nyeri a csapatának és valszeg aranylasztit, a másikuk meg hát .. lell-ek ellen villog. Meg az érved is megállja a helyét, Messi nyilván nagyon sok gólt lőtt az angol csapatok ellen ..

drosiii 2009.05.13. 23:54:55

@lampi28: kb igaz amit mondasz, csak ez a nagy barca hype lehet aranylaszdit ér majd Messinek.

Messi88 2009.05.14. 00:00:08

@Messi88: ez a 2. félidő teljesen kész

drosiii 2009.05.14. 00:04:54

@Messi88: Miért lenne LOL? Ezzel az erővel Janko is kaphatná a golyóbist :)

Messi88 2009.05.14. 00:09:50

@drosiii: nee ezeket csak viccből írtátok, nyugtassatok meg

Messi88 2009.05.14. 00:11:43

ha komolyan gondoljátok csak sajnálni tudlak titeket, vitázni nem is fogok. Messihez hasonló csak nagyon ritkán születik a Föld felszínére, egy FUTBALLISTEN!!!

2009.05.14. 00:20:33

@drosiii: hamár Kaka meg Cannavaro kaphatott akkor Messinek is kijár egy.
A 2006-os évért még úgyis jár egy Barca aranylaszti.

Dzsúd Horse 2009.05.14. 00:22:09

Kupagyőztes, kupagyőztes, kupagyőztes....

BK 2009.05.14. 00:22:13

kupadöntőhöz: ez volt a jó spanyol(országi)foci. lehet, csak a spanyol kommentátor lelkesült hangja hájpolta belém, de ez rohadt jól esett.

Messi88 2009.05.14. 00:22:20

@Blaugrana: nem is kérdés, hogy ki kapja

BK 2009.05.14. 00:27:02

na, b*zmeg. edzenek a skacok a barca-relativizálásra már két héttel a döntő előtt? ejj... de most komolyan. Cé aranylabdája volt az elmúlt 10 közül a legegyértelműbb. ez tiszta sor szerintem. ha megint behúzzák a BL-t, azon sem sértődnék meg, ha megint megkapná. de srácok... Cannavaro, meg Shevchenko aranylabdái után Messit faragjátok? ne már! arányérzéket!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 00:27:57

@lampi28: "2. bl címet nyeri a csapatának" - jaj, de nagy a bré. Valamiről lemaradtam, visszalépett a Barca a döntőtől vagy mi?

Dzsúd Horse 2009.05.14. 00:29:47

"Az tényleg csúnya világ lenne, ha messit Ronaldoval említenék, kb. a cipőjét nem súrolhatná. Az egyikük idén sorozatban a 3. bajnoki címet és a 2. bl címet nyeri a csapatának és valszeg aranylasztit, a másikuk meg hát .."

Ha igaz amit állítasz, akkor CR hatalmas igazolás lesz a Realnak, egyedül képes bajnokságokat és BL-eket nyerni. Nem is értem minek neki egyáltalán csapat, meg edző. Ronaldo FC azt kész.

"kb igaz amit mondasz, csak ez a nagy barca hype lehet aranylaszdit ér majd Messinek."

Ez az előző csodálatos véleménnyel együtt looool. Komolyan titeket jobban érdekel az Aranylabda sorsa, mint Messit vagy CR-t.

BK 2009.05.14. 00:31:53

@Henke: Cé a Real-ba már Figo hanyatlása óta posztra jönne. :-) de szerintem ki fogják nézni az öltözőből, mert több izom van rajta, mint Robbenen és Higuainon együtt.

Henke 2009.05.14. 00:31:59

Rey de Copas - 25

Messi zseniális, de ha idén aranylasztit nyer, egyrészt tisztelgés lesz a tehetsége előtt, másrészt újra eszembe fogja juttatni azt, amit már nem emlékszem melyik kommentátorunk mondott: ennyire ellentmondást nem tűrően még sokáig nem fog aranylabdát kapni egy focista, mint idén Ronaldo. Messinek még évei vannak aranylabá(ka)t kapni. Másrészt nagyon csapatorientált is lett ez az aranylaszti dolog... valahogy olyan győztesek írják a történelmet...? Bár állítólag naptári évre adják, ha ez sokszor nem is egyértelmű, de ez alapján Messinek még 6.5 hónapja van megmutatni hogy ő az Alfaspieler

Henke 2009.05.14. 00:34:50

@BK: egy bizonyos szempontból abszolút nem lutri angliából igazolni spanyolhonba... bár haggyuk meg, van még egy pár ilyen szempont :\

drosiii 2009.05.14. 08:47:41

@Messi88: Értem én, hogy nagy Messi rajongó vagy, de ennyire ne legyél elvakult. Mint mondtam, szerintem is ő fogja megkapni, de Messi a fontos meccseken rendre eltűnik és köze nincs a játékhoz (najó passzolgat ő is félpályán). Ilyen meccs volt tavaly a Schalke és ManUnited elleni is. Tavalyk Barcelona egésze javult fel, azért tartanak ott ahol, nem pedig Messi viszi a vállán őket. Idén is ami fontosabb (értsd: nehezebb) meccs volt az a Chelsea elleni és ott se nagyon lehetett hallani a nevét. Ha a ManUnited ellen meghatározó ember lesz és gól(oka)t lő, akkor tényleg megérdemli. De addig csak egy zseni, aki a kisebb csapatokat megszórja, de ezért se Eto'o, se Henry nem kapott még aranylabdát. Erre ott van az Aranycipő.

Messi88 2009.05.14. 09:00:49

@drosiii: igazad van hogy az egész csapat feljavult, nem csak Messi érdeme nyilván.Az is igaz, hogy elfogult vagyok:), de az nem igaz, hogy ne játszana jól a nagy meccseken. A Chelsea ellen is a párharcai nagy részét megnyerte. Egyszerűen annyira figyelnek rá, hogy így nagyon nehéz maradandót alkotni. Azért azt is megjegyzem, hogy rúgott ő már mesterhármast a Real ellen pl, és tegnap is hatalmas 2. félidőt produkált. Ja és Cé sem villog a nagy meccseken. +válogatottbeli játékukat is össze lehetne hasonlítani(még ha Messi jobb csapatban is focizik) Egyébként is már csak a pályán létével leköt 2-3 embert

Messi88 2009.05.14. 09:01:58

@Messi88: én csak a cipőpucolós részen háborodtam fel

Messi88 2009.05.14. 09:04:09

ja és ha a 2 játékos emberi értékeit nézzük...hát asszem nem kell folytatnom.( ezért is gondolom, hogy ha Cé Madridba igazol, könnyen R10 sorsára juthat, persze csak ha nem vmi kemény jellem lesz az edzőjük

mickeyknox 2009.05.14. 09:27:25

a tegnapi megint egy olyan meccs, amit nem fogok elfelejteni. nem érdekel, ha a barca kikap a bl döntőben, az idei csapat a legjobb, amit az utóbbi 20 évben láttam.
ki hitte volna a tavalyi év után, hogy meglehet a tripla? és a dupla már a bl döntő előtt szinte biztos?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.14. 09:33:30

@mickeyknox: tegnapi megint egy olyan meccs, amit nem fogok elfelejteni. nem érdekel, ha a barca kikap a bl döntőben, az idei csapat a legjobb, amit az utóbbi 20 évben láttam.
Pontosan ugyanezt gondolom, a számból vetted ki a sajtot :))))))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.14. 09:36:50

A Céronaldo fanoknak pedig: nincs elég ki...ott ájszívángolfoci blog ahol fényesre sz...játok Roniboy kékeresét?????? Majd ha beigazolt a Realba folyt köv itt, addig tessék neki ott örömködni mint az egyszerű konzumlyányok szerte a világban....

kroos 2009.05.14. 09:43:34

@csizsikpizsik: @mickeyknox: látom érzitek hogy a döntöben esélyetek sincs.

,,ki hitte volna a tavalyi év után, hogy meglehet a tripla"

Azért a keret elötte sem volt rossz..és arról megfeledkezdtek hogy 90 elötte meg 70 millát költött a barca,ebben a tekintetben ez egyedülálló.
+ez a krojfi mentalitás nevetséges...hogy a barca a legjobb akkor is ha szarul játszik..akkor is ha akármi van.Nem is értem miért játszák le a döntöt hisz annyira a barca most a legjobb-lol.
Az utobbi 20 évet meg haggyuk lécci!
én láttam még a 90-es milant.Az tényleg agyonvert mindenkit és 20 évvel elözték meg a korukat.Nem voltak rászorulva sosem biroi mühibákra.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.14. 09:51:13

@kroos: Látom még mindig feszült vagy, szemét Buddha. Hallgass több DTH-t, hátha attól kilazulsz :)))))
Az meg hogy a döntőben nincs esélyünk, kapaszkodj meg, én szarok bele. Engem a bajnokság érdekel. De az nagyon. Sőt, annál is jobban....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 10:26:02

Vaszott unalmas ám ez a Messi vs Cé vita. És időnként roppant primitív is. Ezek a cipőjét se pucolhatná típusú megnyilvánulások meg egészen elképesztőek.A kedves kommentelő nem pucolhatná a cipőjét, de még Torghelle Sanyinak sem (maximum szart nyalogahatná a talpáról - már bocs) .

A világ jelenleg két legtöbbre értékelt focistájáról van szó (ízlés kérdése, hogy melyik a legeslegesleg király), akikhez egyik-másik hozzászólás méltatlan.

A Chelsea taktikájának része volt Messit kikapcsolni, azon a mecccsen is két embert kötött le, például ezért érkezhetett töküresen Iniesta keilencvenharmadik percben, Olyat is látunk már, hogy Cé-t szedték ki úgy a játékból, hogy momentum sem jutott neki száznyolcvan perc alatt. Például Zambrotta is leradírozta két meccs erejéig a tavalyi bl-elődöntőn.

Aztán számomra a tegnapi spanyol kupa döntő is épp elég nagy meccs volt, ahol Messi igancsak parádézott (tradícióban például messze fölül múl egy Everton-Chelseat). Tudom néhány kommenter szerint csak az számít nagy meccsnek, melyen az angol big four legalább egy tagja résztvesz, de ez is kivaszott egy elfogult túlzás.

Végül attól nem lesznek ám jobbak kis liblingjeink, ha riválisokat lépten-nyomon turházzuk. Na, jó napot kívánok!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.14. 10:34:33

@popp: Ember, kapj magadhoz mielőtt idecsődül a glory-különítmény! Csak az a nagy meccs amit a ManU és a Chelsea játszik! Csak az ő szezonjuk a szép! Csak az ő eredményeik megérdemeltek! És csak az ott játszók komoly, tehetséges, aranylabdát/FIFA díjat/fair play plecsinit/Oscar díjat megérdemlő emberek!

mickeyknox 2009.05.14. 10:52:38

@kroos: te ide figyelj, én a utóbbi 20 év legjobb BARCELONÁJÁRÓL beszélek AZ ÉN SZEMEMBEN.
mindig ezzel a hány milliós csapattal jössz, már ez is kurvára unalmas.
tudom, hogy a barca bránere meg lett forgatva a bayern szájában, és ez nagyon nem tetszett a lelkekdnek, de azért vegyél vissza, öreg.

jazs 2009.05.14. 11:11:14

@popp: Szerintem nem unalmas a Messi vs. C. Ronaldo téma, sőt, akár egy posztot is megérdemelne, de abban teljesen egyetértek, hogy nem jó irányba halad a vita.
Azt kéne eldönteni, hogy ki a jobb, és nem a nem általunk jobbnak tartott labdarúgót fikázni.
Mindkét srác úgy futballozik, hogy még a portugál vagy argentin foci mércéjével is a legjobbak között van a helyük,sőt! Azt se felejtsük el, hogy még mindketten a pályafutásuk elején járnak.
Lehetne egy kicsit nagyobb tisztelettel beszélni a JÁTÉKTUDÁSUKRÓL, még akkor is, ha egyébként emberileg nem kedveljük őket.
Szerintem azt egyébként sem lehet eldönteni, hogy valójában milyenek emberileg.Ezért én ezzel óvatosabban bánnék, hogy ki milyen ember.

Sath 2009.05.14. 11:17:49

@popp: egyetértek minden szóval.

jazs 2009.05.14. 11:19:43

Röhejes olyan kommenteket olvasni, hogy Messi nem érdemelné meg, amikor olyanok is kaptak már, mint Owen vagy Cannavaro. Ja meg Henry is csak gólokat lő, azért nem jár...
Muhaha. Henrynak az a tragédiája, hogy minden éveben volt valaki, aki valamennyivel jobb teljesítményt nyújtott. De ha vesszük az elmúlt 10 év aranylabdásait és megnézzük az átlagteljesítményüket a pályafutásuk során, akkor sokan alulmaradnának egy Henryval történő összevetésben. De itt nem csak őt mondhatnánk, hanem még sokakat. Messi már évek óta magas szinten játszik, idén meg rátett még egy lapáttal. Ki a tököm érdemelné meg, ha nem ő?
Persze ha az MU lesz a BL győztes, akkor szerintem ugyanúgy megérdemli C. Rolando is a duplázást. De ne égessük már magunkat azzal, hogy a világ legjobb játékosait méltatlannak találjuk arra a díjra, amit náluk már sokkal gyengébbek is megkaptak. Nevetséges!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 11:27:14

@jazs: Épp a színvonala miatt unalmas. Egy olyan cikket én is érdeklődéssel olvasnék, mely a játék különböző szegmenseiben hasonlítaná őket.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.05.14. 11:46:13

gondolom, mindenki számára egyértelmű, hogy ha a Barca nyer, akkor Messi, ha pedig a MU, akkor C. Ronaldo kapja az Aranylabdát
magam jelenleg nem tudom eldönteni, hogy melyikük a jobb játékos, talán majd ha visszavonultak
szvsz: az eddig látott legegyértelműbb (és tavalyhoz képest még a 10 évbe is belefér) aranylabdás az Zidane volt '98-ban
Iniesta is megérdemelné egyébként, és nem csak a gólja miatt

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 11:53:58

@Altobelli: Ahogy Xavi is. Egyébként Messi még egy jó Copa America teljesítménnyel is nyomatékosíthatná igényét az orany zsugára.

Messi88 2009.05.14. 11:57:53

@Altobelli: ha a MU is nyeri a BL-t, akkor is Messi fogja kapni. De ez nem történhet meg :)

Messi88 2009.05.14. 12:01:42

amúgy meg kutyát nem érdekli ez az aranylabda. Csak tönkreteszi a játékosokat.

Messi88 2009.05.14. 12:03:40

Cé azért különleges, mert neki már akkora arca volt az aranylabda előtt is, hogy ez már meg se konnyant neki:))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 12:14:07

@kroos:

Hát ez szánalmasan gyengére sikeredett, n haragudj!

Két dolog süt belőle:

1. Még mindig nagyon fáj az a Barca-Bayern, amely akár 8-0 is lehetett volna.

2. Maximum két spanyol bajnokit láttál ebben az idényben.

A tegnapi kupadöntő is fenomenális hangulatú volt, a foci igazi ünnepe.

gotanfun 2009.05.14. 12:19:35


"Kanuté" = KanOuté

kroos 2009.05.14. 12:22:09

@Csöncsön:
A barcádról semmi rosszat nem modtam.
Azt meg unom hogy messi kikerük két bólyát és az már a foci ünnepe.Ennyi.

kroos 2009.05.14. 12:30:33

Én már évek óta olvasgatom és kommentelem itt a posztokat.Két éve itt mindenki madridista volt.Csak a reálszopástól volt hangos az Nst.Aki egy rossz szót szólt akár még reyesre is az kapott a pofájára.Volt pár ember aki emiatt el is pártolt ettöl a blogtól, mondván a madriditsa.hu ott van erre a célra.Csak a galaktikus éra meg a habfehér blaco-zás ment reggeltöl estig.És akkor a barcások (akik akkor még nagyon kevesen voltak) is egyetértettek velünk hogy ez a fajta arrogancia és birodalmi nagyképüség teszi leginkább ellelszenvessé a Reált.
Eltelt két év.Uj kommentelöink vannak mint pl Messi 88 meg ilyenek.Mindneki Barcás.Krysal,Halareál meg a többiek hetente ha 1 kommentet dobnak.És a barcások meg ugyanolyan arrogánsak mint ami ellen küzdöttek és amit lenéztek a ,,nagy madridizmusban".
Mert lehet mást gondolni,nem egyetérteni, de ha esetleg valakiszerint nem ez a barca a legjobb az hülye meg nem néz meccset.
Reálos vagy Barcás...ugylátszik tökmindegy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 12:31:32

@kroos:

Hidd el, majdnem minden Barca-meccset láttam a szezonban. A Barcelonának messze a legkönnyebb dolga a Bayern ellen volt. Könnyebb, mint a Getafe vagy az Espanyol vagy az Almería ellen. (Magam se hittem volna, hogy így lesz, de így volt.) Szerintem ez nem a spanyol, hanem a német bajnokságot minősíti.

A tegnapi meccs mindenekelőtt a hatalmas szenvedélyek miatt volt a foci ünnepe. El tudod ezt képzelni? Bilbaóban 30.000 néző volt kint csak az EDZÉSEN (!). Hol van még ilyen átütő szurkolói szenvedély a világ focijában?

A meccs öt góljából három (Touréé, Bojané és Xavié) egészen gyönyörű, klasszis megoldásból született. De én Messiét is idevenném: négyen plusz a kapus álltak a kapuban, de ő pont meg tudta találni azt a kis rést, ahová lőhetett, hogy gól legyen belőle. Szerintem százból kilencven játékosnál az se lett volna gól.

Egyáltalán nem olyan gyenge a spanyol foci, amilyennek Pancho beállítja.

Én jobban hiszek Nyilasinak, akit értőbb embernek is tartok, és aki valósággal olvadozott a tegnapi gyönyörűségektől.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 12:33:58

@kroos:

Arról én nem tudok mit mondani, hogy mi volt itt két éve. Akkor én még nem jártam erre.

kroos 2009.05.14. 12:35:29

@Csöncsön: 1 csapat teljesitményén nem lehet lemérni egy bajnokság erejét.
Ha messi a 300 gólt lö attól még a malag ugyanolyan szar.
NEM A BARCELONÁRÓL VAN SZÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fogd már fel.

Messi88 2009.05.14. 12:39:11

@kroos: én nem akartam ledegradálni senkit, sztem ez az angolfanoknak jobban megy, amúgy csatlakozok az előttem szólóhoz

Stiel 2009.05.14. 12:39:14

@Csöncsön: én 18000-et olvastam. Persze még az is jó sok...

Amúgy jól sejtem, hogy akkor most a Bilbaónak van egy Európa Ligás helye?

mickeyknox 2009.05.14. 12:41:06

@kroos: amikor ez a blog elkezdődött, (az első poszttól kezdve olvasom, többe-kevésbé kommenteltem is) nem volt ennyi mu fan sem, azt hiszem, se internazionale fan. te is tudod, hogyha egy csapat bajnok lesz, rohadt sok drukkere lesz, ami még 1-2 évig kitart, aztán elkopnak. amikor gimis voltam, minden második kölyök ajaxos volt, most 100-ból egyet sem találnál. kurva sokan drukkoltak a marseillesnek is. most? nagyon kevesen. 2-3 éve sokkal több liverpoolos volt a bl győzelem hatására. természetes, hogy most több barca fan hallatja a hangját, a régiek meg hangosabban teszik ugyanezt, mert van miért. ilyenkor felhígul a populáció.
nem magamat védem, csak felhívom a figyelmedet, hogy ez természetes oppurtunista reakció. kár érte durrogni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 12:43:16

@kroos:

Akkor magamat kell idéznem: "A Barcelonának messze a legkönnyebb dolga a Bayern ellen volt. Könnyebb, mint a Getafe vagy az Espanyol vagy az Almería ellen."

Ez azt jelenti, hogy a spanyol kiscsapatok jobban megnehezítették a dolgát, mint milliárdos európai élklubok.

Az Espanyol nemrég UEFA-kupa döntőt játszott, és azóta nem lett gyengébb. Az Atlético megsemmisítette a BL-selejtezőben a Schalkét, majd teljes egyensúlyt tartott a PL-második Liverpoollal. Csoportmeccsen, igen, de tétmeccsen. A Villarrealnak a MU még soha nem tudott gólt lőni.

Nem hiszem, hogy mindez azt jelezné, a spanyol kis- és középcsapatok gyengék. Annyit lehet mondani inkább: nem elég kiegyensúlyozottak, nem képesek stabilizálni a jó formát, ezért olykor durva zakókba szaladnak bele (ld. a Depor kiesését az Aalborg ellen).

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.14. 12:43:27

re aranylabda: kövezzetek meg, de én - ha az idei MU-ból kellene választani, akkor inkább Rooneynak adnám.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 12:45:16

@Stiel:

Farkas Norbi mondta tegnap a 30.000-et. De való igaz: a 18.000 sem kevés egy edzésen. :-)

kroos 2009.05.14. 12:48:50

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: kövezés jár.@mickeyknox: ezzel semmi baj sincs,tényleg természetes.Én csak arra világitottam rá hogy egykor a reál fanokban pont azt utálták mint amit most pl. csöncsön csinál.@Csöncsön: szelektálsz ahogy kell.
a villareál mire ment arsenallal,a barca a poollal,a reál akárkivel?legalább ennyi az ellenpélda.
én a bajnokságról beszélek de mivel ezt nem tudod felfogni sajnálom.befejeztem veled.ha 20.ára is irod le milyen fasza volt a barca a bayern ellen akkor is leszarom.MERT A BAJNOKSÁGRÓL BESZÉLEK!!!!!!!!!!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 12:49:02

@Csöncsön: nem tudom, kroosnak mi fáj mennyire, de eléggé unalmas, hogy ha Bayern-kötődésű ember a szájára meri venni a Barcát, vagy a zisteni argentint, rögtön jön érvként(!), hogy aha, fáj a 4-0. ez a következő Bayern-Barcáig a jolly joker lesz? fentebb is írta egy nagytudású. ez így nem vita, hanem a "hehe, én meg megdugtam anyádat"-színvonal.

kroos 2009.05.14. 13:01:14

@mocsing: Kár a gözért,nem is akarja megérteni.Ha a Barca 10-ra veri a Bayernt attól még a Malaga meg az Almeria ugyanolyan szar.Mert pl ezek most a 10. hely környékén vannak.Nézd meg más bajnokságogkban kik vannak itt.Angliában Man city,west ham tottenham.
A bundásban brema kusen schalke.
Olaszországban lazio és a jeda aquafresaca casu matri féle Cagliari.
Ez a baj hogy ez a fajta középréteg nincs meg spanyolországban mert ott a 10 helyen lévök örülnek hogy bennmaradnak...ok hogy milyen fasza az atletico meg a villareál milyen kevés golt kap.De egy bajnokság erejét nem a topcsapatok határozzák meg hanem a kiesök és hogy milyen a középmezönye.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:01:19

@kroos:

Én nem tudom, hogy a "Real fanokban" ki mit utált. Szerintem szabad dicsérni egy olyan csapatot, amelyik szimpatikus nekünk.

Szelektálok, mert te is szelektálsz. Te megemlítetted a rossz meccseket, én meg megemlítettem a jó meccseket. Csak így teljes a kép.

A bajnokság pedig tele van nagyon jó meccsekkel. Most így hirtelen legalább húsz olyat föl tudnék sorolni, amely (nekem) hatalmas élményt jelentett.

@mocsing:

Én ezzel az érvvel életemben először éltem, méghozzá azért, mert ezúttal kroos írásában tényleg pontosan ezt éreztem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:04:29

@kroos:

Te jó ég, ez mekkora csúsztatás már! :-)

A spanyol bajnokságban ki középcsapat? A Villlerreal, a Depor, az Atlético. Szerinted ezek nem jobb csapatok, mint a Fulham vagy a Schalke, netán a Lazio?...

Messi88 2009.05.14. 13:06:22

@kroos: én most nem tudom, hogy mire akarsz kijukadni? Arra, hogy a német bajnokság erősebb, mint a spanyol? Mert ez nem igaz. Az angol biztosan erősebb, és akár az olasszal is el lehetne vitázni, de a német még csak nem is vitaalap.

kroos 2009.05.14. 13:06:47

@Csöncsön: ,,Szerintem szabad dicsérni egy olyan csapatot, amelyik szimpatikus nekünk."
Szerintem meg a véleménynyilvánitás alapból ,,szabad".
És még ha el is tér a tiedtöl az nem biztos hogy
(idézem) ,,szánalmasan gyenge".

kroos 2009.05.14. 13:08:56

@Csöncsön: a 10 hely környékéröl beszéltem.
De tudod mit csöncsön.
A spanyol bajnoksága legjobb a világon csak kérlek mostmár haggyál.Áll az alku?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 13:10:05

@Csöncsön: nem azt mondtam, hogy te folyton ezzel jössz, hanem hogy ha egy Bayernhez valahogy köthető ember bármit mond a barcára, ez a visszavágás sokszor.

lásd fentebb a felettébb rokonszenves
"tudom, hogy a barca bránere meg lett forgatva a bayern szájában, és ez nagyon nem tetszett a lelkekdnek, de azért vegyél vissza, öreg."

egyszer mindenki elsüti a vitában(!), érvként(!!), ami egyszerre unalmas, idegesítő és szánalmas. különösen, hogy minden bajor szurker úgy szidta a csapatát és ismerte el a barca fölényét az a meccs után, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva.

kroos írásában egyébként én nem érzem ezt, pláne, hogy ő akarta legjobban Klinsmann kirúgását, már a meccs előtt is és nagyrészt ennek a párharcnak is köszönhető, hogy repült a péklegény, még ha pár meccset kapott is még utána.

mickeyknox 2009.05.14. 13:11:02

@kroos: tényleg nem akarok kötözködni, de akkor most szerinted a schalke meg kusen meg a bréma a német középcsapat?

kroos 2009.05.14. 13:15:33

@mickeyknox: nagyon ugy tünik.
a 18 csapatos bajnokságban van legalább 7-8 jobb náluk.akkor középcsapat?Jelenleg szerintem igen.
És utoljára irom le-habár rosszul fejeztem ki magam-hogy a táblázat egy bizonyos régijára gondoltam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:16:26

@kroos:

Te engem teljesen félreértettél. Nem akartam betiltani vagy betiltatni az írásodat. :-) Egyszerűen csak olyan mértékig megalapozatlannak éreztem, hogy ki kellett fakadnom egy negatív minősítés erejéig.

@mocsing:

Szerintem ez esetben nem oktalan a felvetés. Hiszen "fikázni" egy bajnokságot vagy csapatot akkor célszerű, ha valamihez viszonyítjuk. Szarok, mert... ez és ez. Kroos érve ez volt: a kiscsapatok ellen tilitolizik a Barca a 16-oson belül. Igen ám, de a Bayern ellen pont ugyanazt csinálta. Akkor ez miféle érv?...

Stiel 2009.05.14. 13:16:35

Más a német meg a spanyol bajnokság. Idén a spanyoloknál csak a Barcelona volt jó, de azért az elmúlt években pl. Sevilla is csinált valamit.

A német bajnokság kiegyensúlyozottabb. Van vagy 10 csapat, amelyik eséllyel pályázik a dobogóra (és aztán a BL csoportmeccseken is úgy-ahogy helytállna), míg a spanyoloknál max 5-6. Viszont utóbbiaknál a bajnokság tetején lévő pár csapat feljebb van. Emiatt rámondani egyikre vagy másikra, hogy jobb, hát... maradjunk annyiban, hogy ízlés dolga. Ami tuti, az az, hogy más a kettő.

@kroos: a villareál mire ment arsenallal,a barca a poollal,a reál akárkivel?

Azért csak nem német csapatok verték ki őket, pedig most erről megy a vita, nem?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:20:23

@mickeyknox:

Mondjuk szerintem a BuLi pont abban erős, hogy a középmezőnye tényleg hihetetlenül masszív, jóformán az utolsó öt csapat kivételével mindegyik csapat egyorma.

De a Leverkusen vagy a Hoffenheim szintje (vagyis ez a masszív középcsapat szint) szerintem a Getaféé vagy az Almeríáé.

A Valencia-Atlético-Villarreal-Sevilla-Real már egy polccal magasabb szint. A Barca pedig két-három polccal magasabb.

kroos 2009.05.14. 13:20:56

@Stiel: nem.
csöncsön hozza fel még most is de neki nem reagálok mert degenerált.
nem a bayernt kell a barcához mérni hanem a malaga-t a werderhez-a laziohoz-a tottenhamhez.
a barca egyértelmüen jobb bárkinél feletsük már el öket.

Stiel 2009.05.14. 13:21:30

@Stiel: OK, 2007-ben a Bayern verte ki őket. Csak az bökte a szemem, hogy nem német csapatokat írtál.

kroos 2009.05.14. 13:22:29

@Csöncsön: baszod kezded érteni..idöbe került de megérte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Még ha nem is értek eggyet de legalább nem beszélsz el mellettem.
Igy van a barca magasabb polc.
a kusenröl meg a getaféról van szó.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.14. 13:23:08

Engem igazából az keserít el, hogy 2-6 hetente ki van köhögve egy spanyol bejegyzés és miről szólnak a kommentek?
- Rooney aranylabda
- CR aranylabda
- MU császár
- Musterwerk Bayern
Ehhez képest tényleg überfasza volt az elmúlt két év amit síri csendben olvastam arról, hogy a Real Madrid a legjobb a Földön.
Emberek, volt egy kupadöntő, beszélgessünk róla!

Stiel 2009.05.14. 13:26:04

@kroos: nem a bayernt kell a barcához mérni hanem a malaga-t a werderhez-a laziohoz-a tottenhamhez.

Na ez az. Azzal egyetértek, hogy mondjuk a német 7-10. jobb, mint a spanyol 7-10. De hogy miért pont ezekkel KELL mérni a bajnokság szintjét, az nekem nem világos. Miért nem mondjuk a 12-16. csapatokkal? Vagy akármi más. Maradjunk annyiban, hogy ez így szubjektív, és hadd gondoljon mindenki azt, amit akar.

mickeyknox 2009.05.14. 13:26:39

@kroos: okés. erre voltam kíváncsi, hogy up-to-date érted-e a középcsapatokat. minden rendben :)

a spanyoloknál többé-kevésbé a "tradicionális" csapatok vannak a közepén. a németeknél viszont történt valami. ez nekem tetszik, mármint hogy a wolfsburg meg a hertha ennyire elöl vannak, kis változatosságot visz a dologba. mint a calcioban idén a genoa. ilyen az angoloknál nem is tudom, mikor volt utoljára.

lényeg a lényeg, nekem semmi bajom a bundással, csak nem értettem ezt a középcsapat dolgot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:27:21

@kroos:

Hoffenheim, Leverkusen, Schalke = Getafe, Racing, Málaga

Bayern, (Wolfsburg?) = Sevilla, Villarreal, Real, Valencia, Atlético

? = Barcelona


Vagyis a BuLi-ban van egy csomó Getafe-szintű csapat, van egy (kettő?) olyan szintű, amilyenből a spanyolban van hat, és olyan szintű, mint a Bayern, egy sincsen.

...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:29:08

Jav.: olyan szintű, mint a Barcelona, egy sincsen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:30:50

@mickeyknox:

A Bundás már évtizedek óta a legkiegyensúlyozottabb liga szerintem. Annak idején a Kaiserslautern bajnoki címe pont olyan meglepetés volt, amilyen most a Wolfsburgé lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 13:33:26

@mocsing: Szerinted hányszor kaptam hasonlókat MU fanoktól a 7-1 kapcsán, sőt a Bayernistáktól, meg akárkitől, aki nem látott két Roma meccsnél többet? Ezt most két évig hallgathatjátok, szokjál hozzá ;-).

@kroos: Azért azt te is vágod, hogy a Bremen nem a reális helyén van a német bajnokságban. Elcseszték az év nagyobb részét, de jelenleg az egyik legjobb formában lévő csapat Németországban, sőt Európában. Szerintem a spanyol első hat bármelyike fölfalná a salátástálért harcoló csapatokat. Talán az említett Werder és a Bayern lenne partyban velük, de ők sem a Barcával.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 13:34:50

@Csöncsön: Már azokban az években, amikor Bayern nem dönti el vízkeresztig a bajnokságot.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 13:36:17

@Csöncsön: szépen elferdítetted, mivel ennek semmi köze ahhoz, h kinek mi fáj. meg se lepődök.

szerintem egyébként a spanyol bajnokság megítélése szintén eltúlzott pancho és kroos részéről, de az ő túlzásuk töredéke a tiédhez képest.

egyébként ez a legnagyobb benne, hogy akkor mérjünk össze világokat egy meccs alapján és az legyen mondjuk a Barca-Bayern 4-0. teljesen véletlenül.
kezdem megérteni kroost az idegbajával. és most mondom, mindig oktalan a felvetés és érvnek nem nevezhető azzal jönni egy másik érvre, hogy aha, biztos csak fáj az izé.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:39:55

@popp: "Szerintem a spanyol első hat bármelyike fölfalná a salátástálért harcoló csapatokat. Talán az említett Werder és a Bayern lenne partyban velük, de ők sem a Barcával."

Na, ezt én is pont így gondolom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 13:40:18

@popp: semmi bajom azzal, ha a fejemhez vágják, erről szól ez az egész. mosolygok rajta. de ne érv legyen már, meg komolynak szánt (?) kritika alapja az, hogy biztos csak fáj...

kroos 2009.05.14. 13:44:41

@Csöncsön: A maradék 12 meccsén meg kikapnának---

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:44:42

@mocsing:

Nézd, én értelek. Tényleg nem érv. De az hadd legyen már legalább ennyire idegesítő, hogy szépen kiszemezgetünk eredményeket, természetesen tetszőlegesen, és ezek alapján minősítgetünk egész ligákat.

Például: lám, a Barca hatot rúgott a második helyezettnek. Miféle bajnokság lehet az ilyen?

Nem érzed, hogy ez legalább annyira buta érv, mintha amikor folyton-folyvást azzal a 4-0-lal jövünk?

Szerintem én elég korrekt módon nevezem másodiknak a világon a spanyol bajnokságot. Ellenben kroos vagy Pancho nagyon nem korrekt módon minősítik a magyar NB1 szintjére.

kroos 2009.05.14. 13:47:08

@Csöncsön: abban a tekintetben hogy a reál épp elötte verte hülyére a többi spanyol csapatot.....
és ha elgondolkodolkodol picit akkor rájössz hogy kit akarok itt minösiteni.és hogyan.mert nem a 6-0 a legnagyobb baj...hanem az a 15 pont....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 13:50:32

@kroos:

Én azt tapasztaltam az utóbbi években, hogy amikor spanyol csapat került szembe nemzetközi kupában némettel, tízből nyolcszor a németek húzták a rövidebbet.

Persze ez adódhat a stíluskülönbségből is. A német stílusnak nem fekszik a technikás spanyol labdajáratás. Heinrich írt erről egyszer egy jó posztot. (A spanyol csapatoknak például az olasz stílus nem fekszik.)

Ennek tükrében is mindenesetre különösen igazságtalannak éreztem azt a lekezelő attitűdöt, ahogyan a Ligáról írtál. Részemről ez az utolsó szó ehhez a témához, te jössz.

kroos 2009.05.14. 13:51:42

@Csöncsön: a 95 ös ajax végig verte a világot.
Jobb volt a hollan bajnokság akkor mint az olasz?
Köszönöm.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 13:52:45

@mocsing: Mondjuk valóban tyúkszemre taposás és nyilván fáj neki és neked is (ezért is horkantál föl ennyire), de én is éreztem kroos cikkben némi epét. De ha ettől eltekintünk akkor is durva túlzás a cucc szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 13:55:30

@kroos: Szerinted a bundás jobb mint a Primera? Köszönöm.

kroos 2009.05.14. 13:55:51

@popp: szerintem inkább benned a 7-1-óta.Azóta ugy osztod az angolokat hogy néha én is élvezem.
Epe van bennem pl. a 99. BL döntö miatt.De ez a 40 miatt absz. nincs.

kroos 2009.05.14. 13:56:26

@popp: összeségében véve nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 13:58:10

@kroos: Én mindig elismerem a PL erejét, a csaptaikat meg mindig osztani fogom, akár a Bayernt és a németeket. Ahogy az olaszokat jobban, spanyolokat meg kicsit kevésbé, de dicsérni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 13:59:25

@kroos: Na látod, lehet ezt árnyalni. Mndenesetre cikked elérte provokatív célját, fölkavarta kissé az indulatokat ;-).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 13:59:43

@Csöncsön: "lám, a Barca hatot rúgott a második helyezettnek. Miféle bajnokság lehet az ilyen?"

ezzel nem tudom, ki érvel, innen is gratulálok neki. (a wolfsburg és a bréma is rúgott 5-öt a Bayernnek)

viszont hogy én erre az életben nem jönnék azzal, hogy biztos csak fáj neki egy 4-0, az biztos.

@popp: azért horkantam fel ennyire, mert
1. ostobaság,
2. valódi érvek hiányát (erősen) feltételezi,
2.1. valódi érvként próbálja eladni magát,
3. "különösen, hogy minden bajor szurker úgy szidta a csapatát és ismerte el a barca fölényét az a meccs után, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva.",
4. semmi köze a témához,
5. sokadszorra fordul elő, így az előző négy pont hatását is multiplikálja.

Boodler 2009.05.14. 14:06:34

@Csöncsön:
~
"? = Barcelona

Vagyis a BuLi-ban...olyan szintű, mint a Bareclona, egy sincsen."

Chelsea ? Szerintem a Liverpool is hasonlót tudott volna alkotni.
Manchester ?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 14:07:51

"azért horkantam fel ennyire, mert
1. ostobaság,
2. valódi érvek hiányát (erősen) feltételezi,
2.1. valódi érvként próbálja eladni magát,
3. "különösen, hogy minden bajor szurker úgy szidta a csapatát és ismerte el a barca fölényét az a meccs után, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva.",
4. semmi köze a témához,
5. sokadszorra fordul elő, így az előző négy pont hatását is multiplikálja."


Végre valamiben szóról szóra egyetértünk. ;-)

Mutatis mutandis persze.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 14:09:34

@B1:

A Chelsea, A MU és a Liverool a BuLi-ban játszanak?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 14:11:31

@mocsing: "különösen, hogy minden bajor szurker úgy szidta a csapatát és ismerte el a barca fölényét az a meccs után, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva." - na még szép.

Boodler 2009.05.14. 14:11:43

@Csöncsön: Mea culpa.

BL-nek fordítottam.

kroos 2009.05.14. 14:12:05

@Csöncsön: Igen.
Jövöhéten Hannover mu lesz kievben
és pool hoffenheim-Abaujszántón.

kroos 2009.05.14. 14:14:12

@Csöncsön: ,,"lám, a Barca hatot rúgott a második helyezettnek. Miféle bajnokság lehet az ilyen?" "
ilyet én nem irtam.
és nem az eredmény volt a lényeg hanem a játékbeli különbség és nem a madrid degradálása miatt hanem a miatt hogy ennek a csapatnak még mindig 15 elönye van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 14:18:41

@kroos:

(Többször leírtam már: hatalmas talány, hogy ez a Real hogyan tudott szinte minden meccset megnyerni tavasszal. Sokszor volt óriási szerencséjük, Casillas mindent kifogott, nagyon szerencsés volt a sorsolásuk, messze erőn fölül teljesítettek, a többi élcsapat pedig nem tudta stabilizálni a formáját. Ettől még messze nincs szakadéknyi különbség a Real és pl. a Valencia között. Lásd a hétvégi meccset!)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 14:19:08

@popp: még szép, vagy sem, pl a chelsea-barca után nem nagyon hallottam korrekt értékelést (megjegyzem, egyik oldalról se, mert minden dél-londoni a bíró anyjával volt elfoglalva), csöncsön-ből is nekem kellett kipréselnem, a "sokkal jobb volt a chelsea" és a "hatalmas mákkal ment tovább a barca" mondatokat. de legalább kimondta :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 14:21:34

@mocsing:

Látod, ez nem igaz. Rögtön az első reakcióm ez volt, amit idézel (visszakereshető).

Csak aztán muszáj volt harcolnom. :-)

kroos 2009.05.14. 14:22:36

@mocsing: ezt nekem is bevallotta..azóta kinyomtattam és a hálószobámban lóg az ominózus szöveg.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 14:23:25

@mocsing: Oké, de ha az egész párharcot nézzük már nem olyan egyértelmű helyzet. De azt már bőven kitárgyaltuk.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 14:30:08

@Csöncsön: maradjunk annyiban, hogy a harc során sokszor elfelejtetted ezt az álláspontodat, amit - nemes missziónak tekintve - muszáj volt korrigálnom, illetve korrigáltatnom :)

BK 2009.05.14. 15:23:44

jajj, már megint szurkolói identitásos, telibevert témázás. próbáljunk inkább pop, csajok, rákendroll, irónia, FOCI, satöbbi vonalra mozogni! :-)

tegnapi meccs tetszett, emberek? :-) Bilbao gyúrhat és erősíthet az Európa Ligára, ami azt jelenti, hogy körbenézhetnek a Bilbao B mellett a Sociedad A és B keretében is, meg átnézhetnek franciába', hátha van még legalább egy franciaorzági baszk, aki tud focizni. amúgy meg az egész Bilbao egy rohadt nagy deja vu az elmúlt 6-8 bajnoki idényre. emlékszik még valaki arra, amikor Iraola, Orbaiz és Yeste nem volt kezdő?

sundin 2009.05.14. 16:35:12

@BK:
Nekem személy szerint nem tetszett, a Bilbaonak szurkoltam.
Én még emlékszem az általad felsorolt játékosok előtti időre, Larazzabál, Larrainzar, Karanka, Luis Prieto, Karanka, Julen Guerrero (a legnagyobb), Oscar Vales, Urrutia, Alkiza, Tiko, Urzaiz.
Yeste elég régi motoros, de pl. Orbaiz nem is Bilbao nevelés, 2000-ben vették az Osasunától. Iraola kora miatt sem játszik olyan régen kezdőként, 5-6 éve kb.
Az általad felsorolt csapatokon kívül azért még vannak opciók: Osasuna, Numancia, Eibar, Alavés, Baskonia (Llorrente, Yeste, Aranzubia), Elgoibar (Etxeberria), Gernika (Iraizoz), Barakaldo, esetleg a Lagun Onak, ahonnan a Real Soceidad igazol előszeretettel (Aranburu, Labaka). Az Antiguoko ificsapat is megér egy misét, Xabi Alonso, Arteta, vagy éppen De Pedro ott kezdték el rúgni a bőrt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 19:18:02

@sundin: Egy kicsit nekem is csalódás volt a meccs, mert a Barcát láttuk brllírozni épp eleget ebben a szezonban. Én viszont arra számítottam , hogy a baszk szenvedély kompenzálni tudja a tudásbali különbséget és ez a várakozásom csak az első félórában igazolódott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 19:25:06

@popp:

Sajnos ez az, amiről én itt már hónapok óta beszélek: egyre élesebbek a különbségek az európai él- és középcsapatok között.

Romantikus alkatomnak jót tett volna, ha egy picit szorosabb a meccs; mondjuk az ötödik gólt nem a Barca, hanem a Bilbao szerzi (miként jósoltam); de szomorú persze nem voltam.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 19:53:02

@Csöncsön: Igen az olasz bajnokság is akkor volt legjobb két-három légiós játszott egy csapatban és a legjobbak persze Itáliába mentek , ha akkor lett volna mai Bl, valószínűleg bőven uralták volna taljánok. Érted Gullit. Rijkard, Van Basten kiváló olaszokkal kiegészülve, Maradona Careca, Alemao, esetleg Klinsmann Brehme és Mattheus ellen. Vagy még korábban Falcao és Toninho Cerezo, Elkjear Larsen és Briegel, Platini és Boniek, Socrates és Zico ellen. Ekkor tudott odaérni egy Hellas Verona, egy Sampdoria, egy Napoli.

Ehhez képest most a giga költségvetésű nagy klubok összegyűjtik a legjobbakat, akár aranylabdásokat ültetnek a kispadra, meg húsz világsztárt rotálnak a középcsapatoknak meg marad maradék, vagy aki mát unja a legnagyobbaknál a kispadot.

Dzsúd Horse 2009.05.14. 22:03:17

Sok beszédnek sok az alja...Kupagyőztes kupagyőztes kupagyőztes!!! ez a lényeg

Tika_ 2009.05.15. 09:35:20

@kroos: "arrogancia és birodalmi nagyképüség" "És a barcások meg ugyanolyan arrogánsak"
ezt nagyon másképp látom, már akartam tegnap is mondani, csak időm nem volt, és most nincs, de este már tényleg kifejtem

kroos 2009.05.15. 09:42:28

@Tika_: Ez a mondat a legkevésbé neked szólt.
Söt.

rizla 2009.05.15. 12:23:09

abidalra rájár a rúd alaposan, zsinórban két kamupirosat kapni az világcsúcs.

"Harmadjára sérült rá ugyanarra a combjára, ennek okait elsősorban a rengeteg lejátszott meccsben keressük."

NEM ugyanarra a combjára sérült rá! ettől függetlenül nem kellett volna ennyit nyúzni szerencsétlent, ez igaz.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.05.15. 13:30:04

@popp: jaja, persze Xavi is, nekem ők ketten a kedvenceim a jelenlegi Barcából, mármint Iniesta meg Xavi
óriási ahogy az esetel nagy többségében a jó irányba fordulnak labdával és nem nagyon rontanak passzt sem, plusz lőnek pár gólt fejenként, nincsenek sajtóhírek a balhéikról és még csak nem is légiósok

Henke 2009.05.15. 14:14:07

@rizla: igen, már azt hiszem bedobásnál is megírta, csak nem lett kijavítva :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.15. 14:18:13

@popp:

Nekem ugyanez volt az érvem a 6+5-ös vitában. Vagyis ha kevesebb idegenlégióst lehetne alkalmazni, akkor a jó idegenlégiósok egyenletesebben oszlanának el a kis és nagy klubok között. Így a topklubok simán felvásárolják a legjobb idegenlégiósokat, a többiek meg nézhetnek... Nem mondom, hogy ennek a helyzetnek okvetlenül egy 6+5-ös szabály bevezetése volna a megoldása, de szerintem aki nem látja azt a tendenciát, amiről beszélek, az vak (vagy annyira szurkol valamelyik topklubnak, hogy ez vakítja el).

@Tika_: @kroos:

Szerintem egy ilyen kroos-típusú általánosítás pont azért bántó, mert mindenkire szétkeni a (talán egyáltalán nem is megalapozott) vádat. Én mindenesetre nem érzem magam arrogánsnak (vehemensnek vagy nemegyszer pofátlannak igen, de arrogánsnak nem).

drosiii 2009.05.15. 14:26:11

@Csöncsön: 6+5ös ilyen formában baromság. Fizetési sapka kéne vagy mindenkinek, vagy csak az idegenlégiósoknak (tudom, hogy ez keresztülvihetetlen).

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.15. 14:33:39

@Henke: egy kommentem volt ebben a posztban, az is Rooneyról szólt :D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.15. 15:12:32

Önmagához képest lépett vissza nagyot a bajnokság, s azért kell a magyar NB1-gyel példálózni, mert nagyon sokan úgy tesznek mintha még mindig olyan hú de nagyon fasza színvonal volna.
Aztán megnézed a mérkőzéseket és látod, hogy Keita 28 métert sétál a labdával négy védő között, aztán lő egy gólt, majd mindenki tapsol, hogy ez ám a foci. Ez nem foci, hanem Joga Bonito. A foci az, amikor odamegy a védő elveszi a labdát, elhantolja a támadót, majd a fogai között odasúgja, hogy mit szaladgálsz te ki köcsög.
Azt hiszem ha Naybet, Pellegrino vagy Djukics játszott volna közel az ötvenhez, akkor Keita még mindig a felezővonalnál sírdogálna, hogy nem merek átmenni oda mester.
A támadóknak komolyabb erőfeszítést kellene tenniük a gól érdekében, ismét változatos taktikai felállásokat láthatnánk hétről-hétre és ez kamatozhatna a nemzetközi színtéren is. Jelenleg nem kamatozik.
Öt éves koefficiens alapján lehet, hogy még mindig második a liga, de amikor a Manchester meg negyedik a klublistán és nagyjából olyan biztos, hogy a Manchester előretör, mint ahogyan a Liga tovább fog esni. Ez van.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.15. 15:18:24

@csizsikpizsik: Kitől olvastál te tavaly olyat, hogy a Real Madrid a legjobb a Földön?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.15. 15:28:21

@csizsikpizsik: Akkor hogy is van ez? A mezőny fejlődött az előző év óta? Melyik csapatok fejlődtek és melyek léptek vissza?

kroos 2009.05.15. 15:29:06

@pancho_sanza: az Nb1 más.Mindenki tisztában van vele hogy mi ujság a focinkal.De hétvégén amikor kintleszek a fötéren és ünnepeljük majd a 4. bajnoki cimet akkor lefogom szarni de nagyon.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.15. 15:30:13

@pancho_sanza: "A foci az, amikor odamegy a védő elveszi a labdát, elhantolja a támadót, majd a fogai között odasúgja, hogy mit szaladgálsz te ki köcsög."
Ez pedig nem A foci, hanem az angol foci. Vagy hoki valahol az USA-ban.
Szerintem elkeserítő, hogy mindenki azt követeli, hogy az összes élcsapat játszon úgy mint a ManU, mert kell az erő, fölösleges cifrázni, bikázzunk a labdába, taroljuk a csatárt és egynulla után összezárunk hogy brusztoljunk a közönség nagy örömére...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.15. 15:37:57

@pancho_sanza: Igazi fejlődésen ki esett át? Szerintem senki, ha csak azt nem számoljuk igazi fejlődésnek, hogy a Barca legalább kitalál a pályára (tavaly még ezzel is gond volt, elég sokat sírtam a párnámba). Pont az igazi fejlődés előtt állunk.
A Real kénytelen, a Valencia kénytelen (ha nem szedik darabokra), a Villarreal kénytelen, pontosan a nemzetközi súlytalanság miatt. És lássuk be, onnan jön a sok pénz, tehát muszáj lesz előrelépni, nagyon muszáj.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.15. 15:38:26

@csizsikpizsik: S hogy játszik az MU? Mindig ugyanúgy játszik? Vagy ellenféltől, eredménytől, téttől függően változhat az összetétel és a taktika? Ehhez képet mit tudnak taktikailag a La Liga mostani érmesei?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.15. 15:46:56

@pancho_sanza:

Nem ötéves koefficiens alapján második a Liga, hanem öt éve (három éve) egyfolytában. Az előnye a többiekhez képest folyamatosan nő. Egyedül a PL-től van elmaradva.

De nem akarok szemet húnyni minden probléma fölött, még akkor sem, ha végképp nem az én tisztem változtatni rajtuk. Jól látható a visszaesés, elsősorban a védekezés terén. Persze egy Messi-Eto'o-Henry hármas egy übermotivált edzővel 2000-ben is 100 gól közelébe jutott volna, efelől ne legyen kétséged; ám az tényleg furcsa, hogy szinte egyik spanyol csapat sem képes stabilizálni a védekezését. Még a Barcelona sem. (Talán most a Valladolid, hehe.) Nincs meg az a kettős kordon, mint a PL-ben még az Evertonnál is.

Hajlok arra, hogy ezt én is az edzői rutintalanságnak tudjam be. A spanyol csapatok egyszerűen támadásra vannak beállva. A Villarreal (de még a Bilbao is) négyszer annyi veszélyt okozott a Barca kapujánál, mint a Chelsea. És negyedannyi veszéllyel lehet, hogy mindkettő előrébb lett volna...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.15. 17:58:10

@pancho_sanza: azon tán senki nem vitatkozik, hogy a Liga visszaesett megához képest, de azért az NBI-gyel jönni súlyos aránytévesztés. Ezzel legalábbis azt sugallod, hogy annyival jobb PL a PD-nél, mint PD a Soproni Ligánál. De most már tényleg hónapok óta beszélünk el egymás feje mellett ezügyben, mert te egy tapodtat sem vagy hajlandó árnyalni a publicisztikai szempontból mindenképpen frappáns sarkos véleményedből, amely amennyire lesújtó, annyira igazságtalan is. Ehelyett, ha találsz valamely morzsát, mely csöppet is alátámasztja két éves prekoncepciódat megjelensz kajánkodni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.15. 19:23:13

@popp: véleményedből=véleményedet

BK 2009.05.15. 19:38:10

@csizsikpizsik: jaj, na ezt az MU-s szöveget azért ne már, ez így első blikkre már minimum szerencsétlen és felületes. ez az automatikus angol vs. spanyol ekézést teljesen felelsleges tolni. na az ilyenre már nyugodtan mondhatja Kroos, hogy a spanyol szurkerek itt arrogánsak.

@pancho_sanza: de a potenciálnak meg kéne lennie egy Villareal védelmében is. azért még ősszel egy MU nem tudott nekik gólt lőni. tudom, hogy csoportmeccs, más a motiváció, más a meccs, de azért ha folyamatosan adta volna a lehetőségeket a Villareal védekezése akkor, nem hiszem, hogy Cé vagy akárki már csak hobbiból ne vágott volna kettőt-hármat. abban egyetérünk, hogy potensebb spanyol védelmek kellenének. és én ez alapján azt hiszem, hogy megvan az alapnyag és lehet, hogy ez tényleg edzőkérdés, amiről már okat beszéltél. de amúgy végtére is azért élvezed te is ezt a JogaBonito-t, nem? :-)

Dzsúd Horse 2009.05.15. 21:00:50

Szerintem igaza van Panchonak, hogy a liga színvonala visszaesett, nem is kicsit, de a Barcelona sokat lépett előre. Hasonló játékot már tavaly is produkáltak szerintem mint idén, csak nem egész meccs alatt, hanem 5-10 percekig, főleg az első félidőkben, aztán szétestek, és ment a szenvedés, rossz megoldás, passzok, értelmetlennek tűnő lebirtoklás..stb. Idén összeálltak, nagyon egységesek, és az akarat is megvan bennük, amit tavaly csak nyomozni lehetett. Engem speciel ezért nem zavar, hogy Guardiola kb egy taktikát tud, mert az hogy felrázta a csapatot az biztos hogy az ő érdeme.

"A foci az, amikor odamegy a védő elveszi a labdát, elhantolja a támadót, majd a fogai között odasúgja, hogy mit szaladgálsz te ki köcsög."

szerencsére nem ez a foci, maximum Goikoetxea szerint

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.15. 21:39:03

@BK: nem akartam arrogáns lenni, szerintem nincs is mire. Irhattam volna más angol csapat nevét is, mert már ott tartunk éppen, hogy az angol harmadosztály sereghajtója is szinvonalasabb, taktikailag magasabb szinten játszik mint a PD bármely első négy tagja. És hogy automatice angollal hasonlítom össze, ez már rossz reflex szerintem. Elég sok glory járt erre és hasonlítgatta a PD-t és a PL-t, úgy látszik fogékonyabb vagyok mint hittem...Szorri...

SamS 2009.05.15. 22:41:24

@csizsikpizsik: Több köze van a Pancho által leírt védekezésnek a focihoz, mint annak hogy a védekező játékos mégcsak nem is keresi a fizikai kontaktust a támadóval! A védekezés akár tetszik akár nem, a helyezkedésről és az ütközésekről szól. Azért egy világ 2. legerősebb bajnokságában nehogymár csak az egyik legyen jelen...

Tika_ 2009.05.15. 22:41:37

@kroos: Ezt elismerésnek veszem, úh köszönöm!
Akkor annak érdekében, hogy ne beszéljünk el egymás mellett.. :)

SZERINTEM, vagy inkább számomra az RM szurkolók ún. birodalmi felsőbbrendűsége az alábbi dolgokban manifesztálódik:
1. Meg vannak győződve róla, de szentül, hogy a Real Madrid tértől és időtől függetlenül a világ legjobb futbalcsapata. A királyi gárda, a Legjobb. (Véresszájúak fokozhatják tovább, a fehér mez és a Heroes 3 legjobb lénye, az arkangyal közötti párhuzam meglátásával, stb. :)))
Ha ez éppen nem így van, akkor az csakis valami átmeneti állapot lehet, de ez a dolgok rendes menete, és nyilván majd minden vissza is áll a normál kerékvágásba.
2. Ennek folyományaként meg vannak róla győződve, hogy a világ legjobb futballistáinak a Realban a helyük. Egy részük szerint minden focista oda is vágyik, a futball csúcsának tekintve az RM-et, és személyes karrierje csúcsának, ha ott játszhat. Ezért olyan, hogy csapatépítés, nem létezik, illetve alapvetően az elfogadott módja, hogy a Madrid megveszi a világ legjobb játékosait.
3. Az 1. pontot ráadásul érvekkel is igyekeznek alátámasztani. Na, ez ugye a birodalmi felsőbbrendűség igazi, sőt igazzy esete. 9 BL cím. Az, hogy akkor Franco, meg Bernabeu, és 30-50 éve volt - nem téma. Erről már írtam korábban, emléxem, hogy egyetértettél.

A különbség szerintem: ahogy írtam, a Madrid szurkolók szerint csapatuk tértől és időtől függetlenül a legjobb a világon, illetve annak kéne lennie, hiszen ez a természetes állapot. Ellenben a Barca szurkolók azt mondják, hogy _jelenleg_ övék a világ (egyik - vérmérséklettől függ) legjobb csapata. És, hogy az _utóbbi x évben_ ez a legjobb Barca, esetleg úgy általában a legjobb csapat.

Jelentős különbséget érzek.
Kíváncsi vagyok rá, te hogy látod!

krysalt és halarealt pedig nem emlegesd, kérlek, szerintem a 2. és 3. legvéresebbszájú, ezért általam bannolt Real drukkerek.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.15. 22:43:34

@BK: Én azt a focit szerettem ,amikor egy szinte mindent megnyerő Lazio vagy a bajnok Arsenal szaladgált össze-vissza Valenciában, vagy a Milan kapott egy négyest La Corunában, meg a Juventus meg Vigoban ugyanez. Az erő soha nem a Barcelonában és a Real Madridban volt, hanem a mögöttük lévő 18-20 csapatban, ahogyan a Teneriffe, a Mallorca és az Alavés is odabaszott Európának a kiesés ellen harcolva, de a Rayo, az Espanyol, az Osasuna és a Sevilla sem vallottak szégyent. S itt van a nagy visszaesés, manapság már a szinte biztos BL indulók sem tudnak konkurálni, belga és ukrán csapatokkal.

kroos 2009.05.15. 22:55:09

@Tika_:
Nézd, ok sokmindenben egyetértek csak amikor csöncsön kommentjeit olvasom akkor mégsem.És ez az én hibám hogy egy ember miatt determinálok egy közeget.Viszont te irsz 2 hszt/nap ö meg 15-öt.És amikor 15. ödször olvasod hogy csak az a fociünnep amikor a barca játszik (hoppá ez a fociünnep szöveg pl. tipikus madridista szó-amikor a galaktukusok gurigáztak az volt ám a fociünnep..stb-), akkor kezdek elhatárolódni attól amit másokra nézve degradálódva ill. demagógnak érzek.
Miért ne lehetne az fociünnep egy olasznak ahogy maldini szerel???? Vagy ahogy Gerrard lö egyet 30-ról?
Plusz még annyi hogy krysalt szerintem félreismered.Menthetetlen madridista az tény, de nem véresszáju.

2009.05.15. 22:58:27

@pancho_sanza:
1. Yaya volt az a Keita, szerintem
2. ha vannak játékosok akik képesek ezt megcsinálni bármelyik ellenféllel szemben, akkor Toure biztosan közéjük tartozik(a fickó képes Iniesta szinten cselezni és még elég gyors és masszív is ahhoz, hogy ne tudják könnyen megállítani)
3. régen amikor erős volt a bajnokság, akkor is voltak ilyen szólók és születtek ilyen találatok
4. a brutál erős pl-ben nem 1 hasonló gólt lőttek már idén a nyomorék védők között/mellett

Valahogy mindig a Barca teljesítményébe és eredményeibe köt bele a jó nép.
A katalánok csak akkor nyernek bajnokságot, ha gyengélkedik a mezőny és a madrid rég nem látott gödörben van. Nemzetközi szinten ha elérnek valamit, akkor mákos volt a sorsolás, csalt a bíró, szar volt az ellenfél és a többi....
A Barca 5 meccsnyire van a szezon végétől és minimum 2 kupával és rekordok tömegével tudja le az évet, de még indig nem bizonyíottak eleget. Ellenben az mu pl. pocsékul jött ki a rangadóiból, megszenvedett pár kisebb csapattal mégsem kell semmit bizonyítaniuk. Ők a modernkori futball támadhatatlan és megkérdőjelezhetetlen megtestesítői.

Tika_ 2009.05.15. 22:59:29

@kroos: Egy másik, amire reagálni akartam: miért van most több Barca drukker, és miért volt tavaly több Real.
Szerintem ez a természetes, normális, az lenne fura, ha nem így lenne!
rizlának teljesen igaza van abban, hogy fogjuk már fel, hogy a többség itt x ezer kilóméterről szurkol egy olyan csapatnak, amelyikhez rohadtul kevés köze van.
Aki tehát magyar szurkoló, az nem született Liverpool vagy Milánó vagy Barcelona mittomén melyik kerületében, nem ismeri az ott élőket, a kultúrájukat, de jó eséllyel még az országét se, sőt, lehet még a nyelvet se.
Hogy a rákban tudna egy ilyen ember tartósan kötődni egy csapathoz?
Nyilván személyekhez tud kötődni, játékosokhoz. Azonban elég vicces, ha valaki pl. Van Basten miatt lett Milan-szurker, és ma is veri magát, mivel VB-nek pont semmi köze nincs ma a Milanhoz.
A csapatok többségének szerintem nincs explicit ideológiája, értékrendje, vagy nincs olyan, amivel mi azonosulni tudnánk. Vagy lehet, de az megint műanyag lesz.
Szerintem pont azért is igyekeznek kevéssé specifikusak lenni, hogy sokan tudjanak valamiben közöset találni velük. Mert termékek, amiket el kell adni. Az meg tök természetes, hogy az ember időnként más-más termékeket fogyaszt.
Marad tehát a zsigeri érzés: a falkához tartozás. Ez azonban a leírtak miatt alapban nem működik, csak győzelmek esetén. Mert azokhoz mindig szeretünk tartozni. Na, ezért van a bajnoknak mindig sok rajongója.
Arról nem beszélve, hogy nem mindenki focifanatikus, ad hoc módon fogyaszt focit, belenézeget, nyilván az tetszik neki, aki eredményesen játszik, magabiztos, győztes.

Gondolj bele: ez szórakoztatás! Kérem, az a célom, hogy jól szórakozzam, nem az, hogy felidegesítsem magam! Olyan, mint rossz filmet nézni a moziban. Nyilván, ha rászánom az időmet, olyat nézek, ami tetszik. Vagy inkább kölcsönzött DVD: ha nem jön be, leállítjuk, és hozunk másikat. Minek kínoznánk magunkat nem szórakoztató meccsekkel??

holnap reagálok még joga bonitora és különböző taktikákra (@pancho_sanza:), mert ezekre is van elméletem :D

kroos 2009.05.15. 23:03:35

@Blaugrana: Nem erröl van szó.A barcát már leszoptuk ezerszer hogy mekkora jók.Ök tehetnek a legkevésbé hogy ilyen fos a spanyol liga.Az értékmérö a közép illetve a kiesöjelöltek.Mert ök döntik el mennyi eröfeszitésre késztetik a nagyokat.És hát semmenyire mert mig pl a Mu 65 gólnál jár addig a Barca 103-nál.És 1000 ére irom le hogy ez nem a barca hibája.
A malag meg mallorca meg ilyenek akik 10 hely körül laviroznak kiesnének az olasz bajnokságból.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.15. 23:03:55

@kroos:

Hihetetlen, hogy mennyire (most jóindulatú leszek) félreismersz.

A fociünnepet a szerdai Király Kupa döntőre írtam, és nem azért, mert a Barca játszott, hanem az elképesztő hangulat miatt, mely még képernyőn is átjött, és amely legalább annyira az Athletic-szurkolók érdeme is volt.

Soha nem írtam olyat, hogy egy olasznak nem lehet "fociünnep" az, amikor Maldini szerel. Mondjuk szerintem egy szerelés nem szokott fociünnep lenni. Fociünnep egy esemény szokott lenni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.15. 23:05:48

@kroos:

A Barca a BL-ben is kétszer annyi gólt lőtt (pontosabban a BL-ben kétszer annyi gólt lőtt), mint a MU.

Az meg sem fordul a fejedben, hogy _tényleg_ ennyire jók?

Tika_ 2009.05.15. 23:08:17

@Blaugrana: hát nem :). Mármint nem Yaya volt, hanem Keita. Ugyanis te a legutolsó meccsre, a kupadöntőn rúgott (szerintem iszonyat nagy mák) gólra gondolsz, pancho meg a bajnokság utolsó, Villarreal ellenire. Keitát meg se támadták. Yayat igen, csak lecselezte őket, illetve átmákolta magát.
Azért cselezőtudását pont Iniestához hasonlítani...
Főleg ezzel az utolsó bekezdéssel együtt szerintem ne erőltesd... Mert emiatt meg mondják, hogy arrogáns Barcások. Sem a Barca, sem az MU nem nyert idén még lószart se. Jelenleg ennyit lehet elmondani. Illetve a Barca egy kisebb jelentőségű trófeát, ja az MU meg 2 még kisebb jelentőségűt. Mindketten rohadt közel vannak, ez is igaz, a kisebb presztízsűt (?) már csak maguk ronthatják el, de még nincsenek ott. Úh akkora kiba nagy királyok nem lehetnek :). Ahogy CR7 tavaly mondta: mindenki róluk beszél, de igazából még semmi nincs a kezükben. Úh jogos, hogy vissza az arcból :).
peace

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.15. 23:13:18

@Tika_:

Lehet, hogy Keitát nem támadták meg, de a lövése valószínűleg soha nem lett volna gól, ha nem pattan meg a védő lábán. Vagyis volt ott védekezés, csak balszerencséje volt a védőnek. PL-ben is vannak hasonló gólok.

Yaya Touré tényleg nagyon jól cselez, ez már korábbi meccseken is föltűnt. Szerintem nem mákos gól volt, hanem gyönyörű, majdhogynem védhetetlen. Két embert kicselezett, aztán nagy erővel, pattogósan kipókhálózta az alsó rövid sarkot.

kroos 2009.05.15. 23:20:26

@Tika_: Ebben viszont nem értünk egyet.
,,a többség itt x ezer kilóméterről szurkol egy olyan csapatnak, amelyikhez rohadtul kevés köze van. "

Nem hiszek ebben hogy csak az drukker aki a csapatának városában lakik.Miért ne lehetne valaki Magyarországról atom Barca drukker?
pl,megnézi minden meccsét a csapatnak,megveszi a mezét,csak olyan csomagra fizet elö ami közvetiti öket stb...


és a lényeg
,,A csapatok többségének szerintem nincs explicit ideológiája, értékrendje, vagy nincs olyan, amivel mi azonosulni tudnánk"

Kérdezd erröl a Bayern drukkereket..Pont ezért vagyunk azok akik vagyunk.Mert állandó ideológia és értékrendel rendelkezö csapatot akarunk akivel tudunk azonosulni.
Akiket utál mindenki de ez minket csak erösit.Akiknél nem lehet brazilos projekt (reál-luxemburgo) vagy olaszos (capello-canna-cassano)-
vagy hollandos (sneider rvn, drenthe stb..)
sosem nálunk játszanak majd a legjobbak,de akik nálunk lesznek azoktól 100%-ot követelünk,meg egykicsit többet.
Ideologia és értékrendek alapján tudok csak szurkolni.Hogy tudom sosem lesz Cronaldonk de
lehet majd uj effenbergünk .
És ez még mindig jobb mintsem hogy 60 évig arra verem magam hogy a világ legnagyobb csapata vagyok aki a legszebben játszik és EZÉRT vafyok reál drukker.Aztán 3 év alatt mindez nem látszik a csapaton és 2 perc alatt mindenki a fiatalitásra büszke.Ök tényleg nem ideologia/értékrendek alapján szurkolnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.15. 23:36:40

@kroos:

Ki mondta, hogy egy csapat határoz meg egy bajnokságot? Én biztosan nem.

Éppen arról van szó, hogy a Barcelona teljesítményének értékét növeli, hogy egy bár kétségkívül meggyengült, de még mindig nagyon erős bajnokságban lő ennyi gólt.

Ebből a bajnokságból négy csapat is (!) a BL egyenes kieséses szakaszába jutott. (Összehasonlításképp: a PL-ből szintén négy, a Serie A-ból három, a portugál bajnokságból kettő, a BuLi-ból egyetlen egy.)

Fogalmam sincs, hogy jön ide a '95-ös holland bajnokság...

kroos 2009.05.15. 23:38:04

@Csöncsön: Ok.Akkor szerinted miért nem a 95-ös holland bajnokság volt a legerösebb a világon holott az akkori Ajax agyonvert mindenkit?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.15. 23:53:46

@kroos:

Miért lett volna az? Sehol nem állítottam, hogy _jelenleg_ a spanyol bajnokság volna a világon a legerősebb. Azt kértem ki magamnak (vagy inkább: neki), amit te és Pancho hangoztattok, hogy a magyar NB1 színvonalán lenne.

A spanyol bajnokság valószínűleg azért volt és lesz is mindig erősebb, mint a holland, mert Spanyolország sokkal nagyobb és tagoltabb ország, mint Hollandia, és minden egyes tartomány kultúrájának alapvető része a futball, ezért az országos bajnokságnak is iszonyatos nagy presztízse van. Lehet, hogy Laporta nem fogalmazott szerencsésen, de igaza volt, amikor azt mondta: ezen a kupadöntőn két ország mérkőzik egymással. Ehhez az igényhez igazodtak mindig is az igazolások, melyek óriási versengést szültek. Egy Barcelonának például olyan Real Madridokat kellett legyőznie, amely hagyományosan a világ legjobb futballistáit akarta (és szerezte is meg) magának. Ezek a hagyományok nem tűntek el az utóbbi két-három évben sem a spanyol klubfociból. A világ húsz legjobb focistája közül legalább hat-hét ma is Spanyolországban focizik.

probinho10 2009.05.16. 00:18:55

srácok, én is szót kérnék.

habár elkötelezett híve vagyok az angol bajnokságnak és a real madridnak (furcsa páros :D), de azt azért látni kell, hogy ez a spanyol bajnokság tényleg nagyon gyenge. hogy mihez képest? magához képest. nincs értelme sztem összehasonlítgatni a pl-lel, a bundással vagy akár a serie A-val.

csak meg kell nézni, hogy hogyan is játszik ez a real madrid: szarul. az összes valamire való csapattol zakót kaptunk (pool, barca, juve - bár a juve meccsben sztem még volt egy kis edzőbuktatás is, de ez az én kis összeesküvéselméletem), emellett végigvertük a ligát úgy, hogy sztem az nem madridista futball kedvelőknek eszébe nem jutott leülni madrid meccset nézni.

semmi látvány, semmi taktika, gusztustalan fos. tehát egy ilyen gyenge madrid is kb. 20 pontot ver a 3. helyezettre különösebb gond nélkül. a barca is végigverte a mezőnyt, csak ők mellette játszottak is, rugdalták a gólokat, plusz minket is megvertek. a BL-ben gyakorlatilag számottevő csapatot nem kaptak, a csoportjukból talán a panathinaikosz is továbbjutott volna. aztán jött a lyon és a bayern, akik azért már nem ugyanazok, mint 2-3 éve. sokkal gyengébbek. az egyetlen valamire való csapat, akivel idén játszottak, az a chelsea volt és simán ki is estek... volna, ha nem egy gyp-s faszt delegál a meccsre az uefa. a következő ilyen meccsük ugye a döntő lesz, ahol sztem simán kikapnak, de ez már nem a témához tartozik.

visszatérve a bajnokságra. idén van a barca, van a madrid és vannak a többiek. más bajnokságokban sokkal nagyobb a versenyhelyzet az élenállók között, a színvonal viszont egyértelműen más.

a lényeg: a spanyol bajnokság még mindig top bajnokság, a top3-ban gond nélkül benne van, de saját magához képest óriásit gyengült, ha csak a tavalyi szezont nézzük, akkor is. pedig egy ütőképes valencia vagy sevilla nagyon hiányzik.

Csöncsön: "A világ húsz legjobb focistája közül legalább hat-hét ma is Spanyolországban focizik."

+ van mondjuk ribéry németországban, kaká, pato és ibra olaszországban, a többi meg mind angliában.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 01:48:56

@Csöncsön: Tényleg óriási hangulat volt Mestallában, de legalább olyan jó, ha nem jobb az Olimpicoban az olasz kupa döntőn, pedig én aztán nem nagyon szteretem ha bugyikék zászlók lengenek a kedvenc stadionomban. Ezt két meccset ajánlom a nézszámot olyan szívesen ciitálgatő PL-fanoknak, mert ezen kupadöntőhöz fogható hangulatot csak az Anfielden tapasztalni Angliában Ez a két meccs fociünnep volt a javából. Az már tuti, hogy a Bl-döntő hangulata megse fogja közelíteni az olasz kupa fináléájét az Olimpicoban.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.16. 07:34:35

Majd nézzétek meg a Villarreal - Arsenal meccset is, ahol ugye Adebayor kurva szép gólt lőtt. Ha nem számoljuk, hogy mindössze két támadójátékos volt a spanyolok térfelén. A gólpasszadó két védekező közül találta meg a legalább három védő között ugráló csatárt.

BK 2009.05.16. 09:13:18

Henke, üveggömödző posztot nem írsz egyet? :-)

kroos 2009.05.16. 10:36:28

@Csöncsön: Az lenne a lényeg hogy hiába volt jó az ajax de a bajnokság többi csapata főleg a középmezöny illetve a kiscsapatok-nem ütötték meg azt a szintet mint olaszo-ban vagy angliában.
Ettöl még az Ajax fantasztikus csapat-Na most ha érted a párhuzamot akkor a mostani barca is fantasztikus csapat és nem ők tehetnek róla hogy a malaga,almeria,mallorca, stb. szarok.Mert a topcsapatokból van kb országonként 2-3 max 4.És szerintem pár csapat (mint az ajaxos példa is mutatja) nem adhatja meg a valós erőviszonyokat egy bajnokságban.Pl a azt mondják hogy a bayern meg a reál egy szint ma.(szerintem nem de mindegy). a barcát elhelyeztük külön polcon.
Akkor hogy lehet hogy a bayern nem vezeti a bajnokságot 15 ponttal? Mint a reál tenné azt a barca nélkül spanyolországban?
Azért mert pl a cottbusban több válogatott van és több taktikai fegyelem mint a malagában meg a numanciában együtt.
És ha elismernél néhány hiányoságot attól nem lennél kevesebb hidd el.....

kroos 2009.05.16. 10:53:19

@kroos: És ezt az NB1-ezést megpróbálom megértetni veled.Én nem mondtam olyat hogy a spanyol liga az nb1-szintjén van.
De! Ha jövöhéten megnyerjük a bajnokságot akkor én is a fötéren fogok örjöngeni Dombival,Cvitkovicsal,Rudolfal meg a többiekkel és nem fog érdekelni hogy milyen a bajnokság szinvonala mert mi nyertük meg és a mienk.
+akár milyen is a szinvonal a szparit meg a diosgyört megverni mindig oriási öröm lesz.
Na most te is ilyen vagy.Ha látsz egy spanyol megye 1-es meccset akkor egyböl elélvezel hogy fociünnep.Ha a barca lö 100 gólt nem érdekel hogy milyen a bajnokság szinvonala és nem veszel tudomást bizonys változásokról.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 11:32:53

@probinho10: "a BL-ben gyakorlatilag számottevő csapatot nem kaptak, a csoportjukból talán a panathinaikosz is továbbjutott volna. aztán jött a lyon és a bayern, akik azért már nem ugyanazok, mint 2-3 éve."

???

Fölhívnám figyelmedet, hogy a Sahtar bejutott az UEFA-kupa döntőjébe, olyan "számottevő" csapatokkal ellentétben, mint az AC Milan, az Everton, az Aston Villa, a Wolfsburg vagy a Marseille.

Ez a Sahtar Donyeck még második sem tudott lenni a Barcelona csoportjában. Számomra ebből inkább az jön le, hogy ez bizony az egyik legerősebb BL-csoport volt. Csak a Sporting későbbi Bayern elleni szurkolók-szemenköpési akciója mondatja veled (tévesen) azt, amit.

A Bayern erejét is csak a Barca miatt értékeled kevésre. Még mindig messze ők a legjobb német csapat. Látom lelki szemeimmel, hogy amennyiben pl. a MU intézte volna el őket úgy, ahogy a Barca (amit én egyébként kizártnak tartok), akkor senki sem a Bayern gyengeségéről, hanem a "szenzációs angolokról" áradozna. Persze jogosan.

A Real Madrid egyáltalán nem jobb lényegesen, mint az üldözőboly. Láttad te a Valencia-Real meccset? A Valencia Liverpool-szinten focizta le a pályáról a Madridot. Az eredmény is hasonló lett.

Az, hogy a Real Madrid pánikrohamtól vezérelve irtózatos szerencsével produkált egy tizennyolc meccses veretlenségi sorozatot, mely hemzsegett a minimális különbségű, játékban egyáltalán nem megmutatkozó győzelmektől, szerntem csak azt jelzi, hogy a Real Madrid akkor is szívós, mint a tapló, amikor történetének egyik mélypontját éli. Nem azt, hogy a többiek gyengék. Ugyanezt a sorozatot a Real Madrid akármelyik topligában képes lett volna produkálni, ha olyan a sorsolása, hogy tizenöt meccsen keresztül csak egyszer játszik élcsapattal (akivel egyébként saját pályáján döntetlenezett).

Nem tudom, meg tudlak-e győzni, hogy tévedsz, de legalábbis túlzol. Csak abban reménykedem, hogy elgondolkodsz.

@kroos:

Továbbra sem értem, miből gondolod, hogy a Málaga vagy az Almería gyenge csapat lennének. Láttad te a Málagát a Mestallában? A Bernabéuban? Három gólt lőttek, és csak a rutintalanságuk miatt bukták el a meccset.

A Betisben, amely kiesőjelölt, olyan játékosok futballoznak, mint Ricardo Oliviera (brazil válogatott!), Sergio García (spanyol válogatott!), Emana (nigériai válogatott!), Mark González (chilei válogatott!), Ricardo (portugál válogatott!), és így tovább. Melyik topliga kiesőjelöltjei között van még egy ilyen csapat?...

A Real Madrid szerintem a BuLit is tizenöt ponttal vezetné. Egyszerűen azért, mert az olyan szintű csapatokat, mint a Hannover vagy a Bielefeld, (a világon szerintem egyedülálló módon) tízből tízszer képes legyőzni. Az élcsapatok ellen ugyan kikapna (Spanyolországban is kikap), de a többi győzelméből bőven összejönne a tetemes előny, miközben a többiek körbeverik egymást.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 11:45:17

@pancho_sanza:

Ezzel azt akarod mondani, hogy a Villarreal gyászosan védekezett, és nem azt, hogy egy zseniális összjátékot láthattunk?

Akkor mondok valamit. Kézilabdában a beállót rendszeresen két-három ember őrzi. Ennek a két-három védőnek semmi más dolga nincs, mint hogy ne hagyják labdához jutni a középen levő embert, aki nagyjából egy három négyzetméternyi területen mozog. És mégis, mit látunk? Hogy nagyon gyakran mégis sikerül eljuttatni a beállóhoz a labdát. Miért? Mert az irányító és a center hihetetlenül érzik egymást. Ezt nevezik páros kapcsolatnak. Ilyen páros kapcsolat van Fabregas és Adebayor között is.

SamS 2009.05.16. 12:06:45

@Csöncsön: De vajon miért nem az Aston Villa vagy a Chelsea ellen jön nekik össze egy ilyen összjáték? Mert ott nem hagyják őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 12:07:44

@SamS:

Úgy tudom, a Liverpoolnak is lőttek négy gólt, a MU-t is legyőzték. Sőt ősszel még a Chelsea-t is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.16. 12:25:39

A Bayern áprilisban elég nagy pofonokat kapott (Wolfsburg, Schalke),ami alapján azt mondhatjuk,hogy gyenge formában voltak. A Barcelona elleni meccsük kilóg a sorból, mert ott inkább az erősen tartalékos jelző használható.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 12:34:30

@pancho_sanza:

Március-áprilisban a Bayern öt meccset nyert meg, és kettőt vesztett el a bajnokságban. A BL-ben a Barcelonán kívül kettőt nyert meg, kettőből.

kroos 2009.05.16. 12:40:19

@Csöncsön:
,,Nem tudom, meg tudlak-e győzni, hogy tévedsz, de legalábbis túlzol. Csak abban reménykedem, hogy elgondolkodsz.
"

kroos 2009.05.16. 12:45:04

@Csöncsön: és te hány hannover meccset láttál kisbarátom?
Stabil 4-2-3-1 et játszanak.Bruggink a 2. az asziszt listán.Enke a legjobb a kapusok közül.A kezdöböl 2 emberen kivül mindenki válogtott,és a padról is jónéhányan.Persze megverné öket a madrid de nagyobb erökifejtésre késztetné öket mint a mallorca.

kroos 2009.05.16. 12:53:22

@kroos: ,,Nem tudom, meg tudlak-e győzni, hogy tévedsz,"-Látom te itt magasabb rendü vagy és tudod ki téved ki nem,kinek van igaza.Jó neked .
Én meg abban reménykedem hogy elgondolkozol azon hogy milyen arrogáns és demagóg vagy.És hogy lehetnek más vélemények a tideden kivül.
Én lezártnak tekintem a vitát és egyetértek veled hogy a spanyol a világ valaha volt legjobb bajnokság.Az almeria jobb mint a 70-es brazil válogatott. a mallorca jobb mint a 89-es milan...és igy tovább.
Emberi többletet jelent a spanyol ligát szeretni,te vagy a felsöbbrednű faj.És még barca drukker is,minden tiszteletem.pííisz és minden jót.
(De majd 5 év mulva esetleg ha arra ébredsz hogy a barca 200 gólt lött a bajnokságban és a nastic a második akkor ne csodálkozz.Mert az olyanok miatt mint te van ott az nb1 ahol van,hogy nem hajlandóak tudomást venni az emberek a változásokról,és ezek hatásairól,remélem sok ilyen van mint te mert akkor 5 évet adok a spanyol ligának,és 2 csapatot indithatnak majd a Bl-ben és iramban lehaggya öket majd a belga bajnokság is.Csak igy tovább)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 12:55:21

@kroos:

Én a Hannoverről azt tudom, hogy messze Huszti volt a legjobb játékosuk. Na most a Betisben legalább öt-hat olyan szintű és képességű játékos van, mint Huszti. Még egyszer mondom: brazil, spanyol, nigériai, német, chilei, portugál válogatottak... És ez a Betis kiesőjelölt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 13:01:51

@kroos:

Te teljesen beteg vagy. Erre tényleg nem tudok mit mondani.
:-)

Egyébként is eltévesztetted a házszámot: sem az MLSZ elnöke, sem a spanyol szövetség elnöke nem vagyok. Csak egy néző, akinek van véleménye arról, amit lát.

Arról nem tehetek, hogy neked ez a vélemény elviselhetetlen, és ezért személyemet támadod meg.

halareaal 2009.05.16. 14:11:33

sosem értettem kroost, ezzel a "2éve a blog még egy madridista.hu volt" szöveggel. ez szimplán nem igaz. nyilván mivel a Madrid akkor bajnok volt, és a Barcát is elverte, nem szidták ennyit, hanem inkább dícsérték a csapatot. de pl tavaly lett a csapat hatalmas fölénnyel bajnok, mégse volt annyit istenítés, mint ahogy ezt itt beállítod. sőt, 2 éve a fanatikus Barca drukker bede írt posztokat, azóta meg a fanatikus Real-szidó pancho. rég volt annyira egyértelmű bajnoki cím, mint a tavalyi, főleg Spanyoloban, mégis az ment, hogy a spanyol bajnokság szar, a Real pedig egy kicsivel kevésbé szar. most erről azóta is mehetne a vita, tökmind1, a lényeg h nem látom pl ebben a Real-istenítést. az meg nevetséges érv, hogy elment egy Barca drukker a blogtól, mert túl madridista volt az oldal. ha jól emlékszem egy ilyen volt, annak a barca drukkernek pedig az összes kommentje annyiból állt, hogy köcsög madrid, buzi madridisták. jah és úgy emlékszem panchot Barca drukkernek, bedét Real drukkernek titulálta.

halareaal 2009.05.16. 14:24:17

@probinho10:

az olasz bajnoksgában sincs sokkal nagyobb versenyhelyzet, az Inter úgyis simán megver mindekit akit akar, ha Ibrán kívül nincs is támadó szellemű játékos a csapatban.
a német bajnokságot én szeretem, de attól, hogy most az egész mezőny kollektíve szar, a Bayern magához képest nagyon, és így szoros a bajnokság, attól még nem lesz jobb mint a spanyol vagy az olasz. a Werder, (Schalke) és főleg a Bayern majd magukra találnak, és a többiek visszasüllyednek a helyükre. vagy ki gondolja h a Herthából európai topcsapat lesz? amikor a Stuttgart bajnok lett, az sem azért volt, mert olyan kurva erősek lennének, hanem azért, mert szarok voltak a többiek. ha nem így lett volna, nem lettek volna német banokként utolsók (!) a BL csoportjukban. ott van pl a Wolfsburg életük formájában, szép focit játszanak, az ember azt gondohatná h a végén itt lesz még egy nagyon komoly német csapat, erre életük lehetőségének kapujában kikapnak a Cottbustól... de az összes csapattal el lehete ezt játszani, aki ott versenyben van a bajnoki címért. pl a Hamburg is most bizonyította be, h hiába volt jó szezonjuk, semmivel sem erősebbek a pocsék évet produkáló Brémánál, akik a 10, hely környékén tanyáznak. hiszen ugye kiestek ellenük a német kupa és az UEFA elődöntőjében is. nyilván nincs akkora különbség a spanyol és a német csapatok közt, mint a Barca és a Bayern közt, de azért nemtom elképzelni, hogy egy Real-Hertha vagy egy Valencia-Stuttgart meccsen ne a spanyolok lennének az esélyesek.

halareaal 2009.05.16. 14:25:09

persze ettől még nagyon mélyen van a la liga korábbi önmagához képest, ez tény.

halareaal 2009.05.16. 14:30:47

"A Real Madrid egyáltalán nem jobb lényegesen, mint az üldözőboly. Láttad te a Valencia-Real meccset? A Valencia Liverpool-szinten focizta le a pályáról a Madridot. Az eredmény is hasonló lett. "

dehogynem. 2-3 éve ordító különbség van a Madrid és a (nem) üldöző boly között. az, hogy egy lelkileg testileg megtört csapat egy teljesen tétnélküli meccsen veszít egy magára találó, egyébként kétségtelen erős csapattól, pont nem jelent semmit. nézz rá a tabellára, vagy nézd meg az őszi meccset, ahol ugyan csak 1-0ra nyert a Madrid, de a reális eredméyn kb 10-2 lett volna. vagy 3hete, amikor még volt tétje a meccsnek, sütött az egész Realról, h ennél szarabb nehezemn lehetnének, mégis Raul egyedül simén megverte a 3. helyzett Sevillát idegenben.

halareaal 2009.05.16. 14:33:14

az igaz, h mondjuk a Valencia v az Atletico és a Madrid kerete között elvileg nincs olyan különbség, mint amit a csapatok teljesítménye mutat, szal kicsit érthetetlen, hogy a Real tavaly is és most is ennyit ver ezekre a csapatokra, de attó még ezek a tények.

kroos 2009.05.16. 17:26:26

@halareaal: ,,persze ettől még nagyon mélyen van a la liga korábbi önmagához képest, ez tény. "
köszönöm,hogy megértetted.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 18:07:48

@kroos:

Szerinted hány ember vitatta ezt itt?...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 19:07:51

@kroos:

Ibrát én (Cével ellentétben) sose utáltam, és szerintem tud annyit, mint akár Cé, akár Eto'o (ezzel nem utóbbi kettőt minősítem...), szóval felőlem jöhet.

Láttam is nemrég egy nyilatkozatát, mely szerint nagyon vágyik a világ (idézem) "legerősebb bajnokságába", vagyis a spanyolba.
:-DD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 19:25:46

@kroos: "Stabil 4-2-3-1 et játszanak.Bruggink a 2. az asziszt listán.Enke a legjobb a kapusok közül.A kezdöböl 2 emberen kivül mindenki válogtott,és a padról is jónéhányan.Persze megverné öket a madrid de nagyobb erökifejtésre késztetné öket mint a mallorca."


Ezt a mai délután után is tartod? :-DDDDDD

halareaal 2009.05.16. 19:45:03

@kroos: ez szörnyű lenne. Etonak lejár a szerződése, vagy mi ez h rajta kívül még 70 m euró is menne?

nasteey 2009.05.16. 20:56:14

Ez a Moratti milyen rendes ember. A realitás valahol Xavi, Messi, Iniesta, Eto'o, plusz 70 millió euró a szimpatikus bosnyákért. Úgyis elég 8 romboló mellé. Plusz Alves talán felérhet Maiconhoz. Ezzel neki is mehetnénk a bajnokságnak.

Mondjuk a másik szempontból is érdekes a dolog, hisz Pereznek a listáján van. Eddig minden nagyobb sztárra ilyen horribilis árat írnak, kíváncsi leszek, hogy így is belefér-e a büdzsébe 2 sztár, plusz kiegészítő emberek.

Bár végülis ha szigurúan technikai szempontból nézem, simán cserélném egy-az-egyben Samura, de ez az Ibra akkora tapló... Eto'o eléggé pocsék formában van, de így is kapar a pályán, küzd, akar... Ibrából ezt nem nézném ki. Viszont Juvés ismerős azt mondta, náluk nem volt ilyen, az Interben lett ilyen gyökér. :) Nem lenne gyenge elől egy ilyen technikás tank, akiről hullanak a védők. Szélen meg Messi és Ribéry segítene. Lehet, hogy nem ártana felébredni. :D

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.05.16. 21:50:16

hat nasteey, te se sok Inter meccset lattal az elmult par evben... :) nem tudom, mit ertesz gyoker alatt, de Ibrahimovic a parasztsagai (hoborges, ugatas a bironak, utanrugasok) nagy reszet pont az Internel toltott elso eveben hagyta el, ezzel parhuzamosan nott benne a szemelyi kultusz (lasd:golorom)

Jelenleg siman a legjobb 3 kozott van(*): kepessegek, forma, eletkor alapjan. A csapata es az olasz liga legjobbjat szeretnetek elcsabitani, persze hogy sokba kerul.

Mondjuk a Barca szerintem nem sokat nyerne vele, sokkal hasznosabban jatszik, ha nem kozepen acsorog, hanem szelrol indul meg.

Olyanokrol, hogy Riberyvel jatszik en is szoktam almodni, de ehhez inkabb maradnia kellene ott ahol van...:)

Az Alves-Maicon vita meg kicsit egysiku, mert az Intereseknek es a Barca drukkereknek fix az allaspontja, a "semleges szurkolok" meg csak almodnak arrol, hogy barcsak naluk jatszana... Maicon :)

Jo szurkolast mindenkinek

(*) Aki meg mindig ott jar, hogy ez egy antipatikus bunko gyoker, az meg nezzen meg 2-3 videot rola, mielott az eszt osztja. Vilagszam a pali!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 21:59:04

@nasteey: "Ez a Moratti milyen rendes ember. A realitás valahol Xavi, Messi, Iniesta, Eto'o, plusz 70 millió euró a szimpatikus bosnyákért." - egyértelmű miért mondta ezt, nem akarja eladni.

nasteey 2009.05.16. 22:20:21

@Pályaelhagyó autóversenyző: Én elfogadom a Te véleményedet is, ugyanis tényleg nem köt le az Inter "játéka", így nem és nézem a meccseiket. Viszont ha nem-Inter drukker véleményt mond róla, akkor 10-ből 7 nem igazán ismeri el a személyes varázsát. :)

Az, hogy sokba kerül, az egy dolog. De hogy valaki azt találja ki, és meg is írja, hogy 70 millió, plusz Samu, akkor azért egy apró megdöbbenés kiül az arcomra. Mondjuk 70 millió rendben lenne, természetesen nem ér annyit (mint ahogy szerintem senki sem), de érzékeltetni kell, hogy van értéke, hogy "megszerezhetetlen", nem az első jó idénye, stb. De hogy belevonni egy csatárt, aki harcban van az Aranycipőért, 28 gólnál tart, és csak azért nem állítja be Ronaldo rekordjárt, mert iszonyat formában van hetek óta... ez azért kicsit erős.

Alves - Maicon: mindkettő fantasztikus, top3-ban ott van a posztján, csupán azért írtam, amit írtam, mert nem egyszer hallottam, hogy az Inter támadójátéka egyenlő Ibrával és Maiconnal. :) (De ha már szóba került, Alvesnek tudtommal gólból és gólpasszból is többje van idén, plusz egy idei Cafú interjúban megemlíti az öreg, hogy Maicon jó, de az ő utódja Alves. :) Tényleg lényegtelen amúgy méregetni őket, ha Alves nem játszana rá minden ellene elkövetett szabálytalanságra, még a semlegesek is nehezen döntenének kettőjük között, bár így is).

...és közben egy szép Pires fejessel vezet a Villarreal. :) Múlthéten elvették az ünneplésünket, most pedig "megnyerik" nekünk a bajnokságot? Mert jelen pillanatban úgy néz ki, hogy végülis így is lehet a B csapatot játszatni az utolsó 3 meccsen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 22:57:38

@nasteey: Azért én még Maiconnak nem láttam rossz meccsét, de Alves mutatott már önmagához méltatlan teljesítményt a Sevillában és a Barcában is, legutóbb épp Londonban. Ezért én Maiconra teszem a voksom, a nagytiszteltű Cafu véleménye ellenére is.

Tika_ 2009.05.16. 23:00:48

a kupadöntőről még...
Az első, ami megmaradt bennem, hogy Xavi egy kiba nagy zseni! Megint volt 2-3 olyan passza, hogy elképesztő!
A második a hangulat! Tényleg kiba jó volt. Baszkok és katalánok, mindketten hozzátették a magukat, mindkét félnek respect! (remélem gloryk nem járnak erre, mert a győzelmüket ünneplik a másik posztban: ehhez képest az MU bajnoki címét jelentő meccsen alig volt szurkolás...)
Viszont Peppre q ideges lettem. Most azért meglátszott, hogy még fiatal, tapasztalatlan. A Sir ilyet nem csinált volna. Értem, hogy élt benne az emlék, hogy 3-1-ről feláll a Villarreal, és elúszik a szép ünneplés a Nou Campban, de basszus a baszkok azért nem a Rreal, és 4-1-ről már csak nem q*juk el 25 perc alatt. Xavit simán le kellett volna hozni a gólja után, meg 5 percen belül Messit és Etoot is. Végig ezen imádkoztam - meg, hogy meg ne sérüljenek. Iniesta csak nem úszta meg :((. Látszott, hogy rohadt fáradtak, Messi sárgát kapott, Etoo 4 ziccert rontott el, olyat, amiből pihenten 2-3-at simán bevert volna.
Persze a lényeg, hogy megvan, köszi srácok és grat!

Tika_ 2009.05.16. 23:07:42

@nasteey: "lehet a B csapatot játszatni az utolsó 3 meccsen"
módjával! Azért az tiszteletlenség lenne a szurkolókkal szemben. Még akkor is, ha ezek a 87. perces cserék kifejezett bunkóságok voltak a B csapat tagokkal szemben. Főleg, hogy a kupát főleg ők küzdötték végig. Hlebet is hiányoltam - sérült volt?

@popp: túl azon, hogy az ilyen viták kiba fölöslegesek, esetükben talán mégsem, mert nem mindegy ki játszik a válogatottban :).
Maicont alig láttam az Interben, szimpatikus volt, de nem sokat mutatott, csodálkoztam is, hogy mitől vannak oda. Viszont egy brazil meccsen egyszer Alves MELLÉ jött be, már úgy értem, együtt voltak a pályán, bár szerintem Alves Maicon ELŐTT játszott. Na, akkor határozottan lendületet kapott a csapat játéka a beállásával.
Ibra jöhetne, Villa még inkább, bár az igazi favoritom Kun Agüro.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 23:24:46

@Tika_: Remélem Kunt nem adja az Atleti!
Alves-Maicon, maradjunk annyiban, hogy mindkettő klasszis és méltó a brazil szélsővédőktől évtizedek óta megszokott nívóhoz, de a véleményemet tartom.

Hleb beállt a végén.

Tika_ 2009.05.16. 23:56:40

campeónes!!!
grat!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 00:01:12

Kíváncsi vagyok, hogy volt-e már olyan nap az európai foci történetében, amelyen egyszerre avat bajnokot a három legerősebb pontvadászat. A Barcának is jár a gratuláció.

Az angol és a spanyol bajnok most már készülhet a nagy napra. Minden út Rómába vezet!

BK 2009.05.17. 01:11:26

más is úgy van vele, hogy inkább a Valencia és a Villareal menjen a BL-be, mint a Sevilla?

utoló Barca-meccseken pedig be kell dobni Hlebet mindannyiszor kezdőnek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 01:28:53

@BK: Mindegy hogy még ki, de az Atleti mindenképpen!

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.05.17. 02:49:16

kosz Popp, hogy veded a kopaszt, de szerintem ugy kb. a 10-ik Serie a fordulo ota abszolut nem volt formaban a seruleseig, a Manchester ellen 180 perc alatt gyak. semmilyen (elore iranyulo) jo megoldasa nem volt. kar erte.

Alves nyilvanvaloan jobb szabadrugaslovo, es talan az elore iranyulo osszjatekban is jobb egy picit, mig Maicon jobb a vegigvitt akcioban es egyertelmuen jobb a vedekezo munkaja. Ja, es Douglasnak csak evi 1x borul el az agya, Daninak meg legalabb 5x. Azert piszok jo jatekosok, meg kell hagyni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.17. 09:08:33

CAMPEÓNES!!!!!!
Rég kellett ilyen másnaposan dolgozni mennem, de kit érdekel! Behúztuk!!!
Köszönet fiúk!!!
(Köszönet Iker:)

drosiii 2009.05.17. 09:11:37

Azért az nem semmi, hogy az éllovasnak úgy van több mint kétszer annyi lőtt gólja, mint a harmadiknak, hogy ráadásul kevesebbet is kapott. Ez egy nagyon erős Barcát jelent egy középmezőny ellen. Előző kommentekben szó volt a PD-BuLi összehasonlításról, gyakorlatilag csak egy Barcányi különbség van _idén_. Többi kb ugyanannak tűnik. (nemzetközi kupákban is kb ugyanúgy teljesített mindkét liga csapata). Jó lenne erről egy teljes összehasonlító poszt (akár mind a 4 bajnokságra).

u.i.: Grat a Barcanak a bajnoki címért és kupáért! (ha elbukták volna akkor azt annyira nem érdemelték volna meg, mintha 27-én BL-t nyernének).

kroos 2009.05.17. 09:13:34

@halareaal: Igen én is ezen akadtam ki.Nem olyan látványos de majdnem olyan jó mint Ibra.Erre még hozzá vágnának 70 millát?

kroos 2009.05.17. 09:15:31

@drosiii: Hülyeség összehasonlitani bajnokságokat,semmi értelme és nem is lehet.
Egy bajnokságot max, önmagához lehet hasonlitani és a spanyol folyamatosan romlik, mig a bundás erösödik, habár nagyon lassan és nagyon mélyröl kellett indulniuk.

drosiii 2009.05.17. 09:49:23

@kroos: Azért a '90es években nem volt annyira mélyen!

Tika_ 2009.05.17. 10:30:54

@csizsikpizsik: "(Köszönet Iker:)"
Ezt nem kéne.
Egyrészt mert bunkóság (amit pont Iker egyáltalán nem érdemel meg).
Másrészt, mert bár Higany gólja sima les volt, így valóban lehet mondani, hogy a sors igazságot szolgáltatott, de ezt Casillas érdemelte meg a legkevésbé, és ha utána számolsz, magad is láthatod, hogy az utolsó gól csak a Villarrealnak jelentett valamit - a Barca anélkül is bajnok lett volna.

Tika_ 2009.05.17. 10:40:56

@pancho_sanza: "A foci az, amikor odamegy a védő elveszi a labdát, elhantolja a támadót, majd a fogai között odasúgja, hogy mit szaladgálsz te ki köcsög."
Megbocsáss pancho, de komolyan olyan érzésem van, hogy most már kifejezetten azért kapálózol, hogy minél jobban lejárasd magad... Jó úton haladsz, az biztos.
Ha szerinted ez a foci, akkor nem értem miért nézel spanyol focit :|:|.
Másrészt ez nem foci, hanem jégkorong, vagy amerikai foci, vagy még inkább K-1. Javaslom donellyvel a vonatkozó gálák látogatását :)).
Egyébként szerintem meg pont a joga bonito a foci, számomra pont az NBA az etalon, amit alkalmazni kéne, ahol már azért büntetést kapsz, ha csak ráütsz a másik kezére - és mégsem lehet mondani, hogy kisasszonysport, meg nincs testjáték.

egyébként great respect, azért, amit a múltkor válaszoltál nekem (ti. nem állsz az útjába, hogy más írja a liga posztokat), és elnézést, hogy arra csak most reagálok

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.17. 10:45:55

@Tika_: Elnézést hogy leírtam egy (rossz) viccet. Iker ezt egyáltalán nem érdemelte. Elnézést hogy a Barca bajnok lett. Iker ezt egyáltalán nem érdemelte. És elnézést mert örülök hogy a Barca bajnok lett (ekkora parasztot mint én!). Iker ezt sem érdemelte.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.17. 11:03:43

Megint igaznak éreztem, amit Nyilasi mondott: ugyan mi a bánatnak kellett a Clásico után Casillast védetnie Ramosnak? Én nagyon sajnáltam, amellett, hogy örültem a Villarreal győzelmének. Szebb lett volna, ha az utolsó gól egy gyönyörűen kisakkozott akció vagy egy védhetetlen bomba után születik.

De nem ez a lényeg, hanem hogy megvan a bajnokság, lehet egy kicsit szusszanni!

@BK:

A Sevilla hihetetlenül ellenszenvesen semmilyen csapat lett idénre. Mindhárom üldözője szimpatikusabb, én legszívesebben hat spanyol csapatot küldenék jövőre a BL-be :-), de azt is látni kell, hogy ők a legstabilabbak a Barca után. Rögtön a csoportkörből indulnak majd, ahonnan igen nehéz elképzelni, hogy ne jussanak tovább, és az egyenes kieséses szakaszban szerintem bárki ellen esélyesek lehetnek, ha... És itt jön a "ha": Jimenez. Én a Fener elleni kiesés óta (ahol tízből nyolcszor tovább kellett volna jutniuk, és sikerült eltaktikáznia...) nem igazán bízom benne, pláne, hogy azóta is voltak hasonló kudarcai. Egy klasszis edzővel nagyon sokra mehetne jövőre a Sevilla a BL-ben.

@Tika_: "Értem, hogy élt benne az emlék, hogy 3-1-ről feláll a Villarreal, és elúszik a szép ünneplés a Nou Campban, de basszus a baszkok azért nem a Rreal, és 4-1-ről már csak nem q*juk el 25 perc alatt. Xavit simán le kellett volna hozni a gólja után, meg 5 percen belül Messit és Etoot is. Végig ezen imádkoztam - meg, hogy meg ne sérüljenek."

Ezzel én is pontosan így voltam. Teljesen egyetértek. Dehát jövőre már biztos nem követ el Pep hasonló hibákat.
:-)

nasteey 2009.05.17. 11:49:44

@drosiii: "ha elbukták volna akkor azt annyira nem érdemelték volna meg, mintha 27-én BL-t nyernének). "

Miről maradtam már le megint? Ez olyan kibszott gyerekes, mintha a PL-posztba verném a mellem, hogy miért az a csapat nyert, aki a rangadóit sorra bukta, és a gk-ja sem a legjobb. A MU gyűjtötte a legtöbb pontot, zsinórban 3. bajnoki cím, grat nekik. Mint ahogy 27-én is feltehetőleg az nyer, aki többet tesz a sikerért...

@Tika_: Ugyan arra gondolunk, csak szerencsétlenül fogalmaztam. Természetesen nem Xavi Torreseket, Abrahamokat, Botiákat, stb. akarok a kezdőben látni, csak Cácerest, Syl-t, Bojant, Hlebet... és talán még Gudjohnsent is kibírnám.

Agüero csatárposztra? Egy Alex - Terry vagy Ferdinand - Vidics darálóban nem sokat jósolnék neki. Bal szélen talán megélne, de én elől egy jó fizikumú csatárt szeretnék már látni, aki nem jön zavarba háttal a kapunak és tűrhetően fejel. Reaktiváljuk Patjét, vagy hozzuk el Torrest. :)

drosiii 2009.05.17. 11:53:12

@nasteey: kevered a szezont a faszoddal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.17. 12:02:31

@nasteey:

Szerintem Agüero kifejezetten jó fizikumú csatár: amilyen kicsi, olyan erős és harcos. Emellett ördöngösen cselez, jól lő, és lesipuskásnak is remek.

Miközben a Real az égvilágon semmit sem tudott kezdeni a Liverpool védelmével, az Atlético azért rendesen zavarba tudta hozni őket.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Barca igazolja le Agüerot. Jó helyen van ő az Atletiben, és jó helyen lennének ők is a Bl-ben. (Ezzel együtt ma este inkább a Valenciának fogok szurkolni.)

nasteey 2009.05.17. 12:26:10

@drosiii: Hálás lennék, ha ilyenkor nem ilyen semmit mondó dolgokat írnál, hanem megmagyaráznád miért lenne igazságtalanság, ha 27-én BL-t nyernének. Mert eddig nekem nagyon homály.

drosiii 2009.05.17. 12:46:35

@nasteey: hát ezen nincs mit magyarázni. beírok valamit tök normálisan, amivel nem nagyon lehet vitatkozni és erre jössz a MU-val és ott is baromságokat beszélsz, netalántán még sértegetni is próbálsz (?). Ugorjunk. Majd ha normálisan reagálsz dolgokra - objektíven - akkor lesz értelme ezt továbbfejtegetni/elmagyarázni.

kroos 2009.05.17. 12:55:43

@drosiii: Nem is a 90-es évekre gondoltam...

drosiii 2009.05.17. 13:00:06

@kroos: De miért zuhant össze ennyire? Túlköltekezést nem fogadom el indoknak, mert más országokban is jártak így csapatok és ettől nem gyengült meg ennyire a bajnokság (Parma, Leeds, Valencia?)

SamS 2009.05.17. 13:18:10

@Tika_: Ne legyen test test ellen? Nah azt hiszem te nézz más sportot, ha erre vágysz...A Joga Bonito a foci egy latinos változata, amivel vagy sikeresek, vagy nem - szerintem sokkal élvezetesebb ütközésekkel fűszerzett meccset nézni, mint azt hogy mégcsak hozzá sem érnek a védők a csatárhoz. Vagy ha te ilyen majomparádét akarsz nézni, akkor ott van a freestyle, ott tényleg nincs test test ellen.

nasteey 2009.05.17. 13:34:45

@drosiii: De, sajnos van mit magyarázni. Mert nem igazán tetszik ez az arrogancia. Mire fel nem érdemelnék meg? Még ha azt írod, hogy nem érdemlik meg a döntőbe jutást, valahogy benyelem, legalábbis nem reagálok. De a bíró ide-oda tévedett, az első meccsen a másodikon is. Hiddink még így is megnyerhette volna a meccset, de nem tette.
Szóval ha egy sima 3-0 lenne a meccs vége, akkor hogy jönne ki ez a 'nem érdemelte meg a győzelmet' dolog? Remélem érted, hogy mire célzok. Tehát még mindig a Chelsea meccsen sírni, szerintem gyerekes dolog. Nem Te, ez kijelentés... így a sértegetést sem érzem jogosnak.

drosiii 2009.05.17. 13:40:48

@nasteey: A gyerekes az az, hogy írok valamit a spanyol-német foci kapcsán és a MU-val próbálsz bántani.
Értem, szóval valaki megérdemli úgy a győzelmet, hogy nem érdemelte meg a döntőbe jutást? Azért ez nem semmi. Kérlek mondj még hasonlókat. Ha majd a MU úgy játszik a döntőn, hogy nem érdemli meg a győzelmet, azt is készségesen el fogom ismerni - mint ahogy megtettem már ezt idén többször is.

nasteey 2009.05.17. 14:02:54

@drosiii: "mintha a PL-posztba verném a mellem, hogy miért az a csapat nyert, aki a rangadóit sorra bukta, és a gk-ja sem a legjobb. A MU gyűjtötte a legtöbb pontot, zsinórban 3. bajnoki cím, grat nekik."

Végülis csak gratuláltam a 3. bajnoki címhez. Ez, hogy majdnem az összes rangadóját bukta, és hogy nem az öve a legjobb gk az pedig tény. Hol van itt a bántás? :)

Sőt, én kifejezetten arra reagáltam, hogy szerinted nem érdemelnék meg 27-én a BL-trófeát. Ebben nekem nem jött át a német - spanyol utalásod, mea culpa.

És végül neki futok mégegyszer, mert elsőre nem sikerült. Egy szóval nem mondtam, hogy nem érdemlik meg a döntőbe jutást. Azt mondtam, hogy ha ezt írod, nem szólalok meg.
Viszont Te egy le nem játszott meccsről írod, hogy nem érdemlik meg a győzelmet. Szerintem rohadtul nem ugyanaz.

drosiii 2009.05.17. 14:14:41

@nasteey: "És végül neki futok mégegyszer, mert elsőre nem sikerült. Egy szóval nem mondtam, hogy nem érdemlik meg a döntőbe jutást."
Hát itt a probléma :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.17. 17:07:35

Visszatérve az ON-topikhoz:

hihetetlen a hajrá a BL-helyekért:

Valencia: 35/59
Villarreal: 36/59
Atlético: 35/58

Ma este Atlético-Valencia, jövő héten Villarreal-Valencia. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt. Ezek eddig: Valencia-Villarreal 3-3, illetve Valencia-Atlético 3-1.

Vagyis a Valenciának mindkét ellenfele ellen kell minimum egy iksz, de az kevés lehet, ha az Atlético közben még kettőt nyer. Ha a Villarreal legyőzi a Valenciát, MINDENKÉPPEN megelőzi, akármi lesz ma este.

(És akkor még nem szóltam arról, hogy elvileg a 64 pontos Sevilla is befogható, és az 57 pontos Depor, sőt esetleg a ma akár 57 pontossá válható Málaga is ott ólálkodik a háttérben...)

(És nem szóltam a kiesés elleni hasonlóan horrorisztikus harcról sem...)

drosiii 2009.05.17. 18:20:19

@Csöncsön: Természetesen így néz ki ez a mai meccsig:
Valencia: 35/59
Villarreal: 36/59
Atlético: 35/58

Csöncsön elszámoltad a dolgokat, úgyhogy nézd át újra!

Ma esti V-V meccsre pedig én is kíváncsi vagyok, remélem lesz rá időm.

drosiii 2009.05.17. 18:24:49

@Csöncsön: @drosiii: Elnézést, félreolvastam, de akkor sem jó teljesen a kalkuláció. "Ha a Villarreal legyőzi a Valenciát, MINDENKÉPPEN megelőzi, akármi lesz ma este." -> ez nem állja meg a helyét, ha a rreal nem nyer az utolsó körben is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 18:26:02

@drosiii: ma este V-A meccs lesz, hajrá Atleti!

kroos 2009.05.17. 18:26:42

@drosiii: több elméletem is van de ez külön posztot érdemelne.(kirch-csoport,50+szabály,német tehetségek hiánya stb.....)

drosiii 2009.05.17. 18:44:09

@popp: baszki. nagyon kihagy az agyam. Természetesen Atleti meccsre gondoltam.

Találtam egy egész korrekt táblázatot arról, hogy mely csapatok (országok) dominálnak igazán a BL óta.
Szerintem vessetek rá pár pillantást: en.wikipedia.org/wiki/European_Cup_and_Champions_League_records_and_statistics#By_points

drosiii 2009.05.17. 18:49:07

@kroos: Szerintem beszéljünk róla, amíg nincs poszt. Több újításra van szükség.
Ugyebár videóbíróra is egyre nagyobb szükség van, mert sok múlik (sajnos) a bírókon. Nekik is könnyebb lenne, ha levennék a vállukról a terhet. Óriási pénz van a fociban, amire a sport megalkotásakor nem gondoltak és egy elavult szemléletet nem lehet a végtelenségig fenttartani csupán makacsságból. Nem hiszem, hogy bármilyen jogokat is sértene, ha csupán a nemzetközi kupákban bevezetnék ezt (BL,EU-Liga, VB, EB + a többi kontinenst érintőek).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 18:52:43

@drosiii: Jó, kár hogy nem számolja ki nemzetekre leosztva ;-).

@kroos: Amúgy most az u17-es EB-n jól mennek a németek.

drosiii 2009.05.17. 18:56:50

@popp: Kicsit bővebben fogalmazd meg a problémádat :))

BK 2009.05.17. 18:59:53

"A váratlan húzások sora a kapuban kezdődik, hiszen a sérült Jorquera és Pinto hiányában, illetve a pihenő Valdés helyett Oier Olazabal, a Barca Atlétic kapusa fog kezdeni. A védelemben Alves, Cáceres, Abidal és Sylvinho, a középpályán Xavi Torres, Gudjohnsen és Hleb, a támadósorban Pedro, Bojan és Eto’o játszhatnak." - via eurobarca. még végül érdekes lesz a mai meccs.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 19:02:25

@BK: Xavi Hernamdez helyén, Xavi Torres vehe.

nasteey 2009.05.17. 21:08:50

Gondolom én vagyok az egyetlen, akit még ez a vereség is idegesít. De nem is kicsit. Helyzetek alapján ma is gála, erre két helyzetből(...) két gól, vereség. Igazából nem hiszem, hogy még egyszer ekkora szezont futnánk, akkor meg már jó lenne minden rekordot megdönteni. És még a kamutizi is kimaradt... majd biztos az életéért küzdő Osasunát verjük meg egy nekünk tét nélküli meccsen a BL-döntő előtt, vagy a Deport idegenben. Így pedig nem lesz absz. pontrekord, és valószínűleg gól se. Pedig a tartalék csapatban is van potenciál, de ha egy olyan emberre játszunk rá, aki 25 helyzetből képes egyet bekaparni, akkor nehéz lesz. Azért megvárnám a BL-döntőt is, de ott nagyot kéne alkotnia ahhoz, hogy bánkodjak egy esetleges távozás esetén. Szvsz idén annyi sakk-matt helyzet volt, hogy akár egy kisebb nevű csatár is járna ennyi gólnál. Persze lehet, hogy a szezon végére nagyon elfáradt, de akkor is idegesítően sok helyzetet hagy ki hosszú hetek óta.

drosiii 2009.05.17. 22:03:33

@popp: szegény Valenciát sújtják a bírói tévedések, de simán benézhetőek voltak. Jó lenne ha színészkedésért járnának az utólagos eltiltások (igen, a portugálnak is!), illetve videóbíróra is egyre nagyobb szükség van.

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.17. 23:00:39

Hmm...vajon mennyit fizettek a bírónak?

Ettől függetlenül Forlán egy isten.

Amunt Valencia!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 23:01:12

Igeeeen! Az Atleti ma lefocizta Valenciát, de kimaradtak a ziccerek. Az 1-0 nem tükrözi a játék képét, még akkor sem, ha tizenegyesen lehet is vitatkozni. Negyedik az Atleti, remélem így marad és akkor lesz kinek drukkolnom a jövőévi Bl-ben is!

@drosiii: Szerintem meg vagy videjó bíró meccsen is, vagy vesszenek az utólagos eltiltások is. Egyébként az ilyen helyzetben egy gólratörő csapat érdekeit néző csatárnak esnie kell!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.17. 23:19:07

@popp:

Tényleg sokkal jobb volt az Atleti, de a sors fintora, hogy miközben egy vitatható 11-essel jutottak vezetéshez, a Valenciát megfosztottak egy szabályos góltól. És mégsem ezen múlt.

Sajnálom a Valenciát (nem a mai meccs miatt), iszonyatosan nehéz helyzetbe kerültek, és ha nem lesz meg a BL, valószínűleg szétszedik őket.

Annyit még hadd tegyek hozzá, hogy Abel Resino eddig jó választásnak tűnik az Atlético kispadján. Nála is becsúszik egy-két váratlan pofon, de sokkal ritkábban, mint a mexikóinál, és nagy tartása lett ennek a csapatnak. Most például nagyon jól ráéreztek, hogy 90 percen át űzni-hajtani kell az ellenfelet, nem szabad levegőt hagyni Villáéknak. Nekem eddig pozitív csalódás ez az edző.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 23:38:04

@Csöncsön: Aguirrét jóval hamarabb kellett volna elküldeni. Habár egy nagyon látványosan játszó, szimpatikus Atletit rakott össze, de ennek a csapatnak potenciálja alapján évek óta a bajnoki címért kéne mennie. Resino valóban jó választásnak tűnik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.17. 23:44:22

@drosiii:

Tettem egy próbát, és rögtön hibát leltem. A Villarrealnak "2009 májusáig" az egy elő- és egy negyeddöntőjével már 15 pontja kell, hogy legyen.

Ettől függetlenül korrekt szempontrendszer, és szerintem is nagyjából hű képet ad az erőviszonyokról ebben a viszonylag nagy távlatban.

@popp:

Ahogy a PL-ben érdekes volt, itt is érdekes lenne egy táblázat "mióta Resino az Atléticónál van" jelszóval...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.17. 23:50:43

@drosiii: @Csöncsön:

Ja, még annyit, hogy a Barca pont pechesen jön ki ebből az összegzésből, mert az 1991/92-es szezont, amikor pedig először volt csoportkör a BEK történetében, még nem számolják be Bajnokok Ligájának. Pedig hát ugye akkor egy hatalmas Koeman-szabadrúgásgóllal a Wembleyben a Barcelona hódította el a trófeát (hol is lennének azzal a plusz tizenöt ponttal?).
:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 23:54:07

@drosiii: Nincs probléma csak egy nemzetek közti tabellán jobban lehetne cöcögni.

Dzsúd Horse 2009.05.18. 00:09:39

Resino valszeg ezzel a mai győzelemmel biztosította be a helyét jövőre a kispadon. Szegény Malagát sajnálom, hogy eljátszották az Uefa-helyet...halvány remény van, de kb 0 %. Én speciel sokkal jobban örültem volna, ha a Valencia-Atleti kettős indulna a BL-ben, de nem akarom magamra haragítani az Andalúz szurkeszeket.

drosiii 2009.05.18. 00:45:54

@Csöncsön: Igen, lehet vannak benne hibák, mert akármennyire is szeretném, nekem nem jön ki annyi pont a MUnak. Csak mint tök jó összehasonlítási alapot említettem.

@popp: Gólra törő csapat akkor lerúghatja az ellenfél kapusát, miután kihasználták a 3. cseréjüket, mert 10 a 10 ellen könnyebb kapus nélküli csapatnak gólt lőni? Sztem ki kell írtani a színészkedést, mert nem a sportról és főleg nem a sportszerűségről szól. Undorító amit Rivaldo csinált a VB-n, vagy más latinok Ronaldotol kezdve Messin keresztül a brit Gerrardig, és társaik...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.18. 01:01:58

@drosiii: Ugye más testi épségének szándékos veszélyeztetése és egy tizenegyes érdekében bedobott trükk azé kuffára nem ugyanaz a műfaj.

Engem például az háborít föl annyira, mint téged a színészkdés, hogy a műesések és mondjuk egy heves reklamálás ugyanolyan elbírálás alá esik mint egy szándékos durvaság, Hogy a túlzott gólörömért osztogatott lapokat már ne is említsem. De ha lenne videóbíró és a tizenegyest eljátszó tag mindig megkapná a sárgáját, akkor nem dobálná magukat annyira. Másrészről meg ha csatár nem homorít, akkor még ajogos tizit se fújja be a spori. Szóval játékvezetés is rákényszeríti a játékosokat a könnyűbúvárkodásra.

Azzal nincs gondod, hogy az iramodni készülő játékosok förúgása még saját térfélen teljesen bevet sőt oktatott taktikai elem?

drosiii 2009.05.18. 01:10:18

@popp: sztem nem sportszerűbb becsapni a bírót és így jutni előnyhöz. És ne aggódj, a Tayor féle barmokat se szeretem a pályán látni. De a felrúgás őszintébb :))

Tika_ 2009.05.18. 10:39:52

@csizsikpizsik: :)
@SamS: olvasd és értelmezd újra
@nasteey: A droidokkal évente 2 meccs van (a kb. 60-70-ből), úh ezt nem érzem erős ellenérvnek Kun ellen :). Kiemelem, hogy természetesen 3. csatárnak gondoltam, vagyis, ha a jelenlegiek maradnak. Egyébként szerintem Trezegól is jöhetne, ha jól értettem Mr.AT-ot, most talán 10 millió körül meg lehetne venni. Annyit azért szvsz megér.

A szigetlakók ellen én is kiba ideges lettem. Pont Etoo, basszus?! Hát ő a legfáradtabb!! Megint kihagyott 4-5 tuti helyzetet. Bár ettől még Hlebnek oda kellett volna passzolnia neki a 12. percben...
Rohadt bosszantó volt, hogy az ellenfél konkrétan 0 értelmes támadást bírt vezetni, oszt mégis nyertek.
A B csapat legalább akart, támadtak, mint a mérgezett egér. Viszont Gudi hihetetlen, hogy mennyire nincs a pályán. Na jó, ha védekezik, akkor van belőle haszon, de ő elvileg támadó, ott meg kb. zéró a hozzáadott értéke...

@drosiii: összekevered, ő nem Messi, hanem Daniel Alves. Nem mondom, hogy nézd több meccsüket, mert inkább nézd kevesebbet, és főképp kommentelj kevesebbet velük kapcsolatban. Vagy már megkezdted a BL-döntő szájkarate felvezetését? :)

Az Atleti-Valencia meccstől több gólt vártam... :s

nasteey 2009.05.18. 13:21:59

@Tika_: Én szerintem még mindig jobban járnánk Ribéryvel, aki mindkét szélen tökéletesen játszik. Ha már egyszer a pénztárcába kell nyúlni... :) Ezen kívül senki, max. ha Eto'o-val nem hosszabbítanának, akkor idén még hozni a helyére egy befejezőcsatárt. Pippo szerintem már úgy is unja a Milant. :D 'Csere' csatárnak meg ott lenne Henry (jövőre még erősen lehetne rotálni is) és ott van Bojan is, akit nem kellene elpazarolni. Én jóval több lehetőséget adnék neki a bajnokságban. Remélem jövőre Pep is így tesz majd. Tehát így nálam Trézi is felesleges lenne. Bár kétség kívül egy jó csatár, de szvsz sérülékeny, és nem érzem feltétlenül szükségesnek, még ha nem is lenne drága.

Ez a Messi példa pedig csak hiányzott, a békesség kedvéért. :D Már a múltkor is szóba jött, akkor se tudtam valakivel ez ügyben zöld ágra vergődni, így most kimaradnék belőle. Lényegében az összes meccset láttam idén, nem igazán maradt meg, hogy dobálná magát, vagy rájátszana.
Örülök, hogy a 21. században élünk, és élhetünk olyan csodálatos "találmánnyal", mint a YouTube. Ronaldo dive-ra min. egy oldal találat, Gerrard dive-ra is akad, Rivaldonak is fent van a 2002-es esete, Messinek pedig a München elleni, ami csak a bíró szerint volt az, és pár PES 2009 és FIFA 09 videó. :) Ebből majd mindenki leszűrheti magának, hogy úgy kb. ki dobálja magát és ki nem. Én már megtettem.

BK 2009.05.18. 13:48:38

@nasteey: ha már igazol a csapat, olyat kéne venni, aki legalább egy 10.-es gimis osztályban a tornasor első felében állna. középre és szélre is. pont ahogyan Keita, Touré é Henry is az utóbbi évek igazolásai közül a magas-erős fajtából voltak. van elég támadótörp zerintem a keretben. és abban sem vagyok biztos, hogy Bojan vagy Pedro előbb-utóbb 0 euróért ne lenne képes elég jó teljesítményre gyors-támadó-törp-kategóriában. inkább egy-két erős-magas támadó kellene, főleg, hogy Gudjohnsen is elmegy valószínűleg.

nasteey 2009.05.18. 15:51:08

@BK: Én pont a másik véglet vagyok. Na nem teljesen, mert akkor mondjuk Silvára voksolnék. Lehet, hogy Ribéry sem magas, viszont fizikálisan jó. A spanyolnál szerintem jobb... meg góllövésben is. :) Szélre nálam mindenképpen az ilyen fürge-gólerős-termetéhez képest jó fizikumú srác kell. Csatárnak azonban én is egy ilyen fajtát képzelnék el. Majd. Kluivert óta nincs olyan csatár a Barcában, aki fejjel és háttal a kapunak is veszélyes.
Viszont mindenképpen arra szavaznék, hogy legyen egy ilyen igazolás a nyáron, mert nem sokat tennék rá, hogy még egyszer megússzuk ennyi sérülttel. Azért a Henry - Eto'o - Messi - Ribéry - Bojan (talán még kicsit kilóg) már lenne olyan erős, hogy egy sérülést ne igazán érezzen meg a csapat. És még ott van Pedro, aki az első félidőben jól tolta és Jeffren, aki az előszezonban és tegnap abban a kevés időben is jól tolta. De ott van még a Messi utódnak tartott Assulin is. Mindenképpen építeni kell a saját nevelésekre is. Viszont lássuk be, olyan szinten nincsenek, hogy akár több hónapig megfelelően pótoljanak egy klasszist.

Gudjonsen távozása esetén nem lepne meg, ha házon belül Thiagoval oldanák meg az ügyet. Korosztályos válogatottban húzó ember, tegnap is látszott, hogy technikailag képzett, mer előre is passzolni, labdaátvétel után kupa felé fordul, szóval szerintem meg van benne a tehetség. Ha fizikálisan erős játékos kell a csapatba, arra még mindig ott lesz Keita (aki az utóbbi időkben egész jól játszik) és Sergi Busquets.

BK 2009.05.18. 16:12:44

@nasteey: tényleg kellene valaki, de Ribery vagy Silva olyan must-be-in-the-11 játékos lenne, szerintem maximum valami stabil cseretámadó kellene, akinek nem töri a pad a s*ggét. Pedro meg tényleg nem tűnik rossznak, jövőre kinézem belőle a középcsapatok közepes balhátvédjeinek gyilkosát rotációban. Busquets-re meg izmot kell rakni a nyáron.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.23. 23:47:15

Nagyon durva lesz az utolsó forduló a kiesés elleni harc szempontjából. (A többi kérdés letisztulni látszik.)

Az Osasuna végülis mindenképpen bennmarad, ha legyőzi a Real Madridot, hiszen

a Valladolid 42,
a Betis 41 pontos,

és egymás ellen játszanak. Az Osasuna és a Gijón 40.

A Getafe 41...

Én most már legkevésbé a Valladolidot sajnálnám; döbbenetes, hogy mennyire leálltak kb. öt fordulóval ezelőtt, amikor azt hitték, már biztos a bentmaradás...

Tika_ 2009.05.25. 00:10:29

Azért Puyol meg Valdes gyerkőcökkel a karjukon, konfetti, taps, ünneplés - tényleg szép volt. Kár, hogy a kommentátor visszaadta a szót, mikor elfogyott az előre megírt jegyzete :(.

21-én megjöttek az új mezek. N ászok (H)
A videó meg... Eszméletlen nagy királyság
http://www.fcbarcelona.cat/web/english/noticies/club/temporada08-09/05/n090521105153.html

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.25. 19:04:29

@Tika_: 23-án jöttek meg, onnan tudom hogy valszeg elsőként rendeltem meg - természetesen Xavi felirattal. Remélem a postán továbbra is Real fanok dolgoznak és nem fújják meg a nyolcvan euros mezecskémet:)))

Vul-Kahn 2009.05.31. 21:08:22

@Csöncsön: Kiesett a Betis? Aztakurva....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.31. 21:20:12

@Vul-Kahn:

Sajnos igen. Befűzték a Zaragoza-forgatókönyvet.

Igazából nem is sajnálom őket. Ezzel a kerettel simán UEFA-kupás helyre kellett volna érniük.

Az Osasuna és Gijón bennmaradásának a közönségük (és Vadócz), a Getaféének a szép emlékek miatt örülök. A Valladolid meg végülis rászolgált.

Remélem, följut a Segundából a Zaragoza.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.31. 21:25:54

Hát ja, amelyik ilyen kerettel kiesik az meg is érdemli.

Vul-Kahn 2009.05.31. 21:34:09

@Csöncsön: Örülök, hogy kiestek, főleg Odonkor miatt, aki vszleg így jövőre már a BuLi színvonalát fogja emelni a PD helyett... :-)
Nemrég nézegettem amúgy a Zaragoza keretét, és még mindig bitang erős. Nem okozhat nekik gondot a feljutás.

füligjimmy77 2009.05.31. 22:01:27

@Vul-Kahn: Arról, hogy Odonkor mit hova emeljen, arról nekem nyomdafestéket nem tűrő véleményem van. Maradjunk annyiban, a Dortmund köszönte a 6 milliót.

gotanfun 2009.05.31. 22:10:32


Csöncsön: imádom amikor a csapatok felett moralizálsz, de tényleg, csak az ilyen kijelentések, hogy "ezzel a kerettel simán UEFA-kupás helyre kellett volna érniük" shock már. Oliveira tavaly a Zaragozával esett ki, idén a 2. számú sevillai csapattal. Nem lennék a helyébe. (A szurkolók iszonyat dühösek, neki is láttak a Ruiz de Lopéra lebontásának.) A játékosok zömét úgy kellett kimenekíteni az öltözőből.

Vegyék le az "Andalusia" feliratot a mezükről. Sűrgősen!

Jövőre Málagával és Almeríával játszunk derbit. Nem lennék zöldben, amikor a Pizjuanba a Barca vagy Real jön, hozzájuk meg mondjuk egy Girona, Huesca vagy Elche.

Hahaha... hahahahahaaa...

Vamos mi Sevilla, vamos Campeon!

;-)

Vul-Kahn 2009.05.31. 22:16:58

@füligjimmy77: Csak vicceltem, szerintem is elég béna egy spieler. Talán ha sprinternek megy, többre vihette volna. Simán német bajnok lehetne 100m-en.

füligjimmy77 2009.05.31. 22:23:03

@Vul-Kahn: A szellőléptű Odonkor,az oldalháló zörgetésének nagymestere. Idén a Bundásban talán meglövi a két gólját egy idényben, ezzel be is állítja a karriercsúcsát. 100 méteren azért nem lehet bajnok, mert annyit azért nem sprintel egy meccsen. És ilyen túlértékelt játékosokkal van tele a Betis kerete. Emana ér valamit, Sergio Garcia, talán Cani. A többi mehet a levesbe. Bár a Sevilla is elég volt a másodosztályban, tavaly a Zaragoza is kihullott, a pénz nem minden.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 11:32:58

Lehet, hogy kicsit túl is vannak értékelve, de... például a Betis az egyik csapat, amelyik mindig megizzasztja a Barcelonát. (De például a Pizjuánban is simán legyőzték a Sevillát.)

Viszonylag sok meccsüket közvetítették idén; mezőnyben semmi baj nem volt velük, de valami elképesztő, hogy mennyi helyzetet kihagytak. Ez valami idegi probléma lehet náluk, már évek óta képtelenek lehiggadni.

Ha a Segunda kell nekik ahhoz, hogy észhez térjenek, ám legyen. Szerintem a Zaragoza is baromi jól fog szerepelni jövőre. Úgy értem, ha följut idén.

Még Odonkorhoz: nem egy pengés játékos, de én kedveltem a dortmundi időszakában, mert szélvészgyors és hajtós focista volt. A Betisben viszont tényleg nem mutatott semmit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 11:45:52

@gotanfun:

A Málagával és az Almeríával, valamint (nagyon úgy fest) a Xerez-szel.

Titi120 2009.06.01. 12:24:04

Agent Ernesto Bronzetti has revealed new Real Madrid president Florentino Perez has €250 million to spend on transfers this summer.

Megkezdődik a "tudunk -e öt harmadik világbeli ország éves költségvetéséből csapatot csinálni" real-os játék.

gotanfun 2009.06.01. 12:57:19


@Csöncsön: Annyi örömük legyen, hogy legyőztek minket a Pizjuánban - teszem hozzá, akkor amikor a csapatom az idei szezon legnagyobb hullámvölgyében volt. Addig viszont rendszeresen vertük őket. Szerintem ezt a győzelmet szívesen elcserélnék most egy bentmaradásért. Szvsz. idén a La Ligaban az Atleti produkált valami olyasmit a Barca ellen ami tényleg értékelhető. Ezt megcsinálták a Villarreal ellen is, de a Sevillaval nem tudtak mit kezdeni, ami ebben az esetben kicsit sem fogható a bírókra.

A Betis a Málaga nyomába sem ért idén (két válogatott játékossal ezt a szégyent! :D) akik kár, hogy a végére elfáradtak, mert úgy mint a Racing az elmúlt szezonban ők is megérdemeltek volna egy nemzetközi kupaszereplést. Ellenük viszont tudjuk, hogy milyen meccseket csaltak el. Teszem hozzá itt is menten, hogy Duda és Lolo (kölcsönbe adott sevillai játékosok mindketten) ez a 8. hely sem lett volna meg. A 2. legjobb eredményük a PD-ben és nem értem, hogy Antonio Tapia miért mondott le. Ha reálisan nézem csöncsön, akkor csak ők jöhetnek számításba mint "rivális". Utána Almería és a Xerez (nem követem a Segunda Divisiont, de látom elég brutálul behúzzák az idényt, ami megint csak a tartomány fociszeretetét tükrözi és ez így megint szegénységi bizonyítvány a Betisre nézve LOL).

A Real Madridnak gratula a szezonvégi 5 vereséghez - ezt el is felejtettem. 2:6, 5 vereség, pazar.

Pancho: várom az évvégi értékelő beszédedet! ;-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 13:06:32

@gotanfun:

Milyen két válogatott játékossal? A Betis tele van (egykori és jelenlegi) válogatottakkal, ráadásul nem akármilyen országokból. Szerintem valami ott a klubvezetés környékén nem stimmelhet.

A Sevillának sok sikert kívánok a BL-re! Akármi bennük lehet, ha odafigyelnek.

gotanfun 2009.06.01. 13:25:18


@Csöncsön: Juanitora és Garciara gondoltam. Ők EB győztesek ugye. A többi megy a levesbe. Hmm... Garciat mennyiért is vették, 10 millió? :D

Mi a BL-ben sok vizet nem zavarunk majd. Ami érdekessé teszi számunkra, hogy az amit Monchiék kitűztek célként, megvalósult. Egyelőre ennek több mint kibaszottul örülünk. Szeretnék belelátni a fejükbe, hogy a köv. szezonban mivel rukkolnak elő. Még ha a csapatom nem is azt az arcát mutatta idén amiért "szeretni lehet", de Del Nido és Monchi qrva nagy páros. Sok klub szeretné, ha ennyi pénzből ilyet eltudna érni. ha jó lesz a sorsolásunk bizakodhatunk és elérnénk azt amit a Villarreal már boldogok lehetünk.

Ronal-d'oh! 2009.06.01. 13:26:44

Bréking: Manuel Pellegrini a Real Madrid új edzője.

gotanfun 2009.06.01. 13:29:48


Hivatalosan is Pellegrini a Real edzője. Csöncsön, szerinted beválik vagy a "szokásos" vár rá is? :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.01. 13:31:53

Izgi, az AS-en fenn van hogy jött Perez, jött Pellegrini és hogy 40-et meg hollandot dobnának Zlatanért...Jó kis átigazolási szezon elé nézünk...

Ronal-d'oh! 2009.06.01. 13:36:49

The Empire strikes back! Ha fel tudnák tuningolni ezt a Realt az emlegetett nevekkel, akkor hosszú idő után talán kicsit enyhülne az angol túlerő.

Titi120 2009.06.01. 13:37:04

Sötét erők zavarják a mátrixot, újra támad a Gonosz ! :o)

gotanfun 2009.06.01. 13:42:56

@nekedX: Ancelotti vs. Pellegrini párharcra asszociálok. ;-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.01. 13:49:14

Kíváncsi vagyok kik tartanak mesterükkel az új állomáshelyre....

gotanfun 2009.06.01. 13:53:57

Sajnálom kicsit a Villarrealt. Lesznek mozgolódások. Azt sem tartom kizártnak, hogy a Betisből sokan átmennek a városi riválishoz. Átalakul a La Liga kicsit gyanítom...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 17:29:46

@gotanfun:

Ha a BL-ben nem sok vizet zavartok majd, akkor meg fogok haragudni rátok. De szerintem a csoport túlélése szinte biztos, utána pedig sok múlik a sorsoláson. Kis szerencsével akár a négy közé is juthattok szerintem.

Pellegrinit én sajnálom. Kikapnak kétszer, és rögtön őt fogják megtalálni. Az utóbbi húsz évben emlékeim szerint csak Del Bosque és Schuster bírt ki egynél több idényt a Real kispadján.
süti beállítások módosítása