Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - Jöhet a célfotó

2009.05.11. 12:45 heinrich

A galambősz lord hörögve borult a díszesen faragott stelázsira, a ködös távolban éjfélt ütött egy toronyóra. Kezdhetnénk így is a Bundesliga krimit, de a hétközi forduló időcsapdája miatt rögtön a végére lapozunk. Andrea Barzagli, kérem, álljon fel. Meri-e tagadni, hogy előre megfontolt szándékkal, aljas indokkal, nyereségvágyból, bűnszövetkezetben, különös kegyetlenséggel, folytatólagosan, nagy ponthátrányt okozó futball-csalást követett el?


Nem? A vádlott leülhet. Még inkább távozhat, lehetőség szerint vigye magával Zaccardo pútyerkáját is. Az igazolásokat tekintve Magath egyetlen, ámde annál súlyosabb tévedése a bajnokságba kerülhet a Wolfsburg számára, nem számítva, hogy a huszonegy millióért beszerzett párost most maximum üres üvegként tudják visszaváltani.

Barzagli koma a Cottbus elleni zakót egy az egyben elvállalhatja, most pedig az iránt érdeklődnénk, vajon mivel múlatta az időt a hétvégén, mikor a VfB egyetlen támadója, jószerével játékosa, akire oda kellett volna figyelni, egy-két-há-négyet gurított. Közvetlen azután, hogy Zaccardo kollégának gondot okozott negyven centiről a vadüres kapuba lőni az egyenlítést.

Ettől eltekintve jó kis Bundás meccs volt, amit kizárólag a helyzetkihasználás döntött el, Gomez öt labdából négyet bevarrt, nincs miről beszélni. Igazából még csak arra sem lehet fogni, hogy gyors ritmusban két wolfsburgit is lerúgtak a pályáról (Riether, Misimovic).

Zvjezdan Misimovic (VfL): Az első perctől kezdve gyengén játszottunk, már a testbeszédünkön érződött, hogy ezen a napon nem mi vagyunk az esélyesek

A tavaszi szezonban ez a két csapat toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből, a Stuttgart például nyolc pontot vert a Bayernre, szóval különösebb magyarázkodás nélkül ki lehet kapni a sváboktól, a Wolfsburg meg koncentráljon arra, hogy a hátralévő három fordulóból kettőt otthon játszik. Mindenképp a Dortmund elleni meccs tűnik perdöntőnek, lélekben széteshet a Wolfsburg, ha nem tudják behúzni, márpedig a BVB-nek mindössze négy veresége van a szezonban és klubtörténeti formában (hét győzelem zsinórban) nyomulnak az UEFA helyért.

Azért az UEFA helyért, ami elől a HSV szinte menekül. A Werder elleni különmeccsek pontosan megmutatták a csapat gyengéjét, a hétvégén egy ötös bezabálása sem lett volna túlzó, így a bajnokság végére elfoglalhatják az őket megillető helyet a Schalke oldalán. Két masszív, fegyelmezett, nagy odaadással küzdő csapat, annyi különbséggel, hogy a HSV-ben van egy Petric, meg egy Olic, akire olykor számítani lehet, de hihetetlen kiszámítható játékot produkálnak.

Diegóval kapcsolatban annyi fejleményről tudunk beszámolni, hogy az utóbbi hetekben kétszer is Brémába utaztak a Juve képviselői, de most, hogy Ribéry eladása szinte ténykérdés, emberünknek semmi sem sürgős, sátáni pofával válogathat az ajánlatok között. Azt is tudjuk – mert mi olyan faja gyerekek vagyunk, hogy mindent az olvasókért – hogy a héten a Bayern megbízottjával is találkozott, de a bajorok még mindig nem tettek le egyetlen hivatalos ajánlatot sem az asztalra, lassan többet pöcsölnek az igazolásokkal, mint a Liverpool szokott. Erre az a hivatalos magyarázat, hogy meg akarják várni, pontosan mi lesz Scarface-szel, és hogy ki lesz az új edző, mit akar, kell-e neki Diego. Harmadik szuperinfónk pedig az, hogy ha a héten nem tesznek hivatalos ajánlatot, akkor vége a mókának és Diego aláírja a Juve által lobogtatott szerződést.

A szezonbéli tévedéseinket/célba csapott meglátásainkat a zárásra tartogatjuk, de hogy a BVB-vel fog kezdődni a luft-lista, az szinte biztos. Klopp keresgélte egy ideig a csapatot, de még ebben az időszakban is tudták hozni a döntetleneket, most viszont hat-hét forduló óta hozzá sem nyúl a kezdőhöz, és volt töke beépíteni még egy játszó embert (Nuri Sahin – legfiatalabb Bundesliga játékos, legfiatalabb gólszerző) Hajnal mellé. Ez a húzás, a fogcsikorgató csapatszellemmel megfejelve már elég volt ahhoz, hogy simán kilépjenek a középmezőnyből. Ha az UEFA kasszára is rá tudnak tenyerelni, akkor végleg maguk mögött hagyhatnák a pénzügyi krachot, néhány erősítéssel pedig a BL-en lehetne gondolkodni.

Mivel más egetrengető fordulat nem történt (ok, a Hoff végre lezúzott egy másik tavaszi gyengületet, a M’gladbach pedig elutasította az eutanáziát), inkább lenézünk a Bundi kettőbe.

A Koblenz ledózerolásával már biztos feljutó a Freiburg, a másik két (pontosabban egy+egy) helyért a Mainz (54 pont), a Nürnberg (53), a Gr. Fürth (52) és a Kaiserslautern (52) bünteti egymást.

Minket mégis Stieber Zoltán (20) érdekel leginkább, aki tizenharmadik meccsén ötödik gólját lőtte a hétvégén. A szélső-csatárként bevethető Stieberre még az angliai érdekeltségünkbe tartozó Aston Villa akadémiáján lettünk figyelmesek, ahonnan sikerrel lépett tovább a tartalékba, de részt vett az első csapat amerikai túráján is, és több felkészülési meccsen is ott volt. 

2007-ben az Aston Villa tartalékcsapata nyerte a Hong-Kong-i meghívásos utánpótlás tornát, Stiebert pedig a torna legjobbjának választották - ezzel bezsebelte a korábban Gabriel Agbonlahor által bitorolt trófeát.

Az idei szezon előtt szintén az első csapat keretével tartott a svájci felkészülési meccsekre, majd a Lincoln City, a Walsall és a Reading ellen is pályára lépett, de azokon a számára szokatlan balbunkó szerepében erőltették.

Mivel - érthető okokból - a Villa még erős lenne számára, a Blackpool és a Norwich City is szerette volna megszerezni, de végül a Koblenz ajánlatát fogadta el és 2011-ig szóló szerződést kapott. Fejlődése szempontjából nem lenne kimondott hátrány, ha csapata nem zúgna ki a harmadosztályba, mindenesetre nyomon fogjuk követni a vele kapcsolatos történéseket.

Apró trivia a végére: Markus Schuler, az Arminia Bielefeld bekkje (ki másé?), száznyolcvan élvonalbeli meccsen sem bírt gólt szerezni, ezzel beállította a Bundesliga anti-rekordját.

Hétközi forduló

Kedd

Bayern München–Bayer Leverkusen
Karlsruher SC–Hannover 96
1. FC Köln–Hertha BSC Berlin
VfL Wolfsburg–Borussia Dortmund

Szerda
Eintracht Frankfurt–Werder Bremen
Schalke 04–VfB Stuttgart
Hamburger SV–VfL Bochum
Energie Cottbus–Borussia Mönchengladbach
Arminia Bielefeld–1899 Hoffenheim
 

242 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr701114878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.12. 23:14:27

"Chelsea aggyal számolva négy tizenegyest nem fújtak a Bayern ellen, korrekt elszámolás mellett kettőt, brávóó."

Ez tetszett. :-)

avenger13 2009.05.12. 23:20:22

@buzzerbeater: 2 11 volt az igaz. utána meg kaptak 3at. szerintem nincs vita.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.12. 23:21:17

@calcio_di_rigore:
érdekelne ám, hogy miért valami svájci menedzsert idéznek a lapok Gigli helyett....
illetve hogy Allofs miért mondta azt, hogy "nem tudom megerősíteni a hírt" ?

calcio_di_rigore 2009.05.12. 23:26:14

Diego apja leosztotta a Bildet (ugye rá hivatkoztak) meg a Bayernt, elmondta hogy a fia a Juvéba megy.

globoesporte.globo.com/Esportes/Noticias/Futebol/0,,MUL1123175-9842,00-PAI+DE+DIEGO+NEGA+CONTATO+COM+O+BAYERN+E+DIZ+QUE+ACERTO+COM+O+JUVE+ESTA+PRO.html

Erőlködtök még, vagy end of story?:)

drosiii 2009.05.12. 23:28:19

@calcio_di_rigore: Na Kakáról is voltak hasonló hírek. De sztem tök fölösleges bizonygatni itt a vélt-valós igazakat. Majd megtudjuk időben.

értelmetlen_nevű 2009.05.12. 23:34:55

Én azt nem értem, hogy honnan jött ez a Diego sztori egyáltalán? Ribery árából végre vehetünk egy rakás tehetséges fiatalt, miért költenénk egy hisztis brazil primadonnára?

Ribery meg akármekkora játékos, ha nem érzi jól magát nálunk akkor mennie kell. Meg tudom érteni, hogy nem akar ilyen Lell, Sosa, Ottl kaliberű kutyaütőkkel együtt játszani. Sajnálom hogy így alakult, még 2-3 minőségi játékossal és egy normális edzővel újra összeállhatott volna egy fasza BM.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.12. 23:35:49

@calcio_di_rigore: Ide is tartozik egy varjú egy karón. Mit is mondott Kaka apuka a Cityvel kapcsolatban?

Értsd már meg, hogy nem látunk a kulisszák mögé, a sajtó meg ír össze-vissza a kattintások és a példányszám miatt. Én már az átigazolási ügyekkel kapcsolatban megtanultam, hogy akkor van tuti, ha hivatalosan bejelentik. Még a mezben fotózkodás sem mindig a ziher, lásd Van Der Vaart és a Valencia két évvel ezelőtti sztoriját.

Az viszont igaz, hogy a Juvés hírek erősebbnek tűnnek.

calcio_di_rigore 2009.05.12. 23:39:27

@drosiii: így van.
Nem mintha én lennék itt aki bizonygat bármit is, a tényeken kívül.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.12. 23:41:24

@calcio_di_rigore:
akkor a rég meglévő atombiztos szerződés ellenére miért utazgat Münchenbe apuci?

buzzerbeater 2009.05.12. 23:45:40

@avenger13: merthogy 0-2-ről játszani ugyanaz,mint 0-0-ról, értem én.

calcio_di_rigore 2009.05.12. 23:50:34

@Basti: @calcio_di_rigore:

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.12. 23:52:39

@buzzerbeater: ha az összes ellenünk elkövetett hibát kompenzálni szeretnék kedves sípmetereink, akkor bőven több kell mint pár gyanús tizi. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy végre a mi javunkra is tévedtek ebben a szezonban
------------

Úgy tűnik az Öreg Hölgy túl zsugori volt, Diego pedig túl kapzsi, ami kifejezetten reális élethelyzet.
www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/vereine/werder/2009/05/13/diego/bayern-schnappt-ihn-juve-weg.html

avenger13 2009.05.13. 00:00:42

@buzzerbeater: ezt nem mondtam, de azokon az eséseken kívül, nem igazán csinált semmit a leverkusen. a bíró gyenge volt, ezzel sem lehet vitatkozni.

kogerz 2009.05.13. 00:20:42

szerintem is Bastinak van igaza. szívott a bayern eleget év közben, egyszer-kétszer velük is lehet elnéző a bíró. Amúgy meg minden ligában megfigyelhető általában, hogy a nagyobbakkal kicsit kegyesebbek a bírók. De szerintem nincs is ezzel baj, mert nem igazán lennék kiváncsi a hertha-ra, a genova-ra, vagy az aston villa-ra a BL-ben. Elismerem, hogy ezek is nagyszerű csapatok, és nem akartam beszólni a drukkereknek, de mindenhol megvannak azok a csapatok, akiknek inkább helyük van a Bajnokok Ligájában.

Diego-t meg hagyjátok már, két hét és minden kiderül, addig meg úgy sem nevezhetünk semmit sem biztosnak.

dzolutan 2009.05.13. 01:17:39

A legszebb lesz, ha megkapjuk Ribéryt, cserébe övék Diego plusz kedvezményesen hozzájuthaknak egy Pulihoz, Olofhoz vagy Grygerához. :D

kroos 2009.05.13. 07:43:22

Nem érteném Diegot. Mivel lenne neki Jobb ebben a Juvéban? Legrotaglie,de ceglie,mellberg öreg nedvedes csapatban ami kezdi elveszteni Buffont is.Aki látta hétvégén a milan elleni meccsüket az tudja miröl beszélek.De ez nem is csoda hiszen megjárták a poklot és az is jó eredmény hogy már a Bl-ben vitézkedhettek.
+Van jó pár Juve drukker akik nagyon alulkezelik Diegot és nem tudják értékelni mekkora ász,tölük sajnálom leginkább.

kroos 2009.05.13. 07:50:43

1 tiszta 11-est nem kapott meg a kusen.Ez tény.
Mi meg kettöt a 2. félidöben de ugy látom erröl nagyvonalúan elfelejtkezik mindenki...

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.13. 10:37:48

@kroos: "Van jó pár Juve drukker akik nagyon alulkezelik Diegot és nem tudják értékelni mekkora ász,tölük sajnálom leginkább."

pont ezt akartam mondani. múltkor beleolvastam egy juve-fórumba, köbö az "egy a sok közül" kategóriként beszélnek róla.
Meg hát való igaz: ha most elvileg több fizetést ajánlott neki a Bayern, végképp nem sok értelmét látom, hogy odaigazoljon

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.05.13. 10:49:06

@Basti: Szerintem Diego már a Bayerné, hogy ez jó vagy rossz az már más tészta.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.13. 11:12:32

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
na igen! bár én itt a "mi a cél"-ra hegyezném ki a kérdést:

Végre valami nagyot alkotni Európában vagy Ribéryt pótolni...mert utóbbi csak az eddigi story folytatását jelentené

kroos 2009.05.13. 11:15:27

@Basti: Igen és ha pl. jövöre a Milannal játszanánk a Bl-ben akkor meglehetne neki Kaka autogrammja is...

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.05.13. 11:35:11

@Basti: Én ezt a liga szempontjából értettem.:)
Szerintem a Bayern jól jár vele, ha nem...

-igazolnak "rossz" edzőt
-sérül le
-lesznek problémái a beillszkedéssel a csapatba
stb-stb

avenger13 2009.05.13. 11:43:55

igazából, én annak örülnék, ha franck is maradna még egy évet legalább, és jönne diego. Jövőre egy ilyen középpálya állhatna fel:

Ribery-Tymoschuk-Basti-Diego

Ez nem lenne semmi. Ilyen cserékkel: Zé, Hamit, MvB, Kroos, (Sosa, Borowski) Ez már olyan csapat lenne, amivel el lehet érni eredményt, és Riberyt is meg lehetne győzni a maradásra. Pláne ha leigazoljuk neki Gourcuffot, hogy legyen kivel csigát enni.

Ami a német bajnokság jelenlegi állapotát mutatja az szerintem az, hogy kölcsönadunk egy játékost és meghatározó embere lesz az adott csapatnak. Jó volt tegnap látni kroost, hogy mennyit fejlődött, és ha ez továbbra is kitart, akkor van hosszú távra egy nagyon jó játékosunk.

kroos 2009.05.13. 12:50:49

Mielött menne a poldi hype (2 gólpassz+gól):::
Kurva gyengén játszott,kihagyott 2 ziccert és még 0-0-nál.
Az elsö gólpassza szar volt az csak Toni zsenialitásának (igen ilyen is van neki) köszönhetö hogy gól lett.
A 2. hoz sem kellett semmi egetrengetöt csinálnia.A góljánál meg legalább ketten voltak még jobb helyzetben mint ö de Basti direkt bevárta öt.
Ennyi!!!
Ez a meccs hüen tükrözte a Bayern szezonját a két teljesen ellentétes félidö álltal.
És mennyivel nyugodtabban néztem Lucio cseleit az oldalvonalnál mint amikor utolsó emberként csinálja:)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.05.13. 13:43:10

@kroos: Miért ne lehetne hypolni? Ahhoz képest amit eddig nyújtott nem is rossz és a Bayernverő Cottbus ellen is hasonlóan jól teljesített még a végén ő biztosítja be a Bayern bajnoki/bl induló helyezését:)

Titi120 2009.05.13. 13:44:41

Akkor volt utoljára valódi nagycsapatunk, amikor még igazi 10-es karmesterrel (Effenberg) játszottunk.

Azóta valahogy sose áll össze egy erős középpálya.Próbálkoztunk Ballack-kal, aki nagyon jó futballista, de egy ilyen szerephez kevés.
Aztán kitaláltuk azt, hogy szélső középpályásainkra (Ribery, Schweinsteiger) hagyjuk a szervezőmunkát, ami szintén nem bizonyult hatékonynak.

Gyakorlatilag teljesen kihaltak Európa futballjából az igazi, pálya közepéről irányító karmesterek(Lampard, Gerrard nem az, Xavi már majdnem, de ő is inkább Pirlo - poszt).

Diego viszont egy az egyben az a játékos, akiről szó van.Mintha a '80 - as, '90 -es évekből maradt volna itt, a tipikus 10-es.

Akár a Juve, akár a Bayern csap le rá (remélem utóbbi), egy teljesen más játékrendszert kell kiépíteni annak a csapatnak, mint, amit ma Európa élcsapatai játszanak.Bizonyos értelemben szembe kell majd menni ennek a csapatnak a modern labdarúgás irányával.

Érdekes egyébként, hogy van nekünk egy Toni Kroosunk, akiből lehet még ilyen játékos, illetve van egy Schweinsteigerünk, akiről meggyőződésem, hogy lehet (lehetett ?) volna hasonló, ha nem számára alkalmatlan poszton erőltetik évek óta, edzők tucatjai.

Én abszolút támogatom a "hozzuk vissza a 10-eseket" mozgalmat, legyen szó Diegoról, Kroosról vagy Schweini középre viteléről.
Ez a két belső, védekező középpályással, szélről hajtott rendszerünk szerintem megbukott.
Én legalábbis az elmúlt 3-4 évben nagyon ritkán láttam fantáziadús középpályás játékot a Bayerntől.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.13. 14:05:29

@Titi120: nem tudom, hogy a kpálya elbírná-e, hogy három olyan játékos rohangál, akik kb csak támadnak. mert Schweini védőmunkája nálam átlag alatti. ha legalább ő lenne egy futógép, aki ugyanúgy csúszik be, ahogy bead, vagy Ribéryben lenne több affintás a védekezés iránt... a frankfurt ellen ez nem baj, de nagycsapat ellen már jöhet az egycsatáros játék (és timoscsuk mellé Zé), mert az ukrán kevés lesz egyedül egy normális ellenfél fedezetsora ellen.

az sem véletlen, hogy az általad felsorolt négy külföldi mind tud védekezni, hiába hívják irányítónak. irányítanak, persze, de pl. Gerrard végiggürcöl egy meccset félig védekezve is, amellett, hogy előre is játszik. és Lampard is. Diegoban nem annyira látom ezt, de ettől függetlenül én is várom őt. csak pl fentiek miatt jobb játékos bizonyos szempontból Ballack, persze sok mindent meg ő nem tud, amit a brazil igen.

kroos 2009.05.13. 14:07:21

@mocsing: azért tegnap basti nagyot alkotott védekezésben is...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.13. 14:07:54

@pote: a versenykiírásból kiindulva itt ezüstökkel nehéz érvényesülni :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.13. 14:12:34

@kroos: volt egy szép becsúszása a szétesett 'kusen fásult csatára ellen, ez tény. ott csettintettem én is. meg hogy területet tud védeni, az is tény, de az életben nem fog egy az egyben párharcokat sorozatban megnyerni felsőkategóriás támadókp-ok ellen, szerintem az is tény.

Titi120 2009.05.13. 14:27:00

@mocsing:
Én nem hiszek abban (pedig jaj, de szép is lenne), hogy ha Diego jön, akkor Ribery-t meg tudnánk tartani.
Szóval, hogy hány "építő munkára" szakosodott játékos játszana mellette, az legalább annyira bizonytalan, minthogy egyáltalán jön - e hozzánk a brazil.

A Kroos által belinkelt cikkben is benne van egyébként, hogy ez esetben a stabilitás miatt 4-3-1-2 -re, vagy 4-2-3-1 -re muszáj lesz átváltani Diego jövendőbeli csapatának.

A másik felvetésedre meg annyit tudok mondani, hogy hát erről beszélek ! :)
Gerrardék felbukkannak a pálya minden szegletében, védekeznek és támadnak egyaránt, egy igazi 10-es ilyet nem csinál.
Diego csak a kezébe veszi a pálcát, és vezényel, a kötelezően előírt minimálisnál többet nem védekezik, ha nem muszáj.
Tartom, hogy meg kéne próbálni, hogy milyen is az, amikor egy ekkora zseni gyakorlatilag szabadkezet kap az alkotásra, és azt csinálhatja, amihez igazán ért.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.13. 14:29:40

@Titi120: én épp az ellenkezőjét gondolom, vagyis a modern játékstílus sztem messze jobban és optimálisabban lefedi a játékteret, mint a hagyományos gyémánt alakzat, irányítóval.
S itt csatlakozva@kroos: kommentjéhez. Igen, valami ilyesmi allrounder középpályásokat szeretnék látni, akik adott esteben sarokkal továbbítják a lasztit, de adott esetben odavetődnek... s legyen eszük die Spiel zu machen.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.13. 14:37:20

@Basti: "das" lesz az természetesen

@Titi120: na igen, nekem is ez a bajom a kalsszikus 10-esekkel

Titi120 2009.05.13. 14:57:22

@Basti:
Szerintem pontosan az a baj, hogy ha elkezdjük másolni az angol csapatok játékrendszerét, játékstíulását, akkor sose fogjuk utolérni őket, mindig minimum egy lépéssel csak követni fogjuk majd a mai modern futball képviselőit.

Igazolhatnánk mi is Lampard - szerű multifunkcionális középpályásokat (azt hiszem fogalmat alkottam :D ) , de abból nekünk csak a B vonal fog jutni tartok tőle.

Ha viszont a követő stratégia helyett megpróbálkozunk valami egészen más játékrendszerrel (akár szembeautózva is a forgalommal) sokkal nagyobb esélyünk lehet kifogni a szelet a jelenleg előttünk járó nagycsapatok vitorlájából nemzetközi színteren.

Diego (egészen pontosan maga a poszt, ami leigazolásával megteremtődik) ennek az "egészen másnak" lehetne a kulcsfigurája, mondhatni alapja.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.13. 15:13:15

Diego és a Bayern tagadta a megegyezést

van Gaal pedig csak megvan!
www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_105474.html

kroos 2009.05.13. 17:50:49

off

szavazási alternativák között miért nincs ott a Hali_Eto?

én pl. azt nézem

ON

értelmetlen_nevű 2009.05.13. 21:30:41

A Werder 10 perc alatt lőtt négyet.

avenger13 2009.05.13. 21:31:52

Van Gaal a bayern új edzője 2011-ig.

Vul-Kahn 2009.05.13. 22:32:59

@kroos: megértelek, de ha nem akarjuk feladni azon álmainkat, hogy a Berlin ne kerüljön BL-be, akkor bizony nagyon is jól jött a Schalke balfaszkodása.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.13. 22:55:03

Vul-Kahnnak igaza van, én is ezért drukkoltam nekik.

bajnokok úgyse lesznek a svábok, ha meg miattuk maradunk le a BL-ről, meg is érdemeljük. alapvetően elfogadhatatlan, ha a hátralévő két meccsünket nem nyerjük meg.

avenger13 2009.05.13. 22:56:35

@Vul-Kahn: nehezen fog összejönni. Sajnos nekünk meg kell vernünk a stuttgartot, így vagy mi szívunk vagy ők. Inkább ők maradjanak ki.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.13. 23:13:02

igen, nem valószínű, de ha a - motiváció nélküli - s04 megveri a herthát hétvégén (bruhaha), még összejöhet. persze kérdés, mit alakít utolsó fordulóban a már kiesett karlsruhe, parádézni aligha fognak.

amúgy ilyen ez a bundás, még a sorsolás is gecin van megcsinálva. az lenne a szép, ha wolfsburg-hertha lenne a bayern-vfb mellé :)

avenger13 2009.05.13. 23:28:57

@mocsing: de nem így van. a karlsruhet verni fogja a hertha, ha csak a karslruhe nem akar támadni, mert akkor nem lesz miből kontrázniuk. A stuttgartnak és a bayernnek egyszerre akkor van esélye bl helyre érni, ha minimum a hertha kétszer kikap.

calcio_di_rigore 2009.05.14. 00:02:32

@Basti: olvasd el most is a bibliádat, gyakorlatilag finoman leírják, hogy vertek át tegnap pl. Téged is.
Ez van srácok.

Vul-Kahn 2009.05.14. 00:53:51

@calcio_di_rigore: kibaszott undorító a stílusod, mégha igazad is van. az ilyenekől, mint te sajnáljuk mi Diegot... Bocs a személyeskedésért, de nem bírtam megállni. Jo8 mindenkinek!

calcio_di_rigore 2009.05.14. 01:39:59

@Vul-Kahn: semmi baj, nem haragszom.:)
Vicc nélkül, kicsit sajnállak is titeket, ahogy irkáljátok a felállásokat meg a szisztémákat Diegóval, aztán meg valszeg nem lesz belőle semmi.
Estem már én is így pofára, és még fogok is, bár szerencsére régebben gyakrabban mint most.:) Tanul az ember, kinek higgyen és mit.

Nézd, tőlem ne sajnáld, én kb. 3 percet ha láttam őt játszani életemben, így kénytelen vagyok mások véleményére támaszkodni, ami nem jó, ezért nem fogok egyből hanyatt esni tőle mint Ti, akik nyilván már többet láttátok. Ha bizonyít, jó dolga lesz a Juvéban.:)

2009.05.14. 02:23:34

Bazzeg Olic nem ember..! néhány napja még komoly sérülést diagnosztizáltak nála, még a keresztszalag szakadás eshetőségét sem zárták ki, most meg nem hogy pályára lép, csak úgy lazán hint kettőt a Bochumnak, rideg srác..

Ha pedig a Diego 'sagától' hangos a sajtó, arra csak azt tudom mondani hogy fürödjön le! Nem akartam kommentálni a Münchenbe szerződéséről szóló híreket, látva hogy azok jórészt egy bulvárlap "értesülésein" alapszanak, ezek hitelessége pedig ugye mindig kétséges, az viszont már kevésbé, hogy a nyár folyamán bőven lesz még részünk hasonlóban, olyan biztos mint hogy ez egy anakonda..

értelmetlen_nevű 2009.05.14. 02:43:50

@Isarsturm: Olic kurva jó arc. Ha Riberyt sikerülne megtartani, akkor már versenyben lennénk a MU-val a legcsúnyább csapat címért.
Egyébként én remélem, hogy van Gaal papa hoz magával pár fiatal tehetséges füvest Hollandiából.

kroos 2009.05.14. 06:55:58

Ez az Olic dolog jó nagy kamu volt.....
Én meg pont ezért tartok Gaal-tól hogy eljátsza amit a Barcánál is csinált.(volt olyan hogy több mint 10 holland volt a barca keretében) és a személyes hülyeségei miatt szivott pl. guardiola,rivaldo meg mindenki aki nem holland....

kroos 2009.05.14. 07:15:35

off
a szavazással kapcsolatban teljesen igazam volt.
óriási meccs volt
www.pixter.hu/video?id=12056
on

avenger13 2009.05.14. 08:52:22

@kroos: ettől tartok én is. nem örülnék, ha felvásárolnánk a realból kirúgott holland bandát.Igazából egyik sem kéne. Okosan kéne csapatot építeni, ezért örülök, hogy lesz mellette egy német menedzser.

@calcio_di_rigore: az a felállás arra vonatkozott, hogy ha jön a diego, feltételes módban. Én továbbra sem hiszek se a bildnek se senkinek. Csak a hivatalos bejelentésnek.

kroos 2009.05.14. 08:54:53

@avenger13: Haggyuk ezt a témát szerintem.Diegoról lemaradtunk.De megbánja majd amikor a középpályán nednednek vagy mottának passzolhat......elgondolkodik majd hogy ezt elcseszte....

kroos 2009.05.14. 08:59:49

@kroos: utolsó off-om igérem.
hosszu hetek óta NEM a fradi van az ns cimlapján!!!!!

ON

avenger13 2009.05.14. 09:01:38

@kroos: igazad van. Élőben látni a bayernt ennél sokkal nagyobb élmény volt, mint h ilyenekkel foglalkozzak. :)

kroos 2009.05.14. 09:04:31

@avenger13: A minimum egy poszt lenne amivel megtisztelsz bennünket

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.14. 09:11:57

@calcio_di_rigore:

mea maxima culpa! wieder!

de belelátva a dolgokba, hogy Diegoék mennyire pénzéhes ******** (szabadon behelyettesíthető), már nem, hogy nem bánom, de egyenesen örülök neki. Abszolút jó helyre került a brazil.

Másrészről így lehetsőég nyíilik Ribéry maradására, és momentán a Ribéry-Klose-Olic támadósor az álmom :))

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.05.14. 10:19:34

A kanadai táblázatot nézegetve eszembe jutott:
A következő világversenyre nem is lesz olyan rossz támadóközéppályája német válogatottnak.(Ha kijutnak és nem sérül le senki)
Marin, Özil, Trocho, Schweini +Klose(ő nem is csatár ha lehet inkább passzol)
Na, majd meglátjuk.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 13:01:47

@popp: Barzagli - a nála jóval átlagon felülinek minősülő - 3-as osztályzattal lett gazdagabb

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 13:43:50

@popp: 1-től 6-ig osztályoz a kicker és ugye az 1-es a legjobb.

itt vannak amúgy az osztályzatok:
www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/spieltag/spielpaarungsbericht/object/863700

ha rákattintasz a nevére, megtalálod az összes szezonbeli osztályzatát, meg az átlagokat is.

kroos 2009.05.14. 14:04:04

@popp: én eléggé belevagyok buzulva a statisztikákba,és szivesen olvasgatom öket.Véleményem szerint a kicker osztályzási modszere a legjobb e kategóriájában.Persze nem tökéletes és teljesen szubjektiv.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 14:05:20

@mocsing: Köszi. Nos végignézve a meccset és az osztályzatokat: megalapozottnak tűnik a föltevésem, miszerint kicsit szigorúbban bánnak a Kickeres srácok a drágán vásárolt digó világbajnokkal, szerintem Dzekon túl a mezőny egyik legjobbja volt. Azt pedig kész viccnek tartom, hogy ott ahol feles kalkulusokat is osztanak a mellette játszó Madlung egy egész jeggyel jobbat kap.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 14:07:26

@popp: Ja hozzáteszem a korrektség kedvéért, hogy ezt az egy Wolfsburg meccset láttam a szezonból és csak ez alapján ítélhetek.

kroos 2009.05.14. 14:10:37

@popp: Nekem se tetszik pár dolog.
pl-ribery akármilyen fos legalább mindig kettestkap.
Simunic-szintém.
mvb-t viszont mindig lepontozzák,mint pl.azough-ot,petit, vagy rüdiger kaufot...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 14:13:05

@mocsing:

Ez nagyon gáz. Hajnal 4-est kapott, pedig csapata egyik legjobbja volt, amíg le nem cserélték... (Nem láttam a teljes meccset, de nagy részét igen.)

Ennyit az efféle osztályozásokról.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 14:17:41

a kicker osztályzatai sokszor olyanok, mint a transfermarkt által becsült értékek. általában igazak, de nincs olyan meccs, ahol ne tudnál hevesen belekötni. tetszőlegesen választott 5 ismert játékosnál is biztos bele tudnék kötni, hogy ez tuti többet/kevesebbet ér.

@Csöncsön: egyébként én pont most akartam írni, hogy hajnal pl nem érdemelt 4-est, ha Frei is annyit kapott :) hát tényleg ennyit erről. mindenki tomija katasztrófa volt szerintem, egyszer adott egy szép passzt a svájcinak, amit az fölévágott. semmi egyéb.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 14:19:20

@mocsing: Azért Benaglio hármasa is vicc!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.14. 14:19:44

@mocsing:

Ettől függetlenül még mindig ő volt az egyik legjobb.
:-)

kroos 2009.05.14. 14:20:57

bármely osztályzatnál lehet vitatkozni.
aki gólr rug az pl eleve kettesröl indul.
lásd=ártány.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.14. 14:26:26

különösen a kapusoknál, aki semmit nem csinál, mert nincs kapuralövés, vagy teljesen átlagos, az általában a 3-ast kapja meg. innen általában lefele mennek és a leggyakoribb még a 3,5-es. egy baki, ami gólt ér, alapból 5-ös. aki viszont jól véd, egyértelműen legalább egy tiszta gól(ok)tól menti meg a csapatát, ritkán kap 2-esnél rosszabbat.

kroos 2009.05.14. 14:27:29

@mocsing: azt hiszem az elsö 13-ban 8 kapus van..talán pont ezért...

kroos 2009.05.14. 17:05:50

@popp: Talán nem ebben a postban de említetted hogy a Werder helye méltatlan meg valami ilyesmi .....
Szóval.Nem.Pontosan ott vannak ők ahol kell.Persze egyetértünk hogy kvalitások alapján(posztonként nézve pl. a Hamurgot szinte mindenhol megverik ugye a pályán is,de mégis a hsv előrébb van 5 hellyel meg vagy 13 ponttal) övék a második legjobb keret,de rengeteg a hiba.
Wise hihetetlen bravurokra képes de hihetetlen potyákra is.Merte-Naldo kettös nagyon jól hangzik de pl összel ök kapták a LEGTÖBB gólt a ligában és ez a két védö gyenge napjait minösit,ami érthetetlen számomra hisz két nagyon jö játékosról van szó.A bal bekk probléma már akkut jellegü.Schaf elzavarta wome-t,magnint,schultz-ot meg elcserélte Tosicra-LOL.Bonis meg prödl játszik itt vagy Fritzet kell áthozni a másik oldalról akinek itt nagyon nem megy.Bauman öreg és nagyon lassu én már kiraknám öt Jensen nem rossz csak nagyon sérülékeny.Fringsel nincs gond habár az ö teljesitménye is elmarad a töle elvárttól.Özil formája az öszihez képest nagyon visszaesett,habár a szezon végére kezd magára találni.Diegot kellene olykor tehermentesitenie de ez egyálltalán nem megy neki.A brazil fantasztikus csak épp a 4-5 meccses eltiltásai érintik érzékenyen a csapatot.Ez a Tziolisból a bundásból van legalább 50(Kauf,imhof,balits,timo rost,fink).Pizza óriási igazlás volt ez tény.Rosenberget kinyomta almeida aki azon kivül hogy megküldi a lasztit 130-al mást nem nagyon tud.Kezd elfáradni Schaaf.Nem tud már rendet tartani ugy a fejekben mint kéne,és motiválni sem.Ugyanakkor a német kupa és az uefa kupa döntöket figyelembe véve nem lehet egyértelmüen kudarcnak nevezni a szezont,legalábbis bremában.
62 gólt löttek és élvezet nézni a játékukat.Ez egy figyelmesztetö jel ha rosszul költik el a diegoért kapott pénzt akkor nagyobb bajban is lehetnek,..

kroos 2009.05.14. 17:16:52

@kroos: 3 kis kiegészités még
-a megváltónak kikiálltott rekordigazolás calos alberto beégett-ujabb koki schafnak.
-az hogy egy csapat jó játékosokból áll még nem jelent automatikus 3 pontot (sorry mr cruyff).Hiába jó képességüek ha szarul játszanak
-És egyszerüen van náluk 8-9 jobb csapat most a bundásban.azért 10.

r_magpie 2009.05.14. 18:32:53

@kroos: korrekt összefoglalás. Ezek alapján minimum 3 posztra (balhátvéd, irányító, csatár, de még innenverteidigerbe se ártana) kellene jól igazolniuk, hogy megragadjanak az előző évek szintjén, plusz vérfrissíteni kellene a kispadon is... Ez így nehéznek tűnik. Viszont az is lehet, hogy ez egy sz*rul elsült BuLi év volt, és jövőre máshogy jön ki a lépés...

Egyébként a legújabb kicker a Schaaf-Wolfsburg frigyet pedzegette, ami érdekesen hangzik. Kíváncsi lennék Schaafra másik klubnál.

kroos 2009.05.14. 18:43:10

@r_magpie: a diagnozis pontos.
Schaf nem képes már Bremában megujulni szerintem.
Sokszor nagyon rosszul reagált meccs közben,rossz cserék,felelötlenül elöretolt védekezés stb.
De egy másik csapatnál szerintem is jó lehet még.

avenger13 2009.05.14. 18:54:53

nehéz megítélni a jelenlegi brémát (a bajnokságban gyengék, de közben elverik a hamburgot, és uefa és kupa döntőt játszanak ők lesznek az uefa kupa liverpoolja :) ), az edzőváltás elkerülhetetlen. Szerintem nem kell olyan sok poszton erősíteniük, de csatár és irányító kéne még Diego helyére.

Diegonak pedig önfegyelmet kéne tanulnia. Kicsit emlékeztet a Ronaldinho-Rijkaard kapcsolatra, olyan szempontból, hogy az edző nem tudja megfogni. Hogyan lehet az, hogy egy irányító több eltiltást kap, mint boateng és mvb?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 19:08:25

@kroos: Hát én meg úgy látom, ha Schaaf behúzza az UEFA-kupát, akkor fölnő a Rehagel mellé és holtversenyben a klub legeredményesebb edzője lesz. Ráadásul ő lesz az, aki 2001 után újra nemzetközi kupát nyer német focinak - és bár remélem nem fog- már így is történelmet ír a Bremennél, Ha emellé még a kupát is behúzza, melyik brémai drukker nem fog beleszarni, hogy a Buli nem úgy sikerült. Azért Diego sérülése is visszavetette csapatot. (Ja és Mertsacker nem olyan jó szerintem)

A gyengébb liga szezonba meg mindenképpen Diego sérülése is benne van. De mondhatjuk, hogy az igazán fontos tavaszi meccsekre (bár a legfontosabbak még hátra vannak), nagyon összekapta a brigádot.

És ha így lesz küldeni nem fogják, maximum ő megy. Az viszont szent igaz, hogy nem lesz könnyű találnia egy Micoud és Diego utódot.

kroos 2009.05.14. 19:21:07

@popp: EZ németországot is megosztja.Ok hogy 2 kupa döntö de 10. helyen.
Én birom öket az biztos (mint minden bulis csapatot a schalken kivük) de nevelöcélzattal rájuk fért ez.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.05.14. 19:35:56

@popp: "(Ja és Mertsacker nem olyan jó szerintem)"
A buli átlagához képest vagy Roma ifi csapatának cseréjéhez képest?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 19:43:47

@avenger13: Nagyon érdekes témát feszegetsz, olyannyira, hogy kicsit off is leszek. Szóval az olyan típusú zsugásoknak, mint Maradona, Zidane, Totti, Ronaldinho, Kaka, Del Piero és még sorolhatnám. nagyon sok belépőt kell elviselniük bokára, térdre, sipcsontra, aztán még húzzák-vonják, lökik, könyöklik őket. Csépelik ahol érik.

Ráadásul még sokszor ha a kispad felé sandítanak azt látják, hogy az ellenfél edzője meg is dicséri a velük szabálytalankodó játékosokat, akiknek sokszor kifejezett feladatuk, hogy utazzanak rájuk.

Iszonyú nehéz lehet mindezt elviselni meccsről-meccsre. Nem csoda, hogyha néha elszakad a cérna és Maradona lekaratézi a bilbaói játékost, Zidane megtapossa a délafrikai gyereket, Totti leköpi Poulsent, vagy Diego olyat törleszt, hogy öt meccsre eltiltják.

A kullancsok meg akik abuzálják ezeket a zseniket a legritkább esetben kapnak olyan komoly eltiltást egész meccsen át tartó kitartó tevékenységükért, mint ezek a pengék, ha elgurul a gyógyszer.

Oszt még a sajtó is a nagyzsugások esetein csámcsog, sokszor undorítóan demagóg módon vinnyogva, hogy gyerekeink példaképei bla-bla-bla. A média jóvoltából például arra emlékszünk inkább, hogy Zidane tüdőn fejelte Materazzit és nem arra, hogy mekkorát játszott a brazilok ellen a negyeddöntőben. És persze az egyszeri szurkoló is ezekre a játékosokra hörög, nem a hentesekre és mészárosokra, mert ezeket ismeri.

avenger13 2009.05.14. 19:57:07

@popp: ebben igazad van, én is nagyon utálom ezt. a barca ellen pl. mourinho szívesen épített erre. Ezt sajnos ugyanúgy a bíróknak kéne megfogni, akik a jelen helyzetet se tudják elviselni. nyugodtan ki lehetne osztani valakinek az 5 hülye szabálytalansága után auto módon a sárgát is, ahogy kosárban is számolják személyi hibákat. de ugye megint a bíráskodás megreformálására tértem vissza fel is hagyok vele.

mindezek ellenére, nem tudom ezeket kézlegyintéssel elintézni. a sajtó csámcsogása legkevésbé sem érdekel, ahogy az sem, mit mondott materazzi. Akkor sem kéne, és nem csak azért mert példakép, erre szarnak a leginkább. Azért nem kéne, mert a csapatát hátráltatja vele, ha megkérdhetnéd zidane-t, sztem biztos azt mondaná, hogy nem csinálna még egy ilyen baromságot.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 20:04:51

@avenger13: Biztos, hogy megbánta Zidane, mint ahogy Totti is, hogy leköpte Poulsent, de meccs hevében azért más idegállapotban vannak a srácok. Aki akár egy sörmeccset játszott tudja ezt.

avenger13 2009.05.14. 20:09:03

@popp: tudom, hogy ilyenkor nem gondolkodik, de én ezt sem érzem mentségnek. :)

kroos 2009.05.15. 07:46:52

@popp: Zidane Zubramawit taposta meg...de kb. egyetértek.
Maradona helyében én is tuti lerugom gojkoecseát.
Ettöl függetlenül Pelé,Laudrup lineker vagy platini sose köpött vagy fejelt le senkit.

kroos 2009.05.15. 08:32:13

Azért ez a diego mekkora egy kis buzi.
Már rég megegyezett a juvával...minket meg turáztat...

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.15. 13:25:58

@Isarsturm: LOL!!

@kroos: meg is néztem gyors a korábbi tippemet, de szerencsére semmi sanszom a Diego-mezre :)

kroos 2009.05.15. 13:30:37

@Basti: nekem jó lenne arra amire Koeman használta az Olaf Thonét.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.05.15. 13:42:00

@kroos: igaz :D

Egyébként most találtam a sport1.de-n egy remek hozzászólást:

"...einen Spieler mit solchen hinterfotzigen Leuten im Hintergrund wollen wir bei Bayern und in der BuLi nicht. Aber ins skandalüberhäufte Italien passen er und seine Sippe perfekt rein."

..és részemről summáztam is az ügyet, erről ennyit.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.05.15. 17:16:32

úgy fest, a mi kölcsön-Kroosunk kiszorította Barnettát, aki már el is gondolkodott a váltáson. esetleg kölcsönvehetnénk, amíg Toni visszatér :))

kroos 2009.05.15. 22:57:54

@mocsing: én ezt nem nagyon értem.kroos kurvára nem balszélsö,barnetta meg jó...miért nem vidalt haggya ki?

értelmetlen_nevű 2009.05.16. 00:29:10

@kroos: mert akkor két poszton is játszanál egyszerre, olyat meg nem lehet.
süti beállítások módosítása