Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 35. forduló

2009.05.02. 08:00 pote

Megint egy négynapos PL fordulón vagyunk túl, és már előttünk is egy háromnapos. 
Négy teljes kör van még hátra, és a párosítások alapján, már most hétvégén (és hétfőn) is sok minden eldőlhet. Szerintünk el is fog, de ez sok információt nem hordoz magában, mert nálunk még egy Liv Tyler poszter is jobb megérzésekkel bír. Azért ki is fejtjük, miért gondoljuk azt, hogy a bajnoki címért folyó harcban nem fog a különbség változni, és ezzel szoros összefüggésben, a potenciális kiesők koporsójába is újabb szögek kerülnek. Tovább után három mondat a forduló egyik legjobban várt meccséről, és jóval több a maradék kilenc találkozóról.
 
Chelsea - Fulham 1-1
Mindkét csapat - látványosnak nehezen nevezhető - győzelemmel tudta le utolsó bajnoki feladatát. A Chelsea azóta elkápráztatta Európát kompromisszum nélküli támadófocijával is. És ahogy kupaellenfelének, úgy nekik is örök riválissal kell megküzdeniük a hétvégén. Persze, nem szeretnénk a Barcát a Fulhamhez hasonlítani, mert nem akarunk Geráék lelkébe gázolni, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy ők is képtelenek lesznek Cech kapujába betalálni.
Szörnyen érdektelen meccset várunk. Olyat, ami csak a szurkereknek lesz fontos, a játékosokat/menedzsereket kevésbé fogja lázba hozni. A sokkal gyengébb vendégcsapat küszködni fog, hogy megtartsa a mágikus hetedik helyet, míg a hazaiak - tartalékolva szerdára - égés nélkül túl akarnak lenni az egészen. Mi, ezek alapján, döntetlenre teszünk. Fulham részéről Gerzson fog beköszönni, mert neki a nagycsapatok ellen megy, a Kéknél meg a német vendégmunkás bólintás fog megjelenni a rövid összefoglalókban. A hétvégén végző nebulók nevében küldenénk is neki a "Ballack már a vén diák, tovább, tovább" című megunhatatlan slágert.
 
Man City - Blackburn 3-1
A Blackburn még pont kieshet, ráadásul a Citeh is elérheti a negyedik számú kupa indulási pozícióját. Akiknek nem tiszta a sorrend: BL, FA, Carling és ex-UEFA. Ebből adódóan igazi adok-kapokot várunk, amit a kapusok közti szakadéknyi különbség fog a hazaiak javára eldönteni. Robinho, miután elfogadta a budapesti Critical Mess fővédnökségét, mégegyszer nekifut a gólkirályságnak.
 
Middlesbrough - Man Utd 2-2
Legyen az, mint tavaly, és lássunk egy pazar meccset, hóeséssel, gólokkal.
A MU kezd újra formába lendülni, amiről Almunia és a Spurs szurkolók tudnának többet mesélni. Vasárnap, a második félidőben, a bajnoki címet hozták sokkal közelebb, szerdán meg azért tettek sokat, hogy CR-nek ne egyedül kelljen Rómába ruccannia egy gyors menetért.
Az Ágyúsok elleni 1-0 pont arra jó, hogy a Borónak megadja a lehetőséget, hogy egy tartalékosnak tekinthető MU ellen próbálja meg megragadni az utolsó szalmaszálat. Elég merész két rúgott gólt tippelni Southgate legényeinek, de még most sem hisszük el, hogy ennyire bénák elől.
 
Portsmouth - Arsenal 0-2
A Pompey - Newcastle-i remijének köszönhetően - már fél lábbal jövőre is PL résztvevő. Ezzel, ebből a szezonból a maximumot hozzák ki, és hátradőlés, havajdizsi van lenn délen. Wengeréknek a szezon legérdektelenebb meccse következik, így még az is pihenni fog náluk, aki nem akar. Summa summarum, kihívás lesz végignézni ezt a meccset. Aki mégis megteszi, az tanúja lehet majd annak, ahogy Bendtner önmegvalósít, és ahogy Arsavin tovább termel. 
 
Stoke - West Ham 1-2
A Chelsea-Fulham inverze, de itt vendéggyőzelmet várunk.
 
Tottenham - West Brom 3-2
A Tottenham egy életre megtanulta, hogy egy bajnoki labdarúgó mérkőzés még az Old Traffordon is kilencven percig tart. Hiába volt tökéleteshez közeli az első félidei teljesítményük, mégis mindenki az összeomlásra fog emlékezni. Érdekes, hogy tavaly pont Robbie Keane-nél éreztük azt, hogy öröm nézni a játékát, de egy idő után (általában 40-50 perc) kipukkad és eltűnik a mezőnyben. Most ugyanezt éreztük az egész csapatánál. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a folt ismét megtalálta a zsákját. Haragszunk is picit rájuk, mert a bajnoki hajrá is jóval érdekesebb lett volna egy vasárnapi vendéggyőzelemmel.
Most itt az alkalom, hogy javítsanak, jobbak is lesznek, de a végén most is lesz izgulni való. Az Albion megint jó játékkal fog kikapni, mint tette azt nemrég a City vendégeként.
 
Wigan - Bolton 1-1
Valamilyen szinten ez is derbi, mert simán mehetnének biciklivel a Bolton játékosai a JJB-be, csak egyik oldalról sincs mögötte akkora szurkolói tartalom. Extrém esetben még mindkét csapat kipottyanhat, és még extrémebb esetben kupaindulók is lehetnek. Hogy ez ne történhessen meg, most játszanak egy békés döntetlent, amit Davies alattomos könyöklései tesznek majd emlékezetessé.
 
Liverpool - Newcastle 1-1
Na, ez fincsi meccs lesz. Feszültség a köbön.
Ebben a leosztásban simán benne van egy 5-0, de mi gonosz mód, egy Owen ötméterestől várjuk a Pool bajnoki álmainak szertefoszlását.
 
Sunderland - Everton 0-2
Fülöpék megmutatták, hogyan nem szabad játszani, és érzésünk szerint, egy hét alatt erről a színvonalról látványosan nem lehet elmozdulni. Ráadásul, az Everton az egyik legkellemetlenebb ellenfél. Burkoltan fogalmazva, a tiszta játékról nem ők jutnak eszünkbe.
A tippelt eredményben biztosak vagyunk, Fülöp parádéban meg reménykedünk.
 
Aston Villa - Hull 1-1
Pocsék formában van mindkét csapat, így a senkineksemjó döntetlen szinte borítékolható.
A Villa Boltonban hagyott két pontot múlt héten, és megint úgy, hogy ők vezettek. A Hull meg otthon futott bele a késbe, és a Pooltól kapott ki, nem szégyellni való produkcióval. A hazaiak még most is szimpatikusak (vagy patikusak ugye), de nagyon rosszat sejtünk velük kapcsolatban. Barryéknél már túl vagyunk a sajnálkozáson, a helyükben elkezdenénk spórolni az augusztusi bevásárlásra (mosópor, csatár, öblítő, védekező középpályás, cukor, liszt, balhátvéd, sütőpor - ezek legyenek a cetlin mindenképpen)
 
Ahogy a Newcastle-Boró-WBA trió, így mi is a létünkért küzdünk (NST-Kommentelők 13-17). Eheti ellenfelünk rizla, aki elsőként kommentelte be a teljes fordulóhoz tartozó tipplistáját.
 
Chelsea - Fulham 2-0
Man City - Blackburn 2-1
Middlesbrough - Man Utd 0-3
Portsmouth - Arsenal 1-2
Stoke - West Ham 0-0
Tottenham - West Brom 3-1
Wigan - Bolton 1-1
Liverpool - Newcastle 3-1
Sunderland - Everton 2-2
Aston Villa - Hull 3-0
 
 

A poszt még csütörtök reggel készült el, a közben felmerülő változásokért felelősséget nem vállalunk. Ezzel szorosan összefügg az is, hogy a PL összefoglaló is veszélybe kerülhet, mert soros lengyelolországi látogatásom is erre a hétvégere esik. óvintézkedéseket tettem az ügyben, de reklamálni nem nálam kell. Szerdáig válaszolni sem tudok.

Addig is egy polszki reklám unaloműzésnek:

és a repülőcirkuszos által emlitett esemény:

250 komment

Címkék: angol p üveggömb premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr221095927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poolfanati 2009.05.03. 16:35:17

a meccsről:
sima meccs volt, gerrard egy gyönyörű csellel tért vissza és jelezte hogy még nem adtuk fel. mascherano és xabi hozták szokásos jó formájukat, mascha hihetetlen nagyokat szerelt blokkolt. a védelem szilárd lábakon volt, nagyon örültem aggernek. aurelio ma a jó formájában volt, ahogy arbeloa lassan olyan jó lesz mint dani alves.
riera szar, annyira kiszámíthatóak a cselei hogy még én is megállnám a helyem vele szemben. a beadásai... hát szerintem fogadott dossenával hogy ki is tud szarabbul beadni. yossi kicsit szürkébb volt, de tényleg helye van a csapatban. kuyt a meccs embere, végre csatárként is helytállt. pont fordítva szokott lenni: yossi bead és kuyt félméterről bekotorja.
a newcastle hihetetlen szar, nem érdemlik meg a bennmaradást. szerintem ez nem út hogy ilyen öregekkel próbálkoznak, a fiatalok legalább bizonyítani akarnának.
barton egy tapló, remélem a rendőr aki az öltözőbe kísérte, le is tartóztatta...

luis garcia 2009.05.03. 16:35:38

@Ferguson: látod megint magadat minősíted a hozzászólásoddal. de ez már talán megszokott is :)

capor_ 2009.05.03. 16:37:15

@Everred:

Durva nagyon.. :D És sajnos attól félek jövőre nem fog ilyen jól sikerülni a szezonjuk:(

Érdemes megnézni a kiesőket is:
Charlton Athletic
Norwich City
Southampton

Nemrég még PL résztvevők voltak...

Strigo 2009.05.03. 16:40:56

A harmadosztályban meg Leeds-Millwall playoffmeccs lesz. Ők meg nemrég európai kupaindulók voltak.

crouchy 2009.05.03. 16:44:10

@Everred: "De utálom, amikor a kommentátorok tiszteletteljesen elhallgatnak a You'll never win the league alatt. Ez nem egy nemzeti himnusz bazmeg, ennyi erővel az I'm forever blowing bubbles alatt is kussolhatnának"

Az ilyen emberek miatt, pontosítok az emberek gyakran elkövetett efféle megnyilvánulásai miatt utálok itt élni.

crouchy 2009.05.03. 16:47:15

@Ferguson: Utálom Christiano Ronaldot, utálom Nanit, utálom a vén csotrogány szoknyás edzőtöket. De sose kívánnám egyiknek se hogy széttörjék a lábát, vagy hogy megdögöljenek. szmájlival se.

ChapMan (törölt) 2009.05.03. 16:48:37

a bajnoki cím szempotjából:

a MU sorsolása:

05.10. MU- Man. City
05.13. Wigan-MU
05.16.MU-Arsenal
05.24. Hull-MU

míg a Pool-nak:

05.09. West Ham-Pool
05.17. WBA-Pool
05.24.Pool-Tottenham

MU-nak 7 napon belül 3 bajnoki meccs,két rangadóval

viszont van 3 pont előny +1meccs(a Wigan elleni az elmaradt meccs)

a Pool ha nem botlik, 9 pontot szerez vagyis 86 ponttal zárja a szezont
a MU-nek 7 pont kell ezért a 87 ponthoz, 4 meccsből(2 győzelem+1 döntetlen)

de 6 pont is elég, ha a gólkülönbségünkre rágyúrunk:D

a Newcastle meg a Boro remélem most a köv. 2 fordulóban elintézik magukat, hogy a Hull már tét nélkül focizhasson az utolsó fordulóban

de a Tottenham-ben is bízok, mert a top 4 ellen elég jók idén, otthon verték a Pool-t, otthon verték a Chelsea-t, otthon X a MU ellen, idegenben X az Arsenal ellen, otthon x az Arsenal ellen, és idegenben zakó a MU ellen, de volt 1 jó félidejük:D

izgalmas lesz,és annál édesebb a vége:)

Ferguson 2009.05.03. 16:57:01

@crouchy: deh utálod, neked fogalmad sincs mi az, h utálat. Utálni nem lehet olyas vkit, akit nem is ismersz...

Everred 2009.05.03. 16:59:42

@crouchy: bocs, hogy nem vagyok meghatódva a Liverpooltól.

Everred 2009.05.03. 17:02:19

Egyébként Bartont vajon miért igazolták le? Dögöljek meg, ha értem, mert a pályán egy átlagos középpályás, azon kívül meg egy átlagon felüli vadbarom.

Ferguson 2009.05.03. 17:03:54

Amúgy gratula a pool-nak a győzelemhez! A bajnokság remélem jövő héten fog eldőlni(?), bízom benne, h a west ham tud egy pontot szerezni, mi meg megütjük a mancity-t.

Remélem az, akit lerúgott barton, nem sérült meg, mondjuk nem láttam az esetet...

mbm 2009.05.03. 17:07:21

@Ferguson: Te meg olyan sérülésnek örülsz egy rivális játékosnál, ami még a karrierjét is veszélyeztetheti, csak mert növeli az esélyét, hogy a csapatod egy trófeát elnyerjen. Ez szerintem undorító, és ha esetleg MU szurkoló lennék, iszonyatosan leüvölteném a fejedet, hogy mit képzelsz egy ilyen nickkel. De így csak felidegesítettél, hogy ilyen ember is létezik...

mann 2009.05.03. 17:07:43

@crouchy: @poolfanati: Örülök,hogy ennyire önérzetesek vagytok, de mikor az NST repülőgépszerencsétlenséggel poénkodott a Manchester United kapcsán, egyikőtök sem tartotta felháborítónak ;)

Nekem bejön a Pool himnusz, mindig hátborzongató hallgatni, ahogy rázendít az Anfield, igaz kicsit északabbra mintha jobban szólna :).

Barton egy állat nem kérdés, Shearer meg láma, hogy hisz benne. Nem tudom, hogy komolyan hitt-e a Butt-Smith középpályában, de MU szurkerként azt kell mondjam, hogy ez a két srác roppant kevés ott középen. Viduka egy vicc, Nolan meg verheti a fejét a falba, hogy ide igazolt.

Ferguson 2009.05.03. 17:10:39

@mbm: Isten ments! Én nem örülök. Amikor írtam a hsz-t, csak azt láttam, h bartont kiállították. Az esetet azóta sem láttam. Ha valóban súlyos sérülést okozott, akkor tényleg a k anyját...

mann 2009.05.03. 17:12:34

@Ferguson: Akkor nézd meg és utána remélem elkövetsz legalább egy szánom-bánom kommentet ;)

Barton tukó volt, nem kérdés. Az viszont nagy rejtély számomra, hogy egy ilyen után miért kezdi mutogatni a bírónak, hogy nem volt semmi? Ahogy az is érdekes, amit már itt korábban felvetődött, hogy ismét Xabi Alonso az aki elszenved egy ilyen mészárlást, immár sokadszorra ebben a szezonban.

Everred 2009.05.03. 17:12:37

De Ferguson mikor mondta, hogy ő örül Alonso sérülésének? Csak benyögött egy, remélem megbocsát, elég gyöngécske humordarabkát... nem azt mondta, hogy "haha, éljen, a faszszopó Alonsónak eltörték a lábát".

Hozzáteszem, Ronaldo kapcsán gyakran hallottunk efféle hozzászólásokat (amilyen, ismétlem, most nem hangzott el) errefelé, és akkor senki nem volt felháborodva, rajtunk kívül.

mbm 2009.05.03. 17:18:22

@Ferguson: A pirosnak miért örültél volna?

mann 2009.05.03. 17:19:36

@Everred: na ez mondjuk nagyon igaz.Persze mi is csak azért háborodtunk fel, mert nagyarcú, arrogáns MU szurkerek vagyunk :D

Ferguson 2009.05.03. 17:20:30

@mann: ufff, vazze, tényleg súlyos lehetett akkor az eset :( Sajnálom, nem akartam poénkodni, valóban először meg kellett volna néznem, h mi történt.

Remélem alonso-nak nem lett komolyabb baja...

Amúgy mi volt ez az nst-s repülőszerencsétlenséges poén? Erre nem emléxem...

Ferguson 2009.05.03. 17:22:08

@mbm: asszittem vmi kakaskodás volt... az valóban viccesebb lett volna :S

mann 2009.05.03. 17:27:55

@Ferguson: volt egy írásuk tavaly ősszel vagy nyáron(?)..... de mindegy is, nem akartam erre kihegyezni a dolgot.

Fallini séró ismét. Hihetetlen ahogy kinéz a faszi :D

nou san trafford 2009.05.03. 17:36:58

@mann: elő tudnál állni valami konkrétummal az üres vádbeszéd helyett?

mbm 2009.05.03. 17:38:26

@Ferguson: Ezek szerint csak egy rossz poén volt. Azért remélem érthető, hogy kissé felkaptam a vizet, eléggé félreérthető volt a megjegyzésed, ami abból is látszik, hogy vagy négyen ugrottunk rád utána. Máskor nézd meg, hogy miért is járt a piros.

Ferguson 2009.05.03. 17:42:23

@mbm: Abszolút megértem! Természetesen senkinek nem kívánom a sérülést. Sorry még egyszer, megnézem majd az esetet, bár azt olvastam, h alonso-t le kellett cserélni, szal tényleg súlyos lehetett...

ChapMan (törölt) 2009.05.03. 17:46:18

@Ferguson:

Benítez szerint nem

“He (Alonso) has some bruising, but I think he will be okay in a few days.”

mann 2009.05.03. 17:51:04

@nou san trafford: elég a link, vagy kimásoljam?

undertow 2009.05.03. 18:00:30

@Everred:
attól elég messze van. ez volt a 3. pirosa, a PL rekord 8, közösen tartja duncan ferguson és vieira, hozzájuk csatlakozott idén dunne.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.03. 18:16:02

Nyolc piros harmincnyolc meccsen? Azaz átlagban négy meccsenként egy kiállítás? (eltiltásokat kb. kivettem) Ez nagyon durva...

undertow 2009.05.03. 18:33:36

@JClayton:
nyilván összesen a PL-ben.

Ferguson 2009.05.03. 18:36:05

Lehet, h a manutd sorsolása nem könnyű, de a pool-é sem. Mennek még kétszer idegenbe: a west ham az uefa kupáért küzd, a west brom pedig még akár a bentmaradásért is harcolhat, ha az eredmények szerencsésen alakulnak számára (pl. ha kikap ma a s'land és főleg, ha hétfőn a hull). Otthon pedig fogadják a szintén uefa kupáért hajtó spurs-t.

poolfanati 2009.05.03. 18:42:36

@Ferguson: legalább mi nem játszunk a városi rivális ellen.
ha everton ellen lenne még egy meccsünk... azon aztán lennének indulatok.

poolfanati 2009.05.03. 18:43:42

@ChapMan: hálistennek...
ha valaki akkor ő tényleg nem szokott színészkedni.
és eléggé fájdalmas képe volt amikor hordágyon vitték le.

poolfanati 2009.05.03. 18:51:06

hagyjuk is xabi lerúgását, remélem jobban lesz.
róla és a newcastle-ről úgyis mindig ez fog az eszembe jutni: www.youtube.com/watch?v=ScZFq4WId24&feature=related

Everred 2009.05.03. 19:20:28

@undertow: félreértettél, én Alonsóra gondoltam: Barton tán a hatodik játékos, akit kiállítottak róla idén. Ez szerintem rekord :-)

Everred 2009.05.03. 19:22:46

@Ferguson: egyedül a West Ham ellen van bármi esély a pontvesztésükre, szerintem. A WBA majd csinál pár szép dolgot, hátul meg beszednek legalább három egészen nevetséges gólt, ahogy egész szezonban csinálták. A Spurs meg arról híres, hogy a végén kurva motivált szokott lenni, gondolom, kellemesen lelézengik 0-3-ra, pláne, hogy Redknappnek nem titkoltan nem szívügye az Európa Liga.

De hát ez nem is fontos, nekünk kell hét pontot szerezni a tizenkettőből, és akkor mindegy, mit csinálnak.

Strigo 2009.05.03. 20:52:32


@crouchy: "Utálom Christiano Ronaldot, utálom Nanit, utálom a vén csotrogány szoknyás edzőtöket. De sose kívánnám egyiknek se hogy széttörjék a lábát, vagy hogy megdögöljenek. szmájlival se."

És igen, megtaláltam! Csak hogy megkérdőjelezzem a szavahihetőségedet.

crouchy 2008.05.20. 21:13:33
pote cikkében megjelent az egyetlen dolog, aminek szurkolni fogok holnap, hogy ez a portugál büdösbogár törje el a lábát. ez nagyon csúnya dolog, tudom, de én meg nagyon utálom őt

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.03. 21:01:04

@Strigo a divatdrukker:
ezt kerestem epp en is.
javaslom, h crouchy sajat maganak talaljon ki valami melto buntetest
pl.: vegtelenitett CR videok nezese kiakasztott szemekkel (ld.: Clockwork Orange)

Lencse. 2009.05.03. 21:21:25

Valaki tud adni linket egy összefoglalóhoz? Szidni akarom Barton anyját, és tapsolni Kuytnek.

Goyo 2009.05.03. 21:44:13

@mann: Másold be! Bele sem néztél, de tudod miről szól? Semmi köze Münchenhez vagy a ManUTD-hez.

mann 2009.05.03. 21:48:22

@Goyo: Tudom miről szól, bele néztem, elolvastam, azt viszont nem értem, hogy Te miről írsz nekem?

Goyo 2009.05.03. 21:58:07

@mann: Egy szerencsétlen mondaton háborogsz, mintha legalábbis erre lett volna kihegyezve az az írás. Nem erre volt, akkor meg minek? Arról nem is beszélve, hogy vendégszerző írta.

Lencse. 2009.05.03. 22:07:14

@mann: Nagyon köszi. Az ízes német kommentár is nagyot dob rajta. :D Bartonnak a kibaszott kurva anyját. Xabival mi van? (Félelmetes rúgótechnikája van ennek az embernek bazze. Mármint Xabinak.)

A zátonyos tippelősdinél komoly meglepetést orrontottam, de az összefoglaló alapján itt előbb potyogtak volna CRonaldók az égből, mint hogy 1:0-s Castle győzelem szüelessen. :) Azért nem bánom.

A Ronaldós videónak pedig még a zenéje is stílusosan szar. :D Nekem a 4. tetszett legjobban, az ilyenek miatt szeretem Cét. A sarkazós pedig zseni.

mann 2009.05.03. 22:11:48

@Goyo: Vendégszerző. Ok. Akkor mehet bele bármi ugye? ;).
Már nem azért, de egy olyan blogban, ahol a szerzők saját maguk ilyen magasra teszik a lécet néhány dologban (a Hillsborough írások mennyire rendben voltak már!), szerintem nem férnek el az ilyen "szerencsétlen mondatok" akármelyik vendégszerző is írta (maga az írás jó volt, ezt leszámítva, de ezt már akkor is írtam).

mann 2009.05.03. 22:15:14

@Lencse.: Sokáig keresgéltem mire ezt a remek muzsikával feltunningolt filmecskét megleltem :D
Hamár bünti, akkor üssön :)

crouchy 2009.05.03. 22:35:22

@Strigo a divatdrukker: először is felemelő érzés hogy derengett egy évvel ezelőtti kommentem:) Másodszor is bocsánat a pongyola kifejezésmódomért, "nyugodt állapotomban sohasem kívánnám"- ez így helyes. (gondolom számosan közülünk használtuk már a dögölj meg -kifejezést. KI gondolta komolyan?...) Ha elszáll az agyam, írok hülyeségeket, ezért már kértem párszor bocsánatot, és igyekszem fejleszteni az önmoderációm.
@Ferguson: gondoltam már akkor is hogy nyilván poén, csak kissé szerencsétlenül vette ki magát. Egy kulcsjátékosunkat a véghajrában lerúgja egy tahó, hordágyon viszik le és szenved, ilyenkor nem vevő senki a viccre.
@Everred: ne legyél meghatódva, ne is szeresd, csak ne háborodj fel rajta ha valakik tisztelik a "himnuszát", és csöndben maradnak. Ráadásul a YNWA már szinte minden kommentátornál kivívta a kussolást, szal valószínűleg többeknek ez igenis olyan mint egy nemzeti himnusz. És egy Pool-Castle-t Mo-n többségben pool-szurkolók néznek, ők meg ezt a kussolást mind támogatják.

büntetésekre most nincs időm, de ígérem majd megnézem. Becsszó:P:)

crouchy 2009.05.03. 22:36:14

@pote: kitaláltam egy büntetést: 3 napig angolt tanulok.

crouchy 2009.05.03. 22:41:38

@mann: Repülőszerencsétlenséggel való viccelődés is bántó/sértő lehet, ezt megértem. De egy 40 évvel ezelőtti dolgon való viccelődés mégis kevésbé zaklatja fel az embereket mint egy 40 perccel ezelőttin. persze ott emberek haltak meg, én sem örülnék ha Hillsbroughról viccelődnének az igaz. De ha a végén odaírják h ez nem komoly akkor sztem beleférhet. én ezt hiányoltam fergussonnál.

Lencse. 2009.05.03. 22:53:23

@crouchy: Ebből már nem mászol ki, kommentelés helyett inkább nézd a videót.

crouchy 2009.05.03. 22:56:48

@Lencse.: rendben. ha ekkora a nép felháborodása, akkor megteszem azt ami a kötelességem. Ezzennel lemondok.

Strigo 2009.05.03. 23:49:31

@crouchy: Neked épp elég büntetés az, hogy még sosem örülhettél bajnoki címnek. Biztos ez okozza a frusztrációdat is. A kommentre meg azért emlékszem, mert ritka nagy taplóság, és még válaszoltam is rá anno.

Everred 2009.05.04. 00:02:56

@mann: ami azt illeti, a münchenes írások is nagyon rendben voltak.

Ami meg a repülőgép-szerencsétlenséget illeti: ezt a vendégszerző a rendkívül ízléses, elbűvölő Peter Kenyontól vette át, gondolom. Ő mondta, hogy a Chelsea, mint "global brand", komoly lemaradásban van, mert pl. nekik nem volt repülőgép-szerencsétlenségük.

Ezzel az a baj, hogy egyszerűen ízléstelen dolog ilyesmire hivatkozni. Még akkor is, ha a müncheni katasztrófa valóban meghatározó volt ilyen szempontból is.

mann 2009.05.04. 06:18:34

@Everred: Egyetértek.
A Münchenes írások is jók voltak, csupán példaként hoztam fel a legfrissebbeket.

Woland 2009.05.04. 07:28:12

ekkora szart...

az az istencsapas Birmingham City feljut csont nelkul, a ket wales-i meg a play-offrol is lemarad.

A Cardiff raadasul ugyanannyi ponttal es egyenlo golkulonbseggel vegzett mint a hatodik helyezett:

6. Preston 72 pont 66-54 golkulonbseg
7. Cardiff 72 pont 65-53 golkulonbseg
(8. Swansea 68)

szoval egy kibaszott rugott gol miatt maradtak le a play-offrol... ilyen nincs. sosem fogom megerteni hogy a Preston mikeppen verte 6-0-ra a wales-ieket negy forduloval ezelott... az utolso negy forduloban 1 pontot es -10 golkulonbseget szedtek ossze. ennyire atomszar format mutatni a bajnoksag vegen. el se hiszem.

de legalabb lesz wales-i derby jovore is. : ) jovore remelem feljut valamelyik (vagy mindketto! : ), jo formaban nagyon szep jatekot tudnak muvelni.

kroos 2009.05.04. 07:38:17

Arsha tényleg azt mutatta hogy nem volt 11-es?

Woland 2009.05.04. 08:01:49

@kroos:

nekem ugy tunt hogy azt mutatta. (hacsak nem azt hitte eloszor hogy a biro neki keszul lapot adni szineszkedesert : )

jo srac, nagyon nem valo az Arse-ba. hatha viszi a Barca nyaron... : )

kroos 2009.05.04. 08:24:03

@Woland: szerintem meg keret alapján nagyon jók.Én inkább a wolfs-t nem értem.
Nézd a b.cityt

taylor-carr,ridgewel,jaidi,quedrue,bowyer,larson,d.johnson,mcfadden,bent,phillps

kroos 2009.05.04. 08:24:36

dden,bent-phillips.

poolfanati 2009.05.04. 08:55:53

@crouchy: hogy ne legyen olyan szörnyű a bünti, tessék itt van ez is: www.youtube.com/watch?v=Ppa80NvnAiw
zene nincs hozzá, de nagyon jó eredeti kommentár az van.

poolfanati 2009.05.04. 08:57:49

@poolfanati: ja és remélem segít az angol tanulásban is.:D

mbm 2009.05.04. 09:38:28

@kroos: Szerintem a védőt fedte meg az ujjával játékosan, hogy ilyet azért mégse:) Egyébként tényleg hatalmas arc, pl a svédek ellen gyakorlatilag egy tizenegyest vett el saját magától, mert nem igazán akart elesni.

United82 2009.05.04. 09:53:21

ritka 7vége volt, de 3 meccset is láttam..

Boro-United 0-2
Fergie pihentette a csapat 80%-át, így is sima kettő null, ez a Boro nem érdemli meg a bentmaradást, nagyon gyenge. Mi meg kezdünk jó formába lendülni, 4 meccsen 7 pont kell, innen csoda kéne h ne legyen meg a 18.-ik...

Chelsea-Fulham 3-1
Hiddink úgy látszik nem szeret rotálni, szinte az alapcsapatot játszatta, meglepően jó meccs volt, sima chelsea győzelemmel, azért örülök h Hiddink nem fog maradni:)

Pool-Castle 3-0
Újabb sima meccs. Ez a Castle nem érdemli meg hogy PL csapat maradjon egyszerűen bozalmas szarok és az a Barton mekkora egy tahó..bár ezt eddig is tudtuk. A Pool jól játszott és nem adják fel amíg van matematikai esély, de majd belátják a 37.forduló után hogy közel voltak, de nem volt elég.

A bajnokság vasárnap és jövőhét szerdán fog eldőlni, mikor United-City és Wigan-United meccsek lesznek, ha azon a kettőn a United 6 pontot szerez, akkor gyakorlatilag vége, akármit is csinál a Pool, és ezt a két meccset hozni fogjuk mert a bajnokságról van szó és láthattuk a Spurs ellen a 2ik félidőben is hogyha nagyon kell akkor szétszedjük a PL-es középcsapatokat pillanatok alatt.

kroos 2009.05.04. 10:01:09

@Rooney82: azért vicces hogy xabio alonsoról lett megint valaki kiállitva...........

United82 2009.05.04. 10:07:33

@kroos:
hát most ezt azért nem teszem szóvá mert ez most teljesen jogos volt:) Mondjuk pl. a Lampardos piros egy vicc volt. De érdekes h mindig Xabi Alonsot "találják" meg...azért ehhez talán van köze Xabinak is, csak ő okosabban szurkál oda vagy mond vagy akármi ami a tv-n nem jön át , az ellennél meg elszakad a cérna:) De végülis így segíti a csapatát, "önfeláldozó" módon:)
De mindegy is, nem osztott nem szorzott, ez a Castle egy csapnivaló...remélem a Boroval együt mennek a levesbe.

poolfanati 2009.05.04. 10:23:43

@Rooney82: lehet hogy materazzitól tanulta... :-)

Mourinho már nem a király 2009.05.04. 10:48:46

Csak szerintem dőlt el a PL a legutóbbi Pool döntetlen után? Ennyi pontot már nem ad le a MU.

Viszlat 2009.05.04. 10:59:25

@Awkward: mint szurkoló, természetesen eben bízom, de azt sem gondolta volna senki, hogy 3-0 és 4-0 után a Fulham lenyom minket, vagy, hogy a Liverpool ilyen simán elintéz. Szóval óvatosan fogalmaznék, de a Tottenham elleni feltámadás és az Arsenal lefocizása mindenképpen pozitív jel...

poolfanati 2009.05.04. 11:08:42

@Awkward: azt hittem hogy jobb hogy mi hamarabb játszunk az arsenallal és a mu pedig utolsó előtti fordulóban játszik rangadót.
de az is lehet hogy ott már egy döntetlen is elég lesz a munak...

ZenZo 2009.05.04. 11:11:05

@Rooney82:
ja, ezt a 3 meccset láttam én is, vad 3 napos születésnapozás közben, szóval kicsit még mámoros-pilledős állapotban. A véleményünk nagyjából megegyezik, mindhárom meccs sima volt, a Chelsea-é még simább is lehetett volna, ha játszani is akar a Chelsea, nem tartalékolásról szól a meccs, kb tizet tehettünk volna a rendkívül dekoncentrált Fulhamnek. Csak én sem értem, miért álltunk fel a teljes csapattal, lévén ez a mérkőzés igazából semmiről sem döntött, a Poolt még csak ideig-óráig sem előztük be, rosszabb gk miatt. Viszont most így utólag gondolkodva sanszos, hogy ismét a BL-re próbált ki valamit "élesben" Hiddink, ahogyan a WHU ellen bepróbálta Bosingwat a balbunkóban, úgy valószínűleg a Drogba-Anelka párost is ezért figyelhettük kivételesen inkább 4-4-2-nek tűnő formációban, a szokásos 4-3-3 helyett. Bár ő látja, hogy kinek és mennyit kellene pihennie.

Lampard lecserélése elég logikus lépés volt a Barca ellen, mivel egyedül rá figyelt a Barca különös tekintettel, (miután látták az Arsenal elleni FA elődöntőt gondolom), ha labdát kapott, egyből 3-4-en ugrottak rá, így nem is ment neki a játék, viszont apróbb rúgásokat folyamatosan szedte be, így ésszerű volt lehozni, mikor a második félidőben kezdett már kissé durvulni a játék. Onnantól már elég egyértelműen a 0-0-ra ment rá a Chelsea.

Kíváncsi vagyok nagyon a szerdára, támadnunk kell, gólt így 99%-os valószínűséggel kapunk majd, s az egyetlen út a győzelembe, ha többet lövünk, mint kapunk, a büntetőkre nem építhetünk. Szóval a meccs közben és után én is úgy gondoltam, hogy inkább kellett volna ezt nekünk is a B csapatra hagyni a BL előtt, de Hiddink eddig nem sok okot adott arra, hogy megkérdőjelezzem a módszereit.

a Pool meccshez annyit, hogy Bartont már évek óta el kellett volna tiltani a futballpályák környékéről is, egy barom, de meg is érdemli a Newcastle a sorsát, ha képes ilyen arcokkal a soraiban kiállni.

Ferguson 2009.05.04. 12:09:43

@Viszlat: Kösz, h gondoltál rám, de nem tudom megnyitni a cuccokat, ezt írja ki:

Forbidden

You don't have permission to access /u/files/327/f9c38da09ca5ebf2ff4b77f4a01f4de3.png on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Küldj más elérhetőséget v ha megvannak a képek, akkor íveld el légyszi a kitaigorod@citromail.hu-ra.

Kösz szépen még egyszer. Üdv

Ferguson 2009.05.04. 12:30:00

@ZenZo: "Viszont most így utólag gondolkodva sanszos, hogy ismét a BL-re próbált ki valamit "élesben" Hiddink" - aha, azt próbálta ki, h miként lehet otthon 3-1-re nyerni :D

ZenZo 2009.05.04. 13:12:14

@Ferguson: ehheh. Bár az eredménnyel nyilván elégedett lennék :)

Viszlat 2009.05.04. 13:40:12

@Ferguson: fura... mindenesetre elküldtem emailben.

Ferguson 2009.05.04. 14:08:09

@Viszlat: áhhhh scheisse! :@ Szétment a citromail-em... :(

Inkább erre küld légyszi: kovaripeter@freemail.hu

Bocs a bénázásért, de remélem ez már működni fog!

Kösz szépen és üdv.

Ferguson 2009.05.04. 15:12:30

@Viszlat: Megkaptam, köszi :)

Óóóó igen, ezekre a képekre gondoltam. Az OT szurkerek ismét kitettek magukért :D

ManUtd 4ever

Viszlat 2009.05.04. 15:28:09

@Ferguson: szerencsére nem csak ők. :)

poolfanati 2009.05.05. 09:58:56

hyypia nyártól a bayer leverkusenben játszik.
ezzel ha jól tudom gerrard és carra maradt az utolsó két rafa előtti játékosunk.
nekem kurvára fog hiányozni sami. :-(

pocak 2009.05.05. 13:15:21

@poolfanati:
Abszolút legenda.

A Mencsi-meccs után a Match of the Day-ben Linekerék kiszedték egy csomó megmozdulását hátul. Öregen (vicces, négy évvel fiatalabb nálam), nem épp fürgén, hihetetlen tanárian oldott meg mindent úgy, hogy öt perccel a meccs előtt tudta meg, hgoy játszani fog.

A Bundásban ezentúl Leverkusen-drukkernek nyilvánítom magam. (Eddig tojtam az egészre.)

poolfanati 2009.05.05. 13:32:27

@pocak: azt láttam én is, tényleg zseniális volt.
remélem még valahogy visszatér az anfieldre, a hátvédedzői állás tökéletes lenne.

nordsee 2009.05.05. 14:23:04

Tudja valaki, mi volt az a rigmus, amivel a Kop Shearert illette? Neki bejött, az látszott.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.05. 14:29:09

@Viszlat: Carragher, Skrtel, Agger - ez három kezdőcsapatba való középhátvéd két helyre. Ez a poszt kivételesen jól van lefedve szerintem a Liverpoolban... kell melléjük még egy fiatal tehetség (vagy egy megbízható veterán, mint Hyppia) és meg is vannak hátul.

nordsee 2009.05.05. 15:37:58

@nordsee:
"you should have stayed on the telly" és "Alan Shearer football genius"

poolfanati 2009.05.05. 15:41:16

@Viszlat: mivelhogy carra, skrtel és agger a többi középhátvédünk, más olyan klasszis mint hyypia nem kell. az esetleges sérülések miatt kellhet valaki, de szerintem az inkább egy tehetséges fiatal legyen. vagy az akadémiáról vagy 1-2 millió fontért a piacról a nyáron.
majd meglátjuk de szerintem rafa tuti igazolni fog.

nordsee 2009.05.05. 15:55:03

@poolfanati: Az Arsenal meccs óta ne csodálkozz, ha meghasadam! ;-)
Közbe' eszembe jutott a 11. parancsolat: UTFG. Tényleg praktikus...

StretfordEnd 2009.05.05. 18:31:19

off:
Viszlat vagy Ferguson!
Átküldenétek nekem is azokat a képeket? Szükségem lenne rájuk, de sehol sem találom. :S
Az e-mail címem: wazza@freemail.hu

Előre is köszönöm!

Lencse. 2009.05.05. 18:36:13

Csak nekem tűnt fel, hogy rég olvastam errefelé az "antikrisztus" szót? :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 00:52:57

@Lencse.: Bocs, elbambultam. Antikrisztus, antikrisztus, antikrisztus to infinity, sőt, az enyém mindig eggyel több :)

poolfanati 2009.05.06. 11:55:02

@Lencse.: Most éppen üres az állás.

nils_h 2009.05.08. 20:41:44

250. Pöte, legyen most ez elég, lécci-lécci-lécci!
süti beállítások módosítása