Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 34. giornata

2009.05.01. 15:15 _benito

A mindenkire veszélyes Lazio legyőzi az Intert (Milánóban), a Milan pedig Szicílián tanítja móresre a Cataniát, és máris csak négy pont van az 1. és a 2. között, újra nyílt a bajnokság! Bruhaha, hát persze, hogy viccelünk. Mivel a második helyért folyó csata tétjénél fogva nagyjából annyira izgalmas, mint Overdose futam közben leeső csukája, tekintetünket a Derby della Lanterna (di Genova), és a kiesőjelöltek vérzivataros küzdelme felé fordítjuk. Ahogy múlt héten a négy fenyegetett egyike sem kapott ki, most komoly esély van rá, hogy a kellemetlenebb végkimenetel miatt nem változik köztük a különbség, Kivétel ez alól a Bologna és a Reggina, ők ugyanis egymás ellen fenekednek a 34. fordulóban. Kit érdekel ezek mellett az Inter-Lazio?

Genoa-Sampdoria 2-2

A Sampnak még lesz egy kupadöntője idén, azon kívül biztosan nem bánnák, ha nem buknák el mindkét derbit idén, de a becsületen kívül másért már nincs miért hajtani a Serie A-ban. A Genoánál ez nagyon másként van, a 4. helyet elorozó Fiorentina ugyanis a nyomorúságos Torinóval kell, hogy elbánjon hazai pályán, így ha a Grifone nem nyer, cseszheti a BL-t, ahogy van. A Genoa hiába jobb csapat sokkal, zsinórban két vereség által meggyötörve készül a derbire, a Samp pedig pont olyan, amilyen a legutóbbi meccse volt: a szünetben két fával úsztak a Cagliari ellen, aztán a végén Cassanónak kellett egyenlítenie a hajrában. Nagyszámú rendőri jelenlét mellett számos gólra és sok pofonra számítunk.

Inter-Lazio 3-2

Vicces, de az Inter három meccse nem tudott nyerni, de hiába a nagy cimboraság, Mourinhóék most megcsapják a Laziót. Pedig a hihetetlen eredményeket produkáló rómaiaknál győzelemnek kellene következnie, miután Torinóban csinálták meg a Juvét, aztán kifeküdtek otthon az Atalanta ellen. Érdekes dologra bukkantunk: a nyáron valószínűleg távozó Ibrahimovic árát majd úgy kell meghatározni, hogy góljai 24 pontot hoztak az Inter 74-éből. (_benito nagy vállalása: imádom Ibrahimovicot)

Juventus-Lecce 2-1

Szegény Ranieri (igazából nem sajnáljuk ám) még a kedvenc horgászmagazinjában is arról kénytelen olvasni, hogy ki veszi át a helyét az ordasul elkefélt szezon után, ebben a közhangulatban pedig még a reménytelennek látszó Lecce ellen sem könnyű felkészülni. Annál is inkább igaz ez, mert múlt héten a lecceiek mögött álló Reggina bemutatta, hogy ez ellen a fogalmatlan Juventus ellen bőven elég motiváltnak lenni. +/- Camoranesi, ugyebár.

Fiorentina-Torino 2-0
Pech a vendégeknek, hogy még nagyon kell a Violának is a meccs, mert egyébként tök simán állna rájuk is, hogy elég nekimenni az unatkozó nagyvadnak. A nyáron igazolt Vargas annyira gyenge volt, hogy előrébb tolták egy sorral, és kiderült róla, hogy igazából balfutó, nem is balhátvéd, ha megint hozza, amit a Roma ellen, már megszolgálta vételára 5,7 százalékát.

Catania-Milan 1-1
Amikor az ember a távolba meredve kémleli az előtte álló út horizontba vesző nyomvonalát, akkor esik pofára az első akadályban. Hangsúlyozzuk, a második helynek nincs komoly értéke, a Milannak is csak azért lenne fontos, mert akkorákat égett idén, hogy az egész olasz futballnak fájt, a Juventus beelőzésével pedig legalább a sebeket lehet kenegetni.

Roma-Chievo 1-1
Nem sok jutott idén a Roma-szurkolóknak sem, bár a BL-ben ők álltak a legközelebb a bravúrhoz, de végül sem ez, sem a továbbiak nem jöttek össze, így gyakorlatilag el is szállt az esélye, hogy jövőre a legerősebbek között lássuk a farkasokat. Egy saját nevelésű játékosokból álló, roppant szimpatikus, de nagy célokért nem küzdő Roma képe sejlik fel előttünk.

Bologna-Reggina 3-3

Röhej, de még egy vereséggel sem esik ki egyikük sem (bár a calabriaiaknak már komoly amplitúdóval rezegne a léc), ennek ellenére ez azért döntő összecsapás. Hatpontoskiesésirangadó. Relegationdogfight. Minden ízében. Nem is titkoljuk egy percig sem, hogy a Reggináért fogunk szorítani, tippünk is olyan, mint amikor a matektanár átengedett érettségi előtt, mondván úgyis angolszakra megy a hülyéje.

Palermo-Cagliari 1-1

A két sziget csatáján Szardínia valamilyen rejtélyes okból esélyesebbnek tűnik, mint Szicília. A rejtélyes ok nem az, hogy megelőzik őket a táblázaton, és az esélyesség sem azt jelenti, hogy a Cagliari elhozza mindhárom pontot a Barberából (még akkor sem, ha adott esetben akár meg is előzhetnék a Romát), csak annyit, hogy nem kapnak ki. Így persze a helycsere is elmarad.

Siena-Napoli 2-0

Az Inter ellen még a holtak is feltámadnak, a bajnok (zsinórban másodszor elkövetett) megrakásával lehet egy elcseszett szezont valamelyest közepesre menteni, azt viszont már sokszor láttuk, hogy a kicsit ellen mennyire hiányzik a motiváció a nápolyiakból. A Sienából általában nagyon sok minden hiányzik, a motiváció viszonylag ritkán.

Udinese-Atalanta 4-1

Ez a meccs már senkit nem érdekel különösebben. Minket sem.

170 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr821097397

WallyB 2009.05.03. 19:17:03

@daneeka: Elképzelhető, mert a Madridban gyalázatos, főleg az Aranylabda utáni időszakban volt látványos a visszaesése. Semmiképp nem tartom szerencsésnek, hogy az ő neve az első, amit bedob a köztudatba a média, és - úgy emléxem - a Juve is. Épp elég vitatható igazolásuk volt a Zebráknak az elmúlt időszakban...

Klárensz 2009.05.03. 19:18:49

Na jó még van Antonini meg Darmian, de ők max kiegészítőemberek.

WallyB 2009.05.03. 19:21:39

@WallyB: Jó nagy hülyeséget írtam... hát az Aranylabda és a VB után ment Spanyolországba...

Badbitie 2009.05.03. 19:36:18

Ha juve nyerte volna az elmúlt 5 meccsét, ahogy a milán tette, akkor most 77-77 ponttal állnának holtversenyben az élen az interrel. :o (statisztikai milenneha rovatunkat hallották)

Klárensz 2009.05.03. 19:36:20

A Milan meccshez visszakanyarodva:
szerintem külön dícséretet érdemel Ambrosini, aki az utóbbi időben egy csomó gólt összehozott.

*Fata* 2009.05.03. 19:52:25

Így van, az utóbbi időben az eredményesség szép játékkal párosul a Milannál.
10 - 1 a rúgott és kapott gólok aránya,az utcsó 3 meccsen!!

*Fata* 2009.05.03. 20:14:28

@Great Cornholio: nem akartam szóba hozni, de az inter zsinórban 3 meccsen nem nyert csupa félelmetes csapat ellen...
ilyenkor kellene csendben maradni. :)

szétbaszta a izét az óriásrobot 2009.05.03. 20:45:01

Iszonyatosan szar most a Juve, de valahogy ettől a Milantól - bármit csinál az Albinoleffe, meg a Salernitana ellen - egyetlen pillanatra sem tudok fosni.

Ha nem is lesz meg a második hely, a Milant azért a szokás kedvéért elrakjuk, aztán nagyon gyorsan elfelejtjük ezt az átkozott idényt.

Hispan07 2009.05.03. 20:57:33

popp már ide se jön az újabb fényes Roma produkció után? :P

calciomax 2009.05.03. 20:58:25

Sztem is hasít most a Milan -és nincs ilyen hogy micsoda csapatok ellen mert mi azzal a Palermóval x-eltünk akit ők kivégeztek. Nem bénom hogy már csak 4 kör van a végéig....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.03. 21:08:03

@Hispan07: Rimánkodom az UEFA-kupáért és a spanyol topikban védem az olasz érdekeket. Amúgy a Chievo meccset szerencsére nem láttam.

Csak Verebes mestert tudom idézni szomorúságomban: előbb-utóbb valaki beleszalad a késbe - mondjuk a Milan, teszem hozzá. :P

*Fata* 2009.05.03. 21:37:31

érdemes megfigyelni, mire buzdítja Ibra saját szurkolóit 0.44-nél
videos.sapo.pt/THOMIa2I72uTizBpEVJb

giacinto 2009.05.03. 21:38:26

A Juve hivatalos bajnokot csinálhat 1 hét múlva az Interből, ha azok, hozzák a kötelezőt(?) a Chievo ellen.

daneeka 2009.05.03. 21:42:23

@WallyB: 2006-ban ment Madridba, a visszasorolás miatt. Az aranylasztit ezután kapta.
Szerintem sem szerencsés, de nem a játéka miatt, hanem azért, mert egy áruló. És emellett 3zegét meg el akarják adni (pedig ő már vérbeli juventino-nak számít a maga 9 szezonjával).

daneeka 2009.05.03. 21:44:52

@*Fata*: De idétlen ez a kommentátor :D
Btw, ezt Mourinho-tól tanulta.

gabenito 2009.05.03. 22:22:48

Miköyben megy a meccs leírom miért korai temetni (sajnos) a genoa BL indulását
1.
a genoa programja:
atlalanta idegenben, chievo otthon,torino i, lecce o
a violáé:
catania i, samp o, lecce i, milan o
kapóból nehezebb a liláké.
2. mutu nem lesz és ha visszajön is leghamarabb a samp v lecce ellen.
3. a genoa úgy játszik mint egy jó kiscsapat: nem dominálnak a pályán de minden támadásuk veszélyes, és kreatív, és elég magabiztos a védelmük
4. a fior mostanában úgy játszik mint egy rossz nagycsapat. dominálnak, de kevés a kreatív támadás és a védelem könnyen megingik. egy darabig lehet hozni így a meccseket, de ez kevés. Mintahogy a gólt szerezni képes játékosok száma is. Jorgensen kétszer nem talált be ma az üres kapuba.
Szóval nem ünnepelnék még akkor sem ha véletlen kiegyenlítene a samp

gabenito 2009.05.03. 22:36:14

najó -1: a mai pirosak miatt lesznek eltiltottak

Mr.AT 2009.05.03. 22:40:49

@daneeka: Canna abban az évben bajnok lett a Juvéban, többek közt ezért is csapatkapitány lett a világbajnok olasz válogatottban, s ezekért kapta az Aranylabdát. A Real Madridnak az Aranylabdájához annyi köze volt, mint a BVSC-nek.

Trezeguet-t meg nem azért kellene eladni, mert vérbeli juventino, hanem azért, mert sz*rt sem ér az, amit mostanában a pályán művel. Nem fér be a mai csapatba, nincs olyan kreatív középpálya mögötte, mint régen, amelyik kiszolgálja. Most olyan csatárok kellenek, akik megcsinálják maguknak a helyzetet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.03. 22:44:47

@Mr.AT: Persze, de egy Diego vagy egy Cassano éppen ki tudná szolgálni Trezt.

Mr.AT 2009.05.03. 22:53:20

@WallyB: Szétesett morálisan a társaság. Nyilván nem tudjuk, mi folyik az öltözőben, de most olyan szintű dekoncentráltság van a csapaton, mint már jó pár éve nem.

Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a csapat (vagy egy része, vagy csak pár játékos) konkrétan meg akarja buktatni Ranierit.

Csak emlékeztetőként az elmúlt pár meccs eredményei, sorrendben:

Juventus - Chievo 3:3
Genoa - Juventus 3:2
Juventus - Inter 1:1
Juventus - Lazio 1:2
Reggina - Juventus 2:2
Juventus - Lecce 2:2

Ez egy olyan eredménysor, ami nem lehet a véletlen műve. Azzal együtt mondom ezt, hogy tisztán látom magam is a keret gyenge pontjait. Nem is tudom emlékszem-e olyanra, hogy 3 tuti kiesőjelölttel sorozatban leikszeljünk (ebből 2x otthon), pedig még Casiraghi-ék idejétől követem a csapat eredményeit.

Ha így van, persze nem gond, Ranieri valóban alkalmatlan a csapat irányítására.

Mr.AT 2009.05.03. 23:00:34

@popp: Luxus arra építeni a mai fociban, hogy "szolgáljunk ki valakit". Ez nálam utoljára Toni Polster és a Köln valósította meg, de az nem is egy BL-esélyes csapat volt.

A mai csatár az olyan, mint Ibra, Messi, Amauri vagy Drogba. Odaadod neki a labdát, és megcsinálja a helyzetet 3 védő ellen is. Nem csak vár az ötösön, hogy "na, rúgjátok szépen ide, s majd én bepasszolom". A Milanban Inzaghi is csak azért tud villogni, mert játszik mögötte 4 olyan középpályás, akik (kortól meg flegmaságtól függetlenül) bármelyike egyedül kreatívabb, mint nálunk a komplett középpálya.

A Juventusnak a Real Madriddal, a Barcelonával és a Manchester United-al kell egy szinten lennie, ahol (az elmúlt 3 kényszerű évet leszámítva) mindig is volt. S ebbe a képbe már nem fér bele egy öregedő, régi énjéhez képest rengeteget lassult, a labdával a pályán 30 percenként találkozó Trezeguet. Senki nem vitatja az érdemeit, s mindig is a Juve nagy támadói közt fogunk emlékezni rá - de ettől még teljesen racionális döntés most eladni, amikor még kaphatunk érte vmi racionális összeget.

giacinto 2009.05.03. 23:01:57

@Mr.AT: "Canna abban az évben bajnok lett a Juvéban, többek közt ezért is csapatkapitány lett a világbajnok olasz válogatottban"

Cannavaro 2002 óta már csk volt a válogatottban, vagyis semmi köze nem volt a juvés scudettókhoz, mármint a kapitányságának.

Mr.AT 2009.05.03. 23:05:18

@Glory: Tekintve a két csapat mostani formáját, és az olasz foci fogadásaival kapcsolatos szerencséd, szerintem tedd meg a Milan-Juvét fix 2-esre. :-)
Annyira valószínűtlenül irreális, hogy tuti bejön. :-)

Mr.AT 2009.05.03. 23:07:08

@giacinto: Igen, nyilván, és ha mondjuk a teljes 2005-2006os szezonban mondjuk a Bari kispadján árult volna szotyit, akkor is ő lett volna a válogatott csk-ja, ugye?

Az a fölényes magabiztosság, ahogy vezérelte végig a csapatot, biztosan nem a megelőző szezonból származott, hanem csak úgy puszira lett, ugye?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.03. 23:14:22

@Mr.AT: Azért ugye Trez és Toni Polster nem egy kategória.

Mr.AT 2009.05.03. 23:19:08

@popp: Tényleg nem. :-)

Klubcsapatok:
Toni Polster 546 meccs / 307 gól
David Trezeguet 404 meccs / 221 gól

Válogatott:
Toni Polster 95 meccs / 44 gól
David Trezeguet 71 meccs / 34 gól

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.03. 23:31:28

@Mr.AT: Ok, Trezguet sokkal több egy az ötösön belebotló csatárnál.

Mr.AT 2009.05.04. 02:03:06

@popp: Amiben Trez utánozhatatlan, az az a gólérzékenység, ahogy bármelyik testrészével bárhonnan képes kapura küldeni a labdát. De két egymás utáni cselt már nem tud megcsinálni, és ezt most nem bírja el a csapat.

Zseniálisan gólérzékeny játékos, aki pl. a Barcában Eto'o helyén legalább ilyen eredményes lehetne, mint a kameruni - a Juve viszont messze nincs még ott, ahol a Barca, s félek tőle, még egy darabig nem is fog ott tartani.
Nem véletlenül Quagliarella és Cassano van a legtöbbet említve a csatárigazolásainknál - olyan csatár kell, aki képes háttal a kapunak átvenni és megtartani a labdát, majd ha kell, le tud fordulni egyedül és képes helyzetet kialakítani akár egyedül, akár háromszögezve.

Trez-ben a korából fakadóan max. két szezon van még - most van az utolsó pillanat, mikor jó áron el lehet adni vhova, és a neve és a múltja miatt piacképes árat kérhetünk érte. Ha visszaemlékszel, pl. Viallival is ugyanez volt - friss BL-győztesként adtuk el a Chelsea-nek, egy vagyonért, de a legjobb pillanatban. S az árából jött a fiatal Vieri és Boksic, akiket ugye ma már egy olasz fannak sem kell bemutatni...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.04. 08:18:32

trezegé már csak arra jó, hogy valaki mindig beírhassa: a háló rezeg-é?

@Mr.AT: már miért lenne benne még két szezon? az optimizmus - vieri, boksic - ott bukik meg, hogy az elmúlt két évben összesen két értékelhető játékost igazolt a juventus, mellé 4-5 ballasztot.

daneeka 2009.05.04. 08:57:47

@Mr.AT: Egy szóval sem írtam, hogy a Madridnak több köze lenne az aranylabdájához, mint a BVSC-nek! :)

Azt viszont fenntartom, hogy Trezegét hiba lenne eladni. Szerintem kb 10 millió eurót lehet érte kapni. Ne legyünk már ennyire kritikusak vele szemben. Előző szezonban 20 bajnoki gólig jutott, akkor még elbírta a csapat a jelenlétét. Októberben súlyosan megsérült. Alig kap lehetőséget, úgy meg nehéz (ld Alex az eb-n tavaly)...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 10:35:22

@daneeka: Na igen a számból vetted ki...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.04. 11:03:30

Belenéztem tegnap a Genoa-Sampdoriába: nagyon jó volt! Olyan volt, mint egy spanyol bajnoki, és mielőtt a tisztelt olvasóközönség megrökönyödne: az én billentyűzetemből kevés komolyabb dicséret van ennél. Három piros, viszonylag sok gól, hangulat, bolond meccs. Bár minden olasz bajnoki ilyen lenne!

És hajrá, Genoa, a BL-ért!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 11:12:48

@Csöncsön: Nagyon sok jó olasz bajnokit játszanak az idén, sokkal kevesebb a rossz meccs. Többet kéne nézned és elfelejtenéd a megkövesedett képzeteidet a Serie A-val kapcsolatban. Mondjuk sajnálom, mert a genovai csapatok közül sokkaL jobban csipázom a Sampot!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.04. 11:16:50

@popp:

Az a baj, hogy mindig az Inter/Juve/Milan meccsét közvetítik, azokból pedig nem tudok többet megnézni tíz percnél.

E hármasból (bár utálom őket, de nem lehet nem elismernem) kimagaslóan a Milan játssza a legszebb, legközönségszórakoztatóbb focit, de ők meg olyanok, mint a Real Madrid volt a galaktikus érában: egyszerűen már nem látom bennük a jövő ígéretét. Óriási vérfrissítésre lenne ott szükség, és lehet, hogy az (általam egyébként nagyra tartott) edzővel kellene kezdeni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 11:23:43

@Csöncsön: Mostanában megint nahgy formában szórja gólokat a Milan és szerintem öregedő sztárjaival még mindig ők játszák a második legszebb focit Európában. Egyébként minden héten négy meccset közvetít a Sport tévé a tízből, egy-egy fordulóban. És a negyedik általában egy Genoa-Samp-szerű csemege.

lazlo85 2009.05.04. 11:42:59

kibaszott roma!! most változatosság kedvéért miattuk buktam a lét... FUCK!!!!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.05.04. 11:43:04

@Csöncsön: Ismerve a spanyol bírók kvalitásait, minden olasz meccs ilyen lenne, ha ők vezetnének, no meg 1-2 bíró verés. :)

Mr.AT 2009.05.04. 11:54:42

@daneeka: Akkor kicsit közérthetőbben fogalmazom meg:

1. 20 gólig jutott, ami tény - de nézd meg azt a 20 gólt. Hány olyan volt benne, mint pl. Alex Real elleni első gólja, ahol Amaurival oda-vissza cicáztak, majd dropból bevágta a hosszúba?
A gól az gól, s Alex gólja is csak egynek számít (bár a szememben kb. 5öt ér), de a potenciált kell nézni mögötte. Inzaghi sem rugdosná mostanában kettesével a gólokat, ha nem találná minden meccsen 4-5 hajszálpontos beadás az ellenfél ötösén belül Beckhamtől, Pirlotól, Seedorftól vagy Kakától. Nálunk ezek a játékosok hiányoznak.

2. Októberben lesz 32 éves. Se gyorsabb, se lendületesebb, se cselképesebb nem lesz már, sőt. Hangsúlyozom, ez az utolsó pillanat, amikor épkézláb összegért el lehet adni egy épkézláb csapatnak. Csatárposzton nincs tisztes megöregedés, különösen nem egy ilyen klubnál, mint a mienk. Ez minden évtizedben egyszer-kétszer adatik csak meg igazán világklasszis csatároknak, mint pl. R.Baggio, Signori, vagy most Alex, mert ők még 60 évesen is képesek úgy meghúzni a labdát talppal, majd megtolni spiccel, hogy arra elszáll két első osztályú védő is.

3. Szerintem is kb. 10-12 mio EUR körül lenne az ára, szerencsés esetben talán egy kicsivel e fölött. Környékezi a Chelsea, a ManCity, a Barca (ha Eto'o távozik) és a Monaco is, lehet őket versenyeztetni.
S pont ugyanennyibe kerülne pl. Quagliarella is, aki stabil olasz válogatott, és a bal bokájában több kreativitás van, mint Trezben zusammen.

Mr.AT 2009.05.04. 12:05:08

@_benito: Nem nagyon lehet most mellényúlni, azt gondolom.

Canna alighanem jön (ingyen, ezt ne felejtsük el!) és Quagliarella előszerződése is zsebben. Gigli azt nyilatkozta ugyebár, hogy legalább 50 Mio EUR-t terveznek költeni a csapatra - s ebben még nincs bent a távozókért kapott pénz (se Trez, se Tiago nem ingyen igazol el).

Canna jó lesz a jövő szezon Mellbergjének, mellé kell még egy megbízható, fiatal olasz védő, akivel (és Chiellini-vel) hárman rotálódhatnak középen. Kell jobboldalra hátulra valaki (innen Zebina és Grygera közül az egyik megy, ugyebár), meg Nedved helyére valaki - ha Ranieri (vagy inkább az utódja, nagyon remélem) meri aztán 4-3-3ban vagy 4-3-1-2ben játszatni, akkor akár Cassano is.

S akkor a maradék pénzből még mindig lehet gondolkodni középre.
Nem rossz ez a csapat, csak kell neki 3 jó kulcsigazolás, egy jó orvosi stáb, amely képes rendben tartani (tegnap is Legro húzódása közben kaptuk az egyenlítő gólt, csak halkan jegyzem meg) a keretet, és elsősorban egy épkézláb edző.
Lippi már az idei keretből is többet kihozott volna, ebben biztos vagyok.

WallyB 2009.05.04. 12:06:46

@_benito: Én a múltkor beírtam, de "no reakció"... már poénnak sem jó... bezzeg, mikor bevágta az aranygólt az olaszok ellen... csuklott a teljes rokonsága... :)

@Mr.AT: minden testrészével? Erről eszembe jut egy off sztori, rövid leszek. Egyik srác, akivel kispályán játszottam, kemény volt, mint a Judas Priest... kapu elé élesen belőtt labda telibekapja a legérzékenyebb testrészén... 100-ból sztem 99-en összegörnyednek... ez a srác meg csak lökött egyet rajta, mint otthon... és gól... aztán furán nézett, hogy mi miért nézünk furán... on

Tudom, hogy sok kamu kering, de Zlatant már el is adta némelyik portál a Realnak, illetve azt láttam még, hogy Almiron, Giovinco és 10 milla menne a Sampdoriának Cassanóért... holnap majd biztosan cáfolják is.

Mr.AT 2009.05.04. 12:23:11

@WallyB: Ahhoz, hogy a Samp megszerezze Giovinco-t, NEKIK kellene még fizetniük legalább10 mio EUR-t Cassano-n felül... Ne poénkodjunk már. :-)

ZenZo 2009.05.04. 12:50:33

@Mr.AT: na pontosan az imént felsorolt dolgok miatt reménykedem benne, hogy a Chelsea érdeklődése merőben kamu. Így is van két erős 30-as csatár a keretben (több meg nincs is), úgyhogy fiatalokra van szükség, akiket azért már alkalmanként be lehet rotálni Drogba mellé. Persze ott van Kalou és DiSanto nálunk, de előbbit ha játszatjuk, akkor szélsőként (mer abból meg sosincs elég ép), DiSanto pedig rendkívül fiatal még. Na de mind1, összegezve: semmi szükésg egy öregedő, technikai analfabéta, mégha gólérzékeny is - abból már van 1, ráadásul az is francia.

mickeyknox 2009.05.04. 13:05:01

@ZenZo: azért análkabéka nem egy szint trezeguet-vel... de a chelseanek nincs rá szüksége, ez tuti.

a transfermarkt szerint 21 milka a piaci értéke. kicsit sok :)

WallyB 2009.05.04. 13:07:24

@Mr.AT: Úgy tudtam, hogy mellbevág... én poénkodni nem ilyenekkel szoktam. Ihol vala az link:
www.goal.com/en/news/10/italy/2009/05/01/1240213/juventus-offer-sampdoria-giovinco-almiron-10-million-for-cassano-

Mivel goal.com, ezért nyilván sok szódával fogyasztandó, dehát ők már tavaly februárban megírták, hogy jön Csozé Mancini helyett az Interhez... úgy is lett.

daneeka 2009.05.04. 13:10:02

@Mr.AT: Kvajarella annyiba kerülne mint Treze? Ezt nem tartom elképzelhetőnek. Fabio sokkal jobb korban van, és több poszton bevethető, mellesleg - ahogy írtad is - alapember a válogatottban. Szerintem 20 millió alatt szóba sem áll senkivel az Udinese. Ettől függetlenül rohadt jó lenne megszerezni.
Trezét nem a tisztes öregedés miatt tartanám meg, hanem azért, mert ilyen jó 3. számú csatárt nem kapni annyi pénzért, amennyiért elmenne. Esetleg Tonit lehetne még megszerezni annyiért, de nem hinném, hogy ő előrelépést jelentene.
Amúgy én Iaquintát kipróbálnám Camoranesi cseréjeként, Marchionninál csak jobb.

WallyB 2009.05.04. 13:10:10

@Mr.AT: Ellenben, ha igaz, és jön az újabb átigazolási betli, akkor hamarosan az a lemez következik, hogy Secco bátyátokat Moratti bácsi fizeti... (amin mellesleg szétröhögném az agyamat, még akkor is, ha csúnyán járna vele az Inter).

Mr.AT 2009.05.04. 13:28:09

@daneeka: Manapság nem "harmadik" vagy "ikszedik" csatárt igazolnak a csapatok, hanem fontos, hogy négy, nagyjából hasonló erőt képviselő csatár legyen a keretben, rotáció, sérülések kiheverése vagy épp taktikai variációk miatt.

Nekünk talán ez volt az egyetlen pontunk, amibe nem csúszott hiba, ADP, Amauri, Iaquinta és Trezeguet hozta ezt a szintet. (Capello is erre törekedett anno az ADP, Trez, Ibra, Mutu négyessel.)
Ezt a négy embert (posztot?) lehet kevergetni. Ha elengedjük Trezt, jöhet Quagliarella (akivel már előszerződésünk van, hangsúlyozom).
Nagy különbség nem lenne kettejük ára közt, ha mégis, azt a pénzt feltétlen megéri a csere.

daneeka 2009.05.04. 14:26:26

@Mr.AT: Akkor úgy fogalmazok, hogy Trez szerintem maradhat egy a négyből. Ha jön Quagliarella, akkor Iaquintát kéne eladni, vagy visszasorolni jobbszélsőbe.
Mutu emlékeim szerint gyakrabban játszott szélsőt, mint csatárt kalap úrnál.
Ez a Quagliarella előszerződés dolog mennyire hivatalos?

calcio_di_rigore 2009.05.04. 15:12:25

@WallyB: A goal.com egy vicc. Amúgy meg egy másodlagos forrás, a linkelt cikket is a Sportmediaset információira alapozzák.
Az átigazolási infóiknak kb. 2%-a lesz igaz, mivel válogatás nélkül átvesznek mindent, mindenkitől.

ZenZo 2009.05.04. 16:11:47

@mickeyknox: ezt nem is állítottam. Csak az utóbbit. Abban meg egyetértünk ;) de végeredményben Anelkaval sem jártunk rosszul. Bármennyire is egy sz*r link alak, s nem tekintem komoly játékosnak, azért jelenleg csak a Chelsea legeredményesebb játékosa. Sehol nem lennénk idén, ha nem lenne. De idős, ráadásnak öt méteren kívülről ne is gondoljon arra, hogy kapu felé lő, mert az ugyanmár kategória. Drogba sem lesz fiatalabb, Anelka sem, teljesen felesleges lenne Treze. Előbb rehabilitálnám a svéd Larssont...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.04. 17:14:40

@Mr.AT: Ugye nem a kommented, illetve az arra érkezett olvasói reakciót hiányolod?

WallyB 2009.05.04. 17:40:33

@calcio_di_rigore: Oké, igaz lehet, bár, úgy vettem észre, hogy amit kitesznek szem elé, azok közül azért van, ami bejön... ellenben mondhatnál jobb site-ot akkor.

daneeka 2009.05.04. 17:52:37

@Mr.AT: Én olvastam a kimoderált hozzászólást. :)
Úgy látom, hogy a moderátorok is egyetértenek azzal, hogy Trezegét hiba lenne eladni. :D:D:D

Mr.AT 2009.05.04. 18:16:46

@heinrich: De, a kommentem hiányolom. Mégis miért lett kimoderálva?

És milyen reakció érkezett rá, ha már itt tartunk - azt sem láttam...

daneeka 2009.05.04. 18:31:53

@WallyB: Ennél lejjebb már csak Emerson leigazolásával lehetnénk... :S

@Mr.AT: Szerintem a keleti szomszédaink egyik testrészén található valamire tett megjegyzésed miatt. A reakciót viszont én sem láttam.

Hispan07 2009.05.04. 18:35:02

a szőrös talpúzás már égbekiáltó bűn? mert akkor én is vállalom a szankciót, de román testvéreinket én se tartom másnak.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.04. 19:01:31

@Mr.AT: @Hispan07: nem égbekiáltó, de a moderálásról nincs vita. Egyszerűen azért, mert ezeknek - és az ehhez hasonló szurkolói rigmusoknak - a világon semmit értelme nincs, és már a tököm tele van velük. Lásd még: A csoportos hoki VB.

Mr.AT 2009.05.04. 19:02:33

@daneeka: Ezért? Ez most komoly? Bedobok egy poént egy Muturól szóló hozzászólásomban, hogy "szőröstalpú Románia hej, hej!", és ezt kimoderálják?

Mindegyik topic tele van b*zdmeggel, k*rvával, f*sszal, (rá-, ki-, meg-, stb.) b*szással, és akkor ezt kimoderáljuk?

Itt valaki nagyon fontosnak érzi magát, felelőssége teljes tudatában.

Hispan07 2009.05.04. 19:03:07

@heinrich: ok, chief. a szabály az szabály, nem áll szándékomban vitatni.

Mr.AT 2009.05.04. 19:06:35

@heinrich: Ja hogy NEKED tele van a tököd velük... Az más, akkor porba hajtom a fejem...

Pls írd majd még meg, hogy mely szavak zavarnak (ill. "van tele a tököd velük"), úgymint pl. vasaló, kardántengely, mosolygás, energiaital és gipszstukkó, hogy minden kommentelő gondosan elkerülhesse ezeket, nehogy személyes rossz érzésed miatt kárba vesszen az amúgy bepötyögött és teljesen ontopic hozzászólása. LOL.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.04. 19:13:55

@Mr.AT: Itt valaki nagyon korlátolt, a józan ész és viselkedéskultúra teljes hiányában. A további kiváló, vesémbe látó megjegyzéseid (bizonyára vannak) inkább e-mailben, ha kérhetem.

Mr.AT 2009.05.04. 19:20:26

@heinrich: Hát nem tudom, melyikünk a korlátolt a fentiek fényében, kedves heinrich. Javaslom a "következetesség" és "objektivitás" szavak értelmező kéziszótárban történő fellapozását, s az "oldott hangulat" és "nagyvonalúság" résznél is érhetnek új meglepetések.

További szép estét.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.04. 19:21:00

@Mr.AT: Egy adott ország gyalázása mióta számít ontopic hozzászólásnak a Serie A poszban? Ne viccelődj már.

calcio_di_rigore 2009.05.04. 19:44:28

@WallyB: Nem tudok jobb angol nyelvű site-ot mondani. Én is olvasom a goal.com-ot, mivel tényleg majdnem mindent átvesznek olasz forrásokból, csak szépen szűrni kell. Pl. amit télen csináltak Giovinco eligazolásával kapcsolatban, az nevetséges volt. Kb. minden nap jelent meg egy cikk, ragozták a semmit, mikor esélytelen volt, hogy eligazol az Arsenalba vagy bárhova.

daneeka 2009.05.04. 20:38:31

@calcio_di_rigore: Giovincot már többször adta el a goal.com, mint ahányszor pályára lépett idén...

gabenito 2009.05.04. 20:48:11

én abszolút egyetértek a kimoderálással. az enyémével is. bár annyi tény h Mr.AT hozzászólásának csak a vége volt nemjófajta off nekem meg az egész.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.05.04. 23:23:01

Héhéhé vérre menő vita, és nem én vagyok terítéken, mint főköcsög.? nem jó ez így. :P

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.05. 01:54:39

@Mr.AT: "meg igazán világklasszis csatároknak, mint pl. R.Baggio, Signori, vagy most Alex" - hogy Tottit miért hagyod ki mindig?

kroos 2009.05.05. 09:04:25

@heinrich: És ha konzekvens lennél akkor ez már az utolsó utáni dobása volt.

*Fata* 2009.05.05. 10:24:05

hm asszem teszünk egy szívességet:
a Gazzetta, a Corriere és a Tuttosport is címlapon hozza, hogy amennyiben a Juve kikap a Milantól, Ranieri megy.

giacinto 2009.05.05. 10:58:57

@*Fata*: Ez jó, így majd nagyon fognak hajtani a sztárok, hiszen tuti biztos hogy továbbra is CR-rel szeretnének dolgozni LOL

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.05.05. 11:01:21

@*Fata*: Meg a Genoa-nak, meg a Fionak is tesztek egy szívességet. :)

*Fata* 2009.05.05. 11:26:31

@giacinto: nincsenek belső infóim a csapat és az edző kapcsolatáról /nem is érdekel/, de legalább lesz mire fogni a vereséget.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.05. 11:43:18

@Mr.AT: na, ennek aztán végképp semmi köze nincs a témához, ez a kényszeres nekemvanigazam pedig nálam inkább kiveri a biztosítékot, mint a románozás.

szép hosszú, úgyhogy megkíméllek tőle, hogy újra be kelljen pötyögnöd, a hsz szövegét elküldtem neked levélben, csak annyi dolgod van, hogy forwardold heinrich címére, és egymást közt szépen megbeszélhetitek a dolgot.

további kellemes iszapbirkózást.

Mr.AT 2009.05.05. 11:52:18

@_benito: Ja értem, az a válasz a kérdésemre, hogy "mer'csak". Legalább érvelni kellene tudni megtanulni, fiúkák, ha már Führerest játszotok a homokozóban.

Ipa 2009.05.05. 12:30:58

@Mr.AT: Pár szó egy kívülállótól:
1, Biztos fájdalmas élmény, ha kimoderálnak.
2, Ha tényleg olyan szar ez az egész blog, hogy itt lapátol Adolf is, a végső kérdés, hogy miért irogatsz ide?
3, Ehhez képest szerintem a többség szerint egész jó ez a blog, vicces és informatív egyszerre.
4, A blog szerzőinek a korlátait (vélt vagy valódi sértődés és/vagy egyoldalú vélemény) meg el kell fogadni, emberből vannak. Ráadásul időnként (pontosabban - néha) elismerik, ha tévednek.
+1, És sem bántani akarlak, csak lépjünk ezen az egészen túl, ha kóros lesz a sok kimoderálás, úgyis lelépünk, de nem hiszem, hogy efelé tartanánk.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.05. 12:42:19

@Ipa: köszönöm, nem is tennék hozzá semmit, pedig szívesen kitörne belőlem a fiúka.

abban van igazság, hogy nincs egyértelmű moderálási charta, és hatan vagyunk, akiknek joguk van kiszedni egy hozzászólást, nem is egyszerű a dolog, mi is vitatkozunk rajta néha.

hat ember, hatféle ingerküszöb, értékrend és érzékeny pont, ennek sajnos ez az eredménye. ha heinrich moderálása nem is volt következetes, mrAT reagálását 10ből 10szer úgy kizúzom, mint a szart, egyszerűen azért, mert öncélú magamutogatás (ha nem az lenne, az érvkirály levélben intézte volna a dolgot).

Mr.AT 2009.05.05. 13:07:46

@_benito: Kérném a "szar" szó kimoderálását, ha megoldható. Zavaróan nem PC.

kroos 2009.05.05. 13:12:15

@_benito: ,,nincs egyértelmű moderálási charta"
Én Heinrich mellett állok,mert ezek a dolgok messzire vezetnek és ha ezt lehet akkor holnap más jelzöt kapnánk aztán még durvábbat.Arról nem beszélve hogy ebben az is szerepet játszik hogy ki irja.Egy olyan akiröl tudjuk az elö,,kommentelö" története alapján hogy a roma,zsidó,román stb. nemzetek neveit kizárólag degradáló jelzöként használja.Szóval csak bátran szerintem ha ilyen jellegü dologról van szó,mert minden jó érzésü ember tudja, mi a ,,különbség" a francia csigazabáló és a szöröstalpu román között.

horas 2009.05.05. 13:13:19

Most olvastam,hogy Ranieri-ről már döntöttek,és mindenféleképpen elkűldik a szezon után,é a lehetséges jelöltek Prandelli,Gasperini,Spaletti.Bár mindegyiket jó edzőnek tartom,de nem hiszem,hogy bármelyikőjükkel a Juve meghatározóbb lehet nemzetközi szinten.A bajnokság már más tészta.

Mr.AT 2009.05.05. 13:14:19

@Ipa: Magával a bloggal összességében semmi gond nincs. Alapvetően pedig egy végtelenül nyugodt ember vagyok, de ez a "kész passz, az van, amit én mondok, te meg b*szódj meg" hozzáállás, ami egy teljesen alaptalan és ártalmatlan causa efficiens-en indult el, kicsapta nálam is a biztosítékot.

Nem alszom álmatlanul miatta, ahogy gondolom a túloldal sem - de szó nélkül sem hagyom, ahogy a jövőben sem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.05.05. 13:20:50

@_benito: érvkirály. :) lol.

Eza második legjobb kifejezés amit ezen a blogon hallottam. az első : EZ TÉNY. :DDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.05. 13:27:02

@horas: Hallani két korábbi Juve játékosról, a Lippi segítőjeként dolgozó Ciro Ferraráról és a Barival éppen feljutni készülő Antonio Contéről is.

Mr.AT 2009.05.05. 14:06:14

@kroos: Vicces ezt tőled hallani, aki a gimis részegség különböző stádiumában előadsz különböző hisztiket...

Másrészt, ha kérhetem, mellőzd a személyemre irányuló megjegyzéseid, különösen az ilyen kisstílű, rosszindulatú fajtából valókat, mint pl. ez:

"akiröl tudjuk az elö,,kommentelö" története alapján hogy a roma,zsidó,román stb. nemzetek neveit kizárólag degradáló jelzöként használja"

Ad.1. Egyetlen egy alkalommal, a Cosma-gyilkosság kapcsán írtam le a véleményem a cigányokról és mindarról, amit az esetről gondolok. Arról az esetről (és az ehhez hasonlókról is) minden jóérzésű embernek pontosan ugyanaz a véleménye: minden mentegető komment nélkül elítéli.

Ad.2. Ha majd eljutsz odáig, hogy egyszer majd leérettségizel, alighanem eljut hozzád az az info, hogy nincs olyan, hogy "roma nemzet".

Ad.3. Az "akiről tudjuk" rész meg nálam az offtopic LOL. Nem tudod, hanem gondolod, a kis egyszerű logikád mentén, másrészt nem "mi", hanem te.

kroos 2009.05.05. 14:10:24

Kedves nst.
Be volt igérve korábban egy végleges ban.Nem értem mire vártok.....

Mr.AT 2009.05.05. 14:14:16

@kroos: Arra várnak, hogy legyen ok rá. Az önmagában, hogy te hisztizel érte, még nem elég ok. És megköszönném, ha nem velem foglalkoznál.

kroos 2009.05.05. 14:22:26

@Mr.AT: A Nalazzoval történt vitádra emlékszünk még egy páran, az volt az nst feket napja,amilyen a te megjelenésedig még csak hasonló sem volt.
Azóta ok volt már böven.Téged itt mindenki utál.Mindig csak dühböl tudsz irni ráadásul kurva hosszan és ugyanazt.(dzsovinko,nedned trez. stb.)
Az olasz topic szinvonala ittléted óta rohamosan zuhan.Attól nem leszel intellektuálisabb hogy minden 3. hsz.-edben az iskolai végzettségedre utalsz,meg 1-2 idegen szóval megspékeled.Remélem megkapod a végleges ban-t.Mindenki fellélegezne...

Mr.AT 2009.05.05. 14:23:51

@kroos: Akkor ezt a személyeskedő fröcsögést kérném moderálni, az írójának pedig egy napos figyelmeztető bant, a korábbi gyakorlatnak megfelelően.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.05.05. 14:30:18

@kroos: Azt hittem a velem való vitája volt az olasz blog szégyen napja. :(( Engem itt semmibe néznek. :)

touristique 2009.05.05. 14:33:12

Magad alatt vágod a fát. Erre senkinek nincs szüksége.

Mr.AT 2009.05.05. 14:40:26

@touristique: Nem hinném, hogy bármilyen fát vágok bárhol is. Teljesen normálisan kommenteltünk, mint már hosszú ideje, mikor kimoderálásra került egy teljesen ártalmatlan hozzászólásom, szerintem alaptalanul.

Mikor rákérdeztem, hogy mi volt ennek az oka, azt a választ kaptam, hogy "mert a tököm tele van velük". Nem hinném, hogy ennek ez volt a normális intézési módja.
Magam mindvégig civilizáltan, a legkisebb vulgaritás nélkül, mindennemű kroos-ra jellemző hiszti és b*zmegelés nélkül kommunikáltam a vita során.

Azt viszont kíváncsian várom, hogy kroos ezen hozzászólása (@kroos) bentmarad-e, és az írója kap-e figyelmeztetést. Ebben egymagában több személyeskedés és sértés volt, mint anno a nalazo-val vett vitánkban mindkét fél részéről összesen.

touristique 2009.05.05. 14:47:31

Őszintén szólva amit azóta csinálsz, az nekem sokkal rosszabbul esik, mint a románozás. Úgy döntöttek, hogy utóbbi nem illik ide, ő döntésük. Azonban hogy azóta csak a hiszti megy, az szerintem olyanoknak a szórakozását is elrontja, akik nem foglalnak állást a moderálás kérdésében.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.05. 14:53:54

vége az ovizsúrnak, az érintettek kaptak egy levelet.

Mr.AT 2009.05.05. 14:55:20

@touristique: A magam részéről már épp túllettem volna az egészen, mikor megérkezett kroos, a kiváló kommentjeivel.

Az egész sztori nem egy nagy ügy, csak egy kicsit korrektebb, tisztességesebb eljárást vártam volna a moderátortól, ha már moderál, pláne egy ilyen ártalmatlan és jelentéktelen témában.

És azt is kíváncsian várom, hogy részrehajlás nélkül, objektívan járnak-e el kroos-al, és a fenti hozzászólásával, ami viszont nálam bőven túl van a fenti határon.

Innentől befejeztem, további szép napot mkinek.
süti beállítások módosítása