Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Vannak még, akiket érdekel a szezon

2009.04.27. 19:37 _benito

Hiába kapott ki az Inter, a bajnoki címért folyó versenyre már egy szót sem kívánunk pazarolni. Vannak itt más dolgok, amikért még lehet izgulni, bár ezek is fogynak. A Roma agyonverésével – és a Genoa bukásával – a Fiorentina óriási lépést tett az utolsó BL-hely felé, a Milan pedig az ezüstre startolt rá lendületesen, miközben a Juventus pedig vért izzadva hozott el egy pontot a tökutolsó Regginától. Ahol még valódi izgalmak lesznek, ha a hátsó fertály, ahol a Bologna, Lecce, Torino hármas közül csak egy menekül meg – vagy egyik sem, de akkor a calabriai bordók iszonyatos bravúrt mutattak be. Öt fordulóval a vége előtt leginkább már csak a presztízs volt a tét, volt, akit ez érdekelt, volt, akit nem.

Jelen pillanatban a Milan tűnik esélyesebbnek a második helyre, és ehhez bőven elég egy kicsivel jobban csapatra emlékeztetniük, mint a Juventusnak. Ancelottiék túl is teljesítik az elvárást, kifejezetten halomra mészárolták a Palermót (amelytől mi magunk sokkal masszívabb ellenállást vártunk volna), miközben a Juventus számára a Reggina is túl nagy falatnak bizonyult. A Juve a lehető legrosszabbul jött ki az Interrel való versenyfutásból, hiszen amint elpárolgott az esély a bajnoki címre – nem tegnap volt már az sem – a torinóiak feladták, és nem csak a küzdelmet, hanem az egész szezont is. Az Olasz Kupából történő kiesés a legnyomorúságosabb őszi időszakot idézte, ne szépítsük, ez a Juventus már csak azt akarja ettől a szezontól, hogy véget érjen. Pechjükre a Milan nem csak ezt akarja, hanem a szezon során össze-vissza tépázott nimbuszuk visszaszerzését is, amihez tökéletes lehetőséget nyújt a viharvert Öreg Hölgy leelőzése, és esetleges megverése hazai pályán. A motiváció, a forma, és minden, ami csak számít, már az ő javukra dönt a két csapat versenyfutásában, ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy meg is lesz, de míg a Milan meccseit az utóbbi hetekben már érdemes volt nézni, a Juventus kipukkadt, és egyáltalán nem jó nézni. Hallfredson gólját, na azt jó volt nézni.

Egy másik versenyfutás közben már szinte el is dőlt, a Fiorentina csúnyán megrakta a Romát, és mivel közben a Genoa is kikapott, Prandelliék be is foglalták az utolsó BL-helyet. Tavaly a Milanról gondoltuk azt, hogy képtelen lesz elbukni az utolsó fordulókban nagy nehezen megszerzett helyet, most a Violának annyival jobbak az esélyei, hogy igazi vetélytársuk sincs már. A Genoa nagyon sokáig bírta, legyőzött közben igazi nagyokat is, és elhitette velünk is, hogy meglehet a BL (igaz, ezt korábban hosszabb-rövidebb ideig bizonygatta az Udinese, Lazio, Napoli páros is), de a szezon hajrájában ilyen hibákat véteni nem sok jót jelent. A Viola azt is megmutatta, hogy a Romának nincs ott a helye, ráadásul ebben az összeállításban idén látjuk őket utoljára, mert nyáron aki csak teheti, pakol és megy, hacsak nem küldik. A Fiorentina még egy gondolatot megér: bár nagyjából végigbotladozták az egész szezont, és tulajdonképpen 2-3 meccsre sem tudtak kiegyensúlyozottan teljesíteni, nagyon jól lovagolták meg a tavasz eleji mázlis időszakot, mostanra pedig kiderült: a Mutu nélkül hasító lilák valóban a negyedik legjobb csapat Olaszországban.

Kikapott az Inter, na bumm. Nem jelent ez már semmit, hacsak nincs kedvünk azon röhögni, hogy 2009-ben eddig csak egyszer nyerő Napoli pont az Intert veri meg. Mourinho sem sírta el magát, annyival kommentálta a vereséget, hogy a szerencsésebb csapat nyert egy jól eltalált lövéssel, amiben van is valami, mert sok esemény nem volt a meccsen. A hét pont, amivel az Inter vezet a Milan előtt, sokkal több, mint elég – mondanánk azoknak, akik többet látnak a Milan lendületében, és az Inter vereségében, mint ami benne van.

Jót fociztak a fiúk Genovában (ők nem élvezték annyira, szottyosra ázott mindenki), a Samp az ifjonc Marilungo két fejesével már kettővel ment a szünetben, de a második félidőben a Cagliari fordítani tudott, és Cassanónak a hajrában kellett betörnie egy felpörgő labdát a döntetlenhez. Azt szeretjük, ha a tétnélküliség ilyen eredményeket hoz, vesszenek a barátságos labdatoszogatások. Azt viszont, hogy a Lazio (számtalan helyzete ellenére) ki bírt kapni az Atalantától, nem nagyon tudjuk hova tenni. Főleg, ha összefüggésében vizsgáljuk az eseményeket: az Atalanta kikap a Regginától otthon, aztán megveri idegenben a Juvét és előtte a Romát kiütő Laziót. Nem akarnánk farkast kiáltani, de ácsi!

A kiesés elől menekülők között nem sok minden történt, az utolsó négy helyezett nem kapott ki, viszont hiába szerzett pontot a Juventustól a Reggina, így is lejjebb szakadtak. A Lecce simán megborította a Cataniát, a Bologna – többeknek komoly szívességet téve – a Genoát verte, a Torino pedig Bianchi szépségdíjas góljával a Sienát fektette ki, így semmi nem változott, egy győzelmen belül tobzódnak a hátsó fertály csapatai. Mivel a Chievo (bár felborította a pályát az Udinese ellen) kikapott, még ők sem lélegezhetnek fel, de azért elég valószínűtlen, hogy ők essenek ki.

68 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr901089991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 19:53:08

Szerintem azért a Romának ott volna a helye a négyben, most is sok fontos emberünk hiányzott és a védelmünk egymás után három meccset sem tudott lejátszani ugyanabban az összeállításban. Jellemző, hogy csak a kieső jelöltek kaptak nálunk több gólt. Persze Roma drukkerként a sérüléseket belekalkulálva is óriási csalódás ez a szezon, amelyben pedig már úgy tűnt, hogy a szar rajt ellenére is meglehet a negyedik hely. Talán ha azt tizi-párbajt hozzuk az Arsenal ellen, akkor minden másképp alakul.

Abban sem lennék biztos, hogy szétesik a csapat, mert most egy elég komoly befektető tűnt föl a láthatáron. Bár az is igaz, hogy a hírek igencsak dezsavűszerűek

Asidotus 2009.04.27. 19:59:29

@popp:
Elég baj lenne, hogy ezzel a kerettel, amije van a Romának, a Serie A-ban 4. lehetne. Például nincs jó kapusotok, nincs két jó csatárotok, mert szerintem Vucsinics nem BL-nyolcaddöntő szintű csatár, és Totti sem igazi csatár, inkább gólerős támadó. Igenis, a Roma tele van hiányposztokkal, és egy olasz BL -résztvevőnek esélyesnek kell lennie a BL nyolcba kerülésre. Ezt a keret, még egészségesen sem alkalmas rá.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 20:17:39

Kapusunk tényleg nincs, de Vucsinics igenis bl szintű csatár. Fölhívnám a figyelmedet hogyan játszott a Chelsea ellen. Inkább az a baj, hogy Totti is és ő is többet volt sérült, mint bevethető és egyszerre a legritkább esetben játszottak.

Egy állandóan játszó Motta (Cicinho), Mexes, Juan, Riise védősor simán az egyik legjobb lehetne a ligában. A középpályánk - főleg ha mindenki egészséges - Mourinho szerint is az egyik legjobb a ligában. Szóval nincs rossz keretünk, csak egy kissé rövid. Azért tartunk itt, mert átlag 6-8 sérülttel nyomtuk végig a szezont.

Az első mondatodat meg az a tény cáfolja, hogy az utóbbi években a Roma a legkiegyensúlyoztabb olasz csapat a BL-ben. Idén is csak szerencsétlen tizenegyes-rúgásokkal estünk ki. És Villarreal ellen talán még sérülésektől tizedelten is lett volna esélyünk.

Persze sok feltételes mód és az én csalódottságom is nagy.

Asidotus 2009.04.27. 20:28:17

@popp:
Bl-szintű Vucsinics, de egy olasz bl-résztvevő alapesetben minimum titkos favorit kell, hogy legyen a végső győzelemre. És ha azt nézed, hogy pl. a Juvénál Amauri és Del Piero mögött Trezeguet és Iaquinta ült a padon, akkor talán tényleg karcsú a Roma kerete.
Valakinek súlyos százmilliókért meg kéne vennie a Romát, és az nem csak a a Farkasoknak lenne jó. Egy milliárdos megjelenése megdobná az olasz foci iránti érdeklődést, éppúgy, mint Abramovicsé az angolt, mert szerintem az orosz fölbukkanása nem csak a Chelsea-nek tett jót, hanem más burzsujok is úgy gondolták, hogy ez tök jó móka. Mert ma már sajnos egy klub csak akkor fog világraszóló sikereket elérni, ha nem befektetésnek, vállalkozásnak fogják, ahol a pénznek nem csak befelé, hanem kifelé is kell áramlania., Hát nem, a sztárcsapat pénzbe kerül, amibe nyomni kell, és kivenni nem lehet. Ott volt például a Barcelona esete Laportával. Az ügyvéd úr fölkért egy halom barátját, hogy dolgozzanak a Barcelona sikeréért, és milliókról volt szó, ami nem fizetés volt, hanem be kellett tenniük. (Ez ám a haveri támogatás!)

Martin Astin 2009.04.27. 20:29:10

"a Mutu nélkül hasító lilák valóban a negyedik legjobb csapat Olaszországban." - LOL, az a Fio, melyet múlt héten 3-1 csipázott el az Udinese? Korai még kissé a nagy igazságok kijelentése.
A Roma-nak meg csak az nem rúg 4-et idén, aki nem akar.:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 20:38:11

@Martin Astin: Ühüm, azért novembertől februárig, mikor kicsit kevesebb volt a sérült, csak azt vertük meg, aki épp szembejött.

És tényleg szűk a keret, de azért nem rossz. Abban viszont nincs vita, hogy idén nem érdemlünk Bl-t.

giacomo 2009.04.27. 20:38:55

"Udinese, Lazio, Napoli páros" LOL

Hispan07 2009.04.27. 21:12:45

@popp: nyilván a sok sérült is közrejátszott (és ezt még jópár olasz csapat elmondhatja), de azt látni kell, hogy nem ez az egyetlen, sőt nem is ez a fő gond a Romával. Ugyanúgy kifáradt a taktika és a keret, mint a Milannal - váltani, változtatni kell. Jelenleg a Roma nincs a 4-ben, a Fiorentina mindenképp, és még mindig azt mondom, hogy a Genoa is jobban megérdemli.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2009.04.27. 21:16:18

köszi benito, h nem adsz sanszot a milannak a scudettora, ezzel csak növekszik a minimális esélyük:)

gabenito 2009.04.27. 21:22:30

szívem a liláké de annyira nem vagyunk BL érdemes csapat... Semioli, Donadel, Jorgensen, Kuzmanovic Dainelli. Ezek a legsűrgősebbek. De ott van a cserecsatár probléma: Bonazzoli vállalhatatlan, Pazzinit meg "okosba" eladtuk (el kellett). Igazából 4-5 jó játékosssal már ellehetne kézelni valamit. még egy kreatív támadó, két védő, és egy szélső a minimális szükséglet az európai kupaporondhoz. Na meg a jelenlegi mag megtartása. Pár év és ott leszünk. De mivel a sorsolásunk SOKKAL nehezebb mitn a genoáé én sajnos rájuk tippelnék, ha cask nem szilárdul meg végre valamilyen forma

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 21:28:55

@Hispan07: Azt nem vitatom, hogy a Fio és a Genoa jobban megérdemeli az idén, annyit viszont állítok, hogy ettől még a Roma a négy legerősebb olasz csapat egyike, amit idén csak helyenként bizonyított, többek között épp a Bl-ben.

Erre persze lehet mondani jogosan, hogy nézzetek a táblára menjetek a picsába. Vagy hova menjünk, Brian?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 21:31:36

@gabenito: Juhász Rolandhoz mit szólnál? Én elfogadnám a Románál.

Romanista 2009.04.27. 21:37:53

@popp:
én mint Roma szurkoló egy kicsit máshogy látom az egész szezont. ahhoz képest ahogy kezdődött tényleg hatalmas javulás volt az október-november, de igazándiból 4 kapni, egy szezonban kétszer otthon az nem csak a keret méretére vezethető vissza. egy október és egy kis december miatt pedig nem érdemlünk BL-t, sajnos. ha csak a legutóbbi kettő győzelemre gondolok,szintén ezt kell mondjam.mind a Lecce,mind a Bologna olyan csapat amit egy félig egészséges Romának is el kell intéznie,simán,kifogások nélkül.

Ha visszagondolsz, szeptember végén sikerült bejelenteni,hogy sikerült befejezni az alapozást. innentől kezdve nem balszerencse, hanem balfaszság a sok sérült. (a tavalyi internél is elég durva sérülés hullámok voltak,és ha jól emlékszem az M azzal kezdte hogy leszarozta a nerazzurri fitnessz szintjét és beleverte őket valami durva programba. bár ez erősen zárójeles,lehet hogy csak a két sör dolgozik).
Az hogy körülbelül két taktikai felállás közt váltogatunk attól függően hogy kik sérültek, szintén nem épp arra mutat hogy -
ahogy most kinéznek a dolgok - BLt édemlünk.
A múltkor is beszéltük (bár lehet egy másik fórumon), hogy a keretben gyakorlatilag hemzsegnek a válogatott fiatalok. D'Alessandrot most hétvégén is és a Juve ellen is betették pár percre, nagyon nem volt rossz. (ha annyit játszana mint Baptista, talán lőne is annyit.) Okaka szintén hasonló kategória.
Szintén elég durva,de: a legkevesebb szabálytalanság mellett a legtöbb kiállítás is sokat mesél(bár ezek közt nyilván vannak olyan vérlázítóak is mint amikor De Rossit a kérdezett ingerülten és már kapta is etc).

talán már egyértelmű hogy én kit tartok felelősnek,nem lebecsülve eddigi érdemeit. nem tudnék nála jobbat így hirtelen, de az idény végén a kopasznak mennie kell. és talán akkor is ha valami nagyon nagy csoda folytán meg lenne a negyedik.

horas 2009.04.27. 21:40:10

Amúgy én se értem,Sensi család mért nem ad tovább a Roma-n,ennek így nincs értelme.Állandóan anyagi gondokkal kell küzdeniük.Megértem én hogy családi vállalkozás meg minden,de ez már nem a csapat érdekeit szolgálja.Mert a Roma azért vitézkedik a BL-ben ,és eddig a bajnokságban se volt érezhető az Inter-éhez lényegesen szerényebb anyagi háttér.

freiwald 2009.04.27. 21:44:16

popp: Ez sajnos kereszthalál. Azért kapcsolhatnának még a srácok - csak ne a Milan ellen tegyék! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 21:48:05

@Romanista: Szerintem idén dirigálhatta volna Lippi és Capello együtt a csapatot, ilyen sérüléshullám mellett, nem jött volna össze több.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 21:49:22

@freiwald: Pedig szerintem a Milant fogjuk elkapni szépségtapasz gyanánt ;-).

*Fata* 2009.04.27. 21:52:50

Ez a Juve ennyit tud, nem adták fel (bár tény, hogy erre a legkönnyebb fogni). Irreális volt az a második hely, a Milan meg tényleg jobb csapat- nothing new.

Romanista 2009.04.27. 22:02:09

@popp: nem mondom hogy tudok per pillanat jobb elérhető edzőt nála, de hogy ő is sáros,még hozzá nagyon az biztos. sérülés hullám ide vagy oda. bár szerintem abban is benne van. 2005 óta tavalyig emelkedett, javult a csapat,tavaly hoztuk a szintet, idénre viszont valami elfogyott a csapatból.

az elcseszett igazolásokért, a (panucci-féle) mizériákért pedig nyilván a klubvezetés a felelős.

mujure 2009.04.27. 22:02:09

egyetértek romanistával abban, hogy az erőnléten sok múlik. szerintem a roma idénye azon ment el, hogy képtelenek voltak megfelelő erőállapotban tartani a játékosaikat. totti, vucinic, és a többiek is folyamatosan lesérültek, itt fáj, ott fáj... így nem lehet egy ilyen komoly(nak mondott) klubnál, mint a roma. ahol ennyi a sérült, ott valami nagyon nincs rendben. ezért (is) kéne spalettit elküldeni, és hozni egy új embert, aki megfelelő erőbe is hozza ezeket a fiúkat. szükség van egy jó romára, hogy az olasz foci újra feltörjön. a bl-hez meg annyit, hogy a romát talán a leggyengébb csapat verte ki összehasonlítva a többi olasz bl-szereplővel (kivéve - kissé ironikus módon - a fiot). persze, ha az arsenal bl-t nyer mea culpa:)

drani 2009.04.27. 22:04:04

Az a baj, hogy a Serie A-ban a 4. csapat messze elmarad a nagyoktól (igen, a Roma is), pénzben (így keretben is). Tehát a Fiort én is kicsit súlytalannak tartom, egyetértek Nűnűvel. Igazából én elvenném a 4. helyet az olaszoktól a BLben.

Lehetne egy posztot a fociban lévő vakságokról (pl. nem látja Spalletti és a vezetőség, hogy soha nem fognak nyerni csatár nélkül egy sorozatban sem? vagy hogy hogy nem látják hogy Oddo egy vicc? stb.)

freiwald 2009.04.27. 22:08:04

popp: Capitano San Sirós karrierbúcsúztatóján? Nincs az a pofa, mely abba a levesbe beleköphetne :)

gabenito 2009.04.27. 22:17:50

@popp: Abszolút jó lenne Juhász. De szívem szerint Husztit látnám lilában és régebben voltak is pletykák persze már esélytelen.
A fio tényleg súlytalan. de vegyük észre, hogy egykét poszt már most világszínvonal: Frey, Mutu, Gila, Melo (minden tuskósága ellenére) egy kettő pár éven belül az lesz: Gamberini, Montolivo, Jovetic, Vargas. Szerintem erre rá lehet építeni, egy olasz bajnokságban mérvadó csapatot. Persze az angolok most más dimenzió

*Fata* 2009.04.27. 22:19:53

@popp: örülök:)

a Rómáról: nálam ők a klasszikus 4. csapat, az idei BLben ők állták meg leginkább a helyüket, nagy kár lenne értük, én drukkolok nekik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 22:36:07

@freiwald: A Capitano még 25 Serie A gólt mielőtt visszavonul, csak hogy meglegyen a két kiló ;-).

@gabenito: Én kifejezetten bírom a Fiot és simán el tudom képzelni, hogy jövőre az idei tapasztalatokkal fölvértezve, továbbjut a csoportból. Egyébként a Zenit mellett idén is ti puskáztátok el a legtöbb helyzetet a csoportkörben.

@drani: Jobban látja ezt Spalletti, mint mi, csak egy jó csatár kuvva sokba kerül.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.04.27. 23:40:50

A@mujure: Nagyon egyszerű a válasz a sok sérültre. Krumpliföldön edzenek.

Biztos elcserélték az edzőközpontot az Interrel. Ők évekig tele voltak folyamatosan sérülttel.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.28. 00:15:55

@mujure: Azért érdekes világ ez. Egy gyengébb szezon és eredjen az edző. Biztos Spalletti is hibázott eleget az idén, de az sem volt semmi, ahogy ősz végén összekapta a brigádot. Inteligens ember, biztos leszűrte a tanulságokat és nem követi el mégegyszer ezeket a hibákat. Szóval, én továbbra is bízom benne és örülnék ha ő maradna a Roma edzője.

Capellonál is egy arany és egy ezüst után jött egy hatodik hely, de következő évben újra versenyben volt a Scudettoért a csapat. Jelenpillanatban egy embert tudnék elképzelni a Roma padján Spallettin kívül, Carletto Ancelottit.

drani 2009.04.28. 00:36:02

@popp: az jó, ha Spal jobban látja, de ő nemhogy egy jó csatárral, de még egy saját nevelésűvel sem próbálkozott

Asidotus 2009.04.28. 00:37:35

@gabenito:
A Fiorentinával is az a baj, mint a legtöbb olasz és spanyol klubbal:
Most vannak nagyon jó játékosaik, és ígéretesek is, vagyis elvben minden adott egy eredményes szezonra, de:
nem tudják majd megtartani őket, mert egy angol középcsapat pénzével már nem versenyezhetnek. Egy Tottenham, Aston Villa simán megveszi őket, nemhogy egy Bayern, Barcelona, Inter, Milan, MU, Chelsea, Liverpool, Real Madrid (Juvét csak a két klub közti hagyományos "jó" viszony miatt nem mondom).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.28. 01:04:43

@drani: Okakát hülyeség volt kölcsönadni. De azért Spal, ha tehette fölrakta Baptistát, Vucsot és Tottit is egyszerre, de Menezzel együtt is sokszor három támadó volt fönn. Aztán nyilván vágod, hogy mondjuk Unitednél is legritkább esetben van fönn egyszerre Tevez, Rooney és Berbatov. Aztán , ha annyi pénze lenne igazolni, mint Fergának akkor ő is vett volna egy kiváló csatárt, sőt a Mutu kontraktus így is az utsó percben hiúsult meg. Ehhez képest viszont az a helyzet, hogy még United viszi el a legjobb ifi játékosunkat. Szóval ebben az ügyben kicsit méltánytalanul támadod a mestert.

kroos 2009.04.28. 07:06:07

Ki ez a Marilungo ? És föleg ugy hogy Pazzini helyén játszott?
Azért a genovaban nem kevés volt a reckir...Motta végig tudja játszani a szezont..Palladino ferrari,jankovic...de bejött nekik.38 millát költöttek az meg azért nem kevés.
Cassno megint nagyot játszott..hihetetlen milyen labdákat osztogatott.....
Chievo-t sajnálom gyözelmet érdemeltek volna.

Romanista 2009.04.28. 07:48:54

@popp: tény,hogy 2005-ben gyakorlatilag az enyészettől mentette meg a csapatot a kopasz és az is tény hogy ha minden kézen van neki aki akkor képes odacsapni szinte bárkinek. de ez a szezon gyakorlatilag elment, és ez sajnos egy olyan világ,hogy ha egy kevésbé pénzes de jó csapat szeretne igazolni ahhoz kell a BL.
igazolni pedig kell a Romának, még hozzá valami olyat amitől láthatóvá válik hogy merre megy a csapat. ( ilyen szempontból üdítően hat Menez és Motta ) bár az igazolás-csapatépítésnél van egy egészséges csavar a Roma esetében minthogy nem tudunk kész,befutott,sikeres játékosokat venni a pályájuk csúcsán (tán Batitistuta volt az utolsó), a fiatalokat pedig elég nehéz beépíteni ilyen nyomás mellett. (horrible dictu: jót tenne a BL helyett egy súlytalanabb Európai kupa, ballaszt játékosok nélkül,de éhes motivált -római-fiatalokkal,addig jutva ameddig)

azt viszont megadom, hogy nem feltétlen kell kidobni edzőbát, de felelőst kell találni ezért a szezonért. (itt szintén megjegyezném az orvosi stáb cseréjét ami már megtörtént,ez is pozitívum)

huhh,na nem írok ilyen hosszút többet, ha hétvégén visszatér Vucsi mester és Mexes kapitány. Juan papáról meg csendben álmodok tovább.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.28. 08:02:48

@Romanista: okosan kell most rómában. el kell engedni, aki menni akar, meg néhányat küldeni hozzá, és a sajátból csapatot építeni. de hogy nem spalletti hibás mindenért, az biztos, őt nem bántanám.

drani 2009.04.28. 08:52:56

@Romanista: az elég hajmeresztő, hogy Juanról álmodsz
@popp: Baptista, Menez, Totti, Vucinic: egyiket sem mondanám vérbeli befejező csatárnak. Nem támadom én a 'Mestert', csak nem nagyon látom, hogy csatár-irányba mozdulna.

michellewild 2009.04.28. 09:26:17

@_benito: capelloval azért a bajnoki cím volt a tét, pedig a pénzügyi és játékos keret sem volt lényegesen eltérő

Asidotus 2009.04.28. 09:47:37

@michellewild:
Én meg úgy tudom, hogy Capello idején még sokkal jobb volt a Roma pénzügyi helyzete. Igaz, pont akkor omlott össze a Sensi család vagyona, de azért a lendület még vitte egy darabig a gárdát (értsd ezalatt: sok pénzért vásárolt, jó játékosok nem tűntek el egyik napról a másikra).
A Juventus pont annak köszönheti stabilabb helyét, hogy még a 90-es években meglépték, hogy önálló lábra helyezték a klub költségvetését, és nem függenek a tulajdonosok pénztárcájától.
De szerintem, ha Mutu megérkezett volna Romába, akkor most simán előrébb tartanának, és szinte biztos, hogy a MU ellen készülnének a BL elődöntőben, mert az Arsenalt kiejtették volna, a Villareal nem lett volna ellenfél. (19 meccsen 13 gól a bajnokságban.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.28. 10:00:41

@michellewild: Csak ez így nem igaz. Az ezredfordulón, amikor ráadásul magasabb volt a játékosok ára, akkor a Roma igazolt, mint güzü. Például Nakatát többtíz milláért a kispadra Totti cseréjének.

@Romanista: A legszomorúbb, hogy Aquilaniról már nem is álmodunk.

@_benito: Alapjában változik a helyzet, ha Sensiék végre hajlandók lemondanak a többségi tulajdonukról egy tőkereős befektetőnek. Ami pedig könnyen megtörténhet, mert a hitelező bankjuk erősen ezirányban szuttyongatja őket.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.28. 10:03:38

@drani: Most jöjjek megint a Man Uniteddel, amelyik gyakorlatilag befejező csatár nélkül nyert Bl-t?

giacinto 2009.04.28. 10:09:05

@_benito: Messaggero szerint az alábbi játékosok távozhatnak Spallettivel EGYÜTT: Arthur, Diamutene, Loria, Cassetti, Tonetto, Panucci, Taddei, Perotta és még rajtuk kivül is lehetnek eladó emberek. Csak Totti és De Rossi helye atombiztos.

Mondjuk ezek a távozók nem éppen komoly veszteségek. Talán csak Panu meg Perotta a sokoldalúságukm iatt, ami jól jön sérülések idején.

Védelmet kell rendbe tenniük, nem hiszem hogy a csatársorral lenne baj, ránézésre persze nincsenek eget verően jó csatáraik de a játékból adódóan elég sok gólt lőnek.

Az azért elég vicces hogy csak a 3 kieső helyen álló kapott több gólt, viszont csak a 3 nagy klub lőtt több gólt náluk, tehát ez alapján reális lenne a 4. hely nekik.

Az igazolások sem tűntek éppen jó cserének, Giuly helyett Menez, Mancini helyett Baptista sztem visszalépés. Aztán Riise sem azt hozta amit vártak tőle. Egyedül Motta aki OK.

Romanista 2009.04.28. 10:11:03

@michellewild: Cassano se véletlen játszott 18-asban. (életkor,millió)

@_benito: nyilván nem mindenért hibás,de benne van,csúnyán és mivel én nem igazán tudom hinni hogy a tulajdonos váltás lesz, de változás nagyon kell, ez tűnik a legreálisabbnak. különben, ahogy higgadok le a firenzei pofon óta, úgy nő bennem az hogy kár lenne érte.

@popp: Aquilani akármilyen tehétséges és szimpatikus srác is, néha úgy érzem saját érdekében jobban tette volna anno hogy ha valami irodai munkát vállal profi fodball helyett. 40 évesen nem tud majd talpra állni annyira szétszapulja magát.
a legjobb megoldás pedig szerintem is az lenne amit a kommented végén írsz,csak ez az egész tulajdonosváltásosdi nekem rendkívül ködös. (a deja vúről ne is beszéljünk: oroszokon át,egyiptomi-szaudiakon keresztül Sorosig volt már itt minden)

drani 2009.04.28. 10:14:08

@popp:
érdekes, hogy pont a ManU-t hozod példának, a két klub közötti különbség elég jól megmutatkozott a blben...
azt a szisztémát ezzel a kerettel soha nem fogja tudni hosszútávon eredményesen játszani a roma. Fizikailag, lelkileg, sőt még taktikailag (ami pedig elvárható lenne egy Serie A-s csapattól) is messze elmaradnak tőle. Ettől függetlenül nekem a Roma egy nagyon szimpatikus csapat, nagyon szép játékra képesek, de nehezen tudom komoly esélyesként elképzelni őket bármelyik sorozatban

giacinto 2009.04.28. 10:19:13

A Serie B-ben a Barinak 2 pont kell a feljutáshoz, mindezt 5 meccsen. Fülöp dörzsölheti a tenyerét :))

Parmának is van 8 pont előnye a 3.-hoz képest, ők is tuti visszajutnak, ami jó. A rájátszásba viszont még legalább 10 csapat bekerülhet. Onnan Brescia lenne jó feljutónak, már csak a magyarok miatt is, kérdés megtartanák-e őket a Serie A-ban is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.28. 10:35:22

@drani: Ugye a focivakságokról szóló felvetésedből indultunk ki, meg abból, hogy Spalletti nem látja, hogy "csatár nélkül nem megy" (jelzem, tavaly és tavalyelőtt épp a Roma lőtte a legtöbb gólt a Serie A-ban). Erre hoztam egy példát, hogy lám megy. Abban viszont természetesen nincs köztünk vita, hogy az MU és az ASR különböző káváházak.

@giacinto: Alig várok már egy Fülöp által közvetített Bari meccset! A Parmának pedig az A-ban helye.

*Fata* 2009.04.28. 10:42:31

@popp: csere és vihetitek.

michellewild 2009.04.28. 10:49:23

@popp: @Romanista: Nakata, Cassano, még nagy nevek esetleg?
Nem hallottam még a Mestertől, hogy őket nem lehet pótolni...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.28. 10:53:48

@michellewild: Cafu, Samuel, Candela, Emerson, Panucci. Aztán ott volt még Aldair, Zago, Tommasi, Montella, Delvecchio.

Romanista 2009.04.28. 10:54:57

@michellewild: Batistuta. de egyébként muhahahha

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.28. 13:02:24

@popp: Mondjuk ez a Romat élvezet volt nézni, Batigol abszolut nyerő nálam.De valamiért Montellat sosem bírtam. Delvecchio meg alulértékelt volt szvsz.

giacinto 2009.04.28. 15:08:34

@kroos: nem is a 38 milla a sok a Geno-nál (persze az ő szintjükön sok) hanem az hogy 22 új játékos érkezett. egy ilyen mercato után azt hittem a kiesés ellen fognak küzdeni, mert sokáig nem lesz belőlük csapat, erre tessék.

giacinto 2009.04.28. 15:11:09

most látom hogy a Genoa nyáron megvette Di Gennarot a milantól, igaz ez vagy csak felét?
és rögtön kölcsönadta regginának.

kroos 2009.04.28. 15:11:48

@giacinto: Igen szerintem is.Föleg ilyen palladinok oliveirák ferrarikkal...

ericcartmen 2009.04.28. 19:23:46

@Romanista: Cassano 28 millió volt, nem 18.

Spalletit elküldeni meg a legnagyobb hülyeség lenne, a szerződését csak azért nem hosszabitanám meg azonnal, mert furán nézne ki ezután a szezon után.
Épitett már egyszer itt szarból csapatot, meg tudja csinálni megint.
Amúgy ősszel, mikor ment a csapatnak ugyanezt a 4-3-1-2-t játszottuk, mint firenzében, csak nem pont ugyanezekkel/ugyanilyen formában lévő emberekkel, akkor nem ingott meg ilyen gyakran a védelem, és bementek a helyzetek, mostanában ez nem igy van.

drani 2009.04.29. 08:51:29

Én szívesen megnézném Spallettit egy nagycsapat trénereként (akár Angliában, vagy a Bayernnél), hogy ott mire megy, mert ezzel a Romával sokkal többet nem lehet elérni.

*Fata* 2009.04.29. 10:30:30

én is megnézném a Milanban...

freiwald 2009.04.29. 12:15:26

popp: Ez utóbbit egyrészt meg sem hallottam, másrészt azt akiről te beszél úgy szokták üdvözölni "Buon giorno Principezza!" - :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.29. 12:41:00

@*Fata*: Hát tény, hogy elég öreg ahhoz, hogy a csapatba kerüljön. :DDD

*Fata* 2009.04.29. 13:00:55

@Great Cornholio: köszönjük az elmés megjegyzést.
sokat gondolkodtál rajta? jajdevicces, gratulálok.

giacinto 2009.04.29. 15:14:13

Jelöltek a Roma padra ha Spall távozik (a milanhoz?)

Allegri, Giampaolo, Ranieri :), Scolari

Itáliainagysándor 2009.04.29. 17:20:10

@giacinto: Egy olyan edző, hogy lehet a jelöltek között , akinek van állása? És eleve, hogy távozhatna egy olyan csapathoz, ahol jelenleg is van edző?

Mekkora hülyeség.

Romanista 2009.04.29. 17:52:17

@giacinto: goal.com-os infókat osszuk legalább hárommal,mert helyenként vadabb mint ha keményen bepiálva és drogokon Managereznél.

giacinto 2009.04.29. 18:03:55

@Itáliainagysándor: ilyenről még soha nem hallottunk ugye? LOL

ilyen alapon csak a szabadon igazolható játékosokat lehet szóbahozni bárkivel is :))

calcio_di_rigore 2009.04.29. 19:16:24

@*Fata*: Láttuk már idén egyszer, mennyivel jobb csapat a Milan. Ritkán aláz meg nagycsapat nagycsapatot, ott az volt.
Szerencsére már csak 1,5 hét, aztán megint kaphattok.:)

Itáliainagysándor 2009.04.29. 19:20:45

@giacinto: A játékosok transzferját ne hasonlítsd ahhoz ami mellett kiállsz, mert 10x visszaolvasva is, óriási paradoxon.

@Romanista: Akár még gyököt is lehet belőle vonni.
Van aki gondolkodás helyett még az ilyen abszurd felvetéseket is készpénznek kezeli.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.29. 19:50:45

@Romanista: Spalletti Milanóba távozásáról szóló hírek a Corriere dello Sportra hivatkoznak. De játszunk kicsit ezekkel a pletykákkal. Ha elmegy Spalletti, akkor Allegrinek örülnék, hátha magával hozná Jedát és visszajönne vele a kis Conti is.
süti beállítások módosítása