Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok a Bundesliga perdöntő fordulójához

2009.04.25. 15:45 heinrich

Perdöntő fordulóhoz érkezik a Bundesliga, a bajnokság végkimenetelét alapjaiban határozhatják meg a ma délutáni események. Tovább után a Bayern nyilatkozat-dömpingjén húzzuk fel magunkat, a Hertha után a Hamburgot is elbúcsúztatjuk az esélyesek közül, tovább növelve sötét lovunk előnyét. A régi idők emlékére átmenetileg tűzvonalba toljuk a Stuttgartot és szakítva a hagyományokkal szépen szólunk a Schalkéról, akikben megvan az, ami a Brémában sosem lesz. 
 
Bayern München–Schalke 1-1
A Bayerntől már mindenki megszokhatta a hangzatos, önbizalomtól duzzadó nyilatkozatokat, ám ami mostanában történik, az már inkább propaganda hadjárat, üres fenyegetőzés, de hogy égbekiáltó képmutatás, az egyszer biztos. 
 
  • Mindent meg fogunk tenni a sikerért, talán még annál is többet – Mark van Bommel, a Münchausen kórral diagnosztizált csapatkapitány
  • Csapat így még nem küzdött a Bayern München történetében – szakadt rá az égbolt Martin Demichelisre. 
  • Most vagy soha. Biztos vagyok benne, hogy a játékosaim átérzik, mi forog kockán. A Frankfurt és a Bielefeld ellen (wow) megérdemelten szereztünk három pontot. Elszántságunk határtalan, harcoltunk, haraptunk és ezt ígérhetem a szezon hátralévő részére is – nyúl vissza Jürgen Klinsmann a gyökerekhez, tán még Kunta Kintét is becseréli a második félidőre.
Az elmúlt egy hónap (év) produkciója még egy tizenhatos karikát sem ér – ez a Bayern München nem sok félelemre ad okot. Nem is értem, vajon engem (a szurkolót) győzködnek, saját magukat pumpálják, vagy a Schelkét akarják megdumálni a történelmi veréseket hozó szezon végén. 
 
Ez utóbbi nemigen fog menni. 
 
A Schalke fikázásával államkincstárakat lehetne megtölteni, de valószínűleg a liga össze csapata közül a Schalkéba szorult a legtöbb tartás, amit ebben a szezonban külön is igazolnak. A nagy nekibuzdulásnak fájó vége lett, újabb edzőbukta, a szezon végére mégis megemberelték magukat, elsimították az öltözői feszültségeket és most úgy tűnik – ami erre a legritkább esetben fordul elő – együtt van a csapat-edző-vezetés szentháromság. Mike Büskens, Youri Mulder és Oliver Reck kilenc meccse veretlen, a játékosok értük is játszanak, mert jólteljesítés esetén ez a trió maradhat jövőre is a padon. Csikorgó fogak, ökölbe szorult kezek, kidagadó erek - világ proletárjai egyesüljetek. Ez a különbség egy bányász és egy Hanza kereskedő között.
 
Nem látom okát, hogy félve utazunk Münchenbe, nincs mitől tartanunk – mondja Büskens, és semmi okunk, hogy ne higgyünk neki. A Schalkénak meg pláne fél oka sincs, hogy ne tegyen keresztbe a Bayernnek, a liga legjobb védelmével (huszonhét gól), fegyelmezettségével, legjobb arányban megnyert párharcaival és feltámadó vezéregyéniségeivel egy pontra bőven jók lehetnek. Különösen úgy, hogy a Bayern keretében változatlanul egy csatár van, Klose sérülése a bajnokságba kerülhet – ezen pedig nemcsak Klinsinek, de Hoenessnek is bőven lesz mit agyalnia.
 
Luca Tonira és Ribéry-re külön készülünk. El kell szívnunk a levegőt a Bayern elől, zártan védekezni és gyors kontrákat vezetni – folytatja Büskens, és valóban. 
 
Borussia Dortmund–Hamburg 2-1
Úgy tűnik, a Hamburgot saját szereplése temeti maga alá. A bajnokság, a hazai és a nemzetközi kupa módszeresen tizedeli a keretet, ami még elviselhető lenne, ha nem érintené Petrics játékát, aki megint kidőlt két-három hétre, miután Naldo nyolc öltéses sebet trancsírozott a sípcsontjára. Pitroipa, Jansen és Demel is kétséges, a HSV pedig nem egy meccs eldöntését köszönheti a fenti játékosoknak.
 
Klopp – akivel csak Magath és Veh versenyezhet az év edzője díjért – még veretlen otthon, a BVB kiváló formában és szinte teljes kerettel mehet neki a derbinek és abban is biztosak lehetünk, hogy bár a klubvezetés kerüli az UEFA kupa lehetőségének kérdéskörét, Klopp lesz az utolsó, aki erről lemond és Hajnal Tamás is üzenhet a kritikusainak, hadd legyen félig tele az a nyomorult pohár. 
 
Cottbus–Wolfsburg 0-2
A Wolfsburg valószínűleg nem nyerhet az idők végezetéig, de nehéz olyan forgatókönyvet elképzelni, mely szerint épp most veszítenek pontot. A Cottbus törvényszerűen a saját tizenhatosára fog szorulni – bár ezzel nem biztos, hogy a legjobban járnak a vendégek – de ezzel csak a Magathék dolgát tudják megnehezíteni. Ha területet hagynak, Grafite a kapuig szalad, ha nem, akkor Dzeko fejel be egy szögletet. Így vagy úgy, a takaró mindenképp rövid lesz. 
 
(…) kinek van szíve begyötörni a győztes gólt az utolsó percben, ki tudja seggen csúszva javítani a csapattárs legnagyobb bakiját is, kinek van egy jó szava a másikhoz a kimaradt ziccer után. És persze kinek van több nyerő embere – idézzük saját magunkat, és eddig a Wolfsburg tökéletesen mondja a leckét, de nem hallgatjuk el, a Leverkusen ellen ehhez már a biró sporttárs jóindulata is kellett. 
 
Bayer Leverkusen–Karlsruhe 2-0
Hannover–Köln 1-1
Stuttgart–Eintracht Frankfurt 3-1
Werder Bremen–Bochum 3-1
Mönchengladbach–Bielefeld 2-1

71 komment

Címkék: német bundesliga h beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr911085867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.25. 16:41:39

"vajon engem (a szurkolót) győzködnek, saját magukat pumpálják, vagy a Schelkét akarják megdumálni a történelmi veréseket hozó szezon végén. "

mivel az első opció már szinte lehetetlen, így 2. és 3. szavaznék

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.25. 17:02:35

van egy álmom.

ebben az álomban szarrá bassza egy elefánt Fandelt.

a wolfsburg előző heti győzelme után ez azért már kicsit sok, de nyugi, én is tudom, hogy fújnak a Bayernnek.

Podolski pontosan 7 percig volt motivált.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.25. 17:09:06

@mocsing: a melegítés perceit is beleszámoltad?

amúgy meg ez sem a Fandelen múlott.
Nekem az az álmom, hogy valaha még látok egy középszerű és nagypofájú játékosoktól mentes Bayernt ...tán vannak még csodák, és összejön :/

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.25. 17:22:14

@Basti: mi nem Fandelen múlott?

hogy nem zavarta le a picsába Jonest, miután állbabaszta Bommelt. az Fandelen múlott. és még lenne pár dolog, amit fel tudnék sorolni.

az, hogy még így is kellett volna legalább egy gólt rúgnunk, az nem rajta múlott, de nem is ezért akarom seggbebaszatni egy elefánttal.

BruceWayne 2009.04.25. 17:40:52

nem igaz hogy a leverkusen megint nem nyert otthon... soha többé nem teszel rájuk, legalább is idén tuti

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.04.25. 17:43:22

ELVETTÜK AZ ARROGANZ ARENA SZÜZESSÉGÉT!!!!

Woooooow!

Fandel meg tényleg egy buzi fasz!

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.25. 17:59:36

még az a szerencse, hogy lassan vége a szezonnak...és ezzel el is mondtam mindent :/

BruceWayne 2009.04.25. 18:00:47

arroganz :-D

ez jó. ezt a klinsmant amúgy még mindig nem akarják elzavarni? azért csak megérdemelné hogy a szezonzárás előtt elhajtsák.

nadivereb 2009.04.25. 18:48:39

@Nerazzurri: Most miért? Amit ígért, azt valószínűleg megtették. Harcoltak meg haraptak (hogy mikor és mit, az most nem tartozik ide). Azt nem ígérte, hogy jól játszanak és - horrible dictu - még nyernek is...

agymosott 2009.04.25. 19:26:05

veh mint az év edzője? : DDDD

kroos 2009.04.25. 19:42:37

Heinrich...setak multhéten szélsöt játszott......most éket.......Langkapf milyen golt löT,,,?

Fandel szarjon sünt.

Lojzi_ 2009.04.25. 20:16:41

Jones kiütéses sikert aratott MVB ellen a ki a nagyobb paraszt versenyben.

Én gratulálok a Schalkénak, megérdemelték a győzelmet, nem a bírón múlt.
Az azért nem kérdés, hogy melyik csapat játszott 120 és melyik 70 százalékon.

Én már a Barcelona ellen is azért szurkoltam, hogy egyel több gólt lőjenek, mint amennyi még nem kerül Klinsi állásába.
Ezentúl minden meccsen elnézőbb leszek egy vereséggel, ha attól Klinsmannt távolabb kerül a szerződésének a kitöltésétől.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.25. 20:19:18

@Lojzi_: Ezen jó eséllyel túl vagyunk, nem tudom elképzelni, hogy Klinsmann maradjon. Minden szempontból megbukott.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.25. 20:53:05

olvastátok a nyilatkozatokat??
a Klinsiét meg van Bommelét ...MUHAHA xD

Vul-Kahn 2009.04.25. 21:53:48

Ebből a fordulóból eddig csak a Hoffenheim-Herthát láttam, így a Bayern meccsével nem is szeretnék foglalkozni. Az eredmény mindenesetre megerősít abban a hitemben, hogy a München kurvára nem érdemli meg a bajnoki címet. A problémák (Klinsmann, Lell, Ottl, a játékvezetés, stb.) mindenki előtt ismertek, erre nem is szeretnék kitérni. Viszont az, hogy ez az irgalmatlan fos Berlin már megint a 2. helyen áll, ez vmi egészen undorító. Megint 0 játékkal szereztek 3 pontot, ugyanúgy szarrá mákolták magukat, mint a Leverkusen elleni 2 meccsükön, az őszi Hamburg ellenin, az őszi Hoff ellenin meg a tavaszi Bayern ellenin, ahol sajnos Lell is velük volt. Most meg megkapják a Brémát olyankor, amikor azok kurvára leszarják már a bajnokságot, meg az atomjaira hullott Hoffot. Ez a csapat szénné égetné a német focit a BL-ben, de mint idén is láttuk, az UEFA is túl nagy feladatot jelentett számukra. Még egy walesi csapatot (amelyik Angliában kb a negyed, ötödosztályban nyomná) is csak egy 2-0, 0-0-lal sikerült kiejteniük, úgy, hogy a favágók egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, kapufáig is eljutottak. Ehhez képest úgy néz ki, se a Schalke, se a Dortmund nem lesz ott jövőre Európában, és a Brémának is izgulnia kell. Szégyen.

Vul-Kahn 2009.04.25. 21:58:15

A másik, amin felbasztam magam, az a Karlsruhe győzelme. Ez a csapat, amelyik Isten tudja mennyi ideig nem volt képes gólt rúgni, a forduló után 1 vagy 2 pontra lesz az osztályozós helytől. Hová jutott a Bundesliga, te jó ég....... :fejét fogó szmájli:

Matfu 2009.04.25. 22:04:35

ez tök jó: 'readonly' üzemmódban olvasgatok, hát egyszer csak megkapom admin-státuszt., vagy mi.
tik is?
na kit tiltsak ki egy hétre?
:-))

Glory 2009.04.25. 22:10:27

@Vul-Kahn: azert amostani goljuk nem volt gyenge. mondjuk a szandek a szereles volt a kaputol 40 meterre, de hat bepattant. ez van :)

Glory 2009.04.25. 22:11:22

@Vul-Kahn: azert amostani goljuk nem volt gyenge. mondjuk a szandek a szereles volt a kaputol 40 meterre, de hat bepattant. ez van :)

Glory 2009.04.25. 22:12:11

ez csak azert ment 2-szer hogy a bundasliganal is legyen 20 hozzaszolas ;)

2009.04.25. 23:59:17

heinrich: "Klopp – akivel csak Magath és Veh(?) versenyezhet az év edzője díjért "

(?) A komplett Bayern-vezérkar orcájára lecsapni készülő ordas nagy pofon gyanánt érik bennem a gyanú, hogy a svábokon-éppen a mostanság élen loholó farkasok által-vett ánuszrepesztő erőszak következtében november végén, hold-körüli röppályára állított Veh Ármin úr helyett, a megmentőként érkezett, s akként is ténykedő Babbel nevét kívántad billentyűzetvégre kapni. Úgy van-e?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.26. 02:01:33

@Isarsturm: nem, ez amolyan tréfa volt, iróniával vegyes szarkazmus, aláírom, talán nem a legjobb fajtából.

Oarbeaskoa 2009.04.26. 07:45:21

@Isarsturm: Marcel Proust mondat-szerkesztési tanfolyamokat vehetne tőled regényfolyamának folytatásához. A fantáziádból meg Tim Burton is meríthetne.
@heinrich: Egy jó kis irónia meg szarkazmus mindig jól jön :) Miért is járok én ide, erre a blogra ! :))

kroos 2009.04.26. 11:29:43

a stuttgart hajráját nézve nem kis deja-vu-m van...

Vul-Kahn 2009.04.26. 12:00:53

@kroos: gondolod, hogy bajnokok lesznek?

lezsolt 2009.04.26. 12:57:47

Szerintem 2 hét múlva a Stuttgart-Wolfsburg döntő jelentőségű lehet. A Bayern meg nehogy véletlenül megint lemaradjon a BL-ről.:)

füligjimmy77 2009.04.26. 13:07:47

Tegnap ebédre ettem egy jó túrós csuszát vörösboros marhalábszárral, aztán bekapcsoltam a varázsdobozt, és Léderer kellemes kappanhangjának duruzsolására elszundítottam. Mire felébredtem, azt láttam, hogy Bayern soha úgy nem küzdött, mint most, még annál is többet tettek a sikerért, harcoltak és haraptak, ez elég is volt a szűk veréshez. Hűha...

lezsolt 2009.04.26. 13:12:12

Tegnap nem is Léderer volt.:)

kroos 2009.04.26. 13:36:08

@Vul-Kahn: Nem tudom de 2 éve is igy volt.Nézd meg honnan jöttek fel akkor is és most is.a csapat gerince meg szinte ugyanaz.Senki sem beszél róluk pedig sokkal jobb csapat szerintem mint a wolsf.
Akkor az utolsó 18 meccsükböl csak 1-et vesztettek és no lám a brema ellen 4-0 ra kaptak ki mint most.minden egybevág.

Vul-Kahn 2009.04.26. 13:52:23

@kroos: Az a Stuttgart nagy baja, hogy nincs egy normális csatár Gomez mellett. Amúgy szerintem is erősebb a keretük, mint a Wolfsburgé, főleg a középpálya. Bár Misimovic most úgy teljesít, hogy egyáltalán nem jelent nekik problémát az, hogy a középpálya többi tagja leginkább csak a favágáshoz ért. És náluk megvan a 2 normális csatár, ez lesz a döntő. A Bayernt én már leírtam, ami a bajnoki címet illeti. Írtam már korábban is, hogy remélem ők végeznek a BL-selejtezős helyen. A Hamburg meg lehet, hogy trófea nélkül marad az év végén, és még a BL se lesz meg. Sajnálnám.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2009.04.26. 14:46:43

@Matfu: nem tok irni neked, mert rossz emilcimed van itt megadva a profilodban, de dobhatnal egy mail a support kukac blog.hu-ra, koszi.

avenger13 2009.04.26. 18:11:20

szerintem a schalke nem nyert megérdemelten, az ilyen meccsek után osztanék -pontokat mindkét csapatnak. Egy szögletből szereztek egy gólt, egyébként se előtte se utána nem csináltak semmi, a szöglet és a gól a Demichelis Ottl párosnak köszönhető. Nem tudom minek kell történnie ahhoz, hogy Klinsmannt elzavarják a fenébe. Igen Klose sérült, de Podolski mit keres a pályán? a 7 percet is sokallom. Ottl hogy lehet kezdő, akkor ha Basti nem is, de sokkal inkább altintop, vagy borowski. egy védekező csapat ellen 3 védekező középpályással felállni röhej. le kéne szokni a 16ostól a félpályáig passzolok vissza stílustól, és legjobban azon húztam fel magam, hogy a meccs nagyrészében a védők álltak a félpályánál előrerúgták valakinek a labdát, aki visszarúgta tök ugyanannak. a kaput nem tudjuk eltaláni lövésből, max középen. Neuernek nem is igazán kellett nagyot védenie. remélem klinsit elzavarják a fenébe. A csapat meg nem küzdött szart se. Csak a rohadt labdát passzolgatták egymásnak. A bíró tényleg hülye de nem hiszem, hogy ezen múlott.

nekem is van egy kis deja vu érzésem, de nem hiszem, hogy ők lesznek a befutók.

2009.04.26. 18:44:59

De hát Rangelov..xD

2009.04.26. 18:47:10

De hát Skela..xDxD

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.26. 18:47:47

Hát ez kellemetlen. Nem mondom, hogy nagy volt a Wolfsburg arca, csak kicsit lazábban vették - egyet úgy is berúg valaki, aztán jó lesz. Nem lett, az első félidőben el kellett volna dönteni.

kroos 2009.04.26. 18:55:22

Léderer is olyan mint Heinrich, mindig annak drukkol aki épp szorongatja a Bayernt, ez volt tavaly a hoffenheim most a wolsfb. és évekkel ezelött a brema....de most a 2. félidöben ö is elismerte hogy a cottbus fasza volt,és sok lett volna a jóból hogy megint megusznak egy 11-est a kis buzi magathék.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.26. 19:02:12

'Léderer is olyan mint Heinrich, mindig annak drukkol aki épp szorongatja a Bayernt' - ??? ha te mondod, toni

A bíró kretén, ezt semmiképpen sem ítélhette volna, de hogy egyértelmű tizenegyes volt, az elég nagy túlzás. A rossz bírók megadják, a jobbak meg nem, a csákónak eszébe nem volt futni a labda után, megtolta, és már egy lépéssel korában dobta magát. Nem mondom, Dzeko pont így csinálta volna, de ezért tizit adni simán gagyi.

kroos 2009.04.26. 19:04:59

@heinrich: Az a röhej hogy kivül látták,...és látszik hogy nekik sincs akkora farkuk mint hiszik.
Mi leszünk a bajnokok,még mindig biztos vagyok benne.

értelmetlen_nevű 2009.04.26. 19:18:34

@kroos: A barcelonai odavágó előtt is írtad hogy biztos vagy benne hogy nem kapunk ki :)

Szerintem jelenleg semmi nem ártana többet a Bayernnek a bajnokság megnyerésénél.

Gyökeres változásokra van szükség.

kroos 2009.04.26. 19:25:12

@értelmetlen_nevű: Igen.
És biztos voltam benne hogy
-86-ban vb-t nyerünk
-90-ben hollandia lesz nyeri a Vb-t.
-92-ben stoickové lesz az aranylabda
-94-ben az olaszok kiesnek a csoportból a vb-n
-95-ben Bl-t nyer a Bayern
-98-ban a franciák cantona,papin és ginola nélkül semmit sem fognak elérni
-2000-ben hogy a reál nem indulhat következö szezonban a Bl-ben.
-2002-ben a német válogatott világbajnok lesz
-2003-rooney-böl sosem lesz futbalista
-2004 adriano egyszer elnyeri az aranylabdát
-2006-argentina yneri a vb-t
-2009 nem kapunk ki barcelonába

értelmetlen_nevű 2009.04.26. 19:32:41

@kroos: ez jó :)

Egyszer én is írok egy ilyen listát.

avenger13 2009.04.26. 19:56:54

na akkor megint nem dőlt el semmi. szerintem senki nem lesz bajnok, majd kisorsolják.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.04.26. 21:18:53

@Lojzi_: "Jones kiütéses sikert aratott MVB ellen a ki a nagyobb paraszt versenyben."
Ilyen nincs, axiómákkal nem vitatkozunk. A mai foci Roy Keanje, van Bommel a legnagyobb patkány. Lásd Barca meccs.

heinrich: Hol van már a hoffenheimi cikk? :)) Együtt nyerünk, együtt vesztünk, ez a csapat ismérve.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.04.26. 21:25:11

Egyébként érdekes, hogy Adler végigmegy ugyanazon a folyamaton, mint másfél éve Neuer, szinte ugyanolyan gólokat kap.
Neuer ezért a 3-4 hibáért kapta a teljesen alaptalan "zseniális, de gyakran bakizó kapus" címkét.

Kíváncsi vagyok, hogy Adler teljesen középszintű szezonja után Köpkéék újragondolják-e a kapuskérdést.

rizla 2009.04.27. 06:06:07

"Klopp lesz az utolsó, aki erről lemond és Hajnal Tamás is üzenhet a kritikusainak, hadd legyen félig tele az a nyomorult pohár. "

úgy hallottam hajnal nem volt valami jó, inkább csak robotolt. mégis lenyomták a hamburgot.
lehet, hogy mégsem csak kockafejekből áll a dortmund tomin kívül? lehet, hogy akkor is játszhatnak jól csapatként, ha hajnalnak nincs nagy napja?

sörbarát 2009.04.27. 09:04:38

Cottbus lesz a bajnok :D

kroos 2009.04.27. 11:37:02

Wolfgang Stark Akit a legjobbnak mondanak nem vezetett még meccset a Bayernak.Ezt csak ugy tudom elképzelni hogy ö maga kérte ezt.
Ha nem akkor nem értem.

kroos 2009.04.27. 11:46:40

kirugták!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

shinigami 2009.04.27. 12:17:04

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
fene a szezon vegeig benazhatott volna vele a bayern :/

kroos 2009.04.27. 12:18:03

@giacinto: na persze..inkább Heynkes...BL gyöztes stb...
kár hogy 456 éves.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.27. 12:22:34

@kroos: azért a Barca ellen nem szégyen kiesni, szóval egy kicsit megalapozatlannak tartom az edzőváltást. Főleg, hogy Heynckes inkább nemzetközi kupaspecialista, amennyire én ismerem.

2009.04.27. 12:46:04

Heynckes elvileg csak a szezon hátralévő részére jött, hátha ki tud még préselni valamit ebből a garnitúrából, aztán új edző jön.. de majd meglátjuk valójában hogy s mint lesz.

Lojzi_ 2009.04.27. 12:47:39

Kein Barca. A rückrundentabellán 7. a Bayern és csak a meccsek felét nyerte meg tavasszal.
Ez akkor is édeskevés, ha csak Ottl és Lell szintűek a játékosok.
A Cottbusban ők is királyok lennének, mégis a Cottbus tudta megverni a Wolfsburhot, nem a Bayern.

kroos 2009.04.27. 12:59:12

@pancho_sanza: igy van a barca ellen nem szégyen de a hogyan-on volt a hangsuly.Ha tegnap nyer a wolsburg akkor nem rugják ki jürgent mert akkor elment a bajnoki cim de igy hogy van még esély uj motivácio kellett.Heykes igazi német ismeri a bayernt,és az ö keze alatt inkább frank is rácsuszik majd az ellenfélre mintsem autogrammor kérjen töle.

@popp: Ribeck tul van értékelve szerintem.

kroos 2009.04.27. 13:00:11

@kroos: ,,igazi német"-nem mint a buddha szobros amerikai fitneszes barátunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.27. 13:02:12

@kroos: Az biztos, hogy nem én értékelem túl, csak viccből kérdeztem.

Amúgy figyeljétek ki, hogy a végén szép sunyiban megnyeri megint a Stuttgart, már csak három pont a hátrányuk.

kroos 2009.04.27. 13:04:30

@popp: én ezt már irtam korábban.ugyanannyi pontjuk van mint nekünk,és tavaly is veretlenek maradtak az utolsó 18 meccsükön.
Egy vereségük volt a brema elleni 4-0.
Pont mint az idén.

hellmutth 2009.04.27. 13:28:36

na vegre kirugtak most van egy valodi nemet edzonk aki majd kihajtja a szart is a csapatbol

acdcisti 2009.04.27. 13:47:22

Nem örülok a döntésnek. Hatalmas lelkesedés volt Kilnsiben. Kellett a sok változtatás amit bevezetett. Kiváncsi lettem volna mire képes egy általa összerakott kerettel.
Pár ponttal többünk lehetne ha egy normális kapus véd a szezon során.
Klinsi kapott egy Borowskit, Oddot, Buttot. Az nemsok. Persze a tábornok igyis simán behúzta a bajnokságot, de inkább rá volt szabva ez a keret.
Mondjuk az Klinsi számlájára irható, hogy nem tátotta ki a száját: igenis játékosok kellenek.
Félix is ebbe bukott bele: elhitte Uliéknak hogy Ballackot pótolják csapaton belülről.
Túlságosan meg van nálunk kötve az eddzők keze átigazolások szempontjából
Véleményem szerint egy becsületes másodeddzővel Klinsmann összerakhatta volna a jövő Bayernjét (a mexikói ismét az Ő hibája). Egy kapus és egy csatár sokmindent megváltoztatott volna.
Akárhogy is fáj ki kell jelentsem: remélem nem nyerjük meg a bajnokságot. Az amúgyis az ellenfelek bénázásának lenne köszönhető. Hirtelen ismét mindent rózsaszinben látnánk, megint nem volna becsületes igazolás.
Legyünk csak harmadikok, érezzük hogy milyen fontos a bl harmadik köre a csoportbajutásért, akkor tuti igazolnánk becsületes játékosokat.
Szeretném ha Jürgen megmaradna valamilyen szinten Uli mellett, képes lenne átvenni a munkáját.

avenger13 2009.04.27. 14:37:44

először is, klinsmann fejét nem a barca elleni kiesés miatt követelték sokan. azt már mindenki kb. előre aláírta. Az 5-1 kicsit sok volt de nem is ez a legnagyobb gond. A mutatott játék, és a keretre kár hivatkozni, ezzel a kerettel tavaly kapott gól rekordot döntöttünk. Most meg 5-2, 5-1-es vereségeink vannak, ami igaz, hogy gyengébb a kapusunk, de ugyanaz a védelem sorra nyomja a röhejes hibákat, a schalke ellen passzolgatunk, nem is volt náluk a labda, de csak annyi tűz volt a játékunkban, hogy felrúgjunk a végén pár embert. Ez nem igazi csapat, és nem a keret a lényeg. Klinsmann nem tudta motiválni őket, Azért örülök, hogy idősebb edző jött, mert esetleg neki meg lesz a tekintélye, és ha elordítja magát az öltözőben tényleg összeszarja magát mindenki, és nem primadonnaként jön ki a második félidőre. a bl, kötelező, de azt szeretném végre látni, amit régebben, hogy győzni akarunk a pályán. Ennyi kb. elég is lenne. Sok sikert Klinsmannak, nem tudom, merre megy tovább, de még sokat kell tanulnia. Jelenleg nem nagy csapat padjára való. a többit meg majd meglátjuk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.27. 14:39:01

@rizla: előfordulhat, főleg egy hozzájuk hasonló csapat ellen - de megmondom őszintén, ez engem kevésbé érdekel, mint hogy mi van Hajnallal. Egy-egy kivételből egyébként még nem lesz szabály.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.27. 14:39:04

várom, hogy ki dobja be először Schuster nevét.

látod, Klinsikém, a diploma után engem se neveztek ki egyből tőzsdeelnöknek. de még inkább: látod, Ulikám, Karlom.

faszomat ebbe a szezonba.

és ha már szóba jött: egyébként utoljára Ribbeck alatt a 200-es eb alatt láttam úgy játszani a Nationalelfet, ahogy mostanság a Bayernt Klinsmann vezetésével.

avenger13 2009.04.27. 14:41:55

@acdcisti: azért szerintem nem Uli hibája minden. Donovan klinsi ötlete volt, és ő sem vált be. aztán jön majd Olic... Sokat hibázott Klinsmann a szezon során, ezt muszáj belátni. A cottbus padján sem elég a lelkesedés, az bennem is lenne. :)

avenger13 2009.04.27. 14:44:07

@heinrich: szerintem elég anyag gyűlt össze a hétvégén és a mai nappal, egy jó hosszú, provokatív bundesliga poszthoz. :)

acdcisti 2009.04.27. 15:05:52

@avenger13: Nagy változást akart a vezetőség, de adhattak volna 1-2 tanácsot a fiatal eddzőnek, pédlául Jürge-Jürgen kifutunk a csatárokból. Jürgen-Jürgen, hadd rakjunk melléd egy tapasztalt, bundesligát ismerő másodeddzőt.
Nem akarom egyedül Klinsmannt felelőssé tenni ezért a szezonért. Ennyi. Egyértelműen voltak neki is hibái, de nyakamat rá, hogy volt pár olyan dolog amibe nem szólhatottt bele. Például Rensing játszodtatása.
Mondjuk ezt tudta előre, igy vállalta el a feladatot.
Fáj hogy ilyen csúful mellésikerült az annyira akart változás. Túl sokat akartunk egyszerre.

avenger13 2009.04.27. 15:24:06

@acdcisti: persze, igazad van, csak szerintem így utólag, nem jött ki jól a csapattal. a vezetőségnek mindig is nagy beleszólása volt a játékba, rensinget, szerintem nem csak ők akarták. Lehetett volna másképp is, de abban egyet kell értenem a vezetéssel, hogy nem a bayernnél kell alapvető dolgokat megtanulni. Lehet tanácsot adni a fiatal edzőnek, de próbálkozni ennyit nehezen. Persze Uliék találták ki, hogy Klinsi jöjjön, majd meglátjuk hogyan tovább. Ha bajnokságot nyerünk Heynckes szerintem marad jövőre is, ami már nem biztos, hogy túl jó ötlet lenne.
süti beállítások módosítása