Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL-negyeddöntők: Rule Britannia

2009.04.14. 23:58 _benito

Tekergettük ainternet hangológombját, próbáltuk kitalálni, hol várhatók izgalmak a két mai negyeddöntő közül, aztán természetesen megállapodtunk a két angol tusakodásánál. Majd megláttuk, hogy Gerrard a lelátón ül, és soványmalac-vágtával befogtuk inkább Münchent, mondván, előbb lő a Bayern nyócat, mint hogy vezére nélkül akár gyenge fodrozódást is okozzon a Pool, nemhogy vizet zavarjon. Szerencsére monotónia-tűrésből nem vagyunk nagyon büfék, így még épp időben untuk meg az unalmas labdafényezést Németországban, amint visszatekertünk Londonba, éppen Fabio Aurelio készülődött szabadrúgáshoz.

Annak a kapunak a csí-je nem volt jó (sá-ja volt?), mert Petr Cech egyébként jó kapus, de ezt elég randán belepkézte. Tegyük hozzá, Aureliónak volt szőr a tökén megpróbálni nyolc csuklós busznyi távolságból is, aztán még fél óra sem telt bele, és a vörösök ijesztgetésből irgalmatlan taslik kiosztásába fogtak. Ivanovics hero-ból villain-be váltó metamorfózisának első állomása egy büntető volt, és a szünetben két fával úszott a Liverpool, azaz kiegyenlítette az összesített állást - bár a nagy szív és a bátor lélek ellenére egyetlen percig sem állt továbbjutásra.

Ha hozzátesszük, hogy Torres már túl volt egy elbaltázott zicceren, a Chelsea játékosai meg a lézengésen kívül nem sokat csináltak, ott lógott a levegőben, hogy a Pool újra megcsinálja, amit a Milan ellen már egyszer megtett. Aztán a második félidőre kijött a Chelsea is, előbb még elrontották egy helyzetüket, de aztán szinte percek leforgása alatt eldöntötték a továbbjutást – legalábbis ekkor azt hittük.

Reina bezubizarretázta a szépítést a Gonosz által uralt kapuba, majd Alex bombájával máris egyenlő volt. A hátvéd lövésénél nem tudjuk eldönteni, hogy elővegyük-e a spanyol kapust, mert tény, hogy volt benne trágya, de nem ment sarokra. Lampard góljánál már azt hittük, gázolás lesz, de mégsem, és ami ezután következett, azért bizony jár a Liverpoolnak a standing ovation. Tíz perccel a vége előtt, amikor teszem azt dél-európai sporttársaik már javában és teljes mellszélességgel lefosták volna a meccset, a Pool még ment előre, mint a veszedelem. Meg is fordították (Ivanovics így már kettőnél jár, legalábbis ha jól bogoztuk a pixelek között, hogy ki maradt le Kuytről), így igazából semmit nem számított, hogy Lampard a végén 4-4-re (nem tévedés, négy-négyre) alakította az eredményt.

Nincs is mit mondani, meg nem is kell. Köszönjük szépen, ennyi.

A Bayern és a Barcelona meccséről csak annyit tudunk, hogy mindkét gól szép volt a maga nemében, a németekénél Ribéry viccesen seggreültette azt a szerencsétlen Valdest, a Barca egyenlítését pedig legalább 8 katalán passz előzte meg, a bajor védők meg pörögtek-forogtak, mintha az lett volna a feladat, hogy ki tud mélyebb lyukat fúrni a 16-oson belülre.

Nagyon várjuk ennek az ágnak az elődöntőjét. Gondolom, nem egyedül.

154 komment

Címkék: chelsea barcelona beszámoló liverpool bl bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr251065717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisvárosi Fojtogató 2009.04.15. 09:35:51

@santinocorleone: Rosszul láttad. A Pool háromszor annyit szabálytalankodott. És az első félidőben volt az arány nagyobb.

Asidotus 2009.04.15. 09:53:24

Nagy meccs volt!
Bár azért Hiddink mesternek lesz két hét nyugtalan álma, mert a Bolton és a Pool ellen beszoptak összesen 7 gólt, akkor mi lesz a Barca ellen? Terry nélkül lyukas a védelem. A Liverpoolnál érthető, mert nekik elsősorban gólokat kellett lőni, min. 3-at és csak utána figyelhettek hátul
Szerintem Drogba gólja Reina beleérése nélkül is gól lett volna, a túloldali kapufa mellett gurult volna be, a Pepe nem ér hozzá.
Csak én emlékszem úgy, hogy a 2. gól, a tizenegyes után, a vendég tizenhatoson belül volt egy lökés, és csak utána rúgták el a labdát?
Cech régen a világ egyik legjobb kapusa volt, de mostanában (a sérülése óta) nem a régi. De Reina sem feltétlen BL-elődöntő szintű kapus, akárcsak Valdes sem. Ha kiesik a MU, akkor nem lesz egy épkézláb kapus sem a legjobb 4-ben :)

santinocorleone 2009.04.15. 09:54:59

@erizo: Én is ezt mondom. Csak a másodikban már végre le is fújták azt a kevesebbet.

d3vnull 2009.04.15. 10:14:18

Többet bizony. Mascherano és Benayoun már az első félidő elején megérdemelte volna a sárgákat. Bármilyen pocsék szart játszottunk az első félidőben lettek volna helyzeteink, de ezeket rendre falt-al gátolták meg. Ami belefér először, talán másodszor is, de tizedszer... pff...
Ashley Cole sárgalapja meg rohadt nagy szemétség, igazságtalanul kapta, ráadásul a túloldalt kétszer ilyenért ami 10szer előfordult senki semmit. Emiatt nem játszhat a Barca ellen az odavágón, ami azért vicces lesz, mert NINCS balhátvédünk.

mickeyknox 2009.04.15. 10:17:17

le a kalappal a két csapat előtt, komolyan, és egyúttal megkövetem a 'pool és blues szurkolókat, amiért ez a párosítást előre lefikáztam. gáci jól szórakoztam, pláne a visszavágón!

remélem a barca-chelsea párosítás is izgalamas és gólgazdag meccseket fog hozni. tremészetesen katalán továbbjutással! :)

undertow 2009.04.15. 10:37:30

@d3vnull:
tökmindegy, ha cash most nem kap sárgát akkor kapott volna barcelonában messiről és a második meccset hagyja ki. a kettő közül az egyiken biztos hiányzó volt, csak az volt a kérdés eddig, hogy melyiken. a spanyol rigó eldöntötte. akire egyébként olyan nagyon sok panaszunk nem lehet, mert konzisztensen idióta, mindkét oldalról megkajálta az összes látványos esést. büntetőt vagy pirosat előre vártam tőle, úgyhogy nem vágott mellbe amikor befújta.

Azazello007 2009.04.15. 10:40:05

Ha már az emlékezetes meccseknél tartunk:

Jugó-szlovén 3-3 a 2000-es EB-n. Spanyol-jugó 4-3 ugyanonnan.

Ez a tegnapi meg simán befér a TOP10-be.

neeskens 2009.04.15. 10:42:03

@d3vnull: én a Liverpoolnak szurkoltam, de azért ez egy erősen elfogult hozzászólás volt.
Szerintem lefocizták a Chelseat az első félidőben, 10szer meg át sem nagyon jöttek a félpályán, nemhogy annyiszor állította meg őket faulttal a Pool.

neeskens 2009.04.15. 10:43:40

Amúgy nálam is Top10, pedig 20 éve nézek meccset.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.15. 10:46:27

@montipájton: Viszont Abel Xavier még nem a szőke spoiler frizurájával nyomta fel sem ismertem, pedig óriási gólt akasztott.

jawbone 2009.04.15. 10:49:44

az utobbi evek egyik legnagyobb, felejthetetlen derbije, mindket meccset tekintve is-mondom ezt spanyol szurkolokent
azon kedves szakertoknek, akik most a cselszki vedelem gyengesegen lovagolnak mert masba pont nem tudnak belekotni csak annyit jegyeznek meg:
-beengedtek 3 meccsen 8 golt ez teny
-konyorgom: kozben rugtak 11et...

szegeny Czech tenyleg nem a regi, de Valdes sem epp a kapusszakma csucsa:)
Gerrard nem jatszott, ez nagy hatrany volt a Poolnak, de Terry sem, ez azert kiegyenlitette

((ja, valamelyik liverpudli vergodott mult heten hogy Mascherano-val nem kaptak volna 3 golt- hat igaz ami igaz, most nem kaptak 3at..mert 4et kaptak LOL))

Ferguson 2009.04.15. 10:52:46

@jawbone: bedobásnál nincs les, ezt használta ki volt... :)

Ferguson 2009.04.15. 10:55:26

Amúgy szerintem minden idők legjobb BL meccse az egyenes kieséses szakaszban a 2003 tavaszi manutd - real madrid 4-3 volt, ronaldo mesterhármasával. Aki látta azt a meccset, az tudja, h mindkét oldalon futószalagon jöttek a helyzetek, casillas a mezőny legjobbja volt szokás szerint a 4 bekapott gól ellenére. Számomra az a meccs maradt meg top-ként...

neeskens 2009.04.15. 10:57:21

@Ferguson: nekem meg a Liverpool-Milan 3-3, de hát ez itt már nyilván szimpátia kérdése.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.15. 10:58:20

@Ferguson: Az a meccs tényleg nagyon ott volt, állva tapsolta a dagit az Old Trafford népe.

Sladin 2009.04.15. 10:58:59

@jawbone: azért a tegnapi meccs és a sok gól onnantól kezdve borítékolható volt, hogy a pool neki esett a chelseanek... ehhez persze kellett a chelsea múlt heti győzelme. Ráadásul a poolnak igazából gólt kapni nem jelentett semmit, így a védekezés olyan szinten volt gyatra, hogy ihaj, a cél az volt, hogy 2 góllal rúgjunk többet, mint a chelsea...

jawbone 2009.04.15. 11:09:02

@Sladin:
maximalisan igy van, de ha engem kerdezel, nem bannam ha minden meccs ilyen lenne

Ferguson 2009.04.15. 11:16:01

A pool szerintem ott baxta el a tegnapi meccset (már ha lehet ilyet mondani), h amikor kuyt berúgta a 4-3-as gólt a 83. percben, akkor kicsit vissza kellett volna venniük és nem eszetlenkedni, hanem biztosra venni, h hátul nem kapnak gólt. Akkor aztán a 90. perc tájékán megindíthatták volna a végső nagy rohamot... Azért a pool-t sokkal jobb csapatnak tartom annál, mint h v csak védekezzen v csak támadjon. Márpedig tegnap csak támadott, nem védekezett. Arról nem is beszélve, h benitez a második félidő közepén feladta a meccset, márpedig ezzel a porba tiporta a pool szellemiségét. Ez egyáltalán nem jellemző az angolokra, h taktikáznak a bajnokságra, amikor ott van előtt egy fontos bl meccs. Ha tegnap teszem azt kenny daglish v akármelyik liverpooli legenda ül a kispadon, akkor a második félidőre még gerrardot is előrángatta volna. Benitez nyuszisága a pool továbbjutásába került... Én legalábbis így látom.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.15. 11:23:34

@Ferguson: valamit nagyon félreértettél, ha ezt olvastad ki a szavaimból. Everred kollégádra gondolsz talán.

Malcolm 2009.04.15. 11:27:42

Ez kész:

Április 18. Szombat: Getafe - Barcelona
Április 22. Szerda: Barcelona - Sevilla
Április 26. Vasárnap: Valencia - Barcelona
Április 28 Kedd: Barcelona - Chelsea
Május 03. Vasárnap: Real Madrid - Barcelona
Május 06. Szerda: Chelsea - Barcelona
Május 10. Vasárnap: Barcelona - Villarreal
Május 13. Szerda: Ath. Bilbao - Barcelona (Kupa döntő)

Na ezért lesz nehéz a Chelsea ellen többek között, bár a Kékek menetrendjét még nem láttam.
A Valencia és Chelsea elleni meccs között két(!!!) nap van.

Mindent vagy semmit...

A tegnapi meccs pedig igazi klasszikus volt
Nem bántam meg, hogy nem a müncheni eseményeket követtem a 2. félidőben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.15. 11:30:25

@Malcolm: Nugadtan vedd biztosra, hogy a Valencia meccset és az El Classicot is előrehozzák szombatra.

neeskens 2009.04.15. 11:34:23

@Ferguson: szerintem 2-0-nál Reinának védeni kellett volna Drogba piszkálását, meg ott csinálni azt a nyugodtabb játékot, amiről te beszélsz. Persze, akkkor nem lett volna ilyen jó a meccs.

Ferguson 2009.04.15. 11:34:58

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem, te voltál az, aki azon lovagolt, h magyarázza el neked vki, h ha mascherano a pályán van, akkor miként kerüli el a pool a három bekapott gólt. Erre mondta everred, h ha neked el kell magyarázni, h miért számít a csapatod legjobb védekező középpályásának a hiánya, akkor "nincs miről beszélni". Én így emléxem...

chrisred 2009.04.15. 11:35:16

@jawbone: "((ja, valamelyik liverpudli vergodott mult heten hogy Mascherano-val nem kaptak volna 3 golt- hat igaz ami igaz, most nem kaptak 3at..mert 4et kaptak LOL))"

Csak a nyilvántartás végett: amíg Mascherano a pályán volt, két gólt kapott a Liverpool, és egyiket sem azért, mert a Chelsea átjátszotta a középpályát.

Goyo 2009.04.15. 11:38:02

@Ferguson: Rafa feladta a meccset, mert:
- nem játszatta azt a Gerrardot, aki múlt héten betlizett, amikor sérülten pályára küldte, és messze nem volt 100%-os.
- lehozta Torrest, aki teljesen elfáradt, és az ordító helyzetét még a meccs elején kihagyta (tehát nem volt ott 100%-osan, amikor kellett volna). Ngog majdnem szerzett egy gólt, csak Essien őrült mentése akadályozta meg.
- lehozta Mascheranot, és a helyére beküldte Rierat. Aki gólpasszt adott Kuytnak. Mellesleg egyértelműen támadó csere, védekező kápé helyett egy fineszes szélső.

De Rafa nyuszi volt. Írjál még valamit! Szeretnék kacagni is, nem csak mosolyogni.

Goyo 2009.04.15. 11:40:23

@Ferguson: Mascherano kapcsán. Amíg a pályán volt, csak két gólt kaptunk. A lecserélése nem biztos, hogy jó húzás volt, de bátortalan lépésnek nem nevezném.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.15. 11:40:34

@Ferguson: de ha ráadásul így is emlékszel, akkor miért válaszoltad jawbone hozzászólására azt, amit? :/

Ferguson 2009.04.15. 11:42:34

@Goyo: továbbment a pool? Nem! Akkor rafa vmit nagyon elbaxott. Mellesleg amellett, h nyuszi volt, a védekezést sem szervezte meg. Két meccsen a pool hetet kapott a chelsea-től. Ha ez nem rafa hibája, akkor nem tudom kié, akár kacagsz, akár csak mosolyogsz...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.15. 11:42:56

tulajdonképpen én valahol sajnálom a MU-szurkereket, hogy ennyi csalódást okoz nekik Rafa, de hát az élet kegyetlen.

undertow 2009.04.15. 11:43:57

@Goyo: ne kerülgessük a forró kását, múlt héten essien zsebre rakta stevie me-t, semmi másról nem volt szó.
rafa viszont nyilván nem nyuszi, hiszen pingvin ;)

Ferguson 2009.04.15. 11:44:53

Egyébként tudom mi volt a baj benitezzel. Megint ferguson-nal foglalkozott a chelsea elleni párharc előtt, erre kiesett a pool LoooL :) A hibáiból sem tanul a spanyol úgy látszik. Hosszú távon még senki sem jött ki jól abból, ha a Főnökkel szópárbajt és pszichológiai hadviselést vívott. Ezt megtette idén már egyszer, utána a manchester 8 pontot hozott rajtuk egy hónap alatt. Megtette még egyszer, kizuhantak a bl-ből. Kíváncsi vagyok tartogat-e még idénre vmit...

chrisred 2009.04.15. 11:45:22

@undertow: És ez pont elég lett volna ahhoz, hogy a Liverpool Torres korai góljával 1-0-ra győzzön.

jawbone 2009.04.15. 11:46:07

hat azert egy ilyen parharc vegen, 4 idegenben lott golnal Rafat lenyuszizni telleg nem pitit lol

tb 2009.04.15. 11:49:10

@popp: Milan-Deportivo 4-1 visszavágó 0-4

Ferguson 2009.04.15. 11:51:25

Jóó, a lenyuszizás tényleg erős volt elismerem, de a párharcot tekintve hiddink bucira verte a spanyolt...

undertow 2009.04.15. 11:57:18

@Malcolm:
18 Apr, Chelsea v Arsenal FA Cup
22 Apr, Chelsea v Everton Premier League
25 Apr, West Ham v Chelsea Premier League
28 Apr, Barcelona v Chelsea Champions League
2 May, Chelsea v Fulham Premier League
6 May, Chelsea v Barcelona Champions League
10 May, Arsenal v Chelsea Premier League
17 May, Chelsea v Blackburn Premier League
24 May, Sunderland v Chelsea Premier League

undertow 2009.04.15. 11:59:47

@chrisred: mi, ha rafa mégis nyuszi? :s

chrisred 2009.04.15. 12:03:13

@undertow: Nem, ha a múlt szerdai meccs tényleg annyiból állt volna, hogy Essien leszedte a pályáról Gerrardot. De valójában azon múlt, hogy több támadást játszottatok ki helyzetig, mint a 2006 ősze óta lejátszott öt bajnokin együttvéve.

Glory 2009.04.15. 12:08:33

rafa nyilatkozta hogy ugy tunt gerrarddal minden ok, de a meccs elott gerrard nem vallalta. nem vallalta?????????gerrard???? valaki hazudik!!!!!!!!!!!!

undertow 2009.04.15. 12:09:57

@chrisred: de nem erről beszéltünk.

" Goyo 2009.04.15. 11:38:02
Gerrardot, aki múlt héten betlizett, amikor sérülten pályára küldte, és messze nem volt 100%-os."

erre ment a válasz, szó nem volt az egész meccsről.

chrisred 2009.04.15. 12:16:34

@glorymanunited: Meg is mondom, ki. Aki szerint Benítez ezt nyilatkozta.

"Benitez was quizzed on the absence of skipper Gerrard from his matchday squad.

"He felt something in his adductor so he wasn't available," he said. "It was an easy decision - he couldn't play."

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.15. 12:17:14

@montipájton:

Az ilyen meccsek miatt szeretem az UEFA-kupát! Pedig azt a 4-4-et pont nem is láttam. De minden évben van valami hasonló. Tavaly a Getafe-Bayern, előtte az Espanyol-Sevilla döntő, azelőtt a Middlesborough menetelése... Múlt héten meg a Hamburg-Citeh-n volt igazi kupahangulat.

@Ferguson:

Ja, ja, az nagyon nagy volt, és ne feledjük: 6-5-ös összesítéssel akkor a Real jutott tovább.

@Tika_:

Most miért, én Bedének kb. minden szavával egyetértek... :-)

@undertow:

Na igen, a Valencia nem West Ham, a Real Madrid meg nem Fulham... Ha Guardiola megoldaná valahogy, hogy mindkét fronton ki tudjon jönni ebből jól a Barca, akkor tényleg övé a Pantheon.

chrisred 2009.04.15. 12:21:26

@undertow: Minden csak nézőpont kérdése. Ha kellemesebb úgy, Essien játszotta az élete meccsét, és nem Gerrard betlizett.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.15. 12:24:34

@Csöncsön: "Na igen, a Valencia nem West Ham, a Real Madrid meg nem Fulham..."

az oké, hogy erősen megkopott a spanyol _pontvadászat_ _renoméja_, de azért EZT és épp tőled, nem vártam volna...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.04.15. 12:27:36

Ferguson: Azért otthon is sepregetni kellene nem?
Valahogy a Chelsea erősebb csapatnak tűnik, mint a Porto.

eyeofodin85 2009.04.15. 12:29:08

A fantasztikus meccs után néhány gondolatom.
Nézzük először a gólokat, Fabio Aurelio szabadrúgása megérdemli a dicséretet olyan távolságból a kapufa mellé csavarta, Cech már félúton rájött, hogy ezt nem foghatja. Volt olyan szép, mint Ronaldinho gólja az angolok ellen a vb-n.A tizenegyesre azt mondom, hogy megadható volt, hiszen látványos átfogta és a labda pont a közelbe ment el így középpontba került az eset. Drogba góljánál azért egy erős beadásba tetté bele minimálisan a lábát annyira, hogy ép irányt változtasson nagyon nagy bravúrral tudta volna kapufára tolni, Alex bombája meg olyan erős volt, hogy akkor is nehezen védte volna, ha a saját oldalára megy. Nem tetszett nekem a bíráskodás, nem a szabálytalanság volt sok, hanem szinte mindent lefújt, amit Angliában tovább engedtek volna, így hihetetlen sok rögzített szituáció lett. Hajdú B. állandóan statisztikával van megáldva, de számtalanszor hülyeségeket mond. Tegnap legalább háromszor mondta, hogy a Chelsea utoljára a törököktől kapott ki BL-ben hazai pályán 2003-ban, pedig én emlékszem egy Barcelona elleni 1-2-re 2006-ban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.15. 12:34:51

@eyeofodin85: "Nem tetszett nekem a bíráskodás, nem a szabálytalanság volt sok, hanem szinte mindent lefújt, amit Angliában tovább engedtek volna, így hihetetlen sok rögzített szituáció lett."

Na igen, aki spanyol bajnokikat néz, az ehhez már hozzászokott.

Spanyolországban sem a fetrengés sok, hanem a bírók szétfújják a meccseket. A tegnapi meccsen is valami 25-18 volt a szabálytalanság-arány. Egy átlagos angol bajnokin ez a szám harminc (sőt sokszor húsz) alatt van.

Ettől még azért nem volt teljesen élvezhetetlen meccs. :-))

Ferguson 2009.04.15. 12:41:01

@Vészmadár: miért is kéne sepregetni? Idén megnyertük az angol szuperkupát, a világkupát és a ligakupát. Ott vagyunk a bl-ben a legjobb 8 között és ma elődöntőbe juthatunk. Vezetjük a PL-t és elődöntősök vagyunk az FA kupában... Egy csapat sem állhatna ennél jobban jelenleg. Ha ma kiesünk a porto ellen, akkor elszáll egy álom, de még akkor is meglehet a PL és az FA kupa. Szal várjuk meg a ma esti meccs végét a united temetésével... Az meg, h a porto-nál erősebb a chelsea, valszű igen, de te is azt mondtad szerintem a manutd-porto előtt, h erősebb az angol csapat, aztán láttuk mi lett a vége (sajnos :S)...

2009.04.15. 12:50:07

Az első nap Ferenc nélkül és a Liverpool kiesése.... Ezt nekem így egyszerre nehéz feldolgoznom :)

jawbone 2009.04.15. 12:53:05

@Ferguson: "de te is azt mondtad szerintem a manutd-porto előtt, h erősebb az angol csapat, aztán láttuk mi lett a vége"

-nocsak te man tudsz valamit az esti meccs kimenetelerol?? xD

Ferguson 2009.04.15. 12:56:30

@jawbone: Mi van? :DDD Az első meccsről beszéltem csak...

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.15. 13:02:07

hogyhogy senki nem beszél a bayern-barcáról? én azt is néztem nagyjából, azoknak mondom akik nem látták, hogy nem történt semmi.
várható volt hogy két meccsen azért 1 gólt lő ribéry ennek a kapusnak és védelemnek, egyébként meg 60%ban a barcánál volt a labda, a gól pedig elég alázósra sikerült.
barca-chelsea nagyon kemény lesz

2009.04.15. 13:03:55

@redcard: mikor nincs 60%-ban a labda a Barcánál?:D

Az a durva, ha egy meccsen ezt lehet kiemelni a 2 gól mellett:) Ritka uncsi meccs volt:S

jawbone 2009.04.15. 13:09:39

@redcard:
egy parhuzam azert van a Pool es a Bayern kozott: mindkettonek sikerult egy felido alatt egy-egy negyest bekapni:P

undertow 2009.04.15. 13:10:29

@Csöncsön: azért a hamsters idegenben egy kegyetlen nagy derbi, mindig is az volt. gondolom egy espanyol-barca meccsre se legyintenél igy ;)
a fulham meg várhatóan a buszukat is beparkolja majd a kapu elé, meg kell majd szenvedni a legközelebbi szomszédaink feltörésével.

undertow 2009.04.15. 13:13:12

@chrisred: mert nyilván beleszakadnátok, ha elismernétek, hogy essien leradirozta a pályáról a szent liverpooli kapitányt. mondjuk nem mintha mást vártam volna a pool drukkerektől :)

mickeyknox 2009.04.15. 13:19:09

mint barca drukkert, megnyugtat, hogy cech nem úgy véd, mint 2-3 évvel ezelőtt.
ami viszont idegesít: essien, drogba, hiddink, nem feltétlenül ebben a sorrendben.

chrisred 2009.04.15. 13:24:55

@undertow: Még a szokásos elvakultságodon is túltesz, hogy még értelmezni sem tudod azt, amit írtam. Ugyanis éppen elismertem.

dann (törölt) 2009.04.15. 13:29:33

@mickeyknox: engem még Lampard is...

ZenZo 2009.04.15. 13:29:45

@undertow: na igen, Fulham. A ManU is tudna mesélni... nem egyszerű azért a szomszéddal soha. Az utóbbi időben sok X becsúszott. Lampard viszont imád nekik gólt rúgni :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.15. 13:32:41

Lucas értékelése a SkySportson: 7 (a Liverpoolból senki nem kapott jobb osztályzatot

Lucas értékelése a Mirrortól: "Occupied the Steven Gerrard role and against all expectations played well, prompting and passing.
Rating: 7"

Lucas értékelése a Setantán: 6,5 (Benayoun, Xabi és Kuyt kaptak jobbat, akik szerintem is a legjobbak voltak a Poolban)

Lucas értékelése a Sportgézán: "Az újfent pocsékul játszó, talán leggyengébb brazil futballista"

no comment

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.15. 13:34:15

@redcard:
te melyik meccset nézted??!.. mert biztos nem a münchenit

jawbone 2009.04.15. 13:35:39

az azert a Chelsea mellett szol hogy nekik nagyjabol mar elment a bajnoksag, mig a Barcanak vigyazni kell mert a Madrid ott figyel a szelarnyekban, pont a 2 BL meccs kozott
Hiddink esetleg megengedhet pihenoket kulcsjatekosainak, Guardiola annyira nem

Walmer 2009.04.15. 13:39:17

@mickeyknox: akkor tedd eléjük lampardot, aki Hiddink megérkezése óta megint kegyetlenül nyomja.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.04.15. 13:39:52

@Basti: nem folyamatosan néztem mert a másikra fókuszáltam, de mi volt a baj azzal amit írtam? a statisztika pontos (uefa.com szerint 58%), ribéry gól tényleg várható volt, a barca gól előtt 8 passz volt, egyébként meg összesen 3 lövés ment kapura, azaz nem volt igazán eseménydús.

dann (törölt) 2009.04.15. 13:40:27

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem tudok vitatkozni. Tegnap pont azért volt nagyon jó a srác, mert más szerepkörben játszott. Nem neki kellett egyedül labdákat szerezni, arra ott volt még Javi és Xabi is. Benitez ezzel húzta a legtöbbet, hiszen a Chelsea középpályás sora nem is volt a pályán az első félidőben.

Mindenki arra számított, hogy Xabi-Javi-Riera-Benayoun-Kuyt-Torres kezdő lesz. Ehhez képest 3 VKP volt berakva.

Lucas tegnap hatalmasat zsugázott. De a Poolban nekem is rendre Ő csípi a szemem, rossz nézni, amikor Riera és Lucas együtt bénáznak és így veszítjük el a drága pontokat...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.04.15. 13:45:03

Ferguson: Ehh, beborult az arcom,na mindegy, akkor részletezem:
Eddig Rafa volt a futball antikrisztusa (nem alaptalanul, mondom ezt Pool drukkerként), erre most február vége óta egyszer kapott ki a Pool (PL-t nézve nem, rúgott 25 gólt, és kapott 8-at, a Chelsea-vel szemben kétszer állt talpra tegnap vert helyzetből, rúgott 4 gólt. ÉS RAFA A NYUSZI. Perszehogy.
És igen, az első meccsen Essien levette a pályáról Stevie-t.

undertow 2009.04.15. 13:45:08

@chrisred:
nem emlékszem, hogy valaha is társalogtunk volna...

egyébként ha csak az utolsó két tagmondatot irod le akkor tényleg elismerés. a többivel együtt már nem annyira.

jawbone 2009.04.15. 13:45:28

@redcard:
szamomra a muncheni este fenypontja volt amikor Klinsi mar 1-1 utan latvanyos gesztusokkal idohuzassal vadolta Valdest..na akkor nagyot rohogtem

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.04.15. 13:45:40

Ferguson: Ehh, beborult az arcom,na mindegy, akkor részletezem:
Eddig Rafa volt a futball antikrisztusa (nem alaptalanul, mondom ezt Pool drukkerként), erre most február vége óta egyszer kapott ki a Pool (PL-t nézve csak nyert), rúgott 25 gólt, és kapott 8-at, a Chelsea-vel szemben kétszer állt talpra tegnap vert helyzetből, rúgott 4 gólt. ÉS RAFA A NYUSZI. Perszehogy.
És igen, az első meccsen Essien levette a pályáról Stevie-t.

michellewild 2009.04.15. 13:47:33

A Barca meccsről elég korrekt lett az összefoglaló, de a 4-4 az már a barátok közt szintje, csak több nyállal

Ferguson 2009.04.15. 13:50:41

@Vészmadár: értem. Mondjuk úgy is meg lehet közelíteni, h a pool háromszor is vezetett a chelsea ellen (odavágón 1-0, visszavágón 0-2 és 3-4, egyszer két góllal is) és egyszer sem tudta megtartani az előnyét...

Glory 2009.04.15. 13:52:22

@Vészmadár: en pl nem mondom hogy nyuszi. csak azt hogy feladta a meccset. igazi brit sose tenne ilyet szerintem.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.04.15. 13:54:32

Ferguson: Akkor maradjunk annyiban, hogy nem lettem volna Chelsea játékos a szünetben. Amit ott az öltözőben kaphattak....:-):-)

dann (törölt) 2009.04.15. 13:58:12

@glorymanunited: azért, mert valaki nem tud a világ egyik legjobb csapata és edzője ellen idegenben nyerni, már feladta a meccset?

3-2-ről álltak fel 4-3-ra cirka 5 perc alatt..

Nem is tudom, ki adott fel és mit? Ráadásul az "igazi britt" jelző is cukorfalat:)

A liverpool és a feladás. Na ez a két fogalom úgy 2001 óta, már Hullier edzősködése óta nem említhető egy lapon.

Goyo 2009.04.15. 14:02:46

@undertow: Nem akarok Essientől elvenni semmit. Mióta visszatért a legjobb játékosotok. Az egyetlen a csapatból, akit szívesen látnék vörösben.

capor_ 2009.04.15. 14:10:12

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

Nekem sem a kedvencem Lucas, de ezen a meccsen tényleg jól játszott, nem is tudom mire vélni azt az értékelést. Talán egyetlen kritika ami érheti, hogy a végére nagyon elfáradt... de ki nem?

Goyo 2009.04.15. 14:12:41

@glorymanunited: Ha sokszor ismételgeted, akkor sem lesz igaz. SAF feladta a meccset a Sunderland elleni meccsen Berbatov lecserélésével?! Hagyjuk már az ostobaság szajkózását!

Goyo 2009.04.15. 14:13:31

@capor_: Lucas végre a posztján játszott. Ő nem volt sosem védekező középpályás.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.15. 14:18:45

@dann:

Már többször leírtam itt, hogy Lucas NEM védekező középpályás. Hogy Rafa miért játszatja gyakran ott, kényszerűségből, makacsságból, vagy mert komplettebb játékost akar belőle faragni, nem tudom (illetve dehogynem: valószínűleg elsősorban kényszerűségből).

Lucas Xabi/Gerrard típusú játékos, legnagyobb erőssége épp azok a "defence-splitting" passzok, mint nekik. A Newcastle ellen Gerrardnak adott gólpassza nem egy kicsúszott valami volt, hanem AZ a játéka.
Épp ezért én _annyira_ nem is voltam elájulva a tegnapi játékától, bár figyelembe véve, hogy - miután a saját "szurkolói" a hátára másztak az utóbbi hetekben - a pincében van az önbizalma, és azt, hogy mire volt képes múlt héten Gerrard ugyanebben a szerepkörben, kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

Sladin 2009.04.15. 14:20:30

@dann: Emlékeim szerint Lucas alapvetően nem VKP, Benitez játszatja ott, mert Gerrardot mégsem szedheti csak úgy le a pályáról... Az ő helyére, helyettesének vették, és én tegnap láttam először a valódi posztján játszani. Ráadásul nem is rosszul. Ne feledjük a srác, a brazil bajnokság legjobbja volt [Bola de Ouro (Brazilian Footballer of the year): 2006], így került hozzánk és baromi fiatal (22 éves). Egyre többször játszik és egyre jobban. Nekem az egyik kedvencem.

undertow 2009.04.15. 14:26:20

@Goyo: fura, én is maximum egy darab liverpoolit tudnék elképzelni kékben. nyilván egyértelmű kiről van szó :)

michellewild 2009.04.15. 14:32:20

benitez is lucast dícsérte-ha ez valakit megnyugtat-vagy felidegesít

Walmer 2009.04.15. 14:37:56

@_benito: Nem tudom miért akadtok úgy fenn a Sportgézán? Egy bulvár rovata az Indexnek. Olyan, mint a Velvet, csak több benne a sport. Ennyi.

undertow 2009.04.15. 14:40:25

@_benito: ez a szintjük, nem kell olvasni őket. én nem is teszem. amig olyan bohócok dolgoznak ott, mint pl joó gabika addig ennyit lehet várni tőlük.

Sladin 2009.04.15. 14:41:55

@Walmer: mert olyan, mint az egész magyar újságírás, elferdíti a tényeket, rosszul és hiteltelenül tájékoztat.

Goyo 2009.04.15. 14:49:21

Sportgéza: a cikket az index írta. Így, ennyi. Senki nem vállalja a felelősséget az ott leírtakért.

smartdrive 2009.04.15. 15:29:05

felejtsétek már el a Liverpoolt. visszatérnek a szép 90-es évek, amikor sehol nem voltak

nasteey 2009.04.15. 15:33:52

Mea culpa, én a sorsolásnál azt mondtam, hogy akkora szar lesz ez a Chelsea - Pool, mint úgy általában. A tegnapi meccs viszont tényleg olyan, amit ötször is meg lehet nézni.

(Ez a szerencsétlen Valdes meg egyedül kijönni nem tud, egyébként hozza azt a szintet, mint a sok sztárolt kapus. Cech-nek simán több hibája van a fejsérülése óta, mint Vityának, de ha kimenne egy szavazás, hogy ki a jobb kapus, elsöprő lenne Cech fölénye... pedighátizé...)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.04.15. 15:37:47

smartdrive: te meg ronda vagy :-P

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.15. 15:47:32

@smartdrive:
hát, kicsit több az esélye annak, hogy három éven belül a united-dominanciának lesz vége csúnyán, ahogy a Pool uralmának is vége lett. Vagy úgy gondoltad, hogy a Unitedé örökké tart?:))

crouchy 2009.04.15. 16:43:56

@Ferguson: ha egyszer van egy mindent nyerő csapatod akkor örüljél neki. csöndben. nem írogatva.

crouchy 2009.04.15. 16:52:31

minden egyes alkalommal ,de tényleg mindig le lett baszva Benitez, hogy miért adja fel a bajnokságot a kupáért. most amikor van még 6(+1) forduló, és a Mu csak 1(+3) ponttal vezet, Rafá úgy döntött hogy fontosabb a bajnokság, ezért nem küldi pályára Gerrardot, hogy utűna két hetet kihagyjon. Minden más kulcsember, ott volt a visszavágon, hogy 1-3ról megfordítsák. Vezettek 2-0ra, majd egy Reina által bebénázott pöckölés hitet adot a Chelseanek, akik fordítottak, Rafa leszedte a fő DM-jét beküldött helyette egy támadó szellemű balszélsőt, majd már 3-2nél az addig egyszer, és már nagyon rég villanó Torrest lehozta. Vágott kettőt a csapat, rögtön beküldött még egy majdnem-csatárt egy védő helyére. Mégis mi a jó büdös lófaszt csinálhatott volna még??
Amúgy még a bíráskodáshoz annyit h szerintem megelpően jó és következetes volt, egyedül Skrtelnél éreztem azt, h akármi van ellene fújnak, de mondjuk ez más bíróknál is van így. Általam valaha látott legjobb meccs, méltó Hillsborough 20 éves évfordulójához.

Lencse. 2009.04.15. 20:16:03

Hali! Tegnap windózt telepítettem (ami eg ynagyon ocsmány dolog), úgyhogy nem tudtam kommentálni, pedig volt mit. Pár gondolat azért címszavakban.

1. Kéretnék minden hozzászólást kimoderálni, ami az angol focit szidja a következő két hónapban.
2. Most így a tényleges finis előtt álljunk meg egy pillanatra és szögezzük le: ennek a szezonnak két hőse már van: a Barcelona és a Liverpool. Innentől esetleg csatlakozhat még hozzájuk valaki, de tőlem ez a két csapat már akkor is kap egy virtuális serleget, ha minden meccsen bucira verik őket.
3. Tegnap Londonban iszonyú sokminden történt, többek között láthattuk, hogy mi a különbség Lampard és Ballack között (emlékezzünk a német ziccerére a második félidőben.)
4. Amikor 3:4-nél bedobásból indították a lesen álló Ngogot, akkor felcsillant a szemem, hogy pont egy ilyen góllal jut tovább a Pool. Az valami gyönyörű lett volna, ahogy a scouser gúla képe alá Hajdú Pista egyik kommentelőtársunk nevét üvölti az éterbe. :D
5. Torres pajti nem sokat focizott tegnap, de ahogy Cechnek megmutatta a bal sarkot a tizinél, az nagyon kúl volt. :D
6. Essien bazmeg! Szeriintem is a szezon egyik legnagyobb pillanata volt. Én tényleg értékelek minden ollót, oxit, sarkazást, emelést stb., de ilyen helyzetnél, így menteni FEJJEL a kapuból, az nem semmi. Miből vannak ennek az embernek az idegei?
7. Dani Alves egy face. :) Nem csak szeret, de akar is focizni. Kezdem megszeretni. Pedig.

Benito: a post címe és a videó teljesen korrekt. Köszi. :)
süti beállítások módosítása