Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Politikailag inkorrekt félóra a BL negyeddöntők keddi játéknapjáról

2009.04.08. 13:12 donnelly

Üveggömbünk a Porto két gólján kívül mindent kiválóan jelzett, így a nem rossz felvezetést követően elégedetten várjuk a ma esti kiváló főelőadás(oka)t. Ebben a szakaszban az első mérkőzéseken nem feltétlenül várja el az ember a hármas gólátlagot, így megbecsüljük ezt a keddi játéknapot, mely helyenként majdnem olyan izgalmas volt, mint a magyar-norvég Káposztásmegyeren. Mivel egy röpke órányi telefonálgatás után a szolgáltató úgy gondolta, hogy mégsem szünteti meg a szerző internetelőfizetését, és visszakapcsolta az ádéeselt, a szerző diadalittasan leülhetett a gép elé posztot írni a buta Hulkról, a pengés Gary Neville-ről és egy zsogabonítós ibér-angol párharcról.

Mencseszteri szemszögből nézve régen rossz amikor Gary Neville beállása lendít a csapat játékán, de most ez így volt, és Tevez lett a megmentő - átmenetileg. A hazaiak régen kezdtek ennyire rosszul mérkőzést, fáradtabbak voltak, mint habitang kolléga egy erősebb szerkesztőségi ülést követően, a "kikötőországiak" gyakorlatilag az első fél órában földig rombolhatták volna az Old Traffordot, ha kicsit kíméletlenebbek, de csak a vezetést sikerült megszerezniük és azt is csak a United segítségével, ugyanis a hazaiak képesek voltak tíz másodperc alatt kétszer is eladni a labdát védekező harmadukban (először Cé, majd Evönsz), és ezt Cé Rodriguez szép góllal hálálta meg.

Pomádinhóéknak állt a zászló, azonban Bruno Alves egy pillanatig úgy érezte, hogy nagyon ott szeretne lenni BL-köcsögválogatottunkban (ha lesz olyan), és kiugratta Rooneyt, aki elegánsan pörgetett az elfekvő Helton fölött a célterületre, így kialakítva az első félidő végeredményét. Bruno néhány hajmeresztő megoldása ellenére, a továbbiakban olyan szorgosan tette a dolgát többek között kurvapeCéronaldó rovására, hogy köcsögválogatottunk játékosmegfigyelőinek netoszába nem az ő neve került, hanem Hulké. Elhisszük mi, hogy az olívaolajon és sózott heringen hízlalt portugál védők ellen igen hatásos a Sherman tank eleganciáját egy Caterpillar exkavátor erejével és egy Pamplonát nem túlélő bika intelligenciájával ötvöző támadó erőszakossága, de ezen a szinten már viszonylag kevésre elég az, hogy megfogjuk a labdát és izomból elkezdünk vele rohanni az alapvonal felé, lesz ami lesz... Természetesen nem is lett semmi a Mokány próbálkozásaiból, mert a Vidic-féle rosszarcúak pont az ilyen tuskókba szeretik vágni a fejszéiket, és O'Shea meg Evra legrosszabb pillanataikban sem tudnak olyan hülyék lenni, hogy felüljenek a brazil válogatottba követelt (muhaha?) támadó nem létező szellemes megoldásainak.

Második felvonás. Helyszín: ugyanott, Alexander a színpad szélén magában: "Nem is tudom, mért vagyok szomorú - Unom már ezt és unjátok ti is."
(Alexander el, seregek be.)

A második részre a vendégek érezhetően elfáradtak, de lehet, hogy tudatosan is visszavettek az első félidőben produkált csapásszámból - ez az, amit nem tudunk, de vélhetően Jesualdo Ferreira is észrevette, hogy a United még mindig nincs formában, és meg lehetne nyerni a meccset. De nem láttunk további portugál rohamokat, inkább a hazaiak próbálkoztak, viszont ez nem az a lehengerlő MU volt, amit már annyiszor láttunk, inkább a visszahúzódó kék-fehérek adtak teret a játékuknak, és elsősorban az ibér védők hibáit követően emelkedhetett a nézők pulzusszáma. Egészen addig folyt ez így, amíg a sérült Evans helyére nem jött Neville, aki egyre növekvő orrától nem zavartatva tekert először középre kiválóan, de ebből Wazza még nem tudott kihozni semmit, nem úgy a veterán jobb bekk bedobásából: azt megsarkalva hozta helyzetbe a másik torzszülöttet, aki fittyet hányva az argentín válogatott Irapuatójára megszerezte a vezetést. Törvényszerű volt, már vártuk is - pont úgy, mint a portugál egyenlítést, ami egyébként a semmiből jött, de nem érdemtelenül. Rio játszhat a visszavágón, de elsősorban gólt kéne majd lőni, mert jelenleg a lenyaltak állnak továbbjutásra. MANCHESTER UNITED FC - FC PORTO 2-2.

A mezőny két leggyengébb csapata óriási gólokkal hálálta meg azoknak a nézőknek a figyelmét, akik az ő találkozójukat választották. Persze már önmagában nehéz kérdés, hogy az ember hisztiző Nasrit és csámpás Pirést nézzen-e, vagy annyi hajfixáló habot és waxot, amennyi Magyarország férfilakosságának éves fogyasztását teszi ki, de annyira lebilincselő volt az első húsz perc az Old Traffordon, miközben még a norvégokat is aláztuk korongban, hogy csak néha volt időnk odapillantani a sztrímre, de azt láttuk, ahogyan Marcos Senna 20 méterre Almunia kapujától teljesen üresen átveszi a műbőrt, és kanyargós-íves Shongoku-lökettel irt ki minden életformát az Arsenal ketrecének bal ferső sarkából. Mintha ez még nem lett volna elég az Arsavintól ugyebár, meg egyébként is férfiasságától régen megfosztott L'Ágyúsoknak, az első félidőben elveszítették két, férfira leginkább emlékeztető pályán lévő játékosukat, név szerint Almuniát és Gallast. Ebből rövid távon nem jöttek ki olyan rosszul, ugyanis Lukasz Fabianski nem kapott gólt és gyatra helyzetükre való tekintettel mi is úgy döntöttünk, hogy a hatalmas, önmagát amszterdami prostituáltakat megszégyenítő módon kínáló támadási felület ellenére sem rúgunk bele többet a londoni piros-fehérekbe, annál is inkább, mert Adebayor úgy döntött, hogy szebb gólt szerez, mint Gera Zoli a United ellen, és egy előreívelt labdát a tizenhatoson mellel átvéve ollózott be a hosszú felsőbe. Pelé sem csinálhatta volna tökéletesebben, és így most már egy kicsit elkezdett derengeni valami arról a szürreális körmondatról, amelyben az "Arsenal" a "szép" a "jó" és a "foci" szavak is szerepelnek tagadószók nélkül, de ahhoz hogy ilyesmit Arsavin BL-elérhetetlenségéből következő hiánya ellenére képernyőre vessünk, még ki kéne pofozni ezt a nem annyira félelmetes Villarrealt a BL-ből, amire van PRO, mivel továbbjutó pozícióból kezdenek Wengerék otthon, de CONTRA is, mert a sárgákat nem fogja zavarni, az Ermitázs közönsége, pláne nem egy Athénben kiharcolt továbbjutás után. Meglepő módon az fogja eldönteni ennek a párosításnak a sorsát, hogy ki focizik jobban. VILLARREAL CF - ARSENAL FC 1-1.

204 komment

Címkék: d bl negyeddöntő arsenal porto mu villarreal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr831053730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2009.04.08. 15:52:40

@Csöncsön: igen..erröl nagyvonaluan senki sem beszél...

Walmer 2009.04.08. 15:52:50

@Csöncsön: Az évnek kb volt fontosabb meccse számukra egy pár. Hogy mást ne mondjak, az Inter elleni 2. meccs.
De ha szerinted a BL címvédője összeszerta magát a bivalyerős Portótól, gondold úgy. Végül is mindössze 4-et kaptak az arsenaltól.

neeskens 2009.04.08. 15:53:33

Ja Adebayor gólja zseniális volt, illene szopkodni a faszát a sajtónak.

Walmer 2009.04.08. 15:54:20

@kroos: Aztán miről kroos? Egyébként is mi bajod van neked a MU-al?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.08. 15:55:09

@Csöncsön:

Érdekes összehasonlítani azt a statisztikát ezzel:

www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=15278/match=302802/report=st.html


Azt hiszem, nagyvonalú voltam, amikor azt írtam, hasonló volt a két meccs...

vigvik 2009.04.08. 15:55:20

@Ferguson: azt az esetet kizárólag a MU szurkolók meg a spori látta úgy, ahogy...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.08. 15:55:40

Bocsi! Forlan gólját például nem vettem kapura lövésnek.

giacinto 2009.04.08. 15:57:12

meg ugye a tét is sokkal nagyobb volt mint anno dinho bohóckodásánál. az egy szimpla agyonnyert bajnoki volt, ez meg egy knock-out meccs, vesztett állásnál....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.08. 15:58:58

@pancho_sanza: @Csöncsön:

Szóval Rooney-ét igen... :-)

Csak mazsolázgatva.

kapuralövések:

Atlético-Porto 13-12
MU-Porto 13-17

szögletek:

Atlético-Porto 2-6
MU-Porto 4-8

labdabirtoklás:

Atlético-Porto 53%-47%
MU-Porto 57%-43%

Nem látom azt a veszett nagy különbséget a két meccs között.

Ferguson 2009.04.08. 16:00:17

Itt van a hulk-tevez jelenet, 7.46-nál kezdődik

www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20090408-adebayor-ollozott-rooney-porgetett-keddi-blgolok.html

Egyértelműen látszik, h tevez nem kaszál a lábával, hanem hulk a visszahúzós csel után a bal lábával hozzáér tevez jobb térdéhez, majd összeesik. Semmiféle kaszálás nem volt, tevez egyszerűen kicsúszott a pályáról, hulk meg ah lépett volna vissza, egyszerűen "belelépett" tevez térdébe. Tiziről szó sem volt szerintem!

Strigo 2009.04.08. 16:04:09

A poszttal még úgy-ahogy, de a kommentekkel már nagyon nem értek egyet.

Rooney góljánál senki sem említi meg, hogy az nem egy elbaszott hazaadás volt. Még mielőtt a védő megkapta volna a labdát, Rooney elkezdett a kapus felé mozogni, és a hátrapassz után egyből sprintelni. Mindezt akkor, mikor a védő már körbenézett, így tudta, hogy nem fog még egyszer. Remekül olvasta a játékot, szerintem inkább nagyszerű teljesítmény volt, mint mák.

Ismét előkerült a "lefocizták a MU-t", "fél óra alatt 0-3 is lehetett volna", "eldönthették volna a meccset" sablondumák. Mindezt egy igazságos döntetlen után, amelyen mindkét csapat győzelemre játszott. Aki a bírót szídja, az meg mégis milyen alapon? Remekül vezetett, egy nagyon sporszerű meccsen (két sárga: kezezés, időhúzás).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.08. 16:06:14

@Csöncsön: Gratulálok, hogy az Atléticoban csodát látsz.Az Atlético egy fos, statisztikáktól függetlenül. Tavaly a Bolton cumiztatta le, idén a Porto. Gyakorlatilag úgy, hogy egy pillanatig nem volt esélyük a továbbjutásra a portugálok ellen. Nem tudom miket számoltak kapura lövésnek, mert kizártnak tartom, hogy a Porto kapusa 13-szor ért volna labdába.

brabham · http://mogyorod.blog.hu 2009.04.08. 16:06:58

@Strigo a divatdrukker: De azért azt belátod, hogy ez egy részrehajló hozzászólás volt tőled, ugye?:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.08. 16:09:42

@pancho_sanza:

Ki mondta, hogy "csodát látok" bennük?

Csak a kettős mércét nem szeretem. Ennyi.

Ha az Atlético játszik egy gyenge meccset a Portoval, akkor szar a spanyol bajnokság; ha a MU teszi ugyanezt ugyanúgy, akkor szerencsétlen pechesek szar napot fogtak ki, meg különben is fáradtak voltak. (Mintha a Porto elleni meccs előtt az Atlético nem játszott volna rangadót a hétvégén.)

Ez a gyomorforgató kettős mérce az egyetlen, ami ellen tiltakozom.

Walmer 2009.04.08. 16:12:52

@pancho_sanza: Tudhatnád, hogy Csöncsön MINDEN spanyol csapatban a jövő BL győztesét látja, amely ha kikap, az azért történt mert az ellenfél antifocival elrontotta az éppen aktuális spanyol alakulat festői fociját.

Strigo 2009.04.08. 16:13:18

@brabham: Persze, hogy részrehajló, csak idegesítő, hogy "0-3 is lehetett volna", közben senki meg sem említi Rooney emelését, vagy Vidic fejesét, amiket csak nagy bravúrral szedett ki a brazil kapus.
Az első félidőben a Porto volt a jobb, a másodikban a United. Senki sem nyert, csak a nézők.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 16:13:55

@Csöncsön: Sosem értettem mi alapján határozzák meg, hogy melyik bajnokság az erősebb, amikor hétről-hétre változik a helyzet. Izgalmasság, nézhetőség, élvezhetőség alapján sorolom be őket, és ebből a szempontból most tényleg szar a spanyol és kivételesen jó az angol bajnokság. De a legjobb persze a skót;)

Strigo 2009.04.08. 16:14:07

@Csöncsön: Asszem az ilyenek miatt, mint te, nincs spanyol poszt mostanában.

Woland 2009.04.08. 16:14:48

@vigvik:

www.d1g.com/video/show/?id=2771581

Az en olvasatomban: Neville otthagyja az oldalan jovo Marianot es a kozepen erkezo csatar fele mozog, O'Shea latja ezt es emiatt tolodik o is meginkabb a baloldalra. (jol latszik a fenti videon a 10. mp-nel hogy eloszor jo iranyba fordult.) O'Shea tokeletes helyzetben volt ahhoz hogy felvegye a kozepen erkezo csatart, csak mivel latta hogy Neville fejetlen csirke modjara erkezik megzavarodott, ezert kerult olyan pozicioba ahol teljesen funkciotlan volt. Mikozben Neville kollega helyen vakumban alldogalt a golszerzo.

De persze semmi sem fekete-feher, ennek a szitunak meg aztan tenyleg tobb olvasata van : )

ja, meg en sose voltam Gary Neville-fan ugyhogy biztos van bennem eloitelet is : )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.08. 16:17:04

@donnelly:

Fogadjunk, hogy nem láttad az Atlético-Barcelona, Atlético-Villarreal meccseket? Szóval nem vagy hiteles. ;-)

De a lényegben egyetértünk.


@Strigo a divatdrukker:

Ezt kifejthetnéd.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.04.08. 16:18:02

Közben rájöttem mi kroos igazi baja: nincs humorérzéke:DDD

Woland 2009.04.08. 16:19:10

@Ferguson:

ez is nezopont kerdese. kaszalas vagy nem kaszalas, szerintem Hulk sehogy sem tudott volna hozzaferni a labdahoz Tevez manovere miatt. ez pedig szerintem szabalytalanna teszi a jelenetet: az argentin becsuszott, a labdahoz koze nem volt es megakadalyozta a tamadot abban hogy megjatsza a labdat.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 16:19:53

@Csöncsön: Asszem, láttam az Atleti-Barcát, de hol van az egy Hearts-Hibernianhez képest?:)))

Ferguson 2009.04.08. 16:22:47

A visszavágón így fog felállni a United: foster - eckersley, o'shea, evans, evra - fletcher, gibson, park, nani - macheda, welbeck és nyer 2-1-re :P A többiek meg manchesterben maradnak kártyázni :D (ez nem nagyképűség, poénnak szántam...:)

Ferguson 2009.04.08. 16:25:23

@Woland: tevez akkor akadályozta volna hulk-ot, ha a pofa befelé indult volna az alapvonal mentén. De mivel hátrahúzós cselt csinált, ezért a labda eléréséhez hulk-nak visszafelé kellett lépnie. Mikor megvolt a kontaktus, tevez már félig kint volt a pályáról. Finomítok az álláspontomon, szvsz inkább volt nem tizi, mint tizi...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.08. 16:27:09

@Ferguson: (ez nem nagyképűség, poénnak szántam...:) szerintem kevés mondat jellemzi jobban a Mu nemzetközi megitélését, minthogy ezt a disclaimert egy elhivatott szurkolójuk fontosnak érezte kitenni.

:-)

Egyébként meg azt hiszem értékelnem kell Donelly nagyvonalúságát Arsenal ügyben, bár a meccsből sajna egyetlen percet sem, de még a live textet sem láttam, lvén autóban egész este :-( Minenesetre én nagyon bízom a továbbjutásban, és most már arra is látok esélyt, hogy a következő, meg az azutáni körben sem kell PL csapattal szembeszállnunk, márpedig a BL így az igazi :-DDDD

Woland 2009.04.08. 16:30:40

@Strigo a divatdrukker:

no, azert Rooney golja ajandek volt akarhogy is nezzuk. Persze zsenialis ragadozo (vagy inkabb dogevo?) oszton kell hozza, de ugy hazaadni a labdat hogy nem nezel korul es nem gyozodsz meg arrol hogy nem fogsz golpasszt adni az ellenfelnek az orbitalis hiba.

Rodriguez goljaban is nagy reszt vallalt Ceroni es Evans, de az argentinnak azert tobb tennivaloja volt meg hogy megtalalja a halot.

Ferguson 2009.04.08. 16:31:19

@morphine: jobb megelőzni a bajt :) Semmi probléma nincsen a manchester nemzetközi megítélésével szerintem. A magyar fórumközönség ellen MU drukkereinek véleménye és a manchester nemzetközi megítélése között NULLA korreláció van...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.08. 16:32:52

@Csöncsön: A spanyol bajnokság azért szar, mert aki arra jár az megszopatja a csapatait. Nagyon csúnyán és általában oda-vissza.
Soha nem mondtam, hogy a PL jó lenne, azt mondtam, hogy a spanyol csapatok olyan szarok, hogy 10 évvel ezelőtt nagyjából a mai mezőny kétharmada kiesett volna. A válság sok mindenből adódik. Főleg szakmai, demográfiai és strukturális átalakulás miatt következik be, ráadásul teljesen függetlenül attól, hogy most kiesett az Atlético vagy nem. Visszaesés van és már nagyon látványos.
Ez nem a statisztikákból adódik. odaülsz a TV elé és nézed, hogy a Villarreal statikusan támadgat és Senna nélkül egy kilátástalan semmi lenne. Ezért meg minek.
A tegnapi Arsenalt Hector Cuper Valenciája nagyjából hülyére verte volna és nem kellene statisztikákat nézegetni. Én láttam azt az Arsenalt amely minden évben döntetlenért ment a Mestallába, de sírva utazott haza. Akkoriban még megvoltak azok a helyek, ahol szarrá vertek mindenkit (Realt, Juventust, Barcelonát, Milant, Arsenalt, egyszerűen mindenkit). Sajnos nyomuk sem maradt, pedig a világ focija gyökeresen nem változott.
Miért mérnék kettős mércével bármit is? Egyszerűen nem is foglalkozom más bajnokságok csapataival, csak azzal, hogy a spanyol csapatokra nagyjából az uniformizált sz@r a legjobb szó.

Strigo 2009.04.08. 16:33:43

NST-szerzők, nektek van indexes ismeretségetek, ezt a Joó Gábort hol lehet elküldeni a k*****nnyába? Eddig is sok volt a rovásán, de ez a cikk minősíthetetlen.

ApukadHUN 2009.04.08. 16:36:52

@Strigo a divatdrukker: impresszumban biztos találsz valamit

Ferguson 2009.04.08. 16:37:16

@Strigo a divatdrukker: Én már elküldtem oda :D A nevére kattintva tudsz neki levelet írni, mint ah én is megtettem. Nem voltam finom vele :P

Ferguson 2009.04.08. 16:39:45

joogabi@mail.index.hu - ez a címe, én legalábbis ide írtam neki. Remélem elérte a haragom :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.08. 16:39:48

@Ferguson: "A magyar fórumközönség ellen MU drukkereinek véleménye és a manchester nemzetközi megítélése között NULLA korreláció van..."

Ez is jogos, utólag ki is akartam javítani amit írtam :-DDD

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 16:41:34

@Strigo a divatdrukker: @Ferguson: Ha ekkora a visszhangja, akkor már én is megnézem;)

halihalo 2009.04.08. 16:43:10

A nagy MU-ról vagy jót, vagy semmit... Ezt illene mindenkinek tudnia, aki kritikát merészel megfogalmazni egy ilyen nagy csapatról és ilyen nagy edzőjéről. Csak annyi kritika illetheti, mint Kim-Ir Szent egy észak-koreai párttaggyűlésen.. :))

kroos 2009.04.08. 16:44:54

jó én leszarom,egy biztos amit eddig is tudtam sztereotipiák meg livescore alapján nem lehet jó posztot irni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 16:48:01

@kroos: Ja, nem vettem a fáradtságot a két meccs megtekintéséhez, inkább belőttem magam, és még a tripről hazafelé félúton rátekintettem a lájvszkórra és vizionáltam hozzá vmit. A blog neve valójában lsd.blog.hu.

Ferguson 2009.04.08. 16:49:14

@halihalo: kim ir szen már halott (legalábbis hivatalosan...). Őt már lehet kritizálni... Amúgy most azt hiszed, h ezzel az észak-koreai cuccal poénos voltál, de qrvára nem...

Dani Kalifornia 2009.04.08. 16:50:39

"jó én leszarom,egy biztos amit eddig is tudtam sztereotipiák meg livescore alapján nem lehet jó posztot irni."

Ez most mire válasz? Vagy ez azt jelenti, hogy elfogytak az érveid?

Várom már a kroos.blog.hu beindulását, az NST kommentelők testületileg mennének oltani:DDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.08. 16:52:54

@pancho_sanza:

Megváltozott a foci tíz év alatt. Minden viszonylagos. Ha a spanyol bajnokság szar, akkor az egész európai foci szar, hiszen mindenféle statisztika és számítás, egyszóval mindenféle objektív mérce alapján Európában még mindig ez a második.

Nem mondom, hajlamos vagyok én is arra, hogy azt higgyem: tíz éve sokkal jobb volt az egész. De ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ez teljesen szubjektív érzés. Adatokkal képtelenség alátámasztani. Ki jobb focista, Figo vagy Cé? Ronaldo vagy Messi? Beckham vagy Rooney? Robi Baggio vagy Amauri? Ki tudja ezt objektíven megítélni?

Azt teljesen megértem, hogy egy Real Madrid-szurkoló látja a legnagyobb kontrasztot a tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest. De a nemzetközi foci már csak olyan, hogy mindig más-más nagy klub virágzik föl és agonizál. (A Real Madrid önmaga lényegéhez képest most tényleg agonizál.)

Ám hogy például az Atlético most gyengébb volna, mint amikor kiesett, azt csakis egy végletesen elfogult ítélet mondathatja ki. Sok mindent elfelejtünk, ami régen rossz volt.

Én például a 2000-es, Cúper-féle Valenciára úgy emlékszem, mint az általam valaha látott egyik legfantasztikusabb csapatra. Döbbenten látom a statisztikákban, hogy az a csapat például sima hármast kapott a Liverpooltól. Erre persze már nem emlékszünk. Mint ahogy az Houllier-t éltető Pool-szurkolók is elfelejtik a Pool sima 1-3-as vereségét a Valencia által megalázott Barcelonától az Anfielden.

Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy az emlékezet szelektív.

Szerintem nagyon jó a spanyol bajnokság, és most még jobb az angol. Ennek ellenére egy olyan csapatot, mint a Porto, senki sem becsülhet le, mert különben ráfázik, sőt talán meg is ég.

Hogy lehetne jobb is a spanyol bajnokság, az tény, és aláírom. De magunakt csonkítjuk meg, ha nem tudunk élvezni egy tényleg jó meccset, mint az Atlético-Villarreal volt (vagy annak odavágója, a 4-4...). Ezeken a meccseken annyi minden történik, ami nyalánkság, amit élvezni és csodálni lehet! Gyönyörű kényszerítők, cselek, szellemes támadások. A Villarreal tegnap is bemutatott jópár ilyet. Én nagyon élveztem a játékukat, és nem az volt az első gondolatom, hogy a három évvel ezelőtti csapatukhoz hasonlítsam a mostanit, hanem hogy micsoda egy játékos ez a Cani meg Senna meg Rossi. Szóval első blikkre csak az jutott eszembe, hogy íme, na igen, ez futballélmény.

Hispan07 2009.04.08. 16:54:04

@donnelly: lsd.blog.hu - sirály :)

hagyjátok szegény kroost, emberi nagyságát mutatja, hogy mikor semmi nem jön össze, még akkor is elhivatottan kommentál ;)

Tika_ 2009.04.08. 16:58:37

Túlírt. Persze kétségtelen, hogy a SportGézás még ennek is jóval alá tud menni.

Strigo 2009.04.08. 17:05:11

@Csöncsön: Nem fejtem ki. De ha mindig így írnál, mint az utolsó hozzászólásod, akkor senkinek nem lenne semmi baja veled.

Ferguson 2009.04.08. 17:06:14

@Csöncsön: a spanyol klubfoci szerintem is rosszabb, mint 5-10 éve. Korábban volt egy kiváló deportivo és valencia, amely felvette a versenyt a nagyokkal és a real - barca szintjén volt EU-ban. Annyi a különbség, h most van 2, max. 3 spanyol csapat (villareal talán), amelyik európai szinten "nagycsapat" a bl szereplés alapján, míg angliában van négy, amely évek óta masszívan ott van a tűz közelében. Sőt, a spanyoloknál az a 2-3 csapat az utóbbi időben inkább csak 1, a barca, mert a real nem teljesített a bl-ben, a villareal-nak meg volt egy elődöntője, a mostani sorozatban meg meglátjuk mit érnek el 1 hét múlva...

halihalo 2009.04.08. 17:08:31

@Ferguson: Nem is annak szántam, csak illusztrációnak...
Az sem poénos, inkább szánalmas, hogy mennyire el tudják kapni egyesek, ha a szent tehenükről más nem áradozva beszél... (Már, csak, hogy lesüllyedjek a szintedre stílusban...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.08. 17:08:50

@Ferguson:

Látod, milyen csalóka az emlékezet. Az a "kiváló Deportivo" valójában egyszer jutott négy közé a BL-ben. Pont úgy, mint mostanság a Villarreal.

Ezzel együtt az utóbbi egy-két évben szerintem is egy gondolatnyit visszaesett a spanyol klubfoci.

halihalo 2009.04.08. 17:14:52

Valami azt súgja, a mai LIV-CHE nem a "szokásos" 0-0, 1:1 lesz. A LIV jobb passzban van mostanság, és Hiddink is t'án mutat valamit ebben a körben.

Ferguson 2009.04.08. 17:19:53

@halihalo: kritizálhatod nyugodtan a MU-t, jogosan tennéd a tegnapi játék után. Ugyanakkor te nem kritizáltál, semmi észrevételed nem volt a meccsel kapcsolatban, pusztán patetikusan nyílvánultál meg. Azon meg, amit az indexes cikk írt a manchester united "nb1-es szintjéről", szerintem joggal háborodunk fel... Üdv neked

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.08. 17:19:57

OFF

másnak nem hülyül meg a böngészője ma délután az nst-n? állandóan fölugrál a processzorhasználat 100% közelébe, más oldalon, sőt, más blog.hu-s oldalon sincs ilyen jelenség. :(

balu11 2009.04.08. 17:24:05

@Csöncsön: a szelektív emlékezet, és az "élvezzük-mán-nézni-a-focit" elméletek helyénvalóak szerintem

a spanyol és az angol bajnokság között az a különbség (sztem), hogy az utóbbi néhány évben van 1 spanyol csapat, akitől tartani lehet Eu-ban (Barca v. Real, de nem mind2, pláne nem 3-4), a 4 angol pedig semmiképpen nem üdvözlendő ellenfél egyik csapat számára sem

tehát van Barca VAGY Real-év, miközben a bigfór csapatai szépen gyarapodnak, gyűvik egymást a bajnokságban, és igenis fejlődnek fokozatosan (a MU és a Pool egyre masszívabb és erőteljesebb, a Chelsea megbízhatóbb, egyenletesebb, az Arsenal meg egyre fiatalabb :) - de komolyan sosem kellemes ellenfél az Arsenal sem, mert igenis megvan bennük a potenciál, hogy bármikor elkapják bármelyik angol/eu. ellenfelüket)

szóval Angliában 4 csapat van (és azok mellett komoly középcsapatok, pl. Everton, Villa), Spanyolországban 1 (és annak az egynek, csak a másik elclassicosra kell figyelnie egész évben)

nincs versenyhelyzet, nincs fejlődés, sem szintenmaradás, sem összekovácsolódás

persze ez csak egy nézőpont, egy vélemény...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 17:24:41

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Egy pillanatra nekem is, talán a reklám miatt?
(Amúgy most nincs is videó...;))

Ferguson 2009.04.08. 17:25:04

@Csöncsön: "Az a "kiváló Deportivo" valójában egyszer jutott négy közé a BL-ben" - ez ugyan igaz, de sokkal figyelemreméltóbb győzelmei voltak, mint a villarealnak. Arról nem is beszélve, h ha jól emléxem éveken keresztül stabil tagjai voltak a BL kieséses mezőnyének, ami a tengeralattjárókról nem mondható egyelőre. Az a deportivo erősebb volt, mint a mostani v'real, sevilla stb.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.08. 17:32:50

@donnelly:

jól van na, tudom, hogy kicsit problémás a gépem. :-I

a reklámra látod nem is gondoltam, mert nekem blokkolva van, azt hittem ez a poll.hu-s izé.

gyanús.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.08. 17:36:13

@balu11: ennél azért egy kicsit árnyaltabb a kép szerintem, mert az, hogy nincs versenyhelyzet csak két éve van így és ettől még nem puzkkant volna ki az egész egyik évről a másikra.

halihalo 2009.04.08. 17:40:16

@Ferguson: Az egy hülye cikk, mert sajnos az NB I ez alatt van jóval. Viszont az itteni hozzászólásokból sokszor sértődöttség hangzik fel, a "hogy jöttök ehhez..."
Viszont régen nem láttam enyyire bénán játszani a MU-t. Van remény az izgalmas PL és BL véghajrára... :))

kroos 2009.04.08. 18:06:58

fu baz de jó ez a blog hogy itt az irok mindig a vegytiszta igazat irják és ha valaki megkérdöjelezi akkor az hülye....
remélem a holnapi posztot is te irod mert az azt jelenthetné hogy a következö kör benitoé meg heinriché,.Vagy ha azt is te irod akkor már meg is van gondolom.

,,zselés köcsög kis anyabaszó portugálom szarok voltak"-az eredmény meg tökmindegy mert ez bejön.

szerintem maradj a hartsnál meg a hibs-nél azokat a meccsek ugyse látja senki,igy azt irsz amit akarsz...

balu11 2009.04.08. 18:12:28

@pancho_sanza: igaz. nem is törekedtem a probléma teljes feltárására (mondhatnám, hogy helyszűke miatt, de az kamu lenne...), és konkrétan az elmúlt 2-3 évre céloztam a hozzászólásban

ez csak egy szelet persze, de szerintem jelentős

egyébként nincs szó az én olvasatomban kipukkanásról, lesz ez hamarosan sokkal acélosabb

ki kell "csak" törni abból az ördögi körből, hogy:
gyengül a színvonal (többek között a versenyhelyzet hiánya miatt) -> egyre kevesebb ideig maradnak állva a nemzetközi porondon -> jó, vagy ígéretes játékos pedig szívesebben megy Európában masszívabban vitézkedő csapathoz (+ Angliában pl. valószínűleg jobban meg is fizetik)-> új arcok, új húzóemberek nélkül nehéz emelni a színvonalon

megoldás lehet a csapatok saját fiataljainak szerepeltetése, felhozása, esetleg 1-2 fajsúlyos zseni felfedezése házon belül (és elrejtése Arsene árgus ""pedofil"" szemei elől:))

vigvik 2009.04.08. 18:15:37

@Woland: O'Shea jó helyen van, embert fog (10-es vagy hányas, nem látom a videón). Vidic emberét vette át, teljesen tudatos tolódás volt, szinte egyszerre indult meg Vidic a labdás emberre, O'Shea Vidic emberére, Gary meg O'Shea emberére. Ha Neville nem vált be, akkor középen marad 2 támadó az egy szem O'Shea-vel. Számold meg a videó végén az embereket, 3 piros, 4 kék, 3 piros a minta.

Mr.AT 2009.04.08. 18:18:16

@pancho_sanza: Nem azért, hogy b*szogassalak, de te inkább állj neki végre spanyol posztot írni, ne kommentelj. :-)

Woland 2009.04.08. 18:21:57

@kroos:

szerintem nem a megkerdojelezessel van a gond. joparan irtuk hogy nem ertunk egyet egy par kitetellel. (Hulk, Porto jo jateka, Neville, etc.) csak benned picit felment a pumpa, mint Anti bacsiban mikor a vece melle ult.

stilisztikailag amugy egy kicsit nekem is sok volt a zselezesbol, de nalam a sztereotipiak gondosan adagolva nagyon elfernek egy fociblogban ugy altalaban. izlesek es pofonok.

de, ne menj el szemelyeskedesbe lecci. vagyis gyere vissza. : )

kroos 2009.04.08. 18:33:21

@Woland: ok.a lényeg hogy Benito már tudja miért irtam korábban azt amit (remélem emlékszel beni).
Mert már akkor tudtam hogy mi készül itt.

calciomax 2009.04.08. 18:34:58

Tehát ha a lesajnált Porto x-el a NAGY MU-val akkor az csak azért volt mert a MU szar amúgy a POrto eleve szar. Ha nyer a MU akko is szar a Porto csak a MU volt jó? Nem! A MU úgy játszott ahogy hagyták ez egy felvértezett Porto volt nem egy langyos Inter, ls ha játszik az Isteni Rio F. akkor mi lett volna? A Porto nem rúg egyetsem igeaz? Miéert is? Ja mert a Porto szar....

Mr.AT 2009.04.08. 18:37:35

@kroos: Miért, mi készül itt? :-)

Dani Kalifornia 2009.04.08. 18:43:01

Javaslom kroost előléptetni "Az NST udvari bolondja" megtisztelő rangra!:)

(Kroos, te szánalmas szerencsétlen, nem látod, hogy itt mindenki rajtad röhög?:DDD)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 18:45:02

@kroos: Sajnálom, hogy csak ennyit fogtál föl a cikkből, ugyanakkor mulatságos is amit produkálsz:)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.08. 18:49:38

@Mr.AT:

popp veszi át a bundás posztok írását, állítólag.

vigvik 2009.04.08. 18:54:51

Ma estéhez nem lesz beharangozó? Bréking: Lahm is kidőlt, a Bayern gyakorlatilag B-védelemmel áll ki.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.08. 18:55:05

@kroos: te, toni, fingom nincs, miről beszélsz, halál komolyan mondom.

bög 2009.04.08. 18:55:11

@Csöncsön:

"Ki jobb focista, Figo vagy Cé? Ronaldo vagy Messi? Beckham vagy Rooney? Robi Baggio vagy Amauri?"

Cé. Ronaldo. Rooney. Baggio.

"Ki tudja ezt objektíven megítélni?"

Én.

calciomax 2009.04.08. 18:55:39

Kroos: életembe először vagyok melletted.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.08. 18:55:49

egyébként lehetnétek ma egy kicsit megértőbbek kroos-szal, képzeljétek bele magatokat az ő helyzetébe.
mondjuk én is feszült vagyok kissé, azt hiszem egy jó kis kocsimosással próbálom enyhíteni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.08. 18:59:18

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: A hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ;-).

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.08. 19:01:55

@popp: tudjuk, amit tudunk.

(nem látta valaki a szarvasbőr szivacsomat?)

Mr.AT 2009.04.08. 19:03:19

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Vihar a biliben? :-) Most aztán majd mki álmatlanul forgolódik éjszaka, hogy mi s hogy lesz... :-)

Javaslom szavazásra a következő kérdést:

"Ön szerint mi jelenti a világpolitika utóbbi 24 órájának hírei közül a legnagyobb problémát?

1. A moldovai választási zavargások
2. Az olaszországi földrengés okozta áldozatok és károk
3. Az egyelőre sikertelen észak-koreai rakétakísérletek
4. Kroos kérdőjelei az NST blog szerkesztőgárdájával kapcsolatban"

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 19:05:46

egyedül azt sajnálhatjuk, hogy nem fogjuk megtudni, mire ment volna ez a Bayern a normális védelmével.

mert ezzel a hátsó alakzattal tényleg nem tudom, mi lesz. mindenesetre remélem, h nem Lellt bassza be balbekknek, hanem Zét. az ő helyére meg Boro-t.

Butt fog egyébként védeni, Rensing pados. hogy ennek mi értelme, már megkérdezni se merem.

ebből valószínűleg elég nagy berúgás lesz. mármint részemről.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 19:07:12

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Én lehet, hogy Ószövetséget olvasok nyugtatóképpen;)

Hispan07 2009.04.08. 19:09:13

@Mr.AT: :) és mellé kapásból egy ilyet:

Ön szerint kicsoda kroos?

1. Egy zselével zuhanyzó portugál.
2. A blog.hu automata komment robotja.
3. Uli Hoeness.
4. Nostredamus, a látnok.
5. A Grincs. Esetleg Rorsach. Talán Voldemort.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.08. 19:11:51

@donnelly:

nem találtam meg a szivacsot, viszont ordítoztam egy kicsit a szomszéddal és picsánrúgtam egy kóbor macskát.

minden rendben.

Titi120 2009.04.08. 19:16:25

@mocsing:
Csak ússzuk meg 6 alatt ! :)

Nincs jó előérzetem.Eddig abban bíztam, hogy legalább Messi meg lesz oldva (már amennyire egy Messit meg lehet oldani) Lahm által, de így ...

De jó lenne kellemesen meglepődeni ma este, de jó lenne, édesistenem !

badblood 2009.04.08. 19:20:06

@Flankerr:

Remélem egyszer majd nyilvánosságra hozod a gyűjteményed amolyan NST Best of... formájában :))

Lencse. 2009.04.08. 19:20:23

Ha a Barca innen kiesik, akkor megvan az év legviccesebb pillanata. Ez biztos.

Glory 2009.04.08. 19:24:13

rooney golja szerintem is az o zsenialitasa (elfogult vagyok), amugy pedig le vagyok torve mint a bili fule :(vhogy olyan erzesem van hogy a par hettel ezelotti mindent viszunkhoz kepest most mar attol felek hogy semmink nem lesz iden. vhogy nem ertem mi romlott el az inter elleni meccs ota. addig minden ok, utana pedig vhogy csak szenvedes, hatalmas egyeni hibak. kizart hogy az oreg mondana nekik rosszat, vagy az edzesek lennenek xarok. vmi a fejekben ment el. komolyan mondom meccs utan kicsit orultem: de jo most van 4 nap a kov meccsig, az rengeteg hatha kitalalnak ez alatt az ido alatt vmit.
azert meg mindig bizok, a portonak is megszakadhat a sorozata, mi is eszhezterhetunk, mert most mintha boxmeccs lenne ez mar a 3. rankszamolas :(

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.08. 19:24:25

Az nem kérdés, hogy PL fanok lenézték a Portot, amelyik immár tizenhét meccs óta veretlen és most néznek, mint moziban. De azért simán benn van pakliban, hogy United Portoban jut tovább ( ne úgy legyen).

Azért idézném, a nagy Jose Múú egyik aforizmáját, miszerint a Sárkányok Stdionjában mindig a kékek nyernek. Mellesleg milyen vicces lenne, hogy a Csozé volt csapata a Porto verné ki az MU-t, miután az Inter kiszopott ellene.

Ma estére meg: Forca Barca!

www.youtube.com/watch?v=8b8cGhxhAsY&feature=related

Ferguson 2009.04.08. 19:35:39

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Ki ez a bohóc? Csak nem ez a kosstinha v h írja a nevét.. :)

poolfanati 2009.04.08. 19:37:04

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: a tegnapi szimpatikus játékuk miatt már a pool drukker cissokho miatt is kedvelem a portot:D

sporttárs 2009.04.08. 19:39:06

@Walmer: Szerintem a te dühödt anglomániád (legalábbis e meccs kapcsán, őszintén szóva fingom sincs, amúgy melyik csapatra vagy focira gerjedsz) legalább annyira ultragáz, mint Csöncsön latinos elfogultsága. :) Neked kb. pont annyit számítanak a tények, mint neki, nem is értem, miért vitatkoztok ahlyett, hogy haverok lennétek. :)))

Amikor egy csapat kikap vagy nem jól játszik és a szurkolói azzal jönnek, hogy "na de az ellenfél az mekkora egy fos!" - ennél kevés szánalmasabb dolgot ismerek. Fiúk, az ilyenek rúgnak oda kispályán az őket alázóknak. :))

kroos 2009.04.08. 19:58:06

5 percre leülök hirozozni itt meg cincognak az egerek..
amugy mond nektek az valamit hogy monks reatret 496 pont-arkangyal rang???

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.08. 20:02:54

@kroos: Akit az istenek szeretnek, örökre megmarad gyereknek ;-).

Hispan07 2009.04.08. 21:05:27

@kroos: vmit elgépelhettél, mert ilyen formában semmit nem mond :) de ha már unod esetleg a Heroes 3-at, nézd meg az Elven Legacy-t. most jött ki, körökreosztott, zsír.

kroos 2009.04.09. 07:05:33

@Hispan07: a monks reatret a legnehezebb pálya szerintem.
Heroes 3-at megunni? lehetetlen..

Hispan07 2009.04.09. 09:11:42

@kroos: nem monks retreat az véletlenül? amúgy jah, keresztapám se tudja megunni. persze ő óvatos duhaj, mai napig huszár nehézségi szinten tolja ;)

kroos 2009.04.09. 10:12:11

@Hispan07: huszáron?
DDD.
Én most a wogos kiegészitövel nyomom.nagyon ott van.

SimiTomi 2009.04.09. 13:09:35

@popp: Az biztos, hogy kicsit lenéztük a kékeket, én magam konkrétan sima utat láttam a döntőig idén is.
Azok meg lefociztak minket. De ennyi.
Jön még egy visszavágó, s azért ennyi leértékelt és szar meccs után egyszer el fog sülni a UTD.
Remélem, addigra az utolsó Neville is kikerül a csapatból...
süti beállítások módosítása