Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Három dolog a BL-negyeddöntők II. játéknapjához

2009.04.08. 18:20 _benito

Látva a Manchester United töketlenkedését a Porto ellen – nem kisebbítve persze a portugálok érdemeit – már óvatosabban kell közelítenünk a Barcelona esélyeivel kapcsolatban is, még ha ez Bayern a kanyarban sincs a Portóhoz képest, akkor is. A bajorokban egyébként is mindig benne van, hogy felpumpálják magukat egy-egy meccsre, bár itt most iszonyatos tudásbeli különbséget kellene semmissé tenniük. A Liverpool és a Chelsea már inkább kiegyenlített meccset ígér, a MU szerencsétlenkedése miatt a bajnoki álmok is feléledtek, két lendületben lévő csapat igyekszik majd elfelejtetni velünk a közelmúlt meccseit. Van választék.

A két angol közül nagyon nehéz választani. A forma itt is, ott is jónak mondható, a legutóbbi bajnoki fordulóban mindkettő megharcolt a győzelemért, a BL-ben pedig fajsúlyosnak mondható ellenfeleken jutottak túl (persze, más-más oknál fogva egyikük sem volt az igazából). Az egyikből a középpálya futóbolondja, a világ legtöbb három méternél rövidebb passzát elrontott játékosa, Mascherano fog hiányozni, a másikban a kiváló igazolásnak bizonyuló Bosingwa sérülés miatt nem játszik, visszatér viszont Drogba.

Feltétlenül a vörösök mellett szól, hogy eladták Riisét, míg a kékek a mókusarcú hollandus érkezése óta játszani is láthatják csapatukat, Londonban már teljesen behegedtek a Scolari által ejtett sebek. Végletes gondolataink vannak a meccset illetően, szeretnénk jól szórakozni, de nem merjük határozottan kijelenteni, hogy ez így is lesz.

A Bayernnek tulajdonképpen tökéletes ellenfél a Barcelona. Mert a látottak alapján az egyetlen csapat a 15-ből a Sporting volt, amely ellen a bajorok tovább tudtak jutni, és akkor már sokkal jobb egy Barcelona kezétől elvérezni a nyolc között, mint ha mondjuk a Villarreal bombázza szét a müncheni állásokat. A hétvégi nagyon csúnya zakó is kapóra jött, most aztán be lehet keményíteni, meg lehet mutatni, hogy ha játszani nem is, de harcolni tud a csapat.

A játékot a Barcelonára bízhatjuk, mert ők meg azt tudnak. Viszont ha nem lesz szerencséjük, azt is meg kell mutatniuk, hogy küzdeni tudnak-e. Erre ritkán szorulnak rá, most sem valószínű, hiszen a katalánoknak van talán a legdurvább csapatuk abból a szempontból, hogy vagy 6 játékos szerezhet gólt úgy, hogy az egyáltalán nem lesz meglepetés. Ezzel szemben a Bayernben van egy Ribéry, őt érdemes szorosan fogni, a többi meg csináljon, amit akar. Ezekből kiindulva nem is számítunk óriási parádéra, mi inkább a két angol tusakodására vagyunk kíváncsiak.

438 komment

Címkék: bl három dolog beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr741054363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2009.04.09. 08:48:47

4 nap alatt helyrettették a bayernt! 9 a zsákban. :)
ennyit ér az antifocitok, majom hőnesz, most emberkedjél.

Lencse. 2009.04.09. 08:49:08

@morphine: "Bajern-nem-szeretők tábora igyekszik sót hinteni a sebbe udvariasan bocsánatkérő arccal"
- Igen, ezt elég frappánsan megfogalmaztad. :D

Lencse. 2009.04.09. 08:49:39

@Kivlov: És akkor még nem is láttam ezt.

Mourinho már nem a király 2009.04.09. 08:53:05

@Vul-Kahn: Ha én lennék a bíró úgy kezdeném a Bayern meccset, hogy van Bommelnek már akkor adnám az első sárga lapot, amikor kiszaladnak a pályára. És első gyanús megmozdulásra adnám a következőt.

Lencse. 2009.04.09. 08:53:19

Jó, a bocsánatkérő arc itt nem igazán volt meg. :)

Lencse. 2009.04.09. 08:54:59

Kétségkívül van valami füligjimmys ebben a Bommel srácban (itt most nem a mi Jimmynkre gondoltam) Most már Messi is tudja, mi az a "suhi".

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.04.09. 08:55:21

@r_magpie: "Klinsmannról: még a kutyám is tudja, mit fog játszani a Barcelona, meg mire kell figyelni ellenük, és zsenialitás ide vagy oda, ennél csak jobban lehetett volna öszerántani a Bayern védekezését"
Szerintem az iden a Barca tobbszor is bizonyitatta, hogy nem eleg tudni roluk, hogy mit jatszanak, azzal meg ezt a csapatot nem lehet megfogni... Es foleg ez a Bayern nem, mert azokbol a jatekosokbol, akik most a keretben vannak, jo csapatot csoda segitsegevel lehetett volna osszehozni. Riberyvel azert egyedul nem lehet meccseket nyerni...

mickeyknox 2009.04.09. 09:08:56

jaj istenem, már megint ez a "na, majd a következő ellen kiderül, mit tud a barca". nem unjátok még, srácok? én nagyon nyugodt ember vagyok, de amikor tegnap valaki ezzel jött a kocsmában, majdnem szétbasztam a fején egy sörösüveget. pedig tele volt! :)

sörbarát 2009.04.09. 09:14:07

Klinsmann-nak még hány gól kell, h észrevegye ez nem Amerika? :)

Mondjuk legalább mostanában érdemes Bayern meccset nézni, mert szinte biztosak lehetünk hogy sok gólos lesz :D

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.04.09. 09:17:46

@mickeyknox: Nem tudom, hogy ki az aki meg mindig azt gondolja, hogy "na, majd a következő ellen kiderül, mit tud a barca", de szerintem mostm'r nagyon sok "kovetkezo" volt, nem hiszem, hogy barkinek is lehetnek ketsegei a barca kepessegeit illetoen... Sot, en is sokszor tennem azt a sorosuveggel amit te szandekoztal tegnap este:)
Viszont ettol meg a Bayern nem lesz jo csapat:)) (ami egyaltalan nem tragedia szamomra)

mickeyknox 2009.04.09. 09:20:14

@tisti: olvass el egy pár nagyszerű hsz-t feljebb. de akár az összes spanyol (khm) vagy bl posztból is csemegézhetsz. kb. november óta írogatják ezt az örökbecsűt. :D
az nevet, aki a végén nevet; spanyol bajnoki és bl serleggel a mancsában!

füligjimmy77 2009.04.09. 09:20:35

@Lencse.: :-) A visszavágón megtanulja azt is, mi az a "durr bele". Olyan, mint a suhi, csak nehezebben gyógyul :-). Amúgy em hinném, hogy Messi nagy műrepülőbajnok lenne, egyszerűen ennyivel kisebb, aztán taszajtanak rajta egyet, és inkább fordul még egyet, minthogy egyenesen pofára érkezzen. Nem olvasom végig a kommenteket, Oddo szidása megvolt már? Elvileg világbajnok, na, Vanczák Vilit se nyújthatott volna szánalmasabbat. Amit a második félidőben Iniesta is művelt vele....

gani 2009.04.09. 09:25:39

bayern ide, barca oda,ebbenm a meccsben ennyi volt. azért a fent említett 4-2 erős túlzás,nemhogy 2,de még 1 gól sem volt benne a bayern-ben. ez egy szar gárda. és klinsmann meg hiába volt jó játékosként,edzőként 0. a bayernhez kevés ő. persze, a vecséssel csodát tenne :)

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.04.09. 09:26:54

@mickeyknox: nagyon remelem, hogy meglesz a bajnoki is es a bl serleg is:D.
Ja es latom, hogy mi folyik november ota az az altalad emlitett posztokban, kb januar ota mar tenyleg szanalmasnak is tartom, hogy ilyen nehezen lehet elfogadni azt, hogy egyeruen jo a Barca es kesz :D

gani 2009.04.09. 09:28:41

ez az oddo nagyon emlékeztet engem mátyusra :) emlékeztek még rá? a fénykorára? a bajszos csank alatt ő volt a sztár..ez volt a magyar foci..csankból csak annyit lehetett látni,h mozgott a bajsza, mátyus szókincse pedig vetelkedett egy üzbég menekültével :) lehet,h oddo stílusosabb,de ugyanúgy favágó.

Hispan07 2009.04.09. 09:31:04

azért én még mindig várom, mit csinál majd a Barcelona egy erős és komoly csapat ellen

mickeyknox 2009.04.09. 09:35:03

@Hispan07: az erős és komoly csapat ezek szerint csak a top3 angol, bocsánat, pl team? vicc

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.04.09. 09:37:14

@Hispan07: jujj baszki, szerinted hol kezdodik az eros csapat?! tenyleg nyilik ki ilyenkor a bicska a zsebembe... Ezt azert csinaljatok ti szkeptikusak, hogy legyen mirol vitatkozni?! Ha 2-3 szezont igy jatszana vegig a Barca akkor is varnad, hogy mi lesz egy eros csapat ellen? :))

Mourinho már nem a király 2009.04.09. 09:44:23

@mickeyknox: Akkor felsorolnám a Barca BL ellenfeleit ebben a szezonban: Sporting, Shakthtar, Basel, Lyon, Bayern.

Ezek közül az utóbbi kettőre mondhatjuk név alapján, hogy esetleg ellenfelek lennének. Én elismerem, hogy a Barca nem tehet a sorsolásról, illetve hogy az ellenfelek szar játéka azért van mert a Barca jobb. Csakhogy akárhogy is forgatom, ezek a csapatok az európai elit közelében sincsenek.

Hispan07 2009.04.09. 09:51:36

@tisti: @mickeyknox: gyerekek, én leszarom mit untok, miként azt is, ha már szex közben is Messi fejére gondolva élveztek el, én akkor is tartom, a Barcelona saját szintjéhez képest nem találkozott még méltó ellenféllel, igazán erős csapattal - és amúgy így van, idén én csak a top 3-at tudnám ellenfélnek mondani, a többiekkel látjuk mi lett. vagy szerintetek a mostani Bayern, aki a Wolfsburgtól is 5-öt szopott vagy mondjuk a Liverpool ellen felsülő Real erős ellenfél, mérvadó csapat? na akkor meg mit pofáztok összevissza? senki a világon nem vitatja el a Barcelona érdemeit, remek csapat, remek szezon - csak megnézném, egy rendes védelemmel mit kezdenek. ugyanaz, mint a Fradi: jól elvagyunk idén az NB 2-ben, mégis kiváncsi lennék, mire mennénk mondjuk az Újpesttel, egy erősebb riválissal szemben. ez olyan kurva nagy szentségtörés?

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.04.09. 09:54:13

@Awkward: Ez igy mind igaz, de a BL mellett meg ott van a szezon tobbi resze is ugy-e (bajnoksag, kupa), es a barca stabilan jol teljesitett eddig minden fronton (a szezon felen mar reg tul vagyunk) es meg mindig teljesit... Azert amikor a szezon nagyresze le van jarva, nem mondhatjuk, hogy nem volt egy csapatnak komoly ellenfele...
A masik fontos tenyezo, ami a Barca mellett all, hogy ezt mind ugy vittek vegig, hogy altalaban a kezdocsapat 6-7 tagja sajat nevelesu jatekos (ellentetben az "eros" angol csapatokkal, ahol elvetve is alig talalunk angolt meg a kispadon is)

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.04.09. 09:56:16

@Hispan07: "a Barcelona saját szintjéhez képest nem találkozott még méltó ellenféllel, igazán erős csapattal"
Na ez ezutan sem fog valtozni :D

neeskens 2009.04.09. 10:04:02

Az tetszett a legjobban a Barcelonában, hogy tényleg fociznak elöl a szó legszorosabb értelmében.
Ahogy a riporter idézte Dani Alvest tegnap, csak kimennek és improvizálnak. Öröm nézni.

_alerob 2009.04.09. 10:06:14

Henryről még egy szó, amikor csúszott a füvön nagyban szart rá mikor hol áll meg, és láthatta ott van szerencsétlen kapus.Mikor nekiment, akkor se mondott semmit, még neki állt feljebb. Szerintem az utóbbi időbeli teljesítményét mérlegelve főleg nem engedhet meg magának ilyet. Erről ennyit.

Egyébként még semmi sincs veszve szerintem bajor részről, de hátul össze kell ezt kapni eléggé. A Bayern is tud 4et rúgni a Barcának, főleg így, hogy a fél világ szerint eldőlt a továbbjutás.Egyébként a Barca nagyon jó csapat, ez a Guadiola nagyon eltalálta a dolgokat.

vabi (törölt) 2009.04.09. 10:07:47

teljesen egyetértek, a Barca legnagyobb riválisa a bajnokságban a Real Madrid ugyebár

milyen Real Madrid ?

na azt láttuk a Pool ellen ...

otthon helyzetig se jutottak,idegenben alázták őket

és ez a 2. legerősebb spanyol csapat ,mert jó 10+ pontot vert a bajnokságban is a 3.-4. helyezett csapatokra


BL-ben meg pl. Chelsea-nak Juve után Liverpool jut, Barca-nak meg Lyon után egy olyan Bayern München, aki a Wolfsburg,Hoffenheim meg Hertha-kkal alig tudja a lépést tartani, és a végén még a bundesliga top 5 -be sem férnek majd be

szóval várom én azt a Chelsea-Barca párosítást, hogy ott is játszik szemet gyönyörködtető, káprázatos futballt a Barca,Messi fog villogni ennyit, vagy rúgott gól nélkül esnek ki

a Bayern és a Lyon védekezése is kb. ott volt ahol a Numancia meg azoknak a csapatoknak,akik 5-6 gólokat kapnak a Barca-tól
a spanyol bajnokságban
(amelyikben a Pool ellen látott komolytalan Real Madrid messze jobb,mint másik 18 csapat)

_alerob 2009.04.09. 10:11:43

"a Barcelona saját szintjéhez képest nem találkozott még méltó ellenféllel, igazán erős csapattal.
Na ez ezutan sem fog valtozni :D"

Már csak a játék kedvéért,megnéznék egy Barca meccset egy olasz topcsapat ellen, akik előszeretettel őrlik fel az ellenfél játékát és akiknek beton védelmük van. De egy Barca - Mu meccsre is befizetnék, habár szerintem a döntőig kell csak erre várni.

Tika_ 2009.04.09. 10:12:41

@kroos: "Na! elég jól tartottuk magunkat az elején majd kijöttünk a szorizásból,kb. ugyanannyi helyzetünk volt,de nem volt szerencsénk.
Nem adták meg Toni szabályos gólját és számonkérhetünk egy 11-est ribery felvágásáért.
A barcának meg bepattant minden ,náluk meg vagy valdes vagy a kapufa mentett.
Nincs lefutva semmi."

ez mekkora lol! :))))))
ha hajnali 2-kor írod, azt mondom, az alkohol beszél belőled, de hogy reggel 7kor...

A telesportos linket köszönöm, meglepően jó minőség, semmi szakadás. Azért közben azon gondolkodtam, hogy ennél még a német közvetítés is jobb volt, pedig abból egyetlen büdös szót sem értettem, és n rühellem a nyelvet...

Henry védelmében: LÁTHATÓAN őt is meglepte, hogy ennyire durvára sikerült az ütközés, és ez zavarta is. _Értelemszerűen_ azért kezdett el szenvedni, hogy szerencsétlen esetnek tűnjön, ne durva belemenésnek, mert akkor simán kaphatott volna pirosat.

Márquez milyen raffkósan nullázta a sárgáit?! ;)

sörbarát 2009.04.09. 10:16:32

@_alerob: az lehet, h bayern is tud sok gólt rugni, de most épp abban a fázisban vannak, amikor tudnak sok gólt is kapni. (2szer is egymás után)

Itt egy csoda kellene nekik, hogy a völgyből hirtelen a csúcson legyenek... pl. új edző, játékosok.

És ebből legalább kiderült, hogy a Bundás azért izgalmas idén, mert BM kaksi.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.04.09. 10:20:07

Nincs a teremtésben vesztes, csak én.
Minden ótvarsz.r BL meccset láttam ebben a szezonban és mikor kell műteni engem? Kedden! Hogy SEMMIT se lássak ebből a fordulóból...:(((
Viszont kárpótlásul már nem fázom annyira attól, hogy a Bayern-Barcelonát Münchenben fogom megtekinteni német haverok között, egyedüli Barca-szurkeszként...:)

giacinto 2009.04.09. 10:20:11

vicces volt hogy a bíró 2-2-re hozta k ia sárgákat, úgy hogy a arca szinte nem is szabálytalankodott, ellentétben a Bayern 1-2 durvaságával. :)

még Valdeznek is kellett volna egyet időhúzásért :)

ja, nem volt nála a labda :)

kroos 2009.04.09. 10:25:07

A LEGJOBB Egri vikik voltak.

-Azért jobb ha Lell játszik mert ö jobblábas ésa befelé huzo Messit jobban tudja fogni.

Lahm milyen lábas baszkikáim??????

nils_h 2009.04.09. 10:27:40

@pote: nagyon eltűntél, már aggódtunk. Az Indexen meg hatalmasat kacagtunk mi is :) Muhahahaha!

váév építők (törölt) 2009.04.09. 10:28:36

Gratula Chelsea-nek , megérdemelten nyertek, egy nagyon jó Poolt vertek meg okos játékkal. Eddig is tudtuk, hogy az angolok uralják európát, és szerintem a barcát is ki fogják verni, akármelyik is jut tovább.Szerintem nem lefutott ez a meccs, mert ha a chelsea ugyanígy nyíltan játszik egy hét múlva akkor nyerhet a liverpool londonban. 0-3 majdnem lehetetlennek tűnik, de több esélyük van, mint a bájernnek.
Ahogy néhány hete leszóltuk a Sportingot, most úgyanúgy le lehet szólni a bájernt. Ez a münchen a bl szégyene!, csak azért nem kaptak 12-őt, mert a Barca megkegyelmezett nekik. Úgy tébláboltak a németek, mint a válogatott irapuatóban.
Sajnos azt kell mondjam, hogya pool idén sem nyer semmit valószínűleg, de legalább elindult valami a mersey partján, kéne még csatár torres mellé, és jövőre tényleg bajnokesélyesek lesznek.

Ferguson 2009.04.09. 10:34:58

Egy vmit azért nem értek a barca-val kapcsolatban. Guardiola azt nyilatkozta, h idegenben még lőniük kell egy gólt és akkor biztos meglesz a továbbjutás. Ehhez képest a második félidőben mire vártak???!!! Simán ütniük kellett volna ezt a bayern-t 6-0-ra 60 perc alatt, akkor le lehetett volna cserélni a kulcsjátékosokat is. A barca a második félidőben "ölte" a meccset ahelyett, h kiszolgálta volna a szurkereit. Nem szeretem őket, de a játékukat elismerem, remek csapatuk van és örülök, h megcsapták a bayern-t. Ugyanakkor változatlanul azt mondom, h várjunk még a barca Istenítésével, amíg nem találkoznak mondjuk a chelsea-vel. Az angolok sokkal gyorsabban játszanak, mint a katalánok eddigi ellenfelei, átszaladnak majd a "művész" középpályájukon, a barca védelme meg egy nagy szám szerintem...

kroos 2009.04.09. 10:42:17

Nem az számit hány veröembered vana középpáylán,hány esseiened ballackod van,hány védövel állsz ki.
hanem hány jó futbalistád van.Tegnap is látszott ez,mert hiába a xavi,iniesta,tuore sor nem a legtrollabb de nem veszitenek labdát,és olyan magabiztosan járatják azt hogy többet ér mint 5 mascerano bescuszás,amire nekik nincs is szükség mert ugye náluk van a labda.
a tavalyi mu is jó példa erre.nem volt jobb bekkük.de nem oshea van wesbrom játszott hanem harg.Mert nem az a lényeg ki védekezik többet hanem ki a labdabiztosabb.és ezért jó a barca.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.09. 10:45:35

@rizla: köcsögösködésben nem jobb, mint Cé. a játékáról annyit írtam, h zseniális, de ez Cére is igaz. pont azért csalódás a gyerek, mert Lell valóban megette a testcselt, mehetett volna tovább, ehelyett lábat keresett, amiben eleshet.

ami vicc, az Henryt védeni ebben a szituban

Azazello007 2009.04.09. 10:47:27

@_alerob: "Szerintem az utóbbi időbeli teljesítményét mérlegelve főleg nem engedhet meg magának ilyet. Erről ennyit." -Te láttad Henry-t idén játszani?

Megjegyzem, ő az a játékos, akiről a PL-ből való távozása után még az angol riválisok játékosainak és szurkolóinak nagy része is azt mondta, hiányozni fog.

Azt meg egész egyszerűen nem értem, miért kell gyalázni ezt a Barcát; azt játsszák, amiért annak idején mind megszerettük a focit. Mondom ezt úgy, hogy világéletemben az angol fociért dobogott a szívem, de nincs PL-csapat, ami ennyire szépen és szórakoztatóan játszana.

Walmer 2009.04.09. 10:53:16

@bög:
"3. Mérei Andi mikor lett ilyen jó nő? a félidőben majdnem kicsaptam..."

Isten vagy!!!:-)

értelmetlen_nevű 2009.04.09. 10:53:41

@mocsing: Azért C. Ronaldo és Messi egészen más dimenzió köcsögség terén.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.09. 10:58:33

@nils_h:
21.42-től kosaraztam,
de a 4-0 arra már beállt :)

kroos 2009.04.09. 10:59:13

@Walmer: kár hogy megszólalt..

halihalo 2009.04.09. 11:03:44

Ezt találtam a SportGézán. Ők már tudnak valamit! :)

Bajnokok Ligája, 9. forduló
1–3 (1–1) Liverpool–Chelsea
Anfield, Liverpool, 42 543 néző | Jv: Larsen
Tj: Chelsea (3–2)

Szóval lehet nagy összegben fogadni, hogy a Liverpool 1:0-re nyer jövő héten?

füligjimmy77 2009.04.09. 11:08:55

@kroos: Általában itt szokták a jó nők elrontani..... Szerintem egy szülés játszik közre, attól ilyen telt a dekoltázs, a többit meg nem látjuk. De Bánfi a mi a túrót szakértősködik? Ő még játékosnak is egy nulla volt, edzősködésre se adta a fejét, hál'istennek. Jól áll rajta az öltöny?

Walmer 2009.04.09. 11:11:30

@rizla:
Szerintem nyugodtan visszakapcsolhatsz legalább két sebességet.
1.) Messi sem isten. ha feldobta magát, hát feldobta megát. Megesett ez másokkal is. Ettől még nem szarabb ember. Max azoknak a szemében, akik Jézus krisztust látják benne. Bár az övékében sem, hisz Messi nem csinálhat akkora disznóságot, hogy fel ne mentsék.
2.) Ha szerinted henry a sportszerűség, meg a becsületesség mintaképe, akkor vagy nem láttál Arsenal meccset az utóbbi 8-10 évben, vagy szimplán egy szánalmasan elfogult henry fan vagy. A jó Thierry ugyanis minden, csak nem korrekt, becsületes sportember. Ellenben egy kőkeményen sunyi alak. Inkább 3 Roy Keane, 2 Eric Cantona, 2 Lee Bowyer a csapatomba, mint egy Henry.

Walmer 2009.04.09. 11:14:18

@Awkward: Nem, mert olyan nem lesz. Max. az álmaidban

drani 2009.04.09. 11:19:59

@kroos:
azért ez nem teljesen igaz, mert ha olyan csapattal kerülnek szembe, amelyik jól tud védekezni, akkor hiába adogatják körbe a labdát. Azért a Bayerntől nagyon egyszerűen elszedték a labdát. Persze ettől függetlenül nagyon kemény, amit műveltek tegnap.

mickeyknox 2009.04.09. 11:22:49

@Hispan07: "gyerekek, én leszarom mit untok, miként azt is, ha már szex közben is Messi fejére gondolva élveztek el"

ne legyél már bunkó, szerintem én se voltam az.

én csak az ellen szóltam fel, hogy itt mindenki szerint az erős és komoly csapat nem lehet más, mint a három top angol csapat, meg esetleg még az arsenal. tehát mindenkinek ellenük kell bizonyítani, és ha ezt nem teszi akkor hát ügyes kis csapat, meg télleg kurva sok gólt rúgnak, meg jé, keveset is kapnak, úgyszólván alig kapnak ki, dehát mégis ugye a mu meg a chelsea... na majd ha azok ellen!
ezzel van tele a tököm, és ez ellen szóltam fel.

ja, és oké, én a barcának szurkolok, de egy kommentemben sem szopkodtam messi f.szát se a többiét.

mickeyknox 2009.04.09. 11:23:21

a mindenkit visszavontam :)

füligjimmy77 2009.04.09. 11:26:37

@Walmer: Azt hiszem, egy BL negyeddötőben Henrynek les címén tévesen érvénytelenítették egy gólját. Erre ő fut vissza, és csak rázza a fejét, hogy ez hiba volt. Az általad említett remek sportemberek, akik poénből törtek szét lábakat, hogyan reagáltak volna egy ilyen szituációban? Nem szent Henry sem, amit kap, azt általában vissza is adja,de szerintem te Tottenham drukker vagy, amivel nincs semmi gond, de ne írj objektívnek látszó hülyeségeket. Belecsúszott a kapusba, oszt akkor mi van? A kapusok meg a térdüket felhúzva ugranak a labdáért, ezért se szól senki.

Walmer 2009.04.09. 11:32:41

@füligjimmy77: Spurs drukker? Keversz Wolanddal.
Henry a legjobb Wenger tanítvány. Sunyiságból doktorálhatna. Elnézést akkor kér, mikor vezet a csapat 3-0-ra és ő rúgott a 3-ból legalább 2-t. ha nem megy neki a játék kifejezetten alattomos. Továbbá mestere az olyan szabadrúgásoknak, amikor sem a kapus, sem a sorfal nem állt fel. Mielőtt belekötsz, persze szabályosak voltak, csak enyhén szólva sportszerűtlen.Bár a Chelsea elleni egyiknél még a szabályosság is kérdéses. belecsúszott a kapusba nyújtott lábbal, aztán nagyhalált játszik. Az általam említett urak überparasztok voltak ugyan, de legalább vállalták. Nem tetszelegtek a jófiú szerepében.

Walmer 2009.04.09. 11:33:42

@füligjimmy77:
"Azt hiszem, egy BL negyeddötőben Henrynek les címén tévesen érvénytelenítették egy gólját. Erre ő fut vissza, és csak rázza a fejét, hogy ez hiba volt."

Erre meg csak annyit, hogy valszeg ordenáré les volt.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.09. 11:33:58

Henry a kedvenc nem liverpooli játékosom.

köszönöm, csak ennyit akartam. :)

_alerob 2009.04.09. 11:34:08

@Azazello007: Henry hiányozni is fog onnan, és sokkal jobban járt volna ha marad. Nem arról az időszakról beszélek egyébként. De mindegy.

A barca ebben az évben megbízhatóan jó és megérdemli a BL-t is és a Bajnokságot is. Habár még egyiket sem nyerte meg.

De amúgy, akkor röhögnék, ha a Porto vagy a Villareal nyerné meg.. :D:D

sörbarát 2009.04.09. 11:35:06

Amúgy a 2 meccsnapot nézve szerintem kijelenthető, hogy ha egy tegnapelötti MU egy tegnapi Barcát kapott volna, nem sok esélyük lett volna.

kroos 2009.04.09. 11:35:26

@Walmer: pontosan igy van.érezte hogy baj lesz,és elkezdett szimulálni,miközben But fejét varták össze.
Kurvára nem érdekelte hogy esetleg mi van a kapussal....

Walmer 2009.04.09. 11:42:46

@kroos: Végre valaki, aki azt látta ami történt.

füligjimmy77 2009.04.09. 11:43:54

@Walmer: Erről szerintem felelsleges vitát nyitni, az a szitut azért hoztam fel, mert konkrétan emléksze, hogy nem volt le, de jó régen volt, még az ellenfél se maradt meg.Nekem Henry aztán se kutyám, se macskám, de a sunyisággal az ilyen típusú játékosok (a vékonydongájúak) szerintem magukat védik. Amennyi faragást el kell tűrniük, az eszméletlen, pont az általad említett überparaszoktól, akik futballtudásuk hiányányosságait kompenzálták erőszakossággal (kivéve Cantona, szerintem ő a kokótól volt gyogyós). Ha egy védő lerúg egy csatárt, szabadrúgás, max sárga, ha egy csatár VISSZArúg, egyből piros. Perse, beleszállt Buttba, nem vitatja, akinek szeme van, de elég hosszú pályafutása alatt nem sok ilyen patkányságot csinált. A sorfal dolog meg... volt egy MU-Lille meccs is, az elég nagy port kavart, Giggsre mégse mondja senki, mekkora szarember, mert nem az, pedig ő is oszt rendesen, Scholes időnkénti elborulásairól ne is beszéljünk. Most az MU-t nagyon kipécéztem, de szerintem minden csapatból lehetne példát mondani.

Walmer 2009.04.09. 11:49:26

Mondjuk azt nyugodtan leírhatjuk, hogy a Chelsea, meg a barca már elődöntős. A Bayern nem fog legalább 4-et rúgni nekik, úgy meg főleg nem, hogy 1-et sem kapnak. Nem is a tegnapi meccs miatt mondom ezt, sokkal inkább azért, mert Wolfsburgoktól kapnak ötösöket mostanában.
A Liverpoolnak minimum 3-at kell rúgni a Stamfordon. Na, az se fog menni. Egy scolari mentes Chelseanekaz otthonában senki nem rúg 3-at.
A másik két meccs még kérdéses, bár én úgy gondolom a ManU annyival jobb a Portonál, hogy behúzza a továbbjutást, az arsenal - Villareal viszont kemény lesz.

Azazello007 2009.04.09. 11:49:40

@_alerob: én sem arról az időszakról beszélek, hanem az idei évről, amikor -- ugyan tényleg nem fénykorát idézően, de ő is öregszik -- nagyon hasznosan és eredményesen játszik a Barcában. A Henry-Messi-Eto támadósorhoz hasonló jelenleg nincs sehol.

Walmer 2009.04.09. 11:52:00

@füligjimmy77: Nem értünk egyet, mert például Owen sem az a kimondott gorilla és még az életben nem láttam sunyiskodi a pályán. Ez a dolog nem a fizikumtól függ.
De fejezzük be, mert henry nekem ennyit nem ér. Mér így is túl sok leütést pazaroltam erre a sunyi alakra.

Walmer 2009.04.09. 11:54:33

@Azazello007: Az utolsó mondat igaz. Tényleg nem nagyon találni olyan csapatot, ahol egy kameruni, egy argentin és egy sunyi francia játszik egymás mellett.

undertow 2009.04.09. 11:57:19

@Walmer: annál a szabadrúgásnál főleg poll volt a görény. elküldte guddyt, jelezve, hogy majd csak sipszó után megy tovább a dolog, aztán hagyta hogy ónri elrúgja... azzal a tenyérbemászó vigyorral a képén...

váév építők (törölt) 2009.04.09. 11:57:34

@Ferguson: egyetértek, az angolok szerintem is elverik a barcát, velük szemben nem fog egy csapat sem háromszögezni a 16-osuknál.

mickeyknox 2009.04.09. 11:59:13

@Walmer: van egy csapat ahol egy argentín egy angol és egy sunyi köcsög portugál játszik egymás mellett. ők majdnem olyan jók, mint a fent említettek, de csak majdnem. :)

Azazello007 2009.04.09. 12:00:06

@váév építők: nem biztos, hogy elverik, de hogy Terry vagy Ferdinand nem lesz így megszívatva, az tuti.

Azazello007 2009.04.09. 12:08:56

@Walmer: no akkor ezt itt most befejezhetjük, úgy érzem.

nasteey 2009.04.09. 12:14:59

@Ferguson: Az első résszel egyetértek, nem értem miért szartak bele a második félidőbe. Oké, hogy a 4-0 elég tetemes előny, de azért ilyen rohadt nagy kontrasztot az első félidőhöz képest.

Ezt a "várjuk meg amíg találkoznak egy erős csapattal" szöveget meg kurva hamar el kellene felejteni. Ha lehetősége van rá, így játszik a Barca. Ez fáj annyira mindenkinek? Jól néznénk ki, ha egy 38 éves ember ca. fél év alatt olyan csapatot csinálna, amelyik Európa összes csapatát kitömi (azt majd jövőre :))) ). Lehet, hogy kiesik a Barca egy angol ellen, de attól még nehéz lesz elvenni tőlök, hogy egy "gyengébb" csapatot képesek úgy megfojtani, hogy a 16-osukról nem jönnek ki. Mert megcsinálják ezt a Bilbaóval, aztán a Lyonnal, az Almeriával, aztán a Bayernel is. Guardiola első évében Európa 4 legjobb csapata közzé beviszi a csapatot. Ha emellé jön még egy bajnoki cím és egy kupagyőzelem, az sem érdekel, ha egy angol ejt ki, és egy évig lesz mivel leszarozni a Barcát a PL-fanoknak... mert erre már simán rá lehet fogni, hogy egy rendkívül sikeres év volt.

undertow 2009.04.09. 12:16:54

News report: Michael Essien has been diagnosed almost 12 stones overweight. Confusion was cleared up when the Chelsea doctors found Steven Gerrard in his back pocket.

neeson 2009.04.09. 12:18:24

Az utóbbi 2-3 év abszolút angol hegemoniája után miért van még olyan ember, aki szerint igazságtalanság lenne azt mondani, hogy akkor a legjobb a Barca, ha ezeket az igazi top csapatokat is elveri? Tulajdonképpen ki volt a legerősebb ellenfelük idén? A Lyon? Real Madrid?

Az egy dolog, hogy kurva jól játszanak, de ha elkezdek teszem azt profi bokszolni, és jól kiütök minden béna tohonya ellenfelet, attól nem leszek világbajnok, csak majd ha legyőzöm a jelenleg regnálókat. Lehetek akármilyen meggyőző.

Ha a Barca mostantól ritka szar játékkal is, de megnyeri a BL-meccseit, akkor én készséggel el fogom ismerni őket, mint az évtized legjobb csapata, de egyelőre nem játszottak a közvetlen elit ellen egyszer sem.

neeson 2009.04.09. 12:24:20

Henrynak mindig voltak parasztságai, de nem azok a viccesek, hanem olyan alattomosak. És? Sosem értem, hogy miért nem elég egy szurkolónak, ha a többi ember az imádatának tárgyának képességeit ismeri el, miért kell, hogy szentléleknek tartsák. Semmi értelme.

Ha a Bayern nyert volna, senki se beszélne erről, így viszont a Bayern szurkeszek tipikusan felfújják ezt, hogy erkölcsi győztessé nyilváníthassák magukat. Ilyen az emberi természet. Emlékszek még 2004-ből egy Who the fuck is Arsenal?! című videóra, ami az arsenalosok szörnyű szabálytalanságait meg lesgóljait foglalta össze. Én is háborogtam, hogy kinek képzelik magukat, de utólag nevetségesnek tartom és kisstílűnek.

Walmer 2009.04.09. 12:30:12

@neeson:
"mint az évtized legjobb csapata" az évtizedé????
Miért is? Végignyerte az évtizedet? Ennyite nem vagyok képben?

neeson 2009.04.09. 12:37:55

@Walmer: Nem azt mondtam, h az évtized legsikeresebb klubja, hanem egyedi garnitúrákról beszélek. Mondjuk 2000 óta a legjobb csapatok a szerintem 2002-es Real, 2004 körül a Milan, Arsenal, aztán Mourinhos Chelsea, Ronaldinhos Barca 2006ban, 2007-08-as MU, és idénre mondtam a Barcat, HA megnyerik a béelt, amitől viszont még messze vannak.

_alerob 2009.04.09. 12:38:20

Jó reggelt kívánok! Elérkezett a telefonkvíz! Máris ragadják meg a készülékeiket és kezdődhet is! Mai kérdésünk : Thiery Henry szar ember e?

a, természetesen, egy hangyászsünnel falatnám fel

b, egyáltalán nem, jóó?

c, Kérek egy sört

Lencse. 2009.04.09. 12:43:39

Szerintem elég nagy haragban kell lenni a világban, hogy valaki még Henryt is patkánynak tartsa.

neeson 2009.04.09. 12:44:15

@_alerob: 2003as Juve inkább volt fekete ló, a Real akkor még mindig legjobb volt de legyen, ha akarod. A Capellos Juve olaszországon kívül nem sok vizet zavart.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 12:53:23

@Ferguson: Bezzeg az összes angolt fenntartás nélkül dicsőíthetjük, de Barcáéval még várjunk. Yaya Touré meg elég jó szűrő azon a középpályán, ahogy Xavi is visszaszerzi a labdát, ha kell. Jelzem a nagy MU kiesésre áll!

Az angolok gyorsabb játékával kapcsolatban meg hivatkozom egy tegnapi hozzászólásomra: @popp:

Walmer 2009.04.09. 12:56:58

@Lencse.: nem Henryt is, Henryt. Pont

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 12:59:59

@mickeyknox: Egyébként ha ez a szint, akkor a keddi meccs alapján a Porto a világ legjobb csapata. Azt is bírom, hogy az MU drukkerek annyira összekapták magukat a kedd óta, hogy újra késztényként kezelik a Bl-döntőbe jutást ;-D.

Walmer 2009.04.09. 13:02:13

@popp: Hát popp. Ezzel csak annyi a baj, hogy a labdának az ellenfél hálójában a helye. Tudják ezt jól, azok az angol csapatok is, akik az utóbbi években döntőt játszottak a BL-ben, meg akik meg is nyerték. A barcelona annyira hajszálpontos volt már tavaly is, hogy hajszálpontosan 0, azaz nulla, zérus gólt rúgtak 180 perc alatt egy össze-vissza futkorászó angol csapat ellen.

Egyébként eldönthetnéd már végre, hogy mi okoz nagyobb örömet neked. A Roma, vagy ha bárki megver egy angol csapatot? Bár akár ez, akár az, az utóbbi években nemzetközi fronton nem sok okod volt az örömködésre;-)

Everred 2009.04.09. 13:03:29

@popp: csak meglepte a csapatot, hogy nem a Roma az ellenfél, nagyon hozzászoktunk már, hogy a BL-negyeddöntőben 30 százalék is elég.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 13:09:46

@füligjimmy77: Ott a pont. De úgy látom ide feddhetetlen jellemű lovagrendbe tömörült focirajongók kommentelnek. Fogalmatok nem lehet róla, milyen lehet ilyen szurkolói elvárások és médianyomás között játszani hétről-hétre. Ráadásul olyan poszton, ahol legalább annyiszor a lábad felé csúsznak a védők, mint a labda felé. Az is tény, ha csatár nem dobja magát akkor sohasem fújnak. Aztán ha rugdossák egész meccsen, akkor még egy kötélidegzetű embernél is elgurulhat gyógyszer.

Senki sem gondolhatja komolyan, hogy Henry dirket rúgta fejbe Butot!

mickeyknox 2009.04.09. 13:20:25

@popp: az mu drukkerek már csak ilyenek. tegnap láttam eleget belőlük a várban, 99%-uk dühös volt a csapatára :) de azt, hogy a porto jó volt, egyik se bírta kinyögni :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 13:22:07

@Walmer: Mielőtt ilyenekkel jössz, nézd meg hogy milyen elvtelenül hosszannázol az angol csapatoknak. Az is vicces, hogy az MU-Barca elődöntővel jössz, ahol egy sokkal gyengébb Barca 180 percig támadott és egy jól eltalált ajándék labdával jutott tovább MU.

@Everred: Frappáns visszavágás volt, gratula ;-). Egyébként a 2007-es odavágón , úgy nyertünk 2-1-re otthon, hogy 5-1 után sem szólhattatok volna semmit, emlékszem volt is fosás MU részről, sajnos oktalanul.

Walmer 2009.04.09. 13:23:07

@popp: Nem értitek a lényeget. Nem a "kapusba nyújtott lábbal beleszálok" gyakorlat miatt gáz Henry, hanem azért mert:
1.) elkezdett ezután fetrengeni, mintha hú de qrva nagy baja lenne
2.) annyi tisztesség nem volt benne, hogy egy gesztussal elismerje ő volt a hunyó.

Everred 2009.04.09. 13:29:11

@popp: jah, 60 percnyi emberelőnnyel kiizzadt egy 2-1-et a Roma. Én nagyon elégedett voltam akkor (ha nagyon kell, indexfórumos hsz-eket idézhetek, de talán mindannyian túl vagyunk azon a szinten, hogy ilyesmire legyen szükség...), mivel egy Brown, O'Shea, Ferdinand, Heinze védelemmel és a 34 éves Solskjaerral a csapatban (mecsoda gólpasszt szállított Rooneynak), emberhátrányban kisebb csoda volt, hogy csak 2-1-re kaptunk ki, és nagyon bíztam benne, hogy az Old Traffordon lerendezzük a kérdést. Le is rendeztük, ahogy illik.

És hogy jön ez ide? Sehogy igazából, max. annyi, hogy most kurvára nem vagyok elégedett.

Walmer 2009.04.09. 13:29:28

@popp: szeretem az engol csapatokat. Ennyi. De nem kezdenék rá soha mondjuk egy számomra indifferens barca- bayern meccs után olyan nótára, hogy majd a Barca megmutatja a Milannak mi is az a foci.
A barca 180 percig támadott. Aha. Szóval neked az a támadás, hogy az ellenfél kapujától 50 méterre 24-et passzolunk.
Az hogy valakinél a labda van még nem jelenti hogy támad. és ez akkor is igaz, labda nélkül nem lehet gólt rúgni.
Azon a két tavalyi meccsen a barcának kevesebb esélye volt, mint most a Bayernnek. Ha az alkesz nem ultradeffenzív taktikára állítja be a csapatot, Rooney nevű védekező középpályással, akkor már Nou Campban kap a barca egy sima hármast.

A röhej az, hogy nekem erről Csöncsönnel kellene vitáznom és nem veled...

shinigami 2009.04.09. 13:29:47

@Walmer:
gondolom azt nem lattad h amikor ossecsusztak butt laba henry bordai kozt landolt
azmeg a masik h honnan tudod h az oltozofolyoson/meccs utan nem kert elnezest tole?

btw ha akkor ki is allitjak henryt (teljesen jogtalanul) a bayern akkoris hulye lett volna pofozva :/

(es nem vagyok henry vagy barca fan)

hmikey 2009.04.09. 13:35:30

Ne vicceljünk már ezzel a gyorscsapat dumával. A Barcelonától nem azért kapnak ki mások, mert ilyen vagy olyan gyorsak, hanem mert azonnal labdát szereznek, és nem kúrják el a középpályás játékot. Sevillában ott van Navas meg Capel a középpályán ők aztán tipikusan átrohannak mindenkit, de mégsem mentek ezzel semmire. CRonaldo meg ugyanúgy eltüntethető mint Ribéry.

Everred 2009.04.09. 13:40:34

@Walmer: a fasz kivan már ezzel a mítosszal, hogy Rooney DM volt a Nou Campban.

Szeretném, ha mindenki egyszer és mindenkorra fejébe vésné, hogy Rooney WING-BACK volt, afféle előretolt jobbhátvéd. Tevez volt a DM :-)

ZenZo 2009.04.09. 15:02:06

Na itt vagyok, végigszenvedtem magam a hsz-eken, kár volt. Érdemi rész az kb a harmada, vagy annyi sem.

A Barca meccset nem láttam, csak a gólösszefoglalót, Henryról is megvan a véleményem, az esetet azonban nem láttam, nem is kommentálom. A Bayernre pazarolnék pár szót: - bár nem igazán követem a bőrgatyások pályafutását, de - klinsi mellett szerintem 1 baromi nagy baja van a Bayernnek, nemishogy baja, hanem hiányossága, az pedig a vezéregyéniség. Ballack után még Kahn tartotta ezt a Bayernben, de jelenleg senki nincs, aki ezt a posztot fel tudná vállalni. Nincs igazi vezéregyénisége a gárdának, ezért is tudnak széthullani. És amint azt többen említettétek is, nincs már meg a német virtus a csapatban, na én ennek okát pont ebben látom. Mindkét játékos német volt, akik gardírozták őket a pályán, s lehet szeretni/gyűlölni Olit és Ballackot, az erényeiket elvitatni badarság lenne. Ballack még egy olyan együttesben is legény tud lenni, ahol ő is csak 1 a sok közül (a Chelseanél kb négyen felelősek az öltözői hangulatért meghatározó mértékben: Terry, Lampard, Ballack és Drogba). A Bayernben jelenleg 1 ilyen ember sincs. Node ez csak szakértés kívülállóként.

A mi meccsünkről: hát, őszintén szólva a meccs előtt 1-3-at tippeltem, de zárójelben odaírtam, hogy a reálisnak tartott eredmény 0-0. Aztán mégis az első jött be :) hát mit mondjak, mérhetetlen boldog voltam tegnap, ugráltam ott örömömben, de jó, de jó, az Anfielden 3 gólt lőni s kettővel győzni, hát ez azt hiszem a legtöbb Chelsea szurkoló álmát felülmúlta. Függetlenül attól, hogy lehetett volna több is.

De kezeljük azért helyén a dolgot. Ez a felhiddinkelt londoni alakulat tényleg kezd masszív erőt képviselni, bár a Spurs elleni megingás ugye... nade ha az volt az ára a tegnapi győzelemnek, ám legyen. De a Pool is szervezett, sőt a legjobban tömörülő gárda a PL-ben, másrészt kimondva/kimondatlanul BL csapat, benne van, hogy ugyanez az eredmény születik a Stamfordon is, ugyanúgy, mint az, hogy ez éppen fordítva történik. A Pool mellett az utolsó pillanatig nem lehet biztos az ember semmiben, lásd a legutóbbi PL meccsünket, 88. perc 0-0, 92. perc 2-0. Majd ha a Stamfordi kijelzőn ott áll a HT és az 1-1, akkor leszek nyugodt.

Annyit még itt zárójelben: lehet, hogy én nézek mindig rosszkor Pool meccseket, de számomra Dossena, Lucas, Riera továbbra is egy balfasz marad. És pont ezek az voltak tegnap a döntőek: Hiddink ki tudta húzni a méregfogat, aki 1-1-ben ráállította a bölényt Gerrardra, s Stevie Me hát, momentuma sem volt. Torrest is meg lehet fogni, de ez még nekünk mindig csak részben sikerült. Alex most is jól legfogta egész meccsen, leszámítva a 6. percet. Neki pedig ennyi kell. S bár még most is nehezen hiszem el, hogy ennyire bevált a srác a Poolnak, el kell ismerni, van benne valami, (tehetség? kurázsi? hm..) amire lehet építeni, meg általában a Reina-Magic Masch-Xabi-Gerrard-Torres tengelyre.
süti beállítások módosítása