Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Óriási forduló után nem történt semmi

2009.03.17. 15:00 _benito

Az Inter és a Juve egészen jól vette a BL-kiesés okozta traumát, a Roma már kevésbé, és a Milan sem azért hányta kardélre a Sienát, mert nem tettek magasról az UEFA-kupára. A rómaiakat pont az a Sampdoria tartóztatta fel egy döntetlen erejéig, melyben élete legkulturáltabb reklamálást vezette elő Cassano, hiába vártuk a tavalyi mezlevevős-levett_mezzel_bírót_répázó mutatványt. Mascara már megint belőtte az év gólját, és ugyanígy tett Ibrahimovic is, Pippo Mio pedig eljutott odáig, ahova soha nem várták volna a grundon pippócskát utoljára választó srácok. Az utolsó nyíltvízi olasz bója, az Udinese nyerni megint nem tudott, és a Regginának is kevés lesz az egyesével ugrálás. A Genoa bemutatta, hogy ki a középmezőny királya, Veronában pedig vagy nagyon jó csapat lett a Chievóból, vagy igen jól fogynak a veknik. Sokan rúgtak két gólt, új edzőink is vannak, Mourinho pirosat kapott, úgyhogy mozgalmas forduló után nem történt semmi a dobogón.

Nem is kell horpadtra ágyúzni a kaput, kérem szépen, bőven elég egyszer jól eltalálni. Az Inter 2-0-ra megverte a Fiorentinát, a nullás részben megint komoly szerepet szánt saját csapata Julio Cesarnak, de az egész valahogy mégsem tűnt igazán szorosnak. Inter-szemszögből olyan lehetett nézni az erejét megfeszítve támadgató Fiorentinát, mint a náci tankparancsnokoknak a domboldalon lezúduló lengyel lovasságot. Bennük is volt az egyenlítés, nem is csinálták rosszul a dolgukat, de az Inter győzelmét nem fenyegette igazi veszély. Akit igazi veszély fenyegetett, az Comotto volt, akit Davide Santon (hamarosan poszt készül róla) rúgott mellbe egy nehezen védhető mozdulatsor végén. Neki inkább járt volna a piros, mint Mourinhónak, aki csak azt sérelmezte a vonal mentén, hogy a szokásos ámokfutását kétszeresre gőzölve bemutató Felipe Melót miért nem zabolázza meg egy pirossal Orsato. Az olasz edzői kar, a klubelnökök és tulajdonosok, a közvélemény nem elkötelezett interista része belenyúlt a bíró zsebébe, és kiállította a portugált. Ibrahimovic - aki közben ugye megint belőtte az év gólját - lövésénél nagyon furcsa volt a világ egyik legjobb kapusát olyan esélytelenül repülni látni, ahogy egy kihűlt grillcsirke zúdul ki az ezeröcsi hátsó ablakából. (Inter-Fiorentina 2-0)

A félidőben még nagyon nem úgy nézett ki a Juventus-Bologna, hogy Ranieri az utolsó percekben ifiket fog becserélgetni. Aztán a második félidőben a torinóiak visszazökkentek az elmúlt egy hónap kerékvágásába, és érdemeinek megfelelően szétkapták a Bolognát. Tették ezt kifogástalan küzdőszellemmel párosuló nagyszerű játékkal, amelyet elsősorban Giovinco inspirált. A kisfiú most pontosan azt játszotta, amit a szezon előtt reméltek tőle a Juventinók: tarthatatlan volt, óriási passzokat adott, és gyönyörű gólt is szerzett (így akarta, csak az mondhatja komolyan, hogy mázli, akinek pokróc, kés és villa kell a labdához), ezzel pedig folytatódott a csapat látványos tavaszi feltámadása. Változatlanul nem gondoljuk, hogy ez bajnoki címmel fog kamatozni, az Inter szűk egy szemeszternyi előnyt kaphatott volna, ha Mourinhónak nem kell 10 forduló ahhoz, hogy ráébredjen: ez is félsziget ugyan, de egészen más, mint az a sziget. A Juventus támadásait fél éven keresztül gúzsba kötő jobbszéllel kapcsolatban szép példa Brazzo gól+gólpassz kombója, azaz átfogalmazva: egy száz éve sérült, korosodó játékos egy félidő alatt rossz emlékké teszi Marchionni ténykedését, ami azért masszív kritika. A Treze-Ranieri vitához csak annyit: a Lyon jövőre Henry-Trezeguet csatársorral szerezheti vissza a címét a Marseille-től. (Juventus-Bologna 4-1)

Pippónak szólnak a harsonák, a 300 gól még az Interistákból is tapsvihart kell, hogy kicsaljon, az pedig most sem számít a világon semmit, hogy a 300 gól összesen egy kilométeren belülről született. A Milan Siena elleni alázására nem is vesztegetnénk sok szót, de van itt egy dolog, ami szemet szúr: a milánóiaknál már fut az inzaghi 2.0, és ez már nem is béta-verzió. Pato egészen egyszerűen zseniális, mindent tud, amit Pippo, csak egy fokkal jobban, ráadásul szélvészgyors, és a tizenhatoson kívülről is tud akkora gólokat akasztani, mint a Siena elleni bomba. Di Vaio mellett a kis kacsa is jogosan tart igényt bocsánatkérésünkre, valóban türelmetlenek voltunk a brazillal, aki idén végérvényesen meggyőzött minket. Szemben a Milannal, amelynek tavaly is volt egy ilyen fellángolása (akkor a Samp volt a kárvallottja), mégsem sikerült semmit kihoznia a szezonjából. Ez a győzelem most nagyon jól jött, egyrészt tartják a lépést a Juvéval, másrészt magabiztosan vezetnek a Genoa előtt, de ha most nagyon le is van szakadva a Fiorentina-Roma kettős, azért róluk sem feledkezhetnek meg. (Siena-Milan 1-5)

Micsoda kár, hogy Baptista a Sampdoria-félék elleni meccsekre tartogatja a jobb napjait, és nem mondjuk az Arsenal ellenire. Az ilyen egy pontokkal a Roma pont semmire nem megy, megmaradnak majdnem-csapatnak, a legrosszabbkor jönnek a sérültek és eltiltások is, például a Juventus elleni meccs előtt nem sok jót jelent, hogy Motta kipirult. A Samp ellenben kiválóan domborítja ki erős oldalát: Cassano passzol, Pazzini belövi/fejeli/sodorja – most a másodikhoz kellett Doni is, aki lekészítette a megbokrosodott csatár elé a labdát. A Roma szerencséje, hogy a BL-selejtezőhöz nem kell masszív bravúr, a jelenlegi 4. Genoa is csak két ponttal van előttük, és a három csapat közül (+ Viola ugyebár) egyértelműen a farkasok a legerősebbek. (Roma-Udinese 2-2)
További két duplázónak szólhatott a standing ovation Palermóban, ahol Cavani és Tiribocchi vágott kettőt. A Lecce padján nem sikerült jól Gigi De Canio bemutatkozása, Cavani mellett további három rózsaszín talált be, így a déliek rangadóján simán nyertek a szicíliaiak, és ezzel felbukkantak az élmezőny végén, négy pontra a Romától. A Lecce felvette a betoncipőt, és biztosan zuhannak oda, ahonnan jöttek. (Palermo-Lecce 5-2)
A Genoa szerencsés győzelmet aratott Cagliariban, a hazaiak nem érdemeltek vereséget, de Cossu véleményes kiállítása (igazából még fault sem volt, nemhogy második sárgás levonulóparancs) után egy vendégkontra végigfutott a pályán, és Palladino – bizonyám! – szép passzt tett Olivera fejére, és innentől már csak Rubinhónak kellett egy óriásit védenie a Genoa győzelméhez. Kiakiráááály a középen? (Cagliari-Genoa 0-1)

Eljött a pillanat, amikor a veronai ménes felbukkant az emésztőgödör peremén, és lisztes patáival megkapaszkodva áthúzta magát az élők közé. A Lazio pont azt érdemelte, amit kapott, a Chievo egyszerűen átgázolt a rómaiakon, akik még azzal sem takarózhatnak, hogy a meccs végét emberhátrányban kellett lejátszaniuk, Kolarov már 2-0-nál osztotta ki igen rondán a népítéletet Yepesnek, a Serie A egyik legundorítóbb játékosának. (Lazio-Chievo 0-3)
Donadoni bemutatkozása a kétségbeesetten erőlködő Napoli padján kétségbeesett erőlködést váltott ki a csapatból, amely legalább egy pontot hozott. Ehhez nagy szükség volt az ezer sebből vérző Reggina pajzsába újabb masszív lyukat vájó Puggioni kapusra, aki Lavezzi elé szerencsétlenkedte a labdát, méghozzá úgy, hogy közben fogalma nem volt, hol van a zsuga. 10 forduló van hátra, ez azt jelenti, hogy a Reggina pont tíz pontot fog szerezni a lefújásig. Nagyon koccos. (Reggina-Napoli 1-1)

Mascara az öltözőfolyosóról is tüzel mostanában, és milyen jól teszi. Most egy kicsit közelebbről, mint a derbin, de nem kevésbé látványosan mutatta be csodálatos rúgótechnikáját. A meccset majdnem megnyerte a lefújás előtt az Udinese, így majdnem kilábalt abból a rohadt mély gödörből, amibe valamikor november elején zuhant. (Udinese-Catania 1-1)
A Floccarival és Donival felfegyverkezett Atalanta pontosan olyan arányban verte a Torinót, amilyennel vártuk volna, ha két teljes szezon után nem a mostani hétvégére esett volna az első elmaradt olasz beharangozó (khm…). A Chievo felemelkedésének értelemszerűen van áldozata is, ez pedig a Torino, akikről nehezen hisszük el, hogy van még csoda, ami segíthet rajtuk. (Atalanta-Torino 2-0)

140 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr421007462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klárensz 2009.03.17. 21:45:06

@giacinto:
Nem lesz az szégyen, igaz, hogy közelről lőtte a gólokat, de elég sokat nagyon nehéz helyzetből. Pesze az is hozzátartozik, hogy ezek nagy része nem kifejezetten szép, de nagyon kevesen tudnák utána csinálni.

_alerob 2009.03.17. 21:45:40

@giacinto: Pippo a foci üde foltja. Nézőpont kérdése. a Foci szégyene az, hogy az olaszok nem dominálnak mostanság a BLben. / :( /

vargamma 2009.03.17. 22:01:30

@giacinto: nekem erről mindig az ifjúkori grund jut eszembe: sok technikás arc volt, aki ha ziccerbe került, viszonylag nagy százalékban kihagyták mégis.
és voltak mások, akiknek nem volt valami nagy a tudása, de nagyon érezték, h mikor kell jó időben jó helyen lenni. sztem technikától függetlenül van olyan h valaki arra született, h gólt lő. érzi vagy mittomén, de gól lő (lapockával is).

az más kérdés h baggio a kettő ötvözete volt.

*Fata* 2009.03.17. 23:00:00

Ahogy egy közvetítéskor hallottam:
Just Pippo can do it.

papercut 2009.03.17. 23:06:34

A Romának nagy kincse ez a Motta gyerek, félelmetesen jól játszott az Arsenal ellen, remélem látjuk majd sokat a BL-ben szóval márcsak emiatt is érjetek oda farkas kollégák!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.17. 23:27:41

@papercut: Szerintem Motta volt az egész mezőny legjobbja a két meccs alapján, de ő is kipirult a Juve elleni meccsre.

@_alerob: Épp a legjobb példát hoztad. Nektek második kapusotok Manninger is van olyan jó, mint Doni, sőt.

Asidotus 2009.03.17. 23:31:57

Szerintem a keddi Juventus kiverte volna a szerdai Arsenalt.

drosiii 2009.03.18. 00:31:17

@Klárensz: 3 közvetett szabadrúgás volt az 5ösön belül amibe szerencsétlen módon beleért a védő. Persze ez Pippo érdemeiből semmit sem von le =)

tjunior 2009.03.18. 08:18:10

a szombati Roma-Juve szerintem óriási meccs lesz, a Roma menni fog a Juve is jó formában van, 1ponttal semmire sem megy, jó lesz.
Pippo meg egy fogalom, lehet életében nem csinált 2 épkézláb cselt viszont olyat tud amit a sok cselgép sosem fog, hihetetlenül érzi a kaput, lehet ez nem látványos viszont eredményes.
Ja amúgy Pippo megindult elkezdte a mostanában szokásos évi "10 meccsen 15 gólt lövök aztán fél évig semmi" menetét.

Ipa 2009.03.18. 10:17:17

"Akit igazi veszély fenyegetett, az Comotto volt, akit Davide Santon (hamarosan poszt készül róla) rúgott mellbe egy nehezen védhető mozdulatsor végén. Neki inkább járt volna a piros, mint Mourinhónak,"
Mourinho nem is kapott eltíltást, Santon pedig elismerte, hogy járt volna neki piros. Ebből a szempontból tiszta szerencse, hogy kihagyta utána a ziccerét.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.18. 10:41:48

@popp:
egy kapus, egy védő és egy csatár kell a nyáron.
semmi más, de ezek nagyon!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.18. 10:51:03

@pote: Amelia (Roma nevelés), Chivu, Quagliarella.

michellewild 2009.03.18. 10:59:29

Mourinho legnagyobb dobása lenne, ha el tudná sózni Ibrát a Barcának, így sétálva nyerhetne bajnokságot jövőre a Reállal.

ZenZo 2009.03.18. 11:03:38

Samp és Abra? A skysportson olvastam róla valamicskét, főleg azt, hogy a Samp tagad. Mindenesetre érdekes házasság lenne...

Egyébként mostanában megnéztem az Inter több meccsét egy inter szurkoló haverommal. Aztán arra jutottunk mindketten, hogy igazából a BL kiesés a címvédő ellen annyira nem gáz ezzel a kerettel, ugyanis 4-5 emberen kívül nem sok keresni valója van abban a csapatban a többieknek. Cambiasso, Ibra, Maicon, Cézár, azt ennyi, bár ez a Santon gyerek eddig jónak tűnik. Na meg Ballotelli, ha nem lenne egy ringyó, de az. Jó, Muntari még olyan felemás, hasznos, de vannak szar meccsei. A többeik elbujdoshatnának a pics*ba. Nem kell más jövőre egyébként, mint egy normális belső védőpáros (vagy egy olyan jó, aki elbírja a másik balf*szságát), két támadó középpályás meg egy használható csatár Ibra mellé. Mourinho szerintem marad egyelőre, csakúgy, mint Ibra is. Hallottam a pletykát, miszerint a Barcaba menne, de ő sem hülye. Az Inter nem kis csapat, ott pedig stabil kezdő, hacsak nem sérült. Barcelonában nem tudom, hogy venné be az arca, ha csak minden harmadik meccsen lép pályára, azt lehet, hogy a BL-ben meg csak csereként. Gondolom ő sem úgy akar trófeákat, hogy alig tett érte valamit a pályán. Ha mindenáron váltani akat, és BL esélyt, akkor szerintem a Real vagy a Chelsea lehet reális választás. Esetleg a Milan, de ennyire talán ő sem hülye...

daneeka 2009.03.18. 12:41:08

@ZenZo: Ibra komolyabb meccseken használhatatlan. Lőtt egyáltalán már gólt egyenes kieséses szakaszban?

michellewild 2009.03.18. 12:41:10

Oda fog menni, ahol lesz olyan marha, aki pénzt ad érte. A Barca ideális lenne neki, megszórhatmá a Murciát, a getafét meg a többi fing csapatot, a nagyok ellen meg megvillantaná az igazi tudását, a töketlenkedést 90 percen át.
Mourinho nem véletlenül próbál első perctől csatárt venni, és ezért hozta vissza a detoxból Adrianót is.
A padra sem sérülés miatt került.

drosiii 2009.03.18. 12:46:18

Bakker, hogy az Udinese egy hétvégén Romában is X-et játszott, meg utána otthon a Cataniaval is. Nagyobb terhelést kapnak mint a ManU. Ez eddig senkinek sem tűnt fel? :D

daneeka 2009.03.18. 12:48:17

@popp: Azzal nem értek egyet, hogy a Juventusnak több topszinten használható játékosa lenne, mint a Romának. Talán amiatt vannak előrébb a zebrák, mint a farkasok, mert Alex nem volt idén sérült, Tottira viszont nem lehetett túl sűrűn számítani. Meg az is nyilván számít, hogy Legro nem annyira fogalmatlan, mint Loria. Valamint Ranierinek bejöttek a fiatalokkal való próbálkozásai, Spaletti nem tudom mennyit kísérletezett velük.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.18. 12:55:29

@daneeka: A Romának van 14-16 számításba vehető játékosa a többi resztli, a Juvénak meg vagy 20-22. Azon persze vitatkozhatunk, hogy mi a topszint. Feri és Sanyi pályán töltött percei és csapataik szereplése között viszont tényleg lehet összefüggés.

_alerob 2009.03.18. 13:24:58

Ibra a Barcában csere lenne? :D Ha megvenné a Barca, egész biztosan nem lenne csere. Erre mindenki mérget is vehet.

@daneeka: A Juventusnak nagyon jó volt a kerete, ezért van ott ahol. 10 sérült minimum egész évben, ezt túl kellett élni. Ha nem lett vlna ennyi sérült akkor valamennyivel előrébb járnánk. Egyébként a BL kiesés meg az, hogy az inter vezet az csak a Juve töketlenkedésének köszönhető. Ha nem jött volna be két szerencsétlenkedéshullám is, már az inter szagolhatná a Juve fenekét.

ZenZo 2009.03.18. 13:38:19

@daneeka: Ibra komoly meccseken használhatatlan lenne? Szerintem nem, csak kell(ene) mellé valaki. Vagy legalább mögé. Kicsit olyan ez, mint Anelka, vagy hogy közelebbi példát hozzak (amiért nyilván megköveznek majd a Juve szurkolók, de én csak kibic vagyok olasz foci szinten manapság), mint ADP. Kell melléjük, mögéjük valaki, ADP sem véletlenül "csak" szabadrúgásból talált be a Real ellen. Az inter legnagyobb baja szerintem, amit itt elég sokszor már a posztokban is olvasni lehetett, hogy Ibra jelen egyetlen, használható támadótársa Maicon. Sok a védekező középpályás, és köztük meg a csatár közt nincs semmi, csak szakadék. Öt ember közt pedig nincs az a csatár, aki nagy teljesítményre képes. Sem Drogba, sem Villa, sem Henry, sem Eto'o, sem senki más. Állítom a mai napig, hogy ha az überszar Sztanko helyén egy használható középpályás játszik (Lampard v Ballack féle, csak hogy kicsit hazabeszéljek), akkor kiütik a MU-t a BL-ből. JM 4-3-3-jából sem a szélsőkkel volt gond igazán, hanem azzal, hogy középen nem volt egyetlen használható ember a pályán.

@_alerob: "Ibra a Barcában csere lenne?"
Nem azt írtam, hogy kiegészítő ember, de feleannyira sem lenne meghatározó játékos, mint az Interben, ahol elöl ő az isten. De a katalánok nem forgatnák fel az Henry-Eto'o-Messi támadósort, hogy Ibra beférjen tuti kezdőnek, max egyel több rotálási lehetőség lenne a keretben. Én erre veszek mérget...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.18. 13:51:32

@ZenZo: Ibra maximum akkor megy a Barcába, ha Et'o lelép onnan (mondjuk az ETO-ba, hehe), de szerintem jó annak a lóbaszónak Milánóban is.

daneeka 2009.03.18. 13:57:13

@_alerob: Jó a keret, persze. De idény elején szerintem nem sokan várták, hogy Marchisio, De Ceglie és Molinaro ilyen megbízható teljesítményt nyújtanak majd. Az, hogy az Inter vezet, annak köszönhető, hogy a Juve nem tudja stabilan lehozni a kis és középcsapatok elleni meccseket. Nem megy a bunker elleni támadójáték egyszerűen.

Mr.AT 2009.03.18. 14:48:10

@popp: Sok csapat panaszkodhat a sérülésekre (a Roma-t és a Milant is elérte most egy hullám), de hogy ebben feltétlen a Juve vezet idén, abban nem lehet vita.

Gyakorlatilag alig volt olyan, hogy legalább 8-10 játékos ne lett volna sérült, de olyan is volt, hogy 14en (!) hiányoztak.

Siratjuk a cikkben Mottát, de arról szó sem esik, hogy a jelentéktelen Sissoko-Nedved-Camoranesi hármas, vagy épp az eddig legeredményesebb Amauri sem játszhat a Juvéban.

Pont ezért nem értek, és régebben sem értettem egyet azokkal, akik a Juvét gyalázták emiatt - qrva nehéz heteken át jól játszani úgy, hogy minden hétre egy toldozott-foltozott látszatkezdő lép pályára, folyamatosan kidőlő alapemberekkel. (Hiába bizonyítottak a "kicsik", erre jó példa pl. De Ceglie: mire formába lendült, megsérült ő is.)

Nyilván ez csak egy elméleti felvetés, s mint ilyen teljesen felesleges, de kíváncsi lennék, hol állnánk és hány ponttal, hogy minden fordulóban az egész keret rendelkezésre állt volna.
Nem tudom, hogy lehet elvárni egy példátlan sérüléshullám sújtotta csapattól, hogy két éve még labdaszedő ifikkel komolyan megszorítsa a csillivilli, összevásárolt Intert.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.18. 14:55:56

@Mr.AT: a juve egy hónapja játszik jól, előtte csak a meleg fost kavargatta. és ez teljes független a sérültektől.

Itáliainagysándor 2009.03.18. 15:12:27

@_benito: Ez nem igaz, hogy független a sérültektől, mert nem volt idén egy stabil összeszokott csapat.
Például, játszott Camo megsérült, Jött Marchionni, ő is megsérült, és jött Brazzo, mire felépül Camo vagy Marco már szinte biztosra vehető, hogy Brazzo is lesérül.

Ez idén egy végeláthatatlan folyamatnak látszik minden poszton a szó legszorosabb értelmében.

Szóval nagyban függ a sérülésektől a játék mutatott képe, vagy szerinted minden poszton a játékosok teljesítménye megegyezik?
Kétlem.

dzolutan 2009.03.18. 15:15:50

Most Cegliének tényleg csak a jó meccseiről maradtam le, vagy akkorát tévedek mint Marchisionál. :D
Viccet félretéve: balhátvédben legalább akkora trágyadomb, mint az orvosi stábunk munka közben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.18. 15:20:44

@Mr.AT: Nem csak Mottát siratjuk, hanem az egész középpályánkat és a támadó sorunk legjobbjait, hogy Juanról Cicnhoról már ne is beszéljünk. És tény, hogy Juvénak volt legtöbb sérültje, de ők könnyebben pótolják a hiányzókat hosszabb keretükből, mint mi a rövidebből.

Itáliainagysándor 2009.03.18. 15:25:00

@dzolutan: De Cegle inkább a középpálya bal szélén tud jó teljesítményt nyújtani lásd: Milan elleni bajnoki.
A hátvédposztban esélytelen a jelenlegi kondíciókat elnézve, hogy Molinarot a csapatból bárki kiszorítaná.

Marchisio meg óriási tehetség, több jó meccse van mint rossz és a távoli lövései is jók, a kp tengelyből az átlövésekre szinte senki más nem képes.

dzolutan 2009.03.18. 15:28:21

Értem én, hogy jó, csak azok a teljesítmények maradtak meg az emlékeimben róla, amikor balhátul riogatta Manningert.

Gabez 2009.03.18. 16:14:52

Mehet Ibra a Barcába, de csak Messiért cserébe. Amibe persze nem biztos, hogy belemennek odaát...

@ZenZo: azért Samuel, Chivu és Zanetti is elég jó játékosok...bármelyik csapatba beférnének.

Cesar - Maicon, Samuel, Chivu, Santon - Zanetti, Cambiasso, .., .. - Ibra, Balotelli

3-4 ember kell az Interbe + a kitartó cserék.

Mr.AT 2009.03.18. 16:24:22

@_benito: Tényleg független. Ezek szerint nálad Marchionni=Camoranesi, Sissoko=Poulsen, Chiellini=Ariaudo, Buffon=Manninger, stb., stb.?

Ne vicceljünk már. Az, hogy te egy hónapja látod jobbnak a csapatot, az nem valami dicsfényszerű isteni áldás eredménye, ami rajtaütésszerűen rászállt a csapatra, hanem sok nüansznyi összetevőé.

Egy ilyen (de qrva fontos) összetevő az is, hogy a banda fele kórházban fekszik, mikor harcba indulunk. Ez igenis egy qrva yo kis csapat, ami sokra hivatott - én már októberben is ezt mondtam, amikor te még lehordtad őket a sárga földig. De a mostani Juvénál jobb csapatokat is taccsra vágna az, ha rendszeresen 10-12 játékosa, ebből 5-6 alapembere folyamatosan hiányozna a keretből.

Pont ezért nem értem (s nem értettem akkor sem), miért kellett rommá gyalulni őket, mikor kb. Marchionni maradt az egyetlen támadó (?) középpályás a csapaton belül. Nyilván nem fogunk 10esével gólokat rugdalni, ha nincs kivel.

Mr.AT 2009.03.18. 16:28:21

@popp: Nem akarlak provokálni, de volt egyáltalán a Roma-ban olyan, hogy "támadó sor"? :-)

Én az egy szem Vucinic-en kívül (meg Tottin kívül, aki két éve kényszerből legelől játszik) nem nagyon tudnék vérbeli támadót mondani a Romában. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.18. 16:35:14

@Mr.AT: Kifejezett befejező csatár nem sok van (Vucsi mellett Montella), de én támadó szekcióban gondolkodom. Egyébként Menez, Totti, Baptista, Vucsinics négyesből három mindig pályán van, ha éppen nem sérültek. Meg azt se feledd, hogy Totti kényszer csatárságából azért összejött egy aranycipő.

Ebből is látszik mennyivel szűkebb a keret, nektek például szinte meg sem kottyan Trez hiánya, mert ott volt helyette Amauri, meg még a padon Iaquinta.

michellewild 2009.03.18. 16:36:28

Sajnos a Juve meccseit nézni nem érdemes, hosszú kínlódás egy-egy ADP szabadrúgásgóllal, igaza van benitonak a meleg fossal.
Pato, Ronaldinho, Kaka, Totti, Pippo, Lavezzi vagy Cassano felhelyezhetné magának az egész juvét barna tamponnak

Mr.AT 2009.03.18. 17:29:29

@michellewild: Köszönjük a színvonalas és szakértő hozzáállást.

Hogy egy pár értéktelen ténnyel megzavarjam a stabil gondolatod, a Juve csak a bajnokságban lőtt eddig 47 gólt, ebből 9et ADP, ebből 3 volt szabadrúgásgól.

Ehhez kapcsolódóan megjegyezhető, hogy a hétvégi Szalihamidzsics fejessel immáron a Juve az a csapat, amelynek legtöbb játékosa rúgott gólt, eggyel megelőzve az Intert.

Ami a "hosszú kínlódást" illeti, a hétvégi Bologna elleni meccsen volt 19 kapuralövésünk, ebből 4 gól. Nem nagyon van olyan európai élcsapat, amely szemlesütve szégyenkezne egy ilyen meccsmérleggel élvonalbeli meccsen.

Szóval a legközelebbi farsangra inkább magadnak vegyél egy barna tampon szerelést.

daneeka 2009.03.18. 18:45:16

@michellewild: Az általad felsoroltak közül egyedül Totti az, aki beférne a mostani Juventusba. Ronaldinho meg a bulis haverjai ADP-nek max a cipőjét boxolhatnák.

_alerob 2009.03.18. 18:56:26

@michellewild: Nagyon szórakoztató volt a kommented, de semmi több :)
Az említett játékosok közül szerintem senki nem férne be.Na jó Totti, meg Pato talán.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.18. 19:47:56

@_alerob: én mosmá ott tartok, hogy patóért egyetlen perc gondolkodás nélkül odaadnám buffont.

halareaal 2009.03.18. 20:08:10

@_alerob: Kaká nem férne be a Juvéba?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.18. 20:12:03

@Mr.AT: Tudom, hogy szeretnéd, hogy a Juve valamiben első legyen, de ez sem jött össze. a Juvenak 15játékosa rúgott gólt az idényben, az Internek 17.

daneeka 2009.03.18. 20:48:51

@Great Cornholio:

Carvalho de Oliveira Amauri
Alessandro Del Piero
Pavel Nedved
Vincenzo Iaquinta
Giorgio Chiellini
Mohamed Sissoko
Claudio Marchisio
Sebastian Giovinco
Marco Marchionni
Nicola Legrottaglie
Olof Mellberg
Mauro German Camoranesi
Zdenek Grygera
Christian Poulsen
David Trezeguet
Hasan Salihamizdic

Ez még egy csökkentett képességű Inter-szurkolónak is 16 (remélem).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.18. 21:52:39

@daneeka: Köszönjük a kedves iq light szavaidat, süt rólad, attól még eggyel kevesebb, mint az Interé kedves csekély értelmű barátom.

calcio_di_rigore 2009.03.18. 22:05:29

@ZenZo: "Kell melléjük, mögéjük valaki, ADP sem véletlenül "csak" szabadrúgásból talált be a Real ellen."


3 gólt rúgott a Real ellen, abból 1 volt szabadrúgás. A tényekkel azért ne legyél ennyire rosszban.

calcio_di_rigore 2009.03.18. 22:07:01

@_benito: OMFG. Ez még viccnek is durva.

calcio_di_rigore 2009.03.18. 22:12:19

@Mr.AT: Múltkor már elemeztem nekik a gólokat, de felesleges. Ha megzavarod a tévképzeteiket, mindig terelnek.:)
Valami elvont dolog ez, amit mi nem értünk: igazából Seba hétvégi gólja is egy DP szabadrúgás vagy egy Amauri fejes volt, nézd csak vissza.:)

raoul_duke 2009.03.18. 22:19:53

@calcio_di_rigore: nagyon jó boltot csinálna ezzel a Juve. Nagyon remélem, hogy nem fog.

BruceWayne 2009.03.18. 23:08:56

off: azért remélem a végén a PSG fut be!!!

calcio_di_rigore 2009.03.18. 23:13:10

@raoul_duke: Még ha hasznosabb lenne, akkor is elvetélt ötlet, de ebben az esetben ez az utolsó szempont.

*Fata* 2009.03.18. 23:36:01

@_benito: jöhet is a Pato poszt, mondjuk az ilyen "Santon az új Maldini"-félék helyett...

*Fata* 2009.03.18. 23:46:02

@michellewild: ebbe a látványos és izgalmas Juvéba senki sem férne be!! broáf...

ZenZo 2009.03.19. 10:20:26

@Gabez: "3-4 ember kell az Interbe + a kitartó cserék"

én is 3-5 embert vizionáltam nektek: belső védőpáros, két támadó kp meg egy használható csatár Ibra mellé. Egyébként még Chivut és Zanettit elfogadom, de Sámuel, na nem.

ZenZo 2009.03.19. 10:26:14

@calcio_di_rigore: "3 gólt rúgott a Real ellen, abból 1 volt szabadrúgás. A tényekkel azért ne legyél ennyire rosszban."

sry, ezt benéztem, úgy emlékeztem, hogy szabadrúgásból lőtte őket, annyi megvolt, hogy ő lőtte mindhármat. Tudtam én, hogy nem lesz ez így jó ;) csak nem akartam angol példát hozni, ha már ide böfögtem be a véleményem...

Mr.AT 2009.03.19. 11:02:39

@Great Cornholio: Pls tedd meg, hogy felsorolod, melyik az a 17 játékosa az Internek, aki szerzett bajnoki gólt, s esetleg (nagylelkűséged bizonyítandó) melléírhatnád, hogy ki pontosan hányat. Merci.

michellewild 2009.03.19. 11:04:56

A Juvéban minden játékos ontja a gólokat, leigazolhatnák akár a száztagú cigányzenekar unatkozó tagjait is. Brillírozás a kieső ellen, bukta az ifista-bohóc Arsenal ellen...tényleg csak gratulálni tudok.

Hispan07 2009.03.19. 11:15:53

@michellewild: azt azért talán a kedves pornós kollegina is tudja, hogy a Juventus a Chealse ellen esett ki, nem az Arsenal mellen. amennyiben nem tudja, miért ír ide?

Mr.AT 2009.03.19. 11:16:34

@michellewild: A Juventus utoljára vagy 5 éve játszott az Arsenallal (lehet, hogy több, egy BL-csoportkör volt, arra emlékszem), s akkor történetesen nyert, 1:0ra.

Tényleg csak gratulálni tudok. Nézz már egy sakk-blogot, ott lehet, színvonalasabban menne a komment.

Hispan07 2009.03.19. 11:19:59

@michellewild: kedves michelle, a nehéziparból biztos nehéz követni a foci eseményeket, de azt azért megemlítem: a Juventus a Chealse ellen bukott. de mert roppant tisztelem a munkásságodat, tovább drukkolok egy majdani értelmes hozzászóláshoz. hajrá

Hispan07 2009.03.19. 11:21:51

hopp, bocsánat, azt hittem az első kommentet kiszórta a blog.hu

Mr.AT 2009.03.19. 11:23:17

@michellewild: A Juventus utoljára vagy 5 éve játszott az Arsenallal (lehet, hogy több, egy BL-csoportkör volt, arra emlékszem), s akkor történetesen nyert, 1:0ra.

Tényleg csak gratulálni tudok. Nézz már egy sakk-blogot, ott lehet, színvonalasabban menne a komment.

kroos 2009.03.19. 11:27:25

én azért 206-ból emlékszem egy negyeddöntöre..ahol wenger okosan kiálittatta camot+zebinat.

kroos 2009.03.19. 11:28:02

(2006-ból természetesen)

mickeyknox 2009.03.19. 11:34:55

lehet, hogy a michellewild nick valóban vad katit takarja?!?!? :D

_alerob 2009.03.19. 11:37:15

@_benito: Igaz is, csak Pato Del Piero helyén játszana. Evivileg. Nem? Ezért nem férne be.

@halareaal: Lehet nem gondoltam át eléggé, de szerintem ebben az évben Kaka nem mutat valami sokat. Inkább Pato.

michellewild 2009.03.19. 14:07:32

Bocs, ezt az Arsenal-Cselszkij dolgot becumiztam, bár az is csak egy szar angol csapat. Egy normál Juvénak ilyenek ellen úgy kellene egy-egy góllal nyernie, hogy a legjobbjait pihenteti a hétvégi bajnokira.
Hogy nyomjanak 4-5-t a kiesőjelöltnek.

DartagnanX 2009.03.19. 14:51:20

Giovinco:
"Nem jól találtam el a labdát, de gól lett belőle. "

Hát így esett.

Mr.AT 2009.03.20. 14:39:15

@Great Cornholio: Kedves GC, megtennéd, hogy felsorolod, melyik az a 17 játékosa az Internek, aki szerzett bajnoki gólt?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.20. 14:47:02

@Mr.AT: tényleg 17, bár ebben benne van quaresmáé is, amit a mai napig nem értek, hogy adhattak neki, amikor nem is a kapu felé ment a labda, ami a védő seggéről bepattant :)

mondjuk burdi góljára én sem emlékszem tisztán :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.03.20. 14:51:20

ez 18 név: (ha jól láttam csak serie a)

SCORERS
17
Ibrahimovic
5
Stankovic
4
Balotelli, Maicon
3
Adriano
2
Cordoba, Cruz, Muntari
1
Burdisso, Cambiasso, Crespo, Figo, Mancini, Maxwell, Obinna, Quaresma, Samuel, Vieira

forrás: inter.it/aas/squadra/riepilogo?L=en&TIPO=1

Romanista 2009.03.20. 14:52:33

Motta,De Rossi,Pizarro,Perrotta,Brighi,Juan,Cicinho,Totti akik biztosan nem játszanak a Juve ellen.
jó lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 14:57:13

@Romanista: De Rossi ügye még fellebbezés alatt, úgy tudom. Brighit honnan veszed? Ő eddig még nem volt sérült és azt is suttogták, hogy Perrotta fölépülhet addig.

Romanista 2009.03.20. 15:09:38

@popp: hopp a Brighit azt benéztem,bocs.
De Rossi eltiltását "nyilván" törlik, nyilván a Juve meccs előtt,csak hogy legyen valamiről írni.
igazság szerint képtelen vagyok abban hinni hogy Perrotta felépül, De Rossinak megbocsájtanak,de így is be kell húzni a meccset. hol nézed?

Romanista 2009.03.20. 15:11:23

egyébként félelmetes a csere sor is : Mladen, Malomo,D'Alessandro,Brosco,Crescenzi,Stojan....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 15:27:24

@Romanista: Egyébként ez a gondunk, ha hét-nyolc emberünk ezért-azért nem játszhat, akkor alig tudunk kiállni, noha ha mindenki egészséges, akkor a mienk az egyik legerősebb kezdő a Serie A-ban. Egy igazi nagy csapatnak van olyan hosszú kispadja, hogy az ilyet is kibírja.

Én nem várok győzelmet ebben a helyzetben, de annál jobban örülnék neki. Amúgy te hol nézed? Budaörsön ahol néztem az Arsenal meccset elég komoly Roma tábor volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 16:16:03

A hiányzókhoz ha hozzájuk veszünk egy kapust erősebb csapatot tudnánk kiállítani, mint most. Így nézne ki a csapat (4-1-4-1) Doni; Cassetti, Juan, Diamutene, Motta; De Rossi; Taddei, Perrotta, Aquilani (Pizarro), Cicinho; Totti.

Romanista 2009.03.20. 16:49:45

@popp: Szerintem meg az a legfőbb gond hogy ilyennek nem szabadna történnie. ha csak abba gondolok bele hogy hányszor játszottak a "hálistenfelépült" játékosok,hogy aztán kettőt újból kihagyjanak már attól rosszul vagyok. ha ekkora sérülés hullám lehet akkor ott nem csak balszerencse van. ettől függetlenül el lehet kapni a Juvét, hisz otthon vagyunk és most a csapat és a közönség nagyon egymásra talált. na meg ott van még Ranieri szelleme is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 16:59:43

@Romanista: Szerintem meg a félsérültek is azért jelentkeznek játékra, mert szűk a keret. Talán emlékszel, hogy mikor kulcsposztjainkról hiányoztak az év elején, akkor boldogtól és boldogtalantól is kikaptunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 17:28:24

@Romanista: Ja, Malomot és Crescenzit meghívta Casiraghi az új U21-es csapatba ;-).

Romanista 2009.03.20. 18:10:26

@popp: simán benne van. a másik dolognak meg örülök,bár én a játékos vásárláson is változtatnék ilyen szempontból, illetve az egész ifi rendszer beépítésén a csapatban.
nem mintha bármi szégyelni valója is lenne a Romának ilyen szempontból,sőt.

Romanista 2009.03.20. 18:59:00

na most már tuti hogy nem lesz De Rossi.

Gabez 2009.03.20. 20:22:30

inter.it/aas/news/reader?N=31074&L=en&CAT=2

Legnagyobb Respect JZnek, reméljük, még sokáig stabil kezdő lesz és utána is marad a klubnál.

Mikor volt az Internek narancsszín idegenbeli meze??

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 20:56:50

@Romanista: ráadásul Petruccit már el is vitte az MU, tizenhat évesen.

Zici 2009.03.21. 09:42:41

@_benito: Mit szólsz hogy Giovincot cserealapnak ajánlották Cassanoért? Ha megteszik én elmegyek összeverem az összes vezetőt. Az élen Seccoval

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.21. 10:08:38

@Zici: seccónak már kijár.

szerintem ez csak úgy lehet igaz, hogy giovinco kölcsönbe megy 1, max 2 évre, de nem tudok sokat az egészről. cassano kell, én kedvelem, de a kisgyerek is kell. mindenki kell. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.21. 10:12:00

@_benito: Szerintem a gyerek fejlődése szempontjából jobb lett volna, ha idén is kölcsönadjátok. Még akkor sem nagyon jutott neki hely, mikor a fél keret sérült volt.

Örülök egyébként , hogy ellenünk sem játszik, mert tavaly empolistaként épp elég bosszúságot okozott nekünk a srác.

Zici 2009.03.21. 10:30:26

@popp: Miért vagy olyan biztos benne hogy nem játszik?
@_benito: Jah úgy szól a fáma, hogy kölcsönbe, meg a fél játékjoga is átszállna. Ja és légyszi magyarázd el mi a jó nekünk abba hogy Cassano idejön. Elismerem a tudását, de hisztis, ha nem játszik balhézik. Kell ez nekünk???

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.21. 10:44:17

@Zici: Biztos azért nem vagyok, de Ranierit ismerve, szerintem idegenben inkább visszarakja az öregedő cseh futógépet.

Romanista 2009.03.21. 10:47:40

@Zici: Cassanoban azért még ne legyetek olyan biztosak. az egy dolog hogy a Juve szeretné,de ez csak egy a minimum három tényezőből.

Zici 2009.03.21. 10:52:15

@popp: Igazad van, de hátha beteszi az öreg.
@Romanista: Félreértettél. Én egyáltalán nem szeretném ha jönne. Felesleges egyelőre.

Romanista 2009.03.21. 11:16:49

@Zici: ha Nedved papa visszavonul akkor már nem lesz az. már pedig az most van, nemde?
szvsz egyébként DavidSilva-Diego egyikével jobban járna a Juve, tán olcsóbb is lenne.
még tán Tiagot is el tudnátok passzolni. ;) bár jó ő.

rexford 2009.03.21. 11:23:08

@Zici: Cassano szerintem se kell nekünk. Ő akkor jó, ha egyedül ő a király.

Romanista 2009.03.21. 11:27:15

@rexford: ? www.youtube.com/watch?v=WA0e2vf6CPc&NR=1
na persze ez már lassan a ködös múltba vész.

rexford 2009.03.21. 11:31:29

@Romanista: És? Nem azt mondtam, hogy nem egy fasza játékos a pályán. Valamiért a Romából is könnyen elengedték, a Realban meg mintha ott sem lett volna.

Romanista 2009.03.21. 11:39:41

@rexford: hát akkoriban ő csúnyán össze volt már veszve a vezetéssel,az összes edzővel abban az évben(najó talán Contival nem), mire odaért Madridba Capello volt az edző aki előtte sem nagyon komázta de ezek után meg pláne utálta (felfüggesztések stb).

egyébként csak hogy színt valljak én is ha esetleg visszatérne a Rómába - amit ő saját bevallása szerint megtenne - én nem tudnék mit szólni. egyrészt azért mert zseninek tartom,másrészt a Roma részéről eléggé kurvás megmozdulásnak vélném.
bár inkább ő mint Manci. najó.

Zici 2009.03.21. 11:54:41

@Romanista: Pontosan azt modom hogy egyelőre nem kell mert van jobb alternatíva helyette (Diego-Silva).
Elismerem hogy jó játékos. Nekem csak az a bajom, hogy Giovincot ajánlják érte vezetőink. Még ha kölcsönbe is. Maradjon csak és váljon itt belőle nagy játékos ne máshol.

rexford 2009.03.21. 14:04:50

Az a baj, hogy Diego és Silva is rizikós. Láttuk, mi lett Mendietával a Lazióban. Ribéry ellen viszont egy szavam se lenne. Giovinco meg majd Sanyi helyén lesz jó, csak még egy kicsit várnia kell.

Mr.AT 2009.03.22. 16:49:21

@Pályaelhagyó autóversenyző: Mancini és Quaresma góljáról a Gazzetta semmit nem tud. Ott 16 Interes van fent gólszerzőként.

www.gazzetta.it/tr_xml_sics/2008/HTML/riepilogo.html?id_c=1246&id_e=22930&id_p=172936
süti beállítások módosítása