Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 26. giornata

2009.02.28. 14:56 _benito

Amikor azt mondja az ember, hogy még van hátra az Internek egy csomó nehéz meccse, akkor az olyanokra gondol, mint a Roma elleni. Komolyan. Aztán persze rápillant a vendégek védelmére, majd felidézi az őszi 0-4-et, és lemondóan legyintve inkább a Cagliari-Torinót kezdi nézni. Pedig a Roma megérdemli a figyelmet, nem csak azért, mert rendszert csináltak az elmúlt években abból, hogy felfújták az arcukat az Inter otthonában, hanem azért is, mert a Romában van benne leginkább az élmezőny csapatai közül, hogy jó meccset játszik a milánóiakkal. A Juventus most elintézi a Napolit, a Lazio a Bolognát, aki pedig vérgőzös csatára vágyik, az már most tapadjon rá a Palermo-Catania streamjére.

Inter-Roma 2-1
Március mindenről dönt az Internél. Meglesz a szokásosnak mondható kiesés a BL-ből, és könnyen lehet, hogy a hónap végére ugyanúgy eldöntik a Serie A-t, mint tavaly (Mancio csapata 12 fával vezetett ilyentájt). Jön a Roma, aztán a Genoa és a Fiorentina, ha pedig ezeket letudják még éles állapotban, akkor a tavasszal már simán le lehet adni a meccseket. A Roma ellenben lehet az olasz BL-továbbjutó, csak egy jobb napot kell elkapnia, ehhez pedig remek melegítés lenne egy Inter otthonában aratott győzelem. Kár, hogy ennek szerény esélye van csupán.
Pedig a szezonnak is jót tenne, de az Inter adakozókedve nem terjed ki a gyámoltalanok megsegítésére, ezért sokkal valószínűbb, hogy megverik a Romát. Annál is inkább, mert a nagyobb meccsekre könnyebben is pörögnek fel, mint egy Atalanta elleni meccsre, a vendégek pedig hiába tudnak szép dolgokat, az Inter ellen a szépség nem a legmegfelelőbb fegyver.
Sztankovics sehol nincs ahhoz képest, amit 2-3 éve játszott, mégis gyakorlatilag rá van bízva az Inter támadójátéka, talán ennek is köszönhető, hogy a tisztességes védelemmel rendelkező csapatok ellen helyzetbe is csak vért izzadva kerülnek, a Roma viszont ilyesmivel nem rendelkezik. Ami helyette van, az egy csomó rossz igazolás, akik ezt bakik garmadájával igazolják, az például, hogy az Arsenal nem tömte ki a beszorított Romát, csak az angolok töketlen csatárainak, és kicsit Doninak köszönhető.
Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy Mourinho a jobbhátvédje mellé talált egy tökéletes balhátvédet is, Santon többet mutat eddig, mint a helyén játszó Maxwell-Chivu kettős az egész szezon során. A védelmükkel eddig sem volt semmi gond, és igazán jó csapat is lehetne az Inter, ha Mourinho nem a Benitez-iskola eminense lenne, hiszen semmi másra nem lenne szüksége a milánóiaknak ahhoz, hogy nézni is lehessen őket, mint hogy az egyik védekező középpályás helyén Balotelli játsszon.
A Roma ellen bőven elég lesz ismét a fojtogatás, a vendégek ugyanis azt nem szeretik, és hiába tér vissza De Rossi, ha vele szemben három embernek lesz ugyanaz a feladata, mint neki. A farkasokon az segíthet, ha Baptistának éppen egy olyan napja van, amikor beleáll a boogie a lábába, de tudjuk jól, hogy arra még legalább egy hónapot várnunk kell, míg ez legközelebb megtörténik – várhatóan a Lecce ellen.

Palermo-Catania 3-2

Még 2007-et írtunk, amikor a Catania utoljára bajnokit nyert idegenben, nem is valószínű, hogy a jól kezdett szezon jelenlegi erőviszonyai alapján pont a sziget derbijét nyernék meg. Nem azért, mert olyan bombasztikusan erős csapat a Palermo, hanem azért, mert a Catania sehol nincs mostanában.

Juventus-Napoli 1-0
Kicsit rázós lenne, mert a középpályáról érkező passzokért általában Del Piero felel, most pedig Trezeguet és Amauri kezd elöl, ráadásul a két alkalmatlan (Machionni és Tiago) is a kezdőben alkalmatlankodik majd, de a Napoli van olyan rossz formában, hogy Chiellini szöglet után atomfejesére ne tudjon válaszolni.

Sampdoria-Milan 1-1
Az UEFA-kiesés, a szezon elboronálása és csapnivaló forma mindkettőjükre áll, pedig furcsamód mindkét csapatnál a csatárok vannak a legjobb formában. Pato csodás gólt vágott a Werdernek, Pazzo pedig szép sorozatot épít gólokból, de amíg a többiek csapnivalók, nem nyer egyikük sem.

Reggina-Fiorentina 1-1
A calabriaiak az apró lépésekben hisznek Orlandi érkezése óta, de lassan három hónapja nem bírtak egy meccset sem megnyerni, így pedig nehéz lesz megkapaszkodni. A Fiorentina óriásit játszott az Ajax ellen, de az akkori gólszerző eltiltott, bár Gilardino nélkül Mutu villogni szokott. Szerintünk akkor is iksz.

Lazio-Bologna 3-1

Az Inter után egy másik egykori csapatával találkozik Mihajlovics, és hiába hajtották meg alaposan a milánóiakat, Rómában is hasonló vereség vár rájuk. A hazaiaknál Rocchi lett Foggia csapatba kerülésének vesztese, ami egyúttal a háromszög eltolódását is jelenti, de tény, hogy így jobbnak tűnnek.

Siena-Genoa 0-2

Il Principe formájának győzedelmes visszatérését láttuk a gömbben, a Genoa a legutóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg. A Roburnak is nagyon kellene, mert ha a mögötte levők nyernek, már ijesztően közel kerülhetnek a csapóajtóhoz. Nem gondoljuk, hogy kiesnének, de egy kis ijedtség jót fog tenni nekik.

Atalanta-Chievo 1-1

Ahogy a sikernek, úgy a kudarcnak is Doninak hívják az okát. Most nem lesz a pályán, így az egy győzelemmel akár a kiesőhelyeket is maga mögött hagyó Chievo úgy fog harcolni, mintha az élete múlna a meccsen. Bergamóban nem könnyű nyerni, a veronaiak sem fognak, de egy pontra jók lehetnek.

Cagliari-Torino 3-0

Tavaly is ennyi volt, és teljesen hiába hitette el velünk a Toro a szezon elején, hogy idén minden más lesz, nem lett. A Cagliari viszont úgy csinált a rajt után, mint aki önként sétál a vágóhídra, aztán maguk váltottak böllér-üzemmódba, és aprítják is a mezőnyt emberül. Most a Torót.

Udinese-Lecce 3-1
Könnyen lehet, hogy az udineiek lesznek az egyetlen olasz csapat az európai porondon a következő körben, ennek azonban semmiféle jelentősége nem lesz az életéért küzdő Lecce ellen. Az Udinese helye nem ott van, ahol most állnak, ilyen kiváló csatárokkal szégyen-gyalázat, amit művelnek, ezért itt is van az ideje, hogy valamit mutassanak.

266 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr86971604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micz 2009.03.01. 22:45:51

@LevyASR: Nem a rómaiaknak mutogatott?

BruceWayne 2009.03.01. 22:48:26

@rizla: Materazzi egy extravagáns pöcsfej :-) mint Dennis Rodman

rizla 2009.03.01. 22:50:25

balotelli inkább rodman akkor már. a bőrszín, és a hülye frizura is stimmel. A FÉREG

rizla 2009.03.01. 22:51:13

viszont cool csak az lesz, akinek van stílusa. ibrahimovicnak van, c. ronaldonak nincs.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.01. 22:52:24

Remélem mindenkinek feltűnt, hogy Cambiasso nem véletlenül rúgott 1 méterrel a labda mellé. Kellett Baptista szép vádlirúgása is. De akkor max 2-2 lett volna. :)

Mondjuk Maicon azt hitte neki, hogy neki már csak támadni kell. Stankovic helyett nincs cserénk tkp poszton, úgy hogy ő is szar. Röhej, hogy az összes olyan bokából lőtt, 2 védő közt berepülő labdából a Roma 10 majd' ziccert kreált, és mindegyiket beszoptuk.

rizla 2009.03.01. 22:52:47

ja, és a legcoolabb cantona persze.

LevyASR 2009.03.01. 22:56:03

Tudom, hogy a Vendégbe mutogatott, ezért is gondolom, hogy megtalálják. ( és ezért kell tőle h@nynom)
Egy Római nem felejt ;)
Jövőre is kaphat egy pofont :D

calciomax 2009.03.01. 23:02:04

vitathato tizi volt de siman meg is adhato. Nem hinnem hogycsak errol kell beszelni egy ilyen meccs utan.

WallyB 2009.03.01. 23:06:15

Miután az Inter is kijött a meccsre (2. félidő) egész jó kis játék kerekedett. Néhány gondolat.
0. HATALMAS GRATULA A RÓMÁNAK, nálam győzelemet érdemeltek volna.
1. Ezt már kedden, a Man Utd ellen is feszegette HBI, hogy ilyen középső védőkkel bajok lesznek. Hát most lettek is, bár óriási egyéni hibák előzték meg szerint mind a három római gólt. Más kérdés, hogy a harmadik gól előtt volt-e fault Cambiasso ellen, az én Interes szemüvegem, elsőre úgy látta, hogy talán volt, kb. pont akkora, mint kicsivel később a másik oldalon.
2. Burdisso, Maicon, Figo, Stankovic, Viera csutkaszarok voltak, nem mondom, hogy nem akartak, de ez a mai produkció halvány gerlefing kategóriát sem érte el. Figot még a gólpassza sem menti - nálam. Egyébként mindenki Cambiassot bántotta a 3. gól miatt, de Viera veszített könnyű labdát a félpályánál (5 percen belül kb. az ötödiket), ezért alakulhatott ki egyáltalán a helyzet.
3. 11-es volt-e vagy sem... tuti megy majd a hörgés rajta, és ilyenkor igazából nem értem miért is, hiszen De Rossi sakk-matt helyzetben JéCével állt szemben és elrúgta szögletzászlóra a meccslabdát. Szerintem be lehetett fújni, ezzel együtt, el kell ismerni, a Róma többet tett a győzelemért.
4. Ha Balotellit nem tiltják el a 11-es miatt, illetve az utána bemutatott arcoskodásai miatt, tuti előbb-utóbb kettérúgja valamelyik védő. Inkább előbb...
5. Rodman? Ő végig jó volt, ha pályán volt, max. kiállíttatta magát, és Balotell frizurája akkor hasonlíta az övére, ha lenne benne mondjuk szóke, sárga, piros, zöld vagy kék... esetleg rózsaszín. A mai napig bánom, hogy nem csinálta meg Dennis a búcsúmeccsét úgy, ahogy akarta... a stadion WC-papírral feldíszítve és ő tökpucéran vonul be játszani... hmm... most, hogy elképzeltem talán mégsem olyan nagy baj, hogy nem lépte meg.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.01. 23:11:46

@WallyB: Az a gáz, ha ibra a pályán van, mindenki azt várja, hogy ő csináljon valamit. Szerintem Balo, Adriano, Crespo Cruz, is jók lennének, ha tudnánk alá tolni egy normális középpályát. Maxwell, Stanko, Muntari szar. Egyedül Cambiasso ill Zanetti tud valamit tenni. Mosz JZ is szar volt, mind2-t rókla fejelték, meg eladogatta a labdákat.

WallyB 2009.03.01. 23:24:55

@Great Cornholio: Igaz minden szavad. Capitanonak ritkán van rossz meccse, ez most az volt. Viera, Figo, Maxwell nem üti meg a szintet.... Muntari még talán, de őt meg nem szeretem, mert suttyó.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.01. 23:40:22

@popp:

Pedig ha 4-3-ra nyert volna az Inter egy 89. percben lőtt góllal, átérezhetted volna, amit én az Atlético-Barca meccs végén éreztem...

WallyB 2009.03.01. 23:43:22

Azért nagy kártyás ez a Csozé gyerek is... kiáll egy ilyen csapattal, aztán 1-3-ról a végére csak lett egy kis erőfitogtatás... én csak azt nem értem, hogy miért kell az ellenfeleknek egy félidőnyi előnyt adni. Mátrix miért nem játszik? Csak most eszembe jutott...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.01. 23:49:57

@WallyB: Nem előnyt adott, egyszerűen megleptük őket. Amúgy a két edző is óriásit meccselt, Crespo nyerőhúzás volt, de Menez is majdnem az lett.

WallyB 2009.03.02. 00:06:16

@popp: Lehet. Talán kicsit lazán is vették a fiúk, mert az képtelenség, hogy a tényleges tudásuk annyi legyen, amennyit a MU elleni első félidőben mutattak, meg a mai meccs elején. Jó volt a Róma, sőt, jobb volt a Róma, de a kritikus pillanatokban nem tudtak élni a lehetőségeikkel, az Inter meg tudott azzal a kevéssel...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 00:10:22

@Csöncsön: A őszi hat-egyért ennyit minimum megérdemeltetek.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.02. 00:12:36

Balotellivel kapcsolatban: szerintem ha a közönségnek joga van egy félidőnyi rossz teljesítmény után kifütyülni a saját (történetesen magabiztosan listavezető) csapatából a 18 éves gyereket, akkor a gyereknek is van joga _a duplája után_ így reagálni. attól persze még nem túl szimpatikus.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 00:18:36

@WallyB: "Jó volt a Róma, sőt, jobb volt a Róma, de a kritikus pillanatokban nem tudtak élni a lehetőségeikkel, az Inter meg tudott azzal a kevéssel..." - emiatt nem vagyunk nagycsapat, cserrébe viszont nagyon emberi és szerethető brigád a mienk.

Az Intert meg az lepte meg , hogy a csatáraink a szélekre húzódva próbáltak a védelem mögé kerülni és ez sokszor sikerült is nekik, mert nem szüttyögtünk az Inter masszív középpályája ellen, nem psasszolgattuk körbe őket, hanem villámgyorsan átjátszottuk rajzuk a lasztikat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 00:20:21

Jaja és El Muro nagyon hiányzott ma az Inter védelméből!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.03.02. 06:11:16

tizi volt, eltolta a labdát, és beléptek elé, gyak ollóba fogták, és elütötték. a hátulról érkező nélkül nem lettt volna tizi...
nem azért, Menez beállt, és az utolsó 5 percben csinált vagy 3 ziccert... nem lett volna feltámadás, ha egyet be tudnak kotorni a társak.
szerintem az inter tudatosan focizott egy félidőt csak, ugyanez volt az mu ellen is.
tátva maradt a szám, amikor az új olasz fiú (Balotelli) kijött az öltözőből... a 2.ra. szerintem nem pofon volt, hanem fizetéscsökkentést lebegtettek. :). vagy fogadott Ibrával, hogy most kimegy, és rúg két gólt (de abban benne volt Adriano is),

Dr Keynes 2009.03.02. 08:32:58

Meg lehetett adni a tizit, nem vitás - bár nem volt szabálytalanság, és meneznek nem adták volna meg. Ebben nem is az az igazán dühítő, hogy megadták, hanem hogy minden évben, folyamatosan van ilyen ítélet, ami visszahozza az Intert a meccsbe, vagy megadja nekik a kezdőlökést. Mindig kap ennyi támogatást az Inter, (tavaly Mexes kiállítása).

Egyet viszont a javukra kell írni, nekünk meg meg kéne tanulni: 2:0-nál nincs vége a meccsnek. Az Inter képes volt élni a lehetőséggel, mi meg általában nem jutunk el odaáig se, hogy lehetőségünk legyen. És az utóbbi pár évben nem egy meccset adtunk le ilyen előnyről - szóval ebben lenne mit tanulni tőlük.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 08:52:36

@Csöncsön: Ez rám is igaz. :DDDD

Pedig ha 4-3-ra nyert volna az Inter egy 89. percben lőtt góllal, átérezhetted volna, amit én az Atlético-Barca meccs végén éreztem..."

Badbitie 2009.03.02. 09:06:30

_benito ezzel a cikkel bebizonyította, hogy egy igazi jós. :) A cikkben szerepel a 0-4 és a palermo-catania is, és bejött! A köztes szöveget nem kell figyelembe venni, az csak nyomdahiba. :)

giacinto 2009.03.02. 09:42:35

Nagyon nagy meccs volt. Most olvastam vissza a kommenteket félidőből :))

nos, a kárörvendők legalább akkora pofont kaptak az Intwertől, mint amekkorát Balotelli érdemelne Josétól vagy mástól. :)

egyébként a Su-ben a vendégdrukkerek ülnek, szóval a rómaiaknak mutogatott.

a nyelvkitolást meg más is csinálja....

sporttárs 2009.03.02. 09:48:28

Nagy meccs volt, mindkét csapat megérdemli a dicséretet.
De attól már röhögőgörcsöt kapok, hogy az Inter egy félidőn át ég (nem az eredmény miatt mondom, de hát hogy játszott Maicon, milyen gólokat hoztak össze, mennyire töketlenek voltak), aztán a másodikban összekapja magát, és akkor már Mourihnho direkt így akarta, mekkora cserekirály már, meg az egész annyira tudatos volt.

Persze, Jose döntetlent akart, sőt 3-3-at direkte, mert szívügye a szórakoztatás. Vaze, hátrányban csatárt cserélt be, aztakurva!

Hagyjuk már.

kroos 2009.03.02. 09:49:49

Persze hogy nem érdemes a 11-esen vitatkozni meg a kezezéseken sem meg semmin.
Még ha ezek bajnokságokat döntenek is el kedves méltóságteljes Benito.
Tavaly 3 ilyen 11-est kapott az inter vétlen kéz(ha egyálltalán kéz volt) miatt.Azt mondta akkor a szövetség a kéz az kész,jogos a 11-es.
Most meg ugyanazok az emberek a szövetségben hogy foglalhatnak állást ugy hogy vétlen kéz nem szabálytalan....
Nem az Interrel van a baj ök csak kihasználják amit lehet.Az olasz szövetség az ami nélkülöz minden féle következetességet.
Igy pedig szétkurják a világ legjobb bajnokságát.
Mert az lehetne.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.02. 10:07:05

@kroos: toni, azért te is láttad, hogy ezt kurva ügyesen csinálta a kis galandféreg, ez olyan volt, hogy egyszerűen meg kellett enni. nem menti fel a fufust, de a bírót egy kicsit igen.

@giacinto: "a nyelvkitolást meg más is csinálja...." a következő balotelli-delpiero összehasonlításért felírlak az összes faroknövelő és viagra hírlevélre, bannollak mindörökre, és az ip címed alapján heti rendszerességgel felkeresnek jehova tanúi, az apeh nyomozói és a szomszédodba költöztetem balotelliék családját.

giacinto 2009.03.02. 10:12:05

a 11-es kisértetiesen olyan volt, mint a Mátrix-Malouda eset a VB-döntőben.

Piiii 2009.03.02. 10:13:07

eddig soha nem írtam ide a fórumra, csak olvastam a kommenteket, de ami sok az sok...
hiába mondjátok hogy hát nem ezen múlt ha a végén a ROMA belövi a ziccereket,ez duma..
kezd elegem lenni, hogy Romadrukkerként már egy éve az van majd minden inter elleni meccsen (öszi meccset leszámítva) hogy bizonyos bírók rizzoli meg a többi...belenyúlnak a meccsbe és meccseket eldöntő ítéleteket hoznak, mindig a merda inter javára.tavaly tavasszal mexes kamukiállítása, persze h jött az egyenlítés utána,így utólag azon is múlt a bajnoki cím.kupameccsen lesgóllal nyertek, persze pont avval a góllal.most egy eléggé lefocizott intert hoztak vissza evvel a kamu11essel a meccsbe,nevetséges.azt nem értem hogy utcahosszal vezetnek, nekik van a legerősebb keretük, amivel seimán megnyerhetik a bajnokságot.minek kell ilyenkor is őket segíteni????
fel nem foghatom.a másik meg a kommentálás a sport 2ön...fülöp laci nem is tudta volna feltűnöbben mondani 3-2nél, na meg 3-3nál hogy most aztán megnyerheti a meccset az inter, húúú megnyerheti.egy szóval se mondta hogy na akár a Roma is megnyerheti.még jó hogy utána az uccsó 8 percben csak mi nyomtunk és volt 3 ordító ziccer, meg julio bravúr...
bocs a hosszú kommentet.
Forza ROMA!

kroos 2009.03.02. 10:13:30

@_benito: és az hogy minden 2. héten vitatott inter gólokrol beszélünk már 2 éve??
Ez a tény önmagában nem jelent semmit?

bacity · http://kacat.blog.hu 2009.03.02. 10:13:43

balotelli egy szánalmas percemberke /elég csak a mai gazetta címlapra pillantani/. 5 év múlva senki nem fog emlékezni rá. el fog tünni a semmiben -

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 10:16:19

@kroos: Neked minden Inter gól vitatott, sőt másoknak is. Őket hívják Juve Milan, Roma drukkereknek.

@Piiii: LOL, gondolom Baptista rúgása a 3. Roma gól előtt nem tűnt fel. :))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 10:19:19

Csak kíváncsiságból, a Mialn 10 büntetőjéből, 7-8-ra mondhatjuk, hogy balotelli, ill. annál kamubb tizik. Akkor (rajtam kívül) :)) hányan reklamáltak ilyen hevességgel? :P

giacinto 2009.03.02. 10:25:20

@kroos: sztem inkább az ilyen Atalanta-Chievo meccsekkel foglakozz. ha az nem volt bunda, akkor semmi. és idén ezt már nem először játssza a Bergamo. hány kamu kiállítása volt tavaly az Internek? azt mér nem számolod? meg voltak szabályos gólok is amiket elvettek, de te persze csak 3 véleményes 11-esről beszélsz évek óta, amin eldőlt a bajnokság.

@Piiii: az őszi 4-0-n mi volt a bírói hiba? előtte a 4-1-en mi volt a bírói hiba? azt fogadnád el, hogy olyan csapatod van, aki még 2-3 gólos előnyben sincs biztonságban a saját hülyeségei meg a helyzetkihasználása miatt.

Piiii 2009.03.02. 10:27:18

az meg szánalom hogy baptistát hozod fel, sima labdafedezés volt, ennyi erővel én mondhatnám, illetve megkérdezem hogy emlékszel e arra az esetre, amikor szögletnél visszajátszásnál mutatták h De Rossi meze kb a 1,5szeresére megnyúlt 2szer egymás után, arra már nem emlékszem melyik védő nyújtotta meg.ennyi erővel az sokkal durvább és látványosabb volt, az hogy ilyet nem fújnak be, nem is csodálkozom.illetve ok h nem fújják be, ilyen milliószor megtörténik minden szögletnél, bár ennyire feltűnő nem szokott lenni, nem is ez a lényeg.de h ott van az a 2 "csirke" a kommentátori székben látják a lassítást, és legalább ennyit elnyögtek volna, hogy hát itt eléggé megnyúlt a meze.csak ennyit vártam volna.de ők nagyban hallgattak, mintha észre se vették volna..
na erre mondtam h mennyire várták az az inter győzelmet.de tudod ha ilyet mondasz kár erre szót fecsérelni.mert ha lőnek 4 szabályos gólt és úgy nyernek, azt mondom ok, vagy ha jobban játszottak volna.de nem ez volt a Roma sokkal jobban focizott...
mindegy befejeztem...

giacinto 2009.03.02. 10:31:12

@Piiii: "a roma sokkal jobban focizott"

helyenként.

Piiii 2009.03.02. 10:31:34

@giacinto: gyerek, olvasd már el mit írtam.1 éve, az öszi meccset leszámítva...
ebben az időszakban volt 4 meccs, illetve 5 a szuperkupával együtt, azon 3 meccsbe belenyúltak inter javára, tavaly tavaszi, most a kupa, meg a tegnapi.az öszire meg írtam h azt leszámítva, azon simán szarok voltunk..
először olvass...

kroos 2009.03.02. 10:34:52

számomra az olasz szövetség töketlensége ami felháboritó....nem kéne csodálkozni hogy nem kaptak eb rendezést.
Amugy nyerhet az inter zsinorban 8 scudettót...a Bl-ben pont ezért nincs esélye sosem.Mert mig a többiek hozzá vannak szokva az éles meccsekhez,addig az inter nem.És mint láthattuk multhéten is a Bl-ben nem osztogatnak ugy a birok.

giacinto 2009.03.02. 10:59:14

@_benito: félreértettél.

egyáltalán nem hasonlítottam össze a kettőt, vagy ezt hol olvastad? én csak annyit irtam hogy más is csinálja.

ettől függetlenül, tényleg egy buta és "szerethető" figura.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 11:44:56

@kroos: Túl sok a 20 csapat a serie A-ba. A kiscsapatok, azoktól veszik el a pontot akiknek a célja a nagyok megszorítása lenne. Genoa, Fiorentina. Így sosem lesz szoros, éles meccs, mert a Juvenak a 4 meccsen 4 pontos széria, is bőven elegendő egy 5 pontos előnyre a 3 helyezettel szemben.

ericcartmen 2009.03.02. 11:47:52

@Great Cornholio:
Adriano az első inter gól előtt két kézzel lökte arrébb Mexest, igy szabadon vehette át a labdát. Ha Baptista labdaátvétele szabálytalan volt, akkor ez is

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 11:49:21

@ericcartmen: Tudom, mire gondolsz, az erősebb a szabálytalan. :)) Már volt róla szó. De gondolom Mexes mellkassal próbált lökni. :))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 11:51:42

Tudom, hogy egy Inter meccs csak akkor szabályos ha vereséget szenved. :) A Roma tegnap sokkal jobb volt, és rúghattak volna 6-t ha akarnak.Sokkal inkább maguknak köszönhetik az x-t. Ha az első félidőt végignyomják, egy büdös szót se szólhattunk volna, ha 6-0 oda. Jó lecke a Romanak, hogy a földön fekvő ellenfelet igenis addig kell rúgdosni míg meg nem döglik. :DD

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.02. 12:02:13

@Great Cornholio: ezt olyan szépen mondtad :)

@ericcartmen: az informatikus ligában sem fújják le baptista labdaátvételét, de még jorkyban sem.

@giacinto: tudom, csak mókáztam.

Piiii 2009.03.02. 12:04:40

@Great Cornholio: Tudom, hogy egy Inter meccs csak akkor szabályos ha vereséget szenved.

remélem ezt te sem gondolod komolyan...
h lásd nem elfogultságból mondom, amikor 4et kaptunk összel, senki nem szólt semmit, inkább csak fogtam a fejem hogy lehetünk ilyen gyengék..
itt egy komment másik fórumról, nem én irtam de belinkelem

Az inter utolsó 3meccse:Milan ellen Adriano kezéről bepattan a labda megadják a gólt!
Ezelötti fordulóba Adriáno fejel a kezéről a csatártársa elé kerül gól-megadták!
Ma meg egy kamu tienegyest!

milan, meg roma ellen ez már -3 pont, ha ez így alakul nem 7 pont hanem 4 pont elönyük lenne.múlt 7en több góllal nyertek asszem úgyhogy az nem számít.azért ez nem mindegy..
de hát HA -val kezdödő mondatok nincsenek...

ericcartmen 2009.03.02. 12:12:39

@_benito: tudom, ahogyan adriano lökését sem.
csak volt itt reklamáció, hogy szabálytalan volt

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 12:56:52

@ericcartmen: Ez viszont Mourinho töketlenkedése. ha Matrixot hozta volna be, akkor Baptista arcán fű és sár elegye vírított volna "labdaátvétele" után.:))

Piiii 2009.03.02. 13:01:56

jellemző josé nyilatkozat:
„Szerintem tizenegyes volt. Másoknak lehet eltérő véleményük az esetről, ám Balotelli okos volt, látta a két védő közötti helyett. Kihúzták a lábát. Mégis, mit kellett volna tennie? – reagált Mourinho, aki inkább egy másik esetre hívta fel a figyelmet: – Júlio Baptista egyértelműen szabálytalanul szerelte Esteban Cambiassót, mielőtt Matteo Brighi gólt szerzett. Cambiasso naiv volt, és túl fair ahhoz, hogy elessen.”
jah és rizzolival még soha nem kapott ki az inter, ez is fura...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.02. 13:06:57

@giacinto: Megpróbálom megvédeni a Chievót. Az utolsó kilenc meccsből egyszer veszítettek. Az egy vesztesen a hetvenvalahányadikig vezettek. Szerintem nincs az a panettonegyár, amelyik állja ezt a cechet.
De mindenképpen, mindenki abban hisz, amiben csak akar.

giacinto 2009.03.02. 13:09:38

Cambiassonak a hibájától függetlenül hihetetlen agya van a védekezéshez. akár középpályán akár védőként iszonyú jól olvassa a játékot, rengetegszer ment döntő szituációban.

Mr.AT 2009.03.02. 13:18:58

@_benito: Ehhe. :-) Ha már nyelvkitolás, akkor Balotelli nem Alexre, hanem Mick Jagger-re hasonlít inkább, s pont ugyanolyan szétszívott fejük is van. :-)

horas 2009.03.02. 13:25:47

Számomra a tanulság ebből a meccsből az,hogy miért nem lehet egy ilyen támadóbb felállással elkezdeni egy meccset.A második félidőben abszolút tetszetős dolgokat művelt az Inter nem beszélve a lendületességről.Kíváncsi vagyok mi kell még Mourinho-nak hogy erre rájöjjön...Balotelli pedig óriási volt,ebből a játékosból bármi lehet,de hanem fejlődik semmit,már akkor is kész,de viszont majdnem akkora féregarc mint amekkora talentum.(Remélem Crespo-nál átszakadt az a bizonyos gát...)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.02. 13:38:36

Balotelli az új Cassano, valaki már megírta.
Úgy tűnik legalább annyi gond lesz vele. Bár számomra Cassano eredetibb csávónak tűnik. Mondjuk az is igaz, hogy Balotellit nem ismerjük még annyira.

*Fata* 2009.03.02. 13:56:30

@Piiii: szerintem ne erőlködj, én már meguntam. a válasz mindig ugyanaz:
1:"jó csapatnak szerencséje van"
2:"az intert mindenki csak bántja"
3:"mi nem láttunk semmit"
4:"savanyú a szőlő"

Amúgy De Rossi és Spalletti is csatlakozott az egyébként sem rövid listához, akik szerint a játékvezetők sokat kedveznek az Internek.

De Rossi szerint "Ki kell mondjam az igazat, mindannyiunknak ezt kéne tennie. Az eset nyilvánvaló, mi pedig már nagyon mérgesek vagyunk. Szóhoz sem jutok. És a legnagyszerűbb az egészben az, hogy a játékvezetők nem is tudják megmagyarázni, hogy mi vezérli őket ilyenkor.
Az egyik álmom, hogy a Romával bajnok legyek, de tudom, hogy ezt sosem fogom tudni megvalósítani. Ugyanígy vesztettünk tavaly is. A szabadrúgás előtt is mondtam a játékvezetőnek, hogy nézze a mezem, mert biztos, hogy meg fogják rángatni és Vieira meg is húzta rendesen, úgy néztem ki, mint aki nyolc hónapos terhes, de a bíró semmit nem tett, pedig látta az egészet."

Az edző szerint "A kispadról úgy tűnt, hogy Balotelli feldobta magát, az ismétlések visszanézésével ezt csak megerősíteni tudom. Balotelli megtolta a labdát és amikor látta, hogy nincs helye, feldobta magát, ez nyilvánvaló, hogy nem volt tizenegyes. Most már egyértelmű, négy éve járok ide a csapatommal folyamatosan és a bírók mindig nekik kedveznek.”

Azazello007 2009.03.02. 14:12:50

Idén az egész olasz bajnokság egy vicc, viszont az Intert tényleg nyomják, ráadásul nem értem, miért, mikor nem lenne rá szükség.

lezsolt 2009.03.02. 14:14:27

Az Internek ebben a szezonban kb. vagy 5 vitatható gólja volt (és összesen 2 tizit kaptak), szerintem nem több, mint bármelyik riválisnak, de persze őket "nyomják".

giacinto 2009.03.02. 14:19:01

@lezsolt: a milan is megkapta a viccesnél-viccesebb tizenegyeseit meg az első derby gólját, aztán a juvénak is ott volt pl a fiorentina meccs.

A Roma meg nem a bírók miatt áll ott, ahol.

giacinto 2009.03.02. 14:29:14

@Piiii: "Rizzolival soha nem kapott ki az Inter"

Nézd át újra.

Pontosan 1 éve ő vezette a Napoli-Intert (1-0) és 11-est ítélt a Nápolynak, amit JC hárított.

*Fata* 2009.03.02. 14:41:33

pontosan. az volt az Inter ellen megítélt legutóbbi tizenegyes. egy éve.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.02. 14:43:05

Én nem szurkolok egyik nagycsapatnak sem. Nem gondoljátok, hogy a tegnapi Balotelli esetet el lehetett nézni, vagyis valószínűbb volt a szabálytalanság, mint nem?
Spalletti is azt mondta, hogy vissza kellett néznie. Én a nagyedik után előtt láttam úgy, hogy nem. A bírónak nincsen izéjük, meg bátorságuk sem.

Titi120 2009.03.02. 14:53:39

Tegnapi 11-es témához:
abszolút érthető a Roma szurkeszek felháborodása, mert szar lehet egy ilyen kamu tizenegyesgól miatt elhullajtani 2 pontot egy ilyen rangadón, de akik fikkantják most lelkesen Rizzolit, azoktól azért megkérdezném, hogy kellett -e ahhoz a kb harmadik - negyedik, kikockázott ismétlés a közvetítés során, hogy 100 % -os bizonyossággal ki merjék jelenteni, hogy nem volt az ?

Persze azt értem én, hogy kezd már sok lenni a jóból, mert már nem az első ilyen eset amiből az Inter profitál, de a tegnapi döntéséért a jv -t szerintem nem illik elmarasztalni.
Ezt maximum Chuk Norris meg Popp nem fújta volna be első ránézésre. :)

sempreLippi 2009.03.02. 15:08:31

rizzoli ott állt az esettől 3 méterre. balotelli beugrott szó szerint a védők közé, még szép hogy volt kontaktus - csak épp akkor volt már, mikor rég mindkét lába levegőben volt. teljesen nyílvánvaló, hogy nem volt tizenegyes. ez persze benne van, de azért adriano kínai figurái után kicsit hadd zavarjon már.

kis alázat szorulhatott volna ebbe a balotelli gyerekbe. piszok jó játékos, de ekkora arccal torinoból 3 hét után elzavarták volna.

Itáliainagysándor 2009.03.02. 15:35:14

Itt nem azon van a hangsúly, hogy 11-es volt-e, mert meg lehetett adni, csak Balotellit lehet elmarasztalni, mert kezd érvényesülni az őt körülvevő közeggel. Pusztán patkány kis gyökér, semmi több.

Gabez 2009.03.02. 15:37:38

Spalletti: "Teljesen nyilvánvaló: négy éve, mióta a Románál vagyok, sosem volt szerencsénk a játékvezetőkkel – fakadt ki a fővárosiak edzője."

Mintha nem is olyan régen a Roma rúgott (fejelt?) volna egy egyértelmű lesgólt...avagyhát az edző bá' addig már nem tud visszaemlékezni? ;) Ejejj, hát micsoda szelektív memória, ki gondolta volna...

Jó nézni ezt a folyamatos sírást. Nyilván a Roma tegnap sokkal jobb volt, de amúgy sokkal töketlenebb is. Egy ilyen szépen megnyert meccset a bíróra fogni...miközben ennyi ziccert kihagynak...mi ez, ha nem szimpla, letisztult töketlenség? De Rossi is kiabálhat vérig sértetten, amennyit akar, attól még nem lesz jobb a koncentrációja, sőt.

sh4d0w 2009.03.02. 15:40:09

@mbemba: ha csak a tegnapi eset lenne a szezonban, valószínűleg mindenki legyintene rá, de sorozatban születnek az internek kedvező ítéletek, miközben a többi csapatot hátráltatják... és így már sok.

Seedorf ugyanolyan kezesgólt szerzett, mint Adriano, a hollandét visszafújták, a brazilét megadták. Egy héttel később Adriano így adott gólpasszt, megadták. Most befújnak a Milan ellen egy kétséges találatot, az Inter meg a Roma kárára kap egy ajándék büntetőt. A bírónak valóban nincs videója, viszont van asszisztense, akinek az a dolga, hogy segítse a jv. munkáját.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.02. 15:54:40

@sh4d0w: Értelek én! A baj az, hogy ez így parttalan.
Rájöttem! Heuréka! Lehet, h külföldről kellene bírókat hívni. Bizalmi válság van és lesz. Sokáig. Nagyon sokáig.
Én meg fáradt vagyok tőle.

Hispan07 2009.03.02. 16:11:42

Totálisan parttalan ez a vita - amíg foci lesz a földön, bírói hibák és kamu szabálytalanságok is lesznek, sajnos ez van.

Az Inter pedig nem azért lesz bajnok, mert nekik fújnak a bírók, hanem azért mert minden más rivális szar ahhoz, hogy tisztességesen megszorongassa. Sajnos ennyi az egész.

lezsolt 2009.03.02. 16:28:50

@sh4d0w: szemellenzős, teljesen egyoldalú felsorolás. Miért nem említed pl. a Milan-Cagliari meccset is?:(

ASRM 2009.03.02. 16:45:12

@Gabez: Jó nézni ezt a folyamatos sírást. Nyilván a Roma tegnap sokkal jobb volt, de amúgy sokkal töketlenebb is. Egy ilyen szépen megnyert meccset a bíróra fogni...
Nem nagyon emlékszem azokra az ordító Inter helyzetekre, amik alapján egyébként 1:3 után újra visszajöhettek volna a meccsbe, te igen? Maicon ötvenhatodik rossz beívelését én nem nevezném nagy helyzetnek, semmilyen helyzetnek nem nevezném. Nekem úgy rémlik, hogy az Inter tegnap két helyzetből elért három gólt. Nem sok csapatnak sikerül ilyesmi, őket aztán nem lehet töketlenséggel vádolni.

touristique 2009.03.02. 17:01:51

Azért az is elgondolkodtató, hogy az Inter egy majdnem elvesztett meccsen is többet és jobban focizik, mint a riválisok a megnyert meccseiken (lásd Juventus-Napoli).

Balotellit meg nem tudom miért utálja mindenki (illetve tudom, mindenkit utálni kell aki az Interben játszik és jó). Csak érdekességképpen:

- Kaká is szívesen dobálja magát, de nem kis köcsög, hanem aranylabdás csillag.
- Del Piero is kinyújta a nyelvét gólöröm közben, de ő nem kis köcsög, hanem ikon, legenda, az nst.blog.hu szavazása szerint a klubhűség mintapéldája (nem ám Maldini).
- Az 50. percig még nem utálta senki...

_alerob 2009.03.02. 17:22:18

@touristique: Ha te megkérdőjelezed azt, hogy Del Piero nem a futball és a klubhűség ikonja, akkor szerintem nézz golfot vagy teniszt, vagy kosárlabdát.
(Nem Mintha Maldini nem lenne az, senki ne értsen félre) Személy szerint örülnék, hogy van még ilyen.

A tizenegyesen lehet vitatkozni, de Balotelli nem amiatt unszimpatikus. Nagyobb az arca akármelyik helyi menőnél, arrogánsan és visszataszítóan viselkedett végig. És még a Romai ultráknak is mutogat. Nem nagyon követem figyelemmel az inter meccseit, de akárhányszor látom sose kedvelteti meg magát. És, ha már a saját közönsége is kifütyüli. Szerintem ott már lejjebb kéne adni egy kicsit. Remélem az olasz válogatottat meg nagy ívben elkerülni.

Aztán, a Juve általában annyit ad ki magából amennyit kell. De ha láttad volna például a Napoli ellen az első félidőt, akkor ekkora hülyeséget nem írtál volna, hogy többet és jobban focizik. Amúgy, az inter nem is tudom hol volt az első félidőbe? SEHOL... Közük nem volt a meccshez, és a második félidőben a 3 csere kellett hozzá, hogy mutassanak is valamit. Amúgy, a Roma a végén még jobban megkeverhette volna alapokat (3-4 ordító helyzet az utolsó pár percben) Tehát, ne foglalkozz ennyit a riválisokkal, hanem inkább örülj, hogy például De Rossi nem találta el normálisan.

Egy éve nem fújtak be tizenegyest az inter ellen....... inkább örüljön minden kedves sporttárs, mennyire sportszerű kék-fehér alakulat.....

Titi120 2009.03.02. 17:27:25

@touristique:
Azért az szerintem messze nem igaz, hogy a nem interesek utálnak mindenkit, aki kék - feketében játszik és ráadásul jó is.
Lásd: César, Chivu, Samuel, Maicon, Cambiasso, Zanetti.

Szerintem mindegyikre elmondható, hogy köztiszteletnek örvendenek.
Balotelli meg egy ellenszenves ripacsnak tűnik, ez van.
Stílusra majmolja Ibrahimovicsot, csak hát kettőjük között jelenleg még Marianna - árkokban mérhető a különbség.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 17:58:26

@Titi120: Azért valljuk be, ha nem bBalotellinek, hanem Adrianonak fújták volna be a tizit, akkor Balotelli még mindig egy szimpatikus tehetség lenne. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.02. 18:04:20

@Great Cornholio: max a te szemedben, lehet, hogy tévedek, de sztem giacinto sem kedveli különösebben.

nem kell feltétlenül szeretni, aki a csapatodban játszik, montero nevének az említésétől is a hideg futkos a hátamon a mai napig.

Count Adyn 2009.03.02. 18:05:39

Úgy látom rápörögtetek a Del Piero is kinyújtja a nyelvét témára, ezügyben én látok egy kis összefüggést azzal kapcsolatban hogy elvetemült Rolling Stones fan a sanyi:D

touristique 2009.03.02. 18:06:33

Alerob: én sem azt mondtam, hogy Del Piero nem hűséges, de Maldini szerintem az igazi ikon.

"Egy éve nem fújtak be tizenegyest az inter ellen"

Igaz, de nem is kaptunk idén csak valami kettőt. Tavaly tényleg sokat kaptunk. Na meg aztán a Juventus ellen sem ötmeccsente adnak büntetőt.

Nézzek golfot, teniszt, kosarat, köszi, ezt visszadobom.

Én akkor is büszke lettem volna a csapatomra, ha Crespo gólja után is kapnak egy hármast, mert kétszer is visszajönni a meccsből olyan teljesítmény volt tegnap, amit nem sok másik csapatból nézek ki, és biztos vagyok benne, hogy ha Mourinho nem ad egy félidő előnyt az ellenfélnek Burdissoval, akkor szó sincs fordulatos, izgalmas meccsről, sokkal inkább lett volna egy Benito által is jósolt 2-1 ide.

rizla 2009.03.02. 18:10:11

az igazi ikon totti. könnyű olyan csapatnak örök hűséget fogadni, amelyik szinte mindenkori bajnoki, illetve BL-esélyes.
de világklasszisként olyan csapatban játszani, amelyik szinte sosem nyer semmit, ezt csak igazi szerelemből lehet elviselni..

Mr.AT 2009.03.02. 18:30:17

@touristique: Nem az én tisztem megvédeni Del Piero-t, de azt ugye tudjuk, hogy a Juventus egész Olaszország örökös rekordbajnoka, ezentúl legnépszerűbb klubja - ADP pedig ennek a csapatnak a valaha volt legeredményesebb játékosa, a klub színeiben legtöbbször pályára lépett játékosa, s mintegy mellékesen 12 éve csapatkapitánya.

Csak hogy szokd a számszerű ízét a dolognak, eddig 586 meccsen lépett pályára Juve-mezben, és lőtt 254 Juve-gólt.

Ha neked ő nem ikon, akkor nem tudom, ki az.
Hűségesnek Lassie hűséges, de ez az ember egyrészt megkérdőjelezhetetlenül világklasszis, korának klubfutballjának az egyik legemblematikusabb alakja, másrészt maga a megtestesült klubhűség és alázat, mind a választott sportja, mind a csapata iránt. Legfeljebb Maldini és Totti nagyságú játékosok mérhetőek hozzá.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 18:32:02

@_benito: Nem pszichiáter vagyok, hogy meg(el)ítéljem valaki személyiségét. Balotellibe csak az zavar, hogy ha nem a lábára jön a labda szarik futni.Hamar elkedvetlenedik és hátrányára van a csapatnak. Ám szeptembertől mondom, Balotelli befejező csatár. Nem szelső, hanem kapu előtti csatár. Sosem annak használják, így nem is olyan hasznos mint lehetne. Amúgy meg szeretem a balhés emberkéket. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 18:33:35

@Titi120: Chuck Norrishoz hasonlítasz? Ez már mindennek a teteje ;-).

Egyébként a bíró szemszögéből befújható volt, de épp ezért demonstrálok mániákusan a videóbíró mellett. Viszont De Rossit és Spallettit is megértem az utóbbi évek Inter-Roma meccseit végignézve. És én sem volnék benne biztos, hogy Vucsinicsnek is befújta volna egy hasonló szituban.

Horasnak meg a figyelmébe ajánlom, hogy második félidő szép Inter jelenetei mellett emlékezzen arra is, hogy az utolső nyolc percben csak a szentlélek mentette meg csapatát a római góltól.

Az ilyen direkt csak egy félidőt játszottunk megnyilvánulásokkal pedig sporttárssal együtt én sem tudok mit kezdeni.

@rizla: mindenképpen klubhűség mintapéldája Francesco és nekem kedvenc játékosom is.

Itáliainagysándor 2009.03.02. 19:09:54

@touristique: Igen persze, Del Piero csak hűséges és jajj annak, aki ikonnak tartja mert igazából csak Maldini lehet az.

Cimborám, aki 20-éve Milan fanatik )(a szó legszorosabb értelmében), felhívott mivel én nem láttam a szavazást és mondta, hogy szavazzak.
Megkérdeztem tőle, hogy kire szavaztál?
Mondta, hogy Del Pierora, kérdem, hogy miért nem Maldinire?

Mert a calciopoli alatt volt egy mondása arra, hogy eligazol-e:

"Egy lovag sosem hagyja el szíve hölgyét!" - Alessandro Del Piero

Szerinte ez a futballtörténelem legnagyobb mondása és nem csak ő látja így. ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 19:23:43

@Itáliainagysándor: "Inkább csak egy bajnokság a Romával, mint tíz a Milannal vagy a Juvéval."

Itáliainagysándor 2009.03.02. 19:30:42

@popp: Egy csapatnak elég egy aktív ikon, ráadásul Totti nem férne be egyikbe sem. :D
Ne vedd a szívedre:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 20:00:20

@Itáliainagysándor: A szívemre nem veszem, de tény, hogy vitte volna Francescot a Milan is meg a Real Madrid is. Sőt Sir Alex Ferguson is többször dicsérte őt.

Arra is kiváncsi volnék, hogy ha Del Pieronak első virágzásakor, a 90-esek közepén kellett volna a B-ben játszania, akkor is lovag lett volna. Mert az is tuti, hogy 2006-ban már egy hasonló patinájú klubhoz nem igazolhatott volna, lehet, hogy hasonló csökkentett fizetésért sem. Úgy pedig már könnyebben maradsz lovag.

Ettől függetlenül, Del Piero még ikon Torinóban, ahogy nyilatkozata is kellőképpen hatásos.

Itáliainagysándor 2009.03.02. 20:14:01

@popp: Tottit sem idén vagy tavaly akarták elvinni, egy rendszerint sérült és öreg játékos már nem kell senkinek.

Szóval amit Del Pierorol mondtál az Totti esetében is ugyan az...

És szerény véleményem szerint Totti inkább hátráltatja már a csapatát mint segítené, talán szerencsés is a Romának, hogy átment porcelánba, bár mindig is sérülékeny volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 20:42:44

@Itáliainagysándor: Azért 31 évesen még a lábára húzott egy aranycipőt! Ősszel meg az ő visszatérése is kellett ahhoz, hogy kimásszunk a szarból.

giacinto 2009.03.02. 20:58:09

Nagyon jó hogy a Romások állandóan sírnak az Inter elleni meccsek után hogy így meg úgy, de hány olyan meccset láttunk az utóbbi pár évben amikor a Roma simán eldönthette volna a meccset a maga javára, akár kiütéses győzelmeket arathatott volna. de nem tette meg. (illetve egyszer megtette egy dekoncentrált, lusta banda ellen)

2006 szuperkupa: 3-0-s vezetésről bukták el a meccset.

2008 tavasz: 1-0-nál kihagytak vagy 3-4 ezer%-os ziccert, de persze a bíró volt a hibás mert sárgát adott az őstulok mexesnek illetve nem figyeltek eléggé Zanettire.

a tegnapi meccset meg már kibeszéltük.

Ez inkább elgondolkodtatna ha az én csapatommal történik ilyesmi, minthogy mindig minden-egyes alkalommal a bíróval foglalkozzak. és ugye ezek mellett volt nem 1 olyan meccs, ahol a bírók szinte pályán sem voltak és úgy is simán nyert az Inter.

giacinto 2009.03.02. 21:01:40

Balotelli valóban egy arrogáns, nagyképű butagyerek, de picit hasonló jeleket mutat egy bizonyos Ibrahimovichoz és Rooneyhoz, hasonló korukban elkövetett parasztságok és tehetség tekintetében.

aztán mi lett belőlük.

Pl. Ibrának mi volt az utóbbi időben tahósága? túl szép gólokat lő? egészen kikupálódott és közben a világ EGYIK legjobb játékosává vált, akárcsak angol kollégája.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 21:12:46

@giacinto: ne ess túlzásba, én például azt mondtam, hogy bíró szemszögéből fújható volt. Az egy dolog, hogy tulok Mexes, az meg egy másik, hogy egyértelműen jogtalan volt az a kiállítás.

Te is cöccögnél, ha fordítva adódik. Egy pár éve meg nem találkoztam olyan Interistával (akkoriban kevesebben voltatok), aki szerint ne csaltak volna Juve javára. Sőt alakalom adtán mai napig előjöttök 2002-vel és 1998-cal. Ha meg most fordult kocka és az ellenfelek vádolnak titeket, azt is el kell viselni.

A szurkoló ilyen, mert az benne van, ha kihagyunk helyzeteket (azokat ki is kell dolgozni), a mi csapatunkban emberek játszanak nem gépek. Azt már nehezebb megemészteni, hogy a bíró hozza vissza meccsbe az ellent, vagy lesgóllal esünk ki a kupából. Aztán kiváncsi lennék akkor mit mondanál, ha ne adj isten egy kamu tizivel esnétek ki az Old Traffordon.

giacinto 2009.03.02. 21:33:09

@popp: a bírói tévedésekből adódó kiesést már tavaly kimerítettük, remélem idén ilyesmi nem fordul elő.

te sem gondolod komolyan hogy pont azon a kiállításon múlt Zanetti gólja. 3 vagy 4 római vette körül őt anno és egyik sem lépett neki oda úgy igazából, azt is mondhatnám, bekisérték, végignézték a lövést.

giacinto 2009.03.02. 21:34:16

Ez a korrekt megnevezés.: @popp: "bíró szemszögéből fújható volt" tegyük hozzá, ő csak 1szer látta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 22:03:07

@giacinto: Az megtippelhetetlen, hogy alakul a meccs ha Mexes marad, nagy valószínűségel akkor nem alakul ki pont az a szitu a Traktor előtt, az persze lehet, hogy akkor is lő gólt az Inter, ismerve a csapatot.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.02. 22:22:52

@popp: Biztos vagyok benne, hogy lesz bírói tévedés, és nem a mi javunkra. Majd keresd vissza ezt a kommentet. :)

Piiii 2009.03.02. 22:24:50

@giacinto: jah pontosan 3 méterre a labdától szemét a kis négergyerek homorítására hegyezve...

giacinto 2009.03.02. 23:00:08

@Great Cornholio: nekem is vannak eltéve kommentek és ehhez benito szombaton hozzácsapott még egyet a beharangozóban :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 23:01:44

@Great Cornholio: Azért jó lenne, ha kivernétek a Unitedet, egy 3-3 elég is lenne hozzá ;-).

touristique 2009.03.03. 15:14:31

nagysándor:Szinte meghatódtam, de a postomban a fő hangsúly továbbra sem Del Piero munkásságának megkérdőjelezésén volt (hiszen valóban korrekt volt a Juventussal szemben, mert a játékosok gondolom nem tudtak a calciopoliról, szóval jól át lett vágva még a leghűségesebb lovag is, ennek ellenére mégis maradt, szép dolog). Sokkal inkább a közutálatnak örvendő Balotellit szerettem volna védeni, azzal, hogy a két játékos gólörömének hasonlóságára hívtam fel a figyelmet. Ha egy óriási, példamutató ikon megteheti, miért ne tehetné meg egy utolsó kis hülyegyerek?

Itáliainagysándor 2009.03.03. 19:41:26

@touristique: Én nem a nyelvöltögetésre reagáltam, hanem arra a botrányos kijelentésedre, hogy Del Piero csak hűséges és nem ikon.
Neki ez a védjegyévé vált és 10-éve is ugyan úgy öltögette nyelvét.

Balotellivel meg ne emlegesd egy lapon, többet tesz ő a focinak egy meccsen mint Balotelli 10-év alatt fog... ;)
süti beállítások módosítása