Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - az 51-es körzet

2009.02.23. 11:00 heinrich

Mostanában csupa érthetetlen dolog történik. Az NST szerkesztősége hivatalosan nem ismeri el a Bayern trónfosztását előirányozó jelek létezését, de nem is tagadja azokat. Ugyanakkor kategórikusan cáfolja, hogy köze lenne kroos (formerly known as: barnetta), a svájci hóhányó és fórumbetyár megmagyarázhatatlan eltűnéséhez. Természetesen Uli Hoeness is azonnal reagált az eseményekre: Nem az a típus vagyok, aki otthagyva csapot-papot az utódjára hagyatékozza a káoszt. Komoly gondok esetén ismét megfontolom a döntést - bár pontosan nem tudni, hogy szavai mögött a Bundesliga kommentek csökkenő száma, vagy a világgazdasági válság áll. Vezet a Hamburg, második a… illetve ma úgy lesz, hogy minden csapatra a legidegesítőbb becenevet használjuk, szóval elől vannak a Dinoszauruszok, mögöttük a csillagok közé minden bizonnyal átszállójegyet váltó csikócsapat (by nso), míg az orosz kémműholdak figyelmét kijátszó Öreg Hölgy a harmadik helyen rejtőzik.

Amíg máshol két kézzel osztogatják a bajnoki címeket, addig nálunk valahogy mindenki a salátástál ellen dolgozik. Pedig a Bundesligában nem osztanak draftjogokat a siralmas szereplésért, a tabellát mégis huszonegy meccsen szerzett negyvenkét ponttal vezetni lehet. Tavaly ~ ilyentájt az volt a helyzet, hogy: az üldözők egyre-másra gabalyodnak bele saját lábukba, a nagy egymáson taposásból sűrű pofáraesések kezdenek kibontakozni, és fordulókon keresztül mindenből a Bayern jön ki legjobban, még akkor is nő az előny, ha netán becsúszik egy iksz.

Ha idén csúszna be az az iksz, annak már örülni kellene, hiszen a Rekordbajnok egy elléshez készülő holsteinmarha rogyadozó lépteivel indította a szezont, négy meccsből három vereség, lassan nyikorogni kezdenek a Klinsmann egységfront tartópántjai. Hol van ilyenkor Luca Toni? Tavaly is volt egy hasonló periódus a bajoroknál, de akkor az olaszok balogtornya elnyűhetetlenül rugdosta a gólokat, olykor hármasával. Mostanában viszont a BM helyzetkihasználása megszűnt létezni, a védelemben meg mindig akad valaki, aki vállal egy felső-középkategóriás luftot. Hatalmas probléma még így sincs, de a következő egy hónap eldöntheti, megnézzük-e a 2006/07 szezon szélesvásznú változatát.

Aki akkor a Stuttgart volt, most a ööö, fogalmunk sincs ki lehet. A Hoffe rajtja ősszel sem volt sokkal különb, mindössze két ponttal szereztek többet – viszont valószínűtlen, hogy Ibisevic kidőlése ne mutatkozna meg helyezésekben, a védelemben egyre több a hiba, Weis és Luiz Gustavo többnyire a rugdosódással van elfoglalva és a pad is igen kurta. Nemnyert.

A Werkself teljesen irreális eredményekkel riogat, és bár szorult beléjük némi utóérzés a stuttgarti bajnokcsapatból, képtelenek elhitetni velünk, hogy tudnak öt-hat meccset nyerni zsinórban. Adler távolról sem parádézik és amit játékban nyernek a 4-4-1-1 felállással, azt eredményességben elveszítik, a Bundesligában egyébként sem lehet ennyi pontot veszteni otthon. Nemnyert.

Dárdai Paja ugye olyan, hogy stabilan jól játszik, de szinte fel sem tűnik, hogy pályán van. Na ezt kell elképzelni a Die Alte Dame-ra kivetítve, a Hertha F-117 Berlin otromba lopakodó módján cserkészi be a ligát. Egy középszerű, de stabil védelem mögött egy parádés szezont futó Drobny áll, előttük egy alig-alig létező középpályás játék – viszont a csatárok mindig hozzák magukat, hol Raffael, hol pedig Voronin vagy Pantelic lő be egy kusza labdát. A Herthának mindenestre jár a full-size respect, de irtózatos kritikája lenne a ligának, ha egyáltalán dobogón végeznének, másra, többre pedig gondolni sem merünk. Nemnyert.

Ott van még a rekordbajnoktól négy ponttal meglógott listavezető, a HSV Dinoszauruszok. Az ember egyszerűen nem hisz benne, hogy befuthatnak. Jol eleinte felturbózta a támadójátékot, de cserében annyi gólt kaptak, hogy Martin gyorsan berosált, azóta jó az egy-null is, meg a +5-ös gólarány. Listavezetőként. Olykor belenéznek egy-egy komoly pofonba, de elnyűhetetlenül, statikusan rakkolva, teljesen kiszámíthatóan, ámde fáradhatatlanul jönnek előre, minden harmadik percben vezetnek egy ugyanolyan támadást. Ezt a szisztematikus cséplőgép technikát egyedül ők tudják az idén, és mivel a kiegyensúlyozott teljesítmény nyomai sem lelhetők fel máshol, még akár be is futhatnak. Erősen azért nem hiszünk bennük sem, ráadásul emlékszünk még a tavalyi szezon végére, mikor is teljesen összeaszalódtak.

Ellenben a farkasok tavaszi szezonja szinte hibátlan volt, és most is kiválóan kezdtek. Hazai mutatójuk a legjobb a ligában, és – némileg nevetséges módon, hiszen a bajnokesélyesekről beszélünk – azt is meg kell említenünk, hogy megszerezték első idegenbeli győzelmüket. E mellett, egyértelműen javulniuk kell a rangadókon, kezdve a jövő héttel, mikor Hamburgba utaznak, de nem elképzelhetetlen, hogy ez a Wolfsburg be tud mutatni egy hosszabb győzelmi sorozatot – főleg ha közben kizúznak az UEFA-ból – és akkor jó benyúlással még egy érmet is akaszthatnak. A jelenséget érvényesíthetjük nagyjából a svábokra is, csak nekik még nagyobb a ponthátrányuk, és még kevesebb tartás szorult beléjük.

A Királykékek támadójátéka kilátástalan, a Falfejűek meg lepkesúlyban neveztek az idén. Ha a Schalkénél a szokott módszert követik, akkor április környékén kirúgják Ruttent és talán egy jófajta Intertotó nevezés még kiférne a csövön, óriási pech, hogy eltörölték. A Brémának sem kell jövőre nemzetközi kupában fárasztania magát, ami nagy valószínűséggel pompás okot ad majd Diegónak a távozásra, a klubnak meg a teljes restaurációra, amit Frings elhajtásával kell majd kezdeni. Schaaf mintha belefásult volna a csapatnál töltött százhuszonnyolc évbe, jót tenne neki is egy kis kikapcsolódás.

Ez persze csak nekünk jó, hiszen minden fordulóban akad két-három parádés, vagy elképesztő végeredményt hozó meccs, izgalmak rogyásig, helyzetförgeteg és három-négyesélyes bajnokság. Összességében mégiscsak maradunk a Bayernnél. Ha Klinsit kevesebbszer engedik a cseretáblához, és Luca meg Schweinsteiger végre összekapja magát, valamint Lell és Demichelis befejezi a védelmi-terrort, akkor fogcsikorgatva, de szezon előtti jóslatunknak megfelelően – vagyis az utolsó előtt fordulóban – a Bayern még mindig hozhatja a ligát.

 

188 komment

Címkék: bundesliga h összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr61960105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avenger13 2009.03.02. 12:40:23

@kroos: szerintem ha nem látta a meccset sem kell sok ötlet. elég megnézni egy táblázatot, amiben benne van naldo kiállítása a 15. percben és az eredményt, és ez mindent elmond

kroos 2009.03.02. 12:42:28

@avenger13: az a szar hogy ez nem az elsö meccsünk ahol ha kapust cserélünk az ellenféllel akkor nyerünk 4-0-ra.Amiker Vander fogott azokbol Rens minimum 3-at beszed.

avenger13 2009.03.02. 12:43:07

még csak annyit, hogy érdemes lenne megnézni az első 5 csapat teljesítményét, azért nem különbözik olyan sokban. 4 pontra vagyunk lemaradva. ilyen teljesítménnyel. LOL

avenger13 2009.03.02. 12:44:57

@kroos: nekem nem csak az a problémám drága kapusunkkal. ahogy írtam fenn is, kahn annyira tudta motiválni az egész gárdát, hogy küzdöttek. most meg sétálgatás van a pályán, és nem tudom, h ki lesz a csk MvB után de valami motiváció azért összejöhetne és akkor még játszanánk is?

avenger13 2009.03.02. 12:46:48

és ha kérhetem uli ne maradjon itt megoldani a problémákat, mert már nagyon befolyásolják a szentimentáális baromságai. a bayern nem a többszöri esélyadás helye. adjuk meg az esélyt, nem megy? akkor köszönjük. ehelyett jajj rensing majd beérik, addig meg szívunk? klinsi is állati sokat hibázik.

Lojzi_ 2009.03.02. 13:14:14

Lahm kiesése engem mindig megrémít. Szerintem egyébként Lahm és Altintop kellene a két szélre, Jansent kellett volna cserének megtartani, venni egy jobbhátvédet, Lellt adni a Hamburgnak és Oddo kölcsönkérésének a gondolatát elhessegetni, mikor nehéz vacsora után gyöngyöző homlokkal felriadt Uli hajnali fél háromkor.

A középpályán meg VanBommel helyére kellene Borowski, vagy Ottl. Még jobb lenne, ha Schweini előttük játszana az egyik csatár helyett, de ehhez kell egy másik szélső támadó. Nem Ribéry szintű, mert az irreális, de azért Sosánál mehetnénk két klasszissal feljebb.

kroos 2009.03.02. 13:14:41

egyébként Frings,Merte,Pasanen..kurva nagyot játszottak.

acdcisti 2009.03.02. 13:15:31

Hát ez fájdalmas volt.
Elmagyarázhatná valaki minek kellett Poldit becserélni. Ahogy beállt szerintem már nembeszélhettünk emberelőnyről. Hisztizik hogy játszhasson, de amikor lehetőséghez jut véletlen sem él vele. Fogjuk arra hogy nincsen formába lendülve, de attól függetlenül még illene futni.
Amúgy Vandernek a kicker megadta az 1es jegyet. Meg is érdemli, jól védett.

A bajnokságot még nem temetném, nem olyan túl nehéz a hátralévő programunk. Idegenben a Wolfsburg meg a Hoff keményebb. A tobbi megoldható, hazai mérkőzéseket meg illik hozni mindenki ellen (Köln... khm)
A csapat játéka nem annyira kilátástalan mint ősszel, van remény a javulásra. Hajrá Bayern.

kroos 2009.03.02. 13:21:17

Tököli a paksban többet mozog labdanélkül mint poldi..és ezt halál komolyan mondom.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.02. 13:35:20

@mocsing: emlékszel még a neo-bayernes korszak kezdeti fázisára? Amikor a friss bevásárlásokkal nekilódultunk a szezonnak Hitzfelddel? Csak egy egészséges csatár volt, klose. Így a 4-5-1-et KELLETT játszanunk.
Bal középen volt a Ribery-Schweinsteiger páros, egymás mellet, jobbon Hamit, mögöttük Zé és a pengés holland... akkoriban a falra másztam a gyönyörtől, olyan volt a játék...

Titi120 2009.03.02. 14:35:17

@Basti:

A probléma az, hogy a keret meghatározza azt, hogy mit játszunk.
Amíg van Toni és Klose is, és amíg hozzák is a gólokat (de Klose esetében fél éve láthattuk, hogy ez se feltétlenül kritérium) addig itt ez lesz, kőkemény 4-4-2.

Így pedig - mint már évek óta láthatjuk - Schweini holt feleslegessé válik, mert egy olyan poszton kell játszania, amihez adottságai abszolút nem passzolnak.
Nincs sebessége, nem bír leszaladni az alapvonalig, aztán beadni, mint túloldalon Ribery (vagy Lahm) teszi.

Ennél még az is jobb lenne ha (mintahogy a válogatottban tette jópárszor) a baloldalon kapna lehetőséget, mert cselezőkészsége van olyan, hogy a pálya közepe felé kiválóan meg bírna indulni szélről (ami jobb oldalról egy jobb lábasnak kevésbé működik), és aztán veszélyeztetni, de a bibi pusztán annyi, hogy ott pillanatnyilag Ribery téblábol, ő pedig elmozdíthatatlan - okkal.

Maradna a pálya közepe, de amíg 2 olyan csatárral játszunk, akik klasszikus befejező emberek, és ennélfogva nem szívesen védekeznek (bár Klose azért szokott besegíteni), addig Klinsi nem fogja meglépni, hogy csak egy védekező középpályással állítja ki a csapatot.

Nincs helye pillanatnyilag BS -nek ebbe a csapatba, és ezáltal totálisan Ribery orientált a játékunk, nincs aki helyettesítse, le vegye a terhet a válláról, mert a másik kreatív emberünk egyszerűen impotens ebben a játékrendszerben.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.02. 14:47:29

@Basti: nem emlékszem erre. amikor nekilódultunk a tavalyi szezonnak, egészséges volt mindenki. Toni lesérült a hannover ellen, de csak egy meccsre, - a hsv ellen, - ahol ikszeltünk is.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.03.02. 14:50:29

Hát lassan én is elhiszem, hogy Klinsmann nem egy "Takitkfuchs". Nemis emlékszem,hogy a cseréivel jóirányba befolyásolta-e már valamelyik mérkőzés eredményét. Kivétel 2006-ban a lengyelek elleni Odonkor/Neuville "Wunderwaffe" ami lehet, hogy igazából Yogi ötlete volt. A bajor csapat szurkolói majd együtt örülhetnek volt trénerükkel májusban, amikor a Wolfsburg megnyeri a salátástálat.:)
Más a Hoff-nak most jönnek az igazság hetei. Ibisevic,weis,Salihovic nélkül, de Teberrel és Sanogoval kell játszani:). + a "dopping" eset is benne van a fejekben.

kroos 2009.03.02. 14:55:15

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien
Teber egy kibaszott Salihovic csak jobblábas kiadásban.

Titi120 2009.03.02. 14:58:14

@mocsing:
Pedig volt ilyen valóban, elsősorban a ligakupa meccseken és a bajnokság elején, emlékszem Altintop mekkorákat játszott akkoriban.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.03.02. 15:01:46

@kroos: Oké ,de most nézem Teber Geldsperren van, tehát legközelebb ő se játszik.

acdcisti 2009.03.02. 16:23:18

Rájöttem hogy jó dolog is történt a Werder ellen. Mark van Béna megkapta ötödik sárgáját, a Hannover ellen majd pihen.

kroos 2009.03.02. 17:40:08

@acdcisti: ez klinsinek megoldhatatlan feladatot jelent...szerintem igy csak 10-en futnak majd ki a pályára.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.02. 19:16:05

@kroos: MvB-mel olyan klasszist veszítünk, hogy sztem csak 3 védekező kpályással lehet pótolni... minimum

Vul-Kahn 2009.03.02. 19:45:02

Azt miért nem lehet kipróbálni soha, hogy Ribery jön át jobbra, Schweini meg megy balra? Ahogy már írta is valaki, Schweini befelé cselezve sok távoli bombát ereszthetne el, és nem lennénk féloldalasak. Tény, a világ legjobb baloldala megbomlana, de szerintem nem gyengülne annyit, mint amennyit a jobb oldal erősödne.

Lojzi_ 2009.03.02. 20:04:41

Ribéryt a posztján játszatni mondjuk nem beteg ötlet alapjában véve.
Altintopot is ott kellene.
Meg Podolskit is. (Az ő igazi posztja az 1.FC Köln csatársorában van.)

A keret egyébiránt alkalmatlan a 4-4-2-re. Például azért mert nincs kreatív jobbszélső, az oda vezényelt más posztú emberek csak vergődnek, mint hal a szatyorban, valamint 2 bevethető csatárral lehetetlen három fronton végignyomni egy szezont még egycsatáros felállással is.

Alapvetően egyébként a védekező középpályásokkal sincs gond. Csupán mindkét arcnak olyannak kell lennie, aki előre is tud játszani. Semmi baj nincs a tökéletes védelemmel, ha a rengeteg megszerzett labdát villámgyorsan és pontosan előre tudják ívelni, vagy gyors kényszerítőkkel, illetve egyéni cselekkel át tudnak törni az ellenfél védelmén és lecsorgóknál odaérnek jó kapáslövésekre is. Nem lenne olyan nehéz dolga a csatároknak fent, ha az ellenfelek tudnák, hogy már MVB-re ketten kell kilépni különben két csel és csodálatosan indít, vagy maga lövi be 27-ről. Dehát MVB nem. És Borowski, vagy Ottl sem. Jövőre talán Tyimoscsuk igen. De ha 4-4-2-t akarunk játszani, akkor ide is kell Zé és Tyimoscsuk mögé egy minőségi csere.

avenger13 2009.03.03. 01:15:43

igaza van az előttem hozzászólóknak. poldit ne cseréljük be többet, és donovan nélkül bírjuk ki egy darabig. jöhetnek az ifik, mer poldinál sokkal többet tudnak. BS tényleg menjen be középre, csak akkor nincs jobb szélsőnk. Szerintem a következők legsúlyosabb problémák.
1. Mindig ugyanaz a kezdő, ami baromság. (breno van buyten soha nem játszhat? annyira nem jók idén michoék)

2. Két ennyire befejező csatárral nehéz a kreatív játékot megvalósítani. Vagy odateszed nekik és berúgják, vagy nem. Kell két csatár, aki meg is tud csinálni egy cselt. Így Toni/Klose játszhat, és mellette Olic/másik kreatív csatár, így lehetne többet variálni.

3. szar cserék, és klinsmann szar cseréi

4. használhatatlan jobb oldal

Igazából az lenne a jó, ha lenne még egy jó jobb szélsőnk, és basti közepebbre. Sőt jó lenne több működő variációt kitalálni, és nem 4-4-2-t játszani, vagy ha az nem megy valami agya ment ökörséget. Zé mint balhátvéd? csak ha nagyon muszáj.

Lojzi_ 2009.03.03. 07:02:25

Valahol láttam, hogy szó van róla, hogy bepróbál még egy szezont.
50-50%

Lojzi_ 2009.03.03. 07:04:57

Különösebb oka nincs a távozásra.
A csapatban stabil a helye, stabilabb, mint valaha.
Amíg itt van, addig nem éhezik, szurkolók és a vezetők is szeretik.
Én maradnék egy ilyen helyen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.03. 10:55:01

ha Schweini elkezdene irányítani és urambocsá' még jól is tenné, akkor is csak egy vkp férne el mellette a 4-4-2ben. Klinsmann nem úgy néz ki, mint aki ezt meg meri lépni.

ha kitaláljuk a 4-2-3-1es felállást, akkor van 2 vkp, juhúú, azonban Klose mehet a kispadra, mert Toni kihagyhatatlan. (de, az). Mironak mennyi kedve lehet padozni? de ha ki is szorítaná, nem az a tipikus előretolandó torony..

teszem hozzá, magamnak némileg ellentmondva: Olic el is férne a 3 tkp közt, ha Ribéryt áttoljuk jobbra. ennek elvileg lehet létjogosultsága, de őszintén szólva én egyszerűen nem hiszek Olic képességeiben.

ami viszont ennél is nagyobb lutri, az Schweini irányítói képessége (hosszú távon).

de legalább van olyan is, ami biztos: Schweini szar szélső.

kroos 2009.03.03. 10:58:17

@mocsing: 60szoros német válogatott..mint poldi..akkor ez kit minösit?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.03. 11:05:33

@kroos: nem tudom, de schweini még mindig jobb szélső, mint amilyen csatár poldi :)

egyébként megérne a egy postot nálam a német csatárhelyzet áttekintése - vissza egészen Klinsmannig. a címen se kell sokat gondolkozni: Tragikomédia

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.03. 11:08:25

@kroos: Többször is megjelent a hír, hogy Zé MÉGIS hajlandó lenne hosszabbítnai...elvileg már csak menedzseri bűvészmutatványok vannak hátra
----

Egyébként nagyon egyetértek avengerrel: a két torny mit sem ér ha nem szolgálják ki. Saját helyzeteiket nem tudják megteremteni, vagy csak ritkán, és feszt ribéry-re szorulnak.

én szoktam álmodozni és legutóbb ezt vízionáltam

----------Klose(toni)-------------

Zé-----------Basti------------Ribéry

-----Bumi(ottl)-----Altintop

Köze egyforma erősségű szárnyak, megspékelve egy bombázóval ;)

kroos 2009.03.03. 11:09:12

@mocsing: a legnagyobb lol számomra akkor is olafmarsal...
a 80-as években az volt a gond hogy allofs,fischer,rumenigge,Hrubes,Littbarski stb...közül csak kettö játszhat...

kroos 2009.03.03. 11:10:30

@Basti: én ezt két éve mondtam és mindenki (te is) lehükyézett hogy nem lehet kihagyni Klose-t meg Tonit se.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.03. 11:18:43

@Basti: Zé nem elég gyors szélsőnek. két napon keresztül futna, ha az kéne a csapatért, de vele ott vagyunk, mint Schweinivel. lassú. (persze Bastian kritikája, h a brazil a 35.ben olyan lassú, mint ő a 25.-ben)

srácok, Klose-t ki lehetne hagyni, ha
1. Toni megint olyan formában lenne, h meccsenként egy mindenképp bemegy róla
2. megfelelő kpálya lenne mögöttük az egycsatáros játékhoz. most nincs megfelelő kpálya, csak Ribéry van.

jelenleg azért nem kihagyható a Klose+Toni, mert még mindig nagyobb eséllyel találnak ők ketten gólt, mint amekkora eséllyel irányítaná Schweinsteiger a csapatot, pláne egyetlen normális szélsővel.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.03. 11:28:56

@kroos: Még régebben heinrich kevert valakivel, most meg te :D... nem tudom miért

én világ életemben a játékosabb 4-2-3-1 t pereferáltam, és már akkor fintorogtam, mikor Toni mellé Klosét is beszuszakolták a bevásárló kosárba. Abszolúte feleslegesen vettek egy nagy nevet, egy évek óta elavult szisztéma megvalósításához.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.03. 11:37:33

@mocsing: Személy szerint én nem a leverkuseni vonalszélső Zé -er gondoltam, azt tényleg nem bírná. Hanem kb ahol mostanában szaladgál a büntető bal szélén. (Aza a vicces, hogy a két legjobbunk kb egy 10 méteres körben egymást tapossa..és akkor még jön lahm is. Miközben a jobb pang.)

Schweinihoz: nem egy Totti, és nem egy Riqulme ez biztos....viszont rendkívül jól érzi, hogy kell a kapu elé érkezni, ezért sztem maximálisan jó lenn az egy szem csatár mögé, gólérzékeny. És a biombáit is elereszthetné onnan...
(még emlékszek egy U21-es Eb-re vagy valami ilyesmire régről, és ekkor valami árnyékékszerű irányító volt, nem kevés góllal, gólpasszal... azóta se játszott olyan komapkt szerepet mint akkor)

avenger13 2009.03.03. 12:25:37

meg lehetne próbálni. Az igaz, hogy ehhez a középpályát is kéne erősíteni, DE a bayern soha nem volt az a sztárokkal teli kirakat csapat (nemzetközi mezőnyben értve) sokkal fontosabb volt a csapategység, és a csapatjáték. Szerintem Basti felnőhet egy Effe szintű játékosnak akiben meg lehet bízni, és jól osztja el a zsugát. Tényleg kell valaki a jobb szélre középre, hátra is. De utána meg lehet próbálkozni ilyenekkel. Igaz, hogy sokkal erősebb a bal oldalunk jelenleg, de tymo érkezésével Zé mellé (aki szerintem hosszabbítani fog, mert igazi játékos, és élvezi a focit) máris erősödik a védekezőjátékunk de a támadó is a jobb oldalon. MvB néha (ez a baj) jó labdákat osztogat, de a lövései ritkán akadnak be. Hát én azért reménykedem. Nem lehetne Klinsinek ötleteket adni? Írjunk petíciót Basti középre rakásáért, és elviszem neki. Már csak 1 hónap.

Ja és még valami. rohadtul meg fogok sértődni, ha kint leszek és nem nyerünk se bajnokságot se semmit, és nem lesz semmi fiesta a főtéren. Ez igazán igazságtalan lenne.

avenger13 2009.03.03. 12:39:32

lahm és toni játéka is kérdéses a leverkusen ellen. na ez szívás. Akkor Zé mehet bal hátra és oddo jobb szélre. ez már most nagyon rosszul hangzik. De Toni inkább pihenjen, minthogy megint viosszasérüljön. Igazából szerintem fontosabb a bajnokság, mint a kupa.

kroos 2009.03.04. 11:57:08

karakán eber ez a klinsi..


,,A különböző elit csapatokkal hírbe hozott Ribéry a Bayern München hétvégi, Werder Bremen elleni 0-0-ás mérkőzése után kritizálta társait. "Panaszkodtam Jürgen Klinsmann-nak, mert soha nem kapok elég támogatást, mikor a bal szélen támadni akarok" - közölte a francia válogatott szélső a Bilddel. "Az edző azt mondta, igazam van" - tette hozzá a Ribéry.

Franz Beckenbauer, a bajorok elnöke nem hagyta annyiban a szomorú szélső megnyilvánulását: "Mindig problémás, ha egy játékos távozni szeretne, és pisztolyt szegez a klub fejéhez, mivel kevés az esélye váltani."

Ribéry most a Bayern Bajnokok Ligájában mutatott szereplésétől teszi függővé jövőjét.

avenger13 2009.03.04. 12:32:55

@kroos: hát igen. klinsi kicsit hülye. franz megint odamondta. Nem a bal oldalon nem kapott elég támogatást, hanem nem kapott támogatást. ennyi. :) változás kell. :)

@Kyle Troy: nem láttam sokat védeni, de Rensingnél rosszabb nem lehet, így üdvözlöm a döntést, bármilyen jó kapus érkezik is.

drogosmacska 2009.03.04. 12:52:05

@avenger13: látod, én meg Rensinget nem láttam túl sokat, de nem hiszem, hogy Kameni lenne a megoldás. Ha már feltétlenül a Ligából akarnak valakit, akkor talán Diego Lopez.

kroos 2009.03.04. 12:54:08

legalább a Kaiser észnél van...
az én jelöltem Neuer kapus posztra.

avenger13 2009.03.04. 13:49:58

@Kyle Troy: @kroos: lehet igazatok van, de rensing annyira béna, hogy totál ki vagyok akadva tőle. persze én kahnon szocializálódtam így ez lehet az oka a kritikus szemléletmódomnak. :)

lehet kameni nem megoldás, de rens sem az. Neuer jó, de frey-t szívesebben látnám a kapuban. adler is bizonytalankodik néha. mindegy, kell egy kapus.

kroos 2009.03.04. 13:53:26

@avenger13: hál istennek meghalljátok végre ....én mindig is mondtam hogy adler tul van hypolva.Neuer lesz a megoldás.

avenger13 2009.03.04. 15:17:05

@kroos: lehet, de akkor is jobb mint rensing. igazából lehet igazolnék egy jó, bevállt kapust, ki bizonyított is már valamit, minthogy egy újabb örök ígéretet. kicsit elegem van már belőlük.

avenger13 2009.03.04. 15:18:07

heinrich

megint az oldal aljára került a bundesliga poszt. nem kívánsz tenni valamit ellene, akár a kupa apropóján?

a schalke kiesett a mainz ellen. nem baj legalább a bajnokságra koncentrálhatnak innentől.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.04. 16:21:14

Rensing lecserélése Adlerre vagy Neuerre kicsit bizonytalan váltásnak tűnik nekem. most valamivel jobbak, ezt aláírom, de nem tudom, nem fordítva látnánk-e őket, ha fordított szituban kellene bizonyítaniuk és nem egy hobbicsapatnak tűnő 'Kusenben, vagy az évvégi bakiparádékat teljes hosszában kibérlő, paródia-szerű s04-ben. hanem Kahn után a topcsapatban.

ezért volt faszság Renset 23 éves koráig jegelni a padon. Kahn kb kétszer másfél percig volt sérült az utolsó éveiben, azokon Dreher is ellett volna.

nem lehet 23 évesen egyszerre elkezdeni a felnőtt bajnokságot és a csúcson maradást. ettől függetlenül már én is az utódját keresném Uli helyében. el lett ez baszva, ezvan.

kroos 2009.03.04. 16:30:45

@mocsing: @avenger13: Maier szerint ha még mindig ö lenne Rens edzöje akkor semmi baj nem lenne.

avenger13 2009.03.04. 16:43:33

@kroos: igen? akkor miért nem ő az? ezzel nem sokra megyünk. ez ugyanannyit ér, mintha azt mondanám, hogyha én lennék a bayern edzője, nem lenne semmi gond. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.04. 16:49:09

azért nem ő, mert jött klinsmann és ahogy neki sem maier-poszterek vannak a garzonja falán, úgy sepp sem a klinsi nicknevet választaná, ha kommentelne az nst-re

acdcisti 2009.03.04. 16:53:03

@avenger13: Maier és Klinsmann barátságáról nem kell sokat beszélni, mindenki tudja a nationalelfes történetet. Amúgy volt is gond már at új kapusedző miatt, Rensing már panaszkodott. De aztán visszavonta-átértelmezte régebbi nyilatkozatát (gondolom nem volt kedve büntetéshez).
Nem kételkedem kijelentésében, egy kapusnak biztosan nagyon fontos hogy mikent és kivel dolgozik... de a beadásokra való "kijövéseit" nem a nyáron felejtette el. Engem az utolsó 2évben már nem igazán győzött meg amikor néha szerepet kapott. Azelőtt voltak jó mérkőzései. Kölcsön kellett volna adni, egy másodligás év is használt volna neki.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.04. 17:10:14

Én egy kicsit viccesnek tartom ezt a Rensing ügyet, mert:

1. min olyan képességű kapus mint Casillas. Csak éppen a hatalmas reflexvédéseiről mindenki hallgat mint a sír, és csak a bizonytalanságát hangsúlyozzák. (ami szinte 100, hogy idővel magától elmúlik)... mondhatni mesterségesen gerjesztik a cirkuszt

2. A Barca kapusát, Valdezt Rensing messze übereli, és mégis, a katalánok a világ (egyik) legjobb csapata.
Szóval majd ha Kloséék sorozatban lövik az öt-hat gólokat elől, és csapat csak azért kap ki, mert Rensing emellett 6-ot a saját kapujába boxol, akkor majd beszálhetünk kapuskérdésről.
De - véleményem szerint - ezt megelőzően még akad egy pár hangyányival sürgetőbb kérdés is, mint pl: az egy emberre épülő "offenzív" játékunk, illetve az hogy némelyek lába alatt visít a labda, ha hozzáérnek. :/

acdcisti 2009.03.04. 20:14:06

DFB-Pokal, 2008/09, 4. Spieltag

Bayer Leverkusen
R. Adler - Castro, Sinkiewicz, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Barnetta - Helmes, Kießling
Trainer: Labbadia

Bayern München
Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Zé Roberto - Hamit Altintop, van Bommel, Ottl, Borowski - Ribery - Klose
Trainer: Klinsmann

Örülök hogy Ottl játszhat. Remélem egy jó mérkőzés lesz.

halareaal 2009.03.04. 20:31:22

"min olyan képességű kapus mint Casillas."

LOL

avenger13 2009.03.04. 21:12:39

na legalább nem tök sablonos felállásunkban mentünk ki a pályára. ennyi a pozitívum. de azért pár változtatást jó lenne egy kupameccsre alkalmazni. miéért nem jáétszhat breno pl?

hát nem puszi pajtások, de ajnálom, hogy távozott sepp, mert kahn kiváló teljesítményében vastagon benne volt ő is.

Basti:

nem tudom, mennyire van igazad, tényleg hiányzik neki a rutin, de szerintem nem akkora tehetség. nincs sok nagy védése, és csak akkor tud reflexből valamit elérni, ha nagyon közel áll. a már kicsit messzebbre érkező labdák esetén általában el se indul. akkor se, ha nem kéne hatalmas reflexmozdulatot bemutatnia. lehet hogy később jó lesz, de én soha nem voltam tőle elájulva.

avenger13 2009.03.04. 21:31:47

na seggre vannak esve a stúdióban attól, hogy ez a bayern nem tud olyan játékot nyomni. :) a középpályán csak ribery a kezdő nincs lahm se toni. érdekes.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.03.04. 21:33:13

@halareaal: aki a Bundesligához dilettáns, az miért szól hozzá?..jah.... madridista xD

@avenger13: Nekem tudod mi a véleményem erről a Ottl-Bommel-Borowoski trióról, azon kívűl hogy egy nb2-es szintű fanyűvő béna banda az egész, akik egy egyeneset nem tudnak belerúgni a labdába...az hogy Klinsmann takarodjon a ****ba!!

(és most iszok valamit)

avenger13 2009.03.04. 21:43:17

@Bezuhov: van benn igazság, de abban is, ha 20 nap alatt 7 meccset játszanak a kezdők, akkor sajnos az a bajnoki meccsek rovására megy. itt az alkalom basti középre rakásához.

avenger13 2009.03.04. 21:46:03

ha legalább kiesünk akkor talán a bajnokságot jobban megnyomjuk. nekem az fontosabb.

BruceWayne 2009.03.04. 21:46:29

szép volt barnetta! :F

avenger13 2009.03.04. 21:49:51

na most jönnek klinsi híres cseréi. igazán felhívhatná hitzfeldet, ha már ott van. kérjen telefonos segítséget.

halareaal 2009.03.04. 21:52:01

@Bezuhov: jah bocsánat szakértő úr:s. mondjuk ha nem néznék Bundesliga meccseket, akkorse lenne nagy kunszt kijelenteni, h Rensing semmilyen tekintetben nem közelíti meg Casillast. mondjuk ha ezzel vitatkozol... hát nemtom ki is a dilettáns?

avenger13 2009.03.04. 21:54:59

na ez a két csere borítékolható volt

avenger13 2009.03.04. 21:57:08

na szánalmas a kommentátor. úgy csinál, mintha egy vereség után sírásra görbülő szájjal vonulnának le a bayern játékosok. sztem a legtöbbjüket nem is érdekli, annyi van már a kupából nekik. :)

értelmetlen_nevű 2009.03.04. 22:06:45

@avenger13: ettől függetlenül elég gáz a 3:0

Az zavar, hogy most van egy viszonylag erős keret, erre idehoznak egy olyan edzőt mint Kilnsmann. Jövőre nem lesz Ribery, szerintem Lahmot sem tudjuk megtartani stb.
Ebben a szezonban akár bl esélyesek is lehettünk volna egy jó edzővel. Szerintem most megint nem lesz egy jó ideig erős csapatunk.

Titi120 2009.03.04. 22:06:47

72. perc: Barnetta le, Kroos be.
Ez azért odabasz. :D

3-2 , még nincs itt semminek se vége.

avenger13 2009.03.04. 22:12:21

@értelmetlen_nevű: igen gáz a 3-0, ami volt, tényleg nem jött be klinsman, csak az a baj, hogy ezt nem fogják beismerni soha, ahogy renset sem. ez a bayern egyik legnagyobb hibája. de ez a kezdő nem volt valami acélos.

avenger13 2009.03.04. 22:14:24

és jön a legjobb támadónk. :) hehehehe

avenger13 2009.03.04. 22:28:50

na csak röviden. továbbra is úgy gondolom, hogy inkább essünk ki innen, de nyerjünk német bajnokságot, és menjünk minél előbbre a blben. rá kéne jönni, hogy a kontrák elleni védekezésünk gyermeteg, demichelisnek már túl sokadik marhaságát nézzük el. brenot vagy van buytent a kezdőbe könyörgöm.

Titi120 2009.03.04. 22:41:43

Az azért remélem látszik, hogy a legkevésbé se a kapusunk múlik az idei szereplésünk.

Felesleges is annyit foglalkozni ezért ezzel a kérdéssel (első gólunkban egyébként az agyonhypeolt Adler nyakig benne volt), sajnos ennél sokkal komplikáltabb és mélyebb gyökerű a kaki, amiben üldögélünk.

Nyáron elkerülhetetlen lesz egy kisebb fajta újjáépítés, amit elsősorban a mezőnyjátékosoknál kell elkezdeni.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.04. 22:45:38

Hát hogy is foglaljam össze, mint Klinsi egykori pártolója??!!

KLINSMANN ta-ka-rodj!

(kézenfogva van bunkóval, ottl-lel, borowskival (vele feltétlen) és a legbénább olassszal, Oddoval és podolskival)

Visszanézni sem kell!

értelmetlen_nevű 2009.03.04. 22:50:31

@Basti:
Idén van Bommel és Borowski is viszonylag jó volt. Borowski ráadásul alig kapott lehetőséget.

Viszont Ribery árából szépen bevásárolhatunk :)

avenger13 2009.03.04. 23:42:11

@Basti: mind mehetnek. ezenkívül demichelis ki a kezdőből. nevetséges hibákat csinál.

a kontra elleni védekezésünk pedig röhejes.

Titi120 2009.03.05. 00:19:15

@avenger13:
Valami itt el van kúrva, nem hiszem, hogy Demichellis feje fölött kell pálcát törni.

Emlékezzünk rá, hogy mekkora tanár volt tavaly egész évben, most meg ... Katasztrófa.
Mintha fejben nem lenne ott sokszor.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.05. 00:22:48

Én azt hittem, hogy a köln-féle Poldi cserét nem tudja alulmúlni Klinsmann...és mégis!! ekkora balfaszt?!

Évek óta nem láttam ilyen szar kezdőt...s ezt Klose is elmondta, csak burkoltan :/

értelmetlen_nevű 2009.03.05. 01:40:38

Most néztem meg az összefoglalót.

Demichelis LOL !!!

kroos 2009.03.05. 07:08:39

Szerintem sem Michot kellene elövenni..Sokkal nagyobb bajok vannak.borowski,Ottl mintha nem is lettek volna a páylán.
ÉS ujra megkérdezném Mocsing barátomat hogy mi a véleménye Vidalról.
El kell fogadni hogy a barnetta,rolfes,vidal,augusto,kiesling,helmes, sornál egyálltalán nem erösebb a Bayern idevonatkozó szekcioja.
és tudom hogy kapni fogok de akkor is leirom.
-stuttgart ellen 2 pontot vettek el tölünk (lehman ámokfutása)
-Hsv elle 3 pont (2 szabályos golt vettek el)
-köln ellen 1 pont (klose golja.
Ezzel az 5 ponttal hol is állnánk?Ez a bayern nem erös annyira hogy ezt ellensulyozza.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.05. 08:35:30

Micho már akkor szopott mikor teljesen kinyíltunk...de előtte 70 percig nulla volt a kppályás játék....EZ A LÉNYEG:

Klinsmann is az egyéni hibákra hivatkozik, hogy elmossa saját felelősségét....mert jól tudja, hogy dilettáns fallosz.

avenger13 2009.03.05. 09:24:09

@kroos: @Titi120: @Basti:

a középpályás játék 0 volt. Ez igaz. De nézzünk utána Micho miket művelt idén (ebben a szezonban, amire még emlékszem belőle, mer ezeket igyekszem gyorsan elfelejteni).
1 gól az arénában a lyonnak franz szerint a grundon nem csinálnak ilyet. Még ősszel ezek után bemutatott egy hatalmas bakit, de ki ellen már nem emlékszem. Egyszer elcsúszott és gólt kaptunk belőle, ez belefér, a gyors irányváltás nem sikerült szerencsétlenség, nem az ő hibája.

Tegnap egy csele miatt vesztettük el a labdát és kontra gól. Az utolsó gólnál, pedig nemes egyszerűséggel belefejelte a játékosba a labdát és esélyes sem volt utána javítani.

Szóval fejben nincs ott, de könyörgöm, ha borowski ottl kezdhet egy kupa meccsen, akkor breno/van buyten miért nem? Nem kell eladni, de néha ha kevesebb meccsen a tavalyi teljesítményét hozná, akkor jobban állnánk. Másrészt pedig nem járnánk úgy mint rensinggel, aki 0 meccstapasztalattal került a kezdőbe, így ha breno is játszhatna, akkor lucio vagy micho visszavonulása esetén nem kéne neki is a semmiből kezdőnek lennie. Ennyire nem lehetünk hülyék. Engem nem zavart annyira a kezdő felállás. Az, ahogy játszottak az sokkal inkább. Ezek után szerintem mindketten kijátszották magukat a fenébe a csapatból. legalábbis csak remélni tudom.

Ahogy írtam a kontrák elleni védekezésünk nevetséges. Ebbe benne vannak a középpályások is vastagon, mert az ő feladatuk is ezt megszűrni. Mivel általában mi támadunk ezért elég nagy gáz van. Erre sokkal inkább oda kéne figyelni. Egyetértek azzal, hogy itt a fejekben valami nincs rendben, és össze kell kapni a csapatot, de klinsmann erre nem lesz képes. Kit szeretnétek a helyére? (jöjjön hitzfeld, vagy magath sőt trappatoni őt akarom)

én is végig számoltam már ezeket, de sokra nem megyünk velük. ja és mákos bayern. :)

sporttárs 2009.03.05. 09:25:50

Heinrich,
bevallom ezt a posztot csak most olvastam el, hogy a Bayern újabb örvendetes égésbe szaladt bele :), de megkésve is fogadd elismerésemet: az ellésre készülő holsteinmarha az év képe nálam eddig, kurvajó. :))))

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.05. 11:25:18

Demichelist még sokáig védeni fogom. sokadik a sorban, amikor bűnbakokat keresünk. ez egy szar meccse volt, de egyébként valahol törvényszerű, hogy a gyatra középpályás-játék szétbassza a védekezést is. ritkán látni olyat, hogy szar fedezetsor mellett valami kurvajó védelem dolgozik és sorra menti meg a csapatot.

Borowski egy posztnélküli játékos. még mindig, azóta, hogy ezt mondtam év elején, semmi nem változott. ha valaki megmondja, mit tud a legjobban, azt megköszönöm. (a jolly joker csere nem poszt).

egy fentebbi kommentemet is kicsit igazolva látom ez a meccs alapján, miszerint a rensing-adler csere elég bizonytalan (mellesleg annál drágább) megoldás lenne. persze egy meccs nem döntő, de az a Lucio-fejes... amúgy rené sokat fogott, de a felét belerúgták. tudom, jókor jó helyen...

a középen lévő Ottl-Bommel-Boro trió egészen elkeserítő. Bommel nem vezére ennek a csapatnak, hanem ő a helyi Kolnay és az ellenfél az aktuális Barabás. nincs Boka, mert visszavonult, a helyettese meg még régebben elment pénzt keresni. az ő alternativája, meg annyira be van fosva attól, hogy ő következik, hogy inkább bele se vág.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.05. 11:32:26

@kroos: Vidal? az egyetlen unszimpatikus spíler az egész 'Kusenben. ritka ellenszenves. de ettől függetlenül, kiegészítőnek elférne. vagy ne mondjuk kiegészítőnek, hanem a rotálás elsőszámú kedvezményezettjének a vkp posztján.

ha azt mondod, a Timostyuk-Zé kettős mögött ott van cserének Vidal, aláírom. de kezdőnek nem. hogy Ottl előtt van/lenne a sorban, az pl tuti.

mellesleg a "lehető legjobb" ellenfél baszarintott ki minket a kupából. személy szerint nagyon bírom őket.

avenger13 2009.03.05. 11:40:11

@mocsing: nincs kifogásom demichelis védése ellen. én is írtam, hogy a középpályán kell elkezdeni a védekezést, de néha olyan hülye hibákat csinál, hogy egyszerűen eldobom az agyam. Néha ráférne a csere, és egyébként sem lehet minden meccsen 100%ot nyújtani, ezért kell néha betanításra használni ezeket a meccseket, mert brenot sem lehet 0ról a kezdőbe tenni.

kroos 2009.03.05. 11:41:08

@mocsing: én a Köln elleni verséggel voltam igy.a 80-as években a kedvenc csapatom volt...a litbarski,allofs,Fischer,kohler,hasler,véle csapat és késöbb dirk Lottner aki seprüként és csatárként is kivállo volt.
Ha tölük kapunk ki az annyira nem fáj.
És akkor is Daum volt az edzö.
,,végig olvastam a bundesliga szabályzatot és nincs benne hogy csak a bayern lehet a bajnok"

két 2. hely össze is jött nekik.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.05. 11:59:46

@avenger13: ok, értem én, de ez mégiscsak egy ki-ki meccs volt és ha nem is prioritás a dfb-kupa, de ha 3 hátralévő meccsel nyerhető, akkor a legjobbak menjenek ki. egyébként Brenot valóban lehetne játszatni, de most inkább csak a cottbus ellen, félidőtől, ha 2-0 ide.

@kroos: Vidalt te el tudnád képzelni, mint stabil Bayern-kezdőt?

kroos 2009.03.05. 12:04:01

@mocsing: el bizony.
és egyébként at eredeti posztja balhátvéd.Innen tovább lehet gondolni a dolgot.

avenger13 2009.03.05. 12:08:43

@mocsing: én brenot el tudnám képzelni. amikor micho és van buyten is sérült volt, nagyon jól hozta le a meccse(ke)t, hiba nélkül. bátran betenném a kezdőbe a cottbus ellen. szerintem, ha az belátjuk, hogy átalakult a mai labdarúgás, akkor azt is észre kéne venni, hogy nem lehet állandóan ugyanazzal a kezdővel kiállni, csak sérülések esetén cserélek mentalitással. ezért van az, ha kiteszek egy másik kezdőt tök fogalmatlanul kolbászolnak a pályán. borowski ottl... ötletük nincs merre menjenek, mert soha nem játszanak. ezért nincsenek jó cseréink. A rotáció egyáltalán nem jelenik meg. ok küldjük ki a legjobb csapatot a legnehezebb legfontosabb meccsekre, de ne mindig. Másrészről meg ha ez a középpálya, akkor már ebből látszik, hogy nem nyerni akarunk, hanem valahogy kihúzni max, akkor nyugodtan játszhat breno is. Csodálkoztak az emberek, hogy nincs támadójáték. Hát Ribery Klose voltak a támadójátékosaink, meg altintop jóindulattal. ezek után mit vártak?

kroos 2009.03.05. 18:55:45

@kroos: és azt se feletsd hogy a valaha volt legjobb (német) középpályás is Kölni volt.Overath.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.05. 19:02:29

@sporttárs: az rendben van, hogy Vidi meg Albacomp, - Volán és Rostás Sándor drukker vagy, de arról még nem rántottad le a leplet, hogy kinek szurkolsz a nemzetközi fociban.

Bocs az offért, bundás barátaim, de erre nagyon kiváncsi vagyok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.05. 19:04:10

@kroos: Overath vagy Günther Netzer - ez itt a kérdés. A nagybátyám Netzerre esküdött.

kroos 2009.03.05. 19:08:32

Netzer egy zseni volt,megvolt benne Rivelino ballába,Jairzinho jobb lába,gerson kreativitása,Rivera eleganciája,és jobban védett mint Banks.
Ezeket ha megszorozzuk 5-el akkor megkapjuk Overathot.
És Rivera vagy Mazzola?

Lojzi_ 2009.03.05. 20:13:28

@popp:
Elfelejtettem mesélni, hogy megnéztem azt a cigányokról szóló dalt, amit múltkor belinkeltél és tetszett... :o)))))
Hangulatos kis nóta.

@többiek:
A tegnapi meccshez momentán nem fűznék kommenteket, mert lennének benne később nehezen vállalható szóösszetételek. Gyakorlatilag minden kifejezés ilyen lenne a mondat végi "Klinsmann" szó kivételével.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.05. 20:29:34

@Lojzi_: Melyiket is? már el is felejtettem.

Nekem meg az tetszik, mikor a Bayer-Bayern meccsen mindkét tábor azt skandálja, hogy baja, baja - a dunaparti városban meg kihúzzák magukat a focirajongók ;-).

@kroos: Gigi Riva!

Lojzi_ 2009.03.05. 20:32:39

Hát a "Roma, Roma, Roma" címűt. :o)))

Viccet félretéve, tényleg jó. Olyan Toto Cotugno feelingje van.

Lojzi_ 2009.03.05. 20:37:22

Ja, még azt akartam mondani, hogy megboldogult gyerekkoromra emlékeztetnek az ilyen egzotikus nyelvű nóták.
Sokkal jobb volt amíg egy-egy jó angol nyelvű dalnak nem értettem a szövegét, mert annyiszor kiderült, hogy a szöveget megértve már nem is olyan jó az.

Persze legyünk igazságosak, van ennek az ellenkezője is, hogy a zenét már rég elfelejtettem volna, ha nem olyan jó a szöveg.

kroos 2009.03.06. 07:30:12

@popp: az kicsit más poszt.

kroos 2009.03.06. 07:31:27

@Lojzi_: @avenger13: @mocsing: Ha nektek sincs kedvetek lapozni ide akkor mennyünk és offoljuk szét a többi posztot.
süti beállítások módosítása