Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Balsors, akit kétszer tép

2009.02.23. 20:35 habitang

In idem flumen bis non descendimus, azaz, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Ezen poszt főszereplőit feltehetően annyira érdekli Hérakleitosz és az ő fenti tétele, mint Rafa Benítezt egy jól cselező középpályás, de ha valaki a görögöt találná idézni nekik, feltehetőleg rávágnák: az lehet, de két, a megtévesztésig hasonló kutygumiba könnyedén-kecsesen bele lehet libbenni, bizony.
Alanyainkra ugyanis cinikus gonoszsággal kétszer sújtott le a balsors - bénázás vagy egyéb csapás formájában -, olyan körülmények között, amelyre nyugodtan ráhúzhatjuk a rendkívül eredeti jelzőt: drámai. Drámaivá éppen az esetek közötti hasonlóság teszi őket.

Szó sincs arról, hogy itt született vesztesekről beszélünk, League Two kategóriájú buflák lúzerekről, nem. Többnyire komoly klasszisokról van szó, akik a sok dohányért cserébe többek között azzal fizetnek, hogy ország-világ látja, ha meló közben hibáznak, szerencsétlenkednek. Azzal pedig, hogy az alább található esetek megérnek egy listát, talán még ők sem vitatkozhatnak.

Egyfajta kritériumrendszert persze megpróbáltunk felállítani a rangsoroláshoz, de aztán sikerült mindegyiket áthágnunk durván és azonnal, ezért a rendszerezősdi nem túl egzakt, de hát ez nem is egy tudományos értekezés. Ahhoz tartottuk magunkat, hogy játékosokról beszélünk, nem egész csapatokról (tehát nincs német válogatott, nincs Valencia), nem kirívó esetben csak pályán történt eseményekkel foglalkozunk (nincs itt Robbie Keane az átigazolásaival), és egyazon mérkőzés eseményei szintén nem játszanak. Tovább már nem is húzzuk az időt, jöjjenek a szerencsétlen "nyertesek", akik közé még biztosan mások is befértek volna, de őket majd ti soroljátok bőszen a "hogyan tudtátok lefelejteni" bevezető után.


10. Shaka Hislop
Ha kapus vagy Trinidadról és/vagy Tobagóról, hát nem roskadozik a vitrined a komolyabb kupáktól, világbajnokságra pedig legfeljebb egyszer juthattál ki. Hősünk élete legnagyobb klubsikerét érhette volna el, amikor 2006-ban a West Ham a Liverpoollal állt szemben az FA kupa döntőjében. Három szerencsés gólnak köszönhetően szinte végig vezettek a Kalapácsosok, de a Liverpool egy Gerrard-passzból lőtt Cissé gólnak és egy Gerrard-bombának köszönhetően csak 3-2-es vesztésre állt a 90. percben. A hangosbeszélő éppen a hosszabbítás perceit csicseregte a mikrofonba, amikor a pár perccel azelőtt még görcsben fetrengő, lépni nem tudó Gerrard az alsó sarokba hegesztette minden idők legnagyobb FA-kupadöntőn lőtt gólját. Először még a szakkomentátorkodó Andy Gray, az Everton Liverpool-kritikára szakosodott volt csatára is nehezen találta a szavakat. "Tik a bow, son!" mondta aztán skótul, amikor végre meglelte őket. Hislop a a büntetők után pápát intett Kupa-bácsinak, Gerrard pedig hős lett. Megnyerte minden idők egyik legnagyobb FA-kupa döntőjét.

Egy hónappal később, Németország, világbajnokság, Anglia-Trinidad és Tobago. Anglia 1-0-ra vezet, amikor Hislop életében megint egyszerre készül szerepet játszani a hangosbemondó, a 91. perc, Steven Gerrard és a bombagól. Ezúttal ballal, be a felsőbe, a szpíker épp, hogy befejezte a mondandóját... Nem csak a gól miatt, de Hislop  rövidesen utazhatott haza, egy álommal szegényebben, egy mumussal gazdagabban.

9. Djibril Cissé
Ódzkodtunk bárkit a listára tenni sérülés miatt, pedig választék, az lett volna. Az igazi Ronaldo, vagy Ryan Taylor, akinek pár évvel ezelőtt a Wiganben, lábközépcsonttörés utáni első tartalékmeccsét játszva törött el a lába másodszor, vagy akár Stuart Pearce, aki a törés utáni visszatérése utáni harmadik meccsen szenvedett ismét hasonló sérülést. Mindezek ellenére csak Cissének van itt helye. Gyakorlatilag kétszer törött ketté a lábszára, egyszer 2004 októberében, a Blackburn ellen, egyszer pedig 2006 júniusában, a válogatottban, a Kína elleni felkészülési meccsen.

8. Steven Gerrard
Gerrardról általában a sokoldalúsága, lövései, gólpasszai jutnak az eszünkbe. Thierry Henrynak mindenképpen az utóbbi. Kétszer is kapott tőle forintos labdát, mindkettőnek 2-1-es vereség lett a vége, már ami Gerrard csapatát illeti.
Először a 2004-es Európa-bajnokság csoportkörében, az angol-francia meccs utolsó percében kínálta meg Gerrard a polihisztort...
Nem egész két év múlva, Arsenal-Liverpool, és a 83. perc, a felállás ugyanaz, Gerrard megint megtalálja a folyosót...

Gyönyörű, nem? Az ember önkéntelenül is eljátszik a gondolattal: ha ez így ment nekik csípőből, mit műveltek volna, ha egy csapatban játszanak?

7. Peter Enckelman
Listánk egyetlen igazi balfácánja, egy tőrőlmetszett lúzer, aki élete legjobbnak induló szezonjában képes volt lerombolni a a karrierjét. Szó se róla, Peter Enckelman utat mutatott. Ha kapus vagy, és azt akarod, hogy senki ne vegyen komolyan, csinálj két orbitális bakit a gyűlölt városi rivális ellen egy idényben, egyet az odavágón, egyet a visszavágón, tetézd ezt azzal, hogy az akciókat mindkét esetben a 77. percre időzíted, és már vállon is veregetheted magad. Ráadásul felkerülhetsz a listánkra is. 2002-ben Enckelman az Aston Villa kapusaként mindent vitt a Birmingham elleni meccseken, és ki tudja, mit csinált volna a másik rivális ellen, ha a West Brom nem a Championshipben tanyázik éppen. Az első, ugyebár mindenkinek megvan...

És a visszavágó?

Well done, Peter!
Dereng még valakinek a tavalyi FA-kupa döntő?

6. Lothar Matthaus
Mostanában minden futballista kiad önéletrajzot, sőt vannak, akik ötévente... Matthaus számára más ajánlatunk van, őt tutorialok megírására bíztatnánk. Hogyan romboljuk le játékosként szerzett tekintélyünket pár év alatt, és változzunk át kétfilléres ruhagyurivá? Hogyan bukjunk csapatkapitányként 1-0-ról BEK döntőt nem egész három perc alatt? Az első nem tud kétszer megtörténni, a második viszont igen, véletlenül éppen Lotharral.
Először tőlünk úgy 200 kilométerre, a Práterben, 1987-ben, az ellenfél a Porto volt...

Aztán jött 1999, és a Manchester United. Annyit meg kell adnunk, Matthaus már nem volt a pályán, amikor Sherignham és Solskjear a hosszabbításban eldöntötte a kupa sorsát. Pedig a 90. percben, ahogy az öreg Knézy mondta, "a németek már fogták a kupa fülét".. Hát, az a kupa kicsusszant a fritz mancsokból. Két csere eldöntötte a meccset. Nem, nem az a kettő... Hitzfeld levette Baslert és Matthaust a pályáról, a többit pedig már százszor láttuk. Azért megéri megnézni...
Matthaus ezt az egy igazán fontos kupát nem nyerte meg pályafutása során azok közül, amit megnyerhetett...

5. David Seaman
Ha lennének férfi múzsák, ő az lenne. Az átívelős gólok ihletője. Elég volt ránézni, miközben ott gombászott a tizenegyes pont körül, és a fogékonyabbja már ívelt is. Nayim és Ronaldinho legalábbis így tettek. Nayim gólja az Arseanal KEK-győzelmére, a Ronaldinhóé az angolok 2002-es világbajnoki szereplésére tett nagy piros ikszet, szintén 2-1-es meccsek utolsó góljaiként. Golaaaaaco, golaaaaco..

4. Carlo Ancelotti
A pálya széléről kétszer végignézni, hogy a Liverpool egy vonalon bugizó kapussal, tizenegyesekkel viszi el előled a világ legrangosabb klubtrófeáját, hát... Ami ennél kellemetlenebb, azt mi úgy 75 évesen készülünk megélni, de csak, ha muszáj.
Ancelottit sokan úgy ismerik, mint Milan középpályását, pedig Carletto korábban Roma kapitánya volt évekig. Az 1983-ban bajnokságot nyert csapat már az ő kapitánysága alatt jutott a BEK döntőjébe, ám Ancelotti a döntőt, és az azt megelőző meccseket már kihagyta, sérülés miatt. Aznap ismét Agostino Di Bartolomei volt a Roma kapitánya, azé Rómáé, amely saját stadionjában, az Olimpicóban nyerhetett volna BEK döntőt. Akinek erre korábban esélye volt - a Real és az Inter-, az meg is nyerte. A Roma nem. 1-1 után jöttek a tizenegyesek, és Grobbelaar tánca a gólvonalon. A Roma elbukott, Ancelotti nem tehetett semmit az övéiért...

Szomorú adalék, hogy tíz évvel később a második Roma-büntetőt belövő Di Bartolomei, a Roma egyik ikonja - aki minden valószínűség szerint az öt legprímább olasz játékos egyike volt, aki soha nem lett válogatott -, depressziójának és anyagi problémainak megadva magát villája erkélyén szíven lőtte magát. Éppen a döntő évfordulóján.

Azt pedig, hogy 2005-ben mi örtént, mindenki tudja. Minden idők legnagyobb BL-döntőjében a játékosok minőségét tekintve a Milanhoz képest a fasorban sem tanyázó Liverpool - a vonalon táncoló Dudekkel, - megint elütötte Ancelottit egy BL-győzelemtől, már másodszor.

Semmi baj, Carlo, téged azért kárpótolt az élet, bár, ha rövidesen nem veszel magad mellé pár játékosmegfigyelőt, aki 30 alatt is kiszúrja a tehetséget, rossz vége lehet.

2-3. Kocsis és Czibor
Semmi nem vitt volna rá minket, hogy az első helyre tegyük őket, de nincs olyan erő sem, ami megakadályozná hogy a megosztott 2-3. helyről lecsússzanak. A két legnagyobb presztízsű kupa, minden játékos álmai: a BEK és a világbajnokság.
Kocsis és Czibor mindkettőt ugyanabban a stadionban bukta el, úgy, hogy Kocsis a BEK-döntőben, Czibor pedig mindkét meccsen rúgott egy-egy gólt. Viccnek is rossz, főleg, ha számításba vesszük, hogy ez a két lehetőségük volt hasonlóan komoly kupát nyerni nemzetközi szinten. (Bár Czibor a Vásárvárosok kupájának 1961-es döntőjében kettőt vágott a Birminghamnek, és nyert, de az azért nem ugyanaz...)
Kínjainkat enyhítendő gyorsan túlesünk rajta: Bern, világbajnoki döntő, Wankdorf-stadion, 3-2-es vereség leadott vezetés után, Czibor-góllal. Akkor most hallgassunk egy kis zenét.

1961, Bern, Wankdorf-stadion,BEK-döntő, Befica-Barcelona, 3-2.

Ízlelgessük csak, a Barca két gólját két magyar szerezte egy BEK-döntőben. Tőlem így még a United is nyerhet BL-döntőt, nem érdekelne. (na jó, kicsit azért igen...) Ja, hogy Czibor gólja kimaradt a videóból? Hát itt van, nem kicsi, talán ettől egy ici-picit jobb lesz a szánk íze is..

1. Michael Ballack
Itt kell elmondanunk, hogy ez a poszt félkész volt már tavaly tavasszal, és akkor legnagyobb sajnálatunkra Kocka és a Bolond még elsők voltak. Nagy örömünkre nyáron jött valaki, akit a szabályok kis megerőszakolásával eléjük tudunk helyezni. Ugyan nem konkrét meccseseményről van szó, de Michael Ballacknak 2002 után megint akkora pókerre lett, hogy vita nélkül lehet első ezen a listán.

Nem nehéz kitalálni, miért. Asterix és Obelix elsüllyeszti a kalózhajót kalózostul, Kenny McCormick meghal, Michael Ballack ezüstérmes. Néha egy évben négyszer is.
2002: Világbajnokságon, Bajnokok ligája, Bundesliga, Német kupa
2008: Európa-bajnokság, Bajnokok ligája, Premier League, Liga-kupa.

Hát, ha ez velünk történik... Nem is tudjuk. Lehet, hogy a fájdalom annyira eszünket vette volna, hogy pályamunkát nyújtanánk be a rossz szóviccekkel teli blogba a "szerencsétlen egy ballack vagy" kifejezéssel, vagy ami még rosszabb,  megpályáznánk egy állást a Nemzeti Sportnál. Egy azonban biztos: Damien Thorn módszerével megvizsgálnánk, hogy ott a fürtös hajunk alatt, a fejbőrünkön nincs-e véletlenül egy anyajegy, ami Ag-t formáz.

Nos, ki maradt ki?:)

59 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr87961286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2009.02.23. 20:41:50

Azt hittem már kipukkantatok ! :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.23. 20:51:16

@Titi120: itt a vége.

úgy gondoltuk, szép gesztus, ha habi teszi ki a mai utolsót. mármint habi felé :)

_alerob 2009.02.23. 20:53:32

Nem akarok kötekedni, de 2008 az a 2004 :)

habitang · www.nst.blog.hu 2009.02.23. 20:55:21

alerob,

hát persze, hogy aki tavaly futott be, az nem 2004-ben..:) Kösszee.

probinho10 2009.02.23. 21:05:03

stílszerű lett volna ballackot itt is másodikként feltüntenti. :D

Titi120 2009.02.23. 21:06:58

@_benito:
13 poszt / nap ezután is megteszi, köszönjük ! :)

Djibril Cisse meg kutyafüle Gyepes Gabihoz képest ...

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.23. 21:16:14

gyerekek azért ez a dudek-parádé tényleg emlékezetes marad...smicer BL döntőben gól lő, mekkora meccs volt
de mi lesz az új struktúra? nem úgy volt, hogy arról is lesz szó?
egyébként meg hálás köszönet a mai napért és az elmúlt két évért, csak remélni tudom, hogy a jövőben is megmarad első számú netes olvasnivalóm :)

madbalee 2009.02.23. 21:24:54

2005-hőz: a táncoló kapus többször nem a gólvonalon volt az elrúgás pillanatában.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.02.23. 21:32:43

@probinho10:

Ja, az első hely meg betöltetlen, mi?:)) Hadd legyen valahol első...;)

habitang · www.nst.blog.hu 2009.02.23. 21:40:24

@Klárensz:

Elárulom neked, hogy Ballack Maldinit szorította ki a listáról (nem az első helyről..), de ki nem találnád, mivel.

Ha minden igaz, tavaly tavasszal még Maldini volt a történelem egyetlen játékosa, aki pályára lépett VB-döntőben és EB-döntőben is, de egyiket sem nyerte meg (figyelem, igazi nst-megfigyelés:)) ). Tavaly aztán csatlakoztak hozzá páran a német válogatottból. így nem maradt semmi, ami miatt Maldinit a kétszer szívók közé kellett volna tennünk. Másrészt Ballack a 2*4 ezüstjével került be, és meg sem említettük pl. a 2002-es VB-t.

montipájton 2009.02.23. 21:42:16

...És mennyivel rokonszenvesebb ember Gerrard, mint Henry. Amikor neki osztottak lapot a 90. percben az FA-döntőben, még csak túl látványosan sem örült, bezzeg a nagyképű frank mindjárt végigmutogatja az oldalvonalat, amikor Stevie gólpasszát bevágja.

Valamint boldog születésnapot, NST!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 21:47:02

Na éppen röhögök a Bayernen, amikor szóba hozod a '84-es döntőt. Bruce Grobelar szarjon sünt! ;-) Agostino Di Bartolomei óriási Capitano volt a krónikák szerint. Állítólag szabadidejében klasszikusokat olvasott erdeti latinul, de nem utóbbiban hasonlít Tottira, aki viszont a klasszikusok olvasása helyett valóságshowkat néz.
Amúgy Ancelottit vigasztalhatja, hogy hat döntőjéből a másik négyet megnyerte.

Egyébként Paulo Futre is mekkora zsugás volt már.

davidmoyes 2009.02.23. 22:43:52

Hogy ki maradt ki:
Dallos Gyula Aktion nyergében!
Ugye emlékeztek... :)

drani 2009.02.23. 22:47:26

Maldini ráadásul ugye az ezüstökön kívül VB és EB bronzot is szerzett. Visszavonulása után a válogatott megnyerte a következő vb-t.
Hiába volt protekciója a faternál 98ban

probinho10 2009.02.23. 23:12:56

mondjuk így raúlt is meg lehetne említeni, aki nagyon úgy néz ki, hogy hosszú éveken át csak hátráltatta a spanyol válogatottat, nélküle az első nagy versenyt meg is nyerték hál'Istennek.

davidmoyes 2009.02.23. 23:13:40

@popp:
"Egyébként Paulo Futre is mekkora zsugás volt már. "
Hát nem pont ez jutott nekem is az eszembe?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 23:22:27

@davidmoyes: Ó szegény, az komolyabb kálvária volt.

"mondjuk így raúlt is meg lehetne említeni, aki nagyon úgy néz ki, hogy hosszú éveken át csak hátráltatta a spanyol válogatottat" - azért ezt így túlzás kijelenteni a spanyol válogatott gólrekorderéről.

probinho10 2009.02.23. 23:35:22

@popp: persze, hogy túlzás, de az utolsó mondatrész attól még tény marad.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 23:38:05

@probinho10: Ténynek tény, de azért ki tudja mi lett volna, ha nem csalják ki a spanyolokat Korea ellen 2002-ben.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 23:41:55

nekem talán ez a Porto-Bayern volt az első igazán nagy fociélményem, mindenesetre utána hetekig a Madjer-sarkazást gyakoroltam. :)

probinho10 2009.02.23. 23:43:08

@popp: ez jogos. viszont erre szokták mondani, hogy a fociban nincsen "ha". HA megadják wilmots gólját, a brazilok nem nyernek vb-t. a 2002-es játékvezetés meg gusztustalan volt. a spanyol játékvezetés is kezd elfajulni az utóbbi időkben. na de ez már off. :)

MUfanatic 2009.02.23. 23:53:28

Can Manchester United score? They always score! :D
Ez nálam mindenidők legjobb mondása!
Kösz, hogy újra átélhettem a katarzist, amúgy a poszt is csillagos 5-ös!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.23. 23:58:09

Iszonyú jó poszt, most, hogy így a nap zárásaként még ezt is elolvasom!

Köszönet a napi 13 bejegyzésért! :-)

rizla 2009.02.24. 02:21:07

@montipájton: "...És mennyivel rokonszenvesebb ember Gerrard, mint Henry. Amikor neki osztottak lapot a 90. percben az FA-döntőben, még csak túl látványosan sem örült"

ja, persze, mert a "na ki a legnagyobb király?" gólöröm az nem látványos. amivel amúgy semmi baj, ahogy henryéval sem. attól, hogy az ellenféltől kapott egy labdát, még ki kellett cseleznie a kapust, és berúgni, az neki mindegy, hogy ki indítja.

ballack arany alap

rizla 2009.02.24. 02:22:53

amúgy a listáról hiányzik kicsit david beckham a fantasztikus büntetőivel a világversenyeken..

IronRock 2009.02.24. 08:04:38

@rizla: Meg akkor ide lehetne venni Roberto Baggio-t is. '94-es VB-döntő uccsó 11-es ugye, meg '98-ban a franciák elleni negyeddöntőn a 11-es...
A '94-es azért lehet fájdalmasabb, mert ha belövi, alighanem másodjára is megkapta volna az Aranylabdát. Mellesleg jobban meg is érdemelte volna a kihagyott 11-es ellenére mint Stojcskov, aki a minden idők legellenszenvesebb és legtenyérbemászóbb labdarúgója címért simán versenyben lehetne. Ibra, Joey Barton, Marchena együtt nem érne fel hozzá rosszabb napjaikon se.

kroos 2009.02.24. 08:31:35

@IronRock: A jelenlegi szabályok szerint akkor Romario kapta volna.De Hristonak már kijárt volna korábban is de a válogatott szereplés miatt nem kaphatott.Ez volt az ö ideje.

sundin 2009.02.24. 09:11:20

@probinho10:
Szerintem inkább a középpályán kereskedj...
@popp:
Futre Raúl gyerekkori példaképe :) Csoda, hogy róla nem nevezte el egyik gyerekét sem.

IronRock 2009.02.24. 09:33:40

@kroos: Igaz, Romario-nak kellett volna kapnia, pechjére csak egy évvel később hozták azt a szabályt hogy bármely Eu-ban játszó labdarugó is megkaphatja, nem kell európainak lennie. Nem tudom hogy Stojcskov mikor érdemelte volna meg korábban az Aranylabdát (szerintem sose, de ez magánvélemény.) '93-ban Baggio, '92-ben Van Basten, '91-ben Papin, '90-ben Matthaus, 88-89 ismét Van Basten, '87-ben Gullit. Ezek egyikénél se volt jobb, ezt szerintem nem érdemes vitatni. Arról nem beszélve hogy utána nemsokkal Hriszto el is tűnt a süllyesztőben elég hamar (parmai igazolása nem jött be), míg a korábbi aranylabdások azért még pár évig játszottak magas szinten...

kroos 2009.02.24. 09:42:40

az évszám 92,abban az évben szenzáciosan játszott de a bulgár válogatott nem jutott ki az eb-re.
ennyi.

Azazello007 2009.02.24. 11:05:21

@IronRock: Sztoicskov istencsászár volt, ahogy Hagi is.

kroos 2009.02.24. 11:08:24

@Azazello007: meg ahogy dragan pixi sztojkovic is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 11:29:18

És Harald Toni 'Fütyülök rátok' Schumacher? Ő két egymást követő vébédöntőn nyúlt hármszor a háta mögé (szedd ki, geca) és vesztett el 1982-ben,majd 1986-ban. De a - ha jól emlékszem 8-as számú mezben védő - holland Jan Jongblood, aki 1974-ben és '78-ban mutatott példát Toni Schumachernek. Egyébként a kapusokon kívül az említett holland és NSZK-beli (Knézy) válogatott több tagja is benyalta a málnát ugyanakkor és ugyan azokon a helyszíneken.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 11:30:18

@IronRock: Na de a franciák ellen beverte Baggio,volt reklám is erről.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.02.24. 15:17:57

@popp:

Nem olvastál figyelmesen:) Az elején kikötöttük, hogy egész csapatokat nem veszünk figyelembe, mert azokból könnyű három-négy játokst megnevezni, tehát nem egyedi esetek. A német válogatottat ki is emeltük, mert gyakorlatilag vagy harmincöt éve mindig van kétszer szopó csapatuk:) Ezért nincsenek itt a hollandok, a németek, a Valencia, stb.

Üdv!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 15:37:46

@habitang: De azért hadd emeljem már ki azt a német (!) kapust, aki két egymás utáni vébédöntőn cummant hármat ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 15:55:35

@kroos: tudom csak habi belekötött némiképp jogosan ;-). Egyébként Fütyülök rátok című Toni Schumacher botránykönyv tetszett annak idején. Egyébként érdekes módon nekem ma is a kapus ugrik be először, ha nevet hallom és nem Forma 1-es srác.

kroos 2009.02.24. 16:11:48

Toni Schumacher miatt lett koln drukker.Aztán jött a Bayern.

kroos 2009.02.24. 16:25:06

Ha már ez szóba került.A 82-es német válogatott nagyon kemény volt.A kapuban ugy Toni.
Elötte Mani Kaltz,Stieleke,kh förster,b förster
és még a középpályán Briegel,Dremmler,Magath,
és Paul Breitner az örökmozgó.
Nem csodálom hogy a döntöre Bearzot nem merte berakni a madárcsontu Antognolit...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 16:59:43

@kroos: Főleg, hogy AntognoNinak hívták a Fio játékosát.

kroos 2009.02.24. 17:34:16

@popp: jaj-jaj.csak sikerült.megérte várnod.
Tisztában vagyok kiröl van szó,csak elirás volt a részemröl.

ycool 2009.02.24. 18:29:28

Lehet, hogy csak azért, mert nekem volt keresztszalag-szakadásom, de kirázott a hideg Cisse sérüléseit látván. Brutális.. :(

ycool 2009.02.24. 18:50:46

1999-ben 15 éves voltam, de meccs végén sírtam, mint a kisgyerek, a MU-t pedig szívből gyűlöltem, és ez a gyűlölet a mai napig kitart :)

shinigami 2009.02.25. 12:21:19

@ycool:
enis 15 eves voltam akkor, enis sirtam csak en az oromtol h nem a bayern nyert.
nemtom honnan jon a bayern gyuloletem de a dolgok jelenlegi es multbeli allasa szerint egesz eletemben ki fog tartani

Walmer 2009.02.25. 14:46:50

@popp: Szerintem van egy pár drukker a világon, aki a földhöz verné a seggét örömében, ha olyan kapusa lenne a válogatottjának, aki egymás után két vb döntőben "cummant 3-at", meg nyer egy Európa-bajnokságot, mellesleg olyan kvalitásokkal rendelkezne, mint amilyenekkel anno Toni. Mert lehet, hogy legyalulta Battistont (nota bene azért ismerünk olyan olasz henteseket is, akik szintén nem mentek a szomszédba egy kis suttyóságért), de kapusból kevés jobbat láttam nála.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.25. 17:47:58

@kroos: Ebbe inkább nem megyek bele, mert veled ellentétben nem listázom mások tévedéseit Ács Ferikém. Annyit mindazonáltal megjegyeznék, hogy alaposan végignézve a klaviatúrát, nehezen látható be, hogy lehet az n helyett l-t ütni ;-).

kroos 2009.02.27. 07:46:43

@Walmer: Valóban remek kapus volt,de szerintem a saját korában sem volt a legjobb.
Pl. nálam akik akkor megelözték,shilton,Bats,Milnarcyk,és a legjobb Pfaff.

kroos 2009.02.27. 07:49:41

De ha idevesszük a 82-es Vb-t akkor ugye Fillol,Zoff...
na meg késöbb Dasaev.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.02.27. 23:48:23

@kroos:
Nem tudom, egykorúak vagyunk-e, de kicsit gyanús, hogy, Daszajevre Dasaevként hivatkozol!:)))

Egy biztos: Daszajev valóban a világ legjobb kapusa volt egy időben, de csak a vonalon. Éppen ez az egyik tényező, ami miatt Van Basten 1988-ban lőtt gólját sokan minden idők legnagyobbjának tartják. Szemben áll veled a világ egyik legjobb kapusa egy olyan helyzetben, amiben mindig ő az úr, és egyáltalán, meg mered próbálni! Igazából ez a vicc abban, amit Van Basten csinált!

Lényeg a lényeg, Daszajev valóban minden idők egyik legjobbja volt, de a magam részéről én úgy láttam, hogy a köcsög Schumacher - aki egy generációt riasztott el attól, hogy a németeknek szurkoljon,- gyakorlatilag nem jött zavarba semmilyen helyzetben, míg ez Daszajevről nem mondható el.
Egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani a helyzetet, mintha össze akarnád vetni Van der Saart Reinával, Givennel, vagy Friedellel. Van der Saarnak gyakorlatilag nincs igazán gyenge pontja, míg Reina esetében a beadások, Friedelnél a reflex, Given esetében pedig a helyezkedés ( túl gyakran kényszerítik bravúrra:)))...) ilyen. Schumacher esetében így hirtelen semmit nem tudnék mondani... Shilton pl, bármennyire is fáj ez nekem, messze nem volt annyira komplett kapus, mint a német.

Ez csak egy vélemény, persze, mert a kapus egy olyan fajta, akiről szerintem csak egy másik kapus tud igazán autentikus véleményt mondani. Talán kérdezzük meg imicit!:))

Azok közül egyébként, akiket felsoroltál, Schumachert, mint kapust, mindenképpen Mlynarczyk és Shilton elé helyezném.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.28. 00:15:25

@habitang: @kroos: Habival egyetértek a Daszajev és Schumacher közötti azonosságok, különbségek megállapításaival. (amit tudok Róluk, s amennyi emlékem van Róluk)

Jelenleg VdS szerény véleményem szerint az egyik legjobb kapus a világon. A BL döntő után is azt kell mondanom, hogy tiziben a leggyengébb. Az Ő adottságaival szerintem jobb mutatókat is el lehetne érni. Aki vele versenyre kell, nem más, mint a Madrid portása, Casillas. (kizárólag zárójelben Julio Cesar nevét is meg kell említenem)

Néhány nagy védés, csak Nektek:):

jegkorong.blog.hu/2009/02/18/minden_idok_egyik_legnagyobb_vedese

jegkorong.blog.hu/2009/02/22/minden_idok_egyik_legnagyobb_vedese_2

jegkorong.blog.hu/2009/02/25/minden_idok_egyik_legnagyobb_vedese_3

Üdv, imici - aki nem felejti el Disztl Péter bravúrjait:)

kroos 2009.03.01. 09:27:20

@habitang: és Pfaff?
Tudom ö is gyerekgyilkos mert ö meg Fazekas Lacit ütötte el mint Toni Battistont.
Amugy lehet igazad van,én inkább a személyes szinpátiámat irtam le.
Ugyanis Toni jó volt mindenben de semmiben sem volt a legjobb.
Mlynarczyk-ot meg azért irtam mert ö a kedvencem stilus alapján.
A portugáloknak is volt egy állat kapusa...az ki volt?
De hamár eddig eljutottunk akkor emlitsük meg még,Jennings nevét is...

kroos 2009.03.02. 18:28:56

@habitang:
,,Szemben áll veled a világ egyik legjobb kapusa egy olyan helyzetben, "
anál a gólnál szerintem mindegy volt a kapus személye.Ha Mazurkiewicz,Tomasevszky és Banks egyszerre állnak bent az akkor is gól.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.02. 18:32:11

@kroos:
Zsolti (a kapusunk) kifejelte volna
süti beállítások módosítása