Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 19. giornata

2009.01.17. 10:16 _benito

Hétvégén elérkezünk a Serie A szezonjának feléhez, az utolsó őszi forduló pedig méltónak tűnik a fordulatos, izgalmas rajthoz. Az élmezőny tagjaira kifejezetten rázós játéknap vár, az Internek Bergamóban kellene legalább megtartania négypontos előnyét, a Juventus a forduló rangadóján a Lazio otthonában több vitát is eldönthet, a Milan pedig a teljességgel kiszámíthatatlan Fiorentina ellen vetheti be újra nagyon szép, de leginkább használhatatlan középpályáját. Egy valag döntetlent tippeltünk, melyek közül egyedül a Bologna szicíliai vendégjátéka nem meglepetés, látunk egy feltámadásnyi erőt a Chievóban, nem érzünk győzelmet a csatárok nélkül Torinóba utazó Romában, viszont a Cagliarit esélyesnek véljük az Udinese lepofozására. De ez mind semmit nem számít, mert újabban úgysem találunk el semmit.

Lazio-Juventus 0-0
Nem érdemeltünk győzelmet a Siena ellen, de kapitányunk óriási formában van, és amíg nyerünk, semmi mással nem kell foglalkoznunk – vonta meg a szezon mérlegét igen helyesen Ranieri, mielőtt felterelte volna a buszra játékosait, hogy Rómába induljanak. Tavaly az Inter pont akkor kezdett el botladozni, amikor felépültek a sérültek, a Juventus régóta hiányzó játékosai pedig szépen lassan elkezdtek visszaszivárogni, így van mitől tartani. Itt van mindjárt a Lazio, akitől nemcsak érdemes, de muszáj is tartani, mert egészen elképesztő csatársora mellett példás küzdőszellemmel veti magát a reménytelen helyzetekbe is, a Juve vendégjátéka pedig még csak nem is esik ebbe a kategóriába.
Az említett Za-Pa-Ro csatársornak ráadásul egy igencsak felforgatott torinói védelemmel kell szembenéznie, melyben újra jobbhátvédet játszik majd a svéd ember prototípusa, és ha Chiellini nem épül fel, Ariaudo megmutathatja, mit tud, ha csatárokkal is találkozik. A Lazio gyenge pontja a védelme (és szokás szerint a kapusa), a rómaiak majdnem kétszer annyi gólt kaptak eddig, mint a vendégek, és roppant bátor nekibuzdulásukat most is megbüntethetné a Juventus.
Ezt a meccset a középpályán lehet megnyerni, hiszen a három csatár mellett a Lazio a fedezetsorban beveti Meghnit is, Dabo pedig nem tud annyifelé szakadni, amennyire ezt a helyzet megkívánja. Ehhez azonban szüksége lenne a vendégeknek arra, hogy fölényt alakítsanak ki a középpályán, amihez viszont mutatnia kellene valamit az exlaziós Nedvednek, vagy Marchionninak – mert ha nem, a Lazio bedarálja vendégét. Ha lenne értelme Torinóban annak a kifejezésnek, hogy bátor húzás, magabiztosabban tippelnénk, így azonban úgy gondoljuk, ez egy büdös nagy iksz lesz.
Ezt alátámaszthatja az is, hogy Ranieri boldog bocimosollyal írná alá akár a 0-0-t is, hiszen úgy van vele, a második hely megőrzésére sokkal nagyobb esélye van csapatának, mint az Inter befogására (ez így is van), ehhez pedig semmi szükség bravúrkodásra, kivált Rómában. Pedig el lehet kapni a Laziót az Olimpicóban is, az Inter és a Napoli is megtette, de a rangadóit idén egytől-egyik csúnyán elbaltázó rómaiak legalább egyszer szeretnének nem leégni az őszi szezon fontos meccsei közül – ez pedig az utolsó lehetőség, ugyebár.

Milan-Fiorentina 3-1
A hazaiaknál újra játszani fog Beckham (ha már játszatják, igazán megtalálhatnák a helyét is), ami Flamininek rossz hír, ha Seedorf és Pirlo úgy játszik, mint a Roma ellen, az minden Milan-szurkolónak az lesz. Kíváncsian várjuk Pato fenomenális teljesítményének folytatását – készen arra, hogy megkövessük. A Fiorentina Mutu nélkül, de már Montolivóval érkezik, és ott lesz a rossz emlékű gyepen Gilardino is. Vajon kifütyülik?

Atalanta-Inter 2-3
Talán a legerősebb Inter kezd Bergamóban - legalábbis az, amit Mourinho a legerősebbnek talál saját taktikájához – és kell is, mert az Atalanta erős otthon, a Juventus pedig (bár még nehezebb feladatra készül, mint az Inter) nagyon közel merészkedett. Vajon Adriano és Sztankovics hányszor kap még lehetőséget?

Torino-Roma 1-1
Totti mellé kidőlt Vucsinics is, így a vendégek minden bizalmukat kénytelenek abba helyezni, hogy tévedünk Baptistával kapcsolatban, és képes két egymást követő meccsen jól játszani. Összeállhat viszont középen újra az Aquilani-De Rossi tengely (ami talán a Serie A legjobbja), és ez már elég lehet a nyomorúságos Torino otthonában ahhoz, hogy ne legyen bukta a dologból. Dzemaili fog (eléggé) hiányozni a Toróból.

Sampdoria-Palermo 1-1
A középmezőnybe alja (tehát még igen veszélyes helyen álló) és közepe (tehát igen unalmas helyen álló) csap össze Genovában, és mivel Mazzari fiainak 10 helyzetre van szükségük, hogy egyszer beköszönjenek, nem gondoljuk, hogy belegyalulnák a Marassi viseletes gyepébe a Palermót. Persze, ha éppen most szakadna át a gát…

Cagliari-Udinese 2-1

A hősies Isolani a teljesen kikészült Udinesét fogadja, és a formák alapján szinte biztosra vehető, hogy ebből hazai lesz. A nagyon fentről induló északiak és a nagyon lentről induló szardíniaiak most találkoztak középtájon, a köztük lévő egy pont (még a Bianconeri javára) miatt mindketten folytatják útjukat, bár innen talán már egyikük sem megy nagyon tovább.

Chievo-Napoli 0-0

Itt az ideje egy újabb meglepetésnek. Nincs különösebb oka, hiszen a vendégektől csak Zalayeta fog hiányozni (egyébként sem biztos, hogy kezdene), a veronaiak viszont jól kezdték 2009-et, a Bologna elleni döntetlen ugyan meg volt írva a csillagokban, de Makinwával valóban erősödtek, és egy szép eredmény a Napoli ellen akár egy tavaszi hadjáratra szólító fanfár is lehet. Innen szép nyerni, mondják a bölcsek.

Siena-Reggina 2-0

Egy érdekes adat fogadóknak: a calabriaiak eddigi 9 idegenbeli meccsén négy pontot szorgoskodott össze, ami még szép eredménynek is tűnhet, tekintve, hogy három beszerencsétlenkedett góljuk mellé 21-et ettek. A Sienának a mögötte állókat muszáj lebombáznia, ha nem akar izgulni, és egyébként is itt az ideje, hogy egyszer végre megverjék a Regginát, ez ugyanis még soha nem sikerült a Serie A-ban (öt meccsükön eddig összesen egy gól esett, bravó, fiúk!)

Lecce-Genoa 1-1
A Lecce addig adta a halottat, míg a Fiorentina elhitte, a Genoa nem követheti el ezt a hibát, hiszen (ez most erős lesz) egy győzelemmel akár a dobogó alsó fokáig is feljöhet a parádés szezont produkáló Grifoni. Milito talán egy félidőt vállalhat, az ex-palermói Jankovics így újra hőssé léphet elő, a hazaiaknál viszont arra készülnek, hogy legázolják a Genoát – három csatár mögött egy irányító minimum merész.

Catania-Bologna 1-1
Mi mást tippelhetnénk?

502 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr55883147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2009.01.20. 00:07:04

@calcio_di_rigore: Azért írtam, hogy másfélszeres árat adunk - ez Lavezzinél máris 16-17 Mio EUR-t jelent, ami viszont már csinos summa egy Napoli szintű csapatnak. De hangsúlyozom, ez csak egy fantazmagória, semmi több - csak érzékeltetni akartam, mennyi pénzről is beszélünk most.

Buffon személyisége, szerepe, játéktudása és karizmája természetesen nálam sem vita tárgya, de ezt írtam is - mindez csak a pénzközpontú szemléletmódra volt azonos nyelvű válasz.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:07:46

Robinho Citybe igazolása valamennyi fél számára racionális döntés volt, és szerintem be is jött.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.20. 00:08:13

Nyilván nem mondhatom biztosra, de...
Elég egyértelműnek látszik az olasz források alapján. A Milan vezetés eladta volna, Kaká nem akart menni.
Berlusconi érezhette, hogy így se rossz neki, úgy se. Ezért engedte, hogy így legyen.
Annak örülök, hogy egy játékos akarata számít. Nem igaz, hogy menni kell, ha többet ígérnek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:10:30

@rizla:

Igen, mert szopatta a Madrid. Kaká nagyon jól megvan Milánóban.

rizla 2009.01.20. 00:10:36

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: a lónak a pöcsét volt racionális döntés. a madridtól hatalmas ostobaság volt, hogy idáig jutottak, hogy el kell engedniük (persze, a kálvária után már racionális volt, de a kálvária maga, robinho vérigsértése miért volt racionális?). nézz most végig rajtuk, pont egy ilyen játékos hiányzik.
robinhonak sem volt racionális, a cityvel legkorábban két év múlva fog a BL-ben játszani. aki a világ legjobbja akar lenni, annak a nemzetközi kupákban is villantania kell, de sanszos, hogy ebből még uefa-kupa sem lesz. márpedig ő a legjobb akar lenni.

rizla 2009.01.20. 00:13:05

@Csöncsön: aha, tehát egy elmúlt 2 évben 2szer bajnok csapatot elhagyni SOKKAL TÖBB pénzért egy olyan klubért, aminek még kell 2 év, hogy nemzetközi tényező legyen, az rendben.
egy évek óta szenvedő, egy ideje hazája bajnokságában saját nevét égető klubot otthagyni SOKKAL-SOKKAL TÖBB pénzért egy olyan csapatért, aminek pont ugyanannyi idő kell a visszakapaszkodáshoz, mint a másiknak (csak ennél már elkezdtél, amaznál meg nem annyira), az nincs rendben.

tulajdonképpen te kit is ítélsz el?

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2009.01.20. 00:17:59

tán robinho szopta be leginkább ezt a mostani milan-kaka-city bohózatot, ő akár még reménykedett is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:18:43

@rizla:

"tulajdonképpen te kit is ítélsz el?"

Senkit. Mint írtam: győzött a foci.

Ha valakit mégis, az Calderón, illetve Mijátovics.

Hispan07 2009.01.20. 00:20:00

@rizla: azért az az évek óta szenvedő klub két éve még BL-t nyert. a Man City mikor fog?

leszarom miért, hogy - Kaká marad, juhéj.

rizla 2009.01.20. 00:21:23

de miért győzött a foci MOST, és ez miért nem került szóba ilyen szinten AKKOR? és még egy rakás ilyen átigazolás van, amikor a pénz miatt valaki elmegy. volt ilyen régen is.
csak azért, mert most ekkora pénzről volt szó? mihez képest nagy pénz? 20millió euró pont ugyanannyira óriási, és felfoghatatlan összeg a magyar valósághoz képest, mint 100 (120,130). mihez viszonyítasz? miért 100millió a lélektani határ?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 00:21:47

@Great Cornholio: a legjobb kapusnál is játszanak a külföldiek, ugye Frey és Julio Cesar volt a másik két jelölt.

rizla 2009.01.20. 00:23:26

@Hispan07: lehet, hogy a city előbb fog, mint a milan, ha így folytatják a digók. nem látom maldini utódját. nem látom seedorf utódját. nem látom nesta utódját. nem látom inzaghi utódját. egy 19 (?) éves srác az össz értékük a csatársorban. még akkor is, ha zseni, ez túlzás. stb, stb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:23:46

@rizla:

Nem az összeg a lényeg, hanem az összeg határtalansága. Ha akarja a sejk, 300 milliót mond. Azt is zsebből kifizeti.

Hispan07 2009.01.20. 00:30:06

@rizla: majd kiderül, ki mikor nyer,de te gondolom 2007-ben sem az "öreg trotty" Milan győzelmét láttad magad előtt.

az idei Barcelona a példa rá, mennyi idő kell egy ilyen szintű csapatnak ahho, hogy gödörből csúcsfomába lendüljön.

rizla 2009.01.20. 00:30:27

Csöncsön:

és? ha ennyire pöcs, hát fizesse. kaká sehol nem ér már 100 milliót, nemhogy 300at.
a chelsea is csak akkor vert el ennyi pénzt, amikor összehozták a bajnokcsapatot. azóta abramovics rájött, hogy nem lehet csak úgy költekezni, ellentétes a futball szakmai elveivel (meg vannak adóságok is, de ez most irreleváns). nem akkor fogsz nyerni, ha minden évben szupersztárt veszel. szakértelem nélkül ezt mind le lehet húzni a slozin. és a szakértelem nem igényel folyamatosan 100milliós igazolásokat, mert a piac sem diktál ilyen árakat. csak a manchester city.
nincsen végtelen számú játékos, és nincsen végtelen kapacitású keret. a citybe sem fog beférni a világ összes sztárjátékosa.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 00:31:31

@gaben_: Bár én Spallettinak adtam volna ;-), de tény, hogy Prandelli is kiváló edző.

Viszont tavaly Spalletti második lett csapatával és megnyerte a kupát, Prandelli negyedik. A Roma negyeddöntőt játszott a Bl-ben, Fio elődöntőt az UEFÁ-ban.

Ha az idei szezon első felét nézzük akkor a bajnokságban jobban szerepel a fio, (ez az egy szegmens, ahol Prandelli jobb), de pocsék rajtunk ellenére a féltávnál már csak két ponttal vannak előttünk. S míg mi megnyertük a Bl csoportunkat a Chelsea előtt, addig a Fio csak harmadik lett és az UEFA-ban folytatja.

Mondjuk tavaly Spal nyert, de idén is megérdemelte volna.

rizla 2009.01.20. 00:33:49

@Hispan07: a barcelonában éreztem a potenciált, és a szándékot, hogy változtassanak két sikertelen év után. a milannál nem. a tendencia nem valami szívderítő a szurkolóik számára.
2007 az jutalomjáték volt a milan sztárjainak. még egy BL-győzelem már nincs, NEM LEHET benne maldiniben vagy seedorfban. már csak azért sem, mert először a BL-kvalifikációt kellene elérni. meg akkor kaká volt a világ legjobb játékosa. ergo új csapatot kéne építeni, de nem látom, hogy nagyon épülne.

meg már 4 (?) éve nem nyernek, a barca meg 2 év után gatyábarázta a dolgokat (sőt, igazából 1 év után megpróbálta, nem sikerült, hát nekifutott megint. a milan hányszor próbálta?)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:34:03

"persze, a kálvária után már racionális volt"

erre gondoltam. és valóban, a kálváriában semmi racionális nem volt, de hát a Madridnál Del Bosque kirúgása óta nagyítóval sem lehet túl sok racionálsi dolgot látni.

Robinho pedig el akart szabadulni, és kábé ez volt az egyetlen lehetősége (a Chelseanek nem adták). És nagyon sok mindent tanul a Citynél, aminek köszönhetően majd a világ legjobbja lehet - ha bejön a City-project, akkor ott, ha nem, akkor máshol. Azért van még pár év előtte.

Hispan07 2009.01.20. 00:35:31

@rizla: roppant meglepő, hogy TE a barcelonában látod a potenciált, a Milanban meg nem.

rizla 2009.01.20. 00:38:22

látom nem értesz hispan. a milanban természetesen óriási potenciál van, mint klub, akármikor össze lehetne kapni őket. csak épp a tendencia nem arra utal, hogy a vezetőségük meg fogja tenni. a barcánál meg arra utalt. vágod?

Mr.AT 2009.01.20. 00:39:04

A magam részéről amúgy (csak hogy teljes legyen a kép a gazdasági szempontú elemzés kifejtése után) örülök, hogy Kaká maradt (ill. most úgy tűnik, hogy marad). Vele színesebb és minőségibb az olasz foci, s nekünk is nagyobb dicsőség lesz magunk mögé kényszeríteni a végelszámolásnál is a Milant. :-)

Jó éjt, urak.

rizla 2009.01.20. 00:39:43

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ez tiszta sor, hogy dobbantania kellett, de a döntés amit hozott arról, hogy hova menjen, tisztán pénz-alapú volt. miért pont a city? miért nem a chelsea? ott még az edző is brazil..

Hispan07 2009.01.20. 00:44:28

@rizla: vágom. de pontosan ezért fontos ez a Kaká dolog. mert végül úgy néz ki, nem adják el a 26 éves Kakát, aki /pill nem 'A' világ legjobbja, csak a világ 'egyik' legjobbja -és kitudja, hány év van még benne.

a Milan jelenleg a roppant sikeres közelmúltjának a rabja - de lassan Maldini, Seedorf, Inzaghi és a többiek gyk kihalnak a pályáról, és ha másnem, hát kényszeresen, de megindul az újra építés. és marhára nem mindegy, hogy az Kakával vagy Kaká nélkül történik meg. lásd: remek potenciál volt a Barcelonában, de vajon ugyanígy kijött volna-e belőle, ha Eto'o a nyáron eligazol, ahogy egész nyáron a levegőben lebegett.

rizla 2009.01.20. 00:50:19

@Hispan07: nyilván hülyeség lett volna eladnia a milannak kakát, de leginkább azért, mert ahogy berlusconiék mostanában produkálnak, nem tudták volna elkölteni azt a termérdek pénzt. viszont ha lenne valamiféle szuperklasszis csapatépítési koncepció, akkor én már rég eladtam volna.

"remek potenciál volt a Barcelonában, de vajon ugyanígy kijött volna-e belőle, ha Eto'o a nyáron eligazol, ahogy egész nyáron a levegőben lebegett."

tény, hogy kell a szer, de annyira azért a barca sem akarta elküldeni, és eto'o sem akart elmenni. az egy külön sztori volt. oda akarok kilyukadni, hogy ahol van jól kitalált szakmai koncepció, ott a sikerek determináltak. ahol meg az a koncepció, hogy "az öregek kihalnak a pályáról, és kénytelenek vagyunk új csapatot építeni", ott annyira nem. te sem csak akkor öltözöl át, amikor már leszakad rólad a ruha, vagy ha mégis, csak nem gondolod, hogy így fogsz becsajozni..

rizla 2009.01.20. 00:50:51

*tény, hogy kell a szerENCSE
:D

mann 2009.01.20. 00:56:26

@rizla: Robinhoért nem adta meg a Chelsea a Real által kért pénzt(asszem 36M-át kínáltak). Húzták az időt az átigazolási időszak végéig,hátha tudnak faragni az áron. Ekkor toppant be a City és ráígért a Chelseare. A brazil meg mindenképpen menni akart.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:57:47

@rizla: "miért pont a city? miért nem a chelsea? ott még az edző is brazil.. "

Mert a Madrid konkrétan nem volt hajlandó a Chelseanek eladni, legalábbis így tudom. Más opció meg nem nagyon volt. De ha lett is volna, akkor sem tudhatjuk biztosan, hogy csak a pénz motiválta volna. Olyan nehéz elképzelni, hogy egy addig szarba se vett játékosnak imponál, ha köré építenek egy csapatot, ahol ő lehet a legfontosabb, vagy akár az ezzel járó felelőség? (Hughes állítólag vele tárgyalja meg a transzferdöntéseket!). Vagy hogy ambicionálja, hogy egy középcsapatból nagy csapat legyen az ő vezérletével?

Hispan07 2009.01.20. 00:58:11

@rizla: a Milan most gyengébb pillanatait éli, tény. de azok az emberek, akik irányítják, az elmúlt húsz évben mindent megnyertek vele, ergo valamit biztos konyítanak a dologhoz. úgyhogy előbb utóbb újra felfelé ívelő szakasz jön.

egyébként pedig a milan helyzete most abból a szempontból egyedi, hogy egy sikeres csapat nagyjából egykorú, mára idősebb játékosokból állt össze. meg kell nézni az utóbbi évek többi sikeres csapatát - jellemzően mind fiatalabb volt, nem is jött elő ilyen drasztikusan a kiöregedés problémája. és nem is volt egyik sem ennyi ideig csúcson. a milan ezen generációjának törzse gyk 8 éve egyben van, hol van még ilyen?

rizla 2009.01.20. 01:01:54

mann, bedobás: oké, kösz, felvilágosultam, nem lovagolok tovább a robinho-témán. de azt akkor se mondja senki (csöncsön), hogy most ettől a kaká-igazolástól hal meg/halt volna meg a foci, és soha senki más nem hozott pénzügyi alapú döntést.
ha így nézem, akkor 120 millióért még tisztességesebb is eladni a legjobb játékosodat, mint szaros 70ért.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 01:02:39

„A szív győzedelmeskedett az ész felett. Minden Milan-szurkoló hálás lehet Silvio Berlusconi elnök úrnak, neki köszönhető, hogy nem a gazdasági érvek győztek. Nagy volt a kísértés, hiszen csillagászati összegről volt szó, de most már a bajnoki cím megszerzése a célunk." - Jézus fasza, ezt épp annak Berlusconinak a hű fegyverhordozója mondja, aki majd húsz éve kitalálta, a vegyünk-a-padra-is-aranylabdást módszert, ráadásul a legnagyobb korabeli vetélytárs Marseilles legnagyobb ászát Papint vette meg az akkori viszonyok között hasonlóan csillagászati összegért.

Azért I. 'Törvényhozó' Silvionak minden ráfér a pofájára. Mondjuk aki miniszterelnökként azzal kezdi, hogy módosítja a törvényeket, melyek alapján elítélték, az más gazemberségekre is képes. Biztos fáj neki, hogy az oroszok után most már az arabok is beleköpködnek a levesébe.

Félreértés ne essék, örülök, hogy Kaka maradt Milanban, de Berlusconi ettől sem lett nagyobb szememben, még ha PR-esei valóban szép munkát is végeztek.

Hispan07 2009.01.20. 01:07:08

@popp: nem is kell hogy szeresd Silviot, popp. ott vannak neked a derék Sensik ;) na jóccakát

rizla 2009.01.20. 01:07:14

@Hispan07: én nem azt mondtam, hogy nem konyítanak hozzá. de bele is fáradhattak éppenséggel. ha már szóbakerült a barca, ugye rijkaard szakértelmét is csak a félnótások vonták kétségbe két bajnoki, meg egy BL cím után, aztán mégsem működött tovább a dolog. ez van, a szerelem is elmúlik.

a felfeléívelő szakaszban egyetértek, ez törvényszerű. de gondolom egy milan-szurkolónak nem mindegy, hogy ez mikor kezdődik el. ez attól függ, hogy mikor kezdik már el rendesen újraépíteni a csapatot, és nem nagyon akaródznak egyelőre (lehet, hogy a 2007es BL-cím ebből a szempontból ártott a klubnak, bár az ilyen érveket sosem tartottam jónak). szóval lehet most már attól függ, hogy mikor cserélődik a vezetőség..

"nem is jött elő ilyen drasztikusan a kiöregedés problémája. és nem is volt egyik sem ennyi ideig csúcson. a milan ezen generációjának törzse gyk 8 éve egyben van, hol van még ilyen?"

hát az MU-ban vannak még ilyen arcok. csak SAF közben újított is folyamatosan, ezért nem szálltak ki a versenyből odahaza. ok, BL-t nem nyertek annyiszor, de érted.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 01:17:29

@Hispan07: Pedig az utóbbi időben azért akadnak furcsaságok a Milánnál. Az például szerintem nagyon káros, hogy Berlusconi, ha úgy érzi belszól az összeállításba legutóbb a Roma ellen az ő nyomására került be Bököm.

De a 2007-es Bl-döntőn is Gilát követelte Inzaghi helyett a csapatba. Szerencséje Ancelottinak, hogy épp Pippo góljaival nyertek. Aztán Carlot már nem látom elég elszántnak és erősnek, hogy ellen álljon a nyomásnak. Túl régóta van ott ragaszkodik, a kezdetben még újdonságnak számító szisztémájához és főleg a régi megszokott bútordarabjaihoz. Csakhogy a fiúk nem lettek fiatalabbak.

Szerintem Berlusconi és Galiani is elveszítette már mértéket, azóta mióta fölépítették (kétszer) a nagy Milant. Sacchi és Capello idején azért nemigen ugattak bele az összeállításba.

Hispan07 2009.01.20. 01:29:39

popp, te aztán igazán emlékezhetsz: számtalan plusz egyszer leírtam már, hogy roppant elégedetlen vagyok idén, egyaltalán nem tetszik a játékospolitika, és Ancelottit meg már rég elküldtem volna.

de szerintem a szurkoló: befelé kőkemény kritika - kifelé a mundér védelme. pláne aznap, amikor csak megtartottuk Kakát.

no, tényleg megyek, jóéjt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 01:46:36

@Hispan07: Persze-persze, ez jogos. csak leírtam hogy látom most a Milan helyzetét úgy, hogy Berlusconi ellenére szimpatizálok a csapattal. Carlo Ancelottit kifejezetten bírom és jó edzőnek tartom, csak azt látom, hogy elfáradt a kapcsolata a csapattal.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.20. 08:57:54

@calcio_di_rigore: buffon tárgyalásai igen jól álltak a milannal, aztán jött a kizárás, és neki (és igen, ő man!) nem fért bele az imidzsébe, hogy lelépjen. ezért maradt, ha marad a juve is, buffon most a milan kapusa.

(mielőtt még húú, meg jajj, ezt ő maga nyilatkozta, meg lehet keresni a 2007 márciusi fourfourtwo-ban.)

egyébként mrAT-val értek egyet, ennyi pénzért bárkit el kell engedni, mert egy klasszis kapus nem hoz annyit, mint a csapat összes többi lyukának betömködése (nem úgy, disznók).

nem is kellene egyébként nagyon sok játékos, csak egy labdaszerző, aki passzolni is tud, meg egy jobbszélső. mondanám a balhátvédet is, de a molinaro fanklub azonnal lesújtana.

manninger, adjuk meg, tökéletesen pótolja buffont, amit nem véd, azt buffon sem védené, a lazio elleni volt az első hivatalos potyája - ha meg azt nem kapja, bűnrossz 0-0-t látunk (nyilván nem örültem, de akkor is).

a juve minden gondját megoldaná egy játékos, ez az a poszt lenne, ahova calcio zanettit várta vissza, és valóban, vele jobb is a juve, még ha a lazio ellen fosul is játszott. ha oda lenne egy klasszis játékosa a juvénak, az óriásit lökne a csapaton, és ha ehhez az kell, hogy buffont eladjuk, akkor menjen.

Romanista 2009.01.20. 09:18:08

bár már kicsit off,de azért még beírhatónak találom,hogy
1. azok akik szerint De Rossi nem érdemli meg, egyszer kapjanak az élettől egy lehetőséget, hogy ezt a szemébe mondják.
2. Del Piero megérdemleten győzött és ezt nem is vitathatja senki,de amikor az Eb teljesítménnyel példáloztok De Rossival szemben akkor érdemes átgondolni hogy Del Piero milyet futott ott.
nade kb ennyit erről,nincs harag,a győzteseknek gratulálok

giacinto 2009.01.20. 09:34:34

1. huhh, megnyugodtam. nem hal meg a foci. tudok holnap is meccset nézni, meg hétvégén is, meg jövőhéten...

2. Hamsik 14 millióért? Lavezzi 16-ért? ezt még moggi sem tudná elintézni kezében 3 gépfegyverrel vazze. Szinte mozdithattalanok Nápolyból, legalább 25 milliót kéne fejenként letenni értük hogy elengedjék őket. ha nem többet.

rizla 2009.01.20. 09:43:02

engem még mindig érdekel, miért pont egy 100milliós transzfertől halna meg a foci (főleg, hogy közben mindenki úgy kezeli a természetessé vált 20-30milliós összegeket az ilyen fórumokon, mintha gyufaszálakkal pókerezne; vegyük meg ezt, vegyük meg azt). benito szívbaj nélkül túladna a kedvenc csapata világelső kapusán ennyiért, aztán örülne, hogy végre vettek pár értelmes játékost.
a man city közben leigazolja bellamyt valami 10 milla körüli összegért, kakát meg nyilvánosan tagadják, tételezzük már fel ilyen szintű üzletemberekről, hogy leesett nekik a tantusz. ha mindenkiért ötször annyit fizetnek, mint ami a reális piaci ára, akkor mindenki le fogja őket húzni, és a klub soha az életben nem lesz nyereséges, mert ennyit már képtelenség kitermelni egy triplázással, szuper mezeladásokkal sem. mert ugye venni meg nem 100ért fogják tőlük a játékosokat.. mindenki úgy beszél az arabokról, mintha infantilis gazdag hülyegyerekek lennének, aminek nem igazán látom alapját. ennyire egy üzletembernek sem lehet hobbi az elitfutballba fektetni, hogy leszarja az üzlet lényegét (ami a profit, még ha hosszútávú is).
annyi fog történni, hogy képesek lesznek kifizetni a legnagyobb - a piac által meghatározott!! - összeget is egy-egy játékosért (robinho 36 milla? tessék), de nem fognak becsődölni.

rizla 2009.01.20. 09:48:48

egyenlő anyagi feltételek amúgy már rég nincsenek a fociban. a bayern pl szabályosan monopol helyzetben van a bundesligában. szóval a foci vagy meghalt már rég, vagy nem fog soha.

krysal 2009.01.20. 09:58:36

(Zárójelben gratulálok Kakának a döntéséhez. Végre egy nem-hangember. Emberileg jeles. Leülhet.)

mickeyknox 2009.01.20. 09:58:58

@rizla:
"ennyire egy üzletembernek sem lehet hobbi az elitfutballba fektetni, hogy leszarja az üzlet lényegét "
a chelsea sem volt nyereséges, amióta abramovics megvette magának.
az arabokról meg hall az ember sokmindent, egy része nyilván hülyeség, de nagyszerűen tudják szórni a pénzt, ez biztos. nem gondolnám, hogy annak a reményében vették meg a city-t, hogy ha majd elfogy az olaj, ebből akarnának megélni :) akkor inkább műsziheteket építenének, mint dubai.
de az nyilvánvaló, hogy hülyeség lenne kakáért 120 millát adni, utána tényleg mindenkit csak dupla áron bírnának megvenni. pont úgy, ahogy a chelsea meg a real is drágábban kap meg valakit, mint amennyit ér.

giacinto 2009.01.20. 10:03:50

ha valakinek nem esett volna le, erős irónia volt a legutóbbi mondatomban, mármint hogy : "hurrá, nem halt meg a foci"

giacinto 2009.01.20. 10:05:24

eleve nem is értettem hogy miért halna meg? azért mert egyik csapat megvesz valakit egy másiktól? ugyanez zajlott eddig is. abramovics pénzétől is hogy félt mindenki, mégsem lett belőle semmi világvége.

rizla 2009.01.20. 10:08:03

"a chelsea sem volt nyereséges, amióta abramovics megvette magának." hosszútávon az lesz. bár tény, hogy elkezdte görgetni az adósságokat, az araboknak meg nem lesz ilyen gondjuk vélhetőleg. egyébként kösz, megragadtad a lényeget. miért MOST hal meg a foci, akkor már miért nem abramoviccsal? amúgy ahogy elkezdték halmozni a befutott, drága játékosokat, és murinho besokkolt, egyből visszaesett a telejsítményük. ergo pénzen nem lehet automatikusan sikereket venni (mert ugye minden jó játékost, és edzőt nem lehet megvenni a többiektől)

"az arabokról meg hall az ember sokmindent, egy része nyilván hülyeség, de nagyszerűen tudják szórni a pénzt, ez biztos."

nem vitás. de azért olyan szintű gazdasági harakirit, mint hogy mindenkit 100 millákért vegyenek, vélhetően nem fognak elkövetni. de ha el is követnének, az sem lenne a foci halála. ettől még nem nyernek meg automatikusan mindent. bár jobb eséllyel, mint mások, de hangsúlyozom: ez eddig is így volt.

rizla 2009.01.20. 10:10:45

@krysal: (Zárójelben gratulálok Kakának a döntéséhez. Végre egy nem-hangember. Emberileg jeles. Leülhet.)

1: kaká régen azt mondta, ha a milan el akarja adni, ő el fog menni. szeretne maradni, de ha a klubérdek mást kíván, akkor eladhatják.
2: berlusconi fújta le a bizniszt. de eleve az sem kizárt, hogy ő fújta fel. elég gyanús a dolog.

krysal 2009.01.20. 10:14:15

@rizla: Lehet, hogy igazad van. De 130milka 130 milka, ennyi még csokiból is sok, pláne, hogy Belrusconi egy fa....lap.

Így inkább dícsérem meg Kakát, aki nem csinált a nevéhez hasonlatos valakit magából, minthogy megmondóemberként a háttérben meghúzódó okokat lessem, és összeesküvés-elméleteket gyártsak. Persze ettől lehetek sekélyes, de tudod. Utolsó romantikus-életérzés:)

rizla 2009.01.20. 10:15:03

@giacinto: "abramovics pénzétől is hogy félt mindenki, mégsem lett belőle semmi világvége."

igen, egyetértek, ugyanezt mondom. miért PONT most? miért PONT 100milliónál? a határtalan pénzmennyiség csak annyit jelent, hogy vélhetően soha nem jutnak a leeds sorsára. ami persze szemétség, dehát eddig is kőkemény üzlet volt az elitsport, különösen a labdarúgás. kicsit rousseau-i gondolkodást vélek felfedezni: ennyi erővel az lenne csak igazságos (és nem a foci halála), ha mindenki ingyen igazolna oda, ahova akar, szüntessük meg a klub-játékos játékjoga közti tulajdonosi viszonyt. a modern rabszolgatartás ugye: DDDDD ne legyenek fizetések se, el kell törölni a profi futballt!

rizla 2009.01.20. 10:19:37

@krysal: én csak abban nem értek egyet, hogy szerinted kaká ettől segget csinált volna a szájából. nem lett volna semmi szégyen abban rá nézve, ha elmegy, figyelembevéve a korábbi nyilatkozatait.

az összeesküvés-elméletek gyártása megmondóemberként ha rám vonatkozott, akkor no comment. minimális összefüggéseket meglátni még nem összeesküvés-elmélet, ezt inkább absztrakt gondolkodásnak nevezném. remélem egyszer részed lesz ebben a számodra bizonyára transzcendens élményben.

mickeyknox 2009.01.20. 10:19:41

ez a "foci halála" dolog nem egészen világos nekem. a pénz nem okozhatja a foci halálát. egy sportág halála az, ha nem lehet tv-re vinni, vagy ha eltűnnek a szurkolók. ha nem lenne ennyi pénz benne, akkor se halna meg, csak olyan lenne, mint a kézilabda, meg a vízilabda, ami csak bizonyos országokat érdekel. az meg, hogy egy világklasszis játékos sok pénzért elmegy egy kisebb klubba, max néhány szurkoló életében okoz változást.

krysal 2009.01.20. 10:20:21

@rizla: Végre egyetértünk! Szabadság! Egyenlőség! Testvériség! Viva revolution!!

krysal 2009.01.20. 10:24:45

@rizla: Excuses á moi, nem szerettem volna, ha magadra veszed, te tényleg lehet így is olvasni a dolgot. Igazából arra utaltam, amit a tények mutatnak. (Nem ment el, egy akkora adag pénz hatására, amit meglátva a legtöben sírvafakadnak örömükben.+az ellenszenvem is adott Belruscónival szemben, eért esik nehezemre őt látni a dolgok mögött.)

Segget nem csinált volna a szájából, de ha csak egyszerűen "Mi elfogadtuk az ajánlatot, mert ez egy lehetőség neked, dönts, ahogy tetszik"-helyzet állt fenn, ahogyan azt lekommunikálták, akkor jár szerintem a kalapemelés.

Persze nem evidens, hogy igazam van.

rizla 2009.01.20. 10:32:57

a tények éppenséggel nem azt mutatják, hogy kaká döntött a dologról. berlusconi pedzegette hogy eladják, majd kijelentette, hogy nem, galliani erre jól kinyalta a seggét. kaká meg sem szólalt az ügyben.
a man city is csak egyszer: "nincs semmiféle 100milliós ajánlat, ez berlusconi találmánya". érdekes, hirtelen ilyen szégyellősek lettek az ajánlataikat illetően? ne feledd, hogy kicsoda berlusconi, egy minden hájjal megkent politikus.
ettől még ugyanúgy táplálhatsz romantikus érzelmeket kaká irányába, nyilvánvalóan nem nagyon érdekli egy bizonyos szint felett, hogy mennyit keres (már csak azért sem valószínű, mert amúgyis gazdag a családja).
(mondjuk ezekután elég nagy döbbenet lenne, ha bejelentené a city, hogy megvették kakát, végképp nem érteném a nyilatkozatokat)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.20. 10:34:14

Fogad velem valaki, hogy a "Szívemre hallgattam" Kaka nyáron a Bernabeuban fog mosolyogni, hogy kiskorom óta ide készültem?

krysal 2009.01.20. 10:35:34

(mondjuk ezekután elég nagy döbbenet lenne, ha bejelentené a city, hogy megvették kakát, végképp nem érteném a nyilatkozatokat)

...szinte látom a nemzetisport szalagcímét a felvetésedre: Fordult a kocka!

rizla 2009.01.20. 10:43:38

"A manchesterieknek világklasszis játékost még nem sikerült szerződtetniük (nem, Robinho eddigi európai teljesítménye alapján nem az, bármilyen tehetséges is…)"

a nemzetisport mostanában javul öntudatosságban, ami elvileg jópont, de ekkora faszságot azért nem kéne leírniuk

kroos 2009.01.20. 10:56:06

KRYSAL...ne már...ti adtatok zizukért meg figok ért 60-70 millákat.nektek lehet másnak nem mert az büntény?

kroos 2009.01.20. 11:06:43

braddpittnek sikerül hülyét csinálnia magábol..,,Olyan játékos nincs, aki a pénzre gondol a futball előtt.”"
akkor ö minek ment a galaxiba?????

slobodan 2009.01.20. 11:27:15

Fura lett volna, ha De Rossi kapott volna bármilyen díjat, egyszerűen vicc, hogy valaki esélyesnek tartotta.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 11:37:08

@kroos: "akkor ö minek ment a galaxiba????? "

a szédült tyúk (eufemizmus) nője miatt, jelentős részben, szerintem.

mickeyknox 2009.01.20. 11:40:22

@kroos: háttudod, népszerűsíteni a focit az újvilágban!

kroos 2009.01.20. 11:44:24

@mickeyknox: aha..akkor ez egy küldetés tul. képpen...és semmi köze ahhoz az 500 milliohoz amit kap ezért.

Romanista 2009.01.20. 12:05:02

@kroos: Kap érte pénzt?? én meg már asszitem hogy jó keresztény módjára vizen és kenyéren él és népszerüsít.

kroos 2009.01.20. 12:37:47

azért némi kis párhuzam csak van.a pénzen kivül is.szakmailag visszalépés a city,mert nem játszhat a Bl-ben,és lehet jövöre se,meg azután se.ezt nem kompenzálja a pénz (a klubhüséget most haddjuk).
a galaxi mégnagyobb visszalépés mert még a bajnokság is gyenge de becks mégis bevállalta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 12:38:38

@slobodan: Azokhoz fellebbez, akik jelölték a díjra De Rossit ;-)!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 12:41:06

@kroos: Mondjuk ide nekünk egy olyan gyenge bajnokságot, mint amilyenben a Galaxi játszik.

calcio_di_rigore 2009.01.20. 12:46:31

@_benito: Igen, többször elmondta, hogy gondolkodott a klubváltáson. Bár megszívta volna, mert Moggi nem adja a Milannak, ez is biztos. Egy Inzaghi még belefért, egy Buffon nem. Mondjuk arról, hogy tárgyalásokig is eljutottak volna, sehol sem hallottam.
De teljesen mindegy, mert azóta történt egy's más, már nem 2006-ot írunk. És vannak sokkal fontosabb dolgok egy csapat életében, mint a lyukak betömködése.
Akik ezt nem értik, azok nem látják a Kaka-saga lényegét sem.

Count Adyn 2009.01.20. 13:02:08

Egyébként meg a focicsapat-építés zsebkönyve is úgy kezdődik, hogy végy egy jó kapust:)

Tika_ 2009.01.20. 13:50:51

Azért a különbségeket se feledjük…

@rizla: Azért most hal meg a football, mert most van _új tulajdonos_, egy _kismúltú csapatnál_, aki a _jelenlegi árak 2-szeresét_ kínálja (lásd Torres nyilatkozatát a témában). A Zidane-transzfer picit más volt, mert az ő új csapata enyhén szólva nagyobb múltú és szebb reményű …
(Szerintem akkor is költségvetési sapkát a focikluboknak!!!)

mickeyknox: a sport elsődlegesen a magam és versenytársaim legyőzéséről szól, nemde? ;) A szurkolók csak másodlagos, a tévé (szurkolók és pénz) csak harmadlagos, a pénz meg csak negyedleges :))).

Számomra úgy tűnt, hogy Kaká nem _elmegy_, hanem _eladják_ (vulgarizálva: mert a klub számára ez tuti üzlet).
Kakánál személyesen – egy kivételével – minden érv a maradás mellett szól (kivétel: klubhűség – ha ez a klub érdeke, akkor…).
rizla, azért ha ez AKKORA nagy kamu lenne, akkor miért csak egyetlen közleményben cáfolják az arabok?..
@kroos, Becks csak azt mondta, hogy a foci a pénz előtt van. Azt nem, hogy semmi nincs a foci előtt :). Esetében mondjuk a család, konkrétan a felesége (akit lehet utálni, de Becks valsz. nem így érez :)).
Beckhamet Capello kirakta a Madridból (emléxünk, ahogy a lelátóról nézi a meccset), már 30 fölött volt, és az asszony Hollywoodra vágyott. Nekem pont szimpatikus volt, hogy visszajátszotta magát, aztán mégsem lépett vissza az LA-tól.
Sevát sem értem miért kell fikázni: világosan megmondta, hogy azért megy, mert szeretné beszélni a nyelvet, amit a kislánya…
Robinho még mindig csak ígéret (ok, Copa America gólkirály és asszem MVP, de ez ua-t bizonyítja: Európában mit tett le?), aki tudtommal nem volt alapember Madridban, és a szurkolókat is megosztotta.
(Kaká meg alapember, a jövőben is az, a szurkolók egyik kedvence, csúcsra ért játékos (Aranylabda, BL MVP), aki még mindig fiatal, van néhány jó év előtte)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 14:01:56

@Tika_: A Man City múltja semmivel sem lebecsülendőbb, mint a Chelsea-é volt, mikor Abra megvette. Kétszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes, KEK-győztes és kétszeres Liga-kupa győztes. Az igaz, hogy ezek jórészét a hatvanas-hetvenes években szerezték és utoljára 1976-ban emeltek magasba trófeát.

Félreértés ne essék, nekem sem tetszenek a futball biznisz tendenciái, de értsd már meg, nem az arabok kezdték ezt, ők csak beszállnak most egy nagyságrenddel több pénzzel. A foci haláláról beszélni meg patetikus túlzás. De én is örülök, hogy a Milan végül megtartotta Kakát.

rizla 2009.01.20. 14:10:02

"Robinho még mindig csak ígéret (ok, Copa America gólkirály és asszem MVP, de ez ua-t bizonyítja: Európában mit tett le?), aki tudtommal nem volt alapember Madridban, és a szurkolókat is megosztotta."

robinho egy szétesett klubba érkezett, ott nehéz produkálni. az utolsó két évben (amikor bajnokságot nyertek), abszolút alapemberré érett. a szurkolókat max az átigazolása osztotta meg, de az sem abban, hogy menjen vagy maradjon (minden madridista egyöntetűen állítja, hogy állatság volt eladni), hanem hogy ki a nagyobb seggfej, calderonék vagy ő.

Hispan07 2009.01.20. 14:19:05

@csizsikpizsik: fogadok veled - nem fog.

@rizla: Robinho szerintem sem klasszis , 'csak' egy nagyon jó játékos.

calcio_di_rigore 2009.01.20. 14:20:47

@Tika_: "Sevát sem értem miért kell fikázni: világosan megmondta, hogy azért megy, mert szeretné beszélni a nyelvet, amit a kislánya…"

LOL

Romanista 2009.01.20. 14:32:51

@calcio_di_rigore: @Tika_: "Sevát sem értem miért kell fikázni: világosan megmondta, hogy azért megy, mert szeretné beszélni a nyelvet, amit a kislánya…"

még jó/ kár hogy nem győri akcentussal beszéli a lánya a magyart, akkor lehet az ETO-ban köt ki.

krysal 2009.01.20. 14:54:48

@kroos: Nyilván a két csapat között van NÉMI különbség. Ahogy a Milanét is, úgy a Real Madrid mezét is (ha hiszed, ha nem) megtisztelés viselni még egy ilyen játékosnak is.

A Citybe való távozása CSAK a pénz miatt valósult volna meg - sportérdek óne. Vili?

mickeyknox 2009.01.20. 14:56:58

@Tika_:
"a sport elsődlegesen a magam és versenytársaim legyőzéséről szól, nemde"
az a tömegsport :D
a profi sport nem erről szól

kroos 2009.01.20. 15:34:03

@krysal: NEM!!!!
ha ti igazoltok 70 mill. ért az magsztos sportérdek.ha más akkor az csak a pénzröl szól.
ez nálatok leginkább bekem leigazolásánál látszott..meg se volt a helye a csapatban de már az árát behozta a mezeladásokból.sportérdek-lol.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 15:35:07

@popp: "A Man City múltja semmivel sem lebecsülendőbb, mint a Chelsea-é volt, mikor Abra megvette."

Eredmények tekintetében még akár igazad is lehet, ugyanakkor a Chelsea mindig is (főleg persze '60-as-'70-es évek) glamour-klub volt; filmsztárok, modellek meg a londoni high-life csapata. Szóval az ő imidzsükbe ez a váltás inkább belefért, mint a Citeh esetében.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 15:50:55

@krysal: szerintem minden csapat mezét megtiszteltetés viselni, amelyik annyira becsül, hogy tíz milliókat áldoz rád és melyek szurkolóinak tízezrei rajonganak érted, nótákat költenek rólad. Megint vissza értünk oda, hogy éljen a status quo. Nem szeretem az efféle futball elitizmust. Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy egy Real drukker így gondolkodik.

mickeyknox 2009.01.20. 16:08:42

a chelsea nem egy munkáscsapat volt sokáig?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 16:46:13

"tény, hogy kell a szer"

Azt hittem már, hogy rizla tud valamit; de aztán egy kommenttel később ki is ábrándított, hogy csak elütés volt. :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 17:02:55

@mickeyknox: a foci általában a prolik sportja volt Angliában. viszont Kensingtonban/Chelseaben azért nem a munkásszállók dominálnak. voltak persze munkásosztály-beli szurkolóik, de az "arisztokratikus kékek" kifejezés, bármilyen idiótán hangzik, valahol azért találó.

Lencse. 2009.01.20. 17:21:25

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Amikor (2-3 éve) olvastam a Focilázat, csodálkoztam is, hogy a hatvanas évek végén az Arsenal volt a favágó csapat, a Chelsea pedig az elegáns, attraktív foci szimbóluma, nehéz volt ezt elképzelni a Wenger-Mourinho érában. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 17:43:44

@Lencse.: úgy-úgy. egyébként nemrég szert tettem a Focilázra (angolul) Microsoft Reader formátumban, mindössze 320 kb, ha valakit érdekel, közkinccsé tehetem. hardcore Hornby-fanoknak hozzácsaphatom a High Fidelityt, az About a Boyt meg a How to Be Goodot is.

kroos 2009.01.20. 17:53:23

@Lencse.: meg a 80-as években is,söt egyesek szerint a boring-boring arsenal-nak csak wenger vetett véget.

Lencse. 2009.01.20. 17:59:39

@kroos: Én akkor még nem néztem angol focit (meg igazából semmilyet), de Arséne érkezésénél azért már ott volt egy Dennis Bergkamp nevű rögbijátékos. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 18:41:25

Azért a Merson-Ian Wright-féle Arsenal amely KEK-et is nyert a kilencvenesek közepén már nem volt olyan unalmas.

De röppenjünk vissza Olaszországba, lehet, hogy már a holnapi Inter elleni kupameccsen is játszhat Totti!

kavics30 2009.01.20. 19:51:21

@Lencse.: Bergi miatt szerintem Imici egy sört fog neked felajánlani:) szerintem elfogadhatod:)

kukonyalori 2009.01.20. 20:32:40

@popp: Én aszondom ne játszon, és a Napoli ellen is csak, ha nagyon muszály . Kezdőként meg semmi képpen. Nem szeretném, ha három hét múlva megen lesérülne, oszt megen ki kéne hagyni egy hónapot vagy többet.

Klárensz 2009.01.20. 20:49:32

@kroos:
Beckham szempontjából fontos, hogy edzésben legyen, mert az USA-ban hosszú szünet van, Milánó kitűnő hely az edzésre, itt a sportérdek.
A Milan meg kapott egy jónak számító játékost (még ha nincs is helye a csapatban, úgysem marad sokáig) meg egy rakás pénzt, nem tudom ezt a kombót ki utasítani vissza és milyen alapon.

Gazdasági érdek és sportérdek nem feltétlenül zárja ki egymást, Kaká esetében például pont igen, de nagyon ritka az ilyen.

kroos 2009.01.20. 20:50:40

@Klárensz: nekem nem azzal van bajom hogy vissza akar jönni....

Lencse. 2009.01.20. 23:52:27

@kavics30: Hát ha minden alkalomért kapok egy sört, amikor Dennist a nagy mágusok közé soroltam, annak komoly rehab lesz a vége. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.20. 23:59:18

@Lencse.:
There's only one Dennis Bergkamp,
There's only one Dennis Bergkamp,
Walking along,
Singing this song,
Walking in a Bergkamp Wonderland.

jár a sör :)

Lencse. 2009.01.21. 10:01:25

@imici77: Ezzel megöltük az olasz focit. :)
süti beállítások módosítása