Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 19. giornata

2009.01.17. 10:16 _benito

Hétvégén elérkezünk a Serie A szezonjának feléhez, az utolsó őszi forduló pedig méltónak tűnik a fordulatos, izgalmas rajthoz. Az élmezőny tagjaira kifejezetten rázós játéknap vár, az Internek Bergamóban kellene legalább megtartania négypontos előnyét, a Juventus a forduló rangadóján a Lazio otthonában több vitát is eldönthet, a Milan pedig a teljességgel kiszámíthatatlan Fiorentina ellen vetheti be újra nagyon szép, de leginkább használhatatlan középpályáját. Egy valag döntetlent tippeltünk, melyek közül egyedül a Bologna szicíliai vendégjátéka nem meglepetés, látunk egy feltámadásnyi erőt a Chievóban, nem érzünk győzelmet a csatárok nélkül Torinóba utazó Romában, viszont a Cagliarit esélyesnek véljük az Udinese lepofozására. De ez mind semmit nem számít, mert újabban úgysem találunk el semmit.

Lazio-Juventus 0-0
Nem érdemeltünk győzelmet a Siena ellen, de kapitányunk óriási formában van, és amíg nyerünk, semmi mással nem kell foglalkoznunk – vonta meg a szezon mérlegét igen helyesen Ranieri, mielőtt felterelte volna a buszra játékosait, hogy Rómába induljanak. Tavaly az Inter pont akkor kezdett el botladozni, amikor felépültek a sérültek, a Juventus régóta hiányzó játékosai pedig szépen lassan elkezdtek visszaszivárogni, így van mitől tartani. Itt van mindjárt a Lazio, akitől nemcsak érdemes, de muszáj is tartani, mert egészen elképesztő csatársora mellett példás küzdőszellemmel veti magát a reménytelen helyzetekbe is, a Juve vendégjátéka pedig még csak nem is esik ebbe a kategóriába.
Az említett Za-Pa-Ro csatársornak ráadásul egy igencsak felforgatott torinói védelemmel kell szembenéznie, melyben újra jobbhátvédet játszik majd a svéd ember prototípusa, és ha Chiellini nem épül fel, Ariaudo megmutathatja, mit tud, ha csatárokkal is találkozik. A Lazio gyenge pontja a védelme (és szokás szerint a kapusa), a rómaiak majdnem kétszer annyi gólt kaptak eddig, mint a vendégek, és roppant bátor nekibuzdulásukat most is megbüntethetné a Juventus.
Ezt a meccset a középpályán lehet megnyerni, hiszen a három csatár mellett a Lazio a fedezetsorban beveti Meghnit is, Dabo pedig nem tud annyifelé szakadni, amennyire ezt a helyzet megkívánja. Ehhez azonban szüksége lenne a vendégeknek arra, hogy fölényt alakítsanak ki a középpályán, amihez viszont mutatnia kellene valamit az exlaziós Nedvednek, vagy Marchionninak – mert ha nem, a Lazio bedarálja vendégét. Ha lenne értelme Torinóban annak a kifejezésnek, hogy bátor húzás, magabiztosabban tippelnénk, így azonban úgy gondoljuk, ez egy büdös nagy iksz lesz.
Ezt alátámaszthatja az is, hogy Ranieri boldog bocimosollyal írná alá akár a 0-0-t is, hiszen úgy van vele, a második hely megőrzésére sokkal nagyobb esélye van csapatának, mint az Inter befogására (ez így is van), ehhez pedig semmi szükség bravúrkodásra, kivált Rómában. Pedig el lehet kapni a Laziót az Olimpicóban is, az Inter és a Napoli is megtette, de a rangadóit idén egytől-egyik csúnyán elbaltázó rómaiak legalább egyszer szeretnének nem leégni az őszi szezon fontos meccsei közül – ez pedig az utolsó lehetőség, ugyebár.

Milan-Fiorentina 3-1
A hazaiaknál újra játszani fog Beckham (ha már játszatják, igazán megtalálhatnák a helyét is), ami Flamininek rossz hír, ha Seedorf és Pirlo úgy játszik, mint a Roma ellen, az minden Milan-szurkolónak az lesz. Kíváncsian várjuk Pato fenomenális teljesítményének folytatását – készen arra, hogy megkövessük. A Fiorentina Mutu nélkül, de már Montolivóval érkezik, és ott lesz a rossz emlékű gyepen Gilardino is. Vajon kifütyülik?

Atalanta-Inter 2-3
Talán a legerősebb Inter kezd Bergamóban - legalábbis az, amit Mourinho a legerősebbnek talál saját taktikájához – és kell is, mert az Atalanta erős otthon, a Juventus pedig (bár még nehezebb feladatra készül, mint az Inter) nagyon közel merészkedett. Vajon Adriano és Sztankovics hányszor kap még lehetőséget?

Torino-Roma 1-1
Totti mellé kidőlt Vucsinics is, így a vendégek minden bizalmukat kénytelenek abba helyezni, hogy tévedünk Baptistával kapcsolatban, és képes két egymást követő meccsen jól játszani. Összeállhat viszont középen újra az Aquilani-De Rossi tengely (ami talán a Serie A legjobbja), és ez már elég lehet a nyomorúságos Torino otthonában ahhoz, hogy ne legyen bukta a dologból. Dzemaili fog (eléggé) hiányozni a Toróból.

Sampdoria-Palermo 1-1
A középmezőnybe alja (tehát még igen veszélyes helyen álló) és közepe (tehát igen unalmas helyen álló) csap össze Genovában, és mivel Mazzari fiainak 10 helyzetre van szükségük, hogy egyszer beköszönjenek, nem gondoljuk, hogy belegyalulnák a Marassi viseletes gyepébe a Palermót. Persze, ha éppen most szakadna át a gát…

Cagliari-Udinese 2-1

A hősies Isolani a teljesen kikészült Udinesét fogadja, és a formák alapján szinte biztosra vehető, hogy ebből hazai lesz. A nagyon fentről induló északiak és a nagyon lentről induló szardíniaiak most találkoztak középtájon, a köztük lévő egy pont (még a Bianconeri javára) miatt mindketten folytatják útjukat, bár innen talán már egyikük sem megy nagyon tovább.

Chievo-Napoli 0-0

Itt az ideje egy újabb meglepetésnek. Nincs különösebb oka, hiszen a vendégektől csak Zalayeta fog hiányozni (egyébként sem biztos, hogy kezdene), a veronaiak viszont jól kezdték 2009-et, a Bologna elleni döntetlen ugyan meg volt írva a csillagokban, de Makinwával valóban erősödtek, és egy szép eredmény a Napoli ellen akár egy tavaszi hadjáratra szólító fanfár is lehet. Innen szép nyerni, mondják a bölcsek.

Siena-Reggina 2-0

Egy érdekes adat fogadóknak: a calabriaiak eddigi 9 idegenbeli meccsén négy pontot szorgoskodott össze, ami még szép eredménynek is tűnhet, tekintve, hogy három beszerencsétlenkedett góljuk mellé 21-et ettek. A Sienának a mögötte állókat muszáj lebombáznia, ha nem akar izgulni, és egyébként is itt az ideje, hogy egyszer végre megverjék a Regginát, ez ugyanis még soha nem sikerült a Serie A-ban (öt meccsükön eddig összesen egy gól esett, bravó, fiúk!)

Lecce-Genoa 1-1
A Lecce addig adta a halottat, míg a Fiorentina elhitte, a Genoa nem követheti el ezt a hibát, hiszen (ez most erős lesz) egy győzelemmel akár a dobogó alsó fokáig is feljöhet a parádés szezont produkáló Grifoni. Milito talán egy félidőt vállalhat, az ex-palermói Jankovics így újra hőssé léphet elő, a hazaiaknál viszont arra készülnek, hogy legázolják a Genoát – három csatár mögött egy irányító minimum merész.

Catania-Bologna 1-1
Mi mást tippelhetnénk?

502 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr24883147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2009.01.17. 10:33:42

Stankovic-csal mi a baj idén?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.17. 10:46:04

@giacinto: szerb, nyugodtan írd egybe :)
volt már egy interistával vitám az ő szerepét illetően, ő is meg volt elégedve vele. szerintem (már) kevés ahhoz, ami a feladata lenne.

Weah_ 2009.01.17. 10:57:06

remélem rég nem látott balhét láthatunk a Milan-Fior-on, a szenvedő fél pedig Galliani&co legyen!!! hihetetlen mi zajlik Kaká körül...

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2009.01.17. 11:10:29

Kaká-t szvsz el kell adni. 120 millió euro?! Annyit nem ér ez a gyerek... Különben is, megvolt az aranylabdás éve, még egy olyan úgysem lesz, innentől csak leszállóágban lesz mind a játéktudása, mind az ára. Nem azt mondom, világklasszis még mindig, talán jó ideig az is marad, de nagy eséllyel 1-2 év múlva ugyanott fog tartani mint dinho, akkor jobb lesz 20 milkáért elpasszolni? Az árából inkább vegyenek egy komplett védelmet, a középpályások így is egymást túrják ki a csapatból. Továbbá Kaká sem dönt rosszul, ha a citybe megy. 1-2 év múlva felérhetnek ők is a nagycsapatok közé, ha így pumpálják beléjük a pénzt, ez egyértelmű. A Kaká, Robinho, Arshavin középpálya akár még télen összeállhat, ami azért nem hangzik olyan rosszul (hogy más játékosokról ne is beszéljünk).

Count Adyn 2009.01.17. 11:26:58

Szerintem meglesz a Lazio, ők akarnak is focizni, nem csak bekkelni, és ezt a Juve megbünteti:D Gilardino meg megveri a Milan-t. Atalanta-Inter meg pénzfeldobás kb hogy döntetlen lesz vagy nyer az Inter.

Gabez 2009.01.17. 11:29:29

Sztem is kevés már Sztanko, csereként jó lehet még, de inkább más játsszon helyette.

Adriano pedig eladandó, neki már csak 1-1 meccse lesz jó, aztán ha nem megy, szalad a kocsmába...jöjjön Eto'o vagy Tevez! Inkább utóbbi.

Gabez 2009.01.17. 11:38:01

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m: Kaká azért nem egy Ronnie...ő a ministránsfiú, emlékszel? Ronni e meg a diszkókirály.

Ha a Milan eladja, akkor egyszerűen eladja a saját lelkét. Onnantól fogva kétesélyes a bajnokság is és kétlem, hogy tudnak olyasvalakit (vagy valakiket) venni, aki a közeljövőben betöltse a pozicíóját és nem csak a focira gondolok...Kaká a Milan, ha eladják, akkor nem lesz Milan.

LevyASR 2009.01.17. 11:42:43

Juve - Lazio
egy Roma szurkoló számára a "menyország" :)
egy igazságtalan X-nek tudnék csak örülni, hogy utána _benito ki tudja elemezni, miért érdemelt X-t a bugyikék bagázs és miért nem érdemelt a "delpieronemrugottszabadrugásgólt" zebra gárda

Torinoban nehéz lesz, és félek "nyaktalan" Pista újabb 5-6 meccses semmitmondásba kezd - hogy ezzel a kis képzavarral éljek -,a zöld gyepen, de minden bizalmamat Albertoba és Taddeibe fektetem, Albertonak kellene egy távolit lőnie, Taddeit meg eltalálhatnák egy kirúgásnál, vagy ollózhatna egy "forduló gólját" ! Szval a két véglet ;)

LevyASR 2009.01.17. 12:32:11

Lazio - Juve
de a lényegen nem változtat...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.17. 12:41:30

Érdekesek a tippjeid, de hogy egyszerre ne nyerjen a Roma, a Napoli, a Genoa és a Palermo

Baptista azért nem rossz csatárnak, Menez meg öt perc alatt kétszer is hülyét csinált a Samp védőkből. A középpályánkon lassan mindenki rendelkezésre áll, úgyhogy Spallettinek az okozhat problémát, kit hagyjon ki. Juan-Mexes is lesznek.

Tehát nem az a helyzet, mint szezon elején, hogy Totti mellett még 5 kezdőnk sérült és most azért minden posztra van emberúnk. Szóval Roma-győzelmet várok, ha nem is könnyűt.

2009.01.17. 12:56:45

Ha egyszer Ranieri végre már bevállalná, hogy Giovinco kezdjen, még az is előfordulna, h nem csak Alex vinne életet a Juve bűngyenge támadásaiba, el kéne már végre fogadni azt a tényt is, hogy De Ceglie már akkor is jobb tejesítményre képes Nedved helyén, ha játéktudásban messze alulmarad a cseh aranylabdáshoz képest, és talán Ariaudo is bizonyíthat ezen a meccsen, hogy neki is jár annyi bizalom, mint Marchisionak, De Ceglienek vagy Gio nak...

giacinto 2009.01.17. 13:07:17

1. remélem a római csapatok nyerik a Torinó-Róma keresztbejátszást :)

2. Stankovicnak a jelenlegi idény és a keret alapján helye van a kezdőben. persze, nyilván nem a világ legjobbja a posztján, de a jelenlegi keretből őt játszatnám.

giacinto 2009.01.17. 13:24:06

BREAKING NEWS: Berlusconi Confirms That He Will Sell Kaka
Kaka's move to Manchester City looks highly likely now after Don Silvio confirmed he will probably sell the Brazilian superstar...

Mr.AT 2009.01.17. 14:32:58

_benitonak kapóra jön a római meccs, ahol a régóta nem látott szinten gyengén felálló védelmünk miatt nyilván a középpályát, s annak védekező jellegét erősíti majd Ranieri (ergo Giovinconak esélye sincs kezdeni), így aztán bátran lehet csámcsogni, hogy milyen fantáziatlan, nézhetetlen, sz*r játékot produkál a Juve.

Ranieri nem azért egyezne ki az X-el, mert számolgat a jövőre nézve, hanem mert ez a realitás. Az X meg kell, hogy legyen, de a bármilyen kínkeservesen kicsikart szűk kis győzelem már a bravúr kategóriába tartozik. (Ez idén eddig két csapatnak sikerült: az Intertől elvárható, míg a Napoli minden mindegy alapon érkezett, s pont kijött neki a lépés - egyik mentalitás vagy értékelés sem igaz a Juvéra.)

giacinto 2009.01.17. 14:35:59

sanszos sztem hogy pontokat hullajt a juve, csak neméppen a 0-0-lal. sztem lesz gól, éppen a gyengébb védelmek miatt. mindkét csapat inkább a támadóira lehet büszke majd.

bjoe0502 2009.01.17. 14:39:11

lazio nyerni fog...mellberg-et nyalatni fogja bárki akivel szembekerül..középpálytáelbirja ledesma meg dabo de sztem egy hirtelen huzással brokkoli is bekerülhez a kezdőbe.viszont a lazio védelme gyengus ezért gólt is kapnak de a 2:1 es győzelem lesz a vége

bjoe0502 2009.01.17. 14:39:50

Za-Pa-Ro hármas elég erős

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.17. 14:48:03

Stankovic, amíg nem sérült szerintem elég jó volt, Elég sokat futott, hogy védekezzen és nem teljesen felejtette még el, mi az, hogy passzolás, neadjisten irányítói feladat. Figo, jimenez, chivunál, jobb, ha Cambiasso, JZanetti, Muntari a 3 fixnek vesszük.

,Amúgy benito te nem vagy normális, Inter meccsre gólzáport tippelni. :) Plusz látom tanultál a hibáidból mert mikor Inter pontvesztést tippeltél, mindig nyertünk. :)

WallyB 2009.01.17. 14:48:05

A Juve szerintem egy döntetlenre legalább jó lesz, az "enyémeknek" meg nyilván nyerni kellene Bergamóban, de egyrészt: oda nem sokan járnak nyerni, másrészt: látván az utóbbi 3 meccset: (Siena, Cagiliari, Genoa a kupában): nagyon fel kell kötni az alsóneműt.
Milánó másik felében mindenki bőg, de a www.transfermarketweb.com szerint is erősen valószínűsíthető, hogy Berlusconi eladja a talizmánt. Ancelotti ki is van akadva rendesen... bár ezek a hírek a The Sunból vannak (egyebek között), ami ugye az angliai Blikk... de, ezekben szokott lenni igazság.
Jah, szerintem a Roma simán nyer.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.17. 14:50:27

@Great Cornholio: Pedig az Atalanta ellen idegenben kükemény lesz, szerintem iksz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.17. 14:53:47

@popp: Nem mondtam, hogy nem x lesz, de szerintem akkor a 0-0 sokkal valószínűbb, esetleg, ha Atalanta találja a gólt először, akkor 1-1, ha mi akkor nyerünk. A torinoi mészárlás is izgi lesz, de nem úgy ahogy te gondolod Popp. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.17. 14:55:09

Én nem gondolok mészárlásra, de egy Roma győzelemre igen ;-).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.17. 14:57:29

Amúgy, érdemes megnézni, hogy játszik az Inter az erősebb csapatok ellen, Roma, Lazio, Juve, Udine, Napoli. És szenved, a bologna, Lecce, Cagliari, ellen.
Szóvel minél erpsebb az ellenfél annál jobb nekünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.17. 15:07:07

Amúgy, érdemes megnézni, hogy játszik az Inter az erősebb csapatok ellen, Roma, Lazio, Juve, Udine, Napoli - az Udinese, igencsak komoly gödörben van november eleje óta, a Napoli és a Juve elleni sem volt épp könnyed győzelem, a Milantól meg ki is kaptatok. Amikor a meg minket megvertetek, akkor éppen mindenkitől kikaptunk. Miről beszélsz te? ;-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.17. 15:18:54

A Juve ellen nem volt könnyed? haha esélytelenebbek voltak, mint a Cagliari, az Udine az Inter óta van gödörben, nézd csak meg. A Milan meg egyszerűen elcsalta a meccset, ennyi. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.17. 15:21:57

@Great Cornholio: Ja úgy! ;-)
A Juve valóban veszélytelen volt , de ti is null gólon maradtatok, ha Manninger nem segít be ;-).

RolloJuve 2009.01.17. 15:25:22

Abban bízok, hogy Diakité kezd. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.17. 15:27:02

@RolloJuve: úgy írják diakhite, már csak egy l hiányzik a végérül és mehetnénk bulizni ;-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.17. 15:27:10

@popp: Meg ha a partjelző kolléga nem int be lest -3 méterről is 3x, talán Zlatan képes lett volna betalálni. :)

RolloJuve 2009.01.17. 15:37:49

@popp: Akkor vagy rosszul tudom vagy nem tudom.
en.wikipedia.org/wiki/Mobido_Diakité

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.17. 15:47:49

@RolloJuve: Viccelődtem, de elképzelem ahogy Koncz bácsinak bemutatkozik a srác.

"- Mobido Diakite a becsületes nevem!
- Hüjnye de szép neved van, hát ismertem apádat..."

Mr.AT 2009.01.17. 18:28:43

B+, Buffon influenzás lett, ő sem játszhat holnap. El sem hiszem most már. Teljesen kész ez az egész. Lassan az ificsapat tartalékjai fognak játszani.

Törteli Tivadar 2009.01.17. 18:45:52

Más juvés kollégák már lehülyéztek emiatt, de én úgy érzem, valójában semmi baja Buffonnak, a hosszú sérülését is csak azért találták ki, hogy Manningert leteszteljék, hogy jó lesz-e első számú kapusnak, ha Buffont eladják az arabusoknak. Remélem csak én vagyok paranoiás:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.17. 18:49:59

@_benito: Kötekedhetek? a címoldalon ezt írtad.
"négy pontra megközelítette a háromszoros bajnok milánóiakat" azért több az. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.17. 19:15:01

@golazzo: Túlzás, gondolj bele, egyeztettek volna a válogatottal is erről?

Kaká-ügyről csak annyit, hogy most ők (Milan) is érezhetik, milyen a kiscsapatok helyzete, mikor odamennek pénzeikkel, hogy elvigyék a helyi kedvenceket.
Egyébként, nem örülnék, ha Kaká elmenne Angliába.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.17. 19:42:38

@_benito: Várj pontosítok
"háromszoros bajnok milánóiakat". :))

Calogero 2009.01.17. 19:49:39

Kaká vajon játszik ma? Kiváncsi leszek a szurkolók mit akcióznak majd..

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.17. 19:57:52

@Great Cornholio: már nem él senki, aki háromnál többre emlékezne :D

Ipa 2009.01.17. 19:58:46

A Siena meccs majdnem pontosan eltalálva. Hajrá benito tetszenek az eheti tippeid, főleg, ha Adriano bever vagy két gólt.

Matrix23 2009.01.17. 20:08:42

Stankovical az idén semmi gond, jelenleg ő az a játékos aki ezen a poszton a legjobban tud játszani, mióta visszatértünk a 4-3-1-2-re, azóta kezdtük el nyerni is a meccseket, volt is Stankonak pár jó meccse... A Juventus ellen őt választották a legjobbnak pl... Persze volt pár rossz meccsei is, de összeségében idén mikor játszot akkor jó volt. Sienában is meglátszott a hiánya... Hiányzott a csupaszív játéka, végig hajt a meccseken, rengeteget fut... Bár az igaz hogy nem egy klasszikus irányító mint Kaká vagy Diego. Tavalyi szezonban viszont okkal lehetett szidni, borzasztó gyenge volt sajnos, bár elsősorban sérülései miatt... Egy időre szóval ő is megteszi irányítóként, bár egy sorral hátrébb jobban megy neki, az igazi posztja ott van, de univerzálsi játékos, így bárhova lehet rakni a kpn... De nyáron majd kell egy klasszikus irányítót igazolni, mondjuk Diegot :-) Aztán Stanko mehet egyel hátrébb. De akkor se történik szvsz katasztrófa, ha jövőre is Stanko lesz az irányító.

Gabez 2009.01.17. 20:13:58

@Matrix23: katasztrófa sosem lesz...de jövőre az 5. bajnoki címre kell hajtani zsinórban ;)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.17. 20:21:55

A San Siróban ilyen feliratok vannak:

,,Ubriachi di VodKaka" Részegek a ....
cvejte: A szívnek nincsen ára! Maradj azzal, aki szeret!
A második felirat, természetesen, magyarul van.

Gabez 2009.01.17. 20:28:44

"I belong to money" jófejek ezek a szurkolók...

Hispan07 2009.01.17. 20:40:18

_benito, lassan kezdhetnéd megkövetni Patot...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.17. 20:44:35

@Hispan07: így is lesz, zseniális mostanában, ez a gól is gyönyörű volt.

Hispan07 2009.01.17. 20:51:59

határozottan jót tesz, hogy Dinnye helyett Ambrosini van a pályán.

Micimedwe 2009.01.17. 21:36:57

Elég béna gyerek ma ez a Kaka. Nem ér 120 misit.

Micimedwe 2009.01.17. 21:43:47

Elég béna gyerek ez a Kaka.

BruceWayne 2009.01.17. 21:48:13

lehet még én is megkövetem patót mert eddig általában elég fogalmatlanul és eredménytelenül mozgott a meccseken amiket láttam, de az utóbbi hetekben tényleg jól termel... ez a gól is kiváló volt...


egyébként Kaká el akar menni? mert ha igen akkor hülye, ha meg nem akkor meg ugye nem "kényszeríthetik" rá

BruceWayne 2009.01.17. 22:07:18

remélem Quaresma látta ma Dani Alves gólpasszát!

rizla 2009.01.17. 22:10:24

remélem mindenki látta

tamass 2009.01.17. 22:14:06

Most komolyan mondom... ez a Milan nem viszi tulzasba a focit

luqe 2009.01.17. 22:14:14

Nagyon szánalmasan játszott a Depor. Úgy elég nehéz a barca ellen játszani, ha nem akarnak :) Viszont ezek a sportklubos közvetítések nekem is kezdenek rámenni az agyamra.

Hispan07 2009.01.17. 22:26:12

hát, nem erőltették a fiúk 1-0 után, az tény. Pato elintézte, ennyi a lényeg.

remélem nem utoljára láttam Kakát pirosfeketében...

drosiii 2009.01.17. 22:29:52

@Hispan07: pedig a társak nagyon úgy ölelgették mint akit többet nem látnak...

Titi120 2009.01.17. 22:44:20

@Nerazzurri:

Jaj, nem kell őt bátorítani ! :)

calcio_di_rigore 2009.01.17. 23:06:54

Nem sokszor értek egyet Gargagnesevel, de most nagyon: "The day the transfer of Kaka to Manchester City goes through will be marked down in history as the day football died."

www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/01/17/1064924/calcio-debate-if-kaka-moves-to-manchester-city-football-is-dead

BruceWayne 2009.01.17. 23:45:36

én is valami ilyesmire godoltam

Oarbeaskoa 2009.01.17. 23:50:26

Lazio-Juventus 1-0
Atalanta-Inter 1-1
Torino-Roma 0-1
Sampdoria-Palermo 3-0
Cagliari-Udinese 0-0
Chievo-Napoli 0-1
Lecce-Genoa 2-1
Catania-Bologna 1-0

VO 2009.01.18. 00:56:21

A Milannak van játéka?

VO 2009.01.18. 01:05:09

Jól látom? Egy szó sincs Kaká ügyéről? Ezen a hétvégén? Egy Serei A-ról szóló postban?
A betyármindenit.

Múlt heti Ranieri-nyilatkozat viszont van! Halleluja!

kroos 2009.01.18. 09:23:36

Ilyen köcsögduda alibijátékra csak egy justin timberlake utánzat képes....

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 09:41:16

@calcio_di_rigore: naaa, azért ne akasszuk már egyből fel magunkat emiatt, azt javaslom.

hogy a milan beledöglik, az már sanszosabb, mert az eddigiek nem azt mutatják, hogy olyan rohadt okosan költenék a pénzt.

@kroos: ???

szétbaszta a izét az óriásrobot 2009.01.18. 09:51:47

Gilardinót kifütyülték, és ment is a váffánkuló rendesen, de a közönség egy része mintha nem értett volna ezzel egyet. Vagy csak én hallottam így?

Fester Adams azt mondta a héten, egy ekkora összegen el kell gondolkodni, és teljesen igaza is van. A Milan egyszerűen nem jó idén sem, már most nincs szinte semmi esélye a bajnoki címre, pedig itt van Kaká.

Mindent meg kell változtatni a csapatnál, és erre most van lehetőség, mert meglesz hozzá a pénz is (nem mintha a Milannak valaha anyagi gondjai lettek volna). Lehet hallani, hogy vinnék Ancelottit is, én simán odaadnám mellé.

@VO: megdugta a nődet _benito? :)

horas 2009.01.18. 10:09:22

@Matrix23:Szerintem az Inter támodó szekció terén levan maradva,az európai elit csapatoktól.Hiába áll nagyon jó nevekből,Ibrahimovic-on kivűl nincs egy igazi klasszis,és hiába erős a keret,nincs(!)kreatív támadó szellemű középpályás.Csatár mindenképp lesz igazolva,de kéne egy gólerős Silva,Diego,Lampard szintű közzéppályás is.Idén még mindig álom a BL sztem...

_alerob 2009.01.18. 10:15:58

@horas: Azért Crespo szerintem beférne, meg hát Cruz se rossz, de Adriano szerintem egy kész vicc.
Szerintem gólerős középpályás annyira nem hiányzik, mint csatár, de lehet elférne. Érzésem szerint Mancini és Quaresma ilyen lett volna, de nem nagyon váltak be. Azért szerintem ez a Kaka ügy, ha el is megy, szerintem nem a City-be. Nem tenné annyira tönkre a pályafutását mint Robinho. Vagy nem tudom...

horas 2009.01.18. 10:28:23

Persze,hogy jó csatárok nem erről van szó,de hasonlísd össze egy Henry,Messi,Eto'o vagy egy Rooney,Tevez,Berbatov trióval...hozzájuk képest már kevés...engem nem érdekel a Kaka,de ha elmegy a City-be utána már bárkit megszereznek...menjen!legyen egy új színfoltja a nemzetközi focinak én úgy vagyok vele...

Hispan07 2009.01.18. 10:42:15

Ha ma Kaká megy, holnap ugyanúgy elviszik majd Buffont is, üde színfoltnak a kapuba. Gáz ez az egész.

A csapat újraépítéssel meg az a gond, hogy megint milyen nevek jöttek kapásból: Adebayor, Clichy, Essien meg Gourcuff vissza... megérné? Nem győztek meg, hogy finoman mondjam.

@szétbaszta a izét az óriásrobot: "@VO: megdugta a nődet _benito? :) " :D

_alerob 2009.01.18. 10:53:10

Hát nem biztos, hogy annyira üde lenne, de menjen akár oda is .. sőt, vegyék meg még akit tudnak és kész. Szerintem egy igazi klasszis nem feltétlen a pénzt fogja választani. Ez most kb olyan, mintha Kaka a Sampdoria-ba igazolna, mert tegyük fel megvette őket egy arab picsa. De a mostani keretéhez képest is alul teljesít a Manchester City, ezt meg kell jegyezni.
Hát a csatártémához visszatérve szerintem oda egy befejező stílusú csatár kéne, mivel Ibrahimovic épp, hogy előkészítő szellemű inkább.

horas 2009.01.18. 10:53:53

Az a gáz,hogy a világ legsikeresebb csapatának elkell adnia a legjobbját,hogy valami csapatot tudjon csinálni magából...

kroos 2009.01.18. 11:11:56

Benito,mit nem értesz?

Ez a meccs is megerösiti bennem a már multkor elhangzottakat.
A meccs elején amikor Jovetic kilépett és kijött Abbiati Rosetti 11-est itélt amit visszavont.
Ez a jelenet ha a Fio kapuja elött játszodik le akkor biztosan 11-est kap a milan,(mint ahogy erre már volt is több példa). Nem volt 11-es de a lényeg hogy a kétes szitukban rendre lehet tudni kinek a javára fognak dönteni.
ehhez egy mai ns idézet.

1973 május 20.lazio-napoli,,a lazai játékosai
a szünetben megkérték a nápolyiakat hogy hagyják magukat mire ezt a választ kapták:sajnáljuk a Juventus elöbb jelentkezett.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 11:24:57

@kroos: a köcsögduda alibijátékot kivitelező justin timberlake-et nem tudom beazonosítani.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 11:42:37

@kroos:
1973 május 20.lazio-napoli,,a lazai játékosai
a szünetben megkérték a nápolyiakat hogy hagyják magukat mire ezt a választ kapták:sajnáljuk a Juventus elöbb jelentkezett.

Ez tetszik. :DD

avenger13 2009.01.18. 11:45:37

sajnos Kaká elmegy. A bukott chelsea helyett lesz egy új angol milliárdos csapat. Fognak ők nyerni, kell egy edző, és még összevásárolják a fél világot, és nem is lesz nekik nehéz.

kroos 2009.01.18. 11:49:15

@avenger13: és hirtelen a cyti drukkerek száma meg 10szerezödik...

GC, azért ugye mást is kihallotál a kommentemböl.

avenger13 2009.01.18. 11:50:57

@calcio_di_rigore: teljesen igaz a cikk, minden szempontból.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 11:52:37

@kroos: Persze, a Milan csalt a 11-esekkel (megint), a Juve meg nem ma kezdte. :)

avenger13 2009.01.18. 11:52:57

@kroos: igen, de ez engem elkeserít. az uefának sürgősen el kéne gondolkoznia ezen. vagy, jöjjön a fizetési kalap szabály, mindenki egy adott maximális összeget fizethet ki a játékosainak.

Azazello007 2009.01.18. 12:08:41

@calcio_di_rigore: ez egy borzalmas cikk, nem elsősorban a tartalma miatt, hanem mert gyerekes a stílusa, ráadásul aki egy kicsit jobban tud angolul, simán kiérzi belőle a finom kis politikai felhangot.

Itáliainagysándor 2009.01.18. 12:09:47

@avenger13: Játékosokat lehet venni jó pénzért, viszont csapatot és csapatszellemet soha.

Törteli Tivadar 2009.01.18. 12:11:04

@Azazello007: Ezt kicsit fejtsd már ki kérlek!

giacinto 2009.01.18. 12:31:18

@_benito: Szted ki lehet a timberlake-utánzat a focipályán látva a tegnapi meccset?

kroos 2009.01.18. 12:32:45

@giacinto: kár a gözért..elöbb vallja be hegyi iván hogy ronaldo kövér...

avenger13 2009.01.18. 12:48:28

@Itáliainagysándor: ez igaz. csak jelen esetben a mancity összevásárol egy rakat játékost, és hiába nincs csapatszellem, hiába nincs csapatjáték, akkor is a focit ölik a hasonló megnyilvánulásokkal. Gondolj bele, hogy még egy-két sejk észreveszi az üzletet a csapatokban, és minden angol csapat ilyen kirakat csapat lesz, ahol csak sztárok játszanak, igaz szarul meg nincs szép játék..., de máshol meg nincsenek jó játékosok. Persze ez eléggé ki van sarkítva, de ez akkor sem jó irány.

gabenito 2009.01.18. 13:15:29

hihetetlen naiv banda vagytok!
a reál ezt csinálja amióta eszemet tudom najó néha egykét évig nem. És nekik szabad? mert van történelmük? ne hüjéskedjünk. annyiról van szó, hogy borul a paletta, és ilyet már láttunk párszor, nem kell ezen siránkozi. ha a foci megtud halni akkor már figo barca-realjánál, egy oszladozó tetem volt rég. szegény kakát meg nem kell sajnálni, majd túlteszi magát, hogy ő keres a világon a legjobban. Viszont, hihetetlen mennyiségű futballista van, és szerintem nem kell attól félni, hogy sztárok nélkül marad valamelyik topliga. mert sztárok mindenképp lesznek!

meg ez a sok idealizmus h csapatszellemet nem lehet venni. hát nézd meg a cselzit amikor kétszer megnyerték a bajnokságot. fáj kimondani de hihetetlen csapatszellem volt ott.

kirakat csapatok: srácok lepődjetek meg nagyon, de a topligák ÖSSZES csapata kirakatcsapat. csak éppen azokat nevezik sztároknak akik kiemelkednek a mezőnyből. ha mindenhol sztárok lesznek, akkor nem lesznek sehol.

megfogtok lepődni, hogy akkor se fog semmi változni hosszútávon, ha a
Buffon Abidal, Vidic, Chiellini Sergio Ramos Cronaldo Xavi Kaká Messi Eto Villa kezdőcsapat futna ki jövő szpetemberben a gyepre. 5 forduoló után meglenne szokva, és 15 forduló után már a "divatdrukkereket" is ciki lenne fikázni.

Amúgy: Jovetic hatalmas tehetség! hihetetlent játszott tegnap is, montolivoval, nemakármilyen jövőbeli fio gerincét alkothatják. Igaz szerintem nagyon elvolt a milannak fújva többszörössen a meccs, bár nem hinném, hogy direkte.
A Bonazzoli - Pazzo csere viszont nagyon elszomorít.

kroos 2009.01.18. 13:28:05

,,a reál ezt csinálja amióta eszemet tudom najó néha egykét évig nem." bizony ez nagyon igaz.
a 70 mill.zidane vételnél nem volt forradalom.

calcio_di_rigore 2009.01.18. 13:38:00

@gaben_: "Amúgy: Jovetic hatalmas tehetség! hihetetlent játszott tegnap is, montolivoval, nemakármilyen jövőbeli fio gerincét alkothatják."

A picsát. Majd ha elér arra a szintre, elviszi majd valamelyik milliárdos a kirakatcsapatához. Aztán baszhatják a nem akármilyen Fio-t. Ezentúl a drukkerek azért fognak szurkolni, hogy a kedvencük ne legyen túl jó. Úgy látom még nem fogtátok fel, mit jelent ez az "új dimenzió", amit a City nyithat. Nem Kakáról szól ez. Kaká csak a dominó első eleme.

gabenito 2009.01.18. 14:03:00

@calcio_di_rigore: ez eddig is így volt és mindig így lesz. sajnos ez a középcsapatok átka. Részemről inkább vegye a city mint a roma (batistuta). Tudod aki kis meg középcsapatnak szurkol az mindig ebben az állapotban van. csak most nicsak nicsak a nagy milan is anyagilag középcsapatnak tűnik a cityhez képest. van ilyen. nem mintha ők nem az a klasszikus sztárvásárlós csapat lennének. És azt se felejtsd el, hogy senkinek nem éri meg olyan játékost vásárolni aki nem akar jól játszani az adott csapatban. amúgy én nem-et tippelek erre a transferre, de előbb utóbb valamelyik nagyot megszerzik

drani 2009.01.18. 14:21:42

Ez egy nagy hülyeség, hogy ha kaka aláír, meghal a foci. Sevát is eladták, szerintem nem jártak rosszul. 120-ért kakát is érdemes. Ha ő nem akar menni, akkor úgysem megy, lehet belőle a milan lelke

Strigo 2009.01.18. 14:30:00

Valaki elárulná nekem, hogy mit jelent a divatdrukker kifejezés? Csak mert szerintem baromság, mindenki annak és úgy szurkol, ahogyan akar.

gabenito 2009.01.18. 14:34:08

@Strigo: divatdrukker>>> akit annak hívnak. semmi értelme.de arra próbálják mondani, aki csak azért kezd el drukkolni, egy csapatnak mert jól áll a szénája/mer minden haverja neki drukkol.
még1X jelzem, szerintem sincs semmi értelme :)

Lencse. 2009.01.18. 14:40:58

Szeretném bejelenteni hogy idén először megtekintek egy olasz bajnokit, azzal a határozott céllal, hogy kialudjam a másnaposságomat az esti foci előtt. Mennyire reális tipp ez a 2:3 az Inter meccsre? Zavaró lenne kicsit a sok gól.

Asidotus 2009.01.18. 15:20:10

Azannya! Megtévesztett, amit láttam. Mert egy Inter-mezes Ibrahimovics módon gólt rúgott, és már majdnem bosszankodtam. Mire leesett, hogy az az Atalanta hazai meze, és így már: Hurrá!!!

Count Adyn 2009.01.18. 15:28:31

Már 2:DDD Nagyon fogalmatlan ma az Inter, lejátszák őket egyszerűen:O

Asidotus 2009.01.18. 15:28:45

úgy látszik, nem reális tipp az Atalanta - Inter 2:3

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.18. 15:29:42

azt eddig is sejtettem, hogy Ibrának kisujjában van a gólszerzés, na de ennyire? :D

Count Adyn 2009.01.18. 15:33:19

Mosmtár 3-0, alázás:D

*Fata* 2009.01.18. 15:34:58

ajajajajaj, mi folyik itt kérem szépen??

LOL, ég az olasz bajnok:D:D:D
mekkora zakó ez, fél óra alatt............

kroos 2009.01.18. 15:35:45

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

füligjimmy77 2009.01.18. 15:36:37

Skszor múlt már hajszálon a győzelem, eddig behúzták, most nem. Időnként a legnagyobb csapat is beleszalad a késbe, ráadásul érett már ez az
Internek, sokszor nagyon kicentizték.

Asidotus 2009.01.18. 15:37:38

@Hitchiker:
Hát, már nem :) (Háttérben a Juve-drukkerek ördögi kacaja hallatszik)
(Közben megnyugodtam, mert mi nem megyünk Bergamo-ba, ők jönnek Torinóba)

*Fata* 2009.01.18. 15:38:30

Elérték, h megnézzek egy Inter meccset... :O
lássunk egy szép alázást!!

Count Adyn 2009.01.18. 15:41:55

Kiváncsi leszek mit lép zsozé, meghúzza megint a "meglepő" 5 védő - 5 támadó felálláshoz a cseréit a szünetben?

Hitchiker 2009.01.18. 15:43:35

@Nűnű: talán kroos is Juve szurkoló? (ha már kacajról van szó)

(a komplett NST szerkesztőség sírva röhög a tv előtt és készíti a pezsgőket)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.18. 15:50:43

Bekapcsoltam a tévét és régi Chievót láttam! :))))))))

marsy100 2009.01.18. 15:51:46

Hmm, vajon most merre járnak az Inter szurkolók, nem nagyon kommentelnek...

calcio_di_rigore 2009.01.18. 15:51:56

Rég láttam ilyen élvezetes Inter-meccset.

Hitchiker 2009.01.18. 15:52:01

említette a kommentátor hogy Jose a világ egyik edzője... a szünetben kíváncsi vagyok mit fog tudni majd kezdeni a játékosaival és megmutathat valamit az edzői képességeiből (amiket porto vagy a kezdeti chelsea időszak óta nem láttunk) mert mindenki főleg zlatan eszméletlen nyűgösnek látszott

ha bejön neki legalább minimálisan akkor elhiszem ezt a megállapítást

Count Adyn 2009.01.18. 15:54:22

Hát kapura lövés nélkül nehéz lesz 4 gólt rúgni.

*Fata* 2009.01.18. 15:56:56

Hm, Ibrának tényleg nagyon szép megmozdulásai vannak:))
gyönyörű.sírva röhögünk.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 15:57:25

Jaja jó a meccs, ami biztos, hogy mindenképp el kell esni és ordítani kell, mert az a szabálytalanság, még ha a közeledbe sincs senki.

Amúgy meg hasonló vicces most a horvát ausztrál kézimeccs, jókat lehet röhögni szegény auszikon. :))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 15:58:41

Továbbra is tarton a támadójátékosok állnak mint fasza a lagziba immár megint., a védők pedig nem tudják eldönteni, hogy terület védekezés v emberfogás van. Cordoba 2 gól ibra meg megint lőtt egyet.

CsakaCalcio 2009.01.18. 16:01:54

nagyon szép délután van Itáliában.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 16:02:46

Mourinho meg az ős durva cseréi. :P Kíváncsi leszek. :)

Count Adyn 2009.01.18. 16:06:04

@Great Cornholio: Ugye?:D Balotelli(vagy ő már számúzött mer "olasz"?) meg Cruz esetleg, nem Figo meg Adriano:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 16:11:04

Mondjuk az a partjelző, amelyik az első félidő 5 percében méteres lest engedett el az Atalantának (pont olyat, amiből a Juve gólt lőtt) most a 2, nem lest inti az Inter ellen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 16:12:36

@Count Adyn: Én spec leszarom ezt a nemzetieskedést, azért játszassuk mert olasz, balotelli tehetséges játékos, csak sztárnak képzeli magát és flegmáskodik, ez látszott a meccsein a pontrúgásain kívül jelenleg még nincs hasznára a csapatnak.

IronRock 2009.01.18. 16:14:20

Hát most csak pislogok...nemrég értem haza, bekapcsolom a TV-t és először azt hittem, elírták az eredményt. Lehet hogy José most néz bele először egy durva alázásba? Persze messze még a vége, de az Atalanta otthon mindig veszélyes, és ha az INter tudott 3-at kapni úgy hogy egyet se rúgott, itt aligha lesz feltámadás...

IronRock 2009.01.18. 16:17:08

Bakker, miket hagy ki az Atalanta....már simán lehetne 6:0 is...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 16:22:10

Fejmagasságban érkező Atalanta lábak szabályossága révén szép kontrákat vezet az Atalanta, mintha benito vezetné a meccset. :)

Count Adyn 2009.01.18. 16:24:24

@Great Cornholio: Ja értem, nem követtem ennyire figyelemmel a srácot:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 16:30:09

@Count Adyn: Végülis nem lenne rossz de csak befejező csatárnak, de mikor játszott szélsőt meg ilyeneket játszott, nem az ő műfaja, és ezirányú nemtetszését a játékával bizonyította. :)

Inferior 2009.01.18. 16:30:49

a jó anyját az internek meg murinyónak is. tönkrebaszták a 6-os kötésemet amikor már csak nekik kellett volna nyerniük. de így 3-0 ról meg elnézve a játékot ebből se lesz semmi. ehhhhhhhhhh bukják el a scudettot is. esküszöm mindjárt meg is teszem.

szeme közé, laposan! 2009.01.18. 16:35:43

És hétfőtől már csak 1 pont a Juve hátránya...:) Remélem!:)

IronRock 2009.01.18. 16:45:15

Azért varjunk azzal az egy pont hátránnyal.... Van egy olyan érzésem, hogy a Juve is beleszaladhat a késbe a Lazio ellen. Pláne úgy, hogy Camoranesi és Chiellini nem játszik sérülés miatt. Camoranesi nélkül nincs kreatív Juve középpálya mert a fogalmatlan Ranieri nem rakja be akkor se Giovinco-t ha fegyverrel kényszerítenék...Chiellini meg baromira fog hátul hiányozni, Mellberg nem tudja tökéletesen pótolni és ő se teljesen egészséges... És így a Pandev-Rocchi-Zarate hármast megállítani rohadt nehéz lesz....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 16:48:52

@IronRock: Ne aggódj, a partjelző benéz egy lest, a Juve megszerzi a vezetést, majd lekontrázza a kitámadó Laziot, sima győzelem lesz. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 16:51:19

@Inferior: Miért nem tetted meg csak a második félidőt. :)

Dr Keynes 2009.01.18. 16:55:57

Valami hiba lehet a mátrixban amúgy, Baptista nem szokott két meccsen egymás után értelmesen játszani...

Inferior 2009.01.18. 16:58:17

mert felidegesítettem magam. meg se néztem az oddsot és kb a 75 percben kapcsoltam be a tv-t

*Fata* 2009.01.18. 16:59:46

Szépen kitömték őket, kár volt belerondítani a szokásos utolsó perces góllal.
Az Atalanta oktatott.

IronRock 2009.01.18. 17:11:33

@Great Cornholio: Azért ebben nem bíznék... Ha Alex be tud varrni egy szabadot vagy Amauri befejel egy beadást és megvan a vezetés az már jó. De ezzel a középpályával hogy a Juve nem fog kontrázni, abban biztos vagyok. Hiába van elöl Alex és Amauri, nincs akitől labdát kapnának, így meg kontrázni se lehet, mert Sissoko-n és Nedved-en kívül nincs olyan játékos aki vállalkozna egy pontos indításra. Sokan mondták már itt, hogy a Juve erőn felül teljesített a tavalyi bajnokságban is, és hogy most is azt teszi. Én is azt látom, sajnos. Ranieri nem elég jó edző ahhoz hogy ebből a gárdából bajnokcsapatot faragjon, és ha (nagyon feltételesen fogalmazva) esetleg meg is nyerik a scudetto-t, azt jobban köszönhetik az ellenfelek bénázásának mint maguknak...

Mr.AT 2009.01.18. 17:30:37

Szépen játszottak a bergamóiak, teljesen tiszta meccs volt, az első félidőben az Inter kapura sem lőtt.
Jól jött ez a -3 pont, rajtunk is kisebb lesz legalább a nyomás Rómában. Innentől kezdve borítékolom, hogy az 1 pontért megyünk - s ez a realitás is.

WallyB 2009.01.18. 17:36:20

Hú, de gyalázatos volt ma (is) az Inter. Eddig nem jött szembe olyan csapat, aki büntetett volna, az Atalantával viszont csúnyán megjártuk... mindegy, inkább egyszer 0-3, mint háromszor 0-1... hogy valami szépet is találjuk az egészben. Este a Juve bizonyíthat, utána vigyoroghattok.

CsakaCalcio 2009.01.18. 17:38:01

Szerintem meg a Juve rohadtul masszív csapat lett így Ranieri keze alatt, és a legutóbbi 10 bajnokságbeli meccséből az Inter elleni idegenbelit kivéve mindegyiket hozta. Elképesztő, ahogy felőrölték ebben az időszakban az összes ellenfelet, nagyon együtt vannak. Szóval szerintem az esti partit is behúzzák, bár jó játékkal valószínűleg nem fognak minket elkényeztetni.
Aki nem látta meg Lavezzi illetve főleg Jankovics délutáni mutatványát, az pótolja mindenképp (Baptista mozdulatáról nem is beszélve) mert igazi élmény mind.
Nem tudom, nézi-e valaki a Sky Sportos interjú körkapcsolást, csak az érdekelne, hogy jól láttam-e, hogy Mourinho nem értette a feltett kérdést, és így elmagyarázták neki lassú körmondatokkal. Egyébként azért nem rossz a nyelvérzéke, mert fél év alatt megtanult folyékonyan, frankón beszélni olaszul.

BruceWayne 2009.01.18. 17:44:25

a hétközi kupameccs úgy látszik a lábakban maradt :-D

vagy már a MU ellen tartalékol a csapat :-)

remélem azért ezért ez a vereség felrázza a csapatot mert ma se csináltak semmit

kroos 2009.01.18. 17:45:29

GC.Hagyd már ezt a les dolgot,lécci..inább örülj hogy multhéten akvafreszka üreskapra fölé lött.

touristique 2009.01.18. 17:48:28

Aranytálcán kapja a Juventus a lehetőséget, remélem ilyen se lesz többet. Mostmár azon gondolkodom, hogy mitől jobb Mourinho, mint Mancini.

Mr.AT 2009.01.18. 17:53:39

@Great Cornholio: Ez mondjuk azért szerintem gáz részedről. Ilyen tiszta vereség után nem ilyen látszat kifogásokat kell keresni, hanem kussolni kell és (elsősorban a játékosoknak) magukba nézni. Ennyi.

Ez a meccs aztán végképp nem a bírón múlt. Úgy hogy egy órán át kapura sem lőnek, közben meg úgy védekeznek mint egy ificsapat, nehéz nyerni. És ezt objektíven mondom, nem azért, mert nekünk az eredmény történetesen jól jött.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 17:56:39

@Mr.AT: Ki keresett kifogásokat? Csak megjegyeztem ami igaz, is és nem ezen múlt a meccs, minthogy ezt se mondtam.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 17:58:42

@kroos: Inkább azt sajnálom, hogy ibra meg muntari 4 méterről a fekvő kapus mellett nem rúgta be, most nem lenn min csámcsogni.

Remélem Mourunho észreveszi, hogy a kezdőcsapat felállása is nyugodtan lehetne egy kicsit támadóbb.

IronRock 2009.01.18. 17:59:59

Kíváncsi vagyok, Mourinho mit fog nyilatkozni a meccs után. Mert hogy most tényleg lemosták az Inter-t, ahhoz nem fér kétség. Ha gyakorol önkritikát az már jó pont, és nem a bírót/partjelzőket hibáztatja. Mert így visszanézve a meccset, akkor se lett volna esélyük a pontszerzésre, ha nem 0:3-ról kell felállniuk.

kroos 2009.01.18. 18:00:31

@Mr.AT: Maicon szögletböl rácsavarta és az kapurarugásnak számit.DDD

Mr.AT 2009.01.18. 18:02:33

@Great Cornholio: Hát nekem úgy tűnt, hogy egyrészt megkérdőjelezed az Atalanta szabadrúgásait (15:57es hozzászólás), aztán elengedett lesekről beszélsz (16:11), aztán fejmagasságban érkező Atalanta szabálytalanságokról (16:22).

Így együtt kicsit kifogásízű már a dolog, miközben kaptatok három szép, tiszta gólt.

rizla 2009.01.18. 18:04:45

"Egyébként azért nem rossz a nyelvérzéke, mert fél év alatt megtanult folyékonyan, frankón beszélni olaszul."

csak hogy feloldjam a nagy rejtélyt: murinho azelőtt tolmács volt.

daneeka 2009.01.18. 18:22:26

@IronRock: Zanetti ott lesz, ő tavaly is király egészpályás zsugákat osztott Alex oxijára.

IronRock 2009.01.18. 18:30:45

Hogyne...ha Zanetti zsugáira kellene építenie, szegény Alex 200 évig várhatna az Aranylabdára. :-)
Na nem mintha C. Zanetti rossz játékos lenne, csak éppen a szintje Alex-étől elmarad. Az egy dolog hogy labdát szerez (ez a dolga), de pontosan és Alex szintjén megjátszani már nemnagyon tudja... ez persze nem is neki lenne a dolga, de mivel Camoranesi sérült, Giovinco meg ("Nagy Taktikus -muhaha") Ranieri-nél nem érvényesülhet, Juve játszani nem tud, rombolni meg nem elég ha az ellenfél ennyire jó...

marsy100 2009.01.18. 18:38:09

C. Zanetti nem tud jó labdákat osztani?!!! Néztél te olyan Juve meccset amikor ő játszott középen? Hihetetlen játékintelligenciája van, az egyetlen probléma vele a sérülékenysége. De nagyon lát a pályán.

Papp Sanyi 2009.01.18. 18:39:32

@rizla: Ja, meg mivel portugál, nem lehet túl nehéz az olasz neki.

IronRock 2009.01.18. 18:59:00

@marsy100: Talán ezt végre megmutathatja... itt az ideje, mert eddig keveset mutatott...azt se Juve mezben.

kroos 2009.01.18. 19:03:00

Elöre szólok hogy nem tudom nézni a Juve meccset....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.18. 19:06:39

Ibra (első) gólja olyan volt, mintha Molnár Tamás tette volna bele a kezét, mondjuk Benedek lövésébe:)))))))))

CsakaCalcio 2009.01.18. 19:06:48

@IronRock: ez most komoly?
A post Moggi éra egyik legjobban sikerült igazolása C. Zanetti! Igaz, nem egy világklasszis, de a mai Juventusnak meghatározó embere, aki képes forintos labdákat osztani. Tavaly is nagyon penge volt egyébként a Lazio-Juve meccsen Zanetti, remélem ma is valami hasonló lesz.

Hispan07 2009.01.18. 19:08:19

most már állítólag a Real is beszállt Kakáért: 80 millió euró és Ramos az ajánlatuk... vicc. bár ezt inkább fogadnám el. közben az arab azt mondja, csak 50 millát ajánlottak... ha annyiért elengedik, megyek és lefejelem Festert és Silviot is, kerül amibe kerül.

az Inter meccsen pedig akkor döbbentem meg, mikor már vagy 5 perc nézelődés után kiderült, hogy ők játszanak fehérben. sok mindent lehet mondani, de hogy a beintett-be nem intett leseken múlt volna, azt nem. eleve, rövid szünet után látom megint ezerrel megy a bírózás, köszönet kroos, már hiányzott tőled az "ríl trú" a mocskos bíróbaszargató nagycsapatokról.

mindenesetre ezek után nagyon kiváncsi leszek, mit mutat ma a Juve.

Hispan07 2009.01.18. 19:10:05

@CsakaCalcio: juvés belügy, rendezzétek le egymás között - de ha jól tudom Zanetti még Moggi féle igazolás volt.

gabenito 2009.01.18. 19:10:39

@Mr.AT: Szerintem a kifogások keresésénél is talán egy fokkal szánalmasabb azt bizonygatni, hogy mikor kell kussolni, és hogy ki milyen kifogásokat keres. ilyen az alapon neked ilyenkor kell örülni és kussolni.(Pláne azért mert észre kell venni, hogy ahogy levonulnak a játékosok a pályáról a futball csak önajnározásról(szerény/beképzelt) és kifogásokról(mi/mások tehetnek róla szól.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.18. 19:17:10

A legnagyobb flash, ha csapatod gyengébb játék után egy ekkora góllal (az év góljával?) nyer: www.youtube.com/watch?v=pUjPwck-qcc - hadd anyázzanak az ellenfél szurkolói és edzője: "Kill us the fuckin' goal", ugye.

Ha ehhez hozzávesszük kézis fiaink pazar fordítását az oláhok legjobbjai ellen, akkor nem mondhatom, hogy alacsonyan maradt az adrenalin szintem ma déluán, de a két fasza katarzis miatt megérte ;-).

VO 2009.01.18. 19:17:13

Az Internek van játéka?

kroos 2009.01.18. 19:21:16

popp....nézd meg az e-mail-edet .De azonnal.

kukonyalori 2009.01.18. 19:26:49

@popp:

Off: Popp Láttasm kézi meccset, az utsó tíz percben 9 gólt vertünk rájuk, de azért oláhhozni nem kéne. On.: Baptista gólja gyönyörű volt.

Frozza Lupi, Hajrá Magyarok!!!

IronRock 2009.01.18. 19:28:23

@Hispan07: Ha a Real tényleg hajlandó lenne Ramos-t bárkiért akár tetemes pénzmennyiség keretében cserealapként beajánlani, én itt és most lemondok Real-szurkolói - távoli - támogatásomról és dögöljön meg minden Real-vezetőségi tag, aki Maicon után a világ legjobb jobboldali védőjét beáldozza egy Kakáért...még ha aranylabdás is....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 19:34:34

@popp: Azt már megrúgták az Inter Bolognán.
@VO: Az csak a tabellán alatta lévő csapatokat minősíti.

Hispan07 2009.01.18. 19:37:26

@kukonyalori: már oláhozni sem szabad? amikor ez az ősi elnevezésük? minden féle jelző nélkül se? (lásd szőröstalpú, büdös, stb). ejj, de kib liberálisak vagyunk. akkor mit szabad? netán hívjuk őket testvérnek? mert gondolom ők is abbahagyták a rohadt magyarozást, és akkor láv&písz ezerrel.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.18. 19:39:12

@kukonyalori: Na ezt, pon' tőled nem vártam giga PC-gyerek. Ismersz, tudod, hogy nem vagyok soviniszta. Az oláh pedig a román szinonímája a magyar nyelvben és úgy éreztem jobban illik a mondatomba, mint a hivatalos megnevezés.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.18. 19:41:08

@Hispan07: hagyjad Hispán csak kötekedik a genyóláda ;-).

rexford 2009.01.18. 19:45:18

Nem semmi potyagólt rúgott Baptista!

kukonyalori 2009.01.18. 19:51:09

@Hispan07:

Off: Az oláh testvéreink szó összetétel ellen ellen semmik kifogásom :-)

Zici 2009.01.18. 19:53:57

@IronRock: www.dailymotion.com/video/x3rzgq_lazio-23-juventus_sport

Ez a legutóbbi szezon Lazio-Juve meccs összefoglalója.
Del Piero 2 gólja Zanetti mesés passza után születik. És nem körömpasszról van szó. :)

giacinto 2009.01.18. 20:18:53

Hát igen. Ez van amikor az ÉLLOVAS összes hibája kijön, egyetlen mérkőzésbe sűrítve. Nem baj, hiszem hogy jól jött ez, kellett is már. Persze kellene az is hogy a sasok zebrát fogyasszanak vacsorára, de ez attól tartok nem jön össze.

Ibrának 19 meccsbe került kisárgázódni. Jellemző már, hogy ma sem csinált semmi komoly, durva szabálytalanságot. És még hogy nem változott.

José nem fél év alatt tanult meg perfekt, hanem már az első sajtótájékoztatón (jún. 2) full olaszul beszélt és 1-2 milánói szlenget is elsütött :

Io sono non pirla!

_alerob 2009.01.18. 20:22:16

@IronRock: Láttál te már Juventus meccset? :O

sporttárs 2009.01.18. 20:42:01

Benito nem nagy barátja Baptistának, ez nem először derül ki, miként az sem, hogy ha Baptista úgy focizna, ahogy Benito szakért vele kapcsolatban, akkor Benitónak igaza lenne.

De Baptista jó játékos.
:))

Úgy tűnik, az olasz bajnokság idén izgalmasabb lesz a spanyolnál. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 20:57:24

23 perce próbálunk rájönni, ki a lazio balhátvédje, de marchionni nem segít sokat. a jobbhátvédet tudjuk, mert feljárkál a támadásokkal. ki mellett is?

@sporttárs: két jó meccs után máris?

avenger13 2009.01.18. 20:59:22

na most kiderül tud e támadni a juve, vagy alex tud e két szabadrúgás gólt lőni.

buffon lázasan sem nézte volna ezt be.

*Fata* 2009.01.18. 21:00:15

Nevetséges ez a Juve.

fsgh 2009.01.18. 21:00:47

Alaklul:P
Nagyon kellene az Internek ez a zakó...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.18. 21:03:40

@_benito: de milyen meccsek, milyen gólokkal! És amióta föltűnt a Sevillában azóta tudjuk, hogy csatártó-védekező középpályásig bármely poszton bevethető, kiváló játékos. Az tény, hogy vannak pocsék meccsei, de a Blben és a bajnokságban négy győzelmet, azaz tizenkét pointot szállított nekünk hét roppant fontos góéjával.

Na iksz a két merda meccsén ;-).

Mr.AT 2009.01.18. 21:05:29

Ott is az X, a svéd fatörzs bólintott. :-) Manninger meg komolyabb tétmeccseken mindig bepánikol, s kap ilyen nevetséges gólokat - lásd. Inter elleni meccs is.

A védelmünk egyelőre egész jól áll a lábán, ahhoz képest, hogy kikből volt kénytelen összerakni Ranieri.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 21:05:35

Másnak is feltűnt, hogy Del Piero a gólnál 2 méteres lesen volt közvetlen a kapus előtt mikor lehúzta a fejét, ami miatt egyértelmű les. Persze szabályos hiszen a Juvéról van szó.

Mr.AT 2009.01.18. 21:06:01

@gaben_: Nem bizonygatom, hanem kijelentem. Egyben rád is vonatkozik.

Mr.AT 2009.01.18. 21:07:13

@Great Cornholio: Pfff...öcsém, szánalmas vagy. :-)

Törteli Tivadar 2009.01.18. 21:07:31

@Great Cornholio: Te miről beszélsz? Nézd már meg majd szünetben az ismétlést...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 21:08:10

Amennyiben zavarja a kapust a játékos les. Csak tényként közlöm veled csaláshoz szokott sportrajongó társam.

Mr.AT 2009.01.18. 21:09:42

@Great Cornholio: A szó, amit keresel a revidEál, de hát tőled már meg sem lepődünk az ilyen fellengzős stílusú, egyben pedig hibásan írt bullshiteken. :-) (Ezt jobb helyeken úgy hívják, hogy félműveltség.)

Hispan07 2009.01.18. 21:10:29

Mr.AT, a Tanárúr ismét oktat ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 21:12:27

@Mr.AT: Hátha számodra fellengzős dolog az igazság, akkor így van ezt teszem. Örülök, hogy tudod, használni a google-t így rájöttél mit akarok írni.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 21:13:05

nyugi. ne provokáljunk és ne is üljünk fel másénak.

Mr.AT 2009.01.18. 21:15:07

@Great Cornholio: Elég szomorú, hogy úgy kell rájönni, hogy mit akarsz mondani - egyben jól mutat egy szintet. :-) E' ö'ööm, bódottá'e?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 21:15:55

Dabo megérdemelte a sárgát, ilyen csúnya becsúszást. Le kellett volna könyökölnie a fejét, akkor simán megússza. :)

Mellesleg aki ért az ubuntuhoz, az írja már meg mit kell a terminálba írni a lanos internet aktiváláshoz. pppoeconfog valami. thx

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 21:17:56

Bár inkább mégse bántsák Nedvedet, még a végén valaki normális állna a helyére. :)

CsakaCalcio 2009.01.18. 21:23:59

hmm...elég trágya meccs. Bár lehetett rá számítani, hogy nem lesz parádé. de azért hajrá Juve!

Titi120 2009.01.18. 21:27:18

Halkan írom : az első félidőben nem volt játéka a Juvenak ...

Hitchiker 2009.01.18. 21:34:12

@Great Cornholio:
miért bántod Nedvedet? ő nem bántott téged :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 21:37:20

@Hitchiker: Én nem bántom isten ments. :) Játszon csak. :))

Kösz megoldottam a linuxot problémát, nem kell már a segítség. :)

Törteli Tivadar 2009.01.18. 21:43:53

ott volt a meg nem adott tizi...

Mr.AT 2009.01.18. 21:44:38

Ja, tényleg tök sz*rok vagyunk, csak 4 kísérletünk volt 5 percen belül, még egyszer mondom, hogy EZZEL a csapattal...

Amauri lerántása meg tiszta tizenegyes volt, hogy GC stílusában fogalmazzak.

Hispan07 2009.01.18. 21:46:39

...és mivel mind a 4 kísérlet kimaradt, pont ennyit érnek: 0.

Hitchiker 2009.01.18. 21:51:15

@Great Cornholio:
akkor is érezni a rossz indulatot a szavaid mögött :)
csak az okát nem tudom :D

Mr.AT 2009.01.18. 21:54:10

@Hispan07: Nem egyelőre 1 pontot érnek, ami pontosan eggyel több, mint amit az Inter szerzett ma. :-)

"Az ezer mérföldes út is egy lépéssel kezdődik."

Törteli Tivadar 2009.01.18. 21:55:26

könyörgöm, hozza már be de cegliét!

Hispan07 2009.01.18. 21:56:19

@Mr.AT: sztem a gól ér egy pontot, nem a kísérletek ;) de nekem édes mindegy, amíg az egy szerzett pont pontosan 2-vel ér kevesebbet, mint a Milan 3-a :)

Mr.AT 2009.01.18. 21:59:37

@Hispan07: Jó, de ti látótávolságon kívül vagytok, nem számítotok. :-)

avenger13 2009.01.18. 22:00:20

na van de ceglie, azt nem értem, hogy mellberg hogyan játszhat? annyira béna, tényleg mint egy fatuskó

Törteli Tivadar 2009.01.18. 22:02:03

hát nem egy maicon, az biztos, de középen elmegy

Törteli Tivadar 2009.01.18. 22:03:48

miért írtak ki de cegliét, ha marchisio jött be?

Mr.AT 2009.01.18. 22:04:11

@avenger13: Marchisio, nem De Ceglie, de mindegy. Meg sem lep, hogy kiváló Sport2ös kommentátorunk sem vette észre.

avenger13 2009.01.18. 22:04:20

a második félidőben sokkal jobb a juve. csak nem kaptak még szabadrúgást semmi jó helyről. na talán most.

avenger13 2009.01.18. 22:05:39

@Mr.AT: nyugi. én csak a kiírást néztem, arcról meg nem ismerem fel.

Hispan07 2009.01.18. 22:07:19

@Mr.AT: majd meglátjuk, ki mit lát a végén ;) de egyenlőre ezt a fordulót a Milan nyerte, ami a Kaká-para mellett nem kis szó

Törteli Tivadar 2009.01.18. 22:07:39

de ez kiakaszt, hogy a töketlen ranieri, amikor támadni kéne, nem hoz be valami támadóbb szellemű játékost, hanem védekező középpályást cserél védekező középpályásra...

Mr.AT 2009.01.18. 22:08:23

@avenger13: Az a baj, hogy a kommentátor sem, aki elméletileg "szakértő" kellene, hogy legyen. Mondjuk a Fülöp kb. az Alexet ismeri fel, őt is akkor, ha hátulról, mezfelirattal mutatják...imádom ezt a faszit, ugyanolyan, mint a Zombori "szakkommentátor"-nak. :-)

Mr.AT 2009.01.18. 22:09:32

@golazzo: Kéne labda, CZ meg elfáradt, a 60. perctől gyakorlatilag nem volt labdakontaktja. Nem ügyetlen, de ő se mai csirke már, s most a gyenge, tapasztalatlan védelmünk miatt halmozottan sokat kell futni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 22:09:36

@avenger13: Ne aggódj minél közelebb leszünk a végéhez, és még mindig x lenne, fognak jönni a szabik, v akár a tizik is.

avenger13 2009.01.18. 22:10:06

ezt a cserét elmagyarázza nekem valaki?

avenger13 2009.01.18. 22:11:12

@Great Cornholio: nem aggódom én. teljesen pártatlan vagyok. :)

Mr.AT 2009.01.18. 22:11:54

@avenger13: Egyik alacsony növésű cselgép a másik helyett. Tiszta sor.

avenger13 2009.01.18. 22:14:47

@Mr.AT: ez eddig ok. de mondjuk akkor értem, ha nem akarnak nyerni. alexet akkor is fenn hagytam volna (ki lövi a szabadrúgás gólt?), és mondjuk egy védekező középpályást hozok le, vagy egy nedvedet.

Törteli Tivadar 2009.01.18. 22:16:24

@avenger13: giovinco is tud szabit lőni, idén már volt egy del pieros gólja:)

avenger13 2009.01.18. 22:17:34

jó, akkor sem győztetek meg, hogy miért nem egy védekező középpályást hozott le ranieri. csak abban az esetben védehtő az álláspont, ha nem akar nyerni

Kövi 2009.01.18. 22:18:26

Nem értem, mi baj Mellberggel? Nem egy mai csirke meg kicsit favágó is, de egészen szépen rombol.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 22:19:00

Bakker legro mekkora kapufát rúgott sípcsonttal. :)
Ahogy mr.At mondaná, hogy ellökte mellberg Rocchit.

Mr.AT 2009.01.18. 22:20:00

@avenger13: Kockáztatni nem akar. Mínusz egy VKP esetén kedvére kontrázhatna a Lazio, Zarate Ariaudo ellen egy az egyben meg fél gól.

Az értékelhetetlenül gyenge Mellberg rohadt nagyot mentett az előző fejesével, Legro meg akkora kapufát lőtt, mint a ház. :-)

avenger13 2009.01.18. 22:21:29

@Mr.AT: Zarate már nem is volt akkor a pályán.

Törteli Tivadar 2009.01.18. 22:22:48

@avenger13: akkor helyettesíds pandevvel vagy rocchival

Törteli Tivadar 2009.01.18. 22:25:23

volt értelme végignézni ezt a meccset...

avenger13 2009.01.18. 22:25:54

rendben. csak nem szeretem ha valaki az xet védi, amikor van lehetősége a győzelemre. amíg alex fenn volt a pályán a juve támadott és voltak helyzetei is, aztán lejött, és a hajrában átengedték a helyet a lazionak. ennek mi értelme? tudom hasznos az egy pont is, de akkor is.

Hispan07 2009.01.18. 22:27:06

na zsír, remek forduló.

_alerob 2009.01.18. 22:29:02

@golazzo: ki kényszerített erre?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 22:29:05

@Great Cornholio: de kbszt gonosz vagy! :)

a második félidő már sokkal jobb volt. mellberg középen kiváló, a szélen gané, de legroék nagyot játszottak és molinaro is jó volt.

marchionni helyet chimentit favorizálnám jobbfutóban, vagy ranierit.

én nem éreztem, hogy kockáztatnánk bármit is a győzelemért, de biztos bennem van a hiba.

Mr.AT 2009.01.18. 22:29:49

@avenger13: Nem volt több a csapatban. A védősorunk papíron konkrétan gyengébb volt, mint a Lazio-é, így nem lehet kockáztatni. A Lazio nagy lehetőséget hagyott ki, a sérülések miatt ennyire gyenge csapattal nem mostanában jövünk majd hozzájuk.

Összességében ez a meccs is kézben volt, s még akár így is nyerhettünk volna - de én az 1 ponttal sem vagyok elégedetlen. Már csak 3 pontra van az Inter, s még jönnek Torinóba. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.18. 22:30:23

na ez egy pon jó eredmény de remélem jövőhéten helyre áll a rend és leelőzzük a Laziot. Emlékeztek, a derby előtt még 14 pont volt a két csapat között.

Mr.AT 2009.01.18. 22:31:48

@_benito: _benito, senki nem mondta, hogy elcserélné Camo-ra, de szegény ember vízzel főz.

Amúgy meg fut, ütközik és szerel, a Milanba pl. mindenképp elkelne. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.18. 22:34:24

@avenger13: "Ha támadni akarsz hozz be egy védekező kp-t" - Johan Cruyff. Ahooz, hogy támadni lehessen, meg kell szerezni a zsugát.

calcio_di_rigore 2009.01.18. 22:37:16

Mivel szinte teljesen mindegy, hogy 1 vagy 3 pont a hátrány (mindkét esetben a saját kezünkbe kerül a sorsunk) így szinte borítékolható volt az iksz, nem is nagyon akartunk többet. arra lettem volna kiváncsi mit alkotunk, ha du. nyer az Inter.

A Milantól nem félek, sétáló csapat nem nyer scudettót.

gabenito 2009.01.18. 22:38:10

@Mr.AT:
"Manninger meg komolyabb tétmeccseken mindig bepánikol, s kap ilyen nevetséges gólokat "
"még egyszer mondom, hogy EZZEL a csapattal..."
"Amauri lerántása meg tiszta tizenegyes volt"
enyhe szánalomgyanú

amúgy szerintem ritka jól volt vezetve ez a találkozó!
ja és ha van még itt valaki aki fio érdekeltségű azoknak az a rossz hírem hogy Pazzo után most már Osvaldo bolognai útjai is hivatalossá érett, ha jól értem, és sajnos bonazzoli nem tűnik a legtökéletesebb pótlásuknak.

giacinto 2009.01.18. 22:44:27

a juve olyan fantasztikusan jó csapat hogy ma nem is akart nyerni. végülis vezetik a bajnokságot.

Hispan07 2009.01.18. 22:46:02

@calcio_di_rigore: pedig jobb félni mint megijedni ;) ahogy hülye volt, aki a Juvét leírta a rajtnál, úgy hülye az, aki azt hiszi, a Milan már most veszélytelen.

avenger13 2009.01.18. 22:46:23

@popp: de ha már van benn? elkél azért a támadó is, ha már a győzelemről van szó.

calcio_di_rigore 2009.01.18. 22:47:50

Jó nagy alázás volt ez délután az interistáknak. Nem is tudták még feldolgozni.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 22:51:20

@calcio_di_rigore: mi viszont viselkedjünk úriemberként, mert az menő.

egyébként én is kíváncsi lettem volna rá, meg arra is, mit csinálunk, ha hátrányba kerülünk megint. mondjuk nem bánom, hogy nem kellett megtudnom egyiket sem. kacsintósszmájli.

rexford 2009.01.18. 22:53:25

Jó az x, de meg lehetett volna a győzelem is (potyagól, kapufa). Egyértelműen jobb volt a Juve.

giacinto 2009.01.18. 22:53:35

Egy a lényeg : Muntari bombagóljával vezeti a bajnokságot az Inter.

calcio_di_rigore 2009.01.18. 22:53:41

@Mr.AT: Nem volt Chiellini és Grygera, de egészen parádés hogy a védekező szekció hogy működik. Be lehet tenni Ariaudót, és gyakorlailag gond nélkül lehozza a meccset, mert ha gond lehetne, rögtön ott van 2 ember aki segít neki, de nem csak neki, hanem bárki másnak. Ha Buffon véd, mikor rúg gólt ez a Lazio? Ugye-ugye.

A támadójátékon van még mit csiszolni.:)

Mr.AT 2009.01.18. 22:57:58

@calcio_di_rigore: Ugyanezt mondom én is. Egy győzelemre vagyunk a lista élétől, úgy, hogy a csapat fele gyakorlatilag egész szezonban hiányzik, s egyfolytában ifistákkal játszunk. Teljesen korrekt.

calcio_di_rigore 2009.01.18. 22:58:05

@_benito: Csak két megjegyzés, a korrektség kedvéért:
-a Lazio gólig nem volt játéka a Juvénak.:)
-CZ sajnos ma gyenge volt, jogos volt a cseréje.

Viszont Molinaro szerintem nagyon messze van a világ legrosszabb balhátvédje címtől.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 22:59:46

no, beindult a kasza, mrAT, a következő lépés tudod, mi. ráadásul visszaeső vagy.

@calcio_di_rigore: egy kicsit még lehet, de már majdnem tökéletes. zanetti hogy tetszett ma?

Mr.AT 2009.01.18. 23:02:04

@_benito: Megszólalt az igazi úriember. :-) Régóta benned van már ez, ugye? :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 23:02:15

@calcio_di_rigore: a korrektség kedvéért: molinaro csúcsra járatta magát, kifejezetten jól játszott, és nem csak önmagához képest.

és 3 pont!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.18. 23:05:23

@Mr.AT: nem azért moderáltalak ki, mert hülyeségeket beszélsz, hanem azért, mert feleslegesen személyeskedsz. a véleményed pont annyit ér, mint bárki másé, se többet, se kevesebbet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.18. 23:08:31

én mindig lecsúszom a kimoderált beszólásokról és mindig olyan kiváncsi vagyok, hogy mi az ami kicsapja a biztosítékot!!

Mr.AT 2009.01.18. 23:08:47

@_benito: "Nem azért moderáltalak ki, mert hülyeségeket beszélsz" - de elegánsan sikerült ezt elrejtened, ó, minden jogok felsőbbrendű ura. :-) Hiába, a kisebbségi komplexus kemény dolog, nehéz felülemelkedni rajta, gondolom.

A "véleményed pont annyit ér" részhez annyit tennék hozzá, hogy ezt bátran értsd magadra is, és ennek fényében értelmezd újra a "hülyeségeket beszélsz" félmondatot, amit épp az imént címeztél nekem. :-)

Mr.AT 2009.01.18. 23:10:44

@popp: gaben kiváló hozzászólására reagáltam, cseppet sem durvábban vagy személyeskedőbben, mint ő tette. De nyilván _benito múltkori személyes sértettsége nem játszott szerepet a dolog elbírálásában. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.18. 23:13:26

@Mr.AT: Persze, hogy nem hisz te feddhetetlen vagy. Szmájli.

Mr.AT 2009.01.18. 23:18:58

@Great Cornholio: Ez nem feddhetetlenség kérdése. Még egy újratanulandó szó mára. Szmájli.

gabenito 2009.01.18. 23:36:53

Off
Mr @Mr.AT:
sajnos lemaradtam a kedves hozzászólásodról de el tudom képzelni. elismerem, hogy én is személyeskedek, csak én speciel kurvára herótolok, bárkinek a "kussolj" típusú hozzászólásától, sőt továbbmenve a netes (amúgy álltalában fasszverés értékű) vitatkozás legaljának tartom, úgy meg aztán pláne, hogy amit előbb másnak nem aztán neked igen. Persze a kifogásoknál most benito 'sértettsége' jött elő, mert kifogás mindig kell. (de tényleg!)
On:
Álltalában juvés komáim mindig siránkoznak Giovinco hiányán, de a mai játékában nemnagyon láttam, hogy miért. Ugyan megpróbálta becsülettel az 1-1eket, de simán olvasták 80 perc hajtás után is.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.18. 23:40:22

@Mr.AT: ejnyebejnye...

tudhatnád, hogy@_benito: nem szereti a stirlitz vicceket...:))), s kiszór Tégedet...

különben köszi benito, mer' hogy majdnem 4 v. több gólra játszottam volna... a lazio-juve-n..., bika csatársorok..., gyenge védelmek (buffon, mint visszatérő) de ez a 0-0 tipp a részedről elgondolkodtatott, s inkább a zitalba, pár sörbe ruháztam...

BruceWayne 2009.01.18. 23:42:31

hát én már délelőtt megverettem a juvét 3,1-es oddsért, pedig ha lett volna rendesen időm "átgondolni" akkor most nyerhettem volna mert a többi meccs bejött, de hát így se nagy baj hogy X lett.

Ipa 2009.01.18. 23:43:44

Nem értelek benneteket, minket tönkrevertek, a juve meg bénán nem élt a lehetőséggel, ezért mindkét tábor dühös, de miért kell egymásnak esni?

Count Adyn 2009.01.18. 23:47:06

@Ipa: Én speciel elégedett vagyok a mai nappal:) Nyerhettünk is volna egy kis mákkal, de teljesen jó az x, ha megnézzük a körülményeket:)

Mr.AT 2009.01.18. 23:48:52

@gaben_: Kedves gaben, ezúttal kivételesen nem reagálok úgy a hozzászólásodra, ahogy face to face tenném, mert vigyázó _benito kolléga szigorú szemei rögtön kiszúrnának, aztán elfogulatlanul jól kitiltana, őt meg át kellene nevezni _adolfito névre - így hát csak annyit írok, hogy valóban remekül szórakoztam ezen hozzászólásodon (is), s hogy téged nem kell kritizálni, te önmagad kritikája vagy. :-)

Mr.AT 2009.01.18. 23:53:46

@Count Adyn: Me too. Ahogy már a hét elején is írtam, az X a realitás - s ezt követték a váratlan sérülések/kiesések, meg az Inter veresége. Mindezek fényében az 1 pont Rómában teljesen elfogadható.

gabenito 2009.01.18. 23:59:40

Dr.@Mr.AT: ez a második kedvencem. a ne tudd meg, hogy face to face milyen kemény vagyok, pedig nagyon. de nyugodtan küldd el, a tescocsocso@hotmail.com címre a nagyonnagyonkemény moderált hozzászólásod hagy legyen könyebb a lelked ennyivel is, meg engem is érdekel. személyesen nemszívesen találkoznék szerintem kifejezetten unnánk egymás társaságát, fociról is nehezen beszélgetnénk, meg tök zavarba lennék.
@Ipa: én nem vagyok egyik tábor sem a kettőből, csak először felhúztam magam kedves mr.at hozzászólásán aztán meg utálom 90 perc előtt 'vesztesen' elhagyni a pályát. (undorító netes betegség)
Elnézést mindenkitől a megaoff szánalmas vitáért!

BruceWayne 2009.01.18. 23:59:48

hányas oddsot adnátok rá hogy nem bassza ki innen szezon előtt mr. at-t benito (vagy más)? én elég kicsit :-)

BruceWayne 2009.01.19. 00:00:49

pontosabban: ...szezon vége előtt

BruceWayne 2009.01.19. 00:02:16

vagy erre pont hogy nagy oddsot kéne? na szép inkább bele se kezdtem volna, késő van már, azért remélem érhető :-)))

BK 2009.01.19. 00:06:41

@Mr.AT: Át kéne nevezni _adolfito-ra? :-) Ja, végülis a Benito név nem köthető egy híres Nagyúrhoz sem :-)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.19. 00:10:24

@Nerazzurri: kábé annyi odds-ot adnék rá, mint egy stirlitz viccre...

azaz..., na, lásssssúk csak..., hogy asszonggya...

Stirlitz Berlin főutcáján sétál, miközben a járókelők gyanakodva figyelik.
- Úgy látszik, lebuktam - gondolja Stirlitz. - Most vagy az oroszos pofám az oka, vagy ez az ejtőernyő a hátamon...

Lencse. 2009.01.19. 00:16:19

Gyakrabban kéne Inter-meccset "néznem", ha mindig így elkenik a szájukat. :D

Itáliainagysándor 2009.01.19. 00:31:22

@Nerazzurri: Megtetted, hogy az Inter kikap?:D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.19. 00:39:03

@Nerazzurri: érik, de nem akarom, amíg azt hiheti, azért csinálom, mert nem hajlandó beismerni, hogy téved. vagy izé.

gabenito 2009.01.19. 00:47:39

áááááá most néztem meg a következő forduló sorsolását, na az NAGYON NAGYON kemény lesz. senorAT-vel ott fenyegethet minket egy sanszos második félidő de szent ígéretet teszek, hogy nem.

jééézusom már most tele a nadrág. mutu nélkül viszont alex jelenlétében... huhh. mindenesetre számomra a második legjobban várt olasz bajnoki azután ami ugyanezen csapatok de a másik város

sempreLippi 2009.01.19. 03:47:34

hogy legrottaglie milyen kurva jó játékos az nem is igaz, nem tudom mi történt vele az elmúlt két évben, de gyanús hogy nő van a dologban.

egyébként meg felesleges lett volna kockáztatni, ennyi sérülttel teljesen jó eredmény ez. inkább az eü stábnak kéne a körmére nézni mert ez már több, mint ciki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 06:05:25

@sempreLippi: Romában például kivaszták Bozzi doktort, AA elhúzódó sérülése miatt. De ez a hír Sensi család pozíciójának vissza szorulását is jelentheti a klubnál, mert Bozzi volr az öreg Franco kezelő orvosa is,

Mr.AT 2009.01.19. 07:44:31

@_benito: "Nem hajlandó beismerni, hogy téved". Tudod, kedves _benito, ez már vicces. Azért, mert valaki a (hozzá kell tegyem, a labdarúgáshoz és a focihoz valóban konyító Juve-tábor nagy részével összhangban) reálisan látja a csapat lehetőségeit, s ennek megfelelően értékeli az eredményeit, az a te értékítéleted szerint rögtön téved. Te gond nélkül lehozol sorozatban győztes Juve-meccsek után egy cinikus AJuveazegészSerieAkritikája jellegű blogbejegyzés-címet Index-címlapon, de persze fel vagy háborodva, ha az ezt elolvasók közül valaki ezzel nem ért egyet.

Azt kellene észrevenni, hogy az összes mértékadó Juvéstól megkaptad ezért a kritikát, ami aligha véletlen. Olyan szintű dolog ez, mintha a baktalórántházi tarcsit ostoroznád, hogy miért nincs ott a BL 16 legjobb csapata közt, csak most így kezdetben egyelőre még csak vita és kritika tárgya vagy, nem közröhejé - bár jó úton haladsz errefelé.

Hogy tegyek még egy utolsó reménytelen kísérletet: majd akkor várd el jogosan rendszeresen 5:0-ás győzelmeket a Juventustól, ha mi is elköltünk 120 Mio EUR-t a játékospiacon.

Mr.AT 2009.01.19. 07:48:55

@gaben_: No comment. Tesco csocsó? Teljesen koherens a színvonal, hozzászólásban is. :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.19. 07:53:54

@Mr.AT: ez egy sehova nem vezető vita, szerinted is hagyjuk abba? oké.

kroos 2009.01.19. 08:02:39

Vagány ez a 3 csatár, de mig csak kettövel játszotak és Zarate nem a szélen volt addig ontotta a gólaokat....lehet De ceglie-zni de nem nedved helyett...tegnap is az öregben volt benne a játék...biztos sokan irtátok már de egy rombusz ahol elöl van trezgö+amauri,mögöttük Alex,+3 szürö(sisoko,camo,polsen,zanetti....vagy ilyesmi?)

sporttárs 2009.01.19. 08:18:18

Úgy látom, Mr.AT az olasz foci rizlája. :))

kroos 2009.01.19. 08:22:38

@Nerazzurri:
az én oddsom egyenlö azzal ahány szabadrugás gólt lött Bajzát életében.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 08:37:39

@Mr.AT: "hogy az összes mértékadó Juvéstól megkaptad ezért a kritikát" - lol vaze, ki számít "mértékadó" Juvésnek? Vehe! Te meg aki egyetért veled? Szerintem nem egy magyar foci blog kommenterjei között kéne keresni őket mértékadó Juvéseket.

Amúgy én sem értek egyet a pancho és _benito-féle rúgdossuk-kedvenc-csapatunkat szurkolói hozzállással.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.19. 09:00:47

Aki még esetleg nem tudta volna:

www.dinovercotti.com/tabla.pdf

(nem az eredmény a lényeg, bár biztos sokan egyből rájönnek)

kroos 2009.01.19. 09:13:25

@dino vercotti: akkor megvan az uj háttérképem:)

Mr.AT 2009.01.19. 10:32:23

@kroos: Ha Ranieri megpróbálná visszavonni Alexet így öregkorára a 90es évek vége felé próbálgatott félirányító szerepkörbe két csatár mögé, alighanem feldugná a klubzászlót tartórudastól a s*ggébe. :-) Vagy ezerszer elmondta magáról, hogy ő csatár és elől tud-szeret játszani.

Meg amúgy erre esély sincs, a jó öreg Claudio sokkal inkább a biztonsági foci híve - s ezzel a kerettel jól is van így. Abba gondolj bele, hogy a Juve utoljára a Deschamps-Paolo Sousa-Jugovic trió idején játszott tartósan három középpályással, s azok mindegyike nem csak megszerezni, hanem megjátszani is meg tudta a labdát. A mostaniak közül bármelyik 3 is lenne a pályán (Camo ez esetben már nyilván nem férne be, a 3 csatár mellé), nem lenne, aki eljuttassa az elől lévőkhöz. Még most, 4-4-2nél is vannak ezzel néha gondok, hát mi lenne 4-3-1-2nél?

drdugo 2009.01.19. 10:33:52

végre valahára kiderült hogy mit is tud, mire is képes valójában a zsoldossereg. még sok ilyet...

Zici 2009.01.19. 10:40:12

@dino vercotti: Én nem jöttem rá, mi a lényeg?

kroos 2009.01.19. 10:44:48

utoljára talán a Deschamps-Davids-Conte 3-as volt ahol ezt játszották.Pl a tegnapi Lazio is megmerte huzni a 3 éket....akkor a juve miért ne merhetné?

Mr.AT 2009.01.19. 10:54:30

@kroos: Kihagytad Zizout, aki akkor már javában ott sertepertélt negyedik középpályásként.

Azért nem merheti, mert 1. nem ilyen a játékoskerete, szélsői és labdaszerzői vannak, nem univerzális (előlre-hátulra egyaránt 100%-ot adni tudó) középpályásai, s mert 2. a jelenlegi edzője nem is akar, nem is akart, s nem is fog akarni ilyesmit játszani velük.

A Lazionak úgymond szintén nincs más választása, a gyengébb, igazi húzó-középpályás nélküli keret miatt a meglévő pár erősségre kell építeni, adja magát a tegnap is látott három csatár (plusz Makinwa csereként).

kroos 2009.01.19. 11:00:20

zizu triviális a 3 szüröröl volt szó.

kroos 2009.01.19. 11:02:41

,A Lazionak úgymond szintén nincs más választása" ez azért tulzás,(brocci,matuzalem,foggia).

Mr.AT 2009.01.19. 11:04:25

@kroos: Triviális? :-) Ennek a jelzőnek biztos örülne, ha hallaná. :-)

Zizou a középpályán volt, harcolt, ütközött és alkalomadtán labdákat szerzett. Míg Alex ugyan az egyik legnagyobb zseni, akit valaha pályán láttam, de egész pályafutása során kb. 2 labdát szerzett, azokat is még ifiként a pálya mellett, s haza is vitte őket.

Mr.AT 2009.01.19. 11:06:06

@kroos: Ezek közül melyik az, amelyik
1. akár csak fele akkora név, mint a három csatár bármelyike,
2. aki adott esetben igazi húzóember lenne, nem csak szürke eminenciás,
3. nemzetközi szinten akár csak papír szélén is jegyzett?

Zici 2009.01.19. 11:14:27

@dino vercotti: Valóban! Elsiklottam felette, de érdekes...

kroos 2009.01.19. 11:23:51

Nézd zaratét a balszélen látni nem tul jó érzés,és én biz kihagynám roccit és foggiát játszatnám aki elképesztöen ügyes,és még mindig ,,csak" 25,mig stefano mauri-rol nem is beszéltünk.Majd meglátjuk ha lesérül rocci és igy állnak fel (mint ahogy a szezon elején) akkor mi lesz.
Azt meg hogy a rombusz csucsát hányféleképpen lehet játszani boncolgathatnán diegótol-kaka-ig,riquelmével +tottival.....ez csak egy felvetés volt tölem .semmi több.
és hogy tiszta legyen
,,a Juve utoljára a Deschamps-Paolo Sousa-Jugovic trió idején játszott tartósan három középpályással,"
erre reagáltam a conte-deschapes-davidsot.

Mr.AT 2009.01.19. 11:32:23

@kroos: Nincs ezzel gond, csak ahogy írtam, 1. a Lazio keretében nincs olyan, aki irányítani tudna a rombusz csúcsán, 2. a Conte-Deschamps-Davids hármasból kimaradt Zizou, aki szintén köztük volt, s védekező feladatokat is ellátott - ez tehát négyes volt, nem hármas.

Amúgy szerintem teljesen életképes ez a háromcsatáros játék a Lazionál - most kicsit meredek párhuzamot fogok mondani, de Rocchi erőjátéka engem Viallira emlékeztet, míg Zarate technikás megoldásai, cselei és dinamikussága a fiatal Del Pierora.
Nyilván nem lehet összevetni őket a nagy Vialli-Ravanelli-Alex hármassal, se alapképességekben, se a mögöttük lévő csapat, se mindezek által az elért eredmények terén sem, de számomra nagy a hasonlóság játékban.

Romanista 2009.01.19. 11:35:11

azért szerdán kibukik hogy az inter csak motiválatlan vagy homok van a gépezetben...

adják valahol vagy sztrímre szorulok?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.19. 11:37:52

alex tegnap többet volt a középpályán, mint a csatársorban.

Mr.AT 2009.01.19. 11:41:12

@_benito: Hány labdát szerzett, számoltad?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.19. 11:43:56

@Mr.AT: 1. "a Lazio keretében nincs olyan, aki irányítani tudna a rombusz csúcsán"

meghni feladata lenne, de az a gyerek egyszerűen szar, ledesma pedig hiába találja el 80 méterről rocchi tetoválását, egy ilyen zárt védelem ellen ez szart sem ér.

toni mond valamit a kétcsatáros játékkal, de tény, hogy sokkal nagyobb baj a francia játéka. fut sokat, nem is ügyetlen, de valamiért inkább megakasztja a támadásokat, mint segíti.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.19. 11:45:47

@Mr.AT: pompás kérdés. egyedül?

kroos 2009.01.19. 11:51:16

Meghnit én is kiraknám ott van helyette Mauri, vagy matuzalem.és hiddjétek el tavaly a Cagliari-ban nagyon jól nyomta Foggia.öt kéne eröltetni.

_alerob 2009.01.19. 11:53:50

Jó ez az X a Lazio ellen. Félvédelemmel főleg. Ha még Camoranesi is felépülne, az már adná. Egyébként Molinaro az eggyik legjobb szélső a ligában...

kroos 2009.01.19. 11:57:00

gyoesan utánanéztem az elsö 5 forduloban nem játszott rocci hanem foggia és 4 meccset meg is nyertek vezetták a tabellát.

kroos 2009.01.19. 12:00:23

Molinaro az eggyik legjobb szélső a ligában...-melykben?

Count Adyn 2009.01.19. 12:06:08

Én inkább azt mondanám hogy Molinaro tudása 200% át adja le mostanság:))

Mr.AT 2009.01.19. 12:25:59

@_benito: Egyedül, naná, hisz kroos felvetése kapcsán ugye arról volt szó, hogy visszavont irányítót kellene játszania két csatár mögött - ergo bőven jutna védekező feladat is neki, tehát labdákat kellene szereznie.

Már most is csak Amauri maradhat elől, Alexnak vissza kell zárni félpályáig, ha vesztik a labdát.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.19. 12:26:34

Molinaro sosem fogja egy közepesnek mondható balbekk szintjét sem elérni, de lassan megbékél vele az ember, mert kivétel nélkül minden meccsen hajlandó lenne elpusztulni a Juve mezért. Még 3-4 évig fikázzuk, aztán hozzánk nő, mint egy kopott mackó :)

Mr.AT 2009.01.19. 12:28:46

@kroos: Amúgy azt nem értem, miért kellene bárkit is erőltetni. A Lazio játéka és eredményei kapcsán is pont ott van, ahová az ereje alapján tartozna - harcban az UEFA-kupában, stabil és erős középcsapatként. Ettől a kerettől sem lehet többet elvárni, ne essünk a _benito-szindrómába.

kroos 2009.01.19. 12:40:47

ennyi erövel a Cagliari kiesö lenne a Genova meg 12.de a dolgok nem igy müködnek.

Mr.AT 2009.01.19. 12:43:13

@heinrich: :-)

Mackónak azért szép méretes példány. :-) Mondjuk akkor már inkább ő, semmint Birindelli, akihez roppant hasonló a története. Legalább jó nagydarab disznó, s tud fejelni, jó hasznát vesszük az ellenfél szögleteinél. :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.19. 12:43:34

@heinrich: én már például nem is emlékszem, mikor bántottam utoljára. :)

Mr.AT 2009.01.19. 12:45:29

@kroos: Felfelé így működnek, csak lefele nem. Azaz, ha egy keret az elvárhatónál lényegesen gyengébben teljesít (lásd. idén Milan, Roma és Udinese), ott természetesen van értelme keresni az okokat és megoldási javaslatokon vitatkozni.

Ha viszont valaki hozza az elvárhatót (Lazio), vagy erőn felül teljesít (Juve), ott nem nagyon van értelme még a kákán is csomót keresni - örülni kell és dolgozni tovább.

Count Adyn 2009.01.19. 12:50:46

@Mr.AT: Viszont a Milan tudna Kákán is csomót keresni:)

kroos 2009.01.19. 12:51:51

@Count Adyn: akkor én most megyek ebédelni...

rexford 2009.01.19. 13:05:31

Molinaro már most jobb, mint Maxwell vagy Jankulovski, és egyre jobb lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 13:13:34

@Romanista: A Sport Klub adja este kilenctől. Kiváncsi vagyok nagyon, van elszámolni valónk velük, az tuti.

Hitchiker 2009.01.19. 13:45:07

@heinrich:

azt hiszem köv. karácsonyra mindenképpen beszerzek Molinaro mezt ha addig véletlenül nem sikerülne (ha igen akkor egy 2 méteres óriás poszter lesz a fa alatt)
érzem én hogy egy legenda lesz ott a baloldalon ez srác (kicsit pontatlanul ad be és kicsit bután is de miénk)

egyébként miért van az hogy vannak csapatok ahol szinte állandósul egy lyukas poszt és ott az edzők mindig egy olyan játékost erőltetnek akit minden alkalommal elhordanak mindennek de ezzel együtt is kirobbanthatatlanok? (erre talán a Juve védelmének a 2 széle a legjobb példa régebben Birindellivel meg Zebinával mostanában pedig Molinaroval bár ő lehet kivétel de amúgy is az olasz csapatokra jellemző asszem lásd még Milan védelem)

Mr.AT 2009.01.19. 14:03:51

@Hitchiker: Nincs is szebb ajándék, mikor a teljes család meghatottságtól csillogó szemekkel összegyűlik a karácsonyfa mellett és együtt nézik a szép 2 méteres Molinaro posztert. :-)

Amúgy ha megnézed, a szélső hátvéd posztokra klasszikusan mindig is kevés igazi szélső védő akadt - ez már hosszú idő óta hiányposzt szerte a világban.
(Most őszintén, ki az a valódi jól bevált szélsőhátvéd, aki egyrészt Juve-szintű, másrészt megfizethető, harmadrészt el is tudnánk hozni, negyedrészt pedig klasszisokkal is jobb, mint Molinaro? Na ugye, hogy így már nem is olyan könnyű a kérdés.)

Ha megnézed, Zambrotta a középpályáról került anno hátra (a Bariban még középen játszott), Sergio Ramos pl. középhátvéd volt, akárcsak Thuram, Chivu is középen játszott még az Ajaxban, stb. stb., a példák sorolhatóak. Sokkal kevesebb igazi szélső van, mint kényszermegoldás - akik közül van aki beválik, van aki nem.

kukonyalori 2009.01.19. 14:03:59

@popp: Hát igen van elszámolni valónk az Interrel, de hiába vagyunk címvédők. A hétvégi nápolyi meccs, most fontosabb.
Ja az már tuti, hogy idén nem a Roma meg az Inter játsza a kupadöntőt. Ezzel szép hagyomány szakad meg, főleg az utsó két döntőre emlékszem szívesen.
Forza Roma, Forza Lupi!

kroos 2009.01.19. 14:20:04

még a lazios dologhoz annyit nem véletlenül akarják visszahozni veron-t.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 14:27:30

@kukonyalori: Vannak viszont jó hírek, Totti és Vucsinics ma már csapattal edzenek. Szerdán még nem valószínű, hogy játszanak, de Nápolyban már ott lehetnek.

sempreLippi 2009.01.19. 14:32:05

a juventus a második legtöbb gólt rúgta a ligában, és a legkevesebbet kapta - minden ok megvan rá, hogy átálljon a háromcsatáros játékra, hátha nyolc vagy tudomisén hány győzelem és egy római x után újra kikap.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 14:50:15

Ma osztják a Calcio Oscart. Del Piero vagy De Rossi ez itt a kérdés.

slobodan 2009.01.19. 14:57:37

@popp: De Rossi miért is érdemelné meg?????

mickeyknox 2009.01.19. 15:00:39

@popp: ennek nem kéne kérdésnek lennie

Romanista 2009.01.19. 15:37:59

De Rossi semmiképp nem fogja megkapni,de nem azért mert nem érdemli meg hanem mert Alex tényleg jó és még hájp is van körülötte. tegnap Mellberg fejes után kit is mutattak kapásból?
ettől függetlenül tényleg megérdemli de @slobodan: aki nem látta De Rossit az ne tegyen fel buta kérdést.

a kupában pedig tovább kell menni mert az a legreálisabb érem/serleg vadászat,tehát az inter ne legyen nyugodt,ha kérhetem.

ja és Baptista lőhet akármit,akármekkorát, és így bárki még a Roma-szintú csapatokból zseninek csak Ibra,DelPiero és co. lesz titulálva. de ez nem baj, már megszoktam. csak vicces.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 15:53:38

@Romanista: Mondasz valamit! Totti például kimaradt egy fölsorolásból, ahol a legjobb aranylabdát nem nyert focistákat sorolták, szerintem csak azért mert sohasem játszott gigacsapatban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 15:58:20

@slobodan: Csak mert bajnoki címért végig harcban lévő sokszor kapitánya nélkül játszó csapatnak volt igazi vezére, mert a Real elleni meccseken ő volt a mezőny legjobbja és mert az EB-n is egyik legjobbja volt a Squadra Azzurának.

shinigami 2009.01.19. 16:56:31

@popp: az olasz csapat az EB-n (halisten) egy vicc volt sztem ne emlegesd...

kroos 2009.01.19. 16:59:51

@popp: ne komolytalankodj már...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 17:02:18

@shinigami: Az egyetlen csapat amelyik nem kapott gólt az a végső győztestől és ebben De Rossi pazar teljesítménye mindenképpen volt. Ráadásul azon a meccsen az olaszok hagytak kis ziccert nem a spanyolok.

kroos 2009.01.19. 17:14:14

@popp: ezekkel a tényekkel valóban nem lehet vitatkozni:DD..habár én emlékszem a meccsre de nem derossi félelmetes munkája ugrik be elöször,söt az egész EB röl nem ö jutna eszembe....szerintem hagyd a future capitano tömjénezését mert lol szaga lesz még a végén a dolognbak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 17:21:31

@kroos: Szerintem meg az a lol, hogy a Juvés feleink szerint szinte Del Piero ellen nem is szabadott volna jelölni senkit a Calcio Oscarra. Egyébként egy szavam sem lesz, ha Alex végül elviszi a díjat, mert megérdemli, de DDR is megérdemelné. Szerintem most ő a világ legjobb védekező középpályása, számomra mindenképpen. Eleve te jössz lol-lal, amikor úgy tömjénezed Toni Kroost mintha már letett volna valamit az asztalra ;-), olyan mintha én Okaka Chukáról áradoznék.

Na de megyek kézit nézni!

Mr.AT 2009.01.19. 17:29:56

@popp: Szabad jelölni, ettől választás a választás. De hát a gólkirályi cím azért fajsúlyos dolog, nem adják csak úgy puszira. :-)

DDR tragédiája ilyen szempontból ugyanaz ill hasonló, mint Deschamps-é: mindkettő világklasszis volt, címeket nyert, a csapata(i) motorja volt, és (a futballhoz valóban értők szűk körén kívül) mégse tűnnek fel senkinek, senki sem rájuk emlékezik.

kroos 2009.01.19. 17:46:30

@popp: SZerintem meg arról van szó hogy kiválasztottad a csapatodból azt akinek lehet esélye és kész.
,,úgy tömjénezed Toni Kroost mintha már letett volna valamit az asztalra"-mikor is tömjéneztem öt????
De rossi elött amugy meg vannak még páran..nálam pirlo,essien,xavi, de még az sem egyértelmü hogy egy cambiassonál fabregasnál jobb lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 18:16:18

@kroos: Arról van szó, hogy három játékost jelöltek a legjobb olasz játékos díjára, Del Pierot, De Rossit és Pirlot (aki nagy játékos, de 2008-as jelölése nem indokolt, tehát nem én választottam ki ;-). Ha már Pirlo, ő távolról sem védekező középpályás csak azért, mert mélyen játszik, hanem irányító és Xavi is az.

Egyébként két másik római jelölés akad a Calcio Oscarra Spallettit a legjobb edző, Mexest a legjobb védő kategóriában.

_alerob 2009.01.19. 18:22:24

@kroos: @heinrich: Sajnálom, gondolom nektek Molinaro alapból nem tetszik. A SERIA A -ra gondoltam egyébként. Eggyik leggyorsabb a posztján, ha nem a leggyorsabb, jó a védőmunkája, a beadásai is elég jók már, de sokat játszadoznak Nedveddel a bal szélen, rengeteg helyzet alakul ki onnan mindig...
amit már heinrich is említett, bármikor meghal a pályán a Juventusért...

_alerob 2009.01.19. 18:23:37

Legjobb védőre azt hiszem Chiellinit is jelölték, remélem aratnak ma a Juvésok.. ;)

kroos 2009.01.19. 18:32:45

@_alerob: ,,Nedveddel a bal szélen, rengeteg helyzet alakul ki "
igen ez igy van..ez az oldal sokkal kreativabb...ügyesen kényszeritöznek nedveddel.Tény.
POPP ha ez neked tényleg ekkora elégtétel akkor legyen.nyerje ö.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.19. 19:02:15

@kroos: "hiddjétek el" ezt azért gondold át, mert Mr. Grétsy AT kioktat, hogy milyen műveletlen vagy.
@Romanista: Erre én is barmi kíváncsi vagyok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 19:14:05

@kroos: te miről beszélsz apa? Épp azt mondtam, hogy felőlem viheti Del Piero is, de azt is, hogy közte meg DDR között dől el. Erre te vércseként jössz röhögni, úgy hogy fogalmad sincs kik a jelöltek.

Hát nicknévnek választani valakit tán nem tömjénezés?

kroos 2009.01.19. 19:32:51

@popp: tudtam hogy kik vannak jelölve.de az indokod hogy az eb alatt milyen jó volt az hülyeség.ismerd be.
nicknév alapján te meg olyan forró vagy mint egy kályha,szmájli.
@Great Cornholio: szarok rá.

Oarbeaskoa 2009.01.19. 19:55:34

én csak kivülállóként megjegyzem, hogy mily elgondolkodtató, hogy amikor teljesítmény/érték meg egyéb alapú összehasonlítása történik a labdát oly csodálatosan lábbal kezelni tudó gladiátoroknak, kommentek között, akkor a hüvelykujj függöleges irányú és felfele vagy lefele irányúltsága nem a parázsvitának válik a jelévé, hanem, ahogy a teljesítmény, mint érték a paternalisztikus világ termése, úgy a baszogatás hangvételévé, mint a maszkulin szerzői jogot birtokló dominancia harcé.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 20:04:07

@kroos: Mit is ismerjek be? Az Eb szereplés csak egy volt a többi pont között, amelyeket megemlítettem. És mondjuk a legkomolyabb támadó középpálya semlegesítésében csak van némi szerepe egy védekező középpályásnak függetlenül attól, hogy benned mi maradt meg a meccsről.

A kályhához meg gratulálok ;-).

@Oarbeaskoa: Én kérek elnézést.

kroos 2009.01.19. 20:05:40

olasz védekezö kp...nekem albertini volt a kedvencem....

BruceWayne 2009.01.19. 21:03:21

Zlatan nyert a mai szavazáson

Count Adyn 2009.01.19. 21:15:08

Miglior allenatore: Prandelli
Miglior arbitro: Rosetti
Miglior portiere: Buffon
Miglior giovane: Hamsik
Miglior difensore: Chiellini
Migliore italiano: Del Piero
Migliore straniero: Ibrahimovic

_alerob 2009.01.19. 21:55:40

Count Adyn 2009.01.19. 21:15:08

Körülbelül ezt lehetett várni. Szerintem.

mann 2009.01.19. 21:57:52

És az lehet tudni, hogy De Rossi, aki tavaly több fronton is oly nagyot domborított, mennyivel maradt le? :)

Mr.AT 2009.01.19. 22:14:22

@Count Adyn: Szvsz az összes kategória győztese megérdemelte.

Ibra sztem nem vita tárgya - mert bár 1.undorító lófejű :) 2. alattomos :) 3. áruló :)) 4. interes :))) seggdugasz, akinél talán csak C.Ronaldo ellenszenvesebb a mostanában pályán lévők közt :), azt nem lehet elvitatni, hogy fantasztikusan jó játékos, aki egymaga sorozatban nyeri meg a csapatának a meccseket, úgyhogy le a kalappal előtte.

Buffon kézenfekvő - tekintve, hogy igazi konkurrens nélkül volt, ezt éreztem a legegyértelműbbnek, itt nagy a szakadék közte és a riválisok közt.

Chiellini rengeteget fejlődött az elmúlt két és fél évben, neki ez egy kicsit megelőlegezett díj is sztem, de feltétlen kijár - nem csak azért mert Juvés :), de sztem a feltörekvő új olasz válogatott egyik legfőbb tengelye lesz majd, méltán.

Hamsik az egyik legügyesebb fiatal, aki Olaszországban rohangászik, marhára remélem, hogy időben lecsapunk rá, és mi hozzuk el, nem más - hogy mást ne mondjak, tökéletes utódja lenne Nedvednek. Korához képest teljesen kész, kiforrott játékos - nála is jó helyen van a díj.

És hát ugye Alex - gólkirály, és a tavasszal és ősszel is bőven erőn felül teljesítő Juve vezére, nyilván minden szentnek maga felé hajlik a keze, de az én szememben jobban kijár neki a díj, mint DDR-nek. Ha már a sok "szakértő" sikeresen lehagyta az egyik legerősebb liga gólkirályát az Aranylabda listáról, legalább maga a Serie A kompenzál.

slobodan 2009.01.19. 22:16:37

Kaká aláírt a Cityhez!!!!!!!!!!
Hova fajul a futballvilág???????????
Közben De Rossinál is jártak, megvették ma De Jongot, és mennek Torinoba is Buffonért!!!!4

gabenito 2009.01.19. 22:17:34

Gentile Cesare
Congratulazioni per la promozione, siamo tutti motlo orgogliosi di te! Forza Viola
ha valahol kiderülne, hogy nemtudok jól olaszul üsse kavics. :)

slobodan 2009.01.19. 22:20:35

@popp: Rossz érvek öcskös.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.19. 22:22:32

Ez most milyen szavazás, a tavalyi évé, és csak olaszok szerepelhetnek benne kivéve 1-2 kategóriát?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 22:29:40

@Great Cornholio: Oscar del Calcio a díj. Kategóriák, legjobb edző, legjobb védő (itt külföldiek is játszanak), legjobb fiatal játékos, legjobb olasz játékos (kp, csatár), legjobb Olaszországban játszó külföldi játékos (kp, csatár) és az utóbbi két kategória gyöztesi közül az egyik meg kapja az abszolut legjobb játékos díját.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.19. 22:32:02

@popp: Csakhogy Buffonnak nem volt alternatívája, gondoltam csak olaszok közül lehetett válogatni. De azért Buffon sem váltotta meg a világot tavaly.

Mr.AT 2009.01.19. 22:53:13

@slobodan: Jah, egy nap De Jong, Bellamy és Kaká is, úgy tűnik komolyan gondolják. (Buffont mondjuk biztosan nem adjuk el, vagy csak hasonlóan irreális áron.)

Nem lettem Man City rajongó ma sem, az biztos.

BruceWayne 2009.01.19. 23:09:51

háhá, Kaká maradt :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.19. 23:10:20

BERLUSCONI SZERINT: KAKÁ MARAD! (Gazzetta, Datasport)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.19. 23:11:16

Hiába, nerazzurrinak, Milánó másik felének fontosabb:))))))))))))))))))

drosiii 2009.01.19. 23:12:09

úgyis kiderül jan.31ig. addig bárki bármit mondhat.

calcio_di_rigore 2009.01.19. 23:17:23

@drosiii: Nem hiszem, hogy ennyire segget csinálna a szájából, főleg így miniszterelnökként. Persze ki tudja.

Mr.AT 2009.01.19. 23:18:32

Amúgy pontosan az történik, amit mondtam. De Jong-ért állítólag 20 Mio EUR-t fizettek, ami szinten irreálisan, a nagy hírveréssel és csillagászati pénzekkel való dobálózással jól felverték saját maguk számára az összes árat.

20 Mio EUR-ért ma a Bundesligából Ribery kivételével mindenkit el lehetne hozni, s De Jong még csak a posztján sem a legjobb.

BruceWayne 2009.01.19. 23:21:06

Bridge és Bellamy is valós áron felül került oda...

lehet nekik derogál alkudni :-)

"- mennyi a Bridge?
- 8.
- adok érte 12-t.
- viheti!"

calcio_di_rigore 2009.01.19. 23:21:57

@Mr.AT: De legalább a szintjükön maradnak a köcsögök.
Briatore megmondta a frankót: Kaka a Cityben olyan lenne mint Schumacher a Minardiban.

gabenito 2009.01.19. 23:25:51

szvsz nem is gondoltak rá hogy eladják. csak úgy kellett szervezni, hogy Silvio a megmentő képben bejelenthesse ezt az örjöngő tömegnek. Ehhez kellett, h Kaká ne nyilatkozzon, és h Galliani meglebegtesse a vörös(fekete) posztót. Hát igen a megmentéshez kell egy bűnbak.

drosiii 2009.01.19. 23:26:39

@calcio_di_rigore: azaz kiderülne a valódi tudása? :P (csak vicc volt nyugi. és a hasonlat sztem egyáltalán nem illik ide)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.19. 23:29:47

Szerintem azért maradt, mert a pénz nem minden. Neki.

calcio_di_rigore 2009.01.19. 23:30:54

@mbemba: vagy csak ránézett Sevcsenkóra.

BruceWayne 2009.01.19. 23:31:31

amíg a city gyenge, nagy klasszis nem megy oda(max 30 felett), de amíg nincs jó csapatuk, addig gyengék maradnak, szóval ez így ördögi kör világklasszisokat megcélozni.. Bridge, Bellamy, De Jong, ilyen nevekből talán fel lehet építeni egy jó kis csapatot és aztán fokozatosan előrébb lépni majd nagyobb neveket hozni, de ez gyorsba nem fog működni

BruceWayne 2009.01.19. 23:35:03

@calcio_di_rigore: mint egy germán avantgarde elektro-punk zenész/képzőművész

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.19. 23:43:25

Nem szeretem a Milant, de ennek a hírnek nagyon örülök.

Patetikusabban: győzött a foci!

rizla 2009.01.19. 23:48:08

Megszólalt Adriano Galliani Milan-főnök is. „A szív győzedelmeskedett az ész felett. Minden Milan-szurkoló hálás lehet Silvio Berlusconi elnök úrnak, neki köszönhető, hogy nem a gazdasági érvek győztek. Nagy volt a kísértés, hiszen csillagászati összegről volt szó, de most már a bajnoki cím megszerzése a célunk."

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

valaki majd csak elhiszi ezt a színjátékot. még az is lehet, hogy nem volt semmiféle ajánlat kakáért, a manchester city ugyanis cáfolt nyilvánosan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.19. 23:51:02

@rizla:

Mindegy, ha színjáték, ha nem, akkor is győzött a foci. (Legfeljebb ez - dehát ki is állított mást - nem Berlusconiék érdeme.)

Mr.AT 2009.01.19. 23:52:29

Mondjuk, ha már mindenki összeesküvéselméleteket gyárt, lehet, hogy épp a potenciális utódokkal tárgyalnak, csak még nem mki mondott igent, ezért húzzák az időt. :-)

Azt személytől és csapattól függetlenül mondom, hogy ennyi pénzért (most ugye 130 Mio EUR-nál tartunk átig.pénz terén) egyszerűen el kell adni. Ha valaki van ennyire hülye, vigye.

Igaz ez Buffonra is, akiért ugye ha jól emlékszem 100 Mio EUR volt az utolsó ajánlat talán? Nálam mondjuk ő Peruzzi és Zoff szintű kapuslegendája a Juvénak, jelenleg kimagaslóan a világ legjobb kapusa, aki egy az egyben pótolhatatlan - s amúgy remélem még hosszú évekig boldogít minket, de játsszunk csak el a gondolattal (összes adat a transfermarkt.de-ről):

Handanovic-ot piaci áron 7 Mio EUR-ért adná az Udinese, sztem Frey és JC (no meg természetesen az Nr.1. Buffon) mellett a negyedik legjobb kapus már most a ligában.
Hamsik 14 Mio EUR lenne a Napoliból, ő megint nem kérdés, elképesztően jó játékos, s meg is van oldva a Nedved-kérdés.
Aquilanival régóta szemezünk, az ő piaci értéke állítólag 18 Mio EUR körül van - s hosszútávon megoldódna a Sissoko melletti hely középen.
Lavezzi sztem ideális lenne a Del Piero és Trezeguet utáni időkre gondolva, fiatal, gyors és technikás potom 11 Mio EUR-ért, s nyilván szívesen is váltana a Napoliból a bajnoki címért küzdő Juvéba.
Végül pedig személyes kedvencem Cigarini az Atalantából, aki sztem a másik nagy feltörekvő olasz középpályás tehetség, jelenleg 7 Mio EUR-ra kóstálják - ő kezdetben csere, sérülés esetén esetleg alternatíva középen.

Ez az 5 játékos összesen 57 Mio EUR lenne - hogy biztosra menjünk, adjunk mindenkiért másfélszeres árat, hogy biztosan elengedjék: kb. 78 Mio EUR-nál tartunk.
Sissokonak, Chiellininek és Amaurinak meg adjunk évenként még 1 Mio EUR-al több fizut, hogy maradjanak szépen a seggükön, mondjuk fejenként 3 évre, plusz az aláíráspénzek, jutalékok - mondjuk, hogy összesen 90-92 Mio EUR a végösszeg.

Mindez kijönne Buffon árából. Nehéz érvelni ellene.

BruceWayne 2009.01.19. 23:55:23

@Mr.AT: vagy kijönne belőle - papíron - egy Messi :-)

gabenito 2009.01.19. 23:57:49

@Mr.AT: szerintem berlusconinak jelenleg fontosabb a hatalom mint a pénz és így nem játszhat azzal, hogy tündököl ebben a szerepben aztán mégis eladja. Pláne, hogy egész olaszország ünnepeli most mintha ezzel megmentette volna az olasz labdarugást a végpusztulástól. 4 piros pont a PR csapatnak

rizla 2009.01.19. 23:58:53

"Mindegy, ha színjáték, ha nem, akkor is győzött a foci."

szerintem súlyos demagógia ezt lebutítani pénz vs foci harcra. 120 millió, 70 millió (zidane), nem mindegy? ráadásul a kettő között eltelt 7 év. nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb lesznek ilyen összegek. most minden kurva gazdag klub fújhat a cityre (ha akar), és előadhatja, hogy náluk nem a pénz a lényeg. meg persze azok a szurkolók is, akik valami óriásiklubnak szurkolnak. végre nem kell szégyenkezniük, hogy a csapatuk évente elkölt annyi pénzt, amiből bizonyosan el lehetne látni a harmadik világbeli éhezőket mondjuk egy évig. egyszerűen csak most mindenki ugat a legerősebb kutyára.
ez különösen a milantól gyomorforgató, sevát azért csak elpasszolták jó zsíros összegért.. most meg berlusconi a szent, LOL.

miért kell félni a citytől? MINDENKIT nem tudnak megvenni. hát vegyék csak 100millióért a játékosaikat, ezzel csak az eladók járnak jól (ha egy játékos nem akar menni, akkor úgysem fog amúgyse). aztán csak leesik majd nekik

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:02:50

@rizla:

Egy Kaká (!) ott északon... mi lett volna ez, ha nem a foci aljas gyilkolászása?

calcio_di_rigore 2009.01.20. 00:03:10

@Mr.AT: Kurva könnyű érvelni ellene. Egyrészt valószínűleg egyiket sem adnák annyiért amiért írod (11 millió Lavezzi? Poulsent vettük 10-ért), másrészt ezek csak játékosok lennének.
Buffon sokkal többet jelent ennek a csapatnak. Gondolod majd Hamsik tartana kiselőadást a többieknek, hogy "a Juve meze nehéz, tanuljátok meg viselni", mint Buffon tette a krízis idején? Nem hiszem.

Players leave, the men remain.

rizla 2009.01.20. 00:04:57

érdekes csöncsön, robinhonál nem volt ekkora rinya. miért? mert ő csak 30 milka volt (vagy mennyi)? vagy mert egy kis pöcs? vagy mert szopatta a madrid?

és a többi PL-ben játszó latin focista? az nem gyilkolászás?

Mr.AT 2009.01.20. 00:07:04

@calcio_di_rigore: Azért írtam, hogy másfélszeres árat adunk - ez Lavezzinél máris 16-17 Mio EUR-t jelent, ami viszont már csinos summa egy Napoli szintű csapatnak. De hangsúlyozom, ez csak egy fantazmagória, semmi több - csak érzékeltetni akartam, mennyi pénzről is beszélünk most.

Buffon személyisége, szerepe, játéktudása és karizmája természetesen nálam sem vita tárgya, de ezt írtam is - mindez csak a pénzközpontú szemléletmódra volt azonos nyelvű válasz.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:07:46

Robinho Citybe igazolása valamennyi fél számára racionális döntés volt, és szerintem be is jött.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.20. 00:08:13

Nyilván nem mondhatom biztosra, de...
Elég egyértelműnek látszik az olasz források alapján. A Milan vezetés eladta volna, Kaká nem akart menni.
Berlusconi érezhette, hogy így se rossz neki, úgy se. Ezért engedte, hogy így legyen.
Annak örülök, hogy egy játékos akarata számít. Nem igaz, hogy menni kell, ha többet ígérnek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:10:30

@rizla:

Igen, mert szopatta a Madrid. Kaká nagyon jól megvan Milánóban.

rizla 2009.01.20. 00:10:36

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: a lónak a pöcsét volt racionális döntés. a madridtól hatalmas ostobaság volt, hogy idáig jutottak, hogy el kell engedniük (persze, a kálvária után már racionális volt, de a kálvária maga, robinho vérigsértése miért volt racionális?). nézz most végig rajtuk, pont egy ilyen játékos hiányzik.
robinhonak sem volt racionális, a cityvel legkorábban két év múlva fog a BL-ben játszani. aki a világ legjobbja akar lenni, annak a nemzetközi kupákban is villantania kell, de sanszos, hogy ebből még uefa-kupa sem lesz. márpedig ő a legjobb akar lenni.

rizla 2009.01.20. 00:13:05

@Csöncsön: aha, tehát egy elmúlt 2 évben 2szer bajnok csapatot elhagyni SOKKAL TÖBB pénzért egy olyan klubért, aminek még kell 2 év, hogy nemzetközi tényező legyen, az rendben.
egy évek óta szenvedő, egy ideje hazája bajnokságában saját nevét égető klubot otthagyni SOKKAL-SOKKAL TÖBB pénzért egy olyan csapatért, aminek pont ugyanannyi idő kell a visszakapaszkodáshoz, mint a másiknak (csak ennél már elkezdtél, amaznál meg nem annyira), az nincs rendben.

tulajdonképpen te kit is ítélsz el?

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2009.01.20. 00:17:59

tán robinho szopta be leginkább ezt a mostani milan-kaka-city bohózatot, ő akár még reménykedett is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:18:43

@rizla:

"tulajdonképpen te kit is ítélsz el?"

Senkit. Mint írtam: győzött a foci.

Ha valakit mégis, az Calderón, illetve Mijátovics.

Hispan07 2009.01.20. 00:20:00

@rizla: azért az az évek óta szenvedő klub két éve még BL-t nyert. a Man City mikor fog?

leszarom miért, hogy - Kaká marad, juhéj.

rizla 2009.01.20. 00:21:23

de miért győzött a foci MOST, és ez miért nem került szóba ilyen szinten AKKOR? és még egy rakás ilyen átigazolás van, amikor a pénz miatt valaki elmegy. volt ilyen régen is.
csak azért, mert most ekkora pénzről volt szó? mihez képest nagy pénz? 20millió euró pont ugyanannyira óriási, és felfoghatatlan összeg a magyar valósághoz képest, mint 100 (120,130). mihez viszonyítasz? miért 100millió a lélektani határ?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 00:21:47

@Great Cornholio: a legjobb kapusnál is játszanak a külföldiek, ugye Frey és Julio Cesar volt a másik két jelölt.

rizla 2009.01.20. 00:23:26

@Hispan07: lehet, hogy a city előbb fog, mint a milan, ha így folytatják a digók. nem látom maldini utódját. nem látom seedorf utódját. nem látom nesta utódját. nem látom inzaghi utódját. egy 19 (?) éves srác az össz értékük a csatársorban. még akkor is, ha zseni, ez túlzás. stb, stb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 00:23:46

@rizla:

Nem az összeg a lényeg, hanem az összeg határtalansága. Ha akarja a sejk, 300 milliót mond. Azt is zsebből kifizeti.

Hispan07 2009.01.20. 00:30:06

@rizla: majd kiderül, ki mikor nyer,de te gondolom 2007-ben sem az "öreg trotty" Milan győzelmét láttad magad előtt.

az idei Barcelona a példa rá, mennyi idő kell egy ilyen szintű csapatnak ahho, hogy gödörből csúcsfomába lendüljön.

rizla 2009.01.20. 00:30:27

Csöncsön:

és? ha ennyire pöcs, hát fizesse. kaká sehol nem ér már 100 milliót, nemhogy 300at.
a chelsea is csak akkor vert el ennyi pénzt, amikor összehozták a bajnokcsapatot. azóta abramovics rájött, hogy nem lehet csak úgy költekezni, ellentétes a futball szakmai elveivel (meg vannak adóságok is, de ez most irreleváns). nem akkor fogsz nyerni, ha minden évben szupersztárt veszel. szakértelem nélkül ezt mind le lehet húzni a slozin. és a szakértelem nem igényel folyamatosan 100milliós igazolásokat, mert a piac sem diktál ilyen árakat. csak a manchester city.
nincsen végtelen számú játékos, és nincsen végtelen kapacitású keret. a citybe sem fog beférni a világ összes sztárjátékosa.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 00:31:31

@gaben_: Bár én Spallettinak adtam volna ;-), de tény, hogy Prandelli is kiváló edző.

Viszont tavaly Spalletti második lett csapatával és megnyerte a kupát, Prandelli negyedik. A Roma negyeddöntőt játszott a Bl-ben, Fio elődöntőt az UEFÁ-ban.

Ha az idei szezon első felét nézzük akkor a bajnokságban jobban szerepel a fio, (ez az egy szegmens, ahol Prandelli jobb), de pocsék rajtunk ellenére a féltávnál már csak két ponttal vannak előttünk. S míg mi megnyertük a Bl csoportunkat a Chelsea előtt, addig a Fio csak harmadik lett és az UEFA-ban folytatja.

Mondjuk tavaly Spal nyert, de idén is megérdemelte volna.

rizla 2009.01.20. 00:33:49

@Hispan07: a barcelonában éreztem a potenciált, és a szándékot, hogy változtassanak két sikertelen év után. a milannál nem. a tendencia nem valami szívderítő a szurkolóik számára.
2007 az jutalomjáték volt a milan sztárjainak. még egy BL-győzelem már nincs, NEM LEHET benne maldiniben vagy seedorfban. már csak azért sem, mert először a BL-kvalifikációt kellene elérni. meg akkor kaká volt a világ legjobb játékosa. ergo új csapatot kéne építeni, de nem látom, hogy nagyon épülne.

meg már 4 (?) éve nem nyernek, a barca meg 2 év után gatyábarázta a dolgokat (sőt, igazából 1 év után megpróbálta, nem sikerült, hát nekifutott megint. a milan hányszor próbálta?)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:34:03

"persze, a kálvária után már racionális volt"

erre gondoltam. és valóban, a kálváriában semmi racionális nem volt, de hát a Madridnál Del Bosque kirúgása óta nagyítóval sem lehet túl sok racionálsi dolgot látni.

Robinho pedig el akart szabadulni, és kábé ez volt az egyetlen lehetősége (a Chelseanek nem adták). És nagyon sok mindent tanul a Citynél, aminek köszönhetően majd a világ legjobbja lehet - ha bejön a City-project, akkor ott, ha nem, akkor máshol. Azért van még pár év előtte.

Hispan07 2009.01.20. 00:35:31

@rizla: roppant meglepő, hogy TE a barcelonában látod a potenciált, a Milanban meg nem.

rizla 2009.01.20. 00:38:22

látom nem értesz hispan. a milanban természetesen óriási potenciál van, mint klub, akármikor össze lehetne kapni őket. csak épp a tendencia nem arra utal, hogy a vezetőségük meg fogja tenni. a barcánál meg arra utalt. vágod?

Mr.AT 2009.01.20. 00:39:04

A magam részéről amúgy (csak hogy teljes legyen a kép a gazdasági szempontú elemzés kifejtése után) örülök, hogy Kaká maradt (ill. most úgy tűnik, hogy marad). Vele színesebb és minőségibb az olasz foci, s nekünk is nagyobb dicsőség lesz magunk mögé kényszeríteni a végelszámolásnál is a Milant. :-)

Jó éjt, urak.

rizla 2009.01.20. 00:39:43

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ez tiszta sor, hogy dobbantania kellett, de a döntés amit hozott arról, hogy hova menjen, tisztán pénz-alapú volt. miért pont a city? miért nem a chelsea? ott még az edző is brazil..

Hispan07 2009.01.20. 00:44:28

@rizla: vágom. de pontosan ezért fontos ez a Kaká dolog. mert végül úgy néz ki, nem adják el a 26 éves Kakát, aki /pill nem 'A' világ legjobbja, csak a világ 'egyik' legjobbja -és kitudja, hány év van még benne.

a Milan jelenleg a roppant sikeres közelmúltjának a rabja - de lassan Maldini, Seedorf, Inzaghi és a többiek gyk kihalnak a pályáról, és ha másnem, hát kényszeresen, de megindul az újra építés. és marhára nem mindegy, hogy az Kakával vagy Kaká nélkül történik meg. lásd: remek potenciál volt a Barcelonában, de vajon ugyanígy kijött volna-e belőle, ha Eto'o a nyáron eligazol, ahogy egész nyáron a levegőben lebegett.

rizla 2009.01.20. 00:50:19

@Hispan07: nyilván hülyeség lett volna eladnia a milannak kakát, de leginkább azért, mert ahogy berlusconiék mostanában produkálnak, nem tudták volna elkölteni azt a termérdek pénzt. viszont ha lenne valamiféle szuperklasszis csapatépítési koncepció, akkor én már rég eladtam volna.

"remek potenciál volt a Barcelonában, de vajon ugyanígy kijött volna-e belőle, ha Eto'o a nyáron eligazol, ahogy egész nyáron a levegőben lebegett."

tény, hogy kell a szer, de annyira azért a barca sem akarta elküldeni, és eto'o sem akart elmenni. az egy külön sztori volt. oda akarok kilyukadni, hogy ahol van jól kitalált szakmai koncepció, ott a sikerek determináltak. ahol meg az a koncepció, hogy "az öregek kihalnak a pályáról, és kénytelenek vagyunk új csapatot építeni", ott annyira nem. te sem csak akkor öltözöl át, amikor már leszakad rólad a ruha, vagy ha mégis, csak nem gondolod, hogy így fogsz becsajozni..

rizla 2009.01.20. 00:50:51

*tény, hogy kell a szerENCSE
:D

mann 2009.01.20. 00:56:26

@rizla: Robinhoért nem adta meg a Chelsea a Real által kért pénzt(asszem 36M-át kínáltak). Húzták az időt az átigazolási időszak végéig,hátha tudnak faragni az áron. Ekkor toppant be a City és ráígért a Chelseare. A brazil meg mindenképpen menni akart.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 00:57:47

@rizla: "miért pont a city? miért nem a chelsea? ott még az edző is brazil.. "

Mert a Madrid konkrétan nem volt hajlandó a Chelseanek eladni, legalábbis így tudom. Más opció meg nem nagyon volt. De ha lett is volna, akkor sem tudhatjuk biztosan, hogy csak a pénz motiválta volna. Olyan nehéz elképzelni, hogy egy addig szarba se vett játékosnak imponál, ha köré építenek egy csapatot, ahol ő lehet a legfontosabb, vagy akár az ezzel járó felelőség? (Hughes állítólag vele tárgyalja meg a transzferdöntéseket!). Vagy hogy ambicionálja, hogy egy középcsapatból nagy csapat legyen az ő vezérletével?

Hispan07 2009.01.20. 00:58:11

@rizla: a Milan most gyengébb pillanatait éli, tény. de azok az emberek, akik irányítják, az elmúlt húsz évben mindent megnyertek vele, ergo valamit biztos konyítanak a dologhoz. úgyhogy előbb utóbb újra felfelé ívelő szakasz jön.

egyébként pedig a milan helyzete most abból a szempontból egyedi, hogy egy sikeres csapat nagyjából egykorú, mára idősebb játékosokból állt össze. meg kell nézni az utóbbi évek többi sikeres csapatát - jellemzően mind fiatalabb volt, nem is jött elő ilyen drasztikusan a kiöregedés problémája. és nem is volt egyik sem ennyi ideig csúcson. a milan ezen generációjának törzse gyk 8 éve egyben van, hol van még ilyen?

rizla 2009.01.20. 01:01:54

mann, bedobás: oké, kösz, felvilágosultam, nem lovagolok tovább a robinho-témán. de azt akkor se mondja senki (csöncsön), hogy most ettől a kaká-igazolástól hal meg/halt volna meg a foci, és soha senki más nem hozott pénzügyi alapú döntést.
ha így nézem, akkor 120 millióért még tisztességesebb is eladni a legjobb játékosodat, mint szaros 70ért.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 01:02:39

„A szív győzedelmeskedett az ész felett. Minden Milan-szurkoló hálás lehet Silvio Berlusconi elnök úrnak, neki köszönhető, hogy nem a gazdasági érvek győztek. Nagy volt a kísértés, hiszen csillagászati összegről volt szó, de most már a bajnoki cím megszerzése a célunk." - Jézus fasza, ezt épp annak Berlusconinak a hű fegyverhordozója mondja, aki majd húsz éve kitalálta, a vegyünk-a-padra-is-aranylabdást módszert, ráadásul a legnagyobb korabeli vetélytárs Marseilles legnagyobb ászát Papint vette meg az akkori viszonyok között hasonlóan csillagászati összegért.

Azért I. 'Törvényhozó' Silvionak minden ráfér a pofájára. Mondjuk aki miniszterelnökként azzal kezdi, hogy módosítja a törvényeket, melyek alapján elítélték, az más gazemberségekre is képes. Biztos fáj neki, hogy az oroszok után most már az arabok is beleköpködnek a levesébe.

Félreértés ne essék, örülök, hogy Kaka maradt Milanban, de Berlusconi ettől sem lett nagyobb szememben, még ha PR-esei valóban szép munkát is végeztek.

Hispan07 2009.01.20. 01:07:08

@popp: nem is kell hogy szeresd Silviot, popp. ott vannak neked a derék Sensik ;) na jóccakát

rizla 2009.01.20. 01:07:14

@Hispan07: én nem azt mondtam, hogy nem konyítanak hozzá. de bele is fáradhattak éppenséggel. ha már szóbakerült a barca, ugye rijkaard szakértelmét is csak a félnótások vonták kétségbe két bajnoki, meg egy BL cím után, aztán mégsem működött tovább a dolog. ez van, a szerelem is elmúlik.

a felfeléívelő szakaszban egyetértek, ez törvényszerű. de gondolom egy milan-szurkolónak nem mindegy, hogy ez mikor kezdődik el. ez attól függ, hogy mikor kezdik már el rendesen újraépíteni a csapatot, és nem nagyon akaródznak egyelőre (lehet, hogy a 2007es BL-cím ebből a szempontból ártott a klubnak, bár az ilyen érveket sosem tartottam jónak). szóval lehet most már attól függ, hogy mikor cserélődik a vezetőség..

"nem is jött elő ilyen drasztikusan a kiöregedés problémája. és nem is volt egyik sem ennyi ideig csúcson. a milan ezen generációjának törzse gyk 8 éve egyben van, hol van még ilyen?"

hát az MU-ban vannak még ilyen arcok. csak SAF közben újított is folyamatosan, ezért nem szálltak ki a versenyből odahaza. ok, BL-t nem nyertek annyiszor, de érted.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 01:17:29

@Hispan07: Pedig az utóbbi időben azért akadnak furcsaságok a Milánnál. Az például szerintem nagyon káros, hogy Berlusconi, ha úgy érzi belszól az összeállításba legutóbb a Roma ellen az ő nyomására került be Bököm.

De a 2007-es Bl-döntőn is Gilát követelte Inzaghi helyett a csapatba. Szerencséje Ancelottinak, hogy épp Pippo góljaival nyertek. Aztán Carlot már nem látom elég elszántnak és erősnek, hogy ellen álljon a nyomásnak. Túl régóta van ott ragaszkodik, a kezdetben még újdonságnak számító szisztémájához és főleg a régi megszokott bútordarabjaihoz. Csakhogy a fiúk nem lettek fiatalabbak.

Szerintem Berlusconi és Galiani is elveszítette már mértéket, azóta mióta fölépítették (kétszer) a nagy Milant. Sacchi és Capello idején azért nemigen ugattak bele az összeállításba.

Hispan07 2009.01.20. 01:29:39

popp, te aztán igazán emlékezhetsz: számtalan plusz egyszer leírtam már, hogy roppant elégedetlen vagyok idén, egyaltalán nem tetszik a játékospolitika, és Ancelottit meg már rég elküldtem volna.

de szerintem a szurkoló: befelé kőkemény kritika - kifelé a mundér védelme. pláne aznap, amikor csak megtartottuk Kakát.

no, tényleg megyek, jóéjt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 01:46:36

@Hispan07: Persze-persze, ez jogos. csak leírtam hogy látom most a Milan helyzetét úgy, hogy Berlusconi ellenére szimpatizálok a csapattal. Carlo Ancelottit kifejezetten bírom és jó edzőnek tartom, csak azt látom, hogy elfáradt a kapcsolata a csapattal.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.20. 08:57:54

@calcio_di_rigore: buffon tárgyalásai igen jól álltak a milannal, aztán jött a kizárás, és neki (és igen, ő man!) nem fért bele az imidzsébe, hogy lelépjen. ezért maradt, ha marad a juve is, buffon most a milan kapusa.

(mielőtt még húú, meg jajj, ezt ő maga nyilatkozta, meg lehet keresni a 2007 márciusi fourfourtwo-ban.)

egyébként mrAT-val értek egyet, ennyi pénzért bárkit el kell engedni, mert egy klasszis kapus nem hoz annyit, mint a csapat összes többi lyukának betömködése (nem úgy, disznók).

nem is kellene egyébként nagyon sok játékos, csak egy labdaszerző, aki passzolni is tud, meg egy jobbszélső. mondanám a balhátvédet is, de a molinaro fanklub azonnal lesújtana.

manninger, adjuk meg, tökéletesen pótolja buffont, amit nem véd, azt buffon sem védené, a lazio elleni volt az első hivatalos potyája - ha meg azt nem kapja, bűnrossz 0-0-t látunk (nyilván nem örültem, de akkor is).

a juve minden gondját megoldaná egy játékos, ez az a poszt lenne, ahova calcio zanettit várta vissza, és valóban, vele jobb is a juve, még ha a lazio ellen fosul is játszott. ha oda lenne egy klasszis játékosa a juvénak, az óriásit lökne a csapaton, és ha ehhez az kell, hogy buffont eladjuk, akkor menjen.

Romanista 2009.01.20. 09:18:08

bár már kicsit off,de azért még beírhatónak találom,hogy
1. azok akik szerint De Rossi nem érdemli meg, egyszer kapjanak az élettől egy lehetőséget, hogy ezt a szemébe mondják.
2. Del Piero megérdemleten győzött és ezt nem is vitathatja senki,de amikor az Eb teljesítménnyel példáloztok De Rossival szemben akkor érdemes átgondolni hogy Del Piero milyet futott ott.
nade kb ennyit erről,nincs harag,a győzteseknek gratulálok

giacinto 2009.01.20. 09:34:34

1. huhh, megnyugodtam. nem hal meg a foci. tudok holnap is meccset nézni, meg hétvégén is, meg jövőhéten...

2. Hamsik 14 millióért? Lavezzi 16-ért? ezt még moggi sem tudná elintézni kezében 3 gépfegyverrel vazze. Szinte mozdithattalanok Nápolyból, legalább 25 milliót kéne fejenként letenni értük hogy elengedjék őket. ha nem többet.

rizla 2009.01.20. 09:43:02

engem még mindig érdekel, miért pont egy 100milliós transzfertől halna meg a foci (főleg, hogy közben mindenki úgy kezeli a természetessé vált 20-30milliós összegeket az ilyen fórumokon, mintha gyufaszálakkal pókerezne; vegyük meg ezt, vegyük meg azt). benito szívbaj nélkül túladna a kedvenc csapata világelső kapusán ennyiért, aztán örülne, hogy végre vettek pár értelmes játékost.
a man city közben leigazolja bellamyt valami 10 milla körüli összegért, kakát meg nyilvánosan tagadják, tételezzük már fel ilyen szintű üzletemberekről, hogy leesett nekik a tantusz. ha mindenkiért ötször annyit fizetnek, mint ami a reális piaci ára, akkor mindenki le fogja őket húzni, és a klub soha az életben nem lesz nyereséges, mert ennyit már képtelenség kitermelni egy triplázással, szuper mezeladásokkal sem. mert ugye venni meg nem 100ért fogják tőlük a játékosokat.. mindenki úgy beszél az arabokról, mintha infantilis gazdag hülyegyerekek lennének, aminek nem igazán látom alapját. ennyire egy üzletembernek sem lehet hobbi az elitfutballba fektetni, hogy leszarja az üzlet lényegét (ami a profit, még ha hosszútávú is).
annyi fog történni, hogy képesek lesznek kifizetni a legnagyobb - a piac által meghatározott!! - összeget is egy-egy játékosért (robinho 36 milla? tessék), de nem fognak becsődölni.

rizla 2009.01.20. 09:48:48

egyenlő anyagi feltételek amúgy már rég nincsenek a fociban. a bayern pl szabályosan monopol helyzetben van a bundesligában. szóval a foci vagy meghalt már rég, vagy nem fog soha.

krysal 2009.01.20. 09:58:36

(Zárójelben gratulálok Kakának a döntéséhez. Végre egy nem-hangember. Emberileg jeles. Leülhet.)

mickeyknox 2009.01.20. 09:58:58

@rizla:
"ennyire egy üzletembernek sem lehet hobbi az elitfutballba fektetni, hogy leszarja az üzlet lényegét "
a chelsea sem volt nyereséges, amióta abramovics megvette magának.
az arabokról meg hall az ember sokmindent, egy része nyilván hülyeség, de nagyszerűen tudják szórni a pénzt, ez biztos. nem gondolnám, hogy annak a reményében vették meg a city-t, hogy ha majd elfogy az olaj, ebből akarnának megélni :) akkor inkább műsziheteket építenének, mint dubai.
de az nyilvánvaló, hogy hülyeség lenne kakáért 120 millát adni, utána tényleg mindenkit csak dupla áron bírnának megvenni. pont úgy, ahogy a chelsea meg a real is drágábban kap meg valakit, mint amennyit ér.

giacinto 2009.01.20. 10:03:50

ha valakinek nem esett volna le, erős irónia volt a legutóbbi mondatomban, mármint hogy : "hurrá, nem halt meg a foci"

giacinto 2009.01.20. 10:05:24

eleve nem is értettem hogy miért halna meg? azért mert egyik csapat megvesz valakit egy másiktól? ugyanez zajlott eddig is. abramovics pénzétől is hogy félt mindenki, mégsem lett belőle semmi világvége.

rizla 2009.01.20. 10:08:03

"a chelsea sem volt nyereséges, amióta abramovics megvette magának." hosszútávon az lesz. bár tény, hogy elkezdte görgetni az adósságokat, az araboknak meg nem lesz ilyen gondjuk vélhetőleg. egyébként kösz, megragadtad a lényeget. miért MOST hal meg a foci, akkor már miért nem abramoviccsal? amúgy ahogy elkezdték halmozni a befutott, drága játékosokat, és murinho besokkolt, egyből visszaesett a telejsítményük. ergo pénzen nem lehet automatikusan sikereket venni (mert ugye minden jó játékost, és edzőt nem lehet megvenni a többiektől)

"az arabokról meg hall az ember sokmindent, egy része nyilván hülyeség, de nagyszerűen tudják szórni a pénzt, ez biztos."

nem vitás. de azért olyan szintű gazdasági harakirit, mint hogy mindenkit 100 millákért vegyenek, vélhetően nem fognak elkövetni. de ha el is követnének, az sem lenne a foci halála. ettől még nem nyernek meg automatikusan mindent. bár jobb eséllyel, mint mások, de hangsúlyozom: ez eddig is így volt.

rizla 2009.01.20. 10:10:45

@krysal: (Zárójelben gratulálok Kakának a döntéséhez. Végre egy nem-hangember. Emberileg jeles. Leülhet.)

1: kaká régen azt mondta, ha a milan el akarja adni, ő el fog menni. szeretne maradni, de ha a klubérdek mást kíván, akkor eladhatják.
2: berlusconi fújta le a bizniszt. de eleve az sem kizárt, hogy ő fújta fel. elég gyanús a dolog.

krysal 2009.01.20. 10:14:15

@rizla: Lehet, hogy igazad van. De 130milka 130 milka, ennyi még csokiból is sok, pláne, hogy Belrusconi egy fa....lap.

Így inkább dícsérem meg Kakát, aki nem csinált a nevéhez hasonlatos valakit magából, minthogy megmondóemberként a háttérben meghúzódó okokat lessem, és összeesküvés-elméleteket gyártsak. Persze ettől lehetek sekélyes, de tudod. Utolsó romantikus-életérzés:)

rizla 2009.01.20. 10:15:03

@giacinto: "abramovics pénzétől is hogy félt mindenki, mégsem lett belőle semmi világvége."

igen, egyetértek, ugyanezt mondom. miért PONT most? miért PONT 100milliónál? a határtalan pénzmennyiség csak annyit jelent, hogy vélhetően soha nem jutnak a leeds sorsára. ami persze szemétség, dehát eddig is kőkemény üzlet volt az elitsport, különösen a labdarúgás. kicsit rousseau-i gondolkodást vélek felfedezni: ennyi erővel az lenne csak igazságos (és nem a foci halála), ha mindenki ingyen igazolna oda, ahova akar, szüntessük meg a klub-játékos játékjoga közti tulajdonosi viszonyt. a modern rabszolgatartás ugye: DDDDD ne legyenek fizetések se, el kell törölni a profi futballt!

rizla 2009.01.20. 10:19:37

@krysal: én csak abban nem értek egyet, hogy szerinted kaká ettől segget csinált volna a szájából. nem lett volna semmi szégyen abban rá nézve, ha elmegy, figyelembevéve a korábbi nyilatkozatait.

az összeesküvés-elméletek gyártása megmondóemberként ha rám vonatkozott, akkor no comment. minimális összefüggéseket meglátni még nem összeesküvés-elmélet, ezt inkább absztrakt gondolkodásnak nevezném. remélem egyszer részed lesz ebben a számodra bizonyára transzcendens élményben.

mickeyknox 2009.01.20. 10:19:41

ez a "foci halála" dolog nem egészen világos nekem. a pénz nem okozhatja a foci halálát. egy sportág halála az, ha nem lehet tv-re vinni, vagy ha eltűnnek a szurkolók. ha nem lenne ennyi pénz benne, akkor se halna meg, csak olyan lenne, mint a kézilabda, meg a vízilabda, ami csak bizonyos országokat érdekel. az meg, hogy egy világklasszis játékos sok pénzért elmegy egy kisebb klubba, max néhány szurkoló életében okoz változást.

krysal 2009.01.20. 10:20:21

@rizla: Végre egyetértünk! Szabadság! Egyenlőség! Testvériség! Viva revolution!!

krysal 2009.01.20. 10:24:45

@rizla: Excuses á moi, nem szerettem volna, ha magadra veszed, te tényleg lehet így is olvasni a dolgot. Igazából arra utaltam, amit a tények mutatnak. (Nem ment el, egy akkora adag pénz hatására, amit meglátva a legtöben sírvafakadnak örömükben.+az ellenszenvem is adott Belruscónival szemben, eért esik nehezemre őt látni a dolgok mögött.)

Segget nem csinált volna a szájából, de ha csak egyszerűen "Mi elfogadtuk az ajánlatot, mert ez egy lehetőség neked, dönts, ahogy tetszik"-helyzet állt fenn, ahogyan azt lekommunikálták, akkor jár szerintem a kalapemelés.

Persze nem evidens, hogy igazam van.

rizla 2009.01.20. 10:32:57

a tények éppenséggel nem azt mutatják, hogy kaká döntött a dologról. berlusconi pedzegette hogy eladják, majd kijelentette, hogy nem, galliani erre jól kinyalta a seggét. kaká meg sem szólalt az ügyben.
a man city is csak egyszer: "nincs semmiféle 100milliós ajánlat, ez berlusconi találmánya". érdekes, hirtelen ilyen szégyellősek lettek az ajánlataikat illetően? ne feledd, hogy kicsoda berlusconi, egy minden hájjal megkent politikus.
ettől még ugyanúgy táplálhatsz romantikus érzelmeket kaká irányába, nyilvánvalóan nem nagyon érdekli egy bizonyos szint felett, hogy mennyit keres (már csak azért sem valószínű, mert amúgyis gazdag a családja).
(mondjuk ezekután elég nagy döbbenet lenne, ha bejelentené a city, hogy megvették kakát, végképp nem érteném a nyilatkozatokat)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.20. 10:34:14

Fogad velem valaki, hogy a "Szívemre hallgattam" Kaka nyáron a Bernabeuban fog mosolyogni, hogy kiskorom óta ide készültem?

krysal 2009.01.20. 10:35:34

(mondjuk ezekután elég nagy döbbenet lenne, ha bejelentené a city, hogy megvették kakát, végképp nem érteném a nyilatkozatokat)

...szinte látom a nemzetisport szalagcímét a felvetésedre: Fordult a kocka!

rizla 2009.01.20. 10:43:38

"A manchesterieknek világklasszis játékost még nem sikerült szerződtetniük (nem, Robinho eddigi európai teljesítménye alapján nem az, bármilyen tehetséges is…)"

a nemzetisport mostanában javul öntudatosságban, ami elvileg jópont, de ekkora faszságot azért nem kéne leírniuk

kroos 2009.01.20. 10:56:06

KRYSAL...ne már...ti adtatok zizukért meg figok ért 60-70 millákat.nektek lehet másnak nem mert az büntény?

kroos 2009.01.20. 11:06:43

braddpittnek sikerül hülyét csinálnia magábol..,,Olyan játékos nincs, aki a pénzre gondol a futball előtt.”"
akkor ö minek ment a galaxiba?????

slobodan 2009.01.20. 11:27:15

Fura lett volna, ha De Rossi kapott volna bármilyen díjat, egyszerűen vicc, hogy valaki esélyesnek tartotta.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 11:37:08

@kroos: "akkor ö minek ment a galaxiba????? "

a szédült tyúk (eufemizmus) nője miatt, jelentős részben, szerintem.

mickeyknox 2009.01.20. 11:40:22

@kroos: háttudod, népszerűsíteni a focit az újvilágban!

kroos 2009.01.20. 11:44:24

@mickeyknox: aha..akkor ez egy küldetés tul. képpen...és semmi köze ahhoz az 500 milliohoz amit kap ezért.

Romanista 2009.01.20. 12:05:02

@kroos: Kap érte pénzt?? én meg már asszitem hogy jó keresztény módjára vizen és kenyéren él és népszerüsít.

kroos 2009.01.20. 12:37:47

azért némi kis párhuzam csak van.a pénzen kivül is.szakmailag visszalépés a city,mert nem játszhat a Bl-ben,és lehet jövöre se,meg azután se.ezt nem kompenzálja a pénz (a klubhüséget most haddjuk).
a galaxi mégnagyobb visszalépés mert még a bajnokság is gyenge de becks mégis bevállalta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 12:38:38

@slobodan: Azokhoz fellebbez, akik jelölték a díjra De Rossit ;-)!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 12:41:06

@kroos: Mondjuk ide nekünk egy olyan gyenge bajnokságot, mint amilyenben a Galaxi játszik.

calcio_di_rigore 2009.01.20. 12:46:31

@_benito: Igen, többször elmondta, hogy gondolkodott a klubváltáson. Bár megszívta volna, mert Moggi nem adja a Milannak, ez is biztos. Egy Inzaghi még belefért, egy Buffon nem. Mondjuk arról, hogy tárgyalásokig is eljutottak volna, sehol sem hallottam.
De teljesen mindegy, mert azóta történt egy's más, már nem 2006-ot írunk. És vannak sokkal fontosabb dolgok egy csapat életében, mint a lyukak betömködése.
Akik ezt nem értik, azok nem látják a Kaka-saga lényegét sem.

Count Adyn 2009.01.20. 13:02:08

Egyébként meg a focicsapat-építés zsebkönyve is úgy kezdődik, hogy végy egy jó kapust:)

Tika_ 2009.01.20. 13:50:51

Azért a különbségeket se feledjük…

@rizla: Azért most hal meg a football, mert most van _új tulajdonos_, egy _kismúltú csapatnál_, aki a _jelenlegi árak 2-szeresét_ kínálja (lásd Torres nyilatkozatát a témában). A Zidane-transzfer picit más volt, mert az ő új csapata enyhén szólva nagyobb múltú és szebb reményű …
(Szerintem akkor is költségvetési sapkát a focikluboknak!!!)

mickeyknox: a sport elsődlegesen a magam és versenytársaim legyőzéséről szól, nemde? ;) A szurkolók csak másodlagos, a tévé (szurkolók és pénz) csak harmadlagos, a pénz meg csak negyedleges :))).

Számomra úgy tűnt, hogy Kaká nem _elmegy_, hanem _eladják_ (vulgarizálva: mert a klub számára ez tuti üzlet).
Kakánál személyesen – egy kivételével – minden érv a maradás mellett szól (kivétel: klubhűség – ha ez a klub érdeke, akkor…).
rizla, azért ha ez AKKORA nagy kamu lenne, akkor miért csak egyetlen közleményben cáfolják az arabok?..
@kroos, Becks csak azt mondta, hogy a foci a pénz előtt van. Azt nem, hogy semmi nincs a foci előtt :). Esetében mondjuk a család, konkrétan a felesége (akit lehet utálni, de Becks valsz. nem így érez :)).
Beckhamet Capello kirakta a Madridból (emléxünk, ahogy a lelátóról nézi a meccset), már 30 fölött volt, és az asszony Hollywoodra vágyott. Nekem pont szimpatikus volt, hogy visszajátszotta magát, aztán mégsem lépett vissza az LA-tól.
Sevát sem értem miért kell fikázni: világosan megmondta, hogy azért megy, mert szeretné beszélni a nyelvet, amit a kislánya…
Robinho még mindig csak ígéret (ok, Copa America gólkirály és asszem MVP, de ez ua-t bizonyítja: Európában mit tett le?), aki tudtommal nem volt alapember Madridban, és a szurkolókat is megosztotta.
(Kaká meg alapember, a jövőben is az, a szurkolók egyik kedvence, csúcsra ért játékos (Aranylabda, BL MVP), aki még mindig fiatal, van néhány jó év előtte)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 14:01:56

@Tika_: A Man City múltja semmivel sem lebecsülendőbb, mint a Chelsea-é volt, mikor Abra megvette. Kétszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes, KEK-győztes és kétszeres Liga-kupa győztes. Az igaz, hogy ezek jórészét a hatvanas-hetvenes években szerezték és utoljára 1976-ban emeltek magasba trófeát.

Félreértés ne essék, nekem sem tetszenek a futball biznisz tendenciái, de értsd már meg, nem az arabok kezdték ezt, ők csak beszállnak most egy nagyságrenddel több pénzzel. A foci haláláról beszélni meg patetikus túlzás. De én is örülök, hogy a Milan végül megtartotta Kakát.

rizla 2009.01.20. 14:10:02

"Robinho még mindig csak ígéret (ok, Copa America gólkirály és asszem MVP, de ez ua-t bizonyítja: Európában mit tett le?), aki tudtommal nem volt alapember Madridban, és a szurkolókat is megosztotta."

robinho egy szétesett klubba érkezett, ott nehéz produkálni. az utolsó két évben (amikor bajnokságot nyertek), abszolút alapemberré érett. a szurkolókat max az átigazolása osztotta meg, de az sem abban, hogy menjen vagy maradjon (minden madridista egyöntetűen állítja, hogy állatság volt eladni), hanem hogy ki a nagyobb seggfej, calderonék vagy ő.

Hispan07 2009.01.20. 14:19:05

@csizsikpizsik: fogadok veled - nem fog.

@rizla: Robinho szerintem sem klasszis , 'csak' egy nagyon jó játékos.

calcio_di_rigore 2009.01.20. 14:20:47

@Tika_: "Sevát sem értem miért kell fikázni: világosan megmondta, hogy azért megy, mert szeretné beszélni a nyelvet, amit a kislánya…"

LOL

Romanista 2009.01.20. 14:32:51

@calcio_di_rigore: @Tika_: "Sevát sem értem miért kell fikázni: világosan megmondta, hogy azért megy, mert szeretné beszélni a nyelvet, amit a kislánya…"

még jó/ kár hogy nem győri akcentussal beszéli a lánya a magyart, akkor lehet az ETO-ban köt ki.

krysal 2009.01.20. 14:54:48

@kroos: Nyilván a két csapat között van NÉMI különbség. Ahogy a Milanét is, úgy a Real Madrid mezét is (ha hiszed, ha nem) megtisztelés viselni még egy ilyen játékosnak is.

A Citybe való távozása CSAK a pénz miatt valósult volna meg - sportérdek óne. Vili?

mickeyknox 2009.01.20. 14:56:58

@Tika_:
"a sport elsődlegesen a magam és versenytársaim legyőzéséről szól, nemde"
az a tömegsport :D
a profi sport nem erről szól

kroos 2009.01.20. 15:34:03

@krysal: NEM!!!!
ha ti igazoltok 70 mill. ért az magsztos sportérdek.ha más akkor az csak a pénzröl szól.
ez nálatok leginkább bekem leigazolásánál látszott..meg se volt a helye a csapatban de már az árát behozta a mezeladásokból.sportérdek-lol.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 15:35:07

@popp: "A Man City múltja semmivel sem lebecsülendőbb, mint a Chelsea-é volt, mikor Abra megvette."

Eredmények tekintetében még akár igazad is lehet, ugyanakkor a Chelsea mindig is (főleg persze '60-as-'70-es évek) glamour-klub volt; filmsztárok, modellek meg a londoni high-life csapata. Szóval az ő imidzsükbe ez a váltás inkább belefért, mint a Citeh esetében.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 15:50:55

@krysal: szerintem minden csapat mezét megtiszteltetés viselni, amelyik annyira becsül, hogy tíz milliókat áldoz rád és melyek szurkolóinak tízezrei rajonganak érted, nótákat költenek rólad. Megint vissza értünk oda, hogy éljen a status quo. Nem szeretem az efféle futball elitizmust. Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy egy Real drukker így gondolkodik.

mickeyknox 2009.01.20. 16:08:42

a chelsea nem egy munkáscsapat volt sokáig?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 16:46:13

"tény, hogy kell a szer"

Azt hittem már, hogy rizla tud valamit; de aztán egy kommenttel később ki is ábrándított, hogy csak elütés volt. :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 17:02:55

@mickeyknox: a foci általában a prolik sportja volt Angliában. viszont Kensingtonban/Chelseaben azért nem a munkásszállók dominálnak. voltak persze munkásosztály-beli szurkolóik, de az "arisztokratikus kékek" kifejezés, bármilyen idiótán hangzik, valahol azért találó.

Lencse. 2009.01.20. 17:21:25

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Amikor (2-3 éve) olvastam a Focilázat, csodálkoztam is, hogy a hatvanas évek végén az Arsenal volt a favágó csapat, a Chelsea pedig az elegáns, attraktív foci szimbóluma, nehéz volt ezt elképzelni a Wenger-Mourinho érában. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.20. 17:43:44

@Lencse.: úgy-úgy. egyébként nemrég szert tettem a Focilázra (angolul) Microsoft Reader formátumban, mindössze 320 kb, ha valakit érdekel, közkinccsé tehetem. hardcore Hornby-fanoknak hozzácsaphatom a High Fidelityt, az About a Boyt meg a How to Be Goodot is.

kroos 2009.01.20. 17:53:23

@Lencse.: meg a 80-as években is,söt egyesek szerint a boring-boring arsenal-nak csak wenger vetett véget.

Lencse. 2009.01.20. 17:59:39

@kroos: Én akkor még nem néztem angol focit (meg igazából semmilyet), de Arséne érkezésénél azért már ott volt egy Dennis Bergkamp nevű rögbijátékos. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.20. 18:41:25

Azért a Merson-Ian Wright-féle Arsenal amely KEK-et is nyert a kilencvenesek közepén már nem volt olyan unalmas.

De röppenjünk vissza Olaszországba, lehet, hogy már a holnapi Inter elleni kupameccsen is játszhat Totti!

kavics30 2009.01.20. 19:51:21

@Lencse.: Bergi miatt szerintem Imici egy sört fog neked felajánlani:) szerintem elfogadhatod:)

kukonyalori 2009.01.20. 20:32:40

@popp: Én aszondom ne játszon, és a Napoli ellen is csak, ha nagyon muszály . Kezdőként meg semmi képpen. Nem szeretném, ha három hét múlva megen lesérülne, oszt megen ki kéne hagyni egy hónapot vagy többet.

Klárensz 2009.01.20. 20:49:32

@kroos:
Beckham szempontjából fontos, hogy edzésben legyen, mert az USA-ban hosszú szünet van, Milánó kitűnő hely az edzésre, itt a sportérdek.
A Milan meg kapott egy jónak számító játékost (még ha nincs is helye a csapatban, úgysem marad sokáig) meg egy rakás pénzt, nem tudom ezt a kombót ki utasítani vissza és milyen alapon.

Gazdasági érdek és sportérdek nem feltétlenül zárja ki egymást, Kaká esetében például pont igen, de nagyon ritka az ilyen.

kroos 2009.01.20. 20:50:40

@Klárensz: nekem nem azzal van bajom hogy vissza akar jönni....

Lencse. 2009.01.20. 23:52:27

@kavics30: Hát ha minden alkalomért kapok egy sört, amikor Dennist a nagy mágusok közé soroltam, annak komoly rehab lesz a vége. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.20. 23:59:18

@Lencse.:
There's only one Dennis Bergkamp,
There's only one Dennis Bergkamp,
Walking along,
Singing this song,
Walking in a Bergkamp Wonderland.

jár a sör :)

Lencse. 2009.01.21. 10:01:25

@imici77: Ezzel megöltük az olasz focit. :)
süti beállítások módosítása