Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 18. giornata

2009.01.10. 13:27 _benito

David Beckhamben gazdag Serie A-hétvégét kívánunk a boldog újév és a minden más jó mellé, ami egyben azt is bizonyítja, hogy nem tűnt el az olasz futball az NST-ről, csak áldozatul esett egy időre néhány más dolognak. A 18. forduló simának ígérkezik, nagy meglepetésekre mi magunk sem számítunk, érdekes meccsekre annál inkább. Az ilyen kéthetes szünetek általában nem tesznek jót a csapatok formájának, mi is kíváncsian várjuk, ki hol folytatja, amit karácsony előtt abbahagyott, ugyanakkor kispolgári ízlésünk legfőbb bizonyítékaként nagyon várjuk, hogy tétmeccsen is lássuk a világ legjobb szélsőjét a Serie A-ban. Kezdőként nem fogjuk, az már kiderült.

Roma-Milan 2-2
Nem is indulhatna jobban 2009, mint a tottitlanított farkasok és a beckhamtelenített ördögök rangadójával, amelynek annyit tétje van, hogy felsorolni is fárasztó lenne. Az biztos, hogy a Romából jobban fog hiányozni a kapitány, mint Becksi a Milanból, hiszen míg utóbbinak igazából helye sincs a csapatban, addig előbbinek nagyon komoly része volt abban, hogy a farkasok úgy-ahogy összekapták magukat.
Egyikük felállását sem nagy cucc eltalálni, némileg kényszerpályán mozognak mindketten, a Milannál egyedül a center kiléte kérdéses (a Gazzetta Patót tippeli, szerintünk Inzaghi), a Romában pedig az a kérdés, hogy Aquilani tud-e már egy egész meccset vállalni, vagy Perrottának kell visszalépnie egy sorral - ahol legalább nem jönnek elő olyan fájdalmasan a hiányosságai. A vendégeknél a Flamini-Pirlo-Seedorf tengely képességeit tekintve akár a világ legjobbja is lehetne, csak éppen nem az, ahogy a Kaká, Ronaldinho – Akárki hármas is egy sztárcsapat támadósora, csak éppen a Milan jelenleg messze nem az. Annyira ugyanis nem jók, hogy ne adják oda az ellenfélnek a labdát, ha pedig az ellenfélnél van, azt ezzel a csapattal nagyon nehéz lesz visszaszerezni, és még ennél is nagyobb gond, hogy védekezni is illene, ez pedig ennek a Milannak nagyon nem megy.
Tottival simán hazai lenne, de Vucinic (vagy Montella?) is elég lehet a Kaladze-Maldini kettős ellen, különösen, ha Menez úgy játszik, mint 2008 végén. Szerintünk már ennyi is elég ahhoz, hogy Julio Baptistát kiszorítsa, a nyaktalan brazil abból a spanyol gólkirályi címből él ki tudja már, mióta, ha a fiatal francia állandósítani tudja jó formáját, pont akkora erőssége lehet csapatának, mint azt a braziltól várták.
Az eddigiekből kiderülhetett, hogy igazából jelenlegi felállásában a Romát tartanánk erősebbnek, így némileg meglepő lehet, hogy mégis döntetlent tippeltünk, ennek oka nem más, mint Totti, aki nélkül egyszerűen nincs Roma. Kikapni csak akkor fognak, ha a Milan braziljainak lábába egyszerre feszül bele a szamba, de erre eddig hiába vártunk, és bár nem tudjuk, mit zabálnak a Copa Cabanán bejgli helyett, de lefogadjuk, hogy Ronaldinho bendőjén nyomot hagyott.

Inter-Cagliari 3-0
A főhajtás mindenképpen jár a Cagliarinak, amiért az első fordulók gyalázatos szereplése után ma már a középmezőnyben találjuk az Isolanit, de a bajnok otthonában még középhátvédjeikkel sem lenne sok esélyük, Bianco és Lopez nélkül pedig tök mindegy, mit talál ki Mourinho, simán nyerni fog az Inter.

Juventus-Siena 2-0
Ez úgy szokott lenni, hogy mikor kinek kell jobban. Most annyiból más a helyzet, hogy a három gyufából érkező Sienának jobban kellene, de ezt nem passzolhatja le a Juve, mert az Inter ízekre szedi a szardíniaiakat, a kilenc pont pedig szinte behozhatatlan. Hiába épülgetnek a sérültek, egyikük sem kezd.

Udinese-Sampdoria 2-1
A hazaiak telivér csődörként kezdték a szezont, amiből előbb fülbillegető csacsivá, majd koszlott gebévé változtak, a vendégek pedig ellentétes utat jártak be, de még csak a csacsi-fázisnál tartanak, így ha az udineiek nem csapják meg őket, a genovaiak pontszámban befoghatják őket.

Fiorentina-Lecce 2-0
Előzés lesz a dobogón, csak hogy már a szezon felénél előjöjjön a tavalyi végét kísértő Milan-Fiorentina kisördög. A liláknak szemernyi gondot sem szabad, hogy a legjobb kieső (átvitt és szó szerint) Lecce okozzon, hiszen a Salentini alig lő gólt, és idegenben eddig összesen négy pont került a szákba. Montolivo eltiltása okozhatna gondot, de nem fog (nem Donadel csillogó játéka miatt, az durvaélet).

Reggina-Lazio 1-1
Kell egy meglepetés, ez ráadásul nem is mondható komolynak, hiszen Pillonnal jól kezdett a Granillo, a Lazio ellen pedig visszatérhet Corradi (akinek lehet, hogy az utolsó meccse lesz ez délen), a rómaiak pedig legutóbbi három idegenbeli meccsüket nem tudták megnyerni. A vendégek bevetnek mindenkit, de az utolsó előtti helyről elmozdulni nagyobb motiváció, mint a hetedikről feljönni a hatodikra.

Napoli-Catania 3-0
Ugyan az utolsó 2008-as meccsét elbukta a Napoli a Torino ellen, de a szicíliaiak ellen már újra számíthatnak Lavezzire és Hamsikra, akik közül különösen El Pochónak van miért hajtania, mert több komoly csapatnál is masszív összegeket tesznek félre, hogy elcsábítsák. A Catania már szinte bennmaradt, ami szerencséjükre nem az ilyen meccseken múlik.

Palermo-Atalanta 2-2
Nem az Atalanta élén érkező Del Neri a Serie A egyetlen olyan edzője, akit már kivágtak Palermóból, de eggyel többen lesznek, ha a Rosanero nem tudja megverni a bergamóiakat. Miccoli hiába van jó formában, a vendégek annyira eltökéltek, hogy két csatárral támadnak, akik közül az egyik az ingyenmunkás Vieri lesz.

Genoa-Torino 3-1
Az eredménynél sokkal fontosabb (nem nekünk, mindkét csapatnak!), hogy a januári átigazolási időszakban ki tudja megtartani értékeit. A hazaiak Militóért aggódhatnak, akit boldog-boldogtalan szívesen látna, az Arsenal pedig a hírek szerint lemond Arsavinról, és frontális támadást indít Rosináért, akivel szerintünk igencsak jó vásárt csinálna.

Bologna-Chievo 2-0
Szép, szép ez a „veretlenek vagyunk Mihajloviccsal”, de sokkal szebb lenne nem egyetlen pontra állni a kiesőzónától, márpedig a Bologna pont ennyire van a Leccétől. A Chievo meg ötre, csak alulról, úgyhogy ha bármit is komolyan gondolnak idén, akkor a Bolognától nem szabad kikapniuk még idegenben sem.

317 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr58869067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.12. 09:09:47

@Great Cornholio: először mi is potyának láttuk kicsit, de volt egy kameraállás, ahonnan látszott, hogy ezt sehogy nem érhette volna el.

rohadt jó kis meccs volt, és végre úgy tudtam nézni egy ilyet, hogy nem drukkoltam senkinek.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.12. 09:16:56

@_benito:
én utoljára így a 90-es vb-döntőn jártam

ja, az nem volt jó meccs.

sporttárs 2009.01.12. 09:20:48

Jó volt nagyon az esti meccs, olasz fociban ritkán éri olyan élmény az embert, hogy az első gól után ne tudná megjósolni a végkifejletet. :)) Vucsinics-Pato 2-2, zseniális gólokban 1-1, mindenhogy reális az iksz.

A Juvén bealudtam, a gól után mondtam az asszonynak, kapcsoljon nyugodtan valami sorozatra vagy a Spektrumon nézzük a mozzarellák sejtnövekedéséről szóló izgi filmet, több lesz benne a fordulat, mint Torinóban, hát tényleg. :)))

giacinto 2009.01.12. 09:50:30

hát valóban nagyon nagy koncepció volt a világ legjobb szélsőjének leigazolása. nem gond hogy egyáltalán nem használ a milan szélsőket, plusz kinek adja be a meccsenkénti 5-6 zsugát? vicc.

A Roma hatalmas csalódás volt: ezt a milant, ilyen felállásban izekre kellett volna hogy szedjék. Letámadva őket már a középpályán, 1 gramm levegőt nem hagyni az alibikirályoknak és menni mint a mérgezett egerek előre.
Ehelyett épp a forditottját csinálták, behúzódtak... Úgy látszik nem látták a Palermo iskolajátékát a Hollywood FC ellen.

Klárensz 2009.01.12. 10:09:05

Beckham elég sokat és jól szerelt, na meg néha kihúzódott szélre de ezeknek nem volt semmi értelme, sokszor ő volt a második vkp Pirlo mellett, egyáltalán nem volt rossz, csak azért fölösleges kritizálni mert nem a tőle megszokott szerepben játszott.

kroos 2009.01.12. 10:34:09

,,nem a tőle megszokott szerepben játszott"madridban is ezt játszotta már.

Calogero 2009.01.12. 10:48:48

giacinto, be kell látni, hogy két Roma van. Az egyik Tottival egy bajnokesélyes, Bl-ben is nagyokat produkáló csapat, míg a másik Totti nélkül egy 4. helyért kűzdő, nagy csapatokat megverni képtelen brigád. Na ezért húzódtak be tegnap a saját térfelükre mindvégig, erre már Spalletti is rájött korábban..

giacinto 2009.01.12. 11:16:10

azon mondjuk nagyot nevettem, amikor Ancelotti cserélt: Dinho le (teljesen jogosan, semmit nem csinált) Ambrosini be, aki azonnal eladott egy labdát és 1 percen belül egyenlített a Roma :)) már annyiszor beváltak ezek a védekező cseréi hogy ihajj

Mr.AT 2009.01.12. 11:25:14

@_benito: Most nem azért, de mire fel ez a nagy nyüszítés? Bejglizabálás utáni első forduló, fél lábbal még mki otthon van, ráadásul -40 fok van kint - mit vársz, hogy széles vigyorral az arcán mindenki sarkazgat meg ollózik?

A meccset simán behúztuk, voltak helyzeteink, amiket most kihagytunk. (Ha pl. Amauri tiszta fejese bemegy, akkor 2:0, akkor máris elégedett lennél?) A Siénának esélye sem volt, mi meg annyit adtunk ki, amennyit kell - szerdán máris új forduló, nyilván senki nem akart meghalni a pályán.

A f*sznak kell állandóan gyalázkodni győztes meccsek után. Nyertünk, amivel máris hoztunk 2 pontot az Interen - ez az egy számít.

Titi120 2009.01.12. 11:28:54

Beckhamnek egyébként sokkal jobban feküdne a Milannal például a Bayern (még mielőtt félreértenénk: a legutolsó ember akit Münchenbe kívánnék).

Ott ugyanis lenne kinek osztogatni a kifliket a jobb oldalról, a Toni - Klose páros erre van kitalálva, az olasz gyakorlatilag fejesgóljaiból gólkirály lehetne.

De itt az egyméteres Patonak, és az ötévente gólt fejelő (de legalább akkor az Internek:) Ronaldinhonak aztán holt felesleges kanyarítgatnia a szélről.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 11:34:49

@giacinto: az Inter ellen meccsükből indultak ki ;-). És azért Kaka, Ronaldinho, Seedorf, Pato négyes nagyon veszélyes. Mi viszont a három legtechnikásabb szugásunk Totti, Menez és Aquilani alltunk föl, bár utóbbit behozhatta volna előbb is Spal.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 11:44:37

@_benito: Én nem tudok úgy végignézni egy meccset ,hogy egyiknek ne drukkoljak, legalább egy kicsit.

@Calogero: Ebben van valami persze egy kicsit túlzás, egy csúcsformába játszó Aqulani és Menez talán kitudná váltani a Capitanot és azt se feledd, hogy tavaly Totti nélkül kergettük meg az Intert.

A harmatgyenge szezon kezdetben persze szerepe volt Totti hiányának, de akkor a fél kezdőnk sérült volt, folyamatosan a fogalmatlan Lorianak kellett játszani középhátvédet Juan helyett.

kroos 2009.01.12. 11:52:08

nem drukkolni senkinek...hm...a mu-inter lesz nekem ilyen.

Asidotus 2009.01.12. 11:59:51

Tevezt meg kéne vennie a Juvénak a Menchestertől. Minek ül ottan? Torinóban játszhatna.

Itáliainagysándor 2009.01.12. 12:05:09

@Nűnű: Nem a Juéba való, amúgy meg esélye nem lenne bekerülni a kezdőbe;)

giacinto 2009.01.12. 12:06:23

szerdán nem lesz forduló, kupa meccse lesz a juvénak, az internek meg kedden. plussz a roma pótolja az elmaradt meccsét.

giacinto 2009.01.12. 12:07:09

végülis tök nagy szüksége van a juvénak egy újabb csatárra, legalább annyira, mint mondjuk egy kapusra :)

Asidotus 2009.01.12. 12:09:47

Én Tevezt Nedved helyére gondoltam, vagy Camoranesi helyére, az aktuális formájuk alapján mikor ki játszana.
Vagy rosszul emlékszem, mikor azt gondolom, hogy Tevez szélső játékos? Mert akkor visszavonom

kroos 2009.01.12. 12:15:12

a roma totti nélkül
www.youtube.com/watch?v=Aj7f3B1VCYM
az elejét tekerjétek át.

*Fata* 2009.01.12. 12:25:47

az ilyen Hollywood FC meg egyéb elmés faszságokat meg abba lehetne fejezni-vagy nem, viszont akkor a továbbiakban javasolnám a nemzetközilegimpotens Inter és a halálosanunalmas Juve kifejezéseket

neeskens 2009.01.12. 12:45:01

Én a Juvénak szurkolok, de osztom sporttárs véleményét,én is állandóan kapcsolgattam a NatGeo-ra, ahol egy óriásvaddisznóról szóló lebilincselő film ment. Ennyi elég is arról a meccsről.

Az esti meccsel kapcsolatban szerintem sem volt rossz Beckham, de ezeknek a kifliknek tényleg csak magas erőcsatárok mellett van értelme.
Totti meg rettentően hiányzott a Romából, Vucinic-csal együtt szétkapták volna a Milan védekezését. Ronaldinho első félidei játéka óriási csalódás volt, a második félidőben is rosszul játszott, de legalább hajtott. Kár volt lecserélni Ambrosinire.

neeskens 2009.01.12. 12:53:17

Tevez meg nem kell a Juvéba: Del Piero, Trezeguet, Iaquinta, Amauri mellé minek ötödik csatár. Egy ballábas klasszis kéne Nedved helyett, mellett. Sisokko viszont óriásit fejlődött Olaszországban, a Liverpoolban nekem esetlennek tűnt, mostanában szerintem hihetetlenül jól látszik. Sokat fut, minden párharcot megnyer és mostmár ügyesen osztogat is, még egy kicsit veszélyesebb lesz kapura és olyan lesz, mint Viera fénykorában.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 13:06:17

@*Fata*: csak nem elgurult a gyógyszer?

rexford 2009.01.12. 13:10:55

@neeskens:

Én egy egész csapat óriásvaddisznóról szóló filmet láttam szombat este. Az se volt rossz.

*Fata* 2009.01.12. 13:13:06

@popp: kérdésedre válaszolva: nem.
Értem én hogy megy itt az odamondogatás, de az nem úgy FER, hogy oda-vissza?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.12. 13:27:07

@Count Adyn: mást sem nagyon :)

@neeskens: szóról szóra egyetértek.

*Fata* 2009.01.12. 13:28:34

@popp: nem célom, csak a tisztánlátás végett.

/a Romara direkt nem mondtam semmit, de feljebb van egy videó... ;)

Mr.AT 2009.01.12. 14:02:47

@rexford: Nem akarom kritizálni senki életvitelét, de nektek szombat este nincs jobb dolgotok, mint óriásvaddisznók életéről szóló filmet nézni a NatGeo-n? :-) Innen már csak egy lépés a kockás lábmelegítő pléd, meg a macska az ölbe...

calcio_di_rigore 2009.01.12. 14:22:36

Ranieri: It Wasn’t The Best Juventus

Tényleg?:)

neeskens 2009.01.12. 14:30:38

Én azt írtam, hogy a vasárnap délutáni Juventus - Sienáról kapcsolgattam az óriásvaddisznóra.

Egyik sem zavarta túlságosan a vasárnap délutáni bambulás-szunyókálást.

neeskens 2009.01.12. 14:35:05

Ráadásul kurva nagy vaddisznó volt, három méter és 300 kiló, a végén kiderült házi és vaddisznók párosodásával született.
DelPiero góljáig becsszóra csak a meccset néztem, de utána már nem nagyon volt minek. Siena nekem úgy tűnt, soha nem rúg gólt, a Juve meg egyből takarékra tette magát. Tényleg egyedül Sisokkot láttam rendesen hajtani.

Itáliainagysándor 2009.01.12. 14:38:51

@*Fata*: Azért az a Juve - Milan nem volt olyan dög unalmas szerintem:D
Amúgy nyugi a Romások csak irigykednek, szerintem a pályamunkások felé is fizetési tartozása van a csapatnak:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.12. 14:55:25

@neeskens: Olyat én is láttam, csak azt Sissokonak hívják. :)
@*Fata*: Igazad van, az nem is FC hanem AC, tehát AC hollywood. :)

Titi120 2009.01.12. 14:55:35

Tényleg, De Ceglie miért nem játszott már megint ?

Itáliainagysándor 2009.01.12. 15:08:39

@Titi120: De játszott, Marchionni helyett ő jött be.

*Fata* 2009.01.12. 15:10:07

@Itáliainagysándor: nem is a Juvén múlott... :)

@Great Cornholio: fuck you bazmeg ;) /Kiss Ádám után szabadon

Itáliainagysándor 2009.01.12. 15:35:20

@*Fata*: Ja, persze, szerintem a Juve a tavalyi év egyik legszebb játékával nyert, de te minden bizonnyal máshogy látod ezek szerint.
Ahhoz, hogy egy csapat megnyerjen egy meccset futni kell a pályán, vagy legalábbis kéne, de a Milan sajnos ilyen bravúrokra azzal a fiatalokkal teletűzdelt csapatával nem képes:)

Amúgy jól mondod, mert ha a Juvén múlik nagyobb arányú győzelem is lehetett volna, vagy te bekötött szemmel nézted a meccset?

Titi120 2009.01.12. 15:39:29

@Itáliainagysándor:
Az lehet, én akkora már elaludtam. :)
De ahogy játszott a Milan ellen, simán kezdenie kellett volna.

Klárensz 2009.01.12. 15:44:31

Régen játszott már ilyen gólszegény meccset a Milan.

Mr.AT 2009.01.12. 15:45:59

@Titi120: Nálam De Ceglie olyan, mint anno Lombardo volt a 90es években. Mindig behozták a második félidő első harmadában, s rögtön tudott új lendületet hozni a csapatba az elfutásaival.

S jelenleg még jól is van így - De Ceglie még fiatal, nem kell nagy terhet rakni rá. Hadd szokja a felelősséget meg a sztárcsapat-játékosként pályára lépést. Hiába húzott le pár évet már kiscsapatokban, egész más pszichés érzés kiscsapat játékosaként a sok szürke egérrel együtt pályán lenni, mint egy nagycsapatban hétről hétre valami újat, váratlan húzni és érezni a szurkolói elvárásokat/nyomást.

_alerob 2009.01.12. 16:08:30

Ezt a "dögunalom" kifejezést a Juve meccsekre kikérem, mert az bekaphatja. A Milan ellen pl a Juve a legjobb formáját nyújtotta, és a szezonban az volt al egszebbb játék, és h a Juvén múlik, megtörénik a Seria A eggyik legnagyobb alázása. (boccs) Na tehát, nekem kifejezetten nem dögunalom egy Juve meccse, bevallom ez nem éppen egy élvezetes kategória volt, de nem ebből kéne kiindulni. Általában egész jól játszik a csapat. Az meg mindig is igaz votl a Juvéra, hogy pont annyit adnak ki magukból, amennyit kell. Egyébként nemtudom, nekem a szombati Inter meccs se volt sokkal jobb. De hát ez van

calcio_di_rigore 2009.01.12. 16:17:55

A Capello-féle csapatra is azt mondták, hogy dögunalmas. Általában akkor van ez amikor jönnek a győzelmek.

Majd amikor elkezdenek minket dicsérni, meg szimpatizálni a csapattal- na akkor biztos lehetsz benne hogy szopóágon vagyunk.:)

kroos 2009.01.12. 16:50:39

beckhamtöl mindenki el van ájulva hogy futott,meg hajtott...meg akart.....
mig pl seedorf 3 BL gyözelmével többet fut és ö pluszt is tud adni a játékba......

Klárensz 2009.01.12. 16:52:25

@kroos: ejj-ejj Seedorfnak 4 BL győzelme van

giacinto 2009.01.12. 17:47:18

A Gazzettától 6-ost kapott de náluk vanna játékosok akiket rendszeresen felfelé húznak, másokat meg állandóan le, akármit csinálnak. Beckhamről már kiderült hogy az elsőbe tartozik...

13 labdát adott el.

Mr.AT 2009.01.12. 17:55:55

@giacinto: Mondjuk nem a Beckham védelmében, mert egyrészt én sem szeretem, másrészt végképp nem értem, mit keres egy valódi center nélkül játszó csapatban, pláne a Milanban, de azt meg kell jegyezni, hogy az ő posztján viszonylag könnyű elszórni a labdákat.

Beadja, aztán vagy jó lesz, vagy nem. Nyilván egy középhátvéd a 3m-es oldalpasszaival nem fog ennyit eladni, 40 m-es távon viszont már nem ugyanez a műfaj. Mondjuk a 13 az nem kevés, ezzel együtt.

Klárensz 2009.01.12. 18:04:34

hol lehet megnézni az osztályzatokat?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.12. 18:24:54

Leszarom, hogy milyen szépen játszik a Juventus. Egy szurkolónak az a dolga, hogy kitartson a csapat mellett. Legyen az a Serie B-ben, vagy harcban a scudettóért a Serie A-ban. Aki parádéra vágyik, az menjen cirkuszba, vagy nézze a Barcát. A semleges szurkolókat sajnálom, de ezt a fogalmat amúgy sem tudom hova tenni.

Itáliainagysándor 2009.01.12. 18:39:39

Most csak rászálltak a Juvéra mert megyeget a szekér és minden fronton versenyben vagyunk, mindig ez volt amikor egy kicsit is ment a bianconerinek.
Szerintem teljesen felesleges odafigyelni, hogy ki mit mond, úgy is az eredmények lesznek a mérvadóak.

Most valóban nem volt egy parádés játék, de kétlem, hogy pont egy Siena ellen kéne parádézni, ha egy laza meccsel is lehet hozni, ráadásul messze még a finito. Azért azt hozzáteszem, hogy a Barca is megszenvedett tegnap.

A Bl-ben meg a jelenlegi formákat nézve szerintem most a Juvénak van a legkevesebb félnivalója. Ott megnézem, h a Roma meg az Inter, hogy fog parádézni, de sejteni lehet (sehogy).

Calogero 2009.01.12. 18:54:46

Seedorf szerintem a Milan legrosszabja volt. Jó 60 percig szinte csak rossz passzokat adott, a meccs végén meg 2 olyan helyzetet is kihagyott, amit ilyen szinten abszolut nem szokás. Beckhamet a szurkolók a Gazzettán 6,5-re értékelték, pedig az olaszoknál krikusabban nem sok nép áll a sztárok teljesítményéhez, ergo nem hiszem, h a Gazzetta annyira felfelé minősítené Beckhamet

rexford 2009.01.12. 18:59:23

@Mr.AT:

"Nem akarom kritizálni senki életvitelét, de nektek szombat este nincs jobb dolgotok, mint óriásvaddisznók életéről szóló filmet nézni a NatGeo-n? :-) Innen már csak egy lépés a kockás lábmelegítő pléd, meg a macska az ölbe..."

Brada, milyen juventino vagy te, hogy nem érted, miről beszélek?

Titi120 2009.01.12. 19:14:17

"Aki parádéra vágyik, az menjen cirkuszba, ..."

Na, nekem meg ezzel a hozzáállással van tele a tököm.
A futball ugyanúgy a szórakoztatóipar része, mint a cirkusz.
Ugyanazzal a céllal ülök le a Sport 1 elé vasárnap délután, mintha cirkuszt közvetítenének vagy szinházi előadást az m1-en pl.
Szórakozni akarok.
És ha a végén elégedetlenül állok fel, akkor igenis szóvátehetem, hogy ez egy fos volt, tetszik, nem tetszik.

Mintahogy azt is megjegyzem, hogy ez marha jó volt, köszönöm, jól szórakoztam, mint pl a Juve - Milan meccs után.

Klárensz 2009.01.12. 19:14:47

most már aztán valaki iderakhatna egy linket az értékelésekről, mert nem igazodok ki ezeken a kínai szövegeken :(

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.12. 19:27:19

Remélem, hogy a foci sosem lesz ugyanúgy a szórakoztatóipar része, mint a cirkusz, vagy mint Hollywood. Sokan szeretnék persze, de ez nem ugyanaz a műfaj.

Ha leülök megnézni a csapatom meccsét, vagy kimegyek miattuk a stadionba több ezer km-t utazva, az nekem nem szórakozás, hanem szenvedély, meg minimum 90 percnyi adrenalin-túltengés. Engem az nem kikapcsol, éppen ellenkezőleg. Én ma már nem tudok megnézni egy Barcelona-Real Madrid meccset - nincs érzelmi kötődésem egyik felé sem, nincs a csapatom szerinti érdek abban, hogy egyik vagy másik nyerjen. Lehet felőlem 7-7 a meccs végeredménye, Messi sarkazhat öt gólt, az a meccs nem az enyém, semmi közöm hozzá.

Titi120 2009.01.12. 20:01:33

"Én ma már nem tudok megnézni egy Barcelona-Real Madrid meccset - nincs érzelmi kötődésem egyik felé sem, nincs a csapatom szerinti érdek abban, hogy egyik vagy másik nyerjen. Lehet felőlem 7-7 a meccs végeredménye, Messi sarkazhat öt gólt, az a meccs nem az enyém, semmi közöm hozzá. "

Hát, ez érdekes, elfogadom, de én nagyon nem így vagyok "bekötve".

Nekem elsőszúmú szenvedélyem maga a foci, a játék, és csak utána jön ( s egyben azon belül) a kedvenc csapatom, csapataim eredményessége.

nasteey 2009.01.12. 20:07:08

@Itáliainagysándor: (Azért azt hozzáteszem, hogy a Barca is megszenvedett tegnap.) Na nem mintha túlzottan érdekelne a Seria A, vagy akár a Juve (bár inkább ők, mint az Inter :) ), de ezt a mondatot nem igazán tudom hova tenni. Az olasz posztokat és kommenteket sem sűrűn olvasom, szóval lehet itt általános a Juve utálat, mindenesetre ezek az 1-0 utáni fikkantások is érdekesek.

De a lényeg, amire reagálnék: a Barca ekkora etalon, hogy ha nekik nem megy, akkor a hétvégére felmentve mindenki a jó játék alól? :D Szóval szerintem egy kicsit értelmetlen ez a mondat, vagy csak nem tudom megfogni a lényegét. (a "gyengébb" Barcára meg nem térnék ki egy olasz posztban, még mindig várom a PD-posztot :) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.12. 20:28:23

@nasteey:

"(a "gyengébb" Barcára meg nem térnék ki egy olasz posztban, még mindig várom a PD-posztot :) )"

Sajnos, úgy látszik, hiába, így kénytelenek vagyunk szétoffolni az olasz/angol/német posztokat. :-(

Mivel nagyrészt a Roma-Milant néztem, a Barca-meccs nagy részét nem láttam élőben. Az utolsó félóra, illetve az összefoglaló alapján viszont szerintem ÓRIÁSIT JÁTSZOTT a Barca, és ezt komolyan mondom.

Megnézném akármelyik európai élklubot, amely egy a fonalat végre elkapó, hihetetlenül motivált kiesőjelölt ellen annak saját pályáján 2-1-ről úgy fordítja meg a meccset, hogy senkiben kétség sem merülhet föl: igazságosan.

Számomra ez talán még többet is ér, mint egy laza 6-0.

Itáliainagysándor 2009.01.12. 22:20:47

@nasteey: Hallod haver, ha visszaolvasnál akkor tudhatnád, hogy mire írtam, nem kell itt hepciáskodni amikor fogalmad sincs mire írtam...

És leszarom, hogy mit nézel!!!

BruceWayne 2009.01.12. 23:20:39

"Van már nekünk olyanunk is hogy Rém rendes család Budapesten. Hát úgy kellett ez már a magyar humornak mint egy falat kenyér..." a szerzőt nem lövöm le, de kb ez mondható el Beckham Milánóba igazolásáról is

halareaal 2009.01.12. 23:31:26

@dino vercotti:

jah, igazad van, ahogy calcionak is. és? senki nem mondta, h szégyenkeznie kéne a Juvénak és szurkolóinak a szezonban mutatott teljesítmény miatt (talán csak benito:)). nektek ez tetszik, oké, énis boldogabb lettem volna, ha a Madrid nyer odavissza olyan játékkal mint a Juve, de hogy a nem- vagy kevésbé elvakult Juve szurkolók miért ne fejezhetnék ki nemtetszésüket, azt nem értem, ettől még az ő szájukból jogos a kritika.

Mr.AT 2009.01.12. 23:46:35

@Nerazzurri: Nem csak te kedveled a Kőhalmit, Nera... :-)

_fá_ · http://www.langologitarok.hu 2009.01.13. 00:35:24

@dino vercotti: és akkor melyik cspathoz van közöd? mert a külföldiek kizárva.

kroos 2009.01.13. 07:50:54

persze hogy 4 BL gyözelme van seedorfnak..de ettöl még a futbaltörténelemben elfoglalt helye nem fogja megközeliteni a beckham-ét,aki ugye a világlegjobbszélsöje.

kroos 2009.01.13. 07:52:30

apropo világleggjobbszélsö---CR tegnap megkapta az év játékosa dijjat,az aranylabda mellé+az aranycipö mellé.

kroos 2009.01.13. 08:01:11

Ez a bravur egyedül ronaldonak sikerült 97-ben.
De Henry sem volt messze töle 2004-ben ha ö kapja az aranylabdát..én neki adtam volna akkor.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.13. 09:17:48

Csak Juve-szurkereknek! Buffon, Pessotto, Ferrara, Del Piero, Zambrotta énekel:))))
olaszforum.blog.hu/2009/01/13/battisti_trilla_9

kroos 2009.01.13. 12:16:52

Ez nagyon jó..dino de nekem is Mihajlovic az etalon..

_alerob 2009.01.13. 16:28:12

"beckhamtöl mindenki el van ájulva hogy futott,meg hajtott...meg akart.....
mig pl seedorf 3 BL gyözelmével többet fut és ö pluszt is tud adni a játékba......"

Seedorf egy óriási labdatemető volt, ezerszer többet lehet várni tőle. Meg hát már ő sem az igazi. Nagy vita volt év elején, hogy Seedorf vagy Ronaldinho, ki legyen a 10es meg ilyenek, szerintem ilyen alibijátékkal örülnék, ha csapatban vagyok. Több pluszt? mit néztél? te is natgeot? XDD

"a szerzőt nem lövöm le, de kb ez mondható el Beckham Milánóba igazolásáról is" akkor ez elmondható Flaminiről, Senderosról és Ronaldinhoról is.

Platini azt nyilatkozta nincs elájulva Alex szabadrugásaitól :) már neki is kezd elgurulni a gyógyszere?

Jah, valaki tud élvezetet találni abban. hogy eggyáltalán láthatja kedvenceit, vagy, hogy a pályán milyen párharcok dúlnak, a passszokban, a védésekben és nem csak a gólokban. Egyébként Amauri meg Alex elől gyakran olyat művel, ami akármelyik Joga reklámba beleillene. De hát őgyis olyan kritizál, aki nem látja a jót csak a rosszat.

giacinto 2009.01.13. 17:13:05

kroos! csalódtam benned! egy ex-interes hogy lehet az etalonod, őket gyűlölni kell mind, nem?

kroos 2009.01.13. 17:42:30

popp hol van?

ja hogy kikapott a roma...(no smile)

giacinto 2009.01.13. 18:12:44

kikapott? mondjuk egy ilyen milan elleni X felÉR egy vereséggel, valóban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.13. 18:25:36

Este csak az Inter meccset adják? Roma Samp nem lesz tv-ben?

BruceWayne 2009.01.13. 22:45:43

adja valami az Inter meccset?

BruceWayne 2009.01.13. 23:14:22

nem volt rossz ez a Zlatan gól :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 07:37:18

Scarpi volt tegnap a legjobb mi, kb 5x ütötte a félmagasan jövő labdát Inter játékos elé, akiken jót lehetett röhögni utána. :)

kroos 2009.01.14. 07:51:11

pont egy véleményes 11-es inter meccsen....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 07:53:16

@dino vercotti: Követelni fogják vissza Ibrát meg Vieirát is. :)

Ha az ügy 2005-el bezárult, akkor nem a 2006-os bajnoki címet kell elvenni, hanem az összes az előttit. :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 08:23:44

@Great Cornholio: még mielőtt nagyon rászállunk a korábbi scudettókra, szögezzük le, hogy 2004-re és 2005-re datálódnak a lehallgatások. Előtte meg ugye utoljára 2003-ban nyert a Juventus.

Ibrahimovicot és Vieirát nem síratja senki, bár jobban örülnék, ha előbbi mondjuk az IFK Göteborgban focizna. Vannak a Juvéban remek kis labdarúgók, fiatalok, olaszok, kötődnek a klubhoz. A jövő ezé a csapaté, persze Moratti számára ezek a fogalmak (jövő csapata, olaszok) nehezen értelmezhetők, ahogy már 95-től kezdve nehezen értette meg őket.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 09:18:59

@dino vercotti: Miért is erény ha olaszokkal van tele a csapat? Akkor a jövő az avellinoé, meg a Comoé mert gondolom ott sok az olasz :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 09:36:55

Nem, a jövő a tudatos utánpótlásképzésé. Amilyen a Juventusnál hosszú évekkel ezelőtt megindult. Persze Moratti eddig is és ezután is a másoktól ellopott pénzével erősítgeti a csapatot. Balotelli a tükörképe a mai Internek: ő a csapat legtöbbet emlegetett olasz tehetsége.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 09:50:13

@kroos: a Gazzetta 4-est adott ennek a bírónak a tegnapi ámokfutása miatt. Tizenegyes, kiállítás és egy elmaradt piros lap a Muntari nevű élőlénynek - a lap szerint. Nem baj, nem tűnik fel senkinek, úgyis kevesen nézik az Olasz Kupát.

kroos 2009.01.14. 09:55:14

@dino vercotti: ezekután én se fogom.
nem akartam korábban sem felhozni ezt a dolgot de sosem értettem hogy a 2006-os scudettot miért kellett elveni...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 10:08:35

@dino vercotti: Másoktól ellopott pénze LOL. Utánpótlásnevelésnek hívod, azt amikor megfenyegeted a játékost, hogy csakis a fiaddal szerződhet. LOL2.

Kroos a szabálytalanság egyértelmű volt (téged kivéve), valóban kétséges, hogy 11es volt-e elismerem, viszont nem azt kell nézni, hogy mikor kezd csúszni, hanem hogy mikor ér oda (nem láttam tisztán) ezért nem is ítélkezek.
Igen Muntari valóban megkaphatta volna a 2. sárgát, viszont az a csávó, aki hátulról becsúszva Jimenez combjára!! rúgott az pedig nálam egyből piros, és ez Muntari előtt volt. tehát igen a bíró hibázott ide is, oda is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 10:10:35

Még hozzátenném, hogy Adriano gólhelyzetben lépett (volna) ki, a piros egyértelmű (ha a Bayernnek ítélik, és nem, ha az internek ítélik)

kroos 2009.01.14. 10:20:12

@Great Cornholio: örülök hogy egyetértünk abban hogy a 11-es véleményes volt.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 10:27:00

@Great Cornholio: röhöghetsz Moratti pénzügyein, de ezzel jórészt csak a tájékozatlanságodat demonstrálod. Ajánlott olvasmány Beppe Grillo: "Senza Rubare" c. cikke.

A játékosfenyegetések kérdésében pedig tájékozódj a múltheti GEA ítéletben foglaltakból. Vagy ne írj hülyeségeket, mert ezzel megint csak a tájékozatlanságod hirdeted.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 10:42:17

@dino vercotti: Szerencse, hogy te mindent tudsz. Én pedig írok egy könyvet a Juve ügyeiről, az összes Interfan+ juve gyűlölő azt fogja mantrázni, akkor is hiteles lesz szerinted? Majd ha elítélik Morattit, akkor lesz bűnös, valahogy így szól a büntetőjog, addig ne replikázzál, hanem maradj csöndben.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.01.14. 10:48:34

@Great Cornholio: továbbra is mondom: ajánlott olvasmány a Juve-szurkolónak éppen nem minősíthető Beppe Grillo említett írása. És engedd meg, hogy azt írjak Morattiról, amit akarok. A cáfolat joga ott van a lehetőségek között. Én sem kérek senkit, hogy maradjon csöndben. Legfeljebb kiigazítom a hülyeségeiket.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 10:49:09

@kroos: Fenn vana neten az összefoglaló, nem volt tizi, viszont attól a kiállítás jogos volt. Adriano pedig sportszerűen nem rúgta be :), tehát igazából nincs min felháborodni. A Milan 4x ennyi ugyanilyen büntetőt kapott, amiról meg nem beszél senki.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 10:51:17

@dino vercotti: Rendben van ha kiigazod a hülyeségeimt, csak vedd észre a sajátjaidat is. Tudtommal a rágalmakat nem cáfolni kell hanem alátamsztani, amíg az olasz rendőrség, ügyészség nem tudja, addig az állításaid nem igazak, max pletykák, hiába olvasod bárki könyvét is.

kroos 2009.01.14. 11:02:25

@Great Cornholio: EZ AZ gc.Mindig ezt mondjátok..hogy a milan 11-esei..meg a juve is hány lesgólt lö...
1,ettöl még ti sem lesztek jobbak
2,ez akkor szerinted kit minösit?szerintem az egész olasz focit.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 11:10:49

@kroos: Nem arról van szó, hanem, hogy tévednek itt mindenkinek, a javára, de valahogy mindig csak az Interé felhozva, és mindenki felháborodik, amikor egy Interes megemlít más csapatokat is. nem értem mire ez a nagy péniszirigység ami itt folyik. Te állandóan azzal jössz, hogy megint ez meg az... Voltak tévedések az Inetr javára de a nagycsapatokat elnézve, messze nem az Inter vezet a téves ítéletek kedvező számával. Szerintem

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.14. 11:11:58

Egy-két létige hiányzik, gondoljátok bele. :)
süti beállítások módosítása