Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Feltaláltuk a spanyolacélt (megint)

2008.12.08. 14:36 donnelly

Négy meccset játszottak le, a Celtic kikapott, a Rangers parádézott, ami összesen négy fölötti gólátlagot jelentett. Az NST eközben számos kudarcot élt át: vasárnap legjobb góllövőnk, benito kolléga távollétében voltunk kénytelenek fejet hajtani a Major Unitednek, de már előtte megtudtuk, hogy nem értünk a metálzenéhez, hiszen egyszeri Tom Sawyeren nevelkedett rockrajongóként azt találtuk állítani, hogy a történelem két legjobb és legsikeresebb metálzenekara a Metallica és a Pantera (hogyan is juthatott eszünkbe ilyesmi?!), de ami leginkább szíven ütötte a szerkesztőséget az a megdöbbentő felismerés volt, hogy az SPL logója szar! Ezért elhatároztuk, hogy (nem) kicsit feldobjuk a posztot.

 Érdemes utánanézni ennek a színtérnek, ha olyan zenekarneveket szeretnénk olvasgatni, amiket még az életben nem halottunk (pl. Paraffin, a Glasgow Metal zászlóshajója), ahogyan annak is érdemes utánajárni a túloldalon, hogy miért maradt el két találkozó, hogyan esett nyolc gól az Ibroxban, illetve, hogy mit tolhat Boruc?

De először is zenei műveltségünkről. Egy kis magyarázat korábbi megállapításunkhoz:

 

 Most pedig lássuk, mi történt az SPL tizenhetedik fordulójában! A Motherwell-Hearts és a Kilmarnock-Aberdeen meccsek elmaradtak, ugyanis a pályák a fűtés és a lefedés ellenére is meg tudtak fagyni (illetve nem az egész pálya, de bőven elegendő része ahhoz, hogy balesetveszélyes legyen rajta a játék. Ezzel szemben láthattuk vasárnap azt is, hogyan kapaszkodnak a stoplik a mínusz nyolc fokos hidegben a Heinz Field gyepébe, de ez egy egészen más történet.) Mark McGhee (Well) a globális felmelegedés okozta klímaváltozási problémáktól beijedve már javasolta is a skandináv-rendszerű nyári bajnokság rendezését - ez esetben nekünk se kellene most skót posztokat írnunk, és foglalkozhatnánk a ciprusi bajnoksággal... Persze folyik a vizsgálat, és pontlevonásos büntetés várható, ugyanis a Skót Labdarúgó Szövetség (SFA) a nehéz gazdasági helyzetben nem szívesen kérne pénzt az amúgy sem dőzsölő kluboktól.

Az Ibrox Parkban a Rangers nem kért, hanem kivett három pontot a Hamilton kezéből, majd belenyomta szerencsétlen fejét a pulton várakozó tortába, és még csak azt se mondta, hogy "Aztán ne lássalak többet ezen a környéken!" A hazaiak igazából nagyon a szívükre vették, hogy Jamie McArthur már a második percben előnyhöz juttatta az Acciest, és addig rugdalták a bogyót Cerny kapujába, míg azok meg nem tanulták, hogy legközelebb ilyet nem csinálnak. A hétből Kris Boyd mindössze hármat vállalt, de azt legalább egyhuzamban, így lett 4-1 a hatvankettedik percre (Kenny Miller egyenlített a tizedikben), de mivel a másodikat tizenegyesből lőtte, és ennek a megítélése egy Canningnek felmutatott piros lappal esett egybe - ő ugyanezt eljátszotta a Celtic ellen is - a szerencsétlen vendégek több, mint fél órára emberhátrányba kerültek, és mivel a Gers fázott a mínusz hét fokban, és nem volt hajlandó visszavenni a tempóból, könnyedén tornászta fel hétre góljai számát Lafferty, Novo és Davis közreműködésével. A Hamiltonnak ez már kijárt, az a tizenegyedik hely, és mínusz tizenkettes gólküönbség túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. A Rangers támadószekciója így - Miller és Davis visszatérésével - sikeresen mutatott rá múltheti kitételünk okára: "Az Ally McCoist és az impotens támadójáték közötti viszony önmagában megérne egy posztot, de ezzel taktikai okokból várunk még, ugyanis szombaton az Accies látogat az Ibroxba..." RANGERS-HAMILTON 7-1.

Az Inverness tartja jó hazai formáját, ezúttal hármat szivattyúztak be a Dundee-tól a második félidőben, ami el is döntötte, azt hogy ki az úr Észak-Skóciában. Persze ebbe az Aberdeennek is lehetne némi beleszólása, főleg ha játszottak volna a hétvégén, de mivel nem léphettek pályára, a terroristák már nyolc ponttal állnak jobban, és beérték a szombaton szintén pihenő Hearts-ot. A Dundee jövőhéten a Rangers-t fogadja, és mi már most idegbetegek vagyunk, mert nem láthatjuk a találkozót. INVERNESS-DUNDEE 1-3.

A Falkirk Stadionban a játékosok gondosan ügyeltek saját maguk és egymás testi épségére az első félidőben, majd Hamilton fordulás előtt öt perccel bekövetkezett vezető találata a második félidőben már valódi küzdelemre késztette a feleket. Jackie McNamara az ötvenhetedik percben kiszállni kényszerült, miután beleszállt Hamiltonba, de ez nem nagyon zavarta a Kirköt, ugyanis hét perccel később (McBride két kapufáját követően) Steve Lovell kiegyenlített. Ezután viszont olyasvalami következett be, amire senki sem számított: Dennis Wyness gólt szerzett! A csatár már egy éve játszik St Mirrenben, és ez volt az első dugója... A volt Caley-támadó egyébként Andy Dorman szólójának köszönhette a gólszerzési lehetőséget, és azt, hogy a három pont birtokában szombaton a tizenegyedik helyről fogadhatják, és akár meg is előzhetik az Inverness-t, bár a tériszonyos hegylakókkal idegenben nem árt vigyázni. FALKIRK-ST MIRREN 1-2.

És végül essen pár szó a hét (meg az egész év) legnagyobb potyagóljáról, és a Celtic röpke negyed év után elszenvedett első bajnoki vereségéről. Illetve nézzünk inkább videót, mert ezt szavakkal nem igazán lehet leírni.¹

Akinek van elképzelése, netán információja arról, hogy Boruc milyen szeren van az utóbbi időben, vagy hogy egyáltalán mit szeretett volna csinálni Rankin lövésével, az kérjük, ossza meg velünk, mert tanácstalanok vagyunk. Igazából kapusposzttal kapcsolatban a Celticet ért legnagyobb tragédia John Thomson halála óta, hogy nem értékesítették lengyel ex-hálóőrüket, Artur Bohócot a nyáron annyi pénzért, amiből az egész magyar labdarúgást meg lehetne vásárolni megtoldva a jégkoronggal, és futná még néhány áfonyás muffinra is. Ezzel szemben az egész világ - rajtunk kívül - új igazolásokkal felérő sikerként könyvelte el Csörcsill (és McGeady) megtartását, de Artur barátunk hamarosan a Rangers elsőszámú csatárává fogja kinőni magát, ha így folytatja. Persze a vereségről nem csak egy játékos tehet, de Boruc teljesítménye ebben a bajnokságban legalábbis megmosolyogtató. A Hiberniané meg olykor figyelemre méltó, például mint ezen a vasárnapon, amikor gól nélkül hozták le a Szamarasz és Nakamura (meg a többiek) nélkül kezdő Celtic elleni katolikus derbit. Amúgy annyira tré a helyzet, hogy ismét mindhárom középső védő (McManus, Caldwell, Loovens) kezdett a fedezetsor közepén keletkezett lyukat befoltozandó, és annyira nem érezték a dolgot, hogy Rankint hagyták lőni ca. negyven méterről (micsoda fegyelmezetlenség!) - Boruc nyilván le is tolta őket, amiért nem léptek oda. De egy ilyet még be lehet nyelni, viszont a második előtt elkövetett kijövetelért a Gépész utcában egészmeccses kifütyülés, nálunk meg három napos ban jár. Maloney-nak nem nagyon ment, és rajta kívül más építész nem volt a kezdőben, McGeady meg továbbra is csak probálgatja visszanyerni formáját, így ez kettő-sima lett a hazaiaknak, vagyis a Gers botlása után a Celtic veresége bizonyítja, hogy a sérülések által hátráltatott élmenők idegenben bizony elkaphatóak idén, tehát mindenkinek lehet próbálkozni, kivéve persze a Hamiltonnak. HIBERNIAN-CELTIC 2-0.

1. 'This video is no longer available due to a copyright claim by Scottish Premier League' - hát köszönjük szépen, aki látta, az röhög, aki meg nem, az képzeljen el egy gurítást a kezdőkörből, amit Artúrka képtelen megfogni...

84 komment

Címkék: d metál videó skót boruc spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr31811088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 15:07:49

Ha a shrácokból képzett terroristák felnyomnák az egész teddy bear szállítmányt a tanaraknak, akkor legalább azt tudnám, kik a gólyák, de hogy mit tol Boruc... ez fogós kérdés.

Egyébként első :)

Romanista 2008.12.08. 15:09:09

akkor is bennmarad a Hamilton.(pá falkirk!)

A a hibs meg most megérdemelte, de lesz ez még igyse, kedvenc Celticem meg jobban tenné ha nyitná a buxát mert igy csak otthon lehet komolyan venni,ráadásul Nakamura az évvégén megy haza japánba.

Romanista 2008.12.08. 15:10:31

otthont értsd Kaledoniát,na megha anglusok jönnek a Parkba! 25év olé

Floorballer 2008.12.08. 15:12:27

Örömmel látom a kis metal introt:D Nálunk is gyakran élünk a zenei aláfestéssel:)

mickeyknox 2008.12.08. 15:15:15

donnelly, ezek után légyszíves minden spl posztba linkelj be 1-1 metallica és pantera videót, más posztokra rá se nézek :D

England win The Ashes! 2008.12.08. 16:05:20

Persze, hogy hülyeség! Kolosszális baromság (azért ki ne tiltsatok érte ;-) )! A történelem legnagyobb, legjobb, legsikeresebb, leglegebb metálegyüttese az Iron Maiden. De a két fentebbi videó nagyon ott van!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 16:07:38

Venglos mester, ha nem haragszik meg, a mi felosztásunk szerint a heavy metal egy másik kategória:)
Itt arról a csomagról volt szó, amit egykor "extrém metálnak" hívtak.

England win The Ashes! 2008.12.08. 16:10:37

Aha, így már vágom a témát! Akkor viszont Pantera rulez!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.08. 16:10:58

Én valahogy 7-8 éves koromban túlestem a metálmánián, azóta ilyen őszinte kőkemény zenéket csak akkor bírok hallgatni, ha van bennünk valami csavar. Ez pl. nálam mindent visz:

www.youtube.com/watch?v=s_4aGXTHo7w

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 17:06:09

Ezek argentínül énekelnek? (muhaha)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 17:06:51

Amúgy az Iron Maiden mióta őszinte és mióta kőkemény???;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.08. 18:00:28

"Amúgy az Iron Maiden mióta őszinte és mióta kőkemény???;)"

Látod, donelly, ezért kellett kiszállnom 8 évesen a metálból, mert már akkor sem tudtam ezt biztosan megítélni! A környezetem viszont igen őszinte és kőkemény volt, hatalmas volt rajtam a nyomás! Aztán egy alkalommal... szörnyű hibát vétettem... :(

poolfanati 2008.12.08. 18:11:37

én már meg se merek szólalni mert donnelly mindent jobban tud:D
ezért kérdezlek kedves donnelly(mellesleg végre egy nagyon fasza skót poszt:)) a metallicától a st. anger nem heavy metal?
és a nothing else matters az nekem valahogy nem metallica...
és bedobásnálnak igaza van a maiden is nagyon sikeres! magyarországon nincs olyan rocker/metáler akinek nincs maidenes pólója!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 18:29:07

A St Anger nem heavy, hanem fos:)
Ha valami, akkor talán sludge, de igazából az sem.

poolfanati 2008.12.08. 18:31:15

"A St Anger nem heavy, hanem fos:)"
a kettő nem zárja ki egymást!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 18:32:38

Akkor így írom: A St Anger nem azért szar, mert heavy, és nem sok köze van a heavy metalhoz úgy egyáltalán - pl. nincs egy db gitárszóló 75 perc alatt...

poolfanati 2008.12.08. 18:44:29

a st anger(a szám) szerintem nagyon jó kis szám, és én úgy tudom hogy a st anger az heavy metal.
mondjuk egy one-t meg se közelít, ami egy kurva jó szám, de még jobb feldolgozásai vannak: korn, apocalyptica

poolfanati 2008.12.08. 18:55:16

"mondjuk egy one-t"
ezt jól megaszontam:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 19:36:14

Ha már be kell valahova skatulyázni, akkor tuti, hogy nem heavy, bármennyire is ezt írja a wikipédia.

(A Kornos One-ra nem véletlenül nem reagálok...)

crouchy 2008.12.08. 20:37:21

na donnelly ez már aztán nyitókép:)

crouchy 2008.12.08. 20:40:22

Nah ez a Boruc sem gyenge:)

poolfanati 2008.12.08. 21:01:06

"(A Kornos One-ra nem véletlenül nem reagálok...)"
mi az fura egy kis basszusgitárt hallani vagy egy rendes énekhangot?:D
és amúgy tényleg így kell népszerűsíteni az északi focit: csajok és zene:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 21:55:40

poolfanati, mondjuk úgy, hogy így legalább lehet kommentelgetni ide is ;-).

crouchy 2008.12.08. 22:04:28

popp most miért kell leírni ezt a nyilvánvaló igazságot, miért kell itt rombolni az illúziót? Különben is most már legalább 4 komment szólt a fociról:)

mann 2008.12.08. 22:29:41

Akkor jövök ötödiknek :)
A Celtic és a Rangers a PL felé kacsingat. Lehet ebből valami?
Több pénz, több nehéz meccs. Logikusnak tűnik.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 23:09:50

Ehh, nálam a Metallica a Loaddal kinyírta magát. Az összes azelőtti anyagukat meszzemenően zseniálisnak tartom.

Itt persze megy a "vita" ízlésekről, ami fasság. De beszállok, mert nem veszi be a gyomrom, hogy milyen könnyen röpködnek itt a "világ legjobb" basszere, dobosa kijelentések, ráadásul középszerű zenészekre vonatkoztatva.

Szerintem azok, akik között eldőlhetne a világ legjobb dobosa cím (ha szigorúan csak a rockot nézzük, tehát a jazzdobosokat ki kell hagynom...), azok pár ligával feljebb játszanak, mint azok a poszterjancsik a Kornból, Soadból. Ők lehetnének esélyesek, a créme de la créme:

Tomas Haake (részemről a győztes)
Dave Lombardo
Danny Carey
Paul Bostaph
Flo Mournier
John Longstreth
George Kollias
Igor Cavalera
és esetleg Raymond Herrera, Nick Menza, valamint Vinnie Paul

A világ legjobb basszere (ismétcsak fájó kizárni a jazz-zenészeket, hiszen ennek a címnek a várományosa egyértelműen a jazz-ben keresendő) pedig szerintem valahol Flea-nál kezdődik (pedig rühellem a RHCP-t) és valahol Les Claypoolnál, valamint Matt Freemannél és Steve DiGiorgionál ér véget.

rizla 2008.12.08. 23:14:55

www.youtube.com/watch?v=QIGzywYO5aM

szeretne tomas haake ilyen groove-ot szerintem
: DDDDDDDDDDD

rizla 2008.12.08. 23:19:49

"A világ legjobb basszere (ismétcsak fájó kizárni a jazz-zenészeket, hiszen ennek a címnek a várományosa egyértelműen a jazz-ben keresendő)"

ja, csak kár, hogy a zenészeken kívül senkit sem érdekel a jazz LOL. biztos véletlen.

Cadaver!! 2008.12.08. 23:32:56

Épp ma van 4 éve, hogy a Pantera gitáristenét Dimebag Darrellt lelőtték egy koncerten. R.I.P. :(
www.youtube.com/watch?v=LTR-tePa0Bg
Ez a live performance, gyerekek.
A Metallica videója borzalmasan szar, 5 és fél perc után kikapcsoltam a francba. Az Orion az egyik kedvenc számom tőlük, de hihetetlen. hogy mennyire találomra játszák el.
Nálam top 5 dobos: Dave Lombardo, Pete Sandoval, Mike Portnoy, Igor Cavalera, az 5-en lehet vitatkozni. :)

SPL poszt csúcsot og dönteni. :D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.08. 23:34:10

"ja, csak kár, hogy a zenészeken kívül senkit sem érdekel a jazz LOL."

de hát ez hülyeség, de ne menjünk bele parttalan vitába.

a világ legjobb dobosa pedig Meg White! :p

Dr Zoidberg 2008.12.08. 23:38:09

Rizla, MUHHAHHAAAA, de remélem, azért tudod, ki az a Tomas Haake.
Az a kisfiú a videón a dobkészletével egy baszottul egyszerű semmit játszik, és azt is kissé pontatlanul, bárki hallhatja. De a groove az kurvára ott van, tényleg. Épp törölgetem a fost a bokámról. Sőt, mióta ezt a teljesen egyedi, utánozhatatlan, megfejthetetlenül bonyolult, mesterien kimunkált, ámde mégis valami hátborzongató módon fülbemászó groove-ot hallhattam/láthattam, azóta egyre nehezebben veszem a levegőt, és a libabőr sem akar elmúlni a tökeimről. Megváltoztattad az életem.
Dzsízöszkrájz, te KOMOLYAN egy ilyen fél lógetszit sem érő videóval jössz?????? ÁÁÁÁÁÁÁ!
Mondd, hogy vicceltél. Kérlek.

A véleményed a jazz-ről meg hát...öhm... Sajnálom, de a te bajod.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 23:39:43

Bedobás:
Ohhó, szóval te is egy White Stripes rajongó vagy? Üdv a "klubban"! Nagynagy kedvencem a White-pár. ;)

Floorballer 2008.12.08. 23:43:29

Ha már a legjobb dobos és basszer szóba jött, akor vegyük a szólógitárt is. Kezdem a licitet relatíve magasról: SLASH!

Dr Zoidberg 2008.12.08. 23:44:21

Cadaver:

Téényleg pont ma van? Asztakú. Akkor én most iszom Dimebagünk egészségére valami jó rövidet, de komolyan. Nyugodjon békében a hangos Dimebag! :(

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 23:46:20

Oyle még rá is zsújtasz netán?

rizla 2008.12.08. 23:56:25

oyle: tudom ki az a tomas haake, egy fárasztó zenekar dobosa. az a kisfiú, ellenben a videó címével, csak melegít, de már ezzel több muzikális élményt nyújt, mint a tekerőgép metalosok 90%-a.

floorballer: te nyertél.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 23:58:37

Floorballer:

Jajj, neee, az majdnem olyan kényes téma, mint a dobos!!! :)
Amúgy Slash nálam is ott a topban, de ő tényleg nem a technikája miatt (nem mintha gyenge volna, de vannak sokkal komolyabbak), hanem a dallamai, szerkezetei miatt, meg nagyon remekül bánik az energiákkal, ritka "érzelmes" szólói vannak.
Én mindenképp nevezném a Kerry King, Jeff Hannemann duót. Nameg Chuck Schuldinert és Fredrik Thorendalt. Plusz Jimi Hendrixet. Ezzel az absztrakt szólók legnagyobb mestereit talán ki is merítettük.
Klasszikusabb vizekre evezve pedig mindenképpen ott az élen Marty Friedman, Dave Murray és Ritchie Blackmore, de ez egy roppant hosszú lista is lehetne.
Aztán persze a virtuózok, Gary Moore, Joe Satriani, Steve Vai, ide is férne még pár név.
SZóval szerintem elég sokmindenkit be lehetne tenni a győzelmi urnába, oszt vakon húzni közülük.

rizla 2008.12.09. 00:05:41

ahogy steve vai, mint pozitív példa szóbakerül egy zenei beszélgetés során, onnantól kezdve komolyanvehetetlen az egész.

Dr Zoidberg 2008.12.09. 00:07:08

Írja ezt egy olyan ember, aki a Korn dobosát tartja az egyik legjobbnak. Sírva röhögök.

Dr Zoidberg 2008.12.09. 00:10:50

Steve Vai egyértelműen nevetséges, és valahol szánalmas is, persze, de ha mindent félretéve azt nézem, hogy milyen gitáros, hát be kell látni, hogy az egyik legjobb. Én sem szeretem, de nem is erről volt szó. Nem azért soroltam fel azokat a neveket, mert olyan rohadtul szeretem őket. Én Satrianit sem szeretem, sőt, Gary Moore is borzasztó irányokba ment el vénségére. De objektíve roppant komoly gitárosok.Zenész szemmel (füllel) nézem, és nem esztéta szemmel (füllel).

értelmetlen_nevű 2008.12.09. 00:10:51

Azért ez a ki a legjobb zenész a világon téma teljesen értelmetlen. Nem értem hogy hogy lehet az ízlésről vitatkozni (mondjuk Silviera említése a világ legjobb dobosa témában elég meredek szerintem :D).

Amúgy a kedvenc dobosom:
www.youtube.com/watch?v=0UxS6r49OlY

rizla 2008.12.09. 00:15:49

"Írja ezt egy olyan ember, aki a Korn dobosát tartja az egyik legjobbnak."

írtam ilyet valahol? idézd, kérlek.

Dr Zoidberg 2008.12.09. 00:16:08

Persze, hogy értelmetlen, Értelmetlen. Vannak bizonyos objektív szempontok, ami alapján le lehet fedni a hangszeres tudás megítélésének mondjuk 50%-át, de a másik fele az irtó szubjektív. Ízlésekről nem igazán értelmes vitatkozni, de egymás körbeszagolgatására alkalmas, plusz egy bizonyos határig szórakoztató. Rizla például tök vicces dolgokat művel, kár hogy ő komolyan gondolja ezeket a sületlenségeket.

rizla 2008.12.09. 00:20:00

várom az idézetet

Dr Zoidberg 2008.12.09. 00:20:36

Rizla:

"Idézd, kérlek." - hm, milyen kifinomult arrogancia. Nem baj, már az imént felvidítottál.
Nem, nem írtál ilyet, viszont utaltál rá azzal, hogy miközben a világ legjobb dobosáról ment a szó, te bedobtál egy Silviera linket, mellé egy megjegyzéssel, amivel afölé az arc fölé pozícionáltad, akit én tartottam volt a legjobbnak. Mi másra is következtethettem volna, mint arra, hogy neked ő ott van a legnagyobbak közt. Még Értelmetlennek is megszúrta a szemét. Ezek szerint félreértettünk téged.

Dr Zoidberg 2008.12.09. 00:21:46

"várom az idézetet" - miért is szeretnéd te most egy igazi seggfejnek mutatni magad?

rizla 2008.12.09. 00:23:22

"viszont utaltál rá azzal, hogy miközben a világ legjobb dobosáról ment a szó, te bedobtál egy Silviera linket"

arra dobtam be, hogy leposzterjancsiztál egy kiváló dobost.
igen, valóban félreértetted.

Dr Zoidberg 2008.12.09. 00:24:11

Nna, megyek, mostmá' tényleg iszom a jó Dimebagre, addig Rizla leírja még százszor, hogy "várom az idézetet", mert tudja, hogy rossz volt.

rizla 2008.12.09. 00:27:57

"miért is szeretnéd te most egy igazi seggfejnek mutatni magad?"

valaki idejön, és kapva kap az alkalmon, hogy gyermeteg izgalommal eljátsza egy fociblogon egy METALLICA és egy pantera videó kapcsán, hogy zeneileg szuperművelt, csak mert ismeri satrianit, meg steve vai-t, mint a világ legjobb gitárosait, meg pár alap metaldobost. ez az arrogancia nyilvánvalóan kiakaszt egy jóízlésű embert (engem).

amúgy vannak jók azok között akiket írtál, vinnie paulnak pl ha annyi agya lenne, mint amennyi tehetsége, valószínűleg önmaga is sértésnek venné, hogy ilyen herrerákkal szerepel egy listán.

értelmetlen_nevű 2008.12.09. 00:29:17

Szerintem meg nem igazán vannak objektív szempontok. Pl. a listádban szerintem sok középszerű dobos van annak ellenére, hogy szeretem a bandákat ahol játszanak (játszottak). Szerinted meg ők a világ legjobb dobosai. Nem hinném hogy meg tudnád indokolni hogy miért.

rizla 2008.12.09. 00:31:20

ők nyomják a legtöbb bpm-be' VAZZEG

értelmetlen_nevű 2008.12.09. 00:34:42

lol.
Amúgy nem ők nyomják.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.09. 00:46:09

azt hiszem itt az idő, hogy oldjam a feszültséget a világ legjobb élő felvételével. 1 perc 13 másodperc és több dög van benne, mint az eddig felsoroltak nagy részének komplett életművében:

www.youtube.com/watch?v=IbLRf0j80wU

rizla 2008.12.09. 00:47:40

azért pete COMMANDO sandoval ott van az élbolyban
; DDDDDDD
igaz, őt más írta

Romanista 2008.12.09. 01:10:58

bedobásnál nincsen les,de az igazság igen.
bár inkább ilyen formában szerintem: www.youtube.com/watch?v=hmI9iCiH-SE
vagy akár:
www.youtube.com/watch?v=y4hPnZUMBwA

Romanista 2008.12.09. 01:13:44

"arrogancia nyilvánvalóan kiakaszt egy jóízlésű embert (engem)"

mi? ez most ironikus vagy huzzak aludni?

Dr Zoidberg 2008.12.09. 09:17:46

Értelmetlen:

Hogy nincsenek objektív szempontok a hangszeres tudás megítélésére? És hogy nem tudnám megindokolni? Hát nem fogok kiselőadást tartani, az fix, hiszen az is nyilván arroganciának minősülne. De annyival azért szeretnélek rávezetni, hogy: mégis mi(k) alapján mondja meg bárki, hogy az alábbi videók közül a második számúban szereplő dobosnak jobb a hangszeres tudása, mint az elsőben szereplőé, ha nem bizonyos objektív szempont(ok) alapján?

www.youtube.com/watch?v=dgaJB7DPFuE&feature=related

www.youtube.com/watch?v=5UO_NwREVMk

Az meg, hogy a listámban középszerű és alap dobosok volnának, azt erősnek tartom, de mindegy. És gondolom szükségtelen megjegyeznem, hogy egy Herrera NEM a Fear Factory lemezeken hallható teljesítménye alapján szerepel nálam olyan fent. Az önmagában kissé kevés volna, az csak szép iparosmunka. És butaság is volna ezeket a dobosokat kizárólag az ilyen-olyan zenekarok albumain szereplő munkáik alapján megítélni. Mindegyik dobos jóval több annál, amit azokon teljesít. Session felkérések, szólóelőadások dobos konferenciákon, elő improk, vendégszereplések teljesen idegen talajon.
Ha pl. Carlinhos Brown-t kizárólag a saját néven kiadott stúdióalbumai alapján ítélném meg akkor tökmás volna a véleményem róla, mint jelenleg, ismerve a filmzenékben, ill. mindenféle együttesek (a metáltól a jazzen át az elektronikus tánczenéig), valamint mindenféle koncertek (szintén a metáltól a jazzen át az elektronyos zenéig) vendégszereplőjeként nyújtott teljesítményét.

Na, részemről vége, elnézést az ismételt "arroganciáért."

shinigami 2008.12.09. 09:41:26

erdekes....
erdekes h pl a judas priest emlitesre sem kerul pedig mellettuk a pantera kb a garazsban jacco kisfiuk gyulekezete
erdekes h a legjobb dobosok kozt Mike Portnoy neve fel sem merult (Joey Jordison ?:) )
erdekes h a legjobb basser kategoriaban pl Victor Wooten vagy John Myung emlitest sem erdemel...
mondjuk az sem semmi h Zakk Wyldenevet sem lattam egy kommentben sem (es pl Yngwie sem felfedezheto..)

persze a zene is olyan mint egy csapatnak szurkolni teljesen szubjektiv... nade azert megis :/

Romanista 2008.12.09. 09:44:35

és van az objektívan szubjektivizált zene:
www.youtube.com/watch?v=dD6ewzu3aH4

Romanista 2008.12.09. 09:53:18

na meghát ugye. bár az olaszban irogattunk az argentin kapcsolatról:
www.youtube.com/watch?v=DHzH3eiaNno

Mérgező Hulladék 2008.12.09. 09:54:57

Csak hogy legyen más is a zenén kívül a kommentek között:
a 442 szerint jelenleg Boruc a világ 3. legjobb kapusa (hozzáteszem, Casillas - látjuk, miket művel mostanában a közel kettes kapottgól-átlag mellett - az első, a sérült Buffon a második).

Dr Zoidberg 2008.12.09. 09:56:35

Jó, hát érted, eszemben sem volt teljes listát írni, még így is soknak tartom egy hirtelen odavetett halmazhoz képest. Ahogy az a megfogalmazásomon is érezhető, én inkább néhány példát írtam egy bizonyos szintre. Az általad említett fenomének mellett Bill Wardot , és Ian Paice-t sem írtam, meg Morgan Agrent pl., pedighát pl. Agrenre (is) bármikor rámondanám, hogy a leg.
Ahogy a gitárosoknál is kimaradt rengeteg nagy arc, mondjuk Jimmy Page, vagy Andy LaRocque, de persze lehetne ezt az egészet folytatni a végtelenségig.

Dr Zoidberg 2008.12.09. 09:58:53

És mi alapján rangsorolta őket a 442, az olvasható valahol? Nem találom. Mert ez így fura.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 10:41:06

De szerintem Van Der Sar is klasszisokkal jobb Borucnál, Julio Cesar, a Fiorentinás Frey és még sorolhatnám.

shinigami 2008.12.09. 11:12:57

hat biztos nem golatlag alapjan mert ismerve a real vedelmet ha casillas mellett superman is ott allna akkor sem erne el egy bekkelos olasz kozepcsapat atlagat

rizla 2008.12.09. 11:20:25

yngwie malmsteen a világ legszarabb gitárosa. most már felfedezhető.

Mérgező Hulladék 2008.12.09. 11:30:27

Oyle 2008.12.09. 09:58:53
Igen, a 442-ben :) Saját bevallásuk alapján is teljesen szubjektíven. Dehát csak értenek hozzá egy kicsit, meg nem is lehetne máshogy. Egyébként itt a lista:
64.233.183.132/search?q=cache:Z-NhXXLXpAsJ:www.bigsoccer.com/forum/showthread.php%3Ft%3D834921+FourFourTwo+100+best&hl=hu&ct=clnk&cd=3&gl=hu&lr=lang_en

Mr.AT 2008.12.09. 11:40:07

Casillas jobb kapus, mint Buffon? :-) Muháháhá...

Boruc pedig nem rossz, de éppúgy a közelmúltban befutott márkanév, mint pl. Handanovic. S akkor hol van még Cech, Frey vagy akár Abbiati?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.09. 11:56:43

A cikk valószínűleg már pár hete kész, mert Boruc mostani formája alapján igen messze van a dobogó környékétől - ki kellett nyomni gyorsan, mielőtt még mindenki teljesen elfelejti a nevét..:)

shinigami 2008.12.09. 12:31:15

'yngwie malmsteen a világ legszarabb gitárosa. '

ez fajt
nemszeretem kulonosebben de ez azert durva volt

Azazello007 2008.12.09. 12:39:57

Én csak azokat a gitáros srácokat nem értettem soha, akik évekig elvannak zenekar és saját számok nélkül, szabadidejükben pedig egy kifogástalan állapotú, (lehetőleg 'sunburnt') gitár fölé görnyedve skálázgatnak a virsliujjaikkal. Vagy Malmsteen-számokat tanulnak...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.12.09. 12:59:22

"Speaking to Hungarian newspaper Origo, Laszlo stated, "Do I want to sign more Hungarians? Yes, if they're good enough. Kiraly was on my wish list and we wanted Rosa on loan from Wolves. "

seabeast 2008.12.09. 21:05:07

Hogy a Maiden mióta őszinte? Úgy 1975 óta. Bár ezt valszeg manapság már nem értik annyira a myspace zenekarok és azok a gyerekek akik a rajongóik:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.09. 21:38:39

seabeast, ez más. Én a monumentális Smith-féle történelmi kompozíciókat egyszerűen nem tudom őszinte produkcióként értékelni, ennek ellenére szeretem őket.

Rangers10 2008.12.10. 00:14:02

Csaba úr még Németh Krisztiánt is vinni a Heartshoz, csakhogy túl drága nekik...

Woland 2008.12.10. 22:04:44

hehe, jól látom hogy a DragonForce két gitárpaganinijét nem emlitette meg senki? : )

www.youtube.com/watch?v=0jgrCKhxE1s

ikonikus video, gondolom már sokan láttátok. 3:21-nél kezdődik a világtörténelem legnagyobb gitár-recskázása. mindenképp megéri ha még nem ismeritek : ))))

szerintem azon túl hogy kurva vicces átjön belőle hogy ennél virtuózabban egyszerűen nem lehet elektronikus gitáron játszani.

poolfanati 2008.12.16. 18:24:25

woland: ne viccelj már!
a dragonforce az igazából stúdióforce!
élőbe nem bírják visszaadni ami a CD-n van... azt a stúdióba vágták össze 3 másodperces darabokból!

süti beállítások módosítása