Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Varacskosdisznó-bébi, újzidán és a 8-2-es szisztéma

2008.11.17. 21:03 _benito

Itt evezünk el a szezon harmadát jelző bója mellett, ez a forduló pedig rengeteg olyan tanulsággal szolgált, amint nem félünk az egész idényre szóló stílusjegynek tekinteni egyes csapatoknál. Meg egyébként is, jó kis forduló volt. Az Inter a kafferbivaly-középpályával a szezon játékát produkálta, a Juventus gólparádét rendezett, megint vergődött, de megint nyert a Milan, és a szokásosnak mondható szittya góleső elmaradása ellenére nagyon jó római derbit láttunk. Kikapott a két kisnagy, a Napolit pompás meccsen az Atalanta nyomta le, az Udinese pedig… hogy mondják ezt szépen… megvan: totógyilkos meccsen otthon bukott a tökutolsó Reggina ellen. Araszol a Sampdoria és a Catania, a Fiorentina pedig éppen azzal van elfoglalva, hogy kifingassa a szezonját. Mindezek mellett egy csomó tizenegyes, rengeteg kiállítás és persze hüjebiróó

Az már az első félidőben látható volt, hogy a gólparádé ezúttal elmarad a római derbin, aztán a végére simán lehetett volna 5-3. Nem lett, de nem sok nézőben maradhatott hiányérzet. Itt van mindjárt Julio Baptista, aki tökéletesen illusztrálta, mire gondoltunk, amikor azt mondtuk róla, hogy tíz meccséből kettőn tud világklasszis teljesítményt nyújtani – de akkor azt tényleg beteszi a közösbe. Szép fejesből szerzett győztes gól, több ziccerpassz és egy kiharcolt kiállítás áll az ellenőrzőjében, miközben a másik oldalról Zaratét kell kiemelnünk, aki nemcsak jól menedzselt, hanem tényleg jó is. Az argentin hatalmas erőssége a Laziónak, és tudjuk, hogy késtünk vele, de nekünk csak most esett le, hogy tényleg ilyen jók idén a rómaiak – felejtsük el a Milan elleni borzalmat.
Van egy olyan meglátásunk, hogy ha valakit kikiáltanak újzidánnak a franciák, akkor azon a világ többi része térdét csapkodva röhög. De nem az olaszok. Ők zabálják az ilyeneket, itt van ez a Menez gyerek, meg vele szemben Meghni, hogy csak két jeles példát említsek, de ott van még a hazazavart Gourcuff is. A szomorú tendencia hozománya, hogy az olasz válogatott Pirlo nélkül a világon sehol nincs.
A legnagyobb röhej az lett volna, ha a Zarate-Rocchi-Pandev hármas után a hajrára beálló Simone Inzaghi befejelte volna az egyenlítést jelentő gólt, ez azonban elmaradt, bár a végén még mindenhol volt helyzet. A hazaiakét Menez rontotta el, a vendégeknél Pandev hibázott, és persze a franciáé sebzett a végére kisebbet, mert a Roma nyert, és tett egy lépést afelé, hogy ne legyen totális csőd a szezonja. Mégis, azért megjegyeznénk, hogy Juan ugyan jó volt, de Mexés ön- és közveszélyes, a 88. percben beálló Taddeit pedig úgy lefutotta Zarate a 89. percben, hogy ihaj. A szezon előtt a Romát túl sokra, a Laziót túl kevésre tartottuk – kiáltott fel a bennünk szunnyadó hegyiiván (Roma-Lazio 1-0)

Ahogy a kommentek között szóba is került, Mourinho megvalósította a korábban elképzelhetetlent, és 8-2-es formációban küldte pályára az Intert Palermóban. Derékig a vitriolos tartályban készültünk arra, hogy lesújtunk a vétkesre, de telt-múlt az idő, és azt kellett észrevennünk, hogy az Inter kimondottan jól játszik. A Palermo meg szarul, de ez nyilván jórészt annak volt köszönhető, hogy vért izzadtak, mire átgyötörték a középpályán a labdát, hogy aztán a visszatérése óta kimondottan jól teljesítő Samuellel és Cordobával találják szembe magukat. A kolumbiai kisárgult, így egy meccset le kell töltenie az elmúlt fordulóban meg-nem-kapott-százmeccses eltiltásból. És persze ott van Ibrahimovic, aki egy szarul játszó Interben is tud jó lenni, akkor elképzelhetjük milyen, amikor az egész csapat jó. Hát jó. A 0-2 tökéletesen megfelelt a játék képének, az Inter ezzel továbbra is vezet, és teljesítményével méltónak is bizonyult rá. Izgatottan várjuk a hamarosan bemutatásra kerülő 9-1 formációt, Cruz úgysem csinált semmit. (Palermo-Inter 0-2)

A Milan igazából azért meggyőzőbb volt annál, amit a hírek sugallnak. Nem sokkal, mert az a büntető tényleg a San Sirónak szólt, de volt helyzetük bőven. A Chievo inkább pontrúgások után volt veszélyes, de Favalli meglepően jól dolgozott középen, és Jankulovski is a szebbik arcát mutatta. A vezető góllal kapcsolatban jutott eszünkbe egyébként, hogy Kaká - aki a Milan elsőszámú büntetőrúgója – milyen pocsék tizenegyeslövő tulajdonképpen, de ez most nem fontos. Ami fontos, az egyrészt Seedorf, aki nagyon jól érzi magát Pirlo helyén, másrészt a centerek, akik miatt az egész csapat rosszul érzi magát. Pippo rossz napjain egy haszontalan csirkefogó, Pato meg egy büdös önző kölök, Borriello meg képtelen gólt lőni, hiába mozog néha jól. Ha hozzávesszük, hogy Sevát komolyan hírbe hozták a Real Madriddal, már látszik is, hol a törött fogaskerék, amit a pletykák szerint Drogbával, vagy Eto’oval próbálnak majd működésre bírni. Ronaldinhónak, ezt a korábbiak fényében kijelenthetjük, jó szezonja van a Milanban, a fent említett két ébenfekete úriember ötöt lőtt volna a brazil passzaiból, de attól még azért messze van, hogy a hátán vigye csapatát. A téli mozgástól sok függ, de ha egy olyan versenyfutás bontakozik ki a két milánói között, mint a tavalyi befutóban látott, mindenki elégedett lesz. (Milan-Chievo 1-0)

A Juve-Genoa előtt harsány kacaj szakadt fel belőlünk, amikor egy beharangozóban azt olvastuk, hogy a genovaiak utoljára 91-ben nyertek torinóban – Skuhravy góljával. Most nem nyertek, de a 4-1-es hazai pont akkora túlzás, mintha azt mondanám, hogy scudetto-esélyes a Juventus. Az viszont tény, hogy nyer, nyer és nyer, sőt a Genoának úgy lőtt négyet, hogy Alex megállt a gólpassznál, helyette Grygera lőtte meg szokásos évi két góljának egyikét (múlt héten kapufát lőtt a huszita Cafú), és két csatár is betalált, de a Genoa bátor játéka is hozzájárult, hogy ilyen élvezetes, legkevésbé sem olaszos meccset nézhettünk csütörtök este. A Derby d’Italia előtt bizakodunk, innen nézve jó meccs lesz, bár ezeknél aztán soha nem lehet tudni. (Juventus-Genoa 4-1)

Az Atalanta-Napoli meccsen volt minden, ami kell. Hazai vezetés után kiállítás, emberhátrányos egyenlítés, 90. perben szerzett győztes gól, még egy kiállítás és még egy gól. Manfredini a poklok bugyrából a mennek országáig emelkedett, miután előbb kamutizenegyeshez juttatta az emberhátrányban játszó vendégeket, majd a lefújás előtt szabadrúgásból megszerezte a győztes gólt. Aztán kirohant a nézők közé együtt örülni az övéivel, amiért Brighi sporttárs kiállította. Az élet azonban nem mindig nagy rendező (sokkal jobb poén lett volna, ha egyenlít a Napoli), Floccari elrontotta az egészet. Az Atalantának minden évben van 1-2 olyan meccse, amikor hírt adnak magukról, egyébként meg olyanok, mint a varacskosdisznó-bébi: csak az anyai szem látja szépnek. (Atalanta-Napoli 3-1)
A Fiorentina is lefele tart, ezúttal az idei hajráját már novemberben elkezdő Cagliari náspángolta el a lilákat. Gilardino, aki lesgólig és nagy védésekkel végződő akciókig jutott, a legnagyobb marha, mert rázogatja a pofonfát: most műesésért kapott lapot, ami nem jó, mert az ilyen bélyeg könnyen ragad, és nagyon nehéz eltűntetni. A Viola egyébként új értelmet ad a rapszodikus szereplés – közhelynek. (Cagliari-Fiorentina 1-0)

A gólzáporok közül talán a legváratlanabb a Catania-Torinón csapott le ránk, mely a szezon – úgy rémlik - második mesterhármasát hozta. A remek meccsen Mascara első gólja a 8. percben még csak az egyenlítést jelentette, majd kétszer is vezetéshez juttatta csapatát. A Toro kapusa, Sereni a meccs másnapján szót kért, és jelezte csapattársainak, hogy a Milan ötöt vág nekik, ha úgy találnak védekezni, mint Szicílián. A bennünk lakozó Milan-szurkoló Hol az az egy?! felkiáltással adott jelt létezéséről. (Catania-Torino 3-2)
Ahol csatárokat tudunk kiemelni, az a jó meccs. A Sampdoria a héten hálószobatitkaiba is bepillantást engedő Cassano irányításával úgy játszott, ahogy hívei a szezon kezdete óta várják, és most a Lecce hátát sem törte véresre a háló – bizonyíték erre T.I.R. két gólja. A Doria nagy iramban hagyja maga mögött a rosszemlékű kiesőzónát, már csak egy győzelemre van a középmezőnytől. (Sampdoria-Lecce 3-2)
A Siena alázza a nagyokat, de a kicsikkel nem bír. A furcsa szokás ezúttal a Bologna ellen ütött vissza, bár a Roburnak megvolt az esélye, hogy győzzön, Calaiónak 11 méterről kellett volna gólra váltania egy büntető néven ismert rögzített játékhelyzetet. Hiába mutatta be korábban Di Vaio, hogy kell ezt csinálni, a csatár hibázott, maradt az 1-1, a Bolognának egyébként is itt az ideje kezdeni magával valamit, mert eddig nem fest jól a Serie A-kaland. (Siena-Bologna 1-1)

Az Udinese kikapott hazai pályán a Regginától. De kicsoda Erik Cartman apja? Talán Mr. Mackey? Vagy séf? A reklám után kiderül.
 

Történés van a másodosztályban, hol máshol, mint az Avellino-Brescia magyar rangadón?! A vendégek csak Vass Ádámot küldték csatába, a hazaiaknál Vaskó szintén végigjátszotta a meccset. Mit végigjátszotta?! A 78. percben az ő góljával egyenlített az Avellino, úgyhogy szóljanak a fanfárok. A többi magyar nem kapott szerepet. Ha majd a feljutásért kezd kibontakozni a csata, rendszeresen hírt adunk a B-liga történésiről is, mostantól mindig csak annyit közlünk, hogy állnak a magyarok. A jelenlegi állás (14 forduló ment le) szerint Filkorék feljutnak, és újra magyar játékos játszhat Serie A-meccset, a Brescia pontszámban nem, helyezésben nagyon le van maradva, az Avellino talán nem esik ki.

318 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr84774405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2008.11.19. 14:38:23

Így van... :-) Vissza mindent, vissza Ibrahimovicot! :-) Vesszen Moratti! :-)

Romanista 2008.11.19. 14:38:40

most itt az megy hogy az interes lekaparja a saját csapatáról és átdobja a juvéra.

valamint ugyanez egy idejűleg a másik irányban.
ugyanazok vagytok fiúk.

calcio_di_rigore 2008.11.19. 14:43:00

Nah, megszólalnak az aranyórás romanisták is.:)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 15:01:54

Itáliainagysándor 2008.11.19. 14:03:48
A csalózás meg lejárt lemez, valami újat tegyél a palettára légyszíves.

2 éve mást se hallgatok. :)))

daneeka 2008.11.19. 15:05:30

Calciopoli ismét előjött.
Annak tükrében, hogy a visszasorolás óta milyen eredményeket a Juventus, tűnik annyira irreálisnak a 2004-2006 közötti eredménylista.
Vagy még most is bundázunk?

daneeka 2008.11.19. 15:05:59

*nem tűnik annyira irreálisnak

WallyB 2008.11.19. 15:49:24

Muhaha... nem tán Derby d'Italia lesz a hétvégén...
Azért ez sem gyenge, Crespo alázósat nyilatkozott:
www.goal.com/en/news/1707/inter/2008/11/19/971737/crespo-id-rather-stay-at-inter

Romanista 2008.11.19. 17:38:44

cdr, mesélj az aranyórákról kérlek.
nyilván mind a három bajnoki címet (48,83,01) a husz-harminc évente kiküldött aranyóráknak köszönhetjük. vagy a 12db második helyre gondolsz? arra érdemes rámenni és bundázni érte.
ne haragudj, de nem igazán lehet ezt komolyan venni.


egyébként az zseniális hogy a Genoa kidobta a Realt miután megpróbálkoztak Militoval.

Count Adyn 2008.11.19. 17:43:59

Crespo:D
Ja és hogy rúgjunk más felé is, idézék egy másik fórumból:

"Lassan a milán mérkőzései nem középkezdéssel kezdődnek, hanem egyből 11-essel!"

Mr.AT 2008.11.19. 17:46:40

Romanista, most nem azért, de ha abból lett egy calciopoli, hogy Moggi telefonon hívogatta a játékvezetői testület pár vezetőjét, akkor az, hogy Sensi 24K Rolexet meg Patek Philippe-et osztogat a bírók közt, legalább egy misét szintén megér...

Egyik sem jelentett nyilván automatikus bajnoki címet, ilyet hülyeség is írni pro és kontra - pusztán talán lágyabb szíveket a bíróknál bármely véleményes esetben. (Aki focizott már életében, tudja, milyen demoralizáló, mikor a legkisebb, legjelentéktelenebb kérdéses szituációkban rendre ellened ítélnek - s hogy a másik oldalon ebből mennyit lehet profitálni; bedobások, szabadok, elengedett előnyszabály, véleményes lesek, meg nem adott lapok, stb.)

giacinto 2008.11.19. 17:47:50

"Ha a Juve minden meccsét 5:0-val hozta volna az utóbbi 20 évben, akkor megérteném, amiről beszélsz, de erről szó sem volt."

pontosan ! szó sem volt ilyen győzelmekről.
a húdeerős gárdátoktól kész öröm volt egy kiszenvedett/megajándékozott 1-0, legyen szó kamutizenegyesről, kamuszabálytalanságból szabadrúgásokról, eltiltásokról, lesgólokról.

Ha annyira kiemelkedően, iszonyúan erős csapat volt a juve, akkor miért volt szükség ezekre?

ez a megérdemelte/nem érdemelte meg szöveg miből ered? ránézésre jó keret? jó játékosok? szép játék? vagy mi?

Gabez 2008.11.19. 17:48:05

Sevát a Realba! Igaz, akkor a Milan lecsapna Simone Inzaghira...;)

giacinto 2008.11.19. 17:51:05

a másik hülyeség: mindenki benne volt. ti tudjátok pontosan igaz? Akkor miért nem ezzel védekezett a juve a biróság előtt? vagy ezzel védekezett? akkor miért nem büntették meg a többi (MINDENKI, ugye?) csapatot? ja hogy azok nem voltak bűnösek? nyilván tök ártatlanul kértek legelőször C liga -6 pontot a juvéra?

drani 2008.11.19. 17:57:42

Váltsunk témát, beszélgessünk most a calciopoliról és a nagy klubok stiklieiről, valamint arról, hogy melyik klub kezdte előbb a csalásokat, és melyik csinálta többet, jobban!

Itáliainagysándor 2008.11.19. 17:59:48

Giacinto:

Elmondom neked még egyszer, a bundabotránynak vége (már egy jó ideje), a Juvét elkaszálták a többi csapat mérsékelt büntetést kapott, hogy miért abba nem folynék bele, csak meg kell nézni a topcsapatok akkori (valahol még a jelenlegi is) vezetését.
Nem tudom mire gerjedsz? Az inter csak jól járt a botránnyal, kaptatok egy Ibrát, egy Vieirát, szinte ingyen...

Nem tudom miért kell a tüzet szítani és felhozni a botrányt, ha lő nektek a Juve hétvégén 2 szabályos gólt, biztos lesz 1-2 retardált aki ismételten -bunda- volt jelszavakkal illeti a Juvét...

Moggi lenyilatkozta, hogy sajnálja, hogy a botrány nem a valódi bűnösöket minősítette le, mivel a valódi bűnösök javában tevékenykednek a Serie a-ban...

Ja, és végezetül, ha szerinted az akkori csapat nem volt világverő, kérlek ismételten nézd meg a 2006-os vb döntő kezdő játékosait, és nem csak Olasz hanem Francia részről is.

Mérlegeld, h miket mondasz...

Romanista 2008.11.19. 18:01:51

Mikor,milyen órát melyik bírónak? mindegyiknek nyíltan,karácsonyra, ja oké.

Count Adyn 2008.11.19. 18:05:16

giacinto, ja mert a bíróságon azzal lehet ám védekezni hogy de a szomszédom is lopott csirkét?:D Senkit nem érdekel ott. Egyébként is, ha sokat pattogott volna a Juve akkor jól kibasznak az összes olasz csapattal is, mert bizonyos nemzetközi labdarugószövetségnél elég rosszul jött volna ki ez a verzió hogy ott mindenki csal, ők meg mehettek volna a c be minusz nyolcvan ponttal ezt honorálandó.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 18:16:04

Count Adyn 2008.11.19. 17:43:59
Az idézet nagyon ott van. :DDDD

Viszont tetszik ez a Ingyen ibrát, 25 Millió Euró szinte ingyen. Ennyit még Anelkáért sem adnának. :PPPP Főleg hogy a Juveba egy rakat szar volt és az Interben lett az aki, most meg már kéne mi? :PPP

Itáliainagysándor 2008.11.19. 18:19:24

Ibra nem kell a juvénak, meg is fogja kapni az ajándék füttykoncertet még a Mezzaraban is, ebben nyugodt lehetsz;)

Itáliainagysándor 2008.11.19. 18:22:56

Meazza bocs, a San Siro mennyivel jobban hangzik, te jó ég:D:D:D:D

calcio_di_rigore 2008.11.19. 19:31:04

Volt egy frankó kis cikk a goal.com-on a calciopoli kirobbanásának környékén.
Ma is aktuális:

..."A legjobban az bosszant, hogy a Milan és az Inter szurkolók pillanatok alatt elfogadják ezeket a tényeket a továbbiakban úgy tesznek mintha náluk nem történne hasonló dolog. Számos alkalommal láttuk, hogy kétes szituációkban a többi élen álló csapatot is segítik a bírók. Persze ők azt hiszik, hogy mindig indokoltan kapnak szabadrúgást. Kaka vagy Inzaghi sosem dobja fel magát, de ha a Juve szabadrúgáshoz jut akkor az biztos jogtalanul lett megítélve. Adriano indirekt szabadrúgását meg kellett volna adni, de amikor Cordoba Nedveddel szemben szabálytalankodott akkor az megint csak műesés volt. Valójában ez a dolog zavar engem évek óta. A legjobban az bosszant, hogy még akkor is képesek kitalálni valamit ha a Juvéval szembeni vádakat hivatalosan is elejtik. Miután a bíróság a szteroidokkal kapcsolatos vádakat elejtette azzal jöttek, hogy bíróságot is megvásároltuk. Ez mára elkerülhetetlen. Egy Juve szurkoló sosem fog tudni felszabadultan örülni mert ha győzünk akkor csalással vádolnak minket.

Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják. Teljesen mindegy hogy 2004ben Gallianinak és Berlusconinak mekkora befolyása volt, egy Juventino sem követelte magának a címet. Akkor úgy alakult a szezon. Tapasztalhato volt némi részrehajlás a Milan felé de ettől függetlenül senki nem vitatja az akkori Scudettot. Vajon ők miért nem képesek hasonló viselkedésre?"
...
"Remélem a következő telefon amit lehallgatnak Morattié lesz, így legalább fény derülhet arra, hogy tavaly az Olasz Kupa elődöntőjében a bírók miért nem annulálták az Inter két kézzel szereztt gólják. És talán arra is kapunk válasz, hogy Trezeguet érvényes gólját miért nem adták meg a bírok a Szuperkupa döntőben.(minden bizonnyal Mogginak az összes telefonja bedögölhetett akkor). Hallgassuk le Sensi telefonját is, és biztos rájövünk, hogy a Romat miért nem sorolták vissza a Serie C2 be amikor a klub ugyanúgy csődöt jelentett mint a Fiorentina. Végül pedig nem ártana Galliani telefonját is lehallgatni, akkor fény derülne arra, hogy a 03_04es idényben miért szerezhetett a Milan annyi lesgólt és hogy az idei szezonban pár Milan játékosnak miért nem volt kötelező elmennie dopping tesztre. Érdekes, hogy hasonló címmel egy újság sem látott napvilágot."

Gavino Nieddu

Hispan07 2008.11.19. 19:58:57

"Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják."

halkan megjegyezném: 2. napja megy a Juve vs Inter fika bajnokság, eközben Milan szurkolók elvétve is alig szólaltak meg, de akkor sem szálltak be a sárdobálásba, pedig a Milan köztes állapotban van - nagyot szívott, de ugye mégsem annyit.

ezek szerint az alapvető különbség tényleg a szurkolótáborok között van?

Itáliainagysándor 2008.11.19. 20:02:13

Igen, sajnos a teljes cikk túl nagy terjedelmű, de Moggi is ezeket nyilatkozta, és nem puszta rágalmazás ez az ő részéről, ha valaki tudja akkor az ő, meg természetesen a többi topcsapat vezetése...

A minap eljárást kezdeményeztek Lottio ellen.:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=209151&

Szerintem a buli csak most fog elkezdődni, könyvelési hamisítások stb. az élen...

Nem kéne alaptalanul csalózni egy csapatot, Olaszország nem a Gadalupei szüzek világa...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 20:22:53

c_d_r, maradjunk annyiban, hogy ez meg egy durván elfogult juventino cikk. Nyilván van benne sok részigazság, Berlusconi, Galliani és Moratti is jelentős nagy gennyek, sőt az öreg Sensi is megérte a maga pénzét, de amikor a szurkolótáborok közötti különbségekkel jön, akkor azért elkapja az embert a röhögőgörcs. "Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják." - azért ez az utóbbi két évben jelentősen megváltozott.

Tavaly például egy Juve szimpatizáns lapban, a Juve majd tíz pontos hátrányánál, úgy, hogy roma is jó öttel előttük volt, kihoztak egy olyan tabellát melyben, a bírói tévedések nélkül a Juve vezetett volna vagy nyolccal a Roma előtt az Inter meg még kettővel-hárommal hátrébb.

Nem mondom, hogy én nem láttam tendenciát az Internek kedvező ítéletekben tavaly ősszel-télen, de miután beindult balhézás, mintha korrektebbé váltak volna bírók.

Dr Zoidberg 2008.11.19. 22:10:45

"Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják."

Ez a kijelentés nyilvánvalóan nem az NST-n megnyilvánuló Juve-arcokra vonatkozik...

touristique 2008.11.19. 22:24:46

"Egy Juve szurkoló sosem fog tudni felszabadultan örülni mert ha győzünk akkor csalással vádolnak minket."

Szerintem ezzel minden olasz topcsapat így van. Szarjátok le!

Azt olvasom itt folyton, hogy mi Interesek mindig a calciopolit emlegetjük, pl. Itáliainagysándor írta legutóbb ma este 6-kor. Szintén ő írta a másik dolgot, hogy de hol lennénk mi ha Ibrát nem kapjuk meg szinte ingyen... Hát szerintem ezt jelenti a calciopolira hivatkozni, de nem tudom...

"Moggi lenyilatkozta, hogy sajnálja, hogy a botrány nem a valódi bűnösöket minősítette le, mivel a valódi bűnösök javában tevékenykednek a Serie a-ban.."

Moggi hamarosan bevonul a dutyiba, egy másik eset folyományaként. Nem biztos, hogy ő a leghitelesebb forrás. Egy ilyen ember állítja, hogy nem ő a valódi bűnös (akinek ráadásul a hangja ott van a felvételeken). Biztosan Moratti is saras a könyvelési ügyeivel, meg az útlevélbotránnyal, de hogy ő azóta is másokra mutogat, az szánalmas.

"Tavaly például egy Juve szimpatizáns lapban, a Juve majd tíz pontos hátrányánál, úgy, hogy roma is jó öttel előttük volt, kihoztak egy olyan tabellát melyben, a bírói tévedések nélkül a Juve vezetett volna vagy nyolccal a Roma előtt az Inter meg még kettővel-hárommal hátrébb. "

Az semmi, Zamperini szerintem azt is kihozná egy kis fantáziával, hogy bizony a Palermonak 5 ponttal kéne vezetnie a tabellát... :D

_alerob 2008.11.19. 22:31:30

anyuuuteee! árulók vagyunk mindegyannyian :-O

calcio_di_rigore 2008.11.19. 23:07:14

popp, igen elfogult, és? Mindenki az valamennyire.

Azt az alternatív tabellát meg ha jól tudom valamilyen szervezet csinálta, és a gazzetta is közölte, ami aztán távolról sem nevezhető Juve szimpatizánsnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 23:19:04

c_d_r, Nem baj, hogy elfogult, de gondoltam megjegyzem. A tabellával kapcsolatban csak egy Juventino tud kihozni, -10-es hátrányból +10-es előnyt, saját csapata javára. Főleg úgy, hogy a tavaly őszi Roma-Juvén (2-2) szvsz egy bírói hiba miatt nem nyertünk. Mindegy ez már.

calcio_di_rigore 2008.11.19. 23:25:55

Ilyen tabellát csinálni alapból értelmetlen, ennek ellenére nem 1x szopattak minket abban a szezonban.

Roma-Juve 2-2, két eset jut eszembe:

-Totti lesen volt az első gólja előtt
-Chiellini belépett az egyenlítő gól előtti bedobásnál.

De tényleg mindegy már.:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 23:37:52

c_d_r, én meg arra emlékszem , hogy az egyenlítő gólotok előtti bedobás nekünk járt volna, meg úgy, hogy az utolsó tizenöt percben a spori egyoldalú ítéletei miatt tudtátok a térfelünkön tartani a zsugát.

De tényleg mindegy már .).

Egyébként engem leginkább nem a sarkalatos esetekben elkövetett hibák idegesítenek -azok is persze, de azokat sokszor el lehet nézni -, hanem mikor a mezőnyben egyoldalúan fúj a spori. Amikor ugyanolyan faultokat lefúj az egyik oldalon és nem fúj le a másikon.

giacinto 2008.11.20. 09:42:16

tényleg le lehetne zárni a témát, de azt mondjátok meg : mit bizonyít az hogy sok juve játékos játszott a VB-döntőben? ilyen alapon a bármilyen döntőből össze lehetne szedni, hogy melyik klubból játszottak a legtöbben? és akkor mindig az a világ legjobb csapata? kétlem.

sempreLippi 2008.11.20. 10:51:56

a lényeg, hogy szombaton nekünk csaljanak ;)

szabika 2008.11.20. 11:04:47

Jól látom egyeseket rohadtul elvitt a hév.... Méghogy Ronaldo nem volt nagy játékos (vagy sztár) az Interben.... Igaz, hogy sérült volt, de amikor játszott, ő volt az igazi császár.... Szerintem ott játszotta karrierje legjobb futballját, pedig imádtam az egy évvel korábbi Barcelona-t. És Vieri-t, - aki több mint 100 gólt lőtt kék-feketében - Anelka-hoz hasonlítani...??? Még a szőr is feláll a hátamon...

Itáliainagysándor 2008.11.20. 11:38:37

Szabika, te drága, azért lett Vierihez és Anelkához hasonlítva, mert kb ugyan annyi klubban szerepelt már pályafutása során, Ronaldo-n meg lehet vitatkozni, hol volt a legjobb, de szerintem a Barcelonában lett belőle valaki...
De, szerinted császár volt, ezt a Spanyoloknál árulásnak hívták amikor a Real-hoz is eligazolt, persze kinek mi...

szabika 2008.11.20. 12:14:17

Én úgy éreztem akkor, amikor Vieri-t elküldték (vagy elment, kinek hogy tetszik) az Inter-től, hogy az ő karrierjének vége, már csak levezet. Ráadásul Anelka (nem tudom fejből), de szinte kizárt, hogy két szezonnál többet töltött volna el bármely klubnál. Bobo pedig hat-hét évet volt az Inter-nél.

Itáliainagysándor 2008.11.20. 12:29:06

Szabika, te drága, Vieri 15-klubban szerepelt eddig a pályafutása alatt ebben értendő az olasz topcsapatokat, klubhűség példaképe, ugye?
Anelka 9-csapatban szerepelt a pályafutása alatt...

Ismételten mondom, mielőtt okoskodsz kérlek nézz utána...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.20. 14:11:57

Így jár az aki Anelka nevét nem ismeri, csak frázisokat puffogtat, és közben azt hiszi milyen nagy szakértő. :) Lol

_alerob 2008.11.20. 15:14:19

"pontosan ! szó sem volt ilyen győzelmekről.
a húdeerős gárdátoktól kész öröm volt egy kiszenvedett/megajándékozott 1-0, legyen szó kamutizenegyesről, kamuszabálytalanságból szabadrúgásokról, eltiltásokról, lesgólokról."
Ezekből akik kiszenvedték az 1-0kat,, a VB all star csapatában benne voltak 5-en! egy aranylabdás lett később, egy a VB legjobb kapusa volt. És ez igenis mond valamit. Meg amiket írtál óriási baromság alapba... a 05/06os szezonban 6db, a 04/05 szezonban 10 db egy nullás mecse volt a Juvénak 38 meccsből idényenként, mellesleg 11es 1-0ás meccsen nem is volt, legalábbis igy emlékszek.

A botrányról:
- 2005/06 szezont a bíróság nem minősítette korruptnak, és mégis az akkori 3ik helyre az Interé lett a bajnoki cím
-A juve legfőbb vádpontja a megszervezett eltiltások voltak, amely 19 játékost érintett, 38 meccs alatt, a legnagyobb nevek: Tedesco és Gamberini.
-A Juventust ítélték el a legjobban, a Seria B-be, minusz pontokkal, a Milan, a Lazio, a Fiorentina, Reggina azt hiszemalig kapott valamit.

Én elfogadom a kizárás és nem vagyok rá büszke ami volt, de kiállok a csapat mellett. Ami szégyen, más szinte elenyésző büntetést kapott, emiatt mindenki ránk mutogat. Mindenki csalózott és mi csak magunkat védtük. Mellesleg az intert és a romát is kilehetett volna zárni nyugodtan, előbbi adócsalás azt hiszem, a másik ugye majdnem csőd. Mindegy, mi pályán nyertük az aranyakat, de legyetek vele boldogok. Az intereseknek a kötözködés helyett azt a témát jobban ajánlom, hogy "olasz csapat e az inter?"

Mellesleg Kroos előjött azzal, hogy az inter játékostemető vagy mi, de egyből a Juvét fikázta majdnem mindenki. Az milyen.

_alerob 2008.11.20. 15:17:12

és azt kihagytam, hogy Ibra egy szar volt a Juvéba. HAHA. Azért vette meg akkor az inter mi? Már az ajaxba is zseni volt. Amúgy irritáló játékos, személyszerint örülök, hogy nincs a csapatban.

kroos 2008.11.20. 15:21:14

én csak annyit akartam mondani hogy a klub játékospolitikája milyen radikális változáson ment át miota ....mitudomén mióta.ennyi.

szabika 2008.11.20. 15:22:41

Valóban több csapatban szerepelt Anelka, de (mivel az Inter kapcsán került szóba Vieri) én azt hangsúlyoztam ki (vagyis próbáltam), hogy míg a francia nem töltött sehol sem többet, mint két szezon, addig Bobo hét idényt húzott le Milánóban. Azért merészeltem reagálni, mert úgy volt beállítva egy-két hozzászólásban, hogy az Inter csupán egy átmeneti szusszanás volt karrierjében.

touristique 2008.11.20. 15:31:14

intereseknek a kötözködés helyett azt a témát jobban ajánlom, hogy "olasz csapat e az inter?"


EZ kicsit sem kötözködés, mi? :) Amúgy ha olasz lennék jobban érdekelne a téma.

sempreLippi 2008.11.20. 15:45:22

azt olvastam hogy a kedvünkért (meg gondolom a szélsők katasztrofális formája miatt) mourinho (egy rombusz-szerű) 442-re vált és ezzel a beton11-el aprít fel bennünket. elég ijesztő. cordoba ugye nincs.

Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Samuel, Maxwell; Cambiasso; Vieira, Muntari, Zanetti; Ibrahimovic, Cruz

nálunk pedig valsz nem lesz meglepetés.

Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved; Amauri, Del Piero

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 18:12:18

rombusz ám az anyja 'csája, az rombusz. :)

BruceWayne 2008.11.20. 18:16:18

olyanok vagytok mint Fábry, állandóan csak a "rombusz"ról beszéltek

BruceWayne 2008.11.20. 18:17:39

amúgy Burdisso szerintem önként lemond a szombati szereplésről, a köz érdekében... legalább is remélem

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.20. 18:22:49

A betyárját, a kezdő tizenegyeket nézve hullik majd a forgács és a férgese az Inter-Juvéattal és n ;-).

sempre tudnál górni egy linket a Mourinho nyilatkozattal és a kezdőkkel?

Itáliainagysándor 2008.11.20. 18:23:11

Na, már csak a karácsonyfa alakzat hiányzik...
Ibra lesz a díszpinty:D:D:D::D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.20. 18:24:21

A betyárját, a kezdő tizenegyeket nézve hullik majd a forgács és a férgese az Inter-Juvén ;-). - na így!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.20. 18:26:09

És a Juve felállása mi lesz? 10-0-0, és várnak egy megváltó bírói sípszóra az Inter 16-a környékén v belül. :)

Itáliainagysándor 2008.11.20. 18:30:00

Elég oda Chiellini is;)
Én Burdissotól tartanék inkább:D

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 18:50:19

"És a Juve felállása mi lesz? 10-0-0"

már látom is del pierót, ahogy a jobbhátvéd helyén becsúszva szerel, höhö.

én inkább attól tartok, hogy nem fog tudni eljutni a kapuig a juve.

Count Adyn 2008.11.20. 19:03:24

Jee van Burdisso, jöhet a gólpassz most is majd:)

calcio_di_rigore 2008.11.20. 19:08:42

"én inkább attól tartok, hogy nem fog tudni eljutni a kapuig a juve."


Nagyon megrémültél a középpályájuktól, bár szerintem nincs miért. Amauri is megmondta: "We are playing better than they are at the moment because I saw them on Saturday and they were average."

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 19:11:52

pont ott nagyon erős az inter, ahol a juve gyenge, de ne legyen igazam. legyen inkább neked (meg amaurinak) :)

sempreLippi 2008.11.20. 19:45:12

popp,
www.channel4.com/sport/football_italia/sa0809/int-juv.html

és (nekik) nem is lenne rossz ötlet cambiassot behuzni a kpsor (vieira, muntari/stan, trattore) mögé. pont ott vernének szét minket, ahol a leginkább lehet. tiagot lekergetik a pályáról.

_alerob 2008.11.20. 20:32:36

Benito! Camoranesinek eléggé ment a válogatottban, nagyot játszott. Ha hozza azt, nem nagyon kell félned.És szerintem egyébként sem

_alerob 2008.11.20. 20:33:08

Kroos, én amit irtam nem téged akartalak szekállni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.20. 23:25:17

A hírben amit mellékeltem az van, h Juhász nagyon talán Firenzébe megy:

www.calcio.hu/index.php?menu=hirolvaso&hir_id=1722

Romanista 2008.11.21. 03:50:45

csúnya juve győzelem lesz.
www.youtube.com/watch?v=hYVrTQwUJEI
nyilván tigrincs helyett cebra

Romanista 2008.11.21. 03:53:28

csúnya juve lesz pont az elmultkét nap miatt.
www.youtube.com/watch?v=hYVrTQwUJEI
nyilván cébrá, a tigrincs helyett.

Mr.AT 2008.11.21. 12:31:26

Most természetesen csúnyán elfogultan hazabeszélek majd, de szerintem a Juve (jelen pillanatban) jobb formában van, mint az Inter. Azt több-kevésbé el kell ismerni, hogy a milánóiak nagyobb nevekből állnak papíron, de szerintem csapatjáték szinten mi most árnyalatnyival jobbak vagyunk. Ha Giorgio leradírozza 90 percig Ibrát, már szinte nyert ügyünk van...

Hispan07 2008.11.21. 13:58:09

nyilvánvalóan az Inter az erősebb, de egyértelmű hogy a Juvének jobban megy mostanság - minden adott egy jó kis döntetlenhez :) Forza X! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 14:05:13

Mondom itt is. Az összeállítások alapján a középpályáért megy majd a csata, lesz kőkemény csontzene, óriási Sissoko-Muntari csaták és kevés gól, 0-0-ra, vagy egy gólos meccsre számítok.

Várhidi popp

danesdzsu2 2008.11.21. 14:08:07

Mr.AT:
és ha a Juve több gólt rúg, mint az Inter, akkor biztosan nyer:D

kroos 2008.11.21. 14:08:53

vagy biztos csal:)

_alerob 2008.11.21. 17:07:39

Miért erősebb az inter a Juvénél?

kroos 2008.11.21. 18:33:53

mert nem töltött 1 szezont a másodosztályba és nem vesztette el egy valag játékosát.

Hispan07 2008.11.21. 18:41:50

mert az interesek reggelente tejet isznak

BruceWayne 2008.11.21. 18:52:26

na mi van már mindenki feni a kést???
fúú milyen szájkaraté lesz itt holnap meg a meccs után


amúgy az a valag kb 6 db, de azokból max. 1 lehetett igazán érzékeny veszteség

Itáliainagysándor 2008.11.21. 20:10:58

Én jó meccset várok és semmi gyűlölködést, bár benne van a levegőben egy kiállítás Muntari és Sissoko közül...
A kerete alapján nem tartom erősebbnek az Intert, sőt... Én azt mondom győzzön a jobbik:-)

_alerob 2008.11.21. 20:26:47

Én nem fenem a kést. Csak megint egy röhelyes kijelentést hallottam. Cannavaro még akkor a világ eggyik legjobb védőjének számított, Thurammal óriási párost alkottak. Zambrotta akkoriban az eggyik legjobb balszélső volt, aki jobb oldalt is tudta nyomni. Elment Vieira, aki akkoriban szintén az eggyik legmeghatározóbb belső kp volt. Akire te gondolsz az akkor még közel se volt még akkor veszteség, mint hiszed, kedves Nerazurri. Azon, papíron az inter erősebbb e lehet 234 hozzászóláson keresztül vitatkozni.
Óriási parázs meccs lesz, az tuti. Amugy a tejre a délamerikaiak, meg az ilyen népek érzékenyek ha jól tudom, tehát ez kizárt.

Hispan07 2008.11.21. 21:03:13

A lehetséges kezdőcsapatok: (Inter) Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Samuel, Maxwell; Zanetti, Cambiasso, Vieira, Muntari; Ibrahimovics, Cruz

(Juventus) Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved; Amauri Del Piero.

Julio Cesar jobb mint Manninger, 1-0. Maicon jobb mint Grygera, 2-0. Burdissonal jobb Legro, 2-1. Samuel-Chiellini, per pillanat nálam X, 3-2. Maxwell jobb mint Molinaro, 4-2. Cambiasso jobb mint Sissoko, 5-2. Vieira jobb mint Tiago, 6-2. Zanetti-Camoranesi... x...? 7-3. Nedved jobb mint Muntari, 7-4. Amaurinál jobb Ibra, 8-4. Del Piero jobb mint Cruz, 8-5.

nálam ennyit tesz az, hogy az Inter papíron jobb. egy-két poszton biztos lehet ugyan vitatkozni, főleg az x-eseken, csak felesleges, tessék megmutatni a pályán, valójában ki a jobb. és kééész.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.21. 21:14:35

"amúgy az a valag kb 6 db, de azokból max. 1 lehetett igazán érzékeny veszteség"

nera, b+ :)

válasszuk ki együtt, melyiküket találod annak az egynek, amelyik érzékeny veszteség volt: vieira (inter), ibrahimovic (inter), zambrotta (barca), thuram (barca), cannavaro (real) emerson (real). és ne gyere nekem azzal, hogy MOST milyenek, azt nézd, amikor elmentek, akkor milyen játékerőt képviseltek. hogy tetszene, ha holnap fekete-fehérben futnának ki (zsinórban négy bajnoki cím magabiztosságával)?

egyébként 21 játékos ment el a juvéból, egy részük kölcsönbe, de a szám tény.

Itáliainagysándor 2008.11.21. 21:18:31

Érdekes összeállítás:D
Chiellini jobb mint Sámuel, Grygera jelenlegi formáját tekintve jobb mint Maicon, Camo jobb mint Zanetti, de ha Marchionni játszik a helyén akkor ő is jobb, szerintem nagyon egyenlőek az erőviszonyok, de győzzön a jobbik... Tényleg felesleges vitázni... Csak a mostani formát elnézve szerintem egyértelmű, h ki az esélyesebb...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 21:29:07

"Grygera jelenlegi formáját tekintve jobb mint Maicon" - Sanyiiii, Sanyikám! Kábé Maicon az Inter legjobbja az idén, sőt a világ egyik legjobb jobbhátvédje most.

Itáliainagysándor 2008.11.21. 21:37:00

Majd minden kiderül, hadd ne vitázzak most, teljesen felesleges, veled meg főleg öcsi!

Itáliainagysándor 2008.11.21. 21:38:12

Amúgy azon csodálkozom, hogy nálad nem Panucci az első:D:D:D:D:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 21:45:28

Panucci a másik legjobb ;-)! pöcsi.

BruceWayne 2008.11.21. 21:52:17

nyilván Cannavaro fájhatott a leginkább, de Thuram amúgy is vén volt már, Emerson-Zambrotta hát mondjuk ez lehet jogos, bár nem tudom, Vieira az Arsenalban volt világklasszis, Ibrát meg ugye tudjuk, amúgy meg tök mindegy, oda mentek ahova akartak, igazuk volt hogy leléptek, azóta árulózni őket enyhén irónikus...

"Grygera jelenlegi formáját tekintve jobb mint Maicon"

hát egyrészt nem Maiconról kapta az Inter a góljait idén, másrészt valszeg nem láttad hogy a védőmunkája mellett mennyire segíti a támadásokat, harmadrészt nem láttad mekkora bombagólokat lőtt idén (legutóbb szerdán például)

"Camo jobb mint Zanetti"

ez mondjuk eleve hülye összehasonlítás volt mert nem ugyanaz a posztjuk, meg amúgy se jobb :-)

_alerob 2008.11.21. 21:54:07

Ilyen meccseken amúgyse a forma és a statisztika a domináns.

BruceWayne 2008.11.21. 21:59:24

igazad van,mindegy ki a papíron esélyesebb és hogy mit játszott az utóbbi 3-4 fordulóban, tőlem az Inter rossz játékkal is nyerhet :-)
/de inkább meggyőző játékkal nyerjen/

calcio_di_rigore 2008.11.21. 22:20:27

Bármi lehet. A legnagyobb hülyeség most posztonként összehasonlítani a játékosokat.

Azért jó kis calcio-day lesz holnap. A derby előtt a Fio-Udinese nem rossz bemelegítésnek.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.21. 22:25:26

és előtte még a veszprém belegyakja a parkettbe a bálnavadászokat is

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.21. 22:27:27

Hafnarfjördur valóban Izland legunalmasabb régiójában található, úgy kell nekik!:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.21. 22:32:04

don, melyik izland nemunalmas része? :)

Itáliainagysándor 2008.11.21. 22:57:00

Nera:

"nem láttad mekkora bombagólokat lőtt idén (legutóbb szerdán például)"

Nyilván te sem láttad Grygera gólját a Genoa ellen, például...

BruceWayne 2008.11.21. 22:59:21

nem, de Maicon nem egyet nyomott idén na de mindegy nem a gólkirályi címre hajtanak, mellesleg már jó ideje Maicon a no.1 jobbhátvéd össznépi szinten is

calcio_di_rigore 2008.11.21. 23:08:19

Maicon jobb mint Grygera, de Grygera nagyon sokat fejlődött tavaly óta.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.21. 23:19:30

_benito: az összes többi:)

Hispan07 2008.11.21. 23:40:26

jó hogy hülye a Camoranesi-Zanetti páros, de nekik nem volt párjuk :)

és mint soha, nyilván most sem jelent semmit a posztonkénti összehasonlítás, csak hogy papíron erősebb jelenleg az Inter. formáját tekintve meg a Juve.

ismét: hajrá X :)

Itáliainagysándor 2008.11.22. 00:08:43

Nera:

Ja, persze, meg az Inter a világ legjobb csapata, csak az szerencsére nem össznépi szinten:-)

Itáliainagysándor 2008.11.22. 00:14:23

Amúgy, szerintem nem lesz x, az nem jó az Internek mert a Milan lesz ott a nyakukon, a Juve meg stagnál, szerintem mind2 csapatnak a győzelem a reális cél, no meg ugye az elv...

Ha már bemutatták a világ egyik legmodernebb stadionjának a terveit illik nyerni:-)
juventus.com/site/eng/NEWS_newsseriea_BF81DA4EEB924A30ACC7B5FF63CDD5C0.asp

BruceWayne 2008.11.22. 09:34:31

sanyi akkor az utóbbi 1-2 meg az idei szezon alapján mond meg hogy szerinted ki? Ramos? Alves? vagy Panucci? Favalli? Zebinha? esetleg Gary Neville? :-)

halareaal 2008.11.22. 11:19:15

hát, ha az utóbbi 1-2 szezont nézzük akkor Ramos. idén persze Maicon jobb egyelőre, de még csak 3 hónap ment le a szezonból.

Itáliainagysándor 2008.11.22. 11:28:48

Nerazurri, bárki, csak nem Interes, és csak a te kedvedért, hogy a kölcsönös szimpátia megmaradjon:-)
süti beállítások módosítása