Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Varacskosdisznó-bébi, újzidán és a 8-2-es szisztéma

2008.11.17. 21:03 _benito

Itt evezünk el a szezon harmadát jelző bója mellett, ez a forduló pedig rengeteg olyan tanulsággal szolgált, amint nem félünk az egész idényre szóló stílusjegynek tekinteni egyes csapatoknál. Meg egyébként is, jó kis forduló volt. Az Inter a kafferbivaly-középpályával a szezon játékát produkálta, a Juventus gólparádét rendezett, megint vergődött, de megint nyert a Milan, és a szokásosnak mondható szittya góleső elmaradása ellenére nagyon jó római derbit láttunk. Kikapott a két kisnagy, a Napolit pompás meccsen az Atalanta nyomta le, az Udinese pedig… hogy mondják ezt szépen… megvan: totógyilkos meccsen otthon bukott a tökutolsó Reggina ellen. Araszol a Sampdoria és a Catania, a Fiorentina pedig éppen azzal van elfoglalva, hogy kifingassa a szezonját. Mindezek mellett egy csomó tizenegyes, rengeteg kiállítás és persze hüjebiróó

Az már az első félidőben látható volt, hogy a gólparádé ezúttal elmarad a római derbin, aztán a végére simán lehetett volna 5-3. Nem lett, de nem sok nézőben maradhatott hiányérzet. Itt van mindjárt Julio Baptista, aki tökéletesen illusztrálta, mire gondoltunk, amikor azt mondtuk róla, hogy tíz meccséből kettőn tud világklasszis teljesítményt nyújtani – de akkor azt tényleg beteszi a közösbe. Szép fejesből szerzett győztes gól, több ziccerpassz és egy kiharcolt kiállítás áll az ellenőrzőjében, miközben a másik oldalról Zaratét kell kiemelnünk, aki nemcsak jól menedzselt, hanem tényleg jó is. Az argentin hatalmas erőssége a Laziónak, és tudjuk, hogy késtünk vele, de nekünk csak most esett le, hogy tényleg ilyen jók idén a rómaiak – felejtsük el a Milan elleni borzalmat.
Van egy olyan meglátásunk, hogy ha valakit kikiáltanak újzidánnak a franciák, akkor azon a világ többi része térdét csapkodva röhög. De nem az olaszok. Ők zabálják az ilyeneket, itt van ez a Menez gyerek, meg vele szemben Meghni, hogy csak két jeles példát említsek, de ott van még a hazazavart Gourcuff is. A szomorú tendencia hozománya, hogy az olasz válogatott Pirlo nélkül a világon sehol nincs.
A legnagyobb röhej az lett volna, ha a Zarate-Rocchi-Pandev hármas után a hajrára beálló Simone Inzaghi befejelte volna az egyenlítést jelentő gólt, ez azonban elmaradt, bár a végén még mindenhol volt helyzet. A hazaiakét Menez rontotta el, a vendégeknél Pandev hibázott, és persze a franciáé sebzett a végére kisebbet, mert a Roma nyert, és tett egy lépést afelé, hogy ne legyen totális csőd a szezonja. Mégis, azért megjegyeznénk, hogy Juan ugyan jó volt, de Mexés ön- és közveszélyes, a 88. percben beálló Taddeit pedig úgy lefutotta Zarate a 89. percben, hogy ihaj. A szezon előtt a Romát túl sokra, a Laziót túl kevésre tartottuk – kiáltott fel a bennünk szunnyadó hegyiiván (Roma-Lazio 1-0)

Ahogy a kommentek között szóba is került, Mourinho megvalósította a korábban elképzelhetetlent, és 8-2-es formációban küldte pályára az Intert Palermóban. Derékig a vitriolos tartályban készültünk arra, hogy lesújtunk a vétkesre, de telt-múlt az idő, és azt kellett észrevennünk, hogy az Inter kimondottan jól játszik. A Palermo meg szarul, de ez nyilván jórészt annak volt köszönhető, hogy vért izzadtak, mire átgyötörték a középpályán a labdát, hogy aztán a visszatérése óta kimondottan jól teljesítő Samuellel és Cordobával találják szembe magukat. A kolumbiai kisárgult, így egy meccset le kell töltenie az elmúlt fordulóban meg-nem-kapott-százmeccses eltiltásból. És persze ott van Ibrahimovic, aki egy szarul játszó Interben is tud jó lenni, akkor elképzelhetjük milyen, amikor az egész csapat jó. Hát jó. A 0-2 tökéletesen megfelelt a játék képének, az Inter ezzel továbbra is vezet, és teljesítményével méltónak is bizonyult rá. Izgatottan várjuk a hamarosan bemutatásra kerülő 9-1 formációt, Cruz úgysem csinált semmit. (Palermo-Inter 0-2)

A Milan igazából azért meggyőzőbb volt annál, amit a hírek sugallnak. Nem sokkal, mert az a büntető tényleg a San Sirónak szólt, de volt helyzetük bőven. A Chievo inkább pontrúgások után volt veszélyes, de Favalli meglepően jól dolgozott középen, és Jankulovski is a szebbik arcát mutatta. A vezető góllal kapcsolatban jutott eszünkbe egyébként, hogy Kaká - aki a Milan elsőszámú büntetőrúgója – milyen pocsék tizenegyeslövő tulajdonképpen, de ez most nem fontos. Ami fontos, az egyrészt Seedorf, aki nagyon jól érzi magát Pirlo helyén, másrészt a centerek, akik miatt az egész csapat rosszul érzi magát. Pippo rossz napjain egy haszontalan csirkefogó, Pato meg egy büdös önző kölök, Borriello meg képtelen gólt lőni, hiába mozog néha jól. Ha hozzávesszük, hogy Sevát komolyan hírbe hozták a Real Madriddal, már látszik is, hol a törött fogaskerék, amit a pletykák szerint Drogbával, vagy Eto’oval próbálnak majd működésre bírni. Ronaldinhónak, ezt a korábbiak fényében kijelenthetjük, jó szezonja van a Milanban, a fent említett két ébenfekete úriember ötöt lőtt volna a brazil passzaiból, de attól még azért messze van, hogy a hátán vigye csapatát. A téli mozgástól sok függ, de ha egy olyan versenyfutás bontakozik ki a két milánói között, mint a tavalyi befutóban látott, mindenki elégedett lesz. (Milan-Chievo 1-0)

A Juve-Genoa előtt harsány kacaj szakadt fel belőlünk, amikor egy beharangozóban azt olvastuk, hogy a genovaiak utoljára 91-ben nyertek torinóban – Skuhravy góljával. Most nem nyertek, de a 4-1-es hazai pont akkora túlzás, mintha azt mondanám, hogy scudetto-esélyes a Juventus. Az viszont tény, hogy nyer, nyer és nyer, sőt a Genoának úgy lőtt négyet, hogy Alex megállt a gólpassznál, helyette Grygera lőtte meg szokásos évi két góljának egyikét (múlt héten kapufát lőtt a huszita Cafú), és két csatár is betalált, de a Genoa bátor játéka is hozzájárult, hogy ilyen élvezetes, legkevésbé sem olaszos meccset nézhettünk csütörtök este. A Derby d’Italia előtt bizakodunk, innen nézve jó meccs lesz, bár ezeknél aztán soha nem lehet tudni. (Juventus-Genoa 4-1)

Az Atalanta-Napoli meccsen volt minden, ami kell. Hazai vezetés után kiállítás, emberhátrányos egyenlítés, 90. perben szerzett győztes gól, még egy kiállítás és még egy gól. Manfredini a poklok bugyrából a mennek országáig emelkedett, miután előbb kamutizenegyeshez juttatta az emberhátrányban játszó vendégeket, majd a lefújás előtt szabadrúgásból megszerezte a győztes gólt. Aztán kirohant a nézők közé együtt örülni az övéivel, amiért Brighi sporttárs kiállította. Az élet azonban nem mindig nagy rendező (sokkal jobb poén lett volna, ha egyenlít a Napoli), Floccari elrontotta az egészet. Az Atalantának minden évben van 1-2 olyan meccse, amikor hírt adnak magukról, egyébként meg olyanok, mint a varacskosdisznó-bébi: csak az anyai szem látja szépnek. (Atalanta-Napoli 3-1)
A Fiorentina is lefele tart, ezúttal az idei hajráját már novemberben elkezdő Cagliari náspángolta el a lilákat. Gilardino, aki lesgólig és nagy védésekkel végződő akciókig jutott, a legnagyobb marha, mert rázogatja a pofonfát: most műesésért kapott lapot, ami nem jó, mert az ilyen bélyeg könnyen ragad, és nagyon nehéz eltűntetni. A Viola egyébként új értelmet ad a rapszodikus szereplés – közhelynek. (Cagliari-Fiorentina 1-0)

A gólzáporok közül talán a legváratlanabb a Catania-Torinón csapott le ránk, mely a szezon – úgy rémlik - második mesterhármasát hozta. A remek meccsen Mascara első gólja a 8. percben még csak az egyenlítést jelentette, majd kétszer is vezetéshez juttatta csapatát. A Toro kapusa, Sereni a meccs másnapján szót kért, és jelezte csapattársainak, hogy a Milan ötöt vág nekik, ha úgy találnak védekezni, mint Szicílián. A bennünk lakozó Milan-szurkoló Hol az az egy?! felkiáltással adott jelt létezéséről. (Catania-Torino 3-2)
Ahol csatárokat tudunk kiemelni, az a jó meccs. A Sampdoria a héten hálószobatitkaiba is bepillantást engedő Cassano irányításával úgy játszott, ahogy hívei a szezon kezdete óta várják, és most a Lecce hátát sem törte véresre a háló – bizonyíték erre T.I.R. két gólja. A Doria nagy iramban hagyja maga mögött a rosszemlékű kiesőzónát, már csak egy győzelemre van a középmezőnytől. (Sampdoria-Lecce 3-2)
A Siena alázza a nagyokat, de a kicsikkel nem bír. A furcsa szokás ezúttal a Bologna ellen ütött vissza, bár a Roburnak megvolt az esélye, hogy győzzön, Calaiónak 11 méterről kellett volna gólra váltania egy büntető néven ismert rögzített játékhelyzetet. Hiába mutatta be korábban Di Vaio, hogy kell ezt csinálni, a csatár hibázott, maradt az 1-1, a Bolognának egyébként is itt az ideje kezdeni magával valamit, mert eddig nem fest jól a Serie A-kaland. (Siena-Bologna 1-1)

Az Udinese kikapott hazai pályán a Regginától. De kicsoda Erik Cartman apja? Talán Mr. Mackey? Vagy séf? A reklám után kiderül.
 

Történés van a másodosztályban, hol máshol, mint az Avellino-Brescia magyar rangadón?! A vendégek csak Vass Ádámot küldték csatába, a hazaiaknál Vaskó szintén végigjátszotta a meccset. Mit végigjátszotta?! A 78. percben az ő góljával egyenlített az Avellino, úgyhogy szóljanak a fanfárok. A többi magyar nem kapott szerepet. Ha majd a feljutásért kezd kibontakozni a csata, rendszeresen hírt adunk a B-liga történésiről is, mostantól mindig csak annyit közlünk, hogy állnak a magyarok. A jelenlegi állás (14 forduló ment le) szerint Filkorék feljutnak, és újra magyar játékos játszhat Serie A-meccset, a Brescia pontszámban nem, helyezésben nagyon le van maradva, az Avellino talán nem esik ki.

318 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr96774405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calcio_di_rigore 2008.11.17. 21:21:16

"A téli mozgástól sok függ, de ha egy olyan versenyfutás bontakozik ki a két milánói között, mint a tavalyi befutóban látott, mindenki elégedett lesz."


Még csak az hiányozna... Szombaton kezdhetünk tenni ellene.

Romanista 2008.11.17. 21:36:54

Mexest én nem láttam rossznak sőt kifejezetten jónak. aki ön és közveszélyes az Doni szerintem, de ezt már kifejtettem.

A Milan meg most csatárt akar, de Sevcsenkot,be nem állítanák. érdekes.

Az Atalanta pedig egy szemét csapat.

LevyASR 2008.11.17. 21:38:50

Mexes miért ön - és közveszélyes????,

Törteli Tivadar 2008.11.17. 21:51:06

Grygera a huszita Cafú, ezen kiakadtam:D:D

Hispan07 2008.11.17. 22:02:25

az inter meglepően hatékony volt a középpályán, és a reklám után nem csak cartman apját ismerhetjük meg, hanem az is kiderül, hogy Zlatan vagy Alex?

az egyáltalán nem véletlen, hogy az ukrán nem játszik - amit eddig művelt, mindenkit meggyőzött róla, hogy mehet Madridba vagy ahová akar.

Patoval nem tudom mit kéne csinálni, az egycsatáros rendszer egyértelmű, hogy nem jó neki. vértehetséges, de tényleg önző, és nem vmi hatákony mostanság - lassan két hónapja nem lőtt gólt. Borriello sérülékeny és az első két meccset leszámítva inkább maradt volna Genovában. Pippo meg Pippo - öregecskedő és soha nem játszott jól több egymást követő meccsen. végre kéne egy életerős, klasszis csatár - és nem tom, Dorgba jelenleg ez a kategória-e...

amúgy meg nagyon várom már hogy a milan elkezdjen játszani, de addig is inkább egy-egy ilyen randa győzelem, mint szép vereségek vagy döntetlenek.

BruceWayne 2008.11.17. 22:08:18

Pato sztem nagyobb kamu mint Podolski, vagy csak Carlo nem találja a helyét....

Na de ki Eric Cartman apja?

giacinto 2008.11.17. 22:09:49

Nagyjából a bűn kategóriába illik Grygera és Cafu egy mondatban szerepeltetése. a 2 játékos játékstílusa, tudása hogyismondjam, (jó lesz egy közhely is) ég és föld.

_alerob 2008.11.17. 22:24:03

giacanto megszólalllltttttttt

Hispan07 2008.11.17. 22:30:11

Sörpodó és Pato sem kamu, csak nem jó helyen játszatják őket

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.17. 23:03:54

"Nagyjából a bűn kategóriába illik Grygera és Cafu egy mondatban szerepeltetése. a 2 játékos játékstílusa, tudása hogyismondjam, (jó lesz egy közhely is) ég és föld." (giacinto) -viccnek persze jó, de az is ziher, hogy mind Cafu, mind Husz János jogutódjai sajtópert fontolgatnak ;-)!

BruceWayne 2008.11.17. 23:46:54

mondjuk a forduló legfontosabb eseménye és egyben legnagyobb újítása kimaradt az összefoglalóból

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=209099

Romanista 2008.11.17. 23:56:39

Nera ez zseniális!! Szicsijjjjá,ti amo

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2008.11.18. 01:35:51

_benito, ezt a januári drogba/eto'o a milanban dolgot melyik ujjadból szoptad?
magas labda ilyet feldobni...

calcio_di_rigore 2008.11.18. 01:42:22

Inter-Juve, az edzők szerint:

Lippi: 1X2
Ancelotti: 1X2
Allegri: X
Spalletti: 1X2
Marino: X
Gasperini: 12
Mihajlovic: 1
Arrigoni: 1X2
Del Neri: X2
Orlandi: X
Iachini: 1X2
R. Mancini: 1X2

Nagyon bátrak.:)

Romanista 2008.11.18. 07:16:36

Gasperini tökös,Mihajlovic még mindig. többiek meg minek mondtak bármit is?

kroos 2008.11.18. 08:06:42

azon a képen skuravy meg buckwald van?

Gabez 2008.11.18. 08:15:09

Na ezért szeretem Buffont: www.goal.com/en/news/593/juventus/2008/11/17/969520/buffon-inter-and-milan-are-special

Tisztán lát és kívülről lát...már rég a Barcában lenne a helye vagy a MUban, mivel az Interbe nem jöhet (JC és Toldo a legjobb kapuspáros a világon, ugye?), a Milanba ne menjen a szerencsétlenek közé, a Juve-ban meg elvesztegette az utolsó 4 évét a vezetők hülyesége miatt. Ugyanez igaz ADP-re is. A többi trash...:)

Cruz azért nem játszott olyan rosszul (totál elfogultan), de tény, csereként sokkal veszélyesebb. Balotellinek kellene kezdenie, lefárasztania a védőket és jönne Cruz az utolsó 25 percre, akkor mindig (inkább sokszor ;)) gólt lőne. Remélem Mourinho olvassa a blogot...

kroos 2008.11.18. 08:25:35

a goal.com-on ez a hét csapata:
Marchetti

Grygera- Favalli- Jankulovski

Ferreira Pinto- Cozza- Delvecchio- Baptista

Ibrahimovic- Mascara- Zarate
szivesen megnéznék egy ilyen felállásu csapatot egyszer.

kroos 2008.11.18. 08:28:14

off

4 az 1-hez adják hogy Butcher leüti Maradonát.

on

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 08:34:50

kroos 2008.11.18. 08:25:35
És ki védekezne?

Amúgy az Inter tavaly, ugyanígy állt fel, csak Muntari helyett más játszott. De nem kell, hogy mindenkinek feltűnjön, elég ha az Inter szurkeszek tudják.

kroos 2008.11.18. 08:38:01

,,Muntari helyett más játszott" -általában chivu.

Romanista 2008.11.18. 08:45:05

hova tették volna Zaratet ha nem cseszi el a helyzeteit vagy gól paszt ad? Ő lett volna egyedül a forduló csapata? meg egyébként is :
www.flickr.com/photos/32092117@N05/3035486667/in/pool-romaoffside/

drani 2008.11.18. 08:46:57

Mi van a Reggina által igazolt magyarokkal? Nem tud valaki róluk? Már vissza lettek toloncolva?

Romanista 2008.11.18. 08:51:17

drani, Szatmári Lóránd az Avellinoban kölcsönben ha rágondolsz. Vaskóval,Komannal.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.18. 09:38:36

Kovacsik, aki együtt volt Szatnárival a Reggina ifiben, maradt a Regginában. Rendszeresen ő az ifi kapusa.
Meg ott van Preklet Tamás is, ő szintén a Primaverában nyomja! Ott játszik rendszeresen

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.18. 09:50:47

gc, ez szar volt :)

egy tálca sör, ha megmutatod, mikor állt fel így az inter, de inkább kíméld magad. a leghasonlóbb az lehetett, amikor sztanko játszott a két csatár mögött, de hát az is egészen más.

kroos 2008.11.18. 09:55:52

ez volt pl tavaly a roma ellen.


Julio César - Maxwell, Chivu, , Burdisso, Maicon - Sztankovics Cambiasso, Vieira, Zanetti, Figo - Crespo

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.18. 10:09:18

de hát toni, ez nem is hasonlít. ezért egy sörszagú böfi sem jár, nemhogy egy tálca :)

két szélsőt látok a center mögött, ez a milan-féle 4-3-2-1, csak sztanko visszalép, ha védekezni kell (ahogy seedorf is tavaly)

sempreLippi 2008.11.18. 10:18:38

mourinho önelégült mosolyjal tekintett végig a san siro lelátóin; miután legro végigcsúszott az ötösön, és ibra betette a harmadikat.
matrix torzult arccal üvölt a kamerába. nedved brutális belépő után kap pirosat, subaronesi ujra lesérül. sissoko lefejeli vieirát, de őt kell lecserélni. visszhangzik az inteeeeer, inteeeeer
maicon minden páratlan percben bőrözi molinarot, zanetti labdával futja körbe tiagot, moratti kaján sárga mosolyával forgolódik az olajmogulok között.

illetve, remélem nem így lesz. fél karomat egy x-ért!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 10:21:45

Tudom benito, de írd már le léci tavaly, hogy játszott az Inter mert én nem tudom.

De a Maicon, cordoba, Samuel(matrix), chivu(mexwell) volt a védelem, a sérülésektől függően. Cruz, meg Ibra a 2 csatár, nem véletlen lőtt cruz egy rakat gólt tavaly év elején.

J. Zanetti, végig játszott, Cambiasso is. Vieira is ha nem volt sérült, (ők 3 alapok voltak a kp-n) A maradék helyeken osztozott, Dacourt, Stanko, meg figo (esetleg Pelé, mikor már min 2-3 ember volt sérült a kezdő 3ból)

De örülnék, ha elmondanád nekem az igazat, mert én nem tudom.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 10:22:09

_benito Figo mellett ki a másik szélső ebben? Inkább tűnik ez egy karácsonyfának.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.18. 10:24:01

azért ez nehogymáá hasonlítson arra, hogy négy védekező középpályással játszik egy csapat, oder?

popp, sztanko szélső, az utóbbi két évben játszik csak középen (ölég szarul), de semmiképpen nem vkp

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 10:25:32

Bocs Stanko helyett sokszor Jimenez volt a mai Muntari helyett. De ezt se tudom, csak okoskodok bocs. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 10:26:18

Ja ,hogy szerinted Muntari vkp? Akkor bocs, sztem támadó kp csak szar, de nézőpont kérdése. :)

Hispan07 2008.11.18. 10:29:12

az Interben mi lett Jimenezzel? tavaly nem ő volt a nagy felfedezett?

ja és a korábbi aranylabda témához:

„Én vagyok az első, a második és a harmadik legjobb (...)" nna, ha valaki nem értené: az ilyen szövegek miatt egy igazi féreg CéRon...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 10:30:17

Sztem, annak kéne leféregeznie, aki tudja bizonyítani, hogy jobb nála, addig neki van igaza.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 10:34:30

Nekem inkább támadóközéppályásként él a fejemben fiatalkorából Sztanko, ezért néztem ezt a felállást karácsonyfának, bár ezen nem fogunk összeveszni.

Itáliainagysándor 2008.11.18. 10:34:34

Az utóbbi évek aranylabdajelöltjeiből az egyik legunszimpatikusabb cé roni, ilyen nyilatkozatokkal maximum a tizenéves tinédzserek szívét dobogtatja meg. És szerintem van nála jobb és nem csak focitudásban hanem jellemben is...

kroos 2008.11.18. 10:34:54

tavaly chivu többször a középpáylán játszott.
de itt a lazio elleni felállás.

Julio Cesar - Maicon, Rivas, Burdisso, Maxwell, Zanetti, Sztankovics, Chivu , Maniche , Ibrahimovic , Crespo

Azazello007 2008.11.18. 10:35:19

sempreLippi: "...Sissoko lefejeli Vieirát, de őt kell lecserélni..." -- nagyon jó és idén nem is annyira utópisztikus:-)

Itáliainagysándor 2008.11.18. 10:36:14

Ezen a christmas tree alakzaton a múltkor is jót nevettem, de biztos úgy van:D:D:D

kroos 2008.11.18. 10:36:56

az utolso meccsej többségét pedig igy játszották


Julio Cesar - Maicon, Burdisso, Materazzi, Maxwell, Zanetti, Cambiasso , Chivu, Sztankovics , Balotelli , Julio Cruz

szoval szerintem nincs uj a nap alatt.

Azazello007 2008.11.18. 10:37:13

A C. témához meg: Cé aranylabdát fog nyerni és kész. Lehet szeretni/nem szeretni, az Aranylabda nem Fair Play díj, elég ciki lenne, ha mindenféle erkölcsi szempontok miatt nem neki adnák. Ez van.

Hispan07 2008.11.18. 10:37:52

LEHET, hogy ő a legjobb.

DE csak egy végletekig beképzelt seggfej mond olyan megalázó dolgot a vetélytársaira, hogy ő a legjobb három. főleg annak tudatában, hogy pár éve is volt nála jobb, és pár év múlva is lesz.

ez a mondat bizonyíték arra, mekkora köcsög Cé, nem ígéret.

kroos 2008.11.18. 10:38:19

és a milanoi derbin pedig igy..

Cesar - Maicon, Rivas , Materazzi, Chivu, Vieira, Zanetti, Cambiasso, Maniche , Cruz, Crespo

jöhet a sör benito.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 10:39:53

Javaslom, Cé. Ronit hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának: első, utolsó és mindenik góljával együtt. Túlugattuk már azt a témát. Inkább beszéljünk arról, hogy Totti és Keresztelő Bestia, hogy fogja visszarakni a drága Romát arra a polcra, ahova való ;-).

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.18. 10:42:11

feljebb jöttél, toni, ez már inkább, de azért mégsem.

Hispan07 2008.11.18. 10:42:37

előéletük alapján szomszédos kórházi ágyakból, popp :P

Count Adyn 2008.11.18. 10:43:45

Én tudom, hogy személyes kedvencem, Molinaro rúgni fog 3 gólt a a derbyn, ezekkel nyer a Juve 2-1 re:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 10:47:33

Hispán, de a római sportkórházak első számú paciense mégis Alberto Aquilani. Mit nem adnék ha ez a srác egyszer az életben letudna játszani tíz meccset egyhuzamban.

kroos 2008.11.18. 10:49:23

és ehhez mit szolsz?

peruzzi-gresko-west-colonese-georgatos
okan-lamuchi-dibiagio-luciano/eriberto
ventola-kallon


DDDDDDDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 10:52:34

DDD, mondjuk di Biagio jó kis zsugás volt!

kroos 2008.11.18. 10:54:37

ok akkor helyette dalmat.

*Fata* 2008.11.18. 11:02:23

jó lesz egy x hétvégére.
ámen

Hispan07 2008.11.18. 11:04:43

jesszus kroos, ez mikori? 99/00?

kroos 2008.11.18. 11:22:17

Ezek nem játszottak egy csapatban,csak eszembe jutottak.
igy utolag kár lenne kihagyni,hakan sükürt,fadigát,van der meyde-t,kanu-t,zé elias-t,cauet-et,morfeot,kean-t,helveg-et,batistutat,coco-t,umt davala-t,farinost,almeyda-t,wome és guglielminpietro....

Hispan07 2008.11.18. 11:44:14

Cocot, Ümit Davalát, Guly-t, Helveget mind a milan sózta rájuk, a továbbiak ismertek :)

pedig pl Coco milyen jól indult, aztán... jáccik még egyaltalán?

van der meyde meg akkora tehtségnek számított, mint van der vaart. vele most mi van?

ventola meg kallon is marha nagy tehetségek voltak egy időben, ahhoz képest egyik sem ért el kb semmit.

a legdurvább farinos volt ezek közül, játszott vagy 5 meccset. asszem legutóbb vmi spanyol másodosztályú csapatban láttam

kroos 2008.11.18. 11:49:16

és mindnek egy közös pont van az életében.


amugy coco szinész lett.de komolyan.

sempreLippi 2008.11.18. 11:50:06

nem volt (nincs?) olyan karrier, amit egy jó időben elkövetett interbe igazolás ne tudott volna (tudna?) tönkrevágni. az igazi játékostemető.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 11:50:50

Morfeo játékát én bírom. de Batistuta mikor játszott az Interben?

Hispan07 2008.11.18. 11:56:19

Batistuta valamikor a római évek után kb. fél évig volt ott kölcsönben - ha jól emlékszem

kroos 2008.11.18. 11:58:52

pontosan.crespo sérülései miatt kellet az öreg,

kroos 2008.11.18. 12:03:47

,,nem volt (nincs?) olyan karrier, amit egy jó időben elkövetett interbe igazolás ne tudott volna (tudna?) tönkrevágni"

berkamp meguszta.de szerintem is ez sokkal jellemzöbb rájuk mint az ibrák leigazolása meg a scudettok.

Hispan07 2008.11.18. 12:10:40

azért Pirlo és Seedorf is egész jól jött ki a dologból :)

Simic és Brocchi soha nem heverte ki :D

ericcartmen 2008.11.18. 12:15:13

Romabol ment az interbe (talan a 01/02-es idény közepén), de ugy remlik csak fel evet volt ott

ericcartmen 2008.11.18. 12:15:54

Ezt Batistutara irtam, csak nem frissitettem

Hispan07 2008.11.18. 12:16:23

Ronaldo a Realban még elég jól tolta, de soha nem lett már újra a régi

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 12:18:22

cartmen, azóta beugrott, de tán inkább 2002-03-ban lehetett. Nem jöttek ki Tottival ;-).

kroos 2008.11.18. 12:20:54

érdekes hogy az inter bajnoki cimei és jó igazolásai,milyen más dolgokkal esnek egy idöben.
Egy interes haverom mesélte hogy ha majd a fia megkérdezi hogy 20 éves pauza után hogy lett 3 szor bajnok az inter,és hogy lehet hogy hakan sükürök helyett ibrákat igazoltak akkor inkább a méhekröl meg a virágokról kezd neki mesélni.az kevésbé kinos:)

Mr.AT 2008.11.18. 12:22:23

Hát, most azért elég komolyan meg kellene erőltetnem magam, ha olyan játékost kellene mondanom az utóbbi 10 évből az Interből, aki kis névvel érkezett, majd világsztárrá vált... :-)

Ha persze nem számítjuk Benoit Cauet (akinek említéséért külön köszönet kroosnak, már 3 perce röhögök), aki igazi világklasszisként távozott az olasz tizenötödosztályba aztán... :-)

mickeyknox 2008.11.18. 12:25:49

ja, kétszeres keresztszalag szakadás után nehéz újra a réginek lenni. de azért így is rúgott 100 gól körül 170 mecccsen a realban. az isten!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 12:26:54

Ronaldo Barcelonában egész más dimenzióban játszott még, a Robson-féle Barcának az volt a taktikája, hogy csak adjátok Ronnienak, oszt ő majd beviszi. Volt hogy félpályáról cselezte magát gólig, rúgott is vagy 35-öt abban a szezonban. A hosszú sérülései után a tizenhatos környékén ólálkodó befejező csatár lett belőle, de abból az egyik legjobb, hogy csak 2002- vébén rúgott 8 gólját említsem.

De egyébként sikeres edzők is benyalták az Inter-átkot. A nagy Lippinek is idő előtt kellett távoznia onnan. Más kérdés, hogy az újabb Juvés korszakában ismét megmutatta.

kroos 2008.11.18. 12:32:58

Vn még ahonnan ezek jötek...sforza ,dabo,domoraud,kily gonzales,fadiga,vampeta,katagunis,davids,
r carlos.....

sempreLippi 2008.11.18. 12:37:43

ciri sforza, ez jo!
ne feledjük a szintén nagyot dobbanto youri djorkaeff-et és az interben tényleg villogo ivan zamorano-t (akiről bármikor elhinném hogy igazából camo unokatestvére/nagybátyja)

btw, pirlo és seedorf is majdnem lenullázta a karrierjét az inspiráló környezetben, mindkettőről eligazolása utána derült ki, mekkora klasszis valójában.

moratti ugye annyira bizott pirloban hogy regginában és bresciában játszatta, hogy aztán elpasszolja a milannak. tudjuk, hogy kiket tartott meg helyette. seedorfnak kb egy jo meccse volt, persze a juve ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 12:53:20

R. Carlos csak egy évet volt és Davids is mutatott még az Interes korszaka után, Seedorf viszont meglepő módon még az Interben is jó volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 12:58:45

sempre, azért Seedorf már a Realban és az Ajaxban is mutatott ezt-azt. Azt meg nehéz feledni, amikor vágott egy-egy huszontöt méteres dugót jobbal is meg ballal is a Juvének az Derby di Italián.

giacinto 2008.11.18. 13:07:28

köszönjük a sok hozzáértő hozzászólást.
kisnév--->klasszis: R. Carlos, Cruz, Zanetti, Maicon, Maxwell, Julio Cesar, Martins, Adriano, Cordoba

hulladékok meg minden csapatban vannak

Batistuta 2003 januárjában Crespo sérülése miatt érkezett kölcsönbe. Nem vált be, van ilyen. Nyáron aztán le is váltotta Cruz.

Djorkaeff rohadt jó volt az Interben, együtt játszott mondjuk Simeone-val, Zanettivel, Ronaldoval, Baggioval...

giacinto 2008.11.18. 13:12:16

"moratti ugye annyira bizott pirloban hogy regginában és bresciában játszatta"

Moratti mikor ült az Inter padján?

Pirlo bresciai nevelés, de ez már párszor elhangzott. 2 évig volt az Internél, 20-21 évesen, és akkoriban a posztján Roberto Baggio játszott, Pirlo meg egy senki volt. Gondolom ti, mint sikeres futballszakemberek, mindenképpen PirlA-t játszattátok volna és nem mondjuk egy világklasszist.

sempreLippi 2008.11.18. 13:13:41

én is arra a két sütőre gondoltam, őrületes volt.

persze See nagyon nagy volt előtte is, főleg az ajaxban, az interbe viszont messásként került, a kp-n csak ő tudott kezdeni vmit a labdával (idevehetjük serzsó konszejszaot de sztem nem illik) amitől - a real után - nyílván megzuhant kicsit.

a többi középpályás majdnem mind dm volt, plusz volt egy kisbusznyi csatárklasszis. egyébként köztük volt Mutu, akit egyenesen veronába küldtek 10 golnélküli meccs után.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.18. 13:19:27

ebből maicont és julio cesart megadom, a többi kuka

kroos 2008.11.18. 13:22:49

egyálltalán nem róluk van szó.
hanem arrol hogy r.carlos nagyon jo játékos de nem az interben lett az.
meg nem maiconokkrol van szo hanem a
hakan sükürt,fadigát,van der meyde-t,kanu-t,zé elias-t,cauet-et,morfeot,kean-t,helveg-et,batistutat,coco-t,umt davala-t,farinost,almeyda-t,wome és guglielminpietro,sforza ,dabo,domoraud,kily gonzales,fadiga,vampeta,katagunis,davids.okrol van szó.

calcio_di_rigore 2008.11.18. 13:31:34

Hű Gabez, ez nagyon kemény volt.:)
Amúgy én már szezon előtt elmondtam azt amit Buffon ebben a nyilatkozatban, engem miért nem dícsértél meg?:)

WallyB 2008.11.18. 13:40:28

Sajnos nem tudtam elolvasni - még - a kommenteket, de ez a Lo Monaco az az tag, aki nekiállt hörögni Josénak, hogy sportszerűtlen?
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=209099

sempreLippi 2008.11.18. 13:41:12

csak arra céloztam, hogy pirlo alig játszott az inter mezében, úgy adták tovább. a milannak. de egyébként moratti valóban nem ült az inter padján :)
nem tudom viszont mennyire szerepelt Baggio posztján, aki - emlékeim szerint - pályafutása vége felé már végképp csak befejezőként játszott, pirlo viszont tipikus támadokp volt akkoriban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 13:44:00

Köszönjük kroos. De mikor egy szar davids, aki hosszú évekig volt a Juve, ajax meghatározó játékosa, pályája végefelé elment az Interbe ÉS OTT LETT SZAR, gondolom még véletlenül sem az van, hogy nincs az az ember, aki éléete végéig klasszis formában játszik. Persze, hisz tudjátok aki csak milánóan jár és nem lett világklasszis, azt mind az Iner tette tönkre. :)
V akár most felsorolhatnánk a teljes Juventus állomány Alex meg kivételével, pont beleillene kroos sorába.

kroos 2008.11.18. 13:46:49

abba a sorolásba akiböl te kiemelted davids-ot.
vajon miért pont öt?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 13:53:48

Mert ő jutott eszembe, aki nagyból lett szar, tudjuk miért. A sorral én is egyetértek, de aki azelőtt szar volt mielőtt idejött, attól mit vársz? Szar átigazolási politika na és, ezért nem ért el eredméynt az Inter. V szarból is szarabbat csonált az Inter?

mellesleg a mai Juveból ha 3 embert ismerek, a többi meg Noname, akkor az is vicces nem? :) Meg Poulsenekre meg mellbergre van szükségük LOL.

Hispan07 2008.11.18. 13:55:41

itt most elsősorban azokról a fiatalokról és életerős játékosokról van szó, akik odamentek nagy tervekkel - és utána semmi vagy aránylag semmi nem lett belőlük

kroos 2008.11.18. 13:57:58

Nem tudom miért a juvéval dobálozol,ugyanamiatt ilyen a juve kerete ami miatt az inter Ibrákat igazol és nem ventolákat.

calcio_di_rigore 2008.11.18. 13:58:53

GC-nek olyan a Juve mint nekem a pina: mindenről ez jut eszébe.:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 14:02:25

Én dobálózom? :) Elmegyek egy előadásra és máris a "hátam mögött" széjjel fikázzátok az Intert a főzebre vezérletével. :) Amúgy Mintha a Milanban, Brocchi Simic meg a barátai olyan faszányosak lettek volna :)

Megtennétek, hogy a tehetséges fiatalokat soroljátok csak fel akikből az Inter miatt nem lett senki? csak ne ömlesztve jöjjön, hanem szisztematikusan.

Amugy kanu nevét láttam aki nagyon jó volt, a szívműtétjéig, azóta egy fos bárhol játszik is. De persze az Inter a hibás, v Rbiie keane, aki világ életébe egy senki volt mégis milyen csapatokban játszik most is. :)

Hispan07 2008.11.18. 14:08:25

feljebb már látható, de pl.: kallon, ventola, van der meyde, farinos.

simic és brocchi meg azért volt olyan amilyen, mert tönkre lettek téve :) -> az inter monnyon le! :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 14:21:07

Arra a Farinosra gondolsz ,aki a valenciába is egy senki volt és 4 évet töltött ott el? Fiatal tehetség mint Mendieta mi? Még szerencse hogy Gaitzka nem az Interhez jött. :)

Ventolával mia a baj? Az Atalantába elég jól nyomta, az Interben meg jobban ment neki mint a bariban ahonnan megvették. ja, hogy nem lett világklasszis, merthogy a lábában volt.

Van der meyde, akkor tehetség volt, hogy 6 éven nem tudta bemutatni ezt a klasszist az ajaxban, de az Interben meg keleltt volna. :) LOL

Kallon játéka nekem meg tetszett, és hozzátáve, Vieri mellett azért nem volt könnyű dolog érvényesülni azt azért lássa be mindenki, ha valamit sajnálok, hogy ő most nincs a felsoroltak között. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 14:23:16

Adriano pl, az Inter vette meg fiatalon és lett sztár, az hogy most olyan amilyen, az persze az Inter felelőssége, nem a bulizó kurvagazdag nem tudom kezelni a válságot személyiség miatt. Martins az Interben lett kis sztár, hogy utána eltűnjön a Newcastleben. Akkor én is gyártok 1-2 játékostemető csapatot. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 14:23:55

...Nem a válságot, hanem a sztárságot. :)))

sempreLippi 2008.11.18. 14:24:38

keresgéltem Juve-FLOP-okat. akik tényleg iszonyatosak voltak zebramezben (többségükből azért focista lett/maradt)

Thierry Henry
Sunday Oliseh
Alen Boksic
Enzo Maresca
Darko Kovacevic
Daniel Fonseca
Matteo Brighi
Fabian O'Neill (muhaha)
Juan Esnaider
Davide Baiocco
Marcelo Salas
Ruben Olivera
Tomás Guzmán

inkább fiatal tehetségeink eltiprásában látom évtizedes felelősségünket, igazolni ezzel szemben mindig is tudtunk, lehet moggizni, ez akkor is igaz.
najo, eddig az volt, meglátjuk.

kroos 2008.11.18. 14:34:37

Igazából a lényeg az hogy az Inter hibát hibára halmozott igazolási ügyekben.
De mivel a juvet sikerült kiszorni,a milan-t meg lebutitani,igy ök el tudták hozni Ibrát.Ennyi a történet.
Amugy meg az inter nem lenne bajnok most sem (tavaly a roma megizaztotta öket,pedig az se egy 5 évvel ezelötti juve vagy milan szint),és Ibra meg kurvára nem ott játszana,mert ahogy már irtam nem illik bele a hakan sükür-ventola-martins vonulatba,amit az inter öneröböl tudott szerezni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 14:38:00

Fölösleges ezen vitatkozni. Henrynek meg az a szerencséje, hogy időben elment a Juvetól, különben valahol a Portsmouth v Wigan színeiben jeleskedne. :)

calcio_di_rigore 2008.11.18. 14:40:23

sempre, Maresca hogy illik a sorba? Merthogy inkább volt kurvajó mint iszonyatos, az is biztos. Mai napig az egyik kedvenc játékosom.

Itáliainagysándor 2008.11.18. 14:44:27

Átigazolási hibákat mindenki követ el, ezzel a Seccos baromsággal azok szoktak jönni akiknek nincs összehasonlítási alapjuk.

Nem minden játékos találja meg a számításait az új klubjában. Ezek a dolgok rengeteg mindentől függenek.

kroos 2008.11.18. 14:44:39

Az inter most itália legjobb csapata.De ez valaminek a következménye.Nem csak rajtuk mulott.
Mert ha csak rajtuk mulik akkor arra ott az elmult 20 év,hogy mit tudnak összehozni.
Egyszeriben megtanultak igazolni is.Meg nyerni is.
Egyik naprol a másikra.És az interesek ezt olyan természetesenek veszik mintha ez igy lett volna az elmult 20 évben is.
Elég kézenfekvö hogy kaptak egy kis elönyt ami még tart nekik.Egy ideig.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 14:48:09

Kifelejtetted a bírókat, ők is kellettek. :)

sempreLippi 2008.11.18. 14:52:07

hát szerintem maresca elég sz.r volt, sevillában klasszisokkal jobb lett. ott tuti kezdő, félisten, az első perctől kezdve.

juve állandoan kölcsönadta, nem nagyon fért be neddy és camo helyére. emlékeim szerint golt se nagyon lőtt.
hozzáteszem, sajnos, én is bírtam!

szabika 2008.11.18. 14:53:02

Milan-os "bakugrókat" nem ír senki? Bierhoff, Tomasson, Helveg, Gourcuff, Gilardino?

Mr.AT 2008.11.18. 14:53:47

sL, Brighi-vel vagy Marescá-val konkrétan mi a bajod? Salas, Boksic és Oliseh megbízhatóan hozták amiért odavitték, Olivera meg Guzman meg a csereemberek kiegészítői voltak, s annak is vettük őket, 26. és 27. keretembernek.
Henry sztoriját meg mindenki ismeri, ő az "isteni" Carlo "Ezüstfiú" Ancelotti baklövése, aki sikeresen ráérzett, hogy a Monaco-ban tízesével gólokat szóró Henry-t szélsőként kell játszatni, vagy mint két meccsen is erőltette, szélsőhátvédként (!), LOL utólag is.

Akit azonban én sem értettem soha, az a Fonseca volt, akkor Alex és Pippo mögött gyakorlatilag harmadik csatár volt, bár ne lett volna... O'Neill és Esnaider ugyanez a kategória. Ők nem a Juvéban lettek szarok, hanem kalap szarok voltak addig is, aztán is, gőzöm sincs, milyen elvetemült ötlet alapján adtunk nekik zebra mezt, ugyanaz az effektus, mint most Poulsen.

Mr.AT 2008.11.18. 14:57:22

szabika, a gólkirály Bierhoff? :-)

Itáliainagysándor 2008.11.18. 14:57:23

Poulsennel mi a bajod amúgy?
Én személy szerint csípem a játékát, az egy dolog, hogy sérült az megesik minden játékosnál...

Mr.AT 2008.11.18. 14:59:46

Hát, Poulsen a szememben az, aki egy valamirevaló Juvéban (s most vagy 20 összeállítást fel tudnék sorolni az elmúlt évtizedekből), nálam a cserepadra sem férne fel... Szegény ember vízzel főz, persze, meg ha már itt van, drukkolok, hogy csináljon valami értelmeset, de szurkolni, azt nem tudok neki... nem tartom méltónak, hogy a Juvéban játsszon, s szerintem minden drukker tud ilyet mondani a saját csapatából.

szabika 2008.11.18. 15:00:47

Udinese-ben sokkal jobban nyomta. Hasonló a helyzet, mint Gila-nal.

szabika 2008.11.18. 15:03:53

Poulsen-nek én azért adnék még egy kis időt bizonyításra. Szép lassan ő is bele fog rázódni a Serie A-ba, mint Sissoko. Mondjuk őt a Liverpool helyében simán megtartottam volna. Klasszisokkal jobb, mint Lucas Leiva.

sempreLippi 2008.11.18. 15:05:06

nincs bajom egyikükkel sem, rossz huzás volt az igazolásuk. de ok, enzo-val kapcs szívesen visszakozom:)
brighi kb tíz meccset játszott nyom nélkül, kölcsön adtuk aztán örültünk hogy vmelyik parmai bizniszünkben sikerült elpasszolni.

"Salas, Boksic és Oliseh megbízhatóan hozták amiért odavitték"
hát ide csak kurva nagy kérdőjeleket tudnék irni bocs :))

de AT, sztem félreértesz, ez a pár név nagyon kevés, ha azt vesszük, 15 év elbszott igazolásairol van szo. és azért egy-kettő csak volt.

szabika 2008.11.18. 15:07:50

Én az Inter játékospolitikájához csak annyit fűznék hozzá, hogy túl nagy kerettel dolgoztak mindig is. Ezért, a kevés játéklehetőség miatt sokan nem tudták kihozni magukból a maximumot. És pl. Kily Gonzales-t, Karagounis-t nem sorolnám a lúzerek közé, szerintem jól nyomták kék-feketében.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.18. 15:08:00

szabika

Sissoko helyén Mascherano játszik, Lucas Xabi Alonso helyettese (lesz) inkább.

szabika 2008.11.18. 15:08:49

Jaj, azt inkább ne!!!!:))

Mr.AT 2008.11.18. 15:19:09

sL,
azokkal a kérdőjelekkel én meg nem értenék egyet. :-)

Oliseh kifejezetten jól játszott azon rövid idő alatt, amíg nem sérült meg, akkor az UEFA-kupában szórta a gólpasszokat Kovacevicnek (Darko asszem akkor vagy 10 gólt rúgott az UEFA-kupában, pedig a negyeddöntőig jutottunk csak kb.). A Dortmund pont ezért szép pénzt ajánlott érte, úgyhogy nem csoda, hogy elengedtük fél év után.

Salas világéletében erőcsatár volt, birkózni járt fel a tizenhatosra, vele pont az volt a gond, hogy nem tipikus befejező csatár volt, Alex-szel nem tudtak jól párban játszani. De harmadik számú csatárnak teljesen jó volt, valami hasonló szerepet töltött be, mint most Iaquinta. Megbízható volt és lehetett rá számítani - s volt benne gól.

Alen Boksic meg talán minden idők legerősebb Juventusának volt a harmadik csatára Alex és Vieri mellett, tudod, annak a kompániának (Jugovic, Zidane, Deschamps and co.), akik minden meccsüket megnyerték oda-vissza a BL-ben, hogy aztán valami érthetetlenül pofátlanul szerencsétlen módon kikapjanak a Dortmundtól. (Megkockáztatom: az azévi társaság talán inkább megérdemelte volna a BL-t, mint az előző évi, aki megnyerte, no persze Vialliék sem voltak kutyák.)

lezsolt 2008.11.18. 16:51:19

Srácok, Choutost miért hagytátok ki a kiváló ex-interesek közül?:)
Egyébként, kroos, elég szánalmas, hogy te innen, Magyarországról, azt hiszed, hogy átlátsz mindent és te magad fedsz fel interes összeesküvéseket.:(

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 17:35:19

"Nem minden játékos találja meg a számításait az új klubjában. Ezek a dolgok rengeteg mindentől függenek." (itáliai nagy sándor) - ebben egyetértünk. Nagy csapatban játszani speciális dolog. Oda megy például egy kisebb csapatban csillogó játékos, akire előző csapatának focija épült és nehezen szokja meg, hogy ő csak egy a sok sztár közül az új helyen. Vagy valaki nehezen bírja, hogy többen versenyeznek egy posztért és akkor tud teljesíteni ha egyértelműen benne bíznak. Olyan is van aki egyszerűen nem kap lehetőséget, például azért, mert még a régi mester igazolta, de az újnak már nem fér bele a számításaiba, vagy egyszerűen azért, mert vészcserének viszik sérüléshullám esetére.

_alerob 2008.11.18. 18:17:30

És Tiago miért maradt ki srácok?:)

lezsolt 2008.11.18. 18:22:45

Egyrészt mert ő a Szen Juvéban van, és nem a játékostemető mocsok interben, másrészt ő is csak a gonosz interesek általi összeesküvés eredményeként létrejött kálcsopóli egyenes következménye.:(

drani 2008.11.18. 18:31:42

perrotta is volt juvés, nem?

calcio_di_rigore 2008.11.18. 18:56:00

Arányok gyerekek, arányok...

BruceWayne 2008.11.18. 18:59:39

fasz vót itt mán megin?

azért az is egy szint hogy a juvés anti-Interesek kívülről vágják a csapat utóbbi 10 évének összes igazolását, hát én pl nem vagyok így a juvéval, valszeg az ott játszók többsége akkor hulladék vagy szürke iparos volt hogy még a nevére se emlékeznek a nem juvésok...

amúgy meg egyet ne felejtsen senki: előbbe vette sorra a bajnokságokat a juve mint hogy az Inter megvette volna Ibrahimovicot, és mondjuk ezen igazolások többsége is kb 1998 után lett aktuális, pont mikor szintén elcsaltak egy bajnokságot (az Inter ellen), szóval hiába tizenakárhány éves szünet , meg az ennek hatására véghezvitt sok igazolás, a hiba forrása az ön (fekete-fehér) készülékében van

na juve merda így végszóra, ha már nem tudtam napközben hozzászólni és akkor ennyivel le is lehetne zárni ezt az értelmetlen fasságot, bár kroos biztos sorolna még jópár Inter igazolást álmából is felköltve, bár ha neki eza perverziója, hát egészségére, a bayern-imádat mellé be is illik pont, egy színvonal kb. :-))))

Törteli Tivadar 2008.11.18. 19:41:13

Most ezt komolyan gondolják?? Nem tudnak különbsgét tenni Julio Cesar, meg Cesar között?? És ráadásul a szöveg teljesen ellentétes a tartalommal. Persze lehet, hogy csak azért ez a cím, mert erre többen kattintanak...

sportgeza.hu/futball/hirek/2008/11/18/az_inter_volt_kapusaval_erosit_a_bologna/

calcio_di_rigore 2008.11.18. 19:42:52

Nyugi Nera!:) Mi lesz így szombaton?:)

Itáliainagysándor 2008.11.18. 19:43:46

Ismételten egy feszültségfokozó hozzászólás Nerazzurri részéről, és milyen meglepő, de tele és ész megalapozott érvekkel.
Gratulálok neked... TAPS nerazzurri TAPS!!!

calcio_di_rigore 2008.11.18. 19:45:51

Ja mondjuk elég vicces a csalózás az útlevélhamisítóktól, nomeg doppinggal is náluk bukott le játékos.:) No mindegy, hagyjuk rájuk.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.18. 19:54:22

Akkor egy rövid összefoglaló a Juvés mellégogásokról:

ha az első Lippi-érát nézzük, abban szinte nem volt melléfogás, csak a legvégén. Boksicot többen szokták mondani, de neki nagyon betett a 97 januári sérülése az Atalanta ellen. Egyébként egyértelműen kezdőcsatárnak igazolták, de ez a sérülés sok dolgot megváltoztatott. Ennek ellenére taktikai szempontból sokat jelentett, meg aztán a Bologna elleni gólja a Dall'Arában... 98 nyarán, 99 telén jöttek a furcsaságok, pl. Blanchard, Mirkovic, aztán Esnaider és Henry (találós kérdés: mondjatok legalább két játékost, akit Del Piero sérülése után meg akart szerezni a klub, de nem jött össze a szerződés), aztán a többiek, akikről volt már szó. Érdekes, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy Legrottagliéről is ebben a kategóriában essen szó...

Hispan07 2008.11.18. 20:03:19

az utóbbi évek Milan igazolásai, mellényúlásai, hibái - kicsit megkésve, de törve nem, a teljesség igénye nélkül!

Kluivert - ugye ő nagyon fiatalon jött, egy idénye volt, nem jött össze, később "voltak jó évei"
Vieira - mint Kluivert
Davids - dettó mint Kluivert
Javi Moreno - fasza szezonja volt az Alavesben, ingyen jött, tragikusat teljesített... (lásd. szar spanyolok Olaszországban...)
Ayala - rövid ideig volt itt, távozása után alapember volt évekig a Valenciában - és most senki ne jöjjön az uccsó évekkel
Gourcuff - az új Zidan. pfff
Gilardino - mind ismerjük elő és utó életét
José Mari - nagy tehetség volt, súlyosat sérült, soha nem futotta be a pályát, amit neki jósoltak
Coloccini - meccse sem volt a Milanban, pedig voltak jó évei
Redondo - itt ugye vis maior a dolog, de akkor is...
Ricardo Oliveira - az ukrán utóda. no comment.
Oddo - ismerjük a történetet. alig akadt méltó meccse
Donati - óriás tehetség, óriás bukás
Rivaldo - a világ akkori legjobbjainak egyike, csak jött valami Kaká
Dalla Bona - nagy tehetség a cselszkiből, aki ott már két éve fix csapattag volt. ma tán 2. osztály
Donadel - ha idevehető egyaltalán. mindenesetre fix A ligás játékos, itt nem kapott lehetőséget
Vieri - ööö...
Ronaldo - újabb ismerős sztori, ugye?
Commandini - a B liga egykori gólkirálya... egy jó meccse azért volt.

hát, hirtelen ennyi jutott eszembe. olyan igazán elkőrt igazolás kevés van közte, a többség rosszkor volt rossz helyen/rossz időben, vagy már leszálló ágon volt, esetleg később lett jó játékos, és csak ma látjuk mi volt benne.

Hispan07 2008.11.18. 20:06:43

bocsa, elszúrtam: Rivaldo bukása és Kaká érkezése természetesen nem egyszerre volt

Törteli Tivadar 2008.11.18. 20:12:00

wikipédiázni mindenki tud, én is:)
en.wikipedia.org/wiki/Samuele_Dalla_Bona

Úgy nézem a napoliban játszik

Hispan07 2008.11.18. 20:13:44

én fejből próbáltam összeszedni, köszi

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 20:15:47

Rivaldot a szintén zseniális Rui Costa szorította ki a Milanból. Szerintem amúgy is Rui volt a legjobb zsugás a portugálok '69-71-es születésű aranygenerációjából és nem Figo.

calciomax 2008.11.18. 20:16:24

Az Inter 2005 előtti 15 évéről úgy beszélni hogy milyen lúzerek voltak meg milyen szar átigazolási politikát folytattak csak azért mert nem nyertek scudettót(bár többször 1 meccsen múlott meg kiderült máson is....) nagy faszság és csak evakult interfikázók beszélnek. Végig a top közelében voltak UEFA-kat nyertek és tudjuk hogy akkor annak rangja volt.

Gabez 2008.11.18. 20:30:52

Wehehhe, kíváncsi lennék, mit szólnak a Laziosok, Samposok, Regginások ;), amikor kihaénemet játszatok itt - biztos nagyokat röhögnek rajtatok. :)

Kedves Interesek, hagyjátok rájuk, dobálják csak a sarat. Ettől még nem lesznek jobbak, sőt...;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 20:49:44

calcio_di_rigore 2008.11.18. 19:45:51
Hehe, mondtam már hogy imádom azt amikor a Juvesok csalóznak másokat. :)) LOL

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.18. 20:54:46

ennél már csak az felháborítóbb, amikor az interesek csalóznak - bárkit.

Itáliainagysándor 2008.11.18. 20:59:12

Igen, és minden bizonnyal a játékosok csaltak a Juvéban amúgy...
Meg egyébként is nem is tudom melyik csapat adta a Francia - Olasz vb döntő legtöbb játékosát, na vajon melyik csapat?
Minden bizonnyal a Juve nem a pályán nyert hanem mellette, és az Intert is a Juve fizette le, hogy ne legyenek 20 évig bajnokok, minden bizonnyal, igen:D

_alerob 2008.11.18. 21:09:34

Én egyszer szóltam egy Tiagot aki nem is Interes, úgyhogy ezt a Juvés általánosítást hagyjátok. Minden csapatban vannak olyan igazolások akik nem jöttek be. A Calciopoli, a csalózások szerintem mér lejárt témák(vagyis ideje lenne). Nehogymár megint rossz irányba menjen mindenki. Legyünk kritikusak magunkal, a csapatunkal, és ha ez megvan, akár másokkal is lehetünk az erkölcsöt és a normákat betartva. Nah, nem akarom senki seggét nyalni, meg eljátszani az észosztót.....nah..srácok:)

GC, a juvésokat is megértheted,mindegy, hogy iogaz e vagy sem (a calciopoli vádjai), gondolj bele ha a csapatoddal történik ez.Szerintem semmilyen szemszögből nem kellemes. És akkor láod más kap sok ajándék tizeneggyest stb...az milyen érzés?SZ.R. Mellesleg nekem tűnt fel, hogy ha valaki mond valamit az Interről egyből a Juvét hozzák fel?:D mindegy. én csak nevetek ezeken:) Nem is kell komylan venni, meg nem is azért mondom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 21:11:20

Ejnye ejnye, én nem csalóztam senkit. De azért szar érzés, mikor valaki rossz véleménnyel van a kedvenc csapatunkról, ugye? Pl a Juve sem különb a deákné vásznánál, de az Intert kell beállítani a rosszfióként, mert az utóbbi években fut nekik a szekér egy kicsit.

Tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene is. :)

BruceWayne 2008.11.18. 21:12:07

benito: de hát a juve kezdte, nyenyenyenye :-)))

BruceWayne 2008.11.18. 21:12:57

vagy a milan? csak hogy Threesome-má bővítsük ezt az egyoldalú aktust

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 21:14:24

Nem vagyok jogász, de ha valami stikli van és kiderül, akkor valaki gondolom megkapja érte a büntetést, ha nincs akkor nem, a többi feltételezés. Szal ha valaki az Intert (Morattit v mittomén) csalózza, akkor úgy érzem, vissza kell vágnom. Bocs. Ha az Inter bűnös volt valamiben, akkor nem értem miért kell megsértődni a calciopolizáson, hisz kvittek, ha nem akkor meg feltételezés, és csak a tüzet szítják vele nem?

_alerob 2008.11.18. 21:19:01

Megértem, hogy visszaakarsz vágni, és egyébként ezt én sem hagynám, csak magamra vettem hogy "juvésok csalózák az intert" meg mituodomén mi volt már :) én nem csalóztam az inter, habér szerintem ugyanennyire bűnös volt mindeki Calciopoliba mint a Juve, de ha a Juve is volt bűnös a legjobban, ennyi büntetést nem érdemelt. Ez a csapatot nem kicsit tönkretette sok szempontból. Ez meg, hogy az Internek megy nem zavar, sőt... utálom ha egyhangú a bajnokság. Ez za év jó, kiélezet...:) FORZA JUVE!

_alerob 2008.11.18. 21:20:31

kicsit zavarosan irtam most, nemrég támolyogtam haza..(ha értitek mire gondolok:)

BruceWayne 2008.11.18. 21:23:50

alerob de a juvénak bőven a calciopoli előtt is voltak ügyei, az hogy az Internél meg volt egy útlevélügy amit említett valaki, na az aztán k*rvára eldöntött akár egy bajnokságot is (egyébként ha jól emlékszem abból meg is lett az eltiltás)... meg az is vicces volt hogy az Inter most 1-2 szezon alatt kapott vagy 5 kétes büntetőt meg lőtt vagy 3 lesgyanús gólt, olyanokat amilyeneket a juve előte X éven keresztül folyamatosan, és abből is azt hozzátok ki hogy az Intert tolják meg a hogy a calciopoli lehettek csak bajnokok x év után.

_alerob 2008.11.18. 21:27:32

hát figyelj, én úgy vagyok már vele, amit Isten elvesz, azt visszaadja. Lehet amit akkor elvettek, most kapják vissza. Hisz valjuk be, a Calcioploli nagy előny mindenkinek. És ezzel az inter is megerősödött, és nem csak Ibrára gondolok, hanem léekben. X év után megint bajnokok, mégha csak kapták is, és itt la lehetőség, hogy végre ebből erőt merítsenek. A Foci ettől szép. Mennyit tudunk már erőől vitatkozni. Nem unalmas:)

_alerob 2008.11.18. 21:28:53

ja egyébként meg rengeteg ilyen szituáció van mikor egy ember nekiesik am ásiknak h jaj te bundáztál, meg nekem is mondták büdös bunsákenyér..juve de leszartam:) szerintem addig teszed jól, még te(ti) is ezt csináljátok. Persze egy szitnen védeni a csapatot kötelező:)

touristique 2008.11.18. 22:05:25

Megint csalózásba fullad egy olasz post. Nincs értelme! :) Mert eleve a Calciopolit máshogy látja Interes és Juventusos. Az Interesek szerint a Juventus megkapta amit megérdemelt (van miért haragudni, 97-98 pl.) míg a bianconerik szerint összeesküvés történt ami mögött Moratti áll (ennek alapja gondolom az, hogy az Inter nem volt érintett). Valójában meg úgysem tudja itt senki, még a legokosabbak sem, hogy volt, csak tudni vélik. Na így aztán könnyű fröcsögni. :D

Amúgy is, úgy tudom a zebrák felvarrják a 3. csillagot mikor legközelebb bajnokok lesznek (nehogy már a milánóiak beérjék őket), és ha úgy gondolják, hogy ők 2004-05 és 2005-06 bajnokai, akkor meg mit számítanak a tények? Ezt úgysem veheti el tőlük senki! :)

Forza Inter!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.18. 22:05:42

Miért érzem úgy, hogy a hétvége rangadója egy erősen kétes szituáció fogja eldönteni. :DDDD

Itáliainagysándor 2008.11.18. 22:05:56

Minden fórumon minden Interes csak a bundabotrányról tud beszélni, ráadásul olyan felvilágosultsággal teszik mindezt, hogy fogalmuk sincs mi is történt ténylegesen.
Azt hiszem a botránynak vége, nektek van egy Ibrátok, Quaresmátok, egy (világéletembeninterszurkoló voltam) Mancinitek, és a világ állítólagosan (szerinte) legjobb edzője Mourinho személyében.

Szerintem örüljön minden Interes mert ez olyan szép nem? Imádni való csapat, persze csak a végleteket kielégítő iróniával:):):)

_alerob 2008.11.18. 22:21:16

Great Cornholio 2008.11.18. 22:05:42

.. ez meglehet :D:D:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.18. 22:34:06

off. Részlet Dino détáris cikkéből: "1989. április 26.: olasz-magyar barátságos mérkőzést rendeznek Tarantóban, a találkozót megelőzően ismét felröppen a hír, hogy a Juventus nem adja fel, továbbra is bízik Détári leigazolásában - immár egy évvel az eredetileg tervezett időpontot követően. Détári azonban lehűti a kedélyeket és kijelenti, hogyha elhagyja Görögországot, akkor a Real Madridhoz igazol." - ebből kiderül, hogy igazán kapós volt a mi Döménk, meg az is, hogy a korszellemnek megfelelően igen nagy arca is volt neki. Az is milyen már, hogy Burma Mianmár.... öööö, hogy Ibizára - 80-as évek és Ibiza, hm - ment Lajos után a Juve vezetőség. Ha ehhez hozzávesszük a legendát, miszerint '86 áprilisában csak Döme kedvéért érkezett Debrecenbe a Barca-elnök, Nunez. A presidente ki is fogott egy legendás bundameccset, ahol Détári nem nagyon törte össze magát, állítólag el is játszotta a Barcába igazolást. Mindezek ismeretében adódik a következtetés: többek között maga Détári is felelős azért hogy soha nem került a tehetségének megfelelő csapatba. On

giacinto 2008.11.18. 22:44:25

kroos

te igen-igen el vagy tévedve !

ez a mondatod a legszebb a mai -nem kevés - böszmeségedből:

"Ibra meg kurvára nem ott játszana,mert ahogy már irtam nem illik bele a hakan sükür-ventola-martins vonulatba,amit az inter öneröböl tudott szerezni."

1, Honnan tudod hogy hol játszana Ibra? a 2. szezonjában már atomszar volt, capello ennek ellenére rendszeresen játszatta, a drukkerek meg szidták mint a bokrot, ja hogy kiszoritotta a kiskedvencet...
Mellesleg Ibra nem egyszer bevallotta hogy az álma hogy az Interben játszon, bizonyíték is van (youtube videó a Malmö-s Ibrával)

2, Martins vonulat? bármikor elfogadnék ilyen játékosokat, akiket gyakorlatilag egy porfészekben felfedeznek a primaverában kikupálódik és tagja lesz a nagycsapatnak rendszeresen.

3, az hogy kit tud az Inter önerőből szerezni sztem gondolkodj el inkább még egyszer. ismersz olyan játékosokat mint Ronaldo vagy Crespo, esetleg Vieri??? Ezek az embereket a karrierjük csúcsán (vagy inkább előtte) tudta elvinni az Inter.

4, közben rájöttem hogy itt azzzal próbálsz húdeokosnak tűnni hogy halomra sorolsz 5-10-20-30 évvel ezelőtti játékosokat meg összeállításokat, csak hát ezek gyakorlatilag semmit sem érnek ha tele van böszmeséggel.

Itáliainagysándor 2008.11.18. 22:59:25

Igen giacinto igazad van.
Ibra világ életében Interes akart lenni, csak úgy mint: Vieira, Mancini...
Ronaldo nem volt túl nagy spiler az Interben, állandóan sérült volt ugye, Crespo az egy dolog őt ti herdáltátok el, mármint az Inter, Vieri meg hol nem volt? A drága "Bobo" Vieri... Hozzá hasonló pályafutással nem sokan rendelkeznek a mai futballpályákon, talán Anelka?

Ja, és Figo őt kihagytam az Inter szenzációsan jó csapatszellemről ismert játékosállományából.
Ő ugye a gránátvörös kék mezét lecserélte a királyian fénylő fehér díszengyenruhára amiért jogosan kapott is egy fejet, majd a kritikákra fittyet sem hányva elszerződött itália mostohagyerekéhez, akiknél az első éve nem is volt olyan érces, de a vállalkozókedve annál inkább magas mivel az arab ajánlatot először elfogadta, de utána valamiért elutasította...

De ott maradt Itália mostohagyerekénél, és most, hogy Mourinho ott van még ráhúz 1-2 évet és jól teszi, egy szenzácós pályafutás, júdási érdemekkel, de ő csak 1 a sok közül...

Hispan07 2008.11.18. 23:09:33

gondolom sok olyan játékos van, aki amikor leigazolja őket az inter, közlik a sajtótájékoztatón, hogy "hjam, hát itt vagyok, a fizetés okés, de elég nagy szopás, hogy világ életemben a juvéba vágytam" :)

és eddig azt hittem, Ibra ifjúként a malmöben akart megöregedni, az új bizonyíték mellbevágó :)

vajon ha pl. a realba menne jövőre, mennyi idő alatt derülne ki: mindig az volt számára a csúcs...? :)

és már tényleg csak slussz poénnak: Ronaldo vagy Crespo, esetleg Vieri? miket is nyert velük az Inter? kb semmit??? és ezért akkoriban (3 évvel ezelőttig) játékostemetőnek hívták a klubbot, mert ezek és a többi, 5-10-20-30 évvel ezelőtti játékosok közül sokan már soha nem tudtak igazit villantani?

a válasz utóbbira igen, és ezért szedegettük őket elő, ez volt a mai téma. ennyi :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.18. 23:21:27

Popp!

Détári sok hülyeséget csinált, pont ezek az idióta beszólások is hiteltelenítették, bár ő azt mondja, hogy az állampárt nem engedte a Juvéhoz, ez ügyben nem kutakodtam, az olaszok ebbe nem láttak bele, de ha a Frankfurthoz engedték 87-ben, akkor miért ne engedték volna a Juvéhoz...Inkább az lehetett, hogy a görögök ajánlata anyagilag az összes szereplő (Frankfurt, Honvéd, Détári, Komora) számára előnyösebb volt, mint az olaszoké. Ezért oda kellett mennie. Ha csak nem így érti a tiltást...Meg az a nápolyi kutyakomédia is...mert a nápolynál tényleg szóba került, de amikor elterjesztette, hogy leigazolták és kiderült az igazság, onnantól már csak legyintettek rá... Ennek ellenére sokra tartották a tudását, egy La Repubblica cikk arról ír 91-ben, hogy Détári képes lehet megmenteni a Bolognát a kieséstől. Vagy ahogy Giuseppe Prisco egykori Inter-alelnök nyilatkozott róla 92 december 6-án: "Détári egy világklasszis". Aznap betett nekik...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 00:04:56

Hispán, azért Ronaldoval nyert egy UEFA-kupát az Inter, még 98-ban, amikor kis híján bajnokok is lettek. Moszkvában volt a döntő és Ronaldo meg Zanetti is betalált a Lazio hálójába.

Dino, igen arra érthette, hogy a Honvéd nyomására az Olympiakosznak adták el 18 millió dollárért, de azzal évekig ő volt a világ legdrágább játékosa. A görögök elnöke egy Koszkotasz nevű tag volt, aki Détárin kívül egyéb játékosokról megszerzéséről is nyilatkozott, majd egy éven belül lecsukták kétes pénzügyi manőverei miatt. Ekkor még jó korban volt simán let volna rá jelentekező. De valószínűleg úgy lehetett, ahogy mondtad.

Détári egyébként így emlékszik: "Én nem voltam egyetlen csapat tulajdona sem, mindenhova csak kölcsönadtak. A magyar államnak volt ebben nagy szerepe, mert ők tudták, hogy az egyetlen játékos vagyok, akiből pénzt tudnak kivenni. Ezért nem adtak el végleg. Utánam már több játékost is eladtak 100-200 ezer dollárért, engem nem. Döntően emiatt nem kerültem egy igazán nagy csapathoz, a Juventushoz, a Nápolyhoz, a Milanhoz vagy a Barcelonához, melyhez előszerződésem is volt. Nem én jártam jól, hanem a magyar állam. Nekem 13 millió márkás előszerződésem volt a Frankfurttal. Az állam azonban ezen felül kért értem 7,1 millió márkát, ami miatt a németek visszaléptek az üzlettől. Jött az Olympiakosz, azt mondta itt van 18 millió, hét ide, 11 oda és kész. Vagy maradok a Frankfurtban, vagy megyek a görögökhöz. A Frankfurt akkor nyolcadik volt, adósodott, belőlem meg pénzt tudtak csináltak."

Ebben az interjúban még azt is állítja, hogy előszerződése volt a Barcával, meghogy a Napoli még Careca és Maradona idején érdeklődött iránta.

sportgeza.hu/futball/detari1004/ - az egy éves cikk elsőfele már nem érdekes, de a második, amelyben légiós pályafutásáról nyilatkozik, annál inkább.

Romanista 2008.11.19. 00:05:58

én ezt a krva nagy interes-juvés világfájdalmat nem igazán tudom ám megérteni. annyi Scudettojuk van mint a többieknek összesen aztán itt megy hogy ki csalt meg ki nem.

JUVE: Bajnok:27, második: 19
MILAN: Bajnok: 17, második: 14
INTER: Bajnok: 16, második 13


Genoa: bajnok 9, második: 4
Torino: bajnok 7, második: 7
Bologna: bajnok: 7, második:4
(pro Vercelli 7-1)
Roma: bajnok 3 második:12

istenmentsen hogy belépjek,de nyilván a Roma bebundázta magát 12ször másodiknak.
gondolkodjatok,számoljatok,következtessetek és találjatok már ki valamit ehelyett a azér-nem-én-csaltam-mert-te-még-azelőtt-

((és ez már tényleg nagyon nagy zárójelesen lényegtelen: a Genoától fölfelé mindenki csalt))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 00:08:47

Romanista, épp ez mocorgott bennem is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 00:13:06

Nem is tizennyolc gurigáért, hanem 36-ért adták el, ha Döme jól emlékszik a számokra.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.19. 06:09:00

"((és ez már tényleg nagyon nagy zárójelesen lényegtelen: a Genoától fölfelé mindenki csalt)) "

pontosan így van. a fájdalom oka, hogy van, akit megbüntettek, és van, akit nem, vagy nem annyira, mint kellett volna.

én soha nem tagadtam, hogy egyetértek a juve büntetésével, sőt, az aránya sem túlzó, csak azt volt nagyon keserű megemészteni, hogy a többiek megúszták, az inter meg úgy jött ki belőle, hogy az ölébe hullott két scudetto, meg egy valag játékos bagóért.

úgy, hogy csak az igazi idióták tagadják, hogy az inter nyakig benne volt az egészben.

kroos 2008.11.19. 07:59:48

csak azt probáltam szemléltetni hogy kiket igazolt az inter és milyen eredményeket ért el,és mindenki láthatja hogy a juve kizárásátol jöttek a bajnoki cimek,és onnantol jöttek be az igazolások.
Tehát azt állitani hogy ez csak véletlen egybeesés,szerintem badarság.
Mint ahogy azis hogy ez az inter simán bajnok lett volna ha nem meszelik el a juvét.
És ha ezeket a scudettokat ugyanolyan szinten kezelik mint pl a 89-est amikor a világ akkori legjobb milánját verték meg az még nagyobb tévedés.
és lenne egy kérdésem.ha az inter nem csalt soha akkor miért nem kapta meg a 2005-ös scudettót is?
amugy én 3. helyezett csapatnak nem adnék bajnoki cimet(ez a 2006-os hoz.)

kroos 2008.11.19. 08:05:05

a 89 csapat-ot lehet csodálni,ök igazi nagy bajnokok voltak.
Aldo Serena lett a gólkirály,matthaus meg a gólpasszkirály,pedig a többi csapatban maradona,gullit osztotta a labdákat.

Zenga Bergomi Ferri Matteoli Brehme Baresi G. Matthaus Berti Diaz Verdelli Serena

drani 2008.11.19. 08:45:34

nagy szerencse, hogy volt a calciopoli meg a többi botrányok, mert különben 12 komment lenne csak ebben a postban. Moggi, Moratti meg a többi gengszter nem is tudja, mennyi magvas gondolatot generáltak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 09:22:38

Ejnye benito, már megint szítod a tüzet.

"Ibrahimović 4 éves szerződést írt alá a Milánói klubnál, és mintegy 24,8 millió euróért igazolt át 2006. augusztus 10-én."

há hugyé szaré megszereztük, azt akinél Ibra szar volt, az Interben meg jó, de már ez is baj. :) Vagy inkább AZ a baj.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 09:24:06

Arról meg ki tehet, hogy azt a kevés pénzt, (egy kisebb afrikai állam éves költségvetése) amennyiért az Interbe jött Vieira, meg Ibra, Mellbergre meg Poulsenre kellett költeni. A többi hol van? Biztos Moratti elrabolta(tta). :)

shinigami 2008.11.19. 09:27:54

Nera: " meg az is vicces volt hogy az Inter most 1-2 szezon alatt kapott vagy 5 kétes büntetőt meg lőtt vagy 3 lesgyanús gólt, "
nem felejtettel le az otos es a kettes elol egy egyest vagy egy kettest veletlenul?

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.19. 09:38:32

mit tegyek, erre nagyon háklis vagyok. amikor kibukott a dolog, mondtam, hogy büntessék csak meg mindegyiket, minél keményebben, annál jobb.

azt gondoltam, kicsit megtisztul az olasz foci, de pont az ellenkezője történt. nem mentegetem a juventust, moggi megbocsáthatatlan dolgot tett, jogos volt a kizárás.

csak mennie kellett volna velük mindenkinek szépen a b-ligába, hogy néhány évig ott rohadjon közülük néhány.

és abban is igazad van, hogy secco egy fasz. :)

sempreLippi 2008.11.19. 09:52:57

tegnapi U21es válogatott meccs, nem akarok vele a világon semmit se mondani de ajánlom figyelmetekbe a német összeállítást :)
viszont jó látni hogy nálunk van merítés!!! hol van osvaldo?

Germany 1-0 Italy
Scorers: Kroos 48 (G)
Germany U21: Fahrmann; Beck, Schwaab, Howedes, Aogo; Steinhofer (Johnson 46), Castro, Boateng (Adlung 78), Ozil (Ede 67); Kroos; Dejagah (Wagner 19)

Italy U21: Sirigu; Motta (De Silvestri 46), Andreolli (Bocchetti 59), Santacroce, Criscito (Candreva 46); Dessena (Di Gennaro 80), Bolzoni (Bottone 64), De Ceglie; Lanzafame (Cerci 46), Balotelli (Paloschi 80), Giovinco

kroos 2008.11.19. 09:54:56

video nincs hozzá?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 10:00:18

Benito, de most az Inter miért is bűnös, mert ő lett a bajnok és/vagy megszerezte Ibrat?

Amugy meg mit szóljon a Milan, aki szintén bűnös volt cserébe megnyerte a BL-t? Mit is kapott a bűnösségéért? Az Inter ellen meg mit találtak, nem tudom, de ha Berlusconiék ellen volt valami, morattiék ellen meg nem, valahogy nem tudom azt elhini, hogy moratti berlusconi felett állna bármiben is. :))
De inkább hagyjuk. Legyél dühös a Milanra. :P

kroos 2008.11.19. 10:12:55

az olasz u 21-böl szinte mindenki kezdö a klubjában....mig a németböl csak beck,castro,özil és dejagah.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 10:29:43

Kroos, ha Inter szurker lennél te is magasról szarnád le hogyan lett bajnok kedvenc csapatod majd' húsz év után - most itt a pályán kivívott címekre gondolok. Ahogy arra is nagyívben kakálsz - és nagyon kérlek ezt most ne vedd személyes sértésnek -, hogy a németországi lieblinged milyen módszerekkel uralja a Bundesligát. Nincs még egy bajnokság amelyet ennyire egy csapat dominálna. Még a Celtic és a Rangers is ott van egymásnak.

Szóval én megértem az Inter fanokat, még akkor is, ha tavaly ilyenkor a sorozatos egy gólokkal és -hm- kétes ítéletekkel megnyert meccsek alatt mocorogtak is összeesküvés elméletek a buksi fejemben.

_benito, ha mindenkit kizártak volna kik jutottak volna föl elsőnek, na kik? A tavalyi bajnokságot megint a három nagy valamelyike nyerte volna. A Lazio, a Fio, a Reggina meg a többiek viszont talán még mindig a B-ben nyomnák. Szóval, ha mindenkit kizárnak megint a főkolomposok jönnek ki a legjobban, de legnagyobb vesztes a Serie A és ez a poszt-sorozat lett volna, mert a világbajnok játékosok és a többi klasszis vihar gyorsan igazolt volna Angliába és Spanyolországba.

Mr.AT 2008.11.19. 10:49:59

kroos, azért De Ceglie meg Giovinco is messze van a stabil kezdőtől a Juvéban...Balotelli is inkább csak csere, stb.

De ez végülis nem lényeg, jó kis csapat ez is, s örülök, hogy végre saját színekben játszanak a Juvésok, nem adtuk el/kölcsön őket a régi (idióta) szokáshoz hűen. (Bár Criscito így is böki a szemem...)

kroos 2008.11.19. 10:52:40

bocsi ,inkább ugy fogalmaznék hogy valamilyen szinten mindig kapnak lehetöséget a játékra.

Mr.AT 2008.11.19. 10:53:51

popp, jah, így meg ugye teljesen igazságos volt, hogy a világbajnokok és a többi klasszis egyedül a Juvét hagyta ott, ugye? Tudod, Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Vieira, Emerson, Ibrahimovic, Mutu - sorolhatnám, csinos kis csapat, akiket fillérekért vittek el a Juvétól, miközben a többieket semmilyen érdemi kár nem érte a nevetséges pontlevonásokon kívül, elég csak a Milan BL-címét említeni.

_benito ugyanarról beszél, amiről én is - az egyenlő bánásmód elvéről. Nem lehet az egyik bűnöst csak meglegyinteni, a másikat meg bottal agyonverni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 10:54:41

Andreolli viszont a mi játékosunk a b-be kölcsönadva, helyette ez az ütődött Loria játszik nálunk.

Itáliainagysándor 2008.11.19. 10:57:59

Sajnos, ez az ítélet már a botrány kirobbanása előtt megszületett, tudni lehetett, hogy egyedül a juvéval lehet ezt megcsinálni, és mindezt Moggi miatt...
A játékosok voltak a legnagyobb szenvedő alanyai, pedig ők voltak csak igazán ártatlanok és a szurkolók.
De ismételten ott van a Juve ahol lennie kell, és azt kell, hogy mondjam ez a csapat szimpatikusabb mint a 4-5 évvel ezelőtti, beképzelt sztárocskák nélkül...
Ezek a játékosok meghalnak egymásért a pályán és ezt bizonyítják is...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 10:58:48

Mr.AT, a Juve történelmébe talán belefér három-négy gyengébb év. Nem tudom, hogy hova hisztiztek a huszonhét bajnoki címmel és a ragyogó kilencvenes évekkel a hátatok mögött. Most már megint ott vagytok a Bl-ben és harcban a Scudettoért, megnyugodhattok.

Mr.AT 2008.11.19. 11:29:21

popp, nem alszom álmatlanul emiatt, s örülök, hogy viszonylag gyorsan felépült a csapat ebből az egész történetből, de ettől még mind a mai napig maximálisan felfordul a gyomrom attól a tökéletesen igazságtalan bánásmódtól, ahogy a párhuzamosan érintett csapatokat kezelték.

Szó nincs hisztiről - ezek pusztán tények. Az Inter megkapott olyan bajnoki címeket, amiket a pályán nem érdemelt ki, az ugyanúgy tökig sáros Milan meg BL-t nyert abban az évben, amikor a Juve a B-ligában pontlevonással volt kénytelen nekiállni a semmiből csapatot építeni.

Ha egy csapatnak amiatt van pár gyengébb éve, mert a klubvezetés rosszul igazol, az aktuális edző nem képes csapatot építeni a játékosokból, vagy épp a játékosok olyan falábúak, hogy méltatlanok a klub mezét viselni, akkor ez helyén van, s tudjuk, hogy mi az oka a problémáknak. De ez a "mesterségesen elsüllyesztjük a legnagyobb riválisunkat, akitől a pályán már 20 éve nem tudunk bajnoki címet szerezni" hozzáállás, pláne ezzel az álszent fapofával, ez még gusztustalanabb, mint amit Moggi valaha is csinált.

Dr Zoidberg 2008.11.19. 11:30:57

Gabez 2008.11.18. 20:30:52

Nna, OTT a pont!!! ;)

sempreLippi 2008.11.19. 11:32:42

ez a legfurább, Zambrottán kívül senki nem tette szóvá, hogy bajnoki címektől (azok esélyétől) fosztották meg őket.

Romanista 2008.11.19. 11:38:55

"Andreolli viszont a mi játékosunk a b-be kölcsönadva, helyette ez az ütődött Loria játszik nálunk."

Popp:
kb majdnem erről beszéltem csak épp kapus poszton a múltkor. szerencsére az ütődött dokkmunkás márcsak a bemelegítő rögbi esetén játszik. bár azt még mindig nem értem hogy vele kapcsolatban ki mire
gondolt.

a Milan meg nehogy már a Juve kizárása miatt nyerje meg a BL-t. Berlusconi akkoriban egy politikai párt vezetője, üzletember és bukott miniszterelnök volt, tehát olyan sokban nem különbözött Morattitól. najó nyilván de azért Moratti sem egy grínpíszes van-egyperced-afókákra ember hatalmával bír.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 11:39:55

Mr. AT, na az is fölbaszott, hogy a Milantól épp annyi pontot vontak le, hogy még indulhasson a Bl-ben, de végül örültem, hogy legyakta az angolokat és elvitte a trófeát.

Az Inter egy bajnokságot nyert pályán kívül, a másik kettőt sajnos előlünk vitte el. A másodikat ráadásul úgy, hogy már mindenki ott volt a mezőnyben. A Juvét meg nem tudom sajnálni, mert nyertek épp elég a bajnokságot hasonlóan vitatható bírói döntésekkel, mint tavaly az Inter.

Azon meg jókat röhögtem, mikor a zebrák vezetői olyanokat nyilatkoztak tavaly, hogy nekünk még meg kell szokni a Serie A-t.

Itáliainagysándor 2008.11.19. 11:40:35

Igazad van Mr.AT, valóban.
Csak azt nem értem, hogy aki az Internek szurkol miért hozza elő a bundabotrányt?
Pedig ha valaki akkor ők jól jöttek ki belőle, és még mindig azt hangsúlyozzák, hogy a Juve ha nyer akkor minden bizonnyal csal, kicsit gyerekes felfogás nem?

Itáliainagysándor 2008.11.19. 11:44:01

Popp, még jó, hogy a vezetők azt hangsúlyozzák, hiszen újjá kellett építeni a csapatot és nem csak játékosok terén hanem vezetőség edző stb...

Rengeteg jogdíj veszteség ugye a tv-s közvetítésekből, kisebb stadion a támogatók elvesztése...

Nem tudom, hogy más csapat ilyen jól reagált volna-e mint a Juve...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 11:58:56

Romanista, végül is rendbe volna, hogy Andreolli ahelyett, hogy a padot nyomná kölcsönben játszik, de mikor az összes középhátvéd sérült, akkor azért hiányzik. Egyébként megint azt olvasom, hogy a végre klasszisát igazoló Juan külön edz a csapattól, azon már meg sem lepődöm, hogy Totti is. Taddei és Aquilani viszont teljesen fölépült.

egy hír Panchonak, miszerint a Real Vucsinicset kerülgeti Van Nistelrooyt pótlandó: www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=209128&

"Nem tudom, hogy más csapat ilyen jól reagált volna-e mint a Juve..." - volna az Inter és a Milan!

Itáliainagysándor 2008.11.19. 12:03:29

Kicsit értelmezési gondjaid vannak, de nálad ez alap:D

Romanista 2008.11.19. 12:16:59

abból Vucsinics bizniszből nem lesz semmi és eléggé váratlanul, észérveket is találtak: www.goal.com/en/news/1709/roma/2008/11/19/971588/bronzetti-vucinic-to-real-is-pure-fantasy

és egyébként én is örülök személyszerint hogy nem padoznak a fiatal tehetségek (Antunes,Andreolli) csak amikor
1. Ilyen Gloria-féle csődtömegeket igazolunk akár hiánypótlásra akkor azért kicsit eldobom a kanalat.
2. amikor ezeket tehetségeket nem igyekszünk/elbalfaszkodjuk megtartani legalább valamilyen szinten (lásd pl D'agostino) akkor meg kicsit szomorkás a hangulatom.
persze értem én hogy igy is kb 2-3szoros pénzt akasztunk le, de azért én ezzel jobban vigyáznék.

Mr.AT 2008.11.19. 12:37:54

A Real-Vucsinics témához csak két szóban: nem akarnék egy Roma drukker szívébe sem gázolni, de (függetlenül attól, hogy az átigazolás eleve egy marhaság) Vucsinics szerintem nem Real-szintű csatár, de még csak nem is Roma-szintű, legalábbis stabil kezdőként biztos nem.

Vannak esetenként szép megoldásai, s nem is ügyetlen, de nem az a játékos, aki megbízhatóan, egymás után 40 meccsen hozza a stabil gólját/góljait. (Nem ismerem a statisztikáit, de szerintem még egy szezonban nem lőtt 10 gól felett, ami azért elég vérszegény egy jelenleg a Roma-ban stabil kezdőként játszó csatártól.)

A Real pont azért tart ott, ahol, mert ilyen szintű játékosok után rohangászik. Nem rossz, de épp nem világklasszis játékosok. Lassan a Valenciában több világsztár lesz, mint a Realban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.19. 12:43:17

it.wikipedia.org/wiki/Mirko_Vu%C4%8Dini%C4%87

Alul van az éves lebontás!
Szerintem van Roma-szintű. Hozzá kell adni, hogy mennyi lehetőséget elvesz tőle az, hogy előtte szent tehén vannak - már bocsánat :))
És ez így van jól!
Bocs popp, a gyenge poénért!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.19. 12:44:21

vannak= van. Először többest írtam!

Romanista 2008.11.19. 12:49:53

szerintem Vucinic nem is csatár. legalábbis nem ugy mint ahogy pölö Nistelrooy.
és szerintem a Romában nincs is csatár. csak "támadó".

(jó oké Montella most épp ott van, de ő kb annyit játszott idén Roma mezben mint én vagy Popp)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 13:15:38

Mr.AT 2008.11.19. 11:29:21

Fúúú nem is tudtam, hogy az Inetr csinált mindent, az ő hibája volt minden, és Moratti bérelte fel Moggit i. LOL A Juve szurkeszek kezdenek nagyon ott lenni.

Nem érdemelt bajnokságot az Inter, és ha 4. lett volna a bajnokségban és a Regina kapja akkor mit írnátok? Hogy az elmúlt 2 évben sem érdemelte volna meg az Inter?? LOL

Amúgy meg sosem tudod, meg hisz moggi "befolyásolta" a bíráskodást, így sosem tudhatod meg, hogy az Inter megérdemelte volna, hisz annyival húzták a Juvét, hogy ott sem lehetett.

calcio_di_rigore 2008.11.19. 13:39:10

Mindenki tudja hogy az Inter nem érdemelte meg, mivel láttuk a meccseket.

Itáliainagysándor 2008.11.19. 13:40:11

Te meg miről beszélsz?
Ilyenről szó sem volt...
Amúgy most minek kell a feszültséget kelteni, kaptatok bajnoki aranyakat 20 év után, nem tudom mi a felháborodásod lényege...

Talán az, hogy mivel a Juve is ott van meg a Milan így nem is olyan egyértelmű a bajnoki címetek? Vagy az, hogy sokkal kiegyenlítettebb a bajnokság???

Itáliainagysándor 2008.11.19. 13:41:45

Amúgy igaz, az ajándék bajnoki cím nem volt jogos, legalább akkor senkinek nem szabadott volna megkapnia mert abban az évben az Inter semmit nem mutatott a pályán, a kicsapatok is ott tettek alájuk ahol tudtak...

Mr.AT 2008.11.19. 13:48:47

GreatC, nem akarok személyeskedni, de pls inkább mélyülj el egy "Szövegértelmezés" tematikájú könyvben, majd olvasd el az általam írtakat, ezt követően olvasd el, hogy te mit írtál az imént minderre, végül kacagj te is olyan felszabadultan, ahogy én teszem most. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 13:52:09

Bezzeg a Juve megérdemelte. :) Melyik évről is van szó?

calcio_di_rigore 2008.11.19. 13:54:46

Már írtam többször is:

04-05: Milan érdemelte volna, Juve nyerte.
05-06: Juve érdemelte, Juve nyerte.

Előbbit elvették, utóbbit odaadták a harmadik Internek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 13:56:46

Persze, Mivel 2 évre visszamenőleg nem akartak bajnokot hirdetni. De egy Juves sohasem láthatja, azt, amit az egész nem Juves világ látott, hogy nem kicsit lejtett a pálya. Ezért tűnik minden drukkernek, hogy a Juve érdemelte, de vajon bírók nélkül is megérdemelte volna?

Amúgy meg inkább örülni, kéne hogy csak az utóbbi 2 évet vették el.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 13:58:01

Olyan 2000-től se sok olyan meccset láttam, ami ne húzott volna fel, ha Juve játszott rajta, ezt a Milannal nem éreztem, pedig őket sem kedvelem igazán.
Sőt. :P

Itáliainagysándor 2008.11.19. 14:03:48

Great Cornholio

Te most az mondod, hogy a Juve mindig csalt és csalni is fog? Neked elment a józan ítélőképességed:D:D:D Ülj le 1-es!!!
Amikor megkaptátok az ajándék aranyat hány pontot szereztetek a bajnokságban és hanyadik helyen álltatok? Ezt mérlegeld inkább...
A csalózás meg lejárt lemez, valami újat tegyél a palettára légyszíves...

Mr.AT 2008.11.19. 14:23:53

Na jó, azért húzzunk már meg egy határt... azt, hogy Moggi bizonyíthatóan 3 alkalommal befolyásolta a bíróküldést, ne fogjuk már úgy fel, hogy "évek óta lejtett a pálya". Ha a Juve minden meccsét 5:0-val hozta volna az utóbbi 20 évben, akkor megérteném, amiről beszélsz, de erről szó sem volt.

A meccsen a játékosok voltak kint, nekik kellett védekezniük, futniuk és gólt rúgniuk, mindezt (nagyon durva feltűnés nélkül) még csak befolyásolni sem lehet. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Juve a megkérdőjelezett szezonjában is kevesebb büntetőt kapott, mint az Inter tavaly.

calcio_di_rigore 2008.11.19. 14:28:20

Persze örülnünk kellene...:) Jellemző egyébként, hogy a 05-06-os szezonból egy kb. 15 centis les volt a legnagyobb probléma a Juventussal. Olyan szinten kiemelkedtünk a mezőnyből, hogy akár ellenünk is fújhattak volna, akkor is simán bajnokok vagyunk.

És még mennyi bajnoki címet szerettél volna elvenni?:)
-csak a 04-05-ös szezonért ítélték el a Juvét.
-sportszerűtlen magatartásért (1-es cikkely, amiért a büntetési tétel pontlevonás)
-a büntetés viszont kizárás volt (6-os cikkely büntetési tétele)
-az Olasz szövetség hivatalos közleményben ismeri el a per után, hogy
>nem volt "kupola" vagy "Moggi-szisztéma"
>A Juventus nem volt bűnös a 6-os cikkelyben (match fixing)
>a bírókat a szövetség szabályait betartva választották ki
>a sárga lapok használata nem volt szervezett.

Sok ajándékotok volt a fa alatt.

Azazello007 2008.11.19. 14:31:30

Na b*zmeg, beindult az igazi revizionizmus:-)

Mr.AT 2008.11.19. 14:38:23

Így van... :-) Vissza mindent, vissza Ibrahimovicot! :-) Vesszen Moratti! :-)

Romanista 2008.11.19. 14:38:40

most itt az megy hogy az interes lekaparja a saját csapatáról és átdobja a juvéra.

valamint ugyanez egy idejűleg a másik irányban.
ugyanazok vagytok fiúk.

calcio_di_rigore 2008.11.19. 14:43:00

Nah, megszólalnak az aranyórás romanisták is.:)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 15:01:54

Itáliainagysándor 2008.11.19. 14:03:48
A csalózás meg lejárt lemez, valami újat tegyél a palettára légyszíves.

2 éve mást se hallgatok. :)))

daneeka 2008.11.19. 15:05:30

Calciopoli ismét előjött.
Annak tükrében, hogy a visszasorolás óta milyen eredményeket a Juventus, tűnik annyira irreálisnak a 2004-2006 közötti eredménylista.
Vagy még most is bundázunk?

daneeka 2008.11.19. 15:05:59

*nem tűnik annyira irreálisnak

WallyB 2008.11.19. 15:49:24

Muhaha... nem tán Derby d'Italia lesz a hétvégén...
Azért ez sem gyenge, Crespo alázósat nyilatkozott:
www.goal.com/en/news/1707/inter/2008/11/19/971737/crespo-id-rather-stay-at-inter

Romanista 2008.11.19. 17:38:44

cdr, mesélj az aranyórákról kérlek.
nyilván mind a három bajnoki címet (48,83,01) a husz-harminc évente kiküldött aranyóráknak köszönhetjük. vagy a 12db második helyre gondolsz? arra érdemes rámenni és bundázni érte.
ne haragudj, de nem igazán lehet ezt komolyan venni.


egyébként az zseniális hogy a Genoa kidobta a Realt miután megpróbálkoztak Militoval.

Count Adyn 2008.11.19. 17:43:59

Crespo:D
Ja és hogy rúgjunk más felé is, idézék egy másik fórumból:

"Lassan a milán mérkőzései nem középkezdéssel kezdődnek, hanem egyből 11-essel!"

Mr.AT 2008.11.19. 17:46:40

Romanista, most nem azért, de ha abból lett egy calciopoli, hogy Moggi telefonon hívogatta a játékvezetői testület pár vezetőjét, akkor az, hogy Sensi 24K Rolexet meg Patek Philippe-et osztogat a bírók közt, legalább egy misét szintén megér...

Egyik sem jelentett nyilván automatikus bajnoki címet, ilyet hülyeség is írni pro és kontra - pusztán talán lágyabb szíveket a bíróknál bármely véleményes esetben. (Aki focizott már életében, tudja, milyen demoralizáló, mikor a legkisebb, legjelentéktelenebb kérdéses szituációkban rendre ellened ítélnek - s hogy a másik oldalon ebből mennyit lehet profitálni; bedobások, szabadok, elengedett előnyszabály, véleményes lesek, meg nem adott lapok, stb.)

giacinto 2008.11.19. 17:47:50

"Ha a Juve minden meccsét 5:0-val hozta volna az utóbbi 20 évben, akkor megérteném, amiről beszélsz, de erről szó sem volt."

pontosan ! szó sem volt ilyen győzelmekről.
a húdeerős gárdátoktól kész öröm volt egy kiszenvedett/megajándékozott 1-0, legyen szó kamutizenegyesről, kamuszabálytalanságból szabadrúgásokról, eltiltásokról, lesgólokról.

Ha annyira kiemelkedően, iszonyúan erős csapat volt a juve, akkor miért volt szükség ezekre?

ez a megérdemelte/nem érdemelte meg szöveg miből ered? ránézésre jó keret? jó játékosok? szép játék? vagy mi?

Gabez 2008.11.19. 17:48:05

Sevát a Realba! Igaz, akkor a Milan lecsapna Simone Inzaghira...;)

giacinto 2008.11.19. 17:51:05

a másik hülyeség: mindenki benne volt. ti tudjátok pontosan igaz? Akkor miért nem ezzel védekezett a juve a biróság előtt? vagy ezzel védekezett? akkor miért nem büntették meg a többi (MINDENKI, ugye?) csapatot? ja hogy azok nem voltak bűnösek? nyilván tök ártatlanul kértek legelőször C liga -6 pontot a juvéra?

drani 2008.11.19. 17:57:42

Váltsunk témát, beszélgessünk most a calciopoliról és a nagy klubok stiklieiről, valamint arról, hogy melyik klub kezdte előbb a csalásokat, és melyik csinálta többet, jobban!

Itáliainagysándor 2008.11.19. 17:59:48

Giacinto:

Elmondom neked még egyszer, a bundabotránynak vége (már egy jó ideje), a Juvét elkaszálták a többi csapat mérsékelt büntetést kapott, hogy miért abba nem folynék bele, csak meg kell nézni a topcsapatok akkori (valahol még a jelenlegi is) vezetését.
Nem tudom mire gerjedsz? Az inter csak jól járt a botránnyal, kaptatok egy Ibrát, egy Vieirát, szinte ingyen...

Nem tudom miért kell a tüzet szítani és felhozni a botrányt, ha lő nektek a Juve hétvégén 2 szabályos gólt, biztos lesz 1-2 retardált aki ismételten -bunda- volt jelszavakkal illeti a Juvét...

Moggi lenyilatkozta, hogy sajnálja, hogy a botrány nem a valódi bűnösöket minősítette le, mivel a valódi bűnösök javában tevékenykednek a Serie a-ban...

Ja, és végezetül, ha szerinted az akkori csapat nem volt világverő, kérlek ismételten nézd meg a 2006-os vb döntő kezdő játékosait, és nem csak Olasz hanem Francia részről is.

Mérlegeld, h miket mondasz...

Romanista 2008.11.19. 18:01:51

Mikor,milyen órát melyik bírónak? mindegyiknek nyíltan,karácsonyra, ja oké.

Count Adyn 2008.11.19. 18:05:16

giacinto, ja mert a bíróságon azzal lehet ám védekezni hogy de a szomszédom is lopott csirkét?:D Senkit nem érdekel ott. Egyébként is, ha sokat pattogott volna a Juve akkor jól kibasznak az összes olasz csapattal is, mert bizonyos nemzetközi labdarugószövetségnél elég rosszul jött volna ki ez a verzió hogy ott mindenki csal, ők meg mehettek volna a c be minusz nyolcvan ponttal ezt honorálandó.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.19. 18:16:04

Count Adyn 2008.11.19. 17:43:59
Az idézet nagyon ott van. :DDDD

Viszont tetszik ez a Ingyen ibrát, 25 Millió Euró szinte ingyen. Ennyit még Anelkáért sem adnának. :PPPP Főleg hogy a Juveba egy rakat szar volt és az Interben lett az aki, most meg már kéne mi? :PPP

Itáliainagysándor 2008.11.19. 18:19:24

Ibra nem kell a juvénak, meg is fogja kapni az ajándék füttykoncertet még a Mezzaraban is, ebben nyugodt lehetsz;)

Itáliainagysándor 2008.11.19. 18:22:56

Meazza bocs, a San Siro mennyivel jobban hangzik, te jó ég:D:D:D:D

calcio_di_rigore 2008.11.19. 19:31:04

Volt egy frankó kis cikk a goal.com-on a calciopoli kirobbanásának környékén.
Ma is aktuális:

..."A legjobban az bosszant, hogy a Milan és az Inter szurkolók pillanatok alatt elfogadják ezeket a tényeket a továbbiakban úgy tesznek mintha náluk nem történne hasonló dolog. Számos alkalommal láttuk, hogy kétes szituációkban a többi élen álló csapatot is segítik a bírók. Persze ők azt hiszik, hogy mindig indokoltan kapnak szabadrúgást. Kaka vagy Inzaghi sosem dobja fel magát, de ha a Juve szabadrúgáshoz jut akkor az biztos jogtalanul lett megítélve. Adriano indirekt szabadrúgását meg kellett volna adni, de amikor Cordoba Nedveddel szemben szabálytalankodott akkor az megint csak műesés volt. Valójában ez a dolog zavar engem évek óta. A legjobban az bosszant, hogy még akkor is képesek kitalálni valamit ha a Juvéval szembeni vádakat hivatalosan is elejtik. Miután a bíróság a szteroidokkal kapcsolatos vádakat elejtette azzal jöttek, hogy bíróságot is megvásároltuk. Ez mára elkerülhetetlen. Egy Juve szurkoló sosem fog tudni felszabadultan örülni mert ha győzünk akkor csalással vádolnak minket.

Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják. Teljesen mindegy hogy 2004ben Gallianinak és Berlusconinak mekkora befolyása volt, egy Juventino sem követelte magának a címet. Akkor úgy alakult a szezon. Tapasztalhato volt némi részrehajlás a Milan felé de ettől függetlenül senki nem vitatja az akkori Scudettot. Vajon ők miért nem képesek hasonló viselkedésre?"
...
"Remélem a következő telefon amit lehallgatnak Morattié lesz, így legalább fény derülhet arra, hogy tavaly az Olasz Kupa elődöntőjében a bírók miért nem annulálták az Inter két kézzel szereztt gólják. És talán arra is kapunk válasz, hogy Trezeguet érvényes gólját miért nem adták meg a bírok a Szuperkupa döntőben.(minden bizonnyal Mogginak az összes telefonja bedögölhetett akkor). Hallgassuk le Sensi telefonját is, és biztos rájövünk, hogy a Romat miért nem sorolták vissza a Serie C2 be amikor a klub ugyanúgy csődöt jelentett mint a Fiorentina. Végül pedig nem ártana Galliani telefonját is lehallgatni, akkor fény derülne arra, hogy a 03_04es idényben miért szerezhetett a Milan annyi lesgólt és hogy az idei szezonban pár Milan játékosnak miért nem volt kötelező elmennie dopping tesztre. Érdekes, hogy hasonló címmel egy újság sem látott napvilágot."

Gavino Nieddu

Hispan07 2008.11.19. 19:58:57

"Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják."

halkan megjegyezném: 2. napja megy a Juve vs Inter fika bajnokság, eközben Milan szurkolók elvétve is alig szólaltak meg, de akkor sem szálltak be a sárdobálásba, pedig a Milan köztes állapotban van - nagyot szívott, de ugye mégsem annyit.

ezek szerint az alapvető különbség tényleg a szurkolótáborok között van?

Itáliainagysándor 2008.11.19. 20:02:13

Igen, sajnos a teljes cikk túl nagy terjedelmű, de Moggi is ezeket nyilatkozta, és nem puszta rágalmazás ez az ő részéről, ha valaki tudja akkor az ő, meg természetesen a többi topcsapat vezetése...

A minap eljárást kezdeményeztek Lottio ellen.:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=209151&

Szerintem a buli csak most fog elkezdődni, könyvelési hamisítások stb. az élen...

Nem kéne alaptalanul csalózni egy csapatot, Olaszország nem a Gadalupei szüzek világa...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 20:22:53

c_d_r, maradjunk annyiban, hogy ez meg egy durván elfogult juventino cikk. Nyilván van benne sok részigazság, Berlusconi, Galliani és Moratti is jelentős nagy gennyek, sőt az öreg Sensi is megérte a maga pénzét, de amikor a szurkolótáborok közötti különbségekkel jön, akkor azért elkapja az embert a röhögőgörcs. "Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják." - azért ez az utóbbi két évben jelentősen megváltozott.

Tavaly például egy Juve szimpatizáns lapban, a Juve majd tíz pontos hátrányánál, úgy, hogy roma is jó öttel előttük volt, kihoztak egy olyan tabellát melyben, a bírói tévedések nélkül a Juve vezetett volna vagy nyolccal a Roma előtt az Inter meg még kettővel-hárommal hátrébb.

Nem mondom, hogy én nem láttam tendenciát az Internek kedvező ítéletekben tavaly ősszel-télen, de miután beindult balhézás, mintha korrektebbé váltak volna bírók.

Dr Zoidberg 2008.11.19. 22:10:45

"Az alapvető különbség a szurkolótábor között van. Ritkán hallani Juve szurkolóktól olyat, hogy más csapat eredményeit firtatják."

Ez a kijelentés nyilvánvalóan nem az NST-n megnyilvánuló Juve-arcokra vonatkozik...

touristique 2008.11.19. 22:24:46

"Egy Juve szurkoló sosem fog tudni felszabadultan örülni mert ha győzünk akkor csalással vádolnak minket."

Szerintem ezzel minden olasz topcsapat így van. Szarjátok le!

Azt olvasom itt folyton, hogy mi Interesek mindig a calciopolit emlegetjük, pl. Itáliainagysándor írta legutóbb ma este 6-kor. Szintén ő írta a másik dolgot, hogy de hol lennénk mi ha Ibrát nem kapjuk meg szinte ingyen... Hát szerintem ezt jelenti a calciopolira hivatkozni, de nem tudom...

"Moggi lenyilatkozta, hogy sajnálja, hogy a botrány nem a valódi bűnösöket minősítette le, mivel a valódi bűnösök javában tevékenykednek a Serie a-ban.."

Moggi hamarosan bevonul a dutyiba, egy másik eset folyományaként. Nem biztos, hogy ő a leghitelesebb forrás. Egy ilyen ember állítja, hogy nem ő a valódi bűnös (akinek ráadásul a hangja ott van a felvételeken). Biztosan Moratti is saras a könyvelési ügyeivel, meg az útlevélbotránnyal, de hogy ő azóta is másokra mutogat, az szánalmas.

"Tavaly például egy Juve szimpatizáns lapban, a Juve majd tíz pontos hátrányánál, úgy, hogy roma is jó öttel előttük volt, kihoztak egy olyan tabellát melyben, a bírói tévedések nélkül a Juve vezetett volna vagy nyolccal a Roma előtt az Inter meg még kettővel-hárommal hátrébb. "

Az semmi, Zamperini szerintem azt is kihozná egy kis fantáziával, hogy bizony a Palermonak 5 ponttal kéne vezetnie a tabellát... :D

_alerob 2008.11.19. 22:31:30

anyuuuteee! árulók vagyunk mindegyannyian :-O

calcio_di_rigore 2008.11.19. 23:07:14

popp, igen elfogult, és? Mindenki az valamennyire.

Azt az alternatív tabellát meg ha jól tudom valamilyen szervezet csinálta, és a gazzetta is közölte, ami aztán távolról sem nevezhető Juve szimpatizánsnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 23:19:04

c_d_r, Nem baj, hogy elfogult, de gondoltam megjegyzem. A tabellával kapcsolatban csak egy Juventino tud kihozni, -10-es hátrányból +10-es előnyt, saját csapata javára. Főleg úgy, hogy a tavaly őszi Roma-Juvén (2-2) szvsz egy bírói hiba miatt nem nyertünk. Mindegy ez már.

calcio_di_rigore 2008.11.19. 23:25:55

Ilyen tabellát csinálni alapból értelmetlen, ennek ellenére nem 1x szopattak minket abban a szezonban.

Roma-Juve 2-2, két eset jut eszembe:

-Totti lesen volt az első gólja előtt
-Chiellini belépett az egyenlítő gól előtti bedobásnál.

De tényleg mindegy már.:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.19. 23:37:52

c_d_r, én meg arra emlékszem , hogy az egyenlítő gólotok előtti bedobás nekünk járt volna, meg úgy, hogy az utolsó tizenöt percben a spori egyoldalú ítéletei miatt tudtátok a térfelünkön tartani a zsugát.

De tényleg mindegy már .).

Egyébként engem leginkább nem a sarkalatos esetekben elkövetett hibák idegesítenek -azok is persze, de azokat sokszor el lehet nézni -, hanem mikor a mezőnyben egyoldalúan fúj a spori. Amikor ugyanolyan faultokat lefúj az egyik oldalon és nem fúj le a másikon.

giacinto 2008.11.20. 09:42:16

tényleg le lehetne zárni a témát, de azt mondjátok meg : mit bizonyít az hogy sok juve játékos játszott a VB-döntőben? ilyen alapon a bármilyen döntőből össze lehetne szedni, hogy melyik klubból játszottak a legtöbben? és akkor mindig az a világ legjobb csapata? kétlem.

sempreLippi 2008.11.20. 10:51:56

a lényeg, hogy szombaton nekünk csaljanak ;)

szabika 2008.11.20. 11:04:47

Jól látom egyeseket rohadtul elvitt a hév.... Méghogy Ronaldo nem volt nagy játékos (vagy sztár) az Interben.... Igaz, hogy sérült volt, de amikor játszott, ő volt az igazi császár.... Szerintem ott játszotta karrierje legjobb futballját, pedig imádtam az egy évvel korábbi Barcelona-t. És Vieri-t, - aki több mint 100 gólt lőtt kék-feketében - Anelka-hoz hasonlítani...??? Még a szőr is feláll a hátamon...

Itáliainagysándor 2008.11.20. 11:38:37

Szabika, te drága, azért lett Vierihez és Anelkához hasonlítva, mert kb ugyan annyi klubban szerepelt már pályafutása során, Ronaldo-n meg lehet vitatkozni, hol volt a legjobb, de szerintem a Barcelonában lett belőle valaki...
De, szerinted császár volt, ezt a Spanyoloknál árulásnak hívták amikor a Real-hoz is eligazolt, persze kinek mi...

szabika 2008.11.20. 12:14:17

Én úgy éreztem akkor, amikor Vieri-t elküldték (vagy elment, kinek hogy tetszik) az Inter-től, hogy az ő karrierjének vége, már csak levezet. Ráadásul Anelka (nem tudom fejből), de szinte kizárt, hogy két szezonnál többet töltött volna el bármely klubnál. Bobo pedig hat-hét évet volt az Inter-nél.

Itáliainagysándor 2008.11.20. 12:29:06

Szabika, te drága, Vieri 15-klubban szerepelt eddig a pályafutása alatt ebben értendő az olasz topcsapatokat, klubhűség példaképe, ugye?
Anelka 9-csapatban szerepelt a pályafutása alatt...

Ismételten mondom, mielőtt okoskodsz kérlek nézz utána...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.20. 14:11:57

Így jár az aki Anelka nevét nem ismeri, csak frázisokat puffogtat, és közben azt hiszi milyen nagy szakértő. :) Lol

_alerob 2008.11.20. 15:14:19

"pontosan ! szó sem volt ilyen győzelmekről.
a húdeerős gárdátoktól kész öröm volt egy kiszenvedett/megajándékozott 1-0, legyen szó kamutizenegyesről, kamuszabálytalanságból szabadrúgásokról, eltiltásokról, lesgólokról."
Ezekből akik kiszenvedték az 1-0kat,, a VB all star csapatában benne voltak 5-en! egy aranylabdás lett később, egy a VB legjobb kapusa volt. És ez igenis mond valamit. Meg amiket írtál óriási baromság alapba... a 05/06os szezonban 6db, a 04/05 szezonban 10 db egy nullás mecse volt a Juvénak 38 meccsből idényenként, mellesleg 11es 1-0ás meccsen nem is volt, legalábbis igy emlékszek.

A botrányról:
- 2005/06 szezont a bíróság nem minősítette korruptnak, és mégis az akkori 3ik helyre az Interé lett a bajnoki cím
-A juve legfőbb vádpontja a megszervezett eltiltások voltak, amely 19 játékost érintett, 38 meccs alatt, a legnagyobb nevek: Tedesco és Gamberini.
-A Juventust ítélték el a legjobban, a Seria B-be, minusz pontokkal, a Milan, a Lazio, a Fiorentina, Reggina azt hiszemalig kapott valamit.

Én elfogadom a kizárás és nem vagyok rá büszke ami volt, de kiállok a csapat mellett. Ami szégyen, más szinte elenyésző büntetést kapott, emiatt mindenki ránk mutogat. Mindenki csalózott és mi csak magunkat védtük. Mellesleg az intert és a romát is kilehetett volna zárni nyugodtan, előbbi adócsalás azt hiszem, a másik ugye majdnem csőd. Mindegy, mi pályán nyertük az aranyakat, de legyetek vele boldogok. Az intereseknek a kötözködés helyett azt a témát jobban ajánlom, hogy "olasz csapat e az inter?"

Mellesleg Kroos előjött azzal, hogy az inter játékostemető vagy mi, de egyből a Juvét fikázta majdnem mindenki. Az milyen.

_alerob 2008.11.20. 15:17:12

és azt kihagytam, hogy Ibra egy szar volt a Juvéba. HAHA. Azért vette meg akkor az inter mi? Már az ajaxba is zseni volt. Amúgy irritáló játékos, személyszerint örülök, hogy nincs a csapatban.

kroos 2008.11.20. 15:21:14

én csak annyit akartam mondani hogy a klub játékospolitikája milyen radikális változáson ment át miota ....mitudomén mióta.ennyi.

szabika 2008.11.20. 15:22:41

Valóban több csapatban szerepelt Anelka, de (mivel az Inter kapcsán került szóba Vieri) én azt hangsúlyoztam ki (vagyis próbáltam), hogy míg a francia nem töltött sehol sem többet, mint két szezon, addig Bobo hét idényt húzott le Milánóban. Azért merészeltem reagálni, mert úgy volt beállítva egy-két hozzászólásban, hogy az Inter csupán egy átmeneti szusszanás volt karrierjében.

touristique 2008.11.20. 15:31:14

intereseknek a kötözködés helyett azt a témát jobban ajánlom, hogy "olasz csapat e az inter?"


EZ kicsit sem kötözködés, mi? :) Amúgy ha olasz lennék jobban érdekelne a téma.

sempreLippi 2008.11.20. 15:45:22

azt olvastam hogy a kedvünkért (meg gondolom a szélsők katasztrofális formája miatt) mourinho (egy rombusz-szerű) 442-re vált és ezzel a beton11-el aprít fel bennünket. elég ijesztő. cordoba ugye nincs.

Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Samuel, Maxwell; Cambiasso; Vieira, Muntari, Zanetti; Ibrahimovic, Cruz

nálunk pedig valsz nem lesz meglepetés.

Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved; Amauri, Del Piero

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 18:12:18

rombusz ám az anyja 'csája, az rombusz. :)

BruceWayne 2008.11.20. 18:16:18

olyanok vagytok mint Fábry, állandóan csak a "rombusz"ról beszéltek

BruceWayne 2008.11.20. 18:17:39

amúgy Burdisso szerintem önként lemond a szombati szereplésről, a köz érdekében... legalább is remélem

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.20. 18:22:49

A betyárját, a kezdő tizenegyeket nézve hullik majd a forgács és a férgese az Inter-Juvéattal és n ;-).

sempre tudnál górni egy linket a Mourinho nyilatkozattal és a kezdőkkel?

Itáliainagysándor 2008.11.20. 18:23:11

Na, már csak a karácsonyfa alakzat hiányzik...
Ibra lesz a díszpinty:D:D:D::D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.20. 18:24:21

A betyárját, a kezdő tizenegyeket nézve hullik majd a forgács és a férgese az Inter-Juvén ;-). - na így!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.20. 18:26:09

És a Juve felállása mi lesz? 10-0-0, és várnak egy megváltó bírói sípszóra az Inter 16-a környékén v belül. :)

Itáliainagysándor 2008.11.20. 18:30:00

Elég oda Chiellini is;)
Én Burdissotól tartanék inkább:D

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 18:50:19

"És a Juve felállása mi lesz? 10-0-0"

már látom is del pierót, ahogy a jobbhátvéd helyén becsúszva szerel, höhö.

én inkább attól tartok, hogy nem fog tudni eljutni a kapuig a juve.

Count Adyn 2008.11.20. 19:03:24

Jee van Burdisso, jöhet a gólpassz most is majd:)

calcio_di_rigore 2008.11.20. 19:08:42

"én inkább attól tartok, hogy nem fog tudni eljutni a kapuig a juve."


Nagyon megrémültél a középpályájuktól, bár szerintem nincs miért. Amauri is megmondta: "We are playing better than they are at the moment because I saw them on Saturday and they were average."

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 19:11:52

pont ott nagyon erős az inter, ahol a juve gyenge, de ne legyen igazam. legyen inkább neked (meg amaurinak) :)

sempreLippi 2008.11.20. 19:45:12

popp,
www.channel4.com/sport/football_italia/sa0809/int-juv.html

és (nekik) nem is lenne rossz ötlet cambiassot behuzni a kpsor (vieira, muntari/stan, trattore) mögé. pont ott vernének szét minket, ahol a leginkább lehet. tiagot lekergetik a pályáról.

_alerob 2008.11.20. 20:32:36

Benito! Camoranesinek eléggé ment a válogatottban, nagyot játszott. Ha hozza azt, nem nagyon kell félned.És szerintem egyébként sem

_alerob 2008.11.20. 20:33:08

Kroos, én amit irtam nem téged akartalak szekállni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.20. 23:25:17

A hírben amit mellékeltem az van, h Juhász nagyon talán Firenzébe megy:

www.calcio.hu/index.php?menu=hirolvaso&hir_id=1722

Romanista 2008.11.21. 03:50:45

csúnya juve győzelem lesz.
www.youtube.com/watch?v=hYVrTQwUJEI
nyilván tigrincs helyett cebra

Romanista 2008.11.21. 03:53:28

csúnya juve lesz pont az elmultkét nap miatt.
www.youtube.com/watch?v=hYVrTQwUJEI
nyilván cébrá, a tigrincs helyett.

Mr.AT 2008.11.21. 12:31:26

Most természetesen csúnyán elfogultan hazabeszélek majd, de szerintem a Juve (jelen pillanatban) jobb formában van, mint az Inter. Azt több-kevésbé el kell ismerni, hogy a milánóiak nagyobb nevekből állnak papíron, de szerintem csapatjáték szinten mi most árnyalatnyival jobbak vagyunk. Ha Giorgio leradírozza 90 percig Ibrát, már szinte nyert ügyünk van...

Hispan07 2008.11.21. 13:58:09

nyilvánvalóan az Inter az erősebb, de egyértelmű hogy a Juvének jobban megy mostanság - minden adott egy jó kis döntetlenhez :) Forza X! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 14:05:13

Mondom itt is. Az összeállítások alapján a középpályáért megy majd a csata, lesz kőkemény csontzene, óriási Sissoko-Muntari csaták és kevés gól, 0-0-ra, vagy egy gólos meccsre számítok.

Várhidi popp

danesdzsu2 2008.11.21. 14:08:07

Mr.AT:
és ha a Juve több gólt rúg, mint az Inter, akkor biztosan nyer:D

kroos 2008.11.21. 14:08:53

vagy biztos csal:)

_alerob 2008.11.21. 17:07:39

Miért erősebb az inter a Juvénél?

kroos 2008.11.21. 18:33:53

mert nem töltött 1 szezont a másodosztályba és nem vesztette el egy valag játékosát.

Hispan07 2008.11.21. 18:41:50

mert az interesek reggelente tejet isznak

BruceWayne 2008.11.21. 18:52:26

na mi van már mindenki feni a kést???
fúú milyen szájkaraté lesz itt holnap meg a meccs után


amúgy az a valag kb 6 db, de azokból max. 1 lehetett igazán érzékeny veszteség

Itáliainagysándor 2008.11.21. 20:10:58

Én jó meccset várok és semmi gyűlölködést, bár benne van a levegőben egy kiállítás Muntari és Sissoko közül...
A kerete alapján nem tartom erősebbnek az Intert, sőt... Én azt mondom győzzön a jobbik:-)

_alerob 2008.11.21. 20:26:47

Én nem fenem a kést. Csak megint egy röhelyes kijelentést hallottam. Cannavaro még akkor a világ eggyik legjobb védőjének számított, Thurammal óriási párost alkottak. Zambrotta akkoriban az eggyik legjobb balszélső volt, aki jobb oldalt is tudta nyomni. Elment Vieira, aki akkoriban szintén az eggyik legmeghatározóbb belső kp volt. Akire te gondolsz az akkor még közel se volt még akkor veszteség, mint hiszed, kedves Nerazurri. Azon, papíron az inter erősebbb e lehet 234 hozzászóláson keresztül vitatkozni.
Óriási parázs meccs lesz, az tuti. Amugy a tejre a délamerikaiak, meg az ilyen népek érzékenyek ha jól tudom, tehát ez kizárt.

Hispan07 2008.11.21. 21:03:13

A lehetséges kezdőcsapatok: (Inter) Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Samuel, Maxwell; Zanetti, Cambiasso, Vieira, Muntari; Ibrahimovics, Cruz

(Juventus) Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved; Amauri Del Piero.

Julio Cesar jobb mint Manninger, 1-0. Maicon jobb mint Grygera, 2-0. Burdissonal jobb Legro, 2-1. Samuel-Chiellini, per pillanat nálam X, 3-2. Maxwell jobb mint Molinaro, 4-2. Cambiasso jobb mint Sissoko, 5-2. Vieira jobb mint Tiago, 6-2. Zanetti-Camoranesi... x...? 7-3. Nedved jobb mint Muntari, 7-4. Amaurinál jobb Ibra, 8-4. Del Piero jobb mint Cruz, 8-5.

nálam ennyit tesz az, hogy az Inter papíron jobb. egy-két poszton biztos lehet ugyan vitatkozni, főleg az x-eseken, csak felesleges, tessék megmutatni a pályán, valójában ki a jobb. és kééész.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.21. 21:14:35

"amúgy az a valag kb 6 db, de azokból max. 1 lehetett igazán érzékeny veszteség"

nera, b+ :)

válasszuk ki együtt, melyiküket találod annak az egynek, amelyik érzékeny veszteség volt: vieira (inter), ibrahimovic (inter), zambrotta (barca), thuram (barca), cannavaro (real) emerson (real). és ne gyere nekem azzal, hogy MOST milyenek, azt nézd, amikor elmentek, akkor milyen játékerőt képviseltek. hogy tetszene, ha holnap fekete-fehérben futnának ki (zsinórban négy bajnoki cím magabiztosságával)?

egyébként 21 játékos ment el a juvéból, egy részük kölcsönbe, de a szám tény.

Itáliainagysándor 2008.11.21. 21:18:31

Érdekes összeállítás:D
Chiellini jobb mint Sámuel, Grygera jelenlegi formáját tekintve jobb mint Maicon, Camo jobb mint Zanetti, de ha Marchionni játszik a helyén akkor ő is jobb, szerintem nagyon egyenlőek az erőviszonyok, de győzzön a jobbik... Tényleg felesleges vitázni... Csak a mostani formát elnézve szerintem egyértelmű, h ki az esélyesebb...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 21:29:07

"Grygera jelenlegi formáját tekintve jobb mint Maicon" - Sanyiiii, Sanyikám! Kábé Maicon az Inter legjobbja az idén, sőt a világ egyik legjobb jobbhátvédje most.

Itáliainagysándor 2008.11.21. 21:37:00

Majd minden kiderül, hadd ne vitázzak most, teljesen felesleges, veled meg főleg öcsi!

Itáliainagysándor 2008.11.21. 21:38:12

Amúgy azon csodálkozom, hogy nálad nem Panucci az első:D:D:D:D:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 21:45:28

Panucci a másik legjobb ;-)! pöcsi.

BruceWayne 2008.11.21. 21:52:17

nyilván Cannavaro fájhatott a leginkább, de Thuram amúgy is vén volt már, Emerson-Zambrotta hát mondjuk ez lehet jogos, bár nem tudom, Vieira az Arsenalban volt világklasszis, Ibrát meg ugye tudjuk, amúgy meg tök mindegy, oda mentek ahova akartak, igazuk volt hogy leléptek, azóta árulózni őket enyhén irónikus...

"Grygera jelenlegi formáját tekintve jobb mint Maicon"

hát egyrészt nem Maiconról kapta az Inter a góljait idén, másrészt valszeg nem láttad hogy a védőmunkája mellett mennyire segíti a támadásokat, harmadrészt nem láttad mekkora bombagólokat lőtt idén (legutóbb szerdán például)

"Camo jobb mint Zanetti"

ez mondjuk eleve hülye összehasonlítás volt mert nem ugyanaz a posztjuk, meg amúgy se jobb :-)

_alerob 2008.11.21. 21:54:07

Ilyen meccseken amúgyse a forma és a statisztika a domináns.

BruceWayne 2008.11.21. 21:59:24

igazad van,mindegy ki a papíron esélyesebb és hogy mit játszott az utóbbi 3-4 fordulóban, tőlem az Inter rossz játékkal is nyerhet :-)
/de inkább meggyőző játékkal nyerjen/

calcio_di_rigore 2008.11.21. 22:20:27

Bármi lehet. A legnagyobb hülyeség most posztonként összehasonlítani a játékosokat.

Azért jó kis calcio-day lesz holnap. A derby előtt a Fio-Udinese nem rossz bemelegítésnek.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.21. 22:25:26

és előtte még a veszprém belegyakja a parkettbe a bálnavadászokat is

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.21. 22:27:27

Hafnarfjördur valóban Izland legunalmasabb régiójában található, úgy kell nekik!:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.21. 22:32:04

don, melyik izland nemunalmas része? :)

Itáliainagysándor 2008.11.21. 22:57:00

Nera:

"nem láttad mekkora bombagólokat lőtt idén (legutóbb szerdán például)"

Nyilván te sem láttad Grygera gólját a Genoa ellen, például...

BruceWayne 2008.11.21. 22:59:21

nem, de Maicon nem egyet nyomott idén na de mindegy nem a gólkirályi címre hajtanak, mellesleg már jó ideje Maicon a no.1 jobbhátvéd össznépi szinten is

calcio_di_rigore 2008.11.21. 23:08:19

Maicon jobb mint Grygera, de Grygera nagyon sokat fejlődött tavaly óta.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.21. 23:19:30

_benito: az összes többi:)

Hispan07 2008.11.21. 23:40:26

jó hogy hülye a Camoranesi-Zanetti páros, de nekik nem volt párjuk :)

és mint soha, nyilván most sem jelent semmit a posztonkénti összehasonlítás, csak hogy papíron erősebb jelenleg az Inter. formáját tekintve meg a Juve.

ismét: hajrá X :)

Itáliainagysándor 2008.11.22. 00:08:43

Nera:

Ja, persze, meg az Inter a világ legjobb csapata, csak az szerencsére nem össznépi szinten:-)

Itáliainagysándor 2008.11.22. 00:14:23

Amúgy, szerintem nem lesz x, az nem jó az Internek mert a Milan lesz ott a nyakukon, a Juve meg stagnál, szerintem mind2 csapatnak a győzelem a reális cél, no meg ugye az elv...

Ha már bemutatták a világ egyik legmodernebb stadionjának a terveit illik nyerni:-)
juventus.com/site/eng/NEWS_newsseriea_BF81DA4EEB924A30ACC7B5FF63CDD5C0.asp

BruceWayne 2008.11.22. 09:34:31

sanyi akkor az utóbbi 1-2 meg az idei szezon alapján mond meg hogy szerinted ki? Ramos? Alves? vagy Panucci? Favalli? Zebinha? esetleg Gary Neville? :-)

halareaal 2008.11.22. 11:19:15

hát, ha az utóbbi 1-2 szezont nézzük akkor Ramos. idén persze Maicon jobb egyelőre, de még csak 3 hónap ment le a szezonból.

Itáliainagysándor 2008.11.22. 11:28:48

Nerazurri, bárki, csak nem Interes, és csak a te kedvedért, hogy a kölcsönös szimpátia megmaradjon:-)
süti beállítások módosítása