Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 10. forduló - Négy-négy és Máté Péter

2008.10.30. 08:04 pote

Soha rosszabb hétközi fordulót. Összességében semmi meglepő nem történt, mégis sokat fogunk még róla beszélni, mert az Emiratesben egy szenzációs derbyt láthattak a szerencsések. Az Ágyusok kivételével, a nagyok simán hozták a kötelezőt, az eddig jobb sorsra hivatottak pedig kezdenek magukhoz térni. Már csak kettőt kell aludni a következő meccsig, vagyis gyorsan lapozz, mert nem jutsz túl a rövid összefoglalón és a kvízkérdést sem fogod tudni megoldani az Everton-Fulham-ig.

Eddig kerestünk, de még most sem találtunk egyetlen egy okot sem arra, hogy miért a Liverpool - Portsmouth meccset kellett tegnap este néznünk. Egy borítékolható, egykapuzós meccset kellett végigszentségelnünk, látva a többi pályán zajló esemény/izgalom özönt. Nem volt más választásunk, elátkoztuk az ES2 összes döntéshozóját, azok rokonait, és hirtelen haragunkban háziállataikat is.

Mivel nem sztrímeltünk, így csak a neten található összefoglalók és az ottani leírások alapján próbálunk okoskodni, de mindenhonnan az jön le, hogy a szezon egyik legjobb meccsét hagytuk ki. A Spurs teljesen más arcát mutatja az elmúlt pár napban Redknappel, mint tette azt Ramosszal. Tartása van a csapatnak, fegyelmezettek és hihetetlenül küzdenek. Tegnap még jól is kezdtek, hiszen Bentley majd negyven méterről suhintotta rá, a meglepett Almunia meg csak besegíteni tudta a labdát a hálóba. A hazaiak azonban hamar fordítottak: két beadás, két fejes, két védőgól. Majd a második félidő háromperces adok-kapokja után kétgólos előnnyel várták a hosszabbítás minél gyorsabb lepergését. A vendégek azonban hittek a lehetetlenben, és két gyönyörű góllal egy pontot szereztek. Egy nagyon fontos egy pontot, ami óriási lendületet adhat ennek a gárdának.
Wenger pedig el kezdhet egy picit aggódni, mert csapata egyszerűen képtelen kiegyensúlyozottan jól teljesíteni. Egy-egy gólfesztivál/gála után mindig érkezik egy kínos eredmény. Tíz forduló után tíz pontot vesztettek úgy, hogy bajnokesélyes csapattal nem is játszottak. Nem akarjuk őket még temetni, de az éremhez ilyen meccseket meg kell nyerniük. (Arsenal - Tottenham 4-4)

A Hull pontszerzésében sokan bíztak, de nagyon messze volt tőle az újonc. Lampard - a forduló góljával - már rögtön az elején lecsendesítette a csodát várókat, aztán Myhill gyerekes hibája taszította teljes nihilbe a hazai fanatikusokat. Malouda találata meg azt jelentette, hogy Halmosival a pályán is gólt kapott a Hull. Mivel Geovanniék az Old Traffordra utaznak szombaton, kijelenthető, hogy búcsút kell inteniük BL-t érő helyezésüktől. Stílszerűen, a legrégebbi magyar Hull-szurkoló erre az alkalomra írt dalával emlékezünk meg az elmúlt hetek emberfeletti teljesítményéről. Az újonc és a sárgult levél metaforája a hazai poptörténet egyik kiemelkedő pillanata. (Hull - Chelsea 0-3)
              a big4 elkötelezett rajongóinak üzennénk, hogy sosem fognak olyan számot hallani, hogy MU az elsárgult levél, Chelsea az elsárgult levél, Arsenal az elsárgult levél vagy Liverpool az elsárgult levél.

A Pool hozta a kötelezőt, és nem esett a Stoke elleni hibájába. Ha nem is könnyen, de sikerült feltörni a Pompey védelmét. Ebben nagy segítségükre volt Diop, aki Kántor Sándortól ellesett mozdulattal hárította Hyypia fejesét. A meccs hihetetlenül egysíkú volt, a vendégek nem nagyon akartak nyerni. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy Tony Adams ettől a vereségtől kezdjen el újra inni. (Liverpool - Portsmouth 1-0)
A United sem kapott sérvet. Ronaldo két góljával könnyedén tartotta otthon a három pontot. Nem lehet elmenni említés nélkül a portugál második találata mellett, mert Berbatovtól szenzációs gólpasszt kapott. Nem is az assziszt, hanem az azt megelőző csel volt gyönyörű. Továbbra is szeretjük a bolgárt. (ManUtd - WHU 2-0)

Távirati stílusban a többi mérkőzésről.
Még kedden nyert a Newcastle a West Brom ellen, negyven percen keresztül untatva Hajdú B. Istvánt. Az Everton is javuló tendenciát mutat, az ügyeletes gólfelelősük - Fellaini - a kilencvenedik percben fejelt egy hárompontosat. A Fulhamben ismét kezdő volt Gera, most nyertek is 2-0-ra, ahogy a Boro is a City ellen. Manchesterben boldogok is lehetnének, hiszen hattal kevesebbet kaptak a Riverside-ban, mint tavaly. A Villa fordulatos meccs után küzdötte vissza magát a négy közé, a Stoke meg próbál menekülni.
Newcastle - WBA 2-1
Bolton - Everton 0-1
Fulham - Wigan 2-0
Middlesbrough - ManCity 2-0
Aston Villa - Blackburn 3-2
Stoke - Sunderland 1-0


A tippverseny döntetlenje nem meglepő, hiszen tomika81 és a mi jóslataink között csak nüansznyi különbségek voltak. Ezzel a különverseny ugyanazt az eredményt mutatja, mint az Emirates kijelzője a 95. percben (NST - Kommentelők 4-4).
A következő tippelőnek, aki akár vezetéshez is juttathatja a kommentelőket, egy igazi, kőkemény kérdést kell először megválaszolnia úgy, hogy közben ügyelnie kell arra, hogy harmadikként küldje be a helyes megfejtést az nst.pl@freemail.hu címünkre. A kérdés megálmodója donnelly kolléga, akit - David Moyes kissé túlzó bíralata miatt - két napig nem engedünk norvég bajnokit nézni.

Létezik egy klub, amely története harmadik menedzserének nevének kezdőbetűjét a mai menedzser keresztnevének kezdőbetűjével kicserélve megkapjuk annak a játékosnak a nevét, aki hazája válogatottjában egyetlen nagy tornáján viselt mezének a száma megegyezik a fent említett klub bajnoki aranyérmeinek számával. Ez a játékos egy különös indoknál fogva mindig kezdő volt egy menedzsernél, aki nincs túl jó viszonyban az utódjával. Az utód dolgozott együtt a fent említett játékos jelenlegi csapatának egy korábbi edzőjével, azzal az edzővel, aki egy időben edzette az akkor legjobb formában lévő magyar légióst. Ennek a magyar játékosnak a fiatalkori idolja egy olyan klub színeiben kezdte meg profi pályafutását, amely később alkalmazott egy magyar támadót, aki annál a csapatnál is megfordult, amelynek a jelenlegi menedzsere akkor igazolt még játékosként egy angol csapathoz, amikor a csapatot elhagyta egy olyan játékos, aki már korábban játszott ebben a csapatban, majd megfordult a legfölül megjelölt egyesületben is. Ennek a játékosnak a nevére vagyunk kíváncsiak, meg persze az útvonalra.

Fincsi kérdés, nem vitás.

121 komment

Címkék: összefoglaló máté péter premier league hull

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr99739784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickeyknox 2008.10.30. 11:01:43

basszus, mekkora meccs lehetett ez a 4-4... az arsenenallal meg valaminek történnie kéne, mert ha otthon 4 gólokat kapnak, már megint maximum a ligakupa marad(hat) a gyerekcsapatuknak...

ZenZo 2008.10.30. 11:13:49

A kérdésért donelly baszod nem is tudom mit kívánjak, mondjuk dugjanak kolbászt a torkodba meg egy éhező kutyát a seggedbe... A közepéről elindulva még úgy ahogy meg is vagyok, bár a nevek kezdőbetűit sehogysem sikerült összehozni, így lehet, hogy nem is jó az egész, ez a gyermekkori idol dolog meg végképp elvette a kedvem az egésztől.

A Chelsea meccsről a véleményem leírtam még a másik PL topikba.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.30. 11:17:25

Természetesen PL-klubbal kell elindulni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 11:18:04

mindenkit nyugalomra intenénk,
a segítség már úton van.
a válaszoknál pedig a szőrös szívünket egy pillanatik sem fogjuk használni.

(nem védeni akarom donnelly-t,
de a kérdést így küldte tegnap este:
"lehet, hogy nem követhető. Persze nem végeleges a megfogalmazás"

de mivel már a háttérbe duruzsuló nba-meccs is végefelé járt, így ez lett a heti kérdés, mert a fogpiszkáló sem tartotta fenn a szemhéjamat.
a szombat közelsége miatt meg nem nagyon akartam várni az élesítéssel

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 11:30:44

na egy kis segítség:

olyan klubbal kell elindulni, amelyikkel kapcsolatban tegnap éles vita volt...

Walmer 2008.10.30. 11:32:02

"dugjanak kolbászt a torkodba meg egy éhező kutyát a seggedbe"
ZenZo, engedelmeddel ezt elteszem a klasszikusaim közé;-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.30. 11:36:37

Mentségemre szóljon, hogy a tegnapi vita stílusa által megemelt pulzusszámom mellett írtam a kérdést pár perc alatt, tehát csikorgott a billentyűzet.

Milyen szerencse, hogy már eldőlt a norvég bajnokság, és nem a svédről tiltottak le;)

hapax legomenon 2008.10.30. 11:41:03

Én felgöngyölítettem a kérdést a végéig, ahol sajnos van egy kis rés a válaszomban: az érkező játékos 3 évvel a távozó után ment abba bizonyos klubba. Ez így lehet jó?

Data4u 2008.10.30. 12:08:26

tb
kösz a linket, letöltöm a gyerekeimnek, ha felnőnek (most 1 és 3) együtt röhöghetünk a looser-eken :-D

jól láttam, hogy áruló kííín 1 egész percet játszott tegnap a pool-ban? hahaha. várjuk szeretettel hétvégén. és gratulálunk, hogy hazatalált.

berba pedig egy köcsög, azért amit tett velünk, de a játékintelligenciája az top. majd 10 év múlva, ha már megbocsátottam neki, akkor előveszem ezeket a meccseit... addig rohadjon meg :-)

Porchmonkey 2008.10.30. 12:12:34

Küldtem én is egy megfejtést, egész nap nem dolgoztam, csak ezt googliztam :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.30. 12:22:32

Akartam bedobni még egy kis segítséget, de mivel közben kiderült, hogy nem is olyan nehéz, meggondoltam magam;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.30. 12:50:15

Én csak a cikk érdemi részéhez szólnék hozzá.. Ha egy tehén énekelné Máté Péter - játszottak ilyen néven 1 darab PL meccset a Readingben is - örökbecsűjét, mondjuk a jelenlegi Zalatnay Sacika, akkor faszán szólna a Múúú az elsárgult levél is, de a 'Pool az elsárgult levél is helyénvaló, ha összegyűlik egy medencényi avar.

dillinger 2008.10.30. 12:50:29

Ha Berbatov BL-meccsen csinálja meg ezt a cselt, a Redondo-trükkel egyenrangú legenda lenne belőle.

kroos 2008.10.30. 12:54:07

popp.ez okos volt mint rooney-tol a csok a cimerre...:)

ZenZo 2008.10.30. 14:03:29

Walmer:
csak tessék :)

na akkor: van egy ember, aki annak a csapatnak szurkol, amelynek egy legendája által vezényelt csapat tegnap kikapott attól, amely csapat utoljára egy nagy vihart kavart mérkőzésen nem tudott győzni, mert egy kulcsjátékosa volt klubja ellen gesztusaiban nem sportemberhez méltón nyilvánult meg, s ezen volt klub ellen egy itteni posztíró véleménynyilvánításával elgurította a pöttyöst. Na ki az? :)

kroos 2008.10.30. 14:34:29

nekem szimpik voltak mig ott volt okocha és speed.azota kimeriti a játékuk a kémiában használatos ,,szintelen szagtalan" kifejezsést.

Vaader 2008.10.30. 14:38:43

A Máté Péter videonál nagyon röhögtem...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 14:39:25

meg Anelka is dobott rajtuk egy erőset, nem a szimpatikus irányba.

én többször voltam a Reebokban, botrányosan sz*r meccseket láttam, tehetségtelen hazaiakkal.
a kapusuk idegbeteg, a csatáraik meg extrán sportszerűtlenek, a közepe ezek után nem nagyon hat meg.
(Campo meg Stelios szerethető figura volt, Okocha meg egy más dimenzió, de róla sajna lemaradtam)

kroos 2008.10.30. 14:46:19

föleg k. davies akit minden meccsen ki lehetne állitani...

kroos 2008.10.30. 14:51:33

azért Nolan-ben több van.És a mccann-elmander vonalban is több van.És M.Taylornak van az egyik legjobb bal lába a Pl-BEN.
szerintem azota játszák ezt amiota megson ül a padon.
és szerintem análka+jay jay nem játszottak egycsapatban.akkor jött nicola mikor okocha ment.

mickeyknox 2008.10.30. 14:56:23

pote
egy spanyol haverom mindig köpött egyet, ha meglátta campot a tv-ben, és elkezdődött a vég nélküli 'hijo da puta' és egyebek... :)

Walmer 2008.10.30. 15:00:32

A Bolton akkor lett elviselhetetlen, mikor allardyce elkezdte öregfiúkká alakítani (lsd. Djorkaeff, jay jay , stb.), meg Ivan Campo-féle hülyéket vett.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 15:01:04

kroos,
nem írta senki, h játszottak egy csapatban.

Campo játéktudás nagyon kilógott a tavalyi Boltonból, de már elég lassú volt szegény.
semmi negatív nem jut eszembe róla. de ez mindig:
www.puncs.eu/images/60.jpg

mickeyknox 2008.10.30. 15:04:10

:)
asszem a realban utálta még meg a srác

ApukadHUN 2008.10.30. 15:05:21

Azért Puyol sokat köszönhet az exboltoninak, mert csak neki köszönheti, hogy ilyen hajszerkezettel is szerepelhet. Miután Ivan Campo Bl győztes lett, megnyíltak a kapuk a barcelonai előtt is.

Még hogy nem a Realt majmolják:) (ez most csak vicc volt, mielőtt még valaki {rizla} komolyan venné)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 15:15:56

ugyanebbe a kapuba, ugyanebben a szereposztásban láttam egy fejesgólját élőben,
mivel az volt az első PL-meccsem, sosem felejtem el.

Igaz azokat az üres lelátokat sem, amiket csak ott tapasztaltam :))

kroos 2008.10.30. 15:18:23

,,A Bolton akkor lett elviselhetetlen, mikor allardyce elkezdte öregfiúkká alakítani "lsd. Djorkaeff, jay jay Ez nem igaz.csak okocha miatt megtelt a reebok stadion.
és hogy 2005.-ben 6. lettek az nem rossz egy öregfuik bandától,ráadásul attraktiv futballt játszottak.
ami nem is lehet kérdés ha a nigériai 10-es a csapatban van.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 16:01:43

közben eredményt hírdetünk:
egy helyes megfejtés érkezett (porchmonkey-tól),
és tovább nem nagyon várunk. a megfejtés levezetését rögtön mellékeljük
grat

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 16:13:56

Létezik egy klub (Everton), amely története harmadik menedzserének nevének kezdőbetűjét (Cuff, William C.) a mai menedzser keresztnevének kezdőbetűjével (David Moyes) kicserélve megkapjuk annak a játékosnak a nevét (Duff), aki hazája válogatottjában egyetlen nagy tornáján viselt mezének a száma megegyezik a fent említett klub bajnoki aranyérmeinek számával (9). Ez a játékos egy különös indoknál fogva mindig kezdő volt egy menedzsernél (Ranieri), aki nincs túl jó viszonyban az utódjával (Mourinho). Az utód dolgozott együtt a fent említett játékos jelenlegi csapatának egy korábbi edzőjével (Bobby Robson), azzal az edzővel, aki egy időben edzette az akkor legjobb formában lévő magyar légióst (Lipcsei). Ennek a magyar játékosnak a fiatalkori idolja (Littbarski) egy olyan klub színeiben kezdte meg profi pályafutását (Köln), amely később alkalmazott egy magyar támadót (Tököli), aki annál a csapatnál is megfordult (Anorthoszisz), amelynek a jelenlegi menedzsere (Ketsbaia) akkor igazolt még játékosként egy angol csapathoz (Newcastle), amikor a csapatot elhagyta egy olyan játékos, aki már korábban játszott ebben a csapatban, majd megfordult a legfölül megjelölt egyesületben is. Ennek a játékosnak a nevére vagyunk kíváncsiak, meg persze az útvonalra. (Peter Beardsley)

és
...hirdetünk...
elnézést

bög 2008.10.30. 16:15:53

lipcsei gyerekorri idolja volt az aljasság benne. onnan nem tudtam továbbmenni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 16:25:06

ezt dobta ki Lipcsei+példakép keresésre a gugli :)

mkeano 2008.10.30. 16:25:17

Grat én is, a Kölnig eljutottam, de ott elmentem a "Szabics" zsákutcába....

Walmer 2008.10.30. 16:25:40

kroos, Okocha akkor már bottal járt és egy nagy szar volt. Az, hogy hatodikak lettek, eredménynek szép, de attól még elviselhetetlenek voltak. Az Everton is 4. lett pár éve mégis szar focit nyomtak/nyomnak, ugye donelly;-)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.30. 16:29:17

látjátok, mi történik, ha beszóltok donellynek? ;)

Porchmonkey 2008.10.30. 17:13:07

Majd megy a tipp, valamikor este-éjjel.
Come on You Spurs!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.30. 17:17:53

nagy dilemmám lesz szurkolni a sp?rs - pudliak meccsén, az biztos :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 17:19:01

Imi,
aztat hittük, hogy karácsonyig nem is nézel meccset :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.30. 17:33:34

:)))

Karácsony a mi időnk, akkor a "kicsi" csapatok elfáradnak, mi rúgunk 6 gólt egy meccsen, kiderül h a pool nem nyerheti meg a bajnokságot, s a p?rs meg pontszámban sem érhet utol minket :)

most Wenger bedobja a gyeplőt a lovak közé, s nekiesünk a novembernek:
mu, villa, man city, chelsea.

Gyertek, ÁGYÚVAL VAGYUNK ÉS NEM FÉLÜNK HASZNÁLNI!!! :)

ymy - helyreáll a világ rendje novemberben :)

kroos 2008.10.30. 18:11:56

Walmer és minden más birodalmi Lord.
Ti hirdetitek hogy a Pl a legjobb.Ok.De mi alapján?
Ott van a Mu,a Pool,meg ilyenek.Amilyenek mindenhol vannak,csak épp Barcának vagy Internek hivják öket.
Akkor? Hát persze hogy az evertonoktol meg a boltonoktol jó a Pl.Mert ezekben az angol ,,középcsapatokban" annyi válogatott játékos van mind az egész spanyolbajnokságban.
Ehhez képest tegnap azt hallgattuk hogy az everton egy zsák szar,ma meg a bolton az?
Igaza volt annak aki azt mondta hogy ebben a posztban csak a big four-ral érdemes foglslkozni,mert 1,a többi csapatot itt nem ismeri senki pl.okocha megitélése ezt támasztja alá.
2,nem is érdekel senkit a többi csapat.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.30. 18:24:06

kroos,
gondold át egy picit, egy kis segítség egy majdnem 5 nap ezelőtti kommentből:
"A Sunderland-Newcastle és a Chelsea-Liverpool beharangozójának hossza közt némi aránytalanságot vélek felfedezni"

további kérdések?
nekem van egy:
-ki nem ismeri el Okochat?
-minden csapatot szeretni kell?

igen, nem szeretem a Boltont, de le is írtam, h miért nem.
és úgy, h senkit nem hülyéztem le, senkibe nem kötöttem bele!

kroos 2008.10.30. 18:27:49

én sem hülyéztem le senkit.
de ez a mondat,,Okocha akkor már bottal járt és egy nagy szar volt"
kiverte a biztositékot.

rizla 2008.10.30. 18:38:37

bentley gólja kibaszott beteg. felrúgta a picsába, brutálisan csapódott, ráadásul volt benne egy nagy kifli is.
egy régi manga sorozat jut eszembe róla, "a pálya ördögei" : DDDDD abban volt, hogy 3 részen keresztül vezették a labdát a kapusra, meg hasonlók, és a főhősnek volt egy olyan skillje, hogy AKVILLA LÖVÉS, na az volt ilyen.

kroos 2008.10.30. 18:42:31

Én is kérdeznék valamit.everton szar-ok.bolton-szar-ok.fullhem,blackburn,stoke,hull,pompey,
wba,whu,newcastle,boro.....sem játszik joga bonitot,de megkockáztatom még olyan szintet sem mint az everton.Akkor gondolom ezek is szarok,ha kicsit is konzekvens vagy.Tehát maradt kb 5-6 csapat ami megüti a te értékrend szerinti megfelelö szinvonalat.
1,-ez is azt bizonyitja hogy csak az élcsapatokról tudtok,és csak az érdekel.
2,-ezt hivja popp futballdarwinizmusnak. nem ez a PL.HANEM PONT A fullhem,blackburn,stoke,hull,pompey,
wba,whu,newcastle,boro...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.10.30. 18:50:43

kroos: blackburn-szurkolóként mondom, hogy dugulj már el. Egy játékost minősített valaki (szíve-joga), te pedig levezetted belőle, hogy az egész angol fociról mínusz big4 ez a véleménye...

kroos 2008.10.30. 18:58:05

JCAITON:Te meg olvasd vissza az elözményeket,aztán okoskodj.Mindenkinek szive joga azt szeretni akit akar.És nem ebböl vezettem le azt amit.Ehhez nincs köze okocha-hoz.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.10.30. 19:01:06

képzeld, szoktam olvasni :) ajánlom neked is, hogy olvasd vissza a hozzászólásaid logikájának szárnyalását.

no, a részemről már nagyon off, szép estét.

Janek 2008.10.30. 19:09:38

kroos: aki szereti az angol focit (pl. én) az pontosan egy blackburn-tottenham meccs miatt szereti. Hajtás pörgés, gólok, ütközések kemény szerelések. Szeretni a manunited-et és az angol focit két külön dolog. A Unitedet és az Arsenalt azért szeretem mert jó focit játszik. A Poolt a Chelseat meg azért nem mert se jó focit nem játszik (bár a kékek fejlődnek) se angolosat. Valami olasz-angol korcs játék a vége, ami a lehető legrosszabb... a big4 külön kategóriát képvisel angliában ez tény. De azért egy kalap alá venni a boltont (akik mindent játszanak csak angolos focit nem) és az igazi angol játékot nyomó everton tottenham boro szintű csapatokat, nálam kimeríti a futball bunkóság fogalmát...
Rizla: az a manga a tsubasa kapitány volt:)

davidmoyes 2008.10.30. 19:27:49

Lipcsei idolja mi?
Isten az egekben...

Woland 2008.10.30. 19:28:13

milyen egy het...

Ramos, Poyet, Comolli ment, Redknapp jott, a spanyol altal szamuzott jatekosok visszatertek a keretbe, elso gyozelem, negy golt rugunk az arse-nak berba es keane nelkul, es par even belul 60.000-es stadiont epitunk 100 meterre a White Hart Lane-tol...

es a liverpoollal meg csak most szombaton jatszunk majd! azzal lesz egy het... ezek utan november joesellyel antiklimaktikus lesz : ) bar ha hozunk egy-ket gyozelmet es clean-sheet-et akkor marad az eksztazis.

amugy sajna szponzoralt lesz az uj stadion neve... bar a Mansion egyaltalan nem hangzik rosszul : )) vagy Holsten. : ) csak remelem nem valami fogado-weboldalrol vagy luxuslegitarsasagrol nevezik el!

Woland 2008.10.30. 19:50:00

hehe,

amugy nem tudjatok mekkora kisertes Arse-gyalazo megjegyzeseket irni tegnap utan! : )))

lehet hogy meg sem tudom allni... no, kicsit visszafogottan egy par dolog.

Ferike ujra megmutatta mekkora bunko - nem fogta fel a fiu hogy nemcsak a Tottenhamet inzultalja ha azt mondja hogy mi meg az Arsenal Ladies ellen is szenvednenk az egy pontert hanem a sajat klubja noi csapatat is. Akik szoges ellentetben a fiu-szekcioval az utobbi negy evben kabe mindent megnyernek ahol elindulnak.

van Persie meg a golja utani golorommel is zarkozik Ce melle a kocsogseg kategoriaban nemcsak a nevetsegesen atlatszo (megis befujt) szineszkedes miatt a masodik Arse-gol elott. (ennek ellenere jo meccse volt nagyon.)

Wenger meg sajat magat jaratja le amikor azert szidja a csapatat hogy nem mentek elore az 5. golert - akik a palyan voltak igenis mentek (Adebayor es Miss van Persie is basztak el szazas helyzetet) pontosan Wenger volt az aki mindent megtett azert hogy visszaaljanak sundisznoba a rettenthetetlen agyusok azzal hogy lehozta a Walcott-vanPersie-Nasri triot es bekuldte helyettuk az Eboue-Diaby-Song harmast. itt kellene azt mondani hogy bocs, ha van hibas ember a csapatnal akkor az en vagyok.

az meg tipikus hogy nem adott semmi elismerest a Tottenhamnek. semmit, egy szoval sem mondta hogy kemenyen kuzdottunk vagy hogy egy-par gyonyoru golt szereztunk. azt mondta hogy egy-ket kategoriaval focizott jobban az Arse. oreg negy golt szoptatok otthon!

oszinte meglatasom szerint a negy Arse-golbol kettoben benne volt a biro, egyben Gomes, haromban(!!!!) vastagon Hutton. az egyetlen Arse-gol amelyikre azt mondom hogy, na ez igen, az a harmadik volt (gyonyoru labda vP-tol Nasrinak).

a mi goljainknal Clichyt lehet felelossegre vonni a harmadiknal (bar Jenas elott meg ott volt vagy 4 Arse-os) es Almuniat a masodiknal. azon kivul nem volt szukseg segitsegre. (az hogy Gallas lemaradt mindket kipattanorol az a konstant szarsag jele, nem egyedulallo a mai meccsre, es Wenger hibainak szamat noveli.)

senki nem mondhatja hogy nem fogtam vissza magam.

amugy nem artana frissiteni a fegyverkeszletet fiuk. agyuval raketara?

rizla 2008.10.30. 19:57:45

"Gólpasszokat, meg a jégkorongban számolnak és nem a fociban és hogy miért ott és itt miért nem, annak is megvan az oka."

hát ez nagy faszság volt azért.

ShanklyGates 2008.10.30. 20:17:22

Woland,

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=938680
"We should have had a negative passing game but instead we exposed ourselves by trying to go five or six up." - Wenger a meccs után

Szombat a Chelsea-nél is keményebbnek tűnik, sebzett vad mindig kiszámíthatatlan.

Woland 2008.10.30. 20:53:31

ShanklyGates,

www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/lennon-crowns-glorious-revival-978677.html
"We were two levels above Tottenham and they were there for the taking. It was damaging. The only down side is we didn't win. That was down a little bit to a lack of maturity. I would like to keep the positives because I believe we were really outstanding. We were too cautious rather than scoring five or six."

hangsúly az utolsó mondaton.
vagy a goal.com idézett pontatlanul (gyakran megesik velük), vagy Wenger beszél össze-vissza (ez is megesett párszor).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.30. 20:53:48

Woland,
ezt nem vártam volna Tőled, h nem tiszteled a másik csapatot, edzőt, eddig nem volt Rád jellemző.

Üdv, ymy - fair play

Woland 2008.10.30. 21:25:16

ymy,
tisztelettel, hol a tisztelet hiánya?
egyedül Wenger (és a pályáralépők egy része) mutatta tiszteletlenség jeleit - a Spurs irányában.

az miért tiszteletlen ha megjegyezzük hogy a nagyszerű meccset letudó van Persie középiskolás majomként viselkedett a gólja után?

vagy hogy Wenger orditó hibákat vétett és az interjúban inkább a játékosait hibáztatja mint saját magát?

tudom hogy fáj a pontvesztés, de forditott helyzetben én nem beszélnék tiszteletlenségről mert szerintem eléggé nyilvánvaló dolgokat irtam le. Huttonnak agymenése volt egész meccsen például - ha Zokora vagy O'Hara kezd helyette könnyen lehet hogy két góllal kevesebbet kapunk. nem tiszteletlenég ezt mondani Huttonról - hihetetlen szar meccse volt a tegnapi. tény.

sajnálom ha úgy érzed sót szórtam a sebbe, nem volt szándékom, de ha igy is történt akkor is visszautasitom a tisztelet hiányának vádját!! tiszteletlenség ilyennel vádolni valakit! : )

A tény hogy minden valószinűség szerint a szezon meccsét játszottuk elismerés az Arse-nak is.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.30. 21:51:37

Ok, ha úgy gondolod, h lebunkózod a fél társaságot az edzővel együtt, hát tedd meg. Ettől nem lesz kevesebb pontunk, Nektek meg nem lesz több. S egy ismét "klasszikus" év első 10 fordulóján vagyunk túl, ha ránézünk a tabellára.

Üdv és sok sikert a 7végéhez!

ymy

Woland 2008.10.30. 22:35:23

no, no, no még megsértődöm ennyi személyes támadás után! : )

"lebunkózod a fél társaságot az edzővel együtt, hát tedd meg"

Fabregast bunkóztam egyedül ha jól emlékszem - az Arsenal Ladies komment kapcsán (ami nem tudom ki szerint nem volt bunkóság). Wengerről azt mondtam hibázott és nem ismeri el. Gallasról meg azt hogy szar hátvéd - középpályán jobb lenne szerintem. van Persie meg egy amerikai tinédzser-filmbe képzeli magát amikor gólt lő. (kiemelve immár harmadszor hogy nagyon nagyot játszott tegnap.)

ettől függetlenül bármikor aláirom (és le is irtam itt) hogy Hutton szar volt tegnap és oltári bunkó a Stoke ellen - nálam ez tökéletesen belefér a kritikába. Sőt, szerintem muszáj elmondani.

nyilván tökutolsók vagyunk ti meg BL-helyen - de ez inkább megint Wenger és Gallas teljesiményét helyezi kontextusba a négy bekapott gól okán. eddig egyszer lőttünk egynél több gólt - a Bolton ellen, és abból is az egyik tizi volt a másik meg alighanem les. most lőttünk négy akciógólt.

crouchy 2008.10.30. 22:36:34

hát ez a Pool-meccs idegesítően szar volt. Szívesebben néztem volna a Spurs-t én is. De nálam a hét megmozdulása akkor is Babel megkerülős csele a saját térfelén, semmi területen. Amúgy ilyen jót már régen röhögtem nst cikken, az a Hull nagyon odabaszott. A Rejtvényhez meg annyit, hogy a "egy menedzsernél, aki nincs túl jó viszonyban az utódjával"-nél rögtön rájöttem hogy Murinho benne van a dologban, örülök h előbb elolvastam a kommenteket és nem keztem bele, mert idegrohamot kaptam volna ha feleslegesen küldöm be:)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.10.30. 22:37:27

Nem hiszem, hogy nagy jelentőséget kéne tulajdonítani az arsenal ladies-es nyilatkozatnak: amellett, hogy ez pont hogy kalaplengetés a csajoknak, angliában, és sok helyütt máshol van hagyománya a hűlyeség/látszólagos bunkóság nyílvános gyakorlásának. Cukkolás, azt hiszem ez a magyar szó. Engem fordítva sem zavarna :-D

Az is tény viszont hogy míg wenger labdatartás felé igyekezett terelni a csapatot, többek között a cserékkel is, addig a csapatnak eszébe sem jutott tartani a labdát, inkább ment volna előre, amitől viszont a kelleténél sokkal jobban kinyiltak hátul. Szerintem a felnőttség hiánya a kulcsszó: nem taktikázták ki a dolgot. És igen, van annyira gyenge az arsenal hátsó sora, hogy ilyenkor (is) szívjon párat. De erről már "lelkendeztem" tegnap este, az előzetes topicban. Szóval szerintem simán nem volt megértés, hogy most mit is kéne csinálni: lejött Walcott de ment a passz ugyanoda, ahol ő tartott volna, ha rástartol........

Ha jóindulatú vagyok, akkor csikócsapat. Ha rosszkedvű, akkor amatőr hibák. És ez a frankofon hátsó sor...................

crouchy 2008.10.30. 22:57:08

Vmikor Arsenal tv-ben nem lesz Tottenham meccs?

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2008.10.30. 23:02:09

minden elismerés a Tottenhamnek, az Arsenal meg kezdhet aggódni Wengerrel az élen - ugyanúgy ki fognak pukkadni tavasszal, mint az előző idényben.

mondom ezt úgy, hogy az Arsenalnak szorítok, de a Tottenham is a nekem tetszetős focit játsza a szigetországban.

viszont Wengernek át kell gondolnia, mennyire tudja megvalósítani jelenlegi kerete az általa felvázolt játékot, mert minden siker ellenére most szinte kötélen egyensúlyoznak a siker felé vezető úton (értsd: Carling Cup, BL helyezés)

Strigo 2008.10.30. 23:11:11

"De nálam a hét megmozdulása akkor is Babel megkerülős csele a saját térfelén, semmi területen."

Javaslom, hogy nézd meg Berba cselét a gólpassza előtt, megváltoztatod a véleményedet. 0:57-nél figyeljél.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.30. 23:23:39

hol lehet olvasni ezt a Cesc nyilatkozatot?

crouchy, sztem 4én lesz Arsenal TV, ott biztos adják.

adamskij, sztem a bajnokságban még reális cél a 4. hely megszerzése az eddig mutatott játék alapján és a tabellát böngészve. november végén okosabbak leszünk.

Woland 2008.10.31. 01:09:16

ymy,
peldaul itt : )

"They (the Ladies) would do really well. I'm sure they would get a point!"

eredetileg a "Loaded"-ban jelent meg egy meccs elotti interjuban. amugy tulajdonkeppen koszonet jar erte mert biztosan meg jobban feltuzelte a sracokat a derbyre.

amugy az szerintem nem kerdes hogy BL-t ero helyen vegez az Arse. hogy harmadik vagy negyedik az lutri, talan a negyedik tunik most eppen realisabbnak, de azt nehezen tudom elkepzelni hogy iden valaki szetcsapja a big4-t (esetleg a Villa kavarhat valamit, de ketlem... ManCity keves, Hull sajna nem realis, Pompey Redknappel is gyenge volt iden, Everton sajna az alsohazban, mi meg a beka segget melegitjuk).

Walmer 2008.10.31. 08:20:52

Gólpasszokat, meg a jégkorongban számolnak és nem a fociban és hogy miért ott és itt miért nem, annak is megvan az oka."

hát ez nagy faszság volt azért.

Miért is??????
Vagy lemaradtam valamiről és van kanadai tábla a fociban is????

rizla 2008.10.31. 09:40:49

"hivatalos" formában kanadai tábla nincs (aminek egyébként pusztán a hagyomány az oka valószínűleg), de minden valamirevaló statisztika a játékosokról számontartja a gólpasszokat. a premierleague.com pl toplistát is vezet a legtöbb assistot adó játékosokról (tavaly pl fabregas nyert 19cel, ami tekintélyes szám)
te ezzel az érveléssel, amit írtál, nem annyit mondtál, hogy itt nincs kanadai táblázat, hanem hogy itt nem ér annyit gólpasszt adni.
és ez ba-rom-ság. nem csak a gól a legszebb a fociban, hanem egy-egy odarajzolt beadás, tökéletes ritmusú indítás, önzetlen oldalpassz a kapu előtt.

rizla 2008.10.31. 09:56:15

egyébként illene is díjazni a legtöbb gólpasszt adó játékost. összevont kanadai táblázat nem kell, ez természetesen hülyeség, de valami aranypasszoló díj kijárna

poolfanati 2008.10.31. 10:03:04

egyértelmű hogy nem hülyeség a gólpassz! hát a középpályásnak mi a dolga?? az hogy gólt rúgasson a csatárral...
az aranypasszoló díjra nincs szükség mert a gól mégis csak a legfontosabb!

ZenZo 2008.10.31. 11:00:21

Az aranypasszoló díjat már csak azért is bojkottálnám, mert így is rengeteg díj van, amit évről évre, szezonról szezonra, hónapról hónapra kiosztanak, ami a komoly díjak értékét bagatelizálja el. Főként, hogy a díjakra egy rakás embert felterjesztenek tök fölöslegesen, de lehet, hogy csak én érzem így. Különösebben az aranylabda szavazás sem érdekel már, számomra tétjét vesztette. Persze nyilván ha egy általam kedvelt játékos kapná, nem mondanám, hogy nem ér semmit, de ennek már csak azért sem örülnék, mert az aranylabdának van egy igen rossz tulajdonsága, a megszerzést követően évekig hanyatlik a játékos.

Walmer 2008.10.31. 11:24:11

rizla,
gólpasszokat a jégkorongban díjazzák. Azért, mert ott nagyon kevés olyan gól van, aminek a passz nem szerves része. Sőt, két gólpasszos van majd' mindig, mert a 3szögelésre épül a támadások 99%-a. a passznak a fociban ilyen jelentősége nincs, mert a játék másként épül fel, mert a gólok nagy többségét nem a passz hozza létre. Legalábbis nem olyan módon, ahogy a hokiban.
Nyilván van ellenpélda bőven, de ez akkor is igaz.
A gólpasszok számlálása a közelmúltban vált divattá, hogy még eladhatóbb legyen a sportág.
De felőlem, számolhatják a gólpasszt is, meg a védéseket is, meg számolják az ütközéseket is.
vagy húzzanak korcsolyát a cipő helyett, legyenek csak öten, a pályát kisebbítsék, locsolják fel, adjanak a játékosoknak botot és mehet is a hoki.

"hát a középpályásnak mi a dolga?? az hogy gólt rúgasson a csatárral..."

Természetesen nem az a dolga.

halareaal 2008.10.31. 11:44:18

Ronaldo most szerzett gólja után miről beszél mindenki? csak nem Berbatov gólpasszáról?:O
egyébként Ronaldo személye elég volt most úgy általában a gólpasszok jelentőségének "megtámadásához"... ennek a statisztikának az ő esetbében amugyis csak az a lényege, hogy tisztán látszik, Cé nemcsak a 42 gólját tette le az asztalra, hanem a csapatjátékban is kiemelkedőt nyújtott. emellett, ha nem a gólokat, a száraz statisztikát és eredményeket nézzük, akkor a zseniális megoldásai miatt méginkább ő kéne h kapja az aranylasztit.

Walmer 2008.10.31. 11:47:19

"Ronaldo most szerzett gólja után miről beszél mindenki? csak nem Berbatov gólpasszáról?:O"

Hát ez az!!
Miért beszélünk ennyit róla? Mert rendkívül ritka.
Ha Crosby ad egy ilyet Malkinnak, azt egy nap alatt elfelejtik.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.31. 11:48:54

1. Jay-Jay nagyon nagy király volt! Na például miatta néztem angol bajnokikat, számomra érthetetlen , hogy miért nem játszott soha igazi nagycsapatban.
2. Gólpassz és gólpassz között is van különbség, nálam a szöglet nem is igazi gólpassz, de azért gólok egy részénél a passz ágyaz meg a dugónak. Mondjuk a szememben az is gólpassz, ha egy zseniális zsugával ziccert idéznek elő, de a töketlen csatár kihagyja, ezeket viszont sehol nem jegyzik.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.10.31. 11:51:22

az olyan, mint az ászt érő adogatás,
megemlékezünk róla, de senki sem számolja őket.

El is kellene indítani egy mozgalmat a
Több tiszteletet a gólt érő átadásoknak címmel

ZenZo 2008.10.31. 11:52:34

Egyébként ez jó dolog szerintem valahol, de tényleg csak az utóbbi időben (mondjuk úgy az ezredforduló óta) lett rendszeres, hogy évről-évre kihoznak valamit, amit mérnek. A '90-es évek végén - bár lehet, hogy csak én nem emlékszem - a gólokon kívül max a szögletarányt írták ki, ma meg már lassan azt is látjuk, hogy ki hányszor vesz levegőt egységnyi idő alatt, meg milyen a pulzusszáma futás közben. Mert nagyon szép, hogy már meccs közben/után fel tudjuk rajzolni egy sárga csíkkal, hogy adott játékos mennyit és merre futott adott idő alatt, csak a néző számára ez nem igazán hírértékű. Legalábbis én inkább megnéznék egy-két lassítást, gólt a mérkőzésről, ahelyett, hogy statisztikák végeláthatatlan sorát böngésszem a meccs végén. Kedvenc vesszőparipám a labdabirtoklás, aminek félidőre, egész meccsre nézve van értelme, de mikor ilyen öt percekre írják ki, hogy ball possession 89-11% last 5 minutes, na annak már tényleg nincs értelme, mert annyit még tud követni az ember, hogy vazze ezek már öt perce ott hátul passzolgatnak, ellenben kedvenc zseniális magyar, statisztikán nevelkedett kommentátorainknak ez csak olaj a tűzre...

halareaal 2008.10.31. 11:57:21

nemis értem a vita lényegét igazából. gólpassz nélkül az esetek legalább 50%ában nincs gól. nyilván nem tartják őket annyira számon, de ettől még az egyik legfontosabb eleme a játénak.
vagy szted a védőket és a kapusokat sem tartja számon senki, elvégre a szereléseket, ill. a védéseket sem számolják sehol, még annyira sem, mint a gólpasszokat. mégis, no lám, Iker Casillas személyében egy kapusnak van a legtöbb esélye az aranylabdára, Ronaldo után.

Walmer 2008.10.31. 12:03:20

"nemis értem a vita lényegét igazából"

be kell valljam én is elvesztettem a fonalat:-)

Walmer 2008.10.31. 12:04:26

"Jay-Jay nagyon nagy király volt! Na például miatta néztem angol bajnokikat"

Abszolút nem sértésként mondom popp, de ez mindent megmagyaráz;-)

davidmoyes 2008.10.31. 13:08:55

Csak állásfoglalásnak (nem mintha számítana):
Jay-jay tényleg óriási volt!
Az a "mindenkit kicselezek" gólja a Bundesligából..
Hmmm! Az zseniális volt.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.31. 19:02:41

shop.tottenhamhotspur.com/spurs08/detail.php?productid=ST39060&proddesc=Arsenal+4+-+4+Spurs+(DVD)&supercategory=&branch=&wcategory=CAT00084&catdesc=&super=0260CAT00084&treecode=TRE00017

Ez tényleg nagyon szánalmas:D

Woland 2008.10.31. 19:28:52

péter ecsém,

szeretnél egy DVD-t a négy évvel ezelőtti WHL-beli 4-5-ről vagy sem?

most hivjalak hipokritának? beszéljek savanyú szőlőről? Arsenal TV?

a "szánalmas" szó mélyebb jelentéseit világitod meg ezzel a kommenttel.

megszivtátok és kész, nem nekem kellene mondani de:
Nem a világ vége! GET OVER IT!!! : )))

(vagy inkább ne, szórakoztató)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.31. 19:32:23

de akkor is egy DÖNTETLENRŐL kiadni egy dvd-t eléggé vicces:) Azt még megértettem hogy a tavalyi 5-1-ről a meccs másnapjára kiadtak egy ilyet, mert a klub történetének egy fontos pillanata, de egy döntetlenről?

Woland 2008.10.31. 19:43:29

Csak a BBC-n több iró nevezte ezt a meccset a szezon meccsének (még 28 forduló hátra van!), a North London Derby történetének egyik, ha nem "a" legjobb meccsének, a Sky és a Setanta kommentátora szerint is Bentley a derbyk történetének legkiemelkedőbb gólját lőtte (hozzá venném még a norótius arab kommentátort aki hiányos arabtudásom alapján artikulálatlan Allah=Bentley üvöltésben tört fel), és a legdrámaibb visszajövetel volt a Premier Ligában ki tudja hány éve. Ráadásul mi jöttünk ki jobban belőle - ezt gondolom nem vitatod.

No, akkor mi is van a fenti sorokban ami miatt szánalmas egy ilyen meccset DVD-n elérhetővé tenni azoknak a szurkolóknak akik újra szeretnék látni az egészet - egy pár extrával fűszerezve?

crouchy 2008.10.31. 20:43:43

tényleg, ha már így felvetődik, engem már régóta érdekel, hogy nem lehet-e megvenni régebbi PL-szezonok meccseit DVD-n? Valaki tud erről valamit? Mert ha a Doktor House, meg Szökés egész évadját meg lehet venni, akkor igazán kiadhatnák a pl szezonokat is. Mondjuk kicsit sok dvd lenne:) De én szívesen újranézném a korábbi éveket is.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.31. 22:26:27

Woland,
legyen ez a dvd a "Harc a PL-ben maradásért" első fejezete :)

reméljük, "happy end"-del fejeződik be a történet :)

Üdv, ymy - 7-0 az Everton ellen meg van egy dvd-n:)

Woland 2008.10.31. 23:55:38

hehe, kinek mi a happy end ugye.

egyelőre (azaz újabban) nem aggódom különösebben a bentmaradás ügyön. a Chelsea-Arsenal párost letudtuk idegenben vereség nélkül, otthon kikaptunk a Hull-Sunderland kettőstől viszont otthon szivtunk - most azt mondom hogy ez utóbbiak tűnnek majd év végén kivételes eseménynek.

én torrentről szedtem le a Spurs-Arse 5-1-et (nem DVD-rip, hanem sima közvetités), de lehet hogy még valamikor megrendelem. azt hiszem a 4-4-et is letöltöm majd valahonnan ha télen otthon leszek. addig marad a MoTD-összefoglaló. : )

crouchy, fogalmam sincs, talán a premierleague.co.uk-n találsz valami infót.

no, menjünk halloweenkodni.

Woland 2008.11.01. 00:29:42

www.youtube.com/watch?v=XNEQd6sjFEU

aki nem hallotta még az arab közvetitést Bentley góljáról szánjon rá egy percet. belepusztulok minden alkalommal : ))))

AAALLLLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHU AKBARRRRRRRRR! JALLLLÁÁÁÁÁHU AKBARRRRRR! JA BENTLI, JA BENTLI, JA BENTLI! TOTTERHAMMMM! : )))) hihetetlen a faszi!

Halloweenes ijesztgetésnek tökéletes.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.01. 00:33:05

20 10 1 3 6 11 16 -5 6

a számháborúhoz :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.01. 08:40:35

crouchy: a Premiership legszebb 150 gólja meg hasonló dolgok stabilan megjelennek DVD-n (a lakótársamnál például ott figyel egy négyes díszdoboz), szerintem a szezonok hosszabb összefoglalói is minden évben kijönnek. Teljes meccsek nem hiszem.

tb 2008.11.01. 10:33:45

Woland:
"amugy sajna szponzoralt lesz az uj stadion neve... bar a Mansion egyaltalan nem hangzik rosszul : )) vagy Holsten. : ) csak remelem nem valami fogado-weboldalrol vagy luxuslegitarsasagrol nevezik el! "

a mondta első felében azt írod, hogy a Mansion nem hangzik rosszul, utána meg, hogy reméled nem fogadó-weboldalról nevezik el, szerinted a Mansion az mi?
www.mansion.com
süti beállítások módosítása