Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 8. forduló

2008.10.25. 14:30 pancho_sanza

Két szakemberre érdemes odafigyelni a La Liga mezőnyében. Javier Aguirre  mester munkája hasonló veszélybe került, mint Várhidi Péteré a szerbek elleni fiaskó után. Azt azonban nem tudjuk, hogy a mexikói mennyire tekinti saját hibájának, hogy csapata várhatóan elföldeltetik a hétvége folyamán. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Villarreal által. Együttérzésünkről biztosítjuk a mestert és megígérjük, hogy abban a pillanatban megüzenjük neki, amint a Diósgyőr kispadja új edzőért kiállt. Nagyjából erről szól a hétvégi forduló, meg arról, hogy Guardiola mennyire tudja visszafogni fiait az egyáltalán nem gyenge Bázel elleni sikert követően. Egy szóval kifejezve: hihetetlen. Mármint amit a Barcelona művel és a fiatal tréner meg is ígérte, hogy nem állnak meg, dolgoznak tovább. Ilyen ez kérem, amikor egy üzlet beindul. Madridból is csak lesütött szemmel és szégyenkezve figyelik az eseményeket. Higuaín nem elég gyors, hogy elterelje a figyelmet. Esni fog 33 gól és ebből David Villa kettőt vállal. Tovább után részletek.

Recreativo – Valencia 1-3
Eddig tartott az edztőváltás által kiváltott lendület. A Recre szerencsétlensége, hogy a második mérkőzésen már is a listavezető ellen kell bizonyítania. Nem lesz egyszerű, hiszen Unia Emery mindössze azzal a kellemes problémával kell megbirkóznia, hogy miként fogja vissza a játékosait. Természetesen előbb-utóbb megtörik majd a Valencia lendülete, azonban erre most mutatkozik a legkisebb esély.

Getafe - Valladolid 2-1
Egyik csapat sem húzhatja be simán ezt a mérkőzést. Mindkét gárda szívvel-lélekkel harcol, de az eredmények elmaradoznak. A fővárosiak helyzete annyival egyszerűbb, hogy ők Abbondanzieri személyében megtalálhatják a ponthullajtás okát és az argentin kapus nem potyázhat két mérkőzésen egymás után. Illetve megtehetné, de például Laudrup hasonló körülmények között inkább kizárta ennek lehetőségét és padra ültette az elsőszámú hálóőrt. Reméljük, Victor Munoz nem pusztán a jószerencse miatt maradt benn a Recrével.

Sevilla – Málaga 2-1
Ekkora pontszerzési lehetőség nem lesz mostanában a Málagának Acostáék ellen. Acosta a negyedik, vagy ötödik számú csatár. Luis Fabiano, Kanouté, Chevanton mögött Fernandoval harcol a tartalékos csapat egy szem csatárának pozíciójáért. Amennyiben most nem szerez pontot a vendégcsapat, akkor soha nem is fog. Pedig most sem fog.

Barcelona – Almería 4-0
A Sevilla nagyszerűen vezeti fel a Barcelonát, de csak nehéz összefüggéseket találni a két csapat eredményei között, azon kívül, hogy hasonló szorgalommal gyűjtik a pontokat. A katalán csapat kivégezte a svájci bajnokot hét közben, ráadásul az idény eleje óta folyamatosan fejlődnek Messiék. A Numancia elleni mérkőzést leszámítva szinte minden találkozón meg lehetett dicsérni valamiért Guardiola csapatát. A vendégek viszont a legrosszabb előjelekkel készülhetnek a mérkőzésre, mivel akit őket megelőzően idegenben elkapott a Sevilla, az egy hatost kapott Barcelonában.

Real Madrid – Athletic 2-1
A hét közepén története újabb mélypontjához ért a Real Madrid. A mérkőzés, amelyen már Robinho játéka is úgy hiányzott, mint éhezőnek egy falat kenyér. Például Higuaín miatt, aki úgy felbátorodott az Atlético ellen kihagyott három ziccerén és belőtt büntetőjén, hogy elfelejtette a játékának egyetlen hasznos elemét alkalmazni. A futást. A madridiak Dombi Tibije nem tudott élni az eddig kapott lehetőségekkel, így további szerepeltetése csak arra lenne jó, hogy David Villa télen se írjon alá, elvégre ki a fene cserélné el a David Silva, Vicente, Mata, Pablo Hernandez és Joaquin fémjelezte támogató szakaszt holmi van der Vart, Robben és Higuaín által megtestesített lufira. Persze ez nem csak az ő hibájuk, hiszen a hetes mezt még mindig Raúl viseli, miközben a tízesben Sneijder parádézik. Nincs baj a hollanddal, csak igazából neki kellene lennie a tíz évvel ezelőtti csapat Amaviscájának.

Villarreal – Atlético 2-1
A Sevilla megásta a sírját, a Barcelona koporsóba tette, a Real Madrid leengedte a földbe az Atléticot. Bár a Liverpool ellen még Simao megkopogtatta a koporsó falát belülről, a Villarreal végleg eltemetheti a második számú madridi csapatot. A papírforma a hazai csapat győzelme mellett szól, de egy kétségbeesett ellenfél feletti diadal mindig rendkívüli összpontosítást követel. Az Aalborgtól bekapott három gól nem feltétlenül bíztató ilyen szempontból.

Mallorca – Espanyol 1-3
Az Espanyol nem csupán ennyivel jobb csapat, hanem képes ezt be is bizonyítani. A Real Madrid otthonából lopott pont alapján még nem is vonnánk le hasonlóan komoly következtetéseket, de a Villarreal elleni döntetlen már több mint jelzésértékű a katalánok idei őszét illetően. A Mallorca érdemben nem tud hozzászólni az őszi történésekhez. Ha valamelyik gyengébb riválisával találkozik, akkor lehet esélye, azonban minden más esetben csak a tulajdonost szomoríthatja.

Osasuna – Betis 1-2
Nincs szívünk hazai pontszerzésre tippelni. Egyszerűen nem érdemel semmit az a csapat, amelyik annyit nem tesz a magyar válogatottért, hogy szerepelteti Vadócz Krisztiánt. Csak pár perc erejéig kellene, hogy hazánk aranylábú középpályása felvehesse a La Liga ritmusát és sztárként igazolhasson a Bundesligába. Camacho egyébként egy kicsit megváltoztatta a pamplonai csapat felállását, amit egyelőre Plasil hiányának tulajdonítunk. Meglátjuk, mire mennek vele. Vagyis nélküle.

Deportivo – Sporting 1-2
Az európai kupaforduló második legkellemetlenebb eredményét érte el a Deportivo. Igazából csak Higuaín és van der Vart mentette meg őket a szégyentől. Na meg az, hogy az ő háromgólos vereségük jobban védhető, mint a címvédő minimális különbségű megégése, ugyanis szinte minden játékelemben csak egy kicsit maradtak el ellenfelüktől Moszkvában. Többet birtokolták a labdát mégis lassabban és kevesebbet passzoltak. Ugyanannyi helyzetük volt, mégis csak elvétve találták el a kaput. Persze ezekből az apró sikerekből és Valeronból lehet építkezni. Majd jövő héttől.

Numancia – Racing 2-1
Egy korai gól megtörte a Santandert Hollandiában. Pontosabban borult a nagysikerű taktika, amelynek keretében gól nélküli döntetlen lett előirányozva Hollandiában. Az egészben az a kellemetlen, hogy az utolsó helyezés által felpaprikázott Numancia ellen kellene javítani, ami egy kupaújonc esetében nem feltétlenül testhez álló feladat. Nem is sikerülhet olyan könnyen.
 

83 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr53731107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.25. 15:13:41

Látom, hatott panchóra rizla kritikája. :-)

"A Numancia elleni mérkőzést leszámítva szinte minden találkozón meg lehetett dicsérni valamiért Guardiola csapatát."

Hehe. Pedig teljesen igaz állítás...


Amúgy én hétközben a Liverpool elleni első félidő alatt úgy felhúztam magam, hogy pokolba kívántam Aguirrét. Tényleg nem mentheti meg őt semmi, ha a Villarreal ellen négyből semmire hozzák (és így az összes spanyol csapat közül csak a Gijónhoz csatlakozva) a veszedelmes négyes elleni sorozatot.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.25. 15:15:10

"Egy szóval kifejezve: hihetetlen. Mármint amit a Barcelona művel és a fiatal tréner meg is ígérte, hogy nem állnak meg, dolgoznak tovább. Ilyen ez kérem, amikor egy üzlet beindul." - csak annyi kell hozzá, hogy a Farkas Norbi által is megénekelt pancho_sanza a válságukról cikkezzen ;-). Úgy látom elkezdted a gödör szajkózását a Reallal kapcsolatban is - pedig Torinóban azért ki lehet kapni még a renoméjára oly büszke királyiaknak is, főleg hogy nem azt meccset kellett megnyerniük a továbbjutáshoz -, de hátha beindulnak ettől. Az Atletico meg az Aguirre-érában mindig akkor rukkol elő képességeihez mérhető nagyszerű játékkal, mikor éppen temetni kezdenék őket, és mindig akkor esik bele egy óriási pofonba, mikor szárnyalást várnak tőlük. Az El Madrigalban most az előbbire kerülhet sor.

Egyébként ez a bajnokság eddig inverze a tavalyinak. Most úgy tűnik attól lesz izgalmas, hogy az élen állók nem nagyon botlanak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.25. 15:18:40

"hogy pokolba kívántam Aguirrét." -csöncsön szezon eleje óta mondom, hogy a mexikói évek óta bizonyítja: kevés ő ahhoz, hogy mindig krőzus módra költekező Atletit játékosállományához méltó helyre vezesse.

Il Capitano 2008.10.25. 16:04:04

"Torinóban azért ki lehet kapni még a renoméjára oly büszke királyiaknak is, főleg hogy nem azt meccset kellett megnyerniük a továbbjutáshoz" (by Popp)

Én már a Napoli elleni vereség után megmondtam, hogy "a Realt azért még elverjük" - aki nem hiszi, járjon utána, asszem az előző olasz összefoglaló kommentjei között található, bár leginkább madridista öcsémnek szólt. :D

Egész egyszerűen azért, mert a Realt MINDIG MEG SZOKTUK VERNI otthon, mióta BL a BL:

'96 tavasz: 2-0, negyeddöntő, visszavágó; 2003 tavasz: 3-1, elődöntő visszavágó; 2005 tavasz: 2-0 (hosszabbítás után, rendes játékidőben 1-0), nyolcaddöntő, visszavágó.

Amint látható, Madridban meg mindig szopóágon voltunk, szóval jöhet még kutyára kamion...

Amúgy hova tudott volna futni Higu abban az embererdőben? Lehet Alexet kéne balhátvédben játszatni Molinaro helyett! :D

Mourinho már nem a király 2008.10.25. 22:35:11

Barca igencsak bekattant, nemlesz ez így jó.

montipájton 2008.10.25. 22:49:57

Valami gátszakadás szükségességéről volt szó errefelé a Barcával kapcsolatban pár hete, na, hát átszakadt, úgy tűnik, most aztán lehet tippelni, ki fogja megállítani...

Valaki Barca-szakértőt kérdeznék, Rijkaard volt ennyire fogalmatlan, vagy Guardiola ekkora zseni (muhaha), mert az nem százas, hogy ugyanazok a játékosok tavasszal béna kacsák, most meg ugye, látjuk.

Persze még feljöhet az Almeria. )))

rexford 2008.10.25. 22:52:08

Ez a Barca-kezdő nem semmi.

Lacóka 2008.10.25. 23:16:37

Asztakurva, micsinál a Barca. Hogyvolt, Capello meg RealMadrid?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.25. 23:42:11

pancho írj már lécci egy válság cikket a Romáról is ;-). Hihetetlen, hogy zúzza a Barca, mióta az ominózus cikkedet megírtad!

rizla 2008.10.26. 00:28:01

a barca talált 5 gólt, aztán ráültek az eredményre: capello mode on

rizla 2008.10.26. 00:30:44

popp: csak a pontosság kedvéért, amikor az ominózus cikk megíródott, már 4 győzelmen túl volt a barca..

rizla 2008.10.26. 00:32:25

de várjuk ki a végét, a rangadók fogják eldönteni, hogy guardiola milyen edző is egész pontosan. nehogy görcs legyen a vége, meccsenként 3 gól, aztán leblokkolás (ugye az atletico is szárnyalt, aztán egyszercsak puff)

2008.10.26. 01:00:00

A Capello+Real vs. Guardiola+Barca hasonlítgatásokra a 4 nap alatt szerzett 10 gól remélem azért kellő cáfolatot jelent.

Ez reményeim szerint az igazi Barca, egy tökéletes és piacon egyedülálló hatékonysággal dolgozó Eto'o-val, egy fantasztikus széljátékot nyújtó Abidal-Alves párossal és egy félidőnyi 5 góllal.

Rangadók? 9 meccses veretlenségnél jár a csapat eddig, minden győzelem annyival növeli az önbizalmat, hogy a legnagyobb csapatoknak és a hétfejű sárkánynak is magabiztosságtól duzzadva fog nekimenni a Barca.

rizla 2008.10.26. 01:07:08

"minden győzelem annyival növeli az önbizalmat, hogy a legnagyobb csapatoknak és a hétfejű sárkánynak is magabiztosságtól duzzadva fog nekimenni a Barca."

igen, de egy valencia az sokkal durvábban tud kontrázni például, majd ott derül ki igazán, hogy mennyit ér az önbizalom. amiből egyébként a madrid is kifogyhatatlan kb másfél éve.

rizla 2008.10.26. 01:09:43

mondjuk messi sem ma, sem a basel ellen nem volt a csúcsformája közelében sem, a csapatmunka az igazán impresszív. eto'o sem egyéni villanásokból lőtte a hármast, csak ott volt ahol kell, és azt csinálta amit kell.
és írjuk le újra: az aranylabda végleg hiteltelenítette magát azzal, hogy iniesta nincs ott a 30 jelölt között. egyszerűen nevetséges.

2008.10.26. 01:15:16

Hát én pont ezért mondom, hogy nálam a meccs embere ma Abidal volt. Fantasztikusat játszott.

Eto'o-val berúgatták, tény. De ott kell lenni és így kell érezni a kaput, meg hogy hol álljanak. Tény, egy Valencia ellen nehezebb lesz. Pozitív, hogy egy 70%-on pörgő messi is adott ma 2 gólpasszt, atomra vert egy hátvédet 40 percig.

Iniesta? A világ echte középső középpályásai között az egyik legjobb, szerintem top 5. Ha még mellé teszem, hogy gyakorlatilag bármely poszton leadja a klasszikus posztján nyújtott teljesítményének 85%-át, még inkább durva. Az aranylabda 30-ból hiányzik, mert tudása alapján a lista első 10 tagja között van a helye.

montipájton 2008.10.26. 06:57:11

Dann,
azért a Capello féle Reallal való összehasonlítás majd akkor lesz valóban kizárható, ha a Barca is nyer valamit Guardiolával. Addig, stílus ide vagy oda, az olasz előrébb tart.

Iniesta nincs a top 30-ban, na, ez valóban vicc.

Amúgy csak egy Barca-drukker tud aggodalmaskodni ilyen meccsek után is a rangadókat illetően. Kívülállóként én nem látom aggasztónak a helyzetet. )))

rizla 2008.10.26. 09:06:52

"azért a Capello féle Reallal való összehasonlítás majd akkor lesz valóban kizárható, ha a Barca is nyer valamit Guardiolával. Addig, stílus ide vagy oda, az olasz előrébb tart."

tehát akkor NE hasonlítsuk capello madridjához ezt a barcát, ha már nyert valamit, mint ő. aha.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 11:08:42

Jó, azért Don Fabioval eredményesség szempontjából, nemcsak a kezdő Guardiola, de világ legtöbb edzője sem állja meg az összehasonlítást.

luqe 2008.10.26. 11:54:35

A barca se almeriák ellen sziporkázzon. Tavaly is volt pár gálameccsük.

Most nem a barca iránti untszimpátiám beszél. Inkább az együttérzés. Feleslegesen ne keltség a barcások a karneváli hangulatot, mert utána pár eredmény annál fájóbb lesz.

nasteey 2008.10.26. 12:50:37

Ennek eléggé savanyú a szőlő hangzata volt. :)

Persze, hogy nem ezekért a meccsekért osztják a bajnoki aranyat, de nehogy már baj legyen, ha a csapat megpróbálja kihozni magából a legtöbbet... Csak nem kell elszállni egy ilyen győzelemtől. Azért nem ugyan az a kettő.

MAti 2008.10.26. 13:05:06

Kellenek az ilyen meccsek.
A Barca is olyan csapat, ahol sok kivételes játékintelligenciával rendelkező játékos van.

Ha elkezd összeállni a támadójáték, akkor jönnek a gyengébb csapatok ellen az 5-0-s eredmények...
Ha meg jön egy Valencia, kevesebb lesz majd az esély, nem lesz egy meccsen 5 gólt érő meglátás vagy remek húzás - de ha lesz kettő, azzal nyerhetnek.

Most "bemelegítik" a rendszert...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.26. 13:08:12

Elképesztő volt (már megint) ez az első félidő. A Barca úgy ment, mint egy gyorsvonat.

Figyelemreméltó különben, hogy a hétközi 5-0-nál és a mostani 5-0-nál más-más játékosok szerezték a gólokat. Hétközben csupa saját nevelés, hétvégén csupa igazolás. Tényleg jól csinálja Guardiola ezt a rotációt.
:-)

Úgy örülök, hogy Iniestát más is hiányolja az Aranylabda Top30-ból! (Nem a tegnapi teljesítménye miatt mondom, bár az se volt rossz, hanem mert már évek óta fantasztikus; még a mélypont és sérülések idején is ő meg Xavi húzták a csapatot.)

A Barcelonának reszkessen az összes ellenfele, mert nagyon látszott, hogy a játékosok még éhesek. Messi és Bojan például nem lőtt tegnap gólt, és mindkettőn látszott, hogy bosszús emiatt...

luqe 2008.10.26. 15:31:21

Nasteey, nem a szőlőről van szó. De majd meglátod :)

rizla 2008.10.26. 16:23:11

nasteey: "Persze, hogy nem ezekért a meccsekért osztják a bajnoki aranyat, de nehogy már baj legyen, ha a csapat megpróbálja kihozni magából a legtöbbet."

milyen legtöbbet? egy félidőt fociztak, és külön-külön senki sem hozta a legjobbját, talán csak a két szélsőbekk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.26. 18:51:24

(Mondtam én annak idején, hogy egy idióta sorsolás következtében megkapott két pofon után nem kell még azért eltemetni a Sporting Gijónt...)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.10.26. 19:30:39

Hát úgy tűnik az Atleti elkezdte kikaparni magát tíz körömmel abból a sírgödörből...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.26. 19:46:47

ötös szorzó van a Villarreal döntetlenen. Meg a győzelmen.

Titi120 2008.10.26. 20:10:57

Ami már be is jött, (2-2).
Én over 2.5-re már tettem meccs előtt, szóval nem akarok mohó lenni, és nem teszek Villareal győzelemre. :)

BruceWayne 2008.10.26. 20:22:18

k*rva*nnyát X,2-be húztam tegnap, szedjék össze magukat!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.10.26. 20:27:01

Ez csúnya lesz ha a Villareal nem kapcsolja le magát...

halareaal 2008.10.26. 20:30:11

na látom pancho, hamar visszatértél a szokásos Madrid-szurlákgatáshoz egy kis Barca kitérő után.
"A hét közepén története újabb mélypontjához ért a Real Madrid. A mérkőzés, amelyen már Robinho játéka is úgy hiányzott, mint éhezőnek egy falat kenyér."

ezt a történelmi mélypontot nem igazán értem, kb közelebb állt a csapat, hogy megverjük a Juvét, mint eddig bármikor idegenben. az első félidőben még lehetett a játékot szapulni, a második félidőben viszont gyakorlatilag le volt focizva a Juve. Robinho nem hiányzott sehonnan, ő se az ilyen meccseken villogott anno. ráadásul sztem egyelőre Robben tökéletesen pótolja. Sneijder is pont hogy a csapat legjobbja volt, nem ilyenkor kéne elővenni, egy súlyos sérülés után. Higuain eddig a szezonban sztem várakozáson felül teljesít, szép dolgokat csinált.

azért így, hogy belelendült a Barca megint nagyon izgalmas bajnokság lesz. a Villarreal is nagyon jónak tűnik, a Sevilla és a Valencia viszont sztem előbb utóbb kiszállnak majd.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.26. 20:31:43

pedig azt hittem a Valencia 3.20 (x) és 3.35 (2) lesz a nap fogadása. De ez a két ötös eddig mindent visz:)

BruceWayne 2008.10.26. 20:32:12

ott a 4.
egyébként sportfogadási szempontból sose lenne szabad olyan csapatra tenni akinek kemény kupameccse volt hétközbe, na de ezek már minden hét közepén játszanak vagy BL/UEFA, vagy barátságos/selejtező, valami mindig van, ilyen szempontból a legnagyobb lúzer a Schalke, azok ha kupáznak hétközbe, hétvégén otthon még a legaljább csapatokat se tudják megverni, mint ahogy most se

rizla 2008.10.26. 20:32:27

hogy lehet egy csapat genetikailag annyira nagybetűs vesztes, mint az atletico? 2-0ról bazmeg.

bög 2008.10.26. 20:43:42

4-4 beszarás... atletico sztem ettől függetlenül megmérettetett és könnyűnek találtatott.

BruceWayne 2008.10.26. 20:46:40

rizla:

ez a hétvégén a 3. meccs ahol egy csapat 0-2ről fordít

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.10.26. 20:55:01

Riszpekt az Atletinek, bár ettől még a farsangi tombolán sem fognak nyerni sz..rt sem, nemhogy bajnoki aranyat...

halareaal 2008.10.26. 20:56:37

elég őrült eredmények vannak ebben a bajnokságban is. most látom, hogy a Sevilla otthon kikapott a Malagától:)
az Atletico pedig 2 meccs erejére levetkőzte a lúzerségét úgy látszik, nem hittem volna h kihozzák az xet mst vagy a Pool ellen.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.10.26. 21:05:00

Biztos hülye kérdés, de nem tudja valaki miért ül Ramos a kutyaólban éppen? Sérültnek nem sérült, vagy lemaradtam valamiről?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 21:09:35

Mekkora meccs volt ez a Villareal-Atleti, te jó ég! A Villareal két meccsből 10-7-es gólaránnyal zárta a hetet, ezeken meccseken összesen tizenhét gólt láthatott az El Madrigal közönsége - "Játszd újra Tutti".

nasteey 2008.10.26. 21:34:58

"milyen legtöbbet? egy félidőt fociztak, és külön-külön senki sem hozta a legjobbját, talán csak a két szélsőbekk."

(ha én is nagyon bele akarnék kötni, akkor megjegyezném, hogy a mondat úgy szólt, hogy MEGPRÓBÁLJA kihozni a legtöbbet, és nem úgy, hogy KIHOZTA magából a legtöbbet - egész más, szerintem.)

Ettől függetlenül, mint csapat, jól működött a dolog. Nekem speciel ez nagyon tetszik.

Mellesleg a lényeg azon volt, hogy a kolléga "nehezményezte", hogy a Barca "gálázik", és ettől fieszta hangulat lesz. Ha legalább lett volna ilyen nyilatkozat, vagy akár csak egy komment itt. Szóval nem értettem, hogy mire fel íródott.

A Villarreal - Atleti meg kva jó meccs volt. Bár ugye volt 0-2 is, de igazából lesz@rom. A Barca így járt a legjobban.

halareaal 2008.10.26. 21:54:20

videóbírót, azonnal. ezeket a spanyol seggfejeket el kéne már tiltani a foci közeléből. legalább a Real meccseire hozhatnának normális bírókat, mert érdekes módon mindig a Real kárára hülyék.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 22:17:11

hala, naaa!

Egyébként mindenkinek a kedvenc csapata kárára hülyék a bírók, leginkább természetesen a Roma kárára!

rizla 2008.10.26. 22:35:35

mennyire undorító pepe, belebassza a labdát a földön fekvőbe, aztán ellökik, ő meg fetreng, mint akit fejberúgtak.

zoliie777 2008.10.26. 23:03:27

remélem le is veszik az aranylabdára esélyesek listájáról. szánalmas ember....

halareaal 2008.10.26. 23:06:19

ugyanmár, popp 2 forduló alatt 3 meg nem adott szabályos gól, amiből 2 teljesen egyértelmű volt. ezenfelül ez a nevetséges 11es... a spanyol bírók hülyék, ez tény. a Real kárára eddig ebben a szezonban tévedtek már bőven, ez is tény. így utólag persze könnyű mondani, hogy nem számít, mit kell ezen felkapni a vizet, csak épp így benne lehetett volna a pontvesztés az Atletico és a Bilbao ellen is. és az a -6 pont már simán lehet, hogy a bajnokságot döntötte volna el.

halareaal 2008.10.26. 23:08:45

"remélem le is veszik az aranylabdára esélyesek listájáról. szánalmas ember.... "

lol?

amúgy a védekezés eléggé katasztrófa szemmel láthatóan a Madrid viszatért a "jól bevállt" többet rúgunk elöl, mint kapunk hátul taktikához. így viszont ki kéne használni a elyzeteket esetleg. Raul helyett Nistelrooyjal simán lehetett volna 5-6 gól.

zoliie777 2008.10.26. 23:11:25

Raul helyett Nistelrooyjal simán lehetett volna 5-6 gól.

Raul helyett még Saviolával is több gól lett vna és akkor nem ment vna el a tippmixem:(

gibson 2008.10.26. 23:13:42

"Biztos hülye kérdés, de nem tudja valaki miért ül Ramos a kutyaólban éppen? Sérültnek nem sérült, vagy lemaradtam valamiről?"

Ramos adott egy interjút az AS-nek, amiben panaszkodott hogy nagyon egyedül van a jobboldalon, nem segítenek neki eleget amikor felmegy támadni, stb.. Nekem sem világos teljesen, hogy mit akart mondani, a végén belekeveri Beckhamet is, meg azt mondja, hogy amikor Drenthe és Robben játszanak, akkor neki jobban megy a játék... Olvasd el, hátha okosabb leszel:
www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=931200

Suszter azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy nem olvasta az interjút, de szerintem 99%, hogy ezért maradt ki (nem sérült, az biztos).

rizla 2008.10.26. 23:24:19

halareal: tény, hogy szopatják a bírók a madridot, de pl marcelot és salgadot is ki lehetett volna szórni, meg a bilbao is eltalálta a kapufát. szóval így összességében annyira vészesnek nem éreztem ezen a meccsen az arányt.
ettől függetlenül idióták a bírók, ami gól, azt adják meg, ami lap, azt is.

Keelhaul 2008.10.26. 23:31:11

Higuaín valóban nagyon kevés ide, megint bizonyította. Pancho, Pancho mostanában kicsit visszásan sülnek el a gondolataid, nem érzed?

Keelhaul 2008.10.26. 23:31:46

Bár a visszásan elsülő gondolat egy elég komoly képzavar, de én szívesen élek vele. :)

Ramon Serrano 2008.10.27. 00:12:17

Ramos ugyben Gibsonnal a pont, tett a heten egy beszolast Schusternek.

Illetve a spanyol sportsajto elegge elovette az utobbi idoben, mert nemcsak hogy beszolt, de meg nem is teljesit rendesen. A mai Marca egyenesen pontokba szedte a hibait, ugymint:
- Tul sok lapot kap
- Tul sok szabalytalansagot kovet el
- Rosszak a beadasai
- Gondok az oltozoben
- Es meg sokat is bulizik meg csajozik stb.

Ugyhogy rajar a rud szerencsetlenre, nem irigylem.

Ramon Serrano 2008.10.27. 00:13:47

Vagyis dehogynem irigylem, szivesen lennek a Madrid jatekosa es friss europa-bajnok. :)

montipájton 2008.10.27. 11:27:46

Popp, gonosz kis belső énem aszongya, a Roma kárára már nem is kell hülyének lennie a bíróknak.)))

A real meg megszenvedett a Bilbaóval, de én a 3-2-es szenvedéseket jobban szeretem nézőként, mint a kevésgólos agonizálásokat.
Úgyhogy minden rendben volt a hét végén, az Alba Volán és az Albacomp is nyert, mi kell még? )))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.10.27. 11:45:56

Semmi, remek volt a Villarreal-Atleti meccs, nyert a Barca...Na jó, Bojan rúghatott volna egyet, de ne legyünk telhetetlenek...:)

Neil Blender 2008.10.27. 13:40:30

pancho, lszi a legkozelebbi fordulo elott is szapuld valamelyik 2 jatekost... ez jo omen. Szidtad Higuain lott (volna) egy mester4est, szidtad Sneijder aki rohadt jo volt az elore jatekba nem mellesleg lott egy csodaszep golt.

Koszonjuk pancho :)

u.i. a biro borzalmas volt, sok itelettel sulytotta a Realt, aztan a 2. felidoben probalt kompenzalni. Pepe meg nem akarta megrugni a szerencsetlent (az egyik lassitasbol jol latszik hogy balfaszul talalja el a labdat) egybol ment volna oda elnezest kerni feltartott kezzel. Aztan pedig mindenki tegye a szivere a kezet es mondjon egy olyan jatekost aki ha igy meglokik stb akkor nem omlik ossze...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.27. 15:15:28

A Juve szerencséje, hogy Sneijder és Higuaín nem játszott Torinoban...

rizla 2008.10.27. 15:44:18

sneijder gecijó

"Aztan pedig mindenki tegye a szivere a kezet es mondjon egy olyan jatekost aki ha igy meglokik stb akkor nem omlik ossze..."

hát elég sokan vannak, többnyire egyik sem portugál.. persze meccs közben, szabadért összeesni más, de amikor már áll a játék, hidd el, a többség inkább visszalök

Neil Blender 2008.10.27. 16:04:23

najo de a mi Pepenk galamblelku. Hat hol van o ahhoz hogy visszalokjon... :)

papercut 2008.10.27. 17:31:42

pancho_sanza: A Realé meg az hogy a Juvéban nem játszott Trezeguet, Buffon, Camoranesi, Poulsen, vagy Zanetti akkor lehet, hogy a Real nem ússza meg pusztán 2-vel :)

halareaal 2008.10.27. 20:51:53

"A Juve szerencséje, hogy Sneijder és Higuaín nem játszott Torinoban... "

? Sneijder az egyik legjobb volt azon a meccsen.

"A Realé meg az hogy a Juvéban nem játszott Trezeguet, Buffon, Camoranesi, Poulsen, vagy Zanetti akkor lehet, hogy a Real nem ússza meg pusztán 2-vel :)"

inkább úgy fogalmaznék, hogy akkor lett volna náluk is a labda. Amauri a Juve talán legjobbja volt, sztem mára már jobb, mint Trezeguet. a kapusukra azon a meccsen abszolút nem lehetett panasz, sőt. a középpályáról viszont télleg hiányzott Poulsen és Camoranesi, az meg is látszott.

luqe 2008.10.27. 21:13:14

Az a durva, mennyire fújnak a Real ellen... Szerintem erről illene elkezdeni beszélni, mielőtt még tovább fajul a dolog.

Persze, tegnap Marcelot ki kellett volna állítani az első félidőben, no de ez 2-2nél történt, holott 3-1nek kellett volna lennie (nemlesgól, vicc11-es). Szóval az ok-okozatról ne feledkezzünk meg.

Aztán a második játékrészben Higuaínt megint benézték, ziccerben vihette volna... S ha a kapufája nem is megy be, mesternégyest szerez. Tehát itt nem HA-król van szó, hisz a harmadikat be is lőtte, a negyediket meg csak el kellett volna vinni a kapuig.

De mivel dolgozik a katalán gépezet, mindenki a barcától alél el. Áve játékvezetés. :)

rizla 2008.10.27. 21:17:07

"De mivel dolgozik a katalán gépezet, mindenki a barcától alél el"

aha. mint például a katalán gödör című cikk?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.27. 21:20:04

"Az a durva, mennyire fújnak a Real ellen..."

Meglesz még ennek a böjtje Katalóniában. A bírói hibák (tévedések? csalások?) hosszú távon kiegyenlítik egymást.

halareaal 2008.10.27. 21:50:11

remélem is. egyébként ezért is álltam át énis a videobírót követelők oldalára. a kompenzáció ugyanúgy hibás, buta bírói tevékenység.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.27. 21:54:13

De vajon mit segít a videóbíró, ha már beintették a lest? Újrajátsszák a helyzetet, visszacsinálják? Netán szabadrúgást adnak?

halareaal 2008.10.27. 22:01:38

igen vannak problémák vele természetesen. de pl ezen a meccsen kurva jól jött volna, mert semmit sem kellett újrajátszani, 1xüen csak megadják Higuain utólag érvénytelenített gólját. ugyanez múlt héten az Atletico ellen RvN góljánál. (és Raulénál)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.27. 22:21:53

Egy év valamire mindenképpen megtanított: már tudom, mi az igazi különbség a Barcelona és a Real Madrid között. Többet nem is próbálom meg azonosan kezelni a kettőt, mert egyszerűen más dimenzióban játszanak.

halareaal 2008.10.27. 23:07:02

hm ezt esetleg kifejtenéd bővebben? rosszat sejtek...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.27. 23:18:25

Más osztályban játszanak a klubok. Ennyi.

rizla 2008.10.28. 00:14:53

csöncsön:

"Meglesz még ennek a böjtje Katalóniában. A bírói hibák (tévedések? csalások?) hosszú távon kiegyenlítik egymást."

ha idén valóban szivatják a bírók a madridot (ennyi alapján még ne mondjunk semmit), akkor az max a két évvel ezelőttiért böjt eleve. KHM clasico KHM

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.28. 06:55:16

Arra gondolsz, amikor Roberto Carlost kiállították?

rizla 2008.10.28. 07:29:07

2 éve=előző előtti szezon, a tavaszi meccs.
arra gondolok, amikor a real kapott egy kamu büntetőt , ebből kifolyólag a szerencsétlen oleguer egy kamu sárgát, ami később pirossá érett (a második sárga már jogos volt persze, de a gól az ajándék ígyis-úgyis).
aztán a kilencvenikszedik percben, már 3-3nál ronaldinhot egyszerűen felöklelte emerson a 16oson belül, a síp néma maradt.

csak ez a két ítélet más, és nem a real a bajnok.

rizla 2008.10.28. 07:31:46

persze én nem fogom erre, épphogy azt magyarázom, hogy igaz, ezek hosszútávon kiegyenlítődnek.

halareaal 2008.10.28. 12:54:01

az a 2 eset korántsem volt annyira egyértelmű. de amúgysem értem ezt milyen alapon hozod fel Messi utsó fordulóban ütött gólja után, amit szemrebbenés nélkül megadott a bíró. már ott bőven kiegyenlítették azokat a tévedéseket (már ha azok voltak egyáltalán), sokkal könnyebb lett volna megverni úgy az Espanyolt, mint a Realt még akkoris ha Oleguer is pályán van...

rizla 2008.10.28. 15:47:57

"sokkal könnyebb lett volna megverni úgy az Espanyolt, mint a Realt még akkoris ha Oleguer is pályán van..."

így van.

"amúgysem értem ezt milyen alapon hozod fel Messi utsó fordulóban ütött gólja után, amit szemrebbenés nélkül megadott a bíró. már ott bőven kiegyenlítették azokat a tévedéseket"

napestig lehetne felróni a rossz bírói döntéseket minden oldalon. minek?

rizla 2008.10.28. 15:48:43

"az a 2 eset korántsem volt annyira egyértelmű. "

hát nem tudom, senki sem ért hozzá gutihoz, ő meg elesett. valóban nem egyértelmű, hogy jár-e a sárga színészkedésért, lehet, hogy megbotlott egy fűszálban
süti beállítások módosítása