Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 6. forduló - Hat vendégsiker, buta tizi, Ferreri

2008.09.30. 08:00 pote

Így kezdtük szombat délelőtt: "hétvégén pedig újra a bajnokságé a főszerep, ahol a liverpooli városi rangadón kívül, inkább langyos meccsekre van kilátás". Jól mellé trafáltunk. Nem meglepő, hogy ezen a hétvégén sikerült először megszorongatni minket a tippversenyben. Érdekesség, hogy dillingerrel vívott csatánkon kívül, nem is született döntetlen. Volt jogtalan, és kibeba....ul jogtalan büntető, volt pár brutálisan nagy dugó, hat vendéggyőzelem, köztük egy igazán meglepő és Crouch is gólt lőtt végre, meg Keane is jól játszott. Tovább után részletesebben.

Azt hittük, le is írtuk, hogy a forduló rangadója lesz a liverpooli derbi. Nevében az volt, a játék alapján a legkellemetlenebb meglepetés. Az első félidőben kevesebb minden történt, mint a Sátántangó első snittjében. A fiúk még rugdosódni is elfelejtettek a nagy unalomban. Aztán a Pool a második félidőben focizott öt percet, ami ennek a meccsnek a megnyeréséhez untig elég is volt. Igaz, Keane nem talált be, de mindkét gólhoz nagyon kellett. De persze, a meccs hőse Torres lett, aki mindkét helyzetét (sőt egy harmadikat is, amit szabálytalanság miatt nem adtak meg) berúgta, ahogy kell (a másodikat még annál is szebben). Ritkán írunk le ilyet, de most nagyon itt a helye: a meccs embere a spori volt. Riley annyira jól vezette a városi rangadót, hogy minden eddigi ellene irányuló ellenszenvünk ellenére, meg kell őt dicsérnünk. Well done, Mike! (Everton - Liverpool 0-2)
A Chelsea is ugyanezt az eredményt érte el. Első látszátra sima meccsnek tűnt, de megszenvedtek a három pontért a londoniak. 0-1-nél például Mikel a gólvonalról mentett. Bosingwa jó játéka (gól, gólpassz) mindenképpen kiemelést érdemel. Úgy tűnik, hogy a portugál védőnek gyorsan és könnyedén ment a beilleszkedés. Váltótársainál klasszisokkal jobb, holland favágó-elődje meg csak a kontinenstornán bizonyította rátermettségét (meg ő ugye, el is igazolt). (Stoke - Chelsea 0-2)
A United is behúzta a kötelezőt. Nem is akárhogyan. Rob Styles sietett a segítségükre, hogy ne kerüljenek olyan messze az élbolytól. A Bolton kulturáltan és veszélyesen játszott (kemény egy hét:a Boltont meg Riley-t dicsérjük, brrrr), száztíz százalékos helyzetet is hagytak ki, míg a hazaiak csak szenvedtek. Majd Ronaldo keresztbe vezette a labdát a tizenhatos belül, Samuel meg elrúgta a labdát. Ronnie egy szokottat homorított és várta a sárgalapot. Helyette berúghatta első bajnoki gólját. Volt szerencsénk egy ír-angol, született Liverpool-fannel végignézni a meccset, aki az ominózus jelenetnél a fakingvééj szófordulatot alkalmazta. Habitang kolléga (aki még mindig a munkavilágába történő önkéntes száműzetése miatt passzív szemlélője blogunknak) meg azonnyomban szállította az infót, hogy ugyanez a csóka verette meg tavaly a Spursöt az Old Traffordon (ez így nem igaz pontosan, a poszt szerzője két információt összegyúrt. Elnézést! - a poszt szerzője), indítva meg bajnoki címet jelentő sorozatát a vörösöknek. Rooney szép góljáról így senki sem beszél, és a feledés homályába fog elveszni. (Manchester United - Bolton 2-0)
A heti "ügyeletes botló" címet meg az Arsenal vihette el. A meccs előtt is lehetett félteni az Ágyusokat, hiszen a jól muzsikáló Hull érkezett hozzájuk (a mi tippünk is óvatos volt). De az igazat megvallva, 1-0 után már lefutottnak gondoltuk a mérkőzést. Erre jött Geovanni és az unokatestvér két csodaszép találattal, majd a hátralévő huszonöt percben egy tökéletes védekezés. Nasri nagyon hiányzott az Arsenalból,  felettébb impotensnek érezzük a vPersie - Adebayor párost és Gallas továbbra is alkalmatlan csékának. Semleges szemlélőként annyi bánatunk volt, hogy Halmosi nem lépett pályára, csak a kispadon láthattuk örömködni. (Arsenal - Hull 1-2)

Tovább folytatódott a többrehivatottak mélyrepülése. Jelzőink sincsenek már a teljesítményükre. Igazából, mindkettejükre ráférne egy kaland a Championshipben. Utána talán mindenki tenné a dolgát. A Spurs ötlettelenül, szenvedve támadott. A Newcastle meg a Roverstől kapott ki otthon, és ebben minden benne van. (Portsmouth - Tottenham 2-0, Newcastle - Blackburn 1-2)
A Villa ellenben hozza a kötelezőket, ahogy egy fejlődni akaró középcsapattól elvárható. Cissé korai találatára még az első félidőben kettővel válaszoltak (nem volt meglepetés, Young és Carew voltak a gólszerzők), ami elegendő volt a három pont behúzásához. Jóslatunk itt sem jött be, miszerint megtartja negyedik helyét az O'Neill-legénység. A Stoke segítségével a dobogón tölti a Villa a hetet. Mi nagyon szurkolunk nekik, hogy minél tovább tartani tudják ezt a helyezést és a mutatott játékot. (azért is, mivel van egy látens Villa-fan a szerkesztőségünkben) (Aston Villa - Sunderland 2-1)
A másik kellemes meglepetés a - már Zola által irányított - West Ham. Rég tapasztalt magasságban található a kelet-londoni csapat. Semleges énünk itt elégedett lehetett, hiszen Gerzson végigjátszotta az elvesztett meccset. Érdekesség, hogy Roy Hodgson egyet sem cserélt. (Fulham - West Ham 1-2)
A City kezd olyan lenni, mint egy igazi nő. Vagyis nem lehet rajta kiigazodni. Hatost gurítanak a Pompey-nak, aztán kipottyannak a kupából egy harmadosztályú csapat ellen, majd Wiganből is pont nélkül térnek haza. Szinte tuti, hogy bucira verik a ciprusiakat csütörtökön. De hogy utána mi lesz?! A Wigan különben jobban játszott, bár a kapott tizijük több, mint véleményes volt. A Palacios-Valencia kettős nem valószínű, hogy JJB-ben fogja megérni a legendás angol tavaszt, és Zaki ipari termelése is figyelemre méltó. A ManCitynek meg komoly problémái lesznek, ha a baloldalon továbbra is Garridóra akar támaszkodni, mert lassú és béna, ráadásul Dunne-tól sem számíthat sok segítségre, mert ő sem Usian Bolt. És ha már mi is észrevesszük ezt a hibapontot, akkor nem lepődnénk meg, ha a PL klubok menedzserei is felfigyelnének erre. Ball megbízhatóbb és tíz méternél messzebb is tud egyeneset rúgni a labdába. Elől nem nagyon lesz gondjuk, a lassan felépülő Petrovval gyorsak és kreatívak lehetnek. Ékként mi valamelyik házi fiatalt alkalmaznánk, mert ezt a Jo gyereket mintha a labda zavarná. (Wigan - Manchester City 2-1)
A Boro sem tudott nyerni, így ők is a hektikus kategóriába kerültek nálunk. A birminghamiek meg megmutatták nekünk, hogy igenis tudnak idegenben nyerni. Fontos három pont lehet ez számukra. (Midlesbrough - West Brom 0-1)

Pokoli küzdelem volt a tippversenyben is. A liverpooli derbit kapásból telibe trafáltuk, felcsillantva a megszokott magabiztos győzelmünket, de dillinger felzárkózott (Owen tizijével), majd vasárnap a Pompey győzelménél ki is egyenlített. Egy Spurs gól már az ő győzelmét jelentette volna, de azt bizonyosan ő is igazságtalannak gondolta volna. Így egy feszült küzdelem végén hét-hét állt az eredményjelzőn. Gratulálunk neki, és a ti első félpontotoknak. Ezek szerint Ferreri tévedett, és Dillinger mégsem halott. (NST - Kommentelők 3,5-0,5)

Heti kérdésünk pedig kicsit személyes. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a szerzőgárdánkból ki - igaz, nagyon titkoltan - Aston Villa drukker. Csak egy nicket kérünk. Aki harmadiknak küldi be az nst.pl@freemail.hu címre a helyes megfejtését, az versenyezhet a hétvégén velünk, és lehet az első, aki legyőz minket.

52 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl dillinger rob styles

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr17688378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boxi_911 2008.09.30. 08:24:27

Már vártam(/tuk?) ezt a posztot...

Az teljesen igaz, h kamu tizit kapott az MU, de sztem hamar összejött volna a gól/gólok a tizi nélkül is. Jah és Rooney találata klasszis megoldás!

Az Arsenalon meg jókat kacagtam... :-)

Walmer 2008.09.30. 08:46:22

Be kell valljam, énn már korábban sem tudtam, mit vártatatok a Pool - Evertontól. Amióta magyarországon adják a PL-t, mindig ez a leggyengébb meccs. Viszont kiállítás szinte mindig van. Ahhoz képest, hogy ez egy friendly derby:-)

Ameddig Rob Stylesok lesznek, addig a Ronaldo-féle focikurva primadonnák is lubickolni fognak. Gyomorforgató volt, amit a spori csinált. Pláne, hogy az esettől 16,5 cm-re állt. Tudatosan csalt a geci.

Lassan gyűjthetünk Woland pszichiátriai kezelésére, mert ez a Spurs az utóbbi évek legszánalmasabb játékát nyújtja. Érdemes volt megvenni Pavljucsenkot, meg a többi nagynevű "sztárt". Ha jön még Arsavin is, akkor tuti a Championship. Szerintem ennyit a Spusr tarcs is tudna. Egy pont...

Manchester City-nél sem igazán értem Mark Hughest. Megveszi azt a spanyol védőt (Zabaleta, talán?), aki szimplán hulladék, meg valami Jo nevű brazilt, aki szerintem azért van ott, mert brazil. Ilyen kategória biztos van valamelyik utánpótláscsapatban, de szerintem a Championshipben is, nem kevés.

Az Arsenal, meg röhej. Évek óta szopják a faszukat, hogy milyen látványosan, meg Fabregas, meg ilyen futballt soha senki, aztán idén a Fulham, meg a Hull és tuti még nincs vége. Nem a Sheffield Unitedot kell agyonverni egy nem túl magas presztizsű ligakupában, hanem lebirkózni valahogy a frissen feljutottat a bajnokságban.

Viszont a Villa meg a WHU a szívem csücske. Csak így tovább srcok. A Villának van most a két legjobb formában lévő csatára. Agbonlahor is, meg Carew is 4-4 gólnál jár már.

Walmer 2008.09.30. 08:48:23

Helyesen:
Villának van most a két legjobb formában lévő csatára A BAJNOKSÁGBAN.
Gépelési hibákkal nem foglalkozok

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.30. 09:01:07

most akkor a City pont nélkül távozott vagy 2-1-re nyert?

d3vnull 2008.09.30. 09:25:06

A Wigan verte a City-t 2-1re

OnduldBaar (törölt) 2008.09.30. 09:32:47

nem tudom láttátok-e Ronaldo 11-esét, valóban nem volt jogos, valóban a labdát érte el, tehát semmilyen 11-es nincs, de Ronaldo itt 100%-osan nem színészkedett, mert az elől lévő bal lába is akadályba ütközött, a labdát elrúgó lábba, a hátsó jobb lába pedig a becsúcszó védő combjába akadt el, na most ha nektek megakad a két lábatok szinte egyszerre, ti is könnyen elestek:D

szóval nem volt színészkedés, pusztán rossz bírói döntés.

A Bolton csapatkaptiánya is nyilatkozott, és mondta, hogy Ronaldo mikor felkelt, mondta is ,hogy nem akart 11-est kiharcolni.

a gólörömre is elég visszafogott volt, pedig hazai pályán első idei bajnoki gólja volt a nagy nyári herce-hurca után.

arról nem tehet, hogy Styles egy béna.

Titi120 2008.09.30. 09:47:13

Játékhoz valami segítség esetleg ?

Megmondom őszintén még nem sikerült elkapnom a vezérfonalat, hogy mi alapján ... :)

drani 2008.09.30. 10:34:40

nyert 2-1 re, de nem kapott pontokat érte

Gn · http://www.google.co.hu 2008.09.30. 11:04:44

Rileyt miért istenititek? Cahill kiállítása szerintem nem volt jogos, előtte 5 perccel amikor őt rugták fel akkor csak sárga járt. És amúgy is Riley az egyik legbénább bíró az angol élvonalban...

CS0ki 2008.09.30. 11:11:55

"nem tudom láttátok-e Ronaldo 11-esét, valóban nem volt jogos, valóban a labdát érte el, tehát semmilyen 11-es nincs, de Ronaldo itt 100%-osan nem színészkedett, "

Osztom...De persze Ronaldon kívűl mindenki szándékosan mellélőtte volna a tizit...Nagyon nem bírom a tagot, de ennél az esetnél nem volt paraszt!


"Megveszi azt a spanyol védőt (Zabaleta, talán?), aki szimplán hulladék, meg valami Jo nevű brazilt, aki szerintem azért van ott, mert brazil."

Zabaleta argetin, korosztáloys válogatott volt mindig, és fiatal, nagyon tehetséges védő. Az més kérdés, hogy eddig nagyon szar volt! :) De nem volt még sok meccse, valszeg több idő kell neki a bajnokság megszokásához.
Jo meg azért mégicsak szórta a gólokat moszkvában. Az idjárással nem lehet baja! :) De tényleg ő is elég bénámak tünt eddig! :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.30. 11:16:40

Na ez meg milyen kérdés már?

mann 2008.09.30. 11:17:55

Kivételesen Palacios alakítása lényegesen nagyobb volt mint C "homorítása", de mivel írtátok, hogy Poolfannal néztétek a meccset nem csodálkozom, hogy így maradt meg a dolog ;). Akkor most adjunk egy érmet Stylesnak is a tavalyi bajnoki cím miatt? :D Ugyan már. Messze nem volt ekkora felháborodás pár hete, mikor a Pool-MU meccs első perceiben nem adtak tizit Skrtel kezezése miatt....
Styles keményen benézte a dolgot, de valszeg előbb-utóbb beakadt volna egy a több mint 30 MU próbálkozásból.
C-től azért ne vegyük el a második gól előtti érdemeit, zseniálisan tette vissza Wazza-nak a zsugát.
A Spurs egészen érthetetlen. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy a Chelsea ellen mutatott formájuk lesz az igazi, de mára az kiemelkedő teljesítménnyé magasztalódott.

Walmer 2008.09.30. 11:23:50

Cs0ki,
jogos, azt akartam írni Spanyolo-ban játszó (asszem onnan vették).

flea 2008.09.30. 11:46:54

srácok, nem lehetne azt a kedvemért, hogy ugyanolyan gyorsan leszoktok a "tizi"-zésről, mint ahogy rászoktatok?

korábban szívesen olvastam NST-t, de most halál komolyan a hideg végigfutott a hátamon és teljesen elment a kedvem a poszt elolvasásától is, mikor megláttam ezt az idióta szót, ráadásul a címben...

objektívebben fogalmazva: ez a szóhasználat azt a benyomást kelti, mintha néhány idétlen 15 éves okoskodna a metrón mozi előtt (én kérek elnézést). pedig amúgy szerintem elég értelmesen végig szoktátok gondolni a dolgokat.

flea 2008.09.30. 12:00:33

azért elolvastam a posztot így utólag, és a szokásos színvonalat mutatja (vagyis jó).

CS0ki: sajnos a jogtalan büntetőket is kőkeményen belövi mindenki már elég régóta, a sportszerűségre való legkisebb tekintet nélkül. (Lásd az 1990-es, egészen elképesztő módon elcsalt VB-döntő egyetlen gólját Andreas Brehmétől. Persze akkora tét mellett valamivel érthetőbb a dolog.)

poolfanati 2008.09.30. 12:03:32

flea: ebben a rohanó világban nincs idő kiírni a tizenegyes szót:D
keane gólpassza és gól előtti előtti passza után talán jön majd köv fordulóba az első gólja is???

poolfanati 2008.09.30. 12:05:06

jaj de örülök hogy torres megint formában van:D
am gerrard meglőhetné már a 100adik mert már rég várjuk:D

corporal clegg 2008.09.30. 12:10:37

Hogy lapítanak a MU-szurkeszek...:)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.09.30. 12:12:18

Styles bocsánatot is kért:
news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/b/bolton_wanderers/7642252.stm

Remélem nem Megsont hívta fel, az csúnya és rövid telefonbeszélgetés lehetett volna :-p

Egyébként meg én nem tudom, mit gondoljak Wenger fiairól, a szívem szakad meg értük, de tény: a Hull teljesen megérdemelte. Remélem az, hogy most gondok vannak a gólszerzéssel és a koncentrációval azt jelenti, hogy később nem lesznek............ Éppen fordítva, mint tavaly.

Én nem lepődnék meg amúgy, ha végignyomnák a shield-et, bár hülyeség a győzelem elvárása, mégis mindenki tűkön ülve várja az ezüstneműt észak-londonban, szóval lehet, hogy a bizti kedvéért muszály lesz...

A bajnokság vége viszont nagyon messze. Az ágyusoknak most több pontjuk van, mint a mu-nak volt tavaly ilyenkor (vagy idén :-DDD) mégis, végül tudjuk mi történt....

Quentin Montargis-ból 2008.09.30. 12:16:49

Kíváncsian várom, amint az SWP, Robinho, Elano, Petrov kvartett tagjai egyszerre bevethetőek lesznek, ki csücsül le a padra...

drosiii 2008.09.30. 12:41:11

agressivgullfisk 2008.09.30. 12:10:37
Hogy lapítanak a MU-szurkeszek...:)

Mit írjak, ha nincs ES2-m?
Megnéztem a gólokat. Hát Ronaldo nem műesett, más kérdés, hogy befújta a bíró.
Második gól pedig gyönyörű volt.
Ezért érdemes volt írni szerinted? Vagy minek kötöszködsz. Nem leszel tőle idősebb, csak nekem lesz eggyel több ősz hajszálam :)

undertow 2008.09.30. 13:08:39

pote:
nem meglepô, ha bosingwa klasszisokkal jobb jobb backként, mint bridge, hiszen wayne a bal oldalon játszik. helyette szabadon választható a mondatba ferreira vagy belletti.

mann 2008.09.30. 13:10:44

"Hogy lapítanak a MU-szurkeszek...:)"

Én láttam a meccset is, jók voltunk, megérdemelten nyertünk, a véleményemet meg már leírtam a büntetőről (flea így ok? :) ). Vagy azt kellett volna írnom, hogy teljesen jogos volt.....stb.stb ?
Mufan vagyok nem vak ;)

kroos 2008.09.30. 13:17:53

bosingwa megdolgozott érte..elötte éveket jástzott más posztokon,ráadásul csak csereként.

OnduldBaar (törölt) 2008.09.30. 13:42:48

amennyiben a MU behúzza az elmaradt Fulham elleni hazai meccsét, és hát be fogja húzni, akkor csak 3 ponttal vannak lemaradva az elsőtől, és még elég messze vannak a csúcsformájuktól, mert majd jönni fog ilyen "zsinórban 6-8 meccset nyerő széria"

a Chelsea-nek is fontos, hogy most hogyan tud helytállni kb. a köv. 5 fordulóban, mert Deco,Cole,Essien nem lesz,Carvalho se talán, Drogba még nem jött rá, hogy idén hogy kell jól focizni, Kalou is addig lesz jó,amíg érzi a bizalmat és a MU ellen látszott, hogy egy gyenge MU is majdnem meglepte őket...

Arsenal bravúros veresége nem semmi, erre próbált rámenni szezon elejn, a nyilatkozataiban is Wenger, hogy idén végre ne legyenek olyan meccsek,ahol teljesen szétszakad a film, és fontos 3 pontok úsznak el...

nagyon furcsa ez a fiatalosítás (Denilson,Ramsey,Bendtner), jó ötlet, szép ötlet, nagyon szép lenne, ha mind beválna, és alapember lehetne, de valamin mindig elakad a gépezet, idén is elfog, az eredménytelenség meg csak tovább gyűrűzik

Zola West Ham-je tényleg meglepő, pedig a nyári játékosmozgásból sem jöttek ki annyira jól, igaz csalóka kicsit a tény, hogy a papíron legerősebb 7-8 csapattal még nem is játszottak, de a köv. két meccsüket nagyon megnyerhetnék, hisz Bolton otthon, majd Hull idegenben

Aston Villa tényleg szépen szedegeti a pontokat, jól felkészültek a szezonra, de a végéfelé még a top 6-ból is kerülhetnek, elmúlt években képesek voltak,olyan színtelen gyenge játékkal előrukkolni , hogy csak na , főleg tavasszal...

Paul Ince Blackburn-je még nem rossz, csak gyenge az alapkeret egy jó helyzezéshez a végén, egyelőre idegenben jobbak, mint otthon, hétvégén a MU-t fogadják, kiváncsi vagyok, és most már nincs ott a MU örök mumusa Brad Friedel

kicsit szerencsés aki most fut össze a Tottenham vagy Newcastle gárdájával, mint mondjuk aki 2-3 hét múlva , hisz nagyon gyík formában kezdtek, bárki átmehet rajtuk, egyelőre...

Hull pedig 6 meccsből 3 győzelem, ez önmagáért beszél, ráadásul idegenben az Arsenalt elkapni, akárhogy is nagy fegyvertény

a Stoke-ban pedig már látom a tökutolsó csapatot, csak idő kérdése:)

stécé 2008.09.30. 13:43:42

Tudom, h nem ide tartozik, de közérdekű közlemény: most olvastam, h a (...) TV6 a Kolzsvár-Chelsea meccset adja holnap. :))) Jó döntés.

ZenZo 2008.09.30. 13:45:15

Chelsea meccsről Bridge balvédő posztján kívül még1: aki látta a meccset, az nem ír ilyet, hogy megszenvedett volna a Chelsea a három pontért, a meccs ugyanis elég sima volt. Tény, hogy nehezen született meg a 2. gól, de ennek egy oka van csak: a kékek az első 30 percet végigfocizták (már akkor kb. hússzal mehettek volna), aztán a következő 30 perc pedig alibifocival telt, aminek egyik oka a hétközi BL találkozó, másrészt pedig a tíz emberrel védekező Stoke-ot kicsit ki kellett vonni a bunkerből. Tény, hogy aztán ebből a hazaiak eljutottak egy helyzetig, mert a vendégek jól magukrahúzták őket, de még a végén is komoly gólhelyzet a Chelsea előtt adódott több.

A ManU-sokat meg nem kívánom bántani, de CR eddig amit mutatott, az nem sok, egy műesés a múlt fordulóban Lampard mellett, meg most a büntető (mégha jogosan esett el, akkor is), valakinél el fog szakadni a cérna egyszer, ha a bírók mindent megesznek, befújnak, aztán majd kap egy éves kényszerpihenőt... bevezetni az utólagos eltiltást színészkedésért, műesésért!

CS0ki 2008.09.30. 13:55:38

"bevezetni az utólagos eltiltást színészkedésért, műesésért! "

Teljes mellszélességgel támogatom!! :)

2sajnos a jogtalan büntetőket is kőkeményen belövi mindenki már elég régóta, a sportszerűségre való legkisebb tekintet nélkül. "

na igen...egyébként tud valaki olyan esetről, amikor valaki látványosan kihagyta a jogtalan büntetőt? Azért csak volt ilyen...

"Kíváncsian várom, amint az SWP, Robinho, Elano, Petrov kvartett tagjai egyszerre bevethetőek lesznek, ki csücsül le a padra... "

Robinho nem fog...SWP se valószínű. Elano már volt kispados Petrov mentes időben is, szóval...De akár mind elférnek a pályán, ha Robinho bemegy középre irányítgatni, vagy szabadon mozog. Csak akkor Ireland...Hát, majd kiderül! Van variálási lehetősége Hughesnak az biztos!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.30. 14:07:17

egy-két dolog javítva a posztban,
köszi az észrevételeket.

a játékhoz egy-kis segítség:
közel tíz szavazattal donnelly kolléga az NST Villa-fanje, de még nincs jó harmadik megfejtőnk! vagyis...

Természetesen több ilyen kérdés nem lesz, de hajnali 3kor, más nem-gugli-könnyű kérdés nem jutott eszembe, a netem meg szakadozott.

üdv,
pöte

ZenZo 2008.09.30. 14:25:02

@ Onduldbaar:
"a Chelsea-nek is fontos, hogy most hogyan tud helytállni kb. a köv. 5 fordulóban, mert Deco,Cole,Essien nem lesz,Carvalho se talán, Drogba még nem jött rá, hogy idén hogy kell jól focizni, Kalou is addig lesz jó,amíg érzi a bizalmat és a MU ellen látszott, hogy egy gyenge MU is majdnem meglepte őket..."

a köv. öt forduló kb annyira fontos, mint a rá következő öt. A Chelsea a boxing day körül szokott szarul kijönni (hogy legyen mit ledolgozni tavasszal :) ). Tény, hogy olyan meccsek jönnek, mint a Villa, Boro, Pool, Hull, Sunderland, de még Deco, JC, Essien és Carvalho nélkül is illene 12 pontot hozni a 15-ből. A felsoroltak közül egyébként Deco fog a leginkább hiányozni, pontosan a MU meccsen látottak miatt: a középpályán semmi kreativitás nem volt nélküle, hiába volt ott Ballack meg Lampard. JC sajnos hajlamos (idén is) a nemsztenderd jó teljesítményre, Essien pedig nagy érvágás, de Mikel és Belletti egyelőre jól ellátják a pótlását, Carvalho helyett pedig ott van Alex. A baj, amit a MU elleni rangadó kapcsán te is érintettél az az, hogy megint megijedtünk a rangadótól. Két igazi riválissal találkoztunk eddig, a Suprs-szel (akiknek tőlünkk van az az egyetlen nyamvadt pontjuk!), és a ManU-val, mindkét helyen 1-1, s bár a Tottenham elleni meccset nem láttam, a Manchester ellenit igen, s előzetesen azt latolgattam, hogy ezt a United-et kettővel vagy hárommal fogjuk verni, mert gyengék is és rossz formában is vannak, utána a végén pedig úgy kellett összeimádkozni az egyenlítő gólt, mert hiába voltak sokkal jobb formában a meccs előtt a kékek, úgy mentek ki a pályára, mint kezdő buzi a gőzfürdőbe. A Pool ellen szintén igen ritkán játszunk jól (és jó meccset), egyedül az Arsenal az, akit az utóbbi időben sikerült többször elgyepálni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.30. 14:49:15

"sajnos a jogtalan büntetőket is kőkeményen belövi mindenki már elég régóta, a sportszerűségre való legkisebb tekintet nélkül. (Lásd az 1990-es, egészen elképesztő módon elcsalt VB-döntő egyetlen gólját Andreas Brehmétől. Persze akkora tét mellett valamivel érthetőbb a dolog.)" - bizony az ilyen csalónak és olyan sportszerűtlenek beállított Serie A-ban épp a hétvégén akadt egy a profi fociban példátlanul sportszerű momentum.

"A Reggina játékosa (Brienza) jó helyzetben ugrott ki, ott állt Amelia előtt, de észlelve, hogy mi történt mögötte, vagyis, hogy két játékos (Corradi és Balzaretti) a földön, ő megállt, hogy az orvos azonnal bejöhessen a pályára, hogy ápolhassák játékostársait. A palermói közönség megtapsolta a sportszerű játékost, Farina játékvezető pedig gratulálva Brienzának kezet fogott vele." -forrás: olaszforum.blog.hu/2008/09/29/gyozott_a_sportszeruseg#more686447

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.30. 14:54:01

van is nyertesünk, gratula neki!

a helyes megfejtés pedig: heinrich
az, hogy hogyan lett Villa szurkoló, egy érdekes történet, erről kérdezzétek őt! ;)

d3vnull 2008.09.30. 14:54:10

"Serie A-ban épp a hétvégén akadt egy a profi fociban példátlanul sportszerű momentum."
Materazzi piroslapja a kispadon:):):)

Amúgy Mikel-ben nagyon kellemeset csalódtam idén, szerintem kitűnően játszik a szűrőposzton, és nem is pirul be minden meccsen (egy sárgát azért összeszed :)). Előremegy, támogatja a támadásokat is, de a helyén van. Én így látom.

ZenZo 2008.09.30. 15:08:50

d3vnull: Mikellel eddig sem volt sok baj, csak az, hogy mindenáron szűrőt akartunk csinálni belőle, holott ő támadó kp. (no meg hogy a bírók jól rászálltak azért...) Mostanra érett be a szűrőbe. Jól szűr, és jól is lép fel (mivelhogy támadó), és hát az ívelgetést eddig nem bíztam volna rá, a ManU ellen azért csak ő adta a gólpasszt :)

Már csak az kellene, hogy ha valaki nem ijed meg a kék meztől, akkor nem kellene megijedni attól, hogy nem ijedt meg az ellen a kék meztől. Mert ismétlem: ez a ManU simán verhető lett volna az előző fordulóban, de mind elöl, mind hátul olyan gyermeteg hibákat vétettek a líblingek, hogy majdnem sírva fakadtam. Szóval le kéne dobni a vizsgadrukkot magukról.

czudarpesta 2008.09.30. 15:23:07

na igen...egyébként tud valaki olyan esetről, amikor valaki látványosan kihagyta a jogtalan büntetőt? Azért csak volt ilyen...
A 86-os VB-n a SZU elleni 0:6-os meccsen azt hiszem a vége felé kaptak az oroszok egy kamu 11-est és Belanov fölé lőtte. Én úgy emlékszem, hogy nem nagyon akarta berúgni...

halareaal 2008.09.30. 15:55:57

"Az első félidőben kevesebb minden történt, mint a Sátántangó első snittjében"

ti végignéztétek?:D

Lohengrin 2008.09.30. 16:39:28

Di Canio:
In 2001, he won the FIFA Fair Play Award. The previous December, in a match against Everton, in a noteworthy display of sportsmanship, Di Canio shunned a goal scoring opportunity and caught the ball from a cross instead as the Everton goalkeeper Paul Gerrard was lying injured on the ground after he twisted his knee attempting a clearance on the edge of the box. FIFA described the act as "a special act of good sportsmanship."[

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.30. 17:12:09

Ott vagyunk a dobogón, és már el sem mozdulunk :))

Fowlernek volt az emlékezetes kihagyott büntetője, de később - minden hype ellenére - megvallotta, hogy nem direkt volt.

"As a goalscorer it's part of my job to take it and I wanted to score it," he said. "I tried to score. I never missed on purpose. It just happened, it was a bad penalty."

Morten Wieghorst viszont direkt hagyott ki egy tizit Irán ellen (2003 Carlsberg Cup), mikor az egyik iráni védő felkapta a labdát azt gondolván, hogy a bíró a félidőt fújta le, pedig csak egy néző sípolt.

pepe11 2008.09.30. 18:24:20

Styles monnyon le! Az elmúlt években egy büntetőt sem akar megadni, erre most befúj egy kamut, és most mindenki háborog(jogosan).
Rooney gólja nem volt semmi, de ez a fasz még ezt is elcseszi.

Bájdövéj nem tudja vki hol tudnék ma bl-t nézni neten?

papercut 2008.09.30. 20:41:20

Morphine: "ezüstneműt"? silverware:érem, már bocs de mint (ex)angolszakosnak ez nekem így fájt...

pocak 2008.09.30. 21:41:17

Most ráértem el is olvasni azt, amit fentebb linkeltem, és két szándékosan kihagyott büntetőt említenek.
1. Wieghorst, akit heinrich említett (és a dánok 1:0-ra kikaptak így)
2. 1905-ben egy angol-francia amatőr válogatott meccsen kezezésért 11-est kaptak az angolok, és bizonyos Vivian Woodward direkt kihagyta, mert szerinte a kezezés nem volt szándékos. Az angolok különben 15:0-ra nyerték a meccset, és Woodward a Fifa szerint négy, a korabeli sajtó szerint nyolc gólt rúgott.

És mint egy mellékesen az is kiderül az oldalon, hogy az Arsenalnak főállású bűvésze van, bizonyos Marvin Berglas.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.09.30. 22:05:50

"felettébb impotensnek érezzük a vPersie - Adebayor párost"

bravó :)

pocak 2008.09.30. 22:31:47

Ja, és nekem tetszik az ezüstnemű. Nem annyira mint exangolszakosnak és jelenlegi hivatásos angolszövegipari alkalmazottnak, hanem csak úgy.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.30. 23:03:00

És akkor most mindenki álljon a falhoz, aki Villa-szurkeszt csinált belőlem!;)

kroos 2008.10.01. 08:02:53

Fowlernek volt az emlékezetes kihagyott büntetője---utána csak annyit mondott stuart pierce,isten hozott a klubban"

kroos 2008.10.01. 14:52:00

Hitzlsperger villás multja miatt villa drukker Heinrich?

corporal clegg 2008.10.01. 19:12:40

kroos, Te miről beszélsz már megint???
Southgate-re gondoltál?

zack 2008.10.01. 21:33:08

agr....fisk

Az 1990-es vb elődöntőn a németek ellen Stuart Pierce hibázott büntetőt. 1996-os EB-n két meccsen is mégis odaált bevágta mindekettőt. A spanyolok és a németek ellen is. Ez utóbbin hagyta ki Southgate.

kroos 2008.10.02. 08:30:04

köszönöm zack.
akinek stuart piercröl nem ugrik be a 90-ben kihagyott 11-es az,,nem tul expert az angol fociban"
süti beállítások módosítása