Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Skócia virágai, IV. fejezet, Második rész...

2008.09.05. 14:40 donnelly

...melyben az Old Firm jelentette tockosból Neil Lennonként magunkhoz térve szemünket a hétvége maradék öt mérkőzésére szegezzük, és mivel az üveggömb pár percig kizárólag az SPL-t mutatta, egy kicsit a következő fordulóba is beledugjuk az orrunkat. Döntetlen most szerencsére nem volt. Aki lapoz, az olvashatja, hogy a Kilmarnock megint nyert, feléledt a Motherwell, a Falkirk megint kikapott, a Hibbies kiszámíthatatlan, és hogy László Csaba egyelőre nem akar betlizni, Lothar Matthäus most (is) épp a vastag arcbőr előnyeit élvezi...

A Killie Dundeeból hozta el a három pontot, és ez volt a forduló legsimább mérkőzése (leszámítva persze az Old Firmöt). A csatársorban David Fernandez és a marokkói Mehdi Taouil kaptak helyet, mivel az eretnek Jim Jeffries azt találta ki, hogy ívelgetés helyett a földön tartják a labdát, és ez nem ízlett a Terroristáknak. Helyzetet persze nem nagyon sikerült kialakítani ebből (olyan csatárokkal, mint Fernandez nehéz is), de a vendégek védelme jól zárt, és sikerült valahogy a hálóba juttatni azt a két kapuralövést, amit a középpályások megeresztettek. A volt Gretnás Gavin Skelton mellett a másik gólszerző név, Danny Invincibile mutatja, hogy a Rugby Parkiak továbbra is veretlenek és ez a Rangersszel azonos pontszámot, valamint második helyet jelent a tabellán. Arséne Wengernél is izgatottabban várjuk, hogy vége legyen a válogatott mérkőzések miatt beiktatott szünetnek, mert a következő fordulóban Rangers-Kilmarnock lesz! Craig Leveinék a Hibbies-hez látogatnak, és kinéz nekik egy döntetlen. DUNDEE UTD-KILMARNOCK 0-2.

A játéknap egyetlen drámai fordulata Falkirkben történt, ahol a hazaiak leadták egygólos előnyüket, és végül vereséget szenvedtek az Invernesstől. John Hughes, a Kirk menedzsere szerint pillanatnyilag ennyire képesek, vagyis a Falkirk hiányzói nélkül a liga leggyengébb alakulata - bár szerintünk Higdonnal, O'Briennel és Lovellel kiegészülve is azok. Legobbjuk az osztrák kapus, Robert Olejnik volt, aki ha nem fog ki ilyen jó napot, akkor akár már féltávnál súlyos verésre állhattak volna a Tejfelesszájúak, de mégis ők szereztek vezetést. A húszéves ígéret, Mark Stewart az alapvonalról centerező Barett labdáját belsőzte magabiztosan a bal alsóba. Nyolc perc múlva jött az egyenlítés, ekkor egy szöglet utáni kavarodás közepette a képen láthatóan fejelt a hálóba Don Cowie, aki egyébként a mérkőzés legjobbja volt. A 85. percben aztán a győztes gólt is megszerezte a Caley: a Craig Brewster által két perccel korábban beküldött Doug Imrie, szintén szöglet utáni kavarodásból volt eredményes, ő a bal felső sarkot lőtte ki második próbálkozásra. A Hegylakók 7 ponttal az ötödik helyet foglalják el a tabellán négy fordulót követően, és a Celtic csak több lőtt góljának Nakamurának köszönhetően áll előttük. Brewsterék jövőhéten a St Mirrentől hajthatják be a három pontot, míg a Falkirk László Csabáék ellen otthon kezdheti meg a feltámadást. FALKIRK-INVERNESS 1-2.

Úgy tűnik, a Hamiltonnál elfogyott a lendület, hiszen a két meglepetésgyőzelmet két vereség követte. A következő fordulóban Aberdeenbe látogatnak, és ha nem villantanak valami vakítót, akkor ötven százalék alá esik a mutatójuk. A Hearts viszont magabiztosan termeli a pontokat, a László Guys eddig a Rangerst leszámítva összes ellenfelét legyőzte, és ezzel odafér a dobogóra. Az Accies nagyon gyengén kezdte a mérkőzést - a 18. percben Marius Žaliukas (kép) fejesgóljával már vezettek a vendégek, ez volt a litván védő második gólja a Hearts színeiben, idén pedig az első - de aztán magukra találtak, és három csatárral rohamozva játékban a Szívek fölé tudtak nőni olyannyira, hogy a mezőny legjobbja a László Csaba által nemrég igazolt Balogh Kello kapus lett. A fölény azonban gólt nem eredményezett sőt, a fordulást követő első negyedóra végén az Édinbörráiak fiatal angol balszélsője, Andrew Driver növelte az előnyt. Billy Reid erre kettős cserével regált: a középpályára Mark Corcorant, míg a támadósorba Derek Lyle-t küldte be. Ennek tíz perccel a vége előtt lett meg az eredménye, amikor a friss csatár McArthur beadását fejelte a hálóba. Offiong még a végén egyenlíthetett volna, de lövés közben megcsúszott és nem elég, hogy mellélőtt, de még combját is meghúzta. HAMILTON-HEARTS 1-2, a fővárosiak legközelebb a Falkirköt igázhatják le.

A második mérkőzésén második találatát szerző John Sutton kései góljával a győzelmet a Hibbantak elől elhappoló Well talán kezd magához térni. Hogy mennyire, azt legközelebb a Celtic ellen bizonyíthatja (ez is jó lesz, mint a két csapat meccsei általában). A másik fővárosi alakulat most kivételesen nem a csatárok gólképtelensége miatt maradt alul, hiszen csak majdnem-helyzetekig jutott. A végén az egyenlítésért hajtó Hibbies még kaphatott volna egy büntetőt, de Steven Pinau reklamálása ellenére stuart dougal sípja néma maradt (korábban Porter is így járt a másik kapu előtt). Az írek legközelebb a Dundee ellen javíthatnak. HIBERNIAN-MOTHERWELL 0-1.

Az Aberdeen a pontok mellett támogatóit is gyűjtögeti, egyre nagyobb számban állnak újra a csapat mögé a szurkeszek (comeback). Ebben a fordulóban a jól játszó és - elsősorban Billy Mehmet révén - sok helyzetet kihagyó St Mirren skalpjával gazdagodtak. A győztes gólt Darren Mackie szerezte védelmi hiba után a 43. percben. A mezőny legjobbja megint csak Charlie Mulgrew volt, újabb sikerükkel a Tanarak hét ponttal állnak, és csak gyengébb gólkülönbségük miatt hatodikak. ST MIRREN-ABERDEEN 0-1. Az ötödik körben a Hamilton látogat Kelet-Skóciába, és szenved vereséget, míg a Haverek a Felföldön fogják ugyanezt előadni. Ezzel  rövid időre az első hatnál (RS, KL, HS, CG, IC, AD) ketté fog szakadni a mezőny, viszont a Motherwell feltámadásával öldöklő harcot várunk a felsőházba jutásért, melyre még a Dundeenak és a Hiberniannak is van esélye (de nem sok).

7 komment

Címkék: d skót üveggömb spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr55649762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2008.09.05. 15:42:48

Erről van szó. A magyar edzők kirajzanak és fellendítik a hanyatló nyugat-európai labdarúgást. Hajrá Hearts!

Rangers10 2008.09.05. 19:28:43

A forduló összes meccsén vendéggyőzelem született - még hogy nem érdekes az SPL :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.05. 21:03:22

Sírjál csabi miatt még sem fogok a Heartsnak drukkolni, főleg hogy Renton meg a Hibbsnek drukkolt!

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.05. 21:09:36

észrevettük ám stuart dougal nevének egyébként maximálisan helyénvaló kis kezdőbetűit

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.06. 13:10:28

vazze, ezt most miért küldtem el 2x? én kérek elnézést

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.09.06. 13:59:22

Én nem tudom miről beszélsz..;)
süti beállítások módosítása