Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, első forduló - Tényleg

2008.09.01. 10:54 _benito

Hi-bát-lan első fordulón vagyunk túl – mondatná velünk Lazio-szurkoló énünk, ha lenne nekünk olyan. Így sincs azonban okunk panaszra, hiszen a nagycsapatok remek meccsekkel bizonyították be, hogy többé-kevésbé igaza volt a közvéleménynek velük kapcsolatban: az Interből tényleg jó csapat lesz, ha Mourinho méltóztatik belátni, hogy tévedett, a Milanból talán még jobb, ha kezdenek valamit a védelmükkel, a Romának tényleg egy center hiányzik a legjobban, a Fiorentina tényleg jól igazolt, a Juve pedig tényleg nem világverő, de valóban rohadt nehéz játszani ellene. Az első forduló után egy római és egy torinói csapat áll az élen, mi meg 10/7-et lőttünk éhgyomorra. Hajtás után megkeressük a nagycsapatok döcögős indulásának felelőseit, és megpróbáljuk kitalálni, kik kerülnek ki a kezdőkből.

Az Interrel kell kezdenünk, mely csak döntetlenre volt képes a Marassiban, de egyből védelmünkbe kell vennünk Mourinhóékat: nem sok csapat fog nyerni Genovában, a Samp ugyanis masszív, mint a mamutszar. Ennek ellenére Mourinho talán észlelhette volna, hogy csapata védekezésének nagyobb hasznára lenne a középhátvédként is kiváló, de szűrőként világklasszis Cambiasso eggyel feljebb szerepeltetése, Maxwell pedig a kispadon mutatna a legjobban. A 4-3-3 valóban nem tűnt jónak (ne feledjük, egy fordulón vagyunk csak túl), ennek azonban lehet oka Figo impotens (és indolens) játéka mellett Mancini silány teljesítménye is, aminek köszönhetőn Ibrahimovic meglehetősen magára maradt – ennek ellenére fél helyzetéből is gólt tudott szerezni. Ez azonban nem ért győzelmet, mert a második félidőben feljebb jövő Sampra már semmiféle nyomást nem tudott gyakorolni az Inter, a támadók túl messze voltak a középpályásoktól, akik között egyébként sem volt senki, akitől pontos passzokat lehetett volna várni, az aktív, de sokat hibázó Cassano pedig így akár a hazaiak javára dönthette volna el a meccset. Most megjött Quaresma, akitől fogalmunk sincs, mit vár Mourinho, de erős a gyanúnk, hogy Figo posztját fogja átvenni, ez pedig azt mutatja, hogy a portugál nem hisz senkinek, és tovább fogja erőltetni ezt a szisztémát. Ez ellen pedig Olaszországban még a jövő heti ellenfél, a Catania is pontosan tudja, mit kell tennie. (Sampdoria-Inter 1-1)

A forduló rangadóján remek meccset vívott egymással a Fiorentina és a Juventus. A várakozásoknak megfelelően a csatárok és védők csatáját legtöbbször a hátvédek nyerték, ennek ellenére izgalmas, remek hangulatú derbit láthattunk, melyen aztán a megiramodó jobbhátvéd, Grygera remek előkészítéséből Nedved góljával megszerezték a vezetést a vendégek. A Juve védelmének közepén Mellberg kiválóan játszott, párharcai jelentős részét megnyerte, Molinaro viszont pont ugyanaz a vakparaszt, aki mindig is volt. Középen Marchisio olaszosan fegyelmezett, roppant hasznos játéka mellett meglepetés volt, hogy Poulsen negyvenméteres, hajszálpontos passzokat adott, Del Piero pedig bár a mezőnyben hasznos volt, a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választott. A liláknál Vargas játszott nagyot, de Prandelli remekül érezte meg, hogy Molinaro nem tud mit kezdeni a jobbszélre kiparancsolt Santanával (Ranierinek le is kellett cserélnie a balhátvédet), Gilardino pedig váltakozó sikerrel harcolt hol Legrottaglie-el, hol Mellberggel. A 83. percben a bemutatkozó Melót elvitte az a nagy szíve, és kis híján  derékba törte Poulsen pályafutását (iskola-piros), de a futball közhelyszótárát felütve a kiállítás a Juvét zavarta meg jobban, így tulajdonképpen nem is volt meglepetés, hogy az ezredik Mellberg-Gilardino párharcot már az olasz nyerte, lefordult, és egyenlített - Gilardino gólt szerzett a Bl-selejtezőben, a válogatottban és most az első fordulóban is. Mi ez, ha nem feltámadás? A Juventus elveszített egy pontot, hiszen emberelőnyben már csak pár percet kellett volna kibírnia, de a döntetlen valójában megfelelt a játék képének, így egyik félnek sincs oka panaszkodni. (Fiorentina-Juventus 1-1)

A Romával kapcsolatos gondokat legszebben úgy tudjuk összefoglalni, hogy megjegyezzük, a gólja mellé Aquilaninak volt a legtöbb lehetősége eldönteni a mérkőzést – aki ugyebár minden, csak nem csatár. Bár most egy sorral feljebb szerepelt (ez nem rossz ötlet egyébként), talán mégsem neki kellene a gólokat szállítania a Farkasoknál, bár vasárnap sem Vucsinics, sem Baptista nem mutatott nagy hajlandóságot erre. A végén még kiderül, hogy Giuly hiányozni fog (most Cassetti és Cicinho szaladgált a jobbszélen), sőt, a hajrára fordulva a Roma kétcsatáros játékra állt át, de átütő erő nem volt a támadásaikban, a Napoli pedig így a firenzeiek mellett a másik csapat lett, mely emberhátrányban tudott egyenlíteni nagynevű vetélytársa ellen. A rómaiak jók lesznek, ha Totti nemcsak felépül, de jól is játszik, a Napoli pedig már most pont olyan, amilyennek egy ilyen szintű csapatnak lennie kell: harcos, kőkemény, és senki nem mehet ellenük biztosra – a jövő héten a San Paolóba látogató Fiorentina sem. A Roma először lépett pályára elnöke nélkül, akinek a posztját lánya vette át, ami olaszosan szép gesztus. (Roma-Napoli 1-1)

Kifejezetten sajnáljuk a Milant, mely azért ennél sokkal szebb bemutatkozást érdemelt volna. Láthattuk Ronaldinhót küzdeni, és végre játszani is, Flamini és Zambrotta is jól tette a dolgát, az újonc mégis elvitte az összes pontot a San Siróból. Újra elő kell tehát hoznunk a szezon felvezetéseként mantrázott okosságokat, miszerint a Milan hátsó alakzata elborzasztóan gyenge, ezt pedig Ancelotti megfejelte még azzal is, hogy a labdát felhozó játékosok esküdt ellenségét, Gattusót sem szerepeltette. Nem kérdés, Flamini sokkal jobb játékos Rhinónál, de a saját térfélen való labdaszerzés főmuftiját csak úgy lehet helyettesíteni, ha az embernek egy vasbetonból készített fala van a védelemben. A Milané Kaladzével a közepén hungarocellből készült, a Bolognának többször is komoly helyzete akadt, és végül valóban győzött is – bár egy döntetlennél sokkal többre nem szolgált rá. Elöl ugyanis a Milan támadói rettenetes formában céloztak: Inzaghi és Sevcsenko mindent elrontott, Pato a neki jutó 20 perc alatt többet csinált, mint a két veterán együtt, de sem Seedorf, sem Pirlo nem játszotta közel sem azt, amit tudnak. Pirlónál tűnik súlyosabbnak a gond, ő ugyanis többé-kevésbé egy éve ingázik az elfogadható és a gyalázatos teljesítmények mezsgyéjén. Érdekes módon a Milan-szurkolóknak egyáltalán nincs miért elkeseredniük, csapatuk ugyanis a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nemcsak szépen, de kifejezetten hatékonyan is támadott, Kaká felépülésével pedig valóban bombaerős csapatuk lehet. Ráadásul a Milan idén bajnokságot akar nyerni, hatalmasat tesznek minden másra. (Milan-Bologna 1-2)

A tabella élén a Laziót találjuk, mely ugyan hátrányba került szardínián, de a 60 percben megkapott büntető-kiállítás kombót hatékonyan kihasználva csúnyán megszórták a Cagliarit. Zarate bemutatkozásként kettőt vágott, de óva intenénk mindenkit, aki a győzelemben a bugyikék dominancia eljövetelének hírnökét látják. Jövő héten fogadják a Sampdoritát, majd akkor okosabbak leszünk. (Cagliari-Lazio 1-4)
A Toro is belekezdett erősen, a támadósorát felpumpáló torinói bordók a Leccét boncolták élve, ám ehhez kellett az is, hogy a 29. percben a leccei Diamoutene valamilyen rejtélyes okból beleüssön a labdába a tizenhatoson belül. Rosina bevágta a tizenegyest, majd a szórványos vendégtámadások közepette a Torino simán gurított még kettőt. (Torino-Lecce 3-0)
Az Udinese elég simán verte a Palermót, Di Natale ott folytatja, ahol tavasszal (tehát nem nyáron) abbahagyta. Az udineiek pont azt csinálták, ami a legutóbbi szezonban sikereik kulcsa volt, a palermóiak pedig pont azt, amiért tavaly sem értek el semmit, ezért nem lesz meglepetés, ha a táblázat ugyanazon részét fogják támadni mindketten, mint legutóbb. Zamperinit még az első dér előtt megüti a guta. (Udinese-Palermo 3-1)

Igazi alsóházi csatát láthattak a Veronában szokás szerinte csekély létszámban kilátogató nézők a Chievo visszatérésének örömére. A Reggina szerzett vezetést, és Campagnolo elképesztő bravúrjainak hála tartották is az eredményt, de a bíró ellen már nem tudtak mit tenni: Celi röhejes büntetőt ítélt a hazaiak javára, az összezavarodó vendégek pedig előbb benyeltek egy potyát (kapussors…), majd a szezon első igazán undorító megmozdulásának köszönhetően emberhátrányba is kerültek. (Chievo-Reggina 2-1)
A Catania megnyerte azoknak a meccseknek az első felvonását, amiket mindenképpen be kell húzniuk, ha nem akarnak idén is az utolsó fordulóig izgulni. A Genoa nem lesz rossz csapat, de nagyon sok fiatalja van kulcspozícióban, ha ők felnőnek a feladathoz, nem lesz rossz szezonja a Rossoblunak. (Catania-Genoa 1-0)
Az Atalanta elég simán verte a Sienát, melyből ráadásul a végén kiállították Maccaronét, aki egy szabálytalanság kérdését vitatta meg a bíróval a kelleténél erőszakosabban (konkrétan meglökte Russót, aki ezután tessékelte az öltözőbe a veterán csatárt), de nem ezen múlt. Minden rendben lesz jövő héten, a Siena nyer otthon a Cagliari ellen, az Atalantát meg simán megcsinálja a Bologna. (Atalanta-Siena 1-0)

A másodosztályról azért nem írunk semmit, mert lesz poszt az Európában tevékenykedő magyar játékosokról, aki pedig képszerűen is látni szeretné a Serie A fordulójában történeteket, fáradjon Dinóhoz, aki példás gyorsasággal rakta fel a komplett forduló összefoglalóját.

217 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr40642880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.09.02. 19:10:11

halareal: "és a falábú csapattársait úgy hozta helyzetbe, ahogy akarta, hanem az hogy újra előkapta legendásan hülye vigyorát"

neeeee : DDDDDDDDDDDD
meg fogsz lepődni, de az elmúlt 2 év szenvedése alatt is végig vigyorgott, ha épp volt egy tűrhetőbb meccse.
komolyan, legalább ezerszer hallottam, hogy "visszatért!", vagy "újra mosolyog! visszatért!", vagy "egyre jobb!". aki figyelemmel követte a barca meccseket az tudja, hogy ez már inkább kötelező imidzs, semmint felszabadult játékkedv.

rizla 2008.09.02. 19:12:03

régen (csúcsformában) amúgy pont, hogy nem vigyorgott végig ilyen ostobán. ha kihagyta a helyzeteket, szívta a fogát mint bárki más, meg felnézett az égre, hogy hol az ő istene. aztán általában meglett.
most meg ha kihagy egy sorsdöntő ziccert egy fontos 3 pontra menő meccsen, akkor is vigyorog, hihi, hát nem tudom, idegesítő.

giacinto 2008.09.02. 21:11:25

ki az a torghelle? egy hires védőre gondoltam, de tök mindegy és nem is magyarra.

annyit mondtam: ha XY-trükköt megcsinál R10, és ugyanazt megcsinálja bárki bárhol máshol a világon, (lehetőleg nem sztár) akkor az semmi, bezzeg ronaldinho egy isten.

rizla 2008.09.02. 21:18:55

régebben nem is azzal emelkedett ki, hogy egy-egy trükköt megcsinált, nem szorult rá.

calcio_di_rigore 2008.09.02. 21:40:04

Ha jól emlékszem egy héten belül esett ez:

www.youtube.com/watch?v=CPTEHvnoQWw&feature=related

és ez a gól:

www.youtube.com/watch?v=-4NEcM5oIjk

Vajon melyikük előtt térdeltek többet?:)

giacinto 2008.09.02. 21:45:52

pontosan az ilyen esetekre gondoltam. akkoriban ez R10-gól bejárta a világsajtót, egy ilyen Loria-féle bombát meg sehol sem emlitenek meg.

egyébként itt a másik:

www.youtube.com/watch?v=LcoMUMtJ5jc

BruceWayne 2008.09.02. 21:52:44

szánalom már megint ami itt ment délután kroos fos gyalázkodásaival az élen.... fing volt a Milan a bologna ellen, Ronnienak viszont voltak nagyon jó megmozdulásai igaz az elején sokszor nem értették meg egymást de hát ez volt az első komoly meccsük, és még így is adott olyan labdákat amiket mások még pályájuk csúcsán se... az az atalanta gól tényleg zseniális, "bombább" is talán mint a Ronaldinhoé, viszont igy kivitelezett gólt még nem sok mindenkitől lehetett látni, az átvétel, a fordulat, meg hogy tulajdonképpen a klasszikus ollózós mozdulat nélkül húzza be a gyorsan "lehulló" labdát, szerintem zseniális volt. lehet más is ollózott szép gólt pályafutása során (Torghellétől is láttam már 3 nagyon szép gólt :), csakhogy Ronaldinhonak ez kb. mindenféléből összejött, szabadrúgás sorfal-alatt/felett, messziról, nagy szóló után, sok csel után, ollózva, spicccel stb... azért ahogy csúcsformájában játszott azalatt a 2-3 év alatt, a játék öröme volt, azt a szintet nem tudom hányan ütötték meg mondjuk az elmúlt 10 évbe.... (még az agyonsz**kodott példásmagatartású tisztescsaládapa emberi példakép - LOLLL - zidane se)

aztán valami megtört, van ilyen, most lehetne okoskodni hogy mitől miért, de értelme nem sok van.....

rizla 2008.09.02. 21:56:53

giacinto: jó, materazzi itt igazából le akarta rúgni a védő fejét, saját meglepetésére pont ott volt a labda

rizla 2008.09.02. 21:58:50

az ollózós gólok túlértékeltek anblok, a java egyébként is random, reménykednek, hogy kapuramegy, meg rivaldoét időzítésben, látványban úgysem üti egyik sem.
nézzétek inkább amit linkeltem, cech : DDDDDDDD

Titi120 2008.09.02. 22:22:00

"az ollózós gólok túlértékeltek anblok"

:DDD

rizla 2008.09.02. 22:44:21

ez van. nagyon szépek, de nem feltétlenül ehhez kell a legtöbb technika.

halareaal 2008.09.02. 22:47:31

azt hittem Totti gólját fogjátok behozni, mert az is ugyanazon a héten volt talán a Samp ellen, de nagyon lusta vok idelinkelni, gondolom ugyis emlékszetek rá.

rizla:
az is sokat számít ám, hogy már nem a Barcelonában játszik. lehet h onnan sokat hallottad ezt a szöveget, most pl azért hallod ujra mert Milánóból még 1x sem.
egyébként nekem egy örök talány, hogyha a Barca drukkerek így vélekednek Ronaldinhoról, akkor mégis mi a halált várnak Etotól. de mondhatnám akár Henryt is, csak az Etos példa szembetűnőbb. ő bezzeg újjászülethet?

Titi120 2008.09.02. 22:50:55

Hát nem tudom, én megmondom őszintén még nem ollóztam gólt, ha jómagad már túl vagy az elsőn, akkor egy részletes beszámoló keretében vázolhatnád, hogy miben látod a könnyűségét! ;)

rizla 2008.09.02. 23:06:12

halareal: eto'o hogy jön ronaldinhohoz, mondd már el. nagyon nem vagy képben szerintem. eto'o-nak két elég súlyos sérülése is volt az elmúlt két szezonban, amik kapásból megfelezték a pályán töltött idejét, természetes, hogy visszaesett a formája. ennek ellenére nézd meg a statisztikáit, egy csatárt ugye a gól minősít. nem kell újjászületnie, köszöni szépen, jól van. a numancia ellen is a legtűrhetőbb volt, kihozta a maximumot a félhelyzetekből. mondjuk egy nagy ziccert melléfejelt, dehát istenem.

rizla 2008.09.02. 23:07:24

titi120: ja oké, nem tudtam, hogy én vagyok a mérce. nos, ebben az esetben a dekázás is hihetetlen technikai bravúr.

Titi120 2008.09.02. 23:24:31

Ja, értem, akkor csak úgy ránézésre bökted be, hogy az ollózás márpedig nem nagy cucc.

Szerintem meg eldobni magad hanyatt, fejjel követni a labda ívét, a megfeleő ütemben eltalálni a labdát már önmgaában nem kis dolog, de hogy még ilyen mozdulatsor végén erőt is tudj bele adni az szerintem technikailag igenis nagy tett.

rizla 2008.09.02. 23:26:19

ne fárassz már. nyilván kell hozzá technika, de zidane kapáslövése a BL-döntőben pl sokkal durvább, mint ez a materazzi olló.

"Szerintem meg eldobni magad hanyatt, fejjel követni a labda ívét, a megfeleő ütemben eltalálni a labdát már önmgaában nem kis dolog"

szerintem meg egy profi focistának ez alap, hogy képes kapásból eltalálni a labdát.
jó, átlagembernek az ollózás felfoghatatlanul technikás, de ez a blog a világ legjobb focijáról szól, úgyhogy én is arról beszélek.

Titi120 2008.09.02. 23:37:22

"szerintem meg egy profi focistának ez alap, hogy képes kapásból eltalálni a labdát. "

No-no, kapásból még én is eltalálom 10-ből 9-szer, itt egy kicsit másról van szó, nem írom le mégegyszer.

Zidane gólja a Leverkusen ellen látod például simán "csak" egy kapáslövés volt, amit kegyetlenül eltalált.

kroos 2008.09.03. 07:53:19

Kár hogy félreértettük egymást.Itt azt hiszem senkinek sem Dinho-val van baja,hanem azzal ami körülveszi öt.
Ha Riquelme rug egy mester 3-ast akkor is köcsög,ha Dinho ad 3 paszt akkor jó.És ez nem Dinho hibája,hanem a mienk mert nem tudjuk helyénkezelni a dolgokat.

rizla 2008.09.03. 11:37:31

titi120: értsd meg, hogy nincs lényegi különbség aközött, hogy hátravetődve eltalálni, vagy az orrod előtt eltalálni. hátravetődve talán valamivel nehezebb, viszont alap, hogy lendület is van a lövésben, zidane gólja viszont pont azért durva, mert abból a pózból erőt rakni bele sokkal nehezebb volt, mint pl. egy ollózó mozdulattal. egy derékmagasságban érkező labdát ágyúzott olyan erővel, és pontossággal, hogy az példátlan, abszolút nem volt magától értetődő lövőhelyzet. ráadásul a közelebbi, gyengébbik lábával, nem engedte át a jobbra.
de próbáld ki valahol, ahol puhára eshetsz, hogy melyik a nehezebb, hátradobva magad eltalálni a labdát, vagy ezt a zidane-rúgást megcsinálni. meg fogsz lepődni. utóbbihoz sokkal több ruganyosság, és pontosság kell.
az ollózós gólok közül az igazán technikásak inkább azok, ahol nincs tökéletes helyzet, nem pont a játékos elé érkezik a labda, és nem pont abban a magasságban, hanem alá kell fordulni, és mélyebbről "felhúzni". pl gera gólja san marino ellen, vagy ronaldinho a villarreal ellen, ezek durvák. materazzié, vagy crouché nem annyira. de szépek, persze.

kroos 2008.09.03. 11:41:53

Qjaralle golja megvan amikor beolloza és talpra érkezik?belinkelné valaki nem találom...

tb 2008.09.03. 12:01:35

hát én kurvára a helyén tudom kezelni a dolgokat, épp ezért tudom, hogy Torghelle (és még sokan mások) hiába találnak ollózva faszán egy labdát, attól még nem érnek fel sem Ronaldinho sem Riquelme bokááig sem. Persze néha idegesítő ha a média nagyon felkap valakit, de mi abban a meglepő, ha a média olyasvalakit kap fel, aki hétről hétre bemutat valamit ahelyett akinek egy pályafutás alatt összejön egy faszán eltalált lövés? szerintem ez így normális, más kérdés néha vannak túlzások, de inkább Ronaldinho Riquelme Beckham góljairól, trükkjeiről legyen tele a sajtó, mint valamilyen big brotherses köcsögtől

angerfist 2008.09.03. 12:22:53

furcsa helyzetben vagyok a vitával kapcsolatban, hiszen JRR a kedvenc játékosom és Milan drukker vagyok. Ronnieval kapcsolatban sztem arról van szó hogy egy értelmes focikedvelő ember annak örül hogy játszik, mert csodálatos ahogy játszik és ezt csak a nagyon elvakult emberek nem ismerik el. Az más kérdés hogy túlvan-e sztárolva vagy nincs. Túlvolt. Megérdemelte. Túlvan. Meg fogja érdemelni (nagyon remélem).

ollózás: úgy nehéz ollózni ha oldalról jön a beadás. valami hihetetlen nehéz a labdát még eltalálni is, nemhogy kapura húzni. hátulról érkező vagy fölötted lévő labdát nem nagy kunszt megollózni egy jobb játékosnak.(ollóztam már gólt bajnoki meccsen) Ezért volt szerintem kicsit túlértékelve dinho ollózása. ugyanígy túlértékelt dolog volt a werdernek rúgott szabadrúgása. Viszont az ahogy a például hétvégén csinálta a bicikliket és az elhúzásokat, na azt tudják kevesen utánacsinálni.
forza milan, hajrá magyarok, free vick

kroos 2008.09.03. 12:24:16

,,werdernek rúgott szabadrúgása"

pl ez a fábry show-ban is benne volt....tudjátok hányan megcsináltál már ezt?

rizla 2008.09.03. 12:31:44

angelfirst: "hátulról érkező vagy fölötted lévő labdát nem nagy kunszt megollózni egy jobb játékosnak.(ollóztam már gólt bajnoki meccsen) "

na, pont ezt akartam elmagyarázni titi120nak, hogy aki tud focizni, annak ez olyan alap trükk, mint egy bűvésznek kihúznia a kártyapaklit a szájából. látványos, de nagyon sokan tudják. egyszerűen csak ritkán olyan a helyzet, hogy meg lehessen csinálni.
ronaldinho ollózása viszont szerintem nem túlértékelt, azért ahogy kapurafordul a hátravetődés közben, az gyönyörű.

BruceWayne 2008.09.03. 12:36:44

pl rivaldo lőtt olyan sorfal alattit....

Titi120 2008.09.03. 12:50:00

rizla!
"értsd meg, hogy nincs lényegi különbség aközött, hogy hátravetődve eltalálni, vagy az orrod előtt eltalálni. "

Erősen vitatom továbbra is.
Jómagam jópár éve kispályázok (ok, nem valami hű, de nagy szinten, de rendszeresen), és abban igazad van, hogy ollózás és ollózás között is van különbség, mert arra még én is képes vagyok talán, hogy fellöböljem a fejem fölé a labdát, aztán hanyatt dobva magam eltaláljam, de, hogy pl Crouch mozdulata ne lett volna zseniális, amikor egy jó 20-30 méteres oldalról érkező átadást kellett eltalálnia, na azt erősen kétlem.

szferi 2008.09.03. 13:01:54

"hátulról érkező vagy fölötted lévő labdát nem nagy kunszt megollózni egy jobb játékosnak."

www.youtube.com/watch?v=Go5jUiMwqQ8

rizla 2008.09.03. 13:10:00

titi: én csak annyit írtam, hogy nem az ollózáshoz kell a legtöbb technika, ezt elismerted te is, úgyhogy lépjünk tovább. nem tartom crouch mozdulatát zseniálisnak, én a zseniális alatt egész más dolgokat értek, de elég "expert" volt, az igaz

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.03. 14:13:48

Egyetértek rizlával: az az általa belinkelt Ronaldinho-gól a Stanford Bridge-en a futball csúcsa. Én még nem láttam ahhoz foghatót. Egyszerűen zseniális.

halareaal 2008.09.03. 17:54:11

rizla:
szóval te elégedett vagy Eto'oval? lehet h a statisztikai adatok alapján jó, de meg sem közelíti a néhány évvel ezelőtti formáját. amúgy pedig az h ki mennyire sérülékeny, ugyanúgy a játékos adottságai közé tartozik, mint h ki mennyire hangulatember. és pl honnan tudod h Ronaldinhonál mi okozta a hanyatlást, lehet h magánéleti problémák, lehet h más, egy új közegben simán újjászülethet. arról nemis beszélve, h azért őt is gyakran hátráltatták kisebb sérülések (meg az, h minden meccsen agyonrúgták).

halareaal 2008.09.03. 17:59:12

szferi: Roberto Carlost ne bántsuk, ő csak egy védő:) egyébként máig nem értem hogy juthatott eszébe. ez az egyik, vagy talán a leghülyébb döntés, amit eddig focipályán láttam. az egy dolog h 16oson belül, meg minden, de RC a rosszabbik lábával akart ollózni (!). márpedig ő kurvára egylábas focista, nem úgy mint Zidane. bár a ballábas sikeres ollózás, sztem Zidane-nak is kemény feladat lett volna. maga a mozdulat viszont kurva szép volt, és egyáltalán nem könnyű, ugyanis RCnek nem csak simán bele kellett volna ollóznia, hanem föl kellett mennie az egekbe, és onnan ellőni a labdát. lehet látni, hogy az érkezésnél szinte a fejére esett a háta helyett. nagyon durva mozdulat volt, így mindennel együtt erre sztem kevesen képesek, még így is, hogy végeredményben csak simán kiröhögtette magát.

Ronal-d'oh! 2008.09.03. 18:23:21

A Chelsea elleni gól miért olyan nagy dolog? Egy ordas nagy csőrőzés, semmi több. Maradona v. Messi egész pályát végigcselezős góljai, na azok valamik.

BruceWayne 2008.09.03. 18:26:21

neked x te láttál már hasonlót?

BruceWayne 2008.09.03. 18:27:42

szerintem az egyik legzseniálisabb gól még mindig ez

www.youtube.com/watch?v=Zklt914QNYE

rizla 2008.09.03. 18:57:09

"szóval te elégedett vagy Eto'oval? lehet h a statisztikai adatok alapján jó, de meg sem közelíti a néhány évvel ezelőtti formáját."

nem mondtam, hogy elégedettségre ad okot a formája, bár nem értem az ideit te honnan ismered, mivel még csak 1 meccs ment le. nem erről volt szó.

"pl honnan tudod h Ronaldinhonál mi okozta a hanyatlást, lehet h magánéleti problémák, lehet h más, egy új közegben simán újjászülethet. arról nemis beszélve, h azért őt is gyakran hátráltatták kisebb sérülések"

onnan hogy ronaldinho több ízben úgy nyilatkozott, hogy nagyon boldog barcelonában, és mindent megtesz a jó formáért. ezt nyomta jó ideig. közben meg szarul játszott. a barcából mindenképpen mennie kellett, de ettől függetlenül sem gondolom, hogy visszaszerzi a formáját. elég ránézni szerintem..

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.03. 20:10:14

rizla, az a ronaldinho gól a chelsea ellen tényleg a csúcs. persze, csak egy csőrözés, hogyne, azt a helyzetet úgy meglátni és lendület nélkül így kivitelezni kivételes.

BruceWayne 2008.09.03. 20:38:01

Ronaldinhonak rátett az éjszakai élet szeretete is, ami az utóbbi évek brazil klasszisainál már-már hagyomány... állítólag elég komoly kis "mulatságokat" tartottak Barcelonában az ő jelenlétével, volt hogy edzésre is elég rottyon ment, már amikor lement, gondolom ezek nem mind kitalált sztorik, nagy zabálások/k*rvázások/kólázások/discozások azért beadják egy dő után...

Janek 2008.09.03. 21:01:13

Ronaldinhótól sokat várni, de legalábbis azt amit néhány éve nyújtott elképesztő dőreség. A mai futballban egyjátékosnak csak néhány év adatik meg a legek között, nem lehet már olyanra számítani, mint Zidane-nál vagy Ronaldonál akig majd 10 évig mindig aranylabda várományosok voltak. Ronaldinhonak volt három elképesztő szezonja, de a hajtás és hihetetlen teljesítménykényszer szinte kizárja annak a lehetőségét, hogy valaki évekig csúcsformában játsszon. Ráadásul a mai formációk a szélsők csillogását hozzák magukkal, ami például egy sokkal könyörtelenebb és gyilkosabb poszt, mint a Zidane-féle irányító volt. Elég csak megnézni, hogy az európai topcsapatok közül ki játszik még amolyan klasszikus irányítóval.....

rizla 2008.09.03. 21:12:51

redcard: szerintem abban a gólban az a durva, hogy lezárták előtte a területet, és egyetlen vékony lőrés volt csak, amin keresztül csak ezzel a megoldással lehetett ellőni a labdát. rajta kívül nem is tűnt fel senkinek, mindenki dermedten nézi, hogy wtf

Janek 2008.09.03. 21:18:41

az szerintem az évszázad gólja puskás visszahúzós cselével holtversenyben. Érdemes megnézni Ricardo carvalhot tánc közben:) Pedig a világ egyik legjobb középhátvédje volt már akkor is

calcio_di_rigore 2008.09.03. 21:20:36

Azóta sem értem mit csinált itt a Chelsea védő: megáll előtte 2 méterre mintha fixálva lenne a helye mint a csocsóban. Na mindegy, minden gólhoz kell a védelmi hiba, szép volt amúgy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.03. 21:20:53

Meg hát álló helyzetből ilyen villámgyorsan és pontosan lőni... a kapus mozdulni se tudott rá.

BruceWayne 2008.09.03. 21:21:46

janek: azért zidanet akkor is jelölték minden szarra mikor 5 jó meccse volt egy évbe, csak hát 98-as vb döntő meg a 2002-es bl döntő miatt mindig kapásból bevágta mindenki a nevét :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.03. 21:22:43

Akárhányszor nézem, röhögnöm kell... óriási...

BruceWayne 2008.09.03. 21:23:11

egyébként Adriano nemrég ugyanígy járt mint Ronaldinho, kiváncsi vagyok ő tényleg 'visszajött'-e

Janek 2008.09.03. 21:25:45

Adriano még lehet a régi, neki egyébként iscsak egy jó szezonja volt...
De valószínűleg ő lesz az Inter új Recobája: se veled se nélküled...

Titi120 2008.09.03. 21:26:49

Az a Newcastle elleni Bergkamp gól örök kedvenc nekem is, annyira okos, hogy az leírhatatlan.

BruceWayne 2008.09.03. 21:34:07

Janek: inkább 3-szor fél szezon

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.03. 21:41:18

Szerintem a NAGY GÓL értékét a tét is emeli. Ronaldinhoé ilyen szempontból is hatalmas volt. Akkoriban a Chelsea és a Barcelona volt a világ két legjobb csapata.

calcio_di_rigore 2008.09.03. 21:41:56

" Titi120 2008.09.03. 21:26:49
Az a Newcastle elleni Bergkamp gól örök kedvenc nekem is, annyira okos, hogy az leírhatatlan."


Ja-ja, bár kicsit elrontotta a kivitelezést, viszont úgy látszik a bírónak is tetszett, mert engedte a kézzel lökést a hollandnak.
:))

rizla 2008.09.03. 22:28:29

calcio: szerintem nem volt védelmi hiba, le volt zárva a terület, ott volt vagy 4-5 védő. próbálj meg elszakadni a csodalövéstől, és gondolj bele, hogy ezt honnan hogy lehet ellőni, és hol. a válasz az, hogy nagyjából sehogy, nincs hely. csak egy ilyen istenverte géniusznak.
ha megtámadják, akkor jön a csel, és szabadrúgás a 16os széléről, vagy rosszabb esetben gólhelyzet, úgyhogy a védelem tette a dolgát.

rizla 2008.09.03. 22:31:44

egyébként a bemozduló iniesta reakcióit is érdemes figyelni, még a saját csapattársban is van egy ilyen félmásodpercnyi lefagyás.

halareaal 2008.09.03. 22:53:30

Janek:
jó, szóval akkor a te levezetésed alapján Messit 1-2 év múlva el lehet felejteni? meglesz neki a 3-4 év, a folyamatos teljesítménykényszer (ráadásul neki 18 éves kora óta), sőt még szélső is.
sztem nem lehetetlen, de majd meglátjuk h Ronnie hosszútávon jó lesz-e még vmire. mi innen nemigen láthatunk bele az életébe és a formája okaival se lehetünk tisztában, eddig csak annyi biztos h 1ből 1 meccset jól játszott a Milanban:)

halareaal 2008.09.03. 22:57:47

Janek, abban igazad van, h évekig zsinórban nem lehet ilyen zseniálisan játszani, sőt már 2 egymást követő szezont sem lehet pont ugyanolyan szinten lezavarni. de erre nem volt képes Ronaldo és Zidane sem. Ronaldo amugyis kihagyott vagy 2 évet, ő pont arra példa h szinte bárhonnan vissza lehet jönni. én abban sem hiszek egyébként, h C. Ronaldo karrierje innentől (13 éven át) csak lefelé vezetne. pedig hopp, ő is zseniálisan játszik 2-3 éve és még szélső is:P.

angerfist 2008.09.03. 23:05:57

A nagy gólokkal kapcsolatban, érdemes lenne ha mindenki leírná, hogy szerinte milyen egy fantasztikuszseniáliscsodálatos gól.
-hatalmas, bődületesen eltalált lövés
-hatalmas, bődületesen eltalált kapáslövés
-zseniális helyzetfelismerés
-óriási technikai bravúr
-végletekig játszott "csapatgól"
-gyönyörű szóló
plusz ezek kombinálva. ezek után mindenki eldöntheti van-e értelme vitázni a másikkal hogy az ollózós gól a legszebb vagy ibra-anno-gólja a legjobb.

rizla 2008.09.03. 23:09:54

fura, nem emlékszem rá, hogy bárki kért volna vitafelügyelőt

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.03. 23:11:57

Szerintem a "fantasztikuszseniáliscsodálatos" gólt mindig a helyzet szüli.

Chelsea-Barca. Egymásnak feszül a világ két legjobb csapata, óriási a tét, és húsz perc alatt 3-0-ra mennek a hazaiak. Aztán szépít a Barca, majd jön ez... Hát ez überelhetetlen. Vagy mondjuk ott van az öt legnagyobb között, mint Maradona szólója Anglia ellen.

rizla 2008.09.04. 00:20:11

...mert ugye ezzel a góllal, és a 3-2vel a barca állt továbbjutásra. aztán egy rakás helyzet után begyötört még egyet a chelsea.
a visszavágó sem volt azért csúnya a következő évben, azóta sem kapott ki a cselszi senkitől a stamford bridge-en. messi még 19 sem volt szerintem, de már úgy szopatta a klasszis védelmet, ahogy nem szégyellte. a visszavágón meg ronaldinho lőtt egy olyan gólt a nou campban, hogy egyszerre 4 chelsea-védő pattant le róla egy betörésénél. na ilyen nem lesz tőle soha többet..

calcio_di_rigore 2008.09.04. 00:37:46

rizla, már a középre kifejelt labda hatalmas hiba.:) Ha oldalra fejelik, semmi nincs belőle. Utána az egyik védő megáll előtte behorpasztva, a másik pedig (aki előtte kitámadott Iniestára) elfut szinte mellette(!) visszafelé. Hátulról próbál valaki odalépni, de már későn. Nyilván féltek a cseltől, de ettől még hiba, ami nem von le semmit Ronaldinho érdemeiből.

Gabez 2008.09.04. 07:29:45

Nekem Lampard gólja is nagyon tetszik a Barca ellen.

www.youtube.com/watch?v=LnB4hjBBTrI

Három dolgot emelnék ezzel kapcsolatban:

1. amikor lepasszolják neki a labdát, nem tudja rendesen átvenni a bénája :), ezért kisodródik - mintha megyei meccsen lennénk - és ezzel jön létre a kiinduló helyzet, mert ha rendesen átveszi, akkor bevágja és kész, sima gól
2. a lövésnél felnéz és úgy rúgja el, ami számomra azt bizonyítja, hogy tudatos volt ez az emelés - más kérdés, hogy 1 000 000-ból 999999 emberke ezt bezúzza középre és nem emeli kapura
3. a védő - azt hiszem Puyol - a gól után szétteszi a kezét értetlenül hogy WTF??! azt hiszem, ez utübbi mozdulat jellemzi legjobban a gólt :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.04. 11:23:15

"Ronaldo amugyis kihagyott vagy 2 évet, ő pont arra példa h szinte bárhonnan vissza lehet jönni." - Igen, igen ez bökte az én csőrömet is. Az mekkora volt ahogy egy majd hároméves sérüléshullámból visszatért Ronaldo. Nyiratott magának egy elképesztően debil frizurát és akasztott nyolc gólt a vébén (kettőt a döntőben!), aztán kissé tújsúlyosan bár, de két jó szezonra még Madridban is futotta neki. Pedig sérülésének hosszú időszakában róla is lehetett hallani a kurvázós, kólázós, karneválozós híreket. Jellemző, hogy Morattival is összezördült akkoriban, hogy rehabilitáció közben lelépett a riói karneválra. Szóval én még nem írnám le Ronaldinhot sem, sőt. Egyébként az is mutatja mekkora zseniről van szó, hogy 150 komment óta csak róla van szó!

Kár, hogy nem lesz forduló a hétvégén!

kroos 2008.09.04. 11:35:34

és kié volt az elsö...

rizla 2008.09.04. 11:48:13

ronaldo 2 éves kihagyás után úgy jött vissza, hogy még nem nyert vb-t. igen, a 94-est megnyerte, de ahhoz ugye nem sok köze volt játékban. 25 vagy max 26 éves volt, amikor visszatért a 2002es vb-re, egészen más szituáció, még akart bizonyítani, ráadásul a végeláthatatlan sérülések dacossá tették.
ronaldinhonak nem volt sérülése, és tényleg mindent megnyert. most 28.
egész más a két eset. a többi sérülése után már ronaldo sem "tért vissza", bár a gólokkal így sem fukarkodott, de ő is idő előtt kiégett madridban. 28 éves korára már ő sem volt az, aki egykoron, és soha többé nem lett az.

kroos 2008.09.04. 14:10:29

george best reinkarnácioja?habár ö 27 volt mikor elszállt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.04. 14:16:59

rizla ez igaz, de azt csodálom, ahogy Ronaldinho fejébe látsz és a motiválatlanságát kiolvasod. Ennek ellenkezőjét számomra az is jelzi, hogy még az olimpiára is elment és ebből a szempontból mindegy, hogy játszott.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.04. 15:53:10

Gabez, az a Lampard gól is nagyon kemény volt, akkor persze szidtam mint a bokrot, de ami szép az szép :) ronaldo meg kibaszottul zseniális volt szintén, fénykorában ugyanaz az érzés, mint ronaldinhonál, hogy ha megkapta a labdát, abból gól/gólveszély lesz. láttátok a friss képeit az indexen? ekkora hasam még nekem sincs :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.09.04. 21:21:26

Miért kell nekem az olasz topikban 150 barca chelsea, lampard, ki a jobb kommenteket olvasni, inkább fikázzuk egymás kedvenc csapatait és csalózzuk az Intert tovább, mint ezt. :)

danesdzsu2 2008.09.04. 21:23:52

Az Inter csaló!

(Mint a többi olasz csapat)

BruceWayne 2008.09.04. 21:33:18

az internet meg a sátán teremtménye!

rizla 2008.09.04. 21:58:51

"rizla ez igaz, de azt csodálom, ahogy Ronaldinho fejébe látsz és a motiválatlanságát kiolvasod."

jó. gondolom te is nyomonkövetted az összes meccsét az elmúlt 2 évben.

kroos 2008.09.05. 07:57:34

ki az a ronaldinho?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.05. 09:28:37

rizla ,de láttam az azelőtti három év meccseit is. Milánóban meg tiszta lappal indul, szerintem ugyanannyi az esélye, hogy újra ronaldinhoi formába lendüljön, mint arra, hogy nem. Mindenesetre nem mernék határozott kijelentést tenni az idei formáját illetően. Azért drukkolok neki, mert szeretem a zseniket.

kroos/batrnetta, úgy látszik te belegárgyultál a Bundesligába! ;-)

kroos 2008.09.05. 09:52:46

Igen de nem bántam meg soha.

kroos 2008.09.05. 09:56:06

az elért sikereit viszont igen.

kroos 2008.09.05. 14:47:37

,,inkább fikázzuk egymás kedvenc csapatait és csalózzuk az Intert tovább,"

ki szokta csalózni az intert?:)

madbalee 2008.09.06. 13:16:41

Nem gyenge idénynek nézünk elébe az biztos. A nyáron az egész Serie A nagyon sokat erősödött. Egyrészt a ligába érkezett emberkék, másrészt akárhogy is nézzük végre a Juve, Inter, Milan, Roma (Fiorentina) nagyon erősnek mondható.
Mourinho-ra meg majd kíváncsi leszek milyen szócsatákat fog vívni az olasz sajtóval:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.06. 22:51:28

Megnéztem az ciprusi-olasz második félidejét, hát összehasonlíthatatlanul jobb volt, mint a magyar-dán, 1-1-nél kapcsolódtam be. A lelkesen és tetszetősen focizó ciprusiak (még se véletlen a Famagusta bravúrja?) tanárian védekező és remek kontrákat vezető olaszok üdvözöl. 4-5 gyönyörű olasz akció az első húsz percben, köztük egy pár centis Di Natale lesgól, De Rossi lövések és mesteri Pirlo indítások. Aztán szép ciprusi támadások, két szöglet utáni ziccer. Végül az utolsó percben egy gyönyörű Gilardino-Camoranesi-akció a tizenhatoson belül és gól! 1-2.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.06. 23:03:22

Javítás:Végül az utolsó percben egy gyönyörű Gilardino-Camoranesi- Di Natale akció a tizenhatoson belül és gól! - utóbbi a gólszerző.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.09.07. 18:33:29

Erre az olasz győzelemre nem írnék inkább semmit.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.07. 18:44:09

Azért baromi nagy akció volt az a végén és volt még egy pár ilyen az olaszoknak, igaz , hogy ciprusiak is hibáztak ziccereket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 18:57:23

Azért szép, hogy eljutottunk oda: az olasz drukkerek hozsannáznak egy Ciprus ellen a 90. percben kiharcolt 2-1-nek.

Mi húsz éve tartottunk itt, amikor Kiprich lőtt az utolsó percben gólt Ciprusnak, és nyertünk is 1-0-ra...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.07. 19:09:31

Nyertek az a lényeg. Ciprus nem egy olyan rossz csapat ám. Hazai pályán mindenkire veszélyes lehet. És egy nagyon magas színvonolú meccset játszottak világbajnokkal, bátran vállalkoztak, gyönyörű egyérintőik voltak és technikás megmozdulásaik. Ha Hajnalék fele annyira bátrak, mint ők, megvertük volna Dániát. De az olaszok is vezettek egy-két gyönyörű támadást, Pirlo indításai például muzsikáltak, de De Rossi sem volt rossz. Di Natale meg az egyik leginkább alulértékelt játékos Európában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 19:13:39

Liechtenstein se rossz csapat. Nekik meg egy hatost rúgtak a németek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.07. 19:22:58

Majd szólj ha látsz egy lichtensteini csapatot a Bl főtábláján!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 19:34:59

Jaj, már! Attól, hogy a Monaco majdnem BL-t nyert, még nem (lenne) ellenállhatatlan egy monacói válogatott...

Egyébiránt csak az lep meg, hogy már az olasz drukkerek is azzal jönnek, hogy Ciprus nem gyenge. Persze, hogy nem gyenge. Szerintem nekünk egy négyest rúgnának. Na de Olaszország az egy másik kategória.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.07. 20:15:34

"Jaj, már! Attól, hogy a Monaco majdnem BL-t nyert, még nem (lenne) ellenállhatatlan egy monacói válogatott..." - mondjuk vedd úgy, hogy a fiktív monacói válogatottban annyi mostani vagy volt Monaco játékos játszana, mint amennyi Famagustás a ciprusiban. Kötöszködsz itt nekem ;-)!

Egyébként közhely, de a nagytorna utáni első selejtező idegenben akárki ellen is kemény dió és a három pont a lényeg. Franciák például egy zakóba szaladtak bele Bécsben, a románokat Litvánia verte három-kopaszra Bukarestben, de a spanyolok se gyalulták földbe Boszniát, akik kihozták annyit idegenben az Európa-bajnok ellen, mint a németek semleges pályán. A germánok lichtensteini győzelméből sem kell kiindulni, szokásuk mindig irgalmatlanul meggyalázni a sokkal gyengébb ellenfeleket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 20:22:34

Láttam este az összefoglalót a spanyol-boszniai meccsről. Csak a szerencsének köszönhették a vendégek, hogy ilyen olcsón megúszták. Villa 11-est hagyott ki (utána lőtt egy fantasztikus gólt), és kimaradt jópár spanyol helyzet.

Bosznia meg Ciprus szerintem kb. egy kategória. Spanyolország esélyt sem adott nekik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 20:46:16

Oks, föladom. Örüljetek, olasz-szurkeszek, Ciprus leigázásának! ;-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.09.07. 20:57:15

"A germánok lichtensteini győzelméből sem kell kiindulni, szokásuk mindig irgalmatlanul meggyalázni a sokkal gyengébb ellenfeleket."

Erre szoktam azt mondani, hogy hozták a kötelezőt.
Mellesleg sikerült beírnod, hogy a "ciprus a világbajnok ellen",- (sikerült kifelejteni az EB-t :)) -hát épp ezért kellett volna magabiztosan vernie ciprust.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.08. 08:32:29

GC, az EB-től függetlenül még világbajnok a világbajnok és Marcello Lippi sem Joggi Löw. Nem kellett magabiztosan nyerni, épp elég a három pont.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.09. 20:46:35

maestro Popp,

nem jött ám semmi, inog az olaszokba vetett hitem :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.09. 20:58:10

heinrich, küldtem még egyet!

undertow 2008.09.10. 16:49:56

ha már hatalmas gólok. bár a chelsea-barca meccsekről goofy és lamps hatalmas gólja is meg lett emlitve, nem birom ki, hogy ne szóljak bele :)
ugyan ez sem olasz bajnokság, viszont egy olasz zseni egyik legszebb gólja:
www.youtube.com/watch?v=FUcSh6B2xF4

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.11. 16:39:06

Olaszország-Grúzia 2-0 De Rossi dupllettával. Daniele első gólja egy ritkán látható hatalmas dugó volt egy csel után, vagy huszonötről takarásból kilőtt a jobb fölsőt.

Hasonlókat várunk Palermoban is a hétvégén!
süti beállítások módosítása