Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 3. forduló

2008.08.30. 09:00 pote

Míg a spanyol és az olasz versengés csak most kezdődik, addig az esős szigeten már a harmadik kanyarnak futnak neki. Nagy valószínűséggel, most már a színvonal is el fogja érni a kívánt szintet, legalábbis a párosítások ezt sugallják. Kiemelkedik a Spurs Stamford Bridge-i látogatása, a Keegan-fiúk utazása az Emirates-be és a Pool következő szenvedése a Villa Parkban. A hét kérdése: hány hibátlan csapat marad a bajnokságban? marad-e egyáltalán? Lapozás után a mi tippjeink mellett egy kedves olvasónk (Adamfark) jóslatait is láthatjátok. Ezzel ünnepélyesen elkezdődik a szerzők és olvasók tippháborúja is.


A hétközi kupameccsek miatt nem sok csapat lesz teljesen fitt, hiszen a kisebbek a Ligakupa közdelmein vettek részt, míg a nagyobbak a nemzetközi porondon játszottak (illetve a Liverpool esetében: szerepeltek). A testi fáradságon túl, az átigazolási szezon zárásával járó pszichikai nyomást is érzékelhetjük a hétvégi mérkőzéseken.

Bolton - West Brom 0-0, szombat 16.00
Nem panaszkodhat a Wanderers, hiszen az első két hazai meccsét két újonccal játssza. Egy újabb győzelemmel a tabella első felében találhatnák magukat. De ez nem lesz könnyű, mert az Albion pedig az első pontjaira fog hajtani. A küzdelem biztosan óriási lesz, de azért örülünk, hogy nem ezt adja a tévé.

Everton - Portsmouth 1-1, szombat 16.00, ES2
Hasonló a helyzet, mint Boltonban. A hazaiak a második diadalukra, a Pompey első pontjaira hajt. Az Everton idei első igazolásával mulatta az időt, és Jacobsen aláírásán kívül Sahához is közelebb jutottak, így kicsit nyugodtabbak lehet a liverpooli kékek. A Pompey-nál sok minden nem történt, biztosan a pocsék évkezdést elemezgetik.

Hull - Wigan 1-1, szombat 16.00
Álljon fejen egész hétvégén, aki ennek a meccsnek az élő közvetítését frissítgeti szombat délután. Halmosi azé' játsszon!

Middlesbrough -Stoke 3-1, szombat 16.00
Mindkét csapat kellemesen meglepett minket. A Boro szellemes, bátor játékával, a Stoke a Villa bedarálásával. Valami azt súgja, sok gólt látunk és várni fogjuk az összefoglalót.

West Ham - Blackburn 0-1, szombat 16.00
Tipikusan az a meccs, ami nem tud lázba hozni bennünket, pedig a Roverst nagyon csippáztuk az elmúlt években. A londoniaktól várjuk az egyik legsótlanabb játékot az idényben, ezt egy sovány egygólos meccsel bizonyítják szombaton.

Arsenal - Newcastle 2-0, szombat 18.30 ES2
A szombat (vagy talán a forduló) meccse lesz. A jó rajtot vevő, de egyik legnagyobb tehetségét (Milner) a héten eladó Newcastle látogat Londonba. A hazaiak meg a Fulham elleni csorbát próbálják kiköszörülni. Fabregas visszatérése örömmel töltheti az Ágyúsok híveit, meg az a szinte felfoghatatlan hír, hogy Wenger igazolni akar hétfő éjjelig. Szerintünk csak duma és Walcott félreértette a francia akcentusos mondatait. Ha Owenék nemcsak a döntetlenért utaznak, akkor akár meglepetést is okozhatnak, de ha beállnak védekezni, akkor a Febregas-Nasri-Walcott trió gálázását fogjuk látni.

Chelsea - Tottenham 3-2, vasárnap 14.30 ES2
Vasárnapi rangadó I. Erre legszívesebben nem is tippelnénk. Bármit el tudunk képzelni. Azt is, hogy megszakad a hazai veretlenség. Azt is, hogy kipupozzák - a nem éppen bombaigazolásnak tűnő -  Gomez kapuját. A Spurs jobbnál jobb igazolásokat mutat fel, de mintha azt hinnék, hogy a pályán már nem is kell bizonyítani. A Chelsea-nél Robinhot várják, és ha komolyan veszik a rangadót, akkor már egy kilencpontos csapthoz írhat alá a madárcsontú brazil. Titkon, a tavalyi elhalasztott meccs ismétlését várjuk (az év meccsének választottuk).

Sunderland - Manchester City 2-1, vasárnap 16.00
SWP visszatért korábbi klubjához, és a mostani City-nél ez mindenképpen erősítés. Ráadásul a pocsékul sikerült első kör után, igaz bitang nagy mákkal, de továbbmentek az UEFA kupában. Vagyis, végre jó hírek érkeznek az Állampolgároktól. A Sunderland is jó passzban van. Szintén szenvedve, de továbbmentek a Ligakupában, és úgy tűnik, hogy az ex-tottenhamesek beépülése gyorsan sikerült. Ez is jó meccs lesz.

Aston Villa - Liverpool 1-3, vasárnap 17.00 ES2
Vasárnapi rangadó II. Milner megszerzése és Barry el nem adása az egyik oldalon, értékelhetetlen (de eredményes) játék, Gerrard sérülése és Barry meg nem vétele a másik oldalon. Valahogy mégis Villa-győzelmen lepődnénk meg a legjobban. Keane bizonyítani fogja, hogy érdemes volt pénzt adni érte és Torres is használhatóbb lesz, mint az első két fordulóban.

Csonka lesz a forduló, mert a MU tegnap tudta le/bukta el az európai SzuperKupát, így Geráék pihenhetnek a hétvégén. Scholesról pedig a röplabdások blogján olvashattok többet.

A mi tippjeinket már láthattátok, itt pedig Adamfark megérzései olvahatóak. A mi eredményeinknél nem vettük figyelembe őket, a poszt megírása után néztük meg levelét.

  • Bolton - West Brom 2-0
  • Everton - Portsmouth 2-1
  • Hull - Wigan 1-1
  • Middlesbrough -Stoke 3-1
  • West Ham - Blackburn 0-2
  • Arsenal - Newcastle 1-1
  • Chelsea - Tottenham 2-0
  • Sunderland - Manchester City 2-2
  • Aston Villa - Liverpool 0-0


A szerzők vs olvasók versenyt természetesen rémesen komolyan vesszük. Hetente kétszer edzünk rá, és ezzel fekszünk, ezzel kelünk. A szerkesztőség elvárása, hogy a 35 alkalomból maximum ötször szerezhetünk kevesebb pontot Nálatok. A közöttünk zajló játék könnyen követhető lesz. Az nyer (Ti vagy mi) minden héten, aki több pontot ér el: a teljes telitalálat három pontot, a különbség eltalálása kettőt, míg a győztes eltalálása egy pontot fog érni. Aki többet gyűjt, az nyer. A vesztest pedig a másik oldal, a saját eszközeivel* cincálhatja cafatokra az elkövetkezendő napokban.
(pl.: a tipp 2-1, de 1-0 lett, akkor két pontot lehet szerezni; de ha 2-0 lett, akkor csak egy pontot. Döntetleneknél is egyértelmű: ha 1-1 a tipp és 0-0 lett, akkor is kettő pontot lehet szerezni)

*nem tudjuk mi sem ;)
 

32 komment

Címkék: üveggömb premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr49640404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

undertow 2008.08.30. 09:51:39

"Chelsea - Tottenham 3-2, vasárnap 14.30 ES2
Vasárnapi rangadó I. Erre legszívesebben nem is tippelnénk. Bármit el tudunk képzelni. Azt is, hogy megszakad a hazai veretlenség. "

:)
Kvízkérdés, mikor nyert utoljára a Spuds a Bridgen?

_benito · www.nst.blog.hu 2008.08.30. 10:01:10

szolgálati OFF
pöte, kapcsold be, lépj be, vagy valami, de elég az is, ha leszeded, és rendberakod a html kódokat, mert szertebaszta az egész oldalt a poszt.
ON

poolfanati 2008.08.30. 10:50:59

pote te nagyon optimális vagy a poolal:D hogyha például vasárnap délután a pool meccsét nézted ki magadnak mint időtöltést, akkor javaslom hogy úgy kb. csak a 80. perc után kapcsolj oda:-) ugyanezt javaslom másoknak is:D
ja és tényleg melyik poszton szidjuk a mu-t és istenítjük a zenitet?:D vagy írjak mindegyikre?:D

jasszgeri 2008.08.30. 10:59:02

én whu győzelmet látok.

Morike 2008.08.30. 11:04:30

1-3??

Na ne röhögtessetek. :)

A foolnak esélye se lesz a Villa Parkban, pláne Stevie Me nélkül. :)

Andree 2008.08.30. 11:04:39

poolfanati, én is épp ezen gondolkoztam, hogy idén tétmeccsen még nem sikerült a 80. perc előtt betalálni. Örülnék az 1-3nak de félek, hogy itt is valami 80. perc utáni hajrágóllal lesz 0-1. Vagy ha éppen nincs szerencsénk akkor 1-0. De ne legyen igazam.

megmondó 2008.08.30. 11:28:39

tényleg méltatlanul el lett hallgatva ez a szuperkupa. pedig öröm volt nézni ahogy a "szakkommentátorok" által is lesajnált zenit kb a porba tiporta a nagypofájú mu-t. arsavin beállításakor külön vicces volt ohgy mekkora barna folt keletkezett a nacijukon. pogrebnyak meg ha kijutott volna az eb-re simán fél európa célpontja lenne...

poolfanati 2008.08.30. 12:17:26

undertow: kurva jó XD

poolfanati 2008.08.30. 12:19:32

Andree: 80. perc után is tudunk 3at lőni. az eddig meccsek után mindig nagyon boldog voltam de a mérkőzések 8/9-e eléggé álmos volt a pool. 3 védővel kéne egész meccsen játszani, akkor aztán gólzápor lenne:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.30. 12:49:51

"pedig öröm volt nézni ahogy a "szakkommentátorok" által is lesajnált zenit kb a porba tiporta a nagypofájú mu-t."

Majdnem teljesen egyetértek, de...

Nyilasi Tibitől el a kezekkel! Nem láttátok, hogy szegény hogy beleőszült a Győr-Stuttgart meg Fradi-Baktalórántháza típusú meccseken történő szakkommentátorkodásba?...

badblood 2008.08.30. 15:21:57

off(?)
Szerintem az volt a baj a szuperkupa döntőn a Man.Utd.-al, hogy úgy játszottak mintha az a meccs csak egy (felesleges) nyűg lett volna számukra (lehet valahol igazuk van?). Valahogy így:
"megnyertük a BL-t (is), mi francért szaladgál(j)unk itt feleslegesen?"

Mindentől függetlenül a Juve, meg a Madrid felkötheti a felkötni valót :))

Ronal-d'oh! 2008.08.30. 15:28:51

Valaki írta a Serie A bejegyzésbe, hogy az MU-ban 10 kilométerrel lett valaki a legtöbbet futó játékos. Ezek után szerintem nincs miről beszélni.

jasszgeri 2008.08.30. 18:07:38

most tényleg nem basztatásból, de ha már tippelőset játszunk, ne szószerint. nézzünk már utána a dolgoknak. pl. a blackburnnek olyan szarul megy mindenkor a whu-val szemben, mint a realnak a deporral. azért elvárná az ember egy bloggertől, h ezzel tisztába legyen.

Itáliainagysándor 2008.08.30. 18:29:18

Csinálj akkor egy saját blogot, ha ilyen nagymenő vagy:D

poolfanati 2008.08.30. 18:36:58

nem is olyan rossz pote:D bolton west bromot eltaláltad, és a boro győzelmét is:D ez így eddig asszem négy pont... ilyen eredményekre viszont senki nem számított: hogy a pompi két vereség után egy 3ast ver az evertonnak az nagyon szép! aztán a villan 4et vág a roversnek az szép, szép.na akkor döbbentem le amikor a hull-wigan 0-5-t olvastam:D

poolfanati 2008.08.30. 18:39:17

"Álljon fejen egész hétvégén, aki ennek a meccsnek az élő közvetítését frissítgeti szombat délután. Halmosi azé' játsszon!" hát utólag ez kurva vicces:D
ja és előző kommentben természetesen a west ham vágot négyet a roversnek...

Titi120 2008.08.30. 18:50:41

Arsenal - Newcastle meccset valaki tudja nézni neten ?
Ha igen, hol ?

Titi120 2008.08.30. 21:36:00

Kösz, bár közben már az udinei meccsre váltottam, de jó lesz ez legközelebbre is ahogy elnézem.

jasszgeri 2008.08.30. 22:55:46

én a pompeyn sem lepődtem meg. everton idén ilyen lesz, ez 2 forduló után világossá vált. viszont a portsmouth 2x égett, muszáj volt nyerniük. úgy is mentek ki. engem az lepett meg, h a wigan ennyire lealázta a hull-t.

halareaal 2008.08.30. 23:37:49

Nasri talán már idén jobb lesz, mint tavaly volt Hleb. de legrosszabb esetben jövőre. Denilson is képes lehet azt nyújtani, amit tavaly Flamini. ha nem lesz különlegesen nagy sérüléshullám, nemtom elképzelni h az Arsenal ne szóljon bele a bajnoki címért folytatott küzdelembe. és végre nem úgy mozognak a játékosok az Emiratesben, mintha nekik is idegenben lenne a meccs. tavaly meg tavalyelőtt azért nem voltak olyan jók otthon.

rizla 2008.08.31. 00:37:35

"Denilson is képes lehet azt nyújtani, amit tavaly Flamini."

miért? mert a meglehetősen gyengus newcastle ellen 70%-os labdabirtoklásnál nem csinált semmi ostobaságot?

"tavaly meg tavalyelőtt azért nem voltak olyan jók otthon."

tavaly az arsenal veretlen maradt otthon, és a hazai táblázaton második helyen végzett (14 győzelem, 5 döntetlen).

halareaal 2008.08.31. 00:48:30

hát, azért rúgott egy gólt és az összjátékból is jelentősen kivette a részét. a Newcastle meg idén annyira nem tűnik gyengusnak. és nem mellesleg az a 70% labdabirtoklás neki is köszönhető. egyébként annyira extra teljesítményt Flamini sem nyújtott, csak egyszeűen beleillett az Arsenal játékába és Fabregas meg Hleb mögött hatékonyan elvégezte a piszkos munkát is, viszont az összjátékból is kivette a részét. én ugyanerre képesnek tartom Denilsont, ráadásul ő fiatalabb is.
akkor az Arsenal tavalyi szezonját benéztem, de volt egy szériájuk amikor tök váratlan döntetlenek produkáltak az Emiratesben, lehet h 2 éve volt. mindegy, attól még lehetnek jobbak, ha idén 1. lesznek ezen a hazai táblázaton, amit én nem tartok kizártnak.

papercut 2008.08.31. 02:26:28

Nagyon egyetértek Halareallal ami Flaminit és Hlebet illeti, mivel szerintem sem csinált ez előbbi semmi különöset, de azt legalább jól, és nagyon szükség volt valakire akivel stabil lehetett a középpálya és kulcsjátékosok pl a Milán ellen Kaka őrzését minden gond nélkül rá lehetett bízni,de találhatunk a középpályára nála jobbat, talán épp Denilson lesz az. Hleb játéka pedig, bár nagyon kedveltem emberileg és mint játékost is, abszolút nem illet az Arsenal koncepciójához, mert lelassította a támadásokat és bár rengeteget futott, de sok akció pont rajta akatt meg(és egy olyan középpályástól akinek elsőrendű feladata a támadások segítés, 3 gól és 4 gólpassz elég sovány...). Szóval a jövő bíztató, ha lesz tényleg még 1 igazolás, komoly esélyeink lehetnek mert 2 kutyaütő(Hoyte, Senderos) lelépett, és jött egy nagyon hasznos kisegítőember(Silvestre). Jó lesz az idei idény, ha nem rugdalnak halálra!

undertow 2008.08.31. 12:47:35

"2 forduló után világossá vált"

ROTFL
ha véget ért a forduló, akkor a pontos szezonvégi eredményt is megírod nekünk? :D

poolfanati 2008.08.31. 12:52:22

papercut: az a helyzet hogy a PL-be engedik a durább , keményebb játékot szóval olyan nincs hogy sérülés nélkül végig lehetne játszani egy szezont! és az arsenálnál nincs két ugyanolyan képességű játékos minden posztra...
fabregassal nagyon feljavult az arsenal, ha ő nem sérült az arsenal nagyon jó!

crouchy 2008.08.31. 15:26:20

a Hull-Wiganben hogy egyetértettetek:)

crouchy 2008.08.31. 15:40:01

Angol-ligakupa- 3. forduló:
Arsenal - Sheff Utd
Brighton/Man City - Derby
Burnley - Fulham
Portsmouth - Chelsea
Blackburn - Everton
Rotherham - Southampton
Swansea - Cardiff
Ipswich - Wigan
Stoke - Reading
Leeds - Hartlepool
Watford - West Ham
Man Utd - Middlesbrough
Liverpool - Crewe
Aston Villa - QPR
Sunderland - Northampton
Newcastle - Tottenham
Na itt legalább mázlink van. Bár ki tudja. kiscsapatok ellen, kupában.. :) Én még a Swansea Cardiffot nézném meg szívesen. Ott aztán lesz adok-kapok:)

d3vnull 2008.08.31. 18:58:01

Tavaly is milyen jól muzsikáltatok a kiscsapatok ellen, mi? :)

Én erősen bízom abban, hogy ismét egy négyest gurítunk David James mögé :)

Swansea - Cardiff : a walesi rangadó. Azt én is nézném.

Woland 2008.08.31. 20:53:33

Newcastle... nem tesz boldoggá...

Crewe Alexandrára viszont lehet hogy teszek egy ötszázast : )

Szerintem egyenlő erők küzdelmét hozta a Chelsea-Tottenham meccs - ki mit gondol? Mindkét gól iszonyat mák volt. (Belletti ugye jogtalan szögletből mandinerrel, Bent meg egy nagyszerű Modrics-Lampard kombináció után talált be.)

Zokora levette Decót a pályáról - meglepő és mulatságos (bocs : )

Mindegy lényeg hogy megvan az első pont, elkezdődött a szezon!

Woland 2008.08.31. 22:15:13

pöte,

amúgy miért irtad hogy Gomes nem tűnik bombaigazolásnak? nem igazán tehetett az eddig bekapott gólokról... Robbóhoz képest pedig Jasin és Shilton egyszemélyben. a legfontosabb hogy nem mutat olyan kapus-gyerekbetegségeket mint az elődje.

a következő 24 óra hihetetlen lesz - annyi biztos hogy nagyon jó lesz ha ez a k"rva átigazolási szezon végre véget ér...
süti beállítások módosítása