Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hülye angolok! Angol hülyék! - Hétvégi jóslatok, Premier League, 1. forduló

2008.08.15. 03:48 pote

Hááát, ezek biztos nem normálisak. Az még csak-csak megemészti az ember, hogy az PL gurujai leszarják az olimpiát. Dehogy a Sziget sem érdekli őket, az már arcátlanság. Így igazi para lesz nekünk a szezonkezdés. Hajnali négyig be kell fejezni a beharangozót, hogy CsehLaci úszása előtt még egy teát és egy szenyát is tudjunk csinálni, majd az olimpia után kiérni a Transglobálra, ott csakannyira elengedni magad, hogy a hajnali pekingi közvetítésekre hazaérj, és azokból valamit fel is fogj, majd szombat koradélután találni egy olyan igaz barátot, akinek van Eurosport2-je is. Majd ezt finoman megismételni vasárnap is. Aprócska panaszkodásunk után lapozz, és meglátod, mit várunk mi az első PL-fordulótól és az üveggömbünk által kidobott 2009. májusi tabellát is láthatod.

Arsenal - WBA 3-1, szombat, 13.45
A nyitómeccsen máris óriási küzdelmet várunk. Sosem jó újonccal kezdeni, mert ők mindig valami különleges állapotban, lendületből futnak neki a küzdelmeknek. Elég csak a Derby-re Wiganre gondolni a közeljövőből (akinek esetleg elsőre nem ugrana be Crespo találata).
Igazából a birminghamiek pontszerzésén sem lepődnénk meg, mert az Ágyúsoknál még mindig található(k) lyukas poszt(ok) (a Hleb-Gilberto-Flamini trió pótlását nem találjuk az új igazolások között), de ekkora meglepetést mégsem merünk bevállalni. Egyrészt, mert a hazaiak sikeresen vették az első akadályt a BL-ben a héten. Másrészt pedig hazafias indokból, mert nehogy már Gerzson nélkül legyen az Albion mindenkire veszélyes.

Bolton - Stoke 0-1, szombat, 16.00
Szinte derby, hiszen csak 60 mérföld a távolság a két város között. És emellett rangadó is. Szerintünk a tabella alsó felében is közel lesznek egymáshoz a szezon során.
Nem árulunk el nagy titkot, hogy az abszolut újoncnak fogunk szorítani ezen a délutánon. Valami azt súgja nekünk, hogy Kitson gólja már az első játéknapon lendületet ad a negyvenegyedik PL csapatnak.

Everton - Blackburn 3-0, szombat, 16.00
Itt is csak a szomszédba kell átugrani a látogatóknak. Tavaly UEFA kupás rangadó lett volna, most nagyon simának ígérkezik. Annak ellenére is könnyedén kell hozniuk a nyitómeccsüket a liverpooli kékeknek, hogy papíron még senki sem érkezett hozzájuk és páran távoztak is (Johnsont biztosan sajnálják, Gravesennél talán még pezsgők is pukkantak). Ez főleg a látogatók gyengülése miatt várható el, hiszen tippelhettünk volna 1-0-át is, de ugye Ince Robinsonra cserélte Friedelt, ami alapból két kapott gólt jelent minden amatőr angolfoci szakértőnél. És 2008-ban Robbie Fowler igazolása is csak Robinson árnyékában értékelhető (bocs Habi).
Yakubu most is bekezd...

Hull City - Fulham 1-2, szombat, 16.00
A másik tökújonc is bemutatkozik az első napon, ráadásul kapásból magyar rangadón. Talán ezt a mérkőzést várjuk a legjobban, hiszen egy évet böjtöltünk, és másnaposan elégedetten fogunk bedőlni a fotelunkba a kezdősípszó előtt. Nehéz tippelni az erőviszonyokra, mert a Hull nagyon jól erősített, a Fulham meg a fél keretét kicserélte. A meccset talán a nagyobb rutin fogja eldönteni, ha használhatunk ilyen elcsépelt közhelyet már a szezon elején.

Middlesbrough - Tottenham 0-1, szombat, 16.00
A hazaiak gyengültek, a vendégek meg talántalán ugyanolyan hektikusak erősek maradtak. Ha megtartják Berbatovot (egyre kisebb az esély), akkor talán még vérmesebb reményei is lehetnek a Sarkantyúsoknak, de ehhez illene egy kicsit jobban elcsípni a rajtot. A Boronál meg stabil középcsapatot szeretnének látni a legendásan nemfanatikus szurkolók. Ehhez mindenképpen több gólt kellene találniuk a szezon során. Érzéseink szerint, ez még az első fordulóban nem fog sikerülni.
Bentley egyik beadása dönteni fog.

West Ham - Wigan 1-1, szombat, 16.00
Mivel Kiszel Tünde és a Bolton - Stoke is egy picivel jobban izgat fel minket, így nagyon ezzel nem is untatnánk Titeket. Solano távozása miatt, inkább az Athleticnek szurkolunk.

Sunderland - Liverpool 1-1, szombat 18.30
Akár az első nagyobb meglepetés is lehet, hiszen a Poolnak nem sikerült tökéletesre a BL-bemutatkozás és frissek sem lesznek. Pedig most nagyon fontos lenne az eredményes rajt, hiszen - érzésünk szerint -, a MU, az Arsenal és a Chelsea is bennragadhat a szezon elején a kései igazolások/sérültek/új játékrendszer miatt, míg ők viszonylag gyorsan és látszólag jól igazoltak.
Keane, gyökerei miatt sem fog asszisztálni egy liverpooli repülőrajthoz. Nekik is jól sikerült a felkészülés, a tottenhami különítmény érkezése - Diouffal kiegészülve - elég ütős keretet sejtet, amivel mi a tabella első felébe várjuk az északiakat.
A forduló meccse lesz, kiállításokkal.

Chelsea - Portsmouth 2-0, vasárnap, 14.30
Mi is kitüntetett figyelemmel várjuk Scolari bemutatkozását. Kellemes ellenféllel kezdenek, mert a Pompey, még Mr. Sáska érkeztével is, egy jóllakott óvodásra emlékezet minket a kupadöntőbe jutásuk óta. Nem ígérkezik az év meccsének, de érdekességeket tartogathat a Stamford Bridge gyepe. Biztos mókás lesz Crouch hóna alatt Defoe és nagyon várjuk Deco első hisztijét egy igazi belépő után.

Aston Villa - Manchester City 2-0, vasárnap, 16.00
Barry még mindig a Villa Parkban van (játszott, gólt is lőtt az UEFA kupában!), és jónevű spílereket is igazoltak (Friedel, Shorey, Luke Young), míg a vendégeknél még mindig káosz van. Megfejelve azzal, hogy otthon kaptak ki dán ellenfelüktől az UEFA kupában. Egyetlen örömteli hír, hogy végre Bozsinov is újra játszott. Üveggömbünk nagyobb különbséget mutatott, de a szívünk miatt módosítottuk a tippünket.

Manchester United - Newcastle United 1-0
, vasárnap, 17.00
A forduló rangadója, és meglepetése is lehet. De nem lesz! Mert még mindig nem érezzük az erőt KK fiaiban, és a tavalyi buciraverésnek még meglesz a nyoma a vendégek játékában (ugyanolyan impotens lesz). Rooney és CR hiánya érezhető lesz, de a MU attól MU, hogy ezeket a meccseket is hozza. A mérkőzést eldöntő találatot a középpályáról várjuk, amit akár már Berbatov is élőben tekinthet meg.

A játék kedvéért, így a szezon kezdetén, de még az átigazolási  piac bezárása előtt két héttel, tippelünk a fontosabb pozíciókra, amit majd jól számonkérhettek rajtunk.

Az élmezőny:
1. MU
2. Pool
3. Chelsea
4. Arsenal

UEFA-s helyek:
Spurs
Everton
Villa

Kiesők:
Bolton
Stoke
Wigan (Blackburn)

Kellemes szezont minden kedves olvasónknak. Akik kis csapatnak szurkolnak, azokak nyugodt tavaszt, nagy skalpokat. Akik meg nagy csapatnak, azoknak minél több trófeát. A Pool rajongóknak pedig kitartást.

A MU szurkerektől pedig továbbra is elnézést, mert a beígért Old Traffordos poszt(ok!) még mindig nem készültek el. Amennyiben szeptemberig sem készül el, akkor egyenként meghívom őket sörözni.

 

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr45616608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sporttárs 2008.08.15. 06:01:50

Ezért jó Pekingben lenni, először vagyok első. Ha meg nem előznek:)

A fordulótól azt várom, hogy az MU-ban valaki mesterhármast lő, és Ferguson "Minek nekünk Ronaldo?!" felkiáltással eldaja a portugált a Realnak. Az Arsenal szenved, mer nem vette elég komolyan a Haladást, a Hull pedig nem tud győzelemmel bemutatkozni, mert Halmosi mesterhármasára Gera néggyel felel.

kroos 2008.08.15. 08:10:43

Az arsenal ,,sikeresen vették az első akadályt a BL-ben"
én láttam a twente elleni meccset az eredmény valoban siker de a játék alapján:PPP
+ez a Ramsey fiu tényleg nagyon jónak tünik.

Ronal-d'oh! 2008.08.15. 08:18:46

Ha csak feleannyira lesz töketlen valaki, mint Fletcher volt a Pompey ellen, akkor tuti nyerünk!

Apropó, a 18 éven aluli MU drukkerek akkor mit kapnak?:D

rizla 2008.08.15. 08:22:40

nehéz bajnokot tippelni idén. az MU-t merész, két sikeres szezon után törvényszerű, hogy visszaesnek kicsit (ronaldo is jóval gyengébb lehet csak mint tavaly, eleve ősz közepéig edzésbe sem áll), az arsenal kerete gyengébb mint tavaly (és már akkor sem sikerült), a chelsea-t pedig továbbra is szürkének érzem, scolari és deco elég lutri (ráadásul a kulcsemberek már mind 30 körül vannak).
a liverpool szerintem idén megnyerhetné, senki sem tűnik, vagy senki sem várható NAGYON jónak. dehát ők örök lúzerek, pedig most már beniteznek muszáj lenne egy bajnokságért végig harcban lévő csapatot felmutatnia, mondjuk mindegy, bejut a BL elődöntőbe, és biztos maradhat. pedig a keret nagyon erős, csak nem kéne szánalmasan leadni a pontokat.
remélem a hull city - fulhamet láthatjuk a tv-ben (a magyar nyelvterületre való tekintettel)

kroos 2008.08.15. 08:27:17

,,a liverpool szerintem idén megnyerhetné":DDDDD

kroos 2008.08.15. 08:33:52

A hull megszerezte még M.King-et,+ a. gardner-t.

United82 2008.08.15. 08:36:12

"az MU-t merész, két sikeres szezon után törvényszerű, hogy visszaesnek kicsit "
az okok arra h nem esnek vissza: Fergie,Giggsy,Scholesy,Gary bennük mindig és mindenkor megvan a sikeréhség és ez ragad a fiatalokra és Ronaldoval v nélküle a csapat megvédi a bajnoki címét...
az arse gyengébb lesz mint tavaly, a chelsea lutri de nekem "soknak" tűnik a Ballack,Lampard,Deco kpálya..mindannyian osztogató emberek..túl sok..kihagyni meg nem lehet senkit....
a pool egyben maradt, sőt erősödött ezért most nem novemberben,decemberben hanem márciusban fognak kiszállni:D
egy szó mint száz ha hozza a tavalyi teljesítmény 95%-át a MU akkor ismétel megint.
Ronaldo természetesen nem fog 42őt rúgni, viszont lesz egy Tevez aki mégjobb lesz és lesz Rooney aki idén jobb lesz és ez kompenzálni fogja Ronaldot, különben is jobb lenne ha jobban elosztanák a gólokat, nem beszélve arról ha tényleg jönne Berbatov akkor elég ha mindenki rúg egy 20ast a Ronaldo,Rooney,Tevez,Berba 4esből....
tippem:
1.United 2.Chelsea v Pool 4.Arse
aztán majd meglátjuk mi lesz....

rizla 2008.08.15. 09:05:18

rooney82:

"az okok arra h nem esnek vissza: Fergie,Giggsy,Scholesy,Gary bennük mindig és mindenkor megvan a sikeréhség"

giggs már tavaly sem volt túl jó (az MU szurkolók egybehangzó véleménye szerint), scholes is csak a második félévben. azért MINDIG ők sem lehetnek jók, és szerintem már ők is unják a saját pofájukat. öregszenek, tudom hogy szar, de fogadd el.
gary meg sosem volt nagy játékos, most meg állítólag borzalmas formában van, ami érthető, 1 évig sérült volt. egyébként kizárt dolog, hogy két év, két bajnoki, és egy BL cím után egy csapat ugyanolyan éhes maradjon. persze még mindig az MU kerete a legerősebb, és az ő paduk a leghosszabb, de zsinórban háromszor? azért ahhoz NAGYON durván jónak kell lenni. és CR problémái elég sok gól minuszt jelentenek. rooneyn sok múlik, arra még ne vegyél mérget, hogy jobb lesz.

kroos: én is csak félve mertem leírni, tényleg durva képzelgés. mindenesetre már tavaly is mondták sokan, aztán persze már télen csengettek a poolnak

rizla 2008.08.15. 09:05:53

ja, wes brownnak sem lesz még egyszer ilyen jó szezonja.

kroos 2008.08.15. 09:13:35

Igen de kellett hozzá nevil sérülése (hogy egyálltalán játszon)+ a fontosabb meccseken Hargreaves volt a jobb bekk.

United82 2008.08.15. 09:50:10

rizla:

nem a formájukról van szó, hanem arról hogy 10arannyal a háta mögött az edzéseken és mindenhol ugyanolyan elánnal elszántsággal küzd mintha 18éves siheder lenne, persze a pályán már nem úgy megy mert a gyorsaság megkopott de a sikeréhség és a játék szeretete és érte érzett alázata viszi előre akárcsak Scholesyt és Garyt és ezek a tulajdonságok átragadnak a fiatalokra , nem is kell a pályán csúcsot nyujtaniuk azt majd a fiatalok elintézik , nekik elég ha a morális dolgokat át tudják adni nekik , és ez a kulcs.
1999,2000,2001ben sikerült a tripla, az is egy nagyon jó kis csapat volt, ez is az , majd meglátjuk.
Egy tuti akkor már elégedett leszek ha a PL-t v BL-t megnyerjük, mind a kettőt nem fogjuk megint, mert egymás után 2x nincs annyi szerencse (ezt a BL-re mondom mert ott a szerencse dönt nem a tudás)
a lényeg a lényeg én bízom a csapatban és főleg Fergieben ő 20év után ki tudja mennyi siker után is ég és megy előre , és ezt mindig át tudja adni a csapatnak, legalábbis eddig ha ez nem változik nem féltem a csapatot.

quaso0926 2008.08.15. 10:10:14

rizla: "remélem a hull city - fulhamet láthatjuk a tv-ben (a magyar nyelvterületre való tekintettel)"

Jelentem, a T-Home műsorujságban le van írva feketén-fehéren, akarom mondani magenta-fehéren, hogy az Eurosport2-n szombat 16 órától Hull City-Fulham.

Jeeeeeeeeee! Mindegy, ki nyer, csak Gera és Halmosi is jól játsszon! Bár, ha Zoli a WestBromos posztján játszik, akkor még egymás agyába is liheghetnek...

poolfanati 2008.08.15. 11:18:24

hosszú idő óta ez az első poszt ami miatt nem vagyok dühös(mer nem szidják és írják le a pool:D).
a pool tényleg megnyerheti csak ahogy rizla mondta örök vesztesek. ha a pote által jósolt 2. hely megvan és egy kupa bárhonnan(csak ne a carling:D) akkor én már örülök. keane miatt meg nagyon izgulok eddig nem sokat mutatott a pre-seasonba, és rá azért lenne szükség mert ha csak torres és gerrard húzza a csapatot, akkor megint sok "megnyerhettük volna" döntetlenünk lesz.

tudom hogy még az első fordulón se vagyunk túl, de: Liverpool v Manchester United, Saturday 13th September az Anfielden. nincs a munak cé és ha ott nyerünk akkor az önbizalom és lendület kitart tavaszig:)

davidmoyes 2008.08.15. 11:55:52

Nem osztom a derűlátásotokat srácok.
Egy szar, kiszenvedett 1-0-ás sikernek is tudnék örülni..
Lehet valahol nézni a neten, nem tudjátok?
(Így magyartalanul)
Apropó, szerintetek miért nem vonzó a Premier League 5. helyezettje a nemzetközi játékospiacon?

kroos 2008.08.15. 12:23:10

dehogynem az pl megszereztétek .ööö pienar-t.

davidmoyes 2008.08.15. 12:29:47

jobban örültem volna ööö Mehmet Topalnak, esetleg öööMilitonak... :)

kroos 2008.08.15. 12:44:55

nem kellett volna elzavarni Mcfadden-t...

davidmoyes 2008.08.15. 12:49:23

És A.J. sem kellett volna elengedni..
De mérhetetlen nagy arccal közöltük, hogy 6 játékost szeretnénk igazolni és hogy 40 millió fontot tudunk költeni, aztán valahogy senki sem akart hozzánk jönni.

kroos 2008.08.15. 12:51:18

nyugi-nyugi van még 2 héte moyes...

Vaader 2008.08.15. 13:43:49

davidmoyes
myp2p.eu/ Itt értelemszerűen Live Sports és ott Football. Minden meccshez van több adó is, és ezekhez többféle stream. Érdemes a TVU és Sopcast programokat telepíteni.

mann 2008.08.15. 14:16:22

Úgy tom Rooney lesz a Newcastle ellen.

poolfanati 2008.08.15. 14:30:40

A pompey am úgy szerintem egyáltalán nem kellemes ellenfél! olyan nehéz nekik gólt rúgni nagyobb csapatok ellen folyton xelnek és csak védekeznek.
eddig egyáltalán nem szerettem őket, de most hogy ott van crouch lágyult a szívem:):)

Bendeguzi (törölt) 2008.08.15. 14:49:18

jujj de varom.
mu lealazza szerintem a newcastle-t aztan lesz egy komolyabb hullamvolgy ugy oktober vegeig. onnantol viszont majus vegeig minden egyes meccsuket megnyerik ami eleg kell legyen a bajnoksaghoz, a kupak (fa-, liga-, bl) ertelemszeruen itt lesznek. rooney felgyogyul es 20 folott termel ebben a szezonban tevez lo 15 es 20 kozott, ronaldo meg a fa..om tudja hanyat vallal remelem vhol 20 es 50 kozott. nani es anderson alapemberre novi ki magat, a vedelem meg megalljt parancsol mindenkinek. az ellenek:
-chelsea: remeljuk nem lesznek annyira jok mint amennyire latszanak.
-pool: remelem ok meg gyengebbek lesznek mint aminek latszanak. a liege ellen vmi kurta nagy szerencsejuk volt hogy nem 3-0-al mentek haza mert a belgak siman megerdemeltek volna. igy meg csak megcibaltak az liver birdszarnyataki felebred es majd az anfielden valami irtozatosat sujt rajuk.
-arsenal: naluk ugyanaz az erzesem mint ami tavaly is volt, hogy sehol nem lesznek. erre iden meg is van az eselyuk, de ki tudja melyik francia gyarmaton talal vmi kunyholakot az arzen aztan megint majd ott riogatjak az ovisok a nagyokat :)
remelem jooo kis bajnoksag lesz mindenkinek sportszeru szurkolast, ne feledjetek hogy a mu a legjobb.
pote: ha nem lesz kesz a poszt az igert datumig, kuldom a cimem emailben hogy postazhasd a sorom (a mihez tartas vegett:D

poolfanati 2008.08.15. 14:57:06

"Thank you Rangers for your efforts in destroying Manchester" :-)

poolfanati 2008.08.15. 14:59:35

azt amúgy hallotátok hogy gosztonyi próbajátékon volt a blackburnél? remélem néhány nap múlva bejelentik a leigazolását.

mann 2008.08.15. 15:13:58

"Thank you Rangers for your efforts in destroying Manchester"

hmmm.

Egy Pool fan bemegy egy üzletbe és keresi a Liverpool - The Glory Years című filmet. Az eladó mondja neki 100 font az ára. A drukker nem érti.
-Miért ilyen drága?
-Igazából a film csak egy tízes, de 90 font a Betamax lejátszó hozzá. ;)

davidmoyes 2008.08.15. 15:39:01

Lord vaader!
Köszönetem.
Ha bármit tehetek a lázadók ellen.. :)

crouchy 2008.08.15. 15:43:11

a kiesőkkel nagyon nem értek egyet. szerintem Hull, WBA, Bolton, vagy talán a szerintem meggyengült boro eshet ki. Vagy csak azért írtátok azokat, mert nem lehet leírni hogy "magyar csapat" kizúg?:) és szerintem is felháborító ilyenkor elkezdeni a pl-t. egy kva napra megyek ki szigetre, naná hogy akkor kezdődik.

papercut 2008.08.15. 15:48:32

Imici: Help itt mindenki 4-et akar belőlünk csinálni. Higgyétek el 3 a min de lesz az több is! A látszat ellenére csak papíron gyengültünk, mert Walcott lényegesen játéka lényegesen jobban illeszkedik a csapatba mint Hlebé tette(arról nem szólva hogy mennyivel gólerősebb) Flaminit meg tudjuk majd pótolni Diabyval meg Denilsonnal ,meg az egyenlőre ismeretlen VKP sal. Szóval reszkess MU jönnek az ágyusok!

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.08.15. 18:43:12

Diaby meg Denilson, persze. Eggyik sem tud védekezni, ráadásul a francia kiesett 6 hétre.

halareaal 2008.08.15. 20:26:39

ha a középpálya nem is, az Arsenal támadójátéka biztosan erősebb lesz, mint tavaly. Ramsey és Wilshere nagyon tehetségesek, Walcott és Vela viszont meghatározó emberek is lehetnek már akár. Adebayor meg az előkészületi mecsek után nem úgy néz ki, mint aki sokkal rosszabb lesz mint tavaly. egyébként pedig nem sűrűn emlékszem h Flamini, Fabregas, Rosicky, Hleb összetételű középpályával játszott volna tavakly az Arsenal. ezzel csak azt akarom mondani, hogy Hleb pótlása gyakorlatilag már azzal meg lehet oldva, ha felépül Rosicky. Denilson meg jól védekezik, csak furcsán áll neki, h vkp létére jól tud támadni és irányítani is emellett. sztem a védelemre férne rá az erősítés, mert a kezdő Sagna, Touré, Gallas, Clichy 4es kurvaerős, de itt nincsenek hasonló cserék. ahogy elgondolom, a Poolnál nem gyengébb a keretük, de mondjuk egy Ronaldo nélküli MUval is már felvennék a versenyt.
sztem az Arsenal, ha mondjuk kihullik a BLben már a 16 között, akár bajnokesélyes is lehet.

rizla 2008.08.15. 21:49:45

"Walcott lényegesen játéka lényegesen jobban illeszkedik a csapatba mint Hlebé tette(arról nem szólva hogy mennyivel gólerősebb)"

"Flaminit meg tudjuk majd pótolni Diabyval meg Denilsonnal ,meg az egyenlőre ismeretlen VKP sal"

"Denilson meg jól védekezik, csak furcsán áll neki, h vkp létére jól tud támadni és irányítani is emellett."

aha. papíron mind igaz..

Bendeguzi (törölt) 2008.08.15. 22:08:36

vitatkoztok itt az arsenalrol. ennyi erovel beszelgethetnenk a wiganrol is ;)

halareaal 2008.08.15. 23:26:20

tavaly ugyanez volt, aztán az Arsenal mutatta fél évig messze a legszebb játékot az angol csapatok közül. egyébként ha az Arsenal esélye 2%, a Pool olyan 0,5% körül mozog.

halareaal 2008.08.15. 23:28:47

"aha. papíron mind igaz.. "

pont ez a lényeg. amíg nem kezdődött el a szezon, nem látjuk milyen formában vannak a játékosok, ill. csapatok, a MU és a Chelsea kerete is max papíron jobb az Arsenalénál, mint ahogy az esélyeik is.

rizla 2008.08.15. 23:41:13

1. és? nyertek végül vagy sem? ráadásul az MU és a chelsea úgy gyorsulta le őket, hogy közben még a BL-döntőbe is bejutottak
2. nem, nem ugyanez volt. akkor a fénykorukat az arsenalban már letöltő játékosokat adtak el. persze, papíron henry elvesztése nagyobb vérveszteség, mint flaminié, vagy hlebé, de valójában henry alig játszott az azt megelőző szezonban, ráadásul már majdnem 30 volt. junberg meg no comment, egyértelműen mennie kellett. át kellett adniuk a helyüket a feltörő új csapatnak, ez természetes.
most viszont olyan játékosoktól szabadult meg wenger, akikre még kiváló szezonok várhattak volna, és akik épp most értek be. flamini egyértelműen ilyen, de hleb sem öreg még, igazából most van a csúcson, és eleve csak az utolsó 1-2 szezonjában lett alapember.
szóval nem értem az arsenalt, lassan olyanok, mint egy nevelőegyesület, vagy fiókcsapat. beérnek a játékosok, és már lépnek is le? így soha a büdös életben nem lesz trófea, mert nincs összeszokott gerince a csapatnak

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.08.15. 23:41:30

nah, szewasztok, Betyárok!:)

papercut, jaja, betettek minket a negyedik helyre, meg olvashatjuk, hogy szkolsz, giggs sokadik virágzását éri, már talán a sokadikabbat, mint avargyuri szögedön tette (most itt(hon) vagyok, azért ezt hozom példának:D) meg ronaldo, nem az igazi, hanem a c...:)

tavaly azt mondtam, hogy egy jó rajttal bmi lehet az "enri nélkül senkik lesztek" feltevésekre. most hlebet és flamoneyt sajnáljuk. igazából két zsoldos elhagyta a csapatot. ennek örülök. ade is mehetett volna.

a felkészülési meccseken nem muzsikáltunk, de a realt azért hazavágtuk otthon, csak szólok:)

egyszer élőben már láttam a wba-t, az egész highbury narancsban úszott...dennis beállt, 5mp múlva gólt lőttek geráék...1-1...aztán megrázta magát dennis, s eldöntötte a meccset..."WE LOVE DENNIS BERGKAMP" :D

mu: soha ne írd le őket, mert ha kell, leigazolják a svédet
cselszkij: soha ne írd le azt a csapatot, ahol droidok ülnek qrwa nagy gázsiért, miközben focizhatnának is.
pool: hmmm...melyik is az a hajó, amelyik nem kötött ki még liverpoolban?:D
tottenham (1.t=r): meglátjuk, vegyes érzelmek, az uefaban is menetelni akarnak...minél hamarabb pukkanjanak ki, oszt kész:)
(a többiek sehol nem lesznek, marad a 4 nagy csapat vagy 5 lesz.)

és rólunk néhány szó: nehéz lesz minket megverni, ezt garantálom, s ha ismét valahogy elkapnánk a rajtot, akkor az első 4 hely simán meglesz...a sorsolást megnéztem, s erre minden esélyünk megvan.
sztem csillogni fog a végén valami. valaki egy fogadás? legyen 2 sör a tét:) nah???:D

mars aludni, reggel Peking, ebéd, majd jöhet, aminek jönnie kell:)

Üdv, ymy - kellemes bajnokságot Mindenkinek és jó Szurkolást!

rizla 2008.08.15. 23:41:59

ez a 2008.08.15. 23:26:20-asra ment
(közben megint beékelt valaki egy hozzászólást)

rizla 2008.08.15. 23:45:36

"pont ez a lényeg. amíg nem kezdődött el a szezon, nem látjuk milyen formában vannak a játékosok, ill. csapatok, a MU és a Chelsea kerete is max papíron jobb az Arsenalénál, mint ahogy az esélyeik is."

de tippelhetünk a történelem alapján. arra pl fogadni is hajlandó vagyok, hogy CR keresni fogja a formáját egy darabig.
az MU és a chelsea kerete nem papíron jobb az arsenalénál, hanem évek óta bizonyítottan jobb. ha képességekben nem is, de például kapásból nagyobb, hosszabb (ez az arsenalnál alapvető probléma volt tavaly is, az első sor kiváló, a második a nyomába sem ér), és tapasztaltabb. és ez a végére ki is jött. az arsenal nem bírta kezelni a krízishelyzetet, és nem tudott kilábalni a menetrendszerű hullámvölgyből, az MU igen. az mindegy, hogy azért, mert nekik több játékosuk van (eleve inkább az számít, hogy a kiegészítő játékosok és az alapemberek színvonala közti egyensúly sokkal jobb), a lényeg, hogy ez van.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.08.15. 23:49:11

rizla

jaja, lassan esetleg a XXI. század ajaxa leszünk a játékoseladásokat/neveléseket tekintve, de amíg wenger nálunk van, addig nem kell temetni a csapatot, mindig van valami/valaki, ami átlendíti a csapatot a holtponton. mikor mondtad volna, hogy egy adebayor a pl-ben suhint 20 fölött? soha. hlebet láttad az első évben, mindenki leírta. flamoney, detto. van valami, ami miatt mindig ott lebeg egy trófea elhódításának lehetősége.

de természetesen előfordulhat, hogy idén sem nyerünk semmit. de ne temesd wenger-t soha. ezt az évek alatt megtanultuk.

Üdv, ymy - meglátjuk:)

rizla 2008.08.16. 00:49:59

nem temetem, de azért az nem véletlen, hogy az arsenal rendszeresen tűzközelben van, és mégsem nyer soha, ennek megvannak az okai. az arsenal nem úgy működik, mint egy normális focicsapat, már nyomaiban sem. wenger egy igazi underground harcos, bennem az is felmerült, hogy pedofil, mert egyszerűen semmi értelme nincs eladni ilyen játékosokat. flamini garantáltan folytatta volna a jó teljesítményt, akárcsak hleb. +1-2 ember a padra, és kész a bajnokaspiráns csapat. ehelyett kezdheti majdnem előről.

"addig nem kell temetni a csapatot, mindig van valami/valaki, ami átlendíti a csapatot a holtponton."

igen? micsoda? nézd meg milyen volt a csapat, amikor veretlenül bajnokságot nyert, milyen játékosokból állt. és nem a nevekre gondolok, hanem az életkorra, az összeszokottságra. van egy ideális összetételű csapat, amelyik esélyes a címekre, ettől el lehet térni, de statisztikailag jóval kevesebb trófeát garantál. az arsenalnál gyakorlatilag nullát.

"mikor mondtad volna, hogy egy adebayor a pl-ben suhint 20 fölött? soha. hlebet láttad az első évben, mindenki leírta. flamoney, detto."

hát ezaz! és most, hogy ezek a játékosok beérnek, már mehetnek is? ennek mi értelme? ha az arsenal megtartotta volna a két kulcsszereplő középpályását, és MELLÉJÜK jött volna még nasri, azt mondanám, fényes jövő előtt állnak. de hiába lép előre wenger minden évben egyet, ha minden másodikban visszalép kettőt.
adebayor is majdnem elment, de érezte wenger is, hogy ez már gáz lenne, szóval az ő fizetését már hajlandó volt felturbózni. érdekes.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.08.16. 01:24:42

igyal meg egz korso sort az egeszsegemre:)

Asidotus 2008.08.16. 10:14:40

Valahogy Rizlával értek egyet én is. Az Arsenal idén sem fog nyerni semmit, még az is lehet, hogy nem fér be a 4-be.

Ronal-d'oh! 2008.08.16. 11:01:52

Ki tudja, Ramos mester csinált már szép dolgokat kisebb csapatokkal, és nem látok semmi akadályt, amiatt idén ne sikerülhetne letaszítani valakit a 4. helyről. Ja igen, egy csatár (vagy kettő) nem ártana.

MU: én, mint MU szurkoló, elég fényesnek találom a helyzetet, hiszen Giggs és Scholes bármikor tud még villanni, és a csapat valószínűleg sokat fejlődött. Anderson és Nani ugyebár abban a korban vannak, amikor igazi profifvá válnak, Tevez nem egy Copa America után esik be holt fáradtan, Rooney egyszer csak hozza azt, ami benne van (25-30 gól, 10-15 assist, csak a PL-ben).

Liverpool: idén ők lesznek a nagy riválisok. Németh Krisztiánnal a határ a kék ég. :D

Chelsea: Old Boys :D

Woland 2008.08.16. 12:27:39

YID ARMEH!!!!!!

kiegyeznék egy nyögvenyelős 1-0-val a Riverside-ban. ki tudja Berba lelkiállapota mennyire nyomja rá a bélyegét a saját és csapattársai játékára. bár ebből a szempontból nagyon jó a sok új játékos - ők biztosan nincsenek annyira elfoglalva a bolgárral mint a régi csapattársak közül lettek volna sokan.

Benttől gólt várok, ha pedig egynél többet lövünk akkor Bentley-től is.

Gyerünk Spurs!!!!
YID ARMEH!!!!!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.08.16. 12:31:38

ha valaki ezzel egyetért, tegye fel a kezét...

"de azért az nem véletlen, hogy az arsenal rendszeresen tűzközelben van, és mégsem nyer soha"
azért ezt a soha nem nyerünk semmit, kicsit túlzásnak tartom:)))

"wenger...pedofil, mert egyszerűen semmi értelme nincs eladni ilyen játékosokat."
nézd meg azokat, akik elmentek mit nyertek...henry egy bronzot. pires...viera olasz bajnoki aranyat...ljungberg...soroljam?

"de hiába lép előre wenger minden évben egyet, ha minden másodikban visszalép kettőt"
azért egy új stadionépítésbe is belevágtak az edzősége alatt...azért ez egy icipici előrelépés...

még egy óra...:)

rizla 2008.08.16. 12:36:22

nünü: de, a 4be be fognak érni, bár a liverpoolt szerintem idén nem gyorsulják le.

imici77: előbb olvasd végig amit ebbe a topicba írtam, utána szakérts henryról meg junbergről. nem róluk beszéltem, hanem hlebről és flaminiről.
a stadionépítésnek meg szerinted mi a franc köze van a csapat játékához? az emirates talán belövi a helyzeteket, meg labdát szerez?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.08.16. 12:38:36

rizla, nem vitatkozom inkább. kellemes meccsnézést!

mann 2008.08.16. 14:22:45

Sokba fájt a stadion és még évekig fizetni kell. Wenger ezzel magyarázta, hogy miért nem sikerül megtartani (nagyobb fizuval) a játékosokat és drága igazolásokkal erősíteni a keretet.

Bendeguzi (törölt) 2008.08.16. 18:07:43

hat a totthanem belekezdett, a hull meg hozta a kotelezot otthon egy verheto csapatot megvert elso pl meccsen. mondjuk szerintem nekik kb nem is lesz sokkal tobb sikerelmenyuk. ince megmutatta hogy az oreg keze alol kikerulok tenyleg kurta ugyesek, bar itt az is erdekes, hogyaz evertonnal akkor most mi is lesz ebben a szezonban (ugye regebben volt az egy jo ev egy rossz ev sorozatuk, de most volt ket jo evuk tehat erdekes hogy veluk mi van, mert ezt nekik hozniuk kellett volna). a pool majd ma kap egy szep macskakarmolast sunderlandben (csak hogy a masik sir tanitvany is bizonyithasson) holnap pedig a mu iszonyatos tempot diktalva, konyoruletet nem ismerve bedaralja a newcastle-t. ;)
GLORY MAN UNITED

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.16. 18:09:31

imadok tippelni,
mert mindig bejonnek :)

Bendeguzi (törölt) 2008.08.16. 18:09:33

amugy Rooney elott mar lebegtetik a veres hust hogy megfelelo harci allapotba keruljon :))

Bendeguzi (törölt) 2008.08.16. 18:10:36

jaaa tenyleg tok jo a tippek;) inkabb sorozni kene :))

Bendeguzi (törölt) 2008.08.16. 18:12:12

amugy ha a sunderland nem veri meg brutalisan a puult akkor a mu kell legyen az elso. ok ugye 5 alatt nem adjak a newcastle ellen

Woland 2008.08.16. 18:51:17

már meg sem lepődtem. ráadásul jobb is volt a Boro, az első félidőben is lőttek egy szabályosnak tűnő gólt. no, mindegy, ha a következő meccs meglesz akkor semmi baj, Borótól kikapni idegenben nem tragédia.

a Berbatov-sztorinak meg legyen már végre vége, ManU is a faszomat szenved 3 millió fonton, ha annyira akarják akkor nem mindegy hogy 25 vagy 28 milla? vagy akkor hagyják a francba, nekünk minden pénzt megér.

Amúgy pedig hajrá HULL!!!!! : ) Rajtuk kivül szar egy forduló volt. Talán még ha a Tottenham B megveri a Liverpoolt ma este fogok tudni aludni : )

poolfanati 2008.08.16. 20:28:28

sunderland- liverpool 0-1
végig támadtuk de a sunderland bekkelt mint az állat és végül ki már mint az ISTEN torres haza küldte a buzi ex must:D

badblood 2008.08.16. 20:52:28

Fogalmazzunk úgy, hogy a pool idény eleji formában volt. :))
Viszont a lényegen nem változtat...

rizla 2008.08.16. 21:48:05

átaludtam a hull-fulham meccset, halmos és gera hogy játszott? mindenesetre ciki, hogy zoliék kikaptak.

az MU tuti nem veri agyon a newcastle-t, mert annyian beírtátok, hogy mostmár csakazértsem lesz 5-0

rizla 2008.08.17. 06:11:07

"Halmosi a Portsmouthból az élvonalbeli újonchoz, a Hull Cityhez szerződött"

mondjuk halmosi biztos jó volt, hiszen FA-kupa győztes az index szerint

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.08.17. 07:52:58

Játszanak még angolok a Pl-ben? Nem nagyon vagyok képben... :-)

poolfanati 2008.08.17. 14:44:42

angolok???
hát hogyne, tudod ez az angol bajnokság ahol sok angol játszik...:):)

poolfanati 2008.08.17. 14:45:23

habár az jó lenne ha ellepnék a magyarok

Asidotus 2008.08.17. 20:45:38

Na, Manchester United - Newcastle United 1:1 lett, csak azért hogy ne legyen igazuk a sok kommentelőnek.

Morike 2008.08.17. 23:14:01

Még játszanak, épp ma délután tömték ki a Citeht.

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2008.08.17. 23:39:38

Pontot fogtunk manchesterben! Hurrá!

r_magpie 2008.08.18. 14:46:05

Bendeguzit csókoltatom

crouchy 2008.08.19. 11:32:24

kicsit off: Valaki egyszer belinkelt egy oldalt, ahol volt egy Nagy Britannia térkép, és ott klikkelgetve meg lehetet nézni az összes helyi bajnokságot, (asszem:)). Ha valakinek van valami ötlete az pls linkeljen:)

ZenZo 2008.08.19. 12:31:00

Na, a hétvége hosszú volt, de asszem én vagyok itt a legboldogabb :) Woland mi a sz*rt csináltatok? (a meccset sajna nem láttam).
Egyébként aki látta Scolari bemutatkozását, várom a véleményeket. Első meccsnek azért nem volt rossz szerintem. Szegény Pompey. Mint egy edzőmeccs. Kicsit olyan érzésem van, mint anno JM érkezésekor (nála volt ennyire szembetűnő a változás már az első alkalommal): teljesen más felfogásban játszottunk, sokat gurigáztunk, s relatíve jól ment az egyérintős játék. Pár zavaró momentum, ami volt a meccsen, hogy a második félidőre amolyan minden mind1 alapon mentünk ki, s megint kimaradt egy rakás helyzet. 3-0 után persze érthető, hogy senkit nem zavart (Scolarin kívül) a kimaradt sok helyzet, és picit sok volt az eladott labda, de nem panaszkodom, mert tetszett, amit láttam. Merek bízni abban , hogy ez csak jobb lesz innen, s akkor reális esélyünk van a PL-re. (számomra ez fontosabb, mint a BL). A négy trófea, amit emlegetnek nálunk az picit erős, négy fronton szerintem nagyon nagy mák kell, hogy kijöjjön a lépés, tehát majdhogynem kizártnak tartom. Jövő héten meglátjuk, a Wigan ellen lehet folytatni.

badblood 2008.08.19. 12:53:28

ZenZo

Az első félidőben elég agresszíven letámadtak a hazaiak, ennek meg is lett az eredménye, a három gól, ugye... :)) Ja, azért kellett, néhány Cech-bravúr, hogy a kékek hálója ne rezdüljön...
A második játékrészre már kicsit szétszórtak, kapkodósak lettek a srácok, bár a pompey még így sem veszélyeztette komolyan a Chelsea kapuját - nna jó, egyszer Terry stukkolta ki a bőrt a saját gólvonaláról... Deco, a negyedik gól szerzője, szerintem úgy volt, "hogy lesz ami lesz, utolsó percek, elsütöm 25-ről" :)) -bár James is kellett hozzá, hogy a rövid felsőbe "találjon" a labda, de mindegy :))

Szerintem kezdésnek jó volt ez a meccs, csak így tovább!! :))

BLUE'S RULES!!!

ZenZo 2008.08.19. 14:54:09

Deco nagy dugót eresztett meg, de azt James rendesen benézte - betette a felsőbe.
Cech viszont - hát nem mondom, hogy rámhozta a frászt, de magához képest elég gyengén muzsikált. Beadásoknál, szöglet(ek)nél - bár hidegvérrel, de - elég durván a gólvonalon ragadt.
Kérek tőled egy véleményt Anelka-ról, szurkolói berkekben a legnagyobb vitát kiváltó ember ő.

Norby / hajrá chelsea! 2008.08.19. 23:17:35

A Chelsea most télleg megnyeri a bajnoki címet + BL-t. A kupákat már nem biztos. Háát én nem vagyok nyugodt 1 Anelkával. Adriano v vmi jó csatár jöhetne. És ha a MU azt mondja h sikeresek voltak C.Ronaldo előtt is és h pótolni tudnák akk mé nem adják el?! Ha elment volna a süllyesztőbe(Real) akk pár év múlva már senki nem emlékezne rá

Norby / hajrá chelsea! 2008.08.19. 23:23:08

Mondjuk azon sem lepődtem volna meg ha a N'Castle nyer. Campbell a csatársorba (mondjuk vmit tud a srác). + még az a Possebon + az a másik ismeretlen akik csereként jöttek. Nah ezek sztem a N'Castle kispadján nem lettek volna ott + a Campbell gyerek se

Freeezer 2008.08.20. 11:02:40

hat azert nem volt sztem kozel a newcastle a gyozelemhez... mi baj van campbell-el? tevez serult, lehetett volna jatszani 1 csatarral is, DE nem volr meg hozza a kp + ronney sincs meg olyan formaban,h csak o maga legyen az egyetlen ek!a masik ismeretlen akirol te beszelsz az Rafael da Silva, nem mellekesen nagyon jo a srac... azert lettek ok becserelve,mer nem nagyon volt mas :P az utolso mondatodra inkabb nem is reagalok,mert nagyon egy elmes gondolat volt :D meg,h newcastle meg cserepad,de aze a hatalmas es zsenialis SMITH aze ott van, az a kis cseles GOL vágo... :DDDD

papercut 2008.08.20. 16:04:37

Norby: Azt, hogy a Chelsea bajnok lesz, meg Bl-t nyer,1 meccsre alapozva elég merész kijelentésnek tartom, még a keret erősségét ismerve is. Tény, jól jött ki nekik a lépés a Portsmouth ellen, de messze még az idény vége. és bár ma Deconak jól jött ki a lépés, de Makelele nélkül egy szervezettebb csapat ellen nehéz lesz ilyen játékot produkálni, mert a eretben kevés a jól védekező kp, mint Essien. Will see!

mann 2008.08.20. 19:41:12

Nyert a Chelsea a bajnokság első fordulójában és ezért már a BL serleg is náluk van? XD

badblood 2008.08.20. 20:27:38

ZenZo

Anelka engem (még) nem győzött meg, de inkább kétszer Anelka, mint egyszer Shevcsenko... :))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.08.20. 23:04:34

hivatalos: Mikael Silvestre az Arsenalba szerződött!

egyelőre nem tudom a hírt kommentálni...

Norby / hajrá chelsea! 2008.08.21. 00:06:12

Mikel jobb mint Makalele és ien idősebben mint Makalele már nem lehet oan szinten jáccani mint régebben. És Makalele csak azért játszott annyit mert sokszor volt sok sérült a jobbhátvéd + a balhátvéd poszton és ezért kellett sokszor játszania jobbhátvédként Essiennek és ezért játszott annyit Makalele. Téll elfogult vok 1 meccstől.

Norby / hajrá chelsea! 2008.08.21. 00:12:18

És háát a United az előző szezonban is X-el kezdte otthon. És hát lassan +lesz CR is

poolfanati 2008.08.21. 16:55:14

amúgy nem lesz poszt a magyar-montenegró meccsről?

shearer86 2008.08.21. 16:58:16

Ígéretes kezdés volt a fiúktól a MU elleni meccs. A játék nem volt tökéletes, a MU tartalékos volt, de ahhoz képest, hogy mit műveltünk az előző években itt és hogy tőlünk hiányzott Owen, nagyon jó az eredmény. Given zseniális volt, remélem Oba meg sem áll 20 gólig.

A hétvégén cipóra verjük a Boltont és máris hatban vagyunk. És várom az Ashley által beígért sztárigazolást, de csak akkor, ha tényleg posztra igazolunk egy hasznos embert. Bár Keegan nem az a fajta, aki csak a neve miatt igazol vkit.

halareaal 2008.08.21. 20:20:30

"Mikel jobb mint Makalele"

Makelele 40 évesen is jobb lesz, mint Mikel bármikor. más kérdés, hohy most hogy végre van 1 normális jobbhátvéd, Essien játszhat azon a poszton. egyébként a Chelseanél tényleg azt gondolják, hogy Anelka jobb játékos, mint Sevcsenko?

Norby / hajrá chelsea! 2008.08.21. 21:25:52

Hát szted az jobb én sztem nem az. De Mikel még mindig csak 22éves.

Norby / hajrá chelsea! 2008.08.21. 21:25:53

Hát szted az jobb én sztem nem az. De Mikel még mindig csak 22éves.

badblood 2008.08.21. 23:17:24

Makelelét szerintem csak pl. Gattusoval lehet egy napon említeni. :))
Ha Mikel csak fele olyan jó lesz, mint Makelele, már az sem lesz rossz :))

Norby, Makelele szerintem azért játszott, mert a világ egyik legjobbja a maga posztján. Madriban sokáig nem is volt rendesen megoldva Makelele hiánya.
Én személy szerint sajnálom, hogy nem a Chelsea-ből vonul vissza...

ZenZo 2008.08.22. 08:59:02

Makelelet, akiről posztot neveztek el, nyilván nehéz lesz bárkinek utolérni. Ő egyedülálló, Gattusonak kb annyi köze van hozzá, mint Rooneynak. Nem. Mikel soha nem lesz olyan, mint Makelele (meg más sem). Már csak azért sem, mert Mikel eredeti posztja támadó középpályás, így teljesen más felfogásban játszik. A mai fociban sokkalta gyakoribb a támadóbb szellemű védekező kp. poszt, mint Gattuso, vagy pl. az általam is nagyra becsült Cambiasso, esetleg Mikel vagy Essien. Essien már pl. inkább a védekezőbb felfogású játékosok közül való, de ő inkább a testi erejét, fizikumát használja ki, valamint gyorsaságát az ellen támadásainak megakasztásához, míg Make remek helyezkedésével, hihetetlen rutinjával és finom cseleivel szűrt. Make csak 1 van. De 35, és már tavaly is jól látszott, hogy egy teljes szezont nem bír el a PL-ben. Szerintem jókor hagyta el a Chelseat, még ha nagyon is fog hiányozni a kis francia a keretből. Levezet a PSG-ben, talán hozzájárul a patinás klub megtépázott hírnevének visszaállításához, aztán visszavonul. Arról viszont már esett szó, hogy később a Chelseanél a fiatalokkal dolgozna együtt, na azt szívesen látnám.

halareaal 2008.08.22. 15:53:05

"Madriban sokáig nem is volt rendesen megoldva Makelele hiánya."

igazából talán még most sincs, legalábbis nem olyan színvonalon.

papercut 2008.08.23. 11:44:42

11:40 unatkozom a melóhelyen hol a premier league post?!
süti beállítások módosítása