Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga holtszezon - a lényeg

2008.08.03. 20:00 pancho_sanza

A legtöbbet igazoló csapaton és az érdektelen részen már túlestünk. A sorozat utolsó harmada következik, amely stílusosan a királlyal kezdődik, amely csapat vezetése ebben az évben valamilyen furcsa betegség jeleit magán hordozva, elfelejtett játékost igazolni. Pedig van olyan klub Spanyolországban, amelyik megmutatta, hogy egy stabil és működő keret is tovább erősíthető, amennyiben találunk olyan játékost, aki a kellő alázattal rendelkezik, hogy a kispadon kivárja a lehetőséget. Persze a Real Madridon kívül a Valencia sem vitte túlzásba, de ott legalább az edzőtől várhatják a megújulást, miközben a királyi gárdát, mint az előző tucat szezon mindegyikében, ismét Guti vezeti majd győzelemre.

Real Madrid
Az átigazolási szezon koronázatlan királya, a csapat, amelyik szinte minden évben többet költ, mint a mezőny nagyobbik fele összesen, idén még nem erősítette meg a keretét. Nemhogy látványosan, de semennyire. Persze a Ronaldo-saga még tart, de a portugál megszerzése egyelőre nem a csapat megerősítési tervének a része, sokkal inkább a klub presztízséről szól. Emiatt aztán az esélye is nagyobb, mint a B tervként megvalósulható David Villa-féle üzletnek. Pedig a valenciai érkezése szakmailag indokoltabb lenne, de a komolyabb fejtegetéssel megvárnánk a sztori végét. Addig nézzük, hogy milyen kamu tevékenységet folytatott a klub a piacon. De la Redet visszavásárolta, mert mégis ciki, hogy mialatt minden madridi középpályás beégett az előző szezonban, ő a Getafe vezéreként és Európa bajnokaként vívta ki magának a tiszteletet. Garay igazolása inkább a Barcelona megtréfálásaként aposztrofálható, miközben Balboának távoznia kellett, hogy Horváth Ferenc Blanco ne keverje össze Drenthével. Persze mindez nem feltétlenül rossz jel, hiszen továbbra is a Real Madrid a favorit egy olyan versenyfutásban, amely főleg arról szól, hogy ki veri meg többször a Numanciát harmincnyolc mérkőzésből. Pontosabban ki bukik kevesebbszer ellene.

Recreativo
Idén már nem lehet hazardírozni. A Levante és a Murcia kiesésével egyértelműen megnyílt a másodosztály felé vezető térkapu. Ilyenkor a veszélyre való tekintettel a csapatok elkezdenek veszett módon igazolni, hogy mindenképpen növeljék a bennmaradás esélyeit, azonban egyes andalúz városokban másként gondolkoznak. Flottakapitányokat megszégyenítő módon szabadulnak a csapat értékeitől, ami a legbiztosabb előjele annak, hogy a hajó süllyedni készül.  Sinama-Pongolle, Varela, Cáceres, Carlos Martins és Sorrentino is olyan játékosok, akik nélkül elképzelni is szinte lehetetlen, hogy miként tudna eredményesen szerepelni a gárda. Csak reméljük a Levante szelleme nem fog kísérteni ezúttal.

Sevilla
A Sevilla látszólag gyengült, de ilyet leírni egy olyan klub esetében, amelyik simán átvészelte többek között Reyes, Baptista és Sergio Ramos távozását, egyszerűen nem szabad. Persze nincs olyan csapat, amelyik ne érezné meg Keita és Daniel Alvés hiányát, azonban talán az andalúz csapat sikere nem ezen múlik. Sokkal inkább azon, hogy idén vajon összeáll a védelem vagy nem. Ilyen szempontból sem a brazil védő Barcelonába igazolása, sem az EB-n két jó meccset produkáló Boulahrouz távozása nem jelenthet problémát. Elvégre velük is átjáróház jelleget öltött a hátsó sor. Így aztán a mallorcai Fernando Navarro érkezésétől akár csodát is várhatunk. Ő az a játékos, aki minőségi és mennyiségi szempontból sem hagyható figyelmen kívül. Európa bajnok és az előző két szezonban kizárólag kapusok előzték meg a legtöbb játszott perc vonatkozó rangsorában. Ezzel szemben Keita távozása már eggyel bonyolultabb, s nagy kérdés, hogy Squillaci  Romaric vagy Acosta képes lesz-e feledtetni a mali középpályást.

Sporting Gijon
Ugyanaz a csapat, ugyanaz a keret, ugyanolyan halvány remény a bennmaradásra, mint az előző szezonban a feljutásra. A lelkesedésen túl számottevő érvet nem tudunk felsorakoztatni mellettük, s mindössze az a kérdés, hogy ezt miként próbálják kamatoztatni. Szívünk szerint a szép halál felé terelgetnénk őket, bár valamivel reálisabbnak érezzük a játék gyilkolásán alapuló taktikát.

Valencia
Ronald Koeman szerződtetése után idén már nem bíznak semmit a véletlenre Valenciában. Unai Emery személyében sikerült olyan edzőt találniuk, akivel szemben semminemű ellenérzése nem lehet a valenciai szurkolóknak. Ismeri a bajnokságot, eredményes tudott lenni az Almeriával is, s az eddigi munkásságát figyelembe véve képes a ’benítezi’ hagyományok felélesztésére. Eredményességben és játékstílusban egyaránt. Nem is nagyon igazoltak számára senkit, akivel komolyabban számolhatna, ha del Hornot és Pablo Hernandezt nem számoljuk. Persze a fő cél nem is a keret frissítése, sokkal inkább a két David, Silva és Villa megtartása, akiket a fővárosból csábítgatnak. Maradásuk egyelőre bizonytalan. Canizaresével ellentétben, akit az előző év száműzetésének indokolatlanságát cáfolandó Albeldával, és Helguerával együtt átadólistára tett a klub.

Valladolid
A csapat, amelynek pontjai alapján izgalmas szezonzárón van túl, ennek ellenére mégis nyugodtabban vághat neki az évnek, mivel minden közvetlen riválisát felülmúlta. Legtöbbször oda-vissza. Ha nem változtatnak semmit, akkor akár azt is írhatnánk, hogy egy unalmas szezon következik, azonban megváltak a csapat egyetlen igazi értéket képviselő játékosától, Llorentétől. A vezérét vesztett gárda talán nem olyan önbizalommal vág neki az évnek, mint például az Espanyol elleni mérkőzésnek, amikor a Villarrealhoz igazolt támadó beverte pár másodperccel a kezdősípszó után. Ettól még szurkolunk nekik, hogy a Realt és a Barcelonát idén is megszorongassák.

Villarreal
Körülbelül annyival aktívabb a Villarreal a Real Madridnál az átigazolási piacon, amennyivel mögötte végzett a bajnokságban. Ráadásul igazolásaik ésszerűek és valamiféle koncepciót vélünk felfedezni a pénzügyi műveletek mögött. A sárga tengeralattjáró nem mozdult rá akkora vehemenciával az elérhető játékosokra, mint az Atlético Madrid. A fővárosiak előtt végeztek, sokkal stabilabb csapatuk volt már tavaly is, és Agüeróekkal ellentétben nem csak azt tudják, milyen a BL-ben játszani, hanem azt is, hogy mit jelent az áprilisig tartó kettős terhelés. Ezért aztán határozottan az volt a cél, hogy a kötelezően betömendő lyukak ne okozhassanak hosszútávon problémákat. Főképpen elől. Edmilson, Ibagaza és Llorente is biztosan kezdő lehetne a La Liga klubjainak többségénél, de a motivációikra jellemző, hogy új csapatuk kedvéért bevállalják az egyértelmű tartalékszerepkört az idősebb (Senna, Pires), vagy a sérülésre hajlamosabb (Rossi, Nihat) játékosok mögött. Tomasson és Josemi eladása ezután teljesen indokoltnak mondható. Főleg, hogy a dán helyén az év egyik meglepetése lehet a mindössze 18 éves amerikai, Altidore. Forlán óta tudjuk, hogy a Villarreal nagyon ritkán nyúl mellé, ha támadóról van szó.
 

108 komment

Címkék: foci spanyol la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr28598836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keelhaul 2008.08.04. 09:41:20

Hát az Arsenal ellen láthattuk, hogy milyen, ha 11-en nézik a labdát madridi nézről, de senki se fut utána. Ahhoz képest volt egy 100%-os ziccerünk, szóval királyok vagyunk.

kroos 2008.08.04. 09:45:18

vdv-diego-villa? és hova tennéd rvn-t, robinhot,rault,robben-t????vagy öket ki lehet dobni mint a használt ovszert?tipikus madridista felfogás.

ApukadHUN 2008.08.04. 09:46:32

Inkább Gago meg Diarra helyett kellene valami alternatíva.

Vinyl 2008.08.04. 10:02:23

hát szerintem Gago hagyni kell múlt szezonba bizonyította hogy nagyon jó szűrő játékos
Diarra is csak ő meg nem igazán találta meg még magát. védekező közzépályát én békénhagynám

Keelhaul 2008.08.04. 10:06:45

barnetta te inkább hozzá se szólj az ilyen Madriddal is kapcsolatos threadekhez, mert neked is jobb lesz, nekünk is jobb lesz.

A vkp poszt asszem elég rendesen fedett, és Sneijder helyett valszeg két vkp-val és Gutival, vagy egy vkp-val, Gutival és (végre) két szélsővel és két csatárral fonuk kiállni.

A jelenlegi keret:

Csatár: Higuaín, Saviola, Raúl, RvN (Baptista)

Szélső: Robinho, Robben, Drenthe

Támadó kp: Guti, Sneijder (sérült fél év), De La Red, Baptista

Kp: De La Red, Javi García, Gago, Diarra

Védők: Ramos, Garay (visszahívtuk +1-ért!), Pepe, Cannavaro, Metzelder, Heinze, Marcelo, Száguldó, Traktor Torres.

A felkészülési meccseknek egy hasznos tanulsága volt: Miguel Torres tovább lassult, mostmár én is lefutnám.

Gyakorlatilag egyetlenegy csatárra lenne szükség (Villa), és akkor összeállhatna egy igen fantáziadús és gyors
Ramos - Pepe Garay - Marcelo
Gago - Guti
Robben - Robinho
Higuaín
Villa

csapat, ami rohadt jó lenne. Én örülök, hogy nem nagyon igazoltunk, végre van ideje összeszokni a csapatnak, és évek óta először nem esik át szívbilentyű-műtéten. Raúl és Nistelrooy helye ha megkérdőjeleződik, akkor azt hiszem sokkal beljebb vagyunk egy sikeres európai szereplés felé.

ApukadHUN 2008.08.04. 10:07:53

Essien egyedüljobban védekezik és támad, mint a Gago, Diarra kettős. Két ennyire támadásképtelen középpályással még az olaszok is csak akkor állnak ki, ha félnek...

kroos 2008.08.04. 10:09:49

Tegnap Guti megint bizonyitotta hogy ebben a csapatban ö a galaktikus.

megmondó 2008.08.04. 10:46:49

raúl helye soha a büdös életben nem lesz megkérdőjelezhetetlen.

horas 2008.08.04. 10:48:32

A Real nak ugyanúgy lekelné adni az imidzséből mint a Manchesternek idén(az elödöntötől kezdve mit játszottak!!)ha el akarnak érni vmit.Védekezésben nem érzem elég erősnek a Real t és tudjuk h a BL is inkább az edzők párviadala és ott sem állnak vmi jól.Egy szó mint szász,szerintem a Real idén sem fog a BL ben villantani...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.08.04. 10:51:44

Majd villantanak a kasszánál, ha a kedvenc funchali múzeumtárgyam megérkezik és talpig zselében elkezd mosolyogni...:DDD

horas 2008.08.04. 10:57:45

a Mai fociba nem lehet 4 emberrel támadni aki nem csinál ez mellett semmit,a MU nal is nem kell védekeznie a Cé nek,a Rooney meg a Tevez még 2 szer annyi dolga védekezésben emiatt.És nem nagyon tudom elképzelni h a Robinho Robben,Vnister,Higuain,BAptista, bárhogy is állnak ki vmelyik is vissza jönne letámadni rombolni a középpályára...

kroos 2008.08.04. 11:07:16

nem is kell,ne legyen mindenkiböl Rooney Tevez meg Kuyt.Még csak az kéne...

nasteey 2008.08.04. 11:12:35

És Robinhoval mi van? Tegnap még arról beszéltek, hogy megelégelte a Ronaldo-sagát és inkább lelép a Chelseahez... Ronaldotól függetlenül. :)

Marcelo meg lehet hogy gyors lenne és fantáziadús, de hogy róla kapnátok a gólok részét, az biztos... :)

Mellesleg sztem Schuster a Raul - RvN párosból egyet mindig a kezőbe nevez, és Heinzére is jobban rá meri bízni a balbekk posztot.

A Barca meg idén visszavág a Realnak. :P

kroos 2008.08.04. 11:14:25

,,Marcelo meg lehet hogy gyors lenne és fantáziadús, de hogy róla kapnátok a gólok részét, az biztos... :)
" de ja vu...ettöl függetlenün R.Carlos 10 évig volt meghatározo játékos a posztján.

Keelhaul 2008.08.04. 11:16:23

Marcelo elég fiatal ahhoz, hogy rohamos ütemben fejlődjön, igaz ez Gagora, Higuaínra, Ramosra, Garayra, sőt még Robinhora is.

A Ronaldo - Robinho ügy meg hosszas huzavona, az egyetlen probléma az, hogy Robinhonak nem akarnak 5.2 millát adni, amit egyébként simán megkaphatna, de valszeg meg is fogja kapni.

Schuster tavaly nevezte a RvN - Raúl párost, de Higuaín pillanatok alatt le fogja fejlődni őket, már csak egy társ kell mellé.

Azt meg kétlem, hogy Essien jobb lenne a Gago - Diarra kettősnél, ha Diarra formában van. (Eddig nem volt, most jeleit mutatja Lyonbeli önmagának.)

kroos 2008.08.04. 11:21:05

Higuain jobb lesz mint raul meg rvn?Diarra jobb mint Essien? Óriás mega Loll!!!!!!!!!!!!!!!

Titi120 2008.08.04. 11:33:51

Ha kis esze van ennek a Schusternek Gago helyett De La Red-et erőleteti majd, aki tavaly látta a getafei teljesítményét annak ez tiszta sor.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.08.04. 11:45:39

A Raúl, Rvn, Saviola, Higuaín négyesnél én valamivel erősebbnek és lendületesebbnek érzem a Nihat, Rossi, Guille Franco, Llorente négyest.

Igazából középen is erősebbnek tűnik a Villarreal. Senna, Cazorla, Pires, Cani, Ibagaza, Edmilson, Josico, Mati Fernandez.

Sőt azt kell mondanom, hogy a védelmük is kevésbé lyukas, mint a madridi.

Diego Lopez meg határozottan jó kapus.

Azt hiszem a sárga divatos szín lehet idén.

megmondó 2008.08.04. 12:04:55

a real ott bassza el, hogy saviola semmi szerephez nem jut, pedig meghatározó játékos lehetne simán.

Keelhaul 2008.08.04. 12:21:40

pancho: majd meglátjuk, a tavalyi szezon alapján én nem ezt érzem.

Keelhaul 2008.08.04. 12:22:12

barnetta te tanulj már meg olvasni, tragédia hogy a 4 elemiddel erre se vagy képes

kroos 2008.08.04. 12:32:19

Ja ,4 elemi,pont annyi mint Gago-nak,Diarra-nak,és Ramos-nak van összesen.:DDDDDDDD

Keelhaul 2008.08.04. 12:36:17

A Villareal középpályáját azért nem kell agyonsztárolni, remek játékosok, de az előző szezonban nekem úgy rémlik nem nagyon voltak partiban.

Keelhaul 2008.08.04. 12:37:12

Mindig elrontom, Villarreal természetesen.

CS0ki 2008.08.04. 15:21:14

"Védekezésben nem érzem elég erősnek a Real t és tudjuk h a BL is inkább az edzők párviadala és ott sem állnak vmi jól"

Hát, én inkább támadásban nem érzem elég erősnek a madridot. Továbbra is a két öreggel akarnak operálni... :S

"Higuain jobb lesz mint raul meg rvn?"

Nem lesz nehéz neki...Természetesen a mostani RVN-nél meg Raúlnál!

"Essien egyedüljobban védekezik és támad, mint a Gago, Diarra kettős. "

Essien a világ legjobbja a posztján. De belőle is csak egy van, így vele aligha állhat ki a reál.

"Két ennyire támadásképtelen középpályással még az olaszok is csak akkor állnak ki, ha félnek... "

Ez meg vicc!:D Támadásképtelen...Csak figyelgessétek gagot! ;)

fatan 2008.08.04. 16:56:40

Ciao mindenkinek!

Azért jó látni, hogy 3 hónap kihagyás után sem változott semmi. A kommentelők jórésze még mindig abban a hitben él, hogy a hús-vér foci és az XY Manager 08/09 az egy és ugyanaz. Egyik játékos ide, a másik oda, megerősítve a csapat és minden megy tovább.

Mivel vagyok annyira objektív, hogy amihez nem értek abba nem ugatok bele, ezért én inkább csak a "saját csapatommal", a Reallal foglalkoznék. Bár az szerintem is tény, hogy a Villareal és az Atletico kőkemény dió lesz az idén (is). Guardiolát és a Barcelonát pedig főleg nem írnám le, különösen a tavaly ilyenkor a Real Madrid/Bernd Schuster párosnak címzett kritikák és vélemények ismeretében. (Ámbár az igaz, hogy Schuster egy évek óta élvonalbeli csapatokat dirigáló edzőként érkezett egy megfiatalított, friss bajnokcsapathoz.)

Visszatérve a Realhoz... Noha időnként a megalománia, a paranoia és a teljes tanácstalanság jeleit vélem felfedezni a madridi vezérkaron, azért az irányításuk alatt idáig eltelt 2 év alapvetően a javukra billenti a mérleget. Az igazolásokba se nagyon tudok belekötni. Amennyiben sikerül leigazolni Ronaldot (mert van der Vaart-ot már biztosra veszem), akkor nem fogok sok könnycseppet morzsolni a távozó Robinho-Baptista-Saviola trió miatt.

Tény, hogy egyes játékosoknak több idő kell míg felveszik a ritmust egy új bajnokságban, új országban, új csapatban (erre talán Cannavaro a legjobb példa). Kezelni kell tudniuk a nyomást a szurkolók és a média részéről is. A tavalyi évben Higuain és Gago is meggyőzött engem arról, hogy ha nem is betonbiztos kezdő, de helyük azért van a csapatban. Sneijder sérülése főként azért elszomorító, mert Wesley (akárcsak Robben) már-már kezdte elérni a csúcsformáját (ezt úgy vélem az EB-n igazolták leginkább).

Ruud született gólvágó. Nem tudom, hogy csinálja, de mindig ott van ahova a labda pattan. És ennyi pont elég ahhoz, hogy biztos kezdő legyen. Raúl van annyira intelligens és klubhű, hogy elkezdjen beletörődni a ráváró Del Piero szerepkörbe. Guti pedig pontosan tudja, hogy ő az örök 12. játékos. Ronaldo úgy gondolom hiányposztot töltene be a Realban, hiszen igazi jobbszélső nincs a csapatban. Azt pedig nem várhatja senki sem, hogy Ramos egymaga fussa be az egész jobboldalt. Nem mellékesen Cé pontrúgásokban is veszélyes és emellett rendkívül gólerős. (Bár szerintem a tavalyi/idei manchesteri teljesítményét nem tudja többet megismételni). David Villa fantasztikus játékos - ráadásul spanyol. Olyan csatár, akinek jelen pillanatban kezdő helye kell, hogy legyen bárhol is játszik. Ez a Realban sajnos nem lenne garantált (javarészt Raúl miatt), épp ezért sem a Real, sem Villa nem erőlteti a transzfert. Szerintem ez is rendben van (bár én nagyon örülnék a játékának).

A baloldalon már így is túltengés található (Robino-Robben-Drenthe) így nem gondolom akkora érvágásnak a kis brazil esetleges távozását. Úgy meg különösen, hogy egy igazán jó félévet leszámítva, nem alkotott maradandót. Ellenben a csipája már kinyílt és pénzéhes, éjszakázó brazil labdazsonglőrként követeli magának az Ikerhez és Raúlhoz hasonló fizetést. Nevetséges. Drenthe-nek sem kell sok idő és beérik. Megfelelő edző kezei között látok benne annyit, hogy Essien-i magasságokba érhet a saját posztján. Remélem jól menedzselik majd a srácot...

Garay egyértelműen Cannavaro utódjaként érkezett a Realhoz. Magas, erős, jó rugótechnikával megáldott játékos, aki ismeri a spanyol bajnokságot. Szerintem ő is remek igazolás a jövőre nézve.

Amennyiben Ronaldo mégsem érkezne én Huntelaar megvétele mellett tenném le a voksom. Ő ugyanis teljesen Ruudhoz hasonló játékos és őt még lehet jegelni a padon és szoktatni az új környezethez, hogy idővel Ruud helyére állhasson.

Ezenkívül úgy gondolom jelen pillanatban teljesen rendben és egyensúlyban van a csapat. Mind az életkort, mind a jövőbeni potenciált illetően.

Casillas úgy gondolom jelenleg a világ legjobbja. Ramos szintén a világ legjobb jobbhátvédei közé sorolható. Pepe-Cannavaro-Garay(-Metzelder) kellő biztonságot adnak középen. Heinze és Marcelo képesek hozni azt, ami tőlük elvárható a balhátvéd poszton. Diarra és Gago (főleg ha még erősödik kicsit) remek alternatívák a védekező középpályás poszton (sajnos Essienből csak egy van a világon). És olyan nevekkel, mint Robben, Drenthe, Sneijder, van der Vaart, Ronaldo, Raúl, Ruud, Higuain úgy gondolom van elég lehetőség és potenciál a támadásokhoz/gólokhoz.

Mindezektől függetlenül azonban továbbra is az a véleményem, hogy egy szezonban sokkal többet számít, hogy egy adott keret mennyire képes CSAPATKÉNT működni, mint hogy milyen nevekből áll. Erre is talán az utóbbi évek Realja a legjobb példa.

Ui.: Eto'o-t óriási hiba lenne elengednie a Barcának. Titi pedig idén biztos, hogy magára talál... bár remélem tévedek... :)

Remélem jó kis bajnokság vár ránk. :)
Üdv. fatan

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.04. 17:21:03

"a tavalyi szezon alapján" (Keelhaul)

Ezt nem értem. A tavalyi szezonban második lett a Villarreal, és a Barcát például oda-vissza verte. Ha most még erősebb lesz, akár még a...

De nem fejezem be. :-)

horas 2008.08.04. 18:00:31

Fatan te hülye vagy...

poolfanati 2008.08.04. 18:44:44

először is danesdzsu2-nak: nem sárga tank hanem sárga tengeralattjáró:D:D szóval ott pancho kisöccse a villarreálra célzott!
aztán @fatan: a te kisregényedben leírt elgondolásod is csak XY menedzser PC játékban működik. sztem a realnak tényleg nagyon erős a játékoskerete mondjuk tényleg nincsenek akkor nevek mint a galaktikus madridban, ez még idén nem baj mert a bajnokság meg lesz nekik, de jövőre már nem biztosan és sztem a BL semmikép nem lesz meg idén se, habár talán előrelépnek egy negyeddöntőig...
persze mondhatok akármit, az összes kommentelő is mondhat és az nst is mondhat lehetetlen hogy eltaláljuk mi történik majd a szezonba és milyen befutási sorrend lesz, szóval nincs értelme szidni a másikat hogy (szerinte) milyen marhaságot gondol egy másik.

horas 2008.08.04. 19:41:47

poolfanati nak igaza van
de azért úgy néha jó fröcsögni nem?

Dzsúd Horse 2008.08.04. 19:47:23

Szerintem az idei bajnokság is olyan lesz, mint a "tavalyi", a kisebb balfasz fog nyerni, mindkét nagycsapat szenvedni fog továbbra is, ahogy tavaly. Azt meg hogy a BL-ben mi vár rájuk, el se merem képzelni. Na nem baj, idén is végig fogom szenvedni az összes Barca meccset, mint eddig mindig.

Dzsúd Horse 2008.08.04. 19:51:09

"Ui.: Eto'o-t óriási hiba lenne elengednie a Barcának. Titi pedig idén biztos, hogy magára talál... bár remélem tévedek... :)"

Így messziről ránézésre, jobb ha megy, mert csak bomlasztja a csapategységet. Ha megy a szekér, sztároltatja magát, ha nem akkor meg sírdogál, hogy ő eligazol....olyan instabil mint fénykorában Anelka, hiába kiba jó csatár, jobb ha megy.

Dzsúd Horse 2008.08.04. 19:54:29

Ha már így belejöttem, megtippelem a végső sorrendet, hogy anyázhassatok.
1. Villareal
2. Real Madrid
3. Barcelona
4. az meg már kit érdekel...

horas 2008.08.04. 20:01:13

Sztem meg a BArca megnyeri az idei bajnokságot,símán!bár a tavalyi keret sztem az elmúlt 10 év legerősebb Barca kerete volt ,lámlám néha nem az kell...
Barca,Real a sorrend és én sztem az Atletico már erősebb lesz és már nem lesz annyira leszakadva és beér a harmadikra a negyedik télleg formalitás Villarreal,Valencia,Sevilla hármasból lesz
HAJRÁ BETIS!!!!

poolfanati 2008.08.04. 20:18:36

jól van akkor fröcsögjönk:D:D
a villareal és az atletico sehol sem lesz mert sok nekik a kettős front így inkább a BL-ben menetelnek ahol legjobb 16ig juthatnak így viszont visszaesnek a középmezőnybe, ezt használja ki a sevilla aki feljön a dobogóra és nem is biztos hogy csak az utsolsó fokára(nekik csak uefa, azt már ismerik!) real simán bajnok és szerintem barca sevilla csata a 2. helyért.
basszameg most jut eszembe a valencia:D ez után a szar szezonjuk után el is felejtettem őket:D őket BL helyre várom( villa és silva tuti marad és ez most olyan szezon lesz ahol nincs sok elvárásuk szal meglepetéseket okoznak majd!)

poolfanati 2008.08.04. 20:20:24

az egész első bekezdésem egy jó nagy összetett mondat:D:D szóljon vki ha már nem tud követni:D

halareaal 2008.08.04. 21:34:24

Csöncsön:
"a tavalyi szezon alapján" (Keelhaul)

Ezt nem értem."

gondolom Keelhaul arra célzott (jogosan), hogy a Real-Villarreal összecsapások kettős győzelmet, és 8-2es gólkülönbséget hoztak a Madrid számára. bántóan nagy volt a különbség mindkét, meccsen, igen még a 3-2esen is.
jövőre sztem biztos nem lesz annyira megőrülve a mezőny, ergo nem jönnek ilyen irreális eredmények a Villarrealnak, mint a Barca, az Atletico és a Valencia odavissza legyőzése.

a Real kerete, Sneijder kiválásával pedig kifejezetten gyenge, legalábbis ahhoz képest hogy cél a címvédés és a BL győzelem.
vdVaart érkezése önmagában még nem oldja meg a dolgokat, max Sneijder sérülését. Diarra jó formában van, a tavalyi év végén is jó volt, Gago meg idén sztem berobbant a világ legjobbjai közé a posztján, ezért a vkp poszt meg van oldva. ja és ottvan De la Red is, bár ő remélem inkább Guti helyét veszi át. a védelem papíron az egyik legerősebb a világon, ettől még lehet szar, hisz ez már szinte hagyomány, de ezen az se változtatna ha leigazolnánk Nestát és Ferdinandot is.
csatárposztra mindenképp kell vki, méghozzá a kezdőbe. Villa lenne a legjobb választás, Huntelaarnak viszonmt én nem örülnék, akkormár sokkal inkább Benzema.
Ronaldo érkezése sztem felborítaná az erőviszonyokat, legalábbis a la ligán belül, de mióta napvilágot látott az a "b terv" én inkább azt preferálom, Villával és Robinhoval. viszont Sneijder sérülése miatt biztos h +1 ember érkezik, annak mindenképp jobboldali támadónak kell lenni (Quaresma).

halareaal 2008.08.04. 21:36:58

egyébként, bár nekem is egyik kedvencem, azért csöppet túlértékelitek Essient, h lehetne vki a világ legjobb vkpja, ha szinte ugyanannyit játaszik jobb védőt, mint középpályást. Higuain meg max a veszélyes cserecsatár szerepkörig viheti a Madridban

halareaal 2008.08.04. 21:54:23

"Gago meg idén sztem berobbant a világ legjobbjai közé a posztján,"
azazhogy a következő szezonban fog.

krysal 2008.08.05. 00:11:49

@barnetta

"vdv-diego-villa? és hova tennéd rvn-t, robinhot,rault,robben-t????vagy öket ki lehet dobni mint a használt ovszert?tipikus madridista felfogás."

Te fóbiás vagy, vagy agybeteg, vagy csak reflexből rámozdulsz, ha leírok valamit. De jó, legyen, a kedvedért az érveim:

VdV Sneijder mellé, vagy (látva a tavalyi formaingadozását), helyette. Így kevesebb teher nehezedne a vállára mindkettejüknek, lehetne rotálni, így jobban fenntartható hosszú távon a csapat jó teljesítménye.

Guti sokak szemét szúrja, és (bár én kedvelem) neki is kellene egy alternatíva. Diego tökéletes választás e téren, sőt, Guti kora miatt egy nagyon jó, hosszú távú befektetés lenne.

Villa. Mint látható, a Raul-RvN kettős életkora elért egy határt, amikor gondolkodni kell a helyettesükön. Villa tökéletes megoldás lenne e téren is, hisz a Valencia nyűgös anyagi helyzete miatt könnyebben elengedné most (emlékezzünk, tavaly azt üzenték a Chelsea-nek, hogy 120 milla alatt nem eladó...), és a csatárposzt is meg lenne oldva.

Mindemellett tökéletesen beleillenének (amennyit én látok belőle...) a csapat szerkezetébe, nem bontanák az egységet, mint Cérnanyaló...

Világos?

Ennyit a "tipikus" madridista felfogásról...

Ehh...

krysal 2008.08.05. 00:18:27

Hja, és emlékeztetnélek egy mondásra: "Egy csapat legnagyobb erejét egy szezonban nem a kezdője adja, hanem a kispadjának a hossza..."

_alerob 2008.08.05. 01:12:02

"Hja, és emlékeztetnélek egy mondásra: "Egy csapat legnagyobb erejét egy szezonban nem a kezdője adja, hanem a kispadjának a hossza..." Mien igaz :):)

kroos 2008.08.05. 07:47:54

Kérdés az hogy Guti meg Raul akik habár 30 fölött vannak,de van még néhány jó meccs a lábukban,valóban a padon akarlyák-e tölteni pályafutásuk utolsó éveit.Akkor el kell öket engedni.

kroos 2008.08.05. 07:53:36

Amugy ha Hegyi Iván kommentel itt akkor azt krysal néven teszi...:DDD

ApukadHUN 2008.08.05. 08:43:19

Pedig aztán a Realt nem sok brazil váltotta meg eddig...

fatan 2008.08.05. 08:55:18

horas 2008.08.04. 18:00:31
Fatan te hülye vagy...

Kérek engedélyt ponttá zsugorodni avagy a stílus maga az ember... Azért jó tudni, hogy mindig van aki helyretesz, ha épp eltévedek az élet útvesztőjében... :)

_alerob 2008.08.05. 09:44:11

"Kérdés az hogy Guti meg Raul akik habár 30 fölött vannak,de van még néhány jó meccs a lábukban,valóban a padon akarlyák-e tölteni pályafutásuk utolsó éveit.Akkor el kell öket engedni."

A Realba Guti az eggyik leghasznosabb játékos, és nagyon veszitene vele a Real. Még ha vannak helyette mások, akkor is. Raul meg a Real szimbóluma, a Real Del Pieroja avagy Tottija, nemhiszem, hogy elhagyná a csapatát, nem is ez a stílus rá a jellemző, inkább megküzd bárkivel csak játszon. És az a néhány jó meccs az nem is néhány. Raul a legjobbak közt van, ahogy Guti is.

"Essien a világ legjobbja a posztján. De belőle is csak egy van, így vele aligha állhat ki a reál." Szerintem meg Sissoko is van olyan jó mint Essien. Aki látta egynéhány juve meccsen, az láthatta mire is képes. A Pool sírhat érte. Secco bácsi idehozta nekünk a világ eggyik legjobb rombolóját aprópénzért.

kroos 2008.08.05. 09:47:00

,,néhány jó meccs"-et természetesen ugy értettem hogy akár egy jó szezon is lehet vagy 2-3.
De megvettég a rafináltat,és ha jön még villa meg mitudoménki akkor is csak 11-en lehetnek apályán egyszerre.

halareaal 2008.08.05. 09:55:28

Raul nem fog elmenni, akkorse ha cserepadra szorul, inkább visszavonul majd sztem, főleg így h a válogatottban sincs benne.
Guti meg pont az az ember aki hozzá van szokva a padozáshoz.

szferi 2008.08.05. 10:09:24

Raúl biztos nem fog elmenni, nem tesz kockára egy életre szóló karriert. egy-két évig még sokat fogjuk látni a pályán, az biztos. aztán pár évig még elpadozgat, közben megvarratja az öltönyöket, berendezi az irodát meg ilyesmi.

krysal 2008.08.05. 10:12:31

Nézd, barnetta, senki nem kívánja sem Raul, sem Guti visszavonulását! Én legalább is nagyon nem, sőt!!

Viszont. Tavaly is lehetett látni, hogy ha kidől egy csatár, a másikra túl nagy teher hárul. A cipészmester nem szereti Saviolát (nem igazán fér a fejembe, miért...), de egy minőségi váltótárs igenis kellene. Harmincon felüli embereket pedig nem egyszer lutri állandóra venni, mert könnyebben sérülnek, és a formaingadozás is feltűnik.

Gondolj bele, ha három minőségi csatára lenne a Madridnak, mennyivel egyszerűbb lenne az élet. Könnyen váltogathatja a kezdőt, kapnak pihenőt, nem lesznek kifacsarva (...etc.).

Ugyanez igaz a Diego-Vdv felvetésemre - különösen Sneijder sérülése után.

Guti pedig szerintem is klasszis szinten tudja mozgatni a csapatot, de a probláma az, hogy minden második meccsen... Diego tehermentesíthetné, pláne azokon az összecsapásokon, mikor 20perc után látjuk, hogy Guti ma nem váltja meg a világot (...mondom ezt Guti kedvelőként, de tegyük a szívünkre a kezünket, igazam van...)...

Raul pedig egyértelműen nem megy el Madridból sehová, sokkal inkább olyan szerepkörbe kerül, mint Del Piero. Nagy erőssége lehet a padról beszállva is, vagy csak egy félidőt kezdetve.

kroos 2008.08.05. 10:22:53

Lehet.De akkor nem értem miért hozták oda Saviiola-t.És Soldado elengedését végképp nem értem.
Amugy tavaly a Barca hasonlo-t próbált,volt nekik Dinya,messi,eto henry,krikic,dos.santos,ezquerro,gudjonsen....de lehet az egészet odaadták volna egy villa-ért...

krysal 2008.08.05. 10:29:51

Saviola nem játszatása nálam is ki tudja verni a biztosítékot - az egy dolog, hogy kezdőként nem, de hogy a maga minimum fél óráit nem kapja meg.

Soldado ügyes, de egész egyszerűen nem a Madrid szintje.

A barca hasonlat nem telsjesen ül, mert Bojan és Dos Santos zöldfülűek még, Ezquerro bármilyen szimpatíikus, nem a katalánok szintje, Gudi meg...nem is tudom. Neki a PL inkább való. Amit én nem értettem, az Herny... Igaz, a bal oldalon játszatták (anno ezért is jött el a Juvéból...), de ennél többet vártam tőle (bár nem haragudtam rá, hogy nem lődözte úgy a Barcában a gólokat, mint anno Ágyúszakértőként...)

kroos 2008.08.05. 10:33:31

Hiába no Wenger tudja mikor kell tuladni a sztárokon...de Soldado-val kapcsolatban tévedsz,azt hiszem.
Ha Raul most lenne 17 éves lenne esélye bekerülni a Reálba?

krysal 2008.08.05. 10:45:03

...most nem azért, az utóbbi 5-6 idény majd' minden meccsét láttam. Volt, hogy kezdették, vagy becserélték, de a muatott teljesítménye a nullával volt egyenlő. A kölcsönidénye sem nyűgözött le... De ez nem jelenti azt, hogy nem jó játékos, csak a Madridba jobb kell.

(Raul beférne-e? jó kérdés... Az Arsenal és a Hamburg ellen látott Raul helyett esélyes... Persze nem kell abból mély tanulságokat levonni, hisz barátságos meccs, etc... De akkor bűnrosszul játszott...)

krysal 2008.08.05. 11:08:35

Hja, és barnetta!

"Amugy ha Hegyi Iván kommentel itt akkor azt krysal néven teszi...:DDD"

...ezt tőled még dícséretnek is veszem...XD

kroos 2008.08.05. 11:37:51

letesztellek krysal...ki a világ legjobb centere????????????

krysal 2008.08.05. 11:47:54

Hát, ez nézőpont kérdése...Ha volt kedve játszani, és nem csak zsebre dugott kézzel sétálgatott, akkor Ronaldo... Mármint A Ronaldo.

Ha nincs...akkor még Raul is beelőzi, meg RVN és Henry is... De drukkolok neki, hogy felépüljön, és újra (legalább egy rövid ideig) a régi legyen...

kroos 2008.08.05. 11:48:44

tényleg Iván vagy....

krysal 2008.08.05. 11:51:32

nah... Miért, szerinted?

kroos 2008.08.05. 12:02:45

ha ott kezdödik hogy van-e kedve vagy nincs,akkor már eleve nem lehet a legjobb.Center?Középcsatár?
Hát....talán Torres....

krysal 2008.08.05. 12:04:15

Azért Torresnek még némi sót el kell nyalnia, hogy jobb legyen a Ronaldónál...

A kedv dolgot meg értsd jól.

kroos 2008.08.05. 12:21:59

Hegyi ur egyszer kifejtette hogy a futbalban a legnagyobb dolog brazilnak lenni.Nagyobb dolog mint pl vb-t nyerni....

kroos 2008.08.05. 12:22:29

és én a jelenlegi ronaldorol beszélek..

krysal 2008.08.05. 12:32:42

Hjaj, ez erős túlzás, ráadásnak messze vagyok a brazildrukkerségtől. Ha tudni akarod, az egyik legszebb élményem a két híres-hírhedt brazil-francia.

És azt is megsúgom, Zidane nekem a numero únó:)

A jelenlegi Ronaldónál elképzelhető, hogy még én is jobb vagyok. Ha a mutatott formát vesszük alapul. DE a játéktudás alapján már nem biztos hogy én, vagy Torres a befutó:)

kroos 2008.08.05. 12:49:48

,,a két híres-hírhedt brazil-francia.".....csak nem a 98-as döntö az egyik???

krysal 2008.08.05. 13:08:00

...a másik meg, amikor Zizu oda-vissza esernyőzte Emersont:) Nagyon kacagtam:)

kroos 2008.08.05. 13:11:19

egy világ omlott össze bennem....
én (és még vagyunk igy páran) a legjobb meccs amit valah láttam az a 86-os brazil-framcia.A 98-as meg a 06-os ahhoz képest a tegnapi Eto-Loki szinvonala...

krysal 2008.08.05. 13:15:57

...és még én vagyok Hegyi úr? Hehe... Azt hiszem, felszabadultam a vádaid alól:P

kroos 2008.08.05. 13:23:53

éN szerettem a brazilokat mignem adták el magukat a Nike-nak.Aztán már a nike állitotta össze a csapatot..pl mint 98-ban is.
De a 86-os brazil-francia az mindettöl függetlenül,klubtulajatom.

krysal 2008.08.05. 13:42:10

Hja, igen. Mint beigbeder: a nem a franciák győzték le a brazilokat '98ban, hanem az adidas a nikeot:P

Én messze nem vagyok brazil fun, de az a meccs tényleg ott volt (86), ezzel nem vitatkozom:)

kroos 2008.08.05. 13:50:50

pl 19.00 kor még nem volt a kezdöbe jelölve Ronaldo....erre bepipult a nike(joggal mert a brazilok aláritak egy olyan szerzödést hogy játszania kell),és pédanélküli modon a kezdés elött fél órával már bent volt Ronaldo.
Vagy.Hamár láttad a 2006-ost.az elsö 45 percben Dinya semmi mást nem csinált csak a fejtpántját igazgatta hogy a nike jel pont középen legyen..aztán berágott és a 2. félidöre már a fejpánt nélkül jött ki...és ilyenböl nagyon sok van még.....

CS0ki 2008.08.05. 14:03:13

"Lehet.De akkor nem értem miért hozták oda Saviiola-t.És Soldado elengedését végképp nem értem."

Saviolát asszem még Schuster szrződése előtt odahozták, szóval abba nem szólhatott bele. (nem mintha az a két köcsögöt érdekelné az edző véleménye...)Egyébként ingyen volt(bár elég magas a fizetése), jó kis cserejátékos lenne, sajnálom, hogy nem játszik többet.(bár amikor játszott, szinte mindent képes volt kihagyni...)
Soldadoval kapcsolaban én azt nem értem, hogy minek hozták vissza! :S Tucatjátékos. szerencsére most Soldadoval nem játszották ezt.

"Nézd, barnetta, senki nem kívánja sem Raul, sem Guti visszavonulását! "

Ha visszavonulást nem is, Raul padoztatását én szívesen fogadnám!

"Azért Torresnek még némi sót el kell nyalnia, hogy jobb legyen a Ronaldónál..."

Sosem lesz olyan jó! ;) Egyébként jelenleg szerintem a legjobb center talán Eto'o. Aztán remélme pár év múlva Benzema lesz, a madridban! :)

szferi 2008.08.05. 15:25:55

Etoo, benzema... na ezen tényleg nagyot röhögtem, már megbocsáss.

krysal 2008.08.05. 16:40:46

szferi

tudod, ízlések, és pofonok...

halareaal 2008.08.05. 21:23:51

Etot nem is értem h lehet JELENLEG a világ legjobb centerének mondani. 3 éve talán. az elmúlt 2 évben meg sem közelíti azt a szinteet.

kroos 2008.08.06. 09:13:51

és akkor ronaldo-t hogy lehet?

krysal 2008.08.06. 11:14:52

...játéktudás és játékintelligencia alapján. Persze azt, hogy MOST, per pill, ki a legjobb, ehh...

Szerintem lehetetlen vállalkozás megítélni egy picit is objektíven...

kroos 2008.08.06. 11:21:14

Te most hülyéskedsz.Ronaldo 1 mázsa, mikor elküldik bemelegiteni már azalatt megsérül...akkor kehetne jelenleg a legjobb?És ha igy van akkor hogy lehet hogy NINCS CSAPATA?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.06. 12:14:41

Ha már Skócia, kiesett a Rangers a Bl-selejtezőből Kunasban, juhéééj, ezzel az is eldőlt, hogy ebben a szezomban már nem rontják a levegőt az európai kupákban csuhajja. Talán a litvánok ellen is a tizenegyesekre kellett volna játszani!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.06. 12:20:44

upsz, ez félre csúszott a skót posztba szántam.

szferi 2008.08.06. 12:24:15

Krysal: tudom, persze, de ahhoz, hogy valakit a legjobbnak tartsak abban amit csinál, több faktornak is együtt kell lenni - etoo egy kis köcsög, ami rányomja a bélyegét az egész pályafutására, sohasem lesz belőle igazán nagy játékos, max az új anelka. benzemáról meg beszélgessünk 5 év múlva, amit eddig mutatott, az igencsak kevés egy ilyen kijelentés megalapozására

CS0ki 2008.08.06. 14:25:19

"etoo egy kis köcsög, ami rányomja a bélyegét az egész pályafutására,"

Az, és? Attól még lehet a legjobb center...És az egy dolog, hogy sérült, de így is közel egyes volt a meccsenkénti gólátlaga, életveszélyes a kapura. De monhatsz azért te is neveket! :)
Ja, Benzemánál csak egy remény kifejezése volt, nem azt írtam, hogy a legjobb. De látom benne a potenciált, hogy az lehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.06. 14:32:04

"Védők: Ramos, Garay (visszahívtuk +1-ért!), Pepe, Cannavaro, Metzelder, Heinze, Marcelo, Száguldó, Traktor Torres." - száguldó?, inább legyen Michel Szaladgáló.

szferi 2008.08.06. 14:45:40

Csoki, azt hiszem nem értetted meg az anelkás párhuzamot

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.06. 14:49:20

...a másik meg, amikor Zizu oda-vissza esernyőzte Emersont:) Nagyon kacagtam:) - Zizou esernyőzgetett vígan, talán épp azért, mert Emerson nem játszott azon a meccsen ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.06. 14:54:20

barnetta, te Hegyi Ivánozol itt, lassan fölmondod az említett szerző vb-s könyvét, jeles! Egyébként '86-os brazil-francia valóban Non Plus Ultra.

kroos 2008.08.06. 14:55:57

mondjuk elöbb láttam a meccset mint a könyvet olvastam volna....

kroos 2008.08.06. 14:57:14

Ha azt a meccset megnézné Kuyt kiégne a retinája az biztos...

kroos 2008.08.07. 11:11:20

erröl mit tudtok kolocsini-newcastle
vilhemson-al hilal ittihad.x

ZenZo 2008.08.07. 15:01:50

@ barnetta:
Coloccini ügye: agreed deal. Deportivo La Coruna have accepted a bid from Newcastle for Argentina defender Fabricio Coloccini.

A statement on Depor's official website confirmed the two clubs reached a verbal agreement last week and that has now been followed up with a formal written offer.

Depor claim the fee could rise to around Ł10.3million

----------
a másik ügyről semmit.

krysal 2008.08.07. 16:33:19

popp, átkozottul igazad van, excuses á moi:P
Gyorsan visszanéztem videjón, és jééé, valóban. Nem értem, hogy kevertem hossza...hiába, az öregedéssel kopik az agyam is...

Keelhaul 2008.08.26. 21:01:34

Na, csak hogy ne legyek off, de naprakész legyek.

Madridból távozik Robinho, és jön Santiago Cazorla.

Kérdőjeles még David Villa.

kroos 2008.08.28. 08:12:52

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=837554
folytatodik ami tavasszal,mikor dinya strandolt romy meg verte a golokat.
üdv pancho.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.08.28. 11:50:32

Madridba nem jön Cazorla, nem jön Villa, Madridba nem jön senki:)
süti beállítások módosítása