Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Spanyolországi köcsögválogatott 2007/2008

2008.07.23. 12:00 pancho_sanza

Ahogyan az erőnek, úgy majdnem minden futballistának is van sötét oldala. Szerencsére legtöbbjük megelégszik maga elé dörmögött káromkodással, elvétve a bíró szidalmazásával és legvégső esetben egy túlságosan keményre sikeredett belépővel. Az ember - különösen a futballista - gyarló, így a ritkán előforduló tahóságot még akár el is tudjuk fogadni, azonban létezik a futballistáknak egy növekvő csoportja, akikben olyan mélyen lakozik a parasztság, hogy mindössze elrettentő példaként lehet emlegetni viselkedésüket. Ők a mi kedvenc köcsögeink, akik két kapott füles alatt nem úsznák meg a bemutatkozó kört egyik rakamazi kocsmában sem.  Lássuk az idei spanyol csapatot, amelyben már másodszor beválogatott játékosok is vannak: Munua - Alves, Perea, Marchena, Ayala - Reyes, Riquelme, Edmilson, Guti - Eto'o, Luis Fabiano. Tovább után részletek.

GUSTAVO MUNUA (DEPORTIVO LA CORUNA)

Pont olyan kielégítő érzés a fárasztó - és izzasztó - edzés végeztével beállni a zuhany alá, mint amennyire kiábrándító lehet a gőzfüggönyön keresztül hirtelen bekapott balcsapott. Szinte biztos, hogy a pillanat hevében az általa ismert minden börtönfilm összes zuhanyzóval kapcsolatos jelenete befészkelte magát az izraeli Dudu Aouate agyába. Szerencséjére azonban a csapást nem követte újabb ütés, szappandobálás  vagy egyéb erőszakos cselekmény, mindössze pár öltés az orvosi szobában. Meg néhány kellemetlen perc az újságírók, csapattársak és klubvezetők érdeklődő pillantásai közepette. Az eset előzményéül annyi szolgált, hogy az ütőjátékosok szerepkörét megirigylő, uruguayi Gustavo Munua így kívánt elégtételt venni kapustársa egyik korábbi nyilatkozata miatt. Ezzel megmentette Pato Abondanzierit a csapatba kerüléstől, amiért utóbbi kiejtette hősiesen küzdő csapatát az UEFA-kupából. A férfias ütésváltással még nem is lenne igazi problémánk, de a zuhanyzóban megtámadni egy férfiembert: az már igazán köcsög dolog.

LUIS ARAMANTO PEREA (ATLÉTICO MADRID)

Vannak szakmák, amelyekből a siker legkisebb lehetősége is ki van kódolva. Többek között szar rossz lehet BKV ellenőrnek, brazíliai aranybányásznak, utcaseprőnek és az Atlético Madrid védőjének lenni. A mai napig megfejthetetlen számunkra, hogy a főváros második számú klubja miként tudta elcsípni a negyedik helyet. Na nem mintha sok bajunk lenne a 4-3-as, vagy a 6-3-as mérkőzésekkel, de azért a matracosok támadósora talán egy kicsivel hatékonyabb védelmet érdemelt volna. Amennyiben a hatékonyságot a potya, a szerencsétlen vagy a viccesen bekapott gólok elkerülése jelenti. Ilyenekből jó sokat láthatott a Vicente Calderon közönsége, mert a védők roppant módon ügyeltek arra, hogy hazai pályán mutassák meg igazi értékeiket. A legköcsögebb védelem három tagja képviselteti magát a legtöbb sárgalappal rendelkezők TOP 5-ös mezőnyében, így szinte kihagyhatatlan legalább egyikük itt szerepeltetése. A választás roppant nehéz, mert objektív szempontok alapján Pablo Ibanez nyert, egy sárgával megelőzve Perniát és Pereát, de a kolumbiai képére pillantva egyértelmű, hogy a helye itt van. Meg aztán ő kapta az egész idény első sárgáját, azon a mérkőzésen, amelyiken Agüero az idény első gólját lőtte. Már akkor sejthettük volna…

ROBERTO AYALA (ZARAGOZA)

Kedves Roberto! Megkérdezhetjük, hogy mi a fészkes fenéért nem vonultál vissza egy évvel ezelőtt? Szép pályafutás végére tettél volna pontot. Ezzel szemben most mindenki majd arra emlékezik, hogy csúfos körülmények között hagytad el a legnagyobb sikereid helyszínét, s már év közben aláírtál a Villarreal csapatához. Önmagában ez a cselekedet is kiverte a biztosítékot sokak szemében, de Te előrelátó képességedet csúcsra járatva döntöttél úgy, hogy sokkal jobb kilátások és nagyobb sikerek várnak Rád egy másik csapatban. Így egy gyors vezércsel után - még az első tengeralattjárós bevetésed előtt - Zaragoza felé vetted az irányt. Ott aztán minden rutinoddal és tudásoddal felvértezve is könnyűnek találtattál, hogy a csapatot Bajnokok Ligájába vezesd. Igaz egyszer, a Deportivo elleni mérkőzés kilencvennegyedik percében visszaadtad a reményt, és önfeláldozóan begyűjtöttél 14 sárgalapos figyelmeztetést is, amivel a vonatkozó rangsor élén végeztél, de végül ez is kevésnek bizonyult a bennmaradás kiharcolásához. Ha rád és az elmúlt másfél éves tevékenységedre gondolunk, akkor Te vagy az élő példa rá, hogy nincs köcsögválogatott argentin játékos nélkül. És tényleg!

CARLOS MARCHENA (VALENCIA)

Az Európa-bajnokság egyik meglepetése. Eddig sem volt szemernyi kétségünk a játéktudását illetően, de az ő igazi világa akkor kezdődik, amikor a játékvezető sípszava felhangzik. Állandó és visszatérő jelenetekről van szó: a támadó fekszik, Marchena értetlenséget imitálva tekint a bíróra és a döntésétre vár. Igazából mindegy is, mit ítél a bíró, hiszen a reakció mindig ugyanaz. Csak az egyik esetben reklamáció, míg a másikban felháborodás címén adja elő azt a műsort, amiért bekerült a köcsögválogatottba. Grimaszok következnek, teátrális kézmozdulatok, majd beindul az odamondó show, amelynek keretében a Valencia játékos szájának sebességét látva nem kizárólag a géppuskakezű karibi zenészek kedvtelednek el, hanem maga a marimba is. Persze önmagában ez még nem érne tagságot a jeles társaságba, de idén először bebizonyosodott, hogy az igazán tahó játékos "erényei" ugyanúgy jelentkeznek ötgólos hátránynál, mint ötgólos előnynél. Szerénység és alázat számára nincs hely.

DANIEL ALVES (SEVILLA)

Van az a történet, amelyben a női nem iránt szemernyi érdeklődést sem mutató srác a rálőcsölt, de lelkes hölggyel indul a végzősök báljába. A figyelmes apuka búcsúzóul odaveti, hogy kettőre mindenképpen hozza haza a kislányát. Mire a fiatalember elkezd gondolkodni: a bál éjfélig tart, mi a fenét fogunk mi csinálni hajnal kettőig. Egy évvel ezelőtt hasonló dolgokon törhette a fejét Dani Alves is. Annyi eltéréssel, hogy számára egy egész szezonról volt szó. Meg természetesen Sevilláról, ahonnan el szeretett volna igazolni. Kérőben sem volt hiány, de az ár hallatán mindenki elbizonytalanodott, így maradt számára egy ráadás év. Akár jól is elsülhetett volna, azonban a brazil védő mindent bemutatott idén, amivel az árát elfogadható szintre csökkentette. Marcehanával ellentétben nem sokat beszél, de akkor legalább hatásosan, mert szinte soha nem ússza meg lap nélkül. Pirosak tekintetében – holtversenyben - a liga legeredményesebbjének bizonyult, ami önmagában nem lenne probléma, de a kiállításaival mindig lehetetlen helyzetbe hozta csapatát. Persze mindez nem feltétlenül igaz, hiszen ha pályán volt, akkor is minden második gólt róla kapták. Az ellenfél taktikailag építhetett állandó fennmaradásaira, de ha véletlenül időben hátraért, abban sem volt sok köszönet. A fájdalmas és könnyekkel tarkított búcsú végül egy év késéssel bekövetkezett. Bár Alves barátunk láthatóan hamar túltette magát a nehezén.

JUAN ROMÁN RIQUELME (VILLARREAL)

Az ember, aki itt sincs, mégis kihagyhatatlan. Örökös tag. A köcsögválogatott csapatkapitánya. A kamera előtti sercintés utolérhetetlen világbajnoka. Akinek tekintete maximum hat elemiről tanúskodik. Valószínűleg soha többet nem játszik már Európában, de még így is főszereplő lesz a következő öt év minden hasonló válogatásában. Már régen elpártolt tőle az egyetlen klub is, ahol letett az asztalra valamit. Egy évvel ezelőtt ott hagytuk abba, hogy hazament és egy remek argentin szezonon van túl, de lejárt a kölcsönszerződés, így vissza kellett térnie. Abban, hogy ért a focihoz, soha nem kételkedtünk, így simán le is vette, hogy az idei Villarrealnak is csak a kispadján jut számára hely. Ezért aztán a megváltás felszabadító érzése lett rajta úrrá, amikor befutott érte az ajánlat, amelyet klubja tétovázás nélkül elfogadott. Amennyiben az argentin irányító köpködési tulajdonsága egyenes arányban állna a futball iránti alázatával, akkor simán a világ egyik legnagyobbja lehetne, azonban így nem több mint egy utolsó köcsög a tehetségeséből, akiről mindenkinek csak a fájdalmas és a játékához méltatlan búcsúzásai jutnak eszébe.

GUTI (REAL MADRID)

Mert ő tényleg az. Ennél kisebb ziccereket sem szoktunk elpazarolni, így a La Liga leghíresebb férfifalóját férfifaló imitátorát nem hagyhatjuk ki a csapatból. Igazából nincs semmi gond a homoszexuális emberekkel, azonban Gutiról tudjuk, hogy családja és gyerekei vannak, de ez sem zavarja abban, hogy nyilvánosan holmi idegen csávók csávónak kinéző nők szájába dugja a nyelvét. Természetesen számunkra nem a családi értékek védelme a legfontosabb. Sokkal inkább tartjuk felelőtlennek ezt a cselekedetet, ha arra gondolunk, hogy egy katolikus országban ez szükségszerűen az öltözői a zuhanyzói hangulat változását is magával vonzza. Ráadásul milyen ciki lehet már, amikor a szőke játékos ölelő karjai között egy-két kósza gondolat befészkeli magát a csapattársak felhőtlen gólörömébe. A Real Madrid soha be nem érő középpályása azonban minderre rátett még egy lapáttal, amikor a bajnoki címet ünnepelni hivatott partit fejfájásra hivatkozva lemondta. Pedig biztos ott lett volna az orvosi stáb is, így mi tipikusan arra a női betegségre gyanakodunk, ami a kedvtelenséget hivatott kifejezni, és semmilyen Aspirin nem segít rajta. Hízelgés, ajándék, vagy valami ígéret annál inkább. Na ez a köcsögség.

EDMÍLSON GOMES (BARCELONA)

Az ember, aki egy hosszúra nyúló sérülés következtében alig lépett idén pályára. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, de Edmilson barátunk a nyakába szakadó időtöbbletet, nem csajozással, rehabilitációval, vagy bármi hasznossal töltötte ki, hanem fekete bárányokat keresgetett a Nou Camp környékén. A speciális színű állatok hajkurászása olyan szinten belefészkelte magát a fejébe, hogy előbb-utóbb törvényszerűen látni is vélt párat. Normális ember ilyenkor a csapat pszichológusához, az orvosi stábhoz, vagy a pszichiáteréhez fordul segítségért, de a brazil játékos - a felfedezésétől megzavarodva – inkább más utat választott. Rögtön a sajtó képviselői elé járult, hogy beszámoljon lidérces tapasztalatiról. Ez aztán olyan jól sikerült, hogy bár csak elvétve játszott, gyakorlatilag minden újságíró meglátásaira volt kíváncsi a mérkőzések előtt és után is. S Edmilson élvezte a szereplést. Csapattársaival ellentétben, akiknek folyamatosan magyarázkodnia kellett. Végül a Villarreal lecsapott rá, pedig nem olyan régen még egy másik, a brazilhoz hasonlóan nem túl intelligens középpályás érkezett hozzájuk Barcelona felől: Riquelme.

JOSÉ ANTONIO REYES (ATLÉTICO MADRID)

Az ember, akit immáron mindenhol kifütyülnek. A helye megkérdőjelezhetetlen a csapatban, mert már mi sem tudunk olyan spanyol klubot mondani, amelynek szurkolói fenntartások nélkül elfogadnák őt igazolásként. Sevillában nem szeretik, mert elhagyta a csapatot az Arsenal kedvéért. Londonból Madridba költözött, ahol volt egy közepesnek mondható éve, melynek végén pénzügyi viták kereszttüzében távozott a szerencsétlenje. A Real Madridtól az Atlético Madridhoz. Ez a döntés és a csapatváltás azt eredményezte, hogy a két legnagyobb madridi klub szurkolói már iránta érzett utálatukban is vetekedhetnek. Pedig ez még csak a kezdete volt José megpróbáltatásainak. Eleinte kaján vigyorral arcán hallgatta a becserélésekor felhangzó szurkolói tiltakozást, de később ez már látszólag megviselte az idegeit. Vagyis kihozta belőle a köcsögöt. Gyakorlatilag tizenkettedik embernek számított csapatában addig a pillanatig, amíg a játszott percenként kapott lapos figyelmeztetések mutatót tíz alá nem csökkentette. Volt, amikor becserélése után öt perccel már a zuhanyzó felé tartott, majd az eltiltását követő első mérkőzésén újra sikerült neki kiállítatnia magát. Miközben módszeresen és kirívóan durván aprította az ellent taktikai szabálytalanságok helyett, csak egyvalami nem változott. A kaján és felsőbbrendűséget sugalló vigyor. Egy köcsög vigyora.

SAMUEL ETO’O (BARCELONA)

Kamerun büszkesége, akiből simán kinéztük, hogy elmegy Üzbegisztánba kizárólag a pénz miatt, ugyanis csak egy dolog biztos vele kapcsolatban. Spanyolországban immáron nem maradhat, hiszen immáron kétszer harapott az őt éltető kézbe. Önmagában ez nem lenne ennyire tragikus, ha nem a Barcelona és a Real Madrid csapatáról lenne szó. Azt máig nem tudjuk pontosan, hogy négy évvel ezelőtt Owennél vagy Ronaldonál gondolta magát jobb játékosnak, de vele kapcsolatban ilyen dolgokat nem is érdemes latolgatni. A lelke mélyén megmaradt sértődött kisgyereknek, aki a következményekkel soha nem törődik. Kivéve, ha éppen egy feleslegesen bekapott sárga lappal el lehet kerülni a nem olyan régen még nagy hangon szidott stadionban a megszégyenülést. Persze arra nem gondolt a drága, hogy cserébe ugyanezt megkapja a saját szurkolóitól. Az ő esete példázza, hogy mi a különbség egy jó focista és egy nagy játékos között. Ő világ életében egy jó focista lesz, de a nagy játékossá váláshoz egy kicsit túl kellene lépnie a benne rejtőző paraszton. Vagy örök életére egy kis köcsög marad.

LUIS FABIANO (SEVILLA)

A Sevilla réme, akinek góljainál csúnyábbakat elképzelni is nehéz, nemhogy szerezni párat. Pedig technikailag nem rossz a srác, kellően gyors és hatékony, de valahogy mégis mindig bal herével tereli kapuba Keita távoli bombáját. Ezt meg azért nem szeretjük alapból sem, de különösen bosszantó egy folyamatosan felháborodottan reklamáló csatártól, akin az intelligencia legkisebb nyomát sem fedezhetjük fel. A brazil csatár viselkedése olyannyira irritálóra sikeredett idén, hogy mellette még a civilben gyerekgyilkos Poulsen is ártatlan báránynak tűnik. A gyakori reklamálást még meg is értjük, hiszen az eredmények elmaradozása, a szörnyű haláleset, és Juande Ramos váratlan év közbeni búcsúja generálhatott némi feszültséget a sevillai játékosokban. Ugyanakkor a mindent BL indulást eldöntő, Atlético elleni mérkőzésen simán meg lehetett volna a győzelem, amennyiben Luis Fabiano a labdára koncentrál ahelyett, hogy minden útjába kerülő ellenfélbe belerúg egy jó nagyot, ha a bíró éppen másfelé tekint. A viselkedés ragadós volt és az egész csapat követte a gólkirályi cím várományosát. A sors végül Güiza személyében igazságot szolgáltatott, elvégre a valaha volt egyik legsunyibb gólkirálytól mentett meg minket.

300 komment

Címkék: la liga köcsögválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr60578990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2008.07.25. 13:13:25

@Csöncsön

Nem akarok mentségeket keresni, részben igaz a megállapításod. Azt is tudni kell viszont, hogy Florentino Perez egy, még a Bernabeu korszakból eredő hagyományt élesztett fel - miszerint minden évben vegyünk egy világklasszist. Miért? Ha a legjobb akarsz lenni, legyenek a legjobbak a játékosaid. Ez ugyebár abban a korszakban működött, nem is egy BEK serleg bizonyítja. Az már egy más kérdés, hogy ez a mai, agyontaktikázott, védekező futballban nem működik. Ez bebizonyosodott, rendben is van. Hozadéka maximum annyi van, hogy ez által (reklámpénzek, etc...) vált az egyik legjobban működő "sportcégévé" a Real Madrid - és ezt is figyelembe kell venni.

(Halkan jegyzem meg, szerintem világverő csapat volt akkor, és Makelele eladása, és Del Bosque kirúgása ordenárébb hiba volt, mint a "galaktikus" korszak igazolásai együtt.)

Vegyük észre: MINDEN csapat arra törekszik, hogy a legjobbakat alkalmazza, onnantól az edzői stáb dolga, hogy kihozza belőlük a maximumot - motivációt, taktikai fegyelmet, etc. Sokkal inkább ebben látom a hiba okát, mind az Anno. Madridban, mind a Barcában, de akár az Interben is...

krysal 2008.07.25. 13:18:54

barnetta, a kedvedért Guti nyilatkozata ebben a témában:

"A napokban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Bernd Schuster szívesen látná Samuel Eto’o-t a keretben. Mit szólnál hozzá, ha újra egy csapatban játszanátok?
Az igazság az, hogy ő egyike a legjobb futballistáknak. Nagyon jó barátok vagyunk. Egy nagyszerű ember és fantasztikus játékos, a Real Madrid pedig mindig fantasztikus játékosokat igazol. Úgy gondolom sokat tehetne a Királyi Gárdáért. Remekül fog játszani, akármelyik csapatban is köt ki.

Mit gondolsz, a szurkolók hogyan vélekednének az érkezéséről?
A szurkolók megértenék és úgy gondolom mindannyian boldogok lennénk, ha gólokat szerezne a csapatunk színeiben. Ezek azonban mind csak feltevések. "

Aláhúznám az utolsó mondatot. Miért? Ad egy: a Barca és a Real között született egy megállapodás, hogy nem igazolják le egymás játékosait.
Ad kettő: Madridban rühellik Eto'o-t, miután belemart az őt segítő kezébe, még ha nem is adták olyan formában tudtára, mint anno Figónak Katalóniában (van némi különbség a két tábor között...). Ezt hogy értem? A Madridiakban volt annyi realitás, hogy tudták, Eto'o nem tudná kiszorítani (egy-két éven belül) Rault, Ronaldót, Owent, ezért inkább elengedték. Erre ő? Más kérdés, hogy a teljesítménye fantasztikus, de nem, én nem látnám azt a hisztis picsát szívesen a csapatomban. Ezt ízlelgesd.

kroos 2008.07.25. 13:21:10

,,MINDEN csapat arra törekszik, hogy a legjobbakat alkalmazza," csak nem mindenkinek va rá esélye.A madridnak minden esélye megvan rá de mégsem tud élni vele.pl Sneider-t le akarta igazolni a Bayern ,talán lett volna rá pénz de esély sem volt a leigazolására.
Mig a Madrid potenciáljai végtelenek,mind anyagiakban mind morálisan,épp ezért érdekes hogy hozzá se tudnak szagolni a BL-hez.

kroos 2008.07.25. 13:24:27

Fogo és eto esetében is a madrid az erkölcsi gyöztes....érdekes....Ha már erkölcs beszéljünk arrol is milyen volt a bucsumeccse Hierro-nak.És R.Carlosnak?Amig elég mezt lehetett eladni a nevükkel addig kelletek. Aztán ....

krysal 2008.07.25. 13:27:11

@barnetta

Nem értem a frusztrációdat. "hozzá se tudnak szagolni a BL-hez" - örülj neki, ha úgy tetszik, bár ilyen példát egy tízévestől sem fogadok el.

Arra mit mondjak, hogy kinek mire van esélye? Szerinted baj az, hogy a több, mint száz éves történelme alatt elérte a Real Madrid azt a szintet, hogy a játékosok 80-90%-a lihegve, elélvezve mond igent az ajánlatukra? Mit csináljak ezzel??

Nőj fel, a sport biznisz, az elitfutball pláne. Erről szól a mese, a lényeg azonban a pályán dől el. Hogy ki, mihez tud hozzászagolni? Már ne haragudj, de régi kedves pélámat hozom fel: A pályán 11 ember játszik másik 11 ellen, és a pillanatnyi forma, a pillanatnyi erőnlét, a pillanatnyi motiváció, és a pillanatnyi szerencse számít. Hogy nem tudnak hozzászagolni a BL-hez. Nekem ez jobban fáj, mint neked, de nyugalom, lesz ez még így se.

krysal 2008.07.25. 13:30:12

Nem erkölcsi győzteseket keresünk. Ha már ostoba példákat akarsz, nesze: Milyen volt Kluivert búcsúmeccse? És Ronaldinhóé?

Zárjuk le ezt a témát, mert felesleges.

kroos 2008.07.25. 13:32:51

Ha közgazdász lennék valóban lenyügözne a madrid pénzügyi téren elért sikerei,de nam vagyok az.Igy azt látom hogy a Madridnak van egyfajta monopol helyzete a játékospiacon.Elönyben vannak mindenféle téren.
(alakul Cé-Eto csatárkettös).

kroos 2008.07.25. 13:34:48

arra céloztam hogy az ember mint olyan árucikk madridban.ez mindenhol igy van,de lagalább a csapatok a saját ikonjaikat tisztelik(plinter-zanetti,bayern-kahn,Man.-giggs).pl egy bucsumeccsel.Fernando a ,,lokomotiv" hierro-nak nagyon kijárt volna.

krysal 2008.07.25. 13:36:40

"gy azt látom hogy a Madridnak van egyfajta monopol helyzete a játékospiacon."

...amit kiérdemeltek. Ezt is tedd hozzá. Tedd fel magadnak a kérdést, miért lehetséges, hogy mondjuk Cérnanyaló miért hisztizik, hogy menne Madridba pont onnan, ahol ilyen sikereket ért el. A MAdridnak kultusza van, nimbusza (hasonlóan 1-2 csapathoz...), és ezt csak a magadfajta kisgyerekek sérelmezik.

De nagyságrendileg hasonló a Barca, a ManUTd, a Chelsea, az Inter, a Milan is, ha csak az anyagiakat nézzük.

krysal 2008.07.25. 13:39:00

Ugyanez igaz Henryra az Arsenalban, Ronaldinhóra, Kluivertre a Barcában, sorolhatnánk. A példa kedvéért: Puskás búcsúmeccse is csak évekkel később került megrendezésre.

Hogy te kinek ítélnél meg búcsúmeccset, egy dolog. (Hierroval még egyet is értek), de általában a visszavonulás után szokás a búcsúmeccs...

BruceWayne 2008.07.25. 13:40:19

"Ronaldo-rol anniyt: mielött kiejtjük a nevét mindig tisztázni kell melyk Ronaldóról is van szó...ez elég beszédes dolog...."

Ronaldo kb 94 óta egy van, attól hogy a cigu ezt vésette a hátára még a közelében nincs.

mellesleg ma ronaldo "sörhasat eresztett", "felülről veri a százat" és "csapata meg nincs"

kroos 2008.07.25. 13:41:04

Ezt a kultusz leginkább mijatovic-féléktöl sajnálom.
Megveszik Cassano-t x millioért-aztán odaadják a Samp-nak...DE!!! a fzetése 3/4-ét a madrid állja....aztán ingyen odaadják a Samp-nak.
Ilyen és ehhez hasonlo 10 millios bukások más klub nem engedhetnek meg maguknak.Csak a Real.
De!! ez csak egy story a sokközül.

krysal 2008.07.25. 13:44:17

Mijatovic egy idióta, abban egyetértünk. Calderon is (ha Perez lenne, már régesrég Madridban lenne Kaka és az a mitugrász Cérnanyaló is, erre mérget vehettek), de vele legalább nyertünk kupákat.

kroos 2008.07.25. 13:53:41

De akkor nem lenne Canna,Pepe s.sRamos.,,.mert védöt venni a gyengeség jele".
amugy kicsit ,,hegyiivánosba" nyomod...vagy egyenesen ö vagy?

krysal 2008.07.25. 13:55:42

Ramost Perez vette. És te nem vagy egyike az Anti-Pepéseknek? Örömhír.

kroos 2008.07.25. 13:59:36

Nem söt volt olyan Madrid amit szerettem,az igy nézett ki.
Ilgner-Sanchis-Hierro-Karanka
Panucci-Seedorf-Redondo-R.Carlos
Raul
Mijatovic-Suker

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.07.25. 15:05:50

hagyjuk mar ezt az eto'o megy a realba hulyeseget. calderon es laporta kozott letezik 1 szobeli megallapodas,h 1mas ervenyben levo szerzodessel rendelkezo jatekosait nem "bantjak." es ez naon jo igy. a masik,h a spanyol sporthajto a legszenzaciohajhaszabb,a leghapogobb hirekkel. olvastam en mar oat is a barcelonai sport.es-en,h c ronaldo tulajdonkeppen nem is a realhoz,hanem a barcahoz akar menni (isten mentsen meg tole!),kb. 0 realitassal. orokosen kombinalnak. most ez megy samu korul. az as hirhedten elfogult,nyiltan francoista kolumnistaja,roncero odaig ment,h 1,az eb alatti informalis beszelgetes soran samu konyorgott calderonnak a leigazolasaert. meggyozodesem,h a tortenetek utan samu utolso celpontja lenne a real. ott meg a kozonseg tuntetne ellene. de mondom,ezek ujsagiroi fantazialasok. amugy a sport.es kolumnistai most mar arrol irnak,h meg kellene tartani. ezzel teljesen egyet is ertek. atigazolasokrol meg annyit,h egyszer elkezdtem osszeszamolni,h az el mundon es a sport.es-en hany jatekost hoztak szoba a barcaval majus ota. kb. 40-50nel megalltam. nevetsegesek. teny,az angol sajto is tud kacsakat gyartani rendesen,de a spanyolok verhetetlenek. lenyeg a lenyeg,senkinek nem kell aggodnia azert,h samu a realban folytatna.

kroos 2008.07.25. 15:12:31

,,calderon es laporta kozott letezik 1 szobeli megallapodas"
de ha mindkettöjük érdeke a váltás???????

krysal 2008.07.25. 15:18:19

Nem érdeke az senkinek sem, hogy rombolja a hangulatot a madridi öltözőben. Kacsa. Tudod, REALitásérzék...

kroos 2008.07.25. 15:21:20

Ezt a realitás izét hagyd abba kérlek vagy folytatom a P.Garcia Cassano vonalat...
Realitás...=Arsenal

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.07.25. 15:23:54

Barnetta mindig kacsákból épít kártyavárat (húdeképzavar!)

kroos 2008.07.25. 15:30:09

,,Nem csoda, hogy a Marca kiszivárgott híre miatt Calderón elnök válságstábot hívott össze Fél Spanyolország Mijatovicson és csodaigazolásain röhög. Pedja: mehetsz..."

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.07.25. 15:42:45

Hát ebből tényleg az következik, hogy Eto'o megy a Realba...

kroos 2008.07.25. 15:44:57

nem erre akartam utalni....csak arra hogy a reál+ a realitás mennyire nem egy...

krysal 2008.07.25. 17:10:18

A cikk igazáról annyit, hogy eddig egyikük sem ment sehova. Pls, ne 2007es cikkeket emlegess a 2008as átigazolási szezonban.........

Röhely...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.07.25. 17:31:05

,calderon es laporta kozott letezik 1 szobeli megallapodas"
de ha mindkettöjük érdeke a váltás???????

egyiknek sem erdeke. laportanak miert lenne erdeke,h a legnagyobb rivalist a vilag legjobb kozepcsataraval erositse? ki van mondva: ha megy,csak az olasz v az angol bajnoksag johet szoba. bar meggyozodesem,h a tavozasat inkabb a guardiola-txiki kettos akarja (guardiola egyszeruen fel,h nem tudja kezelni),mig a laporta-cruijff paros inkabb marasztalna,de nem szolnak bele az edzoi dontesekbe. a real oldalarol meg annyit,h sokan nem orulnenek ott samu erkezesenek,es sokan nem felejtenek. amugy nem hinnem,h annyira osszeferhetetlen lenne,h bomlasztana az oltozoi moralt. inkabb arrol van szo,h ami a sziven,az a szajan. nem tul diplomatikus,ontorvenyu,hajlamos oankor is kimondani az igazsagot,amikor bolcsebb hallgatni. viszont a palyan megfeszul a sikerert,szandekosan durvulni sose lattam. arra sem emlekszem,h valaha kiallitottak vna.
1ebkent most villa realba csabitasarol cikkeznek a "nagyszeru" forrasok (marca,as,sport,es,goal.com,soccernet,stb.).

szmrmszrzt 2008.07.25. 18:47:21

irtózatos faszkorbács jár panchonak perea válogatottsága okán. ezt az angyalarcú zsenit beválogatni valami hentes helyett...
nem találok szavakat...pedig nagyon vártam ezt a cikket. faszkorbács, faszágyú, fasztorpedó.

Raul75 2008.07.25. 23:58:52

az azért hihetetlen, hogy az egész spanyol liga legnagyobb hentese, azaz Marchena a szövegelés miatt került ide...
Gutit meg gondolom azért mert nehogy már egy madridista se legyen

rizla 2008.07.26. 07:11:25

guti helyett egyértelmű lett volna a madridos: baptista. oké, guti lehet, hogy homokos, meg egy antipatikus arc, de talán életében először produkált egy képességeihez méltó szezont, és pont most kell beráncigálni? eddig is buzi volt.

halareaal 2008.07.27. 16:09:42

Eto be se férne a Realba.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.07.27. 23:43:17

halareal: amikor vki ennyire erzelmi alapon itel meg mindent,es ennyire csak 1 szemuvegen keresztul lat,annak a gyerekes idiotizmusahoz nem lehet sokat hozzatenni,csak annyit,h biztos igaza van.

kroos 2008.07.28. 08:06:51

Tudjuk ugye hogy ez csak 1 blog és mint ilyen teljesen szubjektiv.De aki egy olyan blogot ir amit több 100-an olvasnak( vagy nem tudom mennyien) annak ügyelnie kellene némi tárgyilagosságra, különben elveszti hitelét.Több helyen meglehet kérdöjelezni ezt a spanyol köcsögválogatottat,pl Eto-sérölése után Messivel ök nyujtottak elfogadható teljesitményt.D.Alves akit most se értek mit keres itt,Guti-ról nem is beszélve.És ezekhez jön Riquelme aki nem lépett pályára spanyol csapatban:,ez az a pont ami megkiván némi objektivitást.+ehhez jön Ronaldinho kihagyása aki mind a pályán mind azon kivül egész évben nem mutatotkozott profiként.(Romy tavasza a Boca-ban igen jól sikerült,amig Dinho a Ramblán bulizott).
Ezekután az lett volna a minimum ha Pancho néhány szóval indokolja ezt a rémes irást ami az Nst létezése óta a leggyengébb,legszubjektivabb, alkotása.
(a már mindenképp argentint akartál akkor miért nem d'alessandro??????????????

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.28. 09:19:56

barni, megmondanád, hogyan lehet objektív köcsögválogatottat csinálni?

neked ronnie volt a köcsög, akit agyonnyomott a média, neki meg alves, aki tavaly a leggusztustalanabb parasztságokat csinálta meg a sevillánál, hogy eladják a chelsea-nak.

leírtuk már egymilliószor: ez itt vélemény, az eredményekhez ott van a livescore.

kroos 2008.07.28. 09:25:25

beni te vagy a kedvemcem,respektáloma vélemémyed
.föleg hogy most el is ismerted hogy Pancho védelemre szorul.

kroos 2008.07.28. 09:33:20

Persze nem lehet objektív köcsögválogatottat csinálni, de ugy gondolom hogy az objektivitásra lehet törekedni.Pancho meg sem próbálta.
Itt az objektivitást az jelenti hogy nem rak be olyan játékost aki nem szerepelt a spanyol bajnokságban.
,,agyonnyomott a média"---ez tetszik......szegény:DDDDDDDD

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.28. 09:35:50

egy ilyen posztnál nincs olyan, hogy mindenki egyetért. nem védem panchót, szerintem maga a poszt remek lett, az meg már egy másik sztori, hogy legalább 3-4 poszton nem értek vele egyet.

én például nagyon kedvelem gutit, és ez teljesen független attól, hogy homoseggszurkális, vagy sem.

kroos 2008.07.28. 09:38:59

berakhatta volna M.Taylor-t is ennyi erövel nem?
Vagy Cassano-t.kit érdekel hogy azota Genovában félisten.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.28. 09:49:37

ha lett volna olasz, lehet, hogy be is raktam volna :)

kroos 2008.07.28. 10:28:59

nem baj,hisz játszott a seri a-ban.belefér.

kroos 2008.07.28. 10:30:03

amugy Heinrich után te vagy a 2. aki megvédi Pancho-t,kiváncsi vagyok ö ilyenkor mit csinál...küld nektek köszönö e-mail-t?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.07.28. 11:07:25

három
;)

és nagyon ritkán küld mailt

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.07.28. 11:28:01

Kinek a hibája, hogy Riquelme nem játszott a Villarrealban? Lehet, hogy akkora tahó, hogy eddig minden csapatánál pont fele annyiért adták el, amennyiért vették.Egyébként minden esélye meg lett volna, hogy beférjen a csapatba, csak mondjuk a levezető Piresnek nem derogál futni, miközben Riquelme inkább azon imádkozik, hogy valaki talán elviszi. Azonban olyan köcsög az argentin, hogy a világhírűen tahó Reyes mellől is kitűnt volna, így az Atléticonak sem kellett. Míg végül 2007 november 30-án állapodott meg a Villarreallal, hogy elmehet. Akkora zseni, hogy nincs európai csapat, amelyikhez leigazolnák... Egyébként talán a Boca sem volt benne biztos,hogy őt akarja. Némi bizonytalanság azért volt ott is.

Eto'o születésétől fogva egy köcsög, bár mindenki a Realt szidalmazó sztoriját ismeri, azért olyan falánkságok, amikor egy Egyiptom- Kamerun után a csapatszellem jegyében nyilvánosan átkozta a büntetőt hibázó csapatársát, miközben nem sokkal később ő hagyott ki egy fontosat. Akkor bazzeg nem volt nagy az arca.
Amikor ment a Barcának, már akkor is folyamatosan a csapattársaival vitatkozott. Főleg Ronaldinho ellenes beszólásai ismertek a sajtóból, ami után ott ölelgette a brazilt a pályán. Talán nem véletlen, hogy a Camp Nouban még Ronaldinho-t sem fütyülték személyre szabottan, de Samuel barátunknak ez is megadatott.

Nyilván mindenkinek megvannak a kedvenc játékosai, akiket emberileg és játékosként is nagyra tart. Számomra még Ronaldinho is eggyel nagyobb szint emberileg, mint az itt felsorolt urak. Persze ez szubjektív, mert lehetnek olyan sportszeretők is, akik számára a sportemberi nagyságot Riquelme, Eto'o, Daniel Alvés és Guti személye testesíti. Én ellenben nem azt mondom, hogy Te hülye vagy, hanem inkább azt:
Gratulálok hozzájuk!

halareaal 2008.07.28. 11:38:10

"halareal: amikor vki ennyire erzelmi alapon itel meg mindent,es ennyire csak 1 szemuvegen keresztul lat,annak a gyerekes idiotizmusahoz nem lehet sokat hozzatenni,csak annyit,h biztos igaza van.
ferecnk:
mondod ezt te, fanatikus barca drukker. egyszerűen Etot nem tartom olyan jó csatárnak, mint mások általában, a Realnak meg úgyis erős kerete van, és ha mondjuk jön Viilla, azt gondolom te se gondolod komolyan, h akár őt, akár Nistelrooyt kiszoríthatná. az most egy teljesen más kérdés, h elképesztően nagy köcsög.

halareaal 2008.07.28. 11:41:47

ja, és hogy kb 2-3 télleg jó szezonja volt.

kroos 2008.07.28. 11:44:41

Na! Csak nagyvonalakban.
-Riquelme 1 meccset sem játszott,és már rég nincs is a klubbnál.Ahogy irtad kb 2-3 hónapot vegetált,és biz kellet a Boca-nka csak a transzfer milyenségén volt vita.Az Atletico-nak meg azért nem kellett mert egy ilyen irányito nem fér be a taktikába.(2 csatár+Maxi+Simao....)
-Eto-Reálos-sztori=ok Egyiptom- Kamerun=ok
De a blog cimében benne van az hogy 2007/2008,vagyis az ez elötti dolgokat nem kell idehozni,vagy vedd ki az idöintervallumot a cimböl.
-sportemberi nagyságot:nálam külön ember a játékos és külön ember civilben.Nincs jogunk itélkezni mások felett, csak mint futbalista.sportemberi nagyság nálam ott kezdödik hogy Balczó András .De ok,nézzük ezt az oldalt.Akkor sem értem hogy Dinho mért van felmentve.Ö sem csinált semmit+sérültet jelentett mikor nem is volt az,motivácios problámái voltak,de a fizetését felvette lelkiismeretfurdalás nélkül.
Edmilson-nak ez nem tetszett és most öt lehet anyázni.Nekem se tetszene ha ilyen csapattársam lenne aki többet keres mint bárki+ezért cserébe semmit sem csinál.
És ami a legfontosabb.Nem hülyéztelek le.Csak nem értelek.És ez nem ugyanaz.

kroos 2008.07.28. 11:52:17

Talán Pekerman mondta ha Romy brazil lenne és Riqelminho-nak hivnák,akkor aranylabdás lehetne.
Ez tulzás de a lényeg átjön.A reputácioját nagyban meghatározza a marketingértéke.Ezért lehet pl egy kövér kiégett Ronaldinhot eladni a Milan-nak több mint 20 millió-ért.Ha nincs a Boca lehet Riquelme abbahagyja vagy ilyesmi.Ok.Eltünik.
Mig Ronaldinho egy ennél rosszabb szezonután(mivel ö tavasszal IS ,,pihent" kap egy millio-s szerzödést.
Mivel nagyobb sportemberi nagyság ö mint bárki ?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.07.28. 13:37:31

halareal: mondhatsz barmit,reszemrol mindig elismerem a jo real jatekosokat (sneijder,ruud,casillas,sergio ramos,stb.),viszont amiket te irsz samurol,az kb oan,mintha en azt irnam,h casillas nem ferne be a barcaba,vagy h oleguer (sok sikert neki az ajaxban) klasszisokkal jobb sergio ramosnal - ugye mekkora hulyesegek? na latod,te is uagyanekkora marhasagot irtal azzal,h eto'o nem ferne be a realba. ha tetszik,ha nem,samu es fernando torres a vilag legjobb jelenlegi kozepcsatarai. azert villatol meg hadd ne essek mar hasra,mert rugott 3 golt az oroszoknak. (torres kb. klasszissal jobb nala. samu is.) egyszer nem kritizalsz real-jatekost,kb mindenki aki ott vt valaha az posztjan minden idok legjobbja. szerinted pl. biztos metgod minden idok legjobb holland focistaja (jatszott ket evet a realban),es cruijff egy nagy nulla. termeszetesen objektiven.

pancho: eto'o igenis peldamutato sportember. es most ne gyertek a rossz dumaval,h kipontoztatta magat a barca szamara teljesen tet nelkuli el clasico elott. igaza vt. az meg h beszolt a realnak? belefer,tul van lihegve,jo poen vt. ha 1 real jatekos szol be hasonloan a barcanak,uigy tul lenne dramatizalva. hangulatkeltes ronaldinho ellen? honnan tudod,h ronaldinho meg nem laporta ellen es rosellert keltette a hangulatot az oltozoben?

kroos 2008.07.28. 14:59:58

amikor Zizu lefejelte Matrix-ot akkor a világ leg legitimebb személye nem igazán volt peldamutato sportember.Aki a jó tulajdonságokat keresi az nézze a béke-nobeldijasokat.Csak a futballtudás számit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.28. 15:32:01

"Csak a futballtudás számit." (barnetta)

A pályán. De nem a köcsögválogatottban. Utóbbinak ugyanis - ha jól értem - pont az a lényege, hogy nem csak a futballtudás számít.

halareaal 2008.07.28. 15:32:12

ferenck, nem kell megsértődni és hülyeségeket írni. te úgy gondolod, eto a világ legjobb csatára, gratulálok hozzá. ez nem tény, hanem csak a te véleményed. az én véleményem az, hogy nekem egyáltalán nem hiányzik a Realból, sőt kifejezetten remélem nem jön oda.(és ezzel sztem még jó pár Madrid drukker ugyanígy van) egyrészt mert köcsög, másrészt mert én nemis tartom olyan jó focistának, mint pl te.

"viszont amiket te irsz samurol,az kb oan,mintha en azt irnam,h casillas nem ferne be a barcaba,vagy h oleguer (sok sikert neki az ajaxban) klasszisokkal jobb sergio ramosnal -"

"gyszer nem kritizalsz real-jatekost,kb mindenki aki ott vt valaha az posztjan minden idok legjobbja."

"szerinted pl. biztos metgod minden idok legjobb holland focistaja (jatszott ket evet a realban),es cruijff egy nagy nulla."

ezek meg szimpla hazugságok, elképzelni nem tudom mi alapján írtad le őket, ezért írtam a hsz elején h biztos megsértődtél, bár fogalmam sincs min. arról úgyse tudsz meggyőzni, h eto Torressel a legjobb csatár lenne, vagy h jól jönne a Madridba, ha ez téged sért, hát akkor bocsánatot kérek.

ApukadHUN 2008.07.28. 15:36:23

Azért a köcsögség hatványozottan számít jó játékosok esetében. Ők általában példaképek, de például Riquelme semmi esetre sem az...

Jövőre ő lesz a köcsögválogatottat jelző képen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.28. 15:36:30

Villa egyébként már évek óta a két legjobb spanyol csatár között van, minden évben tíz gól fölött termel, és a válogatottban is rendkívül gólerős.

Jó, kicsit elfogult vagyok, mert sokkal szimpatikusabb játékos, mint Eto'o, mégis: szerintem biztosan vitatható, hogy rosszabb csatár volna, mint a kameruni.

kroos 2008.07.28. 15:39:23

nem én találtam ki...Nick Hornby.

kroos 2008.07.28. 15:42:39

Krysal: cruijff elmondta hogy mitöl olyan óriási a Reál Madrid.És hogy ennek nem kevés köze volt a Franco-diktaturához.

kroos 2008.07.28. 15:48:23

Amugy tavaly ilyenkor mindenkinek el kellett utazni a különbözö selejtezökre.Kiéve Robinho-nak aki külön engedélyel maradhatott,külön Blatteri(aki bevallottan madrid drukker) engedélyel.Spanyolo.-ban még tartott a szezon.Robinho maradhatott,,csak ö!!A barca és a Sevilla sztárjainak menni kellett!!!!!!!!Mindegy.
Most a brazil szöv. kérne egy sziveséget a Madridtól, hogy engedjék el Robinho-t az olimpiára.
A madrid meg beintett nekik"!!!!!!!!!!!!

krysal 2008.07.28. 16:13:25

barnetta.

Már ne haragudj (és senki más se). Le a kalappal Cruijff tudása előtt, de kb annyira érdekel a véleménye, mint a Tiéd. Ma ez már legendárium. Törióra. Örülünk. Lépjünk tovább.

...persze ez csak egy szubjektív vélemény, de nagyon nem érdekel, egyetértesz-e vele. Elég lesz, jó? Biztos megvan a maga oka, amiért nem engedték el. (Mondjuk sérült. Hozzáteszem - a Barca pl. Dinhót sem akarta elengedni, és mindmáig megy a huzavona Messiért. Soroljam??)

A történeti hűség mellett figyelj oda arra is, hogy ne légy részrehajló, és NE CSAK EGY OLDALT MUTATGASS BE, ok? Kösz.

kroos 2008.07.28. 16:16:20

Persze de tavaly Messinek is Dinho-nak is meg az összes többinek le kellett lépni a bajnoki hajrárol...kivéve Robinho-nak!+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szoval a többi klubbnak nincs mit ,,törlesztenie"
Cruiff meg egy okos ember.Franco a diktaturát egy Szuper-madriddal turbizta fel-ezért nem kéne a ,,birodalmi felsöbbrendüség" hogy a reálnak mindent lehet mert megérdemli.

krysal 2008.07.28. 16:20:16

birodalmi felsőbbrendűség...

... reálnak mindent lehet mert megérdemli...

ajjaj. Barnie! Kapj be egy nyugtatót, és dőlj le egy picit, jó?

2008 van és még mindíg Franco tábornokkal magyarázod a Real Madid töretlen hírnevét? Frankó! Gratulálok! Hja, és kb annyira látsz (látunk) be a sportdiplomácia rejtelmeibe, mint az atomfizikába. Please, ésszel...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.28. 16:41:34

@krysal és barnetta:

Akár nagyon komolyan vesszük Cruyff-ot, akár nem, azt nehéz volna letagadni, hogy Spanyolországban a Real Madrid és a Barcelona is "más que un club". Az egyik azt fejezi ki, hogy Spanyolország egységes nemzetállam, a másik pedig azt, hogy nagyon nem az. Szerencsére ezt a vitát ma már a focipályán játsszák le újra meg újra, nem a harcmezőn.

Kérdés, hogy amennyiben valaki megérti a két klub focin túlmutató üzenetét, drukkolhat-e netán mindkettőnek.

Szerintem igen. Nem vagyok spanyol, semmi közöm a spanyolokhoz. Ők lejátsszák maguk közt ezt a látens polgárháborút, én meg élvezem, hogy világszínvonalon teszik.

krysal 2008.07.28. 16:46:10

Csöncsön!

Szívemből beszélsz.Én is utána olvasgattam a két klub történetének, ismerem az okokat, ismerem, elismerem.

De magyarként én sem érte, miért kell ezt felhozni - sőt, hovatovább azt sem, miért kell ezzel a történeti háttérrel igazolni olyasmit, amihez szemernyi köze sincs már. Ne mondja nekem azt senki, hogy a Franko rezsim eredménye, hogy a Real ott tart, ahol.........

Nemde?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.28. 17:04:17

@krysal:

De, de.

És ha Franco nélkül nem lenne az a Real, ami most? Franco megítélése már önmagában is bonyolult. Az meg, hogy mondjuk jobb lett volna-e, ha nem rokonszenvez a Real Madriddal, még bonyolultabb kérdés. Avagy: ki tudja, hogy nem szublimált-e több indulatot ezzel, mint amennyit kiszorított?

A Real Madridot egyébként - ha szigorúak vagyunk - Santiago Bernabéu tette azzá, ami.

krysal 2008.07.28. 17:13:21

"A Real Madridot egyébként - ha szigorúak vagyunk - Santiago Bernabéu tette azzá, ami."

Szerintem csöppet sem kell szigorúnak lenned ahhoz, hogy ezt kijelentsd. Sőt, szülője (többek közt) a BEK-nek, és a galaktikus igazolások "taktikájának" :)

Mondjuk ki: A Real Madridot Don Santiago Bernabéu tette azzá, ami. Kétszer aláhúzva, felkiáltójellel.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.28. 17:33:42

barnetta, a nobel békadíjasok között olyanok is megfordultak, mint Sztálin vagy Jasszer Arafat, zárójel bezárva. Ezt Franco cuccot meg kár volt előhozni. Ilyenerővel elitélhetjük Puskás Öcsi bácsit, mert egy kommunista terror után egy fasisztoid diktatúrának volt legitimáló figurája tehetsége folytán.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.28. 17:37:21

Popp, a békadíj direkt volt, vagy elírás? :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.28. 18:08:55

kivételesen direkt! Egyébként nincs túl jó véleményem arról az aktuális politikai célokat szolgáló kitüntetésről.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.07.28. 19:36:57

ha mar szoba kerult robinho meg az olimpia,barca-drukkerkent hanyok attol,ah a klub viszonyul a messi-kerdeshez. nevetseges. ha a bl-selejtezot,mittomen pl 1 szlovak bajnok ellen csak ugy tudjuk hozni,h messi is jatszik,akkor nem erdemeljuk meg a tovabbjutast.

franco meg tenyleg tamogatta a realt es elnyomta a barcat,de mindez mar a regmult. aligha hinnem,h casillasnak v sneijdernek barmi koze is lenne franco real-maniajahoz. cruijff valoban azert ment a barcaba,mert nem szimpatizalt franco kedvenc csapataval,de az is 1973ban tortent. aligha hiszem,h ma ne szimpatizalna ruuddal,sneijderrel,robbennel v drenthevel:-) (bar a barcaban lenne ennyi holland most,megiscsak a hollandok miatt lettem barca-drukker...)

kroos 2008.07.29. 07:46:23

,,.. reálnak mindent lehet mert megérdemli..."
krysal ilyeneket te szoktál irni,mégpedig azért mert a multban olyan sikereket ért el aklubb amilyeneket.
Én csak szerettem volna rávilágitani ennek egy másik ,,cruiffy" aspektusára.

kroos 2008.07.29. 07:47:38

,,casillasnak v sneijdernek barmi koze is lenne franco real-maniajahoz. " ez igy van és ahhoz a kultuszhoz sincs közük ami a Madridot övezi a 6 korai bek gyözelem miatt.Legföképp Mijatovic-nak nincs hozzá köze.

krysal 2008.07.29. 09:37:27

"reálnak mindent lehet mert megérdemli..."
krysal ilyeneket te szoktál irni,mégpedig azért mert a multban olyan sikereket ért el aklubb amilyeneket."

barnetta, megint sarkítasz, nem is kicsit. A korai bek-győzelmek is Franko rémuralmának köszönhető? Az utóbbi 20 év is neki köszönhető? A kiváló marketinkmunka szintén, ugye? A sportüzleti munka Franko szellemében telik igaz?

A Real Madridnak nem lehet mindent, de többnek nézik MAGUK A JÁTÉKOSOK, szerte a világon (a másik vaiáns, hogy gyűlölik).

Paolo Maldini mondta egyszer, hogy kölyökkorában, ha fociztak a grundon, az egyik csapat pirosban volt (Milan), a másik mindíg fehérben (Real Madrid)... Ez is csak azt mutatja, mekkora az elismertsége... De mindez persze a mocskos rezsimnek tudható be... Tényleg, a Barcát meg sajnáljuk egy kicsit, mert tönkretette a fent említett siker (...pedig ha, ugye...akkor nem a világ egyik legsikeresebb klubbja lenne...)

Nőj már fel...

rizla 2008.07.29. 09:53:45

pancso érvei igen gyengék. a köcsögválogatott elsősorban a szánalmasan gyengén játszó urakról kéne, hogy szóljon. persze, a cím köcsögválogatott, de a hagyományok szerint egy 1 gól/meccs átlagot produkáló csatár ide akkor sem szabad, hogy bekerüljön, ha úgy egyébként egy paraszt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.29. 10:12:14

rizla egyszerű a megoldás, blogolni kezdesz és írsz egy posztot, melyben összeállítasz egy "objektív" köcsögválogatottat. Még mielőtt, én se értek egyet mindenki beválogatásával (Dani Alves helyett Sergio Ramos például), de ez már egy ilyen szubjektív műfaj.

kroos 2008.07.29. 10:12:48

krysal...elöször is nyugodj meg.Nincs semmi baj.Béke van.Attól hogy valaki nem esik hasra a Madrid-odtól nem biztos hogy,,nem nött fel".
Nem azt mondtam hogy Franconak köszönhetö minden.De nagyon sok dolog.Ez ha tetszik ha nem igy van.
a ,,A kiváló marketinkmunka" meg engem nem érdekel mivel nem vagyok közgazdász.De ha nincs Franco akkor lehet nincs Di stefano,Gento Rial azaz nincs 6 bek siker hanem csak 3--azaz a madrid reputácioja ma feleakkora lenne.

kroos 2008.07.29. 10:14:01

Ugyhogy ne gyere olyan nimbusszal,kultusszal amit egy diktátor pénzért és eröszak árán vett!!!!!!!

krysal 2008.07.29. 10:22:12

hja, várj. Tényleg, nem tudtam, hogy Franco nálunk az átigazolásokért is felelős volt.

Hogy hasra esel-e, vagy sem, az nem az én dolgom, nem is érdekel igazán, de gyerekes hülyeségeken rágódni - na, ez már idegesítő. Elfogadom az anti-real hozzáállást, vannak, akik elvi kérdést csinálnak az ilyesmiből. Tegyék. Kedves egészségükre.

Részemről befejezett a vita.

kroos 2008.07.29. 10:24:11

részemröl is.és Cruyff részéröl is.

kroos 2008.07.29. 10:24:50

Egyébként igen beleszólt az igazolásokba.....

krysal 2008.07.29. 10:29:07

Örülök. Őszintén - kifejezetten a történeti felkészültségednek.

Üdv Cruyff apónak. Puszilom. Madridból.

krysal 2008.07.29. 10:35:00

...és még annyi: a nimbusz ott marad attól, hogy Te, és a hasonszőrűek elítélik ilyen-olyan indokból. Ha tetszik, ha nem.

kroos 2008.07.29. 10:52:34

Popp,nem gondolod hogy a szubjektivitásnak is vannak határai?
pl ha az olasz köcs.válogatottba benne lebb Totti, de rossi aquilani...akkor mit szólnál?

rizla 2008.07.29. 10:59:33

"rizla egyszerű a megoldás, blogolni kezdesz és írsz egy posztot, melyben összeállítasz egy "objektív" köcsögválogatottat. Még mielőtt, én se értek egyet mindenki beválogatásával (Dani Alves helyett Sergio Ramos például), de ez már egy ilyen szubjektív műfaj."

popp amit most írtál, az egy büdös nagy semmi. ha nyitok egy blogot, és KOMMENTELÉSI LEHETŐSÉGET és rakok, akkor azért teszem, hogy lehessen velem egyetérteni meg NEM EGYET ÉRTENI. szóval légyszíves pszt.
egyébként bocs, de a KÖCSÖGVÁLOGATOTT az egy nagymúltú rovat, jelenség, sőt, intézmény. egy biztos: nem arról szól, hogy kit tart a cikk szerzője ÚGY ÁLTALÁBAN köcsögnek, hanem arról, hogy abban a KONKRÉT SZEZONBAN (jelen esetben ez 07/08), ki követett el ordítóan nagy köcsögséget, vagy csak simán játszott borzalmasan szarul.
riquelme köcsög volt tavaly. eto'o-nak is több helye lett volna tavaly az állandó hisztivel. de mit keres itt rikelme most? guti, miközben baptista meg kimarad?
olyan jellege van az egésznek, mintha pancho nem is nézte volna a meccseket, csak a hasára csapva válogatta volna a neveket. guti.. hmm... ő buzi.. ok, jó lesz. eto'o.. hmmm.. jó nagy paraszt, jó lesz.
én meg leírom a véleményem, mert
AZÉRT VAN A KIBASZOTT KOMMENTELÉSI LEHETŐSÉG, ÚGYHOGY NE OKOSKODJATOK MÁR A KIBASZOTT SZUBJEKTIVITÁS HATÁRAIRÓL.

senkinek sem kell erkölcsileg, vagy morálisan alátámasztania a véleményének a létjogosultságát, de valahogy mindig ide lyukadnak ki az ilyen beszélgetések.

kroos 2008.07.29. 11:04:12

rizla...ezt már ezeket én is leirtam .Teljesen egyetértek!!Pancho több meccset kell nézni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.29. 11:55:10

rizla, azért van kommentelési lehetőség, hogy okoskodjak, ha úgy tartja proli kedvem és ha te elmondod véleményedet, akkor arra én is reágálhassak. Épp a felsorolt nevekkel én sem értettem egyet, de Pancho (pedig nem vagyok az ügyvédje, hogyne, inkább az ördögé ;-) a blog műfajából adódóan az alapján ír, ami alapján akar. Ha úgy tartja kedve fütyül a kedves kommentelők véleményére. Ettől még szitkozódhatsz és kifejtheted a véleményedet, de ha számodra objektív köcsög válogatottat akarsz inkább blogoljál te is. Ezt a KIBASZOTT ordítozást meg hagyjuk még akkor is, ha eltér a véleményünk.

Ha meg fölkaptad vizet, használd Rizla+-t, engem meg szokott nyugtatni!

kroos 2008.07.29. 12:00:57

Popp.Természetesen igazad van.De az objektivitásnak van egy oldala ami tényekre épül és nem lehet megkerülni.Ebbe pl belefér Dinho kihagyása.De mondok 2 példát
1,Riquelme beválogatása
2,Eto beválogatása
MERT'ök tavaly joggal voltak itt de ez a 2007/08-as szezon volt.Riquelme nem is jétszott spanyol.-ban+pancho is leirta hogy eto évekkel ezelötti bunkulásért került be.
kéretik az idöintervallumot kivenni a cimböl.!!!mert igy semmi értelme.

rizla 2008.07.29. 12:11:59

"ha úgy tartja proli kedvem és ha te elmondod véleményedet, akkor arra én is reágálhassak. "

de ember, te nem vitatkozol velem, hanem nekiállsz megmagyarázni, hogy miért kommentelnem, inkább kussoljak, és nyissak saját blogot, és kész. ugye belátod, hogy ez teljesen süket duma, és abszolút felesleges.

"a blog műfajából adódóan az alapján ír, ami alapján akar. Ha úgy tartja kedve fütyül a kedves kommentelők véleményére. Ettől még szitkozódhatsz és kifejtheted a véleményedet, de ha számodra objektív köcsög válogatottat akarsz inkább blogoljál te is."

és folytatod. minek? ki mondta, hogy objektívet akarok? de tényeken alapulót, és AKTUÁLISAT, elvégre itt nem zenéről, vagy festészetről beszélgetünk, hanem KIBASZOTT SPORTRÓL, ami igenis egy mérhető, objektív valami nagyrészt. az szubjektív, hogy szerinted cruyff vagy pelé-e a nagyobb, de az pl rohadtul nem, hogy gutinak jó szezonja volt, ronaldinhonak meg pocsék. ezek mérhető adatokon alapulnak.

rizla 2008.07.29. 12:12:37

*hogy miért felesleges kommentelnem
(nem tudom miért hagyok ki szavakat, gyorsabban gépelek, mint gondolkodom)

rizla 2008.07.29. 12:17:11

barnettával teljesen egyetértek, akkor ne 2007/2008as köcsögválogatott legyen, hanem csak simán alltime köcsögválogatott by pancso.
egyébként az nst több, mint egy blog, ezt mind tudjuk, úgyhogy nem szeretem, amikor ez a fedezet az olvasói kritikákkal szemben. itt egy stáb dolgozik, és az index égisze alatt, egy bede márton kreálmány keretei között. sokunknak ez a matulás focis írások folytatásának indult, úgyhogy komoly felelősség nyomja az írók vállát, mégha erről nem is tudnak (sajnos).

szabika 2008.07.29. 12:40:26

Akkor most mi is a köcsögség SI mértékegysége???

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.29. 12:43:00

"de ember, te nem vitatkozol velem, hanem nekiállsz megmagyarázni, hogy miért kommentelnem, inkább kussoljak, és nyissak saját blogot, és kész. ugye belátod, hogy ez teljesen süket duma, és abszolút felesleges."- persze félreértesz, távol áll tőlem, hogy bekussoltassak bárkit is, megmondom őszintén, hogy legtöbbször jókat mulatok keresetlen stílusodon. Vedd inkább úgy, hogy furdal a kiváncsiság: szívesen megnéznék egy Rizla-féle "objektív" 2007-08-as köcsögválogatottat.

"egyébként az nst több, mint egy blog, ezt mind tudjuk, úgyhogy nem szeretem, amikor ez a fedezet az olvasói kritikákkal szemben. itt egy stáb dolgozik, és az index égisze alatt, egy bede márton kreálmány keretei között. sokunknak ez a matulás focis írások folytatásának indult, úgyhogy komoly felelősség nyomja az írók vállát, mégha erről nem is tudnak (sajnos)." - az, hogy te mit látsz mögé , az a te dolgod és megincsak szerintem a te elvárásaid nem kell, hogy befolyásolják bloggereket. Egyébként , ha igaz is, hogy e blog itten egy Bede Márton kreálmány, akkor sem baj, hogy már rég kicsúszott az alapító atyuska kezei közül. Sőt az sem olyan nagy baj, ha szerzők nincsnek tisztában a Matulás örökség "felelőségével". Amennyiben pedig a blog.hu az index cucca, akkor valóban az index égisze működik e blog. De ha tényleg az index kinyújtott karja volna ez itten akkor nagyobb szerep jut nekije a foci EB alatt is.

Félreértés ne essék igenis kritizáljuk a bloggereinket, de a magam részéről nem támasztanék a irreális elvárásokat egy látogatottsága ellenére is hobbi bloggal szemben.

Keelhaul 2008.07.29. 12:50:05

Há én nemtom, de van pár játékos aki fogalmam nincs, mit keres benne, node nem is igazán érdekel, ez pancsó véleménye. Az enyém az meg az enyém, annyira nem tartom vicces gyereknek magamat, hogy megosszam, hogy szerintem miért Daniel Alves a legnagyobb köcsög a világon.

Ettől még szvsz meg lehet támadni pancho véleményét, max megvédi magát. Észérveket nem nagyon kell várni, se tőle, se mástól, ez foci.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.29. 12:56:46

"Észérveket nem nagyon kell várni, se tőle, se mástól, ez foci." - ebben igazad van, de most szubjektivitásról, meg az objekktivitásról vitázunk, meg arról mi az, amit elvárhatunk, meg mi az amit nem.

kroos 2008.07.29. 13:22:17

például azt kedves Popp hogy ha a 2007/08-as köcsögválogatottat csinál valaki akkor ne legyen benne pl Raul Bravo.
amugy miért nem Diogo a jobb bekk???
Fabiano is csak a bunyo miatt került be....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.29. 14:46:09

"gyorsabban gépelek, mint gondolkodom" (rizla)

Ja, ja, másnak is föltűnt már. :-)

grecki 2008.07.29. 23:36:32

Már csak azt nem értem, hogy Gutihá seggrepacsitársa, az egy szál répában fényképezkedő madridi kispajtása hogyan maradhatott ki, aki nem mellesleg aljasságban, ellenszenvességben cseppet sem lógna ki a fent említett társai közül.

rizla 2008.07.30. 10:21:11

popp!
"Amennyiben pedig a blog.hu az index cucca, akkor valóban az index égisze működik e blog. De ha tényleg az index kinyújtott karja volna ez itten akkor nagyobb szerep jut nekije a foci EB alatt is."

hát én nem vagyok benne biztos, hogy az index főoldalára (és nem a blog.hu-s linkekhez) csak úgy akármilyen blog.hu-s cikk felkerül. természetesen nincs olyan státuszban az nst, mint a SPORTGÉZA (valahányszor leírom ezt a nevet, kínosan érzem magam), de annál azért jobb pozícióban van, mint mittudomén, kovács józsi személyes blogja.

"Félreértés ne essék igenis kritizáljuk a bloggereinket, de a magam részéről nem támasztanék a irreális elvárásokat egy látogatottsága ellenére is hobbi bloggal szemben."

nem hiszem, hogy irreális elvárás, hogy egy elég sok ember által olvasott cikkre jobban odafigyelnek. mindenesetre olyan nagyon nem kritizáltam senkit, nem mondtam, hogy pancso takaroggy, vagy hogy nst szopjle, csak annyit, hogy szerintem az idei KV meglehetősen igénytelen.

keelhull: "Észérveket nem nagyon kell várni, se tőle, se mástól, ez foci."

komplett baromságot írtál. de ezt már kifejtettem.

ApukadHUN 2008.07.30. 13:51:11

annyi eltérés azért van a sportoldalak és egy sportblog között, hogy itt például felvállalhatnak egy köcsögválogatottat is
süti beállítások módosítása