Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pillangó-hatás a húspiacon

2008.07.04. 12:34 _benito

Az Eb után, de jóval az olimpia és a bajnokságok kezdete előtt természetesen az átigazolások kerülnek fókuszba, és más dolgunk nem lévén, mi is a húspiac felé fordítjuk figyelmünket egy poszt erejéig. Annál is inkább, mert igen nagy mozgolódás van, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen az olasz topklubok csalódást keltő szezont produkáltak – kivétel persze a Roma, ezért ők nem is nagy nevek után rohangálnak, hanem magukat igyekeznek bebiztosítani. A többiek viszont nyálukat csorgatva, csekkfüzetüket lobogtatva, szép szavakat és szerelmes üzeneteket az érintettek fülébe búgva vetik magukat a küzdelembe. Hajtás után felülünk a pletykáknak, szakajtónyi nullával dobálózunk, majd beállunk a zuhany alá, és onnan kiabáljuk kifelé a híreket.

A Milan 2007 utolsó napjaiban Európa trónja után elfoglalta a világét is, majd az őszi folyamatot tavasszal beturbózva nagyjából ilyen sebességgel öregedett meg. A csapat összes hiányossága egymás sarkára lépve bukkant elő, így nem csoda, hogy Gallianiék már tavasszal megkezdték az igazolásokat. Elsőnek Zambrotta érkezése vált bizonyossá (valószínűleg elsősorban jobbhátvédként számítanak majd rá), majd a legnagyobbnak tűnő fogás, Flamini csatlakozott a kerethez – ráadásul ingyé.

Mivel Ronaldo sérülése miatt a Milan nem újította meg El Fenomeno szerződését, további csatár(ok) érkezése várható, Adebayorról azonban úgy tűnik, lemondtak, hiszen az önértékelési zavarokkal küzdő játékos ocsmányabbnál ocsmányabb nyilatkozatokkal borzolja a kedélyeket („I’ll play like Henry when I’m paid like Henry”), majd közölte Wengerrel, hogy heti 120 ezer fontos apanázsért meggondolja, hogy esetleg marad. London másik felében már jobb esélyekkel kotorászik a Milan, hiszen Drogba egyrészt nem érzi jól magát a Chelseában apu nélkül, másrészt öt klasszissal jobb csatár, mint amilyen Adebayor valaha lesz – ráadásul a két játékos mozgása annyiban összeköthető, hogy az Arsenal csatárát a Chelsea is üldözi, méghozzá pont az elvágyódó Drogba helyére. Sheva szintén megoldás lehetne, de mintha ellaposodott volna az ukrán visszatéréséről szóló szappanopera, nem úgy a Ronaldinho érkezéséről szóló hírek. Ronnie Milanhoz történő igazolása igazi orosz rulett, hiszen egyrészt csapnivaló formában van, másrészt a jelenleg a helyén játszó Seedorf sem gyújtana örömtüzeket a nyakára hozott brazil miatt. A kérdés csak az, hogy hozzá lehet-e jutni az elmúlt két évet egy masszív hullám völgyében töltő támadóhoz tökmagért, mert ha igen, akkor a Milan nem fog habozni.

A fenti tekintélyes csatárlista mellett azonban a Rossonerinek nem szabad elfelejtenie, hogy egy kapus és egy középső védő nélkül teljesen hiába igazolják le akár az összes említett játékost (plusz CéRonaldót, aki szintén szóba került), ezek ugyanis egyelőre nagyon hiányoznak a csapatból. Sőt, ha Pippo ott folytatja, ahol abbahagyta és Patóra a nyáron rápakolnak pár kiló izmot, a védelem megerősítése még fontosabbnak is tűnik, mint a támadósoré.

Az Inter, immár Mourinhóval a hídon (Moratti már őt is elkezdte Herrerához hasonlítani, pedig a portugál még simán eltéved a Meazza folyosóin), nagyhalra vetett szemet, ám Lampard leigazolása mindennek tűnik, csak simának nem. Néhány napja még olyan híreket hallottunk, hogy a Chelsea kész bosszúból a tartalékok között jegelni a játékost egy évig, de aztán inkább leigazolták Decót, így már talán minden akadály elhárult az elől, hogy Lampard óriásit bukjon Olaszországban. Mourinho egyébként elsősorban támadókat kíván igazolni, a Realnál kevés lehetőséget kapó Robben elsődleges, a portói Quaresma másodlagos célpont, a római Mancini elhozatala pedig, kell-e mondanunk, kettős célt szolgálna.

Az átigazolási piacra különösen jellemző pillangó-hatás egyébként az Inter esetében azt jelenti, hogy Robben megszerzéséért a Manchester tehet a legtöbbet, hiszen abban a pillanatban, hogy a Real leigazolja C. Ronaldót, a holland szélső mehet, amerre lát, miközben a Juve (szurkolóinak felháborodása ellenére) az Inter jelenlegi szélsőjét, Stankovicot támadja. Válaszul az Inter beszállt a zebrákkal folyó versenybe Schweinsteiger megszerzéséért is (Diego szintén a két csapat között őrlődik), de őt talán az Öreg Hölgy akarja annyival jobban, hogy hozzájuk igazoljon.  

A portugál egyébként nem adta fel a Chelsea menedzsereként hiába csábított Xavi megszerzését sem, itt azonban kudarcra van ítélve. További rossz hír, hogy több jelenlegi Inter-alkalmazott is hangos puffogással tudatja a csapatvezetéssel, hogy igen elégedetlen. Cesar hazavágyik a Lazióba (épphogy le nem anyázta Morattit egy interjúban), Maxwell is szót emelt saját maga mellett, és bár maradni szeretne, a bizonytalanság Burdissónak sincs ínyére. Az a szerencséje Mourinhónak, hogy igazából nagyon abajgatnia sem kell az Inter keretét, mert magától is rohadt erős, de ha elfelejt középső védőt venni, az beszedheti az árát.

A Juventus kivárásra játszik, pedig a kerete több helyen is komoly erősítésre szorul. Erre mit csinálnak, fogják, és azt a csapatrészt kezdik erősítgetni, amelyik a leginkább rendben van, a csatársort. Amauri a zsákban, ráadásul a Juve odaadta érte cserébe Nocerinót és Lanzafamét is, valamint a fiatal tehetségeket tovább irtva a keretből Palladinót Criscito után Genoába küldték. A legnagyobb ígéret, Giovinco kis híján szintén a rózsaszíneknél landolt, a szurkolóknak kellett fellázadniuk, hogy Secco (boooooooo!) ne vesse oda koncnak (és ha már lázongtak, egy füst alatt szót emeltek Stankovic leigazolása ellen is), ha már a marhája tavaly kevés híján eladta Chiellinit a Manchester Citynek. Végül Giovinco mellett De Ceglie és Marchisio is a Bianconeri keretét erősíti majd, ami már csak azért sem rossz ötlet, mert a Serie A vásárlóereje az angol és spanyol bajnokságokéhoz képest csökkent, így a fiatal játékosok kinevelésével lehet elsősorban versenyben maradni.

Meg persze azért igazolni is kell: Xabi Alonsóért 20 gurigát sem sajnálna az Öreg Hölgy, de szóba került Poulsen szerződtetése is (nyilván marketing szempontból, hiszen ritka szimpatikus játékosról beszélünk, aki Olaszországban különösen népszerű), de a fél világhoz hasonlóan kitartóan üldözik a római Aquilanit is. A góllövőlistán második helyen végzett Trezeguet ugyan szíve szerint már maradna, de csábítóan hangzik a Barcelona által szorgalmazott Eto’o-féle csere is, főleg nyilván azért, mert a kameruni árát úgysem tudná senki megfizetni kápéban.

Játékosaival próbál ügyeskedni a Juve is, hiszen a Galatával hírbe hozott Zebina mellett odaadná Almiront is a török válogatottban remekül játszó Arda Turanért, és ha már szóba került az Eb, a német válogatott mindkét szélsőjére is szemet vetett a Juventus: Podolski és Schweinsteiger egyaránt nagy hasznára lehetne a csapatnak, csak úgy, mint Diego, de a Bundesligából történő szerződtetésnek azért megvannak a kockázatai, hiszen a jet-leg akár egy teljes idényen át is tarthat. És kell egy balhátvéd ehelyett a nyomorúságos, szerencsétlen balfék helyett!

A Roma a legfontosabb feladatát már teljesítette, és 2012-ig magához láncolta De Rossit, valamint a nem sok vizet zavaró Ferrari helyére elhozta a Sienától Loriát, most pedig minden erejét Aquilani megtartására fordíthatja. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az ábrándos tekintetű fedezet által kért összeg és a Roma által ajánlott bér között akkora szakadék tátong (kerek egymillió ajró), hogy általa a világ minden tájáról származó ügynökök feljogosítva érzik magukat a folyamatos támadásra.

A Liverpooltól elcsaklizott átcsábított kiebrudalt Riise már a Romával kezdi meg a felkészülést, sőt, egy másik ex-vörös is a Farkasokkal kacérkodik: az ausztrál Kewellért a Celtickel kell megküzdeni. A valószínűleg távozó Mancini helyére Spalletti nem sajnálna 25 millió eurót sem a Fiorentinát kizsigerelni szándékozó Mutuért (ez egyébként összevág Totti ígéretével, miszerint idén nyáron a Roma is nagy durranásra készül az átigazolási piacon – ettől mondjuk biztosan mindenki azonnal beszart Rómában, hogy a saját távozását vezeti így elő), de további csatárokkal is kapcsolatban állnak. Huntelaar közben már kijelentette, hogy nem kíván a Serie A egyik csapatában sem játszani, ezért nagyobb esély van a Realban nem sokat játszó Julio Baptista leigazolására, közben pedig, amolyan biztosítékként, a Farkasok végleg leigazolták a szezon során nagyon kevés lehetőséget kapó Espositót. Teng-leng a dán Bendtner jövőjét illető kérdés is, hiszen bár a Roma szeretné, az Arsenal adná, valamiért mégsem akaródzik összejönni a dolog.

A fentiekből kiderül, hogy nagy bajban van a Fiorentina. Hiába minden, ha a védelem már elveszített oszlopa, az Atléticóhoz távozó Ujfalusi mellé a támadások lelkét és motorját jelentő Mutut is elbukják, akkor szomorú szezon elé néznek – és nem csak a Serie A-ban, hanem a vérrel és verejtékkel kiharcolt Bajnokok Ligájában is. Az érkezők között találjuk a perui, korábban több nagycsapattal is hírbe hozott Vargast, aki a Cataniát hagyja ott a Viola kedvéért, valamint az újjászületésben bízó, a Milanban teljesen lenullázódott Gilardinót.

Gila egyébként az Atalantához visszatérő Bobo Vieri helyét foglalja majd el, és az időközben a Napolival hírbe hozott Papa Waigóval kell majd megküzdenie a csapatba kerülésért – mert Vierihez hasonlóan várhatóan Prandelli őt sem fogja egyszerre szerepeltetni Pazzinivel. További veszélyek leselkednek ugyanakkor a Fiorentinára, hiszen a Milannak mindenképpen kapust kell vennie, Frey pedig minden szempontból tökéletes választás lenne. A francia válogatottal az Eb-t is megjárt kapus hitet tett a lilák mellett, de mi az ilyeneknek helyből nem hiszünk. A Fiorentina olasz válogatott középső védője, Gamberini szintén új társsal kell, hogy ismerkedjen, Prandelli ugyanis hivatalosan is ajánlatot tett a Lyonnak Reveillerért, akik vonakodnak ugyan, de ismerve a francia futball erejét, nem valószínű, hogy meg tudnák tartani (Ben Arfát is bebukták közben).

Természetesen a továbbiakban is igyekezni fogunk rajta tartani a szemünket az átigazolási piacon, hiszen más dolgunk most egy pár hétig nem nagyon lesz. Az uborkaszezon átvészeléséhez egy remek játékot találtunk ki (a szerkesztőség volt a nagy sikerrel lefuttatott próba kontrol-csoportja): a kommentek között várjuk, hogy ki kiket szeretne saját csapatában látni. Három játékost kell megjelölni, a pénz nem számít, de érdemes posztra igazolni, mert a többi hozzászóló szétcincálja az embert egy perc alatt, ha marhaságokat beszél.

_benito marhaságai kedvenc csapatába, az Interbe: Ivanschitz, Ricardo (k), Kranjcar 

252 komment

Címkék: olasz serie a szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr22553014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.07.04. 12:46:25

,,Drogab öt klasszissal jobb csatár, mint amilyen Adebayor valaha lesz '"
ez szerintem nem igaz,sok és nemakármilyen gólokat lö,+fiatalabb mint a Ló.
és hogy miket nyilatkozik?attol nem roszabb egy focista sem hogy nem tud nyilatkozni.

kroos 2008.07.04. 12:50:03

kewel már Galata.

BruceWayne 2008.07.04. 12:57:39

tény hogy Adebayor fasza 1,5-2 szezonon van túl, de ettől még nagyon elszaladt vele a Ló...


mellesleg ebből a csóri Kewell-ből se lett semmi.

off: elmennek a picsába a Nike tervezői, nagyon gyér lett az idei mezfelhozatal, talán idén először azt lehet mondani az adidas sokkal kreatívabb volt ezen a téren.

BruceWayne 2008.07.04. 13:05:40

az én hármasom kedvencembe, a juvébe: Poulsen, Schweinteiger, Anelka :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.04. 13:10:09

svejni jöhet, én már tavaly is mondtam :)

BruceWayne 2008.07.04. 13:16:01

illik az otromba sérójához a zebramez :-)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.04. 13:18:28

A Juve igazolásai egyelőre a vicc kategóriában is indulhatnának: Knezevic, Mellberg, Amauri, épül a nagycsapat... bár Mellberg talán nem olyan rossz választás.

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.07.04. 13:18:45

Poulsen csinált vmit, amért ennyire "szeretik" (ha jól vettem ki az iróniát)? Lemaradtam valamiről.

díszbohóc 2008.07.04. 13:27:30

A Milan nem igazolt mar egy kapust? Valami franicat, ha nem csal az emlekezetem. A vedelem is meg lett erositve vala: Maldini hosszabbitott egy evvel.
Es mellesleg orvendetes, hogy visszahivtak (vasaroltak - ez am a penzugyi zsenialitas) vagy 4 volt utanpotlast (koztuk Boriellot)
Kivansaglista: Ronaldinhot ne,
Juhasz Roland, F. Baresi,

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.04. 13:27:42

Már Riisének sem örültem, de Bendtner tényleg kiverné a biztosítékot nálam (nála sokkal jobb a Pisaban kölcsönlévő saját nevelésünk Cerci), Mutunak viszont örülnék.

Azt sem igazán értem , hogy mi a cukros fasznak igazolná le a Juve Arda Turant, ha ott van nekik a legalább annyira tehetséges Giovinco.

díszbohóc 2008.07.04. 13:29:20

ja es a Juvenak feltetlenul kell Senderos, Ricardo meg mar elkelt az Internek. Helyette jo lesz majd Lehmann... meg csatarsorba Kuranyi, ha mar mindenaron nemetet akarnak...

Titi120 2008.07.04. 13:30:57

Schweiniről csak álmodoznotok szabad, most, hogy Klinsmann jött hozzánk biztos, hogy nem engedi el sehova kedvencét.

Egyébként öröm látni az eszetlenséget az olasz csapatok vezetőségeiben, mindenhol a "csatárt, csatárt!" igazolási elvet erőltetik, pedig szerintem a Juve - Milan - Inter hármas mindegyikére igaz, hogy inkább védekező játékosokkal kéne szemezgetniük.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.04. 13:32:30

barni!

"Galatasaray have announced the purchase of Harry Kewell, but the Australian player's agent Bernie Mandic stops all:"Don't has been ended any agreement- affirms- and exist two option". One of this options could be Roma, in fact Kewell is so appreciated by Spalletti."

poulsen meg ugyanazt csinálta tottival, mint materazzi zizouval, csak ő nem lefejelte, hanem leköpte a végén (három meccset kapott érte)

kroos 2008.07.04. 13:33:18

3 ember akit az intreben szeretnék látni:
lémann, p. ferejra(szigoruan bal bunko-ba)
reaktiválni di biaggo-t.

jasszgeri 2008.07.04. 13:36:19

"a Chelsea kész bosszúból a tartalékok között jegelni a játékost egy évig, de aztán inkább leigazolták Decót, így már talán minden akadály elhárult az elől, hogy Lampard óriásit bukjon Olaszországban."
benito te nagyon szánalmas vagy. emlékszem fél éve még tutira mondtad, h lampard a juvéhoz (és ezzel együtt a égbe) tart. most, h kb rájöttél, senkinek sem vonzó egy juventusba igazolni, már frank is dögöljön meg.
az eb előttig én is úgy gondoltam, h mellberg lesz az év igazolása torinóban. de az eb-n igencsak bizonytalan volt. szép kilátások. ennek ellenére egy belassult, jó felépítésű védő pont olaszországban hozhatna nyarat. kiváncsian várom.

bigchange 2008.07.04. 13:39:07

Szegény Kewell, pedig világklasszisnak indult: mindent megnyertem vele (Leeds) a 2002/03-as CM-ben:))
Adebayor még lehet nagy játékos, Drogbánál mindenesetre ügyesebb, jobban is érti az összjátékot. Erőben azért a Ló egyelőre még verhetetlen.
Sztankovics nem szélső, bár régen sokat játszott a bal oldalon.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.07.04. 13:44:54

Lampardnak már csak egy évig él a szerződése, az Inter megajánlott 9M eurót (ha jól emlékszem), a Chelsea most abból választhat, hogy vagy elengedik ennyiért, vagy szopatják egy évig, aztán elengedik ingyen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.04. 13:46:29

Jajaja, Poulsen módszeresen nyírta Tottit , de rugdalta is. Egyébként a Serie A-ban eltöltött évei alapján kiérdemelt hentes és mészáros mester levele alapján is kijár a közutálat a dánnak.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.07.04. 13:50:40

Az magában megdöbbentő volt, hogy Kewell a Romába tart, de a török verzió még meglepőbb, brit közegen kívül nem bírom elképzelni.
Tegnapi zuhanyban mutogattak átigazolási táblát Daniel Alvesszel, majd közölték, hogy a legnagyobb sztárok még nem léptek. Hát, ennek az átigazolási időszaknak kevés akkora sztárja van/lesz, mint Alves... Az Arsavin-sagáról pedig bővebben itt: azbennvolt.blog.hu/2008/07/03/a_legkozelebb_nem_letezik

horas 2008.07.04. 13:53:09

szerintem Amauri következő szezon legnagyobb durranása lesz...

horas 2008.07.04. 13:56:46

sztem meg lampard jön az interhez mert jövőre ingyen mehet,meg akkor deco mér lett megvéve...maxwell t nem szavad elengedni,meg drogbára is rá kel hajtania sz inter nek mert adriano elég lutri gyanús ibrahimovic
szezon felében sérült lesz a többiek meg nem világklassszisok már crespo sem sztem...

kroos 2008.07.04. 14:00:04

mi baja van mindenkinek arsavin-nal?

RickyKaká 2008.07.04. 14:02:37

a milanba jöjjön: Frey, Vidics, Schweinsteiger=)))

horas 2008.07.04. 14:18:45

rengetegszer elhangzott hogy milyen erős kerete van az internek ami sztem már nem helytálló.burdisso botrány volt ebben az évben akárhogy is nézem.akkor ott van stankovic,materazzi óriási mélyrepülés egy év alatt.cesar alapban nem élvonalbeli csapat szintű játékos,nem értem minek dacourt fél szezonban sérült már nem elöször.solari amit csinál arra képes bármelyik beszari primavera gyerek,vieria meg már nem az a játékos aki volt,rengeteget sérült,vagy van kedve játszani vagy nincs...és maradnak pelék rivasok jimenezek (aki mondjuk nagyon jó volt egy darabig)
akiknek alkotniuk kéne egy nem1szer európa legerősebb csapatának titulált brigádban.

Janek 2008.07.04. 14:20:08

sztem a Milannak még meg kellene vennie Ronaldinhon kívül persze, A Flu-ból Washingtont és Thiago Nevest. És akkor tuti nem nyernének semmit:)

horas 2008.07.04. 14:27:00

ja még vmi az mér van h az inter nél mindenki fél évig sérült:dacourt,samuel,cordoba,materazzi,vieira,stankovic is télen tért vissza,figo is sérült a szezon 70% ban
és emlékszem tavalyról is egy sérülés hullámra a valencia meccs körül amikor burdisso volt a védekező közzéppályás vagy hogy volt

smartdrive 2008.07.04. 14:32:28

ez olyan, mint a Barátok Közt utolsó hat évadjának összefoglalója

Ramon Serrano 2008.07.04. 14:37:58

Ezt a Robben dolgot nem ertem... Egesz eddig arrol volt szo, hogy Robinho lep le, megpedig a Chelsea-hez, erre most Robben es Inter? Raadasul, ha Mancini tenyleg megy akkor nem hiszem, hogy kiadnanak meg egyszer annyi penzt ugyanarra a posztra.
Valaki azt is elmagyarazhatna, hogy mi ez a nagy lazadas Mourinho ellen.. a Chelsea-ben majd megorultek erte a jatekosai, ezek meg nem is ismerik aztan ossze-vissza nyilatkoznak. Pedig vele tobb eselyuk van, mint Mancini-vel.

Es a 3 tipp:
Milan: Sebok Vili es Juhar a vedelembe, Tozser a kp-ra, edzonek Roberto Donadoni. :)

horas 2008.07.04. 14:43:12

azt majd meglátjuk h mennyivel van több esélyük mourinho val mert már az imádott istenített lippi úrnak is beletört a bicskája

hmikey 2008.07.04. 14:52:58

Svejni olaszországban :) Muahahaha. Olyan lenne, mintha páncélos lovagot beküldenének egy rahedli D'Artagnan közé :)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.07.04. 14:53:01

jajajajjj! Mutut a farkasokhoz, de izibe!!!!!!!!

giacinto 2008.07.04. 15:02:24

benito külön cikket irt fél éve arról hogy mekkora überfasza lesz Lampard Olaszo-ban (juvéban persze), most meg úgy beszél róla, mintha kb tőzsér daniról lenne szó... Ja hogy időközben más csapatról lett szó, aha már értem.
Lampard és Mancini megszerzése már nagyon közel jár, Quaresmáért még kell 1-2-t utazni, de ő is meglesz, ők a 3 célpont a nyárra. CSATÁR nem kell, sőt el kellene adni 2-t.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.07.04. 15:24:57

Robben
Gilardino
Schweinsteiger

A Kispestbe, ha kérhetném. :))
(Jó, tudom, focicsapatokról beszélünk, de akkor is.)

Szerintem Gilardinó fel tud támadni, valamiért gólokat várnak tőle, pedig igazi ereje abban van, hogy gólhelyzetbe hozza a menőket - pazar helyezkedésével bármelyik védelemben képes "lukat" csinálni a nagyfiúknak.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.04. 15:27:06

látom, többen megtalálták a poszt legfontosabb mondatát...

nem emlékszem ugyan a lampardos posztomra, de akit nem csak a kötekedés vezérel, pontosan tudja, mire gondoltam - hiszen ugye a tehetségekből klasszist, a klasszisokból világsztárt faragó interről beszélünk, nem más csapatról.

lampard kurva jó játékos, és tízből nyolc csapatnak erőssége lenne. mourinho az inter esélye, hogy egy legyen a nyolcból, de én nem hiszek ebben.

quaresmára ugyanez hatványozottan igaz, annyi a különbség, hogy ő esélytelen.

giacinto 2008.07.04. 15:35:32

mi esélytelen? a megszerzése? akkor figyelgesd a híreket jobban ;)

egyébként simán benne van a pakliban hogy nem fog beválni Lampard, de ez nem a csapatnévtől függ, ezt csak te látod így. egyszerűen a bajnokságváltás ami necces. Stankovicnál biztos jobb lesz ennyi fix.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.07.04. 15:36:04

popp:

a Riise deal nekem is bassza a csőröm, bár ezzel heinrich vitába száll majd asszem :)

_benito & heinrich: a Juve idén sírni fog ilyen igazolásokkal!! eheh

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.04. 15:45:16

Beni, igazából nem tartom én rossz játékosnak Riisét, sőt. Egyszerűen nem szeretem ezt a típust. A brazil stílusú szélsőhátvédek, vagy a Zambrotta félék játéka, (akár Tonettoé, akár Cassettié) sokkal jobban bejön. Ettől függetlenül remélem, hogy Riise hasznos tagja lesz csapatunknak.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.04. 15:45:18

giacinto, ez olyan magas labda, hogy már nem is sportszerű lecsapni.

davidmoyes 2008.07.04. 15:59:35

"A Kispestbe, ha kérhetném. :))
(Jó, tudom, focicsapatokról beszélünk, de akkor is.)"
Így kell!! Ne ragadjunk le az olasz bajnokságnál.
Arsavin, Podolski-Everton
Bastian meg jöhet a Vidibe Sergio Ramossal..
Nekem ennyi elég is lenne.
:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.04. 16:04:53

davidm, és mit szólnál a Disztli Laci-David Moyes edző tandemhez? Aragones jöhetett volna a Kispest padjára is.

kroos 2008.07.04. 16:13:27

,,tehetségekből klasszist"------:DDDDDDDDDD
iNTER mint játékoskinevelö egyesület.....

davidmoyes 2008.07.04. 16:23:05

Nagyszerű popp!!
Szerintem a Disztl fivérek simán megpróbálnák leugatni..

Zici 2008.07.04. 16:24:54

Juvéba: Diego, Xabi Alonso, meg egy kurva jó balhátvéd (most nem is jut eszembe senki)

Romanista 2008.07.04. 16:30:10

jaj dejó. végre visszatértem az ebé alatt nem tudtam rendesen hozzászólni (nem bírtam a kocsma-meccsnézés -foci háromszöget)

Romába: Baptista,Cassano,Lavezzi. muhahaha.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.07.04. 16:36:12

ja tényleg: Baptista is jó lenne eléggé!

popp: én is inkább nem kedvelem Riiset, mintsem kutyaütőnek gondolom, de szerintem nem egy nagy etwas

BruceWayne 2008.07.04. 16:45:23

angol játékos másik topligában: én kb háromra emlékszem az utóbbi időkből: mcmanaman, beckham, owen. nem jellemző hogy idegenbe próbálnának szerencsét. Lampard klasszis játékos, a PL-ben, de az olasz foci más, szóval lutri, de mivel José jól ismeri talán egyedül ő tudná kihozni belőle a maximumot olaszországban... befejezőcsatár terén mondhatni jól állunk, Cruz, Crespo, Adriano(mondjuk ő nem annak indult :-) , olyan is van aki az előkészítésben/a szélen is számításba vehető,és a mezőnyben is képes boldogulni a labdával nem csak a kapu előtt (Ibraimovic, Balotelli, Suazo)... de olyan igazi támadószélső klasszis nem kifejezetten van, Figo már nem vehető számításba kezdőként egy teljes szezonon át így ezt a csapatrészt kéne erősíteni. védelembe az a kérdés hogy Cordoba/Samuel milyen formában tér vissza, mert Materazzi/Burdisso/Rivas/Chivu ezen a poszton nem megoldás... szélek rendbe vannak. maradt a középpálya, na most remélem egyértelmű lesz hogy Cambiasso kihagyhatatlan de ha Lampardnak helyet kell szorítani akkor meg Vieira ugrik, aki mondjuk baromi sérülékeny és rapszódikus de a szezon végén bizonyította hogy lehet rá számítani... gondolom José itt is a 4-3-3 at tervezi nyomatni mint ahogy a Chelseaben is az első két évben

SteveNo1 2008.07.04. 16:52:33

Én a Barcában a megsérült Milito helyett el tudnám képzelni fél évig Materazzit. Ő már vagy 36 éves, nagy tervei nincsenek, helyettesnek viszont bevállhatna, ráadásul pont olyan védő (magas, erős) amilyen nem sok van a keretben (csak ne rúgjon öngólt a félpályáról, mint tette azt az Interben). Középcsatár posztján én mindenképpen el tudnám képzelni erősítésként Eto maradását, már csak azért is, mert nem gyenge gólátlagot mutat a bajniokságban, Itáliában meg ki tudja mi lenne vele (lásd a korábbi Barca kecvenc Rivaldot). Ha esetleg Eto nem maradna, akkor mindenképpen el kellene halászni a Fener elől D. Guiza-t! Már a bajnoságban is szerettem a játékát, nagyon jól bevállhatna, mert intelligens játékos, így a csapattársak is többet rúghatnának mellőle. Ráadásul a Fener sem igazán lenne ellenfél (ha már a Barca a másik lehetőség), meg az MTK-nak is segítenénk (bár nekik midegy, csak sima 6-0 ne legyen belőle az első meccsen).

giacinto 2008.07.04. 17:03:39

"tehetségekből klasszist, a klasszisokból világsztárt faragó interről beszélünk, nem más csapatról. "

érzem az iróniát, valóban voltak szar igazolásai az internek a moratti korszakban, de az utóbbi 3-4 évből ha 3-at mondassz, akkor hazudsz.

egyébként kérdezd meg CAMBIASSOT, JulioCesart, Maicont, Maxwellt, Zanettit (és némileg ide lehet venni Adrianot is) hogy mi a véleményük a mondatodról...

BruceWayne 2008.07.04. 17:05:36

a Barca most nagyon beépített védőkkel, remélem ezen a téren nem lesznek gondok idén. abból nem tudom mi igaz hogy Guardiola nem számít Eto'o-ra és Ronnie-ra, rajtuk áll sok minden, vagy most el kell őket adni egyből és újakat a helyükre, vagy ha maradnak akkor nehéz feladata lesz Guardiolának mert egyikkel se könnyű. mondjuk a Barcát is szóba hozták mindenkivel (Villa, Malouda, Trezeguet, Adebayor, Arshavin), igazából talán a legelsővel járna legjobban a csapat ha nem ezt a 4-3-3-at játszanák, d gondolom marad ez a felállás. azért ez érdekes: "Krkic Will Be Key" - Guardiola....
meg ahogy látom Wengernek most lett tele a töke adebayorral szóval lehet elpasszolják pont Barcelonába (itt majd Henryzhat)

José meg jól megmondta:
www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=762817

petrov144 2008.07.04. 17:08:15

A Milannál talán hátrány hogy nem BL-sek, bár Ronaldinhot már lehet ez sem érdekli, csak hagyják már őt békén. De ha az éjszakai klubélet dönt, akkor előtte biztos kikéri Adriano véleményét

Interbe Essient vigye el José, ha már a többibe beletörik a bicska

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.07.04. 17:14:05

Ronnie-nak menni kell szerintem a Barca-ból, Eto'o-t én még hagynám!!

BruceWayne 2008.07.04. 17:14:16

mellesleg Materazzinak a Barcába kb annyi értelme lenne mint Thuramnak meg P.Anderssonak vagy kinek. kb semmi.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.07.04. 17:19:12

ilyen idősen az egész embernek nincs semmi értelme, sztem.

BruceWayne 2008.07.04. 17:26:31

hát a marquez puyol milito abidal caceres henrique piquet alves 8-asból csak kihoznak valamit

Titi120 2008.07.04. 17:27:42

Lampard bár számomra nagyon szimpatikus arc, de nekem is vannak kétségeim afelől, hogy Olaszország fog - e neki feküdni.

Valahogy ez ő játékstílusa tipikusan a PL - re van kitalálva, a sok futás, passz, lövés, nagykereszt, a "kapom és teszem tovább" játék nem tudom, hogy működhet - e majd Itáliában, ahol egy kicsit lassabb a tempó, több a dajkálás, kevesebb a rohangálás, ahol több az egy - egyezés éppen ezért.

Szerintem az Internek inkább Deco lett volna a jobb megoldás.Persze az EB-n látott Deco, nem a Barcás. :)

BruceWayne 2008.07.04. 17:29:29

valaki múltkor nem ismerte fel az EB alatt a stúdióban, na most olvashat róla:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=187752

_alerob 2008.07.04. 17:37:59

A Juvénál olaszország 3 legigéretesebb fiatalját már visszaszerezték, Crsicito kölcsönben van, Lanzafame-ra opciós jogunk van a viszavásárlására, asszem Palladinora is ez igaz. Amauri teljesen nem volt haszontalan, aki ezt állítja az nem ért ehez. Így a Juvénak van az eggyik legerősebb csatársora európában. Mellberg jó igazolás volt, Knazevics is, igaz az utóbbinak valószinüleg kevesebb lehetőség jut. Itt szögezném le európa eggyik legtehetségesebb fiatal védőjével most hosszabitottunk szerződést. (Chiellini)!
Ezt így elöljáróban leszerettetm volna írni...

Szeritnem a Juvét ha 3 emberrel megkéne erősíteni, az egy cserekapus, véleményem szerint, Pagliuca aki öreg ugyan de megbízható. Ez egy rövidtávú megooldás lenne. Szerintem még Drenthe lenne egy jó ötlet, aki bal oldalon és középen is belehet vetni mind a középpályán, mint a védelemben. Nem lenne túl drága, a Real annyira nem marasztalná (ez az ő hülyeségük). Akit még elnéznék a juventusban, az persze Alberto Aquillani.

calcio_di_rigore 2008.07.04. 17:42:56

Látom megy az "aggódás" a Juvéért, ez jó jel, ennek örülök. Majd megint agyon leszünk csapva a Meazzában, mint tavaly.:DDD Teljesen rendben vagyunk amúgy, ha jön még Xabi, az jó, mert további variációs lehetőségeket ad. Diego minek? Lehetne átszervezni az egész csapatszerkezetet, nem hiányzik ez most. Xabi (Zanetti) mélységből irányít, Sissoko büntet, Camo, Gio, Pavel, Amauri, DP oktat, Trez pontot tesz az i-re. Ezt nem lehet egyik pillanatról a másikra szétbarmolni egy irányítóval, évek óta más a felállás. Hátul ugye Buffon, Chiellini world class, De Ceglie future hero, ha Legro folytatja a tavalyi formáját akkor Mellberg megküzdhet Zebinával a jobbhátvéd posztért.

_alerob 2008.07.04. 17:43:15

Jah és azt még megjegyezném, a Juventus eggyértelmű bajnokesélyes, az itner is, habár szerintem kössék fel a gatyájukat, ha bajnoki címvédést szeretnének. A Fiorentinát én nem írnám le ennyire, de szerintem a BL helyre kevesek lesznek. A Milan jobb lesz mint most szerintem, legalábbis remélem. Az AS Roma hozni fogja amit eddig, de kíváncsi leszek ez mire lesz elég. És utolsónak szerintem egy titkos bajnokesélyest szeretnék megosztani veletek, ez a Napoli. Szerintem óriási meglepetést fognak okozni.

_alerob 2008.07.04. 17:45:18

calcio_di_rigore, Grygera-t jobboldalon se ZEbina, se Mellberg nem tudja kiszoritani, ha az EB formáját hozza.

BruceWayne 2008.07.04. 17:46:00

"Xabi (Zanetti) mélységből irányít, Sissoko büntet, Camo, Gio, Pavel, Amauri, DP oktat, Trez pontot tesz az i-re." zsebkendő megtelt.

giacinto 2008.07.04. 17:52:16

Nera!

ha eddig rossz véleménnyel vagy a Nike-mezekről, akkor majd figyelj július 18-ám, mert akkor lesz új Inter-mez, ami brutálisan jól néz majd ki ;)

giacinto 2008.07.04. 17:53:35

"Grygera az EB formáját hozza"
kit fog lerúgni?

BruceWayne 2008.07.04. 17:57:49

giacinto: láttam mindkettőt, ha nem fake azt mondom menjenek az annyukba, amúgy ratyi az összes, a valencia vendégmeze üt, amúgy mu inter barca arsenal juve dortmund mind nagyon gyenge lett

BruceWayne 2008.07.04. 18:04:11

az idei "győztes" kétség kívül a Marseille vendégmeze lesz :-)

giacinto 2008.07.04. 18:12:04

sztem te akkor rosszat láttál. Évek óta a legjobb Inter mez az első számúak közül.

dzsilardino 2008.07.04. 18:23:51

Milanba: Torres előre
Xavi Pirlo mellé
Sergi Ramos belső védőnek

calcio_di_rigore 2008.07.04. 18:27:35

A realitások talaján maradva, a 3 jelöltem a Juvéba: Xabi Alonso, Ivanovic (kölcsönbe, opcióval), Marquez (talán).

Calogero 2008.07.04. 18:37:42

Huntelaar egy szóval sem mondta,h nem akar a Serie A-ban játszani,sőt korábban többször is nyilatkozta,h szívesen jönne Romába. Azt mondta nem igazolna az Interhez,de mivel a Romának úgy sincs pénze rá,mást meg nem érdekel a játékos Olaszországban,így gyakorlatilag igaz,h nem láthatjuk jövőre a Campionatoban... kár érte

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2008.07.04. 18:42:24

"de mivel José jól ismeri talán egyedül ő tudná kihozni belőle a maximumot olaszországban..."

Nera a számból vetted ki a szót! :) korábban én Lamaprd leigazolása ellen voltam, de mióta José leült a kispadra pont emiatt már az üzlet pártolója vagyok!

az én hármasom: Lampard, Quaresma és vmi cseszettül jó, fiatal, olasz középhátvéd!!!!

giacinto és Nera, tudnátok linket adni az új mezekhez??? kösziiiii!!!! :))

_alerob 2008.07.04. 18:54:20

" "Grygera az EB formáját hozza"
kit fog lerúgni? " jah ahha persze... majd meglátod évközben, mire képes. erről enynit.

calcio_di_rigore 2008.07.04. 19:11:45

A gazzetta osztályzatai az eddigi mercatós teljesítményre:

Inter 5,5
Roma 7
Juve 6,5
Fiorentina 8
Milan 6

crouchy 2008.07.04. 19:21:36

Poolba:1. Villa -Torressel jól ellenének
2. Sergio Ramos - vagy Dani alvés
3. Evra

Lencse. 2008.07.04. 19:21:59

Nerazzurri: P. Anderson tényleg szar igazolás volt, és C. Electra sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de E. Eleniak egész jó szezont futott. :)

crouchy 2008.07.04. 19:25:06

amúgy a poolnak, ezt a szürke idegenbelit hogy a 3.14csába tudták kitalálni azt nem értem. Mondjuk a kék még csakcsak elmegy, és az a szürke csak 3. gondolom.

delpierofan 2008.07.04. 19:39:29

A juvéba, csak a szóbakerült emberkék közül: Grosso, Arda, Van der Vaart. Schweinsteigert is el tudnám viselni...
Amúgy meg Sergio Ramos, CéRonaldo és Fernando Torres:)
Szerintem eddig szart sem csinált a csapatunk, Amauri kifejezetten hatalmas baromság volt. Mert ugye két csatárral játszunk, várható ugyanúgy a Trez DP kettős. Na már most, amauri ezekszerint jött a padra, talán iaquinta elé, 3. számú csatárnak. Tehát cserecsatár szerepkörbe jött, azt pedig nem lehet jobban csinálni, mint tavaly tette azt iaquinta.
Xabival hihetetlen mennyit vacakolunk, neh már elbassza a töketlen vezetőség ezt is.
A védelem harmatgyenge, Chiellini az egyetlen viszonylag biztos pont( persze Buffon mellett), a Molinaro-De Ceglie szél pedig egyenesen tragikus. Arda nagyonnagy igazolás lenne miként schweini is.

Végül pedig az Inter remélem ott folytatja ahol a mostani szezonban abbahagyta...:D egy stabil középcsapat szintjén.Ha nem lenne egy juvétól lopott aljas sunyi Zlatancigányuk, ott is tartanának(és persze nem lenne egy Morattiuk, aki minden ügyet eltusol).
A Fiorentinát mi tettük erőssé, Mutu elengedése az egyik legnagyobb hiba volt a vezetőségtől az elmúlt 3-4 évben.Pedig azért volt bőven.
A Romát pedig becsülöm a sajátnevelésű játékosai miatt, és a játékospolitikája miatt is.És nem lebecsülve Aquillanit, szerintem maradjon ahol van.

delpierofan 2008.07.04. 19:45:57

Jorge Andrade olyan rég játszott, hogy el is felejtkeztem róla...:D Ha ő végre felépül nagy erősítés lesz. És persze a fiataljainkban is bízom, főként a (mostmég) kölcsönadott Criscitoban és persze Giovonicóban.
Buffon- Grygera,J. Andrade,Chiellini,De Ceglie- Camoranesi, Xabi Alonso, Sissoko,Nedved(Arda)- Trezeguet, Del Piero azért egész jó, más kérdés h nem sokkal jobb a tavalyinál, és még nem is biztos.
Azért Chiellinit megpróbálhatnánk visszarakni a szélre, amíg ilyen gyenge ott a helyzet és helyén játszhatna Legro vagy Mellberg és az sztem jelentős erősítés volna

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.07.04. 19:52:12

Ronaldinhoról annyit, hogy felért a csúcsra, bő egy-másfél évig olyan szinten focizott, ahogyan minden évtizedben legfeljebb csak egyszer látunk játékost (volt időszak, amikor már az gólhelyzetnek számított, ha Ronaldinho megkapta a labdát a pályán bárhol) megnyert mindent magának és a csapatának, úgy, hogy vezéregyéniség maradt végig. Ezenfelül olyan kedvvel játszott, mint még soha senki előtte, és mint fair játékost ismerhettük meg (ti emlékeztek rá, hogy egyszer is durva szabálytalanságot követett volna el, vagy szimulált volna?). És itt a lényeg. Ő nem a pénzért focizott, hanem mert kedve volt hozzá, élvezte a játékot, és mikor megunta (hiába volt még benne jó pár év, sőt), úgy döntött inkább bulizni megy. Nah ki az arc, ha ő nem?

Real of a26 2008.07.04. 20:02:53

A Fiorentina mercatos teljesítménye 8-as??!
Mire kapták ezek a legjobb osztályzatot?
Elvesztették Liveranit Újfalusit ingyé' + leigazolták (F.Melot ,Juan Vargast 12m-12m,Gilardinot 14m,Joveticet 8 m)=-43.8 millio euro.
Vagy azt a 8-ast 100-as skálán kell érteni?
Mert úgy már értem....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.04. 20:04:32

Engem az egész átigazolási hercehurcában az az egy kérdés izgat igazándiból, hogy most akkor mi lesz ezzel a sok-sok újdonsült spanyol világsztárral Marcos Sennától David Villáig és Sergio Garcíától Dani Güizáig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.04. 20:10:37

De hogy a kérdésre is feleljek:

A Barcába:

1. Lahm (jó, a döntő után kicsit ciki ezt mondani, na de mégis)
2. Senna
3. Garay

És a lényeg: Xavi, Iniesta és Messi semmi pénzért sem mehet el!!

Lond · http://lond.blog.hu 2008.07.04. 20:11:38

Barca második meze nagyon jó sztem

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.04. 20:24:27

(Zárójelben: Az árnyék-eb-t nem zárjuk le? Vagy már mindenki csömörül?)

daneeka 2008.07.04. 20:26:07

"Engem az egész átigazolási hercehurcában az az egy kérdés izgat igazándiból, hogy most akkor mi lesz ezzel a sok-sok újdonsült spanyol világsztárral Marcos Sennától David Villáig és Sergio Garcíától Dani Güizáig."

Kb az, mint Eleftheropulosból, Vryzasból, Karagounisból, Traianos Dellasból, Charisteasból, Basinasból, Nikopolidisből etc. :)

PS: Nehogy komolyan vedd, poénnak szántam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.04. 20:35:59

@daneeka:

De ha nem poénnak vesszük: remélem, nem lesz olyan meredek zuhanás a spanyol klasszisok teljesítményében, amilyen az olaszoknál volt a vébényerés után. Cannavaro, Zambrotta, Grosso stb.: 2006. után egyikőjük sem alkotott semmi maradandót.

daneeka 2008.07.04. 20:36:17

Az egész átigazolási szezon legvicesebb története lenne (Ronaldo Madridba igazolása mellett ofkorsz), ha Sztankovics a Juventusba menne. Ő volt az a játékos, akit az Inter a Juve elől vásárolt ki a csőd szélén lévő Lazioból.
Ez persze még semmit sem jelent, de ha figyelembe vesszük, hogy Dejan volt az első, aki 2006 májusában habzó szájjal fikázta a Juventust, majd a legutóbbi Inter-Juve (1-2) után szintén elég sportszerűtlen nyilatkozatott tett a zebrák, már rögtön más a leányzó fekvése.
Látom magam előtt, ahogy Sztankovics nyilatkozik saját nevét tartalmazó zebra mezzel a kezében: "Gyerekkorom óta a Juventus játékosa szeretnék lenni!" Anyád!

daneeka 2008.07.04. 20:49:04

@Csöncsön:
Azért azt én is sajnálnám, ha Marcos Senna spanyol bajnokságot nyerne (mint pl Cannavaro) a Real Madridnak. ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.04. 21:02:21

Pláne, ha annyi szarvashibát vétve, mint az olasz védő. ;-)

ShanklyGates 2008.07.04. 22:13:51

Kedvenc csapatom a MU, és Puglits-Bánfi belső védőkettőst, valamint Zvarát látom egyetlen csatárként elől a CR-ért kapott pénzből lucskos álmaimban. Persze miután a földet lekaparták a hátukról

Lencse. 2008.07.04. 23:29:48

A Bayern Münchenben nagyon szívesen látnám a Steinitz-Jascsák-Podhola fedezetsort, azt hiszem nyilvánvaló, hogy így végigvernénk Európát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.04. 23:52:52

Én a Halász-Vadász-Madarász középpályássort követelem a III. Kerületbe és egy csúcsformában lévő Maradonát a Boca Juniorsba! A nyár igazolása viszont REAC-é volt: megszerezték Lisztes Krisztiánt (bár kicsit ízetlen viccelődni szegénnyel).

rbaggio 2008.07.05. 00:35:16

Lencse. Ez nagyon ott van!!! Mosoly. Nagy.
A Grosso - Juventus kérdéskör hogyan is van? Mert mintha pont ott lene hiány. És volt szó Nedved utód (?) Hamsikról is.
Egyébként Grosso, Schweinsteiger, és Xabi lenne a három jelölt Jvuentusba (azokon kívül, akik már tudottak). Schweinsteiger és Salihamidzsics együtt? Az olaszokat sem irigylem,amikor az összeállítást próbálják kimondani...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.07.05. 01:10:14

barcaba: van der vaart, arshavin es maradjon eto'o.

MUfanatic 2008.07.05. 02:02:28

Csúnya off:
Ha már mezekről volt szó: engem két éve kiakaszt ez az undorító keretes AIG szponzori logó a MU mezeken!
Egyszerűen ízléstelen, és belerondít a szép MU mezekbe! :S

Inferior 2008.07.05. 02:13:03

Lehet sokan hülyének fognak tartani, de én eltudnám képzelni a MU -nál, hogy Cé menjen ha olyan mehetnékje van a Reálba (majd pofára esik ott mint sokan mások...) akiket hoznék chiellini, senne és ronaldinho őt szerintem az öreg SAF vissza tudná hozni a játékba és akkor lenne nagy csoda :)

rizla 2008.07.05. 05:22:09

"hiszen a jet-leg akár egy teljes idényen át is tarthat"

nem különösebben fontos dologba kötök bele, de nem jet-lAg?
egyébként kiváló cikk, bár leszarom a serie a-t

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.05. 09:32:45

Most lehet , hogy nem vágódom be az a MU fanoknál, de azt mondom, hogy leginkább Queriozért imádkozhatnak. A portugál pályedzó lelépése elég komoly érvágás volna. Szerintem egy ideje legalább akkora szerepe van a csapatépítésben, mint SAF-nak, ha nem nagyobb. Minden tisziszteletem Fergussoné, a Beckham, Giggs, Scholes, Keane csapat még az ő kezmunkája volt, de ez a mostani érzésem szerint már inkább a portugálé.

Gabez 2008.07.05. 10:11:33

benito, kezdheted írni a "la grande inter reloaded - again" posztot ;) már ha persze látsz a pipától meg ha a keserűségtől nem ment el a kedved, elnézve a juve esélyeit az új bajnoki idényben
azért valahol jellemző, hogy a juve vezérkar pont sztankovicsot akarja megvenni, amikor egész évben úgy ócsárolták a kékfeketéket, ahogy a szájukon kifért
ebből is látszik az a fenenagy őszinteség és tisztesség

a leggyengébb pontjuk továbbra is ranieri, ahogy az internél is nem materazzi idiótasága vagy ibra nagyarcúsága volt a legnagyobb gond, hanem mancini - nos, ez utóbbi csak múltidő szerencsére

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.05. 11:11:37

stankovic nem kell a juvéba, pedig nem volt ő rossz játékos, csak közben belőle is klasszist nevelt az inter, nagy lökést adott szépen bimbózó karrierjének és erőtől duzzadva, önbizalommal felvértezve készül elhagyni a csapotot négy szezon után.

igaz, ez kirívó eset, hiszen ilyen még soha nem történt meg az interrel. mármint hogy négy szezonra volt szüksége egy játékos pályafutásának elbaszásához, általában sokkal gyorsabban megy.

egyébként nem féltem a juvét egyetlen percig sem.

mann 2008.07.05. 11:20:52

3 játékos a MU-val kapcsolatban
Jöjjön Benzema, Micah Richards
És maradjon C a seggén még pár évig

_alerob 2008.07.05. 11:41:35

"egyébként nem féltem a juvét egyetlen percig sem."
nem is kell félteni. Max a Milan akitől tartani kell, ha ebben az évben megszívják magukat. Ebben az évben is a kiscsapatok ellen ment el a bajnokság, én egy Napolitól jobban tartok mint egy intertől. Murinho nem fog csodát tenni, ez nem az angol bajnokság.

"Cannavaro, Zambrotta, Grosso stb.: 2006. után egyikőjük sem alkotott semmi maradandót."
Canna és Zambrotta tényleg nem alkotott semmi maradandót, de GRossso épp most lett Lyonnal bajnok, és az EB-n is kiemelkedett ebből az amúgy most nem egy éppen ütős Olasz csapatból.

"a leggyengébb pontjuk továbbra is ranieri"
Miért a leggyengébb? Mert újjonc csapatkét simán bajnokok is lehettünk volna, ha a kiscsapatokat elverjük? Ranieri-t sokan lenézik, de jó úton halad az új Juventus megépítésével.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.05. 12:24:11

(Ahogy így nézem a kommenteket* és persze a posztot, a Serie A jövőre sem lesz versenyben az angol és a spanyol ligával az Európa legerősebb bajnokságáért folytatott versenyben.)


*Nem a poénosakra gondolok; bár az is jelez valamit, hogy mivel poénkodunk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.05. 12:26:40

@robika10:

Nem a bajnoki címről van szó, az Cannának is kijutott. De vébéformájából kiindulva Grossónak a hátán kellett volna vinnie a Lyont a BL-trófea felé. Erről finoman fogalmazva is nagyon nem volt szó.

calcio_di_rigore 2008.07.05. 12:45:29

Cannavaro és Zambrotta eligazolt a Juvétól, ráadásul a spanyol bajnokságba, teljesen egyértelmű volt hogy leeresztenek. Grosso mikor volt meggyőző? Max. a vb-n, meg most az EB-n is a jobbak között volt, de még mindig megmosolyogtatni való a mozgása. Nem véletlen, hogy az Intertől fél év után kirúgták, bár ott gondolom újjal mutogattak rá, hogy "Jé egy olasz", úgyhogy nem lehetett könnyű.

petrov144 2008.07.05. 12:58:09

Szerintem nincs szó arról hogy a Seria A nem lenne versenyben. Ha a tavalyi összefoglalókra gondolok, jobb játékot láttam mint a spanyol ligában, sok látványos gólt, kevesebb bunkerozást mint régebben, még a közép/kiscsapatoktól is..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.05. 13:05:36

"Ha a tavalyi összefoglalókra gondolok, jobb játékot láttam mint a spanyol ligában"

Hát én nem. :-)
(Pedig tudom, hogy semmi sem volt tavaly divatosabb, mint a spanyol ligát szidni. Az Eb szerintem elég csattanós választ adott a becsmérlőknek...)

De mondjuk ha egy kicsit objektívebb mércéket használunk, mint a saját tetszésünk (például: játékosok minősége, értéke, nemzetközi kupaszereplés), az olasz bajnokság nyomába sem érhet a spanyolnak.

drosiii 2008.07.05. 13:13:31

MU:
akinfeev, benzema, david silva

fsgh 2008.07.05. 14:12:05

Interbe a középpályát kell mindenkép erősíteni... Tehát: Lampard,Mancini,Quaresma

daneeka 2008.07.05. 15:44:58

@Csöncsön

Grossót az Inter hozta fel a francia bajnokság szintjére. :)

daneeka 2008.07.05. 15:52:26

Btw az Európa legerősebb bajnoksága cím szerintem egy elég szubjektív téma. Vegyük pl az Angol ligát, ahol az elmúlt rengeteg idényben ugyanaz a 4 csapat foglalta el az első 4 helyet, csak más a sorrendjük. (Ha jól tévedek, akkor a Leeds volt a legutolsó, aki el tudta happolni a 4 nagy egyike elől a 4. helyet.) Ezt nem erős, hanem kettészakadt bajnokságnak nevezik. A Spanyoloknál is megfigyelhető a Barcelona-Real Madrid-Valencia dominancia, de mondjuk a Sevilla szereplése (Enzo Maresca közreműködésével) valamelyest szépített a helyzeten.

megmondó 2008.07.05. 16:04:35

azért a mostani tabellára nézve nem úgy tűni khogy anyira dominálna a valencia...

BruceWayne 2008.07.05. 16:27:03

benito Stankovicról: vicces amit írsz, amikor ment neki te is áradoztál róla és ha jól emlékszem írtad is hogy nem gondoltad volna hogy az Interben lesz ilyen jó játékos. amúgy a sérülése után nem nyerte vissza formáját, szóval ennek nagyon sok köze van az Inter 3-4 évnél régebbi igazolásaihoz, bravó.

"Végül pedig az Inter remélem ott folytatja ahol a mostani szezonban abbahagyta...:D egy stabil középcsapat szintjén. Ha nem lenne egy juvétól lopott aljas sunyi Zlatancigányuk, ott is tartanának(és persze nem lenne egy Morattiuk, aki minden ügyet eltusol)." hűha, ilyenhez pofa kellet leírni.

"simán bajnokok is lehettünk volna, ha a kiscsapatokat elverjük"
a Livornois simán bajnok lehetett volna ha 25-tel több meccset nyer XDDD

_alerob 2008.07.05. 17:28:07

"hűha, ilyenhez pofa kellet leírni." Nerrazurri: csak az igazságot írta le..

"a Livornois simán bajnok lehetett volna ha 25-tel több meccset nyer XDDD" háhá... télleg nagyon vicces. A Juventus nem egymeccsen kapott ki vagy X-elt le, ami finoman szólva se volt szabályos. Az inter több csapat ellen is szenvedett meccs közben a végefele.

BruceWayne 2008.07.05. 17:33:34

az igazság inkább rátok nézve terhelő :-)
de tökmindegy, ez már csak utólagos okoskodás amit írsz, egyik csapat sem játszik ugyanúgy mint amikor 1-2 vagy 20 pont előnye/hátrány van

Janga 2008.07.05. 17:35:54

sportminusz.blog.hu

BruceWayne 2008.07.05. 17:41:12

Janga látom Diósgyőri fociban naprakész vagy.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.05. 17:42:14

nem vagyok nagyon képben az Interrel, de vajon hogy a túróba fogják hozni a BL-ben idén a 4+4-es (saját nevelésű + liga nevelésű játékos) szabályt, amikor már a tavalyi 3+3-at is csak nyögvenyelősen (pl. Esposito) sikerült? vagy kevesebb játékost neveznek?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.07.05. 18:11:09

"amúgy a poolnak, ezt a szürke idegenbelit hogy a 3.14csába tudták kitalálni azt nem értem. "

ne hülyéskedj crouchy, ez egy klasszikus mezszín:

www.liverpoolkits.com/LFC89APC.jpg

plusz Reinának is a klasszikus zöld, én szeretem.

és persze tűkön ülve várom a Defensa y Justicia új mezét.

giacinto 2008.07.05. 18:38:44

Inter hazai 08-09:

imgfrm.index.hu/imgfrm/4/2/8/1/THM_0004484281.jpg

Az idegenbeli viszont vmi gusztustalan csokiszínű lesz, azt inkább nem rakom be :)

_alerob 2008.07.05. 19:20:30

"az igazság inkább rátok nézve terhelő :-)
de tökmindegy, ez már csak utólagos okoskodás amit írsz, egyik csapat sem játszik ugyanúgy mint amikor 1-2 vagy 20 pont előnye/hátrány van"

amikor tizenvalamennyi ponttal mentetek akkor is már elég gyéren játszottatok, mint ahogy a legutolsó bajnokin, ahol már majdnem a bajoki címbe került ez. Ránk nem terhelő semmi, mi a maximumot nyujtottuk a bajnokságban. Még annál is töbet, mivel a Juvét voltak akik az első 4be se várták. De mindegy:) kíváncsian várom az új idényt.

_alerob 2008.07.05. 19:22:44

És azt csak megjegyezném, hogy jövőre szerintem magasan az olasz lesz a legszínvonalasabb bajnokság. Juventus, Inter, Roma, Milan, Fiorentina, Lazio, Napoli, Genoa, Sampdoria, Palermo, udinese ..

haraputca 2008.07.05. 23:55:53

Jóízlésű ember eleve nehezen szeret egy olyan bajnokságot, ahol a serdülőknek helyes lábtartás helyett a helyes kéztartást tanítják előbb (tudjátok: reklamálásnál könyökben behajlított kar, imára összecsukott tenyér, laza csuklóringatás), a futball színvonalának megítélése ellenben a legreménytelenebb vita a világon. Most őszintén, mit várjunk benitótól, aki ugyan kicsit sem hülye a focihoz, viszont juventus-szurkolóként kb ugyanannyira objektív. Hogy dícsérje a spanyol bajnokságot?
Elég baj, ha megszakérti.
:)

Részemről egyébként tökmindegy, mire mentek a vérkomoly "az én bajnokságom jobb mint a tied" szóháborúban, jó meccsek mindenhol vannak, na jó, bizonyos országon még gondolkodnom kell. Bár állítólag a Győr-MTK remek volt.
:))

badblood 2008.07.06. 10:17:44

Diegot el tudnám képzelni a Chelseaben Lampard helyett. Ha megsérülne akkor ott van Deco.
Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy Deco úgy fog járni, mint Sheva...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 10:38:50

"És azt csak megjegyezném, hogy jövőre szerintem magasan az olasz lesz a legszínvonalasabb bajnokság. Juventus, Inter, Roma, Milan, Fiorentina, Lazio, Napoli, Genoa, Sampdoria, Palermo, udinese .. "


És azt csak megjegyezném, hogy jövőre szerintem magasan a spanyol lesz a legszínvonalasabb bajnokság. Real Madrid, Barcelona, Villarreal, Valencia, Atlético, Sevilla, Getafe, Depor, Betis, Mallorca...

Vérkomolyan. ;-)

BruceWayne 2008.07.06. 12:16:45

OFF:

Marquez nyerte a szabadrúgáslövő VB-t :-)
mondjuk tele volt olyan nevekkel akik még életükben nem lőttek szabadrúgásgólt

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.06. 13:00:01

"Jóízlésű ember eleve nehezen szeret egy olyan bajnokságot, ahol a serdülőknek helyes lábtartás helyett a helyes kéztartást tanítják előbb (tudjátok: reklamálásnál könyökben behajlított kar, imára összecsukott tenyér, laza csuklóringatás)," - hát ez egy "talpig nehéz hűség" ;-). Egyébként a kéztartást nem tanítják az olaszoknak, ez ahhoz a teátralitáshoz tartozik, amelyik az olaszok véréből fakad (fasza kis képzavar). Valakinek ez bejön, valaki meg hány tőle, valóban ízlés kérdése. Aki hosszabb-rövidebb időre Olaszországba igazol hamar megtanulja az ominózus mozdulatot, Tomasson például - bár alig játszott a Milanban - jobban csinálja mint egy igazi olasz.

halareaal 2008.07.06. 18:08:30

az Internek kellett volna Decot megvennie, mert a csapatban vannak jó csatárok meg jó védekező játékosok, középpályások viszint nem nagyon. (már akik támadnak is). ráadásul Decohoz illenel a serie a. nah mind1, én csak örülök, mert sztem nagyon sokat gyengült a Barcelona, még akkoris, ha tavaly szinte nemis játszott (mondjuk látjuk is az eredményt)

danesdzsu2 2008.07.06. 19:28:04

Lencse,popp:
Gráf nélkül nem ér semmit az egész.

danesdzsu2 2008.07.06. 20:02:02

Ja, 3 kell: Gráf, Lami, Szentirmai.

;)

drdugo 2008.07.06. 23:28:16

"az időközben a Napolival hírbe hozott Papa Waigóval kell majd megküzdenie a csapatba kerülésért – mert Vierihez hasonlóan várhatóan Prandelli őt sem fogja egyszerre szerepeltetni Pazzinivel."

_benito: Gila leigazolását maga Prandelli szorgalmazta, mivel ő volt az edzője a Parmában azokban az időkben, amikor Gila berobbant és szezononként 20 gol felett lőtt a bajnokságban. Fogalmazhatunk ugy is, hogy Prandelli kedvencéről van szó. Egész biztos, hogy fixkezdő lesz. Pazzinit pedig már hírbe hozták többek között a Genoával is, de állítolag csak kölcsönadnák a fireneziek.
Remélem Gila magára talál, nagy szüksége lenne a válogatottnak is az igazi Gilára.

Lampard pedig miért is bukna? Nem Te voltál az, aki pár hónapja még a Juventusba álmodta Franket? :D
Változik a világ? :D

calcio_di_rigore 2008.07.06. 23:56:50

A Lampard-Juve hírek idején én is örültem volna az angolnak, de nem azért mert megváltást vártam tőle, hanem mert kedvelem mint játékost. Színesítené az olasz focit, ezért is örülök Mourinhónak is, kellenek az egyéniségek, és annál jobb dolog lesz legyőzni őket. Ennek ellenére Lampard már túl van a zeniten, és ahogy Wenger zseniálisan érzi mikor kell megszabadulni sztárjaitól (Vieira, Henry), úgy talán a Chelseanél is érezni fogják ezt. Vagy nem, de kívánom Lampardnak hogy nyomjom még olyan szezont mint amikor aranylabdát érdemelt volna Ronaldinho helyett.

kroos 2008.07.07. 08:14:28

Szerintem abban az évben Gerrard is megérdemelte volna..

Gabez 2008.07.07. 11:35:53

giacinto: f@sza ez az új inter mez, remélem tényleg így fog kinézni és akkor már adom is befelé a rendelést az inter.it-n ;)

az idegenbelit is idelinkelheted, nem fogunk megbotránkozni, a nem interesek meg amúgy is pfújolni fognak :P

Lampard bukásáról: nem tudom, hogyan definiáljátok a bukást, de ő nem az a fajta játékos, aki könnyedén, pár meccs után feladja (pl Sevcsenko, Tiago) és inkább csak a továbblépést lesi meg kifogásokat keres, hanem az egyik legprofibb szemléletű focista, akit a pályán láttatok - tudja ezt Murinho is, nem véletlenül ragaszkodik hozzá. Szal ha nem is jön be az első félévben, akkor majd bejön a másodikban vagy a harmadikban. Akárhova is igazol.

Vieira: igaz, nagyon rosszul játszott a sérülése után, de aztán az utolsó 3-4 meccsre nagyon összekapta magát, az egyik legjobb volt, pontosan úgy nyomta, ahogy kell neki, szal ez a "túl a csúcson" szöveggel még várjatok. Elég szívós fajta...

Lencse. 2008.07.07. 12:19:44

danesdzsu: Gráf még csak-csak, de a másik kettő komolyan doppingol. :( Részemről VIrágh Zsigmond-hívő vagyok, a kőkemény profizmus és a megkérdőjelezhetetlen zsenialitás tökéletes elegye.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.07. 12:55:24

"Vagy nem, de kívánom Lampardnak hogy nyomjom még olyan szezont mint amikor aranylabdát érdemelt volna Ronaldinho helyett."

"Szerintem abban az évben Gerrard is megérdemelte volna.." -ahogy megérdemelte Ronaldinho is, aki fog még zseniálisan játszani. Szerintem nagyot nyer az a csapat, aki megveszi.

Gabez 2008.07.07. 13:04:49

Azért meglátszik, hogy a Nike szállít Torinóba is...

www.footballshirtculture.com/200807041620/08/09-kits/juventus-08-09-home-away-nike-kits.html

Nem is értem, ezt hogy gondolják...!

kroos 2008.07.07. 13:11:39

Popp akkor ahhoz mit szolnál ha a Roma megvenné 35 millioért?

rexford 2008.07.07. 13:35:00

Hát, elég sokatmondó a Juve, ill. az Inter idegenbeli mezének a színe...

danesdzsu2 2008.07.07. 14:09:01

Lencse: az mekkora, amikor megkérdik a szerződésénél, hogy hol a szív, és a lelkesedés? "Jaj, hát nem elfelejtettem?" És odaírta a lap aljára: szív 150 Ft, lelkesedés: 200 Ft. Anelkáról mindig eszembe jut...

Lami nem doppingolt, egy balhátvéd elméletileg örökké él, egy igazán jó balhátvéd halhatatlan. Szentirmai meg, hát, a férfiaknál nincs szexvizsgálat:)

sporttárs 2008.07.07. 14:22:41

Ha már Moldova, az említett szenzációs hősök mellett mindenekelőtt Forgách Vilmos!

"Halva lássam az anyámat Kudelász, vakon vezessenek a népkonyhára, ha egy angolkóros gyerek az ortopéd klinika elfekvő osztályáról különbül nem rúg bal belsővel, mint maga!"

Vagy ilyesmi... :)) És a rosszul alkalmazott népieskedések."Hátra van még a fekete kompót!"

Ezek a művek csak Rejtőhöz mérhetők. És mennyire remek kórkép volt, sőt, sok esetben jövendölésnek is megtette. Virág, az anyagias center? Kérem, manapság Talmácsi egy "igen"-t is csak pénzért mond mikrofonba...

Bocs az OFF-ért. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.07. 15:25:55

barnetta, minek oda Ronaldinho, ahol van Totti is!

kroos 2008.07.07. 15:30:23

Hegyi Iván szerint a Roma-nak fel kell készülnie a Totti nélküli érára.

kroos 2008.07.07. 15:33:49

És Dinya jól tudná pótolni.Sok bennük a közös.
pl a mezszámuk:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.07. 16:27:30

barnetta, a Hegyi nem mond badart. Ahogy nyilvánvaló és nem is titkolt szubjektivitása ellenére, azért általában jó meglátásai vannak a pesti szóvicc királynak.

Egyébként ahogy figyelem Spalletti a kezdetek óta törekszik arra, hogy Totti nélkül is működjön a csapat, ahogy ez a tavalyi szezon jórészében látszott is. Ebből a mostani Romából már jobban hiányozna De Rossi, mint Totti. Habár lehet, hogy a bajnoki címhez éppen egy csúcsformában lévő Totti hiányzott. Egyébként szerintem Baptistával nagyon jól járnánk!

sporttárs, az offodhoz csatlakozva, azért a Talmácsi család egzisztenciáját tette föl, azért hogy gyerekek nagy motorversenyzők lehessenek, nem csodálom, ha most mindenből kiszedik a pénzt és én nem is sajnálom tőlük. Sokkal jobban elitálem azokat, akik nem tettek értük semmit, és most siker fényében körülüttük sütkéreznek. Azzal együtt, hogy nem túl szimpatikus a hozzáállás, amennyiben igaz. Feltűnően bennfentes infóid vannak ;-).

kroos 2008.07.07. 16:56:53

Én is szeretem Iván-t.Meg De rossi-t is...csak ne vállaljon 11-est.

halareaal 2008.07.07. 17:31:41

popp, azért abban ne légy olyan biztos, h Baptista nagy vásár lenne, pont a Roma elleni meccsen látszott, hogy annyira nem komoly futbalista. más kérdés, hogy a Nou Camp beli gólja után nem akarom nagyon szidni, de az tény, h kb az volt az egyetlen maradnadó megmozdulása Real mezben. mondjuk a Roma lehet h jól járna vele így is, amilyen kevés támadójuk van.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.07.07. 17:44:59

és persze Baptistával sem szabad büntetőt rúgatni!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.07. 18:17:17

Szerintem csak arról van szó, hogy Baptistának túl nagy csapat a Real, a Sevillában például szarta gólokat. Madridban nagy volt konkurencia és a sztár allűröktől mentes Julionak nem adták el annyi mezét, hogy állandó kezdő lehessen. Ha meg elvétve kapsz bizalmat nem is lehetsz akkora formában. A mi drága Románk viszont pont ideális csapat, ahol nem melleseleg mindig jól érzik magukat a brazilok.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.07. 18:27:14

"Ebből a mostani Romából már jobban hiányozna De Rossi, mint Totti."

popp, amikor én írtam, lehurrogtál :)

sporttárs 2008.07.07. 22:17:29

Popp! Nem Talma családja az, aki pénzt kér az interjúkért, ez a menedzsment bulija. De mindegy. Állítólag profiknál így megy. :)

Az olasz témához: arra kiváncsi vagyok, hogy a most megszellőztetett Kaka-Chelsea násznak van-e alapja, mert tényleg agyament összegről lehet szó.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.07.08. 00:17:41

Pfff, Bekem nem is indult, pedig azt hittem, ezt azért találták ki, hogy vmiben ő is nyerhessen...:)

Gabez 2008.07.08. 07:59:00

Beckham angol és spanyol bajnok, szal nem kell annyira lesajnálni...

Viszont ez a Poulsen gyerek tényleg a Juvéba megy...hihetetlen, mintha lila szíve lenne a vezetőknek ott, annyira keresztbe akarnak tenni a csapatnak és a reputációjának :)

Kíváncsi vagyok Totti arcára, amikor szembejön a pályán :)

megmondó 2008.07.08. 08:26:55

popp: ja, mancini tudna erről mesélni.

_alerob 2008.07.08. 08:31:55

Gabez honnan veszed, hogy Paulsen a Juvéba jön? ... Totti profi sportember, szerintem tudja mit kell tennie :):) Beckham lőtt már annyi szabadrugásgólt, hogy elismerjék ő az eggyik, ha nem a legjobb ebben.

Gabez 2008.07.08. 08:49:30

goal.com-on írták
persze az pletykalap, szal bármi lehet

kroos 2008.07.08. 11:16:46

És az igaz hogy az Internél Vratislav Gresko-t választották az elmult 100 év legjobbjának,?

kroos 2008.07.08. 11:35:28

bocs..látom második lett Zanetti megelözte....de akkor is turpisságot érzek a dologban...

BruceWayne 2008.07.08. 11:36:33

barnetta valld be te szavaztál félpercenként Greskora....

kroos 2008.07.08. 11:37:57

akkor se értem....Zanetti az elsö Gresko meg a 2.
Ez hivatalos szavazás volt....elméletileg....

BruceWayne 2008.07.08. 11:52:37

az is hivatalos szavazás volt hogy zidane az elmúlt 50 év legjobb játékosa XDDD szóval erről kb ennyit.... meg volt olyan internetes szavazás is nem foci témában ahol a magyarok előzték a japánokat, az ilyenek nem mérvadóak... meg aki szerint 60-70 éve játszott a legjobb játékos az már valószínüleg nem tud szavazni az interneten

BruceWayne 2008.07.08. 11:56:32

mellesleg nem tudom te milyen szavazást néztél:

cento.inter.it/aas/giocatore_classifica?L=en

Gabez 2008.07.08. 12:13:20

The 10 best players.

Kérdés, mit nevezünk "best"nek. Zanetti hozzáállásban, Baggio technikában, Ibra ötletben és labdafedezésben (volt) a legjobb. Illetve, a régieket nem sokan látták játszani...szal még ez a szavazás se igazán releváns.

BruceWayne 2008.07.08. 13:06:59

" barnetta 2008.07.08. 12:04:29
itt van az ok Nera"

te miről beszélsz most?

BruceWayne 2008.07.08. 13:17:50

www.youtube.com/watch?v=qUpDYKRoZ0o

kb annyira kapcsolódik témához mint a te linked

kroos 2008.07.08. 13:51:51

bocsánat.de rajtad kivül nagyon sok interes hajlando azt a vereséget gresko-ra fogni,mert kb 2 golt róla kaptak.ha emlékszel egyálltalán arra a meccsre......

kroos 2008.07.08. 13:52:35

Brasislav Ivanovic a Chelsea-től a Juvéba igazolt......melberg knezevic....alakul ez.

BruceWayne 2008.07.08. 15:55:21

alakul, csak tartsák ezt a szintet :-)

egyébként a két szezon közti átigazolásokról szóló posztban egy "best player" szavazással kapcsolatban éles váltással sikeresen eljutottál a szokásos szintedre, mindjárt jön is az empoli meg a siena elleni video, ugye?

akkor már én is egyet a te stílusodban:
www.youtube.com/watch?v=n-XwKI1G8lk

kroos 2008.07.08. 15:57:36

ez most nem én találtam ki,,t. A második Lazio-gól előtt hibázó Greskónak pedig máig annyira hálásak a rivális csapatok drukkerei, hogy idén februárban az Inter centenáriumi oldalán sokáig ő vezette az "Évszázad Inter-játékosa" versenyt - amíg a programozók be nem avatkoztak.."

kroos 2008.07.08. 15:58:49

nem tul demokratikus.ha szavazás akkor ne avatkozzanak bele önkényesen.

giacinto 2008.07.08. 16:10:16

beraksz egy olyan perdöntő oldalt bizonyítéknak hogy az vmi szánalmas. korábban rendszeresen nézegettem ezt a listát, szavaztam is, Gresko soha nem volt sehol, ekkora hazugság a világon nincs. ezeket a cikkeket is csak az ilyen ostobáknak irják mint te vagy.

kroos 2008.07.08. 16:11:57

bru-ha-ah...szar érzés lehet hogy Gresko ott van a top 10-ben.....

kroos 2008.07.08. 16:13:27

kiváncsi vagyok az arcodra mikor megláttad..

BruceWayne 2008.07.08. 16:14:04

na ha egy ellendrukker felmegy az Inter honlapjára ilyenekre szavazni az még égőbb.

kroos 2008.07.08. 16:15:21

ezekszerint több az ellendrukker?

BruceWayne 2008.07.08. 16:19:37

az meg még égőbb ha valaki ilyennek leragad egy játékosnál egy 6 évvel ezelőtti meccs miatt, ráadásul az a játékos szintén ott játszik ahol a "nickneve" is

BruceWayne 2008.07.08. 16:21:43

...ilyennekel akart lenni...

amúgy meg ne csinálj úgy mintha nem ismernéd a "hack"-elés fogalmát... itt is ugye azért jöttf fel egy ember a knézy jenő emléktornán mert a másikat annyira utálják, ugye?

giacinto 2008.07.08. 17:34:15

hihetetlen hogy nem fogja fel. az olvasási vagy az értelmi képességeiddel vannak problémák????

GRESKO SOHA NEM VOLT AZ INTER.IT OLDAL SZAVAZÁSÁN SEM 2., SEM 10. HELYEN!

gondolom h próbálkoztál pár szavazattal ... de hidd el az semmire nem volt elég.

CAMPIONI D'ITALIA!

calcio_di_rigore 2008.07.08. 17:42:36

barnetta, ne írjál már be pletykákat tényként, kösz. Ez az első mercatód?

kroos 2008.07.09. 08:01:02

Calcio, ezt ivanovicra irod?

watafak 2008.07.09. 10:59:01

chelsea:
torres,v.nistelroy,ronaldinho
és akkor nincs ellenfél az univerzumban

Gabez 2008.07.09. 11:06:11

Jardel:

1996–00 FC Porto (portugál) meccs: 125 gól: 130
2000–01 Galatasaray (török) 43 - 34
2001–03 Sporting (portugál) 49 - 53

Elképesztó mutatók, micsoda remek focista kallódott el...az élet és a foci is igazságtalan. Ennek a srácnak mindent meg kellett volna nyernie.

kroos 2008.07.09. 12:01:22

jobban megérdemelte volna vb aranyatat mint pl. edilson....ráadásul abban az évben 42 gólt lött.

BruceWayne 2008.07.09. 15:33:25

oda scolari a csókosait vitte. mondjuk be is jött neki.

daneeka 2008.07.09. 17:27:06

"az meg még égőbb ha valaki ilyennek leragad egy játékosnál egy 6 évvel ezelőtti meccs miatt, ráadásul az a játékos szintén ott játszik ahol a "nickneve" is"

Ezt pont egy inter-drukkertől vicces hallani, akinek a kedvenc csapatának vezetője folyton arról a bizonyos 2002-es meccsről beszél.

BruceWayne 2008.07.09. 22:51:49

daneeka: inkább a 98-asról, jogosan :-)

Janek 2008.07.10. 08:55:07

Nagyon OFF, de akkor is. Ekkora hülyeséget én még életemben nem láttam leírva.
foci.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=63519&kompage=1

kroos 2008.07.10. 14:19:10

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=770877 ha már thuram nem jött össze akkor jó a szamár is

giacinto 2008.07.10. 14:29:30

nem kicsit lennének előbbre vele, mint thuram apóval... egyébként nem fog távozni.
Lampard, Mancini, Quaresma.

kroos 2008.07.10. 14:39:50

És mi a szándékotok a Solari -Dacourt- Crespo vonulattal?

giacinto 2008.07.10. 14:50:29

Solari már rég lelépett mivel lejárt a szerződése. Dacourt még marad 1 évet, kiegészítő embernek vagy fekvőbetegnek még jó lesz. Crespo sztem maga sem tudja mit akar, sokat nem hiszem h fog játszani, max annyit mint tavaly.
Örülök h így érdeklődsz 1-2 nehezebb sorsú interista felől :))

kroos 2008.07.10. 14:52:32

Ja...azt hiszem erre irta Benito hogy ez a csapat ,,rohad"

ciru717 2008.07.10. 15:39:36

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=770823

közben meg Pirlo nem kap fizetésemelést, és Galliani szerint Borriello jobb mint Huntelaar...csak én látom úgy, vagy azok ott tényleg nagyon hülyék?

kroos 2008.07.10. 15:43:31

Borriello-rol nem tudom mit gondoljak..szerintem nem lesz rossz most sem.Ha megkapja az esélyt.

horas 2008.07.10. 17:12:55

Kiváncsi vagyok,hogy lesz versenbye a bajnoki címért ez a Milan mert állítólag jövőre az a cél,Mindeki gőz erővel erősít,ezek meg azt hiszik,hogy az Adebayor majd gyógyír lesz mindenre miközben a védelem átlagéletkora magasabb mint a gála meccseken.

ciru717 2008.07.10. 18:12:41

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=771232
újabb nókomment kategória...lehet megvan az erősítés középpályára? mert ez az ember tavaly semmit nem csinált, tehát mintha itt se lett volna...talán idén?:D:D

calcio_di_rigore 2008.07.10. 19:48:25

Mit mondjon?
"Szeretném ha Tiago elmenne", vagy mire gondolsz, nem értem...

civiles 2008.07.10. 20:36:26

Cannavarot a Juvéba, valamint De Napoli és Luca Toni a kivánságom, esetleg a középpályára, ha Gattusot meg lehetne szerezni. Ráférne egy kis környezetváltozás és az nem Anglia kell, hogy legyen. Ha Camoranesi elmenne szerintem azzal is erősödne a csapat.

rexford 2008.07.10. 21:28:36

De Napoli egy kicsit már öreg, nem?

ciru717 2008.07.10. 21:30:49

"Mit mondjon?
"Szeretném ha Tiago elmenne", vagy mire gondolsz, nem értem... "
Nem, hanem szépen csendben kommentár nélkül eladni végre valahova...

civiles 2008.07.11. 07:26:46

Rexford igazad van, Di Natalét akartam írni. Nem is tudom De Napoli, hogyan jutott az eszembe. Végül is mindegy csak lehetőleg olaszokat a Juvéba!!!

Romanista 2008.07.11. 07:47:54

ciaociao traditore! grazie per tuti, non porti ancora la camicia.

kroos 2008.07.11. 07:56:12

Tiago-t nem tudom mennyiért vették de ugy hallottam hogy annak az árnak a felét adná csak bárki...tul nagy buko lenne....(Almiron)?

ciru717 2008.07.11. 10:51:55

Ez igaz. De úgy mégnagyobb bukó hogy marad és felveszi a fizetését a semmiért...természetesen ha idén úgy játszik, ami miatt meg lett véve, akkor mindent visszavonok, de szerintem ez nem fog bekövetkezni...

rexford 2008.07.11. 11:35:40

Szerintem Tiago kaphat még egy utolsó esélyt, most már a beilleszkedés nehézsége se lehet kifogás.

calcio_di_rigore 2008.07.11. 12:01:43

Di Natale a Juvéba, oh my God... Nem véletlenül játszik az az ember még mindig az Udinében, ráadásul 5 jobb csatárunk van nála, de azért hozzuk...:)

Tiagóval az a vicc, hogy a csapattársai agyba-főbe dícsérik, hogy edzéseken milyen jó, aztán a meccsen hulladék.

kroos 2008.07.11. 12:03:22

calcio láttad pl a legutobbi Udine-Milan meccset?

calcio_di_rigore 2008.07.11. 12:12:56

Nem 1 meccs alapján ítélek.

kroos 2008.07.11. 12:55:12

pl..irtam ....nem egy meccsen játszott ugy.

calcio_di_rigore 2008.07.11. 17:20:48

Akkor mér' játszik még mindig az Udineseben? Ez olyan mint amikor valaki azon csodálkozik, hogy Barzagli miért a Wolfsburgba igazolt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.12. 11:36:47

Mert barzagli odavaló, di natale, meg kicsik közt a nagy, de a nagyok közt meg úgy nyomná mint az Eb-n.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.12. 11:37:45

Mellesleg, idén a Roma, tényleg bajnok akar lenni, sikeresen ránk sózta Mancinit. Az agyam eldobom.

Gabez 2008.07.13. 10:45:56

Sajnálom szegény Andradet. A lehető legrosszabb sors egy focistának.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.15. 15:08:26

"
"Ebből a mostani Romából már jobban hiányozna De Rossi, mint Totti."

popp, amikor én írtam, lehurrogtál :) "

_benito, ha lehurrogtalak, akkor megkövetlek. A Totti nélkül végig brusztolt bajnoki hajrá után jutopttam erre következtetésre. De ha már, akkor kicsit árnyalnám a véleményemet. Szóval a bajnokságban el vagyunk már Totti nélkül, de a Madridot nem vertük volna ki Francesco hiányában.

kroos 2008.07.15. 16:08:31

Jaj popp dehogynem...nagyon sok más csapat kiverte volna ezt a Madridot.Pl,Milan,Inter,Arsenal,Pool,de ez a Madrid megszenvedett volna még a Fener-rel is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.15. 16:23:11

barnetta valószínűleg igazad van, de a Roma csak a Capitanoval nyerhetett ellenük.

Gabez 2008.07.15. 17:59:29

Mancini közben feketekék lett. Lassan ki fog derülni, hogy Totti vajon többet árt-e, mint használ, hiszen azt rebesgetik, hogy miatta hagyta ott a Romát. Márpedig ha fejben ott van, nagyon jó focista ő is. Murinnyó majd kihozza belőle a legjobbat - vagy elküldi a francba :)

horas 2008.07.16. 14:16:39

Mit is csinált Totti a Real ellen mert nekem nem rémlik semmi azon kívül,hogy a pályán volt...sztem már óriási differencia nincs Tottival vagy nélküle között...

kroos 2008.07.17. 08:13:48

azért mert a roma elbirja ha egy kulcsembere kiesik.nézd meg az intert ibra nélkül.

kroos 2008.07.17. 10:04:35

a milan már kezd egy galaktikus rémálommá válni......szegény milan drukkerek....nem ezt érdemlik...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.18. 16:55:47

Horas, 1. Romában adott egy csodálatos gólpasszt a Capitano. Egyébként vagy tízszer előfordult mindkét meccsen, hogy három-négy ellenfél között tartotta meg, majd hozta -, passzolta ki a labdát.

2. Most mindegy, hogy milyen viszonyban volt Totti és Mancini, olyan lélektelen játékot amilyet tavasszal mutatott Amantino senki nem engedhet meg magának bordósárga mezben.

BruceWayne 2008.07.21. 17:29:36

Ronaldinho a 80-as mezt választotta :-)

calciomax 2008.07.21. 18:54:35

"azért mert a roma elbirja ha egy kulcsembere kiesik.nézd meg az intert ibra nélkül." ebből is látszik hogy Totti nem kulcsember...Ibra azért hiányzott mert akkor éppen az összes csatár formán kivül volt...

halareaal 2008.07.22. 01:01:53

poppnak igaza, van, legalábbis, ha jól emlékszem, idén a MU ellen nem játszott Totti és láttuk mi lett. vele talán azért szorosabb lett volna, vagy legalább Ferguson nem a b-csapatot küldte volna ki a visszavágóra.

BruceWayne 2008.07.24. 18:36:31

Muntari az Interé.(?)

bag 2008.07.24. 18:52:09

Szerintem a Milan a kiöregedett/kiégett R betűs brazil sztárok temetője. semmi bajom velük, de lehet, néhány hazai játékossal jobban jártak volna mint a régi önmagát kereső öregfiúkkal...
már most borítékolhatóak a botrányok legújabb szerzeményük miatt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.24. 22:42:19

Muntari Mancini Adriano az interben, figo és stankovic marad. Kezden megbánni, hogy murinho az edző. :(

BruceWayne 2008.07.24. 23:13:25

nem kell izgulni, jó választás volt. középpálya csak lesz érdekes ha 4-3-3 akarja nyomni.

bag: igazoltak két 30 alatti játékost, azért már ez is fejlődés... olasznak meg ott volt nekik Gila, láthattuk mi lett belőle...de valóban nem erősített eléggé a Milan

calcio_di_rigore 2008.07.24. 23:29:49

Azt mondta Mourinho, olyan középpályást akar amilyen még nincs a csapatban. Muntari lenne az? Mondjuk Cambiassoval jó párost alkothatnak. Egyébként hogy fog kinézni ez a 4-3-3? Úgy mint a Chelsea-nél, hogy igazából 1 csatár van (a 6-ból) és két feltolt szélső (Mancini és Figo/Quaresma) vagy tényleg 3 csatár, ez esetben viszont a széljáték finoman szólva nem dominálna. Elolvastam Mourinho hosszú sajtótájokoztatóját az Inter weblapján, nem hülye gyerek továbbra sem.

A Milannak nincs BL, ezt az előnyt ne felejtsük el, és azért nem erősítettek rosszul (legalábbis elsülhet jól is), bár Zambrotta és Ronaldinho kb. 3 éve lett volna ütős, ma már csak a nevük adja el őket. Ettől függetlenül még akár magukra is találhatnak. Flamini jó lehet frissítésnek a középpályára.

BruceWayne 2008.07.24. 23:55:58

azt nem értem hogy pl. Cambiasso abszolút középső ember, na most 4-3-3ba őt hogy gondolja? mert így hogy most jött Muntari(vagy jött volna Lampard) ez elég érdekes lesz, és akkor Vieiraról még nem is beszéltünk. valahogy ez az Inter keret nem pont a 4-3-3 ra van kitalálva, bár biztosan tudja mit akar.
Elől szerintem úgy néz ki a dolog ahogy abban a nyilatkozatban is volt: ha a középpályán 3 olyan ember van aki védekezni is képes (mondjuk Zanetti Cambiasso és Muntari eléggé sokoldalú és nagy munkabírású játékos), akkor elképzelhető hogy 3 rendes támadó lesz elől, nyílván Crespo és Cruz középen vehető számításba, de Balotelli Mancini mellett Ibrahimovic is tud valamilyen szinten szélebben játszani, és (a régi) Adriano is. érdekes lesz mindenesetre. középpályára ott van még Maxwell is, Jimenez, Dacourt, Figo, szóval van jópár lehetőség,de legyen is, mert hiába volt bő a keret, a valencia meg a pool ellen is megérezte a csapat pont annak a pár embernek a hiányát.

Milan is érdekes lesz, hogy tud együtt játszani Ronnie meg Kaká(és ott van még Pirlo is)? csatársor meg még mindig nincs, szóval ott minden Ronnie-n fog múlni, hogy újjá tud e születni, ha beindul, Milan simán 2. lesz, meg ugye nekik csak az Uefa van... de a keretük nem elég erős amúgy.

BruceWayne 2008.07.25. 00:04:10

a csatársort leszámítva egész korrekt elrendezés:
www.freeweb.hu/youme/csapat/index.htm

ehhez jön még Muntari,Quaresmával nem tudom most mi van, igazából őt sem lenne feltétlenül szükséges leigazolni.

horas 2008.07.25. 00:10:42

ha Mourinho télleg akkora ember mint amekkora hírben áll akkor az Inter megfog enni mindenkit legalább is a bajnokságban...sztem

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.25. 08:38:43

Hát zlatan meg inkább csak középre jó, labdatartás osztogatás védő elvonás. balo csak jobblábas, Cruz jó bárhova, crespot meg suazot meg el kellene felejteni. Mondjuk crespo a chelseaben sem játszott.

Azért a védő témára is rá kéne feküdni, mertha cordoba meg samual megint meghal, sz**ni fogjuk a káreszt megint.

BruceWayne 2008.07.25. 19:40:27

mellesleg leigazoltuk Robert Downey Jr.-t :-)

inter.it/aas/img/108069-480.jpg

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.26. 14:00:30

ja jó a sorsolás, az összes nagycsapattal idegenben játszunk.
süti beállítások módosítása