Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pillangó-hatás a húspiacon

2008.07.04. 12:34 _benito

Az Eb után, de jóval az olimpia és a bajnokságok kezdete előtt természetesen az átigazolások kerülnek fókuszba, és más dolgunk nem lévén, mi is a húspiac felé fordítjuk figyelmünket egy poszt erejéig. Annál is inkább, mert igen nagy mozgolódás van, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen az olasz topklubok csalódást keltő szezont produkáltak – kivétel persze a Roma, ezért ők nem is nagy nevek után rohangálnak, hanem magukat igyekeznek bebiztosítani. A többiek viszont nyálukat csorgatva, csekkfüzetüket lobogtatva, szép szavakat és szerelmes üzeneteket az érintettek fülébe búgva vetik magukat a küzdelembe. Hajtás után felülünk a pletykáknak, szakajtónyi nullával dobálózunk, majd beállunk a zuhany alá, és onnan kiabáljuk kifelé a híreket.

A Milan 2007 utolsó napjaiban Európa trónja után elfoglalta a világét is, majd az őszi folyamatot tavasszal beturbózva nagyjából ilyen sebességgel öregedett meg. A csapat összes hiányossága egymás sarkára lépve bukkant elő, így nem csoda, hogy Gallianiék már tavasszal megkezdték az igazolásokat. Elsőnek Zambrotta érkezése vált bizonyossá (valószínűleg elsősorban jobbhátvédként számítanak majd rá), majd a legnagyobbnak tűnő fogás, Flamini csatlakozott a kerethez – ráadásul ingyé.

Mivel Ronaldo sérülése miatt a Milan nem újította meg El Fenomeno szerződését, további csatár(ok) érkezése várható, Adebayorról azonban úgy tűnik, lemondtak, hiszen az önértékelési zavarokkal küzdő játékos ocsmányabbnál ocsmányabb nyilatkozatokkal borzolja a kedélyeket („I’ll play like Henry when I’m paid like Henry”), majd közölte Wengerrel, hogy heti 120 ezer fontos apanázsért meggondolja, hogy esetleg marad. London másik felében már jobb esélyekkel kotorászik a Milan, hiszen Drogba egyrészt nem érzi jól magát a Chelseában apu nélkül, másrészt öt klasszissal jobb csatár, mint amilyen Adebayor valaha lesz – ráadásul a két játékos mozgása annyiban összeköthető, hogy az Arsenal csatárát a Chelsea is üldözi, méghozzá pont az elvágyódó Drogba helyére. Sheva szintén megoldás lehetne, de mintha ellaposodott volna az ukrán visszatéréséről szóló szappanopera, nem úgy a Ronaldinho érkezéséről szóló hírek. Ronnie Milanhoz történő igazolása igazi orosz rulett, hiszen egyrészt csapnivaló formában van, másrészt a jelenleg a helyén játszó Seedorf sem gyújtana örömtüzeket a nyakára hozott brazil miatt. A kérdés csak az, hogy hozzá lehet-e jutni az elmúlt két évet egy masszív hullám völgyében töltő támadóhoz tökmagért, mert ha igen, akkor a Milan nem fog habozni.

A fenti tekintélyes csatárlista mellett azonban a Rossonerinek nem szabad elfelejtenie, hogy egy kapus és egy középső védő nélkül teljesen hiába igazolják le akár az összes említett játékost (plusz CéRonaldót, aki szintén szóba került), ezek ugyanis egyelőre nagyon hiányoznak a csapatból. Sőt, ha Pippo ott folytatja, ahol abbahagyta és Patóra a nyáron rápakolnak pár kiló izmot, a védelem megerősítése még fontosabbnak is tűnik, mint a támadósoré.

Az Inter, immár Mourinhóval a hídon (Moratti már őt is elkezdte Herrerához hasonlítani, pedig a portugál még simán eltéved a Meazza folyosóin), nagyhalra vetett szemet, ám Lampard leigazolása mindennek tűnik, csak simának nem. Néhány napja még olyan híreket hallottunk, hogy a Chelsea kész bosszúból a tartalékok között jegelni a játékost egy évig, de aztán inkább leigazolták Decót, így már talán minden akadály elhárult az elől, hogy Lampard óriásit bukjon Olaszországban. Mourinho egyébként elsősorban támadókat kíván igazolni, a Realnál kevés lehetőséget kapó Robben elsődleges, a portói Quaresma másodlagos célpont, a római Mancini elhozatala pedig, kell-e mondanunk, kettős célt szolgálna.

Az átigazolási piacra különösen jellemző pillangó-hatás egyébként az Inter esetében azt jelenti, hogy Robben megszerzéséért a Manchester tehet a legtöbbet, hiszen abban a pillanatban, hogy a Real leigazolja C. Ronaldót, a holland szélső mehet, amerre lát, miközben a Juve (szurkolóinak felháborodása ellenére) az Inter jelenlegi szélsőjét, Stankovicot támadja. Válaszul az Inter beszállt a zebrákkal folyó versenybe Schweinsteiger megszerzéséért is (Diego szintén a két csapat között őrlődik), de őt talán az Öreg Hölgy akarja annyival jobban, hogy hozzájuk igazoljon.  

A portugál egyébként nem adta fel a Chelsea menedzsereként hiába csábított Xavi megszerzését sem, itt azonban kudarcra van ítélve. További rossz hír, hogy több jelenlegi Inter-alkalmazott is hangos puffogással tudatja a csapatvezetéssel, hogy igen elégedetlen. Cesar hazavágyik a Lazióba (épphogy le nem anyázta Morattit egy interjúban), Maxwell is szót emelt saját maga mellett, és bár maradni szeretne, a bizonytalanság Burdissónak sincs ínyére. Az a szerencséje Mourinhónak, hogy igazából nagyon abajgatnia sem kell az Inter keretét, mert magától is rohadt erős, de ha elfelejt középső védőt venni, az beszedheti az árát.

A Juventus kivárásra játszik, pedig a kerete több helyen is komoly erősítésre szorul. Erre mit csinálnak, fogják, és azt a csapatrészt kezdik erősítgetni, amelyik a leginkább rendben van, a csatársort. Amauri a zsákban, ráadásul a Juve odaadta érte cserébe Nocerinót és Lanzafamét is, valamint a fiatal tehetségeket tovább irtva a keretből Palladinót Criscito után Genoába küldték. A legnagyobb ígéret, Giovinco kis híján szintén a rózsaszíneknél landolt, a szurkolóknak kellett fellázadniuk, hogy Secco (boooooooo!) ne vesse oda koncnak (és ha már lázongtak, egy füst alatt szót emeltek Stankovic leigazolása ellen is), ha már a marhája tavaly kevés híján eladta Chiellinit a Manchester Citynek. Végül Giovinco mellett De Ceglie és Marchisio is a Bianconeri keretét erősíti majd, ami már csak azért sem rossz ötlet, mert a Serie A vásárlóereje az angol és spanyol bajnokságokéhoz képest csökkent, így a fiatal játékosok kinevelésével lehet elsősorban versenyben maradni.

Meg persze azért igazolni is kell: Xabi Alonsóért 20 gurigát sem sajnálna az Öreg Hölgy, de szóba került Poulsen szerződtetése is (nyilván marketing szempontból, hiszen ritka szimpatikus játékosról beszélünk, aki Olaszországban különösen népszerű), de a fél világhoz hasonlóan kitartóan üldözik a római Aquilanit is. A góllövőlistán második helyen végzett Trezeguet ugyan szíve szerint már maradna, de csábítóan hangzik a Barcelona által szorgalmazott Eto’o-féle csere is, főleg nyilván azért, mert a kameruni árát úgysem tudná senki megfizetni kápéban.

Játékosaival próbál ügyeskedni a Juve is, hiszen a Galatával hírbe hozott Zebina mellett odaadná Almiront is a török válogatottban remekül játszó Arda Turanért, és ha már szóba került az Eb, a német válogatott mindkét szélsőjére is szemet vetett a Juventus: Podolski és Schweinsteiger egyaránt nagy hasznára lehetne a csapatnak, csak úgy, mint Diego, de a Bundesligából történő szerződtetésnek azért megvannak a kockázatai, hiszen a jet-leg akár egy teljes idényen át is tarthat. És kell egy balhátvéd ehelyett a nyomorúságos, szerencsétlen balfék helyett!

A Roma a legfontosabb feladatát már teljesítette, és 2012-ig magához láncolta De Rossit, valamint a nem sok vizet zavaró Ferrari helyére elhozta a Sienától Loriát, most pedig minden erejét Aquilani megtartására fordíthatja. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az ábrándos tekintetű fedezet által kért összeg és a Roma által ajánlott bér között akkora szakadék tátong (kerek egymillió ajró), hogy általa a világ minden tájáról származó ügynökök feljogosítva érzik magukat a folyamatos támadásra.

A Liverpooltól elcsaklizott átcsábított kiebrudalt Riise már a Romával kezdi meg a felkészülést, sőt, egy másik ex-vörös is a Farkasokkal kacérkodik: az ausztrál Kewellért a Celtickel kell megküzdeni. A valószínűleg távozó Mancini helyére Spalletti nem sajnálna 25 millió eurót sem a Fiorentinát kizsigerelni szándékozó Mutuért (ez egyébként összevág Totti ígéretével, miszerint idén nyáron a Roma is nagy durranásra készül az átigazolási piacon – ettől mondjuk biztosan mindenki azonnal beszart Rómában, hogy a saját távozását vezeti így elő), de további csatárokkal is kapcsolatban állnak. Huntelaar közben már kijelentette, hogy nem kíván a Serie A egyik csapatában sem játszani, ezért nagyobb esély van a Realban nem sokat játszó Julio Baptista leigazolására, közben pedig, amolyan biztosítékként, a Farkasok végleg leigazolták a szezon során nagyon kevés lehetőséget kapó Espositót. Teng-leng a dán Bendtner jövőjét illető kérdés is, hiszen bár a Roma szeretné, az Arsenal adná, valamiért mégsem akaródzik összejönni a dolog.

A fentiekből kiderül, hogy nagy bajban van a Fiorentina. Hiába minden, ha a védelem már elveszített oszlopa, az Atléticóhoz távozó Ujfalusi mellé a támadások lelkét és motorját jelentő Mutut is elbukják, akkor szomorú szezon elé néznek – és nem csak a Serie A-ban, hanem a vérrel és verejtékkel kiharcolt Bajnokok Ligájában is. Az érkezők között találjuk a perui, korábban több nagycsapattal is hírbe hozott Vargast, aki a Cataniát hagyja ott a Viola kedvéért, valamint az újjászületésben bízó, a Milanban teljesen lenullázódott Gilardinót.

Gila egyébként az Atalantához visszatérő Bobo Vieri helyét foglalja majd el, és az időközben a Napolival hírbe hozott Papa Waigóval kell majd megküzdenie a csapatba kerülésért – mert Vierihez hasonlóan várhatóan Prandelli őt sem fogja egyszerre szerepeltetni Pazzinivel. További veszélyek leselkednek ugyanakkor a Fiorentinára, hiszen a Milannak mindenképpen kapust kell vennie, Frey pedig minden szempontból tökéletes választás lenne. A francia válogatottal az Eb-t is megjárt kapus hitet tett a lilák mellett, de mi az ilyeneknek helyből nem hiszünk. A Fiorentina olasz válogatott középső védője, Gamberini szintén új társsal kell, hogy ismerkedjen, Prandelli ugyanis hivatalosan is ajánlatot tett a Lyonnak Reveillerért, akik vonakodnak ugyan, de ismerve a francia futball erejét, nem valószínű, hogy meg tudnák tartani (Ben Arfát is bebukták közben).

Természetesen a továbbiakban is igyekezni fogunk rajta tartani a szemünket az átigazolási piacon, hiszen más dolgunk most egy pár hétig nem nagyon lesz. Az uborkaszezon átvészeléséhez egy remek játékot találtunk ki (a szerkesztőség volt a nagy sikerrel lefuttatott próba kontrol-csoportja): a kommentek között várjuk, hogy ki kiket szeretne saját csapatában látni. Három játékost kell megjelölni, a pénz nem számít, de érdemes posztra igazolni, mert a többi hozzászóló szétcincálja az embert egy perc alatt, ha marhaságokat beszél.

_benito marhaságai kedvenc csapatába, az Interbe: Ivanschitz, Ricardo (k), Kranjcar 

252 komment

Címkék: olasz serie a szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr39553014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.07.07. 15:33:49

És Dinya jól tudná pótolni.Sok bennük a közös.
pl a mezszámuk:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.07. 16:27:30

barnetta, a Hegyi nem mond badart. Ahogy nyilvánvaló és nem is titkolt szubjektivitása ellenére, azért általában jó meglátásai vannak a pesti szóvicc királynak.

Egyébként ahogy figyelem Spalletti a kezdetek óta törekszik arra, hogy Totti nélkül is működjön a csapat, ahogy ez a tavalyi szezon jórészében látszott is. Ebből a mostani Romából már jobban hiányozna De Rossi, mint Totti. Habár lehet, hogy a bajnoki címhez éppen egy csúcsformában lévő Totti hiányzott. Egyébként szerintem Baptistával nagyon jól járnánk!

sporttárs, az offodhoz csatlakozva, azért a Talmácsi család egzisztenciáját tette föl, azért hogy gyerekek nagy motorversenyzők lehessenek, nem csodálom, ha most mindenből kiszedik a pénzt és én nem is sajnálom tőlük. Sokkal jobban elitálem azokat, akik nem tettek értük semmit, és most siker fényében körülüttük sütkéreznek. Azzal együtt, hogy nem túl szimpatikus a hozzáállás, amennyiben igaz. Feltűnően bennfentes infóid vannak ;-).

kroos 2008.07.07. 16:56:53

Én is szeretem Iván-t.Meg De rossi-t is...csak ne vállaljon 11-est.

halareaal 2008.07.07. 17:31:41

popp, azért abban ne légy olyan biztos, h Baptista nagy vásár lenne, pont a Roma elleni meccsen látszott, hogy annyira nem komoly futbalista. más kérdés, hogy a Nou Camp beli gólja után nem akarom nagyon szidni, de az tény, h kb az volt az egyetlen maradnadó megmozdulása Real mezben. mondjuk a Roma lehet h jól járna vele így is, amilyen kevés támadójuk van.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.07.07. 17:44:59

és persze Baptistával sem szabad büntetőt rúgatni!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.07. 18:17:17

Szerintem csak arról van szó, hogy Baptistának túl nagy csapat a Real, a Sevillában például szarta gólokat. Madridban nagy volt konkurencia és a sztár allűröktől mentes Julionak nem adták el annyi mezét, hogy állandó kezdő lehessen. Ha meg elvétve kapsz bizalmat nem is lehetsz akkora formában. A mi drága Románk viszont pont ideális csapat, ahol nem melleseleg mindig jól érzik magukat a brazilok.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.07.07. 18:27:14

"Ebből a mostani Romából már jobban hiányozna De Rossi, mint Totti."

popp, amikor én írtam, lehurrogtál :)

sporttárs 2008.07.07. 22:17:29

Popp! Nem Talma családja az, aki pénzt kér az interjúkért, ez a menedzsment bulija. De mindegy. Állítólag profiknál így megy. :)

Az olasz témához: arra kiváncsi vagyok, hogy a most megszellőztetett Kaka-Chelsea násznak van-e alapja, mert tényleg agyament összegről lehet szó.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.07.08. 00:17:41

Pfff, Bekem nem is indult, pedig azt hittem, ezt azért találták ki, hogy vmiben ő is nyerhessen...:)

Gabez 2008.07.08. 07:59:00

Beckham angol és spanyol bajnok, szal nem kell annyira lesajnálni...

Viszont ez a Poulsen gyerek tényleg a Juvéba megy...hihetetlen, mintha lila szíve lenne a vezetőknek ott, annyira keresztbe akarnak tenni a csapatnak és a reputációjának :)

Kíváncsi vagyok Totti arcára, amikor szembejön a pályán :)

megmondó 2008.07.08. 08:26:55

popp: ja, mancini tudna erről mesélni.

_alerob 2008.07.08. 08:31:55

Gabez honnan veszed, hogy Paulsen a Juvéba jön? ... Totti profi sportember, szerintem tudja mit kell tennie :):) Beckham lőtt már annyi szabadrugásgólt, hogy elismerjék ő az eggyik, ha nem a legjobb ebben.

Gabez 2008.07.08. 08:49:30

goal.com-on írták
persze az pletykalap, szal bármi lehet

kroos 2008.07.08. 11:16:46

És az igaz hogy az Internél Vratislav Gresko-t választották az elmult 100 év legjobbjának,?

kroos 2008.07.08. 11:35:28

bocs..látom második lett Zanetti megelözte....de akkor is turpisságot érzek a dologban...

BruceWayne 2008.07.08. 11:36:33

barnetta valld be te szavaztál félpercenként Greskora....

kroos 2008.07.08. 11:37:57

akkor se értem....Zanetti az elsö Gresko meg a 2.
Ez hivatalos szavazás volt....elméletileg....

BruceWayne 2008.07.08. 11:52:37

az is hivatalos szavazás volt hogy zidane az elmúlt 50 év legjobb játékosa XDDD szóval erről kb ennyit.... meg volt olyan internetes szavazás is nem foci témában ahol a magyarok előzték a japánokat, az ilyenek nem mérvadóak... meg aki szerint 60-70 éve játszott a legjobb játékos az már valószínüleg nem tud szavazni az interneten

BruceWayne 2008.07.08. 11:56:32

mellesleg nem tudom te milyen szavazást néztél:

cento.inter.it/aas/giocatore_classifica?L=en

Gabez 2008.07.08. 12:13:20

The 10 best players.

Kérdés, mit nevezünk "best"nek. Zanetti hozzáállásban, Baggio technikában, Ibra ötletben és labdafedezésben (volt) a legjobb. Illetve, a régieket nem sokan látták játszani...szal még ez a szavazás se igazán releváns.

BruceWayne 2008.07.08. 13:06:59

" barnetta 2008.07.08. 12:04:29
itt van az ok Nera"

te miről beszélsz most?

BruceWayne 2008.07.08. 13:17:50

www.youtube.com/watch?v=qUpDYKRoZ0o

kb annyira kapcsolódik témához mint a te linked

kroos 2008.07.08. 13:51:51

bocsánat.de rajtad kivül nagyon sok interes hajlando azt a vereséget gresko-ra fogni,mert kb 2 golt róla kaptak.ha emlékszel egyálltalán arra a meccsre......

kroos 2008.07.08. 13:52:35

Brasislav Ivanovic a Chelsea-től a Juvéba igazolt......melberg knezevic....alakul ez.

BruceWayne 2008.07.08. 15:55:21

alakul, csak tartsák ezt a szintet :-)

egyébként a két szezon közti átigazolásokról szóló posztban egy "best player" szavazással kapcsolatban éles váltással sikeresen eljutottál a szokásos szintedre, mindjárt jön is az empoli meg a siena elleni video, ugye?

akkor már én is egyet a te stílusodban:
www.youtube.com/watch?v=n-XwKI1G8lk

kroos 2008.07.08. 15:57:36

ez most nem én találtam ki,,t. A második Lazio-gól előtt hibázó Greskónak pedig máig annyira hálásak a rivális csapatok drukkerei, hogy idén februárban az Inter centenáriumi oldalán sokáig ő vezette az "Évszázad Inter-játékosa" versenyt - amíg a programozók be nem avatkoztak.."

kroos 2008.07.08. 15:58:49

nem tul demokratikus.ha szavazás akkor ne avatkozzanak bele önkényesen.

giacinto 2008.07.08. 16:10:16

beraksz egy olyan perdöntő oldalt bizonyítéknak hogy az vmi szánalmas. korábban rendszeresen nézegettem ezt a listát, szavaztam is, Gresko soha nem volt sehol, ekkora hazugság a világon nincs. ezeket a cikkeket is csak az ilyen ostobáknak irják mint te vagy.

kroos 2008.07.08. 16:11:57

bru-ha-ah...szar érzés lehet hogy Gresko ott van a top 10-ben.....

kroos 2008.07.08. 16:13:27

kiváncsi vagyok az arcodra mikor megláttad..

BruceWayne 2008.07.08. 16:14:04

na ha egy ellendrukker felmegy az Inter honlapjára ilyenekre szavazni az még égőbb.

kroos 2008.07.08. 16:15:21

ezekszerint több az ellendrukker?

BruceWayne 2008.07.08. 16:19:37

az meg még égőbb ha valaki ilyennek leragad egy játékosnál egy 6 évvel ezelőtti meccs miatt, ráadásul az a játékos szintén ott játszik ahol a "nickneve" is

BruceWayne 2008.07.08. 16:21:43

...ilyennekel akart lenni...

amúgy meg ne csinálj úgy mintha nem ismernéd a "hack"-elés fogalmát... itt is ugye azért jöttf fel egy ember a knézy jenő emléktornán mert a másikat annyira utálják, ugye?

giacinto 2008.07.08. 17:34:15

hihetetlen hogy nem fogja fel. az olvasási vagy az értelmi képességeiddel vannak problémák????

GRESKO SOHA NEM VOLT AZ INTER.IT OLDAL SZAVAZÁSÁN SEM 2., SEM 10. HELYEN!

gondolom h próbálkoztál pár szavazattal ... de hidd el az semmire nem volt elég.

CAMPIONI D'ITALIA!

calcio_di_rigore 2008.07.08. 17:42:36

barnetta, ne írjál már be pletykákat tényként, kösz. Ez az első mercatód?

kroos 2008.07.09. 08:01:02

Calcio, ezt ivanovicra irod?

watafak 2008.07.09. 10:59:01

chelsea:
torres,v.nistelroy,ronaldinho
és akkor nincs ellenfél az univerzumban

Gabez 2008.07.09. 11:06:11

Jardel:

1996–00 FC Porto (portugál) meccs: 125 gól: 130
2000–01 Galatasaray (török) 43 - 34
2001–03 Sporting (portugál) 49 - 53

Elképesztó mutatók, micsoda remek focista kallódott el...az élet és a foci is igazságtalan. Ennek a srácnak mindent meg kellett volna nyernie.

kroos 2008.07.09. 12:01:22

jobban megérdemelte volna vb aranyatat mint pl. edilson....ráadásul abban az évben 42 gólt lött.

BruceWayne 2008.07.09. 15:33:25

oda scolari a csókosait vitte. mondjuk be is jött neki.

daneeka 2008.07.09. 17:27:06

"az meg még égőbb ha valaki ilyennek leragad egy játékosnál egy 6 évvel ezelőtti meccs miatt, ráadásul az a játékos szintén ott játszik ahol a "nickneve" is"

Ezt pont egy inter-drukkertől vicces hallani, akinek a kedvenc csapatának vezetője folyton arról a bizonyos 2002-es meccsről beszél.

BruceWayne 2008.07.09. 22:51:49

daneeka: inkább a 98-asról, jogosan :-)

Janek 2008.07.10. 08:55:07

Nagyon OFF, de akkor is. Ekkora hülyeséget én még életemben nem láttam leírva.
foci.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=63519&kompage=1

kroos 2008.07.10. 14:19:10

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=770877 ha már thuram nem jött össze akkor jó a szamár is

giacinto 2008.07.10. 14:29:30

nem kicsit lennének előbbre vele, mint thuram apóval... egyébként nem fog távozni.
Lampard, Mancini, Quaresma.

kroos 2008.07.10. 14:39:50

És mi a szándékotok a Solari -Dacourt- Crespo vonulattal?

giacinto 2008.07.10. 14:50:29

Solari már rég lelépett mivel lejárt a szerződése. Dacourt még marad 1 évet, kiegészítő embernek vagy fekvőbetegnek még jó lesz. Crespo sztem maga sem tudja mit akar, sokat nem hiszem h fog játszani, max annyit mint tavaly.
Örülök h így érdeklődsz 1-2 nehezebb sorsú interista felől :))

kroos 2008.07.10. 14:52:32

Ja...azt hiszem erre irta Benito hogy ez a csapat ,,rohad"

ciru717 2008.07.10. 15:39:36

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=770823

közben meg Pirlo nem kap fizetésemelést, és Galliani szerint Borriello jobb mint Huntelaar...csak én látom úgy, vagy azok ott tényleg nagyon hülyék?

kroos 2008.07.10. 15:43:31

Borriello-rol nem tudom mit gondoljak..szerintem nem lesz rossz most sem.Ha megkapja az esélyt.

horas 2008.07.10. 17:12:55

Kiváncsi vagyok,hogy lesz versenbye a bajnoki címért ez a Milan mert állítólag jövőre az a cél,Mindeki gőz erővel erősít,ezek meg azt hiszik,hogy az Adebayor majd gyógyír lesz mindenre miközben a védelem átlagéletkora magasabb mint a gála meccseken.

ciru717 2008.07.10. 18:12:41

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=771232
újabb nókomment kategória...lehet megvan az erősítés középpályára? mert ez az ember tavaly semmit nem csinált, tehát mintha itt se lett volna...talán idén?:D:D

calcio_di_rigore 2008.07.10. 19:48:25

Mit mondjon?
"Szeretném ha Tiago elmenne", vagy mire gondolsz, nem értem...

civiles 2008.07.10. 20:36:26

Cannavarot a Juvéba, valamint De Napoli és Luca Toni a kivánságom, esetleg a középpályára, ha Gattusot meg lehetne szerezni. Ráférne egy kis környezetváltozás és az nem Anglia kell, hogy legyen. Ha Camoranesi elmenne szerintem azzal is erősödne a csapat.

rexford 2008.07.10. 21:28:36

De Napoli egy kicsit már öreg, nem?

ciru717 2008.07.10. 21:30:49

"Mit mondjon?
"Szeretném ha Tiago elmenne", vagy mire gondolsz, nem értem... "
Nem, hanem szépen csendben kommentár nélkül eladni végre valahova...

civiles 2008.07.11. 07:26:46

Rexford igazad van, Di Natalét akartam írni. Nem is tudom De Napoli, hogyan jutott az eszembe. Végül is mindegy csak lehetőleg olaszokat a Juvéba!!!

Romanista 2008.07.11. 07:47:54

ciaociao traditore! grazie per tuti, non porti ancora la camicia.

kroos 2008.07.11. 07:56:12

Tiago-t nem tudom mennyiért vették de ugy hallottam hogy annak az árnak a felét adná csak bárki...tul nagy buko lenne....(Almiron)?

ciru717 2008.07.11. 10:51:55

Ez igaz. De úgy mégnagyobb bukó hogy marad és felveszi a fizetését a semmiért...természetesen ha idén úgy játszik, ami miatt meg lett véve, akkor mindent visszavonok, de szerintem ez nem fog bekövetkezni...

rexford 2008.07.11. 11:35:40

Szerintem Tiago kaphat még egy utolsó esélyt, most már a beilleszkedés nehézsége se lehet kifogás.

calcio_di_rigore 2008.07.11. 12:01:43

Di Natale a Juvéba, oh my God... Nem véletlenül játszik az az ember még mindig az Udinében, ráadásul 5 jobb csatárunk van nála, de azért hozzuk...:)

Tiagóval az a vicc, hogy a csapattársai agyba-főbe dícsérik, hogy edzéseken milyen jó, aztán a meccsen hulladék.

kroos 2008.07.11. 12:03:22

calcio láttad pl a legutobbi Udine-Milan meccset?

calcio_di_rigore 2008.07.11. 12:12:56

Nem 1 meccs alapján ítélek.

kroos 2008.07.11. 12:55:12

pl..irtam ....nem egy meccsen játszott ugy.

calcio_di_rigore 2008.07.11. 17:20:48

Akkor mér' játszik még mindig az Udineseben? Ez olyan mint amikor valaki azon csodálkozik, hogy Barzagli miért a Wolfsburgba igazolt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.12. 11:36:47

Mert barzagli odavaló, di natale, meg kicsik közt a nagy, de a nagyok közt meg úgy nyomná mint az Eb-n.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.12. 11:37:45

Mellesleg, idén a Roma, tényleg bajnok akar lenni, sikeresen ránk sózta Mancinit. Az agyam eldobom.

Gabez 2008.07.13. 10:45:56

Sajnálom szegény Andradet. A lehető legrosszabb sors egy focistának.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.15. 15:08:26

"
"Ebből a mostani Romából már jobban hiányozna De Rossi, mint Totti."

popp, amikor én írtam, lehurrogtál :) "

_benito, ha lehurrogtalak, akkor megkövetlek. A Totti nélkül végig brusztolt bajnoki hajrá után jutopttam erre következtetésre. De ha már, akkor kicsit árnyalnám a véleményemet. Szóval a bajnokságban el vagyunk már Totti nélkül, de a Madridot nem vertük volna ki Francesco hiányában.

kroos 2008.07.15. 16:08:31

Jaj popp dehogynem...nagyon sok más csapat kiverte volna ezt a Madridot.Pl,Milan,Inter,Arsenal,Pool,de ez a Madrid megszenvedett volna még a Fener-rel is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.15. 16:23:11

barnetta valószínűleg igazad van, de a Roma csak a Capitanoval nyerhetett ellenük.

Gabez 2008.07.15. 17:59:29

Mancini közben feketekék lett. Lassan ki fog derülni, hogy Totti vajon többet árt-e, mint használ, hiszen azt rebesgetik, hogy miatta hagyta ott a Romát. Márpedig ha fejben ott van, nagyon jó focista ő is. Murinnyó majd kihozza belőle a legjobbat - vagy elküldi a francba :)

horas 2008.07.16. 14:16:39

Mit is csinált Totti a Real ellen mert nekem nem rémlik semmi azon kívül,hogy a pályán volt...sztem már óriási differencia nincs Tottival vagy nélküle között...

kroos 2008.07.17. 08:13:48

azért mert a roma elbirja ha egy kulcsembere kiesik.nézd meg az intert ibra nélkül.

kroos 2008.07.17. 10:04:35

a milan már kezd egy galaktikus rémálommá válni......szegény milan drukkerek....nem ezt érdemlik...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.18. 16:55:47

Horas, 1. Romában adott egy csodálatos gólpasszt a Capitano. Egyébként vagy tízszer előfordult mindkét meccsen, hogy három-négy ellenfél között tartotta meg, majd hozta -, passzolta ki a labdát.

2. Most mindegy, hogy milyen viszonyban volt Totti és Mancini, olyan lélektelen játékot amilyet tavasszal mutatott Amantino senki nem engedhet meg magának bordósárga mezben.

BruceWayne 2008.07.21. 17:29:36

Ronaldinho a 80-as mezt választotta :-)

calciomax 2008.07.21. 18:54:35

"azért mert a roma elbirja ha egy kulcsembere kiesik.nézd meg az intert ibra nélkül." ebből is látszik hogy Totti nem kulcsember...Ibra azért hiányzott mert akkor éppen az összes csatár formán kivül volt...

halareaal 2008.07.22. 01:01:53

poppnak igaza, van, legalábbis, ha jól emlékszem, idén a MU ellen nem játszott Totti és láttuk mi lett. vele talán azért szorosabb lett volna, vagy legalább Ferguson nem a b-csapatot küldte volna ki a visszavágóra.

BruceWayne 2008.07.24. 18:36:31

Muntari az Interé.(?)

bag 2008.07.24. 18:52:09

Szerintem a Milan a kiöregedett/kiégett R betűs brazil sztárok temetője. semmi bajom velük, de lehet, néhány hazai játékossal jobban jártak volna mint a régi önmagát kereső öregfiúkkal...
már most borítékolhatóak a botrányok legújabb szerzeményük miatt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.24. 22:42:19

Muntari Mancini Adriano az interben, figo és stankovic marad. Kezden megbánni, hogy murinho az edző. :(

BruceWayne 2008.07.24. 23:13:25

nem kell izgulni, jó választás volt. középpálya csak lesz érdekes ha 4-3-3 akarja nyomni.

bag: igazoltak két 30 alatti játékost, azért már ez is fejlődés... olasznak meg ott volt nekik Gila, láthattuk mi lett belőle...de valóban nem erősített eléggé a Milan

calcio_di_rigore 2008.07.24. 23:29:49

Azt mondta Mourinho, olyan középpályást akar amilyen még nincs a csapatban. Muntari lenne az? Mondjuk Cambiassoval jó párost alkothatnak. Egyébként hogy fog kinézni ez a 4-3-3? Úgy mint a Chelsea-nél, hogy igazából 1 csatár van (a 6-ból) és két feltolt szélső (Mancini és Figo/Quaresma) vagy tényleg 3 csatár, ez esetben viszont a széljáték finoman szólva nem dominálna. Elolvastam Mourinho hosszú sajtótájokoztatóját az Inter weblapján, nem hülye gyerek továbbra sem.

A Milannak nincs BL, ezt az előnyt ne felejtsük el, és azért nem erősítettek rosszul (legalábbis elsülhet jól is), bár Zambrotta és Ronaldinho kb. 3 éve lett volna ütős, ma már csak a nevük adja el őket. Ettől függetlenül még akár magukra is találhatnak. Flamini jó lehet frissítésnek a középpályára.

BruceWayne 2008.07.24. 23:55:58

azt nem értem hogy pl. Cambiasso abszolút középső ember, na most 4-3-3ba őt hogy gondolja? mert így hogy most jött Muntari(vagy jött volna Lampard) ez elég érdekes lesz, és akkor Vieiraról még nem is beszéltünk. valahogy ez az Inter keret nem pont a 4-3-3 ra van kitalálva, bár biztosan tudja mit akar.
Elől szerintem úgy néz ki a dolog ahogy abban a nyilatkozatban is volt: ha a középpályán 3 olyan ember van aki védekezni is képes (mondjuk Zanetti Cambiasso és Muntari eléggé sokoldalú és nagy munkabírású játékos), akkor elképzelhető hogy 3 rendes támadó lesz elől, nyílván Crespo és Cruz középen vehető számításba, de Balotelli Mancini mellett Ibrahimovic is tud valamilyen szinten szélebben játszani, és (a régi) Adriano is. érdekes lesz mindenesetre. középpályára ott van még Maxwell is, Jimenez, Dacourt, Figo, szóval van jópár lehetőség,de legyen is, mert hiába volt bő a keret, a valencia meg a pool ellen is megérezte a csapat pont annak a pár embernek a hiányát.

Milan is érdekes lesz, hogy tud együtt játszani Ronnie meg Kaká(és ott van még Pirlo is)? csatársor meg még mindig nincs, szóval ott minden Ronnie-n fog múlni, hogy újjá tud e születni, ha beindul, Milan simán 2. lesz, meg ugye nekik csak az Uefa van... de a keretük nem elég erős amúgy.

BruceWayne 2008.07.25. 00:04:10

a csatársort leszámítva egész korrekt elrendezés:
www.freeweb.hu/youme/csapat/index.htm

ehhez jön még Muntari,Quaresmával nem tudom most mi van, igazából őt sem lenne feltétlenül szükséges leigazolni.

horas 2008.07.25. 00:10:42

ha Mourinho télleg akkora ember mint amekkora hírben áll akkor az Inter megfog enni mindenkit legalább is a bajnokságban...sztem

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.25. 08:38:43

Hát zlatan meg inkább csak középre jó, labdatartás osztogatás védő elvonás. balo csak jobblábas, Cruz jó bárhova, crespot meg suazot meg el kellene felejteni. Mondjuk crespo a chelseaben sem játszott.

Azért a védő témára is rá kéne feküdni, mertha cordoba meg samual megint meghal, sz**ni fogjuk a káreszt megint.

BruceWayne 2008.07.25. 19:40:27

mellesleg leigazoltuk Robert Downey Jr.-t :-)

inter.it/aas/img/108069-480.jpg

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.07.26. 14:00:30

ja jó a sorsolás, az összes nagycsapattal idegenben játszunk.
süti beállítások módosítása