Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

C csop., Halálosodás továbbra is???

2008.06.13. 16:00 pote

Túl vagyunk az első karikán, és máris nyakunkon a következő. Előzetes félelmeinkkel ellentétben, az EB nagyon szórakoztató. Mondjuk, pont a mi csoportunk mutatta be, hogy lehet bűnrossz meccset is játszani, de aztán egy órával később már senki sem bosszankodott ezen. Próbálunk most is jósolgatni az esti találkozókra, természetesen az újratervezés segítségével, mert az első kettőnél a csapatok elég rendesen megvicceltek minket. Ergo, elromlott az üveggömbünk. Tovább után elemezgetünk egy picikét, tippelünk újra és egy kicsikét elkalandozunk.

Románia - Olaszország
Van egy olyan félelmünk, hogy a románok semmivel sem akarnak többet focizni, mint tették azt az első meccsükön. Ölik délután a focit, aztán bizakodnak abban, hogy a hollandok a franciákat is elgázolják. Majd az utolsó fordulóban a már csapattal felálló hollandusok ellen, egy a 63. percben eső Mutu-találattal bemasíroznak a negyeddöntőben, ahol már egy olyan spanyol csapattal fognak találkozni, aki mindenre képes (különösen negatív kilengéssel) az igazi nagytornák kieséses szakaszában. Nade félre az utópiával. Sokkal többet vártunk tőlük, és már annyira nem is szorítunk nekik. Bár ha visszaadnák Erdélyt... Az olaszok azonban más pasta tészta. Tőlük is többet vártunk, de az az érzésünk, hogy ők fognak tanulni a hétfői rémálomból. Nem sokat kell kutatni a kudarc okozójához. Donadoni, amit elbénázhatott, azt el is bénázta. Pirlot erőltetni, Del Pierot csak percekre beküldeni, De Rossit padoztatni, ólomlábú védőket szembeállítani a holland expresszel, ésatöbbi, ésatöbbi. Az első góllal meg nem foglalkozunk (ti úgyis megtettétek ezt, négyszáz komment bizonyítja), de az biztos, hogy nem azon múlt. Most nincs más választása a digóknak, mint nyerni, mert akkor csak rajtuk fog múlni, minden más esetben újra itt az esély egy síró gólörömre Antoniotól.
Semleges szurkoló bőrébe bújva, semmiképpen sem egy román gól tenne jót a meccsnek.

Franciaország - Hollandia
A franciákban nem, a hollandokban kellemesen csalódtunk. Ma este meg lehet, hogy minden fordítva lesz. Ehhez azonban, mindenképpen el kellene felejteni Anelkát. Még most is mosolyt csal az arcunkra, amikor Csikar-szögből megpróbált betalálni. Azt felejtette el, hogy a mostani mezőnyből ez eddig csak egy valakinek sikerült onnan: a mai ellenfél szövkapjának. Ugye, ha itt lenne Trezegol, de talán ma már Henry játszik helyette. A másik oldalon sokkal vidámabb a helyzet. Amennyiben nem szállnak el az első meccs eredményétől, akár már ma továbbjuthatnak. Semmi mást nem kell tenniük, mint ugyanolyan jól védekezni, és ugyanolyan precízen kontrázni. Nem kérdés számunkra, az eddigi legszebb gól Sneijderé volt az EB-n. A meccs meglepetése pedig Gio, aki ugyanennél a gólnál nyújtott szenzációs teljesítményt mindkét kapu előtt. Nem vagyunk igazán tulipán-fanok, de jó volt őket nézni, és Van der Sar óriási magabiztosságot ad a csapatnak.
Az eddigi tapasztalatok alapján papírforma eredmény lenne a hollandok győzelme, de ugye mindenki látta a németek összezuhanását. Vagyis megjósolhatatlan a végeredmény. A semleges szurkoló itt francia gólt szeretne látni az első negyedórában, és öldöklő küzdelmet.

Az első kör előtt a következő tippjeink voltak:
Olaszország - Románia 0-0
Hollandia - Franciaország 3-2
és román, olasz továbbjutást vártunk.
Ez utóbbihoz ragaszkodnánk továbbra is, csak a poén és a játék kedvéért, így a tippjeinket a következőképpen módosítjuk:
Olaszország - Románia 2-0
Hollandia - Franciaország 2-3

Ez esetben jogászoknak külön matek-korrepetálást vállalunk az utolsó forduló előtt.

Elkalandozva egy kicsikét a csoportunkból, pár dolog megütötte a szemünket/fülünket.
Sajnos az lett, amit vártunk, az m1 nem emelte a színvonalat. Gundel Takáccsal még meg vagyunk elégedve, a két Somossal már kevésbé. Ők (bár nem mindig tudjuk, hogy melyik is melyik) előre eldöntik, hogy mit fognak elmondani, és ez néha fájdalmasan erőltetett, nehezen élvezhető. Egri Viktort alapból bírjuk, bár nem kell akadémikusnak lenni ahhoz, hogy eldöntsük kinek szurkol. Tőle várunk javulást. A studió botrányos, mintha a piacon lennénk és a nagyi - cekkerrel a kézben - érdeklődne a véletlenül megjelenő ex-szövetségi kapitánytól konyhanyelven. Volt egy üde színfolt is, de hol az a szőke lány, aki kérdezgetett a Népstadionnál???
A meccsek színvonala és a közvetítések minősége (a kapott képek) azonban simán kompenzálják az előbbi hiányosságokat. Utóbbival majd bővebben is szeretnénk foglalkozni, hiszen az elmúlt húsz évben ezen a téren óriási változások mentek végbe.

Zárásként még megállapíthatjuk, hogy a legviccesebb nevű játékosok - egyértelműen - a török csapatban vannak: Hakan Balta, Kazim Kazim (ő mindenbizonnyal Dévédém Dévédém néven lenne anyakönyvezve, ha ma születik).

324 komment

Címkék: eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr64518381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2008.06.14. 12:07:25

Bocs, elszámoltam magam, a Francia 2,091.
Mindegy, a lényegen nem változtat.

krysal 2008.06.14. 12:24:31

Valahogy én meg azt érzem, hogy VÉÉÉGRE Domenechet menesztik. Lehetetlen kezdőcsapat (Toulalan?? Makelele?? Irányítást várni egy szélsőtől??), ordenáré indokból kihagyott klasszisok (Trezeguet, Mexés). A feltüzelés pedig részben a kapitány dolga.

Mindegy, nagy gratula a Hollandusoknak! Mert megérdemlik (azért azt figyelitek, hogy a Madridisták milyen szépen, hasznosan, és jól játszanak? Hiába, no:)!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.14. 12:25:29

De nem csak a selejtezők számítanak, nem?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.14. 12:36:04

krysal:

2002-ben nem Domenech-kel lőttek a(z akkor is agyonsztárolt) franciák a vébén nulla, azaz NULLA gólt. Hogy lehet szeretni egy ilyen csapatot?

A Real Madrid pont úgy játszik, mint ez a holland válogatott. Gondolom, a döntő meccsen az Oranje is elkenődik majd.

drosiii 2008.06.14. 12:42:37

Vajon popp barátunknak mi jut eszébe a hollandok gólarányáról?

daneeka 2008.06.14. 12:52:42

Nem tudom amúgy elképzelni, hogy a holland B ne gyepálná szét romániát. Ellenben az az érzésem, hogy a franciák nyernek az olaszok ellen. Persze azért Forza Italia!

rizla 2008.06.14. 12:59:49

domenech nyilatkozata: „Meg vagyok győződve róla, hogy Románia ellen nem ugyanaz a holland csapat fog játszani, mint az első két meccsen, és nem is ugyanazzal a lendülettel fognak futballozni. Ezért úgy érzem, hogy az utolsó meccstől függetlenül számunkra véget ért az Európa-bajnokság”

vicc.

shinigami 2008.06.14. 13:13:18

mindenki magabol indul ki

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.14. 13:35:15

Amúgy meg nem mindegy, hogy a hollandok kit engednek tovább? Mintha a románokkal még találkoznának később, mert a spanyolok nem verik ki őket... Szerintem jobban járnak, ha egy nagy csapat megy tovább, mert legalább többet kivesz a leendő ellenfelekből, mint egy újgyakorlatnak számító román csapat...

Lencse. 2008.06.14. 13:45:35

Domenech tesó, csak két dolog:

1. A románok elleni motivált játék tekintetében a te véleményed finomam fogalmazva megkérdőjelezhető. A hollandok lehet, hogy kikapnak, de hogy ötször annyi kapuralövésük lesz, mint nektek, az borítékolható.

2. Ha Van der Saar az utolsó percben saját kezűleg hajítja a kapujába a labdát, akkor sem szólhat senki egy szót sem, egyszerűen azért, mert az első két meccsel kiérdemelték, hogy ilyen kénylemes helyzetben legyenek, hogy dönthetnek a továbbjutásról.

bakító 2008.06.14. 14:24:24

Én nagyon sokáig kedveltem a francia válogatottat, mert még a '84-es Platini-Giresse-Tigana alakulat idején lettem szerelmes a fociba. Hiába no, az első szerelem "örök" életre tart.
Viszont ez az udormány Domenech elérte, hogy örülnék a kiesésüknek. A legpocsékabb, és legellenszenvesebb edző, akit valaha láttam. Most még az olaszok továbbjutásának is jobban tudnék örülni (hihetetlen, hogy miket írok le...).

A románok, pedig valószínüleg tényleg azt játszák amire képesek, és ezért nem is lehet rájuk nagyon haragudni, de azért különösebben az se tenne boldoggá ha továbbjutnának. Azért minnél több ilyen román-görög focit felvonultató csapat esik ki minnél előbb, annál jobb.

Summa-summárom, mégiscsak az volna a legjobb, ha a két nagy közül jutna tovább az, amelyik hajlandó végre komolyan venni az EB-t. Belőlük azért még mindig ki lehet nézni valami épkézláb produkciót, a románok pedig már most is a max. teljesítményt adják le.

Hollandiáról pedig nem nagyon van mit tovább mondani. Narancsszín mezben nézem majd a döntőt.

montipájton 2008.06.14. 16:41:57

Bakító,

egy nagy torna arról (is) szól, hogy tudja-e hozni egy csapat a legjobbját vagy nem. A románok megközelítőleg hozzák, az olaszok nem, a franciák megközelítőleg sem.
Ez ugyan nem egy koefficiens, de ez alapján a románok megérdemelnék a továbbjutást, nem?)))

(Persze ez a helyzet két kör után. Várjunk még. Ha a digók elkenik 3-0ra a frankokat, senki nem fogja mondani, hogy nem érdemel/né/nek továbbjutást. És viszont. Tessék végre focizni.)

A csoport tagjai a négy között újra találkozhatnak. A holland edző helyében én - túl a sajtótájékoztatón...)) - szépen elmondanám bizalmasaimnak, mit is gondolok az elvileg erősebb ellenfelek kiiktatásáról. És miután mindkettőt agyonverte a csapatom, nem is szólhat senki rám egy szót sem.

De az is simán benne van, hogy a hollandok - a maguk laza módján - elkenik a románokat is, lesz, ami lesz.

Egyébként a tegnapi holland gólokhoz hasonlóra, egy meccsen, világversenyen három ilyen káprázatos dugóra, kb. a 82-es brazil válogatott óta nem emlékszem.

Igaz, nem is nyerték meg a tornát.))

Lencse. 2008.06.14. 17:36:59

rizla 2008.06.14. 03:12:50

Igen, kockázatos volt a csatárok becserélése, éppen ezért volt zseniális húzás. Szerintem Van Basten végignézett az egész évben formán kivül lévő Henryn, a melegítő Anelkán és Whoopy Goldbergen, és azt gondolta: "Bazze, ezeknél csak többet lövünk a második félidőben is." És milyen igaza lett.

Robben gólja: azért egy ilyen védő mögül, közelről érkező, sunyi labdát ennél jóval kisebb arányban védenek ki, hatalmas potyának semmiképp nem nevezném, de tény, hogy a nagy kapusok pont ilyenkor szokták egy bravúrral benntartani a csapatot a meccsben.

"nem kötekedésből írom le másodszor, pusztán felvetés: ha elhiszik magukról, hogy tényleg olyan kurva jók, hogy 3 gólokkal verik el a két világbajnoki döntőst, akkor nem nyernek európa-bajnokságot."
Ez teljesen igaz, még nagyon sokmindent kell tenniük a győzelemért. Lesz(?) még legalább 2 rohadtul nehéz meccsük, ott nyilvánvalóan más taktikához is kell majd nyúlniuk.
Bőven benne van még a pakliban, hogy Kurányi jól botlik meg egy beadásban a döntőben, vagy Boulahrouz egyszer nem csúszik be olyan tanárian az elődöntőben, és a Torres-Villa kettős is veszélyesebbnek tűnik, mint akik eddig támadták őket, és akkor hiába énekelnek a narancsszín sapkás kispolgárok. :)
Mindenesetre eddig meggyőzőek.

calcio_di_rigore 2008.06.14. 17:37:12

"Lojzi_ 2008.06.14. 09:48:33
calcio_di_rigore: nem Somostól hallottam, így nagyon nem tudtam megkajálni, amit mondott.
De ha szerinted sem illik DP ebbe a csapatba, akkor mi másért játszatta volna értelmileg alultáplált barátunk, mint azért mert a nép őt akarta."


Nem a csapatba nem illik, hanem abba a játékba amit az olaszok tegnap játszottak. Miért játszatta Donadoni? Talán mert nagyon jó formában van. Talán mert gólkirály lett. Talán mert már az első meccsen játszatta, és akkor DP volt aki még próbálkozott valamivel.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.14. 17:50:18

A halálos négyes második játéknapjának értékelése, válogatott olasz szitkok, sztriptízzel motiválás, holland rajt-cél győzelem, van Basten edzői vénája, szarszemétskandinávuefamaffia, satöbbi.

azbennvolt.blog.hu/2008/06/14/azurszitkok_es_holland_rajt_cel_7_jateknap

haraputca 2008.06.14. 18:08:14

Lencse
Whoopy Goldberg... :))))

Abban iagaza van rizlának, hogy a hollandok két jó meccse még nem egyenlő a torna megnyerésével. Különben nem férnének el a dobogó tetején a portugálokkal. Még az is lehet, hogy a levert ellenfelek egyike visszaüt az elődöntőben, bár ehhez fantázia kell, de nekem van.
Az olaszok ellen kétségtelenül volt szerencséjük is, ha a góljaik közt kimaradat olasz helyzetekre gondolunk, talán még jobban is játszottak ott a digók, mint tegnap.
De tény, kétszer így nyerni, az nem véletlen, és az önbizalommal sem tesz rosszat nyilván.

papercut 2008.06.15. 02:52:43

Lencse: a Whoopy Goldberg után fél percig röhögtem annyira találó volt! Az ilyen commentekért szeretem az NST-t!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 12:57:18

drossii, a 7-1, az 7-1 - de nem tudom mire célozgatsz itt kaján módon ;-).

Ami a hollandokat illeti nagyjából egyetértek Rizlával. Tehát szemkápráztató a focijuk, együtt van a csapatuk csodás gólokat lőnek. De míg nekik minden bejött, addig mindkét ellenfelük sorra elpuskázta jobbnál jobb helyzeteit. (jóindulatúan megjegyezném Rizla, hogyha kicsit visszavennél az arcodból, akkor véleményedre is jobban odafigyelne mindenki. Az egyszerűen nem fér bele, hogy lehülyézed és ledegeneráltozod a vita parteneredet, nem a törzskocsmádba vagy cimboráiddal, akik között simán elférhet ez a stílus.).

Sokan írjátok, hogy ne a bírói itéletekben keressük a kifogást, de azért egy meccs elemzésekor, szurkolóként hadd jegyezzük már meg, ha a kretén norvég bíró nem ad meg egy szabályos gólt és egy másik súlyos hibáját Buffonnak kell korigálni hatalmas bravúrral. Azt adom , hogy az olaszok ennél játszottak már jobban, de azt senki nem említi meg, hogy a mezőny legjobbja a románok kapusa, Lobont volt, aki bemutatott vagy négy-öt földöntúli bravúrt.

Az hogy skandináv emberektől olyan távol áll az olasz mentalitás, akár a fjordok Sziciliától, nem újdonság. De az nem kóser, hogy előítéletük ítéleteikben is megnyilvánul - az én elfogult szemszögemből legalábbis így tűnt.

Egyébként az olaszoknak így is jobb a sanszuk a továbbjutásra, mint első ránézésre és bízom Egri Viktor igazságában, miszerint ezek a hollandok még akkor is megverik Romániát, ha nem akarják. Végül mondok egy merészet: aki az olasz-francia kettősből mégis továbbjut (remélem az olaszok), az lesz Európa bajnoka.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 13:08:40

"aki az olasz-francia kettősből mégis továbbjut (remélem az olaszok), az lesz Európa bajnoka."

Attól óvjon meg minket az Isten!

danesdzsu2 2008.06.15. 13:13:29

"Végül mondok egy merészet: aki az olasz-francia kettősből mégis továbbjut (remélem az olaszok), az lesz Európa bajnoka."

Ha a sors csak egy kicsit is figyelembe veszi, ki küzdött képességeihez mérten jobban a továbbjutásért, akkor az olasz-francia kettősből a románok jutnak tovább.

drosiii 2008.06.15. 13:27:44

danesdzsu ezt nem bírtam röhögés nélkül :D
iwiw tippjeim:
orosz win,
cseh-torok dontetlen (azaz 11-esekkel dől majd el)
roman win
svajc win
dojcs win

BruceWayne 2008.06.15. 14:36:25

ha a hollandok nem szarnának bele olasz jut tovább, de tök mindegy, mert a spanyolok ugyis lenyomják a továbbjutót.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 14:46:48

Most azt valószínűsítem, hogy hollandok magukkal viszik a románokat. De ha mégis továbbjut az olasz vagy a francia, akkor egyáltalán nem biztos , hogy az EB-n addig mutatott forma érvényesül. A spanyolok nem nagyon szoktak egyenes kieséses csatát nyerni egyik csapattal szemben sem. Elég csak a '94-es olasz-spanyol negyeddöntőre, a 2000-es francia-spanyol negyeddöntőre, vagy a 2006-os francia-spanyol nyolcaddöntőre gondolni. Mind a három alkalommal a spanyolok voltak meggyőzőbbek a csoportmeccsek során!

drosiii 2008.06.15. 14:57:49

Igen, én is úgy gondolom, hogy badarság lenne a hollandoknak nem délkeleti szomszédainkat vinni magukkal, és ezt ők is nagyon jól tudják.

montipájton 2008.06.15. 15:02:38

Popp,
én meg pont azt érzem, hogy ez a mostani spanyol válogatott abban erősebb az eddigieknél, hogy képes lesz éles meccset nyerni. Ahogy képes volt küszködve nyerni is, a svédek ellen. Korábban ez nem volt rájuk jellemző.
Most megvannak a nagy formában lévő csatárok és kpályások ahhoz, hogy összejöjjön nekik.

Ettől még Van Basten helyében persze kiejteném a két kamunagyot.)) De olyan érzésem is van, hogy ha valamelyik mégis továbbdöcög, richtig ott lesz az elődöntőben is. Mer' ezek olyanok.

BruceWayne 2008.06.15. 15:05:19

holland szempontból azt a csapatot kell továbbvinni amelyik a legjobban le tudja fárasztani a spanyolokat, lehet egy spanyol-francia alázás lenne, viszont egy 120 perces spanyol-olasz, vagy egy bekkelő románok ellen kiszenvedett győzelem sokat kivenne a hollandok (valószínűsíthető) ellenfeléből....
D csoportban a svédek továbbjutásáért szurkoltam eddig is...

tb 2008.06.15. 15:11:35

már miért bekkelnének a románok? nekik a döntetlen nem jó eredmény, nem bízhatnak abban, hogy X lesz az olasz-francia

tb 2008.06.15. 15:12:39

ja, bocs látom nem a holland-románra írtad a bekkelést

halareaal 2008.06.15. 16:27:43

"Amúgy kíváncsi vagyok halareaal véleményére, mit szól ahhoz a meglátásomhoz, mely szerint ez a holland válogatott teljesen úgy játszik, mint a Real Madrid. Egy az egyben ugyanaz a stílus."

sztem is van hasonlóság, bár látnunk kéne egy gyengébb meccsüket is, hogy olyakor h produkálnak, mert ezeket csak néhány meccsel lehet összehasonlítani (Barca, Villarreal pl). mondjuk az azért nagy különbség, hogy a Realban Raullal 2 ék van akik azért elég statikusak néha. bár ha nem igazolnak komoly csatárt, akkor valszeg a Real is áttér erre szisztémára, elég jó a keret hozzá. azt azért halkan megjegyezném, h Sneijdert max ha 2szer láttam úgy játszani eddig, mint az olaszok ellen.
egyébként pedig ahogy már vki írta is, a holland játékosknak annyira azért nem volt kemény szezonjuk, legalábbis a végén rátudtak pihenni az eb-re. emellett pedig azért nagyon jók, mert a realtíve gyengébb játékosaik is (Bouhlarouz, Engelaar, De Jong, Ooijer, Kuyt(?) ) nagyon jól játszanak. a támadó középpályásaik talán a világon a legjobbak, főleg azért mert nem 1-2, hanem 4-5 van belőlük.

halareaal 2008.06.15. 16:31:57

"spanyolok nem nagyon szoktak egyenes kieséses csatát nyerni egyik csapattal szemben sem."

ez igaz, viszont erre én meg azt mondom, hogy nagyon rég volt ilyen különbség a keretek, ill. a kezdők között, akár az olasszal, akkár a franciával betjük össze a spanyolokat. mondjuk én még mindig tartom, h ahogy Domenech és Donadoni, Aragones sem a megfelelő helyen ül.
Afellay-Robben-vPersie-Huntelaar támadósor- lehet h merész, de sztem nem sokkal gynegébb, mint akik eddig játszottak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 16:39:19

"viszont erre én meg azt mondom, hogy nagyon rég volt ilyen különbség a keretek, ill. a kezdők között, akár az olasszal, akkár a franciával betjük össze a spanyolokat." - ez erős túlzás, javaslom fuss végig még egyszer a névsorokon! Azt viszont elfogadom , hogy spanyolok eddig mutatott játéka, összehasonlíthatatlanul jobb, akár az olaszokénál, akár a franciákénál.

halareaal 2008.06.15. 16:48:03

popp

a név nem minden, a francia és az olasz csapat is eléggé ki van öregedve, legalábbis a nagy nevek többsége már túl van pályafutása csúcsán, ugyanez a spanyolokról nem mondható el.
amúgy csak annyit mondanék, holland-olasz meccsen: Barzagli, Camoranesi, Di Natale, Ambrosini ? ahol ők mind a 4en kezdők, az nem tűnik nekem vmi félelmetes csapatnak, legalábbis nevek alapján semmiképpen. arról ne is beszéljünk, hogy a csapatból csak Toni és Buffon van igazán jó formában úgy egyébként, Gattuso, Pirlo, Del Piero, Materazzi, Zambrotta, Panucci, pedig ahhoz a vonulathoz tartoznak, akik már egyértelműen elhagyták a fénypontot.

halareaal 2008.06.15. 16:49:06

a francia csapat kicsit más tészta, ott tisztán látszik, hogy az amúgy hihetetlen eredményeiket Zidanenak köszönhették.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 16:52:26

@halareaal:

Nekem a játék képe a középpályán való gyors és technikás labdajáratással és a villámgyors beindulásokkal a szélen (Robben-Robinho), valamint a centerezésekkel kísértetiesen idézi a Schuster-féle Realt. Persze, vannak (lehetnek) ennek a játéknak korlátai, én is nagyon kíváncsian várom a folytatást, hogy például egy svéd csapat ellen mire megy majd ez a Hollandia.

A spanyolok szerintem is jobbak, mint szoktak lenni, pedig a csoportkörben mindig jók szoktak lenni. Ennek ellenére már most a frász jön rám, mi lesz, ha jönnek az olaszok vagy a franciák a negyeddöntőben.

Ámbár igaz: egy igazán nagy csapatnak mindenkit le kell győznie, és pont az olaszok, illetve a franciák ellen lenne igazán édes a spanyol bosszú. Meglátjuk.

halareaal 2008.06.15. 17:07:29

Csöncsön

ebben tényleg van valami, a hollandoknak kicsit többet kéne birtokolniuk a labdát, amúgy ugyanolyan a passzjáték.
mondjuk nem ártana egy jobbszélső a Realba, bár azt azért nem ímondom, hogy mint a hollandoknál Kuyt:P

SamS 2008.06.15. 17:19:51

Alapvetően angol focit és PL-t nézek, láttam kb 4-5 Real meccset a szezonban, de semmi hasonlóságot nem fedeztem fel az Oranje és a Madrid játéka között. A hollandok nagyon látványosan, a Madrid pedig lassan, nagyon óvatosan, megfontoltan játszik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 17:23:51

"a Madrid pedig lassan, nagyon óvatosan, megfontoltan játszik." (SamS)

Nem kellett volna az első két tagmondat a kommentedben. Ebből az idézetből úgyis kiderült volna, hogy nemigen láttad idén a Real Madridot.
;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 17:42:14

hala, Camoranesi elég jól játszott világbajnokságon és Juvében is vizonyított épp eleget, a védelemben vannak problémák azt elismerem, de Ambrosini kerettagsága is csak Donadonit minősítette, biztos föl tudnék solrolni tíz jobb olasz középpályást, aki kimaradt keretből. Egyébként idén elég jó szezonja volt még De Rossinak Aquilaninak is, hogy Del Piero gólkirályságáról még nem beszéltem. Az olaszokkal eddig az a baj, hogy nagyon görcsösek és ez nem a játékosok kvalitásai miatt van, hanem azért, mert eddig még csak futottak az eredmény után. Egy esetleges kiszenvedett továbbjutással óriási kövek gördülnének le az olasz szívekről és beindulna a csapat. Legalábbis láttunk már óriási forma javulásokat. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb meccs lehetősége látszik egy olasz-spanyolban, mint egy román-spanyolban.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.15. 17:54:17

"Meg kell nyerniük az EB-t nincs mese, és akkor a foci új napra ébred. Az összes Benitez, Murinnya meg Capello pedig mehet a Nagoya Crampushoz, meg a Sydnei Tollastyúkokhoz. Ott lehet majd oktatni a 9 védő egy csatár felállást."

bááááázzz, annyiszor megfogadtam már, hogy nem reagálok a teljesen kontextuson kívüli, ám menetrendszerűen érkező Benitez- és Pool-gyalázásokra, de hogy épp a hollandok kapcsán, akik csont ugyanazt a 4-2-3-1-et játszák, mint idén a Pool, ráadásul annak a Kuijtnek a hátán, akinek Benitez találta ki ezt a szerepkört, hát ez kicsit kiverte a biztosítékot. gyász.

montipájton 2008.06.15. 18:08:52

Popp,

csak aztán nehogy francia-spanyol legyen belőle.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.15. 18:17:53

Érdekes lesz ez a Holland-Román, de biztos vagyok benne, hogy a hollandok nem adják le a meccset. Egyrészt nem tudnak rossz csapatot kiállítani, ráadásul ha pihentetnek 1-2 embert, a valószínűleg bekerülő Affelay, Huntelaar meg a többiek nagyon odateszik majd magukat. Másrészt ha valaki, akkor Van Basten biztos nem akarja _így_ kiejteni az olaszokat.

A vicc viszont az, hogy a románok szerintem eleve úgy kalkuláltak az elejétől fogva, hogy majd a hollandokat verik meg, hiszen ehhez értenek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 18:32:28

Ja, ja, bedobásnál, itt senki sem gondol arra, hogy a románok alapból is jobbak (elvileg), mint a hollandok. :-)

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 18:44:07

"A hollandoknak többet kéne birtokolniuk a labdát"
LOL:D
Ez a mondat az utóbbi 30 évben elképzelhetetlen lett volna, most mégis ül. Van Basten zsenialitása ebben is megmutatkozik, egyszerűen szakít a holland iskola azon elemeivel, amire nincs szüksége - ez korábban szentségtörésnek minősült volna.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 18:53:52

Egyébként 1996 óta (amióta 16 csapattal rendezik meg az EB-ket) a négyből ez a harmadik alkalom, hogy az olaszoknak nem a saját kezükben van a sorsuk az utolsó csoportkörben. Persze minden és mindenki hibás, csak ők nem: azért a statisztikából kiindulva a saját térfélen kéne keresni a probléma gyökerét...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 19:22:34

agressiv, igazad van, de nem lehet elmenni szó nélkül egy meg nem adott gól és egy kamutizenegyes mellett. Melyik szurkoló megy el mellette? És az a legszomorúbb, hogy ezekben a szitukban mindenki fél percen belül látja, hogy mi lett volna jó döntés, csak bírók nem nézik a lassítást.

Gondolkodjunk a játékosok fejével, ha saját maga vagy a csapattárs hibázik egyet azon is dühöng, de tudja, hogy ők baszták el, az ő hibájuk, megérdemelték. De amikor azt látja, hogy bírói hibán megy el a meccs, mikor technika korrigálni tudná az emberi tévedést, akkor jön tehetetlen düh és persze, hogy beleég az agyába a dolog.

Továbbra is az a véleményem, hogy a csak emberi érzékszervekre hagyatkozó játékvezetés nem tudja követni a mai játék ritmusát, így nem méltó a mai focihoz, de szerencsére ott a modern technika, tessék kihasználni!

(Megjegyzem, hogyha az olaszok egy lesgóllal, vagy egy kamutizenegyessel nyernének, annak ugyanúgy tudnék örülni. Persze megértéssel fogadnám , ha az ellenfél szurkolói ezen puffognának.)

Az egyébként tényleg megfigyelhető, hogy az olaszoknak jobban fekszik a vébé, talán azért, mert ott valamivel gyengébb a csoportkör. Az egyenes kieséses derbi meg inkább az ő műfajuk.

danesdzsu2 2008.06.15. 20:13:50

popp: egye fene, nyerjetek. Csak ne örüljetek neki jobban, mint Cassano annak idején ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 20:19:21

Bízunk Marco lojalitásában ;-)!

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 20:26:33

Amúgy a tizenegyes azért volt fújható, mert a védő a spori orra előtt fojtogatta, ill. a nyakánál fogva rántotta le a románt. Az egy dolog, h minden rögzített szitunál ez megy, de ilyen nyilvánvalóan nem szabad csinálni...

danesdzsu2 2008.06.15. 20:33:37

agressivgulfisk: pontosan. Elsőre én is azt mondtam, hogy kamu, de amikor már az első ismétlésen látszott, hogy a nyakát fogja, onnan egyértelmű a 11, szvsz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 20:45:39

ott kezdődött, hogy a csatár beleült védő ölébe, és maga is dolgozott könyökkel, de így, hogy Gigi végül kivédte, ez a kevésbé idegesítő. Viszont egy első félidő végén megadott szabályos gól kioldhatta volna görcsöt az olaszok játékából. Persze ez is csak feltételesmód és túlragozni valóban nem kell, de megemlíteni mindenképp jogos.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 21:22:23

Tény, hogy nem segítik a sporik az olaszokat, de ezt talán maguknak köszönhetik...
(Én speciel szórnám a lapokat a homorításokért.)

halareaal 2008.06.15. 23:35:16

"A hollandoknak többet kéne birtokolniuk a labdát"
LOL:D"

a hollandok játékával semmi baj nincs, ezt arra írtam, h ha többet birtokolnák, akkor hasonlítana jobban a játékuk a Madridéra.

popp

egy szóval se mondtam, h az olasz keret nem lenne erős, mint ahogy azt se, hogy a kezdőcsapat nem Donadoni hibájából gyenge (sztem). sőt, Camoranesit és Ambrosinit is jó játékosnak tartom, csak egyszerűen a spanyolok keretét ennél is jelentősen erősebbnek érzem, míg mondjuk sztem az olaszok összehasonlíthatatlanul gyengébbek mint 2 éve. nemcsak mert nincs Nesta, Cannavaro és Totti, hanem mert akiknek akkor nagyon ment (Materazzi, Gattuso, Pirlo és Zambrottára gondolok főleg), azok most meg sem közelítik azt a formát. az olasz csapat nagy problémája pedig az, hogy koruknál fogva ezek a játékosok valszeg már sosem lesznek annyira a topon. az utánpótlás meg még messze nincs olyan szinten, az pl vicc h nincs egy jó középső védőjük.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 08:41:42

Fú de rég voltam itt, és milyen jó, hogy tegnap lemaradtam a fogadásról 2 perc miatt. :PPP

1, Gondolom, kiveséztétek már, de ha Matrix 11e kiverte a biztosítékot, akkor az osztrák lengyelen mi volt? :))

2, A csehek is impotens játékot mutattak, örülök, hogy a törökök mentek tovább.

3, Ki az a marha aki úgy csinálta a sorsolást, hogy az azonos csoportbeliek találkoznak az elődöntőben??? Minden normális kontinensviadalon, csak a döntőben futhatnak össze újra, bármilyrn sportágban.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.16. 10:30:29

halareaal:
remélem, azért végigolvastad a hollandos-labdabirtoklós hozzászólásomat, mert szerintem félreértetted:)

Lencse. 2008.06.16. 11:03:49

Viktor mondta a török meccs elején, hogy az olasz szövetség változtatni akar a lebonyolítási renden, mert zsinórban másodjára fordul elő velük, hogy nincs a saját kezükben a sorsuk az utolsó körben.
Fenntartva, hogy az olaszok-bulvármédia-egriviktor-lencse csatornán elég sok zaj lehet, és lehet, hogy egyáltalán nem is ezt mondták, annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy: MUHAHA

halareaal 2008.06.16. 11:36:32

agressivgullfisk

végigolvastam, és igazából gondoltam, h hülyeséget válaszolok majd, de összezavart az az orbitális lol felirat:).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 12:27:05

agressiv, az olaszfóbok mindig úgy csinálnak, mintha csak az olaszok dobálnák magukat. Az efféle trükkök, legalább harminc éve a játék részei, még sportszerűnek kammantott csonttörő bajnokságban, a PL-ben is ;-). És hogy ezt előszeretettel csinálják abban játékvezetők is nyakig benne vannak, ha a játékos nem dobja magát sohasem adnak például tizenegyest.

Egyébként tegnap kiderült, hogy ez a Fjördtfeldt egy kivételes nagy barom, szóval a korábbi kreténkedései sem biztos, hogy kifejezetten az olaszoknak szóltak. Fúj össze-vissza, orbitális szabálytalanságokat enged el és miután hibát-hibára halmoz, megszórja lapokkal a teljesen jogosan reklamáló játékosokat.

shinigami 2008.06.16. 13:15:20

azert meg ne sajnaljuk mar az olaszokat:/

BruceWayne 2008.06.16. 15:01:58

"az olasz szövetség változtatni akar a lebonyolítási renden, mert zsinórban másodjára fordul elő velük, hogy nincs a saját kezükben a sorsuk az utolsó körben." ezt én is hallottam, szerintem a hét vicce, kb a szánalmas.hu-ra elmehetnek vele...
dániát meg svédországot nem bírták megverni, bulgáriát a 90. percben épphogy, hollandia cumi, romániával szintén nem bírtak... ja, biztos ez a mocskos uefa tehet róla. /szerintetm meg kb a 2. eb-selejtező után észrevehető volt hogy ezzel a donadonival sehol nem lesznek/

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 15:12:26

"az olasz szövetség változtatni akar a lebonyolítási renden, mert zsinórban másodjára fordul elő velük, hogy nincs a saját kezükben a sorsuk az utolsó körben." -ez egy manipulatív kiragadás egy meg nem jelölt cikkből. Már a megfogalmazás is manipulál, arra az előitéletre játszik, hogy az olaszok mindig a körülményekben keresik a hibát, az persze nem derül ki ebből az idézetből, hogy min változtatnának. Ha a csoportbeosztás alapját jelentő kiemlési rendszeren, akkor teljesen igazuk van.

danesdzsu2 2008.06.16. 15:19:23

popp: ennek az olasz válogatottnak szvsz szinte mind1. Ha az A csoportba kerulnek a portugálok, vagy a B-be, a németek, esetleg a D-be a spanyolok helyére, akkor se érnek el 3 döntetlennél. ;)

Itt legalább megverik a franciákat, ha csak valami csoda nem történik...

danesdzsu2 2008.06.16. 15:20:23

Ja, ha az olaszoknak nem tetszik a csoportjuk, mit szólhattak az EB előtt a hollandok meg a románok?

szferi 2008.06.16. 15:20:50

1. hogy az olaszok mindíg a körülményekben keresik a hibát, az nem előítélet. vagy ha mégis, hát nem alaptalan.
2. miért lenne igazuk? 4 éve könnyű csoportban voltak, most pedig örültek, mind bolond a farkának h a skótok 2szer megverték a franciákat. többek között emiatt kerültek a franciák a negyedik kalapba, tessék, most is lehet örülni neki.
3. szerintem ez puszta kitaláció, vagy valamelyik idegbeteg, méltatlankodó olasz futballvezető szájából elhangzott félmondat elferdítése

Asidotus 2008.06.16. 15:33:23

Mondjuk, így nem sírhat a szájuk, hogy a másik több napot pihenhetett.
Valóban meredek, hogy csoportbéli ellenfelek hamarabb találkozhatnak, mint a döntő,de azért az sem ártana, hogy akik egy selejtezőből jöttek, ne kerüljenek egy csoportba se.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 16:43:02

Popp, olyan nincs a fociban, hogy jogosan reklamál. :) kb olyan mint a becsületes ügyvéd. :PP

Amint rögtön észrevehető volt, az Eb elejétől fogva azonnali sárga jár a reklamálásért, (a török kapus lökéséért pedig piros), igazából és nem láttam fjörtfeldbe hibát, szvsz örülök, hogy engedi a kemény játékot, de nem az alattomost. (tény hogy ez nem kedvez az instabil egyensúlyérzékű olaszokon de ez más tészta.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 17:00:48

GC, ezt is másképp látjuk, de ez a fasza ebben, hogy ne mondjam ettül szép. Lehet, hogy te észrevetted, hogy dumáért sárga jár, de én nem. Inkább az tűnt fel, hogy Fjördtfeldt tesitanárt játszik felnőttembereknek és még arrogánsan vigyorog is hozzá. Nekem nem jön be, hogy azt várjuk el a sportolóktól , hogy érzelemmentes gépként működjönek, valami rosszul értelmezett profizmusra hivatkozva. Hogy zárhatnák ki az érzelmeiket, ha a nemzeti színekért fociznak. És legalább levezetik valamelyest a feszültséget , ha jelzik bírónak, hogy vaszottul nem értenek ám egyet (aki valaha focizott akárcsak kispályán az tudja, hogy milyen idegesítő egy hibásnak vélt itélet a pályán belül). Ezért osztogatni a sárga lapokat nevetséges tekintélyelvűség.

Fjördtfeldt engedi a keményjátékot, de ha az általa tűrt keményjáték közben valaki mégis megsérül (egy Fjördtfeldt szerint kemény, szerintem szabálytalan belépő után), akkor az orvosi stábot már nem engedi be.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 18:42:23

Mondjuk ha valaki az alapvonalon túl fekszik, ahhoz nem kell engedély, hogy ápolhassák. :P

Tudom, hogy marhaság, hisz van feszültség a játékosokban, de nem hiszem, hogy az egyetlen módja a levezetésnek, az, hogy a bíróval kiabálnak, mind2 csapat! Nem csak fjörtfeldt, hanem a többi bíró is viszonyleg hagyja a keménységet, viszont a reklamálásért, már nyúlnak a zsebbe, figyeld csak meg.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 19:01:31

Elég nagy barmok. Puhl idevágó nyilatkozatát idézném: a 60-70 perc után már fáradnak a játékosok, több a duma, de ilyenkor már nem kell meghallani - szóval így is lehet!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 19:04:31

Ez ugyanaz a Puhl, aki szerint Európa összes bírói testülete tévedett a Holland- Olaszon? :)))

montipájton 2008.06.16. 19:30:25

Mi történik az olasz-francia után, ha döntetlennel zárul, közben pedig a hollandok magukkal viszik a románokat? 11-eseket fognak lőni a csoport 3. helyéért?

Merthogy tudtommal az UEFA szabálya arról nem szól, hogy csak a továbbjutó helyért kell büntetőzni, ha minden azonos...)))

daneeka 2008.06.16. 19:32:34

monti
érdekes meglátás. most nem lesz Trez, hogy kihagyja...

troy 2008.06.16. 19:36:44


sziasztok
akkor most tippeljünk: "magukkal viszik-e' a hollandok a románokat vagy nem?

troy 2008.06.16. 19:38:10



monti, nagyon jó kérdés

gondolom, megkérdezik tellón a holland-román meccs végén, hogy mi a helyzet, nehoyg már fölöslegesen strapálja magát a "két nagy"

ciru717 2008.06.16. 19:43:31

"érdekes meglátás. most nem lesz Trez, hogy kihagyja..."

Esetleg Anelka?:D:D

calcio_di_rigore 2008.06.16. 19:45:53

De gyönyörű lenne egy olasz továbbjutás 2, azaz két ponttal...:) A sok frusztrált bolond nem tudna mit kezdeni magával.:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 20:00:19

az meg még jobb lenne, ha megverné az olasz a franciát ás egy román x-szel hazasomfordálnak Picurkáék. Azátn reszkethetnének a spanyolok.


GC, egy élmény veled vitakozni ;-). Egyébként az a Puhl nyilatkozta ezt, akit négyszer egymás után választottak a világ legjobb játékvezetőjének.

daneeka 2008.06.16. 20:24:49

calcio

Egy 3 pontos román továbbjutás esetén pedig mindenki dicsérné őket.

peco28 2008.06.16. 20:42:00

mondjuk ezt az AB CD ag nem keveredik a dontoig dolgot en sem ertem igazan. akkor lenne ertelme ha a svajciak az egyiken az osztrakok meg a masikon lennenek akkor lehetne hogy azert hogy ha esetleg tovabbjutnak akkor a sajat orszagukban jatszanak amig lehet.
pl ha az osztrakok most tovabbmennenek akkor portugaliaval jatszananak Baselben, aztan meg megint ott... egesz a becsi dontoig.

peco28 2008.06.16. 20:43:40

az olasz-franciabol meg essenek ki mind a ketten (ezt erdemlik az eddig mutatottak alapjan)... egyikuknek mar amugy sem kellene ott lennie az eb-n, ha a skotok kicsit kevesbe szerencsetlenek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 20:44:14

Popp, csak piszkálódtam. :) (4x egymás után? Ennyire gyér volt a felhozatal? :))) )

peco28 2008.06.16. 20:50:25

amit most gomez (a nemet :) kihagyott azt oreganyam zsakkal a fejen hatrakotott kezzel is berugta volna...

rizla 2008.06.16. 21:16:00

rém szerencsétlen ez a gomez.

történelmi pillanat: somos kimondta élő adásban, hogy SPORT GÉZA : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.16. 21:29:27

faszér' van tényleg ennyi kispöcsű bíró ezen az eb-n, ez hihetetlen.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.16. 21:34:59

"történelmi pillanat: somos kimondta élő adásban, hogy SPORT GÉZA"

ja, de érezni lehetett a hanglejtésén, hogy már mondat közben elszégyellte magát :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 21:35:26

na most hova okoskodjunk a meccsel kapcsolatban?

Lencse. 2008.06.16. 21:35:50

"He's from Barcelona."

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 21:36:20

Somos rendszeresen kommentel ide is!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.16. 21:43:34

"He's from Barcelona."

tényleg, MANUEL Mejuto Gonzalez :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 21:47:15

Na rá is szóltak Somosa, hogy ne a Sport Gézát promótálja, figyelmünkbe is ajánlotta a Telesport honlapját!

drosiii 2008.06.16. 22:12:29

popp 2008.06.16. 21:36:20
Somos rendszeresen kommentel ide is

és mily néven?
amúgy narkas_forbi is kommentelt már ide

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 22:40:07

A szintén indexes kosárfórumokon mozgolódó spanjaim azt állítják, hogy ő maga Sporttárs. Most hogy az Ákos vagy a Zoltán azt meg nem mondom.

danesdzsu2 2008.06.17. 08:20:44

popp: Bazskának ne higyj;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 15:54:39

bemutatnám a holland b-csapatot:

Van der Sar - Melchiot, Heitinga, Bouma, de Cler - De Zeeuw, Engelaar - van Persie, Affelay, Robben - Huntelaar

(nem 100%)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 16:02:59

ezen viszont jót röhögnék:

Buffon - Zambrotta,, Panucci, Chiellini, Grosso - Gattuso, Aquilani, Ambrosini - Cassano, Di Natale, Borriello

drosiii 2008.06.17. 16:05:27

bedobásnál: pedig ezzel még nyernének is.. bár gattuso-t és ambrosinit nem tenném a kezdőbe..

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 16:08:48

hát nem tudom, de 3 holt-különböző felállás azért kiállítana egyfajta bizonyítványt Donadoniról. de ha nyernek, tényleg nem fogja kérdőre vonni senki.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 16:14:49

Igen ha Ambrosini helyett De Rossi játszana ez így rendben is lenne.
süti beállítások módosítása