Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

C csop., Halálosodás továbbra is???

2008.06.13. 16:00 pote

Túl vagyunk az első karikán, és máris nyakunkon a következő. Előzetes félelmeinkkel ellentétben, az EB nagyon szórakoztató. Mondjuk, pont a mi csoportunk mutatta be, hogy lehet bűnrossz meccset is játszani, de aztán egy órával később már senki sem bosszankodott ezen. Próbálunk most is jósolgatni az esti találkozókra, természetesen az újratervezés segítségével, mert az első kettőnél a csapatok elég rendesen megvicceltek minket. Ergo, elromlott az üveggömbünk. Tovább után elemezgetünk egy picikét, tippelünk újra és egy kicsikét elkalandozunk.

Románia - Olaszország
Van egy olyan félelmünk, hogy a románok semmivel sem akarnak többet focizni, mint tették azt az első meccsükön. Ölik délután a focit, aztán bizakodnak abban, hogy a hollandok a franciákat is elgázolják. Majd az utolsó fordulóban a már csapattal felálló hollandusok ellen, egy a 63. percben eső Mutu-találattal bemasíroznak a negyeddöntőben, ahol már egy olyan spanyol csapattal fognak találkozni, aki mindenre képes (különösen negatív kilengéssel) az igazi nagytornák kieséses szakaszában. Nade félre az utópiával. Sokkal többet vártunk tőlük, és már annyira nem is szorítunk nekik. Bár ha visszaadnák Erdélyt... Az olaszok azonban más pasta tészta. Tőlük is többet vártunk, de az az érzésünk, hogy ők fognak tanulni a hétfői rémálomból. Nem sokat kell kutatni a kudarc okozójához. Donadoni, amit elbénázhatott, azt el is bénázta. Pirlot erőltetni, Del Pierot csak percekre beküldeni, De Rossit padoztatni, ólomlábú védőket szembeállítani a holland expresszel, ésatöbbi, ésatöbbi. Az első góllal meg nem foglalkozunk (ti úgyis megtettétek ezt, négyszáz komment bizonyítja), de az biztos, hogy nem azon múlt. Most nincs más választása a digóknak, mint nyerni, mert akkor csak rajtuk fog múlni, minden más esetben újra itt az esély egy síró gólörömre Antoniotól.
Semleges szurkoló bőrébe bújva, semmiképpen sem egy román gól tenne jót a meccsnek.

Franciaország - Hollandia
A franciákban nem, a hollandokban kellemesen csalódtunk. Ma este meg lehet, hogy minden fordítva lesz. Ehhez azonban, mindenképpen el kellene felejteni Anelkát. Még most is mosolyt csal az arcunkra, amikor Csikar-szögből megpróbált betalálni. Azt felejtette el, hogy a mostani mezőnyből ez eddig csak egy valakinek sikerült onnan: a mai ellenfél szövkapjának. Ugye, ha itt lenne Trezegol, de talán ma már Henry játszik helyette. A másik oldalon sokkal vidámabb a helyzet. Amennyiben nem szállnak el az első meccs eredményétől, akár már ma továbbjuthatnak. Semmi mást nem kell tenniük, mint ugyanolyan jól védekezni, és ugyanolyan precízen kontrázni. Nem kérdés számunkra, az eddigi legszebb gól Sneijderé volt az EB-n. A meccs meglepetése pedig Gio, aki ugyanennél a gólnál nyújtott szenzációs teljesítményt mindkét kapu előtt. Nem vagyunk igazán tulipán-fanok, de jó volt őket nézni, és Van der Sar óriási magabiztosságot ad a csapatnak.
Az eddigi tapasztalatok alapján papírforma eredmény lenne a hollandok győzelme, de ugye mindenki látta a németek összezuhanását. Vagyis megjósolhatatlan a végeredmény. A semleges szurkoló itt francia gólt szeretne látni az első negyedórában, és öldöklő küzdelmet.

Az első kör előtt a következő tippjeink voltak:
Olaszország - Románia 0-0
Hollandia - Franciaország 3-2
és román, olasz továbbjutást vártunk.
Ez utóbbihoz ragaszkodnánk továbbra is, csak a poén és a játék kedvéért, így a tippjeinket a következőképpen módosítjuk:
Olaszország - Románia 2-0
Hollandia - Franciaország 2-3

Ez esetben jogászoknak külön matek-korrepetálást vállalunk az utolsó forduló előtt.

Elkalandozva egy kicsikét a csoportunkból, pár dolog megütötte a szemünket/fülünket.
Sajnos az lett, amit vártunk, az m1 nem emelte a színvonalat. Gundel Takáccsal még meg vagyunk elégedve, a két Somossal már kevésbé. Ők (bár nem mindig tudjuk, hogy melyik is melyik) előre eldöntik, hogy mit fognak elmondani, és ez néha fájdalmasan erőltetett, nehezen élvezhető. Egri Viktort alapból bírjuk, bár nem kell akadémikusnak lenni ahhoz, hogy eldöntsük kinek szurkol. Tőle várunk javulást. A studió botrányos, mintha a piacon lennénk és a nagyi - cekkerrel a kézben - érdeklődne a véletlenül megjelenő ex-szövetségi kapitánytól konyhanyelven. Volt egy üde színfolt is, de hol az a szőke lány, aki kérdezgetett a Népstadionnál???
A meccsek színvonala és a közvetítések minősége (a kapott képek) azonban simán kompenzálják az előbbi hiányosságokat. Utóbbival majd bővebben is szeretnénk foglalkozni, hiszen az elmúlt húsz évben ezen a téren óriási változások mentek végbe.

Zárásként még megállapíthatjuk, hogy a legviccesebb nevű játékosok - egyértelműen - a török csapatban vannak: Hakan Balta, Kazim Kazim (ő mindenbizonnyal Dévédém Dévédém néven lenne anyakönyvezve, ha ma születik).

324 komment

Címkék: eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr70518381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balu11 2008.06.13. 16:19:01

az utsó sorért jobb helyeken elnézést kérnek... :)

nagyon sok mindennel egyetértek, különösen a Sneijder-góllal (támadással) kapcsolatban - Várhidi sem tologathatta volna szebben a mágnesspílereket...

csak vanBroki mellett Dikrkuyt kiemelését hiányolom - sztem rajtam és a családján kívül senki nem várt tőle ilyen jó teljesítményt

nálam az Egri rosszabb, mint a Somos's, ők simán szürkék, Gundi is jobb volt a táskanyitogatósdi előtt

a stúdió viszont tényleg katasztrófa - személy szerint a fotel-terpeszkedő-szőrös-ujjú idegesít leginkább, mondjuk a Bánfi se semmi: amikor az 1. osztrák meccs előtt azzal viccelődött, hogy nem ismeri a játékosokat, aztán ezt megismételte az orosz derbit megelőzően is - szakértő vagy b_szod, legalább titkold el!

az olaszok simán nyernek ma, a franciák hatalmas ? nálam, a hollandok kicsit visszaesnek, de x-re jók kell, h legyenek

díszbohóc 2008.06.13. 16:39:00

Nekem a kedvencem Strandfest az osztrakoktol (o ugy is jatszott, mintha strandon lenne), vagy az igazi nemet Fritz (Tajfol).

hmikey 2008.06.13. 16:42:13

Hátazér' Ibra gólja felveszi a verseny Sneijderével. De ez persze szubjektív.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.13. 16:44:27

bizony, szubjektív :))

nagy gól volt az tény, de Sneijderé egy gyönyörű támadás volt, nem csak egy óriási löket.
nekem az ilyenek jobban tetszenek,
de tényleg szubjektív...

bög 2008.06.13. 16:48:24

van bastenen kívül ibra is rúgott már olyasmi gólt, pont nekünk.
egri viktor katasztrófa, olyan régen hallottam már, hogy el is felejtettem mennyire szar.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.06.13. 16:52:30

igen, csak az kicsit közelebbről és nagyobb szögben volt,
megnéztem, aztán kihagytam
nst.blog.hu/2008/06/13/c_csop_halalosodas_tovabbra_is#more518381

VGL 2008.06.13. 16:59:31

nálam Gundel az abszolút legrosszabb ebben a mezőnyben. Nem tudom, volt e már olyan meccse, ahol egymás után öt játékost megismert?
Próbálkozik szegényem statisztikákkal is, de elég kevés van, amit pontosan idéz.
Korábban is szó volt róla, hogy nem valami felkészült mostanában.

Apropó, tudja valaki, hogy melyikük kommentálja a döntőt? Leszerződtethetnék arra az egy meccsre a KJE dobogósainak egyikét.

RoFä 2008.06.13. 17:11:40

A szőke csaj mint üde színfolt ugye vicc, vagyis camp értelemben üde színfolt? Érteni vélném a koncepciót (sztereotip műkörmös kislányt nagy mellekkel és orális ajkakkal odatenni, aki vagy tényleg ilyen affektáló, vagy szóltak neki hogy játssza el és jó színész), de sikítottam mikor megláttam.

Amúgy nem gondoltam volna hogy valaha ilyet mondok, de forza Italia, és nem azért, mert nem adták vissza Erdélyt, hanem mert büntető focit játszottak.

RoFä 2008.06.13. 17:14:57

Ugyanezen okokból remélem, hogy a görögöket az egész csoport végiggyepálja, de nagyon durván. A spanyolok mondjuk laza eksztázisban hintenek egy ötöst, az oroszok meg mondjuk egy vérgőzös rakkolós 1-0-val mattolják őket.

Alapvetően nincs akkora bajom a taktikus betonfocival, mint az átlag közönségnek, de amit műveltek az első meccsükön, az már vérlázító volt.

MUfanatic 2008.06.13. 17:18:49

De rossz visszanézni ezt az Ibra gólt, ott ültem a stadionban a kapu mögött, és esküszöm oldalhálónak hittem!Pedig talán a Mattheus éra legjobb meccse volt , igaz, fújjoltam, hogy egy csatárral kezdtük a sorsdöntő meccsünket...Rémlik egy Gera-kapufa is, ááááááááááááááá :(

Offot befejezve, ezek a D-betűs szövkapok igen hülyék...
Nálam az olasz középpálya simám így nézne ki: Gattuso-De Rossi-Pirlo-Aquilani, de aztán mondjátok meg, ha sztetek ez szar, mert tom, hogy ebbe a felállásban nincs igazi szélső kp, de talán az olasz keretben sincs kimondottan...Sőt, akár az egész római tengelyt eltudnám képzelni a kezdőben, és Pirlo helyett akár Perrottát is beraknám, ez esetben Aquliani menne középre DDR mellé és Perrottát játszatnám szélebbre... Elől meg Alex és Toni!Del Piero kb negyedóra alatt veszélyesebb volt a hollandok ellen, mint az egész csapat együttvéve...Toni, meg Toni...
hát a védelembe viszont egyáltalán nincs ötletem, mert igazából nem figyelem annyira az olaszokat, de az én védelmem így nézne ki mondjuk: Pessotto-Cannavaro-Nesta-Maldini, mert ez azért minőségileg mérföldekkel jobb volt a mostaninál...
Ja, és tom, hogy nem tűnik ki a szövegből, de HAJRÁ HOLLANDIA! :D

Asidotus 2008.06.13. 17:25:26

Szerintem Camoranesit nem kellene kihagyni, ha Del Piero játszik. A Juvéban idén együtt nagyon jók voltak.

badblood 2008.06.13. 17:26:43

Nincs bajom az olaszokkal, de ha a románok megint azt a masszív (ultra?)defenzív focit(?) produkálják, akkor az azurrik "fél lábbal már csomagolhatnak."
A csigaevők is érjék be egy ponttal...

bakító 2008.06.13. 17:44:20

Ebben a halálcsoportban úgy bef*stak egymástól a csapatok, hogy 2 edző kapásból idiótát csinált magából.
Van Basten meg úgy gondolta, hogy: "bacca meg az indonéz örvös nyakú medve, itt van nekünk két deffenzív király, meg a selejtezők alatt láttuk hogy a balkániak is inkább bunkerból szeretnek lövöldözni, úgyhogy nekünk nem sok babér fog teremni ezen a fronton. Nohát drága fiaim, nincs más hátra kivonjuk a kardokat, aztán roham! Ha kétszer elsül a roham akkor már jók vagyunk."

Az olaszok meg most tanulják azt a taktikát, amit 40 éve elfelejtettek. Nézik is sűrűn a holland meccs videóját, hogy is kell ezt.

Gabez 2008.06.13. 18:32:05

Grosso megint nagyon jól nyomja, csak a válogatott kaja ízlik neki??

Jó a meccs nagyon, nem védekeznek annyira betömörülve a románok, benne van a kontra simán. Buffon kell azért oda hátra...

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.13. 18:35:00

Az olaszokra rájár a rúd, a svéd bíró után most kaptak egy norvégot :DDD

badblood 2008.06.13. 18:52:42

Érdekes: az olaszok az "oldszkúl" angol focit erőltetik, a románok meg az olasz focit :))

andree 2008.06.13. 18:57:56

Ratnak valamit rajzolni kéne a homlokára. Valahogy kívánja az a fehér izé.

Gondolom, nemsokára elmodja valaki, miért is volt les. :)

vigvik 2008.06.13. 19:01:33

Ezt a skizofrén helyzetet... utálom az olasz focit, mert betonoznak, de hogy a retekbe szurkoljak most ellenük, ennek a román válogatottnak? Remélem eljön az az idő, amikor a támadófoci győzedelmeskedik- egyszer és mindenkorra.

madbalee 2008.06.13. 19:02:36

Toni a lesgólnál szerintem nem volt lesen, bár elég közel volt hozzá még 1 olasz aki lesen állt.

kutyacica 2008.06.13. 19:03:56

dévédém dévédém lol :)

rizla 2008.06.13. 19:36:45

nem bírom tovább elviselni somost. annyira unalmas, és reménytelenül bugyuta, hogy a falat kaparom. ez a lobonc két eszméletlen védést produkált eddig, de ez a szerencsétlen hülye csak annyit bírt mondani, hogy "nagy védés". ja. a világ legtermészetesebb dolga. bezzeg amikor benzema a 11es pontról a kapus ölébe passzolja a labdát az "gyönyörű lövéés!!".
tehetségtelen pöcs.

rizla 2008.06.13. 19:37:25

de azt is mondja már meg valaki, hogy mit akart ezzel a deco-s hírrel egy olasz-román kellős közepén, LOL

rizla 2008.06.13. 19:42:24

és az eb egyik legjobb meccse (lenne, somos nélkül)

rizla 2008.06.13. 19:44:07

ez a román válogatott azért nem AZ a román válogatott. ennyi lehetőségből hagiék már átharapták volna a digók torkát.

madbalee 2008.06.13. 19:54:24

Ez a norvég bíró 1 vicc

Hispan07 2008.06.13. 19:54:49

olaszország monnyon le! (ez a nicolita meg egy kurvaszépszál román gyerek...)

calcio_di_rigore 2008.06.13. 19:56:03

mekkora kibaszott nagy csalások mennek itt az eb-n, atyaúristen...

még szerencse hogy Buffon a világ legjobb kapusa.

badblood 2008.06.13. 19:56:04

Aszondja a kommentátor (nem érdekel kicsoda, ez szerintem vaskos baki): A világbajnokság első kihagyott büntetője...

Dr House 2008.06.13. 19:56:59

Köszönet a játékvezetőknek.....Ezzel gyakorlatilag az olaszok utazhatnak haza, ha csak a hollandok nem vernek meg mindenkit a csoportban, és az olaszok hozzák a fr. elleni meccset..

d3vnull 2008.06.13. 19:57:24

Annyira nem botrány a bíró mint pl. Lubos Michel a bl döntőn, de ezt a román tizenegyest azért nem kellett volna megadni (más kérdés, hogy semmi nem lett belőle). Mondjuk pont az olasz válogatottal nem tudok emiatt együttérezni :)

vigvik 2008.06.13. 19:58:17

Zambrotta ugyanolyan "mesteri gólpasszal" ejtette ki lényegileg az olaszok, amilyennel a Barcat a BL-ből. Mondjuk az olaszok nagy mesterei a 4 ponttal továbbjutásnak, és igazából "csak" annyi kéne nekik, hogy megüssék a franciákat, a hollandok meg ne kapjanak ki a románoktól. Vagyis szedhetik elő a narancsszínű mezeket meg zászlókat...

Dr House 2008.06.13. 19:58:58

Mocskos csalás.. Gigi meg isten, lehetett látni ha a 11esnél a lábával nem ér bele a védésnél akkor az Mutu elé pattant volna aki üres kapuba guríthatott volna...

Dr House 2008.06.13. 19:59:45

A "les gól" meg kurvára nem volt les...

phelan76 2008.06.13. 20:00:10

az eb előtt, alatt gondolkodtam rajta, hogy Domenech vagy Aragones e a nagyobb idióta. nos Donadoni visz mindent...

daneeka 2008.06.13. 20:00:23

Mocskos csaló uefa. Azt hittem 2002 után, hogy ennél már nincs lejjebb, de tévedtem...
Látom előre, hogy a sógorok megverik a németeket lesgóllal, mert ugye az egyik házigazdának kötelező továbbjutni. (vö Dél-Kórea)

rizla 2008.06.13. 20:02:15

jójó, máris lehet csalózni. igaza volt annak, aki azt írta, hogy az olasz szurkerek csak picsogni tudnak. megadható volt a büntető.

Klárensz 2008.06.13. 20:02:16

Skandinávok mééér utálják az olaszokat?

Dr House 2008.06.13. 20:02:39

Dél korea "kiejtette" az ellenük 3 azaz 3 szabályos gólt lövő spanyolokat....meg az olaszokat is. Most azt nem tudom eldönteni, h a bírók "csalnak" v csak ennyire analfabéták ehhez a játékhoz..

Dr House 2008.06.13. 20:04:13

rizla
szerintem nézd meg a les szó jelentését, és nézd meg az olaszok első gólját...és ez attól független, h te szereted az olaszokat v sem

rizla 2008.06.13. 20:04:32

üssetek: szerintem az eb-n eddig nem rosszak a bírók.

rizla 2008.06.13. 20:05:12

dr house: nem adtak a meccs közben normális képet arról, hogy megállapíthassam les volt-e. a szünetben meg nem a szakértést néztem.

andree 2008.06.13. 20:05:41

Jól számolom, hogy a románok akár három döntetlennel is továbbmehetnek?

Ambrosini nagy csere volt. A bíró hozta a szokásosat, de ez nem menti fel az olaszokat. Meg sem tudták közelíteni az első félidőben mutatott játékukat. Zambrotta hivatalosan is a Milané. Sok szerencsét hozzá... Hatalmas kedvencem volt pár éve. Kár, hogy így elbutult szegény.

Klárensz 2008.06.13. 20:06:22

" rizla 2008.06.13. 20:04:32
üssetek: szerintem az eb-n eddig nem rosszak a bírók. "

A vb-nél biztosan jobbak, de ez a mai meccs nem ezt bizonyítja, illetve persze a leshelyzetnél nem a bíró hibázott hanem az asszisztens, aki monnyonle

andree 2008.06.13. 20:07:21

Dr House: Ott csaltak, amúgy meg csak szimplán analfabéták.

Dr House 2008.06.13. 20:10:42

Az tény, h ez az olasz válogatott még ha nevekben szinte ua. mint a vb győztes csapat, de nincs formában. Totti, Nesta, Cannavaro hiánya jól érzékelhető... Az is tény, h a játékosok kvalitását nézve az azzuriknak 3:0ra kellett volna hozniuk a meccset, egy ilyen román csapat ellen... de azért idegesítő, h nemzetközi szinten ilyen játékvezetői hibák befolyásolják a meccsek kimenetelét.

Klárensz 2008.06.13. 20:12:26

" Dr House 2008.06.13. 20:10:42
Az tény, h ez az olasz válogatott még ha nevekben szinte ua. mint a vb győztes csapat, de nincs formában. Totti, Nesta, Cannavaro hiánya jól érzékelhető... Az is tény, h a játékosok kvalitását nézve az azzuriknak 3:0ra kellett volna hozniuk a meccset, egy ilyen román csapat ellen... de azért idegesítő, h nemzetközi szinten ilyen játékvezetői hibák befolyásolják a meccsek kimenetelét."

különösen akkor qrva idegesítő, ha a kedvencünk látja ennek kárát

rizla 2008.06.13. 20:14:02

a halál neve: jó, de akkor mi a JÓ bíráskodás? szerintem viszonylag kevés a hiba, ennyi. a holland lesgólt ne hozzuk már fel, a hivatalos verzió szerint szabályos gól született.

"Totti, Nesta, Cannavaro hiánya jól érzékelhető"

szerintem meg LIPPI hiánya jól érzékelhető.. totti nem sokat tett hozzá a vb-győzelemhez, nesta pedig nem is játszott pl.

Dr House 2008.06.13. 20:14:56

a halál neve: Halál

ez igaz:D de honnan tudod, h én kinek szurkolok, ja h kiderült...:)
Bizzunk a hollandokban, csak az a baj, h a franciák ilyen ziccert nem fognak sztem kihagyni..

rizla 2008.06.13. 20:14:57

dél-koreában amúgy egyértelműen rá lehetett kenni a bírókra, de itt nem. nehogymár a bírók hibája legyen, hogy az olaszok egyetlen értelmes támadást nem tudtak vezetni a második félidőben..

Dr House 2008.06.13. 20:17:02

rizla

ez a 3 ember, ha egészséges akkor a világ összes csapata elfogadná a tudásuk alapján..

haraputca 2008.06.13. 20:18:43

Dr. House-zal értek egyet, nem voltak elég jók az olaszok, igaz, most már nyomás alatt kellett játszaniuk, úgy nehezebb tündökölni. A hollandok ellen jobban tetszettek, de nem volt szerencséjük. Most ez az állandó ívelgetés Toni fejére idegesített, ez nem az ő játékuk.
Biztos lehet bírózni is, de valaki meg is indokolatná miért csalnának az olaszok ellen ezen az EB-n.

Ha a hollandok megverik a franciákat már továbbjutnak, úgy játszanak a románokkal, érdekes lenne...

halareaal 2008.06.13. 20:19:56

az olaszoknak jobb az, ha most kiesnek a "sorozatos bírói csalások miatt", mintha találkoznak a spanyolokkal. (vagy akár a svédekkel)

daneeka 2008.06.13. 20:20:07

A játékvezetést félretéve azért ez az olasz válogatott megérdemli, hogy kiessen. Sorsdöntő meccsen ilyen szar játékot produkáló csapatot már rég láttam.
Azt hiszem, hogy visszasírják még Lippit. Ő csapatot épített, Donadoni pedig még most is kísérletezett.
Alex meg végig alibizett, és rengeteget hisztizett.
Igazából Aquilani nagyon jól jönne ebbe a csapatba.

Klárensz 2008.06.13. 20:21:03

" rizla 2008.06.13. 20:14:02"

a holland gólt eddig nem is hozta fel senki, valóban a játékvezetéssel nincs gond (de az asszisztens akkor is mondjon le), fentebb kicsit ki keltem magamból, de elismerem, hogy eddig nagyon kevés hiba volt, és azt sem a játékvezetők követték el (hanem a köcsög asszisztensek)

a jó játékvezetés/bíráskodás, pedig az amikor hiba nélkül vezetik a meccset, itt sajnos volt egy nagyon durva hiba, amit nem a játékvezetőnek köszönhetünk ('"+!/"+!634 az asszisztensnek)

halareaal 2008.06.13. 20:21:47

egyébként vicces, mennyire hangoztatta mindenki, hogy Canna hiánya nem fog számítani, néhányan még addig is elmentek, hogy majd erősebbek lesznek az olaszok néha. hát kiderült mennyit ér a védelmük nélküle, mind1 milyen felállásban játszanak.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.13. 20:21:49

A tizit egyébként nem adták volna meg, ha a gyökér védő nem a nyakánál fogva rántja le a csatárt...

haraputca 2008.06.13. 20:23:42

A két kapuson is múlt, hogy döntetln lett, nagyon jók voltak.
Az egy méretes marhaság, hogy ez lett volna az EB legjobb meccse, d csak azért írom így, mert rizlának is ez a stílusa. :) Mégcsak nagyon jó se volt.

calcio_di_rigore 2008.06.13. 20:25:26

Fáradtnak tűnik az olasz csapat, kb. mint a Milan egész évben. Mindegy, tovább kell jutni.:) Csak most a hollandok ne nyerjenek, mert akkor leadják a meccset és mennek tovább a románok...

haraputca 2008.06.13. 20:27:04

Halareal, igazad adok, mármint abban, hogy Cannavaro hiányzik. Meg Nesta, nagyon. Az egy észposzt, nem elsősorban fizikum.

rizla 2008.06.13. 20:28:19

dr house:
"ez a 3 ember, ha egészséges akkor a világ összes csapata elfogadná a tudásuk alapján."

ebben egyetértek, de nem ez a lényeg: 2006-ban nesta és gyakorlatilag totti nélkül nyertek.

Dr House 2008.06.13. 20:30:22

1 biztos: Donadoni helyében, országot váltanék, és egy ideig nem mennék haza....
Bár az is igaz, h most nevekben tényleg jól nézett ki a csapat. Ambro becserélésénél azért elmosolyodtam, mondjuk ő arról "híres", h az uccsó 3percben ollózik 2gólt. Camoranesi borzasztó gyenge volt... Aquilani meg a fiatal Pirlo, ketten a pályán egyszerre felesleges sztem..
Ez a csapat most nem volt egyben, van ilyen, lassan el kell kezdeni új csapatot építeni nem csak neveket hanem az évjáratot is figyelembe véve.

rizla 2008.06.13. 20:31:16

halareal: "egyébként vicces, mennyire hangoztatta mindenki, hogy Canna hiánya nem fog számítani, néhányan még addig is elmentek, hogy majd erősebbek lesznek az olaszok néha. hát kiderült mennyit ér a védelmük nélküle, mind1 milyen felállásban játszanak."

szerintem meg ez sima összevissza beszélés, egyáltalán nem biztos, hogy cannavaroval jobbak lettek volna, egyszerűen csak most van mire kenni. ebben egyébként várhidi is egyetértett velem. ha egy védelem nincs rendesen megszervezve, akkor mindegy, hogy kit raksz be. ha nincs épkézláb taktika, akkor az sem számít, hogy hány brutális támadó szaladgál a pályán. márpedig ma elég sok szaladgált.

Klárensz 2008.06.13. 20:31:29

Meg ha Inzaghi lett volna most befingott volna egy gólt minden bizonnyal.

Klárensz 2008.06.13. 20:35:08

persze ez cscak a szokásos "aki nincs az biztos jobb lett volna"-féle sirám, de akkor is Toni helyett így nincs alternatíva

Dr House 2008.06.13. 20:44:18

Toni klasszis, csak az már régen rossz ha neki kell csúsznia másznia a labdáért. Ha őt kiszolgálják és formában van akkor büntet...

drosiii 2008.06.13. 20:55:58

basszameg Köjt egyre jobb :D

rizla 2008.06.13. 20:59:13

EGRI! úristen! lehet én nem figyeltem eléggé, de ugye nem cruyff-ot keverte össze ezzel a vilhelm herceggel?
: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Klárensz 2008.06.13. 21:00:02

Kuyt a Feyenoordban játszott, Liverpool előtt?
Ha igen akkor sztem láttam az Újpest ellen játszani, emlékszem akkor meggyőződésem volt, hogy ekkora favágót még Magyarországon is ritkán látni :DD

rizla 2008.06.13. 21:00:22

egyébként esküszöm volt egy olyan megérzésem az első játéknap után, hogy a franciák, meg az olaszok is kiesnek..

Klárensz 2008.06.13. 21:20:12

Kuyt olyan, mint Asterix miután megitta a varázsitalát, olyan fizikai munkát végez amit ki se néznék belőle, és nagyon ügyes is (mellesleg úgy is néz ki, mint Asterix).

rizla 2008.06.13. 21:20:17

amíg nem bírják a franciák eltalálni a sarkokat, addig ez reménytelen

rizla 2008.06.13. 21:20:47

halál neve: asterix amúgy francia.

Gabez 2008.06.13. 21:20:59

Ja, hát Donadonit nem kellett volna odaengedni, nincs tapasztalata, csak a pályán megszerzett nevéből él. Spalletti vagy Prandelli lenne oda jó - ennek ellenére sztem az EB után könnyen lehet, hogy Mancini lesz a válogatott edzője ;)

Viszont úgy láttam, De Rossi és Camoranesi csak alibiztek, nem igazán tették oda magukat. Pirlo gyenge 6os. Aki pörgött, az Buffon, Grosso és talán Toni. Ennél sokkal jobban kell nyomni, ha ekkora a tét! Lehet, hogy a világbajnokok tojnak az egészre, fáradtak ilyen hosszú idény után?? És mindjárt kezdődik az újabb...

Klárensz 2008.06.13. 21:21:23

valóban, de minden más stimmel:)

rizla 2008.06.13. 21:29:27

egri cruyff-os baklövése csak nekem tűnt fel ennyire?

"Lehet, hogy a világbajnokok tojnak az egészre, fáradtak ilyen hosszú idény után??"

várható volt, hogy az olaszok nem fognak nagyot robbantani, nekik 20 évre elég egy trófea

Klárensz 2008.06.13. 21:33:10

najó mégse, Kuyt elég magas, valamiért az a tévlépzetem volt, hogy Kuyt kifejezetten alacsony, így már egyáltalán nem is áll, hogy olyan, mint Asterix

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.13. 21:34:51

Amúgy inkább Kajt, mint Köjt, ahogy Krajff és nem Kröjff.

De Cruijff biztos elélvez a lelátón ennek a totális focinak a láttán..:)

nasteey 2008.06.13. 21:42:06

"egri cruyff-os baklövése csak nekem tűnt fel ennyire?"

Én is felkaptam rá a fejem, de mivel csak félszemmel követtem akkoriban a meccset, így azt hittem tényleg látott ott vmi herceget. De az tuti, hogy előtte vagy kétszer Cruyff-ot mutatták. (holnap meg is nézem az ismétlést)

Viszont ha nincs ott herceg, akkor csomagolhat, és jöhet haza. :)

daneeka 2008.06.13. 21:54:07

csak halkan jegyzem meg, sztem ooijer kezezése 11-est ért volna. persze nem sajnálom a csigazabálókat...

vigvik 2008.06.13. 22:00:16

Elcserélik maguk a hollandok, már csak 7 védekezni képes emberük maradt, vagyis inkább csak 6.

rizla 2008.06.13. 22:00:35

de mi a jó istenért akarja mindenki átemelni pont van der sart..?

Klárensz 2008.06.13. 22:10:57

Jó kis olasz-francia meccsnek nézünk elébe, mindkettő csak a győzelemmel juthat majd tovább.

Iron: az lenne az igazi, ha Domenech szőke lenne, ilyenkor jól jönne a fotosopp, de sajna nem értek hozzá/nincs türelmem

"Van Persie egyedüüüül vaaaaaaaan....én szóltam"
:DDDDDDDD

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:11:02

de mit akar ez a domenech nevű zseni ezzel a gomissal? benzema meg padon. 1 azaz egy db ribéryvel nem lehet meccset nyerni, nem mintha bánnám ha kiesnének. mondjuk lehetne még egy holland gól és akkor az olaszoknak több lőtt góljuk lenne

rizla 2008.06.13. 22:11:04

ez a gomis domenech rossz vicce. jelöl egy csatárt az utolsó percben az EB-keretbe, akitől minden labda 3 méterre pattan, de legalább úgy néz ki, mint egy csöves. bravo.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:12:20

rofl mezey gyuribá nevezi meg a meccs legjobbját. mert ért hozzá!

daneeka 2008.06.13. 22:12:54

Kíváncsi vagyok, hogy lefekszenek-e az utolsó fordulóban a drogosok a szőröstalpúaknak a nagyok kiesése érdekében...

Klárensz 2008.06.13. 22:13:01

"redcard 2008.06.13. 22:11:02
mondjuk lehetne még egy holland gól és akkor az olaszoknak több lőtt góljuk lenne"
Így is több lőtt góljuk van.

Gomis a komisz

rizla 2008.06.13. 22:13:35

redcard azaz, előzz meg 2 másodperccel : DDDDD
egyébként én bánom, ha kiesnek a franciák, mert utálom a hollandokat

Klárensz 2008.06.13. 22:13:35

redcard visszaszívtam :P

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:14:09

na tessék, henry ötödik labdaérintése :)
mire leírom meg már 3-1 vazze, pont nem néztem oda

rizla 2008.06.13. 22:16:06

"Gomis a komisz" nekem is ez jutott az eszembe. de nyugi, mindjárt jön ANELKA. ez a domenech káprázatosan kretén

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:16:48

több lőtt góljuk volt, de rosszabb volt a gólkülönbségük (1-4 volt vs francia 0-2, most már ugye 1-4 vs 1-4) mondjuk most már tökmindegy
roflrofl anelka is jön, méééég raymond, mééééég

Dr House 2008.06.13. 22:17:08

Coupe nincs teteje:D:D:D

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:17:24

rizla, most te nyertél 42 másodperccel

rizla 2008.06.13. 22:17:54

bazmeg, nem nézte a BL-döntőt?? miért nem lehet benzemát behozni? fiatal, szuperagresszív, és zseniális. ideális csereember. erre behoz egy zsoldost, aki a fél világgal megutáltatta magát, és egyébként is tragikus szezont futott, hogy mentse meg a napot. miért ennyire vak valaki?

Dr House 2008.06.13. 22:18:21

Hát ha a románok nem verik meg ezt a holland csapatot és pl: X-nek akkor lesz 3pontjuk és ha az olaszok elverik a francikat akkor továbbjuthatnak

Klárensz 2008.06.13. 22:18:57

Coupet egy szar kapus, Van Persie lövését kivédhette volna hamár a kezébe lőtte a labdát.... Robben góljánál annyi mentsége van, hogy félig meddig takarásból érkezett a lövés,habár Van Der Sar egy hasonló ráadásul még meg is pattanó(!!) Ribery lövést kifogott

Dr House 2008.06.13. 22:19:44

nem is értem miért nem frey véd a franciáknál...zseniális kapus

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:20:52

halál: ja, raymond ehhez is ért, mindig kiválasztja a rendelkezésére álló kapusokból a rosszabbat, lásd barthezt a vb-n

rizla 2008.06.13. 22:21:07

nem szar coupet, csak be van nyugtatózva. egyébként nem értem miért foglalkozik mindenki azzal, hogy a hollandok és a románok kiejthetik a két nagyot, miért nem azzal, hogy a harmadik játéknap a halálcsoportban vérre menő szuperrangadót rejt? olasz-francia, ha döntetlen, kiesnek. de ha nyernek, talán még akkor is. mekkora potenciál lesz abban a meccsben, atyaég..

Klárensz 2008.06.13. 22:24:46

redcard hogy jött ki franciáknál a 1-4 gólarány?
nekem ha meggebedek is 1-3 jön ki

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:28:15

öööö, ha utánaszámolok nekem is :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:29:57

na ezért kéne még egy holland gól. persze valójában nem kell, mert semmiképp nem dönthet köztük a gólkülönbség (mármint fr-olasz közt). késő van, mea culpa :)
rizla, tényleg nagy meccsnek kell lennie, bár kisülhet valami "csaknehogygóltkapjunkmertakkornemnyerhetünk" taktika, ebből a két pöcsből kinézem

shinigami 2008.06.13. 22:30:56

hat ebben a csoportban egyelore csak hollandia halalos...
ellenben a franciak nagyobb tempoban kezdik magukat osszeszedni mint az olaszok, kivancsi vagyok domenech mikor jon ra h henry melle kell benzema is

rizla 2008.06.13. 22:33:12

henry meg benzema állítólag együtt nem csillog, de az biztos, hogy ennél a jöttment komisznál, és anelkánál akárki jobb lenne előre.
henrynak akkor sem lett volna szabad elcsesznie azt az emelést. hihetetlen, hogy luca toni után ő is azt gondolta, hogy át lehet löbbölni van der sart úgy, hogy nem megy kapu fölé.

Klárensz 2008.06.13. 22:33:29

ha a hollnadok megverik majd a románokat, franciák-olaszok ikszelnek, akkor előfordulhat, hogy 2(!!!!) ponttal jut tovább egy csapat, franciák akár még így is továbbjuthatnának, olaszok viszont csak győzelemmel

rizla 2008.06.13. 22:34:16

"redcard hogy jött ki franciáknál a 1-4 gólarány?"

nesze.

daneeka 2008.06.13. 22:35:01

a franciák gólaránya már 1-4

Klárensz 2008.06.13. 22:36:58

aztakurva
franciák és olaszok között is lehet hogy 11-es párbaj dönteni
nemakármilyen EB ez tombol a támadófoci
csak pont az olaszoknak nem jön össze basszameg

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:37:33

na ugye :)
csak fontos volt ez a gól, akár még 11-esek is lehetnek a francia-olaszon ugye? 4 gólos holland győzelemnél? mondjuk erre nem fogadnék

shinigami 2008.06.13. 22:39:17

lehet h nem csillognak de mind2 meccsen hianyzott meg1 csatar (igazabol treze kene dehat...) es meg mindig jobb mintha gomisz vagy anelka lenne ott

rizla 2008.06.13. 22:39:58

nem kell semmiféle 4gólos holland győzelem, az olaszok és a franciák gólaránya is 1-4 :II

MUfanatic 2008.06.13. 22:40:35

Remélem nem úgy alakul minden, mint 2000-ben, de néhány hasonlóságot vélek felfedezni:
1. társrendezés
2. Hollandok a halálcsoportban, Franciákkal egyetemben
3. Hollandia könnyűszerrel megnyeri a halálcsoportot
4. ugyanannyi gól a holland-francián, csak más elosztásban...
A többi ne legyen azért ugyanolyan...

vigvik 2008.06.13. 22:41:10

Az az egy mákja van az olaszoknak meg a franciáknak, hogy van Persie meg Robben valszeg játszani fog Románia ellen. Egyébként meg megkövezem magam van Basten előtt:)

rizla 2008.06.13. 22:41:38

én ezt a komiszt egyébként el sem hiszem, ezen nem lehet túllépni, nevetséges..

mickeyknox 2008.06.13. 22:42:14

na, csak jók ezek a hollandusok! még a végén nyerek egy láda sört... mert rájuk fogadtam, mint eb-győztesre! :)
farnciák 2 meccs 1 gól... domenech ezek után nehezen magyarázza majd hogy mér' ezt a komisz-gomis nagyra nőtt rastamant hozta el trezegol helyett... análkabéka és benzema is nagy döntés volt... úgy látszik a franciáknak minden második-harmadik tornán be kell égni.. hah

Klárensz 2008.06.13. 22:42:33

hihetetlen mennyi párhuzam van Domenech és Donadoni között
mindketten otthon hagytak egy jó formában lévő csatárt (Treze és Pippo) és ugyanúgy szopnak most mindketten és még a nevük is "d" betűvel kezdődik

rizla 2008.06.13. 22:42:50

beteg EB amúgy: a vilábajnoki döntőből kiesési rangadó lett

rizla 2008.06.13. 22:43:21

halál neve: donadoni legalább nem szedett fel egy csövest egy parkból, és vitte ki csatárnak

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 22:43:58

rizla, román gólarány 1-1, 1-2 gólos holland győzelem és olasz-fr x-nél románok mennek, akkor nem lesz 11-es. 3 gólos hollandnál nemtom mi dönt (uefa koefficiens?), 4 gólosnál lesz tizi. persze lehet, hogy megint elkúrtam a számítást

haraputca 2008.06.13. 22:44:40

Rizla, azért csak neked tűnik fel a riporter egy-egy bakija, mert te vagy egyedül betegesen ideges ilyenek miatt, szerintem komplexusod van velük szemben, hogy ennyire agesszíven fikázol. És olyankor jó?
Ahelyett hogy lehalkítanád, magyarán az eszedet használnád a zsigereid helyett.

Teljesen meg vagyok elégedve a riporterekkel, csak azért is. :))

A franciáknak meg nem adott 11-es miért nem csapta ki úgy a biztosítékot senkinél, mint az olaszok elleni les vagy nem lesgól? 1-0-nál volt, nem hiszem, hogy ennyi a vége, ha a német megadja. Ezt egyébként Európa egyik legrosszabb bírója, valami jó lobbi által futtatott faszi lehet.

Klárensz 2008.06.13. 22:46:19

"A franciáknak meg nem adott 11-es miért nem csapta ki úgy a biztosítékot senkinél, mint az olaszok elleni les vagy nem lesgól? 1-0-nál volt, nem hiszem, hogy ennyi a vége, ha a német megadja. Ezt egyébként Európa egyik legrosszabb bírója, valami jó lobbi által futtatott faszi lehet."
Mert a franciákat most mindenki utálja, aki nem, az meg nem ír ide úgy látszik.

MAti 2008.06.13. 22:47:16

A hollandok ijesztően jók eddig...

shinigami 2008.06.13. 22:47:40

sargalaposok pihenjenek, huntelaar mutatkozzon be, nyerjenek a hollandok es legyen dontetlen a francia-olasz
viszont nekem kellemes csalodas kuyt es boulahrouz

halareaal 2008.06.13. 22:48:23

hát ez a holland csapat nálam lassan a legnagyobb esélyes, spanyolok ide portugálok oda.
Sneijder remélem ilyen lesz jövőre is. Kuyt nagy meglepetés, főleg az, hogy most nemcsak küzd, hanem játszik is (baromi jól), bár sztem egy egészséges Robben jobban illene a játékba, de csereként se rossz.
sztem a franciák legnagyobb problémája a Tolualan, Makelele kettős. így nemcsak hogy támadó, hanem semmilyen csapatjáték nincs. kell Nasri meg Benzema és jók lehetnének.
a holland csapat egyébként nem olyannak tűnik, mint akik direkt leadnának 1 mecset, Robben és Persie amugyis bőven elég a románok ellen. amugyis semmi okuk sincs tartani attól, h

halareaal 2008.06.13. 22:49:02

újra összefutnak az olaszokkal v franciákkal.

nem 2ben akartam, de így sikerült.

calcio_di_rigore 2008.06.13. 22:50:36

de szépek lesznek a románok a 8 között... brrr...

na még holnap kellene egy többgólos spanyol győzelem, és akkor kb. el is dőlne hogy a hollandok és spanyolok nem nyernek eb-t.:)

halareaal 2008.06.13. 22:51:54

"Rizla, azért csak neked tűnik fel a riporter egy-egy bakija, mert te vagy egyedül betegesen ideges ilyenek miatt"

hát, ez azért olyan baki volt, h talán utólag egri is veri a fejét a falba.

shinigami 2008.06.13. 22:52:45

halkan megjegyzem h romania 1x mar megverte hollandiat:/

rizla 2008.06.13. 22:54:05

haraputca: "Rizla, azért csak neked tűnik fel a riporter egy-egy bakija, mert te vagy egyedül betegesen ideges ilyenek miatt, szerintem komplexusod van velük szemben, hogy ennyire agesszíven fikázol. És olyankor jó?
Ahelyett hogy lehalkítanád, magyarán az eszedet használnád a zsigereid helyett."

szeretnék még ide írni, csak azért nem löktem be erre az első ösztönös reakciómat.
ember, egy futball-blogra irogatsz, és büszke vagy arra, hogy te nem akadsz ki attól, hogy egy állami televízió hivatalos sportriportere, aki a te pénzeden közvetít neked egy HOLLAND meccset, nem is meri fel minden idők legjobb holland focistáját. erre nem is mondok semmit, szánalmasan hülye vagy.

rizla 2008.06.13. 22:55:13

"Teljesen meg vagyok elégedve a riporterekkel, csak azért is. :))"

jó, ha degenerált lennék, én is meg lennék elégedve velük.

haraputca 2008.06.13. 22:57:10

Halareal, teljesen igazad van, baki volt, de ettől még nem pöcs, barom meg fasz valaki, kivéve a fikázás nélkül valószínűleg megbetegedő rizlánál. Tartani kell az arányokat, egymást sem sértegetjük bunkó módon, milyen dolog már másokat - olasz kapitánytól magyar riporterig - egyfolytában? Mert nem válaszolhatnak?

Biztos régimódi vagyok, de ez a nagypoifájú kiosztósdi felháborít. Na mindegy.

A hollandok tényleg gyönyörűen és eredményesen fociznak, akárcsak a portugálok. Tehát milyen döntő NEM lesz biztosan...?
:)))

halareaal 2008.06.13. 22:58:32

"halkan megjegyzem h romania 1x mar megverte hollandiat:/"

Lengyelország se teljesít jobban, mint Portugália, és a görögökön (akik a legjobbak voltak a selejtezőkön) se látom h olyan jók lennének. amúgymeg ez a Hollandia egy teljesen más csapat, sokkal könnyebben veri a vb első 2 helyezettjét, mint régebben Albániát v Bulgáriát.

rizla 2008.06.13. 22:59:10

nem baki volt ember, hanem egy totális baklövés, az inkompetencia csúcsa. nem régimódi vagy, hanem egy balek. tegyük fel, hogy puskás még él, és kint vagyunk az EB-n. mit szólnál, ha a riporter nem ismerné fel puskást? kb ugyanaz a kaliber. ja, te azt is elnéznéd, oké. egyébként nem az a baj, hogy nem közölte, hogy "ez itt cruyff", hanem hogy utólag nekiállt szakérteni, hogy WILHEM HERCEGET LÁTTUK, AKI EGY NŐI LÁBTENISZ MECCSEN BESZALADT A PÁLYÁRA.

egyébként is mi az, hogy "ahelyett, hogy lehalkítanám", úristen. mert hang nélkül nézni egy meccset ugyanaz, mi? és ilyenek után engem ugat a fél blog, hogy miért ilyen a stílusom. tragikus, hogy milyen emberek kommentelnek mostanában ide.

haraputca 2008.06.13. 23:00:33

Nézd, én degenerált vagyok, te pedig egy nem kicsi bunkó, akkor ezzel tárjuk le a témát a te stílusodban és adjuk át a terepet a futballnak. Ne aggódj, abba a fikázás még bőven belefér sokan csinálnak a világban hülyeségeket, Donadoni is a te pénzedet költi nyilván, hajrá.
(Ennél nevetségesebb ökörséget, amit a közpénről írtál, egy riporter kapcsán elképzelni se tudok. Ember, szórakoztató ipar. Nem agyérműtét. Eh, hagyjuk, reménytelen vagy.)

2008.06.13. 23:00:37

A hollandok annyira jók pillanatnyilag, hogy kezd fájni..
viszont maga az EB is eddig egészen kiváló eddig, ami már kevésbé fáj. Sőt.

rizla 2008.06.13. 23:01:24

"ettől még nem pöcs, barom meg fasz valaki, kivéve a fikázás nélkül valószínűleg megbetegedő rizlánál. Tartani kell az arányokat, egymást sem sértegetjük bunkó módon"

MUTASS MÁR RÁ HOL ÍRTAM EGRIRE HOGY PÖCS, BAROM, MEG FASZ. LÉGYSZÍVES.

"EGRI! úristen! lehet én nem figyeltem eléggé, de ugye nem cruyff-ot keverte össze ezzel a vilhelm herceggel?
: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD"

"Mert nem válaszolhatnak?"

bárcsak egri válaszolhatna!!! bárcsak a szemébe mondhatnám, hogy mennyire ciki, és szánalmasan amatőr amit művel. komolyan.

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.13. 23:01:37

Hihetetlen ez a Van Basten! Edzőként is úgy gondolkodik, mint egy igazi csatár. Megszereztük a vezetést? Rúgjunk még 3 gólt! Más rég beállt volna védekezni, erre ő még támadóbb szelleműbbé teszi a csapatot (ráadásul a 3 gólból kettőt a cserék hoztak össze). Egyértelmű, hogy nagyobb esély van gólt szerezni egy eredmény után futó csapat ellen, mint kihúzni 45 percet. Egyszerűen csak Van Bastenen kívül senkinek sincs bátorsága egy ilyen lépéshez. Hihetetlen személyiség, le akarom szopni!

halareaal 2008.06.13. 23:02:58

haraputca,

valóban, de azt azért elismerhetjük, hogy hozzánemértő. engem azért ez idegesít, akkor üljön ott más. mondjuk meg kell hagyni, más probléma ma nem volt a kommentálással ezen a meccsen, mondhatni átlag feletti volt.

rizla 2008.06.13. 23:03:05

haraputca: jó, sok érvet felhoztál, köszönjük szépen. ember, ha nem érdekel a futball, nem ismered a futballt, akkor valóban nem kell, hogy zavarjon, hogy valaki nem ismer fel egy háromszoros aranylabdást.
inkább vagyok bunkó, mint ennyire igénytelen.

haraputca 2008.06.13. 23:04:27

Kár, hogy nem te vagy a moderátor, megválogadhatnád a vitapartnereidet. Saját blog, ez a megoldás. Nem is lenne baj.

Egri bakija egy baki. Súlyos. De most úgy teszel, mintha egy hete egyfolytánban nem ordenáré módon szapulnál mindenkit, kell is neked nagy baki hozzá.
A legszánalmasabb fajtája vagy a netezőknek, mindenkitől,elnézést, hogy kiakadtam egy ennyire sikerélmény nélküli kompenzálós pszichopatán. Téynleg szégyellem.

rizla 2008.06.13. 23:05:55

"Egri bakija egy baki. Súlyos. De most úgy teszel, mintha egy hete egyfolytánban nem ordenáré módon szapulnál mindenkit, kell is neked nagy baki hozzá."

mivan, te nagyon hülye?? HÁROM SORT írtam egri bakijáról ember. mi a jó istenről beszélsz?

a legszánalmasabb fajtája a netezőknek te vagy. beugatsz egy elképzelt erkölcsi piedesztáról, vitára alkalmatlan vagy, érvek száma nulla, és még a saját faszodat is leszopod mellé, atyaúristen bazmeg.

Onedin Kennedy 2008.06.13. 23:05:59

vízió: holland győzelem, olasz francia 1 - 1, olasz továbbjutás 2 ponttal...

montipájton 2008.06.13. 23:06:10

Nyugtatót rizlának, jópontokat az Eb-nek.))

A hollandokat nem lehet ragozni. Három az laszoknak, négy a franciáknak (hány válogatott mondhatja el ezt magáról történelmileg is, nemhogy öt nap alatt...?), atomfoci, álomgólok.

Régi heppem, hogy egy világversenyen mutatott játéknak smemi köze bajnoki szezonokhoz , de még "selejtezőn mutatott játékhoz" se, egyszerűen aodtt forma kérdése az egész.

Az még régebbi heppem ugyanakkor, hogy a csoportmecseken álomfocizó csapatok sose nyerik meg a tornát. Túl jók ezek a narancsosok, attól tartok.))

Az olaszok kikapták a bírót megint, de az is igaz, hogy nem voltak elég jók (ahogy egyébként a korábbi, híresen "elcsalt" világversenyeiken sem).

Érdekes utolsó kör elé nézünk ebben a kvartettben is.))

rizla 2008.06.13. 23:07:29

majd ha az ilyen emberek, mint haraputca megszűnnek létezni, akkor megnyugszom.

egyébként a franciák leverik az olaszokat, mert hozzászoktak már a gyenge tornakezdéshez, nekik ez ismerős szitu. csak hogy ontopic legyek.

haraputca 2008.06.13. 23:07:46

Nem jut a lyon...!
(Mellesleg jó a nicked, én is emlékszem erre a közvetítésrészletre, egy közpénzes kommentátor nagy poénja volt! :)) )

Szóval igazad van, ez a csatárvéna, ami nem meglepő, illetve mégis, ha arra gondolunk, milyen kevés gólt lőttek a selejtezőkben. Tartogatták...:))

halareaal 2008.06.13. 23:07:47

nem jut el, az utsó mondatodat leszámítva mindenben egyetértek. valszeg most pihi jön, de megnézném a kezdőben, h együtt van fennt Sneijder, Nistelrooy, Robben, vdVaart és vPersie. nem volt semmi, hogy ezzel a felállással játszottak, amikor a franciák nyomni kezdtek.

Piff 2008.06.13. 23:08:59

"román gólarány 1-1, 1-2 gólos holland győzelem és olasz-fr x-nél románok mennek, akkor nem lesz 11-es. 3 gólos hollandnál nemtom mi dönt (uefa koefficiens?), 4 gólosnál lesz tizi. persze lehet, hogy megint elkúrtam a számítást"


Elkúrtad :)
Ha mindhárom csapatnak két pontja lesz akkor elsökörben a golkülönbség dönt az egymás elleni meccseken, de az mégsem mert mindenkinek nulla. Akkor jön a legtöbb rúgott gól.
Érthetőbben: Ha a románok kikapnak (1 vagy 2 góllal) és a másik meccs 1-1 (vagy 2-2 stb) akkor az olaszok jutnak tovább, ha csak 0-0 akkor a románok mert akkor a csoportban nézik a gólkülönbséget.
Mindenki érti? :)

h492019 2008.06.13. 23:11:03

hol van Labanc Lilla?

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.13. 23:12:19

Ha van egy csapat a világon, amelyik 2 ponttal képes továbbjutni, akkor az az olasz.

halareaal 2008.06.13. 23:12:54

Piff, értem, de ha ez így van, orbitális baromság a szabály. akkormár mért nem lehet a csoportban rúgott gólokat számolni? és egy holland-román 6-2 után továbbmeneének a románok a nyíltsisakos futbaljukkal XD

Piff 2008.06.13. 23:18:08

halareaal

Lehetne, de sztem azért is így van, mert ha csak két csapatnak van azonos pontja akkor tkp. az egymás elleni eredmény számít leginkább.
Vagy csak azért, hogy regisztráljak emiatt ide. :)

zack 2008.06.13. 23:22:02

Adalék Egri bakijához mielőtt megfeszítitek. Kb. 10 éve Faragó közvetített egy Bayern Bl meccset. A nézőtéren ott volt Gerd Müller aki mellett valami sehonnai fekete srác ült. Többször mutatta a kamera őket jó sokáig. Ricsi mondatára a mai napig emlékszem: "Bevallom nem tudom ki ez a színesbörű fiatalember és miért mutatják annyiszor." Müllert egyszerűen fel sem ismerte.

nasteey 2008.06.13. 23:25:01

Én valószínűleg lemaradtam valamiről... (többek között ma is Lilláról :/)

Tehát tuti biztos, hogy Cruyff-ot nézte a hercegnek? :D

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 23:25:23

piff, igaz, nem vettem figyelembe, hogy lehet a fr-olasz nem 0-0 is :) viszont ha csak 2 csapat áll ugyanúgy, akkor 11-esek döntenek köztük. az is érdekes, hogy rendben, a cseh-török x után ez megy, lejátsszák a meccset, utána tizik, aztán megy mindenki a maga útján. de - elméleti kérdés - mi van akkor, ha 2 olyan csapat áll egyformán, aki az utsó meccsen nem egymás ellen játszik? valahol összejönnek és lerúgnak néhány tizenegyest?

zack 2008.06.13. 23:25:56

Lehet, hogy én paranoiás vagyok ,de a délutáni meccs bundagyanus volt. A románok a góljuk után azonnal engednek egyet. Meg ahogy a büntető előtt Mutu kinézett oldalra aztán bólintott egyett és odarugta amerre Buffon vetődött. Vagy csak túl sok magyar bajnokit láttam?

rizla 2008.06.13. 23:27:06

zack:
1. két sort írtam egri bakijáról, haraputca képzelte hozzá a többit
2. faragó bevallotta, hogy nem ismerte fel. azt gondolom ez a második legjobb lehetőség azután, hogy inkább nem kell ilyenkor mondani semmit. de az mindenképpen a legrosszabb, hogy elkezd arról beszélni szent meggyőződéssel, hogy wilhelm(?!) herceget láttuk. a tájékozatlanságnak és a tudálékosságnak olyan elegye ez, ami emberi tulajdonságként bosszant, úgy egriben, mint haraputcában.
3. egyébként TÉNYLEG ezen kívül nem volt sok baj egri kommentálásával

bakító 2008.06.13. 23:27:35

Ilyen focit embörök! MÉG, MÉG, MÉG!!!!!
Amikor becserélte Robbent, meg RvP-t azt hittem meghibbant, de mennyire igaza lett.

Meg kell nyerniük az EB-t nincs mese, és akkor a foci új napra ébred. Az összes Benitez, Murinnya meg Capello pedig mehet a Nagoya Crampushoz, meg a Sydnei Tollastyúkokhoz. Ott lehet majd oktatni a 9 védő egy csatár felállást. Itt Európában pedig csodálhatjuk amikor egy csapat 5 csodálatos képességű támadó focistával rémisztgeti az ellent.

Holland drukker lettem, és Van Basten odadó híve.

zack 2008.06.13. 23:30:53

rizla

Faragó nem is gondolt arra, hogy a kamera célpontja nem a néger srác hanem a mellette ülő őszes szakállú szikár fehérember.

Piff 2008.06.13. 23:30:55

redcard, ez a tizenegyes dolog nem csak akkor lép életbe ha az utolsó meccsen történik ez a csoportban?

rizla 2008.06.13. 23:32:47

nasteey: "Tehát tuti biztos, hogy Cruyff-ot nézte a hercegnek? :D"

a következő történt: egri éppen valamiről szakértett, miközben a kamera egy ízben mutatta cruyff-ot, majd pár másodperccel később újra, ezúttal egy holland akciót/gólt tapsolt meg. egri beszél, beszél, majd úgy 2 perc múlva hirtelen rátér egy bizonyos alakra, akit az imént mutatott a kamera kétszer, és aki XY herceg, aki egy női lábtenisz mérkőzésen (lehet valami más sportág, de nem futball az tuti, és női, nem biztos, hogy jól emlékszem) beszaladt a pályára, és botrányt okozott.
egyébként röhögtem rajta, amit itt is jeleztem, csak egyes kommentelőknek az minden vágya, hogy az én "ordenáré" (50 éves kielégületlen emberek használják ezt a szót) stílusomat kritizálják, ezért olyan dolgokat látnak bele minden kritikusabb megjegyzésembe, amik nincsenek is ott.

rizla 2008.06.13. 23:33:47

zack: hát így pláne nem ANNYIRA gáz szerintem. nem vette észre gerd müllert, na bumm. egriről is azt hittem először, hogy csak simán nem vette észre cruyff-ot. mondjuk az is ciki, lol

færie (törölt) · http://totalisfutball.blog.hu/ 2008.06.13. 23:37:20

Az az igazság, hogy túl szép lenne, ha a hollandok nyernének a végén, és jelenleg csak az előjeleket figyelembevéve (szerintem) sajnos a németeknek áll a zászló. Bár ha figyelmbe veszzük, hogy az EB előtt ők voltak a legesélyesebbek, és legesélyesebbnek tartott csapat, mióta én focit nézek (kb 8 éves kormom óta, ha jól tévedek az '96-ban volt :P) EB-n, VB-n még nem tudott nyerni. így nem maradt más hátra, mint az, hogy végül talán a horvátok fognak odaérni, bár én ennek(sem ) ürólnék. Végülis mindegy ki nyer eddig meglepően jó a torna, kár, hogy vizsgaidőszakom van és még van hátra egy szigorlatom, így nem nézhetek meg minden meccset :(((

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.06.13. 23:38:42

piff, de. legközelebb utánanézek kérdezés előtt :)

rizla 2008.06.13. 23:39:08

bakító: azért annyira ne ájuljunk el, nekem egy picit mákgyanús ez a holland henger. persze, kurva jók most, meg minden, de az olaszoknak és a franciáknak egyszerűen semmi sem jött össze (és még a bíró sem éppen nekik fújt), az oranjének meg kb minden. és azért azt sem mondanám, hogy totális futballt játszanak, mert mind az olaszoknak, mind a franciáknak volt olyan félórája, amikor a TULIPÁNOSOK csak nyomozták a labdát, VDS meg zsinórban szállította a bravúrokat. elsősorban kontrákra játszanak, meglepő, de ez inkább murinho, mint cruyff féle suli...
van bastennek is bejöttek most a húzásai, de azt a nézhetetlen holland-portugál meccset 2 évvel ezelőttről nehéz elfelejteni. mondjuk a bicskázás jó volt, "szórakoztatóipar", lol

betanított magfizikus 2008.06.13. 23:48:42

üdv! bakítóval értek egyet. most nagyon összejön minden a hollandoknak. a csoportmeccsek után Domenech és Donadoni együtt menekülnek majd valami olyan országba, amelyikkel nincs kiadatási egyezménye a hazájuknak, mert ellenkező esetben a fejük elválasztatna a testüktől, és azt nem szeretnék... :)

egyébként hogy Boulahrouz, akiről eddig azt hittem, hogy a hentes-mészáros szakma közönséges művelője, egy arab-holland Robbie Savage, ilyen tanári becsúszásokat mutasson be, és még pontosan is passzoljon, elképesztő :). Kuyt, Sneijder, Robben, Nisti: le a kalappal! ja és ki ne hagyjuk Gio-t, aki ki tudja hányadvirágzását éli. asszem ez a csapat most nagyon ott van.

aki meg a közvetítést fikázza: emlékezzetek vissza, amikor a retek klubon voltak a meccsek. na, megvan? Világtalan Péter, Léderer, Fröccsös Flóri, Mágus, Kovács "ott van Mitterand a nézőtéren" Kálmán... ugye hogy ez -ahhoz képest- a magas színvonal Mount Everestje? mert én bármit elviselek, de még egy foci-világversenyt ratyi klub módra, na azt nem. :) egyébként tényleg Cruijff volt, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.13. 23:50:13

bakító:
Akkor most ide is, hogyaszondja...
...lehet szidni Benítezt de messze a Liverpool rúgta a legtöbb gólt az idei BL-szezonban (akkor is, ha a Besiktas elleni 8-at levonjuk), az nem támadó foci? Azok nem olyan értékű gólok? Pedig Kuyt nála tanulta ezt a jobbszélsősködést...

bakító 2008.06.13. 23:53:35

rizla: mákgyanús? 3-0, 4-1. Eztet nem gondolhatod komolyan. Azt esetleg elfelejted, hogy nem Andorra volt az ellenfél, így voltak bizonyos időszakai a meccsnek amikor nem ők uraltak a játékot. Na bumm...

Az a fogalmatlan Domenech pedig megint arra blazírozott, hogy majd csak összemákolnak egy gólt, addig is megöljük a focit. Hát jól megkapta a rohadt focigyilkos.
Murinnyának meg éppen az volt a szokása, hogy 1-0 nál lehozza Robbent és behozza Huth-ot. A special one soha életében nem kockáztatott volna ilyet, egyszerűen kikérem ezt a hollandok nevében.

2 évvel ezelőtti dolgok pedig most nagyon nem érdekelnek...

drosiii 2008.06.13. 23:56:26

hát ahhoz, hogy olasz-francián 11esek döntsenek, ahhoz románoknak legalább 3 góllal kell kikapni, amire nem sok esélyt látok. Ez a holland csapat meg nem fogja összetörni magát azért, hogy olasz/francia ellenfelet kapjon az elődöntőben, illetve lesérülni sem szeretnének.
EB-n eddig stabil (de miért?) kezdők: Gomez, Toni, Pirlo, Toulalan.

bakító 2008.06.13. 23:57:00

Hagyjuk a Benitez dolgot. Nem értünk egyet de mindegy is, nem ide tartozik.

bakító 2008.06.14. 00:00:07

Toulalan, Thuram, Malouda, Sagnol, Anelka, Gomis stb. Ez a Domenech annyira hülye, hogy az már fáj.

rizla 2008.06.14. 00:02:47

bakító: nem a győzelemre értem, hogy mák, hanem az ilyen arányú két győzelemre. egyszerűen minden tökéletesen alakult a hollandoknak, az ellenfelek nem csak bénáztak, de pechjük is volt. hollandia lazán kaphatott volna 3 gólt ezen a két meccsen, mind tiszta helyzetből, mind 11esből. nem mondom, hogy akkor nem nyertek volna, mert tényleg meggyőzőek, de a sors is alájukdolgozik. más kérdés, hogy erre is szükség van egy tornagyőzelemhez (ugye az olaszok sem álltak hadilábon a szerencsével 2006-ban).

"Murinnyának meg éppen az volt a szokása, hogy 1-0 nál lehozza Robbent és behozza Huth-ot. A special one soha életében nem kockáztatott volna ilyet, egyszerűen kikérem ezt a hollandok nevében."

oké, jogos, én csak arra gondoltam, hogy nem a hollandok irányítanak, hanem átengedik a kezdeményezést, aztán büntetnek. mondjuk zseniálisan.

Lojzi_ 2008.06.14. 00:05:10

Az olaszok és a franciák balra el.
Szerintem a hollandok nem fogják halálra erőltetni magukat a románokkal szemben. A románok meg baromi lelkesek lesznek.
Az igazi arcukat bizony 4 nap múlva fogják megmutatni.

Hogy megérdemlik-e? Szerintem sem játszanak szép focit. De tőlük - csakúgy, mint a görögöktől - nem is várom.
Ki az a barom, aki azt várja, hogy Gekasz, Dellasz és Karagunis fognak sziporkázni és óriási cseleket bemutatni, meg két lőtt gól után még mindig vadul menni előre? (Bár a franciák ellen, ha jól emlékszem Lizarazu kapott egy megalázó esernyőt is...)
Ezeknek a játékosoknak és csapatoknak két lehetőségük van:
1. Zárt védekezéssel kontrákra építve elrontják a nagyok játékát
2. Gólkülönbségjavítás céljából aláfekszenek minden olyan csapatnak, akinek van legalább egy Luca Tonija, vagy Henry-ja, ne adj' Isten egy Van Persievel és Robbennel súlyosbított Nistelrooya.

Ezek a tuvla románok - hogy szakadjon rájuk az ég - az első verziót válsztották. Az szóljon, aki az országos "Mi lenne, ha én lennék Picurka?" verseny középdöntőjében a fenti két térdés közül a másodikat választja.

Szidni, anyázni igazából Domenechet szabad, aki a kezébe adott lehetőséggel nem holland-szintű válogatottat rakott össze, hanem egy unalmas, támadni csak végszükségben támadó, szürke névkiállítást, ami csak papíron hangzik jól, a pályán valahogy olyan rettenetesen unalmas.
A másik, akit lehet szidni az az egész olasz válogatott, akik képtelenek feldolgozni, hogy a győzelemért néha csúszni-mászni, izzadni kell és bizony a fociban sosincs egyforma bíráskodás; ha éppen kivételesen az érem másik oldala jutott nekünk, akkor egy góllal többet kell lőni. Végignézve a keretet lett volna erre esély, csak többeknek kellett volna odatennie magát. Camoranesi úgy játszott például, ahogy egy argentin játszik az olasz hazáért, effektíve sehogy. Megérte honosítani. Zambrotta... Nem is monodm. Del Piero is lepkefing volt. A hollandok ellen odatette magát, de most, hogy a beszavazóshow-n meglett a kezdő, már büdös a munka.
Ezt szerintem minden olasz szurkesznak el kell ismernie, és nem a bíróra meg a partjelzőre nyiffogni, mert az kicsit kevés érv, hogy a meccset az döntötte el, hogy egy akciót, ami nem volt les megállítottak lesen. Máskor négy ilyen van.

rizla 2008.06.14. 00:06:00

kérdés, hogy mi lesz a hollandokkal, amikor a sors éppenhogy őellenük fog dolgozni. mondjuk az elődöntőben gólt kapnak egy megpattanó lövésből, amit van der sar sem bír hárítani. persze ez hülye feltevés, de azért mondom, mert a 2000-es eb-n is lehengerlőek voltak, aztán hirtelen eltört valami az olaszok ellen, és puff.

betanított magfizikus 2008.06.14. 00:10:00

@drosiii: na jó, de elverték az olaszokat és a franciákat is 3 góllal, pedig ők -elvileg- jobbak a románoknál. a kérdés csak az, hogy mennyi játékosát akarja pihentetni Van Basten, és mely csapatrészekből, mert a támadósornak és a középpályának nem árt, ha átvariálja, sőt, ezt láthattuk. én nekik drukkolok, szóval nagyon örültem :). a védelem papíron amúgyis gyengébbnek tűnik, ott lehetnek gondok, ha pihenteti az eddig játszatott alakzatot a kapitány. de mondjuk ha beállítja pl. Heitingát, nem hinném, hogy nagy gáz lenne.

egyébként nincs sok értelme azon rugózni, hogy vajon egy Sagna-val, Frey-jel, Flaminivel, Trezeguet-vel vagy Cissével kiálló francia csapat mit ért volna el, mert ők otthon maradtak, Raymond papa így döntött, dehát az ő állása fogja bánni :).

ja: Labancz Lilla mér' nem volt ma? őt akarom! :) a stúdióba, persze. Bozsik vagy Várhidi helyére akár :).

drosiii 2008.06.14. 00:19:25

szakállas:
erről van szó, nincs épeszű ember, aki a hollandok helyében összetörné magát Románia legyűréséért (leszámítva ha nem bizonyítani akar kerettagként). Mellesleg a hollandok is tisztában vannak azzal, hogy ez a két meccsük máshogy is alakulhatott volna, nem garancia a jövőre...

szbszig 2008.06.14. 00:27:54

Szavaztam Labancz Lillusra! Büszke vagyok magamra! :)

jazs 2008.06.14. 00:33:25

"ember, egy futball-blogra irogatsz, és büszke vagy arra, hogy te nem akadsz ki attól, hogy egy állami televízió hivatalos sportriportere, aki a te pénzeden közvetít neked egy HOLLAND meccset, nem is meri fel minden idők legjobb holland focistáját. erre nem is mondok semmit, szánalmasan hülye vagy."

Kemény fogalmazás, de igaz!
Még én is felismertem, aztán meg elhittem Egrinek, hogy rosszul láttam... Az ilyen ne menjen kommentátornak...
Amúgy meg 10 éve holland szurkesz vagyok, megérte várni :)

bakító 2008.06.14. 00:38:35

Az a helyzet, hogy az ún. halálcsoportot rommá alázták a Hollandok. Mindegyik meccs 0-0-ról, indult, és két masszív védekezésre építő ellenféllel. Aztán BUMM a fejbe, és kobracsapás szerű támadások. Engedelmetekkel én le vagyok nyűgözve.

A Románok továbbjutására ezzel együtt még nem innék hideg vizet, mert hát nekik is kurvára kellene 3 pont. Előbb utóbb jönniük kell, és akkor a forgatókönyv már ismert.

Azzal persze egyetértek, hogy hátrányból még nem játszottak a hollandok, de mint újdonsült holland drukker nyugodt vagyok a folytatást illetően. Komoly ellen már csak négy közt fog érkezni.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.14. 00:40:58

bakító:
nem értesz egyet azzal, hogy Benítez csapata rúgta a legtöbb gólt a BL-ben? Milyen számrendszert használsz?

calcio_di_rigore 2008.06.14. 00:56:10

"Del Piero is lepkefing volt. A hollandok ellen odatette magát, de most, hogy a beszavazóshow-n meglett a kezdő, már büdös a munka."


Mondok titkot: egy felívelésekre és beadásokra építő csapatnál DP továbbra is lepkefing lesz. Ez nem az ő játéka. A beszavazóshow-val meg gondolom a Somos etetett. Nem baj, legalább ma is jót kajáltál.

rizla 2008.06.14. 00:59:09

szerintem viszont frappáns megfogalmazás volt, bár tényleg nem passzolt del piero a taktikába. de tényleg, mi ez már, rinyál kicsit a nép, erre donadoni közkívánatra rakja össze a kezdőt. totálisan jellemzi őt, mint edzőt ez. a nép elsősorban eredményeket akar, amiket ha nem kap meg, okokat keres, és talál (jogosan, vagy nem jogosan). viszont ha egy kapitány erre úgy reagál, hogy automatikusan hisz a közönségnek, és az ő kényük-kedvük szerint alakítja át a csapatot, majd ismét kikap, az tökéletes jelzi, hogy semmi koncepciója sincs.
mindenesetre nem egy lippi, az biztos.

bakító 2008.06.14. 01:01:41

agressiv, ne légy agresszív. Benítez nem érdekel most nagyon. Ha szerinetd ő a támadó futball megtestesült szentatyja akkor légy boldog vele.
Én nem bírom. Úgy se fogjuk meggyőzni egymást, láttunk már elég PL meccset.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.14. 01:16:43

Én csak a tényekre helyeztem a hangsúlyt. Egyébként nem csak végletek vannak, Benítez szerintem se a támadó futball pontifex maximus-a, de nem is egy Murinnyó (akinél a játékvezetőre a pályán és azon kívül kifejtendő nyomásgyakorlás is a taktika szerves része)...

bakító 2008.06.14. 01:19:47

Akkor hál istennek megtaláltuk a közös pontot: Murinnyónál lényegesen szimpatikusabb.

calcio_di_rigore 2008.06.14. 01:52:48

Nem a nép rinyálása állította össze a csapatot. Érdekes az első forduló előtt a gazzetta szavazók a Barzagli-Materazzi kettősre szavaztak, hogy csak egy példát mondjak. Akkor is a nép állította össze a csapatot? Donadoni elmehet a picsába, de amit az első forduló után egész Olaszország látott, azt nyilvánvaló volt hogy ő is látja. A baj csak az volt, hogy nem az első forduló előtt látta, mint pl. én ill. akik figyelemmel követik a Serie A-t (hú ez most kurva nagyképű volt, de ez van). Az más kérdés hogy koncepció nélkül meg aztán teljesen mindegy hogy ki játszik.

Lencse. 2008.06.14. 02:39:57

Az eddigi legjobb játéknap volt, egy nagyon jó és egy beszarás nagy meccsel.

"Lencse. 2008.06.09. 14:33:52
Mindenki a C csoportot várja, de szerintem unalmas lesz, óvatoskodó 1-0-ás meccsekkel. És a 3 nagycsapat közül az egyik ki fog lógni lefelé, az utolsó fordulóra már el fog dőlni minden."

Ezt írtam az elején, szerencére Marco bácsi nem így gondolta. Javíthatatlan robotfoci rajongó vagyok, de ezt a focit látva üvöltöttem a gyönyörtől. Azt hiszem senki nem emelte ki Ruud megmozdulását a második gól előtt, nekem már Bergkampot idézte.
A félidei Engelaar-Robben cseréért vastaps jár, és ha az utolsó fordulóban megvarrják a románokat is, akkor már legalább egy másolatot ki lehet nekik adni a serlegből, a fairplay miatt.

És ha már robotfoci (célfutball, taktikus játék, stb.), én ki vagyok vele békülve, de nyilvánvaló, hogy joggal panaszkodtak pl. itt is az emberek, mert az utóbbi években válogatott és klubszinten is ez tűnt a győztes receptnek. Ha most a hollandok ezzel a lendülettel átgázolnak az egész mezőnyön, és nyernek, azzal nagy igazságot szolgáltatnak, hozzátéve, hogy közel sem biztos, hogy sikerül.

Az első meccsről: Mutu jó gyerek, szándékosan kihagyja a kamutizenegyest, Mattheustól láttam ilyet.

rizla 2008.06.14. 03:12:50

"A félidei Engelaar-Robben cseréért vastaps jár"

erről egyébként annyit jegyezzünk meg, hogy a franciák ez után a csere után sokkal jobban éltek, és sokkal veszélyesebben játszottak, a francia gól is így született. mivan, ha coupet nem betlizik? 100ból 99szer abból a lövésből nem lett volna 3-1. márpedig a franciákat ez vágta a földhöz. szóval jó csapat ide vagy oda, a hónuk alá nyúlt fortuna is rendesen.
ezt nem kötekedésből írom le másodszor, pusztán felvetés: ha elhiszik magukról, hogy tényleg olyan kurva jók, hogy 3 gólokkal verik el a két világbajnoki döntőst, akkor nem nyernek európa-bajnokságot.

Count Adyn 2008.06.14. 07:07:07

Nah most aztán halálcsoport:D
Indexen röhögtem: a cserénél:

"Engelaar helyett Robben? Van Basten a lassú kivéreztetés helyett a hirtelen halálra szavazott. Ebből mészárlás lesz."

Elég jó meglátás volt mint kiderült:D

montipájton 2008.06.14. 08:48:46

Lojzi értékelésével egyetértek. A románokat felesleges anyázni, azt játsszák, amire képesek és azt jól. Ebből a csoportból ők így juthatnak tovább.

Fordítsuk fegyvereinket inkább a két "óriás" felé, amelyek egyelőre képtelenek bármi meggyőzőt mutatni. Teljes képtelenség, ha a bírókra fognak bármit, világklasszis játékosok sora töketlenkedik a pályán, ne másban keressék a hibát. A ranciáknál spciel a svájciak és osztrákok is többet mutattak eddig, de talán a görögöket kivéve mindenki.

A hollandokat persze óvnám a túlzott lelazsálásától a román-meccsnek, mert az ilyesmi az egyenes kieséses szakaszban vissza szokott ütni. De egyáltalán nem biztos, hogy a román védekezés ellen ugyanúgy működne az atomfocijuk,mint a kedvetlen és lagymatag "két gigász" ellen. Mindenesetre megnézném, élesben mire mennek egymással.

A két világbajnok meg egymás ellen bizonyíthatja, hogy valamit azért érdemelne. (Az eddigiek alapján az olaszok inkább, de könnyen lehet, hogy nagy közös sírás lesz a vége. Bár a franciákat eddig elnézve még azt sem érzem, hogy szomorkodnának, ha utolsók lennének.)

danesdzsu2 2008.06.14. 09:47:29

Szerintem van Basten azért hajtotta ezt a meccset, mert tisztában van azzal, hogy a legkeményebb meccse még hátravan.

Akármi is lesz, Piturka mindenesetre már elmondhatja magáról, hogy az előző vb két döntőse közül legalább az egyiket megelőzte.

drosiii 2008.06.14. 09:47:55

rizla: a harmadik gólt nem fognám a kapusra... Közelről jött, nagy erővel a feje fölé - sztem más sem fogta volna ki. Egyszerűen esélye nem volt, hogy felemelje oda a kezét.
Ezen a meccsen VDS-nek sem kellett nagyokat védenie, mindet belelőtték jóformán. Amit mondott Egri, hogy mekkora védés (Govou lövését lábbal), ott már halgatott az ismétlés alatt, mert VDS-nek mozdulnia sem kellett..
Henry gólja pedig csodálatos volt, noha igencsak leshatáron mozgott.

Lojzi_ 2008.06.14. 09:48:33

calcio_di_rigore: nem Somostól hallottam, így nagyon nem tudtam megkajálni, amit mondott.
De ha szerinted sem illik DP ebbe a csapatba, akkor mi másért játszatta volna értelmileg alultáplált barátunk, mint azért mert a nép őt akarta.

Egyébként szerintem nem az volt a baj, hogy ki illik a taktikába, meg ki nem. Az volt a baj, hogy a csapatból 3-4 ember tette 100%-ban oda magát és legalább ennyien full alibit játszottak. Így még tőlünk is ki tudnak kapni...
Ennél egyébként nincs rosszab szurkolóként. Ha osztrák szurkoló volnék, akkor azt tudnám mondani, hogy ennyit tudunk, de mindent megtettünk a sikerért és még szépen is toltuk.
Az olasz kiesés után egy olasz szurkoló mit mond, ha meg kell védeni Pirlot, Materazzit, Camoranesit, Del Pierot, vagy legfőképpen Zambrottát? Szívedre tudod tenni a kezedet és azt mondani, hogy ezek az emberek kijátszották, amit tudnak és meghaltak a pályán a hazáért? Nem hiszem.

drosiii 2008.06.14. 09:54:30

a legnagyobb baj, hogy Tonira játszottak. Ez már a Bayernnek sem jött be az UEFA kupában, pedig itt keményebb ellenfelek vannak.
Akiknek most megy a szekér, ott nem lehet kiemelni egy embert sem - csak a csapatot: Portugália, Hollandia, Spanyolország, Horvátország (utóbbi kettő csak ?-esen). Szóval egyenlőre diadalmaskodik a csapatjáték..

jasztreb 2008.06.14. 10:16:58

10 ok, hogy miért lesznek a hollandok európa bajnokok.

1. nem egy sztár(ocska) köré épül a csapat. nem az ő formáján múlik, hogy mi lesz a végeredmény.
2. a játékosok nem azért lépnek pályára, hogy még több nevükkel ellátott mezt adjanak el a shopban.
3. ők nem az európa-bajnokságot akarják megnyerni, sőt nem is az aktuális meccset, hanem a soron következő párharcot.
4. megnézték és megértették urbán flóri summázatát a fociról: futni kell, ütközni kell, figyelni kell (www.youtube.com/watch?v=Elifbnp5W8g)
5. mindenki beáll a sorba. van nistelrooynak sem volt más választása.
6. erősek és egészségesek. iylen olyan okok miatt, de egyik kulcsjátékosuk sincs kifacsarva, nem egy gyilkos szezon van a hátuk mögött, volt idejük pihenni.
7. értik a mai foci lényegét: nem végig kell rohanni, csak akkor, amikor szükség van rá. ezt neves szakkomentátoraink ritmusváltásnak hívják, bár ezt ők még testközelből sosem látták.
8. vizuálisan is inspiráló közönségük van. nem az agybeteg huligánok kísérik őket, hanem a jókedvű, énekelgető kispolgárok, ráadásul talpig narancssárgában.
9. jó a sorsolásuk. de tényleg. ennél már csak papíron könnyebb meccsek jönnek.
10. és végül a legfontosabb: egy igazi (talán a legutolsó klasszikus) gólra éhes center a kapitányuk. nem rakkoló középpályás, nem fociölő bekk, hanem bátor, rohamozó csatár.

butatót 2008.06.14. 10:18:56

Mivel sokaknak még mindig nem tiszta, itt a pontegyenlőségnél a továbbjutást eldöntő szabályok (az indexről):

7.07
Azonos pontszám esetén a következő sorrendben döntik el a helyezéseket:
1. A megszerzett pontok száma az azonos pontszámú csapat(ok) ellen.
2. A gólkülönbség az azonos pontszámú csapat(ok) ellen.
3. A több rúgott gól az azonos pontszámú csapat(ok) ellen (ha kettőnél több csapat végez azonos pontszámmal).
4. Gólkülönbség az összes csoportmeccs alapján.
5. A rúgott gólok száma az összes csoportmeccsen.
6. Az UEFA-koefficiens, amelynek alapját a 2006-os vb-selejtezőktől a 2006-2008 Eb-selejtezőkig lejátszott összes mérkőzés adja (a megszerzett pontok száma elosztva a lejátszott mérkőzések számával).
7. A sportszerűségi verseny (csak a döntő eredményeit figyelembe véve).
8. Sorsolás.

7.08
Ha a csoportmérkőzések során két együttes egymás ellen játssza az utolsó csoportmérkőzését, és a találkozón döntetlen születik, amelyet követően azonos pontszámmal, azonos gólkülönbséggel és azonos több rúgott góllal rendelkeznek, tizenegyes rúgásokkal kell eldönteni a továbbjutás sorsát, közvetlenül a rendes játékidő letelte, azaz 90 perc után.

drani 2008.06.14. 10:24:52

Az olasz csapatnak nem volt játéka: tonira ívelgették a labdát, ez kevés egy eb-n. ADP és Cassanonak nem ez a játéka, alig kaptak labdát. Nem csoda, hogy nem sierült győzelem.

Azazello007 2008.06.14. 10:24:55

Egyrészt kicsit sorsszerű a dolog, mert két éve az olaszok -- amellett, hogy nagyon jól játszottak -- nagyon szerencsések is voltak, most pedig semmi nem jön össze nekik (a hollandoknak meg igen), és egyébként is gyengén játszanak.

A franciák meg ocsmány, kedvetlen, nem EB-re való focival rukkoltak elő eddig, akkor már sokkal inkább az olaszok jussanak tovább (két ponttal:-)))) -- a románok szerintem nem rosszak, de nem szeretném őket negyeddöntőben látni. (Viszont erős a párhuzam a négy évvel ezelőtti svéd-dán meccsel. Van rá sansz, hogy Van Bastenék nem akarnak erős ellenfeleket magukkal húzni, és ezért nem is lehet őket hibáztatni.)

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.14. 10:43:17

Van Basten szerintem leszarja, hogy ki jut tovább, mindenképp a B-csapatot küldi ki, mert kell egy kis pihenő, és pörögjenek a csereemberek is (a franciák ugyanezt tették VB, ill. EB győzelmükkor) - tehát "szakmailag indokolt".

(Más kérdés, h Huntelaar-ék lehet, h poénból legyakják Romániát.)

Egyébként jobb, hogyha az edző fogja vissza a csapatot, mintha ezerrel pörögnének a románok ellen is, majd a negyeddőntőre-elődöntőre fulladnának ki. Ha pihentet van Basten, akkor "erőtartalék keletkezik a motorban" és roboghatnak tovább (pl.) a svédek ellen is. (Az egy nehezebb meccs lesz, mert ott nem a hollandok fognak kontrázni...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.14. 10:47:43

Eddig ez az EB zseniális! Milyen régóta vártam már arra, hogy valaki így elkalapálja ezeket a nagyképű, dögunalmas franciákat... 4-1. Ízlelgetni kell...

Amúgy kíváncsi vagyok halareaal véleményére, mit szól ahhoz a meglátásomhoz, mely szerint ez a holland válogatott teljesen úgy játszik, mint a Real Madrid. Egy az egyben ugyanaz a stílus.

Én különben annak örülnék legjobban, ha az olasz-francia döntetlen lenne, a hollandok meg, mondjuk, 4-2-re vernék a románokat...

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.14. 10:52:22

Amúgy lehet örülni, hogy itt az új stílus, meg hogy ez lesz az irányadó - van is ebben valami - de ezt a teljesítményt nem lehet egész szezon közben játszani. Ez egy speciális helyzet, egy zseniális játékosokból álló csapat papíron nem esélyesként fut ki a pályára, és agyonkontrázza, lerohanja az ellenfelét. De ez csak addig működik, ameddig az ellenfél nem áll vissza.
Van Basten valószínűleg érezte, hogy csapata frissebb, jobban pörög a csoportellenfeleknél, és egyszerűen lerohanta az ellenfelet (mintha túlerőben lettek volna a csatatéren...)

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.14. 10:54:51

Domenech meg szerintem azért rakta be a rinyagép Anelkát, hogy az egész világ láthassa, hogy szart sem ér a csávó...:)

Lojzi_ 2008.06.14. 10:56:58

Ez esetben remek húzás volt...

mantegna 2008.06.14. 11:00:23

• Románia jut tovább, ha
1. megverik Hollandiát,
2. vagy döntetleneznek a hollandokkal, miközben a Olasz-Francia is döci,
3. vagy kikapnak Hollandiától max. három góllal, de nem 3-0-ra és az Olasz-Francia 0-0.
• Olaszország jut tovább, ha
1. Románia nem veri meg Hollandiát és ők megverik a franciákat,
2. vagy 1-1 vagy gólgazdagabb döcit játszanak a franciákkal, és Románia nem győzi le a hollandokat,
3. vagy 0-0-át játszanak a franciákkal, és Románia kikap a hollandoktól 3-0-ra vagy négy góllal.
• Franciaország jut tovább, ha megverik az olaszokat és a románok nem győznek a hollandok ellen.
(szerintem ezt tegyétek ki valahová, tisztelt blogírók. Hogy mindenkinek egyértelmű legyen.)

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.14. 11:04:05

Tényleg halálcsoport: a hollandok csak hullákat hagynak maguk után:)

montipájton 2008.06.14. 11:19:32

Mantegna,

az írásodban az olasz továbbjutás 2. feltétele nem stimmel: ha a románok nem győzik le a hollandokat, akkor is továbbjuthatnak, bármilyen gólgazdag döntetlen születik az olasz-francián. Egy hollandok elleni döntetlennél ugyanis még mindig eggyel több pontjuk lesz, mint az olaszoknak.

Ahhoz, hogy az olasz továbbmenjen, csak akkor nem kell győznie, ha a románok kikapnak. És akkor sem mindegy, mennyivel, mert jelenleg hárommal jobb a gólkülönbségük, mint az olaszoknak!

mantegna 2008.06.14. 11:25:53

Ebben az a meglepő, hogy az olaszok egy szar, utolsó percben szerzett - stílusosan kamu- tizenegyesgóllal egyenlítenek, míg a románok kikapnak akkor továbbjutás.
Az olasz foci hagyományaihoz hű események láncolata.
Valós lehetőség egy
Stekelenburg
Bouma, Melchiot, Affelay,
Heitinga, de zeeuw, Engelaar,
Huntelaar, v Persie, Hesselink
(ne kössön belém senki, 3-4 játékosnál fogalmam sincs, mi a posztja, elképzelhetően valószínűtlen felállítás) vagyis egy totálisan pihentetett holland válogatott is megveri a románokat, ha azoknak menni kell és ők -a hollandok- rúgják az első gólt. Mert a dutchok kontrázni azt aztán tudnak... És bármennyire pihennek, három passzba és két sprintbe még nem fárad bele senki...
Persze, ha a románok rúgják az elsőt, akkor kedélyes hátul körbepasszolom és megint körbepasszolom, aztán egy nagyot bele, előre az egyszem csatár és 10 védő felé, most passzolgassanak ők. Emlékszem egy Monaco-Leverkusen bl csoportmeccsre. Döcivel mind a két csapat továbbjutott. Barthez annyira unatkozott, hogy a kapufánál üldögélt, már esemény volt mikor a labda és az ellenfél eljutott a kapu 30 méteres körzetébe.

mantegna 2008.06.14. 11:34:57

• Románia jut tovább, ha
1. megverik Hollandiát,
2. vagy döntetleneznek a hollandokkal, miközben a Olasz-Francia is döci,
3. vagy kikapnak Hollandiától max. három góllal, de nem 3-0-ra és az Olasz-Francia 0-0.
• Olaszország jut tovább, ha
1. Románia nem veri meg Hollandiát és ők megverik a franciákat,
2. vagy 1-1 vagy gólgazdagabb döcit játszanak a franciákkal, és Románia nem győzi le a hollandokat,(javítás konkrétan annyira nem győzi le, hogy kikap.)
3. vagy 0-0-át játszanak a franciákkal, és Románia kikap a hollandoktól 3-0-ra vagy négy góllal.
• Franciaország jut tovább, ha megverik az olaszokat és a románok nem győznek a hollandok ellen.
(szerintem ezt tegyétek ki valahová, tisztelt blogírók. Hogy mindenkinek egyértelmű legyen.)
Monti, a másikban nincs igazad, a versenykiírás értelmében, ha az azonos pontszámú csapatok egymás elleni pontjai és utána egymás elleni gólkülönbsége számít, vagyis pl. Francia Olasz 1-1 és Holland-Román 1- 0, akkor az egymás elleni pontok mindenkinek 2. az olaszoknak 2-2 az egymás elleni gk, míg a franciáknak, románoknak 1-1. Ezért a digók mennének tovább.

montipájton 2008.06.14. 11:40:16

Hm, azek szerint az sem áll, amit az Index vizionál, hogy egy holland-román 3-0 és olasz-frank 0-0 esetén sporttörténelmi hármas holtverseny lenne ITA-ROM-FRA között, egyformán 1-4-es gólkülönbséggel...?

Ez esetben ki jutna tovább?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.14. 11:42:31

montipájton:

Hát ezen én is gondolkodom... :-)

Dr House 2008.06.14. 11:43:32

Szerintem a holland-roman X lesz. Akárhogy játszik ez a holland csapat, szerintem, nem fog kikapni, még akkor se ha ezzel kiejthetik az olasz francia párost. Kicsit fura lenne a szitu, az egyik román eltöri a labdát, VDS árnyákra vetődik?? Vagy a holland "cserejátékosok" nem akarnak gólt rúgni? Szerintem a hollandok olyan lendületben vannak, és olyan magabiztosak, h azt mondják jöjjön akárki nekikmegyünk. Viszont azt eltudom képzelni, h Van Basten "taktika nélkül" küldi ki a fiait a románok elleni mecsre, max azt mondja játszatok egy jót... Szerintem az olaszok ezt a francia csapatot elverik az uccsó meccsen..az olasz csapat sincs jelenleg egyben, és párhuzamot lehet vonni a francia csapattal, de míg az olasz csapat a tudása kb 30%-át nyújtja addig a francia kb 1%. Ha Mutu berúgja a 11esét, nem is lenne miről beszélnünk.. Forza Italia!

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.14. 11:45:22

Vagy franciák ugyanazzal, nemtom ki hogy áll.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.14. 11:47:53

Igaza van mantegnának: hű lenne az olasz foci hagyományaihoz...

Piff 2008.06.14. 12:01:27

UEFA együtthatók:

2.364 - Italy
2.250 - Romania
2.091 - France


Szóval az olaszok, mennek tovább ha teljes a holtverseny.

Asidotus 2008.06.14. 12:06:11

UEFA 7. 07.
f,: a 2006-os VB-re és a 2008-as EB-re jászott selejtezők pont/meccs átlaga.
Olaszország: 2,3636
Románia: 2,25
Franciaország: 1,84
Ezen passzus életbe lépése esetén az olaszok mennek tovább.

Asidotus 2008.06.14. 12:07:25

Bocs, elszámoltam magam, a Francia 2,091.
Mindegy, a lényegen nem változtat.

krysal 2008.06.14. 12:24:31

Valahogy én meg azt érzem, hogy VÉÉÉGRE Domenechet menesztik. Lehetetlen kezdőcsapat (Toulalan?? Makelele?? Irányítást várni egy szélsőtől??), ordenáré indokból kihagyott klasszisok (Trezeguet, Mexés). A feltüzelés pedig részben a kapitány dolga.

Mindegy, nagy gratula a Hollandusoknak! Mert megérdemlik (azért azt figyelitek, hogy a Madridisták milyen szépen, hasznosan, és jól játszanak? Hiába, no:)!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.14. 12:25:29

De nem csak a selejtezők számítanak, nem?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.14. 12:36:04

krysal:

2002-ben nem Domenech-kel lőttek a(z akkor is agyonsztárolt) franciák a vébén nulla, azaz NULLA gólt. Hogy lehet szeretni egy ilyen csapatot?

A Real Madrid pont úgy játszik, mint ez a holland válogatott. Gondolom, a döntő meccsen az Oranje is elkenődik majd.

drosiii 2008.06.14. 12:42:37

Vajon popp barátunknak mi jut eszébe a hollandok gólarányáról?

daneeka 2008.06.14. 12:52:42

Nem tudom amúgy elképzelni, hogy a holland B ne gyepálná szét romániát. Ellenben az az érzésem, hogy a franciák nyernek az olaszok ellen. Persze azért Forza Italia!

rizla 2008.06.14. 12:59:49

domenech nyilatkozata: „Meg vagyok győződve róla, hogy Románia ellen nem ugyanaz a holland csapat fog játszani, mint az első két meccsen, és nem is ugyanazzal a lendülettel fognak futballozni. Ezért úgy érzem, hogy az utolsó meccstől függetlenül számunkra véget ért az Európa-bajnokság”

vicc.

shinigami 2008.06.14. 13:13:18

mindenki magabol indul ki

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.14. 13:35:15

Amúgy meg nem mindegy, hogy a hollandok kit engednek tovább? Mintha a románokkal még találkoznának később, mert a spanyolok nem verik ki őket... Szerintem jobban járnak, ha egy nagy csapat megy tovább, mert legalább többet kivesz a leendő ellenfelekből, mint egy újgyakorlatnak számító román csapat...

Lencse. 2008.06.14. 13:45:35

Domenech tesó, csak két dolog:

1. A románok elleni motivált játék tekintetében a te véleményed finomam fogalmazva megkérdőjelezhető. A hollandok lehet, hogy kikapnak, de hogy ötször annyi kapuralövésük lesz, mint nektek, az borítékolható.

2. Ha Van der Saar az utolsó percben saját kezűleg hajítja a kapujába a labdát, akkor sem szólhat senki egy szót sem, egyszerűen azért, mert az első két meccsel kiérdemelték, hogy ilyen kénylemes helyzetben legyenek, hogy dönthetnek a továbbjutásról.

bakító 2008.06.14. 14:24:24

Én nagyon sokáig kedveltem a francia válogatottat, mert még a '84-es Platini-Giresse-Tigana alakulat idején lettem szerelmes a fociba. Hiába no, az első szerelem "örök" életre tart.
Viszont ez az udormány Domenech elérte, hogy örülnék a kiesésüknek. A legpocsékabb, és legellenszenvesebb edző, akit valaha láttam. Most még az olaszok továbbjutásának is jobban tudnék örülni (hihetetlen, hogy miket írok le...).

A románok, pedig valószínüleg tényleg azt játszák amire képesek, és ezért nem is lehet rájuk nagyon haragudni, de azért különösebben az se tenne boldoggá ha továbbjutnának. Azért minnél több ilyen román-görög focit felvonultató csapat esik ki minnél előbb, annál jobb.

Summa-summárom, mégiscsak az volna a legjobb, ha a két nagy közül jutna tovább az, amelyik hajlandó végre komolyan venni az EB-t. Belőlük azért még mindig ki lehet nézni valami épkézláb produkciót, a románok pedig már most is a max. teljesítményt adják le.

Hollandiáról pedig nem nagyon van mit tovább mondani. Narancsszín mezben nézem majd a döntőt.

montipájton 2008.06.14. 16:41:57

Bakító,

egy nagy torna arról (is) szól, hogy tudja-e hozni egy csapat a legjobbját vagy nem. A románok megközelítőleg hozzák, az olaszok nem, a franciák megközelítőleg sem.
Ez ugyan nem egy koefficiens, de ez alapján a románok megérdemelnék a továbbjutást, nem?)))

(Persze ez a helyzet két kör után. Várjunk még. Ha a digók elkenik 3-0ra a frankokat, senki nem fogja mondani, hogy nem érdemel/né/nek továbbjutást. És viszont. Tessék végre focizni.)

A csoport tagjai a négy között újra találkozhatnak. A holland edző helyében én - túl a sajtótájékoztatón...)) - szépen elmondanám bizalmasaimnak, mit is gondolok az elvileg erősebb ellenfelek kiiktatásáról. És miután mindkettőt agyonverte a csapatom, nem is szólhat senki rám egy szót sem.

De az is simán benne van, hogy a hollandok - a maguk laza módján - elkenik a románokat is, lesz, ami lesz.

Egyébként a tegnapi holland gólokhoz hasonlóra, egy meccsen, világversenyen három ilyen káprázatos dugóra, kb. a 82-es brazil válogatott óta nem emlékszem.

Igaz, nem is nyerték meg a tornát.))

Lencse. 2008.06.14. 17:36:59

rizla 2008.06.14. 03:12:50

Igen, kockázatos volt a csatárok becserélése, éppen ezért volt zseniális húzás. Szerintem Van Basten végignézett az egész évben formán kivül lévő Henryn, a melegítő Anelkán és Whoopy Goldbergen, és azt gondolta: "Bazze, ezeknél csak többet lövünk a második félidőben is." És milyen igaza lett.

Robben gólja: azért egy ilyen védő mögül, közelről érkező, sunyi labdát ennél jóval kisebb arányban védenek ki, hatalmas potyának semmiképp nem nevezném, de tény, hogy a nagy kapusok pont ilyenkor szokták egy bravúrral benntartani a csapatot a meccsben.

"nem kötekedésből írom le másodszor, pusztán felvetés: ha elhiszik magukról, hogy tényleg olyan kurva jók, hogy 3 gólokkal verik el a két világbajnoki döntőst, akkor nem nyernek európa-bajnokságot."
Ez teljesen igaz, még nagyon sokmindent kell tenniük a győzelemért. Lesz(?) még legalább 2 rohadtul nehéz meccsük, ott nyilvánvalóan más taktikához is kell majd nyúlniuk.
Bőven benne van még a pakliban, hogy Kurányi jól botlik meg egy beadásban a döntőben, vagy Boulahrouz egyszer nem csúszik be olyan tanárian az elődöntőben, és a Torres-Villa kettős is veszélyesebbnek tűnik, mint akik eddig támadták őket, és akkor hiába énekelnek a narancsszín sapkás kispolgárok. :)
Mindenesetre eddig meggyőzőek.

calcio_di_rigore 2008.06.14. 17:37:12

"Lojzi_ 2008.06.14. 09:48:33
calcio_di_rigore: nem Somostól hallottam, így nagyon nem tudtam megkajálni, amit mondott.
De ha szerinted sem illik DP ebbe a csapatba, akkor mi másért játszatta volna értelmileg alultáplált barátunk, mint azért mert a nép őt akarta."


Nem a csapatba nem illik, hanem abba a játékba amit az olaszok tegnap játszottak. Miért játszatta Donadoni? Talán mert nagyon jó formában van. Talán mert gólkirály lett. Talán mert már az első meccsen játszatta, és akkor DP volt aki még próbálkozott valamivel.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.14. 17:50:18

A halálos négyes második játéknapjának értékelése, válogatott olasz szitkok, sztriptízzel motiválás, holland rajt-cél győzelem, van Basten edzői vénája, szarszemétskandinávuefamaffia, satöbbi.

azbennvolt.blog.hu/2008/06/14/azurszitkok_es_holland_rajt_cel_7_jateknap

haraputca 2008.06.14. 18:08:14

Lencse
Whoopy Goldberg... :))))

Abban iagaza van rizlának, hogy a hollandok két jó meccse még nem egyenlő a torna megnyerésével. Különben nem férnének el a dobogó tetején a portugálokkal. Még az is lehet, hogy a levert ellenfelek egyike visszaüt az elődöntőben, bár ehhez fantázia kell, de nekem van.
Az olaszok ellen kétségtelenül volt szerencséjük is, ha a góljaik közt kimaradat olasz helyzetekre gondolunk, talán még jobban is játszottak ott a digók, mint tegnap.
De tény, kétszer így nyerni, az nem véletlen, és az önbizalommal sem tesz rosszat nyilván.

papercut 2008.06.15. 02:52:43

Lencse: a Whoopy Goldberg után fél percig röhögtem annyira találó volt! Az ilyen commentekért szeretem az NST-t!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 12:57:18

drossii, a 7-1, az 7-1 - de nem tudom mire célozgatsz itt kaján módon ;-).

Ami a hollandokat illeti nagyjából egyetértek Rizlával. Tehát szemkápráztató a focijuk, együtt van a csapatuk csodás gólokat lőnek. De míg nekik minden bejött, addig mindkét ellenfelük sorra elpuskázta jobbnál jobb helyzeteit. (jóindulatúan megjegyezném Rizla, hogyha kicsit visszavennél az arcodból, akkor véleményedre is jobban odafigyelne mindenki. Az egyszerűen nem fér bele, hogy lehülyézed és ledegeneráltozod a vita parteneredet, nem a törzskocsmádba vagy cimboráiddal, akik között simán elférhet ez a stílus.).

Sokan írjátok, hogy ne a bírói itéletekben keressük a kifogást, de azért egy meccs elemzésekor, szurkolóként hadd jegyezzük már meg, ha a kretén norvég bíró nem ad meg egy szabályos gólt és egy másik súlyos hibáját Buffonnak kell korigálni hatalmas bravúrral. Azt adom , hogy az olaszok ennél játszottak már jobban, de azt senki nem említi meg, hogy a mezőny legjobbja a románok kapusa, Lobont volt, aki bemutatott vagy négy-öt földöntúli bravúrt.

Az hogy skandináv emberektől olyan távol áll az olasz mentalitás, akár a fjordok Sziciliától, nem újdonság. De az nem kóser, hogy előítéletük ítéleteikben is megnyilvánul - az én elfogult szemszögemből legalábbis így tűnt.

Egyébként az olaszoknak így is jobb a sanszuk a továbbjutásra, mint első ránézésre és bízom Egri Viktor igazságában, miszerint ezek a hollandok még akkor is megverik Romániát, ha nem akarják. Végül mondok egy merészet: aki az olasz-francia kettősből mégis továbbjut (remélem az olaszok), az lesz Európa bajnoka.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 13:08:40

"aki az olasz-francia kettősből mégis továbbjut (remélem az olaszok), az lesz Európa bajnoka."

Attól óvjon meg minket az Isten!

danesdzsu2 2008.06.15. 13:13:29

"Végül mondok egy merészet: aki az olasz-francia kettősből mégis továbbjut (remélem az olaszok), az lesz Európa bajnoka."

Ha a sors csak egy kicsit is figyelembe veszi, ki küzdött képességeihez mérten jobban a továbbjutásért, akkor az olasz-francia kettősből a románok jutnak tovább.

drosiii 2008.06.15. 13:27:44

danesdzsu ezt nem bírtam röhögés nélkül :D
iwiw tippjeim:
orosz win,
cseh-torok dontetlen (azaz 11-esekkel dől majd el)
roman win
svajc win
dojcs win

BruceWayne 2008.06.15. 14:36:25

ha a hollandok nem szarnának bele olasz jut tovább, de tök mindegy, mert a spanyolok ugyis lenyomják a továbbjutót.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 14:46:48

Most azt valószínűsítem, hogy hollandok magukkal viszik a románokat. De ha mégis továbbjut az olasz vagy a francia, akkor egyáltalán nem biztos , hogy az EB-n addig mutatott forma érvényesül. A spanyolok nem nagyon szoktak egyenes kieséses csatát nyerni egyik csapattal szemben sem. Elég csak a '94-es olasz-spanyol negyeddöntőre, a 2000-es francia-spanyol negyeddöntőre, vagy a 2006-os francia-spanyol nyolcaddöntőre gondolni. Mind a három alkalommal a spanyolok voltak meggyőzőbbek a csoportmeccsek során!

drosiii 2008.06.15. 14:57:49

Igen, én is úgy gondolom, hogy badarság lenne a hollandoknak nem délkeleti szomszédainkat vinni magukkal, és ezt ők is nagyon jól tudják.

montipájton 2008.06.15. 15:02:38

Popp,
én meg pont azt érzem, hogy ez a mostani spanyol válogatott abban erősebb az eddigieknél, hogy képes lesz éles meccset nyerni. Ahogy képes volt küszködve nyerni is, a svédek ellen. Korábban ez nem volt rájuk jellemző.
Most megvannak a nagy formában lévő csatárok és kpályások ahhoz, hogy összejöjjön nekik.

Ettől még Van Basten helyében persze kiejteném a két kamunagyot.)) De olyan érzésem is van, hogy ha valamelyik mégis továbbdöcög, richtig ott lesz az elődöntőben is. Mer' ezek olyanok.

BruceWayne 2008.06.15. 15:05:19

holland szempontból azt a csapatot kell továbbvinni amelyik a legjobban le tudja fárasztani a spanyolokat, lehet egy spanyol-francia alázás lenne, viszont egy 120 perces spanyol-olasz, vagy egy bekkelő románok ellen kiszenvedett győzelem sokat kivenne a hollandok (valószínűsíthető) ellenfeléből....
D csoportban a svédek továbbjutásáért szurkoltam eddig is...

tb 2008.06.15. 15:11:35

már miért bekkelnének a románok? nekik a döntetlen nem jó eredmény, nem bízhatnak abban, hogy X lesz az olasz-francia

tb 2008.06.15. 15:12:39

ja, bocs látom nem a holland-románra írtad a bekkelést

halareaal 2008.06.15. 16:27:43

"Amúgy kíváncsi vagyok halareaal véleményére, mit szól ahhoz a meglátásomhoz, mely szerint ez a holland válogatott teljesen úgy játszik, mint a Real Madrid. Egy az egyben ugyanaz a stílus."

sztem is van hasonlóság, bár látnunk kéne egy gyengébb meccsüket is, hogy olyakor h produkálnak, mert ezeket csak néhány meccsel lehet összehasonlítani (Barca, Villarreal pl). mondjuk az azért nagy különbség, hogy a Realban Raullal 2 ék van akik azért elég statikusak néha. bár ha nem igazolnak komoly csatárt, akkor valszeg a Real is áttér erre szisztémára, elég jó a keret hozzá. azt azért halkan megjegyezném, h Sneijdert max ha 2szer láttam úgy játszani eddig, mint az olaszok ellen.
egyébként pedig ahogy már vki írta is, a holland játékosknak annyira azért nem volt kemény szezonjuk, legalábbis a végén rátudtak pihenni az eb-re. emellett pedig azért nagyon jók, mert a realtíve gyengébb játékosaik is (Bouhlarouz, Engelaar, De Jong, Ooijer, Kuyt(?) ) nagyon jól játszanak. a támadó középpályásaik talán a világon a legjobbak, főleg azért mert nem 1-2, hanem 4-5 van belőlük.

halareaal 2008.06.15. 16:31:57

"spanyolok nem nagyon szoktak egyenes kieséses csatát nyerni egyik csapattal szemben sem."

ez igaz, viszont erre én meg azt mondom, hogy nagyon rég volt ilyen különbség a keretek, ill. a kezdők között, akár az olasszal, akkár a franciával betjük össze a spanyolokat. mondjuk én még mindig tartom, h ahogy Domenech és Donadoni, Aragones sem a megfelelő helyen ül.
Afellay-Robben-vPersie-Huntelaar támadósor- lehet h merész, de sztem nem sokkal gynegébb, mint akik eddig játszottak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 16:39:19

"viszont erre én meg azt mondom, hogy nagyon rég volt ilyen különbség a keretek, ill. a kezdők között, akár az olasszal, akkár a franciával betjük össze a spanyolokat." - ez erős túlzás, javaslom fuss végig még egyszer a névsorokon! Azt viszont elfogadom , hogy spanyolok eddig mutatott játéka, összehasonlíthatatlanul jobb, akár az olaszokénál, akár a franciákénál.

halareaal 2008.06.15. 16:48:03

popp

a név nem minden, a francia és az olasz csapat is eléggé ki van öregedve, legalábbis a nagy nevek többsége már túl van pályafutása csúcsán, ugyanez a spanyolokról nem mondható el.
amúgy csak annyit mondanék, holland-olasz meccsen: Barzagli, Camoranesi, Di Natale, Ambrosini ? ahol ők mind a 4en kezdők, az nem tűnik nekem vmi félelmetes csapatnak, legalábbis nevek alapján semmiképpen. arról ne is beszéljünk, hogy a csapatból csak Toni és Buffon van igazán jó formában úgy egyébként, Gattuso, Pirlo, Del Piero, Materazzi, Zambrotta, Panucci, pedig ahhoz a vonulathoz tartoznak, akik már egyértelműen elhagyták a fénypontot.

halareaal 2008.06.15. 16:49:06

a francia csapat kicsit más tészta, ott tisztán látszik, hogy az amúgy hihetetlen eredményeiket Zidanenak köszönhették.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 16:52:26

@halareaal:

Nekem a játék képe a középpályán való gyors és technikás labdajáratással és a villámgyors beindulásokkal a szélen (Robben-Robinho), valamint a centerezésekkel kísértetiesen idézi a Schuster-féle Realt. Persze, vannak (lehetnek) ennek a játéknak korlátai, én is nagyon kíváncsian várom a folytatást, hogy például egy svéd csapat ellen mire megy majd ez a Hollandia.

A spanyolok szerintem is jobbak, mint szoktak lenni, pedig a csoportkörben mindig jók szoktak lenni. Ennek ellenére már most a frász jön rám, mi lesz, ha jönnek az olaszok vagy a franciák a negyeddöntőben.

Ámbár igaz: egy igazán nagy csapatnak mindenkit le kell győznie, és pont az olaszok, illetve a franciák ellen lenne igazán édes a spanyol bosszú. Meglátjuk.

halareaal 2008.06.15. 17:07:29

Csöncsön

ebben tényleg van valami, a hollandoknak kicsit többet kéne birtokolniuk a labdát, amúgy ugyanolyan a passzjáték.
mondjuk nem ártana egy jobbszélső a Realba, bár azt azért nem ímondom, hogy mint a hollandoknál Kuyt:P

SamS 2008.06.15. 17:19:51

Alapvetően angol focit és PL-t nézek, láttam kb 4-5 Real meccset a szezonban, de semmi hasonlóságot nem fedeztem fel az Oranje és a Madrid játéka között. A hollandok nagyon látványosan, a Madrid pedig lassan, nagyon óvatosan, megfontoltan játszik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 17:23:51

"a Madrid pedig lassan, nagyon óvatosan, megfontoltan játszik." (SamS)

Nem kellett volna az első két tagmondat a kommentedben. Ebből az idézetből úgyis kiderült volna, hogy nemigen láttad idén a Real Madridot.
;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 17:42:14

hala, Camoranesi elég jól játszott világbajnokságon és Juvében is vizonyított épp eleget, a védelemben vannak problémák azt elismerem, de Ambrosini kerettagsága is csak Donadonit minősítette, biztos föl tudnék solrolni tíz jobb olasz középpályást, aki kimaradt keretből. Egyébként idén elég jó szezonja volt még De Rossinak Aquilaninak is, hogy Del Piero gólkirályságáról még nem beszéltem. Az olaszokkal eddig az a baj, hogy nagyon görcsösek és ez nem a játékosok kvalitásai miatt van, hanem azért, mert eddig még csak futottak az eredmény után. Egy esetleges kiszenvedett továbbjutással óriási kövek gördülnének le az olasz szívekről és beindulna a csapat. Legalábbis láttunk már óriási forma javulásokat. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb meccs lehetősége látszik egy olasz-spanyolban, mint egy román-spanyolban.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.15. 17:54:17

"Meg kell nyerniük az EB-t nincs mese, és akkor a foci új napra ébred. Az összes Benitez, Murinnya meg Capello pedig mehet a Nagoya Crampushoz, meg a Sydnei Tollastyúkokhoz. Ott lehet majd oktatni a 9 védő egy csatár felállást."

bááááázzz, annyiszor megfogadtam már, hogy nem reagálok a teljesen kontextuson kívüli, ám menetrendszerűen érkező Benitez- és Pool-gyalázásokra, de hogy épp a hollandok kapcsán, akik csont ugyanazt a 4-2-3-1-et játszák, mint idén a Pool, ráadásul annak a Kuijtnek a hátán, akinek Benitez találta ki ezt a szerepkört, hát ez kicsit kiverte a biztosítékot. gyász.

montipájton 2008.06.15. 18:08:52

Popp,

csak aztán nehogy francia-spanyol legyen belőle.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.15. 18:17:53

Érdekes lesz ez a Holland-Román, de biztos vagyok benne, hogy a hollandok nem adják le a meccset. Egyrészt nem tudnak rossz csapatot kiállítani, ráadásul ha pihentetnek 1-2 embert, a valószínűleg bekerülő Affelay, Huntelaar meg a többiek nagyon odateszik majd magukat. Másrészt ha valaki, akkor Van Basten biztos nem akarja _így_ kiejteni az olaszokat.

A vicc viszont az, hogy a románok szerintem eleve úgy kalkuláltak az elejétől fogva, hogy majd a hollandokat verik meg, hiszen ehhez értenek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.15. 18:32:28

Ja, ja, bedobásnál, itt senki sem gondol arra, hogy a románok alapból is jobbak (elvileg), mint a hollandok. :-)

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 18:44:07

"A hollandoknak többet kéne birtokolniuk a labdát"
LOL:D
Ez a mondat az utóbbi 30 évben elképzelhetetlen lett volna, most mégis ül. Van Basten zsenialitása ebben is megmutatkozik, egyszerűen szakít a holland iskola azon elemeivel, amire nincs szüksége - ez korábban szentségtörésnek minősült volna.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 18:53:52

Egyébként 1996 óta (amióta 16 csapattal rendezik meg az EB-ket) a négyből ez a harmadik alkalom, hogy az olaszoknak nem a saját kezükben van a sorsuk az utolsó csoportkörben. Persze minden és mindenki hibás, csak ők nem: azért a statisztikából kiindulva a saját térfélen kéne keresni a probléma gyökerét...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 19:22:34

agressiv, igazad van, de nem lehet elmenni szó nélkül egy meg nem adott gól és egy kamutizenegyes mellett. Melyik szurkoló megy el mellette? És az a legszomorúbb, hogy ezekben a szitukban mindenki fél percen belül látja, hogy mi lett volna jó döntés, csak bírók nem nézik a lassítást.

Gondolkodjunk a játékosok fejével, ha saját maga vagy a csapattárs hibázik egyet azon is dühöng, de tudja, hogy ők baszták el, az ő hibájuk, megérdemelték. De amikor azt látja, hogy bírói hibán megy el a meccs, mikor technika korrigálni tudná az emberi tévedést, akkor jön tehetetlen düh és persze, hogy beleég az agyába a dolog.

Továbbra is az a véleményem, hogy a csak emberi érzékszervekre hagyatkozó játékvezetés nem tudja követni a mai játék ritmusát, így nem méltó a mai focihoz, de szerencsére ott a modern technika, tessék kihasználni!

(Megjegyzem, hogyha az olaszok egy lesgóllal, vagy egy kamutizenegyessel nyernének, annak ugyanúgy tudnék örülni. Persze megértéssel fogadnám , ha az ellenfél szurkolói ezen puffognának.)

Az egyébként tényleg megfigyelhető, hogy az olaszoknak jobban fekszik a vébé, talán azért, mert ott valamivel gyengébb a csoportkör. Az egyenes kieséses derbi meg inkább az ő műfajuk.

danesdzsu2 2008.06.15. 20:13:50

popp: egye fene, nyerjetek. Csak ne örüljetek neki jobban, mint Cassano annak idején ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 20:19:21

Bízunk Marco lojalitásában ;-)!

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 20:26:33

Amúgy a tizenegyes azért volt fújható, mert a védő a spori orra előtt fojtogatta, ill. a nyakánál fogva rántotta le a románt. Az egy dolog, h minden rögzített szitunál ez megy, de ilyen nyilvánvalóan nem szabad csinálni...

danesdzsu2 2008.06.15. 20:33:37

agressivgulfisk: pontosan. Elsőre én is azt mondtam, hogy kamu, de amikor már az első ismétlésen látszott, hogy a nyakát fogja, onnan egyértelmű a 11, szvsz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 20:45:39

ott kezdődött, hogy a csatár beleült védő ölébe, és maga is dolgozott könyökkel, de így, hogy Gigi végül kivédte, ez a kevésbé idegesítő. Viszont egy első félidő végén megadott szabályos gól kioldhatta volna görcsöt az olaszok játékából. Persze ez is csak feltételesmód és túlragozni valóban nem kell, de megemlíteni mindenképp jogos.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.15. 21:22:23

Tény, hogy nem segítik a sporik az olaszokat, de ezt talán maguknak köszönhetik...
(Én speciel szórnám a lapokat a homorításokért.)

halareaal 2008.06.15. 23:35:16

"A hollandoknak többet kéne birtokolniuk a labdát"
LOL:D"

a hollandok játékával semmi baj nincs, ezt arra írtam, h ha többet birtokolnák, akkor hasonlítana jobban a játékuk a Madridéra.

popp

egy szóval se mondtam, h az olasz keret nem lenne erős, mint ahogy azt se, hogy a kezdőcsapat nem Donadoni hibájából gyenge (sztem). sőt, Camoranesit és Ambrosinit is jó játékosnak tartom, csak egyszerűen a spanyolok keretét ennél is jelentősen erősebbnek érzem, míg mondjuk sztem az olaszok összehasonlíthatatlanul gyengébbek mint 2 éve. nemcsak mert nincs Nesta, Cannavaro és Totti, hanem mert akiknek akkor nagyon ment (Materazzi, Gattuso, Pirlo és Zambrottára gondolok főleg), azok most meg sem közelítik azt a formát. az olasz csapat nagy problémája pedig az, hogy koruknál fogva ezek a játékosok valszeg már sosem lesznek annyira a topon. az utánpótlás meg még messze nincs olyan szinten, az pl vicc h nincs egy jó középső védőjük.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 08:41:42

Fú de rég voltam itt, és milyen jó, hogy tegnap lemaradtam a fogadásról 2 perc miatt. :PPP

1, Gondolom, kiveséztétek már, de ha Matrix 11e kiverte a biztosítékot, akkor az osztrák lengyelen mi volt? :))

2, A csehek is impotens játékot mutattak, örülök, hogy a törökök mentek tovább.

3, Ki az a marha aki úgy csinálta a sorsolást, hogy az azonos csoportbeliek találkoznak az elődöntőben??? Minden normális kontinensviadalon, csak a döntőben futhatnak össze újra, bármilyrn sportágban.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.16. 10:30:29

halareaal:
remélem, azért végigolvastad a hollandos-labdabirtoklós hozzászólásomat, mert szerintem félreértetted:)

Lencse. 2008.06.16. 11:03:49

Viktor mondta a török meccs elején, hogy az olasz szövetség változtatni akar a lebonyolítási renden, mert zsinórban másodjára fordul elő velük, hogy nincs a saját kezükben a sorsuk az utolsó körben.
Fenntartva, hogy az olaszok-bulvármédia-egriviktor-lencse csatornán elég sok zaj lehet, és lehet, hogy egyáltalán nem is ezt mondták, annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy: MUHAHA

halareaal 2008.06.16. 11:36:32

agressivgullfisk

végigolvastam, és igazából gondoltam, h hülyeséget válaszolok majd, de összezavart az az orbitális lol felirat:).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 12:27:05

agressiv, az olaszfóbok mindig úgy csinálnak, mintha csak az olaszok dobálnák magukat. Az efféle trükkök, legalább harminc éve a játék részei, még sportszerűnek kammantott csonttörő bajnokságban, a PL-ben is ;-). És hogy ezt előszeretettel csinálják abban játékvezetők is nyakig benne vannak, ha a játékos nem dobja magát sohasem adnak például tizenegyest.

Egyébként tegnap kiderült, hogy ez a Fjördtfeldt egy kivételes nagy barom, szóval a korábbi kreténkedései sem biztos, hogy kifejezetten az olaszoknak szóltak. Fúj össze-vissza, orbitális szabálytalanságokat enged el és miután hibát-hibára halmoz, megszórja lapokkal a teljesen jogosan reklamáló játékosokat.

shinigami 2008.06.16. 13:15:20

azert meg ne sajnaljuk mar az olaszokat:/

BruceWayne 2008.06.16. 15:01:58

"az olasz szövetség változtatni akar a lebonyolítási renden, mert zsinórban másodjára fordul elő velük, hogy nincs a saját kezükben a sorsuk az utolsó körben." ezt én is hallottam, szerintem a hét vicce, kb a szánalmas.hu-ra elmehetnek vele...
dániát meg svédországot nem bírták megverni, bulgáriát a 90. percben épphogy, hollandia cumi, romániával szintén nem bírtak... ja, biztos ez a mocskos uefa tehet róla. /szerintetm meg kb a 2. eb-selejtező után észrevehető volt hogy ezzel a donadonival sehol nem lesznek/

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 15:12:26

"az olasz szövetség változtatni akar a lebonyolítási renden, mert zsinórban másodjára fordul elő velük, hogy nincs a saját kezükben a sorsuk az utolsó körben." -ez egy manipulatív kiragadás egy meg nem jelölt cikkből. Már a megfogalmazás is manipulál, arra az előitéletre játszik, hogy az olaszok mindig a körülményekben keresik a hibát, az persze nem derül ki ebből az idézetből, hogy min változtatnának. Ha a csoportbeosztás alapját jelentő kiemlési rendszeren, akkor teljesen igazuk van.

danesdzsu2 2008.06.16. 15:19:23

popp: ennek az olasz válogatottnak szvsz szinte mind1. Ha az A csoportba kerulnek a portugálok, vagy a B-be, a németek, esetleg a D-be a spanyolok helyére, akkor se érnek el 3 döntetlennél. ;)

Itt legalább megverik a franciákat, ha csak valami csoda nem történik...

danesdzsu2 2008.06.16. 15:20:23

Ja, ha az olaszoknak nem tetszik a csoportjuk, mit szólhattak az EB előtt a hollandok meg a románok?

szferi 2008.06.16. 15:20:50

1. hogy az olaszok mindíg a körülményekben keresik a hibát, az nem előítélet. vagy ha mégis, hát nem alaptalan.
2. miért lenne igazuk? 4 éve könnyű csoportban voltak, most pedig örültek, mind bolond a farkának h a skótok 2szer megverték a franciákat. többek között emiatt kerültek a franciák a negyedik kalapba, tessék, most is lehet örülni neki.
3. szerintem ez puszta kitaláció, vagy valamelyik idegbeteg, méltatlankodó olasz futballvezető szájából elhangzott félmondat elferdítése

Asidotus 2008.06.16. 15:33:23

Mondjuk, így nem sírhat a szájuk, hogy a másik több napot pihenhetett.
Valóban meredek, hogy csoportbéli ellenfelek hamarabb találkozhatnak, mint a döntő,de azért az sem ártana, hogy akik egy selejtezőből jöttek, ne kerüljenek egy csoportba se.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 16:43:02

Popp, olyan nincs a fociban, hogy jogosan reklamál. :) kb olyan mint a becsületes ügyvéd. :PP

Amint rögtön észrevehető volt, az Eb elejétől fogva azonnali sárga jár a reklamálásért, (a török kapus lökéséért pedig piros), igazából és nem láttam fjörtfeldbe hibát, szvsz örülök, hogy engedi a kemény játékot, de nem az alattomost. (tény hogy ez nem kedvez az instabil egyensúlyérzékű olaszokon de ez más tészta.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 17:00:48

GC, ezt is másképp látjuk, de ez a fasza ebben, hogy ne mondjam ettül szép. Lehet, hogy te észrevetted, hogy dumáért sárga jár, de én nem. Inkább az tűnt fel, hogy Fjördtfeldt tesitanárt játszik felnőttembereknek és még arrogánsan vigyorog is hozzá. Nekem nem jön be, hogy azt várjuk el a sportolóktól , hogy érzelemmentes gépként működjönek, valami rosszul értelmezett profizmusra hivatkozva. Hogy zárhatnák ki az érzelmeiket, ha a nemzeti színekért fociznak. És legalább levezetik valamelyest a feszültséget , ha jelzik bírónak, hogy vaszottul nem értenek ám egyet (aki valaha focizott akárcsak kispályán az tudja, hogy milyen idegesítő egy hibásnak vélt itélet a pályán belül). Ezért osztogatni a sárga lapokat nevetséges tekintélyelvűség.

Fjördtfeldt engedi a keményjátékot, de ha az általa tűrt keményjáték közben valaki mégis megsérül (egy Fjördtfeldt szerint kemény, szerintem szabálytalan belépő után), akkor az orvosi stábot már nem engedi be.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 18:42:23

Mondjuk ha valaki az alapvonalon túl fekszik, ahhoz nem kell engedély, hogy ápolhassák. :P

Tudom, hogy marhaság, hisz van feszültség a játékosokban, de nem hiszem, hogy az egyetlen módja a levezetésnek, az, hogy a bíróval kiabálnak, mind2 csapat! Nem csak fjörtfeldt, hanem a többi bíró is viszonyleg hagyja a keménységet, viszont a reklamálásért, már nyúlnak a zsebbe, figyeld csak meg.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 19:01:31

Elég nagy barmok. Puhl idevágó nyilatkozatát idézném: a 60-70 perc után már fáradnak a játékosok, több a duma, de ilyenkor már nem kell meghallani - szóval így is lehet!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 19:04:31

Ez ugyanaz a Puhl, aki szerint Európa összes bírói testülete tévedett a Holland- Olaszon? :)))

montipájton 2008.06.16. 19:30:25

Mi történik az olasz-francia után, ha döntetlennel zárul, közben pedig a hollandok magukkal viszik a románokat? 11-eseket fognak lőni a csoport 3. helyéért?

Merthogy tudtommal az UEFA szabálya arról nem szól, hogy csak a továbbjutó helyért kell büntetőzni, ha minden azonos...)))

daneeka 2008.06.16. 19:32:34

monti
érdekes meglátás. most nem lesz Trez, hogy kihagyja...

troy 2008.06.16. 19:36:44


sziasztok
akkor most tippeljünk: "magukkal viszik-e' a hollandok a románokat vagy nem?

troy 2008.06.16. 19:38:10



monti, nagyon jó kérdés

gondolom, megkérdezik tellón a holland-román meccs végén, hogy mi a helyzet, nehoyg már fölöslegesen strapálja magát a "két nagy"

ciru717 2008.06.16. 19:43:31

"érdekes meglátás. most nem lesz Trez, hogy kihagyja..."

Esetleg Anelka?:D:D

calcio_di_rigore 2008.06.16. 19:45:53

De gyönyörű lenne egy olasz továbbjutás 2, azaz két ponttal...:) A sok frusztrált bolond nem tudna mit kezdeni magával.:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 20:00:19

az meg még jobb lenne, ha megverné az olasz a franciát ás egy román x-szel hazasomfordálnak Picurkáék. Azátn reszkethetnének a spanyolok.


GC, egy élmény veled vitakozni ;-). Egyébként az a Puhl nyilatkozta ezt, akit négyszer egymás után választottak a világ legjobb játékvezetőjének.

daneeka 2008.06.16. 20:24:49

calcio

Egy 3 pontos román továbbjutás esetén pedig mindenki dicsérné őket.

peco28 2008.06.16. 20:42:00

mondjuk ezt az AB CD ag nem keveredik a dontoig dolgot en sem ertem igazan. akkor lenne ertelme ha a svajciak az egyiken az osztrakok meg a masikon lennenek akkor lehetne hogy azert hogy ha esetleg tovabbjutnak akkor a sajat orszagukban jatszanak amig lehet.
pl ha az osztrakok most tovabbmennenek akkor portugaliaval jatszananak Baselben, aztan meg megint ott... egesz a becsi dontoig.

peco28 2008.06.16. 20:43:40

az olasz-franciabol meg essenek ki mind a ketten (ezt erdemlik az eddig mutatottak alapjan)... egyikuknek mar amugy sem kellene ott lennie az eb-n, ha a skotok kicsit kevesbe szerencsetlenek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 20:44:14

Popp, csak piszkálódtam. :) (4x egymás után? Ennyire gyér volt a felhozatal? :))) )

peco28 2008.06.16. 20:50:25

amit most gomez (a nemet :) kihagyott azt oreganyam zsakkal a fejen hatrakotott kezzel is berugta volna...

rizla 2008.06.16. 21:16:00

rém szerencsétlen ez a gomez.

történelmi pillanat: somos kimondta élő adásban, hogy SPORT GÉZA : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.16. 21:29:27

faszér' van tényleg ennyi kispöcsű bíró ezen az eb-n, ez hihetetlen.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.16. 21:34:59

"történelmi pillanat: somos kimondta élő adásban, hogy SPORT GÉZA"

ja, de érezni lehetett a hanglejtésén, hogy már mondat közben elszégyellte magát :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 21:35:26

na most hova okoskodjunk a meccsel kapcsolatban?

Lencse. 2008.06.16. 21:35:50

"He's from Barcelona."

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 21:36:20

Somos rendszeresen kommentel ide is!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.16. 21:43:34

"He's from Barcelona."

tényleg, MANUEL Mejuto Gonzalez :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 21:47:15

Na rá is szóltak Somosa, hogy ne a Sport Gézát promótálja, figyelmünkbe is ajánlotta a Telesport honlapját!

drosiii 2008.06.16. 22:12:29

popp 2008.06.16. 21:36:20
Somos rendszeresen kommentel ide is

és mily néven?
amúgy narkas_forbi is kommentelt már ide

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 22:40:07

A szintén indexes kosárfórumokon mozgolódó spanjaim azt állítják, hogy ő maga Sporttárs. Most hogy az Ákos vagy a Zoltán azt meg nem mondom.

danesdzsu2 2008.06.17. 08:20:44

popp: Bazskának ne higyj;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 15:54:39

bemutatnám a holland b-csapatot:

Van der Sar - Melchiot, Heitinga, Bouma, de Cler - De Zeeuw, Engelaar - van Persie, Affelay, Robben - Huntelaar

(nem 100%)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 16:02:59

ezen viszont jót röhögnék:

Buffon - Zambrotta,, Panucci, Chiellini, Grosso - Gattuso, Aquilani, Ambrosini - Cassano, Di Natale, Borriello

drosiii 2008.06.17. 16:05:27

bedobásnál: pedig ezzel még nyernének is.. bár gattuso-t és ambrosinit nem tenném a kezdőbe..

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 16:08:48

hát nem tudom, de 3 holt-különböző felállás azért kiállítana egyfajta bizonyítványt Donadoniról. de ha nyernek, tényleg nem fogja kérdőre vonni senki.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 16:14:49

Igen ha Ambrosini helyett De Rossi játszana ez így rendben is lenne.
süti beállítások módosítása