Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Coppa Italia - teljes a tavalyi remake

2008.05.25. 11:11 _benito

Ezt a képet már ellőttük tavaly, most csak egy számot kell benne kicserélnünk, és máris újra aktuális lesz (egyébként a 2007-es szuperkupa előtt készült, melyet értelemszerűen a két csapat játszott egymás ellen, ugyanúgy, ahogy idén is ők vezetik majd fel a szezont). A hasonlóságoknak azonban itt vége is, hiszen tavaly az Inter utcahosszal húzta be a scudettót, majd a kupadöntőn a földdel tette őket egyenlővé a Roma, míg idén végsőkig kiélezett, gyilkos csatát vívott a két csapat mind a bajnokságban, mind a tegnapi kupadöntőben (mely első ízben egy meccsen dőlt el, s egyből meg is kell jegyeznünk, hogy a helyszínt véleményünk szerint érdemes lenne a döntő résztvevőinek ismeretében kijelölni). A Roma tehát jövőre is a mezén viselheti a trikolórt, sőt, ha jövőre is megvédi címét, egy ezüst csillagocskát is kap hozzá, az Inter pedig, ha már megnyerte a pajzsot, akár körbe is hordozhatja rajta Mancinit – persze, csak ha a nagy megyek-maradok, mégis megyek, vagy talán mégsem-kavalkádban találnak rá időt.

A futball igazságot szolgáltatott? Vagy csak tényleg jobb volt a Roma? Esetleg a sok sérülés döntött, vagy a hazai pálya? Két dologban vagyunk biztosak: az egyik, hogy a szezon során pitbull-módra szájzárat kapó Farkasok kapaszkodása a hol hosszabbra, hol rövidebbre nyúló kék-fekete hózentrógerbe elsősorban az ő dicséretük, és nem a Nerazzuri kritikája, ebből az aspektusból pedig igenis megérdemelt a Roma kupagyőzelme. A másik az, hogy az Inter vitán felül a Serie A legerősebb csapata. Három abszolút alapembere nélkül, idegenben játszva tudta úgy megnehezíteni a Roma dolgát, hogy az utolsó húsz percben végig a levegőben lógott az egyenlítés.

Pedig amikor megláttuk az Inter 4-5-1-ét (Balotelli ugyanis mindent játszott, csak csatárt nem) Suazóval a tetején, azt gondoltuk, a tavalyi döntőn látott római dádá barátságos vállveregetésnek fog tűnni a meccs végére, hiszen Mancini még némi múltidézést is elővezetett Sztankovics középre vezénylésével. (A napokban beszélgettünk róla Tanult Kollégámmal, hogy annyira kikopott a klasszikus irányító középpályás az európai fociból, hogy Diegón kívül nem is tudtunk senkit mondani, aki a pálya közepéről osztja a mannát, majd emberül összevesztünk Deco szerepén a Barcában). A Roma ezzel szemben a frissen és sikeresen megműtött Totti, és köcsögválogatottunk oszlopos tagja, Mancini nélkül indult harcba, a védelem két oldalán pedig a felépült Casetti és Tonetto kapott szerepet – előbbi remekül, utóbbi igen bizonytalanul tette a dolgát – középről pedig ismét Aquilani ment egy sorral feljebb, hogy a támadó trojka közepéről helyzetbe hozza a mezőny legmotiváltabb játékosát, Vucinicet.

A Roma felállásánál még meg kell állnunk egy percre. Ez a 4-2-3-1 egyszerűen zseniális, mintha a Farkasoknak teremtették volna, hiszen megvannak a megfelelő játékosaik is hozzá, viszont mi kipróbálnánk úgy is, hogy Totti középen játszik, ehhez pedig venni kellene egy Toni, Drogba, Ibrahimovics vonalat képviselő centert, sőt, már tippünk is van, hogy ki lehetne az, akiért nem kellene eladni az Olimpicót sem: Acquafresca.

Az Internek viszont már az is bőven elég, ha nem sérült, vagy eltiltott a fél csapat, hiszen ha mindenki egészséges, egyszerűen megállíthatatlan gépezetet alkot a Nerazzuri. Nekik egy edző kellene, méghozzá egy olyan, aki többet is tud annál, mint ha vezetünk, lehozom a csatáromat, ha az ellenfél vezet, behozok egyet. Egy Hamsik, vagy egy Hleb elférne azért...

A meccsre visszakanyarodva, szembetűnő volt a nagy barátkozás, a sok pacsi, egymás felsegítése, ami aztán a második félidőre úgy vált kámforrá, mintha sosem lett volna. A Roma az első félidőben (sőt, az első 60 percben) jobb volt, Mexes gólja pedig akkor is mestermunkának számít, ha annak ellenére, hogy szerintünk egyáltalán nem ügyetlen annyira, mint amennyire a világsajtó hüledezik a gólja okán, százból még talán kétszer tudná így a léc alá droppolni a zsugát. A második félidő elején Vucinic önző módon ellőtt egy helyzetet, majd nem sokkal később jóvátette hibáját, hiszen már ő is ziccerben volt, de visszatetette a labdát Perrotta elé, aki bepofozta a másodikat. Azt hittük, eldőlt, és nem voltunk egyedül ezzel, mert a Roma is így gondolta, aztán érkezett Pele (akit rohadt bátornak tartunk, hogy ilyen néven pályára merészel lépni saját képességeinek tudatában), s akkora gólt ragasztott a bal felsőbe, hogy névrokona is elismerően biccentett volna. Az Intert pedig az ilyenek általában felébresztik (láthattuk a Milan ellen is, hogy a szépítés után mekkorát játszottak, de a Siena ellen is iszonyatos hajrát produkáltak a Bianconeri egyenlítése után), most sem történt másként, de a gól most sem jött össze, helyette egy elmaradt páros kiállítás esett még, amihez annyit, hogy néha úgy tűnik, Burdisso egy botlábú mészáros, Vucinic meg egy ideggyenge primadonna – pedig egyik sem igaz!

 

 

 

A Roma tehát nem csak a meccsen mutatott játéka miatt érdemelte meg a kupát, az Inter pedig igazából nem gondoljuk, hogy nagyon csalódott lenne, hiszen a fontosabb trófeát bezsebelte, a meccsen pedig bebizonyította, hogy idegenben, kulcsjátékosai nélkül is simán méltó ellenfele elsőszámú kihívójának. Egy hét múlva nyit az átigazolási piac, igyekszünk majd nyomon követni az Eb alatt is az eseményeket, hamarosan pedig belefogunk a szezon mélyreható elemzésébe.

Egy közhelyszerű mondatot kölcsönvéve köszönjük egész éves kitüntető figyelmeteket, úgy véljük, nem fogunk nagyon mellé, ha a 2007-08-as Serie A szezon után csak annyit mondunk: soha rosszabbat! Lássuk most, ki hogyan alakít át, küldd el, igazol és készül fel, hogy jövőre legalább ilyen jól szórakozzunk.

77 komment

Címkék: olasz videó roma inter coppa italia

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr76486405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2008.05.25. 11:31:08

Miért nem játszották vissza a 2. gólt leskamerából? PELÉ kb. a szezon gólját lőtte. kezdi meghálálni a bizalmat.
Hamsikot én is szivesen látnám. Aquafresca félig Inter-tulajdon, nem hiszem hogy Rómába menne.

Titi120 2008.05.25. 11:37:15

"(A napokban beszélgettünk róla Tanult Kollégámmal, hogy annyira kikopott a klasszikus irányító középpályás az európai fociból, hogy Diegón kívül nem is tudtunk senkit mondani, aki a pálya közepéről osztja a mannát, majd emberül összevesztünk Deco szerepén a Barcában."

És Lipcsei Peti ? :)

Bondi 2008.05.25. 11:55:27

Milyen páros kiállítás? Én nem emlékszem ilyenekre.
Amúgy a 70. perctől nem volt semmi ami focinak nevezhető lenne. De azelőtt mindenképpen nagyszerű volt a játék, és a gólok is mind nagyon szépek voltak. Ez a Pelé gyerek is úgy eltalálta, pffuuu. De Mexes-é is ott volt, domenech idióta ha nem viszi az eb-re.
Mindenesetre GRAZIE ROMA.

Francois Pignon 2008.05.25. 12:02:00

(A döntő nem első ízben dőlt el egy meccsen.)
giacinto, a felvetésed jogos, megnyugtatásul itt az említett esetnél az elrúgás pillanata:
imgfrm.index.hu/imgfrm/9/7/3/1/BIG_0004339731.jpg

Bondi 2008.05.25. 12:07:20

Ha jól tudom utoljára 1980-ban volt egy meccse a kupadöntő. De jobb ez az egy meccses megoldás szerintem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.25. 12:17:18

Ha már nemegyszer úgyis jól kidühöngtem magam az angol focin, most hadd dicsérjem őket.

Az FA-kupa egyszerűen a legtökéletesebb lebonyolítási rendszer, amit csak ismerek. És a Wembley azért (is) kifogástalan helyszín, mert oda aztán tényleg csak ünnepi alkalmakkor mennek a csapatok.

Mindenki ezt próbálja mintázni (a leginkább a németek, akik mindenben az angolszászokat próbálják utánozni), de senkinek sem sikerül hibátlanul.

Az FA-kupára gondolva tényleg én is csak bámulni tudom az angol futballt.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.25. 12:20:46

csöncsön, ehhez azért az is kell, hogy a kupának olyan presztizse legyen, mint angliában. máshol ez vagy vigaszág, vagy a kiscsapatok lehetősége egy UEFA-szereplés megcsípésére, angliában pedig szinte egyenértékű a bajnoki címmel.

egyébként csatlakozom, hasonló érzéseket vált ki belőlem is az fa kupa, még ha az idei nem is volt valami nagy durranás.

az olasz viszont kifejezetten jó volt. (bondi, köszi az észrevételt, kimaradt belőle egy szó, de már benne van)

Francois Pignon 2008.05.25. 12:24:53

Egy kupasorozatot két dologgal lehet garantáltan tönkretenni, a kiemeléssel és az oda-visszavágókkal. Az FA kupában a harmadik fordulóban össze szokott jönni valami MU-Arsenal szintű meccs, és kiscsapatoknak is kijöhet a lépés a döntőig. Egy spanyol vagy olasz kupa meg (ha az ember nem szurkoló) talán az elődöntőktől érdekes, amit lejátszik négy nagycsapat.

VGL 2008.05.25. 12:36:05

Vucinic megfelelő lenne a center posztra. Ha talán kapna több lehetőséget, és nem csak vesztett állásnál, vagy Totti sérülése esetén.
Mindenesetre elgondolkodtató az is, hogy Totti elég nehezen jön ki néhány csapattársával, így a Romának elég összetett dolog egy új játékos igazolása. Főleg ha egy nagyobb nevet akarnak megszerezni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.25. 12:45:15

_benito:

Szerintem idén a spanyol kupa is kifejezetten jó volt. Már a nyolcaddöntőben is Sevilla-Barcelona, aztán a negyeddöntőben Villarreal-Barcelona meccsekkel.

Csak hát ott is az volt az érzésem, ami az olaszoknál is, hogy jó, jó, dehát ez olyan, mint egy második bajnokság. Vagyis amit írsz is. Angliában a kupasorozatnak valami egészen egyedülálló atmoszférája és presztízse van.

Count Adyn 2008.05.25. 12:47:26

Én leküldtem volna legalább 3 embert a bíró helyébe az biztos:) Vucinic-Burdisszó párost, meg Viera-t is, emiket művelt egy sárgalappal a zsebébe, mintha Sissoko-t láttam volna az utolsó fordulóból...

A szezon gólja meg sztem az amit a Palermós gyerek rugott a Juvenak 2-2 nél az utolsó percekbe:)

andree 2008.05.25. 12:49:54

Hát én a római vezetés helyében lehet beáldoznám Tottit, ha arról lenne szó, hogy megtartom-e Aquianit és igazolhatok-e egy jó játékost. Már várom mikor kezdi el fikázni Vucinicet, aki idén sokkal jobban játszik az ő posztján. Nem azt mondom, hogy állítsanak akasztófát Róma főterén, csak azt, hogy mondják meg neki, hogy ez nem az ő kis szemétdombja, hanem egy csapat, ami az európai nagycsapattá válás küszöbén van és pont ő húzza vissza. Amúgy Tottit egy zseniális játékosnak tartom.

VGL 2008.05.25. 12:55:42

Az angol kupának a múltja, presztízse az, amihez az olasz soha nem fog felérni. Amíg a nagycsapatok sem veszik annyira komolyan a sorozatot, addig nem lehet összehasonlítani az angol kupával. Ha megnézzük, hogy a jobb olasz csapatok kb. 50 tétmeccset játszanak egy szezonban (bajnoki+BL), akkor teljesen érthetetlen, miért kell oda-visszavágos kupakör.
Meg ha jól tudom, olaszoknál elég későn kapcsolódnak be a nagyok (talán legjobb 32), ami azt eredményezi, hogy az igazán kis csapatok nem futhatnak össze egy Inter, Roma,Juve hármassal. Angliában meg láttunk már hatod osztályú csapatot az MU ellen küzdeni, nem is olyan régen.

Bondi 2008.05.25. 12:59:16

andree, a beáldozás alatt mit értesz egész pontosan. Ha azt amit gondolok, akkor csak azt kérdezhetem, hogy ugye ezt tesem gondolod komolyan?:) Aquilani egy egészen más tészta. Ő benne nagyon azt látom h kicsit el van szállva, és h Ő korántsem olyan elkötelezett a Roma irányába, mint Totti vagy De Rossi. De ne legyen igazam. Vucinic meg egyértelműen remekül teljesített a szezonban. És, hogy Totti húzná vissza attól a Roma-t, hogy nagycsapattá váljon szerintem ez úgy hülyeség ahogy van, a média próbálja úgy beállítani a dolgot, hogy neki nem tetszik az ha nem csak Őt élteti a közönség és nem bírja elviselni ha vele hasonló kaliberű játékos játszanak mellette. Ez csak a média szüleménye.

VGL 2008.05.25. 13:02:03

"andree, a beáldozás alatt mit értesz egész pontosan"?
azt, hogy eladják a Lazionak.:)

calcio_di_rigore 2008.05.25. 13:07:36

Azért Szaniszló nem volt semmi, a "campioni d'Italia siamo noi" rigmusra ugráló interistákra megszólal, hogy lám-lám, mennyire örülnek egy kupa második helynek. Jóvan öreg.

Francois Pignon 2008.05.25. 13:08:35

"Ő benne nagyon azt látom h kicsit el van szállva, és h Ő korántsem olyan elkötelezett a Roma irányába, mint Totti vagy De Rossi."

Hát, jobban nem lehet elszállva, mint Francesco volt bármikor. ;) És Totti Aquilaninál jóval idősebb korában is gondolkodott még az eligazoláson. Most meg már annyit keres, mint a fél csapat együtt.

stanmore 2008.05.25. 13:23:01

Ez a nagyság átka,hogy rögtön elkezdik fikázni az irigyek és a bulvár alaptalanul.A fizrtésről annyit ,hogy De Rossi jövőre pont ugyanannyit fog keresni mint Totti,pedig mecsoda különbség!

Mourinho már nem a király 2008.05.25. 13:35:28

Nos, akinek tetszett a Roma játéka az magára vessen. Mert én annyit láttam, hogy 11, néha 12 emberrel védekeztek. Csodálatos. Viszont eredményesnek bizonyult sajnos.

Na és a maghyar-görög? Mikor nincs tét még játszani is képesek vagyunk néha.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.25. 13:35:37

"De Rossi jövőre pont ugyanannyit fog keresni mint Totti,pedig mecsoda különbség!"

na, mecsoda?

Bondi 2008.05.25. 13:40:37

Új szerződést fog kapni, függetlenül attól is ha nem lesz új tulaj, vagyis maradnak Sensi-ék. Ők is megadják neki az évi 5 milkát, tehát nála is túllépik a sapkát. És egy hosszú távú szerződést fog kötni, ha minden igaz. Csak ez nem biztos h Aquilani-nak is fog tetszeni, bár gondolom ha aláfirkantaná az új szerződését akkor Ő is keresne évi 2,5-et az eddig 750 helyett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.25. 13:41:12

calcio_di_rigore 2008.05.25. 13:07:36

Sőt még azt is mondta, hogy a végén bukta el a Roma a bajnoki címet.
LOL

andree 2008.05.25. 14:24:09

Annyit értek beáldozáson, hogy megmondják neki, hogy nem érdekel senkit kit utál a csapatból, mint ikon ezt neki kell megoldania a csapaton belüli tekintélyével nem pedig kifúrni a keretből az illetőt. Emellett néha leültetik a padra, ha teszem azt az alternatívája jobb formában van, esetleg olyan a meccs, hogy a támadónak is futni kell két métert.
Félek felhozni példaként, de mikor Palladino arca kezdett egy kicsit túl nagyra nőni Del Piero nagyjából egy meccsen és az azt követő 3 napon belül lerendezte a srácot. Míg Totti esetében egy egész szezonon keresztül hallgatjuk, hogy kit miért utál. Persze innen a balkán széléről lehet csak félreértelmezem a média információit, de amíg nem találok egy Totti-Aquilani-Mancini homevideót a neten, kénytelen vagyok nekik hinni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.25. 14:27:28

Sajnos Totti bácsi lemondott arról, hogy robotoljon, vagy egyáltalán csak fusson. Egy-egy meccsre összeszedte magát és letámadott, vagy visszament, de az már szinte-szinte tüntetésnek tűnt, ha visszafutott: lám-lám, én is futok.
Ez szerintem sok olasz csapat betegsége volt. Ugyanez történt Bobo barátunkkal is.
Tottihoz visszatérve, lehet, hogy ez sérülés miatt is volt, de én már nem hiszem el, hogy ő szanaszét futná magát ebben az életben.
Annak idején, ugyebár, Zeman alatt szélső középpályásként futott - egy ideig -, és bizony nem volt elég elől zseninek lenni. Szerintem Spaletti csak azért tette ékké, mert úgy még elfogadható, hogy nem vesz részt a játékban.
Egyébként pedig tényleg zseniális. Félelmetes meccsei, idényei voltak, és respekt, hogy végül mindig maradt Rómában!

_alerob 2008.05.25. 14:29:58

De Rossi a legjobb Roma játékos, Aquillani meg jöhetne a Juvébe, mert ő meg az eggyik legjobb olasz játékos lehet!

andree 2008.05.25. 14:38:34

Állítólag 20m+Iaquinta sem volt elég érte a Romanak. Mondjuk megértem őket.

_alerob 2008.05.25. 14:43:59

Hát nem az, de a Juve nemszivesen vállna meg Laquintától, szerintem ezért gázos ez. Laquinta a töb játéklehetőség miatt viszont szerintem menne. Jó lenne ha lehetne belőle valami, de ha marad rómában, tuti jól járnak vele. De egy klasszis csatár elférne a Rómának még.

LevyASR 2008.05.25. 15:22:53

CSak pár észrevétel a "háttérből":

-Tottihoz nem fognak nyúlni, se így, se úgy, és ez nem is fog változni! Ezt ROMÁBAN nem lehet megtenni. ( ha "CSAK" a második hely ennek az ára, akkor tuti nem )
- egyszer már írtam, hogy AA és FT nagyon jó kapcsolatban vannak, apró kis összezörrenéseiket pedig csak a média fujja fel, mint kultúrbarom a rágógumit egy Nobel -díj átadón )
- Mexes nem kicsit technikás játékos, de középhátvádként nem a szép cselek miatt küldik a pályára, és jól van ez így ;) ( idén már rúgott egy hasonló gól, uh a 100ból kettő-három majdnem meg is van )
- Szaniszló Csaba - bár tudom, kinek szorít, és eddigi írásait mind helyénvalónak tudom - most egy kicsit túlspirázta : NEM Mexesen ment el a bajnokság, amikor kiállították az Inter ellen, és lsd. Mexy rúgótechnikájának becsmérlése (előző gondolatjel )
- Alberto is hosszabbítani fog, senki nem rúgja ki maga alól a sámlit, csak ha nem akar öngyilkos lenni
- DDR a jelen és a jövő, míg a Capitano a múlt és a jelen. MAX ennyi a különbség, plusz DDR a pályán is tekintéllyel bír a csapattársak előtt, és igazi vezére a Romának a mérkőzéseken.

Tisztelt Szerkesztők!
Ezúton is Mille Grazie az egész éves szórakoztató postokért, sokat és jóízűeket nevettem, néha -néha felháborodtam, ( főleg egy-két hsz-t olvasva ) de mindenképp kitűnő elfoglaltság a blog olvasása!
További jó "munkát" és jó szórakozást Minden NST szerkesztőnek, olvasónak!

Grazie Roma, Forza Lupi!

montipájton 2008.05.25. 15:23:14

A magyar-görög fontosabb és érdekesebb meccs volt a római vigaszágnál.))

LevyASR 2008.05.25. 15:26:35

narkas_forbi!
Na_Hem tetszik a Roma játéka, nem kell nézni!
Eddig is szépen fociztak, de egyre inkább eredményesen is. lsd pl. a margit elleni mérkőzést...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.25. 15:35:35

monti, sajnos nem láttuk, mert fehérváron voltunk a kicsik meccsén :)

kukonyalori 2008.05.25. 16:41:39

Egy pár dolgot én is megjegyeznék.
1, Grazie Roma!!! Köszönjük az ezüstöt, és a kupát is.
2, Már nagyon unom Totti fikázását. Egész évben sérülten játszott vagy nem játszott. A bajnokságban 14 gólig jutott magasan házi gól király lett. Az, hogy nem futott minden meccsen annyit, mint amennyi elvárható lenne, az a sérüléseinek köszönhető. A bajnokságban nagyon szépen tette a dolgát a csapat a Capitano nélkül is, és ez örvendetes. De az meggyőződésem, hogy a Real Madrid ellen sosem jutottunk volna tovább nélküle.
4, AA-ról meg annyit, hogy bármennyire tehetséges fiú kis túlzással azt kell állítanom, hogy mióta a Farkasok felnőtt keretében van nem játszott le tíz meccset egy folytában. Az ilyen játékost, azért méltatlan a Capitanohoz hasonlítani, aki azért már letett a klubnál egy-két dolgot az asztalra, gondolom ezt azért nem kell részletezni.
3, Ami meg szinte már vessző bűparipám, hogyha a kupa győzelemért bl. szereplés, vagy akár selejtező járna, monnyuk a bajnoki 4. helyett akkor rögtön megnőne a presztizse
Végül, én is köszönöm az nst-s srácok egész éves munkáját. Nagyon szórakoztaqtó jó oldal. Maradjatok is ilyenek.

Forza Roma, Forza Lupi!!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.25. 17:09:21

A másodosztályból ma feljutott valaki?

calcio_di_rigore 2008.05.25. 17:28:17

Nem tudok hinni ebben a 20m +Jaki ajánlatban, szerintem ez akkora kamu mint a ház. Meg butaság is lenne.
Iaquinta egyébként pont most nyilatkozott, esze ágában sincs elmenni a Juvéból.

BruceWayne 2008.05.25. 17:37:24

amúgy se értem mitől ekkora sztár ez a Ákiláni (az i-ga-zi ro-ma-nis-ta!!!)

BruceWayne 2008.05.25. 17:41:20

"Toni, Drogba, Ibrahimovics vonalat képviselő centert"

hát "típus" vagy játékstílus alapján mindhárom játékos hót más vonalat képvisel, annyiban vannak egy kategóriában hogy klasszis mind a 3 és top10-es csatár

MAti 2008.05.25. 17:47:41

Két ekkora gól egy meccsen nem sűrűn fordul elő... :)

MAti 2008.05.25. 17:54:11

Az Aquilani - De Rossi páros a középpályán _szerintem_ a Roma legnagyobb erőssége.

Vucinic pedig remek szezont futott.

És a jövő évtől kicsit szurkolni is fogok nekik, mert tetszik, amit játszanak...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.25. 18:13:10

,,la favola più bella del nostro calcio: il Chievo."
A futballunk legszebb meséje: a Chievo!"

Megsugom, nem én írtam ezt a yahoo.it-re.

CSAK A CHIEVO! CSAK A CHIEVO!
Mottó: Ahol a foci nem giccs!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.25. 18:48:52

még ne kiabáljuk el, olvastam valahol, hogy nagyon nehezen megy az induláshoz szükséges pénz összekalapozása.

kámán júdánkíz!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.05.25. 21:06:52

g.cinagy OFF

DÖNTŐŐŐS A KÖRMEND!!!
MTE

ON

Calogero 2008.05.26. 00:05:23

Hatalmas meccs volt,ahol végig fantasztikusan játszottunk,abszolút megérdemeltük a kupát! Mindent egybevéve remek szezon volt,ahol ez a 2 csapat érdemelt serleget,a BL 4-ed döntő,bajnoki 2.hely +olasz kupa és szuperkupa-győzelem azt hiszem önmagáért beszél! Aquilaniért ajánlottak már a Juvénél többet is (ami egyébként nem kacsa),de hülye lenne a Roma eladni,mint ahogy De Rossit,Mexést és Vucinicet is. A Roma jövőjéről meg annyit,h 99%,hogy hétfőtől vagy keddtől magyar kötődésű is lesz majd kedvenc csapatom és akkor talán nem lesz álom a hazai közönség előtti BL győzelem! Daje Roma,grat az oldal szerkesztőinek,remek cikkeket olvastam,remélem azért még egy Serie B-set összedobtok a végére

megmondó 2008.05.26. 08:05:52

nem is tudtam hogy te is játszottál.

Romanista 2008.05.26. 09:10:31

lassan kiderül hogy Totti egyenesen rossz a Romának, Aquilani (igen nera, az igazi Romanista) utálja a saját csapatát, Vucinic pedig titokban el akarja vágni Totti nyakát és így tovább. azért nyertünk kupát mert jobbak voltunk mint az inter "hosszúpadja". azt meg vegyük már észre (hanem is tudomásul) hogy szerződés hosszabítás előtt a csapat egyik reménysége nem fogja minden elékerülő papírfecnit aláírni, sőt neki az sem rossz ha szóba hozzák más csapatokkal.

rambó négy 2008.05.26. 09:54:50

Inter drukker vagyok, de a róma megérdemelten nyert. Sajnálom, de gratulálok!

ASRM 2008.05.26. 13:21:19

AA nem megy sehova szerintem se, Vucinicben már nem vagyok ennyire biztos - nem feltétlenül Totti miatt. AA azért még szerintem messze nem tart ott, ahol DDR, ha egyáltalán fog valaha. Én speciel AA-ból, ahogy visszaemlékszem az első meccseire a Roma-ban, sokkal kevesebbet néztem ki annál, mint ahol most tart, szemben DDR-rel, akinél már az első meccsein megcsillant valami nagyszabású.

_benito, köszönet az egész évi megfeszített szórakozásért

kroos 2008.05.26. 14:21:34

2 dolog volt lehetséges
1,Az inter itt is csal és nyer.
2,nem fognak csalni ,=KIKAPNAK.

BruceWayne 2008.05.26. 15:05:56

köszönjük Emese, de most már siess vissza mert jön a délutáni gyógyszer.

kroos 2008.05.26. 15:10:27

Nera szerintem örült nagy pofátlanság töled hogy a Bl döntö után a biro ténykedését kritizáltad mert egész évben ugyebár nem érdekeltek a birok és most 1 meccs erejéig megtudtad milyen a másikoldalon állni.
SZAR!

kroos 2008.05.26. 15:12:02

Pedig te sirtál a legtöbbet mikor a Juve ugyanezt csinálta mint most ti!!!!És amiért nem irok többet az azért van mert tudom hogy egy pattanásos 16 éves kis g vagy!!!

BruceWayne 2008.05.26. 15:30:13

majdnem, a pattanás az életkor és a kis g nem stimmel, gondolom magadból indultál ki, nyenyenyenyenyenye :-) de nem csak nekem tűnt fel hogy te nevetteted ki magad folyamatosan csak nem veszed észre, amúgy meg a bíró szar is volt a Bl döntőn de elismertem hogy nem ezen múlott... ha meg elismered hogy miket csinált évekig a juve akkor most mire fel jár a szád? nem értelek.

ApukadHUN 2008.05.26. 15:54:29

na most mindenki azt hiszi, hogy április elsején születtél:)

BruceWayne 2008.05.26. 16:14:34

hülyeségre hülyeség a válasz. meg hogy észrevegye már magát. de a napot most azért se fényképezem le, de nem elseje. :-D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.26. 16:26:16

Fiatal vagy még nera. :)
Csakis barnetta kedvéért, BAJNOK AZ INTER. :) (hangsúlyozom, kizásólag barnetta kedvéért)

BruceWayne 2008.05.26. 16:29:46

jaj most lebuktam. de Balottellit még így is előzöm, vagy nem? :-))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.26. 16:36:56

Az attól függ, ha Maldini színesbőrű lenne, még eladhatnák 25 évesként. :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.26. 17:01:31

Nagyon örömtelei szombat estém volt, mert a magyar futball ismét szirénhangot hallatott (bár egyszer tétmeccsen is csillanának felnőttek, talán majd amostan 19 évesek). Másrészt meg kedvenc csapat om megnyerte az olasz kupát. Egyébként bajnoki ezüstéremben és kupagyözelemben is csúcstartók vagyunk Olaszországban.

Ami meg Tottit illeti, a szezon végére már nbem volt épp porcikája még jó hogy ne futotta szét az agyát. de egyetértek Kukonyalórival, az olasz bajnokságban jól játszunk nélküle is, de a Madridot nem vertik volna ki, hisz mindi magára húzott 3-4 embert, ha visszalépett a középpályára, talán az MU ellenti összecsapás is másképp alakul, ha Francesco játszik.

Szerintem jövőre is jó esélyünk lesz, főleg ha jön befektető és okosan posztokra igazolunk, mert miénk egy kész csapat és ez sem egyséniségeiből élő Interről, sem az újjáépítés előtt álló Milanról nem mondható el, viszont az Juve tavasszal már kezdett összeállni. Szóval Roma, Juve, Inter versenyfutásra számítotk, amibe tán az alakuló MIlan, valamint a Fio és a Samp szólhat bele.

Grazie Roma, Grazie NST!

ps: valahogy belevehetnétek a blog címbe az Olimpicot is ;)!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.26. 17:22:09

Popp, ha jön a nagy pénz, akkor az pénzt akar csinálni, eladhatóságot, amihez egyéniségek kellenek, mert azok hozzák a pénzt, azok teszik mások számára kívánatossá a csapatot. Nem lennék meglepve, ha aquilanit is beáldoznák, 1-2 nagy névért, most míg eladható, mert ha nem válik be bukta. stb. Szóval a te Romádból várhatóan Inter 2- lesz :)

Gabez 2008.05.26. 18:45:42

Hm, hova írjuk az átigalozásokkal, edzőkeringőkkel kapcsolatos magasztos gondolatainkat? Kellene egy jó kis poszt róla ;) Pl. Murinnyó valszeg aláírt kék Milánóban...

IronRock 2008.05.26. 19:22:11

Izé, most hogy mindenütt véget ért minden, az EB-ig meg hátra van még 12 nap, lassan kérhetném a topligákból a szuper-köcsög (-lúzer) válogatottakat? :-) Nem baszogatásképpen mondom, de tavaly ráért a dolog, idén viszont itt az EB, és akkor már mással leszünk elfoglalva. :-)
Hogy ne legyek azért teljesen offtopic: A Roma ezt a meccset és az Olasz Kupát megérdemelten nyerte (bár nem nekik szurkoltam), innentől meg csak a presztízsről szól az egész, elvégre az első két helyezett indulhat a BL-ben, és tavaly is ez a két csapat végzett a két sorozat élén. (Remélem, jövőre a Juve és a Fiorentina is beszáll a bunyóba jobban, a Milan 1-2 idényig ellesz azzal hogy új csapatot építsen, tőlük scudetto-t várni addig - szvsz - felesleges.) Mancini helyett meg jöhetne (talán jönni is fog) Mourinho (nem bírom a portugál seggfej pofáját amúgy, de hogy zseniális edző, azt bármikor hajlandó vagyok elismerni). És ha végre nem a tulaj haverjait kell a csapatba rakni, hanem dolgozhat úgy ahogy akar, akkor az Inter talán BL-t is nyerhet. Ha a Milan-hoz menne, akkor plusz 1 év....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.26. 21:00:49

GC, ha Spalletti valóban angol típusú menedzser-edző lesz ahogy suttogják, akkor ő rendelkezik majd az átigazolásokra szánt della föllött. Az ő személye meg a tudatos építkezés folytatására garancia. Tehát ha hozzunk is húzóneveket azokat kizárólag hiányposztokra igazoljuk. Mondjuk hozunk egy nemzetközi szintű gólszarót. Sajátnevelésű titánjaink meg az EB-n fognak villogni, így ők lesznek az igazi nagynevek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.26. 21:25:57

Nem, inkább olyan, mint Moratti. És lehet, hogy kékfeketébe öltöznek a farkasok! ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.26. 21:38:41

Tehát jön Juan de rossi, meg totti, milánóba? :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.26. 21:48:56

Álmodozzál csak! Talán nem elég jók a korábban csiliárdokért megvett játékosaitok, hogy megint a mieinkre fáj fogatok?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.26. 21:50:40

te mondtad, hogy kék feketébe öltöznek a farkasok. :P
Igazából ezek közül csak Juan kéne. A többi kutyaütő. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.26. 22:29:58

jajaja, de ezt nem hagyhattam ki.

Ezekszerint a kutyütés, a legmagasabb szintű focival szinoním a Great Corholio szótárban :D

Gabez 2008.05.27. 08:28:32

Sztem is csak Juan lenne jó, a többi csak Romában tud focizni. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 09:42:33

"A napokban beszélgettünk róla Tanult Kollégámmal, hogy annyira kikopott a klasszikus irányító középpályás az európai fociból, hogy Diegón kívül nem is tudtunk senkit mondani." - na és mi van Hajnal Tomival? ;)
süti beállítások módosítása