Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bajnokok ligája, 2008 - Az van ráírva: Manchester United

2008.05.22. 06:05 heinrich

Melyik jelenleg a világ legerősebb csapata? A spanyolokat legelvakultabb rajongóik sem tennék most az első öt közelébe sem, az olaszoknál égszakad és földindul éppen, a Bayern ellenőrzőjéből pedig kilóg az oroszból kapott hatalmas karó, a többiek pedig szinte szóra sem érdemesek. Akkor talán állapítsuk meg, hogy a világ legjobb csapata jelen pillanatban a Manchester United, ha tetszik, ha nem. Milyen zene illik a vörös színhez? Induló. Csatadob. Lábak dübörgése, melytől egyből bekekszel a már egyébként is jogosan majrézó ellenség. És a kékhez? Igen, mint kiderült, a blues. Elhagyott a csajom, nincs pénzem sörre, és persze szarrá áztunk az esőben.

Európa számos csapata indult neki az idénynek olyan lendülettel, hogy a mezőny többi tagja az általuk vert hullámokon evickélve csak a permetet nyelje. Jó is az, ha már az elején demoralizál az ember, de egy vérbeli profi tudja, hogy a bombaformának tavasszal kell jönnie. Aztán telt-múlt az idő, a Manchester összeállt, mint a babfőzelék, és megindult felfelé, méghozzá úgy, hogy egyetlen percig sem hagyott kétséget afelől, hogy utol fogja érni a vadat előbb-utóbb. Ahogy buktak ki a vetélytársak gyengéi, úgy duzzadt egyre nagyobbra az egyébként sem pitiáner manchesteri önbizalom, míg végül odáig jutottunk, hogy a bevezetőben feltett kérdésre már teljesen egyértelmű a válasz. Az elmúlt két szezonban egyedül a Milan elleni randa fiaskót lehet felemlegetni, egyébként rendszerint a MU kezelte a daráló vezérlőpultját. Gondolkodás nélkül le lehet írni, ma a MU a világ legerősebb klubcsapata, még csak valamirevaló alternatívát sem tudunk bedobni. Hogy megérdemelték-e a BL címet? Ha a sorozatot nézzük, akkor múló tűnődés után ki lehet bökni: igen. Ha viszont periférikus látásunk krónikusan a döntőre szűkül? És ha történetesen porzik a pálya?

Kezdésképp fontosnak tartjuk leszögezni, hogy minden egyéb híreszteléssel ellentétben jó kis BL döntőt láttunk, a sorozat idei színvonalát tekintve mindenképp. A MU úgy állt neki a meccsnek, mint anno Plókai a szabadrúgásoknak – itt nem lesz variálás. A Chelsea kamu 4-3-3-ja tükörsima 4-5-1 volt, taktikájuk a labdakergetésre korlátozódott és bizony Essien is ette-itta a vadláb mutatványait. Meglehet, jobbhátvédnek is kiváló, de amíg a középpályán megjárja, hogy két méterről fogjon embert, az ötösön mínusz húsz centiről illik. Cé megkezdi az igazi tétmeccsen nem hozza magát billog lepucolását, 1-0.

Ezzel egyébként Ronaldo mókatára be is zárult röpke másfél órára, de a szokásos fikagörgeteg helyett most mondunk mást. Nem lehet nem észrevenni a Ronaldinho-val mutatott azonosságot. Álomkezdést követő akkut hisztirohamok, numberone-ság, egy szimpla passzt nem képes megcsinálni a bohócsipkája nélkül. Ki kérte tőle, hogy éjjel kettőkor is ő legyen a MU százárbócos zászlóshajója, a tévedhetetlen megazseni, minden terhet dalolva cipelő virtuóz? Vajon mit akar örökké bizonyítani? Ugyanakkor ijesztő látni, mennyire elkurvult a labdarúgás, a Nike ontja az instant sztárkultusz recepteket, semmi gond, ha egy-két szezon alatt magából kifordult idegroncsot csinálunk a tagból – folyamatosan üzemel a futószalag. Messi 20 évesen az új Maradona, de nem gond, már új Messink is van (mondjuk Reimond Manco), CéRonaldo az új George Best, de ha túl sok tizit hagy ki, majd csinálunk Nani-ból új CéRonaldót, keine pánik…

Offolás után ott tartottunk, hogy fél óráig egy csapatot látunk a pályán, Cech zsenialitása nélkül rákvörösre főne a Chelsea, a cirka 70%-os hibaszázalékkal dolgozó védelemmel az élen, egyetlen mázlijuk, hogy Tevez továbbra is képtelen ziccerből gólt lőni, háta mögé érkező ütemtelen passzal meg nem találkozik, azokat jobban csípi. A félidő végére azonban megébrednek a kékek, elsősorban a bűntudattól hajtott Essien, aki tán kétségbeesésében, tán a törzsi szellemektől vezérelve negyvenről is bátran vállalkozik, a lényeg, hogy a labda többszöri buzera után Lampard elé kerül, aki nemhibáz.
 
A második félidőben a lemez ugyanaz, de ezúttal a B oldalt hallgatjuk. A Manchester sehol, most a kékek jönnek emberül, már csak egy gyenge-közepes Drogba hiányozna az üdvösséghez, de még attól is igen messze van, a BL döntőn egyetlen megmozdulásra korlátozta futball produkcióját. Hanem ha reklamálásról, szemforgatásról, vagy átkozódásról volt szó, nem ismert elveszett labdát, minden lehetőséget megragadott a csúfoskodásra míg végül le nem zavarták a pályáról. Ilyet produkcióért a grundokon már a saját csapattárs is megtette volna, csak sokkal korábban. Nem hallgatjuk azonban el, hogy Tevez-ről dettó ez a véleményünk. A tömegjelenetek legalább alkalmat szolgáltatnak, hogy Scholes-nak átadjuk a Zádor Ervin vándordíjunkat.

A második Chelsea kapufát elnézve gondoltuk először, hogy a Jóistennek nincsenek nagy tervei a kékekkel ma estére, de Terry hihetetlen mentésénél némileg revidiáltuk korábbi álláspontunk. Ordító ziccerek az egyik oldalon, kapufák a másikon – lássuk a tiziket.

 


Nincs reprezentatív adatunk, hogy a világ hány háztartásában jósolták meg/kívánták szívből CéRonaldo kihagyott büntetőjét, de amit előadott, az tényleg büntető volt. Talán ezt hívják pedagógiai célzatú pofonnak. Amit viszont Terry kapott, az új dimenziót nyit meg a sporttörténeti, mázsás pörölyök történetében.

Nemrégiben magam kardoskodtam a legjobban, hogy a nüanszokon múlik fogalmat kategorikusan törölni kell a szótárból, ilyesmi nincs, soha nem is volt – átok és hazugság. Az apró, meccseket eldöntő különbségek mögött plusz munkaórák, nagyobb akarat, több tehetség, emberi kvalitások állnak, hagyjuk Fortuna istenasszonyt, meg a többi ködösítést.

És akkor jön John Terry, hogy a legszebb hollywood-i forgatókönyv szerint megkoronázza tizenéves Chelsea pályafutását a mindent eldöntő tizenegyessel, pezsgő, konfetti, vastaps, miegymás és elcsúszik a döntő pillanatban. Elindul, hogy berúgja az mennyek kapuját, ehelyett rászakadtak a kandeláberek, Mike Tyson mélyütése kapta telibe, átgázolt rajta a II. páncélos dandár. Az ember örök esendősége – bőrkötésben, díszcsomagolásban.


Ennyire szimbolikus és egyben személyes tragédiát, megkockáztatom, még sosem láttam. Fel is rémlett Clive Tyldesley, kb. az angol Knézy Jenő azóta klasszikussá vált kommentje (inkább kétségbeesett rimánkodása) a ’99-es döntőről, másodpercekkel az egyenlítés előtt: Can Manchester United score? They always score. (~ Tud-e gólt lőni a Manchester? Ők mindig tudnak). Kicsit kifacsarva, de most is tudtak.

Elbukott a Chelsea, maga a vezér ejtette el a zászlót, ez bizony egy korszak vége lesz. Jövőre végleg el kell felejteni Mourinho-t, Grant-et meg már holnap (miért is kellett bérenc Anelkát behozni? És hamár csere, akkor miért nem Seva?!), a keret is minden bizonnyal oszlásnak indul majd. Megnézzük, létező fogalom-e az építkező Chelsea.

A Manchester meg köszöni szépen, jól van, akár ne is igazoljanak a nyáron, ritmusban tudnák tolni a következő szezont. Ferguson elpusztíthatatlannak tűnik, a csapat hemzseg a fiatal tálentumoktól, manna rogyásig, nincs más dolguk, mint vércseként vizslatni az alant elterülő mezőnyt kihívók után kutatva. Jószerencsét, Európa.

331 komment

Címkék: chelsea h összefoglaló bl manchester united

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr7481631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mogyi1976 2008.05.22. 15:14:00

Celeb Ronaldot én is utálom teljes szívemből: DE szerintem tegnap az emberibb formáját mutatta. Sőt.. Amikor Chelsea játékosok farigcsálták zokszó nélkül tűrte, nem hisztizett, sőt igencsak elküldött egy pár védőt a cseleivel melegebb éghajlatra, és Evrának is adot nem is egy zseniális passzt. Na és nefeledkezzünk meg a góljáról sem.
Bezzeg amit a Barca ellen csinált, az maga volt a hányiger...

marchellow 2008.05.22. 15:14:35

"aki mindent jobban tud 2008.05.22. 14:57:06"
1) miért is annyira burzsuly? Manchesterbe is jött egy orosz, aki vég nélkül tolja bele a pénzt a csapatba?
(gazdag a a MU is, nem tagadom, de egy fokkal "szervesebb" fejlődésen ment keresztül mint a Blues)
2) jól emlékszel másodikak, de nem pont egyenlőséggel, hanem 2 ponttal lemaradva, bár ez nem oszt nem szoroz.
3) te is azt hiszed, hogy csak BL-t lehet nyerni egy csapattal. had ne soroljam hány bajnokságot, kupát nyertek.
4) ez nagyon elmés megállapítás volt. köszönjük
5) Cé már asszem jócskán ki volt tárgyalva

most akkor mit is tudsz jobban?

drosiii 2008.05.22. 15:19:08

hogy emberileg milyen, nemrég volt egy cikk vhol arról, hogy hány cselzis csalta meg a párját (anelka,a.cole es meg vagy 3an)...

drosiii 2008.05.22. 15:20:45

...de ez nem tartozik a futtballpályára, szal ne menjünk át bulvárba (igen a pecérkedésre gondolok többek között)

aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.22. 15:22:10

drosiii

Igazad van, elfelejtettem, hogy kiegyenlítettek a Chelsea ellen az utolsó percben, de az már nem oszt nem szoroz...
A Manchester mint középcsapat? Ferguson nem azért nyert bl-t, mert zseni, hanem a nagy számok törvénye miatt. Ha még 20 évig lesz edző valószínűleg nyer majd még egy bl-t.
Nincs mindig az, hogy ha az angolok nyernek, mindenki más szarul játszik, de most ez van. Ki állíthatta volna meg a Manchestert szerinted? Az oszladozó-foszladozó barcelona, vagy az ugyancsak évek óta bl-ben elődöntőig nem jutó Real? Esetleg a jövőre bl-re ki se jutó Milan vagy az örök vesztes Inter? A bundesligát említeni sem érdemes. Egyetlen ellenfele volt idén a Manchesternek, az a Chelsea, és őket sem múlták sokkal felül.
Az igaz, hogy a Manchester is sokszor közel volt az utóbbi években a győzelemhez, de kevesebbszer, és őket sosem tekintették komoly esélyesnek, ellenben a chelseavel. Ők csak mutatóba voltak ott, ahol.

bakító 2008.05.22. 15:23:27

Egyébként Sir Alkesz az első nemzetközi kupáját az Aberdeennel nyerte. KEK-et a Real Madrid előtt. Azért az nem semmi...
Azóta gyakorlatilag mindent megnyert többször is, és felépített 3-4 nagycsapatot.
Természetesen ő most a világ legjobb edzője, és all time top 5-be is biztos benne van.

Mondom ezt úgy, hogy mindig is antipatikus volt.

Mémé (törölt) 2008.05.22. 15:23:37

Visszanéztem a tizenegyes-szeánszot. Cech a világ legjobb kapusa. Van der Sar pedig Anelka tizijénél zseniális, ahogy mutatja, hogy oda rúgd :D

Szivesen olvasnék valami eszmefuttatást a tizenegyesek lélektanáról, korszakos esetekről, legfontosabb tényezőkről, taktikákról, mert ha belegondolunk ez a legutolsó, amit történhet egy meccsen...

Az utóbbi 2 évben pedig 2 nagy torna serlege is így került kiosztásra. Durva.

gastro, missing in action 2008.05.22. 15:25:01

"Fel is rémlett Clive Tyldesley, kb. az angol Knézy Jenő azóta klasszikussá vált kommentje (inkább kétségbeesett rimánkodása) a ’99-es döntőről, másodpercekkel az egyenlítés előtt: Can Manchester United score? They always score. (~ Tud-e gólt lőni a Manchester? Ők mindig tudnak). Kicsit kifacsarva, de most is tudtak."


Nekem arról a meccsről szegény Knézy jut eszembe, mert az angol közvetítést nem láttam:-)
" Na Ferguson, ezt hogyan magyarázza meg?! A teljesítményt láthattuk" (vagy valami ilyesmi, de ez volt a lényege..) és bumm 1-1, majd mégegy bumm 2-1
:-DDD

drosiii 2008.05.22. 15:29:41

aki mindent...

86ban vette át a csapatot. 10 évvel előtte, még másodosztályúak voltak...

drosiii 2008.05.22. 15:30:43

...szóval akárhogy is, de első idényében 11.-ek voltak. az nem középcsapat?

drosiii 2008.05.22. 15:32:19

és csank lehetne ennyi ideig a fradi edzője, sztem még a csoportkörig sem jutnának el...

badblood 2008.05.22. 15:32:47

Semmivel sem volt jobb a United a kékeknél, viszont szerencsésebbek voltak.
Nem lett volna szabad Terryre bízni az utolsó tizit, bármilyen megfontolásból is vállalta el ő maga.

ZenZo
Az afrika kupa idején SWP kis híján a hátán vitte a csapatot, (némi meglepetésre) elég megbízhatóan szállította a gólokat, őt amolyan kiegészítő emberként tán meg kéne tartani.
A többivel egyetértek, bár Makelelét klónozni kéne, mert már erősen benne van a korban :))

gastro, missing in action 2008.05.22. 15:36:39

...és mindig a legjobbak hibáznak a tizenegyesekkor: most CR és Terry is, de korábban: 86-ban Platini, Lineker.. 94-ben: Roby Baggio talán 2-3 éve Seva is.. és még van egy csomó példa...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.22. 15:37:15

Fergie nagyot húzott, amikor CR-t a bal oldalra tette, A. Cole-lal szemben nem fickándozott volna így (egyben így utólag igazat adok Nerazurrinak Essien posztjával kapcsolatban). Igaz, Park (a legalulértékeltebb manchesteri játékos) viszont a félpályán átjönni nem engedte volna a ghánait, nem hogy lőni, úgyhogy végülis ez is 1-1.

Terryt baromira sajnáltam, de azért közelebbről megnézve a kiállítás körüli hacacárét, lehet, hogy már neki sem kellett volna a pályán lennie a büntetők alatt (a sors keze, ugye):

www.youtube.com/watch?v=B5uGA9Ef55I

Titi120 2008.05.22. 15:37:50

Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha Ballack rúgja mind az ötöt, akkor a Chelseaé a kupa. :-)

Másrészt mind a három embernél lehetett előre tudni, hogy ki fogják hagyni, igaz én Ash Cole-énál is meg voltam győződve róla.
3 alapszabály van nálam e kérdésben hosszú évek bölcsességei alapján:
1) Sose rúgass tízit védővel, csak ha már muszáj
2) Fuss neki messziről, különben kihagyod
3) Ne torpanj meg, ne topogj, különben kihagyod

Ha ezek mind rendben vannak, akkor már tényleg csak szerencse kell.

Pseudo 2008.05.22. 15:40:06

Titi20: picit hiányolom a lélektant a 11-es párbaj-filozófiád mögül. Ronaldo szerintem 10-ből 10-szer eltalálja a kapufát edzésen, ha akarja. Ezzel azt akarom mondani, hogy oda rúgja, ahova neki tetszik. Ha nagy a tét, akkor azonban láthatod: könnyen hibázik.

szabika 2008.05.22. 15:41:12

drosiii! Hidd el, mindenki elismeri, hogy rohadt nagy zsugás az Öreg, de azért azt nem merném egyértelműen kijelenteni (nem tudom, hogy van-e olyan személy), hogy ő a legnagyobb edző.
Nagyon kevesen kaptak ennyi türelmet, rengeteg ideje volt. Végül is már kijárt neki a második serleg.
De könyörgöm, hagyjuk már ezt az "összevásárolt Chelsea"- féle dumát. Hány saját nevelésű játékos volt a MU kezdőjében? 2. A többit biztosan a lottón nyerték, ugye?

szabika 2008.05.22. 15:44:26

Tényleg most vettem csak észre, hogy kapott Tevez egy szép fikuszt!!!!:))

Titi120 2008.05.22. 15:47:01

Pseudo!
A lélektan az evidens tényező, én most szigorúan csak azt írtam, amihez nem kell lélektan, csak józan ész.
Meg némi alázat, hogy ne akarjunk már csak azért is megtorpanós, különcködős tízit lőni egy Bl-döntőben, csak azért mert én már Cé Ronaldo vagyok ...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.05.22. 15:47:04

a 99-es döntőről... előtte nyerte szombaton az FA-t egy jó meccsen az MU. mondták is, mi lesz itt szerdára. hát, alig birtak lépni olyan más-hármadnapos volt az egész brancs (személyes véleményem). valamikor a 70. perctől izzadták ki magukat. :) a többi történelem. Teddy és Solksjaer. régi szép idők...

drosiii 2008.05.22. 15:52:18

szabika, ha elolvasod, akkor tudod kinek reagáltam.
Hogy ki a legnagyobb edző arra nehéz reagálni, túl sok mindentől függ. Mindenki mást mondana kb. Mint ahogy legjobb játékosra is.
Csupán annyi, hogy a MU sikerei nagy részét SAF-nak köszönheti.
Nem nagyon jöttem az összevásárolt csapat a cselzivel sztem. Viszont ha régebb óta követed az nst-t akkor tudhatod, hogy mi a hozzáállásom a cselzihez.

Pseudo 2008.05.22. 15:58:53

Én azt nem értem, mi az, hgoy valaki "megérdemli" a bl-címet (többem írták, hogy XY megérdemelte vagy megérdemelte volna). Ez nem érdem kérdése, nem egy életmű-díj. Miféle érvek szólnak az érdem ellen/mellett?

drosiii 2008.05.22. 16:04:22

hát tudod Pseudo ez ugy megy, hogy aki csunyan nez ki, vagy angol, vagy technikas az nem erdemel senkit. Mindenki mas igen, aki olasz, spanyol vagy bajor :D

idiotapocs 2008.05.22. 16:13:37

Én Cech-el rugattam volna, kapusok jó tizilövők, náluk sokkal nagyobb hangsúlyt kap egyébként is a mentális felkészítés

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 16:15:02

drosiii:

Vagy fordítva. ;-)

Egyébként úgy "megdühödtem", hogy blogomba foglaltam ezt a vitát. pontilyen.blog.hu/2008/05/22/filozofiam_a_focirol
:-)

ZenZo 2008.05.22. 16:16:12

badblood: Sweepnek idén is durván 2 jó meccse volt, az ittléte (3 év!) alatt meg nagyjából összesen tíz, nameg kb 10 találatig is jutott a 3 szezon alatt, 21M font pénzért cserébe. Labdabuta, szerencsétlen, kicsi, semmi. Egyszerűen 10-ből 8x a labdakezelés problémát okoz neki. Két dolgot becsülök benne: a kitartást és az akarást. Mások már rég elhúztak volna a pics**** ennyi játéklehetőség mellett, ő nem tette. Plusz gyors. De ha pályára lép, már előre fogom a fejem. Mint a fejetlen csirke... leszegett fejjel előre... az megvan, mikor annyira ment a mészcsík mellett, hogy a partjelzőt is lecselezte? :) Azóta sem röhögtem Chelsea játékoson olyan jót. Max régebben egy-két Kezman vagy Huth megmozduláson. Még régebben Tiago és Veron, még korábban Gronks beadásai persze fakasztottak mosolyra, de Swp nagykirály...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 16:16:51

drosiii:

Vagy fordítva. ;-)

[Szerintem sincs ilyen, hogy megérdemelné. Legalábbis objektíve. Miért, Puskásék nem érdemelték meg a VB-aranyat?]

brassmonkey12 2008.05.22. 16:32:18

hát mint mondjak ha ez a 2 csapat jácca a bl döntöt milyen a többi csapat,hogy öszinte legyek ez a manchester sokkal többet nem hinném hogy tud a realnál,c ronaldo nem tudom hogy lött 42 golt de azt bizton állitom elég messze van még zidane -tól,chelsea sokkal jobban jáccott de hát nincs egy jo csatárúk kiderült drogba soha nem lesz oan jo csatár mint seva volt,amugy c ronaldo tizi elött szinte tudtam kifogja hagyni,és ugy örültem neki,mai futball egyre ratyibb ez sok taktikázázás here huzogotás nagyon szart tesz a focinak,ebn se várok semelyik csapatol szép focit,mindengyik 10 emberrel bekkelni fog

wendriner úr 2008.05.22. 16:35:00

a man utd a nevebol elo csapat volt akkor, amikor atvette sir alex. elotte egy big ron atkinson majdnem kiesett veluk. aztan sir alex is majdnem. a liverpool akkoriban bucira vert mindenkit. az elso par evben alexet ki akartak rugni nem egyszer. az elso kupa mentette meg. a csapatot megvetelre ajanlottak '88 korul valamelyik mostani kisebb csapat tulajanak kb 60m fontert, vagy meg kevesebbert. ma husszor annyit er, amiben a jol felepitett uzleti modell mellett legalabb fele resze fergienek is van. a man utd adossaga nem a veszteseges mukodes eredmenye, sot 30-40% nyeresegrataval mukodnek; hanem annak, hogy a tulaj adossagbol vette meg, es azt rarakta a klubra. ezen kivul a tavalyi 40-45m font (nani, hargr, anderson) volt az egyeduli love, amit beletoltak. a csapat fejlodese szerves, egy-ket (altalaban rosszul sikerult, ld: veron, kleberson,) igazolason kivul kvazi ismeretlen fiatalokat vesznek (ki hallott a ronaldorol pl beckham elszerzodese elott? vagy anderson, vagy nani? aki championship managert tol, esetleg), raadasul posztra es nem kilora. cselzinel ez ugye nem mindig mondhato el. a sajat nevelesrol nem is beszelve.

cselzi: administration elott volt a klub (nezzetek utana, mit jelent, most csinalta nemreg a leeds), jott a rubelpapa es zsebbol fizetett (elotte a man utd-t is megkornyekezte!). azota is zsebbol fizet, most az uj asszonynak vett kortars festmenyeket a galeriahoz vilagrekord aron. a sok idiota orosz meg tapsol neki, holott az o penzuket kolti...

szemelyes: dubaiban neztem a meccset kb 200 expat es 200 tobbe-kevesbe helyi arab mellett. az expatok par kivetellel a unitednek drukkoltak, az arabok pedig kivetel nelkul a cselzinek. meg is kerdeztem oket, hogy akkor hogy is van ez a dolog izraellel, ,meg a cselzi tulajanak es edzojenek szarmazasaval, de koherens valasz nem jott. kalou, drogba es anelka a sztar naluk (drogba muzulman?)

csak nekem tunt fel, hogy grant sertettsegeben kikerulte a man utd sorfalat? ha igen, nagy bunkosag volt.

tevez pedig anthony kiedis (from rhcp fame) es egy torpe szerelemgyereke (nem sajat szerzemeny)

united volt a jobb es kesz. ronaldot pedig sok mindenert lehet b@sztatni, de a tegnapi napert nem. jogos lesz az aranylabda.

george12 2008.05.22. 16:40:10

lehet itt c ronaldot fikázni, utálni, bármit, de kérdezem én ki a nagyobb paprikajancsi? ő, vagy az örök elégedetlenkedő cikkírók, fórumozók, akiknek javarész egy életen át csak egy vesztes csapat választása jut!?
fel lehet hozni itt maradonát , vagy messit példának, de megnézném az isten maradona dagadt kokainos fejével fénykorában is , hogy bírkózna meg a mai focival vagy irammal???! vagy messit aki ugyan végigcselezi a pályát, de eredmény semmi....
ha lemész a grundra és nagyképüsködsz, minden sportágban egy mondatot vágnak a fejedhez: akkor mutasd meg!!!
c ronaldo megmutatta:
angol bajnok
bl győztes
év játékosa angliában
év gólja angliában
gólkirály (megdöntve az arsenal drukkerek igencsak kíváló focistájának henrynak a gólrekordját )
bl gólkirály
aranycipős
aranylabda is szinte fix
emberünk 23 éves, és még az eb-re ki se ment
kérdezem én, ki tett le ennyit az asztalra???
talán felspanolja az a sok idióta őt, akik csak annyit bírnak hozzá fűzni, ez egy pojáca, és minden meccsen arról álmodnak, hogy valaki eltöri már végre a lábát, de titkon két kezüket összetennék ha kedvenc csapatukban szerepelhetne...
az örök fikázó és elégedetlenkedőknek annyit mondanék: ő megmutatta, a csapat megnyerte
nem ő a nevetséges, hanem a vesztes aki nem tud veszíteni!!!

brassmonkey12 2008.05.22. 16:42:44

ez a c ronaldo még egy tizit se tud belőli,portugálok jo ha továbbjutnak a csport körből

Titi120 2008.05.22. 16:50:11

george12!

Szerintem itt senkinek, vagy legalábbis nagyon keveseknek Ronaldo játéktudásával vannak a problémai.
Emberként érződik kevésnek a képernyőkön át, amiket a megnyert kupák sose fognak felettetni ...

Pseudo 2008.05.22. 16:50:33

wendriner úr: azért a manu-t is közelkeleti szálakkal erősen rendelkező család vásárolta fel, szóval arrafelé az idei bl-döntő szerintem vetekedett az OSCAR-díjjal.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 16:55:08

mindenki azzal jon hogy a cselszkij volt jobb meg minden. szerintem meg nem. meg kell nezni hogy mi a vege es kesz. ha viszont nem nezzuk az erdmenyt hanem a helyzeteket (persze ha-val sose kezdunk mondatot fociban) akkor:
roni-gool
tevez-gool (vagy carrick tok joindulatu vagyok)
tevez-gool
lampard-a vedo hatarol nem ele hanem elpattan a labda es a vedok kivagjak.
szunet: 3-0
masodik felido:
mu-semmmi (ha jol emlekszem)
chelsea: drogba kapufa-goool
vege 3-1
ok ok legyen 3-1 utan hosszabitas
lampard kapufa-goool
giggs fejes-gooool
4-2
ok ok legyen 11-es 4-2 utan.
belovik belovik
cr kihagy
belvik belovik
terrry kihagy (ha bemegy akkor igaz hogy 4-2 utan de megis a chelsea nyer)
belovik belovik
anelka kihagy.
mu nyer
tehat ha nincs ha akkor a mu nyer.
ha van ha akkor is.
mi kovetkezik ebbol??
minden olyan ha ami a chelseat sulytotta nem is ha sokak szerint, mig a mu ha-k tenyleg ha-k amik nincsenek is.

es itt most hozzatennem hogy telleg rohadt jo volt a chelsea egy szavam se lehetne ha ok nyertek volna de mi is voltunk ugyanolyan jok. mert HA a chelsea masodik felideje lett volna az elso es a MU elso felideje lettt volna a masodik akkor most tuti az lenne hogy a chelsea jo volt ugyan az elsoben, de a mu lefocizta oket a masodikban. ezert 90 perc egy meccs. mindig jonak kell lenni.

vargasanyigól 2008.05.22. 16:56:46

gorge 12

C. Ronaldo azért edz mint egy állat, játszik jól és rúg gólt mert azt akarja, megmutatni az ellenfél játékosainak a saját csapattársainak és mindenkinek, hogy Ő személy szerint mindenkinél jobb szebb ügyesebb. ZIdane, Figo, Van Basten, De még Ronaldo sem ilyenek voltak, nem azt üzenték minden góljukkal/cselükkel mindenkinek, hogy ilyet TI nem tudtak, CSAK ÉÉÉÉNNN!!

Ami nekem a legvoissztaszítóbb volt, hogy miután elvesztette csapatának a bl döntőt (a tizi) de a csapat mégis megnyerte, akkor ő nem ment a csapattal ünnepelni, nem rohant VDS-hoz a többiekkkel hanem egyedül mutogattatta magát a tv-vel.

Egyébként jól trükköz és sok gólt lő de ő is egy balek (lásd még terry fent) mert minden idők legnagyobbjaihoz akar tartozni, de nem fog, mert oda nem akarni kell hanem születni.

Adamfark 2008.05.22. 17:00:04

Zenzo: becsülöm a hozzáállásod...
Más:
Pár mondattal visszatérve a különböző csapatok eladósodására:Nem ártana, ha utánnanéznétek! A Unitednek azért szerepel a neve mellett több mint 600M font adósság, mert mikor annak idelyén Glazerék megvették a Unitedet, akkor az egész csapatot tulajdonképpen hitelből vették meg. Megtehették, mert könnyen kaptak hitelt, mert már rendelkeznek többek között egy amerikai foci franchise jogaiva (Tampa Bay), és mellesleg jelzálognak ott volt az egész United. Elmondható, hogy nem most jöttek le Glazerék a falvédőről. Szinte 0 befektetéssel megkaptak egy irdatlan profitot termelő csapatot, aki szinte semmi perc alatt megtermeli a saját árát. És a klubbnak miért van adóssága? Hát mert okosan, egyszerűen a saját hitelük adósságát egyszerűen átterhelték a Unitedre. Gyanítom, hogy ez így elég jól jön ki pénzügyileg, mert kevesebb adót kell fizetni az irdatlan profitra, ha azt tudják csökkenteni a hiteltörlesztéssel.
A Chelsea teljesen más modell: Ott Abra privát kölcsönt ad folyamatosan a Chelseanek, amit természetesen még nem kér vissza. Kérdés, hogy meddig jó ez így neki....

george12 2008.05.22. 17:00:10

akkor nézük az emberi mivoltát is: nem vitatkozik és verekszik az ellenfél csapatával, nem köpköd és nem pofozz le játékosokat....
az én szememben egy drogba emberileg százszorta jobban elásta már magát mint ronaldo

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 17:01:41

vargasan.....
"minden idők legnagyobbjaihoz akar tartozni, de nem fog, mert oda nem akarni kell hanem születni."

tehat ha nem vagy akkora tehetseg mint az allat akkor ne is edzel pluszba mert ugyis baszhatod??
akkor megyek azt felkotom magam a gecibe minek kuzdjek. te megmondtad lol

shinigami 2008.05.22. 17:02:22

azert cronaldo igen sokat fejlodott az elmult 1-2 evben emberileg is
meg mindig jobban kezeli a 'gyorsan jott sztarsagot' mint 1-2 generacioval korabban a collymoore, adams, keown, gascoigne fele alkesz banda
nagyon sajnaltam tegnap terryt es ma is sajnalom de ezen nagyon jot rohogtem:
img.index.hu/imgfrm/5/9/7/3/BIG_0004325973.jpg

Titi120 2008.05.22. 17:03:55

Ja, és heinrichnek tényleg 100%-ig igaza van abban, hogy CR is kezd rálépni a ronaldinhoi útra, amikor már egyszerűen derogál neki egy sima, öt méteres passzt adnia ... Nagyjából a kurvásan szétterpesztett lábak a szabadrúgásai előtt is erről a csak azért is másképp csinálásról szólnak.

bakító 2008.05.22. 17:08:00

george: C Roni egy kiváló kvalitású labdarúgó, és egy hülye féreg is egyben. Ezen kár volna vitatkozni. Ugye még emlékszel mit művelt saját csapattársával a VB-n.
Kutyából nem lesz szalonna.

Maradonához meg akard már hasonlítani, mert közröhej tárgyává válsz.

helikopter 2008.05.22. 17:13:12

sajnáltam terryt én is, de azért hogy ne lett volna akár a közelmúltban ennél nagyobb futballsors-tragédia, az túlzás. emlékeztetőül:
www.smh.com.au/ffximage/2006/07/10/zidane2_narrowweb__300x434,2.jpg
hol volt ez ahhoz képest?

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 17:18:00

zidane-nak volt mar otthon ilyen sarga szinu vmilye. terry-nek szerintem meg nem volt bl serlege. hat itt a tragedia
zidane csak kiszalt a meccsbol mint most drogba, attol meg a csapat hozhatta volna neki.
terry lett volna az aki hozza drogbanak a serleget es pont o baszta el.
hat itt a tragedia

Pseudo 2008.05.22. 17:20:18

mindenkinek a saját apukája erősebb.

Paul Newman Jr. 2008.05.22. 17:21:16

helikopter,

Zidane-t felesleges lenne méltatnom, de ez az eset speckó csak a saját ostobasága volt, nem klasszikus értelemben vett sorstragédia.

Ha már hasonlót keresünk, akkor Baggio a 94-es VB-n.

vargasanyigól 2008.05.22. 17:28:03

edzél, tudd hogy jó vagy csak ne hidd hogy mindenki szar te meg Isten vagy

helikopter 2008.05.22. 17:28:50

vb-döntő, pályafutás utolsó meccs. akrámennyire is az ő hibája volt, ezt szerintem nem lehet überelni.

marchellow 2008.05.22. 17:33:08

"vargasanyigól 2008.05.22. 16:56:46"
"Ami nekem a legvoissztaszítóbb volt, hogy miután elvesztette csapatának a bl döntőt (a tizi) de a csapat mégis megnyerte, akkor ő nem ment a csapattal ünnepelni, nem rohant VDS-hoz a többiekkkel hanem egyedül mutogattatta magát a tv-vel."

peersze terry tizije alatt megbeszélte az operatőrrel, hogy majd a kezdőkörben fogja itatni az egereket és jó lenne, ha őt mutatnák.
magamutogató ez a ronaldo. :D

vargasanyigól 2008.05.22. 17:37:36

marchellow:

komolyan gondolod, hogy nem biztos, hogy a18 kamerából egy az egyedül maradó szupersztárt C. ronaldo-t fogja venni?

Adamfark 2008.05.22. 17:46:39

A tegnapi meccs a sors furcsa játéka volt.
Terrynek oda vissza adott, kapott.
VDS szintén
Ronaldonak szintén
De ez elmondható egészében mind a 2 csapatról.
A 11-es rúgások előtt úgy voltam vele, hogy a United nem veszíthet újra egy olyan gól miatt, mint amit Lampard rúgott. Lampard a megpattanós gólok királya. Ezzel együtt ezeket a lövéseket is el kell vállalni. De mi annak az esélye, hogy egymás után egymástól 4-5 méterre álló 2 középső védőn is irányt váltó labda pont kapásra pattan Lamps elé?
A 2 Chelsea kapufa közül a másodiknál VDS csak nézte, hogy mi történik, de Drogbáé teljesen más tészta. Mert ez a labda úgy ment kapufára, hogy egyrészt Drogba elcsúszot, és ezáltal a lábáról is lecsúszott a lövés. Valószínüleg, ha nem teszi, akkor igaz, hogy beljebb megy a lövés, de VDS kb. 5 centire vetődött tőle. Tehát, ha Drogba rendesen meglövi a labdát, akkor azt VDS kiüti...
11-esek: tényleg csak Terry 11-esén ment el a Chelsea-nek. Mert Cech Ronaldoét kivédte, Naniéba beleért. VDS Lampard és ACole lövésébe ért bele, míg Anelkáét kivédte.
Ezzel együtt is zseniális döntő volt.
Annak, aki nem United szurkoló: Megfordult a fejetekben, hogy 4:4-nél milyen érzés volt azt látni, hogy egyetlen lövés, és kikap a csapatod? Egy olyan helyzetben, amit mindeki fix Chelsea győzelemnek vett? És akkor tényleg a sors lép közbe.... és így!
Akkor most felsorolom, hogy tegnap a Unitedben hány saját nevelés volt a pályán: Brown(a mélyen lesajnált), Scholes, Giggs
A padon ezen felül: O'Shea, Fletcher
Lehet sorolni Chelsea részről....
Hogy miért mondják a Chelsearől, hogy összevásárolt? Mert Ők már kész, népszerű, komoly eredménylistával rendelkező játékosokat vásárolnak. Ez sem szégyen, csak nem kell szégyelni, ha az orrok alá dörgölik...
Tegye a szívére a kezét minden nem United szurkoló! Ki hallott valaha - persze a Unitedbe való igazolása előtt - Vidicről, Parkról, Evráról, Naniról, Ronaldoról, Andersonról, Kuszczakról?
A Chelsea esetében picit egyszerűbb a képlet Ballack, Makelele, ACole, SWP, Sheva, Anelka, Drogba, Carvalho, Ferreira, Malouda, esetében....

marchellow 2008.05.22. 17:51:33

vargasanyigól:
én alapvetően azt nem tudom elképzelni, hogy miért nem lehet elhinni, hogy valaki felszabaduljon attól, hogy nem rajta múlt a vereség és leessen a szívéről az a bizonyos nagy kő, ott ahol épp van, a kezdőkörben.
nem hiszem, hogy ilyen gondolatok vezérelték, hogy "húbaze most sírok egy kicsit, hogy engem vegyen a kamera"
én sem szívlelem a hisztijeit, de eltudom képzelni, hogy őszinte megmozdulásokra is képes

vargasanyigól 2008.05.22. 18:02:31

azt én is el tudom képzelni hogy őszintén viselkedik, de a pályán mutatott viselkedése miatt ez mindig az utolsó opció!!!

Nagyképű viselkedésével maga vívta ki sok ember ellenszenvét, hát viselje.

Pseudo 2008.05.22. 18:13:25

Adamfark: Ronaldóról lehetett azért már korábban hallani, a Liverpool 16 évesen csak azért nem vette meg, mert még "túl fiatal". Nanit a portugál válogatottból lehetett ismerni, Evra BL-döntős volt a Monaco-val. Parkot nem tudom, ki nézte ki, de egy középtuskó Serie B-s játékos bármikor hozza ezt a szintet, a többiek meg olyan valamit visz a víz típus, akik (eddig) nem hagyak korszakalkotó nyomot.

Klárensz 2008.05.22. 18:17:43

Park BL elődöntőt játszott a PSV-vel még gólt is lőtt a Milannak

GGG77 2008.05.22. 18:22:09

"Ennyire szimbolikus és egyben személyes tragédiát, megkockáztatom, még sosem láttam."

Akkor nem láttad a '94-es vb döntőt. Roberto Baggio mond valamit?

Amúgy C. Ronaldo az Isten. Jó utat Madridba, már várlak! ;)

pepe11 2008.05.22. 18:23:29

"Park BL elődöntőt játszott a PSV-vel még gólt is lőtt a Milannak"

Nem is a csúnyábbik fajtából.

vargasanyigól 2008.05.22. 18:26:51

És Park VB bronzos Koreával

GGG77 2008.05.22. 18:29:14

vargasanyigól

"C. Ronaldo azért edz mint egy állat, játszik jól és rúg gólt mert azt akarja, megmutatni az ellenfél játékosainak a saját csapattársainak és mindenkinek, hogy Ő személy szerint mindenkinél jobb szebb ügyesebb. ZIdane, Figo, Van Basten, De még Ronaldo sem ilyenek voltak, nem azt üzenték minden góljukkal/cselükkel mindenkinek, hogy ilyet TI nem tudtak, CSAK ÉÉÉÉNNN!!"

Csakhogy ő nem Zidane vagy Van Basten, hanem ő Ő. És korunk legjobb játékosa.

GGG77 2008.05.22. 18:30:13

vargasanyigól 2008.05.22. 18:26:51
És Park VB bronzos Koreával

Igen, miután a bírók mindent megtettek ezért, több meccsen át...

Klárensz 2008.05.22. 18:37:53

"Csakhogy ő nem Zidane vagy Van Basten, hanem ő Ő. És korunk legjobb játékosa."

Nyugtával dícsérd a napot. Még persze lehet hogy így fogunk rá emlékezni, de egyelőre csak volt két fantasztikus éve, akércsak Ronaldinhonak, aki ma már a kutyának se kell, pedig még mindig fiatal.

vargasanyigól 2008.05.22. 18:53:12

GGG77 2008.05.22. 18:29:14
"Igen, miután a bírók mindent megtettek ezért, több meccsen át... "


ez nincs rá írva a VB bronzra (egyébként nem a törökök lettek a 3.ok?)

vargasanyigól 2008.05.22. 18:55:06

az eddigi félév legjobb játékosa, hol van még az év vége és hol van még korunk???????

Pseudo 2008.05.22. 18:56:48

De-de a törökök, Hakan Sükür 11 másodperces góljával, mekkora volt már:))

rbaggio 2008.05.22. 18:58:07

Bocsánat a félig off-ért: youtube.com/watch?v=RoiPd5FqY4s&feature=related
Baggio 94-es 11-esést kerestem a jútjúbon, és akkor találtam.
egyébként van aki azt a 11-est is másképpen látta: youtube.com/watch?v=jmpaj9lJt_g&feature=related
Kicsit olyan, mint Esterházy Péter, amikor Németországban azt meséli, hogy az 54-es VB-t a magyarok nyerték.

GGG77 2008.05.22. 19:15:09

"A legtöbb szabadrúgást Drogba ellen ítélték, összesen 37-et. A legtöbb szabadot C. Ronaldo kapta, őt összesen 45-ször állították meg szabálytalanul."

Na, ez kb mindent elmond.

Pseudo 2008.05.22. 19:24:26

nekem pl azt mondja, hogy ez a két legönzőbb játékos, addig viszik a labdát, amíg 1) kapra nem rúgják 2) őket rúgják föl.

halareaal 2008.05.22. 19:41:55

csak nekem tűnt úgy, hogy a Luzsnyiki stadion pályája kurva keskeny? bár lehet csak a kameraállás miatt.
jelenleg a Ferdinand-Vidic védő2s a legjobb a világon. (Ferdinand meg a legjobb védő)
egyébként Grant sztem jó edző.

nasteey 2008.05.22. 19:45:20

Ferdidnand mint legjobb védő? Jó védő, ez kétségtelen, idén jó formában van, de tegnap is bizonygatta, hogy nagyon messze áll ő a legjobbtól.

halareaal 2008.05.22. 19:55:38

"És Cannavaro és Pepe? "
ja télleg:).
Ferdinand tegnap teljesen jól játszott, a gól iszonyú pech volt, amit meg a stúdióban felróttak neki, hogy majdnem öngólt vágott, ott egyszerűen hátulról felöklelte Ballack. igaz a 2. félidő elejéről lemaradtam, nemtom akkor mit alkotott, dehát nem kaőptak gólt, csak nem volt annnyira katasztrofális. jah és egyszer fél lábbal, tisztázott kritikus helyzetben, úgy hogy a másikra már rá se tudott állni. ha nem Ferdinand akkor ki? dfe akkor pontosítom: ebben a szezzonben Ferdinand volt a legjobb védő.

delp 2008.05.22. 20:09:45

szerintem a Chelsea is elég jól alkalmazkodott, legalábbis a pool és a manu ellen is szép fokozatosan vették át az irányítást. Grant és Hnek párosa igenis parádésan teljesített, és elég szánalmasnak tartom, hogy csak azért mert nem dzsigolózik mint Mourinho kvázi divat senkinek nézni. Főleg annak tükrében, hogy a bajnoki címet speciel Mourinho baszta el az év eleji botladozással a Kékeknek, a bl-döntő meg a cselszkij legjobb nemzetközi eredménye. Anelka beállítását meg lehet kérdőjelezni, de speciel a pool ellen elég szépen bejött.

Ők a legerősebbek, ezt nem vitatom, de szerintem a döntőben (és az barca ellen) nyújtott teljesítményük miatt nem érdemli meg 100%-ban a kupát, sztem undok poolos antifutballt mutattak be az első 45 perc után, rooney és tevez gyakorlatilag kuytosítva védekezett a támadó harmadban (kb mint egy checking forward hokiban), fúj. A chelsea sokkal inkább felülmúlta önmagát.

Azért megérne egy misét az is, hogy a manu mindkét döntőjét irgalmatlan mákkal nyerte meg, úgy hogy egyiken se játszott jobban ellenfelénél, sőt a bayern konkrétan lefocizta anno.

Végezetül Lubos sem állt a helyzet magaslatán (vagy ahogy mondani szokás: "jónéhányszor megvezették a partjelzői") úgy minusz négy szöglettel, és egy szabadrúgássá konvertált tizenegyessel jött ki a chelsea a bakiparádéból, no meg egy indokolatlanul súlyos első pirossal (hamár piros, akkor vidicnek is járt volna egy sárga az esetért, ami a második lett volna). Mindez nem számított különösebben, semmiképpen nem mondanám hogy bármilyen szinten elcsalt döntő lett volna, de a bíráskodás gyatra volt.

Adamfark 2008.05.22. 22:19:50

Pseudo
"Adamfark: Ronaldóról lehetett azért már korábban hallani, a Liverpool 16 évesen csak azért nem vette meg, mert még "túl fiatal". Nanit a portugál válogatottból lehetett ismerni, Evra BL-döntős volt a Monaco-val. Parkot nem tudom, ki nézte ki, de egy középtuskó Serie B-s játékos bármikor hozza ezt a szintet, a többiek meg olyan valamit visz a víz típus, akik (eddig) nem hagyak korszakalkotó nyomot."
Ronaldoról senki sem hallott. Ronaldot akkor igazolta le Fergie, amikor egy komolytalan felkészülési meccsen a Sportingban játszva szétszivatta a védőket. A legenda szerint a United játékosok is külön felhívták rá a figyelmet a repcsin hazafelé....
Evrát sem a nagy sikerei után közvetlenül igazolta le, hanem csak 2006 januárjában. Hja és akkor kérlek szaladj már végig azokon a Monaco játékosokon, akik azóta kimagasló teljesítményt értek el. Azt a Monacot annak idején Deschampes tette azzá, ami volt.
De hasonló a helyzet Parkkal kapcsolatban is. Egyetlen másik dél-kóreai sem vált olyan játékossá, mint Ő, pedig annak idején - habár csalással is - de azért csak jutottak valahová, és mégsem tünt ki a többiek közül. Egyáltalán nem kapkodtak utánna a nagy csapatok. Hiddink hozta magával a PSV-be, de a Unitedben vált igazán közkedveltté. És ez nem csak marketing igazolás volt, mert Fergie egyik kedvencévé vált. És nem érdemtelenül....
Ha meg egy Seria B játékoshoz hasonlítod, akkor emlékeztetnélek, hogy a Seria A második Roma elleni első, idegenbeli meccsen Ő lett több helyen is (igen az NST-n is) a meccs embere. Ha azt a teljesítményt megnézed, megláthatod, hogy mennyire tévedsz!
Vidic, Anderson, valamit visz a.....Hát igen! A BL trófeát....

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.05.22. 23:08:36

Ide én most csak egy dolgot jegyeznék meg: nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy nincs teljesen igazad Grant megitélésében, kedves Heinrich:

news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/europe/7414092.stm

MAti 2008.05.22. 23:30:41

Az index milyen jó kis cikket dobott össze Giggs-ről:
index.hu/sport/foci/rggs0516/

Ryan Giggs 4 president! :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.22. 23:55:54

A cikk tényleg nem rossz, ellenben egészen elképesztő pofátlanság az Index részéről, hogy úgy csinálnak tartalmat az Indavideonak, hogy lelopkodják a videókat a Youtube-ról (mindenfajta hivatkozás nélkül a videó készítőjére pl., ráadásul nagy büszkén beleégetve a logójukat, amit a Youtube nem csinál).

Simán beperelhetnék őket a gecibe (feltéve, hogy nincs velük megállapodásuk, amin csodálkoznék).

Bocs az offért, de ez tényleg irritál.

ShanklyGates 2008.05.23. 00:06:47

Ó, kedves heinrich, a sunyin köpő bíróüldözőt görög drámahősként ábrázolni a tizi fényében, miközben Tevez és Drogba is megkapta a magáét... Egy a jelszó: kettős mérce! : )

A meccs pedig igenis szar és unalmas gyimakolás volt 45 perc után, klónok és droidok háborúja sok aljassággal - tisztelet a főként manchesteri kivételeknek.

Roseb 2008.05.23. 00:21:23

Nagy ManU szurkolóként nem szaporítanám a szót, nagyrészt minden létező dolog elhangzott, de sztem igazi döntő volt, folyamatos izgalom, 3-0 helyett 1-1, majd Giggsy és Lampard (amennyire mázli volt, h nem ment be Drogba lövése, úgy az is mázli, h nem ment 2m-rel mellé, hanem legalább kapufa lett), aztán a tizik...
Remélem egyszer Lampard és Terry együtt emelheti föl ezt a kupát! Mondjuk, miután megdöntöttük a Real rekordját!:)
Egy apró kérdés: Nem tud vki videót az ünneplésről, ami egyből a tizik után kezdődik? Egyébként sztem Ronaldo fél lábbal visszatért a földre tegnap...

Mémé (törölt) 2008.05.23. 00:21:32

Semmi baj nem volt a meccs színvonalával. Volt feszültség rendesen, a Chelsea fölényénél mindig lehetett érezni, hogy a MU bármikor képes veszélyt jelenteni.

Ja és Grant-ről maximálisan egyetértek a bbc-s elvtárssal: emelt fővel járhat tova :) Egy évnyi esélyt simán kaphat - hisz idén is bizonyított.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.23. 00:22:28

en nem ertem hogy miert szerencse. 5 11-est kell loni mindket csapatnak. ebbol 4-et lott be a mu es 4-et a chelsea. az hogy az utolsot hagytak ki szerintem nem oszt es nem szoroz. orult nagy szerencseje van a chelsea-nek hogy nem kaptak nagy verest az elso felidoben. mert akkor a masodik felido sem ugy alakul ahogy. a hosszabitas pedig a semmi volt. volt egy lampard kapufa (ami konnyen beakadhatott volna), illeve egy giggs fejes (ami konnyen beakadhatott volna). ennyi. tenyleg nem ertem mi ez a nagy mu fikazas meg kurva nagy szerencsejuk volt. pfff. naluk volt tobbet a a labda, a chelsea lott tobbet kapura, de a kaput eltalalo lovesek szamaban a mu volt a jobb. meg az egy vicc hogy itt azzal is lehet vagdalkozni hogy huuu drogba lott 6-ot amibol 5 30 meterre szallt el akaputol. nem loves volt az hanem felszabaditas. jo taktika a lovoldozes, ha eltalaljuk a kaput, de igy szart se er. kidolgozott helyzete egyedul a mu-nak volt. ok nem lottek sokat de legalabb a kaput eltalaltak parszor. scholes is csak egyszer lott kapura a barca ellen. akkor amikor kellett es ugy ahogy kellett. tenyleg furcsa hogy mindenki azzal jon hogy jaj szegeny cselszkij makos mu. az a mak ami dinamoval tortent az jo sokszor az elmult idoben. az a mak hogy riise szebb golt lott mint tokody. az a mak hogy a pool nem verte oket szarra liverpoolban.
huuuuh ennyi szoltam ufff

Mémé (törölt) 2008.05.23. 03:33:49

Az a szép Bendeguzi kommentjében, hogy a tizenegyes lövéseket lehet nézni pszichológiai/taktikai szemmel, de lehet csutásan is fogalmazni :D

"5 11-est kell loni mindket csapatnak. ebbol 4-et lott be a mu es 4-et a chelsea. az hogy az utolsot hagytak ki szerintem nem oszt es nem szoroz"

Walmer 2008.05.23. 09:25:03

Adamfark, az általad említettek közül melyikis stabil kezdő a 2 védőn kívül? Mondjak MU sztárigazolásokat? Hargreaves, Carrick, Ferdinand, Ruud van Nistelrooy, Rooney, stb.

Walmer 2008.05.23. 11:09:05

valaki írta korábban, hogy lehetne egy post a 11-esek lélektanáról. Olyat nem tudok, de ezen felbuzdulva néhány emlékezetes büntetőpárbaj, just for fun:-)
1.) 1976 eb döntő. Nszk-Csehszlovákia.
beckenbauer, a német csk nem fogadja el sepp maier jelentkezését a büntetőrúgásra, inkább rábeszéli Uli Hoenesst, rúgjon ő. magát jelöli 5-nek. Aztán 4-ként Hoeness kihagyja, 5-ként panenka belövi és a Kaisernek már nem kell lőnie (a németek is tudnak tizikkel bukni. Vagy inkább tudtak)

2.) 1982. Nszk-Franciaország vb elődöntő
rendes játékidő 1-1 h.u. 3-3 úgy, hogy a franciák már 3-1-re is vezettek. Aztán Stielike 3-ként hibázik (avagy ne lövess tizit védővel), összeesik a büntetőpontnál és elsírja magát. Schumacher (a világ legsuttyóbb és talán az egyik legjobb kapusa all time) útban a kapu felé megveregeti Uli vállát, mondván "keine problem" , majd kifogja Six és Bossis büntetőjét is, továbbmennek aztán kap 3-at a döntőben az olaszoktól:-)
3.)1986 Francioarszág - Brazília negyeddöntő
1-1, aztán a 80egynéhányadik percben beáll zico, pár percre rá a brazilok kapnak egy 11-est, amit Zico annak rendje, s módja szerint kihagy (avagy ne lövess tizit cserével). Aztán a büntetőpárbajban socrates már ez elsőt elbassza (16centiről "futott neki"), Platini kihagyja a negyediket, Julio César meg az ötödiket. Kész...
4.)1990. vb elődöntő Nszk - Anglia
rendes játékidő 1-1, hosszabbításban barnes lesgól, Waddle kapufa.
Aztán 3 angol csatár belövi (Lineker, Platt, beardsley), a németekre ne vesztegessünk szót, ők '76 óta mindig mindent belőnek. Aztán Pearce szétlövi Illgner sípcsontját , majd waddle a bal felső mellé rúgja
5.)1996. eb negyeddöntő. Anglia- Spanyolo
két lúzercsapat. Kőszar 0-0, aztán Hierro elrontja az elsőt, Nadal meg a negyediket. Shearer, Platt, pearce, Gascoigne belövi (nota bene ez az egyetlen meccs az én emlékeimben, mikor angol válogatott tizikkel valaha is továbbment)
6.) 1996. eb elődöntő Nszk - Anglia
1-1, úgy, hogy az akkor 112 éves bielefeldi csatár Stefan Kuntz egyenlít. A hosszabbításban anderton lő egy kapufát, gascoigne meg 6 centivel marad le egy üreskapus labdáról. Aztán:4-4-ig minden ok (akkor legalább négyet be tudtunk rúgni), aztán southgate elbassza, az a suttyó Möller pedig persze, hogy bevarrja. aztán Puhl lefújja az egészet a picsába.
7.) 1998 vb nyolcaddöntő Argentína - Anglia
eszelős 2-2, beckset kiállítják, aztán Crespo kihagyja!! De ince is(avagy ne lövess tizit feketével), majd 5-ként Batty is. De hogy a védő Ayala hogy merte berúgni, máig sem értem.
8.) 2004. eb negyeddöntő Portugália - Anglia
eszelős 2-2 again, aztán becks első lövőként pofára esik, 3-ként Rui Costa kihagyja, aztán a 7. vassel szintén (avagy feketével és cserével még akkor se rúgass, ha az csatár)
9.) 2006 vb negyeddöntő Portugália - Anglia
A legszebb mind közül. Két portugál tizi marad ki, de sebaj, mert a 4 angol lövőből 3 is kihagyja. Inkább burleszk volt ez, mint tragédia, még ha egy páran annak is éltük meg:-)

ZenZo 2008.05.23. 12:22:02

Bendeguzi: kirohanásod és hőbörgésed valahol jogos, hiszen végeredményben nyertetek. De nevezd sorsnak, véletlennek, máknak, bárminek, egyetlen pillanaton, pár centin múlott, hogy most nem te vádaskodsz azért, hogy köcsög Chelsea, mekkora mákkal nyert tizikkel, mert az első félidőben már 3 is lehetett volna... a MU-t senki nem fikázta érzésem szerint a kommenteket olvasgatva, csak a nem annyira elvakult szurkolók tudomásul vették, hogy bizony igen izzadós volt a vége, mert a valóságtól idegen dolog beállítani ezt a győzelmet úgy, hogy egy percig nem forgott kockán a MU sikere, és teljesen megérdemelt, és kész, ez nem történhetett másképp.

Tizenegyesrúgásokra, lélektanra satöbbire. Alapvető, hogy védővel, cserével ne rúgass tizit, és ne tartogasd a végére a biztos rúgókat. Sokkal többet nem írnék róluk, hisz kilométer hosszan állnak fentebb az érvek, mégha a védős dologra a Chelsea AC és Belletti személyében rá is cáfolt, no meg az angolok is jól teljesítettek. Úgy látszik, sok jós tehetség veszett el a futballt rendszerint nézőkben, mert sokan írták, hogy már előre tudták, Anelka kihagyja. Tény és való, én is éreztem. Már ahogy odaállt a beleszarok fejjel, na meg a másik vesszőparipa, a nekifutás, hát szakadjon rá egy mázsa szar. Anelka a tipikus megtestesítője mindannak a lélektannak, amit büntetőrúgáskor el kell kerülni. Mint ahogy a ManUtd is megérdemelte volna, hogy CR7 büntetőjével kapjanak ki, valahogy legalább olyan sorsszerű volt, hogy mi pedig a francia büntetőjével kapjunk ki. Tehát ugye: ne legyen védő, afro, csere, és fusson neki tisztességgel. Esetünkben még egy dolog hozzáfűzhető: ha Chelsea, akkor ne legyen téli igazolás..... a világ "legdrágább" játékosa ötből négyet kilőtt magának, mert egyedül a védő nem róható fel neki, de ha megnézzük, hogy annyi gólt lőtt, mint Belletti, meg néha öt-hat ember is előtte játszik (mert igen, már írtam korábban PL meccsek kapcsán, hogy szólhatnának neki, hogy ha 4-3-3-ban ő az egyszem előretolt ék, akkor ne a félpályán bóklásszon), szóval még félig megy a védő is. Kár érte. De majd ebből tanulnak

Bendeguzi (törölt) 2008.05.23. 13:29:15

zenzo
en nem mondtam egy szoval se hogy a chelsea nem nyerhetett volna. meg i jegyeztem hogy telleg kurta jok voltak. csak ugy erzem hogy rohadt sokan ugy kezdik itt beallitani, hogy szegeny chelsea meg hogy rohadt makos mu. a chelsea is ugyanugy egy hajszalnyira volt attol hogy meg 11-esek se legyenek.
en sajnalom terry-t is mert rohadt jo jatekosnak tartom, de hat ez van. o szegeny gyerek meg ilyenek de backham-et meg mindenki felnyarsalta volna mikor elso rugokent hasonlo modon elesett. sot azt is hozzateszem hogy ez a terry fiu aki jaj szegeny kihagyta mert elcsuszott lehet hogy a palyan se kellett volna hogy legyen mar ekkor:
www.youtube.com/watch?v=B5uGA9Ef55I&eurl=http://manutdfanatics.hu/
a 12-ik masodpercnel erdemes figyelni. bar szerencse hogy lott :)
na mindegy ugy erzem en realis vagyok mert alairom hogy a chelsea jo volt es ha nyernek egy szavam se lehetett volna (max itt sirnek rinek a kimaradt helyzetek miatt), de igy hogy a mu nyert szerintem a chelsea drukkereknek is be kene latniuk hogy a mu is megerdemelte.

drosiii 2008.05.23. 13:35:35

Walmer:
200es eb, francia-spanyol (asszem). utolsó perc, 11est kapnak a spanyolok, de kihagyja Raul. Lehet ezért nem viszik EB-re?

gabenito 2008.05.23. 14:02:01

C Roni azért nem ronaldinho szindróma mert neki azt kellett megtanulni hogy tudjun 5 méteres paszt adni és ne 99 biciklicselet csináljon. de ő onnan indult ahol Roni most van (emberileg), és onnan hozta ki SAF/Querioz.

ZenZo 2008.05.23. 14:09:46

Bendeguzi: melóhelyen nem tudom megnézni a videót, szóval most nem tudom, ez melyik eset, de ha mindent, ami normál meccsen kiállítás, befújnak, akkor Cech és VdS marad a pályán. Le lehetett volna küldeni Carvalhot, Lampardot, Terryt, Maket, Essient, bárkit, Drogbát, (ja, őt le is küldték), de ugyanúgy Riotól Tevezig bárkit, talán még egyedül Rooneyt nem, bár a balhéknál valahogy mindig ott volt ő is. Kikockázni ki lehet itt eseteket, ennek nincs értelme. Drogbától sem akarom elvitatni piros lapja jogosságát, de egy ilyen meccsen, két perccel a vége előtt jobb döntés lett volna, ha nem küldi ki.

/mellesleg nem olvastam olyan Chelsea drukker nyilatkozatot, aki elvitatta, hogy a MU megérdemelte. Pedig már olyanoktól is hallottam, akiről még csak feltételezni sem mertem ilyet, hogy kiejthet a száján. Mégis megtette/

Bendeguzi (törölt) 2008.05.23. 14:25:17

az eset az amikor (?????) nyakonkopi tevezt a kiallitas utan. o azt mondja nem kopott, mondjuk higgyunk neki, de azert arulkodo a video.
es megegyszer, jo volt a chelsea, nyerhetett volna, de nem nyert mert a mu is jo volt (nem csak makos)

Freeezer 2008.05.23. 18:09:54

en meg csak megsugom h az MU 2pont forral nyert XDXDXD

bag 2008.05.23. 19:04:54

Gratulálok a MU-nak és szurkolóinak.

Amit nyújtottak tökéletes.

Mi csak várunk egy ilyen csapatra/edzőre/managementre.

Semleges nézőként azért tetszett h a kis szlovák végre ki merte állítani a "nagy" Drogbát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.23. 19:13:56

Egy klasszikus 11-es párbaj a tavalyelőtti Afrika-kupa elődöntőjén volt, amikor az Elefántcsontpart-Kamerun meccsen mind a tizenegy játékosnak rúgnia kellett, és még a kapusok is belőtték. Aztán a második körben persze ki más is hagyhatta volna ki, mint...?
:-)

Klárensz 2008.05.23. 19:27:02

"Egy klasszikus 11-es párbaj a tavalyelőtti Afrika-kupa elődöntőjén volt, amikor az Elefántcsontpart-Kamerun meccsen mind a tizenegy játékosnak rúgnia kellett, és még a kapusok is belőtték. Aztán a második körben persze ki más is hagyhatta volna ki, mint...?
:-)"

Drogbára gondolsz? Mert akkor rosszul gondolod, Eto'o hagyta ki, ha viszont Eto'ora gondolsz...ő nemtom hogy jön ide.
www.africa-cup.com/Africancup2006/index.cfm/md/12/id/59/ACN_2006.cfm
Kamerun ott esett ki, Elefántcsontpart pedig egészen a döntőig menetelt, ahol Egyiptom ellen alulmaradtak.

Klárensz 2008.05.23. 19:32:11

Arról nem isbeszélve hogy nem elődöntőben, hanem negyeddöntőben történt mindez.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.23. 19:38:29

Azért volt a három pont, mert tök mindegy, hogy Eto'o vagy Drogba.

A lényeg: ilyenkor mindig a csapat "szívének" túl nagy a teher. Vagy éppen nem túl nagy.

A negyeddöntő miatt sorry.

iiilakjfaofijaosf 2008.05.24. 14:56:01

Mit veszekszenek azon hogy Cé egy pöcs vagy nem... Ki nem szarja le? Focidrukkerek vagytok vagy kislányok? A Blikkben is azt írják Cé megnyerte a bl-t. Lófaszt. A MANCHESTER UNITED nyerte meg a bl-t. Ő csak hozzátette azt amit tudott. De azért a védelem is ott volt. Meg a középpálya. Carrick mennyi labdát szerzett? Rooney milyen passzokat adott. A lényeg hogy Cének kurvára összejött ez a szezon azon kívül meg főleg azoknak bassza a csőrét akik más sztárcsapatnak drukkolnak. De mi lenne ha abban a csapatban játszana? Tesóm is real drukker itt anyázza a Cét aztán most reménykedik hogy a 90 milla elég lesz rá. Szánalmas sztem. Zidane-nal meg nehogy összehasonlítsuk. Nem ugyanaz a poszt stb. És Zidane sem volt szent. Nem csak a Materazzit fejelte le pályafutása során. Hogy volt az a reptéri verekedés a Juventus-drukkerekkel?

SAF pedig minden idők egyik legnagyobb edzője. Nem egy csapatot épített fel nem egy játékosból csinált sztárt. Ki mondta volna meg Ryan Giggsről 12 évesen hogy mit ér el a 2008-as bl döntőben? És azért Cé sem az aki volt a leigazolásakor. Ha az lenne most nem ő lenne az aranylabda legnagyobb várományosa.

Szóval egy a lényeg: We'll keep our red flag flyin' high, MAN UNITED will never die!!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.24. 16:53:54

Kikke:

Nem azért, mert hátha a Realhoz igazol, de kezdem már szinte egy kicsit megkedvelni CéRonaldót.

Nem azért, mert mindenki utálja (magamat is beleértve, és joggal). Erre tökéletesen rászolgált.

Hanem, mert kezd filozofikus mélységeket ölteni a gecisége. Annyira rájátszik már, hogy ő egy -- elnézést az erősebb szóért -- önző, beképzelt, nárcisztikus fasz, hogy az már érdekes. Mégiscsak egy figura.

Lencse. 2008.05.24. 23:26:56

Walmer, nagyon teszik az összeállításod, jó volt olvasni. Főleg a 112 éves bielefeldi csatár ütött. :)
De az "1996. eb elődöntő Nszk - Anglia" címből az NSZK, na az erős. :D

Andy Möller pedig egyrészt az agyig tömött Wembleyben, az 5., mindent eldöntő tizenegyest olyan tanári módon vágta a léc alá 8,3 centiméterrel, mintha a fiával focizgatna a strandon, másrészt utána kiszaladt a nézők elé, hogy a Gascoigne-féle "csípőretett kézzel paprikajancsiskodom" gólörömöt parodizálja. Azóta sem értem, hogy miért nem szaladt be pártízezer néző, hogy megépolják picit. :)
süti beállítások módosítása