Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bajnokok ligája, 2008 - Az van ráírva: Manchester United

2008.05.22. 06:05 heinrich

Melyik jelenleg a világ legerősebb csapata? A spanyolokat legelvakultabb rajongóik sem tennék most az első öt közelébe sem, az olaszoknál égszakad és földindul éppen, a Bayern ellenőrzőjéből pedig kilóg az oroszból kapott hatalmas karó, a többiek pedig szinte szóra sem érdemesek. Akkor talán állapítsuk meg, hogy a világ legjobb csapata jelen pillanatban a Manchester United, ha tetszik, ha nem. Milyen zene illik a vörös színhez? Induló. Csatadob. Lábak dübörgése, melytől egyből bekekszel a már egyébként is jogosan majrézó ellenség. És a kékhez? Igen, mint kiderült, a blues. Elhagyott a csajom, nincs pénzem sörre, és persze szarrá áztunk az esőben.

Európa számos csapata indult neki az idénynek olyan lendülettel, hogy a mezőny többi tagja az általuk vert hullámokon evickélve csak a permetet nyelje. Jó is az, ha már az elején demoralizál az ember, de egy vérbeli profi tudja, hogy a bombaformának tavasszal kell jönnie. Aztán telt-múlt az idő, a Manchester összeállt, mint a babfőzelék, és megindult felfelé, méghozzá úgy, hogy egyetlen percig sem hagyott kétséget afelől, hogy utol fogja érni a vadat előbb-utóbb. Ahogy buktak ki a vetélytársak gyengéi, úgy duzzadt egyre nagyobbra az egyébként sem pitiáner manchesteri önbizalom, míg végül odáig jutottunk, hogy a bevezetőben feltett kérdésre már teljesen egyértelmű a válasz. Az elmúlt két szezonban egyedül a Milan elleni randa fiaskót lehet felemlegetni, egyébként rendszerint a MU kezelte a daráló vezérlőpultját. Gondolkodás nélkül le lehet írni, ma a MU a világ legerősebb klubcsapata, még csak valamirevaló alternatívát sem tudunk bedobni. Hogy megérdemelték-e a BL címet? Ha a sorozatot nézzük, akkor múló tűnődés után ki lehet bökni: igen. Ha viszont periférikus látásunk krónikusan a döntőre szűkül? És ha történetesen porzik a pálya?

Kezdésképp fontosnak tartjuk leszögezni, hogy minden egyéb híreszteléssel ellentétben jó kis BL döntőt láttunk, a sorozat idei színvonalát tekintve mindenképp. A MU úgy állt neki a meccsnek, mint anno Plókai a szabadrúgásoknak – itt nem lesz variálás. A Chelsea kamu 4-3-3-ja tükörsima 4-5-1 volt, taktikájuk a labdakergetésre korlátozódott és bizony Essien is ette-itta a vadláb mutatványait. Meglehet, jobbhátvédnek is kiváló, de amíg a középpályán megjárja, hogy két méterről fogjon embert, az ötösön mínusz húsz centiről illik. Cé megkezdi az igazi tétmeccsen nem hozza magát billog lepucolását, 1-0.

Ezzel egyébként Ronaldo mókatára be is zárult röpke másfél órára, de a szokásos fikagörgeteg helyett most mondunk mást. Nem lehet nem észrevenni a Ronaldinho-val mutatott azonosságot. Álomkezdést követő akkut hisztirohamok, numberone-ság, egy szimpla passzt nem képes megcsinálni a bohócsipkája nélkül. Ki kérte tőle, hogy éjjel kettőkor is ő legyen a MU százárbócos zászlóshajója, a tévedhetetlen megazseni, minden terhet dalolva cipelő virtuóz? Vajon mit akar örökké bizonyítani? Ugyanakkor ijesztő látni, mennyire elkurvult a labdarúgás, a Nike ontja az instant sztárkultusz recepteket, semmi gond, ha egy-két szezon alatt magából kifordult idegroncsot csinálunk a tagból – folyamatosan üzemel a futószalag. Messi 20 évesen az új Maradona, de nem gond, már új Messink is van (mondjuk Reimond Manco), CéRonaldo az új George Best, de ha túl sok tizit hagy ki, majd csinálunk Nani-ból új CéRonaldót, keine pánik…

Offolás után ott tartottunk, hogy fél óráig egy csapatot látunk a pályán, Cech zsenialitása nélkül rákvörösre főne a Chelsea, a cirka 70%-os hibaszázalékkal dolgozó védelemmel az élen, egyetlen mázlijuk, hogy Tevez továbbra is képtelen ziccerből gólt lőni, háta mögé érkező ütemtelen passzal meg nem találkozik, azokat jobban csípi. A félidő végére azonban megébrednek a kékek, elsősorban a bűntudattól hajtott Essien, aki tán kétségbeesésében, tán a törzsi szellemektől vezérelve negyvenről is bátran vállalkozik, a lényeg, hogy a labda többszöri buzera után Lampard elé kerül, aki nemhibáz.
 
A második félidőben a lemez ugyanaz, de ezúttal a B oldalt hallgatjuk. A Manchester sehol, most a kékek jönnek emberül, már csak egy gyenge-közepes Drogba hiányozna az üdvösséghez, de még attól is igen messze van, a BL döntőn egyetlen megmozdulásra korlátozta futball produkcióját. Hanem ha reklamálásról, szemforgatásról, vagy átkozódásról volt szó, nem ismert elveszett labdát, minden lehetőséget megragadott a csúfoskodásra míg végül le nem zavarták a pályáról. Ilyet produkcióért a grundokon már a saját csapattárs is megtette volna, csak sokkal korábban. Nem hallgatjuk azonban el, hogy Tevez-ről dettó ez a véleményünk. A tömegjelenetek legalább alkalmat szolgáltatnak, hogy Scholes-nak átadjuk a Zádor Ervin vándordíjunkat.

A második Chelsea kapufát elnézve gondoltuk először, hogy a Jóistennek nincsenek nagy tervei a kékekkel ma estére, de Terry hihetetlen mentésénél némileg revidiáltuk korábbi álláspontunk. Ordító ziccerek az egyik oldalon, kapufák a másikon – lássuk a tiziket.

 


Nincs reprezentatív adatunk, hogy a világ hány háztartásában jósolták meg/kívánták szívből CéRonaldo kihagyott büntetőjét, de amit előadott, az tényleg büntető volt. Talán ezt hívják pedagógiai célzatú pofonnak. Amit viszont Terry kapott, az új dimenziót nyit meg a sporttörténeti, mázsás pörölyök történetében.

Nemrégiben magam kardoskodtam a legjobban, hogy a nüanszokon múlik fogalmat kategorikusan törölni kell a szótárból, ilyesmi nincs, soha nem is volt – átok és hazugság. Az apró, meccseket eldöntő különbségek mögött plusz munkaórák, nagyobb akarat, több tehetség, emberi kvalitások állnak, hagyjuk Fortuna istenasszonyt, meg a többi ködösítést.

És akkor jön John Terry, hogy a legszebb hollywood-i forgatókönyv szerint megkoronázza tizenéves Chelsea pályafutását a mindent eldöntő tizenegyessel, pezsgő, konfetti, vastaps, miegymás és elcsúszik a döntő pillanatban. Elindul, hogy berúgja az mennyek kapuját, ehelyett rászakadtak a kandeláberek, Mike Tyson mélyütése kapta telibe, átgázolt rajta a II. páncélos dandár. Az ember örök esendősége – bőrkötésben, díszcsomagolásban.


Ennyire szimbolikus és egyben személyes tragédiát, megkockáztatom, még sosem láttam. Fel is rémlett Clive Tyldesley, kb. az angol Knézy Jenő azóta klasszikussá vált kommentje (inkább kétségbeesett rimánkodása) a ’99-es döntőről, másodpercekkel az egyenlítés előtt: Can Manchester United score? They always score. (~ Tud-e gólt lőni a Manchester? Ők mindig tudnak). Kicsit kifacsarva, de most is tudtak.

Elbukott a Chelsea, maga a vezér ejtette el a zászlót, ez bizony egy korszak vége lesz. Jövőre végleg el kell felejteni Mourinho-t, Grant-et meg már holnap (miért is kellett bérenc Anelkát behozni? És hamár csere, akkor miért nem Seva?!), a keret is minden bizonnyal oszlásnak indul majd. Megnézzük, létező fogalom-e az építkező Chelsea.

A Manchester meg köszöni szépen, jól van, akár ne is igazoljanak a nyáron, ritmusban tudnák tolni a következő szezont. Ferguson elpusztíthatatlannak tűnik, a csapat hemzseg a fiatal tálentumoktól, manna rogyásig, nincs más dolguk, mint vércseként vizslatni az alant elterülő mezőnyt kihívók után kutatva. Jószerencsét, Európa.

331 komment

Címkék: chelsea h összefoglaló bl manchester united

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr29481631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badbitie 2008.05.22. 06:27:28

A meccsen jobb volt a cselszki, de a mencseszternek szerencséje volt. Azért azt éreztem, hogy Ronaldó kihagyja, ahogy azt is, hogy anelka is. Terry viszont meglepett. :) Ahogy az is, hogy nem gyötört be egy 3ast a akár a második félidőben akár a hosszabbításban a cselszki. De, hát ilyen az élet. Ferguson a király. :)

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 06:30:59

hurra hurraa hurrrrraaaaaaaa. gyozott a legjobb. veretlenul bajnokkent ertek fel a tronra.
glory man united

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 06:32:57

a tizinel volt szerencseje a mu-nak a meccsen nem!!!!
a meccsen megerdemelt lett volna egy sima gyozelem is ugy hogy a cselszkij a masodik felidore mar ki se merjen jonni nehogy roma legyen a vege mert ugye bl-donton az megse a legfaszabb. kis makkal ami persze a cselszkij gol elott volt a mu 3-0-al megy a szunetre.

questra 2008.05.22. 07:05:21

Gratulálok a Manchesternek,nagyon szurkoltam nekik!
C.Roni megérdemelte,hogy a kis megtorpanós tizije ne menjen be,nem kellett volna túljátszania, Terry-t viszont szívből sajnálom.
Van der Sar a király!
Glory,glory Manunited!

madbalee 2008.05.22. 07:05:56

Anelkán lehetett látni, hogy ki fogja hagyni.

Az is elmond azért valamit hogy Terry-t agyba főbe vígasztalták, míg Anelka fagyott arccal sétált egyedül.

1728 2008.05.22. 07:12:03

Egyrészt egyetértek Bendeguzi második hozzászólásával, másrészt a Ronaldo bekezdést nem értem. Az én olvasatomban tök jól játszott, szinte végig. Rugott gólt, kiosztott pár labdát, amit nyugodtan be lehetett volna lőni, Evrát nagyon sokszor ugratta ki jól, meg egyáltalán bejöttek a cselei. A tizenegyes más tál tészta...

Huple macskája 2008.05.22. 07:13:52

Bendeguzi te melyik meccset nézted?Aszittem egy Anelkának van annyi esze,hogy egy kétméteres kapusnak nem félmagasan lövi de tévedtem.Szegény Terry-t ez még nyugdíjas korában is kísérteni fogja...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben 2008.05.22. 07:18:14

Szerintem Drogba kiszallasa (a sajat bunko jovoltabol) azert (sokkal sokkal) nagyobb dolog volt mint amennyire a cikkiro "ertekeli". Persze nincs olyan, hogy mi van ha, de ha Drogba a palyan van, akkor talan minden maskepp tortenik, szoval szerintem O legalabb annyira "hibas" mint Terry.
apropo:
grantnak mar csak azert is mennie kell (azon felul amit a cikkiro is emlitett: cserek, stb.), mert
(1) tisztan latszott, hogy nem volt forgatokonyve a tizenegyesekre (ha meg volt akkor meg hulye forgatokonyv volt es akkor meg azert huzzon vissza az izraeli megye 3-ba), ugyanakkor meg tisztan latszott, hogy az utolso (talan utolso 2) manchesteri csere a tizenegyesekre volt "kihegyezve".
(2) fel kellett volna keszitse a jatekosokat "lelkileg" egy ilyen fontos meccsre, szoval gyakorlatilag azt is az O szamlajara irom, hogy Drogba elvesztette a fejet. Kozhely, de leirom: ezen a szinten az edzo mar nem csak edzo hanem sokkal sokkal tobb. Mara mar egyertelmu, hogy birjak ezek a sracok fizikailag ezen a szinten (a 115-ik percben is ugy rohangaltak mint a mergezett eger), de ezt a meccset szerintem a manchester fejben nyerte meg, vagy a chelsea vesztette el - kinek hogyan tetszik.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.05.22. 07:21:49

anelkát a saját anyja sem vigasztalná. de cé azért tudja, hogy kell a kamerákat saját magára vonni: győztes 11-es párbaj után földön fekvős, gyepet verős álzokogáás fűbe temetett arccal (nehogy lebukjunk ugye) a nike fejesei biztos verték a faszukat örömükben.

Huple macskája 2008.05.22. 07:25:07

Sixx:ennél csak a Nani nevezetű volt kutyább amikor megfordította a mezét,gyanítom azért,hogy a fényképeken látszon a neve.

tomlaker 2008.05.22. 07:33:01

egyik csapat sem a szívem csücske, de tegnap a leggyengébb a bíró volt. katasztrófa, mennyire nem tudnak lépést tartani a pályán történtekkel. plusz egy bíró kell!
MU-nak meg gratula, bár a cselszki talán többet tett a győzelemért.
Terry sokáig szenvedi majd ezt.
tom

tb 2008.05.22. 07:34:31

" tisztan latszott, hogy nem volt forgatokonyve a tizenegyesekre "
mi lett volna a helyes forgatókönyv? meg kellett volna jobban mondani Terrynek, hogy ne csússzon el a lövés pillanatában?
szerinted Belletti miért állt be amúgy a 120. percben?

montipájton 2008.05.22. 07:35:52

Azért ahhoz szerintem már nagyon abberáltnak/rosszindulatúnak kell lenni, hogy Ronaldo zokogását is eltervezett PR-fogásnak lássa valaki. Lelke rajta.

Az ő drámája azonban semmi Terryéhez képest, Heinrich, ezt szépen írtad: ilyen egyéni tragédiát még én se láttam. (Ha azt mondom, Gömöri... hm, hm.)) Na jó, de nekünk volt egy Disztl Petyánk, ugyebár. Nem is a MU örült a végén.))) )

A meccs egál volt, egy félidő ide, egy oda, és ha Terry nem csúszik el, most a Manchester szezonját is máshogy értelmezi mindenki. Igen, ennyin múlik minden. Néha.

Megérdemelték a vörösök. De a kékek is megérdemelték volna. John Terry és Frank Lampard mindenképpen.

DelPipa 2008.05.22. 07:37:18

youtube.com/watch?v=wm4UWlAi5tc
Ezt dúdoltam magamban a díjátadásnál, és még most is :)))

Nyert a jobbik, nem vitás. A Cselszkij mákos és arrogáns, nagyképű csapat, most bemutatkoztak a világnak is. Szinte minden második ítéletnél hiszti, sírás, hitetlenkedés. Pontosan ezt a sorsot érdemlik, nagyrészt Muringyónak köszönhetik. Grant csak fantom, nem is csinál semmit, ez látszott a szünetekben.

Egyetértek a cikkíróval, nincs kérdés melyik a világ legjobb csapata. Együtt kell tartani, de szerintem nem lesz nehéz.

DelPipa 2008.05.22. 07:40:57

Mégvalami: a Lampard kapufát megelőző támadáson kívül kb egy csapatjátékból elért cselzi helyzetre sem emlékszem. A MU ellenben passzolt, sokat, jól, pontosan (ok, a második félidőben hullámvölgyben voltak), játszott, mint egy csapat. Már csak ezért is jobban megérdemli, meg persze az egész szezonban mutatott játékért.
A foci istene közbeszólt, ezért hagyta ki Terry, nem szabadott, hogy a pénz mindent legyőzzön!

montipájton 2008.05.22. 07:43:33

Hm, a világ legjobb csapata az ötödik rúgás előtt mintha nem nagyon lett volna a csúcs közelében... tetszik, hogy egy orosz rulett eredményét magától értetődő evidenciának állítják be egyesek. Na de a győztesnek mindig igaza van. (Emlékszem, a 94-es vb-döntő után én is igazságosnak éreztem, hogy az olaszok vesztettek. Pedig Baggio nem érdemelte meg, hogy pont ő...)

Anelka viszont tényleg azt kapta, amit a sors jogosan mért rá: már-már hiszek benne, hogy nem lehet véletlen, hogy pont egy ilyen alak rontja el a sorsdöntő 11-est. Illetve mégsem hiszek, mert a Terryre mért sorscsapásra nincs magyarázat. ((

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2008.05.22. 07:45:47

először is nagyban pártolnám a hosszabbítások és tizenegyesek helyett az újrajátszást, két nappal később. akkor derült volna ki igazán, melyik csapat bírja jobban erővel és fejben a játékot - ez a tizenegyespárbaj nagyon könnyedén másképp is alakulhatott volna.

amúgy CR tizenegyese mennyiben volt szabályos? úgy megállt két lépés után, mint a cövek - pár másodpercre - majd újraindult. kézilabdában még értem, de fociban? simán lezavartam volna a pályáról ott helyben és kihagyott büntető élből.

sajnos a trófeát nem lehet megfelezni, mert egyrészről Van der Saar és Giggs (valamint a védelmük) abszolút megérdemelte, addig Frank Lampard, John Terry és Cech, Essien ugyanennyire megérdemelné.

és jó látni, hogy vannak focisták is még a pályán (és emberek), nem csak sztárocskák és karrieristák (utóbbiakból nagyon elég már).

montipájton 2008.05.22. 07:46:24

"nem szabadott, hogy a pénz mindent legyőzzön!"

Ezt egy Mu-drukkertől hallani éppolyan nevetséges, mintha egy Chelsea-drukker mondaná. Mi is az a "valami", amit a pénz nem győzött le tegnap este? (És itt olvasd el a Ronaldóról írtakat a posztban, például...)

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2008.05.22. 07:47:00

DelPipa!

Ha egy csapattársadba könyökkel beleszállnak (Scholes, Makalele(?)), és ő is sárgát kap, valamint kb 5 egyértelmű szögletet nem ítélnek meg, lehet, hogy te is hisztiztél volna.
De ne a bírókkal foglalkozzunk, nem ezen múlt.

-Szerintem jobb volt tegnap a cselszi, de egyértelmű volt, hogy nem nyerhettek tegnap.
-Ronaldo meg tényleg eltűnt a gólja után, ahogy nagyon sokan mások is.
-Tevezt nem bírom.
- Hogy engedhet meg egy bíró ennyi könyöklést egy meccsen???

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben 2008.05.22. 07:48:45

tb:
"meg kellett volna jobban mondani Terrynek, hogy ne csússzon el a lövés pillanatában?"
igen :)
egyebkent pont azt akartam mondani, hogy nem voltak ott annyira fejben a chelsea jatekosok mint a manchesteriek.
A haverom szokta mondogatni, hogy a tizenegyeseket a legtobb esetben nem kivedik, hanem kihagyjak, szoval minden a fejben dol el (akar meg az elcsuszas is - ezek a dolgok nem veletlenul tortennek).

Bellettit elneztem. Kosz, hogy szoltal.

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2008.05.22. 07:49:01

"(ok, a második félidőben hullámvölgyben voltak), "

Az nem rgy meccs 50%-a? :)))

IronRock 2008.05.22. 07:58:17

Hát szerintem a Chelsea nem tett többet a győzelemért mint a MU. A kapufán kívül alig volt kijátszott helyzetük, míg a MU-nak volt néhány 100%-os ziccere, főleg az első félidőben. A MU-nak szurkoltam és örülök hogy megnyerték. A Chelsea-ből viszont két játékost is sajnáltam nagyon: Terry és Lampard. Ők nem ezt érdemelték (meg talán Cech se), a többieket (Anelkával az élen) nem tudom sajnálni. A MU egész szezonjára feltette a koronát, tényleg ők voltak a legjobbak, noha a döntőben ez nem látszott meg. Ferguson-nak csak együtt kell tartania ezt a keretet, esetleg hozni pár új tehetséget, és megint fel kell kötnie mindenkinek mindenét, hogy el tudja őket kapni....

Leito 2008.05.22. 08:04:54

nehéz lesz, de megpróbálom bekommentelni, h mit érzek.
1. nehéz leírni, de grat a mu-nak az egész szezonért.
2. jobbak voltunk. a futball igazságtalan(mindig is az volt és az is marad). szőke szikla-kupásan:nüanszokon múlt.
3. amikor becks kihagyta azt a tizit, teli szájjal röhögtem rajta. terry ugyanezt csinálta pepitában, de itt majdnem belehaltam.
4. csereember a faszért rúg tizit???
5. c, így kisbetűvel, egy féreg. kihagyja a tizit, aztán majdnem kiszedi giggs kezéből a serleget... bazdmeg, le kellett volna térdelnie és fényesre nyalnia a bal heréjét. sose lesz belőle olyan egyéniség mint amilyen a képessége alapján lehetne. örökre egy táncoló féreg marad!
6. ha jól tudom, jövőre a traffordon lesz a döntő. ha így van, akkor 76ezer mu-szurker előtt fog terry és lampard a kupával ugrándozni!

DelPipa 2008.05.22. 08:06:54

Ez most 120 perc volt, nem 90 :)

A pénz, igen, persze h a MU is kőgazdag, de Abramovics csak egy van. Teljesen más mentalitás, a MUnál a mai sikerek hosszú távú építkezés eredménye (emlékeztek azokra az évekre amikor a Chelsea és az Arsenal nyert bajnokságokat, kupákat, a MU meg semmit, rakták össze a mai csapatot a fiatalokból?), míg a másik oldalon "a mindent azonnal ide, mert mi vagyunk a legjobbak" a mottó. És ez rohadtul ellenszenves.

Persze, a tizenegyeseknél bármi lehetett volna, de ahogy öregszem, egyre inkább úgy gondolom, hogy nem teljesen így van :)

A bíró párszor tényleg a MUnak kedvezett, bedobásoknál stb, de ez nem szándékos volt, sztem jól vezette a meccset nagyon. És semmilyen bírói hiba nem jogosít fel arra a cirkuszra amit pl. Drogba bemutatott.
Na jó, kivéve Byron Moreno, de az már egy másik történet...

szferi 2008.05.22. 08:13:03

Leito:
2. a MU volt jobb, igaz csak egy hajszállal
5. örült, valószínű meg is könnyebbült, hogy nem rajta ment el a meccs, meg lőtt is egy gólt, ezt ne feledjük
6. az lehet, csak nem kékben :)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben 2008.05.22. 08:15:43

apropo biro: volt egy tizenegyes gyanus helyzet is, de tul faradt vagyok, hogy akar arra is emlekezzek, hogy melyik oldalon volt (nemhogy arra, hogy ki volt a szenvedo jatekos). En is meg a haver is erosen neztuk es elkonyveltuk azzal, hogy "ilyet bl dontoben nem adnak meg".
Velemenyek?

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2008.05.22. 08:21:03

"Ez most 120 perc volt, nem 90 :)"
Valóban, de azt a plusz 30-at még nem elemeztük :)

Amúgy emlékszik valaki mennyi volt a kapuralövések aránya?

Hyni 2008.05.22. 08:26:05

"anelkát a saját anyja sem vigasztalná"

nincs is rá szüksége, elismétli magában egy korábbi interjúban adott nyilatkozatát miszerint ő a világ legjobb csatára és megnyugszik a lelke. Aztán az EB-n a hülye Domonech rugat vele egy sorsdöntő tizit,amit újra kihagy (mint Trezeguet a VB-n) és utánna már a nemzeti csapatából is száműzik...

tb 2008.05.22. 08:35:44

IronRock, nem kellett volna leírni, hogy az MUnak szurkoltál, mert látszik, a "kapufán kívűl" helyett írhattál volna kapufákon kívűlt is, Drogba is lőtt egyet

Leito, most mi baj van ezzel? Minden kupaátadásnál a játékosok egymás kezéből szedik ki a kupát, vagy ez másnál nem tűnik fel, csak ha fikázni lehet valakit. Egyébként meg Ronaldo tette talán a legtöbbet idén a Manchester címeiért, úgyhogy gondolom kedvére ugrabugrálhat azzal a serleggel

Ami az elrontott tizenegyesét illeti, valaki kérdezte, hogy szabályos volt e, hogy megtorpant, szóval a jelenlegi szabályok szerint igen, mindegy hogy megáll e közben vagy nem, csak egyirányúnak kell lennie, tehát, ha egyszer nekifut, nem léphet vissza, mint mondjuk szabadrúgásnál. Hát hülye szabály, szerintem Figo miatt változtatták meg, aztán CR átvette a módszert

mickeyknox 2008.05.22. 08:42:47

nem volt olyan egyértelmű ez a mu siker, de egye fene, legyenek ők a legjobbak a világon (európában). én a chelsea-nek drukkoltam(pedig nem vagyok chelsea szurker), talán azért, hogy joe cole, lampard és drogba emelhesse fel a serleget. vagy azért, hogy alex fergusont ne kiáltsák ki többé istennek. így, hogy most friss az élmény, még legalább 3 évig ő lesz az edzőisten megint, ami már azért kezdett megkopni, 22 év alatt egy gyakorlatilag mindig esélyes csapattal 1 bek/bl-t nyerni.. most már van 2 :)

dontotti 2008.05.22. 08:42:49

Jó cikk. Pont így történt. Az első félidőben a MU meg is emészthette volna a kékeket, a második félidőben meg fordítva. Egy két dolgot hozzátennék.

1. Drogba elhúzhatna már a francba. Hisztis picsa, és még ráadásul buta is. Tök jó játékos lehetne, ha agyban is ott lenne a pályán, és nem azzal foglalkozna állandóan, hogy hol értek hozzá, vagy hogy mit csinál a másik.

2. Cé egy bohóc, de zseni. Egyszer talán benő a feje.

3. Terryvel ami történt.... ilyen kegyetlen nem lehet a sors.

4. Anelkán én pont azt láttam, hogy annyira nem viselte meg a dolog.

5. Ha ezt a meccset nézzük csak akkor a MU nem érdemelte meg a győzelmet, de ha az egész BL idényt, akkor igen.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.22. 08:44:35

Anelka estéjének csúcspontja: kedélyes vigasztalás Platinitől. Ha valahol beszélnem kéne a közöny fogalmáról, szavak helyett inkább bevetíteném a zsoldos büntijét és a pofát, amit utána vágott. Érdekes, hogy nem ő a meccs negatív figurája, sőt, talán nincs is negatív hős, még Terryt se tartom annak.

dontotti 2008.05.22. 08:46:06

ja és Carvalho-t soha többé nem hívnám a portugál válogatottba. Ahogy beleszállt Cé-be.... még jó, hogy nem tört el a lába.

Mourinho már nem a király 2008.05.22. 08:50:18

Jó meccs volt, végig izgalmas, mindent megtettek a csapatok. Viszont a bíró vagy elcsalta a meccset vagy akkora balfasz hogy a megye 3-ba lenne a helye.
Csak a második félidőben legalább 5 meg nem adott szöglet, és a manchesterieknek engedte a durvaságot, persze hogy elszakadt a cérna a végére a kékeknél.
De még így is meglett volna, csak sajna pont az csúszott el, aki a legjobban megérdemelte volna, hogy megnyerje csapatának a bl-t. Szomorú.

DelPipa 2008.05.22. 08:52:17

Ja, Carvalho kivételesen alattomos egy figura...

dontotti 2008.05.22. 08:55:59

És Lampardnál nagyobb szíve talán csak Steven Gerrardnak van.

dontotti 2008.05.22. 08:57:07

Kis kitérő...

Mi a véleményétek az M1 riporteréről? Egész jól nyomta szerintem.

mickeyknox 2008.05.22. 09:01:34

ki volt az, tényleg?

Walmer 2008.05.22. 09:02:23

Heinrich, jó a post, de ezt az "egy korszak vége" ökörséget muszáj volt elsütni? Miért lenne vége? Ki megy el? A csapat gerince meggyőződésem, hogy együtt marad. Mourinho korszakról meg ne beszéljünk, mert egy korszak qrva isten, hogy nem 2 évből áll.

A meccsről: Jobb volt a Chelsea. De ha az egész éves teljesítményt nézem, akkor a MU-é kellett legyen a kupa. Hogy Anelka mi a búbánatos faszt keresett a pályán, nem tudom. 101%-ig biztos voltam benne, hogy kihagyja. Az, hogy milyen a respektje ennek a zsoldosnak, hűen mutatja, hogy konkrétan le se szarták a kihagyott tizije után.
Grantanak mennie kell, nevezzék ki Henk Ten Catét főnöknek, aztán neki lehet menni az új szezonnak. Terrynek meg: fel a fejjel, majd jövőre, ha akkor nem, akkor meg 2 év múlva majd sikerül.

És a lényeg: ez csak egy szar BL döntő volt. nem ő az első és nem az utolsó, aki hibázott a tizenegyespárbajban.


PS. a futball elkurvulásáért max respect
és az én háztartásom is egyike volt azoknak, akik hangos ujjongásban törtek ki, mikor az a kis fasz kihagyta a büntetőt.

Sztorm 2008.05.22. 09:04:24

Chelsea szurkolóként nyilván keserű a szőlő, de azt még a legelvakultabb Manu szurkeszek sem vitathatják, hogy szinte az egész meccsen (egy-két kivétellel) következetesen a Manu javára döntött a spori. Nem nagy dolgokkal. Meg nem adott szögletek, bedobások, szabadrúgások... Valaki említett egy tizenegyesgyanús szituációt, nem tudom arra gondolsz-e amikor a tizenhatos jobb sarkán Rio Ferdinand valami hihetetlen kung fu mozdulattal lábbal beleszállt Joe Cole arcába a spori meg faarccal intett, hogy tovább. Nem állítom, hogy tizenegyes volt, nem is biztos, hogy belül volt, de ilyen primitív, sérülésveszélyes megmozdulást szerintem nem lehetett volna szó nélkül hagyni.
Mas. Nem értem azokat, akik ezután is orrba-szájba fikázzák Grantot. A bajnokok ligája döntőjében egy félidőn át gyakorlatilag momentuma sem volt az ellenfelének és ha Terry nem csúszik el a döntő pillanatban, most ő ül európa trónján, sir alex meg fejet hajthatott volna előtte.

Badbitie 2008.05.22. 09:06:46

És az milyen már, hogy becserélik Andressont tizit rúgni, és 6.nak jelölik? Meg Anelkát is, és 7.nek jelölik? :D Látnok edzők 4tw? :D

Quentin Montargis-ból 2008.05.22. 09:10:08

Lubos Michel rejtély számomra, hogy a bánatba tudott eljutni idáig. Nem elég erélyes, képtelen fegyelmezni, össze-vissza osztogatja a lapokat, az elnézett szögletek meg külön kategória. Joe Cole-t fejbekaratézták a 16-oson belül, észre se vette.

czipi 2008.05.22. 09:13:15

a BAYERNről csak annyit, hogy lesz lesz egy Zenit-ManU nemsoká, akkor meglátjuk :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.22. 09:16:45

Walmer.

Megmondom mire gondolok. A Chelsea-nél muszáj lesz belátni, hogy ez az ide-nekünk-mindent-mostazonnal cégpolicy nem fog menni, és ezzel egyidőben egyre inkább előtérbe kerül a rentábilis működés is, különben Kenyont picsánrúgják.

Grant lapát, sztem nem Ten Cate lesz az utód, és akkor teljesen megszűnik a Mourinho holdudvar utóíz, kell ez a játékosoknak is, Ferguson is mondott erről okosakat, Chelsea honlapon el lehet olvasni.

A keretben lesz egy pár masszív változás, főleg ha Lampard lép, de erre nem fogadnék. Ez a játékrendszer amúgy is szar. Kell egy jobbhátvéd, Essien mehet kzp Makelelével a védők elé, Lampard+Ballack+Cole, minimum két új csatár, mert Drogba nem lesz, más meg most sincs.

Ezt nevezhetjük új korszaknak, nem?

Quentin Montargis-ból 2008.05.22. 09:18:05

Miért meglepő Anelka becserélése? Nyilvánvaló, hogy Sevcsenko előtt áll a rangsorban. Az ukrán perceket kapott Grant-tól is, maximum a "hazai pálya" miatt élvezhetett volna előnyt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.22. 09:18:29

Jobban meggondolva egyik Cole-hoz sem ragaszkodnék jövőre.

Walmer 2008.05.22. 09:18:31

És szerintem tegnap este eldőlt, hogy ki volt a jobb vásár: Tévez, vagy Hargreaves.

mogyi1976 2008.05.22. 09:19:04

Hi!

Előre leszögezem, hogy egyik csapatnak sem szurkoltam, így semleges nézőként az alábbi vélemeny van a tegnapi döntőről:

1. Szerintem ez egy szar meccs volt. Néhány szép pillanattól eltekintve, a durvaság, a hiszti, a pofázás és néha alattomos játék ment végig. Bár nem csodálkozom, hisz ha két angol csapat találkozik, abból általában "taktikai csata" lesz. Így volt tegnap is. Remélem az EB-n jobb meccsek lesznek...

2. A bíró meg nagy kalap szar volt. Amikor Carvalho beleszált Celeb Ronaldo-ba úgy ki küldtem volna mint a huzat, erre Drogbát állítja ki egy kis paskolásért, ráadásul a megpaskolt MU játékos nem is csinált belőle nagy ügyet, nem esett össze, nem játszotta el, hogy őt aztán már mennyire megütötték. Hogy a másik oldalon hogytudta elnézni a 16-oson belül Ferdinad magaslábbal egybekötött karate mozdulatát, azt megtudná nekem valaki magyarázni? Minimum tizi + sárga kombó járt volna érte. A sok kis meccsközbeni tévedését nem is említem.

3. A magyar kommentár is megérdemel egy 1-es alát. Hogy lehet egy "profi" kommentátornak ilyen óriási elszólásokkal borzolni az ember idegeit??? Csak két példa:
- amikor azt sorolta, hogy minden páros évben van egy első döntős, és ők soha nem nyernek a 2004-es évnél volt egy fatal error. Fél perc néma csönd, majd a budapesti irodából újraindították a rendszert D) És végül csak kinyögte: Monaco. Ciki, de nagyon.
- A végén a mikor Terry-t mutatták volt egy olyan beszólása, hogy ha berúgja Terry a tizit, az a meccsen semmit nem változtatott volna, Ba.meg melyik meccset nézte ez a f.szkalap? Kotolyánbélaptelep-Szacskóhegymegi derbit?

4. Ha csak ezt a meccset nézem, akkor viszont szerintem kékeknek kellett volna megnyerni. Talán egy paraszthajszállal jobban akarták a gólszerzést, főleg a második félidőben.

5. Viszont ha az egész szezont nézem a MU valóban a legjobb csapat jelenleg a világon. Ezt el kell ismerni, és ezúton gratulok nekik és szurkolóiknak.

6. A legfájóbb pillanat egyébként számomra az volt, amikor Sir Bobby Chalton ment a MU csapata előtt átvenni a serleget. Akkor döbbbentem rá, hogy én 32 évesen soha nem fogom megérni azt, amit Chalton tegnap megért. Nevezetesen azt, hogy egy magyar csapat kupagyőzelmének örülhessek. És ez a legfájóbb az egészben...

Üdv: Egy 'Pool szurkoló

Bondi 2008.05.22. 09:24:45

Tegnap szerintem a chelsea jobban megérdemelte volna a győzelmet. Annak ellenére h se őket se a mu-t nem szívlelem. Terry-t nagyon sajnáltam, írtó nagy peche volt, Croni pedig megérdemelte volna h az ő kihagyott 11-esével kapjanak ki. Viszont szerintem a chelsea meze nagyon jól nézett ki. Ez ugye csak a döntőre volt csináltatva? Nehogy itt beégjek h már korábban is játszottak ebben:)

wynarsky1 2008.05.22. 09:24:48

Lubos Michel egy hülye, nem ilyen szintű meccsre való. Sanyink jobb volt:)))
Azt hogy Anelka kihagyja azt lehetett tudni.Hát nem is játszik..Terryt sajnáltam én is, de aztán arra gondoltam, hogy egy hét alatt többet keres mint én egész életemben, sajnálja aki akarja. Jó, biztos szar neki, de én akkor is cserélnék vele. Meg a mentése nélkül nem lettek volna tizenegyesek.
Céronaldót még akkor láttam, amikor a Sportingban vagy hol nyomta a MU elleni edzőmeccsen. Éveken át a kedvenceim közé tartozott, amikor még nem ő volt a nagy sztár. De mára odáig fajult a nemtetszésem iránta, hogy rohadtul örültem volna ha rajta megy el ez a kupa. Éppen azt kapta volna amit megérdemel. Jó focista persze, de Messi is az, nem is kicsit, és mégsem f*sz.
Ballacknak van megint egy ezüstérme, ez mekkora már :))))))

Walmer 2008.05.22. 09:25:27

Heinrich, Ten Cate miért is Mourinho holdudvar?

Kell egy jobbhátvéd, meg mondjuk két de, ha Drogba marad egy csatár. Ennyi. Ez nem új korszak. A játékrendszer változhat, a csapat legalább 80%-ában ugyanaz lesz. A két Cole pedig szerintem kell. Joe kipukkadt a végére, de Ashleynek szerintem e döntő egyáltalán nem volt rossz meccse, sőt. Még annak ellenére sem, hogy az a hülye Somos rendszeresen keverte maloudával.

A "mindent ide azonnal" feeling most már tényleg legyen felejtős, ebben igazad van. A "nagy sztárként" vett játékosok közül egyedül Ballack tudott bizonyítani és hasznos tag lenni. Mert sem Drogbát, sem Essient, sem Joe Colet, sem Lampardot nem sztárként vették.

nordsee 2008.05.22. 09:25:45

m1 riporter rendre Vidicnek nézte Wes Brown(wich)-t, valamit ManU összefüggésben soxor említette a "félelmetes hátsó alakzatot". Nem tudom ki volt ez, de a bíró után a második legnagyobb tévedése volt az estének.
Hajrá MU!

rbaggio 2008.05.22. 09:28:31

az azért jelenet volt a javából, ahogy grant egyedül jött le a két éremmel. Úgy szorította a kezében, majd összenyomta őket. A másodikat Mourinhonak küldte Platini?
Az nagyon igaz, hogy tizenegyeset csak rosszul rőgni lehet. Példa az összes Van Der Sar lábai mellé rúgott tizenegyes, vagy az, hogy kettőt tudott csak kifogni két nagyon jó kapus.
A meccsen szerintem arra gondolt "Ez a név..." kolléga, amikor Ferdinand mellett elesett Malouda. Abból a kameraállásból, ahonnan a bíró láthatta, szerintem nem volt büntető. Ezzel persze nem mondom azt, hogy a bíró jó volt. A szögleteket meg bedobásokat furán látta (szegény Joe Cole idegrendszere...), de "mérkőzést eldöntő tévedése" szerintem nem volt. Fegyelmezni viszont nem tud. Több alkalommal is már elkönyveltem magamban a sárgát, ami csak nem akart előbújni.
Tevez. Genyó dolog volt oda kipasszolni a labdát. Arra hivatkozott, hogy korábban a másik oldalon a Chelsea ugyanígy adta vissza a labdát, elküldve a MU-t a saját harmadába bedobni. Erre is lehetne szabályt hozni, hogy labda visszaadásnál mindegy, hogy ki-miért-hogyan-hová, saját kapustól induljon újra a labda.
John Terry-t irgalmatlanul sajnáltam. Ahogy odament már szerintem fogta a serleget. Lehet, hogy nehéz volt, és emiatt csúszott el, de szerintem mindenki a kupával a kezében ment volna rúgni... A társait viszont - tisztelet a kivételeknek - ne sajnálja. Mindenkinek lehetősége lett volna annyit tenni a csapatért, mint neki. Vetítsék neki sokszor a Baggio féle Johnny Walker reklámot! Azért abba gondoljunk bele egy pillanatra, hogy ha berúgja, és a Chelsea nyer, akkor mindösszesen egy kihagyott tizenegyes, igen, kié is? dönti el a BL-t. Na akkor lettem volna kiváncsi a MU-ra! Ki és hogyan vígasztalja C-t?
A hosszabbítás legvégén volt, hogy Giggs kiment Ferguson-hoz, és beszéltek valamit, majd következett Anderson behozatala. Ezt követően Bellettié a másik oldalon. Belletti arca is érdekes volt, de azért az is hazárdjáték, hogy két padozó embert behozni a tieznegyesekre. 120 percen keresztül ültek a padon, nem igazán voltak bemelegedve, stb.

mantegna 2008.05.22. 09:28:33

Elöljáróban, kicsit drukkoltam a kékeknek, de valójában mindegy volt mi is lesz a vége.
A kivetítő előtt a kocsmában, a kék és a vörös szurkolók halálhörgései és diadalüvöltései közepette, egy Bayern/Real/Ferencváros kötödésű haverommal, 'a ki fogja kihagyni' kvízjátékot űztük.
(Most saját magam istenítése következik)
Kitaláltuk. Anelka kihagyott tizenegyesét akkor megjósoltam, mikor pályára lépett. CR-be a haverom kételkedett. Magam helyeselni és reménykedni tudtam. Terry külön tészta. Ahogy a tizenegyes ELŐTT kifejeztük: Ő a tipikus tragikus hős. Mint Baresi, mint a 82-es francia válogatott; ahogy Anelka a tipikus nyegle 'megveszlek kilóra' tizenegyesölő focista -hahaha- , mint Zahovics.
A Chelsea első három tizenegyeslövője tökéletes választás volt. Ashley Cole szükséges szellemi erejében kételkedtem, azonban a valószínűség sejteni engedte, a maga kicsit sunyi, aljas módján megoldja. Mikor Terry felkocogott, összenéztünk Gabikával, atyaég. Óriási hiba Granttól, hogy őt jelölte ki. Nem tanulta futballtöriből:
1. Sorsdöntő Tizenegyest ne rúgass a csapatod legnagyobb szívű játékosával, egy kivétel van, mikor ő a csapatod első számú tizenegyeslövője! A jó tizenegyeshez hideg fej kell, elszántság, objektivitás, de legalább gyakorlat.
Anelkára érvényes a vonatkozó kettes számú szabály: Ha van olyan játékosod, aki öntörvényű, önző, laza faszfej, aki azt hiszi ő a világ tengelye, aprónép a többi, akkor Sorsdöntő Tizenegyes közelébe ne engedd. Hajlamos lesz komolytalanul, dekoncentráltan rúgni: szép vagyok és fiatal, okos és gazdag, a nők sorban dőlnek bele a karjaimba,
ezt a tizenegyest is nekifutás nélkül bokából bebaszom, vagy ha nem, akkor szopás ... a csapatomnak (vagyis a csapatnak amelyik alulfizeti méltóságos szolgáltatásaimat).
Előbb rúgattam volna RCarv, Kalouval, de még Cechhel is tizenegyest, mint Terryvel. Vagy, ha mindenképpen bízok Terryben, ő a második vagy a harmadik a sorban, hogy egy kicsit levegyek a válláról. Első Lampard, utolsó Ballack, ezek a legnehezebb pozíciók a sorban, itt van leginkább szükség egyszerre hideg fejre, gyakorlatra és biztos lábra.
Terrynek az élete hátralévő részében, legalább míg egyszer nem rúg be egy tizenegyest BL döntőn, vagy nem nyer BL trófeát a Chelseavel, életének minden megszentelt napján, minden felkelésnél és lefekvésnél a következő öt évben, átpréselődik az agyán az a néhány lépés, ami a labda elrúgásához vezetett. Anelkát eladják, kifarol a sportkocsijával, és huss Chelsea, jöhet a következő pénzes meló, és különben is BL győztes vagyok.

Gabez 2008.05.22. 09:29:30

És hogy aludt John Terry?

egy emberr · http://konyvekplusz.blogspot.com/ 2008.05.22. 09:30:20

Lehet, hogy tegnap este jobb volt a Chelsea (bár inkiább X), de azért amíg Giggs és Scoles a MU-ban játszik, nem tudok nem nekik drukkolni. A foci elkurvulásáról írt passzussal maximálisan egyetértek. Vesd össze: Giggs és Ronaldo.

Zebrateve 2008.05.22. 09:30:40

Az senkinek nem tűnt fel, hogy Nani vérző fejjel rúgta a tizenegyest? Vérző játékos nem lehet a pályán! Melesleg ez is csak egy Lubos Michel tengernyi hibájából.

tb 2008.05.22. 09:31:46

most akkor 32 évesen vagy sohasem fogod megérni? :)

az index meg mit erőlteti ezt a "mindenidők leghosszabb BL döntője", oké hogy hosszú volt, mert 11esek voltak, de nem először egyrészt, másrészt meg ezt már a döntő előtt is írták, mert moszkvai idő szerint átnyúlik a következő napba (egyébként mint mindig Moszkvában...), de később is kezdődött

Az évek meg a rutin 2008.05.22. 09:34:41

Lám, milyen a sors: John Terry, aki Sevával együtt a legtöbbet tette Mourinho kirúgásáért, nem tudta megkoronázni a szakmailag sokkal gyengébb utódot, Grant kapitányt. José most elviszi Lampardot, Drogbát az új csapatához, mi pedig elkezdhetünk újból építkezni.
Gratula, ManU! Bár a meccs egészét nézve jobbak voltunk, Zseléhuszár már megint egy szinttel a többiek felett focizott!
Blue is the Colour!

Talented Torrance · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.05.22. 09:35:37

Csókolom, szerző úraság!


1. revidEálni.

2. aKut.

3. ha aszongyuk, hogy a szokáos fikagörgeteg helyett mondunk mást, akkor miért nem mondunk mást? Tovább megyek: miért mondunk nemmást? Ráadásul vélelmezhető jogtalansággal. A bohócsipka meg pont klafán simul ebbe a retorikába. (Ezér montam, hogy style over a szubsztancia...)

4. simogatta a lelkem a "pózőr fasz" idióma, hogyismongyam, citálása, de a nüansz már-már penitens hangvételű, empirikusan igazolt ontológiája felér egy virtuális oboával.

No, nem mintha per pillanat olyasmire szükségem lenne, MU-haha.

5. A cikkhez grat, öfkósz. A szóban görgő fikát leszámítva (idén köbö 2 mennyú meccset nem láttam, ezek, valamint a tét fényében dúrván kiérdemli Gepkány a - relatively - szerény titulust. A 2, féidőben negyedóránként találkozott lasztival, baszki...) egy mérkőzést néztünk.


.m.

I Love You Mmm.. Manchester United!!!

Walmer 2008.05.22. 09:35:58

mantegna, tetszett az elemzésed, csak mi van akkor, ha mondjuk ballack az ucsó és neki már nem is kell lőnie? Akkor meg azt mondanád miért nem lőtt korábban?

mogyi1976 2008.05.22. 09:37:25

Azt hiszem a ha reálisan belegondolsz, akkor tudod a választ: soha. Sajnos

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.22. 09:39:41

én olyan jó kis cselzit csinálnék, az biztos.....
....akkor terry is felülhetne európa tetejére, anyálka, r. kárvájó meg néhány idióta meg mehetnének a B-be levezetni,

nem tom ki intézte az anyálka vételét ill. ki szorgalzazta, de hogy nem ért a focihoz, az biztos!

mindegy, ha nem terry, akkor legalább a sir megérdemelte...

Walmer 2008.05.22. 09:42:37

Viszont az mindenképpen pozitívum, hogy "csak" egy angol hagyott ki 11-est. a többiek (Cole, Carrick, hargreaves, lampard) belőtték.

mantegna 2008.05.22. 09:48:24

Walmer, ez igaz, volt ebből már probléma. 1976-ban a Panenka féle tizenegyesnél, Kaiser Franz már nem lőhetett, mert ő volt sz uccsó és nem volt rá szükség. Mégis szerintem az a profibb megoldás. 2005-ben is Seva és Gerrard voltak a befejezőemberek. A főnöknek úgy kell számolni, hogy az ötödikre is szükség lesz, különben a gyenge idegzetűek maradnak a végére, mint most. És egy kupadöntőnél már előre kell tudni kik lesznek a lövő játékosok.

neeskens 2008.05.22. 09:52:59

Semlegesként jó közepes döntő volt,nyilván nem érte el a 2005-ös színvonalát, de végig izgalmas volt, az első félidő a Manchesteré volt, a végére nagyon feljött a Chelsea. Ez még akkor is így van, ha szerintem a góljuk és a két kapufa is inkább esetleges volt, mint felépített akció.Erőnlétben, fizikálisan hihetetlenül erősek - Ballack. Essien, Lampard. Drogba, Makelele még ebből az angol bajnokságból is kiemelkednek, pedig tele van bivalyerős játékosokkal.
Szerintem nem hibázott Grant, amikor Terryre bízta az utolsó tizenegyest, ő a csk., neki ezt be kell vállalni,felvállalni a felelősséget. Ez így van rendben, még akkor is, ha elrontotta és nagyon sajnálom.

Éhenkórász Joe 2008.05.22. 09:59:17

üdv mindenkinek!

én is ezen filóztam Gaben!
Szerintem sehogy. Szörnyű lehetett átélni! Ahogy ment az ezüstéremért, mintha éveket öregedett volna.
Remélem a sors kárpótolni fogja. Örülök a ManUnited kicsikart győzelmének, de a tegnap este óta tisztelem a Chelsea játékosait is, mert végighajtották a meccset, igazi sportemberként.
Análka helyett vajon Seva belőtte volna?

Walmer 2008.05.22. 10:02:27

mantegna, nekem is pont a '76-os döntő ugrott be:-))) Mikor Hoeness kihagyta ugye.

füredi (törölt) 2008.05.22. 10:02:33

Mivel annak idején az NST hívta fel az egészre a figyelmet, itt jelezném, hogy a szombati magyar-görög nem hivatalos világbajnoki címmeccs!

Részletek itt:
www.ufwc.co.uk/

Sajnos a ranglista nem vezetett tavaly szeptember óta.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.22. 10:04:25

Nagyrabecsült kolléga:

revideál (revidiál) – mindkét forma él, ellenben akut valóban elment. Nüansz témában már akkor sem adtam igazad, most sem tudok és a posztban sem írtam mást, a virtuális oboa kényszerképzete nyilván erős orális fixációval megáldott mesteredtől ragadt rád (a lókupectől)

Fikagörgeteggel mást mondtunk, nagyon is, a stlye over substance lamentálás meg fránya ismerős már. Továbbra sem hiszem, hogy substance elveszett volna, főleg mivel nagyonmást mondtunk. És most még azt is mondjuk: ni.

BruceWayne 2008.05.22. 10:06:35

szerintem fix hogy 10-20 perce pályán lévő Shevchenko kihagyta volna megkoronázva utóbbi 2 évét... egyébként Terry kapufája megpecsételte a csapat sorsát, az már kuva nagy terhet rakott a többi lövőre, ha tovább is megy Anelka után a párbaj, a Chelseanek lett voln lélektanilag nehezebb dolga...

a bírót nem akarom megint elővenni, de mivel volt róla szó:
Ferdinand karaterúgásánál sajnos Joe Cole próbálta elhúzni a fejét, vesztére, ha nem hajolgat vagy elesik 11-es.
viszont mikor ferdinand hátulról Malouda lábát találta el az jogos 11-es lett volna.
valamint Tevet mikor lerántás közbe izomból fejbebaszta Makelelét a rendes játékidőben, az tiszta piros...

na de már mindegy. a 11-es lövés meg lutri, hülyeség a sorrendel foglalkozi, José (csapata) egy dolgot nem tudott, 11-es párbajt nyerni, mindkétszer a rossz lövők lőttek és szarul. ehhez képest ma egész jók voltunk...
a sztereotípiák csak részben teljesültek: Afrikai nem hagyta ki, cserék nem hagyták ki, négerek is belőtték, ballábasok is, egyedül Anelka lövése hozta a papírformát

kroos 2008.05.22. 10:06:50

és a Cr utálok táborának eszébe jutott abban apillanatban mikor kihagyta a 11-est hogy nélküle nem lennének itt????????????????????????????,,

Éhenkórász Joe 2008.05.22. 10:07:17

Gabez - Gaben helyett, bocs

BruceWayne 2008.05.22. 10:07:19

amúgy nekem a cikk nem tetszik.
_benito talán jobb lett volna, vagy ő tényleg utálja a Chelseat?

tb 2008.05.22. 10:09:14

nemá, hogy Terryt gyenge idegzettel vádoljuk, végig szakadt az eső, meccs közben is csúszkáltak a játékosok, ilyen talajon bármikor benne van a megcsúszás, semmi köze nincs az idegrendszerhez, egy szerencsétlen véletlen volt, hogy pont a rúgás pillanatában csúszott meg a kitámasztó lába, és még így sem rúgta rosszul, jó irányba, pár centit tévesztve, ha nem csúszik meg sima gól, semmi baj nem volt Terry idegeivel, itt egyedül C Ronaldo idegei nem voltak rendben, igaz mindig megtorpan, de most pár másodpercet kivárt, ezzel minden lendülete elveszett, gyakorlatilag újra kellett nekifutni, csak sokkal közelebbről, nem tudta eldönteni hogy hova rúgja, meg is lett az eredménye

kroos 2008.05.22. 10:11:07

,,a bírót nem akarom megint elővenni," egész évben nem vettél elö semmilyen birót miért most kezdenéd el?

Az évek meg a rutin 2008.05.22. 10:13:41

We played better than the team whose manager said it was his 'greatest United team'."

Idézet Granttól. Olyan "savanyú-a-szőlős", de igaz.

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.05.22. 10:15:28

gondolom már sokan leírták, de ugyan azt a meccset néztük és ugyanarról a céronaldóról beszélünk??

Éhenkórász Joe 2008.05.22. 10:17:29

persze, csak másképpen látjuk

mizie 2008.05.22. 10:19:35

Kurvára sajnálom Terryt, borzasztó volt látni az összeomlását. ő volt az aki tényleg minden meccsen beleadott mindent. ellentétben a csapattársaival és ellentétben az egész ManU-val. talán Cech a másik ilyen.

Az idény pedig egyszerűen szarfos volt, remélem a következő jobb lesz, lassan ott tartok hogy szivesebben nézek uefa kupát.

kroos 2008.05.22. 10:19:48

mindenesetre Ferdinand Terry Lampard stb,,,,lesz idejük kipihenni a fáradalmakat a nyáron.

BruceWayne 2008.05.22. 10:20:21

mondtam barnetta, te egy lengyel-osztrák EB döntőn is az Interrel foglalkoznál, csak sikerült ezt bizonyítanod egy Chelsea-Mu-n is...

grant mondata meg igaz. nem azt kell nézni hogy ki mekkora tiszteletnek örvend hanem hogy melyik csapat játszott jobban a meccsen...

az isten mu győzelme kb 2 kapufán és egy elcsúszáson múlt, ezért kérem "Ne kezdjük el egymás f*szát sz*pni"

Walmer 2008.05.22. 10:20:54

Terry szerintem is telkesen rendben volt agyilag. Egyszerűen elcsúszott. Van der saar mmár rég elrepült a másik irányba. Ennek ellenére úgy ünnepeltette magát, mintha ő védte volna ki.

A meccs végén, meg kiderült, hogy ki tud viselkedni és ki8 nem. nani, meg Anderson, aki összesen 10 percet játszottak a meccsen és 1 éve azt sem tudták hol fekszik nagy-Britannia, kishíján kiverték egymásnak, Carrick, hargreaves, akik egy hangyányival többet tettek idén a serlegért, valahogy tudtak emberhez méltóan viselkedni.

neeskens 2008.05.22. 10:21:15

We played better than the team whose manager said it was his 'greatest United team'." - Ez így nem igaz, nagyon kiegyenlített volt, sőt a két kapufa ellenére inkább a Unitednek voltak kidolgozott helyzetei.

Gabez 2008.05.22. 10:21:28

Joe: jah, sztem is lélekben kicsit megöregedett a végén. Sajnálom, mert megérdemelte volna. Na de ő még egyszer oda fog jutni, hogy újra bizonyítson...

Én abszolút függetlenként is a Chelsea-t láttam jobbnak egy kicsivel tegnap, de az egész sorozatot figyelembe véve inkább a MU-t. A Chelsea legnagyobb hibája az, hogy megvette Anelkát, Granté meg az, hogy kijelölte 11-est rúgni. Egy ilyen nyegle, nagyarcút fickót nem szabad odaengedni ilyenkor!! Lásd Ronaldo. Nem Terryn ment el, ő csak szimplán balszerencsés volt most.

Scholes és Giggs előtt le a kalappal, sokadszor.

neeskens 2008.05.22. 10:23:09

"ellentétben a csapattársaival és ellentétben az egész ManU-val." - szerintem ez hülyeség, rengeteg játékos iszonyat odatette magát mindkét csapatból szerintem.

Éhenkórász Joe 2008.05.22. 10:25:26

Mindkét csapat tele van sportemberekkel, nekem ezért szimpatikusak.
Terry, Lampard, Hargreaves, Vidic a segglyukán vette a levegőt, de ment előre.
Croni vagy Análka más kategória.
Nem is tudtam, hogy Giggs ("Ryan nem közlegény") még rúdott 11-est.

montipájton 2008.05.22. 10:28:20

Mantegna!

Nagyon tetszett a 11-es párbaj lélektani elemzése, kis kiegészítés, elfogult futballtörténeti szempontból:

Az uccsó 11-est, bármilyen hihetetlen, lőheti olyan játékos is, aki se nem vezér, se nem gólkirály, se nem 11-es specialista - egyszerűen azért, mert ő az egyetlen, aki elvállalja.
Nem tudom, hány éves vagy, emlékszel-e egy 1985-ös UEFA-Kupa negyeddöntőre bizonyos Manchester United és Videoton között. Ott a 11-es párbajban angoléknál Whiteside, Gidman, Jesper Olsen, Stapleton, és Strachan lőtte , mindegy, nem ez a lényeg, hanem, hogy a Vidibnen az első kör utolsó lövője, aki pontosan a tegnapi Terry-féle szituban állt oda, bizonyos Gömöri Ottó volt. Egy csereember, akit abban az évben Hatvanból igazoltunk, még a bajnokikon se volt soha kezdő. Kovács Ferenc, az edző, utólag azzal indokolta: amikor senki nem vállalta az utolsó ember szerepét a tizik előtt, Gömöri csak annyit mondott: Feri bácsi, majd én bevágom.
Aztán mellérúgta, pont mint Terry...

(Más kérdés, hogy a ki-ki folytatásban Disztl mindjárt kifogta Albiston lövését, majd a mezőny legjobbja, Vadász - aki pedig elsőre el se akarta vállalni... - továbblőtte a Vidit, de hát erről Heinrich kolléga is tud egyet s mást talán.))) )

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.05.22. 10:29:50

Anelka jó játékos, ha nem kell csapatban játszania, egyemberes figura, ha kell, fontos gólokat lőtt, csapatokat tartott életben és a premiershipben. terry után már nagyon rossz lehetett a kékek helyzete... mit gondolhattak: egy megnyert döntő/kupa kicsusszan hirtelen a markukból? amúgy egy 11-es párbaj is előbb-útóbb véget ér, és valaki hibázni fog...
de tényleg, miért is vették meg Anelkát?

kroos 2008.05.22. 10:31:30

Azért ne feleddjük hogy a Mu is meg akarta venni.

ericantona 2008.05.22. 10:32:38

szerencse már nem azért de ha a cselszkinek nincs ekkora szerencséje akkor a félidő 1-0 és ha valaki látta is a meccset nem csak nézte akkor lehetne annyi sütni valója hogyha nincs az a szerencsétlen gól akkor a MU a következő 45 percben lemossa a cselszit de nagyon csúnyán! de nem így lett a csapat megtört elfáradt tanácstalan lett a cselszinek meg jönnie kellett.. de egy olyan csapat amelyik több mint 120 perc alatt nem képes kidolgozni egy olyan akciot amit góllal fejez be az ne nyerjen bl-t... tudom a kapufák, szokták mondani a szerencse nem áll az érdektelenek mellé... GLORY MAN UTD :)

/a tegnapi este fényes bizonyítéka volt annak hogy a font milliók mit sem számítanak... az összevásárolt csapat utolsó nótáját moszkvában húzták el.../

BruceWayne 2008.05.22. 10:32:59

neeskens ez em pont igaz, a Munak volt 2 nagy helyzete kontrából az első félidőben, meg egy nagy helyzetük a másodikban, amúgy a Mu gól után a Chelsea ment előre és alakított ki sokkal több lehetőséget és akart jobban gólt lőni...

amúgy a meccs előtt "boncolgattuk" az Essien témát, hogy hol kéne játszania, végül jobbhátvéd lett: hát a gól az övé volt + volt 3-4 durva hibája, bár sokszor megállította a szélen cronit, viszont ha előrébb játszott volna és többször van lehetősége a 16-os elé írni láthattuk mire képes.....sajnos a gól így nem jött össze neki

neeskens 2008.05.22. 10:35:12

Hát így,hogy Anelka kihagyta könnyű mondani, hogy nagyképű,flegma játékosra nem szabad bízni.
DE: Egyrészt 6. rúgó volt, egyáltalán nem volt biztos, hogy sor kerül majd rá, másrészt, a párbaj előtt arra gondoltam volna az edző helyébe, hogy ő egy hidegfejű zsoldos, aki leszar mindent, ezért nem fog hibázni.

kroos 2008.05.22. 10:35:13

Oksa.De ne feleddjük hogy Makelele,Lampard és Ballack se játszott rosszul, én nem szivesen bontottam volna meg ezt a 3-ast.

BruceWayne 2008.05.22. 10:39:47

ericantona: köszönjük emese. itt egy névsor:
ferdinand, croni, rooney, saha, evra, carrick, hargreaves, nani, anderson.
összeszámoljuk mennyibe kerültek?

egyébként ez a 3-0 lehetett volna duma már elég unalmas, mert nem vertek be 2 konrát 1-0nál....
a Chelsea pedig jóval több helyzetet alakított ki mint a MU szóval az se igaz.

de kaptunk egy újabb önelégült/mi vagyunk az istenek/ ki más nyerhetne rajtunk kívül/ én megmondtam/ csak mi érdemeltük meg-típusú MU fan-t, amilyen mostanában egy teljes nb1-es mezőnyt ki lehetne álítani.

Gabez 2008.05.22. 10:40:44

Ha a MU vette volna meg Anelkát, akkor most a Chelsea ünnepelne ;)

BruceWayne 2008.05.22. 10:43:40

Ballack/Lampard/Belletti/Cole/Terry/Kalou
Anelka 7. rúgó volt

maradt Essien, Carvalho, Cech

kinek kellett volna lőni? (talán Essient tehette volna előrébb)

BruceWayne 2008.05.22. 10:45:15

barnetta:
en.wikipedia.org/wiki/Louis_Saha
olyan rengeteget ne játszott idén de azért a Chelsea ellen eljátszotta minden idők 2. legnagyobb műesését :-)

kroos 2008.05.22. 10:47:21

Köszönöm Nera.De talán elöbb és többet láttam játszani mint te.Azt hittem átmegy a kis ironia amit érzek Saha-val kapcsolatban.

neeskens 2008.05.22. 10:48:24

Sorry, hülyeséget írtam, 7.rúgó volt, de attól még tartom a véleményem. Egy másik logikával megközelítve Anelka a tökéletes tizenegyesrúgó.
Ferdinand kung-fu bemutatója meg tényleg megért volna egy sárgát, ha tizegyenest veszélyes játékért nem is zsoktak adni, de közvetett szabadrúgást igen. Drogba kiállítása meg tök jogos volt.

Pseudo 2008.05.22. 11:01:46

Drogbát szerintem is jogosan küldte ki a bíró. Mit kell pofozkodni? Ha meg már pofozkodok, mert ilyen férfias vagyok, akkor nem kezdek el hisztizni, ha kiállítanak, utána meg tüntetően nem a teljes pályán végigvonulva jutok el az öltözőig. Drogba nem volt szimpatikus. Végig önző volt, neki volt a legtöbb kapuralövése, de a kaput csak egyszer találta el - akkor is csak a kapufát.

Bondi 2008.05.22. 11:02:19

Távol áll tőlem h a Chelsea pártjára álljak, de unom már azokat a sületlenségeket olvasni, h összevásárolt csapat milliókért. Mert a MU nem az, kérdezem én? Rooney, Anderson, Nani, Ferdinand, Vidic mennyiért jöttek? A MU-nál megvolt az alap akikre lehetett építeni és azok után költötték az x milliókat. A chelsea-nél pedig abramovics egy új chelsea-t akart csinálni, tehát rövidebb idő állt a rendelkezésére, mert ő egyből akarta a sikert. Tehát egyik sem jobb a másiknál. Ami a kiállítást illeti, szerintem nem kellett volna kiállítani Drogba. 2,5 perccel a 11-es rugások előtt Én már nem tettem volna meg. Ugyan Drogba is hülye volt h így "elszállt" az agya. De mondjuk a MU is marha sportszerű volt, hogy nem adta vissza a labdát.É rdemben nem hiszem, hogy befolyásolta a meccset. Persze Drogba is igencsak sportszerütlen volt 2 alkalommal is mikor a Mu játékos görcsöt kapott és ott állt mellette, majdhogy nem csak annyi hiányzott h leköpje. Cech viszont mikor Nani összefejelt a védővel egyből szólt és ment oda megnézni h mi van vele.

r_magpie 2008.05.22. 11:02:36

pont írni akartam, hogy ha jól tudom, magas lábért nincs tizi
ráadásul ott előnyszabályt adott a spori, mert Cole előtt maradt a labda. mindegy már.

azt viszont élmény volt nézni, ahogy CRonaldóban a tizi elvégzésekor küzdött egymással a "nagyképűsztármajom" és a "hisztisbeszarikiskölök"-én

Walmer 2008.05.22. 11:03:03

Nem is tudom mit tökölünk itt Drogbán? Pofán vágott egy játékost. Húzzon a faszba, vagy az Interbe, azt csinálja ott. Tuti piros.

Hát ha Essien, Carvalho, Cech, Anelka közül kell választanom, bassza meg én is azt a feka bérencet választom.

BruceWayne 2008.05.22. 11:06:28

mikor vidic begöröcsölve leült oda ahonnan a szabadrúgást kapta a Chelsea, Drogba meg halál közömbös arccal legyintett a kezével hogy sipirc arrébb :-D az hatalmas volt

Walmer 2008.05.22. 11:06:59

Amúgy soha az életben nem gondoltam volna, hogy ennyire magam alatt leszek, mikor angol csapat nyeri a BL-t. pedig a MU-ban több az angol is. csakhát Terry, meg lamps... És így kikapni. Fogták a kibebaszott kupa fülét basszameg. és 3 kapufa. Az egyik a 11-es párbaj ucsó rúgásánál, mert a lövő elcsúszik, azon a rohadt magnyitogorszkban termesztett füvön

montipájton 2008.05.22. 11:07:51

Én azért el tudom képzelni, hogy a Chelsea-nél valóban véget ér egy korszak, nem biztos, hogy a közeljövőben megint bejutnak a BL-döntőbe. Ha Lampard megy, az már önmagában egy korszakváltás lesz, sokan (köztük én is) miatta kedvelem első-vagy másodsorban a kékeket. De Drogba távozása is új fejezetet nyithat, ha őt nem is szeretik annyian.

Aztán az is lehet, hogy Abramovic röhög egyet, mint tegnap Terry 11-ese után, és bedob a kalapba még pár misit - és jön az új sikerkorszak. (Mondjuk Rijkaarddal a padon kicsit nehéz elképzelni ezt a verziót.)

BruceWayne 2008.05.22. 11:08:10

magpie: azért nincs, viszont hátulról rúgásért van :-) az is volt, de mindegy.

amúgy Joe Cole húzta el a fejét automatikusan, ha otthagyja Rio lekaszálja, 11-es. bár valószínű hogy mindenki a fejét mentette volna...

kroos 2008.05.22. 11:13:56

Ez már pofátlanság...

smartdrive 2008.05.22. 11:14:56

tucatjával hagytak már ki ilyen szituációkban büntetőt (ne feledjük az ötödiket általában egy nagyember rúgja, aki "megérdemelte volna"), hagyjuk már a siránkozást

Walmer 2008.05.22. 11:16:55

monti,
"nem biztos, hogy a közeljövőben megint bejutnak a BL-döntőbe. "

mert? Kinek van nagyobb esélye bejutni?

smartdrive 2008.05.22. 11:19:26

ja és, Abramovicsnak le kell mondania. ez egyértelmű

Lencse. 2008.05.22. 11:21:41

Walmer: A Liverpoolnak. :)

neeskens 2008.05.22. 11:22:07

hát nerazzuri, ha Ferdinand stoplisa közeledne negy sebességgel az arcom felé, én is elhajolnék, leszarva a BEK döntőt meg a csapatot

Pseudo 2008.05.22. 11:23:48

neeskens: ne vedd személysekedésnek, de valószínűleg nem is keresel annyit, hogy megérje érte szétrúgatni az arcod.

bakító 2008.05.22. 11:23:54

Nagyon nem tetszik ez a világ legerősebb csapata mantra. Tegnap sem nagyon látszott ez a fölény, sőt. A bazári majmokkal és klublegendákkal vegyített alakulat most valóban erős, de így a végére több volt a mák mint a lendület.
Mindenesetre gratula nekik, mert véletlenül nem lehet PL-t és BL-t nyerni, de szimpátiám nem lesz az övék. 99-ben még félőrülten dobáltam a széket a lakásban a babaarcú gyilkos gólja után, és sírtam az örömtől, de most törvénytelen vigyor ült ki az arcomra amikor a világ legellenszenvesebb emberi lénye kihagyta a 11-est. Az más kérdés, hogy a legjellemtelenebb szintén kihagyta, és egy igazán tiszteletreméltó focista szintén kihagyta.

A két csapat együttes adóssága 1,5 Mrd font, azaz még a MÁV-nál is veszteségesebbek, úgyhogy sokáig már nem tartható ez az eszetlen költekezés. Gyönyörű a jelen, de a vég elkezdődött....

rizla 2008.05.22. 11:24:25

ha abramovics lemond, a chelsea-nek pukk

Pseudo 2008.05.22. 11:25:05

"lemond"? Egy tulajdnos???

neeskens 2008.05.22. 11:26:41

Miért Pseudo, te annyi pénzért még direkt oda is tartottad volna? :)))

rizla 2008.05.22. 11:30:14

bakító: nem kezdődött el semmiféle vég, ennyire ne nézzed már hülyének az üzletembereket. nyilván nekik több fogalmuk van az adósságok törlesztéséről, mint neked.
a többivel viszont egyetértek, felemás ez az MU, igazából az égvilágon semmi szimpatikus sincs bennük, a játékuk sem. nem gondoltam volna, hogy a chelsea-ben valaha is több romantikát érzek majd, és nagyon haragszom SAF-ra, hogy most mégis ez a helyzet. egy lélektelen favágó robotalakulat lett abból a csapatból év végére, aminek év elején még örömmel megnéztem volna akármelyik meccsét. persze egy wigan ellen más szépen játszani..
igazából az egyik 19, a másik egy híján 20, édesmindegy volt melyik nyeri.

mickeyknox 2008.05.22. 11:32:27

én a yorke-cole-beckham-féle manchestert kedveltem, a mostani tevez-cr-carrick-hargraeves-félét nem. scholes, rooney és giggs az, akit még lehet kedvelni a mostani csapatból (ők mondjuk a fenti csapatban is játszottak :)) én például yorke vagy cole helyében megsértődnék, amiért fergie ezt a mostanit nevezte a valaha volt legjobb unitednek a keze alatt.

kroos 2008.05.22. 11:33:20

Veszélses játékért magas láb-ért nem 11-es jár hanem közvetett szabadrugás? tessék
www.youtube.com/watch?v=lQynZCCBfdI&feature=related

Pseudo 2008.05.22. 11:33:39

neeskens: fogalmam sincs, én mit tettem volna abban a helyzetben, de az biztos, hogy nem lepődtem volna meg azon, ha nem húzza el a fejét.

neeskens 2008.05.22. 11:34:32

rizla!
Ha másért nem,Ryan Giggs miatt szimpatikus a Manchester. Nem annyira szeretem a csapatát, de képtelen lennék ellene szurkolni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 11:36:15

"A spanyolokat legelvakultabb rajongóik sem tennék most az első öt közelébe sem"

Na hát, ez deklaratíve nem igaz, vö. az egyik legutóbbi spanyol posztot, ahol még a Real legelvakultabb ellenségei is öt közé tették Európában a madridiakat.

Pedig akkor még nem is láttuk ezt a szánalmasan gyönge BL-döntőt.
:-PPP

Leito 2008.05.22. 11:44:27

@ericantona

milyen fontmilliók utolsó notája, he? talán anderson, croni, tevez meg a többiek 1 tál rizsért fociznak és két zsák búzáért vettk őket, ha?
ez az egyetlen következtetésed a kékekkel kapcsolatban?
komolyan kíváncsi vagyok, h van-e más is?

Walmer 2008.05.22. 11:45:58

csöncsön,

hála istennek sem a Real, sem a Barca nevű szörnyszülött képződményeknek semmi köze nem volt a tegnapi -számomra-tragikus estéhez:-)

kroos 2008.05.22. 11:49:39

Ez lesz az EB-nek az óriási elönye Walmer,nem lesz tragédia számodra,csak szórakozás.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 11:50:05

Walmer:

Hát, inkább két focizni tudó szörnyszülött, mint két beképzelt, a focit csak hírből ismerő pénzeszsák. :-)

De hogy tárgyilagosabb legyek: azért az utóbbi tíz évben legalább hét jobb BL-döntő volt ennél.

szferi 2008.05.22. 11:50:36

nekünk szórakozás, neked tragédia

bakító 2008.05.22. 11:52:57

rizla: A Leeds csapatát is üzletemberek irányították, meg a Pármát is meg a Fiorentinát is stb. Az biztos hogy a manchesteri lufit tovább lehet fújni mert masszív bevételeik is vannak, de ennek is van egy vége. A cselszki pedig, amikor Abramovics megunta iszonyú drága játékszerét, meg sem áll a negyedosztályig.

csöncsön: nyugodj meg, ennél gyengébb spanyol bajnokság nem lesz a következő 50 évben. A mostani épphogy üti a Bundesliga színvonalát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 11:58:15

Közben összeírtam, mi volt itt az utóbbi tíz évben. A MU-Chelsea döntő szerintem holtversenyes nyolcadik a tízből...

1999: MU-Bayern 2-1 (ezt talán még a MU-hívek is elismerik)
2000: Real-Valencia 3-0 (összehasonlíthatatlan)
2001: Bayern-Valencia (eredményben ugyanaz, játékban...)
2002: Real-Leverkusen 2-1 (Zidane gólja, Casillas bravúrjai...)
2003: Azt tényleg hagyjuk.
2004: Porto-Monaco 3-0 - határeset
2005: Liverpool-Milan 3-3 (felejthetetlen)
2006: Barcelona-Arsenal 2-1 (még szép...)
2007: Milan-Liverpool 2-1 - határeset

hmikey 2008.05.22. 11:58:22

Az meg szerintem hatalmas nagy butaság, hogy Terry majd ezek után megvonja a vállát, mert úgyis olyan sokat keres. Ez nem így működik, a kereset ebben a tekintetben a világon semmit sem számít. Onnantól kezdve, hogy nincsenek egy játékosnak napi gondjai, az anyagiak negatív (és pozitív!) értelemben megszűnnek hatással lenni a teljesítményére.

Walmer 2008.05.22. 11:58:48

barnetta, nekem ugyan nem. nem nézem. nincsenek kinnt az angolok. Akkor meg mit nézzek rajta? A barátnőm mindenestere örül:-)

Csöncsön, ja legalább 7 persze. csak hát ez nem olyan, hogy 5+5 az tíz. Szerintem meg az utóbbi 10 évben egy volt jobb ennél. A pool-milan 3-3...

Walmer 2008.05.22. 11:59:48

barnetta, aki itt ns cikket linkel, sikeres ember nem lehet:-)

kroos 2008.05.22. 12:02:22

Ok csak ez megmagyarázhatja a fontmilliokról szóló vitákat amik itt mentek.

kroos 2008.05.22. 12:04:50

a két klubb anyagi helyzete között óriási külömbség hogy Abramovics kamatmentes hitelt adott.

Walmer 2008.05.22. 12:05:37

csöncsön: 1999. atomszar meccs felejthetetlen 3 perc
2000. a 2 csapat szurkerein kívül senki mást nem érdekelt, izgalommentes tucatbajnoki színvonal
2001. ez ugye vicc...
2002. primadonnáknak és divatmajmoknak asszisztáltak derék német és török iparosok
persze bulvárszurkereknek nagy élmény lehetett elismerem
2004. szerintem hagyjuk ezt is... minden idők legérdektelenebb döntője. még Josét is hidegen hagyta
2006. ez még bennem van; szar meccs volt
2007. Ez az volt, mikor pöcsén, vagy heréjén megpattant Pirlo szabadrúgása?

Walmer 2008.05.22. 12:06:40

helyesen : Inzaghi pöcsén, stb

szabika 2008.05.22. 12:06:52

Azért Grant megmutatta, hogy érti ezt a játékot. A második félidőben úgy levették a Patkányt, mintha ott se lett volna. J. Cole sokkal jobban ráállt, elég korán ütközött vele, utána meg Essien aprította. Ez már sok volt Mr. Zselének.
Egyébként valaki boncolgatta korábban egy-két MU játékos jellemét, atekintetben, hogy hogyan viselkedtek a ceremónián. Ezzel maximálisan egyetértek. Egész egyszerűen gusztustalan volt Nani, és Anderson viselkedése. Amikor lement hozzájuk Sir Bobby valahogy azt éreztem, hogy mindjárt odasúgja az egyik köcsög fülébe, hogy "vissza kellene venni". Ez csupán méltóság kérdése. Nekem ezért volt szimpatikusabb a Chelsea. Egész egyszerűen lenyűgöző volt Ballack és Lampard játéka az egész meccsen. Sugárzott belőlük a büszkeség. Nem hittem, hogy ekkora játékos lesz a németből, pedig régen sem volt kutyaütő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:14:23

Walmer:

Látom, ebben nem fogunk megegyezni. Mindegy.

Egyébként nemrég mutatták az Eurosporton a BL-döntők összefoglalóit. Bennem is úgy maradt meg a Real-Valencia meccs, hogy nagyon sima volt. De ez nem igaz. Több helyzete volt a Valenciának, és még 2-0 után is tök nyitott meccs volt, parádés megmozdulásokkal. MacManemen gólja egyszerűen zseniális volt (talán az egyetlen angol focista, akit valaha kedveltem). A tegnapi döntő, játékban, közelében sem volt annak a párizsinak.

Walmer 2008.05.22. 12:15:04

szabika, minden szavaddal egyet kel, hogy értsek, isten hozott !!

nem szerettem Grantot, még e post kapcsán is kommenteltem, hogy mennie kell, de beleolvasva más portálokba, meg átgondolva, most már azt hiszem maradnia kellene. Alakítson ki jövőre egy csapatot és irány a BL. Ballack hihetetlen mit játszott már hetek óta. lampard is zseniális volt J Cole ellen pedig az a nyálasképű kisköcsög egy párharcot sem nyert.

bakító 2008.05.22. 12:16:27

Ha rangsorolni kéna az elmúlt tíz év BL dönőit:

Jók:

1. Pool-Milan 3-3 (már most legenda)
2. MU-Bayern 2-1 (ez is..)
3. Barca-Arsenal 2-1 (ha nics az a piroslap ez nyert volna...)
4. Real-Leverkusen 2-1 (Zidane miatt)
5. Real-Valencia 3-0 (egycsapatos gála)

átlagos:
6.-8.
Milan-Pool 2-1 (semmire érdemlegesre nem emlékszem)
Porto-Monaco 3-0 (még most sem értem hogy jutottak el a döntőig)
MU-Chelsea 1-1 (erőfoci, unalom, és dráma a végén)

gyenge:

9. Bayern-Valencia 0-0 (a két "kedvencem" remek meccse)
10. Milan-Juve 0-0 (GYALÁZAT)

Walmer 2008.05.22. 12:18:45

csöncsön, lehet, hogy nem láttál annyi finomságot, de ez azért van mert itt két védekezni is nagyon tudó csapat játszott. És volt itt olyan feszültség, hogy szikrázott a levegő:-)

és hol volt ott olyan alárúgás, amilyennel itt Karvajjó kis híján kivonta Ronikát az EB-ről?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:18:48

@bakító:

A Bayern-Valencia 1-1 volt, egy csomó 11-essel. Én a közepesek közé sorolnám, de az ideinél biztosan jobb volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:21:13

@Walmer:

Na ez igaz, a tegnapi meccsnek két élvezhető jelenete volt. Az egyik, amikor Carvallho lerúgta CRonaldót; a másik meg, amikor az utóbbi kihagyta a 11-est.

Ja meg a harmadik, amikor Terry elcsúszott a 11-esnél. Megszakadtam a röhögéstől. :-)

Walmer 2008.05.22. 12:23:23

"Ja meg a harmadik, amikor Terry elcsúszott a 11-esnél. Megszakadtam a röhögéstől. :-) "


Ha tényleg így történt, egy fasz vagy.

rbaggio 2008.05.22. 12:23:56

Most akkor Grant tényleg kidobta az érme(ke)t a közönségnek? És Platini miért adott neki még egyet? Mourinhonak küldte?
Azért C és Evra még a második félidőben is tudott villogni a szélen. És még beadások is voltak belőle.
És a viselkedés sokat elárul egy emberről valóban. Naninál és Andersonnál még C is kultúráltabban ünnepelt. Ferdinand meg nem egyedül vette át a kupát, hanem Giggs-el, aki ugye normál esetben a kapitány.

kroos 2008.05.22. 12:25:11

Walmer azért a 99-es döntö nem 3 percböl állt.Irwin-nek még mindig rémálmai vannak ahogy közeledik felé Basler és megszopatja.+2 kapufa(Jancer+Scholl).És még sorolhatnám.És ha minden Bl-döntöt és gyöztes-t szarnak titulálsz ha csak burkolva is aki nem angol azzal komoytalanná válsz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:27:45

Ne feledd, Walmer, én láttam a Getafe-Bayern meccset, ahol Braúlio elcsúszásán múlt a spanyolok továbbjutása.

Az ilyen jelenetek már túl vannak azon a szférán, ahol még mást is lehet, mint nevetni.

Braúlio elcsúszásán is röhögnöm kellett, pedig nagyon a Getafénak szurkoltam.

Sőt, akkor is, amikor Törökországban kiállították Gerát.

Ez kész. Aki ezen nem tud nevetni, az ne nézzen focit. Tudniillik az ilyesmi egyszerűen a JÁTÉK LÉNYEGE.

De tényleg. ;-)

bakító 2008.05.22. 12:29:02

Csöcsön: ja igen 1-1, de hulladék meccs volt. Amit Terryről írtál nem gondolhatod komolyan. A két pojáca kihagyott tizije még oké hogy öröm, de Terry nem érdemelt ilyen sallert.

rbaggio: amit a viselkedésről írtál nagyon igaz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:31:31

@bakító:

Pont ez a lényeg, hogy egy ponton túl nem érdemre megy a dolog.

szabika 2008.05.22. 12:33:18

Én azt nem értettem, hogy egy csapat (MU), úgy tud támadni ahogy (ha beindulnak, akkor szinte nincs csapat, aki megállítsa őket) miért játszik úgy, mint tegnap este? De ugyanezt láthattuk a Barca és a Roma ellen is. Tudom a cél szentesíti az eszközt, de a kiherélt Barca is simán rúghatott volna egyet, és akkor a BL-álmoknak annyi.
Egyébként le a kalappal Rooney előtt! Milyen alázattal játszott ezeken a meccseken. Nem tudom, hány "csatár-sztár" tenni ennyit, és így a csapatáért... mármint védekezésben. Nem sok labdát kapott, de az a két 60 méteres indítása Cé felé zseniális volt.

Lencse. 2008.05.22. 12:34:35

Ballacknak 2002 után ismét volt egy jó éve, bajnoki és BL-ezüsttel.

kroos 2008.05.22. 12:35:13

igen zseniális volt kb 3 ember tudtja befutni igy ,Cr,Tyson Gay,és Asafa Powell.csak ök nem varázsolnák Tevez fejére a labdát.

kroos 2008.05.22. 12:36:00

akkor azért volt egy VB is....Lencse.

szabika 2008.05.22. 12:36:48

Dombi is befutotta volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:37:18

"ha beindulnak, akkor szinte nincs csapat, aki megállítsa őket" (szabika)

Mármint az angol bajnokságban.

szabika 2008.05.22. 12:39:59

Hiába a rengeteg ezüst Ballack esetében, szerintem a győztes típus megtestesítője. Én őt választanám elsőnek a grundon. Más sportágot felhozva, Magic Johnson-hoz tudnám hasonlítani. Akármennyire is alázták a Lakers-t (nem sűrűn), a végén csinált egy olyat, amivel lealázott mindenkit, és megértették, hol a helyük... És akkor most a szopást befejeztem...:)

bakító 2008.05.22. 12:41:47

barnetta: Ne komolytalankodjunk. Kb 256 ezer ember tudta volna befutni azt a labdát, és vagy 150 be is tudta volna így adni. Ebben az egészban valóban a 60 méteres indítás volt zseniális.

szabika 2008.05.22. 12:42:46

Csöncsön! Szerintem nincs olyan csapat, amelyik a lendületben lévő MU-t megállítja jelenleg. Ezek mentális problémák, mármint a tegnapi második félidő. Egyszerűen túl fiatalok, és fejben nem elég erősek a húzóemberek, ezért nem mindig tudják bedarálni az ellenfelet. De véleményem szerint Cé mindig is ilyen marad, erre születni kell. A labdarúgás Floyd Petterson-ja (... ökölvívó... volt).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:43:31

"Hiába a rengeteg ezüst Ballack esetében, szerintem a győztes típus megtestesítője." (szabika)

Na hát, pontosan ez a szép a játékban. A "győztes típus megtestesítője" tele van ezüsttel. Mert, még egyszer mondom: egy ponton túl nem érdemre megy a dolog.

szabika 2008.05.22. 12:44:54

barnetta! És Emiliano Moretti is befutja..... ha kergetik!:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 12:46:29

"Szerintem nincs olyan csapat, amelyik a lendületben lévő MU-t megállítja jelenleg."

Ez spekuláció. Kb. olyan, mintha én azt mondanám, szerintem nincs csapat, amely a lendületben lévő Real Madridot megállítja jelenleg. Azért vannak a versenyek, hogy ezek a kérdések ott dőljenek el.

(Ezért volt igaza heinrichnak, hogy a MU most Európa legjobb csapata.)

kroos 2008.05.22. 12:48:18

csak ha Burdisso kergeti.

szabika 2008.05.22. 12:52:26

Persze, hogy spekuláció... Mint minden ezen a blog-on, kivéve az, hogy tizenegyesekkel nyert a MU. Nem tudjuk mik játszódtak le az öltözőkben, ill. a játékosok fejében. Hogy miért Anelka ment be Seva helyett stb. Csak verjük a nyálunkat...:)

Lencse. 2008.05.22. 12:53:06

"akkor azért volt egy VB is" - Most is lesz EB. :p

Bár én piszkosul örülnék, ha ezt most behúznák a németek.

szabika 2008.05.22. 12:54:09

Nem tudom, hogy volt e post Anelka-ról, de ha nem, akkor mindenképpen megérdemelne egyet. Szerintem nagy csapatba nem való. És nem a képességei, hanem a jelleme miatt. Én úgy érzem, hogy ő akkor tud játszani, ha elhiszi magáról, hogy ő a legjobb játékos a csapatban. Teljesen felesleges igazolás volt. Pegig régen csíptem a játékát.

Walmer 2008.05.22. 13:00:48

barnetta,

"És ha minden Bl-döntöt és gyöztes-t szarnak titulálsz ha csak burkolva is aki nem angol azzal komoytalanná válsz. "

Épp a '99-est fikáztam, ahol ha jól tudom angol győztes volt.

rizla 2008.05.22. 13:00:53

bakító: "rizla: A Leeds csapatát is üzletemberek irányították, meg a Pármát is meg a Fiorentinát is stb. Az biztos hogy a manchesteri lufit tovább lehet fújni mert masszív bevételeik is vannak, de ennek is van egy vége. A cselszki pedig, amikor Abramovics megunta iszonyú drága játékszerét, meg sem áll a negyedosztályig."

mióta az ns-ben, meg az indexen lejöttek az adósságokról szóló cikkek, azóta mindenki szupertájékozottnak gondolja magát a témában, és csak azt szajkózza, hogy a chelsea meg az MU is tönkre fog menni (főleg az arsenal-szurkolók, akiknek ez az egy örömük maradt idén, lol). de én nem gondolom, hogy ennyire balfaszok lennének, főleg a leeds példája után, amiről amúgy mindenki csak felszínes információkkal rendelkezik. sokkal szövevényesebb háló ez.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 13:02:28

szabika:

Azért nem minden spekuláció. Az például, hogy én a Barcelonának szurkoltam a MU ellen, nem spekuláció, hanem tény.

Nekem az angolokban az nem tetszik, hogy ténynek állítják be, ami az ő szubjektív elfogultságuk, pl. hogy a Premier Leigue a legerősebb európai bajnokság, vagy hogy az angol focisták a legnagyobb sztárok stb. stb. Ez egy hihetetlen felsőbbrendűségi tudatot alakít ki szinte az összes angolfoci-szurkolóban.

Az olaszok is mondják, meg hiszik is, hogy ők a legjobbak, de mindig nevetnek közben magukon. Ez az eszement hiszti és elvakult fanatizmus csak az angol szurkolókra jellemző. Ezért olyan nagy öröm, hogy nem lesznek ott az EB-n. Meg hogy jövőre nem lesz angol-angol BL-döntő.

marchellow 2008.05.22. 13:02:39

nem tudom miért kell szidni a CéRonaldót. ha valamikor akkor tegnap pont hogy normálisan játszott, nem hisztizett, de ha tette is volna jogosan, csúnyán faragták, gólt lőtt, bejöttek a cselei.
ÉS, kihagyott egy tizit. ennyi. az meg, hogy hogy örül legyen az ő dolga, kivette a részét a sikerből.

szabika 2008.05.22. 13:08:04

Ti is észrevettétek, hogy szegény Makalele megöregedett?

mickeyknox 2008.05.22. 13:16:58

sokat látott már az öreg. végülis 35 éves. amit meg lehet nyerni, már megnyerte

Flying Circus 2008.05.22. 13:17:44

az hogy rooney alázatosan játszott az mit jelent?
1 szarul játszott magához képest
2 az edző olyan posztra rakta ahol semmi keresnivalója
3 jól meglepte az ellenfelet h nem volt gólveszélyes pedig mindenki arra számított h majd az lesz
4 amikor lejött lehetett látni milyen büszke h alázatosan szolgálta a csapatát
5 wayne rooney szarul viseli h alig beszélnek róla ronaldo miatt kiállítatni meg nem merte magát, mert repült volna a cipő

nah vki más? alázatos=?

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.05.22. 13:18:30

A CéRonaldós-s rész egyértelműen mellette szól és a 'disposable heroes' folyamat ellen - még ha tán nem is lett a legegyértelműbb.

szabika 2008.05.22. 13:25:21

1. Igen
2. Nem
3. Meglepni, meglepte az ellenfelet. De talán azért, mert a bal oldalon a fél pálya kinyílt Cé előtt?
4. Nyerni akar, és gólt lőni. Én még nem láttam örülni játékost lecseréléskor.... ja, néha Tőzsért.
5. Ezt nekem is mondta a múlt héten.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 13:26:38

Mondjuk nekem elég nyilvánvaló, hogy CéRonaldo szándékosan is rájátszik a "leggyűlölendőbb focista" szerepére. Most alighanem a tét miatt fogta vissza magát e téren.

szabika 2008.05.22. 13:27:26

Csak tudnám, hogy az miért jó neki??? Ő akar lenni az új Dennis Rodman?

kroos 2008.05.22. 13:28:07

Igen mert akit utálnak annak van ki felé bizonyitani.Pl Ronaldinho legitim istenség volt és ebbe bele is döglött.Szóval utáljátok csak C-t.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.05.22. 13:28:27

"... nincs más dolguk, mint vércseként vizslatni az alant elterülő mezőnyt kihívók után kutatva. Jószerencsét, Európa."

...egyértelmű. Mostantól mindenki őket fogja vadászni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 13:28:41

Hogyhogy miért jó?

Miért, nekünk miért jó, hogy itt egymás száját tépjük? :-)

Élvezi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 13:30:27

Ronaldinho meg az "imádott focista" szerepét játszotta, és abba ment tönkre.

Ugyebár, ha küzd abba, ha pedig kibékül, ebbe.

bakító 2008.05.22. 13:30:56

rizla: az NS cikk (mint az összes többi) egy koppintás. Angol újságokból ollózták a sztorit, és még ott angliában is úgy gondolják hogy veszélyesen dagad a lufi a két csapatnál.
Egyébként Platini ki akarja zárni a BL-ből az ilyen hiányt összehozó csapatokat. Nem hinném hogy sikerülni fog neki, de ha mégis, akkor irány a másod és sokadosztály otthon is.
És ne keverjünk össze dolgokat. Számvitelileg a felvett hitel még nem rontja az eredményt, csak annak a fizetendő kamatai. Viszont ha a cash flow hiányt állandóan hitelből tudod csak pótolni (mert nincs eredmény) akkor egyenes út vezet a csődhöz.

Maestro 2008.05.22. 13:31:55

hát azért azt hozzátenném, hogy elég kemény statisztikák voltak, a rendes játékidő végén a MU-nak 8, a Chelseanek 20 (!) kapuralövése volt.

bíróspori tényleg szarul fújt, tényleg a meg nem adott szögletek nagyon demoralizálóak tudnak lenni.
és amúgy a MU-nak rengeteg eladott labdája volt, rossz volt nézni, mennyire beszorultak egy-egy vesztett labda után...

a 11-esek meg... mondjuk az tetszett, hogy Giggs és Scholes Terry-t vigasztalta mikor a többiek épp ünnepeltek...
mondjuk valószínűleg érezték, hogy azzal, hogy Terry elcsúszott, nekik igazából kibaszottnagy mázlijuk volt.

jó hogy nyert a MU, hiába 1-2 kedvelt játékos a Chelsea ezt nem érdemelte volna meg (mint csapat, az egyes emberekről most nem beszélek).

szabika 2008.05.22. 13:32:14

Azért kiváncsi vagyok, hogy mikor fog összefutni egy Roy Keane-féle kedves emberrel....

enrikó karúszó 2008.05.22. 13:33:33

Valaki írta korábban, hogy Drogba kiállítása nem volt jogos. De hát emberek, az a buta, primitív, beképzelt, fekete majom arcon ütött egy EMBERT! Én a kezét vágattam volna le minimum, vagy inkább elaltattattam volna egy állatorvossal, feltéve, hogy az injekció olcsóbb, mint 1 db 38-as lőszer ára.
Mielőtt még rasszizmussal lennék vádolva: az összes jelző kizárólag Drogbára értendő, a többi játékossal semmi bajom, bőrszínre, vallásra, szexuális irányultságra való tekintet nélkül.

szabika 2008.05.22. 13:36:26

Vidic nem ember, hanem troll....

marchellow 2008.05.22. 13:41:26

heinrich (ha nekem írtad)
nem is a cikkre reflektáltam Ronaldóval kapcsolatban, hanem egyes kommentelőkre, akik a BL-döntő kapcsán is csak szapulták, pedig tényleg semmi okuk nem volt rá.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.05.22. 13:42:48

"hát azért azt hozzátenném, hogy elég kemény statisztikák voltak, a rendes játékidő végén a MU-nak 8, a Chelseanek 20 (!) kapuralövése volt."
Lövése, nem kapura tartó lövése (az uefa szerint ez az arány 5-3 a MUnak).

Hitelkérdés: egy csapat úszhat az adósságokban, de egészen addig kap hitelt plusz nem nyaggatják a hitelezők, amíg nyereséget termel. Az MU esete pontosan ez. Akkor lesznek bajok, ha egyszer nem jutnak el a BL-csoportkörbe, a kieső elsődleges és járulékos bevételt ugyanis valakinek pótolnia kell (Glazer). Addig minden gond nélkül megy a szekér, az NSO cikkére pedig no comment :)

shikari 2008.05.22. 13:43:28

enrikó: a te kezedet is le kéne vágni, hogy több ilyen értékes hozzászólást ne írhass.

enrikó karúszó 2008.05.22. 13:44:54

Vidic volt? Nem emlékeztem rá. Bárcsak lenne troll vagy ogre, legalább tövestül kitépte volna a gorilla kezét.

kroos 2008.05.22. 13:46:26

Mészöly enriko....

nasteey 2008.05.22. 13:47:00

Igazából nem akarok hozzászólni a témához, egy képet nyomnék be, akár még a post-ba is befér. :)

imgfrm.index.hu/imgfrm/5/9/7/3/BIG_0004325973.jpg

rbaggio 2008.05.22. 13:48:10

Tényleg. Hitel és nyereség és BL kérdések hogyan lesznek a Milan-nál? Vagy ott más a helyzet? Berlusconi?

enrikó karúszó 2008.05.22. 13:48:46

barnetta 2008.05.22. 13:46:26
"Mészöly enriko.... "

:D
Azért nem teljesen. Különbség, ha egy valakit tartok majomnak (de azt abból is az undorítóbbnak), vagy mindenkit.

Janek 2008.05.22. 13:50:07

Üdvözletem! Most vagyok először gépközelben a fantasztikus siker után. Én íg láttam:

A Manchesternek a tegnapi meccsen óriási szerncséje volt, a második félidőben a kékek ugyanúgy megnyerhették volna a döntőt, mint ők az elsőben. A tizenegyespárbajban már a pillanatnyi idegállapot dönt, s valljuk be ebben Ronaldo nem nagy spíler. Azt nem tudom figylete e valaki, hogy Cech még legalább 3 tizibe beleért Céén kívül. Szóval Mu szurkolóként (nem divatdrukker vagyok, hanem 99 óta) azt kell mondanom, hogy az a 7 éves kisfiú aki most látta először focizni a két csapatot annak a Chelsea szimpatikusabbnak tűnhetett. És mondok még valamit: én,mint MU-fan megkönnyzetem John Terry-t a végén....

Ronal-d'oh! 2008.05.22. 13:54:56

Látta valaki Sir Bobby Charlton arcát, mikor a csapatot vezette fel a díszpáholyba? Ő bizony 50 évvel ezelőtti dolgokra emlékezett. Méltó emlék lesz ez a BL cím.

szabika 2008.05.22. 14:01:12

rbaggio! Maradjunk annyiban, hogy Olaszországban kicsit átláthatatlanabbak a viszonyok, mint Angliában... És akkor még finoman fogalmaztam.... Olyan kb. tíz évvel ezelőtt már pedzegették a mérleghamisításokat (ha jól emlékszem Vieri Inter-hez való átigazolásával kapcsolatban), de nem lett belőle semmi.
A szigetországban már amerikai major-sportághoz hasonlatos franchise-ok kezdenek kialakulni, de Európa még jócskán le van maradva.

retroflexus 2008.05.22. 14:03:47

Nagy meccs volt, két igen jó csapattal. Persze ezt könnyen mondom én, aki akkor örül legjobban, ha nyer a MU vagy veszít a bayern. De nem lehetett azt várni, hogy két ilyen szintű csapat közül az egyik a földbe döngöli a másikat. Nem volt gyenge pont egyik oldalon se. Essien sokat hibázott, de aztán próbált támadásban mindíg többet hozzátenni. Cristiano Ronaldo hihetetlen jó játékos, ezen a meccsen is nagyot alkotott. Persze, ha valaki úgy ül le megnézni egy meccset, hogy utálja, az ragaszkodni fog a fixa ideájához a meccs után is. Láttam én Londonban MU meccset, ahol már a bemelegítésnél fikázták a WHU drukkerek, amikor meg szünet volt az átkozódásban, magukban motyogtak, hogy mennyire szeretnék, ha náluk lenne ez a játékos.
Szerintem a mezőny legjobbja volt.
Terry-re még a grundon is csak 5 gólos vezetésnél bíznék büntetőt, kevés középhátvéd lövi jól ezeket, ha előtte gondolkodni kell. Arcoskodott, igazgatta a kapitányi karszalagot, hát megkapta.
CR megtorpanásos 11-ese jó poén, ha azzal ki tudja mozdítani a kapust. Chech visszaszopatta, így kapott esélyt Giggs a döntő utolsó góljára!!!!!!!!

Talented Torrance · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.05.22. 14:04:22

6. Más? Álomkezdés, hisztiroham, numberoneság, nuku szimpla passz, bohócsipka. Ez valóban tökéletesen antivalens azzal a konszenzussal, miszerint tud, de nagy a zarca. Tőlem mondhatod azt is, hogy "Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG", asse lesz (And Now for) Something Completely Different. (Persze, a különbség vélt hiánya csak a különbség szócsöves felkonferálása miatt visszhangzik ennyire, de ez is lehet érzéki csalódás.)

7. Mint mondod, nemrég is "kardoskodtál" a releváns dolgok és "nünaszok" kauzális csatolgatása ellen. (Átok és hazugság, no meg a nyomatékosítandó kétsoros erről a mindenki-nyalná-Fortunáról.) Aztán bevágsz egy éssel kezdődő mondatot (pedig nekem aszt tanították, hogy olyan se sincs ám! ;-), amiben a minap importált gyep közé keveredett, terepszínű banánhéj örvend jobbhorgos-páncélosdandáros, szumma-szummárum: eléggé impozáns megjelenítésnek.

Ööö, pontpontpont?

Hogy Grant kapitány mellett perpill valószínűsíthetően még ki siklik lefele azon a bizonyos banánhéjon, azt a pesszimistább Dinamo szurkerektől kérdezd.

8. De amennyiben ezt sikerült is félreolvasnom - azaz az az "És akkor..." kivételesen nem annak a gondolati hajtűkanyarnak az első métere, amit a kardoskodó, Fortunás, nüanszos bekezdés tábláz ki - akkor meg a tőled tanult teoretikai könnyedségével kérdezném, hogy hol is írtam, hogy igazat adsz nekem?


.m.

Orális fixációim amúgy tökéletesen függetlenek a lókupechez fűződő érdekkapcsolatomtól. Sajnos.

ZenZo 2008.05.22. 14:05:21

Nos, végigolvastam.
1. Grat a ManUtd győzelméhez, kiélezett mérkőzésen maradtak alul a kedvenceim. Megérdemelték, de mi is megérdemel(het)tük volna...
2. Itt már javarészt kitárgyaltátok a mérkőzést, sokat nem is fűznék hozzá, de annyit igen, hogy Lubos úrnak ezúton is köszönöm a munkáját. Nem tévedett komolyakat, de sokat. És ez szülte a feszültségeket a pályán, mert ilyen felturbózott lélekállapotú futballistákat neki kellene megfogni. Drogba kiállítása jogos volt, de nem ezen a meccsen és nem két perccel a vége előtt. Ennyi erővel már a Szkólsz-Makelele eset után kiküldhetett volna 3 embert, s a többi kakaskodás esetén nyilván a két kapuson kívül az egész mezőnyt. Sokat mutattak emberségből a két csapat tagjai, az elefántcsontpartinak is a végén szállt el az agya. Előtte azért volt egy asszem Hargre vs. bíró vita, mikor Terry és Drogba húzták már el onnan a labdarúgót, nehogy kireklamáljon magának egy sárgát. A végén kár volt a pofonért, ez tény. De előtte is voltak már dolgok, csak ezt pont kiszúrta a spori.
Ezzel kapcsolatos az a felvetésem is, hogy sokan kérdőjelezték meg, miért is Terry rúgott, illetve miért kapott Grant két érmet. Mndkettőre a válasz Didier Drogba. Mert Terry helyett nyilván ő rúgott volna, mert a rúgók már bizony a meccs előtt fel voltak írva. Csak a kiállítás ezt keresztül húzta, s nyilván Terry, mint csk. állt oda az izraeli elé, hogy mester, ez az én harcom innentől.
Mint ahogyan a 2. érem is Drogbáé, aki ha figyeltétek, nem ment ki átvenni az ezüstöt....
Grant pályafutása pedig tényleg itt látszott a legjobban, mikor a végén tökegyedül baktatott le a tribünről a két éremmel, kb. annyit foglalkoztak vele, mint anelkaval.

Alapjaiban szerintem jó, izgalmas mérkőzés volt, nem tudom, ki várt hat-ötös végeredményt már a rendes játékidően. CR magához képest tűrhető volt, de ettől még megmaradt paprikajancsinak, aki már tényleg nem tud elmenni szimplán egy ember mellett, meg kell hozzá csinálni a flikk-flakkot, mégha egyetlen centit sem megy vele előre.
Nagyon sajnáltam a kékeket a végén, de Grant nem érdemelte volna meg, hogy nyerjen a Chelsea. A fiúk igen, de az más tészta. Grant így is jó idényt futott 3 ezüsttel (CC, PL, BL), legyen ez elég.

S végül a csapatról, igazolásokról. A csapat gerince már régóta együtt van, ezért nem is értem, miért beszélnek még mindig egyesek összevásárolt bandáról. Mert igen, ilyen szempontból mindegyik csapat az. A Cech-Terry-Carvalho-Makelele-Lampard-Joe Cole-Drogba alakulat 4 éve együtt játszik, a széleken az emberek jönnek, mennek, de a középső egység adott. Tökéletesen beleillik már az új képbe Ballack, Essien, Mikel, Kalou. Lehet rájuk jövőre csapatot építeni. Nagyon jól bevált Alex, s Belletti is, bár utóbbira valamiért megorrolt Grant, s a végén nem játszatta. Az A.Cole/Brigde balsor is rohadt erős, bár érzésem szerint sajnos az általam jobban kedvelt Bridge távozik tőlünk idén, AC pedig számomra továbbra sem több Cashleynél, akit csak is beragasztott szájjal engednék pályára lépni. A csatársorunkat komplette ki kell cserélni, mert a Seva-Anelka-Pizarro trió nulla (bár Seva idén ha két percnél többet kapott, egészen jól tolta), Drogba nagy kérdés, mert igaz, hogy visszatért a 3 évvel ezelőtti nyavalygáshoz, de nagyon nehéz lenne pótolni. Swp, Sidwell, Malouda is mehet, amerre lát részemről. Kell egy gólérzékeny csatár, és két gyors, jó kis szélső. Meg esetlegesen egy bal/jobbvédő. (egyébként eszméletlen, hogy évek óta a jobbvédő a legtelítettebb posztunk, de mégsem tudunk egy egyenletesen jó teljesítményű embert találni).
Joe Cole-ról még pár szó: valaki írta, hogy megválna tőle. Csak szólok, hogy ő az év játékosa a Chelsea-ben idén. Viszont a tegnapi játéka is jól mutatta: JC a szélsőségek embere. Vagy kiválóan, vagy sehogysem teljesít. Kár, hogy tegnap utóbbi került elő a tarsolyból.

szabika 2008.05.22. 14:13:08

Terry arcoskodott a büntető előtt? Akkor én tegnap a NévShowr-t néztem....

vargasanyigól 2008.05.22. 14:20:26

Terry egy balek (emellett nagyon lassú is de nem ez a lényeg) csak mivel az angol sajtónak kell egy sallangmentes kemény szépszál tökéletes középhátvéd ezért világsztárt csináltak belőle. Azért lúzer mert messzebb jutott mint született kvalitásai alapján kellett volna, és ez a túlnövés (mintmindenkinél) nála is a legnehezebb pillanatokban jön elő.
Nincs vele semmi bajom, de neki, belül tudnia kéne, hogy ő nem az a játékos aki utolsó emberként belövi a döntő tizit, ezért nem kellene elvállalnia.

szabika 2008.05.22. 14:24:30

És igazából Tony Adams, Sol Campbell is ilyen balek, és rohadt lassú védő volt.....
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy senki más nem vállalta a büntetőt. Mert ki is maradt? Kalou, Carvalho, Essien és Cech... Kire is bíztad volna?

bakító 2008.05.22. 14:25:49

A Grantot fikázókat most már nem értem. Mit cseszett el ezen a meccsen?
Átvett egy totál ellenséges csapatot tele megasztárokkal, és a BL döntő végén együtt sírtak Terryvel. Max respekt Grantnak.

C. Ronaldo: Nála sokkal jobb és nagyobb játékosok kisebb arccal közlekedtek. Ezen kívül rendkívül sportszerűtlen még mindig (bár fejlődik).
Ekkora arca és ennyi sztárallúrje Maradonának volt csak, csak éppen Maradona egy futballisten volt, van, lesz, C Roni meg egy ügyes játékos akiből még lehet valami. Amíg nem fog nyújtani az isteni Diegóhoz fogható produkciót, addig mindig is megvetendő alak lesz részemről. (vagy vegyen vissza).

vargasanyigól 2008.05.22. 14:25:59

Fergusson pedig a világ legjobb edzője, ahogy a szezon utolsó 10 meccsén taktikázott, (lásd pl. elcsalt első meccs a barca ellen) tökéletes volt (bajnoki cím, bl) Nem koptatta el a legjobbjait, és tudja kik éppen a legjobbjai (szezon közben Giggs jó volt folyamatosan játszott, a végén nem volt jó, volt szíve nem kezdetetni a bl döntőn).

Mindenki jön Capello mesterrel meg Lippi mesterrel, pedig a sportközvélemény konszenzussal kellene hogy kimondja:

Fergusson a világ legjobb edzője!

(ja és Ő nyerőnek született)
(egyébként nem nagyon szeretem)

vargasanyigól 2008.05.22. 14:27:20

Szabika:
Bármelyik jobb lett volna....

szabika 2008.05.22. 14:28:27

Én nem. De (ahogy korábban más már írta itt) én Ballack-al lövettem volna az utolsót.

vargasanyigól 2008.05.22. 14:30:46

Szabika:
De, te is jobb lettél volna

szabika 2008.05.22. 14:31:23

Ashley Cole meg épp a pöcsét fogja!:)

mickeyknox 2008.05.22. 14:39:05

ballack egyszer már kapott ki bl-döntőben, és most elhitte már szerintem, hogy a csk beragasztja, és akkor megvan, amiért idejött a bayern-ből. de nem....

Mémé (törölt) 2008.05.22. 14:46:14

Alapvetően független nézőként ültem le meccset nézni és pár perc után arra jutottam, hogy Ballack, Lampard, Terry, Drogba és Cech, a számomra "győztes egyéniségek" ékes példái igazán megérdemelnék a győzelmet. Ezzel szemben egy CéRonira -aki bár fantasztikus gyerek, mégis minden testnedvem ráönteném- azt mondom: ha az ő kihagyott büntijével nyer a Chelsea, legalább letörik a szarva és egy időre megtanul alázatos lenni...

Nem így lett, Terrynél valami nagyon szívfacsaró érzés volt látni, ahogy az a nagy melák szikla elcsúszik és szó szerint fűbe harap...az, ahogy Lampard minden mozdulatánál az ég felé fordította tekintetét, s látni azt, ahogy az utóbbi időben vitték a csapatot...

2 MU drukkerrel néztem a meccset és ők is azt mondták közben, hogy bár nem ez életük meccse és a Chelsea simán megérdemelné, azért mégis volt valami iszonyatos feszültség, a végén azt éreztem fázik a kezem, holott egyik csapat sem volt szivem mézeskalácsának egyetlen mazsolája :D

Ennyit az érzelmekről. A Chelsea össz jobb volt, de a MU teljesen megérdemelten nyert, Giggs, Scholes generációja és profizmusa előtt le a kalappal - soksok ilyen sportembert még!

Egy dolgot viszont nem értek a cikk kapcsán: mióta beszélhetünk Ciklusokról a Chelsea-nél? Mourinho-t nyugodtan tekinthetjük annak, de az ő távozásával a csapat az Ambra-éra óta ELŐSZÖR került be a BL döntőbe! Tehát José után nem lett elvágva semmilyen fonál, jöttek kiegészítő emberek (Anelka egyáltalán nem volt rossz vétel, de hát 4-5-1-ben Drogba-Sheva-Anelka ékekkel rendelkezni a luxuson túlmutat) és Grant-tel talán kikerültek a reflektorfényből. Én azt valószínűsítem, hogy elmegy pár életkor-görbében lefelé tendáló ember, de a kulcsemberek maradnak és hozzájuk csapódik 2-3 ütős név. Az edzőkérdésről: nehezen tudom elképzelni, hogy Ambra hozna egy Rijkaard-ot...Látni kell, hogy itt bennfentesebben zajlanak a dolgok, Sheva és Grant képbe hozatala nem volt véletlen és tipikusan orosz oligarcha viselkedés (persze áttételesen), hogy egy pozíció megszerzésével nem csak az az egy ember kerül oda, hanem egy kollektív folyamat részeként a saját emberei is lépnek vele a felsőbb szintre.

Mindezt focira levetítve persze necces, de idővel szerintem nagyon is jelzésértékű...

Greg36 2008.05.22. 14:47:52

Tegnap bármelyik csapat megérdemelte volna a trófeát.
Viszont megnyugodtam, hogy egy tök pártatlan és nőnemű személynek sem jön be CRonaldo, és amit produkált.
Idézet a tegnap esti, meccs utáni msn beszélgetésünkből:
(N)Ő: sajnáltam a kékbácsit mikor elesett
(N)Ő: és sírt utánna...
(N)Ő: nagyon szomi volt...
Én: Terryt? Igen, Ő megérdemelte volna a trófeát
(N)Ő: aha, ő az
(N)Ő: de a piros nyálas buzirudi bácsi mikor kiahgyta....
(N)Ő: annyira nyálas..fujj
(N)Ő: az már gáz volt ahogy rinyáált

Ím a bizonyság, hogy a 2. személyi szám sem garancia arra, hogy CRonaldo tetszen valakinek, bármenynire is zseniális néha, amit a pályán művel.

mickeyknox 2008.05.22. 14:50:35

'piros nyálas buzirudi bácsi' ... hijjnye!! :)

aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.22. 14:57:06

Álljunk már meg egy szóra! Először is, mi ez a hülyeség, hogy az igazi foci győzött a pénz felett?
1) A manchester legalább olyan burzsuly csapat, mint a Chelsea.
2) Hányadik is lett a Chelsea a bl-ben? Második! Miért is? Mert Terry elcsúszott a retkes füvön, kész, ennyi. A bajnokságban hányadikok is lettek? Úgy emlékszem ott is másodikak, ugyanannyi ponttal mint a Manchester, csak roszabb gólkülömbséggel. Akkor miről is beszélünk? Mi az hogy pénzből nem lehet jó csapatot csinálni? Vagy a Chelsea azért szar csapat mert Terry elpicsázott a gyepen a bajnokságban pedig 1-el kevesebb pontot szereztek mint kelett volna? Ha ezek a nüanszok nem lennének akkor ugyanez a "szar, pénzből felépített" Chelsea ülne most Európa tetején. (Grantre ugyanez igaz).
3) Sir Ferguson aztán tényleg a világ legjobb edzője, 22 év alatt sikerült kétszer megnyernie a bl-t, mindkétszer mákkal. Azt ne mondjátok Mourinho nem tudta volna ugyanezt megcsinálni pl. Ő ennyi idő alatt legalább 5 bl-t nyert volna. Mást ne is említsek. Az utóbbi éveket nézve pedig a Chelsea érdemli meg legjobban a trófeát, ők mindig ott voltak a győzelem kapujában Abramovics óta.
4) Megsúgom, idén nem a Manchester volt jó, a Manchester ugyanolyan mint eddig (na jó, talán egy kicsit jobb), egyszerűen a többi nagy csapat szar, kivétel nélkül. Minden fontosabb európai klub formán alul játszott idén. Ég és föld a külömbség a mostani Manchester és pl. a 2006-os Barca között, mert akkor tényleg a Barca volt jó. Jövőre megint sehol nem lesz a Manchester, ezt nyugodtan el lehet könyvelni tényként.
5) Ronaldo olyan amilyen, neki ez a stílusa, nem lehet elvárni mindenkitől, hogy szerény legyen, még ha az nekünk jobban is tetszik. Személy szerint nem akaom hogy megváltozzon, ő nem is fog, de örömkönnyek potyogtak a szememből mikor a kurvapecér kihagyta a büntetőjét. Nah, az megcsinálta a napomat. (Csak ne jött volna utánna, ami.)

drosiii 2008.05.22. 15:00:41

1. Bárki elnézne egy hasonló kvalitású játékost a csapatában.
2. Azt, hogy emberileg milyen, nem tudjuk (Intereseknek mondjuk nem számít h ki milyen ember)
3. Megvan benne a hihetetlen nyerni akarás. Ha ő rontja el, akkor a hisztije saját magának szól.
4. Annyit faragják egy meccsen, nem tudom, ki hogy viselné... Elég csak a Carvalho-s dologra gondolni..
5. Hogy van-e benne alázat. Hát passz. Szorgalom minden esetre megvan, ha ott marad edzések után is gyakorolni.
6. Tegnap annyira nem is villogott feleslegesen, ha cselezett akkor legtöbbször összejött, majd beadta. Hiányzott belőle az az önzőség, ami más meccseken megvolt, hogy csak ő tudná eldönteni a mérkőzést.
7. Előítéletem nekem is volt, főleg amikor elején láttam játszani a ManUtd-ben. Kezdi kinőni.
(ezekkel együtt sem tartozik 5 kedvenc MU-s focistám közé)

bakító 2008.05.22. 15:06:55

Az a C. Roni nyilatkozat megvan, hogy azért nem én vagyok a világ legjobbja mert még nem nyertem BL-t.
Most mit gondolhat magáról?
Egyébként Zidane mikor mondott olyat magáról, hogy ő a világ legjobb játékosa?
Pedig ő tényleg az volt.

drosiii 2008.05.22. 15:07:03

aki mindent...

megsúgom, hogy pontkülönbséggel nyerte, de ez tökmind1.
Ferguson nem egy sztárcsapatot kapott a kezei közé. Akkor minek írod a 22 évet? Pont hogy emiatt zseni, hogy egy középcsapatból csinált egy elitklubot.
Chelsea ott volt a győzelem kapujában az utóbbi időben.. Mesélj csak a MU tavaly nem volt ott? vagy amikor a Leverkusen ellen maradt alul ugyancsak elődöntőben, esetleg amikor mákkal kapott ki a későbbi győztes Porto-tól?
Miért van az, ha az angolok nyernek akkor mindenki más "szarul játszik" ? Utóbbi 4 évben mindenki szar, mert folyamatosan ott vannak a döntőben 4 különböző csapattal? (korábban amikor 5 egymást követő évben nyert angol csapat akkor is csak a többiek voltak szarok?)

gastro, missing in action 2008.05.22. 15:08:34

Nem értem, hogy lehetett engedni egy anelkának, hogy tizit rúgjon...

Egyébként a Manchester fanek elárasztották az egész belváros környékét a Tverskaya ulica és a szomszédos sétálóutcáknál... Kiiitták az összes sört szinte, már a végén csak egy kínai étteremben volt Kirin és Starij Melnyik tipusú.. Fennhangon énekeltek, de hogy miket azt igazán nem értettem, de ami a legjobb, hogy még az angol haverom sem nagyon tudta elmondani nekem, hogy mit, olyan hulla részeg volt már akkor az összes szurkoló (este 7 körül, itteni idő szerint..)... Ugráltak, körbe-körbe állva, fotózkodtak mindenkivel, minden második szurkoló feket usankában, viszont MINDEGYIKEN a piros mez, talán 15 feket mezes szurkolót láttam.. Hihetetlen hangulatot csináltak (bár a haverom azt mondta, hogy szégyelli magát -- hja, hát Tottenham fan:-)) Egyszercsak a sétálóutca másik felén szintén ittas kékmezesek jöttek és 5 perc alatt a békés énekes ugrálós sztori átalakult komoly sörös korsó és üveg hajigálásba, pár pofon is elcsattant, de semmi komolyabb, mert az igazi hangadókat vissza-vissza húzgálták a józanabbak.. A meccsre nem sikerült bejutni , de az ÖSSZES kocsmában ez ment és mindenhol előre le volt foglalva hely, szerencsére nekünk is volt helyünk egy sportbárban, és ott sikerült is végigszurkolni a meccset, mintha a stadionban lettünk volna, úgy orditott mindenki a helyzeteknél, góloknál... sör 4 liter volt bennem, a végén még haza kellett tántorogni, de jó volt nagyon.. Rendesek voltak a bennszülött ruszkik is, nem láttam, hogy valakibe belekötöttek volna...

mogyi1976 2008.05.22. 15:14:00

Celeb Ronaldot én is utálom teljes szívemből: DE szerintem tegnap az emberibb formáját mutatta. Sőt.. Amikor Chelsea játékosok farigcsálták zokszó nélkül tűrte, nem hisztizett, sőt igencsak elküldött egy pár védőt a cseleivel melegebb éghajlatra, és Evrának is adot nem is egy zseniális passzt. Na és nefeledkezzünk meg a góljáról sem.
Bezzeg amit a Barca ellen csinált, az maga volt a hányiger...

marchellow 2008.05.22. 15:14:35

"aki mindent jobban tud 2008.05.22. 14:57:06"
1) miért is annyira burzsuly? Manchesterbe is jött egy orosz, aki vég nélkül tolja bele a pénzt a csapatba?
(gazdag a a MU is, nem tagadom, de egy fokkal "szervesebb" fejlődésen ment keresztül mint a Blues)
2) jól emlékszel másodikak, de nem pont egyenlőséggel, hanem 2 ponttal lemaradva, bár ez nem oszt nem szoroz.
3) te is azt hiszed, hogy csak BL-t lehet nyerni egy csapattal. had ne soroljam hány bajnokságot, kupát nyertek.
4) ez nagyon elmés megállapítás volt. köszönjük
5) Cé már asszem jócskán ki volt tárgyalva

most akkor mit is tudsz jobban?

drosiii 2008.05.22. 15:19:08

hogy emberileg milyen, nemrég volt egy cikk vhol arról, hogy hány cselzis csalta meg a párját (anelka,a.cole es meg vagy 3an)...

drosiii 2008.05.22. 15:20:45

...de ez nem tartozik a futtballpályára, szal ne menjünk át bulvárba (igen a pecérkedésre gondolok többek között)

aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.22. 15:22:10

drosiii

Igazad van, elfelejtettem, hogy kiegyenlítettek a Chelsea ellen az utolsó percben, de az már nem oszt nem szoroz...
A Manchester mint középcsapat? Ferguson nem azért nyert bl-t, mert zseni, hanem a nagy számok törvénye miatt. Ha még 20 évig lesz edző valószínűleg nyer majd még egy bl-t.
Nincs mindig az, hogy ha az angolok nyernek, mindenki más szarul játszik, de most ez van. Ki állíthatta volna meg a Manchestert szerinted? Az oszladozó-foszladozó barcelona, vagy az ugyancsak évek óta bl-ben elődöntőig nem jutó Real? Esetleg a jövőre bl-re ki se jutó Milan vagy az örök vesztes Inter? A bundesligát említeni sem érdemes. Egyetlen ellenfele volt idén a Manchesternek, az a Chelsea, és őket sem múlták sokkal felül.
Az igaz, hogy a Manchester is sokszor közel volt az utóbbi években a győzelemhez, de kevesebbszer, és őket sosem tekintették komoly esélyesnek, ellenben a chelseavel. Ők csak mutatóba voltak ott, ahol.

bakító 2008.05.22. 15:23:27

Egyébként Sir Alkesz az első nemzetközi kupáját az Aberdeennel nyerte. KEK-et a Real Madrid előtt. Azért az nem semmi...
Azóta gyakorlatilag mindent megnyert többször is, és felépített 3-4 nagycsapatot.
Természetesen ő most a világ legjobb edzője, és all time top 5-be is biztos benne van.

Mondom ezt úgy, hogy mindig is antipatikus volt.

Mémé (törölt) 2008.05.22. 15:23:37

Visszanéztem a tizenegyes-szeánszot. Cech a világ legjobb kapusa. Van der Sar pedig Anelka tizijénél zseniális, ahogy mutatja, hogy oda rúgd :D

Szivesen olvasnék valami eszmefuttatást a tizenegyesek lélektanáról, korszakos esetekről, legfontosabb tényezőkről, taktikákról, mert ha belegondolunk ez a legutolsó, amit történhet egy meccsen...

Az utóbbi 2 évben pedig 2 nagy torna serlege is így került kiosztásra. Durva.

gastro, missing in action 2008.05.22. 15:25:01

"Fel is rémlett Clive Tyldesley, kb. az angol Knézy Jenő azóta klasszikussá vált kommentje (inkább kétségbeesett rimánkodása) a ’99-es döntőről, másodpercekkel az egyenlítés előtt: Can Manchester United score? They always score. (~ Tud-e gólt lőni a Manchester? Ők mindig tudnak). Kicsit kifacsarva, de most is tudtak."


Nekem arról a meccsről szegény Knézy jut eszembe, mert az angol közvetítést nem láttam:-)
" Na Ferguson, ezt hogyan magyarázza meg?! A teljesítményt láthattuk" (vagy valami ilyesmi, de ez volt a lényege..) és bumm 1-1, majd mégegy bumm 2-1
:-DDD

drosiii 2008.05.22. 15:29:41

aki mindent...

86ban vette át a csapatot. 10 évvel előtte, még másodosztályúak voltak...

drosiii 2008.05.22. 15:30:43

...szóval akárhogy is, de első idényében 11.-ek voltak. az nem középcsapat?

drosiii 2008.05.22. 15:32:19

és csank lehetne ennyi ideig a fradi edzője, sztem még a csoportkörig sem jutnának el...

badblood 2008.05.22. 15:32:47

Semmivel sem volt jobb a United a kékeknél, viszont szerencsésebbek voltak.
Nem lett volna szabad Terryre bízni az utolsó tizit, bármilyen megfontolásból is vállalta el ő maga.

ZenZo
Az afrika kupa idején SWP kis híján a hátán vitte a csapatot, (némi meglepetésre) elég megbízhatóan szállította a gólokat, őt amolyan kiegészítő emberként tán meg kéne tartani.
A többivel egyetértek, bár Makelelét klónozni kéne, mert már erősen benne van a korban :))

gastro, missing in action 2008.05.22. 15:36:39

...és mindig a legjobbak hibáznak a tizenegyesekkor: most CR és Terry is, de korábban: 86-ban Platini, Lineker.. 94-ben: Roby Baggio talán 2-3 éve Seva is.. és még van egy csomó példa...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.22. 15:37:15

Fergie nagyot húzott, amikor CR-t a bal oldalra tette, A. Cole-lal szemben nem fickándozott volna így (egyben így utólag igazat adok Nerazurrinak Essien posztjával kapcsolatban). Igaz, Park (a legalulértékeltebb manchesteri játékos) viszont a félpályán átjönni nem engedte volna a ghánait, nem hogy lőni, úgyhogy végülis ez is 1-1.

Terryt baromira sajnáltam, de azért közelebbről megnézve a kiállítás körüli hacacárét, lehet, hogy már neki sem kellett volna a pályán lennie a büntetők alatt (a sors keze, ugye):

www.youtube.com/watch?v=B5uGA9Ef55I

Titi120 2008.05.22. 15:37:50

Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha Ballack rúgja mind az ötöt, akkor a Chelseaé a kupa. :-)

Másrészt mind a három embernél lehetett előre tudni, hogy ki fogják hagyni, igaz én Ash Cole-énál is meg voltam győződve róla.
3 alapszabály van nálam e kérdésben hosszú évek bölcsességei alapján:
1) Sose rúgass tízit védővel, csak ha már muszáj
2) Fuss neki messziről, különben kihagyod
3) Ne torpanj meg, ne topogj, különben kihagyod

Ha ezek mind rendben vannak, akkor már tényleg csak szerencse kell.

Pseudo 2008.05.22. 15:40:06

Titi20: picit hiányolom a lélektant a 11-es párbaj-filozófiád mögül. Ronaldo szerintem 10-ből 10-szer eltalálja a kapufát edzésen, ha akarja. Ezzel azt akarom mondani, hogy oda rúgja, ahova neki tetszik. Ha nagy a tét, akkor azonban láthatod: könnyen hibázik.

szabika 2008.05.22. 15:41:12

drosiii! Hidd el, mindenki elismeri, hogy rohadt nagy zsugás az Öreg, de azért azt nem merném egyértelműen kijelenteni (nem tudom, hogy van-e olyan személy), hogy ő a legnagyobb edző.
Nagyon kevesen kaptak ennyi türelmet, rengeteg ideje volt. Végül is már kijárt neki a második serleg.
De könyörgöm, hagyjuk már ezt az "összevásárolt Chelsea"- féle dumát. Hány saját nevelésű játékos volt a MU kezdőjében? 2. A többit biztosan a lottón nyerték, ugye?

szabika 2008.05.22. 15:44:26

Tényleg most vettem csak észre, hogy kapott Tevez egy szép fikuszt!!!!:))

Titi120 2008.05.22. 15:47:01

Pseudo!
A lélektan az evidens tényező, én most szigorúan csak azt írtam, amihez nem kell lélektan, csak józan ész.
Meg némi alázat, hogy ne akarjunk már csak azért is megtorpanós, különcködős tízit lőni egy Bl-döntőben, csak azért mert én már Cé Ronaldo vagyok ...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.05.22. 15:47:04

a 99-es döntőről... előtte nyerte szombaton az FA-t egy jó meccsen az MU. mondták is, mi lesz itt szerdára. hát, alig birtak lépni olyan más-hármadnapos volt az egész brancs (személyes véleményem). valamikor a 70. perctől izzadták ki magukat. :) a többi történelem. Teddy és Solksjaer. régi szép idők...

drosiii 2008.05.22. 15:52:18

szabika, ha elolvasod, akkor tudod kinek reagáltam.
Hogy ki a legnagyobb edző arra nehéz reagálni, túl sok mindentől függ. Mindenki mást mondana kb. Mint ahogy legjobb játékosra is.
Csupán annyi, hogy a MU sikerei nagy részét SAF-nak köszönheti.
Nem nagyon jöttem az összevásárolt csapat a cselzivel sztem. Viszont ha régebb óta követed az nst-t akkor tudhatod, hogy mi a hozzáállásom a cselzihez.

Pseudo 2008.05.22. 15:58:53

Én azt nem értem, mi az, hgoy valaki "megérdemli" a bl-címet (többem írták, hogy XY megérdemelte vagy megérdemelte volna). Ez nem érdem kérdése, nem egy életmű-díj. Miféle érvek szólnak az érdem ellen/mellett?

drosiii 2008.05.22. 16:04:22

hát tudod Pseudo ez ugy megy, hogy aki csunyan nez ki, vagy angol, vagy technikas az nem erdemel senkit. Mindenki mas igen, aki olasz, spanyol vagy bajor :D

idiotapocs 2008.05.22. 16:13:37

Én Cech-el rugattam volna, kapusok jó tizilövők, náluk sokkal nagyobb hangsúlyt kap egyébként is a mentális felkészítés

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 16:15:02

drosiii:

Vagy fordítva. ;-)

Egyébként úgy "megdühödtem", hogy blogomba foglaltam ezt a vitát. pontilyen.blog.hu/2008/05/22/filozofiam_a_focirol
:-)

ZenZo 2008.05.22. 16:16:12

badblood: Sweepnek idén is durván 2 jó meccse volt, az ittléte (3 év!) alatt meg nagyjából összesen tíz, nameg kb 10 találatig is jutott a 3 szezon alatt, 21M font pénzért cserébe. Labdabuta, szerencsétlen, kicsi, semmi. Egyszerűen 10-ből 8x a labdakezelés problémát okoz neki. Két dolgot becsülök benne: a kitartást és az akarást. Mások már rég elhúztak volna a pics**** ennyi játéklehetőség mellett, ő nem tette. Plusz gyors. De ha pályára lép, már előre fogom a fejem. Mint a fejetlen csirke... leszegett fejjel előre... az megvan, mikor annyira ment a mészcsík mellett, hogy a partjelzőt is lecselezte? :) Azóta sem röhögtem Chelsea játékoson olyan jót. Max régebben egy-két Kezman vagy Huth megmozduláson. Még régebben Tiago és Veron, még korábban Gronks beadásai persze fakasztottak mosolyra, de Swp nagykirály...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.22. 16:16:51

drosiii:

Vagy fordítva. ;-)

[Szerintem sincs ilyen, hogy megérdemelné. Legalábbis objektíve. Miért, Puskásék nem érdemelték meg a VB-aranyat?]

brassmonkey12 2008.05.22. 16:32:18

hát mint mondjak ha ez a 2 csapat jácca a bl döntöt milyen a többi csapat,hogy öszinte legyek ez a manchester sokkal többet nem hinném hogy tud a realnál,c ronaldo nem tudom hogy lött 42 golt de azt bizton állitom elég messze van még zidane -tól,chelsea sokkal jobban jáccott de hát nincs egy jo csatárúk kiderült drogba soha nem lesz oan jo csatár mint seva volt,amugy c ronaldo tizi elött szinte tudtam kifogja hagyni,és ugy örültem neki,mai futball egyre ratyibb ez sok taktikázázás here huzogotás nagyon szart tesz a focinak,ebn se várok semelyik csapatol szép focit,mindengyik 10 emberrel bekkelni fog

wendriner úr 2008.05.22. 16:35:00

a man utd a nevebol elo csapat volt akkor, amikor atvette sir alex. elotte egy big ron atkinson majdnem kiesett veluk. aztan sir alex is majdnem. a liverpool akkoriban bucira vert mindenkit. az elso par evben alexet ki akartak rugni nem egyszer. az elso kupa mentette meg. a csapatot megvetelre ajanlottak '88 korul valamelyik mostani kisebb csapat tulajanak kb 60m fontert, vagy meg kevesebbert. ma husszor annyit er, amiben a jol felepitett uzleti modell mellett legalabb fele resze fergienek is van. a man utd adossaga nem a veszteseges mukodes eredmenye, sot 30-40% nyeresegrataval mukodnek; hanem annak, hogy a tulaj adossagbol vette meg, es azt rarakta a klubra. ezen kivul a tavalyi 40-45m font (nani, hargr, anderson) volt az egyeduli love, amit beletoltak. a csapat fejlodese szerves, egy-ket (altalaban rosszul sikerult, ld: veron, kleberson,) igazolason kivul kvazi ismeretlen fiatalokat vesznek (ki hallott a ronaldorol pl beckham elszerzodese elott? vagy anderson, vagy nani? aki championship managert tol, esetleg), raadasul posztra es nem kilora. cselzinel ez ugye nem mindig mondhato el. a sajat nevelesrol nem is beszelve.

cselzi: administration elott volt a klub (nezzetek utana, mit jelent, most csinalta nemreg a leeds), jott a rubelpapa es zsebbol fizetett (elotte a man utd-t is megkornyekezte!). azota is zsebbol fizet, most az uj asszonynak vett kortars festmenyeket a galeriahoz vilagrekord aron. a sok idiota orosz meg tapsol neki, holott az o penzuket kolti...

szemelyes: dubaiban neztem a meccset kb 200 expat es 200 tobbe-kevesbe helyi arab mellett. az expatok par kivetellel a unitednek drukkoltak, az arabok pedig kivetel nelkul a cselzinek. meg is kerdeztem oket, hogy akkor hogy is van ez a dolog izraellel, ,meg a cselzi tulajanak es edzojenek szarmazasaval, de koherens valasz nem jott. kalou, drogba es anelka a sztar naluk (drogba muzulman?)

csak nekem tunt fel, hogy grant sertettsegeben kikerulte a man utd sorfalat? ha igen, nagy bunkosag volt.

tevez pedig anthony kiedis (from rhcp fame) es egy torpe szerelemgyereke (nem sajat szerzemeny)

united volt a jobb es kesz. ronaldot pedig sok mindenert lehet b@sztatni, de a tegnapi napert nem. jogos lesz az aranylabda.

george12 2008.05.22. 16:40:10

lehet itt c ronaldot fikázni, utálni, bármit, de kérdezem én ki a nagyobb paprikajancsi? ő, vagy az örök elégedetlenkedő cikkírók, fórumozók, akiknek javarész egy életen át csak egy vesztes csapat választása jut!?
fel lehet hozni itt maradonát , vagy messit példának, de megnézném az isten maradona dagadt kokainos fejével fénykorában is , hogy bírkózna meg a mai focival vagy irammal???! vagy messit aki ugyan végigcselezi a pályát, de eredmény semmi....
ha lemész a grundra és nagyképüsködsz, minden sportágban egy mondatot vágnak a fejedhez: akkor mutasd meg!!!
c ronaldo megmutatta:
angol bajnok
bl győztes
év játékosa angliában
év gólja angliában
gólkirály (megdöntve az arsenal drukkerek igencsak kíváló focistájának henrynak a gólrekordját )
bl gólkirály
aranycipős
aranylabda is szinte fix
emberünk 23 éves, és még az eb-re ki se ment
kérdezem én, ki tett le ennyit az asztalra???
talán felspanolja az a sok idióta őt, akik csak annyit bírnak hozzá fűzni, ez egy pojáca, és minden meccsen arról álmodnak, hogy valaki eltöri már végre a lábát, de titkon két kezüket összetennék ha kedvenc csapatukban szerepelhetne...
az örök fikázó és elégedetlenkedőknek annyit mondanék: ő megmutatta, a csapat megnyerte
nem ő a nevetséges, hanem a vesztes aki nem tud veszíteni!!!

brassmonkey12 2008.05.22. 16:42:44

ez a c ronaldo még egy tizit se tud belőli,portugálok jo ha továbbjutnak a csport körből

Titi120 2008.05.22. 16:50:11

george12!

Szerintem itt senkinek, vagy legalábbis nagyon keveseknek Ronaldo játéktudásával vannak a problémai.
Emberként érződik kevésnek a képernyőkön át, amiket a megnyert kupák sose fognak felettetni ...

Pseudo 2008.05.22. 16:50:33

wendriner úr: azért a manu-t is közelkeleti szálakkal erősen rendelkező család vásárolta fel, szóval arrafelé az idei bl-döntő szerintem vetekedett az OSCAR-díjjal.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 16:55:08

mindenki azzal jon hogy a cselszkij volt jobb meg minden. szerintem meg nem. meg kell nezni hogy mi a vege es kesz. ha viszont nem nezzuk az erdmenyt hanem a helyzeteket (persze ha-val sose kezdunk mondatot fociban) akkor:
roni-gool
tevez-gool (vagy carrick tok joindulatu vagyok)
tevez-gool
lampard-a vedo hatarol nem ele hanem elpattan a labda es a vedok kivagjak.
szunet: 3-0
masodik felido:
mu-semmmi (ha jol emlekszem)
chelsea: drogba kapufa-goool
vege 3-1
ok ok legyen 3-1 utan hosszabitas
lampard kapufa-goool
giggs fejes-gooool
4-2
ok ok legyen 11-es 4-2 utan.
belovik belovik
cr kihagy
belvik belovik
terrry kihagy (ha bemegy akkor igaz hogy 4-2 utan de megis a chelsea nyer)
belovik belovik
anelka kihagy.
mu nyer
tehat ha nincs ha akkor a mu nyer.
ha van ha akkor is.
mi kovetkezik ebbol??
minden olyan ha ami a chelseat sulytotta nem is ha sokak szerint, mig a mu ha-k tenyleg ha-k amik nincsenek is.

es itt most hozzatennem hogy telleg rohadt jo volt a chelsea egy szavam se lehetne ha ok nyertek volna de mi is voltunk ugyanolyan jok. mert HA a chelsea masodik felideje lett volna az elso es a MU elso felideje lettt volna a masodik akkor most tuti az lenne hogy a chelsea jo volt ugyan az elsoben, de a mu lefocizta oket a masodikban. ezert 90 perc egy meccs. mindig jonak kell lenni.

vargasanyigól 2008.05.22. 16:56:46

gorge 12

C. Ronaldo azért edz mint egy állat, játszik jól és rúg gólt mert azt akarja, megmutatni az ellenfél játékosainak a saját csapattársainak és mindenkinek, hogy Ő személy szerint mindenkinél jobb szebb ügyesebb. ZIdane, Figo, Van Basten, De még Ronaldo sem ilyenek voltak, nem azt üzenték minden góljukkal/cselükkel mindenkinek, hogy ilyet TI nem tudtak, CSAK ÉÉÉÉNNN!!

Ami nekem a legvoissztaszítóbb volt, hogy miután elvesztette csapatának a bl döntőt (a tizi) de a csapat mégis megnyerte, akkor ő nem ment a csapattal ünnepelni, nem rohant VDS-hoz a többiekkkel hanem egyedül mutogattatta magát a tv-vel.

Egyébként jól trükköz és sok gólt lő de ő is egy balek (lásd még terry fent) mert minden idők legnagyobbjaihoz akar tartozni, de nem fog, mert oda nem akarni kell hanem születni.

Adamfark 2008.05.22. 17:00:04

Zenzo: becsülöm a hozzáállásod...
Más:
Pár mondattal visszatérve a különböző csapatok eladósodására:Nem ártana, ha utánnanéznétek! A Unitednek azért szerepel a neve mellett több mint 600M font adósság, mert mikor annak idelyén Glazerék megvették a Unitedet, akkor az egész csapatot tulajdonképpen hitelből vették meg. Megtehették, mert könnyen kaptak hitelt, mert már rendelkeznek többek között egy amerikai foci franchise jogaiva (Tampa Bay), és mellesleg jelzálognak ott volt az egész United. Elmondható, hogy nem most jöttek le Glazerék a falvédőről. Szinte 0 befektetéssel megkaptak egy irdatlan profitot termelő csapatot, aki szinte semmi perc alatt megtermeli a saját árát. És a klubbnak miért van adóssága? Hát mert okosan, egyszerűen a saját hitelük adósságát egyszerűen átterhelték a Unitedre. Gyanítom, hogy ez így elég jól jön ki pénzügyileg, mert kevesebb adót kell fizetni az irdatlan profitra, ha azt tudják csökkenteni a hiteltörlesztéssel.
A Chelsea teljesen más modell: Ott Abra privát kölcsönt ad folyamatosan a Chelseanek, amit természetesen még nem kér vissza. Kérdés, hogy meddig jó ez így neki....

george12 2008.05.22. 17:00:10

akkor nézük az emberi mivoltát is: nem vitatkozik és verekszik az ellenfél csapatával, nem köpköd és nem pofozz le játékosokat....
az én szememben egy drogba emberileg százszorta jobban elásta már magát mint ronaldo

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 17:01:41

vargasan.....
"minden idők legnagyobbjaihoz akar tartozni, de nem fog, mert oda nem akarni kell hanem születni."

tehat ha nem vagy akkora tehetseg mint az allat akkor ne is edzel pluszba mert ugyis baszhatod??
akkor megyek azt felkotom magam a gecibe minek kuzdjek. te megmondtad lol

shinigami 2008.05.22. 17:02:22

azert cronaldo igen sokat fejlodott az elmult 1-2 evben emberileg is
meg mindig jobban kezeli a 'gyorsan jott sztarsagot' mint 1-2 generacioval korabban a collymoore, adams, keown, gascoigne fele alkesz banda
nagyon sajnaltam tegnap terryt es ma is sajnalom de ezen nagyon jot rohogtem:
img.index.hu/imgfrm/5/9/7/3/BIG_0004325973.jpg

Titi120 2008.05.22. 17:03:55

Ja, és heinrichnek tényleg 100%-ig igaza van abban, hogy CR is kezd rálépni a ronaldinhoi útra, amikor már egyszerűen derogál neki egy sima, öt méteres passzt adnia ... Nagyjából a kurvásan szétterpesztett lábak a szabadrúgásai előtt is erről a csak azért is másképp csinálásról szólnak.

bakító 2008.05.22. 17:08:00

george: C Roni egy kiváló kvalitású labdarúgó, és egy hülye féreg is egyben. Ezen kár volna vitatkozni. Ugye még emlékszel mit művelt saját csapattársával a VB-n.
Kutyából nem lesz szalonna.

Maradonához meg akard már hasonlítani, mert közröhej tárgyává válsz.

helikopter 2008.05.22. 17:13:12

sajnáltam terryt én is, de azért hogy ne lett volna akár a közelmúltban ennél nagyobb futballsors-tragédia, az túlzás. emlékeztetőül:
www.smh.com.au/ffximage/2006/07/10/zidane2_narrowweb__300x434,2.jpg
hol volt ez ahhoz képest?

Bendeguzi (törölt) 2008.05.22. 17:18:00

zidane-nak volt mar otthon ilyen sarga szinu vmilye. terry-nek szerintem meg nem volt bl serlege. hat itt a tragedia
zidane csak kiszalt a meccsbol mint most drogba, attol meg a csapat hozhatta volna neki.
terry lett volna az aki hozza drogbanak a serleget es pont o baszta el.
hat itt a tragedia

Pseudo 2008.05.22. 17:20:18

mindenkinek a saját apukája erősebb.

Paul Newman Jr. 2008.05.22. 17:21:16

helikopter,

Zidane-t felesleges lenne méltatnom, de ez az eset speckó csak a saját ostobasága volt, nem klasszikus értelemben vett sorstragédia.

Ha már hasonlót keresünk, akkor Baggio a 94-es VB-n.

vargasanyigól 2008.05.22. 17:28:03

edzél, tudd hogy jó vagy csak ne hidd hogy mindenki szar te meg Isten vagy

helikopter 2008.05.22. 17:28:50

vb-döntő, pályafutás utolsó meccs. akrámennyire is az ő hibája volt, ezt szerintem nem lehet überelni.

marchellow 2008.05.22. 17:33:08

"vargasanyigól 2008.05.22. 16:56:46"
"Ami nekem a legvoissztaszítóbb volt, hogy miután elvesztette csapatának a bl döntőt (a tizi) de a csapat mégis megnyerte, akkor ő nem ment a csapattal ünnepelni, nem rohant VDS-hoz a többiekkkel hanem egyedül mutogattatta magát a tv-vel."

peersze terry tizije alatt megbeszélte az operatőrrel, hogy majd a kezdőkörben fogja itatni az egereket és jó lenne, ha őt mutatnák.
magamutogató ez a ronaldo. :D

vargasanyigól 2008.05.22. 17:37:36

marchellow:

komolyan gondolod, hogy nem biztos, hogy a18 kamerából egy az egyedül maradó szupersztárt C. ronaldo-t fogja venni?

Adamfark 2008.05.22. 17:46:39

A tegnapi meccs a sors furcsa játéka volt.
Terrynek oda vissza adott, kapott.
VDS szintén
Ronaldonak szintén
De ez elmondható egészében mind a 2 csapatról.
A 11-es rúgások előtt úgy voltam vele, hogy a United nem veszíthet újra egy olyan gól miatt, mint amit Lampard rúgott. Lampard a megpattanós gólok királya. Ezzel együtt ezeket a lövéseket is el kell vállalni. De mi annak az esélye, hogy egymás után egymástól 4-5 méterre álló 2 középső védőn is irányt váltó labda pont kapásra pattan Lamps elé?
A 2 Chelsea kapufa közül a másodiknál VDS csak nézte, hogy mi történik, de Drogbáé teljesen más tészta. Mert ez a labda úgy ment kapufára, hogy egyrészt Drogba elcsúszot, és ezáltal a lábáról is lecsúszott a lövés. Valószínüleg, ha nem teszi, akkor igaz, hogy beljebb megy a lövés, de VDS kb. 5 centire vetődött tőle. Tehát, ha Drogba rendesen meglövi a labdát, akkor azt VDS kiüti...
11-esek: tényleg csak Terry 11-esén ment el a Chelsea-nek. Mert Cech Ronaldoét kivédte, Naniéba beleért. VDS Lampard és ACole lövésébe ért bele, míg Anelkáét kivédte.
Ezzel együtt is zseniális döntő volt.
Annak, aki nem United szurkoló: Megfordult a fejetekben, hogy 4:4-nél milyen érzés volt azt látni, hogy egyetlen lövés, és kikap a csapatod? Egy olyan helyzetben, amit mindeki fix Chelsea győzelemnek vett? És akkor tényleg a sors lép közbe.... és így!
Akkor most felsorolom, hogy tegnap a Unitedben hány saját nevelés volt a pályán: Brown(a mélyen lesajnált), Scholes, Giggs
A padon ezen felül: O'Shea, Fletcher
Lehet sorolni Chelsea részről....
Hogy miért mondják a Chelsearől, hogy összevásárolt? Mert Ők már kész, népszerű, komoly eredménylistával rendelkező játékosokat vásárolnak. Ez sem szégyen, csak nem kell szégyelni, ha az orrok alá dörgölik...
Tegye a szívére a kezét minden nem United szurkoló! Ki hallott valaha - persze a Unitedbe való igazolása előtt - Vidicről, Parkról, Evráról, Naniról, Ronaldoról, Andersonról, Kuszczakról?
A Chelsea esetében picit egyszerűbb a képlet Ballack, Makelele, ACole, SWP, Sheva, Anelka, Drogba, Carvalho, Ferreira, Malouda, esetében....

marchellow 2008.05.22. 17:51:33

vargasanyigól:
én alapvetően azt nem tudom elképzelni, hogy miért nem lehet elhinni, hogy valaki felszabaduljon attól, hogy nem rajta múlt a vereség és leessen a szívéről az a bizonyos nagy kő, ott ahol épp van, a kezdőkörben.
nem hiszem, hogy ilyen gondolatok vezérelték, hogy "húbaze most sírok egy kicsit, hogy engem vegyen a kamera"
én sem szívlelem a hisztijeit, de eltudom képzelni, hogy őszinte megmozdulásokra is képes

vargasanyigól 2008.05.22. 18:02:31

azt én is el tudom képzelni hogy őszintén viselkedik, de a pályán mutatott viselkedése miatt ez mindig az utolsó opció!!!

Nagyképű viselkedésével maga vívta ki sok ember ellenszenvét, hát viselje.

Pseudo 2008.05.22. 18:13:25

Adamfark: Ronaldóról lehetett azért már korábban hallani, a Liverpool 16 évesen csak azért nem vette meg, mert még "túl fiatal". Nanit a portugál válogatottból lehetett ismerni, Evra BL-döntős volt a Monaco-val. Parkot nem tudom, ki nézte ki, de egy középtuskó Serie B-s játékos bármikor hozza ezt a szintet, a többiek meg olyan valamit visz a víz típus, akik (eddig) nem hagyak korszakalkotó nyomot.

Klárensz 2008.05.22. 18:17:43

Park BL elődöntőt játszott a PSV-vel még gólt is lőtt a Milannak

GGG77 2008.05.22. 18:22:09

"Ennyire szimbolikus és egyben személyes tragédiát, megkockáztatom, még sosem láttam."

Akkor nem láttad a '94-es vb döntőt. Roberto Baggio mond valamit?

Amúgy C. Ronaldo az Isten. Jó utat Madridba, már várlak! ;)

pepe11 2008.05.22. 18:23:29

"Park BL elődöntőt játszott a PSV-vel még gólt is lőtt a Milannak"

Nem is a csúnyábbik fajtából.

vargasanyigól 2008.05.22. 18:26:51

És Park VB bronzos Koreával

GGG77 2008.05.22. 18:29:14

vargasanyigól

"C. Ronaldo azért edz mint egy állat, játszik jól és rúg gólt mert azt akarja, megmutatni az ellenfél játékosainak a saját csapattársainak és mindenkinek, hogy Ő személy szerint mindenkinél jobb szebb ügyesebb. ZIdane, Figo, Van Basten, De még Ronaldo sem ilyenek voltak, nem azt üzenték minden góljukkal/cselükkel mindenkinek, hogy ilyet TI nem tudtak, CSAK ÉÉÉÉNNN!!"

Csakhogy ő nem Zidane vagy Van Basten, hanem ő Ő. És korunk legjobb játékosa.

GGG77 2008.05.22. 18:30:13

vargasanyigól 2008.05.22. 18:26:51
És Park VB bronzos Koreával

Igen, miután a bírók mindent megtettek ezért, több meccsen át...

Klárensz 2008.05.22. 18:37:53

"Csakhogy ő nem Zidane vagy Van Basten, hanem ő Ő. És korunk legjobb játékosa."

Nyugtával dícsérd a napot. Még persze lehet hogy így fogunk rá emlékezni, de egyelőre csak volt két fantasztikus éve, akércsak Ronaldinhonak, aki ma már a kutyának se kell, pedig még mindig fiatal.

vargasanyigól 2008.05.22. 18:53:12

GGG77 2008.05.22. 18:29:14
"Igen, miután a bírók mindent megtettek ezért, több meccsen át... "


ez nincs rá írva a VB bronzra (egyébként nem a törökök lettek a 3.ok?)

vargasanyigól 2008.05.22. 18:55:06

az eddigi félév legjobb játékosa, hol van még az év vége és hol van még korunk???????

Pseudo 2008.05.22. 18:56:48

De-de a törökök, Hakan Sükür 11 másodperces góljával, mekkora volt már:))

rbaggio 2008.05.22. 18:58:07

Bocsánat a félig off-ért: youtube.com/watch?v=RoiPd5FqY4s&feature=related
Baggio 94-es 11-esést kerestem a jútjúbon, és akkor találtam.
egyébként van aki azt a 11-est is másképpen látta: youtube.com/watch?v=jmpaj9lJt_g&feature=related
Kicsit olyan, mint Esterházy Péter, amikor Németországban azt meséli, hogy az 54-es VB-t a magyarok nyerték.

GGG77 2008.05.22. 19:15:09

"A legtöbb szabadrúgást Drogba ellen ítélték, összesen 37-et. A legtöbb szabadot C. Ronaldo kapta, őt összesen 45-ször állították meg szabálytalanul."

Na, ez kb mindent elmond.

Pseudo 2008.05.22. 19:24:26

nekem pl azt mondja, hogy ez a két legönzőbb játékos, addig viszik a labdát, amíg 1) kapra nem rúgják 2) őket rúgják föl.

halareaal 2008.05.22. 19:41:55

csak nekem tűnt úgy, hogy a Luzsnyiki stadion pályája kurva keskeny? bár lehet csak a kameraállás miatt.
jelenleg a Ferdinand-Vidic védő2s a legjobb a világon. (Ferdinand meg a legjobb védő)
egyébként Grant sztem jó edző.

nasteey 2008.05.22. 19:45:20

Ferdidnand mint legjobb védő? Jó védő, ez kétségtelen, idén jó formában van, de tegnap is bizonygatta, hogy nagyon messze áll ő a legjobbtól.

halareaal 2008.05.22. 19:55:38

"És Cannavaro és Pepe? "
ja télleg:).
Ferdinand tegnap teljesen jól játszott, a gól iszonyú pech volt, amit meg a stúdióban felróttak neki, hogy majdnem öngólt vágott, ott egyszerűen hátulról felöklelte Ballack. igaz a 2. félidő elejéről lemaradtam, nemtom akkor mit alkotott, dehát nem kaőptak gólt, csak nem volt annnyira katasztrofális. jah és egyszer fél lábbal, tisztázott kritikus helyzetben, úgy hogy a másikra már rá se tudott állni. ha nem Ferdinand akkor ki? dfe akkor pontosítom: ebben a szezzonben Ferdinand volt a legjobb védő.

delp 2008.05.22. 20:09:45

szerintem a Chelsea is elég jól alkalmazkodott, legalábbis a pool és a manu ellen is szép fokozatosan vették át az irányítást. Grant és Hnek párosa igenis parádésan teljesített, és elég szánalmasnak tartom, hogy csak azért mert nem dzsigolózik mint Mourinho kvázi divat senkinek nézni. Főleg annak tükrében, hogy a bajnoki címet speciel Mourinho baszta el az év eleji botladozással a Kékeknek, a bl-döntő meg a cselszkij legjobb nemzetközi eredménye. Anelka beállítását meg lehet kérdőjelezni, de speciel a pool ellen elég szépen bejött.

Ők a legerősebbek, ezt nem vitatom, de szerintem a döntőben (és az barca ellen) nyújtott teljesítményük miatt nem érdemli meg 100%-ban a kupát, sztem undok poolos antifutballt mutattak be az első 45 perc után, rooney és tevez gyakorlatilag kuytosítva védekezett a támadó harmadban (kb mint egy checking forward hokiban), fúj. A chelsea sokkal inkább felülmúlta önmagát.

Azért megérne egy misét az is, hogy a manu mindkét döntőjét irgalmatlan mákkal nyerte meg, úgy hogy egyiken se játszott jobban ellenfelénél, sőt a bayern konkrétan lefocizta anno.

Végezetül Lubos sem állt a helyzet magaslatán (vagy ahogy mondani szokás: "jónéhányszor megvezették a partjelzői") úgy minusz négy szöglettel, és egy szabadrúgássá konvertált tizenegyessel jött ki a chelsea a bakiparádéból, no meg egy indokolatlanul súlyos első pirossal (hamár piros, akkor vidicnek is járt volna egy sárga az esetért, ami a második lett volna). Mindez nem számított különösebben, semmiképpen nem mondanám hogy bármilyen szinten elcsalt döntő lett volna, de a bíráskodás gyatra volt.

Adamfark 2008.05.22. 22:19:50

Pseudo
"Adamfark: Ronaldóról lehetett azért már korábban hallani, a Liverpool 16 évesen csak azért nem vette meg, mert még "túl fiatal". Nanit a portugál válogatottból lehetett ismerni, Evra BL-döntős volt a Monaco-val. Parkot nem tudom, ki nézte ki, de egy középtuskó Serie B-s játékos bármikor hozza ezt a szintet, a többiek meg olyan valamit visz a víz típus, akik (eddig) nem hagyak korszakalkotó nyomot."
Ronaldoról senki sem hallott. Ronaldot akkor igazolta le Fergie, amikor egy komolytalan felkészülési meccsen a Sportingban játszva szétszivatta a védőket. A legenda szerint a United játékosok is külön felhívták rá a figyelmet a repcsin hazafelé....
Evrát sem a nagy sikerei után közvetlenül igazolta le, hanem csak 2006 januárjában. Hja és akkor kérlek szaladj már végig azokon a Monaco játékosokon, akik azóta kimagasló teljesítményt értek el. Azt a Monacot annak idején Deschampes tette azzá, ami volt.
De hasonló a helyzet Parkkal kapcsolatban is. Egyetlen másik dél-kóreai sem vált olyan játékossá, mint Ő, pedig annak idején - habár csalással is - de azért csak jutottak valahová, és mégsem tünt ki a többiek közül. Egyáltalán nem kapkodtak utánna a nagy csapatok. Hiddink hozta magával a PSV-be, de a Unitedben vált igazán közkedveltté. És ez nem csak marketing igazolás volt, mert Fergie egyik kedvencévé vált. És nem érdemtelenül....
Ha meg egy Seria B játékoshoz hasonlítod, akkor emlékeztetnélek, hogy a Seria A második Roma elleni első, idegenbeli meccsen Ő lett több helyen is (igen az NST-n is) a meccs embere. Ha azt a teljesítményt megnézed, megláthatod, hogy mennyire tévedsz!
Vidic, Anderson, valamit visz a.....Hát igen! A BL trófeát....

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.05.22. 23:08:36

Ide én most csak egy dolgot jegyeznék meg: nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy nincs teljesen igazad Grant megitélésében, kedves Heinrich:

news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/europe/7414092.stm

MAti 2008.05.22. 23:30:41

Az index milyen jó kis cikket dobott össze Giggs-ről:
index.hu/sport/foci/rggs0516/

Ryan Giggs 4 president! :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.22. 23:55:54

A cikk tényleg nem rossz, ellenben egészen elképesztő pofátlanság az Index részéről, hogy úgy csinálnak tartalmat az Indavideonak, hogy lelopkodják a videókat a Youtube-ról (mindenfajta hivatkozás nélkül a videó készítőjére pl., ráadásul nagy büszkén beleégetve a logójukat, amit a Youtube nem csinál).

Simán beperelhetnék őket a gecibe (feltéve, hogy nincs velük megállapodásuk, amin csodálkoznék).

Bocs az offért, de ez tényleg irritál.

ShanklyGates 2008.05.23. 00:06:47

Ó, kedves heinrich, a sunyin köpő bíróüldözőt görög drámahősként ábrázolni a tizi fényében, miközben Tevez és Drogba is megkapta a magáét... Egy a jelszó: kettős mérce! : )

A meccs pedig igenis szar és unalmas gyimakolás volt 45 perc után, klónok és droidok háborúja sok aljassággal - tisztelet a főként manchesteri kivételeknek.

Roseb 2008.05.23. 00:21:23

Nagy ManU szurkolóként nem szaporítanám a szót, nagyrészt minden létező dolog elhangzott, de sztem igazi döntő volt, folyamatos izgalom, 3-0 helyett 1-1, majd Giggsy és Lampard (amennyire mázli volt, h nem ment be Drogba lövése, úgy az is mázli, h nem ment 2m-rel mellé, hanem legalább kapufa lett), aztán a tizik...
Remélem egyszer Lampard és Terry együtt emelheti föl ezt a kupát! Mondjuk, miután megdöntöttük a Real rekordját!:)
Egy apró kérdés: Nem tud vki videót az ünneplésről, ami egyből a tizik után kezdődik? Egyébként sztem Ronaldo fél lábbal visszatért a földre tegnap...

Mémé (törölt) 2008.05.23. 00:21:32

Semmi baj nem volt a meccs színvonalával. Volt feszültség rendesen, a Chelsea fölényénél mindig lehetett érezni, hogy a MU bármikor képes veszélyt jelenteni.

Ja és Grant-ről maximálisan egyetértek a bbc-s elvtárssal: emelt fővel járhat tova :) Egy évnyi esélyt simán kaphat - hisz idén is bizonyított.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.23. 00:22:28

en nem ertem hogy miert szerencse. 5 11-est kell loni mindket csapatnak. ebbol 4-et lott be a mu es 4-et a chelsea. az hogy az utolsot hagytak ki szerintem nem oszt es nem szoroz. orult nagy szerencseje van a chelsea-nek hogy nem kaptak nagy verest az elso felidoben. mert akkor a masodik felido sem ugy alakul ahogy. a hosszabitas pedig a semmi volt. volt egy lampard kapufa (ami konnyen beakadhatott volna), illeve egy giggs fejes (ami konnyen beakadhatott volna). ennyi. tenyleg nem ertem mi ez a nagy mu fikazas meg kurva nagy szerencsejuk volt. pfff. naluk volt tobbet a a labda, a chelsea lott tobbet kapura, de a kaput eltalalo lovesek szamaban a mu volt a jobb. meg az egy vicc hogy itt azzal is lehet vagdalkozni hogy huuu drogba lott 6-ot amibol 5 30 meterre szallt el akaputol. nem loves volt az hanem felszabaditas. jo taktika a lovoldozes, ha eltalaljuk a kaput, de igy szart se er. kidolgozott helyzete egyedul a mu-nak volt. ok nem lottek sokat de legalabb a kaput eltalaltak parszor. scholes is csak egyszer lott kapura a barca ellen. akkor amikor kellett es ugy ahogy kellett. tenyleg furcsa hogy mindenki azzal jon hogy jaj szegeny cselszkij makos mu. az a mak ami dinamoval tortent az jo sokszor az elmult idoben. az a mak hogy riise szebb golt lott mint tokody. az a mak hogy a pool nem verte oket szarra liverpoolban.
huuuuh ennyi szoltam ufff

Mémé (törölt) 2008.05.23. 03:33:49

Az a szép Bendeguzi kommentjében, hogy a tizenegyes lövéseket lehet nézni pszichológiai/taktikai szemmel, de lehet csutásan is fogalmazni :D

"5 11-est kell loni mindket csapatnak. ebbol 4-et lott be a mu es 4-et a chelsea. az hogy az utolsot hagytak ki szerintem nem oszt es nem szoroz"

Walmer 2008.05.23. 09:25:03

Adamfark, az általad említettek közül melyikis stabil kezdő a 2 védőn kívül? Mondjak MU sztárigazolásokat? Hargreaves, Carrick, Ferdinand, Ruud van Nistelrooy, Rooney, stb.

Walmer 2008.05.23. 11:09:05

valaki írta korábban, hogy lehetne egy post a 11-esek lélektanáról. Olyat nem tudok, de ezen felbuzdulva néhány emlékezetes büntetőpárbaj, just for fun:-)
1.) 1976 eb döntő. Nszk-Csehszlovákia.
beckenbauer, a német csk nem fogadja el sepp maier jelentkezését a büntetőrúgásra, inkább rábeszéli Uli Hoenesst, rúgjon ő. magát jelöli 5-nek. Aztán 4-ként Hoeness kihagyja, 5-ként panenka belövi és a Kaisernek már nem kell lőnie (a németek is tudnak tizikkel bukni. Vagy inkább tudtak)

2.) 1982. Nszk-Franciaország vb elődöntő
rendes játékidő 1-1 h.u. 3-3 úgy, hogy a franciák már 3-1-re is vezettek. Aztán Stielike 3-ként hibázik (avagy ne lövess tizit védővel), összeesik a büntetőpontnál és elsírja magát. Schumacher (a világ legsuttyóbb és talán az egyik legjobb kapusa all time) útban a kapu felé megveregeti Uli vállát, mondván "keine problem" , majd kifogja Six és Bossis büntetőjét is, továbbmennek aztán kap 3-at a döntőben az olaszoktól:-)
3.)1986 Francioarszág - Brazília negyeddöntő
1-1, aztán a 80egynéhányadik percben beáll zico, pár percre rá a brazilok kapnak egy 11-est, amit Zico annak rendje, s módja szerint kihagy (avagy ne lövess tizit cserével). Aztán a büntetőpárbajban socrates már ez elsőt elbassza (16centiről "futott neki"), Platini kihagyja a negyediket, Julio César meg az ötödiket. Kész...
4.)1990. vb elődöntő Nszk - Anglia
rendes játékidő 1-1, hosszabbításban barnes lesgól, Waddle kapufa.
Aztán 3 angol csatár belövi (Lineker, Platt, beardsley), a németekre ne vesztegessünk szót, ők '76 óta mindig mindent belőnek. Aztán Pearce szétlövi Illgner sípcsontját , majd waddle a bal felső mellé rúgja
5.)1996. eb negyeddöntő. Anglia- Spanyolo
két lúzercsapat. Kőszar 0-0, aztán Hierro elrontja az elsőt, Nadal meg a negyediket. Shearer, Platt, pearce, Gascoigne belövi (nota bene ez az egyetlen meccs az én emlékeimben, mikor angol válogatott tizikkel valaha is továbbment)
6.) 1996. eb elődöntő Nszk - Anglia
1-1, úgy, hogy az akkor 112 éves bielefeldi csatár Stefan Kuntz egyenlít. A hosszabbításban anderton lő egy kapufát, gascoigne meg 6 centivel marad le egy üreskapus labdáról. Aztán:4-4-ig minden ok (akkor legalább négyet be tudtunk rúgni), aztán southgate elbassza, az a suttyó Möller pedig persze, hogy bevarrja. aztán Puhl lefújja az egészet a picsába.
7.) 1998 vb nyolcaddöntő Argentína - Anglia
eszelős 2-2, beckset kiállítják, aztán Crespo kihagyja!! De ince is(avagy ne lövess tizit feketével), majd 5-ként Batty is. De hogy a védő Ayala hogy merte berúgni, máig sem értem.
8.) 2004. eb negyeddöntő Portugália - Anglia
eszelős 2-2 again, aztán becks első lövőként pofára esik, 3-ként Rui Costa kihagyja, aztán a 7. vassel szintén (avagy feketével és cserével még akkor se rúgass, ha az csatár)
9.) 2006 vb negyeddöntő Portugália - Anglia
A legszebb mind közül. Két portugál tizi marad ki, de sebaj, mert a 4 angol lövőből 3 is kihagyja. Inkább burleszk volt ez, mint tragédia, még ha egy páran annak is éltük meg:-)

ZenZo 2008.05.23. 12:22:02

Bendeguzi: kirohanásod és hőbörgésed valahol jogos, hiszen végeredményben nyertetek. De nevezd sorsnak, véletlennek, máknak, bárminek, egyetlen pillanaton, pár centin múlott, hogy most nem te vádaskodsz azért, hogy köcsög Chelsea, mekkora mákkal nyert tizikkel, mert az első félidőben már 3 is lehetett volna... a MU-t senki nem fikázta érzésem szerint a kommenteket olvasgatva, csak a nem annyira elvakult szurkolók tudomásul vették, hogy bizony igen izzadós volt a vége, mert a valóságtól idegen dolog beállítani ezt a győzelmet úgy, hogy egy percig nem forgott kockán a MU sikere, és teljesen megérdemelt, és kész, ez nem történhetett másképp.

Tizenegyesrúgásokra, lélektanra satöbbire. Alapvető, hogy védővel, cserével ne rúgass tizit, és ne tartogasd a végére a biztos rúgókat. Sokkal többet nem írnék róluk, hisz kilométer hosszan állnak fentebb az érvek, mégha a védős dologra a Chelsea AC és Belletti személyében rá is cáfolt, no meg az angolok is jól teljesítettek. Úgy látszik, sok jós tehetség veszett el a futballt rendszerint nézőkben, mert sokan írták, hogy már előre tudták, Anelka kihagyja. Tény és való, én is éreztem. Már ahogy odaállt a beleszarok fejjel, na meg a másik vesszőparipa, a nekifutás, hát szakadjon rá egy mázsa szar. Anelka a tipikus megtestesítője mindannak a lélektannak, amit büntetőrúgáskor el kell kerülni. Mint ahogy a ManUtd is megérdemelte volna, hogy CR7 büntetőjével kapjanak ki, valahogy legalább olyan sorsszerű volt, hogy mi pedig a francia büntetőjével kapjunk ki. Tehát ugye: ne legyen védő, afro, csere, és fusson neki tisztességgel. Esetünkben még egy dolog hozzáfűzhető: ha Chelsea, akkor ne legyen téli igazolás..... a világ "legdrágább" játékosa ötből négyet kilőtt magának, mert egyedül a védő nem róható fel neki, de ha megnézzük, hogy annyi gólt lőtt, mint Belletti, meg néha öt-hat ember is előtte játszik (mert igen, már írtam korábban PL meccsek kapcsán, hogy szólhatnának neki, hogy ha 4-3-3-ban ő az egyszem előretolt ék, akkor ne a félpályán bóklásszon), szóval még félig megy a védő is. Kár érte. De majd ebből tanulnak

Bendeguzi (törölt) 2008.05.23. 13:29:15

zenzo
en nem mondtam egy szoval se hogy a chelsea nem nyerhetett volna. meg i jegyeztem hogy telleg kurta jok voltak. csak ugy erzem hogy rohadt sokan ugy kezdik itt beallitani, hogy szegeny chelsea meg hogy rohadt makos mu. a chelsea is ugyanugy egy hajszalnyira volt attol hogy meg 11-esek se legyenek.
en sajnalom terry-t is mert rohadt jo jatekosnak tartom, de hat ez van. o szegeny gyerek meg ilyenek de backham-et meg mindenki felnyarsalta volna mikor elso rugokent hasonlo modon elesett. sot azt is hozzateszem hogy ez a terry fiu aki jaj szegeny kihagyta mert elcsuszott lehet hogy a palyan se kellett volna hogy legyen mar ekkor:
www.youtube.com/watch?v=B5uGA9Ef55I&eurl=http://manutdfanatics.hu/
a 12-ik masodpercnel erdemes figyelni. bar szerencse hogy lott :)
na mindegy ugy erzem en realis vagyok mert alairom hogy a chelsea jo volt es ha nyernek egy szavam se lehetett volna (max itt sirnek rinek a kimaradt helyzetek miatt), de igy hogy a mu nyert szerintem a chelsea drukkereknek is be kene latniuk hogy a mu is megerdemelte.

drosiii 2008.05.23. 13:35:35

Walmer:
200es eb, francia-spanyol (asszem). utolsó perc, 11est kapnak a spanyolok, de kihagyja Raul. Lehet ezért nem viszik EB-re?

gabenito 2008.05.23. 14:02:01

C Roni azért nem ronaldinho szindróma mert neki azt kellett megtanulni hogy tudjun 5 méteres paszt adni és ne 99 biciklicselet csináljon. de ő onnan indult ahol Roni most van (emberileg), és onnan hozta ki SAF/Querioz.

ZenZo 2008.05.23. 14:09:46

Bendeguzi: melóhelyen nem tudom megnézni a videót, szóval most nem tudom, ez melyik eset, de ha mindent, ami normál meccsen kiállítás, befújnak, akkor Cech és VdS marad a pályán. Le lehetett volna küldeni Carvalhot, Lampardot, Terryt, Maket, Essient, bárkit, Drogbát, (ja, őt le is küldték), de ugyanúgy Riotól Tevezig bárkit, talán még egyedül Rooneyt nem, bár a balhéknál valahogy mindig ott volt ő is. Kikockázni ki lehet itt eseteket, ennek nincs értelme. Drogbától sem akarom elvitatni piros lapja jogosságát, de egy ilyen meccsen, két perccel a vége előtt jobb döntés lett volna, ha nem küldi ki.

/mellesleg nem olvastam olyan Chelsea drukker nyilatkozatot, aki elvitatta, hogy a MU megérdemelte. Pedig már olyanoktól is hallottam, akiről még csak feltételezni sem mertem ilyet, hogy kiejthet a száján. Mégis megtette/

Bendeguzi (törölt) 2008.05.23. 14:25:17

az eset az amikor (?????) nyakonkopi tevezt a kiallitas utan. o azt mondja nem kopott, mondjuk higgyunk neki, de azert arulkodo a video.
es megegyszer, jo volt a chelsea, nyerhetett volna, de nem nyert mert a mu is jo volt (nem csak makos)

Freeezer 2008.05.23. 18:09:54

en meg csak megsugom h az MU 2pont forral nyert XDXDXD

bag 2008.05.23. 19:04:54

Gratulálok a MU-nak és szurkolóinak.

Amit nyújtottak tökéletes.

Mi csak várunk egy ilyen csapatra/edzőre/managementre.

Semleges nézőként azért tetszett h a kis szlovák végre ki merte állítani a "nagy" Drogbát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.23. 19:13:56

Egy klasszikus 11-es párbaj a tavalyelőtti Afrika-kupa elődöntőjén volt, amikor az Elefántcsontpart-Kamerun meccsen mind a tizenegy játékosnak rúgnia kellett, és még a kapusok is belőtték. Aztán a második körben persze ki más is hagyhatta volna ki, mint...?
:-)

Klárensz 2008.05.23. 19:27:02

"Egy klasszikus 11-es párbaj a tavalyelőtti Afrika-kupa elődöntőjén volt, amikor az Elefántcsontpart-Kamerun meccsen mind a tizenegy játékosnak rúgnia kellett, és még a kapusok is belőtték. Aztán a második körben persze ki más is hagyhatta volna ki, mint...?
:-)"

Drogbára gondolsz? Mert akkor rosszul gondolod, Eto'o hagyta ki, ha viszont Eto'ora gondolsz...ő nemtom hogy jön ide.
www.africa-cup.com/Africancup2006/index.cfm/md/12/id/59/ACN_2006.cfm
Kamerun ott esett ki, Elefántcsontpart pedig egészen a döntőig menetelt, ahol Egyiptom ellen alulmaradtak.

Klárensz 2008.05.23. 19:32:11

Arról nem isbeszélve hogy nem elődöntőben, hanem negyeddöntőben történt mindez.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.23. 19:38:29

Azért volt a három pont, mert tök mindegy, hogy Eto'o vagy Drogba.

A lényeg: ilyenkor mindig a csapat "szívének" túl nagy a teher. Vagy éppen nem túl nagy.

A negyeddöntő miatt sorry.

iiilakjfaofijaosf 2008.05.24. 14:56:01

Mit veszekszenek azon hogy Cé egy pöcs vagy nem... Ki nem szarja le? Focidrukkerek vagytok vagy kislányok? A Blikkben is azt írják Cé megnyerte a bl-t. Lófaszt. A MANCHESTER UNITED nyerte meg a bl-t. Ő csak hozzátette azt amit tudott. De azért a védelem is ott volt. Meg a középpálya. Carrick mennyi labdát szerzett? Rooney milyen passzokat adott. A lényeg hogy Cének kurvára összejött ez a szezon azon kívül meg főleg azoknak bassza a csőrét akik más sztárcsapatnak drukkolnak. De mi lenne ha abban a csapatban játszana? Tesóm is real drukker itt anyázza a Cét aztán most reménykedik hogy a 90 milla elég lesz rá. Szánalmas sztem. Zidane-nal meg nehogy összehasonlítsuk. Nem ugyanaz a poszt stb. És Zidane sem volt szent. Nem csak a Materazzit fejelte le pályafutása során. Hogy volt az a reptéri verekedés a Juventus-drukkerekkel?

SAF pedig minden idők egyik legnagyobb edzője. Nem egy csapatot épített fel nem egy játékosból csinált sztárt. Ki mondta volna meg Ryan Giggsről 12 évesen hogy mit ér el a 2008-as bl döntőben? És azért Cé sem az aki volt a leigazolásakor. Ha az lenne most nem ő lenne az aranylabda legnagyobb várományosa.

Szóval egy a lényeg: We'll keep our red flag flyin' high, MAN UNITED will never die!!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.24. 16:53:54

Kikke:

Nem azért, mert hátha a Realhoz igazol, de kezdem már szinte egy kicsit megkedvelni CéRonaldót.

Nem azért, mert mindenki utálja (magamat is beleértve, és joggal). Erre tökéletesen rászolgált.

Hanem, mert kezd filozofikus mélységeket ölteni a gecisége. Annyira rájátszik már, hogy ő egy -- elnézést az erősebb szóért -- önző, beképzelt, nárcisztikus fasz, hogy az már érdekes. Mégiscsak egy figura.

Lencse. 2008.05.24. 23:26:56

Walmer, nagyon teszik az összeállításod, jó volt olvasni. Főleg a 112 éves bielefeldi csatár ütött. :)
De az "1996. eb elődöntő Nszk - Anglia" címből az NSZK, na az erős. :D

Andy Möller pedig egyrészt az agyig tömött Wembleyben, az 5., mindent eldöntő tizenegyest olyan tanári módon vágta a léc alá 8,3 centiméterrel, mintha a fiával focizgatna a strandon, másrészt utána kiszaladt a nézők elé, hogy a Gascoigne-féle "csípőretett kézzel paprikajancsiskodom" gólörömöt parodizálja. Azóta sem értem, hogy miért nem szaladt be pártízezer néző, hogy megépolják picit. :)
süti beállítások módosítása