Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 38. (utolsó) forduló

2008.05.16. 10:26 _benito

Ez a harc lesz a végső – szól az Internazionale (sic!) első sora, és bár a népszerű sláger egy másfajta küzdelemre szólít, a Serie A utolsó fordulója csak akkor lehetne ennél durvább, ha mondjuk egymással meccselne az Inter és a Roma, valamint az Empoli és a Parma. A 38. játéknap dönt tehát. Mindenről! Az óriási előnyét bőkezűen herdáló Nerazzuri mellett a terrierszerű kitartással nyomuló Roma is kiesőjelölthöz látogat, és a legvalószínűbb kimenetel, hogy a negyvennégy szívből vasárnap délutánra harminchárom megszakad. A harmadik helyen egy zöldellő réten legelésző bocihoz hasonlatosan elégedett Juventus mögött szintén komoly acsarkodás várható a negyedik Bl helyért, mely során a Fiorentina a Torino vendégeként igyekszik megőrizni kétpontos előnyét az Európa és a világ trónján feszítő Milannal szemben, mely könnyen lehet, hogy teljesen hiába pofozza le az Udinesét - már ha egyáltalán. Érdekes eset továbbá az Empolié, mely a szezon túlnyomó részét a nyaktilóval kacérkodva töltötte, most azonban – ha a két óriás beteljesíti küldetését – hiába áll az utolsó előtti helyen, a bennmaradás kiharcolásához elég legyalulni a már alászállt Livornót, hiszen a Cataniával való összevetésben ők a jobbak. Utoljára kívánunk idén mindenkinek jó mulatást az olasz hétvégéhez, hajtás után pedig messze nem utoljára megmondjuk az élest jól.

Parma – Inter 2-2
Mert ha ennyire kell mindenkinek, akkor általában egyiké sem lesz. Persze nem csak ezért gondoljuk, hiszen hűséges olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hogy már két hete is azt káráltuk, hogy az Inter, ha úgy alakul a helyzet, ahogy végül alakult, nem lesz képes győzni Pármában. A Nerazzuri a legrosszabbkor veszítette el oszlopát, támaszát, szívét, motorját, (…) Cambiassót, és úgy tűnik, a helyén nem Pelé, vagy Maniche játszik majd, hanem Mancini kockáztat, és a szezonban nem sokat mutató Sztankovicsot rendeli a középpályára, míg a passzok kiosztásának kényes feladata Jimenez feladata lesz, akit hiába tartunk változatlanul sokra, a szezon végére csapatával együtt ő is kipukkadni látszik. A Parmánál sok az eltiltott (Rossi, Dessena, Mariga), és sérült is van néhány (Pisanu, Morfeo, Corradi, Falcone), ráadásul a legrosszabbkor visszatér az őstulok Fernando Couto a védelem középére. Cupert ugye a héten kivágták, mint a gerelyt (tíz pármai meccséből kettőt tudott megnyerni, ejnye, Hector!), így az ificsapat edzője, Andrea Manzo alkothat maradandót és írhatja be nevét gyöngybetűkkel a klub aranykönyvébe. Ha végignézünk a Parma keretén, egyszerűen nem hihetjük el, hogy egy Reginaldo, Morrone, Cigarini, Gasbaroni középpályával rendelkező csapat kiesik, pedig az esélyeik nem túlságosan jók, az Inter ugyanis minden bukdácsolás és szerencsétlenkedés ellenére a Serie A legerősebb csapata. A számok azt mondják, eddig 17 meccset játszottak Pármában, a vendégek pedig mindössze kétszer tudtak nyerni (tavaly, pl.) a hazaiak tíz győzelmével szemben, az őszi összecsapásukra pedig nincs élő NST-olvasó, aki ne emlékezne (aki mégsem: két perccel a vége előtt még vezetett a Parma, de jött a Couto-kezezést követő büntető és kiállítás, majd a 93. percben érkezett Ibrahimovics – aki a tizenegyes után lekevert egy taslit Dessenának – és az akkorra kilenc emberrel játszó vendégek hálójába küldte a győztes gólt.). Dráma volt, dráma lesz!

Catania – Roma 1-3
Egyetlen perc választotta el az Elefántokat attól, hogy bennmaradjanak, hiszen Torinóban egészen a 90. percig vezetni tudtak, ám Del Piero gólja könnyen lehet, hogy belerobbantja a szart szegény szicíliai ormányosok képébe. A Catania az őszi szezon elején még egyáltalán nem tűnt úgy, hogy bajban lenne, ám menet közben elfogyott a szufla, s most pont az ellen a Roma ellen kellene győzni, mely különösebb megerőltetés nélkül gyalogolt keresztül rajtuk a kupa elődöntőjében. Egy döntetlen már összejött, s ez most is a mennyországot érné számukra, hiszen a Parma elleni összevetésben egy paraszthajszállal jobban állnak (0-0, 2-2). A Romának viszont az egy pont semmire sem jó, akkor ugyanis hiába kapna ki az Inter, az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a Nerazzuri lenne a bajnok. A kezdőcsapatból ítélve Spalletti nem nyugodt: az általában a középpályás trojka közepén szerepet kapó Perrottát tolja ki Taddei megüresedett helyére (Giuly eközben a padon növeszti a furunkullusokat a seggére), középre pedig Aquilani lép majd fel, így tartunk tőle, hogy a szép búcsút nem sokra becsülő Mancini jelenti majd a különbséget a pöcegödör és a valhalla között. A Romának nem szabad egyetlen percre sem szem elől tévesztenie a saját dolgát, mert a Catania bizony masszív kis csapat, ráadásul úgy tartják, az életéért küzdő ember erejét akár hétszeresére is növelheti az adrenalin. Apropó, hét. A Roma pont ennyit rúgott nekik tavaly…

Milan – Udinese 1-1
Ancelottiék fogták, és úgy vágták vissza a tóba az aranyhalat, hogy csak nyekkent. Ekkor érkezett a búvárruhában várakozó Fiorentina, és törvénytelen vigyorral kivetette a hálóját a csodatevőre, majd egyetlen kívánságaként a Bl-indulást jelölte meg. Ha várható nem is volt, hogy így történik, azért nagy meglepetést mégsem okozott, hiszen a Rossoneri tragikus formában van, és talán magukban már ők is az UEFA-kupára készülnek. Most még annyival mélyebb a gödör, hogy Nesta és Gattuso eltiltott, előbbi helyén a Del Piero cseleitől azóta is pörgő-forgó Simic, utóbbi helyett pedig a Milan keretének legkutyább játékosa, Brocchi kap majd szerepet, miközben a vendégeknél a Di Natale-Quagliarella kettős élezi a stoplikat egy esetleges hatodik hely reményében (a Samp beelőzéséhez győzni kell!).

Torino - Fiorentina 0-3
Egyszerűen megérdemlik a lilák és kész! Még akkor is, ha két klasszisuk közül az egyik éppen kretén módon kiharcolt eltiltását tölti, és így nem lehet csapata segítségére a mindenről döntő torinói meccsen, de nem járunk messze az igazságtól, ha kijelentjük, Mutu már így is megtette a magáét a nagy cél érdekében: 17 góljával messze csapata legeredményesebbje. A Pazzini-Osvaldo kettős ígéretes, de még nem tart itt, ráadásul Semioli helyett Santana osztja majd nekik a mannát, szerencsére azonban ezt a Serie A legszarabb csapata ellen kell tenniük. A Toro már bennmaradt, nincs miért küzdenie, ráadásul a hírek szerint az egyetlen épkézláb játékos, Rosina távozik, a bordóknak tehát már most azon járhat inkább az esze, hogy kikkel és hogyan erősítik meg a jelenlegi kutyaütő bagázst.

Sampdoria – Juventus 2-1
A Doria akár még be is előzheti a Milant (ehhez a 0-5 miatt ki kellene kapni a Rossonerinek), de ez egyébként sem jelent semmit, úgyhogy maradjunk annyiban, a hazaiak a Juventus legyőzésének dicsőségéért lépnek pályára – immár biztos UEFA-résztvevőként. A Blucerchiatti a remekül fungáló Maggio-Cassano párosban bízik, az elmeháborodott csatár partnere most azonban nem a veterán Bellucci lesz, hanem Bonazzoli. A Juventusba a legjobbkor tér vissza Marchionni, hiszen Camoranesi sérült eltiltott, sőt, állítólag pályára lép Tiago is, ezért megállapíthatjuk, hogy a Juventust már csak egy dolog érdekli: ők szeretnék a gólkirályt adni, ha pedig mindjárt kettőt is sikerül, akkor bánja kánya.

Empoli – Livorno 2-0
A nyolcas pályán surranásra készül az Empoli, mely jelen pillanatban ugyan kieső, de igen szerencsés helyzetben van: mivel ők lőtték eddig a legkevesebb gólt, hatalmas mázli, hogy pont a legtöbbet kapót látják vendégül. Ha minden a papírformának megfelelően alakul, a toszkán derbi után az egyik csapat igen boldog lesz, ha viszont valahol borul a dolog, akkor mindketten alászállnak. Ezt elkerülendő a hazaiak két csatár (Vannucchi – Saudati) mögé egy szélről induló trequartistát is neveznek (Giovinco személyében), és várhatóan megpróbálják a kezdő sípszó után egyből a kapujába préselni a szomszéd komcsikat. Szerintünk erőfeszítéseiket siker koronázza, és majd csak jövőre esnek ki.

Siena – Palermo 1-1
A Robur bennmaradt, amiért jár a standing ovation, a Palermónál pedig már kívülről fújják a jelszót: majd jövőre!

Atalanta – Genoa 2-1
Ha Borriello gólt lő, könnyen lehet, hogy gólkirály lesz. Erről szól a meccs, egyébként békés napozgatásra számítunk.

Cagliari – Reggina 2-1
Bennmaradtak mindketten, pedig a szezon jelentős részében simán benne volt, hogy mindketten távoznak, ezért nagy vállveregetésekkel tarkított lábkapkodást prognosztizálunk két Acquafresca-góllal fűszerezve.

Lazio – Napoli 0-1
Csak akkor lenne izgalmas, ha mindkét csapat a hazai szerelésében játszana, sőt, a bíró is strandkorlát-kékbe öltözne. Hamsik vajon hova megy? A szezonválogatottunkba? Oda biztosan.

300 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr70472164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ipa 2008.05.18. 16:47:11

1:1 hajrá Catania!!!

WallyB 2008.05.18. 16:47:50

Nah, ezzel aztán végképp vége. Sajnálom egy picit a Rómát, a szurkolóik büszkék lehetnek a csapatuk idei teljesítményére. Én Interesként is megemelem a kalapom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 16:49:25

Azért durva lett volna ha 0-0 Parmaban, és most egyenlített volna a Catania :P

WallyB 2008.05.18. 16:50:13

BAJNOK AZ INTER!
Apropó... nem látta valaki Barnettát?

Greg36 2008.05.18. 16:52:56

Nah, akkor majd szombaton jön a kövi randi a farkasokkal :)
Remélem, akkor Vucsinics már nem úgy megy át a védelmen, mint a ricinusolaj a hülye Pistikén, aki tea helyett itta meg véletlenül.
Bármennyire szimpi is volt a Roma idei játéka, még egy utolsó botlást elviselnék tőlük az Olimpicoban.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.18. 16:55:14

de jo hogy egyenlitett a catania. nem a roma ellen drukkoltam, de amikor az inter miatt eldolt a bajnoksag akkor hogy elkezdtek mar nyomni. a roma ha kap akkor 10 perc alatt 4 golt egy szavuk nem lehetett volna. mondjuk a biro is a cataniaval volt mert 6 perc helyett hosszabitott kb 10 mp-t.

daneeka 2008.05.18. 16:57:49

Kíváncsi lennék, milyen fejet vág Flamini, mikor megtudja, h jövőre nem jáccik a BL-ben. :P

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 16:58:03

barnettának netkimaradása van, majd jövő ilyenkorra javul meg. :PP

Calogero 2008.05.18. 16:59:31

Hát,ez van.. Grat az Internek,remélem jövőre valamit azért produkálnak akkor már legalább a BL-ben is! Azt meg nem bántam,h a Catania egyenlített,ha már úgyis mindegy volt,sokkal inkább ők,mint az Empoli! Daje Roma,nagy szezon volt!

madbalee 2008.05.18. 17:00:41

Parma már most hiányzik a bajnokságból:(

anniehall 2008.05.18. 17:03:14

Hehh, sírjatok, nyert az Inter, pedig az égvilágon mindenki lenyilatkozta, hogy nem fog, lúzerek, elinterezik stb. A roma meg mikor kellett, x-re volt képes.Ennyi.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:03:55

1. Ibrahimovics szarjon sünt, ő volt a különbség az Inter javára.
2. Grazie Roma, nagy szezont futottunk! Most már jöhet az új tulajdonos.
3. Nagy duzzogva gratulálok az Internek! De ne felefjétek Interista a feleim, jövő héten kupadöntő az Olimpicoban, remélem ott mi fogunk örülni.

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:05:14

A Roma akkor adta ikszre, amikor már eldőlt + a Catania mindent elkövetett azért az ikszért.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.18. 17:06:30

nah ha a romanak kellett volna ez szerintem meglett volna mint ahogy a chelsea sem hullajtott volna pontokat a bolton ellen ha nem lett volna tok mindegy szamukra. a roma is ugy hajtott az utolso 5 percben mintha en jatszottam volna atom masnaposan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:06:32

Hát a Roma elinterezte, ha a helyzeteket nézzük a Cataniának nagyarányú győzelmet kellett volna aratnia. Ettől függetlenül a Roma-nak akkor is hoznia kellett volna ameccset.

kukonyalori 2008.05.18. 17:06:54

Gratulálok én is az Interistáknak. De a kupa döntőn az Olimpicoban meg lesztek csapva.
Grazie Roma!!!

madbalee 2008.05.18. 17:06:59

Grat az Internek, Fiornak, és a szezonért a Romanak is!

DP pedig gólkirály.

Jövöre nekünk meg maradt az UEFA kupa.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:07:32

anniewoody, ameddig kellett, addig vezettünk! De szeretettel várunk titeket az Olimpicoban egy kupadöntővel. Nálam az lesz a jövőhét eseménye, nem a moszkvai Bl-döntő!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:08:05

Az Inter bajnok, a Fio 4. lett, a Lautern bravúros hajrával bentmaradt. Tökéletes délután. :P

drdugo 2008.05.18. 17:08:53

szegény Parma... jobban sajnálom őket, mint a milan ötödik helyét... :(((

Cafu legalább szépen búcsúzott. Nem a napoli ellen basztuk el, hanem szezon közben például nem kellett volna kikapni otthon az Empolitol, vagy nem kellett volna leikszelni a Livornoval. csak magának köszönheti a csapat.
most már csak azért fohászkodom, hogy ne igazoljuk le ronaldinhot.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.18. 17:09:40

bar lehet hogyezekel az orult sziciliaiakkal akkor sem birtak volna:) komolyan amit a catania muvelt az utolso 20 perceben kurta jo volt. mentek elore mint a mergezett egerek minden akciobol gol lehetett volna. ket boduletes felsolec, olllozas, meg nem adott gol majd pedig a gol pfff zsiir volt. amugy mi anarchia volt mar tt goool es ezer ember a palyan. mit kerestek azok ott ??? :DD
grt inter grt catania

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:10:12

Ja szimpi volt a Parma, de a meccsen látszott, hogy Coutoval az élen, tiszta favágó csapat. nem sajnálom már őket.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:10:59

ünneprontásként megjegyezném, hogy mindkét meccs 0-1-nél befújhatta volna a tizit Lucarelli javára ;).

anniehall 2008.05.18. 17:11:06

Poppy, én kiegyezek a jelenlegi helyzettel: miénk a bajnokság, tiétek a kupa. Amúgy meg mindig azt írtad, a ti idényetek bajnokság nélkül is csodás, a szép bl menetelés stb:) Szegény Milan, őket egy kicsit sajnálom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:11:08

Az empolit sajnálom, jó meccseket játszott a Milannal. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:11:46

Popp milyen tizire gondolsz? Mármint melyik műesésre?

Frajt 2008.05.18. 17:12:23

A Roma az inter elleni milanoi meccsen bukta el ezt

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:14:58

GC, amikor Julio Ceasar faultolta Lucarellit! Tudtam, hogy ugrasz ;), ahelyett, hogy örülnél a Scudettotoknak.

Romanista 2008.05.18. 17:16:06

unico grand amore!!!

grazie Roma!

grat az Internek azért annak nem kis üzenete van hogy a szurkolók elől csak Cruz nem bjt el....
ennek ellenére grat és jó ünneplést!

mi lett volna ha a Catania a bajnoki címért játszik????

(délre zászlókkal, északra zászló rúddal!!)


és még egyszer: GRAZIE ROMA!
www.youtube.com/watch?v=vFa5eBTL-_w&feature=related

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:16:32

Vettriano, azt meccset is a spori segítségével hozt a x-re az Inter. De teljesen mindegy már, jövőre újra megpróbáljuk!

madbalee 2008.05.18. 17:16:54

A Roma a Livorno elleni döntetlennel bukta el.

Greg36 2008.05.18. 17:17:01

popp
ünneprontásként megjegyzem, hogy három hét múlva már a kutya sem fog emlékezni a meccs 99%-ra, leszámítva a két gólt.
Nade viszont a jövőhetire!
3-3 és hosszabbítás után büntetőkkel? :)

kukonyalori 2008.05.18. 17:17:06

Azért Mirko gólja nem volt akármi.


Forza Roma, Forza Lupi!!!

kukonyalori 2008.05.18. 17:22:14

Ja még valami. Jókor külditek el Macinit. Vele biztos nem nyerne jövőre az Inter. Így némi esély azért van.

bag 2008.05.18. 17:22:37

grat a bajnoknak.

Bár mint abszolút semlegesnek kicsit bántja az igazságérzetemet.
Amit sok-sok hozzászóló sugallt ismét volt egy-két bundaszagú meccs...
Szerencsére a milan nem tudta kibundázni a BL-t
még a gyalázatos városi segítséggel sem :)

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:30:22

Hát az nyílvánvaló volt, hogy az Inter ellen nem ítélnek tizenegyest, de egyébként sem volt az. Rocchi szerintem jól vezette a meccset, nem akart mérkőzést döntően befolyásoló ítéletet hozni. A meccs elején az első félidőt látva nekem egyébként a 2000-es Perugia-Juve rémlett fel, ott volt ilyen borzasztó vizes a pálya, és ott a Juvénak egy iksz elég lett volna a spareggiohoz, de aztán a második félidő elején Calori (ebben nem vagyok biztos) betalált, és a Juve még egy ikszet sem tudott összehozni, de ez a mai a kimenetelt illetően más lett. A Parma sajnos teljesen impotens volt az egész délután folyamán, de ha nincs Ibra, akkor igazából fogalmam sincs, hogy nyerte volna meg ezt a meccset az Inter. Aztán a másik ha, az az első gól előtti teljesen katasztrófális kilépése a pármai falból talán Coutonak: vagy el kellett volna érnie, vagy legalább faultolnia, mert onnantól látszott, hogy Ibra lőhet és lőni is fog.
A Milan meg csak saját magának köszönheti, hogy elbukták, de nem is baj, legalább jövőre végre hajlandóak lesznek a bajnoki címet a priorítások listáján előbbre helyezni a kupánál, a Fiornak meg sikeres szereplést kívánok a BL-ben, az elvitathatatlan, hogy a pályán az elmúlt években mindig elérték az első 4 helyezés valamelyikét, és remélem hogy Della Valle előránt pár tíz millió eurot a keret megerősítésére, és szerencse, hogy nem 1 évvel később vagyunk, amikor a selejtezőben a topligák negyedik helyezettjei egymás ellen küzdenek majd, mert pl egy Liverpool vagy egy Barca,esetleg még a Schalke ellen sem adnék nekik sok esélyt a csoportkörbe való bekerülésre. Szóval hamár megküzdöttek a 4.helyért, akkor kéretik is a BL-t komolyan venni, nem úgy mint anno a Chievo vagy akár tavaly a Lazio.
Az Empoli meg tökéletesen kilátástalan és impotens volt az egész szezonban, az örvendetes hogy kiestek a francba, és kellemes, nem túl rövid purgatóriumot nekik a Serie B-ben, meg nagy igazságtalanság lett volna, ha a Livorno legyőzésével váltották volna meg a jövő évi tagságukat.
Az UEFA-kupában a Milan, Samp, Udinese triónál jelenleg nem lehetne erősebbet kiállítani, a blucerchiati és a friuliak megérdemlik a kupaindulás jogát, aztán kiderül majd, hogy mennyire veszik komolyan a dolgot, a Napoli meg remélhetőleg él az Intertoto-indulás jogával, és nem passzolja azt át az Atalantának vagy a Genoának.

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:39:19

És ami a lényeg:
az elmúlt évekkel szemben végre egy nagyszerű szezonon vagyunk túl, a rangadók kevés kivételtől eltekintve izgalmasak és változatosak voltak,végig kiélezett küzdelem folyt a legtöbb kulcspozícióért, és jövőre végre tényleg egy többpólusú versenyfutásra lehet számítani a bajnoki címért, szerintem a Milan az Inter meg a Roma biztos sokáig versenyben lesz, a Juve is ott lehet, ha invesztálnak még a csapatba, és végre visszatér nagy valószínűséggel az A-osztályba a Bologna csapata, sőt feljuthat a Lecce vagy akár a Brescia is, a biztosra vehető Chievorol nem is beszélve, szóval a mezőny jövőre talán még erősödik, és a nagy presztízsű és hagyományú klubok többsége az A-ligában lesz majd, mondjuk nekem személy szerint a Hellas és a Salernitana hiányzik még a mezőnyből, meg persze a Bologna, de ő visszatérhet (meg elférne még a Bari, márcsak a gyönyörű stadionjuk miatt is)
Egyébiránt lassan leszámolhatunk az olasz foci utolsó fordulóit körülölelő sztereotipiákkal is, ami bizonyos mértékig a szubkultúra szerves része arrafelé, mert idén nem sok gyanús eredmény született itt a végén sem, sőt elnézve a meccseket, mindenki rendesen hajtott, küzdött, még a Torino is, akik simán jók voltak ma egy ikszre, de egy zseniális olló döntött- tiszta Rivaldo utánérzés, ő is a BL-be rúgta egyszer az utolsó körben a Barcát ollózva a tizenhatoson kívülről

drdugo 2008.05.18. 17:39:43

Tényleg megérdemli a Fiorentina, habár pl a golkülönbségük vagy 10 góllal rosszabb mint a Milané.. Ők megdolgoztak a negyedik helyért, mi nem. Prandellinek pedig valamit visszaadott a sors, miután meghalt a felesége ez a legkevesebb ami jár neki.....
Viszont ha már BL indulók, akkor ne árusítsák ki a csapatot, mindenkit tartsanak meg, és még igazoljanak 1-2 komoly nevet. Gilardino szinte biztos hogy odamegy. Mutuval, Pazzinivel, és Osvaldoval durva támadó szekció lesz.
Ez az Osvaldo gyerek is kezdi kinőni magát, Firenzében már most Batistuta utódjának tartják - nemcsak a géppisztolyos gólöröme miatt.

crouchy 2008.05.18. 17:42:38

jahogy itt van poszt, akkor ide kellet volna írnom hogy mekkorát röhögtem a milanon:) és mekkroát sírtam a parmán:(

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:44:38

Ami még nekem nagyon tetszett, hogy a Catania, tavalyhoz hasonlóan, idén is a rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználva, a dolgokat kicentizve maradt benn, tavaly a Chievo ellen semleges pályán vagy egy óráig álltak kiesésre, ma meg még tovább is. Úgy látszik, a Reggionak meg nekik ez a stílus fekszik, menekülés a legvégén :)

bag 2008.05.18. 17:46:07

az Inter kellemes ellenfele volt a Poolnak az idén a BL-ben.
Ilymódon miért ne örülnénk a sikerüknek ? :))

Frajt 2008.05.18. 17:48:19

Köze volt-e hozzá a bírónak, vagy sem, akkor is Milánóban dőlt el a bajnoki cím. Mondhat bárki bármit, aki egy kicsit is konyít a focihoz aláírja. Inter is botlott, Roma is, kicsiknél vagy városi riválisnál, egymás ellen dőlt el. Sajnos nem a jó oldal felé billent a mérleg, de ettől még az volt a döntő meccs.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:58:45

Szerintem meg a Livorno és a Cagliari elleni pontvesztésünk miatt, ott megfoghattuk volna a Scudettot. Egyébként án is azt, hittem a milánói meccs után, hogy vége. De csak ma lett vége!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 17:59:32

Hát ez fantasztikus! Milan nélküli BL!
És bentmaradt a Kaiserlautern!
És följutott a Hoffenheim!

Ezt a sok jó hírt már csak az koronázhatná meg, ha a Zaragoza is bentmaradna.

No de, hogy ne legyek ennyire OFF. Ha nagy egészében nézzük a bajnokságot, akkor az Inter megérdemelten nyerte. Gondolom viszont, egy jó darabig utoljára.

Gabez 2008.05.18. 18:02:01

BAJNOKCSAPAT!

Az elképesztően sok negatív kritika és gúnyos zrikálás ellenére is BAJNOKCSAPAT!

Jöhetnek a kifogások, a magyarázatok, csak egyvalamit nem kell megmagyarázni, a győzelmet!

bag 2008.05.18. 18:08:14

Sok sikert a Romának a BL-ben.
Talán elkerülik végrte a MU-t
Sokkal jobb jóértelemben vett csapat mint a szétesőben lévő Inter.
Ez van talán jövőre...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.18. 18:49:39

Én idén nem szurkoltam senkinek az A-ban, persze voltak többé-kevésbé szimpi játékosok. A galiba az kedves srácok, hogy szar érzés az, ha két-három vagy valamennyi év múlva kiderül: hááááát bizony, ez sem volt tiszta mecs, meg az sem!
Ez pedig nem előítélet. Szerintem:))

giacinto 2008.05.18. 19:03:07

A bajnokság Rómában dőlt el a szeptemberi meccsen, nem pedig Milánóban. Ha Zanetti nem lövi ott a gólt, most pontegyenlőséggel bajnok az INTER! ergo semmit nem befolyásolt az a gól, amit a rómások annyira vitatnak, nem tudom mondjuk hogy miért.
Roma-Inter 1-4

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 19:08:10

giacinto, így van ;). Ezért nézted hátradőlve az utolsó fordulókat, mi? Ha azt mondanád, hogy év elején dőlt el mikor elcsakliztátok Chivut és kétszer olyan hosszú kispaddal tudtatok a szezonhoz fogni - közelebb állnál az igazsághoz.

drani 2008.05.18. 19:15:09

Már csak egy kérdés van: Osvaldo nyugdíjazta Maldinit?

WallyB 2008.05.18. 19:21:32

Nem értem ezt a "milánói meccsen ment el a Roma bajnoki címe" baromságot. Mármint azt a részét, hogy még mindig van, aki Mexes kiállítására fogja a dolgot. Azon a meccsen a Romának, a helyzetek alapján kb. 6-1-re kellett volna nyernie, szóval gyenge indokocska ez.

giacinto 2008.05.18. 19:22:59

nem kicsit lett volna vicces, ha egy olyan csapat nyeri a scudettot, aki gyakorlatilag 1 percig sem állt a tabella élén.

Chivu? eladtátok, megvettük. nyáron jön Aquilani is, ne aggódj.

De Rossinak megemelték a fizuját, túl sok a pénze??? mert igen nagy a szája...

giacinto 2008.05.18. 19:23:51

ja és csókoltatom _benitot.

"ha nagyon kell, az INTER nem fog nyerni Parmában"

2008. május 18.

WallyB 2008.05.18. 19:29:01

Ehh... ez viszont méltatlan... szánalmas... no comment...
www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=701136

giacinto 2008.05.18. 19:31:25

érdekesség :

az utóbbi 2 évben "együtt nyerte a 3 nagy bajnokságot":
A MU, a Real és az INTER.

előtte 2 évig együtt a Chelsea, Barca, Juve.

előtte pedig mindenhol egy 3. csapat nyert

Arsenal, Valencia, Milan.

szóval eléggé együtt mozog és változik a névsor :)

bag 2008.05.18. 19:40:13

minden eldőlt.
az acsarkodó csoportok átrendeződnek itt az nst-n is. legalábbis az eb idejére.
azonos klubcsapatért szorítók fogják egymást elküldeni, mert kedvenc nemzeti csapatukra nemtetszőt mert írni. :)

bag 2008.05.18. 19:43:12

bár össztűz lehet egy-két komentátrra is (névnélkül farkas és egri a legesélyesebb :))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.18. 19:48:08

giacinto

ennél már csak az durvább, ha a spanyol és az angol bajnoki cím korrelációját megnézed az utóbbi 8 szezonra

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 19:48:18

giacinto, Aquilani marad, ő a mienk, a Roma nevelte, meg is hosszabbítja a szerződését. Az Inter nézzen körül máshol, vagy próbáljon fölnevelni egy hasonló kvalitású játékost vagy vegye meg Ronaldinhot, bánom is én.

giacinto 2008.05.18. 19:52:45

majd meglátjuk ;) azért a pénz nagy úr. sok függ sztem attól hogy lesz-e új tulajotok, ha nem sztem sanszos a színváltás. sztem jól állna neki a kék-fekete. :) Maggio Inter-drukker bevalottan és volt is róla szó hogy jöhet nyáron az olaszosítás jegyében, úgysincs jobbszélsőnk, és Maiconnak is lenne alternatívája jobbon.

papercut 2008.05.18. 20:09:05

Nem a milánói pirosak csesztetéséért, csak és kizárólag a @%$! Flaminiért muhhaaaaaaa hogy nem lesz Bl, csak Uefa! Így járjon minden pénzéhes áruló!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 20:15:16

giacinto, igazad van, ha lesz új tulaj, akkor egész más lesz a lányzó fekvése is!

Gabez 2008.05.18. 20:17:37

Osvaldo a köv. évi Milan megmentője!

Már este nyolc van és még nem rúgtak ki egy edzőt sem?? Ancelotti?

chisslord 2008.05.18. 20:26:27

giacinto:

Hogy az MU és a Real "a három nagy" között van, az addig oké, mert a legeredényesebb csapatok a saját bajnokságukban. De az Inter mit keres ott? A 16 Scudettó még a két csillagtól is messze van... és én tudok egy olasz csapatot, amelyiknek lassan három lesz a mezén:D

Szóval maradjunk annyiban, h a "nagyok" közé akkor is a Juve illene, ha még három Scuedttót kicsórna Moratti a torinói vitrinből.

Egyébként meg grat az Internek a bajnoki címhez, nehéz lenne elvitatni, h megérdemelten nyerték meg! De hozzáteszem, h ha elbukják a végén, akkor az is ugyan ilyen megérdemelt lett volna. Illett behúzni. Amúgy is sokáig kell majd várni a következőre :D

tb 2008.05.18. 20:51:44

chisslord, a bajnokságokra értette, érted a 3 nagy bajnokság....

tb 2008.05.18. 20:53:49

amúgy az index cikkében csak nekem furcsa ez a mondat, vagy megint nem olvasták el, hogy mit írtak le?:
"Az Inter sikertelenül rohamozott, a Roma meg növelte előnyét a fordulás után sem"

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 20:58:31

Köszönjük Moratti pénzének és befolyásának, köszönjük a bíróknak és a javunkra ítélt csaláshalmaznak, köszönjük az ellenfeleknek, hogy partnerek voltak a csalásban, nélkülük sohasem nyerhetne, az Inter csakis a Roma. :)

BruceWayne 2008.05.18. 21:01:49

IL CAMPIONI D'ITALIA!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 21:03:18

Sztem spalletti, egyenlő Poppal, szerinte is csak a csalás miatt lett az Inter bajnok, nem a ponttöbbség miatt. :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 21:16:02

Most te miről beszélsz GC? És még te osztod, hogy ki a korrekt ellendrukker és ki nem.Többször gratuláltam az Internek és sohasem mondtam , hogy csalással letettek bajnokok (talán Barnettával keversz), csak annyit, hogy többször itéltek kétes helyzetben nektek, mint nekünk - ezt tartom most is, de én mindig is igyekeztem finoman fogalmazni ellentétben egyes olasz újságokkal.

Egyébként jó lenne, ha idéznéd Spalletti nyilatkozatát, amelyikben lecsalózta az Intert. Azt kell mondjam, hogy a legkritikusabb helyzetekben, mikor az egész talján média az Internek itélt véleményes tiziktől volt hangos, még akkor is nyugalomra intett a kopasz mester.

Szóval vége a bajnokságnak abbahagyhatnád ezt sértett gyerkeskedést és örülhetnél inkább a bajnoki címnek.

A legszebb az egészben, hogy amin te rendszeresen vérig sértődtél, azt nem csak az itteni kommentezők véleménye volt, hanem egész Olaszország ettől volt hangos.

Ja hogy csak kostolgatsz?

BruceWayne 2008.05.18. 21:29:10

chrisslord ne vegyél rá mérget
jövőre remélem címvédés lesz, befogjuk a milant :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 21:33:15

Íme Spalletti nyilatkozata: asroma.hu/index2.html

Csak két mondatot emelnék ki:
"Most az Inter jobb volt, mint mi. Nem érdemes visszatekinteni és az elvesztett pontok miatt keseregni."

De Rossi viszont nem rejtette véka alá véleményét, nyilatkozatát ugyan Sapllettié alatt találod GC amigo. Javaslom írjál neki is egy levelet és hívd ki egy szál kardra az Inter becsületéért. És hívd meg bírónak Rossettit ;).

Tehát mit mond De Rossi:
"Elkeseredett lehetnék, de nem felejtem el azokat a hónapokat, amikor az Inter furcsa módon minden meccset megnyert, még olyat is ahol nem lett volna esélye." - de még itt sem hangzik el a csaló szó.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 21:59:02

De Rossi launched a vicious attack after Roma’s 1-1 draw at Catania, stating that the only reason Inter won the title was because of the help they received from the referees.
ok bocs, tényleg de Rossi. :)
Bocs, csak te vagy a legismertebb Roma drukker, ezért mindig téged pécézlek ki. :)) De asszem veled veszekedtem eleget a csalásról, szóval... :D

sorry ha megsértettelek.

Romanista 2008.05.18. 21:59:14

popp! mint Roma szurkoló annyit szeretnék szólni - bár szerintem te is így vagy ezzel - hogy a Roma nem bukta el a scudettot. egyik meccsén sem. gyakorlatilag november óta csak az Inter bukhatta el a Scudetto és ez majdnem össze is jött nekik. Az, hogy ebben a Romának hány százaléknyi a szerepe jó kérdés.


a másik témához még annyit hogy Materazzi egyik ápolása után Mexes-sárgásan levágta a szöglet zászló előtti kis részt. nem ezen múlt a bajnokság csak épp Mexes kapott érte sárgát. (GRANDE DANIELE!)

BruceWayne 2008.05.18. 22:06:19

annyit tennék még hozzá hogy ritkán látok meccset a sport1-en de Faragu Ricsi EMPÓÓLI-zása és Várhidi - a valóságtól totálisan eltérő - meglátása az Inter játékospolitikájról azért szemetszúrt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 22:11:58

www.channel4.com/sport/football_italia/may18n.html - innen Spalletti nyilatkozata

és innen De Rossiét: www.channel4.com/sport/football_italia/may18m.html .

Romanista, azért kicsit csalóka volt a szezon első fele, akkor úgy tűnt az Inter tovább tartja tavalyi nyomasztó fölényét. Viszont Spalletti akkor is azt mondta, hogy idén nehezebb dolguk lesz és fognak ők is botlani. Magam részéről a Juve elleni februári vereség után mondtam le először a Scudettoról lehetőségéről, aztán többször, de mindig, mindig visszajött a remény. Ma viszont már nem tetőződött be a csoda. És igen mi nem buktuk a Scudettot, hanem nyertük az ezüstöt. Annál is inkább, mert február közepén a Juve föl jött egy pontra, de csak leszakítottuk őket megint!

GC, nincs sértődés ;), nem is volt, csak reagáltam!

Off, úgy látszik ez az oroszok hete. Jégkorong válogatottjuk Kanadában nyert vébét tizenöt év után! On

PonPonPataPon 2008.05.18. 23:46:21

Grazie Roma, az egész szezonért! Az a mákom hogy itt az olasz fővárosban élek és dolgozom, fantasztikus érzés hogy az embernek ilyen csapata van! Azért nem gyenge tavaszt futottak a fiúk! Nyáron remélem Amantino továbbáll és valaki harapósabb jön, nekem Perrotta sem hiányozna hogy őszinte legyek... Remélem a csapat váza egyben marad, és jövőre is harcolhatunk a bajnokságért!

Ja az Internek grat... pedig a lelkem mélyén már kigondoltam melyik szökőkútban lehetne megfürödni ha behúzzuk :)

Nem baj jövő szombaton remélem a tavaly május 5-i eredményt ismételjük meg :P

unico grande amore
de tanta e tanta gente
ch'hai fatto innammorà...

Romanista 2008.05.19. 00:35:11

te mekkora egy mázlista vagy bazki..... :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.19. 00:39:16

PonPop, azért még van egy kupadöntőnk! Azért nem lehet szar Romában élni!

PonPonPataPon 2008.05.19. 01:00:01

Ja tavaly sikerült kijutni, hát azt a 6-2-t, mikor effektíve MEGALÁZTUK az ellenfelet, sosem felejtem :)
(akkor azt az intert, aki utcahosszal húzta be a scudettot, és az egész szezonban talán egyszer ha kikapott, azt is ellenünk :)

Idén egy nap alatt elfogytak az értelmes árkategóriájú jegyek a kupadöntőre, későn kapcsoltam, nem jutott :/// csak 30.000-et kaptunk, a másik fél olimpico az interé lesz :((

Romanista 2008.05.19. 01:05:23

és esetleg valami tipped van hogy mennyiből jöhet ki egy meccses hosszú hétvége? persze ez is így idény végén jut eszembe. :/

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.19. 01:11:48

Rómában jártas haverjaim tanácsa szerint kezdés táján/után érdemes próbálkozni az üzéreknél, amikor már tele a gatyájuk, hogy rajtuk maradnak a jegyek. Persze tudom, egy vérbeli rajongónak ez blaszfémia. :)

Romanista 2008.05.19. 01:17:54

:)

hát lehet hogy erről már lecsúztam, de talán jövőre lesz majd egy ilyen. vagy több.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.05.19. 07:34:15

Most olvastam hogy Mancini és Spalletti nyíltan azt mondták, hogy az Inter részére részlehajlók voltak a bírók... ehh, és a sok kiállítás? Persze az megérdemelt volt... hogyne, asszem a végén nekünk is lett a legkevesebb sárga lapunk meg a legtöbb piros.

Szerintem kicsit Morattinak igaza volt akkor, amikor azt mondta, hogy egész Olaszország ellenük volt.

FORZA NERAZZURRI!!!

kroos 2008.05.19. 08:31:13

Söt az egész világ ellen......

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.19. 09:01:23

PonPon...
Perrotta nyakig benne volt a világbajnoki címben, vagyis sokkal jobb játékosok nem kellenek egy nagycsapathoz. Ami a címnél is fontosabb: fut, robotol és gólokat is rúg, meg nem idegbeteg! Ez egy gyengébb szezon volt, tény!
Mondjuk, ha visszamenne a Chievóhoz, akkor hadd menjen!
És akkor hallgassuk meg a chievói költőt!!!
www.youtube.com/watch?v=iDpmJctRvMU

Gabez 2008.05.19. 09:27:13

De Rossi keserű, csalódott, nem tud veszíteni, azért mond ilyeneket, elég bunkó fickó, de hát az Interben és minden csapatban vannak bunkók. Ez van, nem kell vele törődni, inkább igyatok egy sört a scudettóra! Vagy kettőt!

kroos 2008.05.19. 09:34:52

Azért az élet adott leckét sportszerüségböl leckét az internek és drukkereinek.1 hónapja folyamatosan mindenki a bajnoki cimet ünnepli(itt az nst-n is,és a játékosok a pályán is).Ehhez képest az utolso forduloban még a Roma is állt az 1. helyen.

kroos 2008.05.19. 09:36:10

És Fülöp Laci miért nem vesz fel Inter-mezt?
,,ha bevásárol a juventus és a milan is akkor jövöre nem lesz ILYEN könnyen bajnok az inter"
milyen könnyen?

Asidotus 2008.05.19. 09:50:23

Azé' egy kicsit gáz, hogy az Intert így megfogta Ibrahimovic hiánya. Nélküle csa k bukdácsoltak, most beállt, vágott kettőt és bajnok lett az Inter.
Örüljetek neki, jövőre majd a Juventus visszaveszi, ami az övé!
Én nagyon örülök a Fiorentina Bl-induláshoz, remélem, hogy kicsit még tudnak erősíteni a kereten, és szép eredményeket hoznak. A Milan esetén már néhány éve ugyanazt látom, ami a Liverpoolnál is nagyon idegesít: gyenge bajnoki szereplés, amit jó Bl-lel ellensúlyoznak. Most legalább rendes átalakítás lesz náluk, persze Bl-indulás néélkül ez nem lesz könnyű menet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.19. 09:58:47

Gabeznek! ,,Keserő, csalódott, nem tud veszíteni, mármint De Rossi."
Tény, hogy nem egy amolyan kamillateán felnőtt srác, de azért: ő nyilatkozta, hogy eddig direkt nem mondta, hogy közben ne befolyásoljon senkit. Másodszor pedig, pár éve, ha J. Zanetti ugyanezt elmondta, akkor rá lehetett volna fogni, hogy nem tud veszíteni. De nem így van: CSALTAK akkor! És ha ez így lenne most is, akkor nem kellene meglepődni. De lehet, hogy csak óvatosak voltak a bírók!
És nehogy azt mondd, hogy bizonyítsam dokumentumokkal, mert, akkor előveszem Moratti magánlevelezését, meg hat évre visszamenőleg a telefonbeszélgetéseit! :))
Félreértés ne essék, szerintem a legjobb olasz csapat ma az Inter. Ibra pedig bármennyire nem szimpi: ő most a legjobb! Olaszországban biztosan!

Gabez 2008.05.19. 10:10:20

mbemba: szted ha De Rossi azt mondja idény közben, hogy az Intert segítik a bírók, ki a fenét befolyásolt volna? ;)

Persze teljesen érthető a reakciója, a helyében mindenki csalódott lenne.

Ősszel az Inter volt a legjobb, de tavasszal...hát inkább a Roma. Ibra is inkább ősszel villogott, meg most a végén, de előtte mikor?? Még talán utoljára a Parma ellen vmikor januárban.

Ettől függetlenül lehet a legjobbnak nevezni, csak idén annyira ez nem jött ki. Én azt mondom, Kaká jobb nála, fejben mindenképpen. Sőt, ADP is. Vagy Tiago is?? :-)

calcio_di_rigore 2008.05.19. 10:23:51

Azért a Tuttosport mai címlapja mindent üt.:)))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.19. 12:05:30

Úgy befolyásolt volna, hogy rátett volna egy lapáttal arra a hisztire, ami mindig elviszi a hétfőt, keddet, szerdát,... (megadta, nem adta, pedig, inkább így, inkább úgy...) és ezt vezéregyéniségként felfogni, meg betartani, énsztem igenis nagy dolog. Eddig - túlzás - csak a Chievo volt képes erre.
Ibra: Sérülésből visszajött és eldöntötte, hogy hovakerüljön a scudetto! Tény, akkor nem villogott, amikor nem játszott:))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.19. 12:14:20

barnetta, ezt Várhidi bajusz mondta.

Greg36 2008.05.19. 13:14:21

Ibra sérülésből jött vissza éppen.
Tottitól sem lehet számon kérni, hogyha sérülés-meccs-sérülés ritmusban játszik, akkor mindig 100% pörög.
Ibra szerncsére a legjobb formában és a legjobbkor tudott játszani.
süti beállítások módosítása