Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 38. (utolsó) forduló

2008.05.16. 10:26 _benito

Ez a harc lesz a végső – szól az Internazionale (sic!) első sora, és bár a népszerű sláger egy másfajta küzdelemre szólít, a Serie A utolsó fordulója csak akkor lehetne ennél durvább, ha mondjuk egymással meccselne az Inter és a Roma, valamint az Empoli és a Parma. A 38. játéknap dönt tehát. Mindenről! Az óriási előnyét bőkezűen herdáló Nerazzuri mellett a terrierszerű kitartással nyomuló Roma is kiesőjelölthöz látogat, és a legvalószínűbb kimenetel, hogy a negyvennégy szívből vasárnap délutánra harminchárom megszakad. A harmadik helyen egy zöldellő réten legelésző bocihoz hasonlatosan elégedett Juventus mögött szintén komoly acsarkodás várható a negyedik Bl helyért, mely során a Fiorentina a Torino vendégeként igyekszik megőrizni kétpontos előnyét az Európa és a világ trónján feszítő Milannal szemben, mely könnyen lehet, hogy teljesen hiába pofozza le az Udinesét - már ha egyáltalán. Érdekes eset továbbá az Empolié, mely a szezon túlnyomó részét a nyaktilóval kacérkodva töltötte, most azonban – ha a két óriás beteljesíti küldetését – hiába áll az utolsó előtti helyen, a bennmaradás kiharcolásához elég legyalulni a már alászállt Livornót, hiszen a Cataniával való összevetésben ők a jobbak. Utoljára kívánunk idén mindenkinek jó mulatást az olasz hétvégéhez, hajtás után pedig messze nem utoljára megmondjuk az élest jól.

Parma – Inter 2-2
Mert ha ennyire kell mindenkinek, akkor általában egyiké sem lesz. Persze nem csak ezért gondoljuk, hiszen hűséges olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hogy már két hete is azt káráltuk, hogy az Inter, ha úgy alakul a helyzet, ahogy végül alakult, nem lesz képes győzni Pármában. A Nerazzuri a legrosszabbkor veszítette el oszlopát, támaszát, szívét, motorját, (…) Cambiassót, és úgy tűnik, a helyén nem Pelé, vagy Maniche játszik majd, hanem Mancini kockáztat, és a szezonban nem sokat mutató Sztankovicsot rendeli a középpályára, míg a passzok kiosztásának kényes feladata Jimenez feladata lesz, akit hiába tartunk változatlanul sokra, a szezon végére csapatával együtt ő is kipukkadni látszik. A Parmánál sok az eltiltott (Rossi, Dessena, Mariga), és sérült is van néhány (Pisanu, Morfeo, Corradi, Falcone), ráadásul a legrosszabbkor visszatér az őstulok Fernando Couto a védelem középére. Cupert ugye a héten kivágták, mint a gerelyt (tíz pármai meccséből kettőt tudott megnyerni, ejnye, Hector!), így az ificsapat edzője, Andrea Manzo alkothat maradandót és írhatja be nevét gyöngybetűkkel a klub aranykönyvébe. Ha végignézünk a Parma keretén, egyszerűen nem hihetjük el, hogy egy Reginaldo, Morrone, Cigarini, Gasbaroni középpályával rendelkező csapat kiesik, pedig az esélyeik nem túlságosan jók, az Inter ugyanis minden bukdácsolás és szerencsétlenkedés ellenére a Serie A legerősebb csapata. A számok azt mondják, eddig 17 meccset játszottak Pármában, a vendégek pedig mindössze kétszer tudtak nyerni (tavaly, pl.) a hazaiak tíz győzelmével szemben, az őszi összecsapásukra pedig nincs élő NST-olvasó, aki ne emlékezne (aki mégsem: két perccel a vége előtt még vezetett a Parma, de jött a Couto-kezezést követő büntető és kiállítás, majd a 93. percben érkezett Ibrahimovics – aki a tizenegyes után lekevert egy taslit Dessenának – és az akkorra kilenc emberrel játszó vendégek hálójába küldte a győztes gólt.). Dráma volt, dráma lesz!

Catania – Roma 1-3
Egyetlen perc választotta el az Elefántokat attól, hogy bennmaradjanak, hiszen Torinóban egészen a 90. percig vezetni tudtak, ám Del Piero gólja könnyen lehet, hogy belerobbantja a szart szegény szicíliai ormányosok képébe. A Catania az őszi szezon elején még egyáltalán nem tűnt úgy, hogy bajban lenne, ám menet közben elfogyott a szufla, s most pont az ellen a Roma ellen kellene győzni, mely különösebb megerőltetés nélkül gyalogolt keresztül rajtuk a kupa elődöntőjében. Egy döntetlen már összejött, s ez most is a mennyországot érné számukra, hiszen a Parma elleni összevetésben egy paraszthajszállal jobban állnak (0-0, 2-2). A Romának viszont az egy pont semmire sem jó, akkor ugyanis hiába kapna ki az Inter, az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a Nerazzuri lenne a bajnok. A kezdőcsapatból ítélve Spalletti nem nyugodt: az általában a középpályás trojka közepén szerepet kapó Perrottát tolja ki Taddei megüresedett helyére (Giuly eközben a padon növeszti a furunkullusokat a seggére), középre pedig Aquilani lép majd fel, így tartunk tőle, hogy a szép búcsút nem sokra becsülő Mancini jelenti majd a különbséget a pöcegödör és a valhalla között. A Romának nem szabad egyetlen percre sem szem elől tévesztenie a saját dolgát, mert a Catania bizony masszív kis csapat, ráadásul úgy tartják, az életéért küzdő ember erejét akár hétszeresére is növelheti az adrenalin. Apropó, hét. A Roma pont ennyit rúgott nekik tavaly…

Milan – Udinese 1-1
Ancelottiék fogták, és úgy vágták vissza a tóba az aranyhalat, hogy csak nyekkent. Ekkor érkezett a búvárruhában várakozó Fiorentina, és törvénytelen vigyorral kivetette a hálóját a csodatevőre, majd egyetlen kívánságaként a Bl-indulást jelölte meg. Ha várható nem is volt, hogy így történik, azért nagy meglepetést mégsem okozott, hiszen a Rossoneri tragikus formában van, és talán magukban már ők is az UEFA-kupára készülnek. Most még annyival mélyebb a gödör, hogy Nesta és Gattuso eltiltott, előbbi helyén a Del Piero cseleitől azóta is pörgő-forgó Simic, utóbbi helyett pedig a Milan keretének legkutyább játékosa, Brocchi kap majd szerepet, miközben a vendégeknél a Di Natale-Quagliarella kettős élezi a stoplikat egy esetleges hatodik hely reményében (a Samp beelőzéséhez győzni kell!).

Torino - Fiorentina 0-3
Egyszerűen megérdemlik a lilák és kész! Még akkor is, ha két klasszisuk közül az egyik éppen kretén módon kiharcolt eltiltását tölti, és így nem lehet csapata segítségére a mindenről döntő torinói meccsen, de nem járunk messze az igazságtól, ha kijelentjük, Mutu már így is megtette a magáét a nagy cél érdekében: 17 góljával messze csapata legeredményesebbje. A Pazzini-Osvaldo kettős ígéretes, de még nem tart itt, ráadásul Semioli helyett Santana osztja majd nekik a mannát, szerencsére azonban ezt a Serie A legszarabb csapata ellen kell tenniük. A Toro már bennmaradt, nincs miért küzdenie, ráadásul a hírek szerint az egyetlen épkézláb játékos, Rosina távozik, a bordóknak tehát már most azon járhat inkább az esze, hogy kikkel és hogyan erősítik meg a jelenlegi kutyaütő bagázst.

Sampdoria – Juventus 2-1
A Doria akár még be is előzheti a Milant (ehhez a 0-5 miatt ki kellene kapni a Rossonerinek), de ez egyébként sem jelent semmit, úgyhogy maradjunk annyiban, a hazaiak a Juventus legyőzésének dicsőségéért lépnek pályára – immár biztos UEFA-résztvevőként. A Blucerchiatti a remekül fungáló Maggio-Cassano párosban bízik, az elmeháborodott csatár partnere most azonban nem a veterán Bellucci lesz, hanem Bonazzoli. A Juventusba a legjobbkor tér vissza Marchionni, hiszen Camoranesi sérült eltiltott, sőt, állítólag pályára lép Tiago is, ezért megállapíthatjuk, hogy a Juventust már csak egy dolog érdekli: ők szeretnék a gólkirályt adni, ha pedig mindjárt kettőt is sikerül, akkor bánja kánya.

Empoli – Livorno 2-0
A nyolcas pályán surranásra készül az Empoli, mely jelen pillanatban ugyan kieső, de igen szerencsés helyzetben van: mivel ők lőtték eddig a legkevesebb gólt, hatalmas mázli, hogy pont a legtöbbet kapót látják vendégül. Ha minden a papírformának megfelelően alakul, a toszkán derbi után az egyik csapat igen boldog lesz, ha viszont valahol borul a dolog, akkor mindketten alászállnak. Ezt elkerülendő a hazaiak két csatár (Vannucchi – Saudati) mögé egy szélről induló trequartistát is neveznek (Giovinco személyében), és várhatóan megpróbálják a kezdő sípszó után egyből a kapujába préselni a szomszéd komcsikat. Szerintünk erőfeszítéseiket siker koronázza, és majd csak jövőre esnek ki.

Siena – Palermo 1-1
A Robur bennmaradt, amiért jár a standing ovation, a Palermónál pedig már kívülről fújják a jelszót: majd jövőre!

Atalanta – Genoa 2-1
Ha Borriello gólt lő, könnyen lehet, hogy gólkirály lesz. Erről szól a meccs, egyébként békés napozgatásra számítunk.

Cagliari – Reggina 2-1
Bennmaradtak mindketten, pedig a szezon jelentős részében simán benne volt, hogy mindketten távoznak, ezért nagy vállveregetésekkel tarkított lábkapkodást prognosztizálunk két Acquafresca-góllal fűszerezve.

Lazio – Napoli 0-1
Csak akkor lenne izgalmas, ha mindkét csapat a hazai szerelésében játszana, sőt, a bíró is strandkorlát-kékbe öltözne. Hamsik vajon hova megy? A szezonválogatottunkba? Oda biztosan.

300 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr76472164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rambó négy 2008.05.16. 11:06:24

Az Internek nyernie kell és nyerni is fog. Akkor is, azért is. Forza Inter!!!

Az évek meg a rutin 2008.05.16. 11:20:10

A MIlan-Inter és a Zenit-Rangers is megmutatta, hogy a fociimitátor csapatok elnyerik méltó büntetésüket. Ha az Inter hajlandó lesz egyszer 90 percig játszani, felőlem az övé lehet a bajnoki cím. Különben inkább a Roma...

smartdrive 2008.05.16. 11:44:38

nincs már rájátszás azonos pontszám esetén?

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.16. 11:46:23

nincs, az aranygól sorsára jutott.

2008.05.16. 12:09:12

Nem túl sűrűn tekintek bé a Serie A posztokba, de most kivételesen elolvastam, és ebből a Torino csapatát illető mondatodból kedves benito "szerencsére azonban ezt a Serie A legszarabb csapata ellen kell tenniük" nyilvánvalóvá vált számomra hogy a te szurkolói hitvallásod kábé ezzel egyenlő: "Ma alla fine la storia vera, Che turin al'é bianca e neira" magyarán juvés vagyol. ;)
Egyébként számomra a Roma szimpatikusabb mint az Inter, főként a táboruk hagyományai miatt, úgyhogy nyerjék a giallorossák, ha lehet, bár végülis nekem oly mindegy.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.16. 12:14:23

a megállapítás helyes, de a fenti mondatnak ehhez semmi köze, a toróval semmi bajom nincs, egyszerűen tényleg gyalázatosan gyengék.

Greg36 2008.05.16. 12:30:10

_benito
Azért a Toronak volt egy jó meccse, igaz, pont az Inter ellen, ahol jobban is játszottak, mint mi, és pont nem mentek vele semmire. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.16. 12:31:52

_benito a próféta szóljon belőled. Mindenesetre izgalmas vasárnap elé nézünk, széttörjük a karfát, kiszurkoljuk a Roma győzelmet és egy újabb orbitális elinterezést Parmában! Forza Roma, Forza Lupi!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.16. 12:33:30

hehe, nem a 0-4re gondolsz, sztem. :)

egyébként a toro játszotta a szezon egyik legjobb meccsét (parma 4-4), ami igen furcsa, de ettől még tény. vagy ez, vagy a roma-napoli lesz a befutó, még nem tudom. :)

mickeyknox 2008.05.16. 12:44:10

van egy furcsa érzetem, miszerint az inter el fogja k*rni. ebben az esetben nem kell sok energiát fektetni a köcsögválogatott összeállításába, az egész keret mehet edzőstül. a parmának meg nem tudok szurkolni; ha kiesnek, van esély arra, hogy a fernando couto néven futó elmebeteg paraszt (elnézést a couto fanoktól :-)) abbahagyja a labdarúgás imitálását.

calcio_di_rigore 2008.05.16. 12:52:20

Az a baj, hogy a Juve szombaton játszik, így Borriello pontosan tudni fogja hány gólt kell lőnie a gólkirályi címhez. Ha pl. Del Piero duplázik, kinéz egy 4-3-as Atalanta győzelem, 3 Borriello góllal.

calcio_di_rigore 2008.05.16. 12:54:57

Camoranesi sérült? Inkább el van tiltva.

BruceWayne 2008.05.16. 13:09:00

calcio emlékszel egy oylan fordulóra ahol ha jól emlékszem Gila és Lucarelli is mesternégyest lőtt (talán pont valami egymás elleni 6-4en?) és a fordulóban volt még vagy 2 mesterhármas? nekem rémlik valami ilyesmi.../meg szintén egy mesternégyes Gilától az utolsó fordulóban/

BruceWayne 2008.05.16. 13:12:13

és kéretik a köcsögválogatottat az eredményektől függetlenül összeállítani... ha nekem kéne én is 11 juvést raknék bele de ugy meg nem sok értelme van....
ezért válogatott, hogy 20 csapat embereiből álljon össze.
bár nem igazán reménykedem, tavaly Mátrix hibátlan védőmunkát végzett, lőtt vagy 10 gólt, egyszer állították ki mezlevételért, aztán mégis belekerült a csapatba.

calcio_di_rigore 2008.05.16. 13:23:49

Jaja, voltak ilyenek. Totti tavalyi Aranycipője is érdekes volt, ha jól emlékszem:).

Romanista 2008.05.16. 13:25:01

azért került be mert pályára lépett :D

egyébként tényleg szóljon a (juve drukker) próféta benitoból.
amúgymeg - bár utálom ha ilyenekkel bizonyítgatnak valamit - a Roma már nyert bajnokságot a Parma asszisztjával:
www.youtube.com/watch?v=eTAE7R85ZEc
Carlo Zampa mesterrel köszöntöm ezt a szép májusi napot, valamint reményeim szerint a vasárnapi még szebbet.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.16. 13:31:01

nera, lesz benne juventus-játékos, megígérem.
és camo tényleg eltiltott, egy sorral elcsúszott a szemem.

VaracskosGörcs 2008.05.16. 13:32:17

Egy kis kegészítés a leírtakhoz: a Parma-Catania esetleges holtverseny esetén nem az egymás elleni eredményük számít, mivel az egymás elleni mérkőzéseken elért döntetlenek esetén nem számít az idegenben lőtt több gól, hanem az összesített gólarány a tényező. Ami a Parma esetében jelenleg -18, a Catania esetében pedig -12. Tehát amennyiben 6 gólos diferenciájú Parma győzelem következne illetőleg a Catania ikszelne, akkor a Parma ilyen formában is bennmaradhatna az A-ban, de természetesen ez csak matematikai lehetőség, kár hogy ekkora a differencia a gólarányaik között (főleg azért mert a Parma kiemelkedően sok gólt kapott, a legtöbbet(!kettővel többet mint a Livorno) a mezőnyben)
Azzal nem értek egyet, hogy a Toro lenne a legszarabb csapat a mezőnyben, a játékosállományát tekintve (elég csak megnézni a fizetési listát, azért az vmilyen szinten korrelációs viszonyban áll a keret erősségével) az első 10 között kellene lenniük, egyszerűen ennyit számít egy gyengébb képességű edző, illetve egy motiválatlan csapat.
Abban pedig biztos vagyok, hogy a Milan simán megveri az Udinesét, ami így a szezon vége felé nem igazán pörögi túl a dolgokat, csak sodródnak az árral, mint pl a Lazio elleni meccse óta a Juve is-vajon holnap DP hajlandó lesz passzolni is, vagy azt teszi majd mint a Catania ellen?? Borriello meg lehet hogy megint csak a padon kezd majd, mint a Lazio ellen múlt vasárnap.
Nagyon nagy kérdése a fordulónak, hogy a Roma mikor tudja feltörni a Catania védelmét, mert azért a szicíliai retesz nem rosszul zár, 44 kapott góllal a legjobbak között vannak ilyen tekintetben. Ha ez sikerülne nekik a mérkőzés első negyedórájában, az hatalmas lökést adna a Parmanak, másrészről az Intert is arra kényszerítené, hogy támadjon, így lenne igazán izgalmas a Tardiniban az összecsapás.

VaracskosGörcs 2008.05.16. 13:35:38

Hihetetlen egyébként a 2001-es Roma-Parma meccs, ahogy aznap az Olimpico kinézett, hajjajj...Kár hogy manapság már nincs ekkora lelkesedés arrafelé.
Ja, az év meccsének a szezonból szerintem simán mehetne a Juve-Milan, főleg mert ott 2 abszolút sztárcsapat játszott emlékezeteset, nem mint a Roma-Napolin.

drdugo 2008.05.16. 13:39:12

_benito: Emersont remélem számításba veszitek a köcsögválogatottban. : D
viszont a kapus ne Kalac legyen megint ha egy mod van rá, azért önmagához képest remek szezonja van. emberileg pedig teljesen jo arc, az egyik legszimpatikusabb milan futballista.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.16. 13:41:45

Romanista, hát kirázott a hideg, nagyon nagy az öreg Zampa.

Varacskos, majd nézd meg mi lesz a kupadöntőn, főleg ha még bajnokok leszünk. Egyébként idén tényleg csak a Bl-re és olasz bajnoki rangadókra meg a derbykre forrósodott üzemi szintre az Olimpico. Meg ha hétvégi meccs az Olimpicoban lenne...

HasPoch 2008.05.16. 13:42:35

Forza Roma! Forza Lupi! és kész, ennyi. A jóslat váljon valóra!

Romanista 2008.05.16. 13:44:56

hát azért még mindig szép nagy hangulat szokott lenni az Olimpicoban. az a lelkesedés meg nagyrészt a scudettonak szólt.

BruceWayne 2008.05.16. 13:47:48

ehh, mindjárt lefolyik a monitorom ettől a roma-ajnározástól......

benito: nem akarsz csinálni egy top10 legszarabb igazolás listát? az is érdekes lenne

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.16. 13:50:01

jó ötlet, nera, csak kár, hogy már megcsinálták előttünk. ettől persze még lehet, hogy lesz ilyen poszt is, mert annyit már most elárulhatok, hogy elég sok mindenünk lesz a bajnokságokról, úgyhogy az eb-ig hátralevő időt tartalmasan töltjük, ígérem. :)

WallyB 2008.05.16. 13:52:28

Amióta az eszemet tudom (olasz futball és) Inter-drukker vagyok. Ennek némiképp ellentmond, amit most írni fogok... Ha ugyanis bekövetkezne az, amit Benito jósol (illetve most már boldog boldogtalan ezt szajkózza - állítólag tegnap a Zuhanyhíradóban is megmondták a frankót a szakik), akkor egy percig sem fogok szomorkodni. Miért?
Mert az Inter saját - illetve leginkább edzője - töketlenkedése miatt nem húzta még be a végső győzelmet, és ha elveszíti a bajnokságot akkor az azt is jelenti, hogy a Roma nyert, azaz elvégezte a dolgát a csapat (sőt... sőt...!)
Remélem az "enyémek" végre győzelemre játszanak, de ha folytatják a tavaszi bénázást, akkor tényleg nincs mit sajnálni. Még egy fontos dolog, ami nem a milánóiak mellett szól. A Róma ugye kb. feleannyiból gazdálkodik, mint Moratti bácsi... azért ez is egy kicsit elgondolkodtató, meg az is, hogy azért ott vannak olasz játékosok is... nálunk Materazzi ugye olasz, dehát...
Egyébként egyet mondjatok már meg. Az Inter ilyen mázlista volt ősszel (jó jó, tudom, a bírók is...) és csak ennyit tud, vagy most irtó pechesek és az őszi volt az igazi arcuk?

BruceWayne 2008.05.16. 13:53:52

én csak a spanyolról láttam.
amúgy az eb előtt ez a hétvége az utolsó lehetőség arra is hogy meggazdagodjunk sportfogadásokból :-)
a fiorentina és az empoli győzelme remélem bejön, de ebből a Milnból kinézem hogy leikszel még most is.
egyébként Brocchi miért akkora kutyaütő?

Romanista 2008.05.16. 13:56:46

hát nera nekem is húzná az agyam hogy egy két hónapja még újratöltöttünk egy történelmi csapatot aztán azóta meg...

csak várjuk a vasárnapot.

mickeyknox 2008.05.16. 13:57:36

az inter csak egyszerűen elkezdett nyaralni már áprilisban. ősszel nem(csak) a bírók miatt voltak veretlenek, hanem szépen és ami fontos eredményesen játszottak. nem vagyok inter szurkoló, de szerettem nézni a meccseiket. mondjuk a múlt heti siena elleni meccs is jó volt, de gondolom csak mint semleges néző mondhatom ezt :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.16. 13:59:23

Igen, most láttam a Zuhanyhíradót. Nagyon vicces volt. Mindhárom vendég (Hegyi, Várhidi, Zombori) szövegéből gyakorlatilag az jött le, hogy az Inter a világ legrosszabb és legellenszenvesebb csapata, bezzeg a Romát mindenki imádja, és mindenki neki szurkol.

Különösen Hegyi Ivánnak az a megjegyzése fakasztott mosolyra, hogy az Inter tavaly és idén is nagyon "megégett" a BL-ben, szóval, nem egy nagy csapat.

(Bezzeg a Roma tavalyi diadalmenete az Old Traffordon; az tényleg az olasz foci büszkségére vált.)
:-)))

daneeka 2008.05.16. 13:59:24

WallyB:
Kérdésedre válaszolva, az Inter ősszel tényleg nagyon erős volt, minden összejött nekik, most meg szinte minden kifelé pattan. Az igazi arcuk valahol a 2 között lenne, de nagy a szórás a teljesítményükben.
Juve-drukkerként annak szorítok, hogy egyszer a BL-ben is erős legyen az Inter, ehhez azonban a mostani csapatuk átalakításra szorul erőteljesen. Ha meg bajnokok lesztek, akkor nem várhatóak átalakítások...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.05.16. 13:59:51

_benitonak majdnem igaza lesz: a Roma nyer, az Inter viszont bukik (veszít) Parmaban! Az Inter nem érdemel bajnokságot szerintem.

BruceWayne 2008.05.16. 14:00:24

Wally: egyetértenék az álláspontoddal ha most nem 2008 lenne és nem a calciopoli után lennénk. de ez van, így meg kell nyerni a bajnokságot a sok fika miatt.

egyébként az őszi Inter előtt még benito is térdre borult, akkor kurvajó volt a csapat, bíróktól teljesen függetlenül... őszre leeresztettek, csinált ilyet a Barca is tavaly, meg is szívta, és tulajdonképpen a Real is sokat bukott idén tavasszal őszi önmagához képest, csak ott nem volt vetélytárs...

egyébként az Inter tavaszi gyengébb szereplésének nem tudom mi lehet az oka, részben elkényelmesedtek, részben az edző úgy látszik nem volt képes felpörgetni őket, akkor a távozása körüli pletykák is befolyásolóak lehettek, van néhány személyes ellentét is, én azért megemlíteném a rengeteg sérülést is, a BL kiesés utáni nyomást, valamint a húzóemberek is elfáradtak a szezon végére, akik meg a helyükre kerültek nem igazán tudták helyettesíteni őket.... szerintem sok dologból tevődik össze....

drdugo 2008.05.16. 14:01:58

'egyébként Brocchi miért akkora kutyaütő?'

nincs vele semmi gond, lelkes, harcos, de már nem milan szint. tavaly még voltak jó meccsei, 2006 őszén ment neki főleg, akkor bekerült a válogatottba is, de az idei idénye katasztrófa. amikor beküldi 10-20 percekre carlo, csak annyit látni, hogy brocchi rohangál fel-alá mint a mérgezett egér, és mégse csinál semmit... neki is távoznia kellene, kb atalanta, genoa szintu csapatban még jó lehet.

BruceWayne 2008.05.16. 14:02:59

Beniarrivo: mind a 2 csapat megérdemelné de nem ez alapján osztják a címeket...
a Diósgyőr is kurvára megérdemelne már egy bajnokcsapatot mégsincs esély rá :-)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.05.16. 14:04:27

a zuhanyhíradóban Várhidi hogy megint miket mondott a szájával (pl. Tottiról)?! a nagyokos olasz szakértő: mindig kell mondania valami meglepőt amiből azt hihetné a felületes szemlélő, hogy ő aztán mennyire képben van. de persze ökörség az egész.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.05.16. 14:07:15

Nerazzurri:
persze hogy nem!
nem is ezért nem lesz bajnok az Inter, hanem mert ki fog kapni, a Roma pedig nyerni fog.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.16. 14:12:38

BENIARRIVO:

Akkor is vert mindenkit Hegyi Iván az idézett szövegével.
:-)

VaracskosGörcs 2008.05.16. 14:30:38

Brocchi sosem volt az az igazi Milan-szint. De pl. a Fiorentinában egészen jól mozgott, meg ott azért kapott is elég lehetőséget a bizonyításra.
Na de mit mondott Petya Tottiról? :) Az érdekelne

Hispan07 2008.05.16. 14:37:14

ha jól jön ki a lépés, örülök, hogy jövőre is lesz miért BL-t néznem.

ha szopunk, örülök, mert hátha végre rendet vágnak a csapatban.

úh hajrá Milan, aztán meglátjuk

(és nagyon nem lennék elkeseredve, ha vasárnap este bizonyos Mátrix síró arca nézne rám a monitorból)

VaracskosGörcs 2008.05.16. 14:41:41

Nekem vasárnap délután 5-től telefonra, gépre, PDA-ra az a kép megy háttérnek, ahogy Materazzi és Cruz összebalhéztak, hogy ki lövi a tizenegyest a Siena ellen-persze csak ha ÚGY alakulnak a dolgok:)

Ferkosz 2008.05.16. 14:42:38

Basszus a Diósgyőr tényleg megérdemelné!
(Forza Roma)

giacinto 2008.05.16. 14:53:15

1. definiáljuk hogy milyen kritériumok kellenek a köcsögséghez, illetve a válogatottba jutáshoz! mert az nem úgy van hogy csak berakjuk mert azt mondjuk!

2. mi ez a baromság hogy a roma felenanyiból gazdálkodik? a bevételekben alig van eltérés: az internek kb. 210 millió, a Romának 200 az éves bevétele kb.
A Roma idén 37,5 milliót költött játékosvételre, az Inter 40-et.

3. FORZA INTER!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.16. 15:03:23

1. jogos! várom a definíciókat. inkább legyen suttyó-válogatott, azaz a rossz arcok, balfaszok kerüljenek be, vagy inkább az igazi köcsögök?

MAYDAY, MAYDAY!!!
van egy ötletem, úgyhogy giacinto, popp, nera, gabez, romanista, és valahány név a naptárba', ide kérek egy mailt, ha van kedvetek részt venni egy érdekes kísérletben:

toftem@hotmail.com

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.16. 15:06:31

Csöncsön, én meg teljesen egyetértek Hegyivel, az Inter ezzel befektetéssel és játékosállománnyal igenis megégett a Bl-ben. Azért a Roma sokkal kevesebb pénzből tartja kábé ugyanazt a szintet, mint a milánóiak, sőt a Bl-ben tavaly is és idén is egy körrel továbbjutott, még az ominózus meccs ellenére is. Azt meg mindenki elfelejti, hogy tragikus manchesteri este előtt volt egy 2-1 Rómában, az a meccs a helyzetek alapján 6-1 is lehetett volna a Romának.

És nem is túl elegáns másfél év után 7-1-ezni ;), eleve mi köze ennek ahhoz a tényhez, hogy az Inter mindkét évben megégett a Bl-ben?

Arról meg nemigen lehet vitatkozni, hogy semlegesek többségének is szimpatikusabb a Roma, akármilyen felmérést látok ezt igazolja és az olasz foci celebek sora is hízelgőeket nyilatkozik a csapatról.

Bondi 2008.05.16. 15:08:21

BENNIARIVO, mit mondott a várhidi Totti-ról? Sajnos vagy nem sajnos, nem láttam a zuhanyhíradó-t, Egy ideje az időhiány miatt nem tudom nézni. De lehet h esetleg még itt a végén a "nagy" szakértők megmondanák nekem a frankót. pl. inter utánpótlás jobb, mint a samp felnőtt:)

vigvik 2008.05.16. 15:11:23

popp: azert attol meg lehet nagy csapat, mert ket egymas utani evben megeg a BL-ben. A kollega erre a zsenialis kovetkeztetesre utalt szerintem.

hegyi ivan meg nyilatkozzon, legyen szives! A real madrid, kedvenc csapata, mit is alkotott az utolso ket evben a BL-ben?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.16. 15:18:58

vigvik, ez jogos, meg az is, hogy megégett az Inter!

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.05.16. 15:30:31

Lehet, hogy nemsokára úgyis magyar csapat lesz a Romából :) LOL

Egyébként meg akkoris mindigis, FORZA INTER!!!
Mi nyerjük az idei bajnokságot!

IronRock 2008.05.16. 15:40:15

_benito, szerintem a köcsög és a szuperválogatott mellé kellene egy lúzerválogatott is. Ide nem az alattomos, aggresszív gecik kerülnének, hanem azok akik ugyan nem a sárgák és pirosak gyűjtögetését tűzték ki célul, hanem amikor éppen pályára léptek, vagy elkúrták (öngólok, döntő hibák), vagy lesérültek azonnal, esetleg folyamatosan megruházták nagyon a csapatukat, ha ők is játszottak, az utolsó fordulóban bukták el a bajnoki címet, bennmaradást, BL és UEFA-kupa indulást, stb. Ez az utóbbi feltétel még várat magára, a 7végéig, de akkor már tisztább lesz a kép. Ilyenekből is lehetne egy csapatnyit összerakni. Edző lehetne mindjárt Cúper, de bukta esetén Mancini, Ancelotti, stb, volna választék.

kroos 2008.05.16. 15:51:34

Ja Ja...pl. az egész inter Materazzi kivételével,mivel ö a köcsögválogatott kapitánya lesz.

drdugo 2008.05.16. 17:03:33

a suttyo és az igazi köcsög fogalmak azért annyira nincsenek távol egymástól, hogy ne férjenek bele ugyanabba a válogatottba :)
a luzerség már más tészta, azok talán tényleg nem köcsögválogatottba valók. pl Tiago vagy Muslera tényleg a szezon luzerei, de köcsögnek semmiképp sem mondanám egyiket se.
vagy ottvan a derék Fernando Couto, akit _benito nagyon nem szeret valamiért... :D sztem vele sincs semmi gond, legalábbis nekem 15 év alatt, amióta "ismerem" nem tunt fel, hogy paraszt lenne:D
az én javaslataim: Emerson, Rivas, Burdisso, Mancini, Zebina, stb... :)

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2008.05.16. 17:25:27

barnetta nemtom mit akarsz vagy kinek akarsz bizonyítnai ezekkel a szánalmas beszólásokkal, de sztem csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt (és nem csak az Inter szurkolók előtt!)

Romanes eunt domus 2008.05.16. 17:41:17

Hegyi a Real Madridot is előszeretettel fikázza, amikor Capello volt az edző, nem volt olyan hét, amikor ne sírt volna a szája az eredménycentrikus játék miatt (ld. Népszabadság cikkek). Neki a brazil jogo foci jobban bejön...:))
Ettől függetlenül szerintem ért hozzá, és nem a közhelyeket szajkózza, mint sokan mások a Sport TV-ben (Zombori, Tornyi, Nyilasi)

bag 2008.05.16. 17:56:32

hegyi ért hozzá,

főleg ha játszanak brazilok,
vagy a real
vagy mindkettő

mindenki más csak utánuk jöhet (amivel semmi baj ha mint drukker így gondolja de mint szakértő, hát)

Szerinte a bayern-dortmund egy európai szuperrangadó...

giacinto 2008.05.16. 18:13:13

köcsög nálam olyan, akinél mondjuk néha elgurul a gyógyszer és akkor tör-zúz. egyértelmű ide mátrix befér, de nálam itt a helye mondjuk nedvednek vagy zebinának
vagy pl. gusztustalan gólörömök, cserbenhagyott csapatok. nálam az ilyen játékosok is beférnek a köcsögbe.
mondjuk azt nem vágom hogy Burdissot miért tennétek be? mert hibázik néha? ki nem?

Romanista 2008.05.16. 18:34:14

meg mert Burdissonak soha nem gurul el a gyógyszer.

tb 2008.05.16. 19:49:58

"már két hete is azt káráltuk, hogy az Inter, ha úgy alakul a helyzet, ahogy végül alakult, nem lesz képes győzni Pármában"

ez aztán a kényelmes pozíció, pl febrárban meg azt káráltátok, hogy az interé a scudetto, bármelyik jön be, ti megmondtátok...
nst.blog.hu/2008/02/28/valoszinuleg_eldolt_zsinorban_harmadszor_bajnok_az_inter

rexford 2008.05.16. 19:51:48

Érdekes, de nem ezért szeretjük a focit, szerencsére.

rexford 2008.05.16. 19:52:54

Mármint az Interes hír.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.16. 20:01:09

Nera szintén Miskolci? :P Ha nem tudnám, azt hinném 2 nickel fórumozok. :) Igen minden Roma drukkernak, Materazzi a lúzercsapat kapitánya is lehetne. :P És nera hosszú hozzászólására, amiben, kifejti, mi lesz ha nem az Inter nyer, teljesen egyetértek! (mondom én hoy ő vagyok:P)

szferi 2008.05.16. 20:23:19

Nem kapcsolódik a témához, de annyira örülök neki, hogy megosztom veletek is: Henrik Larsson benne van a svéd EB keretben!
(Nagy kár, hogy Nedved viszont nem akar többé a válogatottban szerepelni)

JokerZ 2008.05.16. 21:56:29

goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=698678

Csodálatos, bukik az Inter, végre beigazolódott, hogy a Juventus kitisztítása a bajnokságból kinek is a kezén száradt. És ezek a mocsadékok kapták meg a két bajnoki címünket! Gyalázat!

rexford 2008.05.16. 22:05:08

Nedved több mint valószínű, hogy nem lesz ott, hiszen nincs a keretben.
A hollandoknál viszont mégiscsak bekerült Boulahrouz, ami mutatja, hogy mennyire véglegesek ezek a bő keretek.
Érdekes, hogy Krkic nem vállalja az Eb-t fáradtságra hivatkozva. Lehet, hogy még gondolkozik, hogy szerb vagy spanyol válogatott legyen?
Rossi és Montolivo nincs az olasz U-21-es keretben, arra gyanakszanak, hogy Donadoni vinni akarja őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.16. 22:09:43

Ja, egyébként Hegyi Ivánt nagyra tartom, nem azért nevettem rajta.

Csak valami elképesztően elfogult.

Ami szintén nem baj, hiszen én is az vagyok, illetve mindenki az.

És amikor elfogultságaink nem esnek egybe (például én soha nem tudtam elájulni a brazil focitól úgy en bloc; egy-két játékostól, főleg Ronaldótól és Ronaldinhótól igen, de nem a brazil focitól), akkor jól földühít.

Most is. Milyen alapon fikázza földig a legutóbbi három (na jó, kettő és kilenctized) év olasz bajnokát?

Én se vagyok egy Inter-szurkoló, de amit el kell ismerni, azt el kell ismerni. Vagy pedig az egész olasz futball egy nagy rakás szar, és ott csak az nem lesz bajnok, aki nem akar. De nem hiszem, hogy Hegyi Iván így gondolná.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.16. 22:27:59

Nedved nem lesz ott, a Gazzetta monta, hogy Bruckival már megbeszélték ezt!

Már mindegyik nagy belerángatta magát a szarba, vagyis, csak nagyon nehezen lehet szurkolni internek, zebráknak, vagy fekete-kékeknek! Persze ettől még szabad! :))
De olyan nehéz megvédeni bármelyiket is!
Előre a normális Serie A-ért!!!!!

drdugo 2008.05.16. 22:58:02

nem kell sírni. bunda mindig is volt, most is van, és lesz is. hozzátartozik a labdarugáshoz.
a serie a pedig nem is lenne az igazi a stiklizések nélkül. :)

drani 2008.05.16. 23:33:07

Szerintem, ha ennyire mindenki mondogatja, hogy az Inter 'elmónikázza', akkor tuti, hogy simán lenyomják a parmát.

drosiii 2008.05.16. 23:59:02

off
Mai hokimeccs, kommentátor:
"2-1 Svédországnak. Fordítanak az északiak"
-> akkor Kanada a déliek??
on

kavics30 2008.05.17. 00:01:00

:))) pont ezen röhögtem én is az előbb

drosiii 2008.05.17. 00:08:11

Most megint vezetnek a déliek... 2:3

BruceWayne 2008.05.17. 00:10:32

OFF

GC: mik vannak :-) gyere ki holnap a meccsre megvitatjuk az Inter-témát.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.17. 00:17:03

Zlatan, érdekes komment ezzel a nickkel. :)
Nera, ált ősszel szoktam meccsre járni, akkor jobban megy a kedvenc csapataimnak. :DDD

drosiii 2008.05.17. 00:20:43

off
jól hallottam, hogy "nekik legalább van sportminiszterük" ???
Annyira jó ez a meccs. Ki a kommentátor? :D
on

ASRM 2008.05.17. 03:17:14

_benito, letetted a garast és ez szimpatikus. Megérezted, hogy hol játszák az igazi focit, ami Juvésként nem kis teljesítmény. Ahogy Hegyi Iván is, bár nála jóval egyszerűbb a döntési folyamat: több brazil=jobb csapat.
Az is nagyon megérdemelt lenne, hogy a Parma pont az Inter ellen kapja vissza azokat a pontokat, amiket korábban az Inter ellen vesztett el, 10-ből 9 ember szerint CSALÁSSAL, a 10-be beleszámítva az Inter szurkolóit is.
De szerintem a Roma sajnos bukni fog, az utolsó forduló pont olyan lesz, mint az egész szezon, a nagyobb csapatok egymás alulmúlásában fognak versenyezni: az Inter megadja az esélyt, a Roma nem fog vele élni.
Mindegy, akárhogy is lesz, akinek van szeme ehhez a játékhoz és nem elfogult, az látja, hogy a Roma játszotta a futballt ebben a szezonban.
drdugóhoz csatlakozva végül én szeretett csapatomból jelölök tagot a köcsögválogatottba, Mancinit, tegyék ezt más csapatok szurkolói is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.17. 05:36:14

ASRM, azért sokat köszönhetünk Mancininek, idénre viszont elfáradt kapcsolat Amantino és a csapat között. Tehát én a magamrészéről megköszönném a brazilnak a Rómában töltött éveket és sok szerencsét kivánnék neki máshol. (és mi van ha Mancini duplájával hozzuk a Scudettot?) De ha mindenképpen köcsö9g válogatottban látnád, várj ki egy évet, az egyik opció szerint úgy is az Interbe igazol.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.17. 08:11:48

"idénre viszont elfáradt kapcsolat Amantino és a csapat között. "

vagy inkább elszaladt a ló mancinivel, nem? két évébe került, mire leesett neki is, hogy klasszis játékos lehet, idén már csak örül neki, mást nem csinál.

van egy tippem, hogy hova megy...

JokerZ 2008.05.17. 10:05:57

Jó, Zlatan ettől még a kedvenc játékosom maradt, sajnálom, hogy időlegesen az Internek nevezett csapatnál kötött ki. Nyilván az az álmom, hogy egyszer visszatérjen a Zebrákhoz, és bebizonyítsa, hogy tud alázattal focizni, bár elismerem, hogy Juvés körökben nem igazán volt osztatlan a sikere:) nembaj, innen szép meggyőzni a szurkolókat, úgyhogy én személyesen örülnék, ha visszatérne.

A lényeg pedig az, hogy Mancini nemcsak hogy szar edző, hanem egy szimpla maffiózó is. Mondjuk ha már találgatni kell, akkor Materazzival együtt seftelhettek ezzel a Brescia nevű fickóval. Más kérdés, hogy nehéz elhinni, hogy ebben nincs benne megint Berlusconi keze... De sebaj, egy-két nap és tisztább lesz a kép.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.17. 10:31:43

_benito, azért így is Amantino lőtte a második legtöbb gólt a csapatból. Januárban-február elején, mikor még úgy tűnt , hogy az Inter nem tud hibázni, akkor Mancini tartotta a csapatot a bajnokságban és a kupában is győztes góljaival, a Madrid ellen is győztes gólt lőtt Rómában. Aztán mintha elszakadt valami nála.

Én attól fosok, hogy az Interbe megy és a Juvéról is lehetett hallani, hogy Iaqintáért és némi készpénzért elviszik. Egyébként csak mi vagyunk akkora faszok, hogy közvetlen riválisnak adunk el játékosokat (lásd Chivu).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.17. 12:07:17

ASRM: 10ből 9 ember, Inter gyűlölő v más olasz klubcsapat drukker. :)
Keresd már ki légy szíves nekem azokat a footballra érvényes szabályokat, amikkel alá tudod támasztani hogy csalás volt, v talán az Internek az is csalás, ha az 90. percben lő gólt? :)) Akkor számold össze hány olyan gólja volt a Juve-nak, amiket a 85- perc és a lefújás közt szerzett. meg fogsz lepődni. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.17. 12:14:44

Bár ha jobban belegondolunk, Maradona se szándékosan ért bele kézzel az Angolok ellen, csak a fejét védte, ha ütközne a kapussal. :)

BruceWayne 2008.05.17. 12:15:59

zlatan ne zavarjon hogy embered pont az Interben tanult meg viselkedni és alázzattal játszani....

drani 2008.05.17. 12:18:56

miért ma van a samp-juve meccs, és miért nem adják sehol?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.17. 12:28:45

A Pápa genoai látogatása miatt rendezik ma a meccset. És hát adják, de nem a Sport 1-2.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.17. 12:31:32

szegény pápa nem nézhet meg egy meccset sem, mert direkt úgy rendezik, hogy ne lássa. :P Nem lennék pápa. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.17. 12:36:30

Pedig II. János Pál még a Barcelona bérletese is volt. :-)

szobatars 2008.05.17. 12:37:32

nem az első sor, de én már nem lepődöm meg a magyar média munkások szellemi képességén...vagy inkább annak hiányán...

Amúgy meg akkor is a Lazio a legjobb!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.17. 13:12:18

Szobatárs, na végre egy Lazio drukker! Szóval azt nem bánnám, h minden évben ilyen jók lennétek. Mindig 40 pont körüli különbséggel kullognátok farkasaink mögött, de bent maradnátok, mert azért évi két római derby minden fociszurkolónak kijár.

BruceWayne 2008.05.17. 13:34:04

na azért csak jönnek még szép idők róma világoskék felére is

giacinto 2008.05.17. 13:35:06

annyira szánalmas ez a szép foci szöveg, vki kitalálta, azóta ezt szajkózza boldog-boldogtalan.

A focit gólokra játsszák!

Roma-Inter 1-4

BruceWayne 2008.05.17. 13:42:44

francia forduló meg se lett említve, pedig az se gyenge. remélem a PSG bentmarad

calcio_di_rigore 2008.05.17. 13:54:54

"annyira szánalmas ez a szép foci szöveg, vki kitalálta, azóta ezt szajkózza boldog-boldogtalan.
A focit gólokra játsszák!"


Nah, ebben teljesen egyetértünk. Nyomják itt a "célfutball" meg hasonló idióta szövegeket (tényleg valaki definiálja már mi az a célfutball? amikor valaki győzni akar?). Engem pl. nagyon zavarna, ha egy csapat az eredményesség helyett a szép futballra törekedne (bár kinek mi a szép). Persze az nem baj, ha valamelyik csapatnál az eredmény a látványos játékkal érhető el, de pl. az utóbbi napok Rangers elleni hadjárata szánalmas volt. Menjenek cirkuszba az ilyenek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.17. 13:56:47

Jól van, megy már a hangolás a holnapi izgalmak előtt!

giacinto, ilyet én is tudok. Volt tavaly egy kupadöntő: Roma-Inter 6-2. Bármi lesz is vasárnap, a kupadöntőben még megütközik a két legjobb csapat, azt is nagyon várom!

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.05.17. 14:00:52

"amikkel alá tudod támasztani hogy csalás volt, v talán az Internek az is csalás, ha az 90. percben lő gólt? :)) Akkor számold össze hány olyan gólja volt a Juve-nak, amiket a 85- perc és a lefújás közt szerzett. meg fogsz lepődni. :)"

Vagy a Milannak pl...

"annyira szánalmas ez a szép foci szöveg, vki kitalálta, azóta ezt szajkózza boldog-boldogtalan."
"Nyomják itt a "célfutball" meg hasonló idióta szövegeket"

Nem tudom, de az Inter játékát idén se nevezném Liverpool vagy Arsenal (maradjunk annyiban) "típusúnak".
A célfutballban szerintem azt hiszik a játékosok, hogy ég a labda és szabadulnának tőle, de ezt kombinálják egy kidobós játékkal.
A focit meg tényleg gólokra játszák, de van aki megérdemli a gólokat mert többet tett érte és van aki nem.

Szerintem az Inter tett a gólokért meg lőtt is párat. Akinek több pontja lesz az érdemli meg.

FORZA INTER!!!

BruceWayne 2008.05.17. 14:01:40

szerintem külön lehet választani a "célfutballt" a "munkásfocit" meg az "eredményes futballt"

-LinoSonego- 2008.05.17. 14:05:00

serginho visszavonul! köszönünk mindent, amit a csapatért tettél!

(cafu is, de nekem ő roma-s)

BruceWayne 2008.05.17. 14:07:03

és követheti őket sorban dida kaladze jankulovski simic emerson brocci gilardino ?:-)

-LinoSonego- 2008.05.17. 14:24:15

maldini még nem döntött

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.17. 14:28:36

a célfutball az, amikor a saját játékodat ahhoz igazítod, hogy minél jobban ki tudd nyírni az ellenfeledét.

és igen, ez nekünk itt nem tetszik.

halareaal 2008.05.17. 14:40:25

azzal, hogy kinyírod az ellenfél játékát, még nem biztos, h nyersz is. inkább az a célfoci, amikor a győzelemre törekedsz, a lehető legeygszerűbben, annyit kiadva, amennyit kell, bármiféle kockázat nélkül.

halareaal 2008.05.17. 14:41:41

ja, és eközben tökmind1, hogy idegenben játszol v otthon, és h 10ezer v 80ezer néző előtt

calcio_di_rigore 2008.05.17. 14:44:57

"a célfutball az, amikor a saját játékodat ahhoz igazítod, hogy minél jobban ki tudd nyírni az ellenfeledét."


És ezt az ellenfél miért hagyja? Miért nem lő gólt? Ja hogy nem képesek rá? Hja kérem...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.17. 15:07:17

Del Piero köténygóljával már ő a gólkirály.

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:18:59

Éreztem hogy ma kap a Juve egy büntetőt. Csak azt hittem, hogy DP fogja azt belőni, mezőnyből meg Trezegé lő egyet. Egyébként szerintem még mindkettejükben van egy gól, a Samp eléggé lefossa a mai délutánt.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.17. 15:20:27

A Juve azért kapott büntetőt, mert teljesen jogos volt. Sőt, kaphattak volna a második gól után még egyet, de a bíró megsajnálta a Sampot.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.17. 15:25:35

"giacinto, ilyet én is tudok. Volt tavaly egy kupadöntő: Roma-Inter 6-2."
Vagy a tavalyi MU- Roma 7-1 :PP

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:26:57

Tudom, én is látom a meccset...És nem kell egyből védekezni, én is Juve-drukker vagyok :) Tudom hogy jogos volt, sőt Zebina buktatásáért is járt volna. Belardi meg újfent bebizonyította, hogy mennyire jó helye van a kispadon,szerencsétlen...

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:35:27

Én bet365-ön, Dinonak meg van Sky meg Mediaset elérhetősége, szóval ő amit akar azt lát is.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.17. 15:41:17

a világ legjobb kapusa mindkettőben benne van. :)

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:41:58

Közben 2-2. Maggio bevágta mint betyár a bablevest :)
Vajon Buffon kiszedte volna ezt?
Visszavonom, hogy leszarná a bluecerchiati, van tartásuk, meg ez a Maggio gyerek eléggé kinőtte magát.

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:43:27

Benito, nézd mármeg jobban, ki véd!!!
Vagy Belardi lenne a legjobb?

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:47:02

akit érdekel, találtam egy jobb linket, media playerest a meccshez:mms://infrontsp-CALCIO-02-03.wm.llnwd.net/infrontsp_CALCIO_02_03
Közben tizi a Sampnak, Bonazzoli elé becsúszott Chiellini, a bíró megette.

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:48:15

Cassano kihagyta a kipattanóból meg ballal lyukat rúgott LOL

BruceWayne 2008.05.17. 15:49:15

olyan mint a 7-1 kb 10 évente egyszer ha van, egyrészt volt benne vagy 4 potya meg a mu-nak minden összejött, de valószínű hogy a roma se nyer pár évtizedig 6-2re az Inter ellen

ciru717 2008.05.17. 15:49:57

bitcast-d.bitgravity.com/justintv/static/widgets/jtv_live.r6134.swf?channel=utente87

Akkor már dobok egyet én is. Egyébként kb 10 perce nézem...az hogy volt hogy Trezeguet rúgta a 11est? Úgy Materazzisan szerezte meg a jogot vagy a többiek megengedték neki?:D

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.17. 15:50:56

Bocs, ez a védekező reakció kifejlődött bennem elég rendesen, már annak is nekimegyek, aki halkabban köszön.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.17. 15:55:23

télleg? akkor biztos véletlenül írtam :)

VaracskosGörcs 2008.05.17. 15:56:04

Trezeguet megkapta Alextől a lehetőséget, mivel előtte Alex lőtt egyet akcióból. Nem volt semmi Materazzis önkényes labdalopás. Meg kell hagyni, az első Juve-gól nagyon szépre sikeredett, viszont Belardi benne van Maggio góljában is, hozzátéve, hogy azért a lövés mozdulata nem volt csúnya. A tizenegyest Cassano katasztrófálisan lőtte.

drosiii 2008.05.17. 15:56:14

most szünet van?
Amúgy hagyomány hogy a Juve ekkorákat kap? Palermo elleni 3., itt a 2...

VaracskosGörcs 2008.05.17. 16:03:15

Cassano meg DP ekkora cimbik lennének? Eléggé elspanolgattak . Vicces h Cassano állandóan eltakarja a száját h ne lehessen leolvasni mit mond :)

ciru717 2008.05.17. 16:03:30

Köszi! Valahogy gondoltam hogy ez a verzió az érvényes!
Egyébként olyan volt már Olaszországban vagy bárhol hogy egy játékos gólkirály lett a másodosztályban, aztán rá egy évre az elsőben?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.17. 16:06:13

Valaki elárulhatná, hogy találtok meg így meccseket. :)
ez a ciru717 féle tetszik rögtön megynílik böngészőbe és megy. :)

ciru717 2008.05.17. 16:10:19

www.myp2p.eu/index.php?part=sports
Én itt...de én lepődtem meg a legjobban hogy megy, mert a gépem az igencsak...hm...gyengélkedik, szóval nagyon régóta most sikerül először élvezhetően követni egy meccset neten. A 717et meg kéretik elhagyni!:)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.17. 16:23:06

Vágni lehetett a csöndet a stadionban, ahogy a spori befújta a büntetőt a Juvénak.

drdugo 2008.05.17. 16:24:09

jaja a myp2p-n minden fentvan. meg kellenek hozzá kliensek, amiken lehet nézni. a sopcast a legjobb szerintem, és általában minden meccshez van sopcastos link.

közben tizit kapott a juve, del piero be is vágta, jo a meccs, 3-3 lesz ez. :)

VaracskosGörcs 2008.05.17. 16:24:09

Isten vagy, Sanyi!!!!
10 éve lőtt legutóbb ennyi gólt a bajnokságban, mint az idei szezonban. Hihetetlen. Ráadásul akkor eggyel kevesebb akciógólja volt mint most. Mi lett volna, ha nem csak a Juve-Genoa meccs idején kezdett volna el a szezonban focizni, hanem az elejétől fogva???
És most lehet, hogy ennyivel gólkirály is lesz, nem mellesleg tavaly ennyivel lett a B-liga gólkirálya is.

VaracskosGörcs 2008.05.17. 16:25:54

Micsoda cselek voltak a tizenegyes előtt, nagyon nagy ember Ale, megérdemelne egy EB-sikert is, mert az még hiányzik a gyűjteményéből.
Ja, egyébként figyeljétek meg, Trezegével lövetnek még egyet a srácok.

ciru717 2008.05.17. 16:27:59

Mindjárt jön egy Trezeguet akciógól!:D
Nekem sajnos mennem kell, további jó szórakozást az uraknak!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.17. 16:28:58

"Egyébként olyan volt már Olaszországban vagy bárhol hogy egy játékos gólkirály lett a másodosztályban, aztán rá egy évre az elsőben?" - Luca Toni volt Serie B és Serie A gólkirály is, de nála egy szezon volt közötte (abban is lőtt vagy 20-at).

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.05.17. 16:32:10

Igor Protti meg még a C-ben is volt gólkirály. De az sem egymást követő években volt. Ő először volt A-s gólkirály 96-ban, aztán évekkel később a C-ben, végül a B-ben is.

drdugo 2008.05.17. 16:36:42

bizony-bizony a jo oreg Igor Protti... : D mekkora gólgyáros volt. kár hogy nem vitte sokra. a válogatottban azt hiszem egyáltalán nem is játszott, mire leigazolta a Lazio meg már tul volt pályafutása zenitjén.
Dario Hübner volt még ilyen, ő a Piacenzával lett gólkirály az A-ban, a B-ben meg a Cesenával, de a Bresciával is volt pár 20 gól körüli idénye az A-ban.

drdugo 2008.05.17. 16:37:59

hehe, kozben montella gol, mondtam hogy 3-3 lesz: D persze még sok van hátra.

VaracskosGörcs 2008.05.17. 16:43:34

Trezeguet elflegmázott egy megosztott gólkirályi címet, nagyon úgy tűnik.

Count Adyn 2008.05.17. 16:55:18

drdugo, te is láttad meccs előtt a 81x es szorzót a 3:3 as eredmény mellett?:D Én nagyon néztem hogy rá kéne tolni egy tizest, de gyáva voltam:D

Romanista 2008.05.17. 16:58:04

azért szép kis csapat ez a Samp. remélem együtt tudják tartani őket. mondjuk Cassanoról én sohasem mondok le...

drdugo 2008.05.17. 17:22:19

nem láttam, de valahogy éreztem hogy egy barátságos 3-3 lesz, annyi góllal hogy alex tuti golkirály legyen. a meccs alatt is folyamatosan jofejkedtek egymással a játékosok. mikor 2-3-nál chiellini meg montella fél percig mosolyogva bratyiztak már éreztem h aeroplanino is gólt fog lőni. s lőn... :)
a lefujás után is nagy volt az összeborulás.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.17. 17:45:04

Isten áldja a gólkirály csináló utolsó meccseket! Végeredmény Del Piero-Trezeguet 2-1. Alex helyében azért még nem innék előre... , mert nem csodálkoznék, ha Boriello holnap vágna egy négyest.

drdugo 2008.05.17. 18:14:55

a B-ben végül a Bologna lett a másik csont nélkül feljutó. újabb klasszikus serie-a csapat jutott vissza. már csak a veronának kéne összeszednie magát:)
a Pisa pedig újoncként megy a rájátszásba. Jó lenne egy Vass-Fecze vs. Rajczi összecsapás a rájátszás döntőjében. :)

drani 2008.05.17. 19:35:26

dino, tedd fel a második félidő összefoglalóját is légyszi

Bondi 2008.05.17. 19:48:32

A B-ben van még 2 forduló. És a Bologna-nak csak 1 ponttal van több, mint a Lecce-Albinoleffe párosnak.
Amúgy h is van, van a 2 csont nélküli feljutó és a 3. meg a 3-4, 5-6. helyezett meccséből jön ki?

drdugo 2008.05.17. 19:56:05

huha, akkor benéztem. azt hittem ott is most van az utolso fordulo... elnézést.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.17. 20:04:51

La capolista se ne vaaaaaa / La capolista se ne vaaaaaaaaa/ ...

CHI-E-VO! CHI-E-VO! CHI-E-VO! CHI-E-VO!
CHI-E-VO!
Jessssssz! :))))))

Calogero 2008.05.17. 20:49:36

Great Cornholio; szerintem a legjobb e téren; www.rojadirecta.com Dajeeeeeee Roma!

Greg36 2008.05.17. 21:51:22

Valaki nyugtasson meg, hogy holnap tényleg körkapcsolás lesz az Inter és a Roma meccsek között.

Bondi 2008.05.17. 22:12:23

Az lesz, de szerintem ez a párhuzamos közvetités azt jelenti h adják az inter meccset és csak ha történik valami, csak akkor kapcsolnak a ROMA meccsre

Count Adyn 2008.05.17. 22:35:18

Amugy az a nem mind1, hogy Del Piero az első gólja után, amikor 11 est harcolt ki odaadta Treznek hogy lője ő:)

drani 2008.05.17. 23:26:25

Paolo Rossi nyerte meg egymás után a B és az A gólversenyét

Dr House 2008.05.18. 02:09:14

Sampdoria!!!!!!!! a csodálatos 6. hely. Cassano zseni, Maggio szintén, jó ez a csapat végre. Mazzari összerakta a gárdát. Remélem marad, és nyáron még erősödünk.

Forza Samp!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 09:52:30

Ház doki, gratula Sampnak tényleg nagyon szimpatikus és igazán jó focit játszó csapat, de attól tartok nem tudjátok egybetartani ezt a gárdát. Cassanot (visszasírom a Romába) és Maggiot az EB-re!

drosiii 2008.05.18. 11:13:09

Samp olasz szinten valszeg jó marad. Európa szinten még sok víznek le kell folynia ahhoz...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 11:26:29

drosii, vitatkoznék, ez amostani keretük egy-két helyen megerősítve az UEFA-kupában sem esélytelen. Más kérdés, hogy csodálkoznék, ha együtt maradna a keret, Maggio jöjjön csak Rómába (én visszahívnám Cassanot is)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 11:28:19

Ahelyett, hogy a sport1-en az egyiket, a sport2-n a másikat adnák.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 11:31:54

GC:

Na, pont ez jutott nekem is eszembe.

drosiii 2008.05.18. 11:41:46

popp, iden uefa-ban Milan lesz a favorit, de sztem hasonlo sors var majd sampra mint a fiora iden. Persze szimpatikus csapat es orulnek vegre egy ujabb olasz "kis" csapat uefa gyozelmenek, jobban mint egy angolenek. bar a N'castle is megérdemelne végre egy sikert..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 11:46:41

"iden uefa-ban Milan lesz a favorit"

A próféta szóljon belőled!

[Aki ismeri a Milanhoz való viszonyulásomat, tudja, hogy miért.]
:-)

drosiii 2008.05.18. 11:50:55

aztan BL-ből csatlakozik a pool, rangers, zenit, porto, villareal, panathinaikos. csoportokbol meg kiesik: cfr (sajnos)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 12:01:17

Azt azért megnézem, ahogy a Villarreal nem jut tovább a BL-csoportkörből. Szerintem minimum elődöntőig menetel.
:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 12:02:23

"iden uefa-ban Milan lesz a favorit, de sztem hasonlo sors var majd sampra mint a fiora iden." - ezzel várjuk még ki a mai meccsek végét , mert elvileg még a Milan is odaérhet a Bl-re. Ami meg mondat második felét illeti, azért egy UEFA-elődöntő sem lebecsülendő eredmény. Sokakkal ellentétben úgy vélem, hogy nem csak a győzelem az eredmény. Egyébként Fiorentinának csak egy kis szerencse hiányzott a Rangers elleni továbbjutáshoz.

drosiii 2008.05.18. 12:04:35

popp, ertettem mindezt ugy, hogy gyengebb kvalitasu csapat bucsuztatja majd

drosiii 2008.05.18. 12:05:52

csöncsön: lesz a 4 nagy angol. bayern. inter,juve,roma. real, barca. lyon. ezek ellen nem lesz könnyű bl 4ig menetelni ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 12:08:26

@drosiii:

Két éve sem volt könnyű. És az a Villarreal, amely egy kihagyott 11-es miatt bukta a Bl-döntőt, szerintem határozottan gyengébb volt, mint a mostani.

drosiii 2008.05.18. 12:12:39

de akkor a többiek is kiestek. arsenal hogy játszhatott már BL döntőt ne haragudj... nem az Arsenal szar, de kerete gyengébb mint a többieknek, hiába zseni Wenger. bár a legrosszabbkor lépi a legrosszabb döntéseket sajnos

drosiii 2008.05.18. 12:16:01

ugyanugy, ahogy a porto 4be kerülése is meglepetés lenne számomra, pedig nemrég megnyerték a sorozatot...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 12:20:00

Persze, biztosra soha nem lehet menni, jöhetnek meglepetések.

De az szerintem óriási negatív szenzáció volna, ha a Villarreal nem lépne tovább a csoportkörből. Hogy aztán onnan meddig jut el... no, itt lép be az én elfogultságom.
:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 12:59:20

Csöncsön, ahhoz, hogy ilyet kijelents, meg kéne várni a kiemeléseket, akkor kiderül, hanyadik kalapban van Villareal, mert ha a harmadikból sorsolják őket, akkor nem egy olyan csoport variáció lenne, ahonnan kihullanának.

Egyébként utólag kiderült, hogy nem is égett meg a sárga tengerallattjáró Zenit ellen, csak idegeben lőtt góllal estek ki a későbbi győztes ellen.

VaracskosGörcs 2008.05.18. 14:48:37

Na jó szurkolást mindenkinek! Maradjon benn a Parma!

Ipa 2008.05.18. 14:49:55

Forza Inter, 2 óra és mienk a bajnoki cím!
(Jó szórakozást mindenkinek!)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 14:52:10

Na mindjárt kezdünk! egy kis kedvcsináló Roma drukkereknek énekeljünk együtt:www.youtube.com/watch?v=7Nl4l_JkkYA

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 15:02:21

Fülöp közvetíti a meccset. :(((
Jó a bíró vele még nem nyertünk. Moggi visszatért. :PP

Greg36 2008.05.18. 15:07:02

De milyen gyöngyörű 90-es évekbeli dél-amerikai meccs hangulata van a közvetítésnek ezzel a képminőséggel :D

drdugo 2008.05.18. 15:09:04

Hál istennek visszatért Fülöp Laci, már megijedtem, hogy elment a sport tv-től, hetek óta nem láttam, és a stáblistában sem volt ott a neve. :)

A Milan - Udinese eddig szenzációs, nagyon egymásnak estek a csapatok, 4 perc alatt már rughatott volna kettőt az Udine, mi meg egyet.

VaracskosGörcs 2008.05.18. 15:11:32

Vucinic egy állat :)
Na most lesz kemény a pármai meccs

VaracskosGörcs 2008.05.18. 15:16:06

Torinoban eléggé nyom a Fior, ez a Toro dögöljön meg ha tényleg csak ennyire képes, persze az Empoli hozza magát

VaracskosGörcs 2008.05.18. 15:19:59

Parmát nagyon megpörgette a Vucsinics-gól, csak nehogy túlzásba essenek és kiállítsanak közülük valakit, tavasszal ez sokszor megesett velük

Calogero 2008.05.18. 15:50:32

Na eddig minden fanatsztikusan alakul,bárcsak így maradna (illetve esetleg a Parma lőhetne pár gólt,h bennt maradjon :-) Daje Roma!

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.05.18. 15:51:25

Nekem eddig az Udine vezetése nem meglepetés (a Milan miatt)...

FOTZA INTER!! FORZA NERAZZURRI!!

Mourinho már nem a király 2008.05.18. 15:52:49

Greg36 enis azt neztem mikor bekapcsoltam a tv-t, hogy mijazisten ez :D :D :D
Inter ilyen szarul jatsszon azt nemgondoltam volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 15:56:40

még 45 kókemény perc!!!

Forza Lupi!

madbalee 2008.05.18. 15:56:49

Az hogy lehet, hogy Leon a Genoa-ból 2 sárgát kapott már, és még mindig a pályán van???
Vagy a Gazzetta szokásához híven megint elírta.

VaracskosGörcs 2008.05.18. 15:59:38

Leon 1 sárgát kapott csak, azt is a félidő végén. Gazzetta majd javítja mindjárt.

drdugo 2008.05.18. 16:01:23

elképesztő mennyire görcsöl a milan, szarrákontráz minket az udinese. :( nálunk van a labda állandóan, de egyszerűen képtelenek gólt lőni, Kaká olyan helyzeteket hagyott ki, hogy maga sem hitte el. így még sose láttam, a kihagyott helyzetei után fél percekig feküdt a földön a fejét fogva...
vagy nyerünk 2-1-re, vagy még rúg kettőt az udine kontrából.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 16:03:38

Ami már most leszögezhető, hogy Vucsinics klasszis gólt lőtt!

Greg36 2008.05.18. 16:14:43

Mancini most tényleg képes eljátszani azt, amit Smith a Rangersnél? Csak akkor küldte be az újabb támadót, amikor már élet-halál kérdése?

Greg36 2008.05.18. 16:24:13

Huhh, popp szavaival élve
még 30 kőkemény perc!!
A Milan meg BL-re áll.

drdugo 2008.05.18. 16:33:09

kaká közben 11-est hagyott ki. ebben a szezonban ez már a harmadik...

madbalee 2008.05.18. 16:37:14

Pippó nagy kapufát lőtt Kaká kihagyott tizijéből. Pedig akkor már a meccse meg lett volna.

Ipa 2008.05.18. 16:42:35

2:0 Igen helyreállt a rend!!!!!!

madbalee 2008.05.18. 16:44:04

Cafú mekkora gólt vágott. Legalább szép a búcsúja!

Count Adyn 2008.05.18. 16:44:23

Na csak kiszenvedte az Inter:) egy évtizedben nem lehet 2x ekkorát égni^^

WallyB 2008.05.18. 16:44:54

Huhh... nagy kő esett le... Zlatan fantasztikus két gólt lőtt.
Cataniaban viszont emberhalál lesz a visszavont gól miatt...

madbalee 2008.05.18. 16:46:58

Na ha ezt a gólt sem kapja meg a Catania akkor itt szétszedték volna stadiont

Ipa 2008.05.18. 16:47:11

1:1 hajrá Catania!!!

WallyB 2008.05.18. 16:47:50

Nah, ezzel aztán végképp vége. Sajnálom egy picit a Rómát, a szurkolóik büszkék lehetnek a csapatuk idei teljesítményére. Én Interesként is megemelem a kalapom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 16:49:25

Azért durva lett volna ha 0-0 Parmaban, és most egyenlített volna a Catania :P

WallyB 2008.05.18. 16:50:13

BAJNOK AZ INTER!
Apropó... nem látta valaki Barnettát?

Greg36 2008.05.18. 16:52:56

Nah, akkor majd szombaton jön a kövi randi a farkasokkal :)
Remélem, akkor Vucsinics már nem úgy megy át a védelmen, mint a ricinusolaj a hülye Pistikén, aki tea helyett itta meg véletlenül.
Bármennyire szimpi is volt a Roma idei játéka, még egy utolsó botlást elviselnék tőlük az Olimpicoban.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.18. 16:55:14

de jo hogy egyenlitett a catania. nem a roma ellen drukkoltam, de amikor az inter miatt eldolt a bajnoksag akkor hogy elkezdtek mar nyomni. a roma ha kap akkor 10 perc alatt 4 golt egy szavuk nem lehetett volna. mondjuk a biro is a cataniaval volt mert 6 perc helyett hosszabitott kb 10 mp-t.

daneeka 2008.05.18. 16:57:49

Kíváncsi lennék, milyen fejet vág Flamini, mikor megtudja, h jövőre nem jáccik a BL-ben. :P

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 16:58:03

barnettának netkimaradása van, majd jövő ilyenkorra javul meg. :PP

Calogero 2008.05.18. 16:59:31

Hát,ez van.. Grat az Internek,remélem jövőre valamit azért produkálnak akkor már legalább a BL-ben is! Azt meg nem bántam,h a Catania egyenlített,ha már úgyis mindegy volt,sokkal inkább ők,mint az Empoli! Daje Roma,nagy szezon volt!

madbalee 2008.05.18. 17:00:41

Parma már most hiányzik a bajnokságból:(

anniehall 2008.05.18. 17:03:14

Hehh, sírjatok, nyert az Inter, pedig az égvilágon mindenki lenyilatkozta, hogy nem fog, lúzerek, elinterezik stb. A roma meg mikor kellett, x-re volt képes.Ennyi.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:03:55

1. Ibrahimovics szarjon sünt, ő volt a különbség az Inter javára.
2. Grazie Roma, nagy szezont futottunk! Most már jöhet az új tulajdonos.
3. Nagy duzzogva gratulálok az Internek! De ne felefjétek Interista a feleim, jövő héten kupadöntő az Olimpicoban, remélem ott mi fogunk örülni.

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:05:14

A Roma akkor adta ikszre, amikor már eldőlt + a Catania mindent elkövetett azért az ikszért.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.18. 17:06:30

nah ha a romanak kellett volna ez szerintem meglett volna mint ahogy a chelsea sem hullajtott volna pontokat a bolton ellen ha nem lett volna tok mindegy szamukra. a roma is ugy hajtott az utolso 5 percben mintha en jatszottam volna atom masnaposan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:06:32

Hát a Roma elinterezte, ha a helyzeteket nézzük a Cataniának nagyarányú győzelmet kellett volna aratnia. Ettől függetlenül a Roma-nak akkor is hoznia kellett volna ameccset.

kukonyalori 2008.05.18. 17:06:54

Gratulálok én is az Interistáknak. De a kupa döntőn az Olimpicoban meg lesztek csapva.
Grazie Roma!!!

madbalee 2008.05.18. 17:06:59

Grat az Internek, Fiornak, és a szezonért a Romanak is!

DP pedig gólkirály.

Jövöre nekünk meg maradt az UEFA kupa.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:07:32

anniewoody, ameddig kellett, addig vezettünk! De szeretettel várunk titeket az Olimpicoban egy kupadöntővel. Nálam az lesz a jövőhét eseménye, nem a moszkvai Bl-döntő!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:08:05

Az Inter bajnok, a Fio 4. lett, a Lautern bravúros hajrával bentmaradt. Tökéletes délután. :P

drdugo 2008.05.18. 17:08:53

szegény Parma... jobban sajnálom őket, mint a milan ötödik helyét... :(((

Cafu legalább szépen búcsúzott. Nem a napoli ellen basztuk el, hanem szezon közben például nem kellett volna kikapni otthon az Empolitol, vagy nem kellett volna leikszelni a Livornoval. csak magának köszönheti a csapat.
most már csak azért fohászkodom, hogy ne igazoljuk le ronaldinhot.

Bendeguzi (törölt) 2008.05.18. 17:09:40

bar lehet hogyezekel az orult sziciliaiakkal akkor sem birtak volna:) komolyan amit a catania muvelt az utolso 20 perceben kurta jo volt. mentek elore mint a mergezett egerek minden akciobol gol lehetett volna. ket boduletes felsolec, olllozas, meg nem adott gol majd pedig a gol pfff zsiir volt. amugy mi anarchia volt mar tt goool es ezer ember a palyan. mit kerestek azok ott ??? :DD
grt inter grt catania

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:10:12

Ja szimpi volt a Parma, de a meccsen látszott, hogy Coutoval az élen, tiszta favágó csapat. nem sajnálom már őket.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:10:59

ünneprontásként megjegyezném, hogy mindkét meccs 0-1-nél befújhatta volna a tizit Lucarelli javára ;).

anniehall 2008.05.18. 17:11:06

Poppy, én kiegyezek a jelenlegi helyzettel: miénk a bajnokság, tiétek a kupa. Amúgy meg mindig azt írtad, a ti idényetek bajnokság nélkül is csodás, a szép bl menetelés stb:) Szegény Milan, őket egy kicsit sajnálom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:11:08

Az empolit sajnálom, jó meccseket játszott a Milannal. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 17:11:46

Popp milyen tizire gondolsz? Mármint melyik műesésre?

Frajt 2008.05.18. 17:12:23

A Roma az inter elleni milanoi meccsen bukta el ezt

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:14:58

GC, amikor Julio Ceasar faultolta Lucarellit! Tudtam, hogy ugrasz ;), ahelyett, hogy örülnél a Scudettotoknak.

Romanista 2008.05.18. 17:16:06

unico grand amore!!!

grazie Roma!

grat az Internek azért annak nem kis üzenete van hogy a szurkolók elől csak Cruz nem bjt el....
ennek ellenére grat és jó ünneplést!

mi lett volna ha a Catania a bajnoki címért játszik????

(délre zászlókkal, északra zászló rúddal!!)


és még egyszer: GRAZIE ROMA!
www.youtube.com/watch?v=vFa5eBTL-_w&feature=related

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:16:32

Vettriano, azt meccset is a spori segítségével hozt a x-re az Inter. De teljesen mindegy már, jövőre újra megpróbáljuk!

madbalee 2008.05.18. 17:16:54

A Roma a Livorno elleni döntetlennel bukta el.

Greg36 2008.05.18. 17:17:01

popp
ünneprontásként megjegyzem, hogy három hét múlva már a kutya sem fog emlékezni a meccs 99%-ra, leszámítva a két gólt.
Nade viszont a jövőhetire!
3-3 és hosszabbítás után büntetőkkel? :)

kukonyalori 2008.05.18. 17:17:06

Azért Mirko gólja nem volt akármi.


Forza Roma, Forza Lupi!!!

kukonyalori 2008.05.18. 17:22:14

Ja még valami. Jókor külditek el Macinit. Vele biztos nem nyerne jövőre az Inter. Így némi esély azért van.

bag 2008.05.18. 17:22:37

grat a bajnoknak.

Bár mint abszolút semlegesnek kicsit bántja az igazságérzetemet.
Amit sok-sok hozzászóló sugallt ismét volt egy-két bundaszagú meccs...
Szerencsére a milan nem tudta kibundázni a BL-t
még a gyalázatos városi segítséggel sem :)

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:30:22

Hát az nyílvánvaló volt, hogy az Inter ellen nem ítélnek tizenegyest, de egyébként sem volt az. Rocchi szerintem jól vezette a meccset, nem akart mérkőzést döntően befolyásoló ítéletet hozni. A meccs elején az első félidőt látva nekem egyébként a 2000-es Perugia-Juve rémlett fel, ott volt ilyen borzasztó vizes a pálya, és ott a Juvénak egy iksz elég lett volna a spareggiohoz, de aztán a második félidő elején Calori (ebben nem vagyok biztos) betalált, és a Juve még egy ikszet sem tudott összehozni, de ez a mai a kimenetelt illetően más lett. A Parma sajnos teljesen impotens volt az egész délután folyamán, de ha nincs Ibra, akkor igazából fogalmam sincs, hogy nyerte volna meg ezt a meccset az Inter. Aztán a másik ha, az az első gól előtti teljesen katasztrófális kilépése a pármai falból talán Coutonak: vagy el kellett volna érnie, vagy legalább faultolnia, mert onnantól látszott, hogy Ibra lőhet és lőni is fog.
A Milan meg csak saját magának köszönheti, hogy elbukták, de nem is baj, legalább jövőre végre hajlandóak lesznek a bajnoki címet a priorítások listáján előbbre helyezni a kupánál, a Fiornak meg sikeres szereplést kívánok a BL-ben, az elvitathatatlan, hogy a pályán az elmúlt években mindig elérték az első 4 helyezés valamelyikét, és remélem hogy Della Valle előránt pár tíz millió eurot a keret megerősítésére, és szerencse, hogy nem 1 évvel később vagyunk, amikor a selejtezőben a topligák negyedik helyezettjei egymás ellen küzdenek majd, mert pl egy Liverpool vagy egy Barca,esetleg még a Schalke ellen sem adnék nekik sok esélyt a csoportkörbe való bekerülésre. Szóval hamár megküzdöttek a 4.helyért, akkor kéretik is a BL-t komolyan venni, nem úgy mint anno a Chievo vagy akár tavaly a Lazio.
Az Empoli meg tökéletesen kilátástalan és impotens volt az egész szezonban, az örvendetes hogy kiestek a francba, és kellemes, nem túl rövid purgatóriumot nekik a Serie B-ben, meg nagy igazságtalanság lett volna, ha a Livorno legyőzésével váltották volna meg a jövő évi tagságukat.
Az UEFA-kupában a Milan, Samp, Udinese triónál jelenleg nem lehetne erősebbet kiállítani, a blucerchiati és a friuliak megérdemlik a kupaindulás jogát, aztán kiderül majd, hogy mennyire veszik komolyan a dolgot, a Napoli meg remélhetőleg él az Intertoto-indulás jogával, és nem passzolja azt át az Atalantának vagy a Genoának.

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:39:19

És ami a lényeg:
az elmúlt évekkel szemben végre egy nagyszerű szezonon vagyunk túl, a rangadók kevés kivételtől eltekintve izgalmasak és változatosak voltak,végig kiélezett küzdelem folyt a legtöbb kulcspozícióért, és jövőre végre tényleg egy többpólusú versenyfutásra lehet számítani a bajnoki címért, szerintem a Milan az Inter meg a Roma biztos sokáig versenyben lesz, a Juve is ott lehet, ha invesztálnak még a csapatba, és végre visszatér nagy valószínűséggel az A-osztályba a Bologna csapata, sőt feljuthat a Lecce vagy akár a Brescia is, a biztosra vehető Chievorol nem is beszélve, szóval a mezőny jövőre talán még erősödik, és a nagy presztízsű és hagyományú klubok többsége az A-ligában lesz majd, mondjuk nekem személy szerint a Hellas és a Salernitana hiányzik még a mezőnyből, meg persze a Bologna, de ő visszatérhet (meg elférne még a Bari, márcsak a gyönyörű stadionjuk miatt is)
Egyébiránt lassan leszámolhatunk az olasz foci utolsó fordulóit körülölelő sztereotipiákkal is, ami bizonyos mértékig a szubkultúra szerves része arrafelé, mert idén nem sok gyanús eredmény született itt a végén sem, sőt elnézve a meccseket, mindenki rendesen hajtott, küzdött, még a Torino is, akik simán jók voltak ma egy ikszre, de egy zseniális olló döntött- tiszta Rivaldo utánérzés, ő is a BL-be rúgta egyszer az utolsó körben a Barcát ollózva a tizenhatoson kívülről

drdugo 2008.05.18. 17:39:43

Tényleg megérdemli a Fiorentina, habár pl a golkülönbségük vagy 10 góllal rosszabb mint a Milané.. Ők megdolgoztak a negyedik helyért, mi nem. Prandellinek pedig valamit visszaadott a sors, miután meghalt a felesége ez a legkevesebb ami jár neki.....
Viszont ha már BL indulók, akkor ne árusítsák ki a csapatot, mindenkit tartsanak meg, és még igazoljanak 1-2 komoly nevet. Gilardino szinte biztos hogy odamegy. Mutuval, Pazzinivel, és Osvaldoval durva támadó szekció lesz.
Ez az Osvaldo gyerek is kezdi kinőni magát, Firenzében már most Batistuta utódjának tartják - nemcsak a géppisztolyos gólöröme miatt.

crouchy 2008.05.18. 17:42:38

jahogy itt van poszt, akkor ide kellet volna írnom hogy mekkorát röhögtem a milanon:) és mekkroát sírtam a parmán:(

VaracskosGörcs 2008.05.18. 17:44:38

Ami még nekem nagyon tetszett, hogy a Catania, tavalyhoz hasonlóan, idén is a rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználva, a dolgokat kicentizve maradt benn, tavaly a Chievo ellen semleges pályán vagy egy óráig álltak kiesésre, ma meg még tovább is. Úgy látszik, a Reggionak meg nekik ez a stílus fekszik, menekülés a legvégén :)

bag 2008.05.18. 17:46:07

az Inter kellemes ellenfele volt a Poolnak az idén a BL-ben.
Ilymódon miért ne örülnénk a sikerüknek ? :))

Frajt 2008.05.18. 17:48:19

Köze volt-e hozzá a bírónak, vagy sem, akkor is Milánóban dőlt el a bajnoki cím. Mondhat bárki bármit, aki egy kicsit is konyít a focihoz aláírja. Inter is botlott, Roma is, kicsiknél vagy városi riválisnál, egymás ellen dőlt el. Sajnos nem a jó oldal felé billent a mérleg, de ettől még az volt a döntő meccs.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 17:58:45

Szerintem meg a Livorno és a Cagliari elleni pontvesztésünk miatt, ott megfoghattuk volna a Scudettot. Egyébként án is azt, hittem a milánói meccs után, hogy vége. De csak ma lett vége!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 17:59:32

Hát ez fantasztikus! Milan nélküli BL!
És bentmaradt a Kaiserlautern!
És följutott a Hoffenheim!

Ezt a sok jó hírt már csak az koronázhatná meg, ha a Zaragoza is bentmaradna.

No de, hogy ne legyek ennyire OFF. Ha nagy egészében nézzük a bajnokságot, akkor az Inter megérdemelten nyerte. Gondolom viszont, egy jó darabig utoljára.

Gabez 2008.05.18. 18:02:01

BAJNOKCSAPAT!

Az elképesztően sok negatív kritika és gúnyos zrikálás ellenére is BAJNOKCSAPAT!

Jöhetnek a kifogások, a magyarázatok, csak egyvalamit nem kell megmagyarázni, a győzelmet!

bag 2008.05.18. 18:08:14

Sok sikert a Romának a BL-ben.
Talán elkerülik végrte a MU-t
Sokkal jobb jóértelemben vett csapat mint a szétesőben lévő Inter.
Ez van talán jövőre...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.18. 18:49:39

Én idén nem szurkoltam senkinek az A-ban, persze voltak többé-kevésbé szimpi játékosok. A galiba az kedves srácok, hogy szar érzés az, ha két-három vagy valamennyi év múlva kiderül: hááááát bizony, ez sem volt tiszta mecs, meg az sem!
Ez pedig nem előítélet. Szerintem:))

giacinto 2008.05.18. 19:03:07

A bajnokság Rómában dőlt el a szeptemberi meccsen, nem pedig Milánóban. Ha Zanetti nem lövi ott a gólt, most pontegyenlőséggel bajnok az INTER! ergo semmit nem befolyásolt az a gól, amit a rómások annyira vitatnak, nem tudom mondjuk hogy miért.
Roma-Inter 1-4

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 19:08:10

giacinto, így van ;). Ezért nézted hátradőlve az utolsó fordulókat, mi? Ha azt mondanád, hogy év elején dőlt el mikor elcsakliztátok Chivut és kétszer olyan hosszú kispaddal tudtatok a szezonhoz fogni - közelebb állnál az igazsághoz.

drani 2008.05.18. 19:15:09

Már csak egy kérdés van: Osvaldo nyugdíjazta Maldinit?

WallyB 2008.05.18. 19:21:32

Nem értem ezt a "milánói meccsen ment el a Roma bajnoki címe" baromságot. Mármint azt a részét, hogy még mindig van, aki Mexes kiállítására fogja a dolgot. Azon a meccsen a Romának, a helyzetek alapján kb. 6-1-re kellett volna nyernie, szóval gyenge indokocska ez.

giacinto 2008.05.18. 19:22:59

nem kicsit lett volna vicces, ha egy olyan csapat nyeri a scudettot, aki gyakorlatilag 1 percig sem állt a tabella élén.

Chivu? eladtátok, megvettük. nyáron jön Aquilani is, ne aggódj.

De Rossinak megemelték a fizuját, túl sok a pénze??? mert igen nagy a szája...

giacinto 2008.05.18. 19:23:51

ja és csókoltatom _benitot.

"ha nagyon kell, az INTER nem fog nyerni Parmában"

2008. május 18.

WallyB 2008.05.18. 19:29:01

Ehh... ez viszont méltatlan... szánalmas... no comment...
www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=701136

giacinto 2008.05.18. 19:31:25

érdekesség :

az utóbbi 2 évben "együtt nyerte a 3 nagy bajnokságot":
A MU, a Real és az INTER.

előtte 2 évig együtt a Chelsea, Barca, Juve.

előtte pedig mindenhol egy 3. csapat nyert

Arsenal, Valencia, Milan.

szóval eléggé együtt mozog és változik a névsor :)

bag 2008.05.18. 19:40:13

minden eldőlt.
az acsarkodó csoportok átrendeződnek itt az nst-n is. legalábbis az eb idejére.
azonos klubcsapatért szorítók fogják egymást elküldeni, mert kedvenc nemzeti csapatukra nemtetszőt mert írni. :)

bag 2008.05.18. 19:43:12

bár össztűz lehet egy-két komentátrra is (névnélkül farkas és egri a legesélyesebb :))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.18. 19:48:08

giacinto

ennél már csak az durvább, ha a spanyol és az angol bajnoki cím korrelációját megnézed az utóbbi 8 szezonra

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 19:48:18

giacinto, Aquilani marad, ő a mienk, a Roma nevelte, meg is hosszabbítja a szerződését. Az Inter nézzen körül máshol, vagy próbáljon fölnevelni egy hasonló kvalitású játékost vagy vegye meg Ronaldinhot, bánom is én.

giacinto 2008.05.18. 19:52:45

majd meglátjuk ;) azért a pénz nagy úr. sok függ sztem attól hogy lesz-e új tulajotok, ha nem sztem sanszos a színváltás. sztem jól állna neki a kék-fekete. :) Maggio Inter-drukker bevalottan és volt is róla szó hogy jöhet nyáron az olaszosítás jegyében, úgysincs jobbszélsőnk, és Maiconnak is lenne alternatívája jobbon.

papercut 2008.05.18. 20:09:05

Nem a milánói pirosak csesztetéséért, csak és kizárólag a @%$! Flaminiért muhhaaaaaaa hogy nem lesz Bl, csak Uefa! Így járjon minden pénzéhes áruló!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 20:15:16

giacinto, igazad van, ha lesz új tulaj, akkor egész más lesz a lányzó fekvése is!

Gabez 2008.05.18. 20:17:37

Osvaldo a köv. évi Milan megmentője!

Már este nyolc van és még nem rúgtak ki egy edzőt sem?? Ancelotti?

chisslord 2008.05.18. 20:26:27

giacinto:

Hogy az MU és a Real "a három nagy" között van, az addig oké, mert a legeredényesebb csapatok a saját bajnokságukban. De az Inter mit keres ott? A 16 Scudettó még a két csillagtól is messze van... és én tudok egy olasz csapatot, amelyiknek lassan három lesz a mezén:D

Szóval maradjunk annyiban, h a "nagyok" közé akkor is a Juve illene, ha még három Scuedttót kicsórna Moratti a torinói vitrinből.

Egyébként meg grat az Internek a bajnoki címhez, nehéz lenne elvitatni, h megérdemelten nyerték meg! De hozzáteszem, h ha elbukják a végén, akkor az is ugyan ilyen megérdemelt lett volna. Illett behúzni. Amúgy is sokáig kell majd várni a következőre :D

tb 2008.05.18. 20:51:44

chisslord, a bajnokságokra értette, érted a 3 nagy bajnokság....

tb 2008.05.18. 20:53:49

amúgy az index cikkében csak nekem furcsa ez a mondat, vagy megint nem olvasták el, hogy mit írtak le?:
"Az Inter sikertelenül rohamozott, a Roma meg növelte előnyét a fordulás után sem"

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 20:58:31

Köszönjük Moratti pénzének és befolyásának, köszönjük a bíróknak és a javunkra ítélt csaláshalmaznak, köszönjük az ellenfeleknek, hogy partnerek voltak a csalásban, nélkülük sohasem nyerhetne, az Inter csakis a Roma. :)

BruceWayne 2008.05.18. 21:01:49

IL CAMPIONI D'ITALIA!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 21:03:18

Sztem spalletti, egyenlő Poppal, szerinte is csak a csalás miatt lett az Inter bajnok, nem a ponttöbbség miatt. :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 21:16:02

Most te miről beszélsz GC? És még te osztod, hogy ki a korrekt ellendrukker és ki nem.Többször gratuláltam az Internek és sohasem mondtam , hogy csalással letettek bajnokok (talán Barnettával keversz), csak annyit, hogy többször itéltek kétes helyzetben nektek, mint nekünk - ezt tartom most is, de én mindig is igyekeztem finoman fogalmazni ellentétben egyes olasz újságokkal.

Egyébként jó lenne, ha idéznéd Spalletti nyilatkozatát, amelyikben lecsalózta az Intert. Azt kell mondjam, hogy a legkritikusabb helyzetekben, mikor az egész talján média az Internek itélt véleményes tiziktől volt hangos, még akkor is nyugalomra intett a kopasz mester.

Szóval vége a bajnokságnak abbahagyhatnád ezt sértett gyerkeskedést és örülhetnél inkább a bajnoki címnek.

A legszebb az egészben, hogy amin te rendszeresen vérig sértődtél, azt nem csak az itteni kommentezők véleménye volt, hanem egész Olaszország ettől volt hangos.

Ja hogy csak kostolgatsz?

BruceWayne 2008.05.18. 21:29:10

chrisslord ne vegyél rá mérget
jövőre remélem címvédés lesz, befogjuk a milant :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 21:33:15

Íme Spalletti nyilatkozata: asroma.hu/index2.html

Csak két mondatot emelnék ki:
"Most az Inter jobb volt, mint mi. Nem érdemes visszatekinteni és az elvesztett pontok miatt keseregni."

De Rossi viszont nem rejtette véka alá véleményét, nyilatkozatát ugyan Sapllettié alatt találod GC amigo. Javaslom írjál neki is egy levelet és hívd ki egy szál kardra az Inter becsületéért. És hívd meg bírónak Rossettit ;).

Tehát mit mond De Rossi:
"Elkeseredett lehetnék, de nem felejtem el azokat a hónapokat, amikor az Inter furcsa módon minden meccset megnyert, még olyat is ahol nem lett volna esélye." - de még itt sem hangzik el a csaló szó.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.18. 21:59:02

De Rossi launched a vicious attack after Roma’s 1-1 draw at Catania, stating that the only reason Inter won the title was because of the help they received from the referees.
ok bocs, tényleg de Rossi. :)
Bocs, csak te vagy a legismertebb Roma drukker, ezért mindig téged pécézlek ki. :)) De asszem veled veszekedtem eleget a csalásról, szóval... :D

sorry ha megsértettelek.

Romanista 2008.05.18. 21:59:14

popp! mint Roma szurkoló annyit szeretnék szólni - bár szerintem te is így vagy ezzel - hogy a Roma nem bukta el a scudettot. egyik meccsén sem. gyakorlatilag november óta csak az Inter bukhatta el a Scudetto és ez majdnem össze is jött nekik. Az, hogy ebben a Romának hány százaléknyi a szerepe jó kérdés.


a másik témához még annyit hogy Materazzi egyik ápolása után Mexes-sárgásan levágta a szöglet zászló előtti kis részt. nem ezen múlt a bajnokság csak épp Mexes kapott érte sárgát. (GRANDE DANIELE!)

BruceWayne 2008.05.18. 22:06:19

annyit tennék még hozzá hogy ritkán látok meccset a sport1-en de Faragu Ricsi EMPÓÓLI-zása és Várhidi - a valóságtól totálisan eltérő - meglátása az Inter játékospolitikájról azért szemetszúrt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 22:11:58

www.channel4.com/sport/football_italia/may18n.html - innen Spalletti nyilatkozata

és innen De Rossiét: www.channel4.com/sport/football_italia/may18m.html .

Romanista, azért kicsit csalóka volt a szezon első fele, akkor úgy tűnt az Inter tovább tartja tavalyi nyomasztó fölényét. Viszont Spalletti akkor is azt mondta, hogy idén nehezebb dolguk lesz és fognak ők is botlani. Magam részéről a Juve elleni februári vereség után mondtam le először a Scudettoról lehetőségéről, aztán többször, de mindig, mindig visszajött a remény. Ma viszont már nem tetőződött be a csoda. És igen mi nem buktuk a Scudettot, hanem nyertük az ezüstöt. Annál is inkább, mert február közepén a Juve föl jött egy pontra, de csak leszakítottuk őket megint!

GC, nincs sértődés ;), nem is volt, csak reagáltam!

Off, úgy látszik ez az oroszok hete. Jégkorong válogatottjuk Kanadában nyert vébét tizenöt év után! On

PonPonPataPon 2008.05.18. 23:46:21

Grazie Roma, az egész szezonért! Az a mákom hogy itt az olasz fővárosban élek és dolgozom, fantasztikus érzés hogy az embernek ilyen csapata van! Azért nem gyenge tavaszt futottak a fiúk! Nyáron remélem Amantino továbbáll és valaki harapósabb jön, nekem Perrotta sem hiányozna hogy őszinte legyek... Remélem a csapat váza egyben marad, és jövőre is harcolhatunk a bajnokságért!

Ja az Internek grat... pedig a lelkem mélyén már kigondoltam melyik szökőkútban lehetne megfürödni ha behúzzuk :)

Nem baj jövő szombaton remélem a tavaly május 5-i eredményt ismételjük meg :P

unico grande amore
de tanta e tanta gente
ch'hai fatto innammorà...

Romanista 2008.05.19. 00:35:11

te mekkora egy mázlista vagy bazki..... :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.19. 00:39:16

PonPop, azért még van egy kupadöntőnk! Azért nem lehet szar Romában élni!

PonPonPataPon 2008.05.19. 01:00:01

Ja tavaly sikerült kijutni, hát azt a 6-2-t, mikor effektíve MEGALÁZTUK az ellenfelet, sosem felejtem :)
(akkor azt az intert, aki utcahosszal húzta be a scudettot, és az egész szezonban talán egyszer ha kikapott, azt is ellenünk :)

Idén egy nap alatt elfogytak az értelmes árkategóriájú jegyek a kupadöntőre, későn kapcsoltam, nem jutott :/// csak 30.000-et kaptunk, a másik fél olimpico az interé lesz :((

Romanista 2008.05.19. 01:05:23

és esetleg valami tipped van hogy mennyiből jöhet ki egy meccses hosszú hétvége? persze ez is így idény végén jut eszembe. :/

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.05.19. 01:11:48

Rómában jártas haverjaim tanácsa szerint kezdés táján/után érdemes próbálkozni az üzéreknél, amikor már tele a gatyájuk, hogy rajtuk maradnak a jegyek. Persze tudom, egy vérbeli rajongónak ez blaszfémia. :)

Romanista 2008.05.19. 01:17:54

:)

hát lehet hogy erről már lecsúztam, de talán jövőre lesz majd egy ilyen. vagy több.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.05.19. 07:34:15

Most olvastam hogy Mancini és Spalletti nyíltan azt mondták, hogy az Inter részére részlehajlók voltak a bírók... ehh, és a sok kiállítás? Persze az megérdemelt volt... hogyne, asszem a végén nekünk is lett a legkevesebb sárga lapunk meg a legtöbb piros.

Szerintem kicsit Morattinak igaza volt akkor, amikor azt mondta, hogy egész Olaszország ellenük volt.

FORZA NERAZZURRI!!!

kroos 2008.05.19. 08:31:13

Söt az egész világ ellen......

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.19. 09:01:23

PonPon...
Perrotta nyakig benne volt a világbajnoki címben, vagyis sokkal jobb játékosok nem kellenek egy nagycsapathoz. Ami a címnél is fontosabb: fut, robotol és gólokat is rúg, meg nem idegbeteg! Ez egy gyengébb szezon volt, tény!
Mondjuk, ha visszamenne a Chievóhoz, akkor hadd menjen!
És akkor hallgassuk meg a chievói költőt!!!
www.youtube.com/watch?v=iDpmJctRvMU

Gabez 2008.05.19. 09:27:13

De Rossi keserű, csalódott, nem tud veszíteni, azért mond ilyeneket, elég bunkó fickó, de hát az Interben és minden csapatban vannak bunkók. Ez van, nem kell vele törődni, inkább igyatok egy sört a scudettóra! Vagy kettőt!

kroos 2008.05.19. 09:34:52

Azért az élet adott leckét sportszerüségböl leckét az internek és drukkereinek.1 hónapja folyamatosan mindenki a bajnoki cimet ünnepli(itt az nst-n is,és a játékosok a pályán is).Ehhez képest az utolso forduloban még a Roma is állt az 1. helyen.

kroos 2008.05.19. 09:36:10

És Fülöp Laci miért nem vesz fel Inter-mezt?
,,ha bevásárol a juventus és a milan is akkor jövöre nem lesz ILYEN könnyen bajnok az inter"
milyen könnyen?

Asidotus 2008.05.19. 09:50:23

Azé' egy kicsit gáz, hogy az Intert így megfogta Ibrahimovic hiánya. Nélküle csa k bukdácsoltak, most beállt, vágott kettőt és bajnok lett az Inter.
Örüljetek neki, jövőre majd a Juventus visszaveszi, ami az övé!
Én nagyon örülök a Fiorentina Bl-induláshoz, remélem, hogy kicsit még tudnak erősíteni a kereten, és szép eredményeket hoznak. A Milan esetén már néhány éve ugyanazt látom, ami a Liverpoolnál is nagyon idegesít: gyenge bajnoki szereplés, amit jó Bl-lel ellensúlyoznak. Most legalább rendes átalakítás lesz náluk, persze Bl-indulás néélkül ez nem lesz könnyű menet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.19. 09:58:47

Gabeznek! ,,Keserő, csalódott, nem tud veszíteni, mármint De Rossi."
Tény, hogy nem egy amolyan kamillateán felnőtt srác, de azért: ő nyilatkozta, hogy eddig direkt nem mondta, hogy közben ne befolyásoljon senkit. Másodszor pedig, pár éve, ha J. Zanetti ugyanezt elmondta, akkor rá lehetett volna fogni, hogy nem tud veszíteni. De nem így van: CSALTAK akkor! És ha ez így lenne most is, akkor nem kellene meglepődni. De lehet, hogy csak óvatosak voltak a bírók!
És nehogy azt mondd, hogy bizonyítsam dokumentumokkal, mert, akkor előveszem Moratti magánlevelezését, meg hat évre visszamenőleg a telefonbeszélgetéseit! :))
Félreértés ne essék, szerintem a legjobb olasz csapat ma az Inter. Ibra pedig bármennyire nem szimpi: ő most a legjobb! Olaszországban biztosan!

Gabez 2008.05.19. 10:10:20

mbemba: szted ha De Rossi azt mondja idény közben, hogy az Intert segítik a bírók, ki a fenét befolyásolt volna? ;)

Persze teljesen érthető a reakciója, a helyében mindenki csalódott lenne.

Ősszel az Inter volt a legjobb, de tavasszal...hát inkább a Roma. Ibra is inkább ősszel villogott, meg most a végén, de előtte mikor?? Még talán utoljára a Parma ellen vmikor januárban.

Ettől függetlenül lehet a legjobbnak nevezni, csak idén annyira ez nem jött ki. Én azt mondom, Kaká jobb nála, fejben mindenképpen. Sőt, ADP is. Vagy Tiago is?? :-)

calcio_di_rigore 2008.05.19. 10:23:51

Azért a Tuttosport mai címlapja mindent üt.:)))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.19. 12:05:30

Úgy befolyásolt volna, hogy rátett volna egy lapáttal arra a hisztire, ami mindig elviszi a hétfőt, keddet, szerdát,... (megadta, nem adta, pedig, inkább így, inkább úgy...) és ezt vezéregyéniségként felfogni, meg betartani, énsztem igenis nagy dolog. Eddig - túlzás - csak a Chievo volt képes erre.
Ibra: Sérülésből visszajött és eldöntötte, hogy hovakerüljön a scudetto! Tény, akkor nem villogott, amikor nem játszott:))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.19. 12:14:20

barnetta, ezt Várhidi bajusz mondta.

Greg36 2008.05.19. 13:14:21

Ibra sérülésből jött vissza éppen.
Tottitól sem lehet számon kérni, hogyha sérülés-meccs-sérülés ritmusban játszik, akkor mindig 100% pörög.
Ibra szerncsére a legjobb formában és a legjobbkor tudott játszani.
süti beállítások módosítása