Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Popsi és Hétvégi jóslatok - Premier League, 36. forduló, előétel

2008.04.26. 11:33 pote

Mi is a férfi (és a leszbikus) társadalom azon részéhez tartozunk, akik először a seggét nézik meg a szebbik nemnek, így heti PL beharangozónkban is elsősorban a hátsó fertályra fókuszálunk. (Nyugi...) Igyekszünk kicsit bővebben kitérni a bennmaradási esélyekre és üveggömbünk hatótávolságát egészen május 11-ig kiterjeszteni.
Próbálunk a végletekig objektívak lenni (úgyse fog sikerülni), mert úgy istenigazából csak a Fulhamnek szorítunk egy kicsit jobban, és csak a Bolton játékától irtózunk egy aprócskát. Szóval semmi más vágyunk nincs, mint HORROR az utolsó vasárnapra! Na vágjunk bele, nézzük csak, hogyan is állunk ezen a szép áprilisi hétvégén:

Wigan    36 pont
M'boro   36
S'land    36
Bolton    32
Reading  32
B'ham     31
Fulham    27
Derby     11

És akkor vegyük át őket sorjában (kiemelve mindig a hazai mérkőzések vannak).

Wigan Athletic
Hátralévő meccsek: Reading, Aston Villa, Manchester United
Szerintünk: 4 pont
Kulcsjátékosok: Palacios, Valencia
Talán ők vannak a legjobb formában és 36 pontjukkal nagyon nagy nyomás nincs is rajtuk. Januárban Steve Bruce-szal triplán is szerencséjük volt. Először, hogy a Birmingham elengedte. Másodszor, hogy Steve nem fogadta el a Paramount Picturestől, a direkt őrá megírt pedofil papról szóló forgatókönyvet. Harmadszor pedig, hogy hozta magával Palaciost is. A középpályájuk így nagyon erős lett, vinnének is onnan mindenkit a nagyok. A csatársoruk véleményünk szerint nem elég erős, ezért is vannak ott, ahol. Heskeyvel különben nincs bajunk, de ő inkább kialakítani tudja a helyzeteket, mint kiméletlenül megoldani azokat. Ellenben Marcus Bent sportágat tévesztett, neki felhívnánk a figyelmét, hogy Madár készül visszavonulni, ott lehetne próbálkozni.

Middlesbrough
Hátralévő meccsek: Sunderland, Portsmouth, ManCity
Szerintünk: 5 pont
Kulcsjátékosok: Dawning Downing, Alves
A tavasz legkellemesebb meglepetését szolgáltatták nekünk, már nem is húzzuk a szánkat, hogy jövőre is láthatunk üresen kongó szektorokat a PL-ben a hazai meccseiken. Azt azért még nem mondjuk-írjuk, hogy Gareth jó edző (ilyen fejjel ezt lehetetlen is, meg azt a tizit sem fogjuk sohaabüdöséletben elfelejteni), de olykor már tetszetősen játszanak. Róluk pont a fordítottja mondható el, mint az Athleticről, náluk a csatársorban van az erő. Még akkor is, ha a második legkevesebb gólt rúgták a mezőnyben. Az Aliadiere-Alves-Mido-Tuncay négyes bármilyen felállásban komoly izgalmat fog okozni a következő szezonban.

Sunderland
Hátralévő meccsek: M'boro, Bolton, Arsenal
Szerintünk: 2 pont
Kulcsjátékosok: Richardson, Cole,
A nehéz sorsulásuk miatt még lehet meleg is a pite. Az is előfordulhat, hogy az utolsó fordulóban egy motiválatlan Arsenal ellen kell kivívniuk a bennmaradást. Menedzserük és szurkolótáboruk fanatizmusa kiemelkedik ebből a mezőnyből, ami akár elég is lehet a nyugodt nyárhoz. Jövőre azonban ennél jóval több kell. Mindenképpen több minőségi játékos, akikkel Keane bizonyíthatja, hogy alkalmas Sir Alkohol Alex üresedő helyének betöltésére.

Bolton Wanderers
Hátralévő meccsek: Tottenham, Sunderland, Chelsea
Szerintünk: 3 pont
Kulcsjátékos: Davies, Diouf
Nem is jutunk szóhoz, igazából nem is hisszük el. Saját kezükbe került a sorsuk. Akár elég egy gyomorfordító 1-0 az utolsó hazai meccsükön (amin nagy valószínűséggel mi is ott leszünk) és már nézhetnek is körül a játékospiacon. Pedig nem érdemlik meg. Ami az UEFA kupában a Rangers, az a PL-ben a Wanderers. Daviesen és a Szenegáli Lámán kívül talán még Ivan Campo nézhető focistának a stabil kezdők közül. Mindennél beszédesebb, hogy az Observer brit napilap múlt héten megkérdezte a csapatok törzsszurkolóit, hogy kiket szeretnének a legjobban a Championshipben jövőre, elsöprő fölénnyel nyerte ezt a csatát a Bolton. Mi is csatlakoznánk.

Reading
Hátralévő meccsek: Wigan, Tottenham, Derby
Szerintünk: 3 pont
Kulcsjátékosok: Shorey, Kitson
Nem sikerült megismételniük tavalyi remek szereplésüket és nagyon nagy bajban is lehetnek. Utolsó négy meccsükön még gólt sem rúgtak, pedig nem betonvédelmekkel néztek szembe (Newcastle, Fulham, Blackburn, Arsenal). Úgy érezzük, hogy a május 11-i bonusz hárompont fogja megmenteni az életüket.
Stephen Huntot még mindig egy helyre kívánjuk Kistelekivel, és ígérjük, ezt majdminden posztban meg is fogjuk említeni. Lehet hogy becsípődött, de akkor is. Hogy miért is? Ezért, vazz.

Birmingham City
Hátralévő meccsek: Liverpool, Fulham, Blackburn
Szerintünk: 4 pont
Kulcsjátékosok: Forssell, McFadden
Csatlakoztak a Real Madridhoz, ők is voltak akkora barmok, hogy elküldtek egy olyan menedzsert, aki minden szempontból megfelelő. Nincsen semmi bajunk McLeishsel (azon kívül, hogy hülye neve van) és azt sem mondjuk, hogy Steve Bruce hasonló kvalitású edző, mint Del Bosque, de akkor is. Most kapaszkodhatnak, de nem vitás, a saját hajukkal kell kihúzni magukat a szarból. Steve elküldése miatt megérdemelnék, mutatott játékuk alapján nem, a kiesést. Nagy mázlijuk, hogy eléggé motiválatlan csapatokkal kell játszaniuk (nem a Fulhamre gondolunk).

Fulham
Hátralévő meccsek: ManCity, Birmingham, Portsmouth
Szerintünk: 9 pont
Kulcsjátékosok: McBride, Bullard
Összeszorított foggal és minden idegszálunkkal akarjuk, hogy legyen jövőre is Chelsea-Fulham, és ne csak a Carling Cup döntőjében. Tudjuk, hogy irreális az a 9 pont, de hát Magyarország is ott van az A-csoportos vb-n hokiban. És ha jobban belegondolunk, akkor ez a 3 meccs tényleg nyerhető és 36 pontnak elegendőnek kell lennie. 

Derby County
Hátralévő meccsek: Arsenal, Blackburn, Reading, Cardiff, Plymouth, Burnley, QPR, Charlton, Preston
Szerintünk: 0 pont
Kulcsjátékosok: Messi, Ronaldo, Rooney
Talán csak annyit, hogy még egy ideig biztos fogunk azon röhögni, hogy a Newcastle összekapart ellenük 1 pontot.

Számológépet előkaptuk, ez jött ki:

M'boro     41
Wigan      40
S'land      38
Fulham     36
B'ham       35
Bolton      35
Reading    35
Derby       11

Így legyen, segíts ebben Fociisten! Az UEFA kupa döntőjéig ne foglalkozz a Bayern Münchennel!


Azért pillantsunk rá gyorsan az aktuális fordulóra is. Most használom először az üveggömböt, használati utasítást nem kaptam - nem azért mert kínai, és a többiek lusták lefordítani -, de azért megpróbálom, mint Riise Ronaldo a 3. percben.

Birmingham - Liverpool 2-2
Még biztos, hogy benne lesz a múlt heti pofon a hazaiakban, de Riise mesterhármasa pontot fog érni nekik. A vendégek kispadjának piaci értéke minden bizonnyal nagyobb lesz, mint a pályán lévő huszonkettőé, de ettől függetlenül jó kis móka lesz sok sárga lappal.

Manchester City - Fulham 1-2
Szombaton, a mérkőzés végeztével egy időre bezár a City of Manchester Stadium. A keserű tavasz megkoronázása lesz a vereség, ami szinte borítékolható azzal a ténnyel, hogy a Citynél a League2-ből kell betömni a védelemben keletkezett lyukat űrt (Richards, Dunne, Onuoha sérült). Ennek, Shaleum Loganen és a Fulhamen kívül, nem hinnénk, hogy sokan örülnek ott északon. McBride duplázni fog és Elano is betalál, hogy bizonyítsa nekünk, az ő formája és a meleg idő közötti összefüggésünket.

Sunderland - Middlesbrough 0-2
Ezen a derbyn is 2-0-ra fog kikapni a Keane-csapat. Tuncay gólpasszt ad Aliadierenek és Alvesnek is, de ezen kívül sok minden nem fog történni. Talán egy picit kifütyülik a hazai drukkerek a sajátjaiakat, semmi több.

Tottenham - Bolton 4-0
A hektikus Spursnél most egy kiütéses győzelem következik. Davies eltiltását tölti, így esélytelennek érezzük a gólszerzésre a vendégeket. Berbatov mesterhármasával még jobban felveri az árát a nyárra. Mi csak reméljük, nem engedik el.

West Ham United - Newcastle United 0-1
Az ilyen meccseket nem szabadna lejátszani. A játékosok agyában (meg Smith fejében) ilyenkor csak az motoszkál, hogy meg ne sérüljenek. Talán a geordiek egy kicsit jobban motiváltak az elbaszarintott idénykezdet első 25 forduló miatt, és ezt Viduka fogja megtestesíteni. Valami azt súgja, hogy Owen 3 ziccert is hibázni fogni. Az is lehet, hogy berúgja őket, akkor 0-4.

Wigan Athletic - Reading 2-0
Ezzel a győzelemmel bebiztosítja a jövő évi PL-tagságát a hazai alakulat, így lesz két hetük készülni a United elleni fiesztára. A vendégek a 39. percben fogják ünnepelni 400. gólnélküli percüket, amihez mi jósolunk még 51-et. Steve Coppellnek sem lesz már őszinte a mosolya, mert tudni fogja, hogy május 11-én az egyik főszerepet rájuk fogják kiosztani.

Everton - Aston Villa 1-2
A gömb is azt mondja, mi is azt érezzük, ez lesz a forduló egyik legszínvonalasabb csatája. Igaz, nem estünk hasra az Everton játékától a múlt héten, és nem hisszük, hogy Arteta és Osman visszatérésével egycsapásra elkezdenek gördülékeny játszani (sokkal inkább hiányzik Cahill előröl), de most oda fogják tenni magukat a Goodison Parkban. Bár, szerintünk most ez is kevés lesz az utóbbi három meccsén tizenötöt vágó Villa ellen. A lepkefingnyit könnyebb sorsolásával  a birminghamiek fognak odaérni az UEFA kupás indulást jelentő ötödik helyre, míg az Everton az Intertoto kupában kezdi el már júliusban a következő szezont.

Portsmouth - Blackburn Rovers 0-0
Ld. West Ham United - Newcastle United (Smith helyett Baros).

Derby County - Arsenal 1-7
A hagyományoknak megfelelően négy gólnál fognak örülni hangosan a hazai szurkolók nézők. Hleb hiányát nem fogják megérezni az Ágyusok és Sámson egy utolsó kísérletet tesz CR utolérésére. Négyet rúg/fejel/kezel. Kellemes szórakozás lesz a tét nélküli joga bonito szerelmeseinek.

Bizony, jól számoltok, ez csak 9 mérkőzés. A magának bajnoki döntős státust követelő Chelsea-United meccset pedig, - tekintettel a munkanapra is -, a Kedves Olvasó élőben követheti majd az NST-n! Ami a várható színvonalat illeti, nem kérdés: a fiúk is, mi is nagyon jól tudjuk, ez most nem BL meccs lesz! Bízzunk benne, hogy nem is álcázzák annak!

 

 

18 komment

Címkék: üveggömb premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr70442528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenZo 2008.04.26. 13:32:10

A BL-es topikban közzétett hsz-emet tisztelettel visszavonom, sőt. Thx

the real 2008.04.26. 14:05:34

Érdekes lehet a gólkülönbség is ilyen szoros harcban. Abban pillanatnyilag nagyjából ugyanannyi 5 csapatnak is (-17 és -21 között), csak a Reading és a Fulham lóg ki lefelé (-28, -26).
Én nem mernék tippelni, de ha mégis, akkor nálam a Birmingham és a Fulham a Championshipben találkozik jövőre. Nagyrészt azért, mert jövő héten összekapják magukat otthon, és lehúzzák magukkal a kékeket.

pocak 2008.04.26. 15:42:32

Hát Benitez berakta Plessist a kezdőbe meg Insuát a padra. Vornyin, Crouch kezd, Torres a padon se. Na, egy ilyen meccsre legalább a padra odarakhatná Németh Krisztiánt. Mibe, hogy Voronyinnál többet érne.

simon 2008.04.26. 16:28:30

A Fulham 9 pontja az vicc.Tuti nem szereznek annyit és ki fognak esni.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.04.26. 17:52:36

Sunderland elrontotta az "olasz delutant" :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.04.26. 17:53:49

meg a Fulham :)

nah, ezert nem olasz megsem ez a bajnoksag :)

Igy meglesz a 9 potty...

Alexxxx 2008.04.26. 19:35:22

a Boltont én sem szeretem.de Diufot focistának nevezni,és Kevin Nolant nem,az túlzás.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.27. 00:59:59

Alexxxx,
igaz, h lőtt egy gyönyörű gólt az ősszel,
de nekem lassúnak tűnik és körülményesnek.
Láttam 3x élőben játszani, az égvilágon semmit nem mutatott.
Diouf azért nem olyan rossz.
(hangsúlyozom: szerintem)

d3vnull 2008.04.28. 00:02:59

Egyébként tökre egyetértek, nehogymár a Fulham essen ki, Chelsea drukker létemre szeretem azt a csapatot. Mondjuk "földik", a szegényebb szomszéd :)

danesdzsu2 2008.04.28. 09:36:57

d3vnull: "szegényebb":D

Én már a div1-ben megkedveltem őket, mindig jól igazoltak.

ZenZo 2008.04.28. 12:46:58

Ja, a Fulhamért (a döntetlenkirályért) én is elmorzsolnék egy könnycseppet, 3km-re van csak a Stamfordtól... a Pool eredmény eltalálásáért grat, a Fulhamnél is csak a gólok száma nem jött be. A többi kuka, és a legnagyobb jelentőssége a WHU-Newcastle meccsnek van/lesz, mert ők lesznek a soron következő ellenfelek a bajnokaspiránsoknak. A MU-nak meg nem nagyon megy a WHU ellen, és most nem lesz Vidic és Rio sem...

johevi 2008.04.28. 13:26:33

Volt a fordulónak egy pillanata, amikor a Fulham matematikailag kiesett, de aztán fordítottak az utolsó 20 percben... Szeretném ha bentmaradnának, de kicsit kései ez a hajrá. Ugyanakkor sajnálom, hogy a szimpatikus reading került veszélybe a múltkori bravúr miatt, jobban örülnék, ha a favágó Birmingham esne ki.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.04.28. 23:01:40

szép gólokat lőve szépen búcsúzunk a szezontól lassan. A kicsit keserű szájízre ez pont jól 6-ott:) Kössz, Srácok, szívből jelesre vizsgáztatok a pályán, mert játszani akartatok a zöld gyepen:)

Szép volt a mai játék ismét (a második félidőben és a sok kihagyott ziccer ellenére), és kössz mégegyszer, ez a bronz is szépen csillog. El kell ismerni, idén volt két jobb csapat a PL-ben nálunk, de igencsak kellemes idényt futottunk.

Jó szurkolást a BL-hez mindenkinek!

Üdv, ymy

papercut 2008.04.29. 00:03:16

Vicces kis csapat ez az Arsenal...A mai meccs jól mutatta a csapaton belül uralkodó helyzetet, sőt akár az egész szezonnal is mutat hasonlóságokat. a rengeteg kihagyott ziccer(főleg RvP-jé és Walcotté volt csúnya..) a pocsék védelem(2 gól a tökutolsótól) a csatárjáték( Bendtner legalább a kiscsapatok ellen jól nyomta, Adenak kezd minden összejönni 30 gól a szezonban grat!, Walcott az óriási ziccert még mellévágja, hogy aztán rúgjon egy amolyan Henrys klasszisgólt! Figyeljetek oda rá ez a srác nagyon tud! Rvp pedig megint megsérült, lassan rosszabb mint a túloldalon Saha. Márcsak az kéne , hogy az Mu és a Chelsea elbukja a köv két meccsét és bajnokok vagyunk! Viccen kívül, remélem a sérültek rendbejönnek, és szép lesz a szezon vége!
Imici: jöjjön Henry vagy ne?

bakító 2008.04.29. 08:04:27

Üdvözlet minden NST olvasónak. Eleddig én csak rendszeres olvasó voltam, úgy döntöttem hozzászólok, mivel a téma igen kedvemre való.
Szóval Henry nem fog jönni, majd esetleg 5 év múlva az edzői stábba. Esetleg addigra Dennis is visszatér hosszú pihenőjéből.
A szezonunk igenis jól sikerült, főleg az előzetes várakozásokhoz képest, csak hát olyan jól kezdtünk, hogy nagyon megjött az étvágy. Ha nincs az rút beszakadás március-áprilisban.... Jó lenne tudni mi volt az oka ennek a gigászi összezuhanásnak.
A MU lehet hogy most bassza el az idényét, úgyhogy az öreg alkesz és Wenger meg is beszékhetik mit basztak el.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.04.29. 10:14:17

papercut
Jól látod a halyzetet. A sok helyzet az első félidővel együtt kicsit elgondolkoztató, de legalább megvoltak a ziccereink. Pont a Derby ellen majdnem szívott mostanság a MU, ha jól emlékszem.

Henry? Én a NEM-re szavazok. Eto'o jöjjön:)

Egyébként, ha Hleb és Flamini is marad, akkor igazából márcsak 2 védő kell, és jók vagyunk...Senderos, Song, Bendtner, Djourou nálam nagyon kilóg a sorból.

Az igazolásokban annyira nem hiszek, mert jönnek a fiatalok az ifiből, erről szólnak a hírek.

Walcott...jövőre sztem nagyon ott lesz...
Clichy: imádom a játékát, sztem olyan 20km-eket simán összefutkos.

bakító
ÜDV! a katasztrofális hónapok alatt a 4 döntetlent értjük ugyebár...sajna azon a meccsen, nemcsak Dudu lába tört el...minden ott kezdődött...

nekem ez a bronz is nagyon szépen csillog...kicsit álmodozhattunk, kicsi hiányzott egy igazán pompás szezonhoz...a köv 2 meccsen még játsznk jól, és akkor mehetünk nyaralni:)

üdv, ymy

ZenZo 2008.04.29. 10:25:37

Nem volt rossz kis meccs a tegnapi. Azért szegény derbyt is sajnálom kicsit, nem irigylésre méltó a minden idők legrosszabb PL csapatának lenni. De az első öt-hat helyezettből mindenki bucira berte őket legalább egyszer. És hát az az egy győzelem nagyon soványka.
süti beállítások módosítása