Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 34. forduló

2008.04.26. 15:00 pancho_sanza

A Barcelona állja a sarat. Gyakorlatilag tíz centire voltak a teljes összeomlástól. Valószínűleg nem állnak talpra, ha bemegy az a büntető.  Ez egyszerűen nem volt rájuk jellemző idén. Sőt sok esetben az aktuális ellenfelük volt képes meccset fordítani a katalánok ellen.  Az esély megmaradt, így Rijkaard a kritikák elviselése nélkül megteheti, hogy gyakorlatilag a keddi kezdőcsapatát pihenteti. Persze ez önmagában még nem lesz elég az üdvösséghez. A továbbjutáshoz egy kis szerencse is kell azon túl, hogy a Manchester talán fáradtabb csapattal tud kiállni. A roppant fontos kérdések megválaszolása tehát továbbra sem a La Ligában történik, sokkal inkább Angliában. Azonban letörni nem szabad, hiszen olyan érdekfeszítő dolgok sem dőltek még el, minthogy az Atlético indulhat-e a BL-ben? Vagy ismét az UEFA Kupa marad számára? A Zaragoza vajon tényleg nem esik ki? Mire megy a Valencia a holland tulipán nélkül? A Real Madrid tényleg nagyon jó? Esni fog 27 gól és kiderül, hogy a Betis játékosai ismét fogadtak-e magukra. Tovább után részletek:

Deportivo – Barcelona 2-0
Bemelegítés gyanánt tökéletes. Lehet gyakorolni a helyzetkihasználást. Pontosabban a helyzetbe kerülést, amennyiben a kiesés roppantó súlya alól felszabaduló Deportivo hasonlítható a várhatóan ideges Manchesterhez. Messi, Eto’o, Iniesta, Xavi és Milito nem tart a csapattal, míg Abidal csak a cserepadon kap helyet. Értelme nem sok lesz a mérkőzésnek, mert legalább az argentint megérte volna elhozni. Először is a formába kerülés, másodjára az új szerepkör megtalálása miatt. Egyszerűen annyira elfogyott a hely előle, hogy míg tavaly jobboldalon simán lemehetett labdával alapvonalig, addig ősszel már kizárólag középre tudott menni labda nélkül is. A Manchester ellen pedig már majdnem a baloldali oldalvonalig kellett szaladnia.  Ha már az eredmény nem számít, akkor legalább értelmes dolgokkal kellene foglalkozni.

Murcia – Sevilla 1-4
Miután a Sevilla bebukta a kivételezett szerepkört, nem marad más hátra, mint visszakönyörögnie magát az NST szívébe. Ez abszolút nem lehetetlen feladat, mindössze stílusosan kivívott győzelmek kellenek hozzá. Mellőzve mindennemű sztárallűrt, rugdosást és Dani Alves sziporkát az andalúz kapu előtt. A vendéggyőzelem visszahozhatná a reményt a kilátástalan káoszba, hiszen pont annyira nem számít a Murciának a vereség, mint amennyire kellemetlen a három sevillai pont. Az Atlético Madridnak.

Getafe – Atlético 1-1
Bizony ám. Mert sokkal kellemesebb a Murciával edzegeti egy jót, mint a talán lélekben egy kicsit magára találó Getafével városi rangadót játszani. Nem lesz egy fáklyás menet, de nyilvánvalóan fontos a vendégek számára a pontszerzés. Hiszen bármennyire is igyekszik a Santander és a Sevilla, hogy pont nélkül vészelje át a hévégét, most már illene valamit saját erőből is felmutatni. Legalább egy pontocskát.

Mallorca – Racing 1-1
Ha kizárólag Güizán múlna, akkor sokkal egyszerűbb lenne a tippelés. Azonban nem hülyék ám Santanderben sem. Ők is tudják, hogy valamit illene kezdeni a tarthatatlanságban előrelépő támadóval. Ezért aztán nem is számítunk másra, mint, hogy a hazai csatár az illemhelyet sem látogathatja meg vendégkíséret nélkül. Sőt úgy hallottuk, hogy már most is követik mindenhová. Így meg aztán nehéz lesz egy Arango gólra győzelmet alapozni.

Valladolid – Almería 2-2
Jön az Alméria. Vagyis megy. Vagyis nem igazán tudjuk, hogy mit csinál, de rohadtul tetszik. Odateszik magukat és igazából azt se bánjuk és bántjuk, hogy a bennmaradás bizonytalansága mellett még undorító célfutballt játszottak. Elvégre újoncként minden olyat meg lehet tenni, amit a nagycsapatok nem tehetnének meg. Aztán mégis megteszik, de ez most nem számít. Negredo és Llorente sokkal inkább. Vagyis a góljaik.

Recreativo – Levante 2-1
Az utolsó esély a Huelva előtt. Ha a Levantét sem tudjk legyőzni, akkor talán nincs is értelme próbálkozni a Valencia és a Zaragoza elleni harcban. Nem részleteznénk, hogy a Levantének mennyire nem érdeke a győzelem, hiszen a fizetésre sem telik arrafelé, nemhogy győzelmi prémiumra. Ugyanakkor pont ezért megsüvegelendő a valenciai játékosok hozzáállása, mert minden észérv és esélytelenség ellenére a legnagyobb szívvel teszik a dolgukat. Persze a Recre is. Aztán lehet, hogy ugyanott kötnek ki.

Real Madrid – Athletic 2-0
Már ott tartanak, hogy a Bajnokok Ligája is csak véletlenül nem az ő kezükbe került. Pedig ahhoz egy kicsit masszívabb játék kellene, mint amilyennel múlt héten előrukkoltak a blancók. Most azért illene is győztesként játszaniuk, de nem igazán tudjuk elképzelni, hogy a Barcelona eredménye mekkora terhet rak/vesz le a királyi gárda játékosairól. A tét egyértelműen a győzelmi sorfal, bár lehet, hogy arra pihentetni fogja Rijkaard Eto’ot, Mesit, Henryt, Iniestát, Xavit…

Valencia - Osasuna  1-0
Az egyik legkönnyebben nyerhető meccsét játssza a hollandtalanított Valencia. Koeman azt mondta, hogy a győzelem és a vereség mindössze emberi tulajdonságokon múlik. Ha Villáék most sem tudnak nyerni, akkor valószínűleg igaza volt a holland mesternek. Ugyanis azt nem gondoljuk, hogy kizárólag az edző múlt volna a sikertelenség. Az sokkal inkább az ő hibája, hogy nem igazán volt meg az összhang szakvezető és a csapat között. Mindenesetre nagyon nagy csodát nem várunk. De a kicsiben (vendégsiker) reménykedünk.

Betis – Villarreal 1-4
A Betis ott ver át minket, ahol akar. Átgondoltuk a helyzetet és majdnem biztosak vagyunk benne, hogy játékosai fogadnak a mérkőzésekre. Csak ezt nem olyan gerinctelenül teszik, mint Európa közelebbi részein. Magyar focista biztosan nem értheti, hogyan tud valaki saját magára fogadni. Főleg olyan magas szorzóval. Pedig ezek a spanyolok. Olyanok. Különösen az a Betis. Amikor mindenki fogad ellenük, akkor ők magukra. Aztán még nyernek is. El kéne tiltani az ilyeneket.

Espanyol - Zaragoza 1-1
Annak, akit illet: Add, hogy az a két csapat döntetlent játsszon egymással. Nem érdemelnek mást. Azon kívül, hogy a hitelességünk odaveszett a beléjük vetet bizalom oltárán, még egy rakat lóvét is buktunk rajtuk. Ne higgy nekik, bármilyen eredményekkel, vagy játékoskerettel is akarják kiszúrni a szemedet. Egyszerűen az igazságtalanság csúcsa lenne, ha akármelyikük bárminemű futballból adódó boldogsággal a szívében térhetne vasárnap este nyugovóra. Azok után, hogy nagyon sok embernek okoztak szomorúságot eredményeikkel és játékukkal, a döntetlen optimális lenne.

36 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr86443145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.26. 19:15:20

Az Almería tényleg egyre jobb. Most már nem csak masszív, de jól is játszik. Érdekes lenne, ha kijutnának az UEFA-kupába. (Gondolom, ezek után jön három vereség, nulla lőtt góllal.)

A Villarrealnak most azért drukkolok, hogy az el clásicóra maradjon a bajnokavatás.

Kaif · http://toriblog.blog.hu 2008.04.26. 23:52:16

na, a Barca meccset sikerált telibe találni, olyan sima 2-0 lett a vége....
Viszont a Sevilla négy góllal is kevesbbet rúgott a tervezettnél:)
Lesz holnap buli a Cibelesnél?:)

Kaif · http://toriblog.blog.hu 2008.04.26. 23:59:03

...és bár amennyire nem idetartozik, de volt ma egy El Classico: ACB Liga: Real Madrid - Barcelona 90-73 :)

krysal 2008.04.27. 14:18:36

Bastille! Bizony szopni fog amadrid... PEZSGŐT:)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.27. 15:05:34

:D ebbe most ne menjünk bele!

a villareal 7kor kikap, és így is belefut a real egy csunya 0-4be, hazai pályán, borzalmas, de

inkább nem írok ide jóslatokat, federer-nadal 4től, az is jó!

krysal 2008.04.27. 15:45:35

Bocs,de nem én kezdtem ilyen megkérdőjelezhető "szopni fog" dolgokat írni. És ha már feladtad a magas labdát:)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.27. 19:33:24

A Villarreal-győzelem alakul, bár momentán nem nézem ki a tippelt különbséget. Egyik-másik olyan bágyadtnak tűnik...mintha félórája keltek volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.27. 19:33:44

Eddig három telitalálat, gratula, pancho!

Egy idő után csak kiismeri az ember az idei spanyol bajnokságot.

Én például fogadni mertem volna (de vajon miért nem tettem?), hogy a Koeman nélküli Valencia ma lealázza az Osasunát. És lőn.

rexter 2008.04.27. 23:01:10

ma is lathattuk miert nyeri toronymagasan a Real a bajnoksagot. mert kurvajok. ezert talan el is viselnem ha a barca BL-t nyerne, de szerintem a Liverpool - Barca donton a Pool nyer.

nasteey 2008.04.28. 00:14:07

Azért ezt a kurvajóságot nem csak 3-4 meccsen kellett volna bizonyítani. :)

Mondjuk úgy, hogy a legtöbbett tett a sikerért, és jó a keret. Tudtak olyan meccseket is hozni, ahol a játék képe alapján nem sok pontot érdemeltek. Aztán most jöhet a sorfalas meg a szökőkutas móka is.

Na nem baj, reméljük jövőre megint lesz indoka Samunak cabronozni. :))

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.28. 01:45:09

gratula a realnak a bajnoksag. mivel ok nyujtottak a legegyenletesebb teljesitmenyt,megerdemlik. remeljuk,mi meg utjuk a mu-t (vagy felolem akar 1-1 v 2-2,stb is lehet),es aztan johet a moszkvai donto.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.28. 11:14:04

sztem tegnap játszott az idei év legjobb madridja, sajnos!

bár a roma ellen produkáltak volna ilyen focit....

krysal 2008.04.28. 13:11:42

Látod, Bastille, ebben legalább egyetértünk, ha már egyikünk se talált telibe - se pezsgőzés, se 0-4.

De le a kalappal az Athletic előtt, csak így tovább!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.28. 18:56:44

A Real Madrid sokszor játszott már nagyon jól az idén, csak sajnos mindent elfeledtetett a gyászos február, a Roma elleni kiesés, az akkori hullámvölgy.

A Barcelonánál ez megfordulhat. Náluk egy esetleges BL-győzelem feledtetne el minden szörnyűséget. Látszik, hogy most már végképp mindent a Manchester elleni meccsre tettek föl. Egy esetleges döntőt már féllábon is lehoznának.

Pont olyan szép lenne így nyerniük, amilyen csúnya a Real Madrid Roma elleni kiesése volt. De ez egyelőre még csak egy szép álom...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.28. 19:51:48

ja és az el classico sorfalával a sors visszaszolgáltatja a realnak a bl-ből való kiesés szomorúságát...remélem dinho kezdő lesz...

nasteey 2008.04.28. 20:59:46

4 évnyi szomorúság után nem kell sok az örömhöz. :)
Dinho pedig tuti nem lesz sem kezdő, sem csere. Szerintem a szurkolók sokkal jobban felfújják ezt a sorfal dolgot, mint ami valójában. Gratulálnak, lepacsiznak, kész. Bár azért remélem ez is egy motivációs forrás lesz jövőre. :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.28. 21:09:10

persze, én is azért szeretném, mert szurkoló vagyok, ők kimennek és megverik a madridot! dinho meg már nem játszik többet a barcaban, soha.

holnap se.

gibson 2008.04.28. 21:12:41

nasteey!

Nézőpont kérdése, hogy mi fújjuk fel a dolgot, vagy te próbálod elbagatellizálni... Mindenesetre egy dolgot kifelejtettél: gratulálnak, lepacsiznak, aztán csúnyán kikapnak... :)

nasteey 2008.04.28. 23:55:19

Persze. Egyrészről ugye a játékosok egyék meg, amit főztek. Másrészről sztem sokkal inkább a madridi szúrkolók üvöltenek majd a TV előtt, hogy "Szégyen, szégyen"! :) A játékosoknél nem lesz ez ilyen komoly.
Ennek ellenére én nagyon remélem, hogy a sorfal után kikap a Real. :) Abban viszont biztos vagyok, hogy kikapni nem fogunk. Ha egészséges lesz mindenki, és felfogják, hogy a becsületükről van szó (holnapi MU-meccs ide vagy oda), nem hinném, hogy kikaphatunk.

realm 2008.04.29. 10:52:26

nasteey: "Szerintem a szurkolók sokkal jobban felfújják ezt a sorfal dolgot, mint ami valójában."

Ha a Realnak kellene sorfalat állnia a Barca előtt, akkor is úgy gondolnád, hogy ez csak egy lényegtelen semmiség? Ne áltasd már magad!
Az örök rivális csapatok szurkolóinak mindent megér, ha legyőzik/megalázzák a fő ellenfelüket.

Szerintem a madridi közönség amúgyse fog nagyon fákjúzni a Barcelonának, mivel értelmesebbek és kultúráltabbak annál. (Legalábbis disznófejet még nem láttam dobálgatni a Bernabeuban....)

Hala Madrid!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.29. 11:04:22

A díszsorfal még rendben is lenne. Na de Gagok, Gutik és Saviolák előtt már egy kicsit ciki. Főleg, ha Henrynek hívják az embert.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.04.29. 11:17:24

Tetszett volna a Barcelona jobban játszani. Hisz erről (is) szól a foci.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.29. 11:23:31

ilhan, nem is illik a könyvtárhoz az anyázás... már többször megfigyeltem, de a roma ellen jött elő a legdurvábban, hogy a közönség akkor is kussol, ha nagyon kellene a szurkolás a csapatnak

kívülálló, laikus véleményem szerint csapat és közönsége megérdemli egymást. :)

montipájton 2008.04.29. 11:44:30

Pancho,

már megint a sznobizmusod...)))

Azt most nem hozom elő, hogy Gagóról ti írtátok valamelyik válogatott meccse után, hogy itt az új Redondo (vagy hasonló, szóval elájulás a köbön), de azért pusztán a neve alapján ne mentesüljön senki a sorfaltól. gutit meg csak te nem vagy hajlandó játékosszámba venni, sokadszor, ami egy-egy olasz vagy angol zongoracipelőről írt hozsannáitok tükrében szintén érdekes. De hát izélések és pofozások...))

Amit Henry eddig produkált, az alapján Sitku Illésnek is nyugodtan sorfalat állhat az idén. Az egyetlen, amire emlékszem vele kapcsolatban, hogy szerényen csendre inti a Celtic közönségét. Na, majd ma este talán valamit még mutat. )))

(Azért én ezzel a sorfal-dologgal megvárnám a következő fordulót, mert az idei forgatókönyben nem látom megírva, hogy a Real nyer Papmlonában...)

the real 2008.04.29. 12:53:01

Nem is kell, elég a Getafénak pontot lopnia a Villarreal ellen. És akkor már Pamplonában is áll majd a díszsorfal.
Egyébként mióta jellemző ez Spanyolországban?

szferi 2008.04.29. 13:16:17

"Egy esetleges döntőt már féllábon is lehoznának."

csöncsön, tiéd a nap vicce!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.29. 13:26:54

Egyszer már leírtam egy külön posztban a Real Madrid játékosairól és teljesítményéről a véleményemet. Azóta a kép annyival csúnyább lett, hogy kiderült, a Roma egyáltalán nem jelentett verhetetlen kategóriát. Sőt!
Persze az olyan nemes cselekedetek, mint a pamplonai győzelem simán beleférnek, mert a La Ligában nyerni nagyon tudnak. Igaz sokszor elnézést kérhetnének a teljesítményért, becsületből lemondhatnának a három pontról. De nyerni azt tudnak.
Egyszerűen ültem és néztem a Roma elleni meccset, amelyen az idei Valenciának több esélye lett volna győzelemre. Én teljesen megértem a közönséget, hogy nem tudtak szurkolni. Annak a csapatnak, azon az estén nem lehetett. Az eredmény közel sem minden.

Ha ebben az évben lett volna legalább esély egy Redondo cselre, Ronaldo manchesteri triplájára Seedorf félpályás, Raúl világkupadöntős, Zidane BL döntős góljára, azért odaadnám a bajnoki címet. Már az esélyért is. Idén egyetlen komoly meccsen kellett volna bizonyítania a srácoknak és rohadtul nem azt csinálták, amit kéne. Sőt megalázták magukat, a csapatot és a mezt. Kiesni és kikapni lehet, de nem úgy, ahogyan tették.

Talán nem véletlen, hogy a spanyol kupában és a BL-ben is oda-vissza (!) cumi lett a vége. Együtt a kettőt már nagyon nehéz magyarázni. Motivációval vagy szerencsétlenséggel szokták.

nst.blog.hu/2008/03/09/a_fiok_aljara

A Barca sorsa ma este dől el, ha nyernek, ha veszítenek, nem fogom őket negatív kritikával illetni. Mindössze azért, hogy engedték a mostani Real Madridot simán bajnokságot nyerni.

haraputca 2008.04.29. 14:06:41

"A Barca sorsa ma este dől el, ha nyernek, ha veszítenek, nem fogom őket negatív kritikával illetni. Mindössze azért, hogy engedték a mostani Real Madridot simán bajnokságot nyerni."

Ezt a két mondatot én így nem értem. Megmagyaráznád?

Amúgy az jön le, hogy a Roma-meccs miatt haragszol a Realra, hát az tényleg nem volt jutalomjáték, de nem túlzóak a sérelmek? Tudom, szubjektív, de úgy néz ki, egy bajnoki cím kerül a másik serpenyőbe.

Persze kétségtelen, sokan vannak, akik inkább elalélnak egy vesztes meccsen (szezonban) látott szép góltól, mint ünnepelnek egy bajnoki címet, főleg, amióta valaki kitalálta, hogy a Real Madrid, mint a brazilok, menjen a picsába, ha nem játszik szépen.
Én itt érzek némi vicces anakronizmust (vö "a mai futball" kedzetű összes közhellyel), ugyanakkor kétségtelen, jó, hogy vannak a játéknak örök romantikusai.
Igaz, utóbbiaktól elég humoros, ha az idei Barcelonát nem hajlandók rossz szóval illetni. :)

nasteey 2008.04.29. 14:14:15

@Ilhan Mansiz: Természetesen, mivel szúrkoló vagyok nem úgy élném meg a sorfal dolgot. Persze, hogy jól esne. Ezért is írtam, hogy itt a szurkolók fújják fel ezt a dolgot.

Valószínűleg azért nem láttál disznófejet a Bernabeuban, mert mi még nem igazoltunk le tiszteletbeli madridi csapatkapitányt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.29. 14:15:28

Nem az én dolgom, hogy a Barcát negatív kritikával illessem. Egyszerűen mit mondjak róluk? A legjellemzőbb az volt hétvégén, amikor Márquez inkább a kezét emelgette ahelyett, hogy fél métert mozdult volna. Így nem lehet.

gibson 2008.04.29. 14:48:33

_benito

lehet, hogy "könyvtári" a hangulat a Bernabeúban, de legalább tele van az egész, nem csak a negyede, és nem kell távcső a harmadik sorból, hogy lássa az ember, mi történik a 10 sávos futópályán túl... :)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.29. 14:56:59

Amúgy, _benito, voltál te már ÉLŐben a Bernabéuban?

Nem meggyanúsítani akarlak, csak szerintem a tévé nagyon sok mindent el tud nyelni.

Az pedig tényleg fantasztikus, hogy Európa egyik legnagyobb stadionja fordulóról fordulóra tele van.

halareaal 2008.04.29. 19:14:42

"sztem tegnap játszott az idei év legjobb madridja, sajnos!

bár a roma ellen produkáltak volna ilyen focit.... "

szívemből szóltál, bár mondjuk volt még pár meccs a szezonban, amikor így játszottak.

benito amúgy el vagy tévedve, az 1 meccs volt, a Bilbao ellenit pl biztos nem láttad, olyan hangulat volt, ami a félházas olasz bajnokikon soha. egyébként a Roma drukkerek simán leüvöltötték a MUsokat, ahhoz képest a Bernbeuban nem lehetett őket hallani, pedig több okuk lett volna ott az üvöltésre. amúgy meg a Real-Roma meccs olyan fos volt, hogy nem csoda, h csend volt.

pancho rólad nem hiszem el, hogy Madrid drukker vagy. bocs de az ilyen nem Madrid drukker. azoktól szoktam ilyenszintű kritikákat hallani, akik zsigerből utálják a Madridot, mert a sztárvásárlások miatt a gonosz pénzhatalomnak látják őket, akik ellen minden csapat szimpatikus.

halareaal 2008.04.29. 19:29:41

és pancho ajánlo figyelmedbe a Lazio, Sevilla, Villarreal, Valladolid, stb. mecseket, bőven olyan dolgok, amik máshol nem nagyon. persze szép, hogy Zidane BL döntős góljával jössz, ennyi erővel azt is szemére vethetnéd a gárdának, hogy egy Pelé Maradona csatársor helyett holmi Raul v Nistelrooy kettős játszik. de most komolyan, ki produkált olyan dolgokat idén, mint amiket te kiragadtál a Real utóbbi 10 évének legszebb pillanatai közül? C. Ronaldo talán megközelítette, vagy tavaly Kaká, más nem nagyon. jah így már nem is ér semmit a bajnoki cím.
süti beállítások módosítása