Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 33. forduló

2008.04.11. 13:00 _benito

Kérjük, csatolják be öveiket, mert ez rázós lesz! Szerény meglátásunk szerint már egyébként is a Serie A a legizgalmasabb a jelentősebb európai bajnokságok közül, ez a megállapítás pedig akár további lökést is kaphat az előttünk álló játéknapon – vagy akár el is dőlhet szinte az összes, a táblázat felső részét illető kérdés. Lássuk be, utóbbira azért nagyobb esély van… Az Inter négypontos előnyébe kapaszkodva fogadja a sikeres UEFA-kampányából érkező Fiorentinát, a Roma pedig az idén a nagyvadak megtréfálásából sportot űző Udineséhez látogat. Ezen a két meccsen pedig nem csak a scudetto sorsa dőlhet el, hanem az is, hogy a Milannak marad-e esélye a Fiorentina befogására, hiszen a Rossoneri eközben az Öreg Hölgy vendége lesz, és bizony ott nem lesz elég az Internek szurkolni, hogy minél alaposabban lássa el a Viola baját, mert ezzel még csak annyit érnének el, hogy nem nő a különbség. Hajlamosak lennénk megfelejtkezni a Sampdoriáról, ami nagy butaság lenne részünkről, hiszen a Reggio Calabriában vizitáló Blucerchiati a többi meccs szerencsés alakulása esetén akár egy pontra is feljöhet a Fiorentina mögé, sőt, a Roma kivéreztetésével az Udinese is igen kedvező helyzetből várhatná a hajrát. Hogy ehhez még jön a hagyományosan heves (sajnos néha túlságosan is…) érzelmeket kiváltó Szicíliai Derbi? És akkor a hátsó fertályról még egy szót sem szóltunk, pedig ott is gyepálják egymást emberül. Kell ennél több és jobb?

Juventus – Milan 2-1
Az igazi Derby d’Italia következik szombat este, hiszen nem elég, hogy az elmúlt 16 bajnoki kiírásból tizenháromszor a két csapat egyike futott be elsőnek, az összesített scudetto-mérleg is a torinói és milánói gigászok fölényét mutatja – hihetetlen, de az összes eddigi olasz bajnoki kiírás csaknem felét ez a két csapat söpörte be!
A Calciopoli bűnbakjaiként a tavalyi szezont mindketten kukoricán térdelve vezekelték végig (közben a Juventus feje fölé még egy csöpögő vízcsapot is tettek), ami nem akadályozta meg a Milant abban, hogy előbb Európa, majd a világ legjobb csapatának is koronázza magát, ám az idei Serie A kiírás már nem sikerül nekik olyan jól, mint a másodosztály kénköves bűzét magáról sikeresen leizzadó Juventusnak. A milánóiak vergődnek, a keret összes hiányossága egyszerre bukkant elő, így nekik igazából élet-halál a rangadó, ha épkézláb játékosokat akarnak a San Siróba csábítani a nyáron, míg a Bianconeri igazából többé-kevésbé kihozta a szezonjából, amit akart, hiszen szinte biztosnak látszik a Bl-szereplés 2009-ben – ráadásul a zebratortára már a véres habot is felfújták, melyet az Inter szája széléről törölgettek le.
Az Öreg Hölgy azért idén korántsem olyan félelmetes, mint azt megszokhattuk tőle. Voltak ennek a szezonnak olyan periódusai, amikor a mutatott játék (ez egyébként a dicső korszakban is gyakran hagyott bennünk hiányérzetet) és az eredmények azt mutatták, nem különösebben szerencsés kézzel nyúltak a fiatalítás eszközéhez, és bizony megfordult a fejünkben az is, hogy ennek nagy ára lesz. Végül, úgy néz ki, nem volt igazunk, hiszen bár a legutóbbi fordulóban – elképesztően nagy meccsen! – vereséget szenvedtek a poraiból feltámadó Palermo ellen, a közvetlen vetélytársak bukdácsolásának köszönhetően bár a bajnoki címért már nincsenek versenyben, a dobogó legalsó foka immár nem lehetőség, hanem egyértelmű elvárás.
A Milan viszont sem eredményeket, sem jó játékot nem produkál idén, a tavaly még oly félelmetesnek tűnő Rossoneri több sebből vérzik, mint a south parki Kenny. Ennek, valamint az időközben igencsak kivirágzó vetélytársaknak köszönhetően már nem az a kérdés Ancelottiék számára, hogy indulhatnak-e jövőre a létfontosságú kincset termelő Bl-ben, hanem az, hogy egyáltalán megmutathatják-e magukat Európában, hiszen idén még vár rájuk egy Inter és egy Udinese elleni hazai, ugyanakkor Nápolyba sem esélyesként utaznak majd az utolsó előtti fordulóban. A védelem katasztrofális állapotban van, és Kaká nélkül megbénulnak a támadásaik is, ami csak azért furcsa, mert pont azok a játékosok mondanak csütörtököt vasárnaponként, akik korábban a Milan sikereinek legfőbb letéteményesei voltak: Pirlo és Nesta egyszerűen klasszisukhoz méltatlan teljesítménnyel borzolják a kedélyeket, Seedorf sem rakja ki az ablakba, amit idén eddig a közösbe tett, és akkor még a feszítő csatárgondokról meg sem emlékeztünk.
Ez viszont A Derbi. A holtak feltámadnak, a sánták és bénák újra járnak, a vakok látnak, ráadásul ahogy a fentiekből kiderül, a tét sem csekély, ezért kifejezetten magas színvonalat tudunk ígérni szombat estére. Mit tagadjuk, az elmúlt években igen megkedveltük a Milan játékát (meggyőződésünk szerint tavaly a MU ellen az elmúlt 10 év legjobb olasz csapat által bemutatott játékát vezették elő), ezért roppantul fájna, ha nem láthatnánk őket a Bl-ben, ám sajnos a komplett védelem hiányozni fog Torinóban (Oddo és Jankulovszki sérültek, Nesta és Kaladze eltiltott), ezért bár papíron ismét a karácsonyfával indulnak neki a meccsnek, ez most inkább hajaz majd egy klasszikus 4-4-2-re, melyben Pirlo kezében lesz a karmesteri pálca, Kaká pedig Pippo Mio párjaként igyekszik zavart kelteni elöl. Tegyük gyorsan hozzá, a zavar egyes napokon magától is felüti a fejét a Legrottaglie-Chiellini kettős között, ráadásul a hírek szerint a két szélen a Zebina-Molinaro duót csodálhatjuk majd a Juve kezdőjében, a Seedorf őrzésére hivatott Salihamidzics jobbszélen történő bevetése miatt pedig Camoranesi ismét beljebb lép egy sorral. Láttuk már itt idén jól játszani, viszont mivel rosszul jóval többször, ezért vagy a fejsérülését szerencsésen kiheverő Nedvedbe helyezzük bizalmunkat, vagy az újabban részegítő szólókra vállalkozó Sissoko masszív játékától reméljük a zökkenőmentes középpályás fölény kialakítását.
Ez lesz a két csapat 73. összecsapása Torinóban, és nem meglepő módon a hazaiak komoly fölényét mutatja 32 győzelmük, amivel szemben csak 19 vereség áll, a gólkülönbség pedig 111-87 szintén a zebrák javára. Legutóbbi öt meccsén a Juve 10 pontot szerzett, míg a Milannak három vereség is becsúszott, ezzel pedig újabb érvet sorakoztattunk fel a hazai győzelem mellett. De nem szabad elfelejtenünk, az ilyen mérkőzéseknél semmit, sőt, még annyit sem számítanak az esélyek, a derbit az nyeri meg, aki az adott pillanatban jobban koncentrál és jobban akarja a győzelmet. Utóbbi pedig minden kétséget kizáróan a Milan… Na, akkor most mi lesz? Rohadt jó meccs, az lesz!

Inter – Fiorentina 2-1
Manciónak múlt héten bejött ez a 4-5-1 az Atalanta ellen, a hírek szerint most is hasonló felállásban küldi ki fiait az ellen a Fiorentina ellen, mely egyrészt biztosan fáradt, másrészt a sikeres európai túra után mindenképpen lendületben van. Különösen igaz ez Mutura, aki gondolatban már köti is össze Materazzi és Burdisso cipőfűzőjét. Azért meglepetés lenne, ha nem nyerne az Inter.

Udinese – Roma 2-3
Tippünkkel feltételeztük, hogy Mexés összekapja magát, mert bizony a három csatárral támadó Udinese ellen nagy szükség lenne rá. Cassetti veséjéből kioperálták Brown térdkalácsát, mégis ő lesz a Roma egyetlen komoly hiányzója, az Udinesében meg tök mindegy, ki játszik, ha ott van Di Natale és Quagliarella. Márpedig ott vannak, ez pedig egy jó kis meccs lesz. (Őszintén szólva csak azért mondtunk vendéget, hogy még egy ideig ringathassuk magunkat a szoros befutó csalfa reményébe) 

Reggina – Sampdoria 1-2
A surranópályán érkező Blucerchiati-szerelvény bizony olyan sebességgel közlekedik, hogy a sínen óvatlanul ácsorgó Regginából csak egy bordó plecsnit hagy, ezzel pedig érzésünk szerint rámennek a lilákra nagyon csúnyán, ha pedig elhiszik magukról, hogy ott lehetnek… a Regginától sem kell még búcsút vennünk, de azért nem árt felkészülni rá.

Genoa – Torino 1-1
Fo-gal-munk sincs! Otthon esélyesebbnek véljük a Genoát, kivált Borriello hazai góltermését figyelembe véve, de a Toro egész évben mást sem csinált, csak meglepő eredményeket produkált. Hátha most is.

Napoli – Atalanta 3-0
Hát, ez aztán senkit nem érdekel, hogy mi lesz, a legnagyobb baj pedig az, hogy a legkevésbé a játékosokat. Hacsak néhányan nem akarják még eladatni magukat (Hamsik, Lavezzi, Gargano, Floccari, Langella), ebből hazai lesz, mert hiába áll előrébb a bergamói egylet, a Napoli két klasszissal jobb csapat.

Livorno – Cagliari 1-1
Ami odafent az Inter-Fiorentina, az itt lent az Amaranto és az Isolani összecsapása. Annyira szoros itt a mezőny, hogy akár bele is férhet egy vereség valamelyik csapatnak, de az biztos, hogy nem jönne jókor egyiküknek sem. A Livorno újabban egyesével halad (lefelé...), a Cagliari viszont 8 pontot szerzett ez elmúlt öt meccsén, érzésünk szerint egy ikszre jók lesznek Toszkánában.

Lazio – Siena 2-1
Mondanánk mi szívesen, hogy döntetlen lesz, de a rómaik ezzel a meccsel már a kupa-elődöntőre hangolódnak, a vendégeknek pedig igazából belefér egy vereség is, mert igen messze vannak már a kieséstől. Ráadásul a Lazio ismét a Pandev - Rocchi, Bianchi trojkával üt rajta Manningeren.

Empoli – Parma 2-2
Na, ez viszont igen sok mindenről dönt a pincében. Az Empoli győzni tudott legutóbb idegenben, ezzel pedig sikeresen ragadták meg az utolsó esélyek egyikét, a Parma viszont vergődik, hiába erősebb lényegesen a kerete versenytársainál, ha veszítenének Empoliban, bizony már nyakig érne a szar, ami egyelőre csak szügyig lepi el őket.

Palermo – Catania 2-1
A Juve-verés és az edzőváltás lendületétől tolt hazaiak a múlt héten szintén parádés teljesítményt nyújtó Cataniát fogadják az idei második szicíliai derbin. Az elsőn a mikulás 3-1-es hazai győzelmet rakott be az Elefántok fája alá, ennek ellenére a rózsaszínek a középmezőnyben szerepelnek, a Catania viszont még nem dőlhet hátra, hiszen a kiesés elleni harc közbeni könyöklés fordulóról fordulóra másik csapatokat sodor jobb, illetve rosszabb helyzetbe.

64 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr88421004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weah_ 2008.04.11. 13:10:11

Juve-Milan, mint a "régi" szép időkben... hmmm de fincsi lesz az a holnap este!!!

szferi 2008.04.11. 13:12:54

Hadd kötözködjek, de a PL izgalmasabb, a chelsea otthon fogadja a listavezető Mu-t, miközben a különbség 3 pont... ehhez képest lefutott a serie-a :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.11. 13:17:09

oké. :)

egy bajnokság nem csak a bajnoki címért folyó versenyből áll, olaszországban pedig még semmi nem dőlt el az ég adta világon.

tjunior 2008.04.11. 13:24:19

volna egy kérdésem.
Ugyebár az inter 4el megy a róma előtt ami egyesek szerint 5 mert jobb a gólkülönbsége és az egymás elleni eredménye is jobb, de nekem mintha az rémlene,h olaszországban csak pont külömbséggel lehet scudetott nyerni, ergo ha azonos a pontszám akkor nem számít se a gólkülönbség se az egymás eleni eredmény hanem oda-vissza vágós bajnoki döntő van (ebben már végképp nem vagyok biztos de ez a sparegio???)
ki mit mond?

hulk 2008.04.11. 13:25:36

Az a Roma tipp megint nagyon bátor, mindegy a pezsgő már behűtve. A Roma és a Fiorentina a hétközi kupameccsekkel a lábukban ideális partner lehet. Egyébként kellemes kis foci hétvége lesz ez is: Juve-Milan, Inter-Fiorentina, MU-Arsenal, hm.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 13:41:04

tjunior, a sparegio-s szabályt eltörölték, többek között azért , mert szöv, kap-okra szívbajt hozott annak még a lehetősége is, mert ugye az világverseny előtt még mefezsül néhány válogatott játékos. Így sajnos az egymás elleni eredmény számít. Remélem Totti összekapja farkasaimat és nyerni tudunk a valóban erős Udinese ellen és Mutuban is nagyon bízom.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 13:42:32

szferi
mondjuk a MU fogadja az Arsenalt, A Chelsea meg a kieses ellen kuzdo Wigant...
...de azert izgalmasabb szerintem is:)

Calogero 2008.04.11. 13:58:39

De ha szerintetek izgalmasabb,akkor miért nem azokhoz a cikkekhez szóltok hozzá ?! Aki az olasz focit imádja,higyjétek el,azoknak egy Parma-Empoli izgalmasabb,mint 6 Chelsea-MU,nem véletlenül élek én is Londonban,de még egy angol meccsen se voltam,inkább felülök a repülőre és irány Roma,még,ha spórolnom is kell egy kicsit

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 14:16:52

Calogero,
ha nem erdekelne az olasz foci, akkor nem is olvasnam ezt a posztot,
de erdekel, sot a Romanak szurkolok!

sztem arra meg lehet reagalni, ha a cikkben benito tetemre hivta az angolfoci rajongoit:
"Szerény meglátásunk szerint már egyébként is a Serie A a legizgalmasabb a jelentősebb európai bajnokságok közül"
(bar az is lehet, h O nem sorolja a PL-t a jelentosebb eu-i bajnoksagokba ;)

drosiii 2008.04.11. 15:34:22

(halkan jegyzem meg h) kene egy mentesito pl-csevejposzt

BruceWayne 2008.04.11. 15:50:00

juve-milan x(,2), juve-parma x, oszt a végén még a milan beelőzi őket (én meg felébredek) :-)

drdugo 2008.04.11. 15:53:24

sztem X lesz a Juve - Milan. A Juvénak már édesmindegy, se lejjebb, se feljebb. A Milannak meg jó Torinóban az 1 pont. 1-1-et tippelek. A gólokat pedig Del Piero és Gila lőjjék.

drdugo 2008.04.11. 15:57:45

tényleg mi van a Premier Liga posztokkal?
habitang ellustult. hovű tűnt brúking?

ASRM 2008.04.11. 16:11:53

A hétközi kupameccsek előnyt is jelenthetnek, fáradtság ide/oda, jobban ritmusban tartják a csapatot. A Roma pl. egész jó volt a bajnokságban, amíg az előző kört játszotta a BL-ben, aztán jöttek a gyengébb meccsek.
Juve-Milan sajna szerintem is egyes, ez a Juve nagyon megy idén a nagyok ellen, valószínűleg kiéhezett ezekre nagyon a B-ben. Bár, ha jól látom két védelem nélküli csapat csap össze, bár a Juvenak legalább kapusa van.

Docilemonster 2008.04.11. 16:40:37

Ha jól számoltam 31 gól a tipp! Hajrá olasz csatárok, valamit mutassatok, hogy igaza legyen a NST-nak! A Juve-Milant ettől függetlenül kihagyni nagy kár lenne,én is Torinói sikert várok!

BruceWayne 2008.04.11. 16:49:15

francia bajnokságra könnyebb lenne tippelni, általában 10ből 3 meccs 0-0, vagy három 1-0, egy egy 2-1 és 1-1 egy 3-1 meg egy 3-0 oszt annyi.... nem viszik sosem túlzásba

madbalee 2008.04.11. 17:14:51

Empoli - Parma 1-2
Genoa - Torino 3-1
Inter - Fiorentina 1-1
Juventus - Milan 0-1
Lazio - Siena 2-0
Livorno - Cagliari 2-1
Napoli - Atalanta 2-2
Palermo - Catania 1-0
Reggina - Sampdoria 0-3
Udinese - Roma 0-1

BruceWayne 2008.04.11. 17:32:21

benito aszonta múltkor nem tippeljünk ide mert lesz jobb. akkor most mi van?

calcio_di_rigore 2008.04.11. 17:52:08

"a derbit az nyeri meg, aki az adott pillanatban jobban koncentrál és jobban akarja a győzelmet. Utóbbi pedig minden kétséget kizáróan a Milan…"


Nincs olyan csapat idén a Serie A-ban, aki a Juvénál jobban akarja a győzelmet, pláne nem az atomfásult Milan.
Egyébként Nedved, Zanetti, Zebina nem játszik.

BruceWayne 2008.04.11. 17:53:15

na de akkor már hagy én is:

Inter - Fiorentina 3-1
Juventus - Milan 1-1
Udinese - Roma 1-1
Reggina - Sampdoria 2-2
Empoli - Parma 1-2
Genoa - Torino 1-0
Lazio - Siena 2-0
Livorno - Cagliari 2-1
Napoli - Atalanta 1-0
Palermo - Catania 2-0

calcio_di_rigore 2008.04.11. 18:07:53

A tippelgetősdit meg a PL-nyavalygásokat nem lehet máshol?

szferi 2008.04.11. 18:15:54

csak azért írunk ide a PL-ről, hogy ennél a posztnál is legyen valami a világ legjobb focijáról. :)

Asidotus 2008.04.11. 18:38:02

"tavaly a MU ellen az elmúlt 10 év legjobb olasz csapat által bemutatott játékát vezették elő"
Egészen kiváló volt az a produkció, én még hirtelen két meccset emelnék ide:
2002-2003. BL Negyeddöntő Valencia -Inter 1:5 (félidőben még 0:0 volt), és a személyes kedvencem
2002-2003. BL Elődöntő: Juventus - Real Madrid 3:1. Ez visszavágó volt, 2:1-es madridi meccs után, és ekkor Nedvedék lefocizták a Zidane, R. Carlos, Ronaldo, Figo, Raul, stb galaktikusokat (akik abban az évben bajnokok lettek).

halareaal 2008.04.11. 19:02:52

jah, Nünű, csak az nem stimmel, h lefocizták őket. az első félidőben igen, a másodikban veszélyesebb vlt a Real. +Figo ha berúgja a tizit, kiesik a Juve. persze ez mind1, de lefocizásról szó nem volt.

szferi 2008.04.11. 19:25:09

pote: nem konkrétan a hétvégére gondoltam, csak arra céloztam hogy a két bajnokaspiráns még egymással is meccsel, miközben a különbség minimális. hozzáteszem, a chelseanak jobb a sorsolása, ugyhogy a különbség el is tünhet akkorra.

Asidotus 2008.04.11. 19:37:22

3:0-ig focizta le a Juve a Realt, aztán a régi cimbi Zidane-nak engedtek egy gólt. :)
A "lefocizták" kifejezést a Stadion Sport szezonzáró összeállításából származik, tehát nem csak az én véleményem.
Mondjuk, kiváncsi lennék, ma mit tudna egymással a két gárda. A Roma kiverte a Realt, a Juve meg elverte a Romát :)
Meg ha Trezeguet nem szerez gólt a madridi első meccsen, akkor is kiesett volna a Juve, a káprázatos meccsük ellenére.
A Valencia - Inter meccse nem akkor volt, mikor írtam, de nem emlékszem rá, hogy mikor.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 19:40:28

szferi,
sejtettem, de a feldobott labdakat le kell utni :)
bocsi

giacinto 2008.04.11. 19:47:01

2004-ben volt a Valencia alázása.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.11. 20:09:28

calcio_di_rigore 2008.04.11. 17:52:08
Egyébként Nedved, Zanetti, Zebina nem játszik.

Akkor tuti a Juve siker. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 21:01:33

"A Roma kiverte a Realt, a Juve meg elverte a Romát :)" - viszont a zebrák héttel több pontot vesztettek és egy bajnokságban inkább ez számít ;).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 21:04:00

GC, Zebina hiányzásával csak eggyel közelebb vannak a győzelemhez.

calcio_di_rigore 2008.04.11. 21:20:41

Zebinát divat ekézni, ezzel csak az a baj, hogy a helyén játszó Grygera támadásban sokkal gyengébb, és védekezésben sem jobb.

BruceWayne 2008.04.11. 21:28:22

hát igen, már akkor is rég tudtuk hogy Figo nem tud 11-est lőni.... amúgy Ronaldo nem azért volt csere azon a meccsen mert Madridba lerúgdosták? :-S

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.11. 21:42:14

Én csak azért ekézem Zebinát, mert állítom , hogy a Romának egy Scudettoja ment el rajta még a Capello-érában

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.11. 21:56:16

Bár smileyt tettem a végére, komolyan gondoltam. Ezek a játékosok már nem a régiek- (Zanettiről a legjobb véleményem az volt mikor aláírt a Juvéhez) :)- a helyettük játszók, sokkal jobb a juvenek.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.11. 22:20:18

calcio, ne már, hogy zebina bárkinél bármiben jobb, mert menten összeszarom magam... grygo kétszer jobb elöl-hátul nála!

nedved miért nem? a gazzetta még jelölte reggel...

BruceWayne 2008.04.11. 22:23:26

ez egy fasza X lesz amúgy.

Gotama 2008.04.11. 22:55:00

"az elmúlt 10 év legjobb olasz csapat által bemutatott játékát vezették elő"
Tökéletesen igaz! Továbbgondolva:
elmúlt 15 évé -> Milan-BarcaDT 4-0
elmúlt 20 évé -> Milan-Steaua 4-0
;D Forza Milan!köcsögolaszbunkerfoci

ui.:megnyugtató, h vereséget tippeltetek! :D (de télleg)

Asidotus 2008.04.11. 23:13:28

A Juventus az idén kicsit "Liverpoolosra" fogta a formát. A nagy rangadókat általában hozta (asszem, egyedül Firenzében kaptak ki, és többet meg is nyertek), de kisebb csapatok ellen hajlamosak voltak pontokat hullatni. Nem szép dolog, de mivel csak a bajnokságra koncentráltak, így jobban fel tudnak pörögni egy-egy rangadóra. Ezért is vagyok bizakodó a Milan ellen.
(Hol vannak már azok a szép idők, mikor e két csapat egymás elleni rangadója a világ két legjobb csapatának találkozója volt! Kb két év, és megint az lesz:))

calcio_di_rigore 2008.04.12. 00:02:27

benito, pedig jobb és kész.:) Támadásban mindenképp jobb, a Genoa ellen volt Grygera hasznos egy góllal és gólpasszal, de amúgy teljesen súlytalan, míg Zebina azér' sokszor feljárkál, és elég fasza megindulásai vannak néha. Védekezésben is határozottabb, keményebb a francia, csak jobban benne van a (látványos) hiba lehetősége mint Grygerában.

Nedvedet végül nem jelölték a keretbe, az összefejelés után még nincs teljesen rendben, és inkább nem kockáztatnak. A gazzetta már a tridentét írja.:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.12. 10:13:46

hát ez az, pont a látványos hibák döntik el az ilyen rangadókat, a franc essen bele. lehet, hogy szombat reggel kellene beharangot írnom, hogy naprakészebb legyen?

ma este online közvetítés lesz a meccsről!

giacinto 2008.04.12. 11:11:59

0-0 lesz. tuti. ez a 2 csapat mikor játszott utoljára jó meccset egymással??

drdugo 2008.04.12. 13:47:46

Arrigo Sacchi Ronaldinhorol:

www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=656008

Teljesen egyetértek vele. Minden kell jelenleg a Milannak, csak nem egy link, hisztis, kiégett, alulmotivált Ronaldinho.
Kötve hiszem, hogy Milánóban újra a régi lenne. Azért meg felesleges leigazolni, meg állni a fizetését, hogy végiglinkeskedje a szezonokat, meg talán lőjjön pár szabadrúgás és 11-es gólt.

Nem is értem, hogy a különböző forumokon miért istenítik és várják a milan szurkerek annyira a leigazolását. Nem láttak az elmúlt 1.5-2 évben Barcelona meccset...

drdugo 2008.04.12. 13:55:03

'0-0 lesz. tuti. ez a 2 csapat mikor játszott utoljára jó meccset egymással??'

2005 őszén Milánóban 3-1 a Milanak. : D
Mondjuk a 3-ból 2 gólt a Buffont helyettesítő Chimentinek köszönhettünk. De azért jó meccs vt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.12. 14:09:21

barca-szurkolokent egyetertek drdugoval: ronnie nem kell a milanba (sajnos hozzank se fer mar be). imadom,de masfel-ket eve arnyeka regi onmaganak. aztan persze,amikor felevente rug 1 ollozosgolt v gyonyoru szabadrugasgolt mindenki elajul tole (ezt valszeg a milanban is megteszi majd). de ez sem feledteti el azt a tenyt,h lassu,nem vedekezik,mentalisan nincs a topon. nem is tudom,mi lenne neki a legjobb. de h nem a liganal sokkal kemenyebb serie a,az biztos. raadasul milanban megbontana a csapategyseget. kakaval mukodeskeptelenek 1utt,tobbszor bebizonyosodott a valogatottban (gerrard-lampard v mas futballtorteneti peldakkal illusztralva netzer-overath,rivera-mazzola szindroma). es akkor mi lenne clarence-szel, aki azert a mai ronnie-nal boven hasznosabb es jobb jatekos... plusz, akarcsak frankie,carlo sem 1 korbacsos edzo. termeszetesen nem a kepessegekkel van a gond,dehat kepessegeknek pl - h a barcanal es kedvenc valogatottamnal maradjak - patje kluivert sem volt hijan (aki egyebkent meg ma is joban van ronnie-val).

drosiii 2008.04.12. 18:32:10

most vettem eszre, milyen szerencsetlen a nick valasztasom. orulok h nem hisznek roma-fannak ezzel a nickkel :P
a milannak es a barcanak is csak egy jo nagy seggberugas kene, es elkezdenenek ujra jatszani..
Nűnű: a pool nem hozta a rangadokat sem. csak a BL-ben nyertek egyet.

BruceWayne 2008.04.12. 22:38:52

hát Ronaldinho az idei Pirlonál mindenképp csak jobb lehet, szegény pali nagyon ki van égve idén, seedorf se az igazi, szóval egy Ronaldinhoval annyira azért nem gyengülnének

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.13. 02:26:30

drosiii, pedig De Rossi fasza kis játékos és Roma drukkernek lenni sem olyan rossz mostanság ;).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.13. 15:59:09

Nem rossz meccs eza Udinese-Rom a 0-0 ellenére sem. Szerintem jobbak vagyunk, a második félidőben meg remélem megjön a gólunk is!

kukonyalori 2008.04.13. 17:09:35

Gyönyörű győzelem Udinében. Este nagyon szurkolok a Violanak

Forza Roma! Forza Lupi!

Ipa 2008.04.13. 21:49:11

1:0 az Internek!!! Forza Inter!

Ipa 2008.04.13. 21:50:56

Mire leírom 2:0 :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.13. 22:25:58

Egy sima faultra már kiállították volna Vieirát a szakértő kommentelők. Csak gratulálni tudok. Rögtön mondhatnák, hogy zárják ki az Intert.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.13. 22:29:39

Úgy fest, hog az Inter kilábalt a hullámvölgyből, sajnos. Nincs más dolga Romának, mint behúzni a hátralévő öt meccset és kivárni, hogy ez mire lesz elég. A remény hal meg utoljára, mindenesetre nagyon biztató volt amit Udinében műveltünk Szerdán meg agyon kell csapni a Cataniát a kupa-elődöntőben.

Romanista 2008.04.13. 22:34:32

popp én csak annyira lennék kiváncsi hogy mennyire leszünk jók a kisebb csapatok ellen, mert ugye a főbb problmémák velük vannak... de tényleg szép volt a mai meccs, főleg hogy fordítottunk.

BruceWayne 2008.04.13. 22:42:22

győzelem!!! foci témában az elmúlt 2 nap egyetlen pozitív híre!
A.C.A.B.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.13. 22:43:29

Romanista, arra én is, mert a bajnokságnak ebben a szakaszában egy kiesés ellen küzdő gyengébb képességű csapat, sokkal veszélyesebb, mint egy megnyugodott jó játékosokból álló középcsapat! És nekem is úgy tűnik, hogy nekünk az Udinese, Sampdoria, Napoli-szerű jó játékos allományú csapatok fekszenek a legjobban, akik játszani is hajlandók ellenünk, nemcsak bekkelni.

anniehall 2008.04.13. 23:04:22

Vicces, hogy tulajdonképpen ebben a fordulóban sem dőlt el semmi, szinte változatlan a helyzet a tabella elején..Tapad a róma, de az Inter mintha kezdené összekapni magát, ráadásul az elmúlt két fordulóban mindig a roma játszott előbb, ráadásul nyert, szóval pszichésen is elég szar lehetett, mégis nyerünk:)

calciomax 2008.04.13. 23:05:20

Ha Vieirát kiéllitotta volna a két barom akkor miért nem mondták ugyanezt amikor Balotelli-t ütötték le utolsó emberként?

anniehall 2008.04.13. 23:11:37

hegyiiván nagy milan fan, úgy tudom, és mindig n. szomorú képet vág, amikor nyer az Inter, most ebbe tudott csak belekötni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.13. 23:45:47

Én úgy emlékszem, hogy bevallotta asport1en hogy Inter drukker, mint ahogy Várhidi is elismerte, hogy Juve drukker.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.13. 23:53:20

Várhidi újpesti lévén Fiorentina drukker és csak másodsorban Juvés.
süti beállítások módosítása