Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 29. forduló

2008.03.22. 15:30 pancho_sanza

A Barcelona kiesésével már csak egyetlen csapatnak van reménye a triplázásra. Pontosabban a Getafének igazából nem is volt kimondott célja trófeák nyerése vagy halmozása, mindössze szerettek volna egy jó szezont futni, s nyugodt lelkiismerettel aludni minden mérkőzésük után. Valószínűleg nem sok álmatlan éjszakájuk volt a legkisebb fővárosi csapat játékosainak, hiszen a gyenge őszi nyitány után szinte nem is kellett megtapasztalniuk a kudarc keserű ízét. Ezzel szemben a Real Madridnak a 2008-as évet, a Barcelonának, a kupa kiesést, a Villarrealnak pár kisiklást, az Atléticonak a hektikus teljesítményt, a Sevillának az őszi, az Espanyolnak a tavaszi, míg Valenciának a sorozatos kudarcokat kellene feledtetnie. A kiesés ellen küzdő csapatokról nem is szólva. A mostani fordulóban már nincs mellébeszélés, megkezdődik a visszaszámlálás, már csak 10 mérkőzése van minden csapatnak, hogy a céljait elérje.

Sevilla – Atlético 3-1
A Sevilla győzelme el is dönti a Bajnokok ligája indulást érintő egyik legfontosabb kérdést, ugyanis nem elég, hogy a pontok alapján is jobban állna az andalúz gárda, de az egymás elleni eredmény is Fabianoék mellett szólna. Persze a pillanatnyi helyzet ellenére a Sevilla igazi riválisa nem a fővárosi csapat, sokkal inkább a harmadik helyen álló Villarreal, azonban a sárga tengeralattjáró levadászásához a mostani mérkőzést is be kell húzni.

Zaragoza – Almería 2-1
Ne tévesszen meg senkit, hogy a Zaragoza három hellyel a kiesőzóna legjobbja előtt áll, ugyanis ez csak a gólkülönbség miatt van így. Az meg pontosan annyit számít a végelszámolásnál, mint Dombi Tibi számára egy ziccer, amikor el is lehet esni. Ennek megfelelően győznie kell a hazai csapatnak, akkor is, ha a vendégek nem taroznak a közvetlen riválisok közé. Majd a mérkőzés után.

Mallorca – Deportivo 2-1
Avagy a listavezető legyőzése miatti részegség után szembesülni a kijózanító valósággal: a Mallorca jobb csapat benyomását kelti, mint a királyi gárda. Ennek megfelelően a vendégek számára már egy esetleges pontszerzés is üdvözítő lenne, azonban nagyon nehéz, ha túloldalon gólerős középpályások és az Európa bajnoki szerepléshez egyre közelebb álló Güiza játszik.

Real Madrid – Valencia 1-0
Három dolog szükséges a hazai sikerhez, s ebből mindössze Casillas remeklése nem az ellenfélen múlik. A másik kettő a Valencia játékosaitól függ. Mégpedig a kupasiker utáni motiváció, illetve a kupamérkőzés miatti fáradtság az a amelyik most a listavezető felé billentheti a mérleg nyelvét, bár fontos megemlíteni, hogy a blancók játékosai mind mutatott teljesítményben, mind látható erőfeszítésben alulmúlják a minimálisan elvártat. Magyarul szarul is játszanak, meg nem is hajtanak. Reménykedjünk, hogy a Valencia kiosztja a nevelő célzatú pofont. (NST, vasárnap 19:00)

Murcia – Espanyol 0-3
A nap nyertese a kisebbik katalán gárda, amiért a Murciával edzhetnek egy jót, amelynek végén, még három ponttal és egy hellyel közelebb is lehetnek a lassan álom kategóriába tartozó Bajnokok Ligájához. Murciában viszont nincs már sok remény, így a játékosok számára lassan kizárólag menedzserek garantálhatnak játéklehetőséget szeptembertől.

Levante – Villarreal 1-2
Menekülni kell, mert robog a Sevilla. Erre nincs is alkalmasabb játszópajtás a valenciai kiscsapatnál, amelynek reménye már régóta nincs, viszont van Rigája, aki bármikor képes megtréfálni bárkit. Még szerencse, hogy a túloldalon is van török, olasz mexikói és francia is, akik a tréfánál komolyabb dolgokra is képesek, ha nem a szentpétervári Zenit az ellenfél.

Osasuna – Betis 1-0
A szánalmasan csekély büntetés után Pamplonában lépnek fel a sevillai zöld-fehérek és próbálják feledtetni a múlt heti eseményeket. Valószínűleg azonban hasznosabb lenne, ha bikák elől szaladgálnának, mert a focipályán ezúttal az Osasuna diktálja az iramot, s bármennyire is gólképtelen, ezt a mérkőzést most behúzza.

Barcelona – Valladolid 2-0
Az öszi döntetlen után, most bosszúval a szívükben futnak ki a pályára barcelonai primadonnák és Xavi. Mondhatnánk komoly dolgokat a mérkőzésről, de a vendégek utóbbi időben gyakoraltilag minden huszonötödik lövésükből találták el a kaput. S akkor még a kapusok kezében elhaló próbálkozásokról nem is igazán beszéltünk. A hazaiak viszont egy álommal szegényebben próbálják bebizonyítani, hogy továbbra is hatalmas sztárok ők, csak valami oknál fogva nincs igazán szerencséjük, vagy edzőjük. Pedig futni ezek nélkül is lehetne, s kell is.

Athletic – Getafe 1-1
A vendégek hetét már elrontotta a Valencia, ugyanis a Barcelona kiesésével, a kupadöntő nem jelent automatikus UEFA kupa részvételt. Ez fájó, uganakkor nem biztos, hogy Laudrup gárdája esélytelenül vág neki a finálénak. Főleg, ha a bajnoki pontokat továbbra is szorgalmasan gyűjtögeti, s a biztonságból adódó nyugalommal készülhet a kupacsatákra. Izguljon a Bayern München és Valencia. Van rá okuk.

Racing - Recreativo 2-0
A Santander idényének vége. A Getafe elvette a szép idénybúcsú lehetőségét, így marad a bajnoki szélmalomharc, amelyben gyakorlatilag lehetetlen előrelépni a hátulról betolakodó Sevillának köszönhetően. Pedig a santanderi játékosok és szurkolók is jelesre vizsgáztak emberi tulajdonságokból a hét közepén, s amikor a kiesés okozta traumaként a tapsolás és könnyek váltakozva törtek elő, már tudtuk, hogy igaz a mondás. Sírni csak a győztesnek szabad. A búcsú estéjén mi csak győzteseket láttunk. 

65 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4392349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2008.03.22. 16:01:05

Szerintem a Sevilla-Atletico igazán nagy meccse lesz, tekintve a két gárda formáját, én több gólt tippelek, mindkét oldalon, olyan 4:3 félét. De személy szerint örülnék neki, ha a matracosok nyernének.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 17:30:44

Én viszont annak örülnék, ha szebbik arcát mutatná az Atleti (spanyolországi kedvencem) és három ponttal térne meg Andalúziából. Szerencsére csak fertáj órányit nyúlik bele a meccs eleje a Derbi di Italiába.

IronRock 2008.03.22. 17:40:42

"a blancók játékosai mind mutatott teljesítményben, mind látható erőfeszítésben alulmúlják a minimálisan elvártat. Magyarul szarul is játszanak, meg nem is hajtanak."
Na ennél találóbb összefoglalást nem lehetne találni a Real elmúlt másfél-két hónapban nyújtott teljesítményére. Most viszont azt a Valenciát fogadják, akiket doppingolhat a Barca kiverése a kupából, szóval szerintem ha nem is bukják be ezt a meccset, max döntetlenre lehetnek jók a Valencia ellen. Habár az őszi fordulóban kegyetlenül megruházták a Valencia-t a Mestalla-ban. De most fordulhat a kocka, és bár a Real-nak szurkolok, kijárna nekik néhány embertelen nagy pofon hogy felébredjenek és megértsék: nem elég játszani, hajtani, küzdeni is kell a pályán, ha már Real-mezben futnak ki! És a múlt heti "teljesítmény" után az lenne a minimális kárpótlás a szurkolóknak, ha minden további meccsüket megnyernék...
Ugyanakkor szerintem a Getafe nyerni fog. Egyre jobban tetszik ez a csapat, a vergődő nagyok mellett ők, a Villareal és a Sevilla képes szép és eredményes focit játszani. Remélem ők nyerik vagy az UEFA-kupát (de jó lenne!!), vagy a Spanyol kupát, amivel jövőre újra próbálkozhatnának az UEFA-ban, mert megérdemelnék.

CS0ki 2008.03.22. 17:54:36

"Reménykedjünk, hogy a Valencia kiosztja a nevelő célzatú pofont."

Most nem azért, de kapott már jópár pofont a Madrid, és nem igazán tért észhez tőle...Szóval arra kár várni! :)

Talán győzünk azért a Valencia ellen, a "rangadókon" általában jók vagyunk, otthon pláne. A védelmünk talán most jó lesz, összeállhat az a négyes, amelyik a Barca ellen. Viszont hogy ki fog gólt rúgni tőlünk...azt nem tudom! Talán ha már Robinho 100%os, akkor nem lesz gond.

Varsi 2008.03.22. 19:22:17

A csütörtöki Valenciát a Madrid nem győzte volna le (sőt!), de ez nem is a csütörtöki lesz, mivel
1. fáradtabbak lesznek
2. nekik az volt az utolsó lehetőségük, hogy ebben az évben nyerjenek valamit

Viszont az is borítékolható, hogy a Real nem annyira fog akarni, mint a Depor ellen....

IronRock 2008.03.22. 19:38:12

"a Real nem annyira fog akarni, mint a Depor ellen...."
Lehet hogy rosszul értelmezem, de szerinted a Real még képes lehet a múlt heti teljesítményét alulmúlni???
Mert akkor minimum 5 gombos zakó néz ki otthon! :-( És a nagy gond az, hogy ez a Real most képes is ezt összehozni....

Varsi 2008.03.22. 19:42:33

"Lehet hogy rosszul értelmezem, de szerinted a Real még képes lehet a múlt heti teljesítményét alulmúlni???
Mert akkor minimum 5 gombos zakó néz ki otthon! :-( És a nagy gond az, hogy ez a Real most képes is ezt összehozni...."
Lehet, hogy én írtam rosszul, de arra akartam rávilágítani, hogyha Schuster nem is képes rá, hogy motiválja őket (legalábbis nem így néz ki), akkor legalább a játékosok motiváltabbak legyenek, hiszen mégiscsak a Valencia az ellenfél.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.22. 21:54:42

Csúnya nagy szégyen, hogy a Zaragoza és a kiesőzóna szavak egyáltalán egy mondatba kerülhetnek...

IronRock 2008.03.22. 22:30:16

Sajnos igaz, a Zaragoza-nak ezzel a kerettel a biztos bentmaradás lenne az elvárható legkevesebb minimum....Én azt gondoltam, legalább az UEFA-kupás pozíciókért harcban lesznek. Remélem bent maradnak, de ennél sokkal többre lesz szükség ennek kiharcolásához is....

halareaal 2008.03.22. 22:42:11

"Mert akkor minimum 5 gombos zakó néz ki otthon! :-( És a nagy gond az, hogy ez a Real most képes is ezt összehozni...."
lol, 7 pont előny, elvileg kezdenek magukhoz térni, minek már megint kongatni a vészharangokat. meglesz verve a Valencia. de hogy nem kapunk ki 5 góllal, az biztos, elvégre nem vagyunk Valencia.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 22:43:29

Nagy királyság, vezet az Atleti!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.22. 22:59:28

Kérek szépen egy Atleti-játékost, hogy lehetőségeihez mérten takarítsa már le a pályáról Poulsent. Köszönöm.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 23:11:13

Na az a Poulsen egy hétmérföldes gennyláda. Most egynelített a Sevilla, vaze.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 23:25:44

de már megint vezet az Atleti!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 23:59:52

Faszaság, győzött Atleti! Ez az Agüero gyerek meg mindent megtesz azért , hogy tizstára mossa a Kun nevet :).

-LinoSonego- 2008.03.23. 00:06:08

érdekes kérdés, hogy mi lesz a sevillával, ha nincs bl. szétszélednek-e az uefát már kívülről fújó játékosaik, akik kétfülű bögrét akarnak vagy sikerül többé kevésbé egyben maradni. ha fabiano madridista lesz remélem a valóban gennyláda poulsen eltöri a lábát ősszel...

a zaragoza meg a spanyol psg, csak még sokkal jobb kerettel! pedig tényleg mennyire jó lábak szaladgálnak ott!

kroos 2008.03.23. 14:08:38

Nagyon kellemesen csalódtam sok itteni Madridistában a Bl-böl való kiesés után.Mindenki helyénkezelte,és senki sem akart egy les-góllal továbjutni.Mig az itteni Interesek a bl kiesés után közel sem ilyen szimpatikusan tettek.idéznék 3 dolgot a meccs utáni kommentekböl,-Zanetti-nek aranylabdát kellene kapnia,-Maicon a világ legjobb jobbhátvédje,-Materazzi a legjobb védö.Közben pedig az Angolok olléztak a Meazzában......

ktn 2008.03.23. 19:19:34

mi az, hogy nst, 19.00? nincs élő közvetítés a real-valenciáról? nem igazán értem, de semmit se látni, se olvasni. mondjuk a tv-ben látom, ebből egyelőre az is sok.

halareaal 2008.03.23. 20:07:04

na az első félidei játék nem is volt olyan tragikus. Baptistanak nincs nagy jövője a Madridban... Marcelonak viszonmt igen.

ktn 2008.03.23. 20:53:22

csak szidni kellett a fiúkat, micsoda meccs lett:)

halareaal 2008.03.23. 20:59:24

a büdös kurva életbe már. ez a meccs sokkal idegesítőbb mint a Depor elleni. rég fociztunk le ilyen durván egy csapatot, mint most, erre 2 ilyen góllal kikapni...az egyetlen pozitívum h a ma látott Real Madrid bőven elég lesz a bajnoki címhez a mostani Barca ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 21:02:19

Ma tényleg jól játszott a Real!

IronRock 2008.03.23. 21:02:58

"elvileg kezdenek magukhoz térni, minek már megint kongatni a vészharangokat."
Hát persze, dehogy is kellett eddig kongatni azokat....kérdésem: most már szabad kongatni őket?????? Mert kurvára ideje volna!! Megint bejött amit sejtettem, buktak egy olyan meccset, ahol a döntetlen elérhető lett volna... Herr Schuster, ha Capello-t kétszer is azután küldték el hogy bajnok lett a Real-al, magát minimum máglyán fogják elégetni....Szar az egész...remélem, legalább a Getafe nyer....

IronRock 2008.03.23. 21:07:37

halareaal, a mai játék max akkor lehet lehet elég a bajnoki címhez, ha a Real-mezben futkosó játékosok méltóztatnak kihasználni legalább néhányat az ordító helyzeteik közül!!! Mert enélkül kurva nehéz lesz nyerni, és hogy a BL-ből jövőre vagy később ilyen helyzetkihasználással/hozzáállással a csoportkört se fogják túlélni, az nagyon valószínű....a Valencia kiosztotta a pofont, de elnézve a mostani keretet, nem nagyon látom jelét hogy tanulnának belőle...

halareaal 2008.03.23. 21:09:46

Iron valszeg nem nézted a meccset, különben tudnád h a vészmadár kommentjeid most tényleg nem időszerűek. sztem inkább Casillast kéne elővenni, a Realnak szüksége van rá, erre minden helyzetből gólt kap, és még a tizit sem fogja...(ok h kiszolgáltatott helyzetben volt, meg minden, dehát ő Casillas)
az alatt h magukhoz térnek, azt is értettem, h már csak RvN és Metzelder sérültek. (utóbbi nagyon hiányzott azért). bár ezen a meccsen a mentaliással és a játékkal sem volt gond.

halareaal 2008.03.23. 21:12:46

"vagy később ilyen helyzetkihasználással/hozzáállással a csoportkört se fogják túlélni, az nagyon valószínű..."
az hát, valószínű. barátilag mondom, h nagy összegben azért ne fogadj majd rá.
"Valencia kiosztotta a pofont, de elnézve a mostani keretet, nem nagyon látom jelét hogy tanulnának belőle..."
Hildebrand pofozkodott maximum, ilyen játékkal azért én nem méltatnám a Valenciát.

BruceWayne 2008.03.23. 21:24:26

kösz, Valencia! ha már a Barcát kinyomták a kupából legalább itt besegítettek... Hildebrand nagyott játszott... real védelem egy jó nagy vicc lehetett ma is (nem láttam a teljes meccset, de Cannával az élen, 11es + a végén az a becsúszás LOLLL), uccsó gól nagyon nagy volt :-D
és RvN max az uccsó 4 fordulóban játszhat.... szóval a Barca is odaérhet még

MAti 2008.03.23. 22:17:50

Most kivételesen nem is játszott rosszul a Real, nade... a végére már ideges voltam.
Hihetetlen baze, olyan érzésem volt, hogy ha a én állok ott a kapu előtt fehér mezben, akkor 6 góllal nyerünk. :)

A Valencia-nak meg országos mázlija volt, de legalább ki tudták használni, hogy a fene ott enné meg. :(

Hildebrand meg nem volt rossz, de... igazából a Madrid faragott belőle hőst. Azért a fekvő kapust 2 méter magasból, 2 méter távolságról telibefejelni... az már nem semmi. :)

nasteey 2008.03.23. 22:43:51

"az egyetlen pozitívum h a ma látott Real Madrid bőven elég lesz a bajnoki címhez a mostani Barca ellen."

Az egyetlen pozitívum, hogy mi most sz*r játékkal is nyerünk, ti meg jóval is kikaptok. :)

Azért a vereség lehet, hogy "inkorrekt", de nem egyszer volt, hogy a kegyetlen helyzetértékesítés és Casillas bravúrok sorozata hozta nektek a 3 pontot. Az a fránya nagy számok törvénye... (mellesleg nálunk ugyezt csinálták, talán durvábban is)

Ismét van esély, bár meglepődnénk, ha élnénk is vele. A remény hal meg utóljára. :)

bilbaoo_1 2008.03.24. 10:04:41

Pancserek!!! A Bilbaoo megverte a Gafete-t, a helyzetek alapján lehetne nagyobb különbség is!!
A "fiók" baszkok, az Athletico győzött idegenben, a Real a szokásos trágya formáját hozta, a Barca kapott kicsit erőre, de mindkettő harmatos. A jósunk szokás szerint tévedet, mint már annyiszor!!!
Laugarren Bilbao!!

krysal 2008.03.24. 10:15:18

Így megy ez, meg sem lepődtem. Izgalmas lesz legalább a végjáték. Amúgy kísérteties - olaszhonban a "már megnyert" scudettót húzza le épp a wc-n az Inter...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.24. 12:12:07

szép volt Valencia! csak aztán hiába a 3 pont, ha nem követi hétről-hétre ennyi. Amolyan Dortmund. Ők is tudnak a "nagycsapatok" (nálam azért inkább a "többi nagycsapat") otthonában nyerni, aztán következő héten otthon zakózni a Saarbrücken női ificsapatától.

Alexxxx 2008.03.24. 14:04:41

szegény Garmendia,remélem nincs baja :S
(Bilbao-Getafe,egy horror ütközés után...)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.24. 14:15:16

itt is el kell mondjam, a bilbao ott lesz az uefa-s helyen, a bajnok vagy a barca vagy a villareal lesz, garmendianak meg csupa szépet kiívánok,

ja és bilbaoo_1 végre egy ember, akivel közösködhetek érzelmileg és nem a madridon való hahotázást értem ezen, na jó, persze azt is!

Alexxxx 2008.03.24. 14:17:02

ja,és még vmi! ilyenre nem is emléxek,hogy az Athletic 8. helyen állt volna az utóbbi években :) remek formában vannak!kár,hogy egyik kedvencem,Yeste nem varázsol annyit mint megszoktam :S
Aupa Athletic!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.24. 14:29:09

pedig volt! 8.hely környékén 4-5 éve, pontosan akkor mikor életre szóló szövetséget kötöttem ezzel a csapattal, meg a szurkolókkal!

és a legemlékezetesebb meccs az Athletic-Betis 4-4 volt, Yeste olyannyira káprázatos volt, hogy a honfoglalón is az ő nevével regeltem! 3mal ment a Betis, Yeste meg Urzaiz és Gurpegi meg a csapat megrázta magát, rúgtak 4et, csak aztán x lett a vége.
youtube.com/watch?v=gktUj3vcGV0&feature=related
azelőtt :D volt egy fradi-bvsc vmikor 1991-ben, mikor a félidőben mentek 4gyel a vasutasok, csak ott volt lipcsei :D és a csapat és xre hozták.

valamiben megegyezhetünk, a legjobb meccsek 3-3mal és 4-4gyel végződnek és ha még hosszabítás is van akkor be kell rúgni!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.24. 14:31:45

Bastille, arra meccsre emlékszem, szédítő egy összecsapás volt!

nasteey 2008.03.24. 14:36:56

Bár sokan hangoztaják, hogy mennyire tré idén a Primiéra, a semleges érdeklődőket most irígylem. A 11. Mallorca és az első kieső (18.) Recre között 5 pont van. A bajnokság is teljesen nyitott, akár a Villarealnak is esélye van megnyerni. Mind BL-helyekért, mind UEFA-helyekért, mind a kieső helyek elkerüléséért nagy harc megy.
Nagyon izgalmas kis végjáték lesz még itt. :)

Alexxxx 2008.03.24. 14:47:20

Bastille: hát voltak nagy meccsek az biztos.
akkor neked a honfoglalós neved,nekem meg az msn nevem Yeste...:):D

Alexxxx 2008.03.24. 14:50:59

jah,még vmi,látom alakul a Bilbao szurkolói klub :D

halareaal 2008.03.24. 15:36:50

"A bajnokság is teljesen nyitott, akár a Villarealnak is esélye van megnyerni."
nah azon azért sztem mindenki meglepődne. sztem a Villarealnak még a BL indulsá sem biztos, az Atletico kezdi összekapni magát (vagy inkább Kun és Maxi kapja össze az Atlétit), a Sevilla meg biztos h elindít egy gyilkos hajrát sztem. remélem csak a köv forduló után...
Bilbao szurkeszek meg éljék is ki magukat, a tegnapi világraszóló balszerencsesorozat után a Bilbao szerű csapatok KOval mennek haza a Bernabeuból.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.24. 16:15:10

a "bilbao szerű csapatok" az utóbbi időben ko-val mentek haza mostanában. muhahaha, de azt is mondhatnám ehehehe!

mondjuk ki (sokan már kimondták itt is), hogy a real egy kalap szar magához és mindenhez képest, meg ahhoz, ami lehetne! úgyis elvesztitek a bajnokságot, mert mentálisan nullán van a madrid, meg her suszter, akinek nincs bátorsága 10 éve levágni a bajszát!

halareaal 2008.03.24. 16:45:24

"magához és mindenhez képest,"
lol, ilyet ne mondjon már egy Bilbao drukker. hány pont előnyünk is van veletek szemben? ki vezeti a bajnokságot? ki a címvédő? ennyi. de tudom fáj, hogy egy magához képest valóbannagyon gyenge Madrid is veri a komplett spanyol mezőnyt. aki ilyen gyenge csapatnak szurkol az persze verheti a mellét bármire, mert nincs elvárás így nincs lehetősége a bukásnak sem. bár azért tavaly majnem kiesett az ultraacélos atletic.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.24. 16:53:24

"valóbannagyon gyenge Madrid is veri a komplett spanyol mezőnyt."

hát nem tudom, én tegnap valami olyasmi meccset néztem, ahol a Valencia idegenben nyert valami Real Madrid ellen. De lehet, hogy a Valencia nem része a komplett mezőnynek. Lehet, hogy új értelmet nyera "komplett" szó.
Vagy lehet, hogy két Real Madrid van?

És akkor még a Getafe és társairól nem is beszéltünk.

(a focit gólra játsszák, minden más már nem győzelem...)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.24. 17:11:23

és nem értem, ha megítélem a real margitot, akkor miért kell összevetnem a kedvenc csapatommal, illetve összehasonlítsam! te is beláthatod, hogy zidane volt az utolsó csillámpor a real utóbbi 7-8 évében és amit calderon meg az összes sok sztár edző művel a sztárjátékosaikkal az olyan, mint aki ki nevet a végén? nevű játékban simán dobhatna 6ost, de sajna csak 3ast dob maximum.

ellenben a bilbaonak vannak elvárásai magával szemben és vannak elvei amit betartanak, ami igen becsülendő dolog és ehhez képest igen jól szerepelnek. (az utolsó 5 fordulóban)

szóval ne sajátítsd ki a hozzászólás lehetőségét attól, aki zsigerből gyülöli a ficsúr madridot!!! (...)

halareaal 2008.03.24. 19:53:50

Bastille:
csak 1xüen furcsa, hogy ennyire lefitymálóan beszélsz egy csapatról, amelyik szted abszólúte "szar", ennek ellenére valahogy mégis minden mutatóban simán felülmúlja a te csapatod. nem értem mire föl írsz olyanokat hogy 7-8 éve nincs normális csapat, gyengék stb, amikor emellett egy olyan csapatot éltetsz, amelyik hozzá képest eredményekben a béka segge alatt sincs.

"ellenben a bilbaonak vannak elvárásai magával szemben és vannak elvei amit betartanak, ami igen becsülendő dolog és ehhez képest igen jól szerepelnek."
aha, a Real elvárásai eltörpülnek a Bilbao hihetetlen nagyratörő tervei mellett:) a másik meg rendben van, te az "elveiért" szereted a csapatot, én a fociért.
a másik meg, ha te itt különösebb indoklás nélkül nyomod ezeket a becsmérlő dumákat, hadd említsem már meg hol van a csapatod ahhoz képest, amit oly bőszen fikázol. már csak azt akarom megkérdezni, ha valóban Zidane volt az utsó "csillámpor", akkor a Bilbao esetében mi?

("a focit gólra játsszák, minden más már nem győzelem...)"

tudtommal még a Real vezeti a bajnokságot. amit valóban gólokra, és az ezek által szerezhető pontokra játszanak.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.24. 21:31:47

halareaal,

pusztán az a problémám, ha én véleményt mondok a madridról, akkor miért kell nekem elszámolni a bilbaoval?!?

a bilbao kitűzött magának egy célt, azt nagy valószínűséggel teljesíteni fogja.

a madrid nem!

attól még, hogy én a bilbaonak szurkolok, szeretem a focit, a jó focit és aláírom, hogy a jó focit nem feltétlenül a baszkok játszák, de ki kell röhögjelek, ha szerinted a madrid játsza.

a focit -sztem- az arsenal, a mu, három éve a barca, a régi juve játsza, játszotta.

az pedig, hogy te azzal jössz, hogy ki a bajnok, meg a bernabeuban ki mennyire kap ki (majd), az amolyan ostoba olaszos szöveg, hogy ki a bl, a világbajnos, holott a bundesliga meg a ligue1 jobb, mint a serie a.

szóval egyetlen problémám, hogy az összes madristának le kéne szállni a magas lóról és megnézni milyen nem olyan nagy csapatnak tünnek innen lentről!

halareaal 2008.03.24. 23:18:52

Bastille

talán az a probléma, milyen stílusban fejtetted ki a "véleményed". azért az idézőjel, mert különösebb magyarázás, fejetegetés nélkül csak beírtál egy ilyet, h kalap szar. ez nálam a mezei fikázás kategórián nem megy túl.

"jó focit nem feltétlenül a baszkok játszák, de ki kell röhögjelek, ha szerinted a madrid játsza."
azért attól mert az utóbbi 2 évben csúnya focival bajnok/bajnokesélyes a Real, ezt leírnod elég vicces. ebben az évezredben 2004ig minimum a Real játszotta a legszebb focit (nem mindig, hanem átlagolva a 4 évet). persze ha egy csapatot ennyire utálsz, akkor nem számít h teljesítenek, szarok.
a mostani Arsenal bár nagyon dícséretes és kiváló amit produkálnak, ezzel a sokpasszos labdabirtoklós játékával egy gyengébb verziója a Del Bosque féle csapatnak. a galaktikus Real lehet nem nyert semmit, de amikor Zidane. Figo, Ronaldo, Roberto Carlos és a többiek összekapták amgukat pár meccsre, a játék bőven volt olyan színvonalú, mint amit a Barca produkált 2004-2206 közt. (elég csak a 4-2es Clasicora gondolni)
a jelenlegi csapat meg lehet h félig favágókból, oda nem illő játékosokból áll, de azért produkáltak olyan meccsekt, játékot idén, amit nem sokan, még az Arsenal és a MU sem sokszor.
de nem várom el hogy ezeket elismerd ha neked a Bilbao a foci.

-LinoSonego- 2008.03.24. 23:51:58

a bilbaot én is nagyon tisztelem amiért kitart a "csak baszkok játszanak nálunk" elvéhez, de nem a spanyolhont szaggató autonóm-mánia miatt, hanem egyszerűen utálom a bosman-szabályt és a légiósokat. ebben pl a real eléggé erős..

ettől függetlenül igaza van halarealnak a kommentelés stílusát illetően, de mondjuk ismerős gondolom mindenkinek az okos enged... című nóta is

realm 2008.03.25. 09:11:42

Üdv Bilbaósok! (A Real-fikázással csak csínján azért...)
Tavasszal egyszer játszik jól a csapat, és kikap. Ezzel nem is lenne semmi baj, mert ősszel többször játszott kilátástalanul, de mégis győzőtt. Erre mondják az okosok, hogy az idényben kiegyenlíti magát ez a két tényező.
A bajnokságban van még 4 pontos előny, még mindig a Madrid az első számú esélyes a bajnoki címre, és ha végig úgy játszik ahogy azt tette a Valencia ellen, akkor nem is lehet semmi gond. Az elkövetkező mérkőzések: Sevilla (O), Mallorca (I), Murcia (O), Racing (I), Bilbao (O), Osasuna (I), Barcelona (O), Zaragoza (I), Levante (O).
Az otthoni mérkőzéseket hozni kell! Nincs mese! Idegenben rendszerint gyengén muzsikál a csapat, de a bajnokság elsősorban a Bernabeuban játszott mérkőzésektől függ.
A Sevillát nem lesz egyszerű megverni, mert remek csapat, és hát tudnak elég favágó focit játszani, ha náluk technikásabb csapat az ellenfél.
Az edzőkérdéssel kapcsolatban az a véleményem, hogy Schuster nem RM-szintű edző. Rendszerint rosszkor cserél, taktikailag pedig a béka segge alatt van. A baj az, hogy igazából alternatíva sincs a helyére. Del Bosque esélytelen, Laudrup ugyanaz mint Schuster, Mourinhonak nem örülnék, Beniteznek meg biztos helye van Liverpoolban.
Így hát vagy feljavul a német, vagy pedig jön Mourinho. Lényeges különbség a kettő között, hogy míg Schuster a Poulsen-Huntelaar-Luis Fabiano vonalon indul el a jövő átigazolásait figyelembe véve, addig a portugál valószínűleg a Carvalho-Essien-Drogba trió kerül majd előtérbe.

Na mára ennyit.

IronRock 2008.03.25. 09:35:18

Poulsen-ről eddig nem hallottam, de rohadtul nem örülök neki...mintha nem lenne elég favágó a középpályán. Fabiano szintén nem kellene. Huntelaar meg eddig csak a holland bajnokságban bizonyított, ami nem spanyol szintű, itt nem lenne sehol se. Különben is már van elég holland a Real keretében, és eddig csak van Nilstelrooy bizonyított közülük, a többiek vagy sérültek vagy szarul játszanak ahhoz képest, amennyibe kerültek. Meg állítólag tárgyalásokat folytatnak a Porto-val Quaresma leigazolásáról, 40 millióba kerülne...Fasza, egy újabb Cassano-szintű idegbeteg állat, aki ugyan zseniális játékos már ha van kedve játszani, de ha nincs, többnyire durva szabálytalanságokkal és sárga/piros lapokkal meg hisztivel hívja fel magára a figyelmet. Mellesleg meg játszott korábban a Barca-ban és ott se vált be, mert olyan a mentalitása amilyen. Nem kéne leigazolni, 40 millióért pláne nem. Drogba se kellene, hiába az egyiklegjobb csatár, de nem 30 éves játékosokat kellene igazolni, akik 1-2 évig ugyan képesek magas szinten játszani, aztán jön a leromlás, és tengernyi pénzbe kerülnek...
Essien, Carvalho nagyon jó lenne, de ők meg esélytelenek....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 10:01:16

Szar lehet nagy igényű Margit szurkolónak lenni, lassan-lassan kiderül, hogy egyetlen Real szintű játékos sincs a piacon.

realm 2008.03.25. 10:23:00

Drogba szerintem jó megoldás lenne. Anno amikor a Marseille menetelt az UEFA-kupában az egész taktika Drogbára épült. A védők felrúgták neki a labdát, ő levette, kicselezett öt védőt, ugrott egy triplaaxel-t és beoolózta a kapuba a labdát. Az meg hogy 30 éves, nem jelent semmit. Bőven van benne 3-4 jó év, meg a feketék amúgyis jobban bírják a korral járó fokozatos megterhelést.

popp: no comment...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.25. 11:02:09

halareaal,

részint az okos engedből, részint pedig a visszaolvasott kommentjeimből leszűrve be kell lássam elszaladt velem a ló. na, balátom! persze ez téged nem érdekel, ezt is belátom! egyszerűen nem szeretem a nagymellényű nagycsapatokat, akiknek mindent szabad, akiktől beszarnak a bírók stb. nincs szebb, mikor egy kis csapat odaszúr egy nálánál nagyobbnak! ezért utálom zsigerből a madridot, de a barcát is! (persze megjegyzem, egy madrid trófeának jobban örülnék, mint egy barcának, mert sztem jelen keretekkel nagyobb égés lenne egy marca 2. hely, mint egy madrid) na, szóval a szép szó többet ér, ebben igazad van!

de be kell látni, a régi csapatnak is csak del bosque volt a mentsvára, hisz hiába volt gigamegalaktikus figos, robi carlosos stb. a madrid, miután az ostobenkó calderon elküldte, mindennek vége lett! schuster valóban nem a madridi kispadra termett! azonkívül a madridi utánpótlás is raulból él, ami egy ilyen nagy csapatnál elég szégyen, nem tom, hogy soldado saját nevelés e, de azonnal leküldeném a b-be, ott van a drenthe, aki elkezdett focizni, aztán most megint a kispadon seggel!

szóval összegzek, azért nem szeretem a madridot (sem), mert a játékos politikája felháborító, péntorientált, demagóg, amin sajna a madrid szurkolók mégcsak fel sem háborodnak! na mindegy, üdvözöllek, mert legalább azt a bajnokságot preferálod, ami valóban foci! de popp hozzászólása (2008.03.25. 10.01:16) igen megfontolandó! (a real-athletic-et meg nagyon várom :D )

halareaal 2008.03.25. 11:13:05

Schuszter alá kéne adni egy erősebb keretet, és megnézni, azzal mit tud. azért mégiscsak elért egyet s mást ebben a szezonban is, és meggyőződésem, ha a Roma ellen a 2. meccsen az a szedett vedett csapat nem rukkol ki a szezon egyik leggyengébb produkciójával, most nem lenneének olyan erősek a Schuszter távozásást követelő hangok. Drogba a világ bármely csapatába jó lenne, mind1 hány éves, amíg ő az egyik legjobb fizikumú focista. Schuszterre visszatérve pedig, lehet hogy az ilyen kritikus helyzeteket, mint a mostani nem kezeli jól, de talán más lenne a helyzet ha Raulon kívül lenne olyan klasszisunk, aki tartást és gólokat ad a csapatnak. aziedei Realban az egyéniségek alig döntenek el meccseket, még Casillasra volt ez jellemző demár őrá se.
Quaresma meg lehet h 40milla, de sokkal jobban járnánk vele, mint Robbennel. (aki 36 volt) egyrészt mert nincs jobboldali játékosunk (!), másrészt mert látványosan játszik, ami sosem baj a Bernabeuban (főleg most). bár ha már itt tartunk a múltkori Sevilla meccs után az jutott eszembe, h Dani Alves tényleg nagy húzás lenne. csak épp nem védőként, hanem jobbszélsőként. Ramossal a háta mögött elég ütős lenne a jobbszárny (míg most gyakorlatilag nem is létetzik). és még cserélgethetnék is meccs közben, nem baj ha vki elölragad, stb.

halareaal 2008.03.25. 11:23:33

Bastille

rendben van. de azt ne várd, h a csapatomban az utóbbi pár évben csak Del Bosquet, vagy Zidanet lássam olyannak, amiért érdemes szurkolnom nekik. egyébként, ha ki sem állhatod a Realt, de a Barcát még jobban, az már szinte szeretettel ér fel Madrid irányába :D. a kiscsapatokról alkotott nézeted pedig teljesen igaz, de a Realba ugyanúgy bele lehetett szeretni amiatt, amit régebben produkáltak. és ezt, bármennyire igyekszik, Calderon, Mijatovic meg a vezetőség szerencsére nem tudja megmásítani.

-LinoSonego- 2008.03.25. 11:25:57

quaresma kétségtelen játszott a barcában, emlékszem a sportingból jött és első (edző-)meccsét épp a sporting ellen játszották, pont miatta és majd besz@!*tam mekkora pengét vett a barca - az is, de akkor még nagyon fiatal volt a cspathoz. szerintem nem kellett volna eladni, csak visszaengedni kölcsönbe. viszont én ma sem építenék rá barca/real szintű nagycsapatot, mert szerintem nem megbízható hosszútávon. a portugál ligában villogni egy dolog, de amikor gattuso tép hátulról és oddo csúszik rád szemből akkor lehet nem állja meg ennyire a helyét. neki szerintem atletico madridszerű csapatban a helye. de lehet tévedek..

-LinoSonego- 2008.03.25. 11:28:27

sokkal inkább sajnáltam luis garcia elherdálását. ő pont együtt jött quaresmával, igaz ő kölcsönökből vissza, hisz barca-nevelés. együtt nyitottak a sporting ellen és azt hittem 5-7 évig a barca diktálja majd mi a szép foci. egy évet adtak nekik - ezzel nem értek egyet. és nagyon sajnálom luis garcia elkallódását

gibson 2008.03.25. 11:35:09

Bastille,

csak a történelmi hűség kedvéért: Del Bosquét nem Calderón küldte el, Raúl pedig csak 17 évesen került a Realba, tehát nem mondható igazi saját nevelésnek.

halareaal 2008.03.25. 11:43:49

amúgy 15 évesen, 17 évesen a felnőtt csapatba került be. mindenesetre egy ember, akinek profi szerződése csak a Madridban volt, minden utánpótlás,és egyéb rekordot itt döntött meg, bőven tekinthető Real-nevelésnek. főleg h előtte az Atleticoban sem kiskorától játszott, csak 2 évet húzott le.

nasteey 2008.03.25. 13:06:26

Nem lenne semmi egy Robben - Quaresma páros. A többiek örökölnék a labdát. :)

Lehet fanyalogni Quaresma eladásán, de a Deco-biznisz része volt: az én meglátásomban nagyon nagy üzlet volt. :) Bár igaz, hogy a jelenlegi szenvedéseink egyik okozója, hogy mindig mindent középen "kell" csinálnunk. Széljáték nélkül meg nehéz. Régebben ez sima ügy volt Gio/Sylvinho, Belletti, Giuly nevek mellett. Voltak emberek, akik a védelem mögé tudtak kerülni, és centerezni. Ma ez is hiányzik.

Lassan vége a szezonnak, reménykedünk a jövőben. :)

gibson 2008.03.25. 13:45:31

halareal,

nem mondtam Atletico nevelésnek sem :) viszont amúgy igazad van, elírtam, 15 évesen került a realhoz, de csak 17 évesen került az első csapatba.

halareaal 2008.03.25. 23:24:53

"Nem lenne semmi egy Robben - Quaresma páros. A többiek örökölnék a labdát. :)"
ha ez kell a sikerhez:P. amúgy Robben kiszorulna a kezdőből, nyilván Robinho játszana bal oldalon. de mondom, sztem a Dani Alveses opció jobb lenne. mindenesetre kell egy jobbszélső az biztos, mert így nagyon sablonos és kiismerhető a támadójáték. ha van egyáltalán.

T.F.E. 2008.03.26. 10:54:01

popp:
"Szar lehet nagy igényű Margit szurkolónak lenni, lassan-lassan kiderül, hogy egyetlen Real szintű játékos sincs a piacon."

A Madrid mindig arról volt híres, hogy sok a pénze, és sztárokra költ, épp ezért utálják annyian. A gazdagok (klubok, emberek) sehol nem népszerűek.
Mára viszont változott a helyzet, rengeteg pénz van a fociban, és a nagy klubok nem engedik el a sztárjaikat. A Real Madrid hiába akarja, nem tudja kivásárolni Kakát, Fabregast stb. Ráadásul már a kisebb klubok sem akarnak megválni a játékosaiktól (lásd tavaly a Daniel Alves sztori, Van der Vaart esete, vagy idén Diego).

halareal:
"Schuszter alá kéne adni egy erősebb keretet, és megnézni, azzal mit tud."
Schuster maga igazolt a nyáron: Robben, Sneijder, Pepe, Heinze, Saviola, Soldado, Drenthe stb.
Elvileg tehát már erősebb keret van a keze alatt, mint amivel Capello rendelkezett, és nem tűnik úgy, hogy többre lenne képes.
Szóval nem erősebb keret kell (de azért a jobboldal hiányát orvosolni kell, illetve a kiöregedő játékosok - Guti, Raúl, RvN - helyére kell igazolni), hanem jobb edző.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 16:44:14

Ezek szerinte Laporta Rafa Benitezt akarja, nem Jose Mourinhot: goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=635271
süti beállítások módosítása