Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Cserecsatárok, visszatérések és gólzápor!

2008.03.17. 11:06 _benito

Az vajon miért van, hogy az Inter és a Juve győztes góljai, mint két húsvéti tojás, úgy hasonlítottak egymásra? És az, hogy a Milan már akkor sem tud nyerni, ha történetesen éppen megérdemelné? És főleg, hogy a Roma már akkor is nyer, ha történetesen lókolbászt érdemel húsvéti sonka helyett és azt sem szájon át? Ezek mellett a kérdések mellett még rengeteg más izgalmas témát fogunk boncolgatni, többek között kitérünk arra is, hogy immár a Samp lohol a Milan nyomában (köszönhetően az Udinese hazai pontvesztésének), megveregetjük az utolsó szalmaszálba görcsösen kapaszkodó Cagliari vállát, keblünkre öleljük a keretéből mindent, és még annál is többet kihozó Fiorentinát és végül újfent felhívjuk a figyelmet rá, hogy az Atalantára mindig érdemes fogadni. Hajtás után Serie A, 28. forduló.

A Roma-Milan összefoglalóját néhány igen fontos megállapítással kezdjük. Ezek közül is az élre kívánkozik Totti, aki – mivel a játék nem igazán megy neki - egyre feltűnőbben ocsmánykodik a pályán. Dobálja magát, szövegel és néha kifejezetten öncélúnak tűnik, amit csinál, de tudjuk, pont annyira lehetetlen lecserélni, mint tavaly Ronaldinhót. Aztán ott van Ancelotti, aki szegény nem tud jól meccselni, ha a feje tetejére áll, akkor sem. Maldini és Kaladze néhány megingástól eltekintve elég magabiztosan tette a dolgát, Oddo leradírozta a szokás szerint húsz perc után megsértődő Mancinit, Taddei meg a jó ég tudja, minek kezd, ha még Favallival sem bír, a padon meg közben ott ül Giuly. A nagy meglepetés azonban a visszatérő Seedorf játéka volt, aki a kapu előtt ugyan hibázott, de a mezőnyben remekül mozgatta a Milant, megjátszható volt és egyáltalán, életet vitt a Milan igencsak döglődő játékába. A második félidőre, bár az első sem volt rossz, felélénkültek a csapatok, főleg a Milan! A vezető gól például pont olyan volt, amilyet minden Rossoneri látni szeretne: Pirlo labdájából Oddo remek vágta után gólpasszt adott a középen érkező Kakának, akit Panucci négy, Juan öt méterről próbált meg rávenni, hogy ne belsőzzön a léc alá. A Roma egy vicces jelenettel válaszolt, Totti már csak három yardra volt az end-zonetól, és már csak a vonal mögé kellett volna vetődnie vele, de fumble lett a vége (és közben a zászló is repült a kezezésért), majd ismét jött a Milan, Seedorf átkacsázott a komplett hazai védelmen, de hiába csinálta meg, a végén a ziccer kimaradt. Pato is megpróbált pontot tenni a meccs végére, de hiába homorított csodaszépen Doni fölött, jutalma csak a jól megérdemelt sárga lett, nem sokkal később pedig jött a Roma és két cseréjének köszönhetően megfordította a meccset. Vucinicnek és Giulynak több játéklehetőséget követelünk, de megértjük azt is, ha csak rotálni szándékozik a mester, hiszen a csapata egy hónapja szerda-vasárnap ritmusban játssza a gyilkos tétmeccsek sorát. A végén még Gilardino (nem, nem, soha) hibázott, Pirlo szabadrúgása pedig az Olimpico egébe szállt, a Roma így oda-vissza megpakolta a Milant. A margóra: hogy a kényszer szülte-e a Seedorf-Emerson cserét, azt nem tudjuk, de ha nem, akkor jó nagy baromság volt, azt magabiztosan kijelenthetjük! (Roma-Milan 2-1)

Az Öreg Hölgy megmutatta, hogy ha kisminkeli magát, egészen mutatós is tud lenni. Hirtelen nem is tudjuk megmondani, hogy láttunk-e már ilyen 3-3-2-1-1 formációt ebben a tyúkszaros életben, de hogy élénk kis meccs kerekedett az idegenben általában igen bátran játszó Napoli vendégjátékából, az nagy örömmel töltött el minket. A Juve irányította a játékot, Nedved elképesztő mennyiséget futott a balszélen, Del Piero pedig majdnem mindig megjátszható volt, de nem beszélhetünk a Zebrák döntő fölényéről, hiszen a szélvészgyors Lavezzire kihegyezett vendég-kontrák is igen veszélyesnek mutatkoztak (hazánkfia könnyedén vezetést is szerezhetett volna, de hát talán nem véletlenül hazánkfia). Eltelt egy óra, a Juve elsősorban szabadrúgásokból tudott veszélyeztetni, a Cannavaro-Domizzi kettős ugyanis nagy magabiztossággal vonta ki a játékból Trezeguetet, Nocerino pedig a jobbszélen csak annyiban emlékeztetett Camoranesire, hogy hasonló mezben játszott. Ranieri (akit a hírek szerint nyáron Lippi vált) is érezte, hogy a meccs a Juvének áll, de ehhez neki is hozzá kell tennie a részét: bejött Iaquinta és Molinaro 4-3-3-ra módosítva a felállást, ekkor pedig ismét előbukkant csapata legnagyobb hendikeppje. Középen a Tiago-Sissoko-Nedved hármas egyszerűen nem tud olyan kombinatív játékot mutatni, amivel meg lehet lepni egy magabiztosan védekező ellenfelet. Már éppen igazolni láttuk a fenti tézist (Mommo és Tiago egymásra licitálva szórták el a labdákat középen), amikor óriási meglepetésünkre Molinaro találta meg Del Pierót, aki tökéletesen tette be Iaquintának (nem úgy, disznók!), Vinco pedig a levétellel elküldte az emberét és bepofozta a győzelmet érő gólt. Nem mondjuk, voltak meleg pillanatai a Bianconerinek, de ezt a csapatot, ha így játszik, már sokkal könnyebb szeretni. A megalkuvás nélküli, fejleszegett rohamok eredményt hoztak és teljesen megérdemelten győztek Ranieri fiai egy olyan meccsen, ahol önbizalmat és hitet lehet gyűjteni az elkövetkezendő nagy feladatokra. Mert azok még lesznek, nem kis számban. (Juventus-Napoli 1-0)

Mancini megy a szezon végén. Illetve nem megy. Az Inter meg mindig behúzza az ilyen meccseket. Illetve nem mindig. Most behúzta, mi pedig tátott szájjal néztük az Ibrahimovics-Vieira összjátékot, mely a sípszó után nem sokkal meghozta a vezetést, különös tekintettel a svéd löbbölt passzára, mely a levegőben négyszögesítette a kört, elsuttogta a védőknek, ki ölte meg JFK-t és a francia buksinak csattanásából, aki nagyon figyelt, kihallhatta a jövő heti lottószámokat. Még az első félidőben egyenlített a Palermo, nem is érdemtelenül, hiszen Cesarnak már előtte is fognia kellett Rinaudo fejesét, a gól előtt viszont talán foghatta volna Miccoli kellemetlen lövését, mindenesetre nem kellett volna pont Simplicio elé tennie lövőre, amiből aztán a kapus szegény Materazzira ütve a lasztit öngólt lövetett a védővel. Apropó, Marco, bizony, van olyan időszak, amikor semmi, de semmi nem jön össze, egy ilyet él most meg a kiváló védő, aki egyébként egy könyökös miatt ki is dőlt egy pár percre, majd ráadásul ki is sárgult a következő meccsről (Borriello kettőt rúg Rivasról a héten). Az Inter megérdemelt győztes gólja aztán attól a Jimeneztől érkezett, aki a Nerazzuri legjobb igazolásának tűnik, és ahogy a bevezetőben említettük, kísértetiesen hasonlított a Juve győztes góljára, mely a csatár gyönyörű labdaátvétele utáni lövésében kulminált. A második félidőben az Inter az újkori szokásoknak megfelelően igen életlen maradt, bár Figo és Ibra (egy rabonával még elővirított azért) eldönthette volna végleg a meccset, maradt a 2-1, ami pont annyit ér, mint nagyobb arányú társai, csak így további reménykedésre sarkallja a farkas hordát. (Inter-Palermo 2-1)

Na, Mutu visszatért. De nem ám úgy, hogy felslattyogott a pályára alibizni egy félórácskát, meg kapkodni a lábát és a bíróval pörlekedve ünnepeltetni magát, amikor lecserélik. Hanem úgy, hogy az első negyedóra végén csodálatos passzt tett Santana elé, aki hasonló eleganciával szerezte meg a román passzából a vezetést, majd félóra elteltével egy lekészített labdát úgy vágott a bal felsőbe, hogy a Milan öltözőjében 26 szív szakadt belé! Aztán Liverani is megmutatta, hogy neki sem okoz gondot harminc méterről ziccerpasszal megkínálni Pazzinit, az ifjú csatár pedig az elmúlt időszak csetlő-botló helyzetkihasználási mutatója után beköszönt. A Viola habkönnyű győzelmével négy pontra szakította magáról a Milant, a sorsolásukat elnézve pedig igencsak nehéz szívvel gondolunk a Rossonerik jövőjére, hiszen míg Prandelliék egy Inter elleni meccs kivételével letudták a rangadóikat, a Milannak még mennie kell a Juvéhoz is a derbi előtt. Nem maradt más, mint sok szerencsét kívánni a Fiorentinának az UEFA-kupához, hiszen lehet, hogy a következő fordulóra már csak ők maradnak állva az olasz kupacsapatok közül. (Fiorentina-Genoa 3-1)

Az Udinese direkt csinálja velünk, efelől semmi kétségünk nem maradt. Jött a megjósolt sokgólos meccs, volt helyzet itt is, ott is, de az utolsó 10 perc pengeváltása után már biztosak vagyunk benne, hogy Pepe kizárólag tippünk miatt hagyta ki az év helyzetét (hogy szarna sünt). Ledesma egyébként ismét megvillantotta kivételes rúgótechnikáját, most nem szabadrúgásból, hanem egy legurított labdából szerzett ordenáré nagy gólt, ezt egyenlítette ki végül Di Natale, akit szintén vinnénk magunkkal Donadoni helyében. Az egy ponttal az Udinese eggyel hátrébb csúszott. (Udinese-Lazio 2-2)
Mert bizony már a Sampdoriát kell köszöntenünk a Milan elsőszámú üldözőjének szerepében. A genovaiak, ha tartani tudják magukat még három meccsen (amikor visszatérhet a lipótmezei kirándulásról Cassano), be is biztosíthatják jövő évi UEFA-kupa szereplésüket. Bellucci visszatérését góllal ünnepelte, amikre nagy szükségük is lesz, hiszen jövő héten például a Milanhoz látogatnak, egy esetleges győzelemmel pedig akár egy pontra feljöhetnének a Rossoneri mögé. (Sampdoria-Catania 3-1)
Az Atalantára tessék fogadni! Otthon nyernek, idegenben kikapnak, mivel pedig most a Stadio Azzuri d’Italia volt a helyszín, nem is lehetett kérdés, hogy az Empoli begyűjti zsinórban negyedik gyufáját. A vendégek előtte hármat nyertek egymás után, ha pedig nem akarnak nagyon rosszul járni, jó lesz, ha még időben visszatalálnak a helyes ösvényre. Ráadásul jövő héten a Juvét fogadják… (Atalanta-Empoli 4-1)

A Cagliari úgy elrakta a Torót, mint annak a rendje. Nem volt ennek sok előjele, mert bár a szardíniaiak élénknek mutatkoznak, a Toro időtlen idők óta nem kapott ki és ezt a meccset is muszáj volt a nyerhetők közé sorolniuk. Aztán mégis… az első félidőben kaptak kettőt, miközben Di Michele büntetőt hibázott, innen pedig kuka volt az egész. Ejnye, ha a Cagliaritól nem vonnak le a saját baromságuk miatt három pontot, még nagyobb eséllyel szállhatnának harcba, az azonban mindenképpen dicséretes, hogy így sem adják fel. Szívünk Rossoblu egy kicsit! (Cagliari-Torino 3-0)
A Siena most először emlékeztetett egy igazi Roburra, hiszen a Reggina úgy feltörölte velük a Granillo gyepszőnyegét, hogy csak na. A győzelemmel az Amaranto egy pontra jött fel a Parma-Livorno páros mögé, de egyáltalán, az egész hátsó traktus olyan tömör, mint a korpakúra utáni széklet, úgyhogy ha elöl el is dőlnének a nagy dolgok, a hátul állomásozó fiúk még biztosan okoznak körömrágó izgalmakat nekünk. Köszi előre is! (Reggina-Siena 4-0)
Lucarelli hazatért övéihez, a Parma fölé kilőtt batman-jelre pedig Hector Cuper reagált leggyorsabban, és már kézbe is vette a dolgokat, hogy benntartsa a dicső múltját éppen fekáliával dobáló Parmát. A döntetlen, ahogy a beharangozóban is említettük, már nem rossz eredmény a Livorno pályáján, ezzel ugyanis legalább nem szakadtak le jobban a toszkánok mögött, jövő héten pedig a Palermo ellen már lehet nagyot villantani. A Livorno meg vágja már ki a francba Tristant, mert annyit sem ér, mint a bikán a tőgy, egy ilyen pengeélen táncoló csapat pedig nem engedhet ekkora luxust magának. (Livorno-Parma 1-1)

A B-ligában a Chievo győzelmével (Ascoli 3-1)) ismét az élre állt, köszönhetően az Albinoleffe pisai (2-0) vereségének. A Bologna meglepő hazai bukása (-Piacenza 1-2) után is csak két ponttal van lemaradva, mögöttük pedig a szokásos tolongás figyelhető meg, hiszen a Pisa-Lecce-Brescia hármas egy ponton belül könyökli egymást. A Bresciában Vassnak a taktikai csere hálátlan szerepe jutott, Feczének még az sem, a Grossetóban viszont Filkor végigjátszotta a Messinában 1-1-re végződő meccset.

67 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr67384306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferkosz 2008.03.17. 11:18:46

"hogy a Milan már akkor sem tud nyerni, ha történetesen éppen megérdemelné"

Nem bántásból, de az a csapat, amelyik két ilyen gólt hoz össze magának, illetve olyan dolgokat művel, mint pl. Pirlo a saját térfele alapvonalánál - ha emlékeztek rá - nem érdemel három pontot...
Doni meg egyre jobb, hála az égnek. Csak az Old Traffordon koncentráljon majd jobban, mint tavaly!

Cs... 2008.03.17. 12:01:01

A Napoli hátvédei közül járt piros pont a brazil-olasz Szentkereszt Fábiánnak, aki bár sokat szabálytalankodott, nagyokat is mentett. Kicsit korai még, tudom, és nem vagyok tisztában vele, hogy melyik válogatottba hívható meg a tag, de akár az azzurri közelébe is kerülhet. Főleg, mivel a Cannavaro, Nesta, Materazzi post korszakban alig akad használható ember.

zalamatyi 2008.03.17. 12:04:52

Kedves szerkesztő nagyságos Úr!
Kéretik mellőzni az alábbi szófordulatokat a jövőben:
- tökéletesen tette be Iaquintának (nem úgy, disznók!)
- hogy szarna sünt
- A Livorno meg vágja már ki a francba Tristant, mert annyit sem ér, mint a bikán a tőgy

vagy figyelmeztetni a kedves olvasót, hogy ne egyen/igyon NST olvasás közben, mert törölgetheti a képernyőt.
Köszönet érte! (és folytatódik a röhögőgörcs, (szarjon sünt - elmebeteg :-))))))

Hyni 2008.03.17. 12:11:32

Doni tavaly is jól védett, semmi jele nem volt ,hogy az Old Trafford-on minden idők egyik leggyalázatosabb kapusszereplését fogja bemutatni.
Én speciel abban bízom hogy kétszer nem történhet meg ilyen gikszer.
Vucinicről sokáig nehéz volt elhinnem hogy jó futballista, de ilyen sokszor nem lehet mákja (vagy ha igen,akkor azért jó) remélem Giulyval és Aquilanival mindhárman kezdenek a MU ellen. Mancini meg pihenjen már kicsit... (bár ha szerdán megint sarkaz egy három pontot érőt a lazionak, leborulok elötte...)

cooper (törölt) 2008.03.17. 12:40:51

A Milannak még hiányzik az UEFA-Cup.
Itt az ideje rákoncentrálni :) a jövőre.
A Roma előtt le a kalappal újfent, nagyon drukkolok nekik a MU ellen. Az Inter meccsét csak megnéztem, hát szép szép, nem a legrosszabb délutáni program, de kissé unalmas a pool elleni dupla0 után.

Gabez 2008.03.17. 12:55:36

Totti tényleg elszállt fejben, már hetek óta...utolérte a szupersztár átok és ez nagyon jó az aktuális ellenfeleknek. Spalletti helyében "pihentetném" a BL meccsekre. De Spalletti nem akkora bátor, a Roma balszerencséjére...

Ezt a Milan-t Cassanoval a Samp is lehajrázhatja...játszanak még egymás ellen?

il Magnifico 2008.03.17. 12:56:05

Pato "homorítása" csak szerintem volt a török-magyar óta a legbotrányosabb elnézett tizi?

r_magpie 2008.03.17. 12:59:36

LM, igen, szerintem ezt elnézted

Hyni 2008.03.17. 13:01:35

Gabez; most szerdán...

il Magnifico 2008.03.17. 13:06:49

szerintem doninak köze nem volt a labdához, simán befeküdt a csatár elé. pato viszont megpróbálhatott volna továbbfutni, csak azt lehet, hogy a kapus ádámcsutkája bánta volna. és akkor a tizit is befújták volna.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.17. 13:12:21

tudjuk jól, hogy szeretted volna, Te Csodás, de azért hiba volna azt hinni, hogy az összes bíró úgy fog fütyülni, ahogy az inter táncol. vagy mi a szösz. :)

Hyni 2008.03.17. 13:14:33

asszem benito ezzel a véleménnyel picit fel fogod tornászni a hsz-ek számát... :) :D

BruceWayne 2008.03.17. 13:16:45

benito: valami serie A assziszttáblázatot nem tudnál előszedni valahonnan? én sehol nem találok a neten...

Le Magnifique: valószínüleg az egész univerzumban igen, csa szerinted. Pato a Gilardinoi hagyományt próbálta követni, hasonló sikerrel.
youtube.com/watch?v=8W00d3yJKl4

egyébként a gera és pato esetben az volt a hasonló, hogy mindketten basztak a gólszerzés lehetőségére, inkább 11-est akartak kiharcolni, csak gerát tényleg buktatták, patohoz meg nem értek hozzá....
egyébként Gerával kapcsolatban még mindig nem értem hogy törökországban 1 az 1-be miért nem vágta be a hosszúba, helyette inkább ráment a 11-esre...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.17. 13:17:22

csak tudom, ki rejtezik a nick mögött, azért írtam, de jöhet a fikahegy! :)

il Magnifico 2008.03.17. 13:29:36

benito,

nem igaz, fülöplacival legalább ketten vagyunk.

az meg, hogy doni nem ért hozzá, csak pátón múlt. ha nem homorít (valójában domborított) akkor a róma esetleg kapuscserére kényszerül. úgy feküdt ugyanis a kiskacsa elé, hogy átugrani nem igen lehetett volna. ha nem pato kerül ilyen helyzetbe, hanem mondjuk rooney, akkor ez a helyzet tizi + piros lap és 2 hónap dögrovás a kapusnak.

Ferkosz 2008.03.17. 13:37:21

Fülöp Laci a szöglet-problémát sem igazán értette, szóval Ő nem számít... Egyedül vagy!

BruceWayne 2008.03.17. 13:47:02

youtube.com/watch?v=lXgHagj_7ZE

valszeg azért fújták le mert kicsit rúgott bele az első ember...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.17. 13:54:10

az a fülöp laci, aki a behúzott lesvonal mögött két méterrel héderező cambiassót sem volt hajlandó észrevenni? :)

a szabály szerint egy labdányit gurulnia kell a zsugának, az meg nem történt meg, úgyhogy jogos volt az ítélet, de a csel egyébként fifikás.

Ferkosz 2008.03.17. 13:57:21

Én értettem, de azért köszi. :)

jasztreb 2008.03.17. 13:58:32

hej, imádom a dumátokat, de néha az az érzésem, hogy még életetkben nem rúgtatok egy egyeneset a labdába (playstation nem ér).
persze szép volt ibrahimovics passza, dehát ugyanazon a meccsen szerintem inkább a jimenez gól beszélt 4 nyelven.
ugyanígy a juve-gólban nem a vaktában beemelt del piero labda volt a zseniális, hanem, ahogyan iaquinta átvette és megoldotta.

BruceWayne 2008.03.17. 14:05:35

nagyon jól küldi Jimenez, kezdőben a helye, de azért Ibrahimovic passza is szép volt, ha már mostanában leszokott a góllövésről legalább a gólpasszokat osztogassa. viszont Cruzzal mintha mostanában nem jönnének ki jól

Gabez 2008.03.17. 14:10:00

Jó ez a szögletes jelenet, nagy ötlet...mi az, hogy kicsit rúgott bele? Mekkora a minimális "belerúgás"?
Sztem egyszerűen a spori nem fogta fel, miről van szó...van olyan szabály, hogy el kell hagynia a labdának a kis körív területét?!

BruceWayne 2008.03.17. 14:10:36

kösz CS..., jó statisztikák vannak az oldalon, és ráadásul Ibrahimovic adta a legtöbb gólpaszt :-)

il Magnifico 2008.03.17. 14:12:24

van ilyen szabály, hogy egy labdányit gurulnia kell a labdának? mihez, továbbá mi és mi között? pontos hivatkozást kérek. egyébként egy labdányit biztos hogy gurult a labda.

il Magnifico 2008.03.17. 14:13:42

ja, hogy ez a szögletes történethez kapcsolódik, akkor már értem.

BruceWayne 2008.03.17. 14:14:34

gabez: elvileg a labdának meg kell tennie akkora utat mint amekkora a labda kerület, asszem, tehát nem érvényes ha csak 5 centire rúgja el....
egy másik érdekesség pl ha a kapuskirúgásnál kigurítja neked, te meg a kaputól mondjuk 10 méterre felveszed és visszadobod neki az se 11-es mert ha jól tudom a labda csak a 16-os elhagyása után van játékban? :-) szóval vannak érdekességek

így katunk mi is anno pl. egy szabálytalan gólt a norvégoktól, mikor király kitette lőwnek, a csatár meg elvette a 16-oson belül és belőtték, az más kérdés hogy király mi az annyáért tette le mikor ott volt a védőn az ember

BruceWayne 2008.03.17. 14:19:11

ja és annál a norvég gólnál nem reklamált seni, szerintem nem ismerték a szabályt :-)

Rezgrof 2008.03.17. 14:20:45

Én veled vagyok LeMagne és a Fülöp is számít!!!

sh4d0w 2008.03.17. 14:36:51

LM: Milan-drukker létemre is azt mondom, hogy Pato alakítása nem 11-est, hanem sárgát ért. Kapusoknál fokozott a veszély, ha kifut egy játékos elé, de az akkor lehetett volna tizi, ha Pato beleszalad Doniba (vagy akkor sem, mert mintha Doni kezében lett volna a labda).

A Roma szöglete viszont szabálytalan volt.

BruceWayne 2008.03.17. 14:48:11

aki azt mondja 11-es volt, sikeres ember nem lehet.
pato eltolta oldalra a labdát, simán elérhette volna..

Count Adyn 2008.03.17. 14:49:53

Tiago 4 gólpassz?:DD

ASRM 2008.03.17. 14:50:14

_benitoval Roma fanként is egyet lehet érteni, tényleg nem érdemeltünk győzelmet a Milan ellen, ezek azok a fajta győzelmek, amitől az ember zsebében kinyílik a bicska, ha mondjuk az Inter vagy a Juve követi el:).
Totti játékát viszont szerintem rosszul látjátok, egy primadonna, addig rendben van és tényleg volt két megmozdulása, amin még a harmadosztályban is röhögnének, viszont nagyjából a Roma minden támadásában benne volt és nem kényeztették el pontos labdákkal a többiek.

Ferkosz 2008.03.17. 14:52:26

Ilyen győzelmek nélkül nem lehet bajnokságot nyerni, akár kinyílik a bicska, akár nem.

Rezgrof 2008.03.17. 14:52:44

Ja, és a Róma szöglete tök szabályos volt (megcsinálták ezt anno a Reál ellen is, ha jól emlékszem) a labdának pedig nem kell teljes fordulatot tennie, az csak egy mítosz. (The ball is in play when touched and moves)

Szóval szabályos volt a gól, csak a spori nem figyelt oda, meg a partjelző sem eléggé, a fő baki az övé.

il Magnifico 2008.03.17. 14:53:52

tehát az eset tanúsága a jövő futball generációinak: ha a 16-oson belül elhúzod a kapus mellett a labdát, az meg lefekszik eléd, úgy hogy két választásod van: a) egy tigris bukfenccel átugrod, b) belerúgsz és meghal, mindenképp a b)-t válaszd, mert csak az ér tizit.

WallyB 2008.03.17. 15:14:51

Ez hülyeség, már elnézést. Az Inter BL-búcsúja után is azt mondtam, hogy nem a bírót kell szidni, hanem gólhelyzetből kaput kell fogni. Pato nem gólra ment, hanem tizire... ennyi. Ha már 11-eseknél tartunk a Juvénak nem fújtak be megint legalább egyet, Alex szabadrúgás után szögletre pattanó...
Igen ASRM valóban kinyílik az ellentábor zsebében a bicska, dehát ezért szeretjük a focit.
Benito... legközelebb figyelmeztess, hogy ne kajáljak miközben olvasom a blogot. Tudod te, hogy mennyi ideig tart levakarni az őszibarackszószt a monitorról? :D
"a Roma már akkor is nyer, ha történetesen lókolbászt érdemel húsvéti sonka helyett és azt sem szájon át" muhaha...
Romának továbbra is sok sikert a BL-ben, a bajnokságban Forza Inter!

drdugo 2008.03.17. 15:17:17

Maradjunk annyiban, hogy a serie-a-ban szoktak ilyenért 11-est adni.
Csak most Patonak nem dobta ki a gép.
Lehet még most akarják megfegyelmezni a kis tököst, hogy ne vigye túlzásba a színészkedést.
Amúgy én is kivoltam akadva, simán a labda után kellett volna mennie.
A szöglet pedig tényleg szabályos volt, én bírom is az ilyen sunyi de szabályos megoldásokat a fociban.
Pl 11-es lepasszolása. :)

Romának meg további sok szerencsét. Remélhetőleg rövid időn belül Totti is méltóztatik elkezdeni focizgatni, és akkor messze juthat a Roma a Bl-ben is.

ZenZo 2008.03.17. 15:25:36

Az esetet még nem láttam, de azért alapvetően jelentsük már ki, hogy a mai futball egyik legnagyobb hibája, hogy az egyes játékosok már nem gólt akarnak rúgni a 16-oson belül, hanem durván 50%-ban a büntető kiharcolására törekednek. Amióta bevezették az okosak a színészkedésért sárga kártya szabályt, a bírók rendkívüli marhaságokat tudnak és szoktak ítélni. Eddig a szövetségek még ki is tüntették a bírókat azzal, hogy simán bevédték a játékvezetők döntését, hivatkozva az emberi faktorra, de eljön a pont, hogy már nekik is engedni kell, jó példa erre az egyébként csőlátással szigorú FA, akik a közelmúltban két játékos piroslappal automatikusan járó 3 meccses eltiltását törölték el utólag bírói tévedés miatt. Csak az az igazság, hogy az emberhátrányban játszott perceken ez már vajmi keveset segít... a megoldás két dolog lehetne (szerintem), az egyik, hogy műesés/színészkedés sárga helyett (na meg a kifizetett heti fizukhoz viszonyítva nevetséges pénzbüntetések helyett) be kellene vezetni a támadófalt befújását, mint a kosárlabdában, a másik pedig, hogy a játékosok mentalitásán kellene változtatni. És ez nem a különböző futballszövetségek dolga lenne, hanem a trénereké. Neveket nem szeretnék írni következetességből, de azért jó lenne, ha a sztár- és sztárjelölt támadók nem hullanának össze-vissza, mint a löttyedt lufi a forgószélben.

Ylaya 2008.03.17. 15:51:04

Roma ugy, Roma igy, az old treffordon folveszik a verest az hetszentseg.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.17. 15:58:47

ASRM, azért ha idén behúzzuk az összes meccset, ahol nyerést érdemeltünk volna, akkor mi vezetnénk a táblázatot. Néha ránk fér egy-egy ilyen gyözelem is, mert az ilyen fordítások adják meg a győztes önbizalmat. Inkább az Inter, a Milan és a Juve és mindenki más drukkerei zsebében nyíljon a bicska, mint romanista zsebekben!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.17. 16:00:13

Ylaya, az Olimpicoba sem teapartyra jönnek a vörös sátánfajzatok és végtelenül nagyarcú szurkeszeik.

ASRM 2008.03.17. 16:40:21

Így tíz fordulóval a vége előtt - bár _benito már győztest avatott két hete:) - a hátralévő meccseket megnézve még nem lefutott a dolog. Lesz ugye még Inter-Juve, Inter-Fiorentina meg Milan-Inter is. Különösen érdekes lehet még az utolsó forduló, ahol az Inter is meg a Roma is valószínűleg kieső hely környékén lévő csapattal fog játszani idegenben. Az Inter a Parmaval, aminek a padján ugye az a Cúper ül, aki 2002-ben érdekes körülmények közt vesztett bajnokságot az Interrel az utolsó fordulóban. Hehe.
Viszont mindenki hat pontos különbségről beszél az Inter javára, de - ha jól tudom - pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények számítanak, ebben az esetben valójában hét pont az Inter előnye.

montipájton 2008.03.17. 17:18:20

Fene tudja, de most már kicsit kezdett bosszantani, hogy ezt a Romát mindenki valami csodacsapatnak könyveli el, ilyen szempontból tetszett az értékelés. Jó szezonjuk van, a Bernabeuban taktikusan játszottak, de azért ne már, hogy ők találták fel a futball által okozott orgazmust, még csak szemet gyönyörködtetőnek sem nevezném a játékukat. Viszont eredményes.

Romanista 2008.03.17. 17:41:58

Donit azért beletettem volna a Roma lehuzásba ellenpontként.
egyébként igazat kell adjak _benitonak. de azt gondolom egyszer belefért a szezon során hogy érdemtelenül( bár a fordítás azért szintiszta csapatjátéknak volt köszönhető) nyerjünk egyet.

Romanes eunt domus 2008.03.17. 19:04:52

Pato esete nem 11-est ért, hanem egy irgalmatlan nagy fülest. Vigye el a kapus mellett, és kúrja be a hosszúba a labdát. Vagy majd a kapus elkaszálja, 11-es, 2-0, és nyertünk az Internek egy bajnoki címet...marha dühös vagyok még mindig.
Emerson még mindig a Milan játékosa?...

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.03.17. 20:16:31

Azért az elég durva, hogy Ibrának 8 assziszt, de hogy Figonak 5!!! :) hát én egyre sem nagyon emlékszem... :)
Valahogy most nagyon nyomott a csapat, nincs meg a lelki egyensúly.

mantegna 2008.03.17. 20:42:07

benito, lehet csak az én problémám, de a dailymotion videók élvezhetetlenül lassúak, mintha állóképek lennének összevágva.
Most az én gépem problémás, netán le kell tölteni valamit a jó vételhez?

Gabez 2008.03.17. 20:45:01

mantegna: csak a tiéd ;)

Most láttam az Atalanta meccs összefoglalójában, hogy Doni előbb egyhelyben állva seggre esett tökegyedül a labdával, miközben senki nem volt a közelében (!), aztán 10 másodperccel később irdatlan nagy gólt rúgott...:) Nem semmi a csávó.

oroszlancicc 2008.03.17. 21:24:45

nemtom mi bajotok a cikk vicces szófordulataival. sztem nagyon jók mint mindig. akinek meg nem tetszik az olvassa a Népsportot. hajrá NST! hajrá _benito!

Gnyoka 2008.03.17. 21:24:54

montipájton demár! bizony ők tudnak szemetgyönyörködtetően játszani. de tudod hál'istennek, hogy végre rájöttek, hogy nem feltétlen kell belehalni a szépségbe, néha elég, ha egyszerűen csak megnyerik a meccset.

Count Adyn 2008.03.17. 23:36:09

Engem az a statisztika érdekelne hogy Iaquinta hány percet játszott a szezonban, elég jó gól/perc aránya lehet:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.18. 10:32:40

Nem láttam a roma - milan meccset, de a kommenteket olvasva csak annyit fűznék, hozzá, hogy joga van a kapusnak kifutni, meg elévetődni a csatár elé, viszont a csatárnak nem kötelessége kikerülni a kapust vagy elvinni mellett, sem átugrani, mert ha ezeket meg kell tennie, akkor az akadályozás, ami szabálytalan, mint ahogy nem állhatsz be egy labdával szaladó játékos elé, a kapusnak sincs több joga bevetődnui elé.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.18. 11:45:03

" és ahogy a bevezetőben említettük, kísértetiesen hasonlított a Juve győztes góljára,"

LOL benito, kár, hogy az inter 5 órával hamarabb játszott, szal inkább fordítva. :)
De hát minden szentnek maga fele... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.18. 12:12:10

GC, és akkor mi van, ha a kapus és a játékos is a labdára megy, de egyik sem éri el? Asszem labdára indulni minden játékosnak joga van a fociban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.18. 12:54:38

popp, ha szabadlabda akkor semmi, ha pl csatár vezeti a labdát majd hosszan szökteti magát és felbukik az előtte lévő kapusban akkor 11es.
De én nem céloztam semmire, csak mondom, hogy nem kötelező a labda után futni sem átugrani a kapust. Ezért nem is írtam, hogy sztem az volt v sem, csak a nagy vita hevében mindenki csak a kedvenc csapata érdekeit látja. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.18. 12:56:16

popp amúgy amit te írtál, azaz inter liverpol burdisso 2. sárgája, mind2-en a labdára mentek egyik sem érte el, egymáshoz sem értek, mégis az interest állították ki. Ki érti? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.18. 13:01:21

Corn, nemzetközi meccsen még ilyen is előfordulhat :). Szerintem egyébként nem volt jogos az a kiállítás, a Roma-Milanon viszont jogosan nem adtak tizit Pato szerencsélenkedéséért.

Asidotus 2008.03.18. 16:25:28

Nem tudom pontosan a szabályokat, én inkább csak az alapján mondok véleményt, hogy mi az, amit nem akarok látni a pályán, és mit igen. Burdisso második sárgáját jogosnak tartom, így nem érkezünk, mert ebből lesznek a csúnya sérülések. Tessék hamarabb elindulni, ha meg ez nem megy, akkor így járás szomorú esete.
Patonak nem adtam volna tizenegyest, mert én úgy láttam, hogy nem nagyon akarta megjátszani a labdát, de mondjuk sárgát sem adtam volna. Pl Walcott már abszolut lényegtelen helyzetben is a labdáért ment, tőle tanulhatott volna.

madbalee 2008.03.18. 19:30:52

Hétközi beharangozó??

Count Adyn 2008.03.18. 21:22:54

Beharangozok:D

Cagliari-Atalanta 2-1
Napoli-Fiorentina 1-2
Genoa-Internazionale 1- 3
Empoli-Juventus 0-1
Parma-Palermo 0-1
Livorno-Reggina 0-0
Lazio-Roma 0-1
Milan-Sampdoria 1-1
Catania -Siena 0-0
Torino-Udinese 1-3

BruceWayne 2008.03.18. 22:16:14

lazio nem hiszem hogy kikap, milan meg csak nyer végre

argentin#21 2008.03.18. 22:21:20

a lazio otthon viszonylag stabil hehe :P

drdugo 2008.03.18. 22:30:02

Cagliari-Atalanta 2-2
Napoli-Fiorentina 1-0
Genoa-Internazionale 1-1
Empoli-Juventus 1-3
Parma-Palermo 1-1
Livorno-Reggina 1-1
Lazio-Roma 2-2
Milan-Sampdoria 1-0
Catania -Siena 2-0
Torino-Udinese 1-1

drdugo 2008.03.18. 22:32:07

ja elnézést, most kapcsolok hogy Zalazseta off, és Lavezzi sincs tul jo állapotban. Akkor az lehet tényleg Fio gyözelem lesz, bár Calaio sem olyan rossz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.18. 22:40:24

drdugo, a Calaio gyerek nem biztos , hogy rosszabb, mint Zalazseta, a feljutásban oroszlán része volt és a nem piskóta nápolyi közönség is meg van őrülve érte. A derbyt valahogy behúzzuk, föleg az előzetes összeállításokat "bugarászva", melyek szerint ezek három csatárral (Bianchi, Rocchi, Pandev) akarnak ránk jönni, remélem bele is szaladnak a késbe.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.19. 08:51:12

Nünü, érdekes, akkor hogy rúghatott el burdisso, az ellenfél lába ALATT. na mindegy.

Amugy közkívánatra leírok 1-2 szerdai eredményt.
Genoa - Inter 13-1 (Burdisso, materazzi, chivu kiállítva)
Lazio - Roma 0-9
süti beállítások módosítása