Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 24. forduló

2008.03.14. 18:59 heinrich

Országos rangadó nélkül, UEFA küzdelmek után folytatódik a szezon, a fordulóból most az ifjonti Leverkusen buktáját pécéztük ki magunknak, a hármas terhelés és az örökös győzelmi kényszer a nemzetközi kupahelyek miatt más csapatoknak is az agyára szokott menni, a gyógyszeresek kispadja ráadásul nem túl hosszú. A vendégcsapatok nem sok mannára számíthatnak, egyedül a Bayernnek szavaztunk bizalmat a Cottbus ellenében. És akkor most telepedjünk le a TV elé, majd mondjunk ítéletet, látunk-e fantáziát a Schalkéban a Barca ellenében egy olyan meccs alapján, ahol kötelező jelleggel kell lemosni a zebrákat.

Schalke 04 – Duisburg 3-0
Röpke 14 éve nem nyert a Duisburg a kékek ellen, és most sem úgy vannak elindulva. Ishiaku, az egyetlen csatár sérült, és Schlicke sem lesz a védelemben. Slomka viszont újra számolhat Rafinhával és Ernsttel (eltiltásuk lejárt), valamint ha úgy akarja Panderrel is. Mindkét oldalon égető szükség van a három pont beszerzésére, de a felhasználás módja már meglehetősen különbözik. A Schalke ugye BL-be igyekszik a három ponttal a cvekkerben, a zebrák kevésébé magasztos céllal inkább csak bentmaradnának. Az egyiknek sikerül is, a másiknak nem. Még annyi, hogy a Barcától valószínűleg nem kaptak röhögőgörcsöt, de ha már egyszer veszni kell, akkor az legyen stílusos.

Bochum – Stuttgart 2-2
Túl sok lenne a jóból egy újabb sváb diadal, még belegondolni is szörnyű, mi történne, ha három meccsen is hoznák az elvárhatót a srácok, brrr. Ezalatt csak a tisztességes játékot értjük, hiszen bármilyen képtelennek is tűnik, a Bochum egyedül a Bayerntől kapott ki otthon és nem ritkán három gól, vagy a fölött súvaszt a bepofátlankodó vendégeknek. A VfB nemigen kapható döntetlenek bemutatására, mi most mégis erre teszünk a jó forma miatt, mert azért a győzelem erős lenne Sestakék ellen.

Fc Energie – Bayern München 0-2
Igaz, hogy az Allianzban agyonverték a Cottbust, de a mai napig tartjuk, hogy akár null-null is maradhatott volna, ha nincs a mázlista vezető gól, így most nem számolunk fiesztára, a BM-nek mindennél fontosabb lesz, hogy állandósítsa a minimum hét pontos különbséget. Valószínűleg megoldható lesz. A Getaféra már nem tennénk le a nagyesküt, mert bár természetesen a bajorok a favoritok, de más nagycsapattal is előfordult, hogy egy meccsen megúszott a szezonjuk. Igaz, a spanyolok nem egy Liverpool, de nem is angol csapatok nyerik az UEFA-t évek óta. Hanem spanyolok.

Hamburger SV – Borussia Dortmund 4-1
Kiütés lesz a Nordbank Arénában, mégpedig a csúnya fajtából, hiszen a Nürnberg és az UEFA kupa által duplán bőszített HSV korábbi mesterével, Dolly babával találkozik. Namost. A vendégeknél nem lesz Weidenfeller, Kringe, Blaszczykowski, Klimowicz és Degen (ami rossz), ellenben visszatér R. Kovac (ami még rosszabb) és a felépült Dédének is el tudnánk képzelni jobb alkalmat a visszatérésre, és akkor a két edző közötti jelentős tudáskülönbséget még nem is feszegettük.  

Rostock – Hertha 1-1
Mindenki megelégedésére folytatódik a csapatok egy-egyes sorozata, különösen, hogy Pantelic hiányozni fog, rajta kívül meg nem szokás gólt szerezni.. Annyi pikantéria (?), hogy a berliniektől távozó Fathi (Szpartak Moszkva) a helyére érkező Marc Stein ellen játszhat, bár túl sokat nem fognak találkozni. Favre mégis ott lehet a padon, mert megfellebbezték a Dortmund meccs kapcsán bemutatott cirkusz miatti eltiltását. Paját nem találtuk a kezdőben (nem nagy csoda, sajnos), de személyes örömhírünk, hogy a Hertha levette az oldaláról a mega-idegesítő zenét. Van Isten.

Hannover – Arminia 2-0
Itt az idő, talpra magyar, zúgva bőgve kell végre áttörni a gátat – buzdítjuk március 15. szellemétől vezérelve Husztiékat, akiknem már múlt héten jeleztük az Arminiával jó sorozatot kell kezdeniük, mert a tavaszi szezonuk egyelőre lepkesúlyú. Ismael után tovább erősítik a védelmet, jövőre már itt játszhat Eggimann is, avagy tovább folytatódik a KSC dózerolása.

Karlsruhe – Frankfurt 1-1
A KSC azért van ott, ahol, mert az ilyen meccseket rendszeresen hozza, ám most a döntetlen-király Sasok ellen nem fog menni a dolog, amúgy is túl sok a zsongás a csapat körül, apránként szedegetik szét őket, ami nem is csoda, mert most olvastuk valahol, hogy ha jól emlékszünk (nesze neked hiteles tömegtájékoztatás), akkor a KSC legjobban kereső játékosa (név nélkül) 150.000 eurót visz haza (plusz bónusz, gondoljuk mi – de lehet rosszul), ráadásul szinte mindenkinek benne van a szerződésében, hogy ha hívják, akkor szinte ingyen mehet. Kiesés elkerülés helyett UEFA kupás álmok vannak, szóval nagyot fordult itt a világ, lássuk hogyan megy az akklimatizáció. (Kis kiegészítés: egyéni kereseti listánk továbbra sincs, de azt ztudni lehet, hogy évi 13,5M eurót osztanak a csapattagok között, akiknek létszáma 28. Lehet matekozni.)

Bayer 04 Leverkusen – Nürnberg 1-1
Mert ez így igazságos. Kicsit gáncsolgatjuk a Hamburgot, kicsit kötözködünk a Leverkusennel, közben talán mi is megindulunk felfelé. A magunk részéről egyébként nem tennénk mást, mint kitennénk egy Bielefeld csapatképet az öltözőben, hogy mindenki jól lássa, miféle csapatok előzik meg a Nürnberget.

Werder – Wolfsburg 2-1
Simán rangadónak minősítjük a meccset farkascsorda hirtelen jött feltámadását látva. Mégsem fogadnánk a Werder ellen, mert a Wolfsburg idegenben nem túl acélos, a nagycsapatok ellen meg különösen nem. Diegó továbbra sincs a Bundesligában, valószínűleg az UEFA kiesés sem segített, de az élet ugye megy tovább. Apró jó hír, hogy Frings újra látogatja a csapat edzéseket.

20 komment

Címkék: német bundesliga h bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr52381166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bezuhov. 2008.03.14. 20:00:51

Na erre varrjatok gombot - kész röhej:

Ottmar Hitzfeld a mai edzés után eltiltotta Demichelist a hétvégi meccstől. Az indíték: az argentín hisztizett, hogy nem akar a védekezőközéppályás posztján játszani, mer' ő hátvéd és a válogatottban is ezen a poszton szokott játszani.

FC Hollywood! Rulez! :D

VGL 2008.03.14. 20:10:19

Remélem, hogy a Getafe jól arconcsapja a BM-t az UEFA-ban. Vígasznak meg úgyis ott van a bajnokság. Azt utcahosszal nyerik, mert a többi épkézláb csapat össze-vissza veri egymást.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.14. 23:28:06

A Nürnbergnek nagyon ramaty ez az éve, valamikor el kéne már tényleg indulni felfelé, csak ez nem a Bayer ellen fog megtörténni. A Stuttgart meg olyan, mint a Balaton vize viharban, simán benne van, hogy a Bochum lerendezi őket.

IronRock 2008.03.14. 23:37:11

A mostani Bayern-t is képesnek tartom arra, hogy kiessen a Getafe ellen. Mellesleg remélem is, mert a spanyolok kezdenek a kedvenceimmé válni. :-) Annak örültem volna a leginkább, ha a favágó skótok kapják a Getafe-t, és oda-vissza elverték volna őket Laudrup-ék alaposan. A Bayern-nek meg a másik nagy problémája hogy még mindig nem állt össze normálisan a csapat, és ez csak rosszabb lesz ha Klinsmann lesz nyártól az edző. Nem tudom mit várnak tőle, de hogy ő ebből az egyébként remek garnitúrából nem lesz képes újra európai élcsapatot faragni, az biztos. Legalább hozták volna vissza Trapattoni-t....

Lojzi_ 2008.03.15. 00:25:29

A Getafe szép és jó. Aranyos kiscsapat.
Visznot a Bayern ligája a Real és a Barcelona, nem ők; nekik ez egy kicsit nagy falat... Minden tiszteletem a Getafe féle kiscsapatoké, de a Bayern minden poszton veri őket. Ha a bajorok komolyan veszik az első meccset, akkor megint nem lesz szükség visszavágóra.
Az edzőkérdésről meg annyit, hogy Klinsmann ennél szarabb kerettel hozott VB bronzérmet, de játék alapján több is kifért volna abból a német csapatból.
Trapattoni pedig úgy hülye, ahogy van. Lehet, hogy túl fiatal vagyok, de nem emlékszem még egy baromra, aki hatodik lett a Bundesligában a Bayernnel.
Kurvára nem érdekel, hogy Olaszorságban mit ért el. A Bayernnél szar volt.
Az igazolásairól meg annyit, hogy Rizitellivel próbálta eljátszani Luca Tonit. (Elbert, Makaayt, stb.) Pancser.

IronRock 2008.03.15. 00:44:45

Első edzősködése során valóban szar volt Trap. De a másodiknál már bajnok lett a Bayern-el. Addigra megszokta a német légkört, a mentalitást. És ha jól tudom, most Salzburg-ban vagy hol van, vagy lehet hogy csak a közelmúltig volt ott... Klinsmann-nak viszont nincs klubedzői tapasztalata, nem nagyon tudja milyen az (csak játékosként), amikor egy teljes szezont kell lehúzni egy erős mezőnyben, és 3 fronton: bajnokság, kupa, nemzetközi kupa. Szerintem ő is olyan lesz, mint a generációjának nagy játékosai, akik edzősködésre adták a fejüket: Rijkaard, Koeman, stb. Eleinte lehet hogy menni fog neki, azonban ha jönnek majd a gondok, a sérülések, eltiltások, hullámvölgyek, nem biztos hogy jól bele tud majd nyúlni és változtatni amikor kell. Sőt, inkább nem lesz rá képes, ebben még fejlődnie kell.
Ami pedig a Getafe-t illeti: a Benfica is mindenben jobb és erősebb volt náluk, igazi nagycsapat, mégis mi lett a vége...Ráadásul a Getafe idegenben is legyőzte őket....

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.15. 01:19:54

Egy klasszik videó a Bayernes időkből, már csak ezért is szerettük:
www.myvideo.de/watch/90592

Most egyébként ő az ír szöv. kapitány

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.15. 01:43:35

figyelem, figyelem! heinrichet várják az msn pavilonjában. Ismétlem: heinrichet várják az msn pavilonjában.

2008.03.15. 10:10:00

"Klinsmann-nak viszont nincs klubedzői tapasztalata"

Nos Klinsmannak semmilyen edzői tapasztalata nem volt, amikor átvette a német válogatottat, tudom egy klubcsapatot irányítani egészen más, de amit a Nationalelf játékával művelt Löwel karöltve.. nos az joggal késztet arra, hogy bízzak benne.

Bezuhov. 2008.03.15. 11:18:01

"Egy klasszik videó a Bayernes időkből, már csak ezért is szerettük:
www.myvideo.de/watch/90592"

Hát igen! :DD A futballltörténelem legnagyobb nyilatkozata..megunhatatlan! ;)

ShanklyGates 2008.03.15. 16:14:13

csak félig OFF:

Hihetelenül b**sza a csőrömet ez a banner egy blogon...

Az Index így igyekszik megfejni a lelkes igyenmunkások által közösségi szellemben a semmiből létrehozott kattintás-fejőstehenet...? Kurvára kibújt a szög a zsákból ezzel végleg, már azoknál is, akik a blog.hu-nál és a nyitóoldalon egészhasábos blogválogatásnál még csak gyanakodtak. 'Legyél te is ingyenújságíró, segíts fenntartani a mi for-profit médiacégünket...!'
Komolyan, forog a gyomrom.

P.S.: Viszont már értem, h miért szabotálja el habi az angol ajánlókat és összefoglalókat hónapok óta... Előre tudta! : )

Bezuhov. 2008.03.15. 16:29:37

A cottbus 2-0ra megy félidőben BM ellenében...mindjárt lemegyek völgyhídba :-O

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.15. 17:33:58

Akkor most egy-kettő-háááá-rom, lássuk

Bezuhov. 2008.03.15. 17:57:32

NA figyelj...
www.origo.hu/i/0707/20070712koroshegy8.jpg
..kicsit rosszak az ízületeim, de még mindig szépen homorítok..legalább akkorát mint Toni a büntető előtt :)

A fijúk meg büntetésből fussanak egészen Münchenig, ott aztán jöhet a hajnali edzés!!!!

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.15. 18:04:30

Mint anno a REAC Szegedről, Flóri vezetése alatt :D

Bezuhov. 2008.03.15. 18:28:14

Hááá...!!

Ez a Trapp videó pont most lett belinkelve, pont most egy hasonló nagy blama előtt.. Gyanús vagy nekem heinrich, gyanús! mint a Bl sorsolás!

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.15. 18:56:58

Hát, sajnos a tippelés nem azt mutatja, de utólag simán meg fogom magyarázni :D

United82 2008.03.16. 11:46:32

(miért van hanyagolva a Premier League?:(...)

mickeyknox 2008.03.16. 11:52:21

mert senki sem tudja nézni :-)
süti beállítások módosítása