Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 29. forduló, I. etap

2008.03.08. 14:30 habitang

Egy hatmeccses hétvégével kezdetét veszi a Premier League utolsó negyede, ezért úgy gondoltuk, nem árt, ha jóslataink előtt röviden áttekintjük, mi is a helyzet a liga különböző frontjain. Hol várhatunk még igazán nagy perpatvart, ki okozhat még meglepetést, és kinek van jó oka rettegni?
Kezdjük a legkevésbé lényeges hellyel, a táblázat
derekával. Ahogy az lenni szokott minden évben, tabella közepén most is elkezdett kialakulni az érdektelenek köre. Ők a kibicek, akiknek azért májusig minden körben osztanak lapot, tizenegyszer két kézzel fogják keresztbeverni jóslatainkat és tépkedni a tippszelvényeket. Persze nem felejtjük, Angliában vagyunk, szó nem lesz arról, hogy a Derby idegenben gólarányt javít ellenük, de a kibicek enyhe "formahanyatlásra" számítanunk kell. Egyelőre csak a West Hamet és a Tottenhamet sorolhatjuk egyértelműen ebbe a csoportba, de nagyon rövid időn belül csatlakozni fognak hozzájuk az UEFA-kupát érő ötödik helyre lassan teljesen esélytelenné váló csapatok is. Az még egy kicsit várat magára, hogy megtudjuk, kik lesznek ezek, de két fordulón belül már majdnem biztosat lehet mondani... Persze, ha a táblázatra pillantunk, hajlunk rá, hogy könnyedén esélytelennek nyilvánítsuk a Blackburnt és a Portsmouth-t, vagy a Cityt, de tudni kell, nekik sokkal könnyebb sorsolásuk van, mint mondjuk az Evertonnak és a Liverpoolnak. Ettől függetlenül mi sem őket várjuk az ötödik helyre...

A táblázat vége tömör, mint egy vasgolyó, a 12. helyen álló Middlesbrough és a mögötte álló csapatok mindössze négypontos, vagy annál is kisebb távolságból érzik a kiesőhelyek savanykás és taszító bukéját. A kiesőhelyeket illetően - annak ellenére, hogy már a Fulham is bérletesnek tűnik -, egyedül a Derby sorsa biztos, de a lőtávolon belül lévő csapatoknak is van oka aggódásra. Bár közülük a Boltont, a Wigant és a Birminghamet tartjuk képesnek leginkább a meglepetésekre, a Borót és a Newcastle-t pedig a legkevésbé veszélyeztetettnek, a jövő évi PL-tagság leginkább a kiegyensúlyozottság jutlma lesz majd. De nézzük, mi a helyzet elöl! A negyedik helyért Mersey-parti csapatok és szurkolóik vívnak ádáz harcot az Anglia szerte szétszórt csatamezőktől a liverpooli kocsmákig mindenhol. Előreláthatólag legalább az utolsó két fordulóig fog tartani majd a fogcsikorgatás, amelynek végén vagy a Blue kisöccs ölt méteres nyelvet Red bátyjára, vagy a Red férj csináltat Champions League-tortát a Blue feleség szülinapjára. Az élen álló Arsenal újabb döntetlenjével nem csak a Unitedet húzta magára, hanem a legalább olyan kiegyensúlyozottan, mint amilyen csendesen felfelé lopakodó Chelsea-t is. Amennyiben a Tottenham elleni elmaradt meccsüket megnyerik a Kékek, négy pontra lesznek az első helytől. Akárhogy osztunk-szorzunk, a Chelsea sorsolásával még simán behozható. Az élen álló öt csapat közül a Kékekre vár a legkönnyebb sorozat, ráadásul az élen álló Arsenalt és a Unitedet is fogadják még. Láthatjuk hát, hogy a táblázat tetején és alján is nagyon sűrű a mezőny, így aki biztosat mer mondani, az vagy nagyon nagy mágus, vagy a legnagyobb kókler. Megérzéseink persze nekünk is vannak... És ugye, mi szóltunk, hogy a Premier League történetének legjobb idénye folyik éppen? Nézzük a 29. forduló első, hétvégi etapját!

Liverpool-Newcastle:
Pikánsabb sztori, mint a Veszedelmes viszonyok. Már pusztán a két szurkolótábor is elég fűszert adna ehhez a meccshez, pedig az csak az utolsó az érdekességek sorában. A Newcastle padján Kevin Keegan ül, a Kop egykori idolja, akivel a Newcastle idén még nem nyert, és ha ez így folytatódik, a kispad egyre inkább Dózsa György tüzes trónjára fog hajazni alatta. Keegan ült a Toon kispadján azon az Anfielden játszott meccsen is, amelynek kétségkívül minden idők három legnagyobb Premier League találkozója között a helye... 1996 áprilisában Stan Collymore góljával egy óriási meccs utolsó pillanatában nyert a Pool 4-3-ra, ezzel került hárompontos hátrányba a decemberben még 12 ponttal vezető Newcastle a Uniteddel szemben. 1997-ben, újabb klasszikus meccsen ugyanígy 4-3-ra végeztek a csapatok, akkor Fowler lőtt gólt az utolsó pillanatban, de a 87. percben még 3-1-re vezetett a Liverpool! Ekkor azonban már nem Keegan popója melegítette a Szarkák padját... (Ez az első meccs videója, és külön felhívjuk a figyelmet Keegan frizurájára és zakójára, a kilencvenes évek kopogtató ügynökeinek minden stílusjegyét magára aggatta)

Éppen a '96-os első 4-3-as mérkőzés programfüzetében tették közzé az Anfielden, hogy Robbie Fowler az Év Fiatal Játékosa lett Angliában - 36 góllal egy szezonban nem nehéz..- és abban a programfüzetben volt még valami, ami talán akkor kevésé tűnt érdekesnek. Steve Heighway a Pool korábbi kiváló szélsője és Rafa Benítezzel vívott párbaj utáni távozásáig az Vörösök utánpótlásáért felelős edzője nyilatkozott egy fiatal csatárról, aki a következő Keegan vagy Fowler lehet. A srác az utolsó két ifi FA kupameccsén két mesterhármast vágott, és Michael Owennek hívták. Ma a Newcastle menedzsere Kevin Keegan, csapatkapitánya pedig Michael Owen. Az Anfield egykori hősei viszont mély barázdákkal a homlokukon várják délutáni liverpooli fellépésüket. Nagy bajba kerülhetnek, ha az elkövetkező meccseken nem indul meg a szekér, de akár már egy súlyos anfieldi vereség is kritikussá tehet így is súlyos sebeiket.

A Liverpool utóbbi két meccsét ugyan megnyerte, de jó formáról sokakkal ellentétben mi még nem beszélnénk... A Boro elleni teljesítmény harmatos volt, Torres mesterhármasa kihúzta a Poolt a bajból. A West Ham ellen már meglepően meggyőző játékot láthattunk, bár a Kalapácsosok ellen is voltak momentumok, amikor kicsúszhatott volna a Pool kezéből az irányítás. Benítez valószínűleg az újabban alkalmazott 4-2-3-1-gyel álll majd fel ismét, a sérült, és az Inter elleni meccsre sem biztosan utazó Mascherano helyén Lucas Leivát sejtjük. A Newcastle-nek nem lesz olyan szerencséje, hogy a nemsokára hihetetlen nehéz sorozatba kezdő Pool eltolja ezt a mérkőzést...
2-0


Reading-Manchester City:
Egy kiesőhelyen álló, éhes, ritkán felvirradó jó napjain bravúrokra is képes Reading ne tudna a United meccstől eltekintve katasztrofális sorozatot produkáló, az eltiltott Petrovot , a sérült Richardsot nélkülöző City ellen pontot szerezni? Egy ötödik helyre éhes, jobb napjain mindenre képes City ne tudná elverni a Boro elleni győzelme előtt nyolc meccsen pontot sem szerző Readinget?
Kicsit könnyebb kérdések, mint az, hogy ha Isten kitölti az űrt, hogy is állunk a vákuummal, de nem vágjuk biztosan ezt sem. Döntetlenre voksolunk
1-1

Blackburn-Fulham:
A őszi önmagára az utóbbi időben ritkán emlékeztető Blackburn számára remek alkalom, hogy az UEFA-kupás hely elérésének halvány reményeit életben tartsa, és bár ezzel kis kedvencünk, a Fulham év végén kézbesítendő elbocsátó szép üzetentéhez fűz majd még egy sort..Szerintünk a Hughes-csapat kapva kap majd az alkalmon...
2-0

Sunderland-Everton:
Huhh, lenne miért visszavágnia a Keane csapatnak. A Goodison Parkban ugyanis ősszel benyeltek egy hetest. Az akkor inkább csak az Everton-játékosokat helyzetbe hozó és inspiráló Paul McShane ugyan most valószínűleg nem lesz a Fekete Macskák kezdőjében, és a harci szellemet biztosan növeli majd az a vereség, a játéktudásban mutatkozó különbséget eltüntetni nem lehet. Kérdés, mire lesz elég aza a bizonyos harci szellem. Szerintünk egy gólra igen, de pontra nem...
1-2

Tottenham-West Ham:
Az egész évben a keret kétharmdával operáló, kettő négy-nullás vereséggel a zsákjában érkező West Ham a kupagyőzelme óta szintén kétszer megfricskázott Tottenham ellen próbálja majd meg helyreállítani az önbecsülését. Amint a bevezetőben említettük, arról a két csapatról van szó, amelyeknek esélye sincs már a rangos és kupaszereplést biztosító helyek megszerzésére, viszont fél lábbal is bentmaradnának a ligában. Szóval a tét tényleg nem annyira kézzelfogható, de egy londoni derbyről beszélünk, és a Spursnek pedig nem ártana a PSV elleni visszavágó előtt felhalmozni némi önbizalmat.
2-1

Wigan-Arsenal:
Az Arsenal milánói továbbjutása után Walcott, Eboué, Touré, és persze Edu nélkül néz farkasszemet Steve Burce csapatával. Wenger pedig Steve Bruce-szal. Kilencven percre félreteszik a cimboraságot - ritka, hogy Wenger olyan viszonyban legyen edzővel, mint amilyennel a Wigan edzőjét megtisztelte - és megpróbálnak kifogni egymáson. A meccsről úgy vélekedünk, ahogy a nagy hazardőrökön kívül nyilván mindenki: az Arsenal besöpri majd a három pontot, sőt, szerintünk akkora fölénnyel teszi majd, hogy a meccs vége felé, hosszú idő után, a cseréket jelző táblán talán felvillanhat a tizenegyes szám is, Robin Van Persie-é.
Steve Bruce keserű szájízét pedig majd elveszi a bor, amit a Palacios-tippért visz Wengernek, és amibe közösen nyalnak bele a meccs utáni traccspartin. 0-3, mert a néha üzleti kockázatnak számító Senderos összeszedi magát, és Gallasszal esélyt sem adnak a Wigan csatárainak.
0-3

114 komment

Címkék: angol premier league pl 29. forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr27371203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petykooo 2008.03.08. 17:00:50

Foster épp most épült fel. A tartalék meccsen már védett is, aztán szóba került hogy kölcsönadják megint a másodosztályba, de így lehetőséget fog kapni!

A meccsről meg annyit, hogy a pompinak irtózatos mázlija volt, nekünk meg pechünk... ennyi.

Andree 2008.03.08. 17:17:42

Te Habitang, angol összefoglalót fogunk még kapni idén vagy csak jóslatokat? :)

ktn 2008.03.08. 17:44:57

nahát, megint kezdődik a "fosozás" meg "szarozás". igenis a futball éppen azért szebb bármelyik más sportágnál, mert egy sokkal gyengébb csapat, nagy mázlival (és 110 % akaraterővel) bárkit megverhet, mint ma tette a portsmouth.

hogy emiatt szar csapat lenne? hahaha.

Strigo 2008.03.08. 18:06:36

Azért a hokibíró segítsége nélkül lehetett volna még nagyobb mázli, meg 200% akaraterő, nyerni akkor sem nyertek volna.

Woland 2008.03.08. 18:45:47

hú de sajnálom hogy nem láttam a MU-Pompey-t! hihetetlen meccs lehetett a BBC-beszámoló alapján!

Viszlat:
Nem arról van szó hogy most a birók direkt nem adják meg neki a tizenegyest, hanem arról hogy ezeknél a döntéseknél (amik egyébként is 50%-ban sejtéseken alapulnak mintsem meggyőződésen) Ronaldo esetében arra asszociálnak hogy ő az tavaly meg az idény elején 10 esésből 9-szer arra ment hogy átbassza a játékvezetőket.

Up the Tykes!
Hajrá Barnsley!!!!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.08. 19:07:00

Tanmese: amikor kijutottunk az '96-os Olimpiára, Dombi minden meccsen csinált egy kamutizit, csak hogy ezt a magyar bírók is látták. Ezekután szép hogy akkor se adtak Dombinak tizit az NB1(PNB :)-ben, ha teljesen jogos lett volna, Puhl Sanya egyszer ki is röhögte. Kovács Kálmán is így járt a 80-asokban, nemzetközi meccseken megkapta a büntetőt, magyar bajnokikon viszont sose fújta be a köcsög Drigán.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.03.08. 19:58:26

Barnsley-t a BL-be!!! MU meccs óriási volt, mondjuk Ádi Negrau anno jobban mozgott a kapuban :D

Woland 2008.03.08. 19:59:27

Barnsleeeeeeeyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odejayi elso golja November ota!!!!!

Up the Tykes!!!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.08. 20:05:58


igaz h volt a Ferenczinek egy kapufaja, de pont annyit fut, mint a Gyorben (asszem ott jatszott)!
azert persze szurkolok nekik...

crouchy 2008.03.08. 20:24:08

whjáááááááááááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhhh!!!!!!!!!!!4

ktn 2008.03.08. 20:24:39

micsoda szombat:)))

mook 2008.03.08. 20:26:26

Na a bajnokság eddig se volt semmi, de most, hogy mindhárom, még versenyben lévő csak azt nyerheti meg otthon...
Szép volt, Barnsley!
Nagyon szép...

crouchy 2008.03.08. 20:26:43

a jövő futballtörténelem könyve/anglia/liverpool/2007-2008/Fa cup: " a Liverpool gárdáját végül csak a végső győztes Barnsleyt gárdája tudta megállítani":)

papercut 2008.03.08. 20:26:51

Hihetetlen! A Chelsea és a Man U is kiesik egy hétvég az FA kupában! Ráadásul mindkettő az első csapatával!

crouchy 2008.03.08. 20:29:24

szétszarom az agyam!!!!!!!!!!!!!! és minek kell mennie a tvnkben barnsley meccs helyett? Harry potternek. És miért? mert a meccset majd úgyis megismétlik. igaz hogy utóbbi megvan dvdn, vcdn, könyben és már látta mindenki 50 szer de muszáj megnézni. nembaj. a lényeg az eredmény. nem az hogy láttam e.

papercut 2008.03.08. 20:30:47

Elképesztő meccs volt! A Barnsley valami hihetelent játszott! Visszaszorultak, de a saját tizenhatosukon belül urak voltak, mindent kibikáztak ami arra járt, egy hiba sem csúszott be. Rég láttam csapatot ennyire szervezetten, összeszedetten játszani a Chelsean ellen, akik szépen játszottak(főleg Joe Cole volt elemében) de ma hiányzott a játékukból a fantázia! I love FA Cup!!!

rizla 2008.03.08. 21:25:32

"és minek kell mennie a tvnkben barnsley meccs helyett? Harry potternek."

szerinted az rtl klub adta volna a barnsley meccset? vagy a sport tv-n megy a harry potter?

rizla 2008.03.08. 21:27:15

"Az, hogy otthon a United már csak a bajnokságban nyerhet"

BL-ből kiestek?

Greg36 2008.03.08. 21:29:29

rizla:
A tévéjükben: azt is írta 'a tvnkben'. A család még egy bírónál is nagyobb úr ;)

papercut 2008.03.08. 21:34:50

rizla: otthon értsd: Angliában

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.08. 21:50:06

elobb nyer a Pool PL-t, mint rizla ir egy szimpatikusat...

crouchy 2008.03.08. 21:51:04

de már én is éreztem mikor leírtam a "tvnkben"eket, hogy azzal a 4 mássalhagzóval baj lesz:)

badblood 2008.03.08. 22:19:47

Nocsak. Fekete szombat a nagyoknak az FA-kupában. A MU. után "blúz" is elvérzett. Remélem már serényen keresik Grant utódját. (Pizzaroval akart gólt rúgatni, Kalout is becserélte, oszt a nevét sem lehetett hallani. "Vicces" volt...)
Mourinho sokkal kevesebb miatt lépett le...
(titkon azt reméltem, hogy az Olimpiakosz meglepi a kékeket, és Grantet azonnal menesztik...)

mook 2008.03.08. 22:31:08

rizla, nem tudom nem észrevenni, hogy kötekedsz. Csak nem szarul alakult a napod? :-)
Nyerni "valamit", értsd érmet, pláne abban a szövegösszefüggésben, hogy az nem jelent semmi jót az Arsenalnak, akiknek a legnagyobb ellenfele épp a United a bajnokságban.
Nomindegy, kösz papercut.

Amúgy, ha ma a MU továbbjut, akkor sem játszik már "otthon", mert az elődöntőket semleges pályán játsszák, de mindegy is ez neked.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.08. 22:43:23

Ferenczi Pista lesz az első magyar FA-kupa győztes!
Mondjad csak Kálmán, halgatunk: "Na most mintha valami megindult volna a magyar fodballban. A zanyátok úristenit, fiatal barátaim!"

Woland 2008.03.08. 23:04:10

papercut:

nem hazudtolod meg az Arsenal-os véred : )

"A Chelsea és a Man U is kiesik egy hétvég az FA kupában! Ráadásul mindkettő az első csapatával!"

Persze értem én, valahogy legitimálni kell hogy mindketten "jobban" (kevésbbé szarul) szerepeltek a hazai kupákban mint a saját kedvencek : )) Persze az MU-nak az Arse ellen nem volt szüksége Ronaldo-ra és Tévezre ahhoz hogy habkönnyű 4-0-lal tudják le a meccset, a Portsmouth ellen viszont velük is kevesek voltak.

De hagyom a csatabárdot a virágágyásban - csak azért irtam mert előhoztad az "első csapat"-os vonalad. : )

A mai nap a Barnsley-ról szól! (Azért a Pompey is megérdemel egy vállveregetést : )

Up the Tykes! : )

papercut 2008.03.08. 23:38:32

Woland:nem nem hazodtoltam meg, soha nem si volt ez célom, nem gondolom, hogy valaha is más színben tüntettem volna fel magam, mint ízig-vérig Arsenal drukker. De igazad van erről van szó...
Kivéve a Mu sikerét, amiről továbbra is az a véleményem, hogy Man U B mosta le az Arsenal B-t, a valódi összecsapás majd a Traffordon lesz, remélem nagy hiányzók nélkül.( A Bl-ben remélem ameddig lehet, ne fussunk össze,nem szeretnék angol házimeccset, nem erre valók a nemzetközi kupák)

Woland 2008.03.08. 23:58:32

Papercut,

hehe, örülök hogy nem vetted a szivedre a kommentemet! : )

angol-angol párharc nélkül tényleg jó lenne megúszni a kövtkező BL-kört. Sajna igy hogy 3 vagy 4 szigetországi csapat is versenyben van, és kiemelés sincs azért valószinűbb hogy valamelyik kettőt összesorsolják.

rizla 2008.03.09. 01:30:57

crouchy: elnézést kérek.
pote: én viszont kedvellek. úgy tűnik ez plátói :(

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.09. 01:39:56

this is the beginning of a beautiful friendship...

szbszig 2008.03.09. 11:31:33

Hát, ez a Barnsley nem gyenge. Most már remélem, meg is nyerik, ha idáig eljutottak. :)

papercut 2008.03.09. 13:03:22

Megvallom, egy kicsit izgulok a Wigan elleni meccs miatt, remélem nem mi leszünk a hétvége 3.dik nagy meglepetése! Bár ha azt nézem, hogy még a Pool is nyerni tudott(no offence :) )akkor talán nem is olyan rossz a helyzet.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.09. 15:02:01

papercut,
megigerem, h ma nyerunk, muszaj :)

egyebkent most erdekes a szitu, mert a iden ugy allunk, mit a Pool, Cselszkij es a MU is kupaugyileg, de a bajnoksagot mi vezetjuk...erdekes egy tortenet...

Jo lenne ma nyerni, csak a Wigan egy icipicit akarjon focizni es ne alljon be 20 emberrel es ne talaljon egy golt...:)

Szep delutant!

Udv, ymy

kavics30 2008.03.09. 17:04:10

Azért nem véletlen, hogy a kupák közül az angolnak van a legnagyobb nimbusza...1 első osztályú csapat a legjobb négy között.:) gyönyörű sport ez a foci! (azért a kézilabda a szívem csücske:D)

mi történt a pool-al? összeálltak és benitez mégsem olyan rossz edző, vagy csak marha nagy mákjuk van mostanában, hogy hármasával rugdossák a gólokat és az inter ellen is jól állnak a visszavágó előtt?

rizla 2008.03.09. 17:18:31

kavics: 1. torres, torres, torres! 2. gyengébb ellenfelek

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.09. 17:41:29

ebbol a libalegelobol (=Wigan palya minosege) meg baj lehet...

papercut 2008.03.09. 19:04:01

Ne pont tettől tartottam... Miótal ett elfogadott húzás, hogy a technikailag jobb csapatot pocsék pályával büntetjük, mert tud és akar játszani.... NA mindegy csak dühöngök, a Wigan nagyot játszott ma, mi meg iszonyú fásultak voltunk, főleg Hleb,ennyi elrontott passzt régen láttam tőle. Erre messziről döntetlen volt ráírva, sajnos amíg minden nyert meccs 2 emberünkbe kerül addig nem fognak hosszú távon jönni az eredmények. ÁHHHHHHHHHHHHHHHHH

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.09. 19:05:32

A United-szureszek pedig lehet, hogy a mostanit fogják a legszerencsésebb hétvégéjüknek tartani májusban.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.09. 19:22:24

papercut

Azért gondolom a szíved mélyén tudod, hogy ilyen leosztás (United-Bolton az elmaradó meccs!) és tét mellett a Wigant a szántóföldön is verni kellett volna.

Woland 2008.03.09. 19:24:52

Szép, nyugis 4-0 volt ez : ) Ránk fért!
Gilberto és Bent góljainak különösen örültem. A brazil úgy tűnik hamar túltette magát a PSV elleni hibán, Bentnek meg megvan a 100. gólja a ligában. Huddlestone nagyszerű volt Jenas helyén. Zokora most is szétfutotta magát és az ellenfelet. Chimbonda, Hutton jöttek előre minden támadással. Robbo mondjuk megint majdnem adott egy gól fórt az elején...

De jó volt, erre lehet épiteni a PSV elleni meccsre!

Az Arsenal meg nem tudott mit kezdeni magával - gunner haverom szerint Wengernek észre kellene vennie hogy Bendtner nem elég jó. Persze nincs sok alternativa, igy hogy Eduardo nincs ráadásul RvP és Walcott eléggé sérülékeny. Nem ártott volna egy csatár a százmilliós profitból januárban.

A Wigan pályán múlt héten rugby-meccset játszottak (ez elég gyakran megtörténik arrafelé). De azért nem ezen múlt az eredmény. Megvoltak a lehetőségek (a hosszabbitás ráadásul a Wigané volt.) Na meg egy pár csapatnak sikerült már nyernie ott idén.

crouchy 2008.03.09. 19:41:31

amúgy az lesz hogy a Barnsely bejut a döntőbe, és ott kap egy irdatlan nagy taslit az ellenféltől. mint mikor a Boro bejutott az UEFA kupa döntőbe, eszméletlen módón, aztán a Sevilla pikpakk elintézte.

ZenZo 2008.03.10. 12:50:17

Szép, szép. Kicsit kiül a kárörvendő vigyor az ember arcára, mert kiesik a ManU az FA-ből, de azért vigyáz, hogy nehogy sokan lássák, titkon, magában örömködik, hogy mostmár nincs igazi akadály az FA címvédés kérdésében, hamár a CC elment, erre tessék... szép volt Grant, szép volt fiúk! Grat a Barnsleynak innen is, mert nem semmi 11 kapussal felállni :) de minden respekt az övék, hisz megvertek minket. Ezt a Chelsea-t meg remélem valaki jól tartkón b*ssza az öltözőben is, Grant meg már becsomagol előre, hogy ha menni kell, ne tartson sokáig. Mondhatnám, hogy legalább az Arsenal is botlott egy picit, hogy kicsit elérhetőbb legyen a PL, de hát ezek után... a Derby jön soron, hát még az lesz a szép, ha tőlük is...
visszakaptuk a régi Chelsea-t.

kutyacica 2008.03.11. 13:27:20

Ugyanezen oldalon írtam le legutóbbi vereségünk után, hogy 5 pont sok, ha így megy végig a március. erre három meccsen hatot bukik az arse és ráadásul már az sem hátráltatja a bajnokságban tovább a MU-t, hogy hétközi fordulókba fáradhat el a plusz 2 meccs miatt. (negatívan nem akarok gondolni az fa kupára, egy hét ráncsimító sielés után erre hazajönni...grrrr.)

Kibaszottul bejön h hála az arse szánalom produkcióinak ismét kézzelfogható a címvédés! Micsoda forduló lesz két hét múlva!! Beharangozót meg minden ilyesmit követelek.

Glory Man Utd!

crouchy 2008.03.11. 18:58:02

most az Alonso komolyan azért nem játszik mert szülni fog a csaja?

ShanklyGates 2008.03.11. 20:17:30

Masch van, Lucas Leiva is, bánja a kutya.

crouchy 2008.03.11. 21:37:21

hát azér az alonso elvileg jobb, de mostanában nem megy neki, az tény. de akkor is. nem neki kell szülnie.

rizla 2008.03.11. 22:04:51

liverpool 3 félidőt játszhat végig emberelőnyben a BL nyolcaddöntőjében. vicc, hogy ennyire balfasz az inter. megint egyszerűen odaadták a továbbjutást az ellenfélnek.

mook 2008.03.11. 22:27:55

Kuyt mennyire béna volt már...

Nomindegy, szerencsére Riise bent van, ha az interesek megint úgy akarnának búcsúzni a BL-től, mint tavaly:
youtube.com/watch?v=TATl5VECeMA

Woland 2008.03.11. 23:10:52

Kiállitások nélkül kétszer 0-0 és büntetők - marha fogalmatlan volt a Pool 11 ember ellen mindkét meccsen. Az Inter csatérok meg impotensek voltak ma is - Liverpoolban ráadásul próbálkozni sem voltak képesek.

Más:
azt hallottátok hogy ha a Cardiff City megnyeri az FA-kupát akkor sem indulhat az Uefa-kupában? Az UEFA nem engedi hogy egy wales-i csapat angol szinekben induljon európában... nagy szivás, ugye?

BruceWayne 2008.03.11. 23:14:09

és mi a faszér indulhat a Cardiff az FA kupában?

mook 2008.03.11. 23:18:18

Woland, én hallottam, azért nagyot szólna anélkül is, ha megnyernék (újra).
De egyébként az angol másodosztályban (Championship) is indulhatott.
Az FA-ben pedig nem csak a Cardiff, hanem a Swansea is Wales-i bárd.

Woland 2008.03.12. 00:05:25

mook, nerazzurri,

érdekes dolog ez a Swansea-val és a Cardiff-fal - a két messze legjobb wales-i csapatról van szó. Ha a wales-i bajnokságban játszanának garantált lenne nekik a nemzetközi kupaszereplés! De nekik többet ér úgy néz ki, hogy minden héten egy jó bajnokságban játszanak - a Championship ugye nyilván veri a wales-i elsőosztályt (megkockáztatom hogy a skótot is verné a két glasgow-i csapat nélkül). A Swansea most még a League One-ban van de azt hiszem tiz pont fölötti az előnyük a második helyezett előtt. Úgyhogy két wales-i lesz a Championshipben jövőre! Hajrá!
Ennek azért örülök mert éltem ott két évig : )

Az FA valószinűleg szimpla hagyománytiszteletből engedi őket az angol ligarendszerben játszani.

Egyébként három wales-i csapat játszik az angol bajnokságban összesen: a Wrexham a harmadik (League Two).

the real 2008.03.12. 12:13:37

6 walesi csapat van az angol bajnokságokban.

Egyébként nem értem, miért nem engedi az UEFA. Vajon ha a monacói szövetséget felveszik tagjaik közé (nincs rá sok esély...), akkor onnantól az AS Monaco sem indulhat? Vagy csak akkor, ha a monacói bajnokságban indul, és onnan kvalifikálja magát?
Szerintem roppant érdekes a walesi és az angol liga kapcsolata, talán megérne egy hosszabb értekezést.

Tényleg, ha a Cardiff nyerné a kupát, akkor a döntőbeli ellenfelét nevezné az angol szövetség az UEFA-kupába vagy a bajnoki 6. hely értékelődne fel? Azt hiszem, utóbbi.

mook 2008.03.12. 19:11:48

Ja, hat van, csak a többi korábban elvérzett.

Amúgy ezt láttátok?
news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/c/cardiff_city/7292287.stm

Platini imádja, ha betehet az angoloknak. :-D

BruceWayne 2008.03.12. 22:34:26

Lampard 4. gólját lőtte a derbynek....

Woland 2008.03.12. 23:35:39

Kurva annyát a PSV-nek.

Meg sem próbáltak játszani, 3-0-ra kellett volna nyernünk a kurvák ellen. Szart sem érdemeltek ettől a meccstől. Remélem a Bayern 6-0-ra elgázolja őket. Basszák meg. 6-5 tizenegyesekkel... basszák meg.

Ennél surmóbb holland csapatot még nem láttam.

Teljesen objektiven.

Woland 2008.03.13. 00:26:12

Ráadásul a szemét csaló hollandok még az Ajax elleni meccsüket is elhalasztatták! Még pihenten sem voltak képesek normális teljesitményre. Szégyen a holland hagyományokra nézve is.

Ez most felidegesitett rendesen... : )

Everton is tizikkel búcsúzott azután hogy lemosta a Fiorentinát, a Tottenham is...

nem mondom hogy legyen akkora mázlink mint a Liverpoolnak adatik meg évek óta, de azért ilyen balszerencsétlennek lenni...

Azért jó tudni hogy csak a szerencse választott el a holland bajnok kiejtésétől.

Évente egy kupával azért kiegyezek majd ezentúl is : ))

Pozitiv gondolkodás, pozitiv gondolkodás, pozitiv gondolkodás...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.13. 00:37:55

Woland,

igen pozitiv gondolkodas (de akkor az iras is legyen az ;)
nekem kben fura elmeny volt a meccs,
mert regota birom a Spurst, es direkt benn maradtam a hotelben nezni a meccset,
a csapos srac, nagy meglepetesemre, a PSV-nek szurkolt.
Hiaba a MP-nak mindig igaza van: Hulye angolok!!!
(persze United szurker a kiscsavo:)

tudom ez Teged nem vigasztal, de az elkovetkezendo 3 hetben 2x is latom eloben a Spurst! :)
bar, nem hiszem h meghalni jonnek ide eszakra...

jocc,
p.

mook 2008.03.13. 00:44:23

Woland, brother.
Az a szitu, hogy olyan féktelenül szorítottál azért, hogy a Milan kiejtse az ágyúsokat, hogy azon kaptam magam: eggyel több szurkere voan ma a PSV-nek.
Szarok voltak, és amikor önellenőrzést tartottam, hogy akkor miért is nekik drukkolok hozzád sikerült visszavezetnem a fonalat.
Valami meghalt bennem, pár hónapja még azt írtam, hogy bármely angol csapatnak tudnék drukkolni, de be kell látnom, hogy megváltoztam.
Nem örülök neki, és téged hibáztatlak...

d3vnull 2008.03.13. 01:00:14

Woland, az örök igazságot tudom ismételni : gólokat kell lőni és kész. Ha ennyire meg sem próbáltak játszani akkor tessék Berbatovnak több gólt lőni és le lehet szarni a PSV-t...:)

Woland 2008.03.13. 04:28:48

mook,

hát ez valóban tragikus, sajnálom hogy egy pár kommenttel ilyen mélyreható személyiség-változást idéztem elő nálad! Jobban kell figyelnem hogy mit is irok! : )))

Arról hogy mennyire szoritottam az Arsenal ellen: a gooner sógorommal együtt néztük a milánói és a mostani eindhoveni meccset is és megállapodtunk hogy erre a két alkalomra felfüggesztjük az egymás csapata iránti érzelmeinket és együtt szurkolunk a másik sikeréért.

Persze azt ő sem mondta egyszer sem hogy "Come on Spurs" meg én sem azt hogy "Let's go Gunners" - maradtunk a sima North London-nál : ))

Tényleg nem értem hogy honnan jött neked ez hogy mennyire szoritottam a Milannak... elsők között voltam akik idekommentelték hogy (nagyon) szép volt Arsenal. Úgy gondoltam hogy a Milan otthon esélyesebb ennyi. De ha ellenséget akarsz akkor egészségedre : ))

Meccsel kapcsolatban esetleg valami észrevételed, ha már megnézted? Nem értesz egyet hogy mi érdemeltünk továbbjutást?

Woland 2008.03.13. 04:32:58

pote,

Manchesterben vagy? melyik meccset fogod még a City-n kivül látni?

Biztos jó meccsek lesznek sok góllal : ) (még mindig 3.5 feletti az átlagunk!)
Kellemes szórakozást!

visszhall

the real 2008.03.13. 10:06:07

mook, tényleg hat walesi csapat van az angol bajnokságokban, csak a másik három a Liga alatt.
A PSV meg nem halasztotta el az Ajax elleni meccsét, hanem a rendőrsztrájk miatt nem engedték lejátszani. Nekem egyébként régóta szimpatikusak, de ez a mostani csapat nagyon gyengén - és sajnos a védelemre helyezve a hangsúlyt - játszik, csak Dzsudzsák miatt nem tudtam eldönteni, hogy nekik vagy a Spursnek szurkoljak.

mook 2008.03.13. 22:09:34

Woland, lehjet, hogy nem konkrétan a Milan meccsnél, de te állandóan velünk foglalkozol, látszik, hogy tartasz tőlünk. Mindig gúnárzol, gúnárok, gúnárok, gúnárok...
Lehet, hogy van is otthon egy nagy teleszkópod és kémleled, hogy mi történik a szomszédban. Egyre csak beszélsz, beszélsz, beszélsz az Arsenalról.
Szerintem az ilyenekre, mint te mondják, hogy voyeur.
;-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.14. 00:28:28

Woland,
aha Manchesterben vok,
es a Rovers-Spurs megyek meg...
felek, h mar csak jatekospihentetes lesz mindenhol:(

jocc,
sajna a Bolton is kipottyant

d3vnull 2008.03.14. 00:52:06

Hát én nem tudom, de úgy érzem mindenki jobban járt volna ha Anelka marad a helyén...

Az meg hogy Shevchenko minden valószínűség szerint visszamegy a Milan-ba kéjes örömmel tölt el. A pénzből esetleg lehetne Huntelaar-ra pályázni... Vagy pedig - és ezzel kapcsolatban kíváncsi lennék rá mit gondoltok - ide nekünk Obafemi Martins-t.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.14. 01:19:15

Martins?
nekem egy talany, es igazabol azt sem tudjuk, hany eves is valojaban :)

d3vnull 2008.03.19. 12:30:14

Úgy fest a PL lett az Nst mostohagyereke sajnos :(

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.19. 13:41:10

pedig jo kis hetvege kovetkezik...

United82 2008.03.19. 13:56:28

és ma is lesz még 2 meccs, nem is akármilyenek.
Egyébként ha a szerzőnek nincs ideje írni akkor szívesen bevállalok egy-egy postot, igaz valószínüleg elfogult lennék a Uniteddel:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 14:04:06

Rooney, hm, hát ízlések és pofonok.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.19. 14:12:20

popp,
:)
Neked ott konnyu, nekem itt Manchesterben kell Roma szurkolonak lennem, ugy h tul is eljem ;)

meg kben is, a bajnoksagnak is jobb lenne ma egy bekes iksz az Old Traffordon.
Bolton sem lenne remenytelen helyzetben (majd szombaton, amikor kikap a City-tol:), es a MU sem lepne meg.
A Spursnek szurkolok, de nekik annyira mindegy...

Forza Roma
C'mon City

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 14:27:10

Pote, akkor gondolom nem a Forza Romás sáladban jársz kocsmába :). Egyébként úgy tudom, hogy Perotta Manchesterben született és a faterja óriási Utd. szurkesz, de mostanában szerintem a farkasoknak drukkol, úgyhogy talán nem vagy egyedül.

d3vnull 2008.03.19. 17:27:56

Hát egy menjunájtid vereség és Chelsea győzelem ma érdekes helyzetet teremtene a tabellán :)

rooney82 : hát ezt inkább ne, nem kicsit lennél elfogult :):):)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.19. 17:52:20

csak a forditottjara joval nagyobb esely van.

d3vnull 2008.03.19. 18:09:55

hát igen sajnos :(
Nálunk igazából bármi lehet, de a menjunájtid azért valószínű, hogy sírva küldi haza a Boltont.

halareaal 2008.03.19. 19:17:17

ehhez a walesi csapatos dolgohoz kapcsolódva:
az FC Vaduz, amelyikugye egy lichtensteini csapat, tudtomml a svájci másodosztályban játszik. azt nem hiszem h 2 bajnokságban is játszana. akkor h juthatott ki az UEFÁba? vagy lehet intertotó volt, de az UTE miatt emlékezhetünk h vhova kijutottak.
vagy ott nincs lichstensteni bajnokság és automatikusan jogot kapnak minden évben mint egyetlen csapat?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 19:22:45

Gondolom úgy, mint lichtenstensteini kupa győztes!

Woland 2008.03.19. 21:36:10

d3vnull, (vagy barki mas tulajdonkeppen...:)

nezed a meccset? hatalmas lehet a BBC-live commentary alapjan (megesz a mereg hogy nem tudom nezni...)

hogy harcolunk? a BBC szerint 63-37 a labdabirtoklas a javunkra : ) (elvegre otthon jatszunk)

d3vnull 2008.03.19. 23:24:37

Woland, néztem bizony. Úgy kb. a 2/3-át láttam és hallottam egyszerre (sopcast, egyben megint kihasználom az alkalmat, hogy sikerekben gazdag jó kurva anyját kívánjak az upc-nek). Az jutott eszembe, hogy : HA LEÜTLEK LENNMARADSZ, NEM ÁLLSZ FEL! :)

Nagyon szívósan játszott a Spurs, 3szor hozta vissza döntetlenre, megérdemelték az 1 pontot, csak a jó k**** a**jukat :)

rexford 2008.03.19. 23:26:54

A végén az a Berbatov-helyzet nagyon súlyos volt.

halareaal 2008.03.19. 23:43:04

jah, de sztem az les volt amúgy.

d3vnull 2008.03.19. 23:52:28

Hát, nem nagyon fújta be Mike Riley, úgyhogy hála az égnek Cudicini védett.

Amúgy Huddlestone műesése már-már megütötte egy portugál játékos szintjét, nem volt semmi, még jó, hogy a sporinak helyén volt a szeme.

BruceWayne 2008.03.19. 23:55:55

nagy kár ezért a 2 pontért, legalább az antikrusztus fc leikszelhetne a traffordon a hétvégén

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.19. 23:58:48

Nera, te a cselszkijnek is szurkolsz, fura egy ízlésed van ;!

Woland 2008.03.20. 00:03:39

A jó öreg Tottenham! : )

Komolyan minden évben van vagy három-négy abszolút hihetetlen meccsünk... harmadik alkalom a szezonban hogy kapunk 4 gólt és mégsem veszitünk : )))

Hú de kiváncsi vagyok az összefoglalóra!

Ráadásul olvasom hogy Berbatov megnyerhette volna a végén... basszus. De igy is nagyon fasza - ennyit a Spurs langyos szezonzárásáról : ))))

A BBC Tottenham fórumát elárasztották a gúnár szurkerek hogy ódákat zengjenek a Spurs-ről : ) megéri megnézni!

Ramos megint átment 3-4-3-ra, King-Bent-csere, gyönyörű! Grant meg 5 védővel fordult a hajrára.

Ashley Cole meg szaftos piros lapot úszott meg. Töketken ez a Riley biró nagyon. Meg megint falkaként rontottak rá Terry-ék - hol vannak a sárgák ilyenkor? Cole-nak meg volt pofája igy is visszaugatni hogy nem szórta ki Töketlenke.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.20. 00:56:47

megvartam a meloban az osszefoglalot (igaz ugy tudtam, h 3-4 lett :):
SZENZACIOS meccs volt a Spurs-Chelsea!

a leggyengebb lancszem egyertelmuen Riley volt! mar a nemet-kamerunon gyanus volt! messze a leggyengebb PL spori...
A.Cole-t ki kellett volna kuldeni, egyedul a mueses jott be neki (marmint a Riley-nak)

mar tobbszor leirtam, de most is:
Berbatov a legjobb tamado a PL-ben,
en mar iden is az 5be vartam a Spurst, de kicsit olyanok, mint a MAV, kesnek. Jovore ott lesznek!!!

hetvegen sok minden vilagosabb lesz, de semmi sem fog eldolni (foleg nem 2 dontetlennel)
MU-nak, Arsenalnak pokoli nehez sorsolasa van (BL miatt is), a Chelsea-nek hianyozhat meg ez a 2 pont!

p.

Woland 2008.03.20. 04:30:53

halareal,

most láttam az összefoglalót, Berbatov nem volt lesen az utolsó percben. nézd meg te is.

www.footytube.com/2008/03/19/tottenham-v-chelsea/

viszont a Chelsea második góljánál Drogba nagyon úgy nézett ki mintha a védők mögött állt volna és ugye korántsem volt tétlen. (Talán labdába is ért.)Persze az ilyeneket szerintem el lehet engedni nyugodtan, mert ez a támadó focit szolgálja.

Viszont A. Cole-nak menni kellett volna a faszba. Ekkora egy taknyot. És még van pofája úgy is hisztizni hogy megússza sárgával! Riley seggét kellett volna csókolgatnia. Hánynom kell ettől a mocsoktól. A Cashley Cole iránti undor egyike azon kevés dolgoknak amikben egyetértek az Arsenal szurkolókkal. : )

Ja, és Joe Cole hatalmasat játszott ma. Ő az egyetlen játékos akit szivesen látnék a Chelsea-ből a csapatomban. (Na jó, hazudtam, Essien még nagyon szivesen lenne látva!:) (Meg talán Ferreira.)

pote,
remélem igazad lesz a jövő szezonra vonatkozó jóslatoddal. : )

a német-kameruni meccset Lopez Nieto vezette a 2002-es vébén ha arra gondolsz. Az volt amikor 16 sárgát osztott ki. Ettől függetlenül Riley bűnszar biró. Sosem, még véletlenül sem láttam elfogadhatóan meccset vezetni.

No minden jókat!

ZenZo 2008.03.20. 08:44:50

Woland grat, még ilyen meccset. Nekem van E2-m, úgyhogy élőben izgulhattam végig ezt a nem mindennapi derbit. Ezúton én is megragadnám az alkalmat, csak én nem a UPC-nek, hanem kedvenc mesteremnek, Grantnek szeretnék köszönetet mondani: ó, hogy szakadna rád egy mázsa sz@r... Riley egy lufasz, nem pályára való, AC tényleg sima pirossal mehetett volna zuhanyozni, de JC felrúgását is rendesen benézte a kis törpeköcsög, mikor még ő kapott színészkedésért sárgát. Az egyetlen jó ítélet tényleg a Huddlestone féle nagyhalál, csak szegénykém annyira feltűnően csinálta, hogy azt egyszerűen nem lehetett megenni.
Egyébként nagy tartásról tett tanubizonyságot a Spurs, és az utóbbi 5 mérkőzés tekintetében kivívta a kellemetlen ellenfél kategóriát :) csak nem értem, hogy nekünk hogyan sikerült összehozni mindezt. Annyira nem játszottunk régen a Spurs-szel, hogy ne tudtuk volna, kivel állunk szemben. Mikor a 3. percben már vezettünk, na mondom jó lesz ez. A hatodikban már 2 volt, de azt legalább tényleges les miatt nem adták meg. A második gól az kicsit les volt, de ezt betudjuk annak, hogy Woodgate meg jól megmászta Drogbát az első egyenlítő találatnál (más kérdés, hogy Drogba úgy ugrott fel, mint egy lány). De Essien gólját egyszerűen nem lehetett nem megadni, szerintem a mérkőzés találata volt. Mindegy, Cudi lepkézett kettőt, mert az első két fejesben vastagon benne volt, aztán fogott két nagyot, és a végén még neki (meg egy kicsit Berbatovnak) köszönhetjük, hogy legalább egy nyamvadt pontunk megmaradt a 3-1-es vezetésből.

ZenZo 2008.03.20. 09:06:52

És külön szeretnék köszönetet mondani Hajdúbének a felejthetetlen kommentért! Nem tudom, volt-e olyan játékos a pályán tegnap, akit nem tévesztett össze valakivel viszonylagos rendszerességgel. Esetenként olyannal, aki pályán sem volt. (mert tízből négyszer nálunk Cech állt a kapuban. A legviccesebb az volt, mikor közölte, hogy Cudicini húzhatja le a labdát, majd kb. két másodperc elteltével a Cech rúgja ki a mezőnybe mondat hagyta el ajakát) Mindenesetre szörnyű, hogy ilyen színvonalú kommentátorok dolgoznak ma hazánkban. Mert nagyjából egyetlen dolog volt, ami überelte Riley produkcióját: hajdúbé

United82 2008.03.20. 09:15:52

csak félszemmel néztem a Spurs-Chelseat de a végén nagyon örültem:D
a mi meccsünk unalmas volt mert Ronaldo megint korán eldöntötte, hihetetlen fazon.És megint mekkora szabadgólt rúgott, már nem is tudom hanyadikat a szezonban.
A Grand Slam Sunday előtt 3 ill 5 pont az előny ha vasárnap estére ez megmarad már boldog leszek.
Bár Ferdinand nem játszhat a Pool ellen így nehezebb lesz az a meccs ,bár tegnap is igen érdekes volt a védelem összeállítása(Kuszcsak-Hargreaves,Pique,Vidic,OShea) és így is lehozták kapott gól nélkül.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.20. 14:41:15

nyakamat tettem volna ra, h az Riley volt :(
b.ssza meg, oregszem :)

HajduB ennyit benazik mostansag? ez meglepetes szamomra!

d3vnull 2008.03.20. 18:29:38

ZenZo : "ó, hogy szakadna rád egy mázsa
süti beállítások módosítása