Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Eldőlt: zsinórban harmadszor bajnok az Inter

2008.02.28. 10:28 _benito

Azt kell mondjuk, bajnok az Inter, hiszen a kilenc pont fór több, mint masszív, a döntetlennel viszont értelemszerűen a Roma sem növelte előnyét a Juve előtt, a Fiorentina ellenben a Livorno legyőzésével visszaelőzte a Szicílián ikszelő Milant, így az első öt helyen csak minimális változások álltak be. Barátkozzunk a gondolattal: a hátralévő küzdelmek a BL-helyekért, az UEFA-kupáért és a kiesés elkerüléséért zajlanak majd. Szolid izgalmakat a kupa prezentálhat még, meg persze a tabella hátulja, ahol a két sereghajtó kivételével őrületes mozgolódás vette kezdetét, aminek köszönhetően a pár hete még a középmezőnnyel kacérkodó Livorno találta magát az orálisan kielégített hímtag rossz oldalán. Középen a Samp elszalasztotta esélyét, hogy megelőzze az Udinesét, sőt vereségével igencsak magára engedte az Atalanta-Palermo párost, sőt, ami még jobban fáj, a Genoát már csak jobb gólaránnyal előzi meg. A két percen múló bajnoki cím és a 25. forduló krónikájához hajts tovább!

Már azt hittük, hogy a bab is hús és a lyuk is sajt, amikor idén először felpöfögött a kapu elé a Traktor, és egy örökös csékától elvárható magabiztossággal, Doninak esélyt sem adva scudettót érő bombát zúdított a kapu jobb oldalába. És ha már hátulról kezdtük (amit egyébként úriember soha nem tesz…), maradjunk is egy gondolat erejéig Zanettinél. Az Inter címerállata csodálatos labdarúgó, 13 éve hűen szolgálja szíve hölgyét, akár jobbhátvédként, akár szűrőként kell pályára lépnie, mindig szinte hiba nélkül teszi a dolgát, a sors pedig az ilyeneket meg szokta hálálni. Most éppen azzal, hogy (szinte?) eldöntötte a bajnoki cím sorsát, méghozzá egy olyan lövéssel, ami díszére vált volna az ezúttal hiányzó Ibrahimovicsnak is.
Visszatolatva az elejéhez megállapíthatjuk, hogy az első félidő annak ellenére az Interé volt, hogy végül a farkasok vonulhattak előnnyel pihenni. Crespo gyönyörű lövése egy ilyen szezonban nagy meglepetés, hogy nem pattant be, nem sokkal később pedig Totti pont úgy előzte meg az emberét (Chivut), ahogy azt a beharangozóban az argentin csatártól vártuk és már vezetett is a Roma. Mancini nagy kockázatot vállalt azzal, hogy Ibrahimovics hiányában is rápróbált az egycsatáros játékra, a szünetben gyorsan vissza is álltak a több sikerrel kecsegtető Crespo-Suazo kettősre, majd amikor már igencsak szorult a kapca, bejött Balotelli is, Pelé pályára lépésével pedig fél órával a meccs vége előtt Mancio kihasználta harmadik cseréjét is. Öt perccel később pedig kétségbeesetten az utolsó fegyveréhez nyúlt: az emberhátrányhoz. A bíró helyett most a szanitéc olvasztotta tíz főre a csapatot, Maxwell eltávolítása azonban nem úgy tűnt, hogy a szokásos eredményt hozza, hiszen a Roma egyértelműen átvette a játék irányítását és igencsak a levegőben lógott az újabb, immár mindent eldöntő találat (Aquilani sérülése előtt mindkét helyzetét gólra váltotta volna), ám ehelyett Mexés lépett elő főszereplővé. A francia vért ihatott a rangadó előtt, mert az egész meccsen mutatott játékában benne volt, hogy nem fejezi a csapata számára rettenetesen fontos összecsapást, amit valószínűleg a bíró is érzékelhetett, hiszen egy olyan eset után állította ki, amikor éppen nem követett el semmit (bár úgy érkezett az embere mögé, hogy magunk is megrettentünk). Nem állítjuk, hogy ennek volt köszönhető az Inter egyenlítése, de az biztos, hogy egy középhátvéd kiesése minden rögzített helyzetnél fejetlenséget generál, (Crespo fejesénél még Doni kihúzta a kakából a rómaiak szekerét) majd az Inter – ha a hóhér személye meglepetés is –a rájuk idén oly jellemző magabiztossággal, egyáltalán nem érdemtelenül mentette döntetlenre a rangadót.
Az Inter otthonában fogadja majd a Fiorentinát (melyet idegenben is tükörsimán vert bucira) és a Juventust, majd hárommal a vége előtt „megy” a Milanhoz, a mostanában megélt formahanyatlás és sérüléshullám is kevés lesz ahhoz, hogy izgalmas végjátékot lássunk. A Roma még egyszer ellátogat idén a San Siróba fogadja a Milant, majd „idegenben” játssza a szezon második derbijét, úgyhogy ezek alapján akár még rá is közelíthetne a Nerazzurira, de ahhoz botlania kellene Mancióéknak, ezt pedig idén a Nerazzuri makacsul nem hajlandó megtenni. (Inter-Roma 1-1)

A Milan 4-4-2-je a keretéből kiindulva lehetett volna akár félelmetes is, csakhogy a Catania ellen a Brocchi-Emerson-Ambrosini-Seedorf összeállításban futottak ki, ez pedig még egy kieséstől gazdagon fenyegetett szicíliai kiscsapatot sem rémít meg. A mutatott játék annál inkább ijesztőre sikerült, az első említésre méltó momentum Pato gólja volt (csekény 55. percet kellett várni rá), a Kacsa erős és jó helyre igyekvő lövésének kapuba jutásában azonban nem tudjuk nem észrevenni Polito kapus felelősségét. Tíz perc sem telt bele, Spinesi szép fejessel egyenlíteni tudott és ki is alakult a végeredmény, bár Pippónak még futotta egy lesgólra, a játékvezetőnek pedig volt bátorsága két szoros ítélettel is annulálnia a hazaiak találatait. Furcsa érzés lehet most Milan-szurkolónak lenni, hiszen hiába Európa és a világ legjobb csapata az övék, még egy Catania elleni meccset is reszketve kell végignézniük, hogy érkezik-e az apokaliptikus méretű égés, vagy összejön az egy pont. Kicsit izgulunk, mert (bocs mindenkitől, akit ez bánt), sokkal szívesebben látnánk a BL-ben jövőre a Rossonerit, mint a Violát, de a Kakát és Pirlót egyszerre nélkülöző Milan játékától felállt a hátunkon a szőr. És akkor kérdezzük, Ferrari és Vargas hozzák majd jövőre a mannát? (Catania-Milan 1-1)

Firenzében csak egy csapat van, mégis hat derbit nyomnak idén a nyüzsgő toszkán futballéletnek köszönhetően, ezek közül volt egy a Livorno elleni összecsapás. Magáról a mérkőzésről annyit érdemes megjegyezni, hogy Papa Waigo belőtte élete első Viola-gólját, amivel a Fiorentina otthon is tartotta a három pontot, de ennek sokkal súlyosabb ára volt, mint amit előre rászántak volna Prandelliék. Azt ugye tudjuk, hogy múlt héten legalább egy hónapra kidőlt a román gólzsák, Mutu, és egy ideje már szintén sérüléssel bajlódik Vieri is, most pedig csatlakozott hozzájuk Semioli, így szinte nem is maradt támadó, aki a jövő heti, Juventus ellen esedékes meccsen szembenézhet Buffonnal. Hogy mi van Pazzinivel? Nem, ő nem sérült meg, csak kisárgult. Bravó, Pazzo! (Fiorentina-Livorno 1-0)

Az Atalanta bő félóra alatt úgy átgyalogolt a Cassano nélkül felálló Sampdorián, hogy mire a genovaiak egyet mukkanhattak volna, már 3-1 állt az eredményjelzőn. Volpi ugyan már a harmadik percben vezetéshez juttatta a vendégeket (nem kis góllal), de még egy cigit sem szívhatott el nyugodtan az ember, máris jött az egyenlítés, (ki más, mint Doni?), majd a fordítás, még az első félidőben a megnyugtató, a második elején pedig a gyalázó találat is megérkezett. Mindkét csapat attól szenved, hogy hiába játszik otthon mindenkire veszélyesen, amint kiteszi a lábát saját stadionjából, a kiesőjelöltek is virgoncan dorgálják őket. (Atalanta-Sampdoria 4-1)
A Palermo az első félidőben eldöntötte a herélt Empoli elleni meccset, véget vetve ezzel a vendégek hárommeccses győzelmi szériájának. Jövő héten Reggio Calabriába utaznak és szerencsés esetben akár a vezető ötösfogat mögé is felzárkózhatnak, míg az Empoli változatlanul nem lehet nyugodt, jövő héten a Siena ellen elkél az extra erőfeszítés. (Palermo-Empoli 2-0)
A Lazio begyűrte a bosszúszomjasan visszatérő Makinwával felálló Regginát, méghozzá a tavaly még az Amarantók csatársorában villogó Bianchi góljával. Láthatjuk, az előjelek az ilyen kiesési rangadókon (bizony, a Lazio már ilyeneket játszik) mit sem számít, hiszen hiába fityegett a vendégek övén a Juve skalpja és hiába kapott ki a Biancocelesti a tíz emberrel játszó, tökutolsó Cagliaritól, ami számít, az a három pont és az az Olimpicóban maradt. (Lazio-Reggina 1-0)

Nem volt már sok hátra a Parma-Udinese meccsből, amikor Luceralli kikacsintott a kispadon jeges verejtékben úszó Di Carlóra, és gyönyörű mozdulattal megmentette Mimmót attól, hogy még a hétvége előtt be kelljen jelentkeznie a munkaügyi központban. A második gól már semmit nem számított, bár ezt is korai kijelenteni, hiszen a 17., már kieső Livorno és a jelenleg 14. Parma között mindössze két pont a különbség. Az Udinese, úgy látjuk, nekifogott remekül induló szezonja elkapálásának. Eddig jól csinálják… (Parma-Udinese 2-0)
Igazi kiesési rangadót hozott a Cagliari vendégjátéka a Franchiban, melyet végül Big Mac szokásosnak mondható gólja döntött el a 88. percben. Jövő héten a Robur is derbit játszik az Empoli ellen, egy esetleges győzelemmel pedig pofás távolságra kerülhetnének a kieséstől, a Cagliari pedig szinte már csak körömmel kapaszkodik az utolsó szalmaszálba, melyet jövő héten a Genoa pöcköl majd ki végleg a kezük közül. (Siena-Cagliari 1-0)

110 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr68357832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.02.28. 12:35:12

Hispan07:

Én nagyon nem kedvelem a Milant; ez az ellenszenv a 90-es évek elejétől datálódik, amikor mindenkit legyőztek, de egyáltalán nem átütően szórakoztató játékkal. És a Barca elleni 4-0-ás BL-döntő megbocsáthatatlan... :-)

Most tehát ezért szurkolok, hogy ne jussanak a négybe (a Fiorentina és a Roma is összehasonlíthatatlanul szimpatikusabb náluk; a Juve meg az Inter nekem inkább semleges), és akkor talán fölépíthetnek egy olyan csapatot (esetleg egy új edzővel, bár Ancelottival különösebben nincs bajom azon kívül, hogy a Milan edzője), amelynek talán még szurkolni is lehet.

Az ilyen döglődő oroszlán minenestre egyáltalán nem veszélytelen. Még mindig bárkit, de bárkit képesek legyőzni.

nalazo 2008.02.28. 12:46:20

13 fordulóval a vége előtt én még egyáltalán nem tekintem bajnoknak az Intert, bármennyire is szeretném. Remélem a csapat sem hiszi el magáról.

mantegna 2008.02.28. 12:46:32

Hispan 07 erre én is kiváncsi vagyok. Mármint mit fog a milan kitalálni a következő két évben. Mert szerintem olyan bölcs vagy szerencsés kézzel nem fognak választani mint a 2000-es évek elején.
A nem emlékezőknek: 2001 év sorsdöntő bl meccs az egyedüli olaszként csak győzelemmel jut tovább a milan a második csoportkörből- , a felállás: : Rossi; Roque Junior, Costacurta (16' st Ba), Maldini; Helveg, Albertini, Gattuso, Coco (26' st Serginho); Boban (16' st Bierhoff); J. Mari, Shevchenko.
A többi csere: Abbiati, Sala, Guly, Leonardo.
Két év múlva a 2003-as döntőben: Dida, Maldini, Kaladze, Shevchenko, Gattuso, Filippo Inzaghi, Rui Costa, Nesta, Costacurta, Seedorf, Pirlo (mezszámsorrend)
Két év alatt sikerült a következő öt év legeredményesebb international csapatának gerincét összehozni egy nem túl erős kiindulásból. Most kb ugyanott állnak, mint 2001-ben. A csapat erősebb, de a játékosok akiket pár éven belül cserélni kellene (Seedorf, Gattuso, a komplett védelem csatársor mínusz Pato) letettek annyit az asztalra, hogy el nem mozdíthatóak míg végleg bohócot nem csinálnák magukból.
Hozzá kell tenni, ha igaz az amit Tottiról írnak - mármint ő egy a pozícióját féltő 'farkas', a Roma is botladozni fog a következő években, mert őt nem fogják kipöckölni az biztos. Nem lesz olyan mint a juvéban néhány éve mikor DP-t nem játszatta a Don . Amíg lép kettőt, addig játszik. A támadások megelőzésére, k bírom Totti játékát, de 32+ évesen már ne ő legyen a nap meg az összes csillag egy csapatban. Legalábbis egy olyan csapatban, amelyik BL-t vagy olasz bajnokságot akar nyerni. Puskást is elfogadta Di Stefáno .... (De pl Kopa-t és Didi-t* nem nagyon)
Meglátásom szerint Ferguson nem olyan jó edző -taktikai szinten-, mint egy igazán jó olasz, de stratégiailag numero uno. Az kiöregedésből, sztárkodásból származó problémákat tökéletesen kezeli. Úgy kipakolja a már nem odaillőket a keretből, mint a csuda. Ha valaki pofázik, vagy nem megfelelő életetvitelt folytat, esetleg már nem olyan jó, mint kellene, lelépteti a színről. Akár szépen (Robson, Cole,), akár csúnyán (Beckham, Keane).
*"His greatest achievement came at the 1958 World Cup where he was player of the tournament" and so on

mantegna 2008.02.28. 12:51:53

Természetesen nyerje meg a Bl-t akár a Roma, akár a Milan - ha tudja. Megeshet.

BruceWayne 2008.02.28. 13:00:24

grat _benito, jó egy ilyen elfogulatlan és objektív összefoglalót olvasni az Inter-Romáról, tényleg. (Mancini taktikai hibáinak kivesézése még rendesen hinyzik is)

a Milanosoknak meg igazuk van, drasztikus változások kellenek, de úgy tűnik ők jobban átlátják a helyzetet mint a vezetőség...

BruceWayne 2008.02.28. 13:07:23

uk.youtube.com/watch?v=uzuVOGUMbz0

04:30-nál Mexes 2. sárgája: "real-timeban" elsőre tényleg jogosnak tűnt, gyorsan történt, a bírónak meg nincs lassítás, amiből látszik hogy nem rúgta fel, bár dúrván indult rá Crespora. Burdisso belépője tényleg, csúnya volt, a Perrotta könyöklését meg nem láttam

T.F.E. 2008.02.28. 13:08:13

Úgy ültem le tegnap az Inter-Roma meccset nézni, hogy semlegesként az utóbbi csapatnak szurkoltam, és aztán rájöttem, ha jó játékot akarok látni, ennek szintén az a feltétele, hogy a Roma találjon egy gólt. Találtak, ráadásul olyat, aminek a forduló góljai között a helye.
Aztán a második félidőben megsajnáltam az Intert Maxwell sérülésénél, mivel tényleg balszerencse volt, hogy ezzel gyakorlatilag elszállt az esélyük az egyenlítésre.
Csakhogy, a Roma nem tudta kivégezni az ellenfelét, és az 1 gólos előnyben mindig benne van a veszély, hogy kiegyenlíthet az ellenfél.
Mexes butaságot csinált az első sárgánál, a másodiknál pedig szerintem még benne volt a düh. Valóban nem bántotta Crespót, de a lendülete elhitette a bíróval, hogy mégis.
Hogy Zanetti berúgta volna-e akkor is, ha Mexes a pályán van? Ezt nem lehet tudni, ugyanúgy, hogy mi lett volna akkor, ha Maxwell nem sérül le.

Mindenesetre a Roma nagyon jól játszott, gondolkodtam is, hogy a Real Madrid ellen azért nem ment, mert a blancok megfogták őket, vagy most lendültek formába. (Remélem az előbbi az igaz :-))

BruceWayne 2008.02.28. 13:13:47

roma jut szerintem tovább

Gabez 2008.02.28. 13:22:16

Adriano, Dacourt, Samuel, Cordóba, Maxwell, Ibrahimovic, Cruz és Figo, Vieira, Stankovic, Materazzi, Jimenez...sérültek (egyik fejben) és épphogy visszatértek, formán kívül - 12 emberke. Ki vár a maradéktől sziporkázó játékot és remek győzelmeket? Melyik másik csapat húzná ezt ki ugyanígy, állandóan változó felállással, vereség nélkül, +9 ponttal? Na melyik?

Egyik sem.

Ha mindenki egészséges lenne, vagy ezeknek csak a fele (!) visszatérne és/vagy formába lendülne, most senki nem vitatkozna Mexes sárgájáról, azt hiszem. És akkor a Pool sem lenne akadály...de így, ki tudja, nagyon jó napot kell kifogni. Nagyon balszerencsés az Inter az idén a sérülésekkel.

drdugo 2008.02.28. 13:32:34

'Gourcuff nem állítható a helyére. mert vélhetőleg egy nulla. csak ez nem derül ki. mert SOHA nem játszhat. '

Azért nem játszhat, mert Carlo nem meri kihagyni Seedorfot, nehogy megsértődjön.
Pedig kurvára beláthatnák már mindketten, hogy az ilyen Catania, Empoli, stb... kiscsapatok elleni bajnokikon jobb lenne, ha Clarence max. csak a kispadról szállna be, ha a szükség úgy hozza. BL meccsekre, nagyobb rangadókra még felszívja magát, és hozza a klasszisát, de a bajnokságban többnyire csak vergődik.
Tegnap ennek az iskolapéldáját láthattuk (már aki nézte neten az Inter - Roma mellett).
Pedig mikor, ha nem most kellett volna Gurut kezdetni. A Palermo ellen beszállva egész jó volt, és a végén gólpasszt is adott. Ja és a kupában a Catania ellen Paloschi mellett messze Gourcuff volt a csapat legjobbja.
De nem, Carlo inkább a sérüléséből visszatérő Clarence-t teszi be, aki szokásához híven végigalibizte a meccset.
Az a baj, hogy túl nagy már a bratyizás a csapaton belül, értem ezt a vezetőség-vezetőedzó viszonyra is.
Szenved a csapat, az se biztos hogy a 4-ik helyre odaérünk, a BL meg pláne lutri, de fel se merül, hogy valami nincs rendben. A vezetőség bízik a csodában.
Annak idején Arrigo Sacchi négy év alatt többet nyert, mint Carlo hét év alatt, mégis rögtön távozott, amikor '91-ben se bajnokságot, se BEK-et nem nyertünk. Jött egy gyenge periódus, nem ment a csapatnak, edző és a játékosok beleuntak egymásba, és rögtön váltott a vezetőség, pedig Sacchi is puszipajtása volt Berlusconinak. Jött Capello, aki összeszedte a csapatot, és ismét évekig a Milan uralta az olasz, és az európai focit (1 BL győzelem, 2 elbukott döntő, öt szezon alatt négy (!) scudetto, stb...).
És Capello is elment '96-ban, pedig bajnokságot nyertünk abban az évben.
Most mikor nyert a Milan utoljára bajnokságot? 2004... Carlo helye mégis megkérdőjelezhetetlen.

Weah_ 2008.02.28. 13:34:57

Gabez:

csak h ne közhelyeket puffogtassunk, a foci (is) többösszetevős játék (gondoltad volna?). lehet, h ezekkel az emberekkel szarabbul nyomná a zinter.
ezt lehet tudni, h nem így van? mert nagyon biztosan állítod.

de az is lehet, h egy "egyszem" egészséges Ronaldoval (a szezon eleje óta) a Milan sem itt tartana...
sok a ha.

Weah_ 2008.02.28. 13:42:48

drdugo:

szinte mindenben egyetértek, Carlo leváltása mellet vagyok én is. de azért azt ne feledd, h bár '04-ben nyertünk uccsó scudit, de azért '05-ben "elméletileg" megnyertük a BL-t :), '07-ben pedig gyakorlatilag is.

Gabez 2008.02.28. 13:48:56

Weah_: nem gondoltam, de most h mondod...éveket okosodom ezen a fórumon néha ;)

Szarabb lenne az inter ezekkel az emberekkel? Hát, erre nem sokan fogadnának, valszeg te sem, ha jobban belegondolsz és félreteszed az ellenszenved.

Egy szem Ronaldo sem mentené meg a Milan-t, ott sokkal súlyosabb gondok vannak, de ezt már itt páran összeírták itt.

nasteey 2008.02.28. 15:10:49

Sajnálom,

mert kikaphatott volna az Inter
mert lett volna érteme a maradék fordulóknak

Remélem ezen felszívják magukat, és kiütik a Real-t a BL-ből. :)

kroos 2008.02.28. 15:18:27

Mindent meg lehet magyarázni.meg lehet magyarázni a kamu 11-eseket,meg lehet magyarázni,a lesgólokat hogy nehéz megitélni,meg lehet magyarázni Mexes kiállitását mert idegesen játszott.De azt hogy lehet megmagyarázni hogy a fent emlitett körülmények mindig az Inter-t segitik?Csak magában az a tény hogy kb. két hetente itt az Nst-én is az Inter javára történö biroi tévedéseket taglaljuk,már csak az nagyon beszédes.

Gabez 2008.02.28. 15:32:52

barnetta: főleg csak te taglalod, meg már 1000x leírták, hogy nem csak az Inter javára, hanem mások javára is tévednek + az Inter ellen is. Ki mit vesz észre...

Meg azt is 1000x, nem, 10000x leírták, hogy melyik csapat szurkolója nem szólhatna semmit a bírókról.

Azt meg 100000x leírták, hogy a bíróktól függetlenül melyik a legjobb csapat idén. Leírjam mégegyszer? ;)

Tegye fel a kezét aki még nem unja! Rajtad kívül.

argentin#21 2008.02.28. 15:36:35

ha tenyleg igy van, es valoban segitik a birok az Intert akkor mit a f*szt tudunk ezellen tenni? osszuk itt a semmit. Korrupt az az orszag komcsik, zsidok,ciganyok, maffia mit varsz meg? ha ennyire idegelik magukat egyesek az olasz foci miatt keressenek valami nyugisabbat.Majd amikor az Inter ellen is igy fognak "csalni" a birok en is keresek mas elfoglaltsagot.

kroos 2008.02.28. 15:37:03

a legjobb csapatok nem a tv-böl nézik a Bl döntöket...

argentin#21 2008.02.28. 15:39:02

egyelore az olasz bajnoksagrol beszelunk ,nem a Bl-rol

mickeyknox 2008.02.28. 15:40:33

barnetta, te miért gyűlölöd az intert?

kroos 2008.02.28. 15:42:01

Nem gyülölöm.Ök egy csapat akik teszik a dolgukat.

mickeyknox 2008.02.28. 15:44:22

csak kíváncsi voltam :)

Gabez 2008.02.28. 15:44:55

"a legjobb csapatok nem a tv-böl nézik a Bl döntöket..."

Ha ez igaz, akkor ebben az esetben

1. minden évben 2 csapat a "legjobb"
2. a kieséses rendszer tökéletes, és mindig a jobb jut tovább

Metgergo 2008.02.28. 15:46:38

Vannak emberek, akik többszörösen bizonyítják, hogy alacsony intelligenciájuk miatt nem képesek érvelésre és érdemi vitára. Az ilyenekkel való eszmecsere felcserélhető egy jobb képességű, betanított papagájjal való társalgásra.

kroos 2008.02.28. 15:47:47

Nem tökéletes de annyira még sem lehet rossz hogy közel 40 éve csak a balszerencse az oka hogy nem nyertek....habár elismerem olyan csapatok mint a Villareal,vagy a Pallardo-H.Viana szürökettössel felálló Valencia nagyon kemény feladat nektek.

argentin#21 2008.02.28. 15:49:32

szerintem itt egy beepitett emberrol beszelunk,akinek feladata a feszultseg teremtese egy bizonyos celcsoport szamara. maskepp en sem tudom megmagyarazni.

kroos 2008.02.28. 15:53:30

Nem is lehet.Mert nincsennek elvek,nincsennek,sajátnevelések,nincsennek BL gyözelmek,pedig mindenkit megkaptatok ugy 10 éve akit csak akartok.

ASRM 2008.02.28. 15:57:12

Ha jól számolom ez a Roma negyedik meccse volt a szezonban, amikor tuti győzelmet adott ki a kezéből, ez a probléma ezzel a csapattal. Na meg az, hogy Spalletti, aki állítólag nagy taktikus, nem volt képes mostanáig beépíteni a taktikába, hogy ha az Inter ellen játszanak, akkor a bíróval is számolni kell valamelyik poszton.
Egyre érthetőbb viszont, hogy miért ideges a Juve: azt a zsákot, amiből a bírókat szokták fizetni valaki tavaly felrakta a milánói vonatra.
Persze gratula az Internek, igazi profi zsoldoshadsereg, de azt továbbra se értem, hogy ez az edző mit keres egy ilyen játékosállományú csapatnál. Egy erősebb Milan és Juve [meg persze Roma:)] mellett nem nagyon fog megélni. Ok. értem, minden csapatba kell egy olasz.

kroos 2008.02.28. 15:58:24

Jorgosz Karagunisz, Andy van der Meyde, Sabri Lamouchi Khalilou Fadiga ,Luciano,Kily....Ez melyk sikeres évetek is volt,?

argentin#21 2008.02.28. 16:07:57

Az Inter azon csapatok koze tartozik, aki megengedheti maganak azt,hogy barmilyen jatekost megvegyen. Am ez a luxus nem egyenlo a sikerrel.Sot! Engem is evekig bosszantott az a vezetoi felfogas, h ha egy evben uj es nagy sztarokkal megpakolva nem sikerult semmit gyozni, akkor azokat mind eladni, helyettuk pedig uj szallitmany erkezett. Ez ment nagyon sok evig, keves jatekos maradt 1-2 evnel tobbet a csapatban. Nem tudtak osszeszokni,nagy volt a nyomas, az elvaras es keves a turelem (foleg Moratti reszerol) aki a jatekosok mellett nagynevu edzokkel is dobalozott. Na marmost az utobbi 3 evben megfigyelheto,h nagyjabol ugyanaz a csapat, ami alatt azt ertem,h keves a tavozo es erkezo jkatekosok es edzok. tehat kezd osszeszokni a csapat, van homogenitas, es ennek eredmenye is van/lesz.

argentin#21 2008.02.28. 16:17:04

es az altalad emlitett jatekosok ugy ahogy jottek,ugy el is tuntek. Legyszives sorold fel melyik csapatokat erositik perpillanat?

drani 2008.02.28. 18:09:04

argentin21-nek igaza van abban, hogy az utóbbi 10-15 évben nagyon nagy volt a fluktuáció az interben, és ezért nem alakult ki (eddig) az a fajta családi hangulat, amit meg drdugo említett hátrányként a milannal. hogy a csapat szinte családként működik (Papa Maldini, See, Gattuso, Pirlo, Ambro, Inzaghi, Cafú, Costacurta, Nesta stb.) akiket inkább családtagnak tekint az edző, a tulajdonos, nem beosztottnak. most kiderülni látszik, hogy az is lehet hátrány, ha túl közeli kapcsolatban van a csapat a menedzsmenttel. Elkéne néhány új igazolás, ez tény. De azért Gourcuffot ne nagyon dícsérjük, mert én őt tartom egy nagy alibikirálynak, aki folyton oldalra passzolgat, nagyon kevés cselt csinál, indítást meg még annyit se. Persze lehet, hogy az önbizalomhiány miatt. Szerintem, amennyiben kiesnek a bl-ből, a keresztapa rendet rak a családban

drdugo 2008.02.28. 18:31:12

Jah, pontosan ezért nem fogok kétségbeesni, ha idén se BL-t nem nyerünk, és még a negyedik helyről is lecsúszunk. Legalább észhez tér a vezetőség és lesz egy kis vérátömlesztés.
Bár ebben is benne van a rizikó. Emlékezzünk csak arra az időszakra, amikor '97 körül a Tassotti, Baresi, Galli, Donadoni, Szavicsevics, Boban, etc... generáció levitézlett és elkezdtünk ész nélkül mindenkit nagy pénzekért leigazolni. Megvettük a fél Ajaxot, Dugarry, Ba, Ayala, Guglielminpietro, André Cruz, José Mari, Moreno, Ziege, stb... tucatnyi elb*szott igazolásunk volt akkor és évekig csak vergődés lett belőle.
Szóval nagyon remélem, hogy észnél lesz a vezetőség a nyáron.

Tomiie 2008.02.28. 18:40:53

A kulcsmondat elhangzott: igazi profi zsoldoshadsereg...

Tomiie 2008.02.28. 18:41:41

Ha kiesnek a BL-ből, kiváncsi vagyok lehet-e majd motiválni öket barmivel is....

Tomiie 2008.02.28. 18:44:13

A bajnokságról már elhitték hogy megnyerték, de ha kiengednek a hatralevö meccsek egy részén, akkor ez még korántsem biztos. Viszont a Roma sem arrol hires hogy azokat a meccseket amin toronymagas esélyes magabiztosan hozza is... sajnos. Lehet itt meg izgalom, de ahhoz a retek poolnak kell szoritanunk a visszavagon...

drani 2008.02.28. 19:01:53

Mondjuk az is szerencsétlen lenne, ha a fél csapatot elkldenék. Főleg a hátvéd- és kp. sorban jó ha fokozatos a cserélődés. Nem is értem miért nem próbálgat Carlito néha legalább saját nevelésű játékost. Nem is ismerem őket. Most a védelembe leigazolják Ferrarit, azzal megint nem oldódik meg semmi, csak lesz Nestának egy cseréje

szucs3 2008.02.28. 19:08:15

drdugo!
azt gondolom, hogy a vérátömlesztés, most is járna bizonyos veszélyekkel, ugyanis, ha a közelmúlt igazolásait megnézzük (Oddo, Pato, Gourcuff, Janku, ...), akkor tisztán látszik, hogy van benne, ilyen is, olyan is. én pl Oddo-t nem értem. de az mindenképpen jó jel, hogy fiatalok is vannak az érkezők között, akikkel talán hosszútávra terveznek.
szóval talán egy sokk jól jönne a Milannak és felébrednének. szorítok, hogy így legyen!

ja, és Ambrosini mostanában feltűnően jól játszik szerintem. ha mindenki, csak annyira lenne fásult, mint ő, és legalább annyira hajtana, akkor talán nem lennének ekkora bajban.

BruceWayne 2008.02.28. 19:13:13

barnetta: talán nem lett volna ez a nagy frusztráci és játékoskeringő a csapatnál ha 98-ba nem csalják el ellenük a bajnokságot, utána minden évben rajta volt a nyomás a csapaton (jórészt a médiának és az ellentáboroknak köszönhetően) hogy muszály nyerni, és ha meg nem akkor új edző meg új sztárjátékosok kellenek megint...

most te komolyan is gondolod hogy bárki elfogadta volna mondjuk azt amit az arsenalnák pár éve, hogy akkor most 3 szezonon át csak csapatot építünk és feltöltjük a csapatatot félkész ifistákkal?

ha meg még mindog ott tartasz hogy nulla utánpótlás, zsoldoshadsereg és csak Interes bírói tévedések, akkor te nagyon hülye vagy.

ezeken a zsoldosdumákon röhögök, hogy lehet ilyeneket leírni 2008ban? hihetetlen

BruceWayne 2008.02.28. 19:15:45

pár anti-Interes azért itt is simán hozza az NSO-s színvonalat, szóval midenki jobban járna ha inkább odairogatnának, az a nekik való hely (vonatkozik ez leginkább Barnettára és a hozzá hasonló félékre)

drani 2008.02.28. 19:39:40

ne egymást fikázzátok már állandóan léci!

bög 2008.02.28. 19:47:22

veszélyes ilyen korán bajnoknak kikiáltani az intert. mikor a real kilenc ponttal ment megszavaztattátok a népet, hogy hány pont lesz a végén az előnye, már akkor is néztem hogy mi ez így félidőben...

Tomiie 2008.02.28. 19:48:44

Lehet hogy hülyeség a zsoldosduma, de akkor sem latom az interen azt amit a roman a juven vagy a milanon... mégpedig azt hogy még a gyepet is felássák a csapattársukért, annyira akarnak.
egyszerüen nem érzem hogy csapatként annyira összetertanának (nem tom hogy egy juve-féle másodosztály látogtaásból ök hogy térnének vissza). Lehet hogy ez csak a sok sérülés miatt van, mert nincs egy állando 11 emberes kezdö, és igy nem is szoknak annyira össze...
De az tény hogy nagyon jo jatekosok ülnek még a cserepadon is, akik ha alkalmuk van a bizonyitasra alkotnak is rendesen(jimenez, balotteli, stb). Megérdemlik a bajnoki cimet, mert egyenletesen jo formaban jatszanak ha van serült ha nem. (de ebben igenis szerepe van annak hogy a cserepadon olyan jatekosok ülnek, akik mashol a kezdöben lennenek). És nem kaptak ki idén (még). szoval nem vitatom azt hogy jok, de nekem akkor is szintelenek.

A Romarol meg annyit, hogy szeritem idén bebizonyitottuk, hogy nem lehet nem komolyan venni minket. Barkit meg tudunk szoritani.. Par jo igazolas, kicsit több rutin, és az ilyen meccseket mint a tegnapi siman nyerni fogjuk. Nagyon varom mar AA formaba lendülését... Ha nincs az a serülése akkor mara szerintem ki se lehetne robbantani a kezdöböl. De abban biztos vagyok, hogy nagy értéke lesz majd a válogatottnak par éven belül!

Forza Roma!

Freeezer 2008.02.28. 19:49:06

En mar feltem,h ujra nyer a milan!nem rosszbol,csak mar ugye kellen vlki aki felebred,h hoppa fiuk itt vlmi nincs rendben!es ahoz szukseg van ilyen meccsekre. es (bar kifejezetten nem szeretem a milant) remelem bl visszavagora felkeszelnek mint anno MU ellen!VEGRE IZGALMAS MECCSET AKAROK a Blben!!!!! es ha eez az kell,h a milan feltamadjon hamvaibol es Bl-t nyerjen, hat legyen!

nalazo 2008.02.28. 19:49:39

Egyetértek az előttem szólóval. Az ilyen barnetta-féléknek válaszolni sem kell, hiszen hiába nyitja ki a száját úgy sem mond semmit.
Rágalmazás, csúsztatás, hazugságok és összesküvéselméletek. Esküszöm ez a barnetta egy magyar politikus a Parlamentből. Nem lehetne, hogy inkább ott beszéljen? Azok között fel sem tűnne.
Egyébként minden jót kívánok minden Roma, Juventus, Milan és egyéb szurkolónak, akivel normálisan lehet kommunikálni. Inter drukkerként is tiszteletem nekik, a csapatuknak és a normális vitának.

bahrdew 2008.02.28. 19:55:08

Végignéztem az nst eddigi tippjeit, nyilván hiányzik belőlük néhány (pl. a Milan-féle menetrendborulás miatt le nem írt tippek, vagy épp a keddi Juve-meccs). A tabella így néz ki:

1. Roma 25 19 5 1 59-30 +29 62
2. Juventus 24 18 4 2 50-24 +26 58
3. Fiorentina 25 12 10 3 47-27 +20 46
4. Palermo 25 12 9 4 45-33 +12 45
5. Internazionale 25 13 6 6 45-24 +21 45
6. Napoli 25 11 8 6 40-30 +10 41
7. Milan 23 10 10 3 37-23 +14 40
8. Sampdoria 25 10 9 6 35-34 +1 39
9. Udinese 25 8 10 7 33-33 0 34
10. Torino 24 6 13 5 27-26 +1 31
11. Lazio 24 6 11 7 24-25 -1 29
12. Atalanta 24 4 16 4 33-33 0 28
13. Genoa 25 5 10 10 23-35 -12 25
14. Parma 25 5 9 11 26-37 -11 24
15. Siena 25 3 10 12 23-38 -15 19
16. Catania 25 3 10 12 22-37 -15 19
17. Empoli 25 3 9 13 18-31 -13 18
18. Reggina 24 3 7 14 14-39 -25 16
19. Cagliari 25 3 7 15 16-39 -23 16
20. Livorno 24 2 7 15 18-37 -19 13

Hát, mókás. Mindenesetre nekem így jobban tetszik. Forza Roma.

bahrdew 2008.02.28. 19:56:08

hát, jó csúf lett, de majd kibogarássza, aki akarja.

Tomiie 2008.02.28. 20:00:11

-Az inter-nel mindig vartak a botlast, de az nem jött...

-A Romatol meg mindig vartak a jo szereplest, de az sem jött :(

-A Milannal picit borulatok voltak (én is)

-A Violaknak meg szerintem kell par év meg (meg az hogy megtartsak a kulcsjatekosokat)

-A palermo meg erösen alulteljesit...

-Napoli, samp jo lehet meg de kitudja.

-Az Udinese meg a fekete lo...

AndrásPéter7 2008.02.28. 20:17:00

Én nem értem hogy minek kell szívózni a Milannal.ha nem az igazi a csapat akkor össze-vissza fikázzák,ha meg kihozzák magukból azt amit tudnak,akkor meg agyon vannak dicsérve!
arany középút emberek!!!
a Milan akkor is európa legjobb és legmeghatározóbb csapata közé tartozik ha semmit sem csinálnak!mert a múlt az akkor sem mindegy!Pl.:pool-inter
sztem ebben az évben is egész európa a seggünket nézi!!!!!!!!
Mindíg és örökké:MILAN,MILAN SOLO CON TE!!!!
MILAN,MILAN SEMPRE PER TE!!!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 20:57:20

2. Roma 25 15 7 3 42-24 +18 52 - szerintem ez nagyon jó szereplés, ha az Inter nem futna ilyen hihetetlen szezont, ezzel a teljesítménnyel, nagyon durván versenyben lennénk. Mindenesetre én büszke vagyok a farkasokra. És a két csapat anyagi helyzetének összehasonlítgatásába most nem is mennék bele.

Forza Roma Per Sempre!

madbalee 2008.02.28. 21:35:36

Szerintem 9 pont még kis szerencsével behozható, nem a világ vége.

szferi 2008.02.28. 21:39:18

"a múlt az akkor sem mindegy!Pl.:pool-inter" Nem értem egészen, de ha arra gondolsz, hogy a poolnak vagy internek nincs múltja, akkor ez nagyon mellé ment

"sztem ebben az évben is egész európa a seggünket nézi" Ha a csapatodra gondolsz, akkor max a csupasz seggüket.

"a Milan akkor is európa legjobb és legmeghatározóbb csapata közé tartozik ha semmit sem csinálnak!" Te is akkor lennél a legokosabb, legfaszább gyerek, ha nem írnál semmit.

"arany középút, emberek" :)

Romanes eunt domus 2008.02.28. 21:59:19

Egy betűt sem láttam a Milan-meccsből (szombaton se fogok), de van egy elképzelésem, mi történhetett a pályán. Nagyjából ugyanaz, mint a többi meccsen...
Ezt fogjuk nézni egész évben, néha lesz egy-két kicsúszott jó teljesítmény (remélem mindegyik a BL-ben lesz :) ), de a meccsenkénti 1-es gólátlagot hozni fogjuk...

DE CSAKAZÉRTIS FORZA MILAN!!!

kavics30 2008.02.28. 22:16:35

bahrdew - na pontosan az ilyen arcok miatt vagyok itt nap, mint nap, mint te:)
hogy volt ennyi energiád összeirogatni?
le a kalappal!

ha van csapat, akkor az inter az, akit nagyon nem csípek, de már nekem is kezd elegem lenni abból, hogy folyamatosan okkal, ok nélkül őket bizgerálják.
az elmúlt két évben milyen mérlegük van már? ez csak a bíróknak köszönhető? vicceltek ugye?!

calcio_di_rigore 2008.02.28. 22:17:27

Nézzük azt a hihetetlen szezont és hogy mire szokott elég lenni 52 pont.
A későbbi bajnokcsapatok hogyan álltak 25 forduló után az elmúlt 5 évben (zárójelben a különbség a jelenlegi Inter-pontokhoz képest):

2006/07: Inter 21-3-1 66 pont (+5)
2005/06 Juve 21-3-1 66 pont (+5)
2004/05 Juve 16-6-3 54 pont (-7)
2003/04 Milan 20-4-1 64 pont (+3)
2002/03 Juve 17-6-2 57 pont (-4)

Nedved11 2008.02.28. 22:33:45

J. Zanetti a CAPITANO...mindjárt leszédülök a székről. Még mindig fűrészporos a segge a sok padozástól amit nem tudom hány évig csinált de már CAPITANO...

BruceWayne 2008.02.28. 22:40:51

köszönjük kedves ("Mi van... ) nedved (...rossz a kedved") értelmes hozzászólásodat, jöhetsz a banánodért.
és mielőtt hülyeségeket írkálsz tájékozódj
inter.it/aas/squadra/player2?codgioc=G0683&L=en&STAG=2007/08

idén eddig 138 percet mulaszott

drani 2008.02.28. 22:53:02

mindenki kapitanózza a kedvenc csapata csk-ját.
nedvednek gondolom DP a grande capitano.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.28. 22:55:49

@bahrdew

Grazie, telitalálat!!! Bundesligával hogy állsz? :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 23:02:38

szferi, te is jól besültél a szándékos kezezés témában, oszt még se lett igazad, úgyh finomabban osztani :)!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 23:09:27

tehát jól beszóltál, mégis besültél, mármint hogy hát szferikém.

Calcio-di-rigore, szép munka, szép játék, de én akkor is megvagyok elégedve a farkasok idei teljesítményével.

bahrdew 2008.02.28. 23:22:20

kavics30: mingyá' elpirulok, ha-ha.

Heinrich: tán hajnalban megcsinálom, esetleg holnap nap közben. Hová írjam, ha kész?

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.02.28. 23:43:26

Hát, nem is tudom, engem az Inter játéka soha nem kötött le, sőt, néha élvezhetetlennek találtam, a Romáé sokkal szerethetőbbnek tűnt. Nem nagyon néztem olaszt az idén, de a kevés alkalom mindig csak megerősítette a fentieket. Ebből kifolyólag némi érdektelenséggel tekintek a tényre, hogy az Inter behúzza a ligát.

Nedved11 2008.02.29. 00:40:58

Bárcsak olyan okos és humoros lehetnék, mint nerazzuri...a témával kapcsolatban, hogy bajnok a zinter, ha most hétvégén kikapnak és nyer a róma akkor újra nyitott a bajnokság vagy mi van?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.29. 01:18:51

nem szeretek Inter jatekosokat vedeni, de Zanettinel kivetelt teszek,
mert regota magas szinten jatszik, es kben is eleve respect az olyan foszeroknak, akik ebben a focivilagban ketszamjegyu evet nyomnak le egy csapatban (sok nev nincs, ketto kapasbol eszembe jut: Bobo Vieri es Anelek:)

6 evvel ezelott volt szerencsem egy LaSpezia-Inter felkeszulesi meccset eloben megtekinteni, ahol a harmadosztalyu csapat 10 ezer fanatikusa allva tapsolta meg a becserelt Zanettit (es nem azert, mert ott kezdte a palyafutasat)!
akkor ott szupertehetsegkent palyara lepett Pasquale is, aki aztan jol el is tunt!

az Inter goljat kben akkor Corradi szerezte,
hatigen, annyira nem volt tokeletes augusztusi este :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.29. 01:21:19

termeszetesen Anelka nem Anelek,
de Corradi emleke annyira nyomaszto volt, h nem is olvastam vissza:)

bahrdew 2008.02.29. 02:19:03

Heinrich: az, amelyikben pénzt kérsz? Nem kaptam meg.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.29. 02:41:08

Kezdek összezavarodni, mint Plókai a taktikai megbeszéléseken. Mostakkormivan?

Szerintem csak *opatsz. Legközelebb lófejet küldök.

Oarbeaskoa 2008.02.29. 05:42:27

csatlakozni tudok ahhoz a véleményhez, nem tudom hol hallatszott el, miszerint az egyik legjobb leendő edző, jelenleg az edzői pályafutása elején áll, Michael Laudrup, a Getafe edzője.

szferi 2008.02.29. 08:11:13

popp, nem egészen értem, miben nem lett igazam...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 08:57:26

"Lehet, hogy nehéz fölfogni, de csak a szándékos kezezés számít szabálytalannak" - írtam.

"Ez melyik játék?" - kérdezted gunyorosan.

Erre viszont The Real ezt írta: "popp, ne add fel. A szabály így szól (kiemelés tőlem): "A labda kezezése azt a SZÁNDÉKOS cselekedetet jelzi, amikor egy játékos a kezével, vagy karjával kerül érintkezésbe a labdával. A játékvezető a következőket vegye figyelembe:
- A kéz mozog a labda felé (nem a labda a kéz felé)
- Az ellenfél és a labda közötti távolság (váratlan labda)
- A kéz helyzete nem szükségszerűen jelenti, hogy ez egy szabálysértés."
bög és szferi kedvéért: A LABDARÚGÁS játékszabályai 2007/2008, 12.pont "

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 09:03:11

Egyébként a másik nagy arcú Great Cornholio is erősen kussol szándékos kezezés ügyben, pedig még le is hülyézett a baromarcú :).

montipájton 2008.02.29. 09:21:26

Nehéz elképzelni pillanatnyilag a Milan nélküli olasz és BL-élbolyt, 5 éve folyamatosan négyben vannak a BL-ben, ám emlékezzünk arra is, hogy előtte meg 8 évig egyszer sem jutottak odáig 95 után... Most lehet, hogy eljön egy újabb, ha nem is ilyen hosszú holtpont, ha nem frissítenek idejében. Azért valahogy nem féltem őket. Talán megtalálják az új Sevát, Kaká még fiatal, Maldini is kihúzza valahogy még 6-8 évig (vicc volt).

Az Inter meg... hát, úgy jöjjön be a lottóötösöm, ahogy végig éreztem, nem kapnak ki. Ez egy ilyen szezon, amikor egy csapatnak minden bejön. Viszont velük kapcsolatban az európai fronton nem érzem az áttörés szagát, kb. egy lehengerlő meccsük se ugrik be a BL-ből, és Materazzi (egyébként nevetséges) kiállítása ide vagy oda, a támadófutball zászlóvivőjének hirdetett csapatuk Liverpoolban kapura se nézett. Na ez az, ami nem elég a BL-ben, aztán lehet, hogy jól rámcáfolnak a visszavágón.

argentin#21 2008.02.29. 09:35:20

nem tom, de _benito-n es a median kivul itt meg senki nem mondta,h mar megnyerte az Inter a bajnoksagot.Persze csak a legoptimistabb farkasok szerint vanmeg esely befogni oket.
Ja es aki szerint a Bl-bol valo esetleges kieses tonkreteszi a csapat moraljat es ez a9pont ledolgozhato lesz... haat, azt sem hiszem. Na de azt en is el kell ismerjem, amit mar tobben is megtettek, h respekt a Romanak, sokkal megnyugtatobb oket latni magunk mogott,mint egy csikos csapatot.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 09:59:38

argentín21, én AS Roma drukkerként is kimondtam, hogy ezzel a döntetlennel bajnok az Inter, gratuláltam is a Scudettohoz, azt hiszem Romanista is így tett. Maximum csalódunk egy kellemeset, bár nem hiszem. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az Inter Bl kiesése esetén lenne még halvány esély. Biztos nagy lenne a csalódás a fekete-kékekenél, de dacból is mielőbb beakarnák húzni az újabb Scudettot. Szerintem épp akkor mutatkozna némi esély, hogy ha az Inter tovább menne a 'Pool ellen, mi meg elbucskáznánk a Margit ellen (feltéve, de meg nem engedve),mert ekkor az Inter figyelme oszlana meg. Végül ha még nem írtam maximális tisztelet Javier Zanettinek, de a Grande Capitano akkor is Francesco TOTTI!

argentin#21 2008.02.29. 10:12:21

Mivel hullanak a jatekosok a csapatbol, megvagyok gyozodve, h valamelyik fronton bukni fogunk es erre a legnagyobb valoszinuseg,h a BL lesz (de nem csak a jatekosok hianya miatt nem lesz kepes 3 fronton kuzdeni ,hanem mert az Internek nem megy a BLben- itt most egyesek ertsek azt,h Europaban nem tudunk birokat venni, ha ha)

Hispan07 2008.02.29. 10:19:06

Azért az rémes, hogy egy fociról szóló blog kommentjeiben az emberek egy része soha nem a lényeggel, vagyis a focival foglalkozik, hanem a névtelenséget kihasználva feszültséget kelt, másokat és mások csapatát gyalázza.

Gyáva, haszontalan és szomorú dolog ez, fiúk-lányok.

Romanista 2008.02.29. 10:30:46

argentin21: a gratulációt a scudetto-hoz én a magam részéről (és talán a többiek is) úgy értettem hogy a Romának ebbe már nincs beleszólása. Magyarán az Inter csak elvesztheti, ami hát az eddigieket figyelembe véve elég nagy meglepetés lenne. BL-estől, mindenestől.
persze nem nagyon tiltakoznék ellene, na de hát azér.

Ipa 2008.02.29. 10:30:49

Nedved1 ostobán fikázta Javier Zanettit, az igazi Capitano-t, hogy milyen sokáig volt kispados, Hát íme az interes statisztikája (csak a bajnokságban hányszor játszott):
1995/96 32
1996/97 33
1997/98 28
1998/99 34
99/2000 35
2000/01 29
2001/02 33
2002/03 34
2003/04 34
2004/05 35
2005/06 25 (hosszú sérülés ősszel)
2006/07 37

Romanista 2008.02.29. 10:39:52

Javier Zanetti Interes létére egy olyan ember akivel leülnék meginni egy kávét. arról meg hogy klasszis most nem beszélek,mert alapértelmezettnek tekintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 10:47:29

Nem is értem, a jó Javier, hogy bírja egy öltözőben két olyan tulokkal, mint Mátrix és Ibra.

Metgergo 2008.02.29. 10:47:38

Igen, ez azért elég nevetséges felvetés volt, hogy Zanetti sokat padozott volna. 13 éve van az Interben, és ezalatt az (inter.it szerint) 577 tétmeccset játszott (szezononként kb 45), emellett a legtöbbszörös argentín válogatott. Ezekhez szerintem nem kell komment.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 10:53:45

Némileg off, de itt alegjobban kereső játékosok listája egy nagyon kedves honlapról.
www.lasignoraingiallorosso.it/dettaglionews.asp?id=9153

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.02.29. 11:08:31

Sol Campbell 15.? Darren Bent 19.? Ezek az angol középcsapatok tényleg nem tudnak mit csinálni a pénzükkel...

Romanista 2008.02.29. 11:15:30

én Owenen jobban kiakadtam.

szferi 2008.02.29. 11:20:23

Popp, a szabálykönyv elég nagy mozgásteret ad a bírónak, értelemszerűen nem mondhatja ki hogy minden kézzel történt labdaérintést le kell fújni, pl. ha a sorfalban álló játékos tökeit védő kezét eltalálják szabadrúgásnál, tizenhatoson belül, azért nem kell tizenegyest fújni. Ha viszont a mozgó játékos kezén irányt vált a labda, elég nehéz megítélni a szándékosságot, ha ez befolyásolja a játék menetét, azt le szokás fújni, és le is kell. Ennyi.

szferi 2008.02.29. 11:23:04

hát, ha bent megkaphatja azta pénzt, akkor owen is, más kérdés hogy nonstop sérült az utóbbi években. De cannavaro és robben mit csinál ennyiért???

szferi 2008.02.29. 11:33:33

Az előbbi témához még annyit, hogy a szabálykönyv a végletekig egyszerű, és jóval többet foglalkozik a labda méretével, meg a negyedik játékvezető szerepével, mint a tulajdonképpeni szabálytalanságokkal. Nem véletlenül születnek minden nagy esemény előtt újabb és újabb direktívák a játékvezetők részére, a szabályok változatlansága mellett.

Nedved11 2008.02.29. 11:35:10

Sorry, vmit elnéztem...Zanettivel kapcsolatban, mea culpa, de azért a nyilatkozatai alapján sztem jó helyen van Mátrix meg Ibra mellett.:P

Nedved11 2008.02.29. 11:40:57

Cruzzal kevertem, a francért olyan egyformák...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 12:05:29

szferi, a szabálykönyv szerint, ha a játékvezető úgy látja, hogy nem szándékos, akkor nem hogy nem kell nem is szabad lefújni, akár hol van a tag keze (az más kérdés, hogy sok esetben nehéz megítélni és ha az asszitens - határbíró - se tud segíteni, akkor az esetek többségében valóban leszokták fújni.) A szűk mozgástér, meg a bírói direktívák emlegetése meg momentán csak mellébeszélés, már ne is haragudj.

Gabez 2008.02.29. 13:25:59

Ezt az nst-től vártam, de hát nem jött:

index.hu/sport/foci/zanett0228/

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 13:44:00

Másodszor mondom: Tengermély tisztelet az örök ifjú Traktornak!

szferi 2008.02.29. 14:55:18

A betű szerinti értelmezés pedig demagógia. Beismerem h elvben igazad volt, gyakorlatban nem feltétlen. Részemről ennyi. Üdv!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.29. 15:30:47

szferi, ilyenerővel (és kicsit sarkítva persze) a bírói ítéleteket demagógia vitatni, a szabály betűit sutva vágjuk. A tág mozgástér miatt azt ítél amit akar, aztán megmagyarázza, hogy betű szerint úgy van, de a szelleme szerint meg jól ítéltem, és hozzáteszi, hogy bocs nekem ez ajátékvezetési filozófiám. Úgy vágom, hogy például a szöglet előtt kavarodásra, gondolsz, ahol a szabályokat betű szerint nem tudod betartatni, de szerintem a szándékos, nem szándékos kezek megítélése kicsit más. Csokesz!

szferi 2008.02.29. 16:15:49

még írtam volna valamit, de már inkább befejezem :)
süti beállítások módosítása