Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Rhynn is ajándéknak látta, de azért örül (La Liga, Eurobarca)

2008.02.18. 08:35 Vendégszerző

És újra színes a világ, mondhatja sok-sok Barca szurkoló, hiszen már csak 5 pont a különbség. Persze a dolog nem ennyire egyszerű. Az előjelek nem voltak ennyire ragyogóak, a Real Madrid már-már behozhatatlan távolságban volt, ráadásul remek formában. A múlt héten lőtt 7 góljuk bizonyította, hogy a támadásokkal Van Nistelrooy hiányában sincs gond, míg a tegnapi, Betis elleni mérkőzésük azt mutatta, a jelenlegi Real Madrid semmiben nem különbözik az elmúlt év Barcelonájától. Mondhatnánk is, hogy újra van remény.
Tegnap este 10 órakor a Barca játékosai úgy léphettek pályára, hogy tudták, ősi riválisuk kikapott a Betistől, így a felzárkózás megkezdődhet. Majd röpke hét perc alatt megmutatták, ez egyáltalán nem érdekli őket. Felforgatott csapatot küldött pályára Frank Rijkaard, s a várakozással ellentétben nem pihentette Henryt. Nem is tudta volna, hisz az általa mostanában látványosan mellőzött Ronaldinho még most se került be a kezdőbe, ami sokakat meglepett. Valdés - Puyol, Milito, Márquez, Abidal - Xavi, Edmílson, Deco - Messi, Henry és Giovani. Így futott ki a csapat a gyepre, míg az ellenfél Zaragoza edzője két csatárt is nevezett a kezdőcsapatba, Ricardo Oliveira és Diego Milito is rémisztgette Valdés kapust. Nem is rosszul, tehetnénk hozzá, hiszen 7 perc után már két jelzés állt a hatalmas helyzet rublikában - méghozzá a Zaragozánál.


Ezután feltámadt a lelkesedés, s a Barca átvette a kezdeményezést, bár komoly helyzetig nem nagyon sikerült eljutni. Messi eltűnt a pályán, Giovanni esetében érezni lehett, hogy erős neki a Barcelona kezdőcsapata, talán el kellene küldeni 1-2 évre kölcsönbe, amíg felnő a feladathoz. Az első fél órában nem nagyon változott a kép: a Barca irányított, Militoék pedig támadgattak. Egészen a 34. percig, amikor is Deco végrehajtotta egyetlen értékelhető megmozdulását  a mérkőzésen, s zseniális gólpasszt adott Henrynak, így meglepetésre megszerezte a vezetést a Barcelona. Jellemző, hogy a kevéske helyzetet, amit a Barca kialakított, elpuskázták a játékosok, s a védelem sem állt helyzete magaslatán, Militoék minden gond nélkül átjátszották Militoékat. A 43. percben Márquez feltette a koronát első félidei teljesítményére, büntetőt érően buktatta Oliveirát, s az egygólos előny elveszni látszott. Milito szezonbeli ötödik büntetőjére és tizenötödik góljára készült. Meglepetésre Diego a kapu fölé lőtte a labdát, így egy gólos vezetéssel és 61%-os labdabirtoklási aránnyal mehetett pihenni a vendég csapat.

 
A szünet után néhány megnyugtató perc következett, majd vérszemet kapott a Zaragoza, s megindult, hogy megszerezze az egyenlítő gólt, ami nem sokkal később Ricardo Oliveirának sikerült is, Sergio Garcia beadásából, s ismételten Márquez hibájából. Ekkor ismét előjött az egyenlítő gól utáni teljes fogalmatlanság, amely az elmúlt másfél szezon során végigkisérte a Barcelona játékát. A Zaragoza támadói -néha védői- ott játszották át a védelmet, ahol akarták, s a következő negyed órában akár el is dönthették volna a mérkőzést. Hogy nem így lett, az egyetlen embernek köszönhető: González Vázquez sporttársnak, aki talán Valentin-nap alkalmából egy tizenegyest ajándékozott Ronaldinhonak, aki a 73. percben állt be, s győzni akarásával, lendületével új fazont szabott a csapatnak.
Ezen a ponton kikivánkozik belőlem a kijelentés, miszerint úgy érzem, Frank Rijkaard (vagy talán valaki más) már jóval a mérkőzés előtt eldönti, kit, hogyan, mikor fog le- és becserélni, s a játék állásától, képétől függetlenül (kivéve talán egy nem várt sérülés) ezt a tervét véghez is viszi. Nem cserélte le Márquezt, pedig kellett volna, Giovannit pedig már csak akkor hozta le, amikor kevés esély volt a mérkőzés megnyerésére. Behozta viszont Bojant, hogy játszon egyet, bár a mérkőzés azon szakaszában a védelem vagy a középpálya megerősítése talán egy fokkal jobb ötlet lett volna. Jött tehát Ronaldinho, aki értékesítette a büntetőt, majd nem sokkal később a meccslabát sikerült kihagynia, mellyel eldönthette volna a mérkőzést, s megnyugtathatta volna a kétkedőket. Mégis, azt kell, hogy mondjam, Ronaldinho nagyon-nagyon hosszú idő után először szívvel-lélekkel a pályán volt a Barcában, s talán ha kezdőként játszhatott volna, a mérkőzés is máshogy alakul. Ki kell emelni még Henryt és Valdes kapust, hiszen ezen a mérkőzésen talán ők ketten nyújtottak olyat, ami azt tükrözi, még tényleg nem adták fel a bajnoki címért folytatott harcot. A jogtalan tizenegyesért pedig teljesen jogos a kritika, bár a jelenleg mutatott játék után aligha lesz ennek bármilyen hatása is a bajnoki címre nézve. (Zaragoza-Barcelona 1-2)

62 komment

Címkék: barcelona videó spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr78343725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.02.18. 09:06:54

Nagyon formában vagy, ha címadásról van szó :)

d3vnull 2008.02.18. 10:19:54

"lendületével új fazont szabott a csapatnak. "
Ezt úgy is lehetne írni : régi fazonjával új fazont adott a csapatnak. Sőt, nem is valentin-nap volt, a spori már rászólt Rijkaard-ra, hogy mikor óhajtja már végre beküldeni Dinhót, már rég adná a tizit, csak rá várunk.

montipájton 2008.02.18. 11:55:41

A bíróval nem kell túl hosszan foglalkozni, a Real ettől még nyerhetett volna a Betis ellen. A barcások helyében én nem az ajándék tizinek örülnék, nem is a mutatott játéknak (annak nem is lehet), hanem hogy egy ilyen fordulat lélektanilag új mederbe terelheti a versenyfutást.
Mert hogy amúgy nem érdemeltek győzelmet, azt szerintem még ők is elismerik, leszámítva persze a pszichopata részüket, de hát őket eddig se lehetett komolyan venni. ))

Dean 2008.02.18. 12:25:38

Hja.
Rijkaard tényleg mehetne a levesbe, ez már annyira egybehangzó vélemény, hogy csuhaj.
A másik észrevételem - amit szintén emlegettem már régebben is -, hogy Henry akkor szerezte a gólját, mikor a 11-es pont körül ólálkodott. Mi a francot keres akkor mégis a meccsek nagyobbik részében a balszélső posztján, ez számomra felfoghatatlan. Főleg annak tükrében, hogy középen meg nincs senki...
Persze valószínűleg ez is Rijkaard nyakába varrható.

nasteey 2008.02.18. 12:53:31

"Persze valószínűleg ez is Rijkaard nyakába varrható."

Azok után, hogy nem is oly' régen nyilatkozta, hogy a középcsatár posztnak jobban örülne, valószínűleg edzői utasításra húzódik ki.

Nos, a 11-es... szerintem megadható, bár nem kellett volna megadni. A védő simán kiengedhette volna, de nem tette. Látszott, hogy csak nagy nehézségek árán tudja bent tartani, felemelte a karját, hogy megszelidítse a labdát. Kézzel ért a labdához, büntetőterülteten belül: ez 11-es. Ellenben a partjelzőnek felesleges volt ekkora feneket keríteni neki, ez nem olyan helyzet volt, amiben feltétlenül büntetőt kellett adni.
(mellesleg az előző fordulóban egy szabályos 11-est nem kaptunk meg 1-1-nél, úgyhogy végülis egálban vagyunk :) )

Más oldalról nézve a dolgot a Zaragoza volt a balfék, nem egyszer eldönthették volna a meccset. De nem tették. Ez megbosszúlta/ja magát.

Ezt a teljesítményt látva a Realnak nem igazán kell félnie. Bár ha Messi felpörögne, Eto'o visszatérne, Ronaldinho pedig valamivel többet mutatna, mint általában, még lehet is valami ebből az évből.

Marquez tényleg nagyon formán kívül játszott, Thuram simán jöhetett volna a helyére. Ellenben Milito. Az az ember egy szikla.

Hegyi Iván meg undorító volt meccs végén. Nem szoktam vele foglalkozni, de most nagyon felpörgetett. Nem is azzal volt bajom, amit mond, hanem ahogyan mondja. Ilyen embert ne tegyenek be Barca meccsre szakérteni.

bög 2008.02.18. 14:13:19

Militoék minden gond nélkül átjátszották Militoékat

:DDDDDDDDDDD

rizla 2008.02.18. 15:52:51

ronaldinho valóban nem volt rossz. most már elérte azt a szintet, hogy a 73. percben padról beállva legalább frissítést jelentsen, szuper.
akkor most lássuk 90 percen keresztül.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.02.18. 16:19:27

rizla: bárcsak látnánk. Sajnos Rijkaard nem adja meg a lehetőséget neki. Most például meg lehetett volna oldani, hogy ő kezdjen, de nem.

rizla 2008.02.18. 16:35:50

jaj persze, pöcs rijkaard. meg ronaldinho aztán nagyon élt a lehetőségeivel az elmúlt hosszú időben.. teljes joggal került a padra. amíg nem került oda, addig meg azért volt fasz rijkaard, mert nem ülteti le.

rizla 2008.02.18. 16:37:34

persze EZEN a meccsen én is furcsálltam, hogy nem kezdő.

vzv (törölt) 2008.02.18. 16:46:51

Gyerekek itt nincs mit szépíteni: Henry kézzel vette le, A Barca tizenegyese meg egy vicc volt. A játék képe alapján pedig remélem hogy nőni fog a jelenlegi 5 pont.
Béke.

rizla 2008.02.18. 17:41:07

henry labdalevétele sehol nem volt kezetés, úgyhogy nem is kell szépíteni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.18. 18:00:24

Behozta viszont Bojant, hogy játszon egyet...

játSSZon.

amúgy meg nem láttam a meccset, szal a tartalmi részéről kussolok.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.02.18. 18:03:47

rizla: de azért ne mondd, hogy Dos Santos annyira kiemelkedőt nyújt, hogy ne lehessen egy állítólag ismét formába jövő Ronaldinhot kezdőbe rakni?

montipájton 2008.02.18. 18:22:39

Az az év vicce, hogy Dos Santost Ronaldinhóhoz hasonlítgatják. Még Krkic is zöld ehhez a szinthez, de a mexikói aztán tényleg tucatfutballista. Ma még.

halareaal 2008.02.18. 18:25:45

Ronaldinho bármilyen formában is messze jobb, mint Giovani, de még Krkcinél is sztem. egyébként ah a cikkben is le van írva, Dos Santos nem való ebbe a Barcába. lehet azért ilyen csalódás, mert idő előtt felsztárolták a nagycsapathoz. 1 ilyen klubnak, mint a Barcelona a fiatalítást inkább fiatal tehetségek vásárlásával kellene kezdenie, nem pedig (ezen a szinten) max középszerű játékosok pályára küldésével Ronni/Henry/többiek kárára. egyébként nemtom mért, elvégre szomorú a téma, de tetszik ez a cikk:O.

nasteey 2008.02.18. 19:20:09

Azért az sem mindegy, hogy egy szárnyaló csapatban vagy kiegészítő ember, vagy egy gödörben lévő csapatnál kellene csodát tenned...
Giovani volt az előszezon legjobbja. Csak tud valamit. Ennek ellenére a korukhoz képest nagyon sok lehetőséget kap(nak), ami rossz hatással is lehet rá(juk). Sőt, állandó helye sincs, ezzel is "könnyítik" dolgát. Remélem Ronaldinho egyre jobb formában lesz, így Giovani is kevesebb lehetőséghez jut.
Mellesleg Iniesta is 18 évesen került fel, és nem úgy robbant be mint Messi. Szépen lassan, fokozatosan. Sztem Dos Santosnál is így lesz.
Krkics más tészta, ő sokkal nagyobb tehetség, jövőre, de max. azután már elég komoly tudása és megfelelő tapasztalata és fizikuma lesz. Aztán meg jöhet Gai Assulin. :)

rizla 2008.02.18. 19:52:03

"rizla: de azért ne mondd, hogy Dos Santos annyira kiemelkedőt nyújt, hogy ne lehessen egy állítólag ismét formába jövő Ronaldinhot kezdőbe rakni?"

igazad van, mondom, EZEN a meccsen ez tényleg meglepő volt. egyébként dos santos ha valamiben, akkor lendületben valószínűleg felülmúlja ronaldinhot (kedvenc brazilunk ugyanis tetűlassú mostanában), talán ez volt az ok.. de én is r10et raktam volna be.
egyébként ha dos santos nincs is előtte a sorban, iniesta, vagy henry azért bőven.

rizla 2008.02.18. 19:54:53

halareal:

"egyébként ah a cikkben is le van írva, Dos Santos nem való ebbe a Barcába. "

egy 18 éves játékosról élete első elsőligás félszezonja után ilyen értékítéletet mondani minimum merész...

"Ennek ellenére a korukhoz képest nagyon sok lehetőséget kap(nak), ami rossz hatással is lehet rá(juk)"

ebben talán van valami.

"1 ilyen klubnak, mint a Barcelona a fiatalítást inkább fiatal tehetségek vásárlásával kellene kezdenie"

hát ezért vagy te real szurkoló. játékosnevelés leszarva. gratulálok.

"nem pedig (ezen a szinten) max középszerű játékosok pályára küldésével Ronni/Henry/többiek kárára"

de ember, ez nem igaz. a fiatalok messze nem játszanak annyit, mint henry/többiek. ronaldinhonál talán igen, de amit a brazil mostanában művelt, illetve nem művelt, ez nem is csoda. ezen a meccsen kezdhetett volna, de már hosszú idő óta a padon van a helye, most végre ott van, tökéletesen érthető. küzdjön a helyéért.

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2008.02.18. 20:45:12

Érdekes ilyenkor nem sírnak a barca szurkolók, hogy a Realt mennyire támogatja a bíró. Jellemző. Ekkora kamut mint ez a barca győzelem rég láttam. Ezért nem is nézek soha barca meccset.
na de béke, nem akarok lesüllyedni pár itteni barca szurkoló szintjére.
Remélhetőleg holnap megmutatja a Real a Roma ellen, hogy mennyivel ér többet.

rizla 2008.02.18. 20:49:08

konkrétan nevezd meg azt a barca-szurkolót, aki azért sírt, hogy a realt támogatja a bíró.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.02.18. 20:50:35

rizla: elbeszélünk egymás mellett, mert ugyanarról beszélünk, legfeljebb máshogyan megfogalmazva :)

Asidotus 2008.02.18. 20:59:55

Hosszú éveken át, én legalábbis a 2000/2001-es szezon óta nézem, a Barca sok esetben esett bírói tévedés áldozatává, csak amióta elsőszámú "spanyol" gárdát csinált belőle, azóta fordult a kocka. Puhl szokta mondani, hogy hosszú távon a bírói tévedések kiegyenlítik egymást. (leszámítva Juventust, azt szeretik a sporik, meg én is.)

halareaal 2008.02.18. 21:27:28

Dos Santost tétmeccsen 1x nem láttam kiemelkedően jáccani, de nemis hallottam sehonnan, h nagyot jáccott volna. egy barca-támadótól azért ez nem szép. azt nem mondtam, h pár év múlva se lehetne helye, csak azt, h most nincs. ez nem kétséges sztem. persze a Barcelona kísérletezgethet ha akar, csak akkor nem nagyon fog nyerni semmit. Ronnieval meg kicseszés, h így megalázzák azok után, amit a klubért tett. ez jogos lenne, ha Giovani legalább néha jobban jáccana nála. de nem. azt kéne csinálni, mint Crosassal, kölcsönadni, vhova ahol szem előtt van, csak okosabban. mert h sztem a Lyon még egyelőre szintén erős lesz annak a játékosnak.

rizla amúgy a Realnak legalább olyan erős az utánpótlás nevelése, mint a Barcelonának.

rizla 2008.02.18. 21:50:51

"Ronnieval meg kicseszés, h így megalázzák azok után, amit a klubért tett."

igen, játszon egy formán kívüli, kiégett játékost azért, mert élő legenda? ne légy nevetséges

"ez jogos lenne, ha Giovani legalább néha jobban jáccana nála. de nem"

giovani nem is. iniesta, henry viszont kb 5ször olyan jó a balszélen jelenleg, mint ronaldinho. ezért játszanak általában ők a brazil helyén, nem pedig dos santos.

most komolyan végignéztél egy barca meccset, és azt hiszed mindent tudsz? nemár.

"rizla amúgy a Realnak legalább olyan erős az utánpótlás nevelése, mint a Barcelonának."

jó, sorold az embereket a realból, akik saját nevelések, rendszeresen játszanak, és hoznak egy színvonalat.

rizla 2008.02.18. 21:55:03

de ÉLcsapatokban játszó meghatározó focisták is jöhetnek, akiket a madrid nevelt ki

rexter 2008.02.18. 22:08:29

pedig henry tisztán kézzel vette le a labdát, de mindegy, ugyis a real lesz a bajnok.

halareaal 2008.02.18. 22:28:28

Casillas, Raul, Guti, 3an a Real kezdőjéből. a Barcelonánál meg Puyol, Xavi, Iniesta. meg van ez a mostani vonulat, amelyből csak Messi bizonyított eddig. ezenfelül a Real több játékost nevel ki, és ad el, v ad kölcsönbe más spanyol csapatoknak. valamint az olyan klasszisok száma is nagyobb, akiket ugyan nem a Real nevelt, és már nagy ígéretként érkeztek, de egyértelműen itt váltak híressé, igazi játékossá. pl Morientes, Helguera, Salgado, Cambiasso, stb. ezekre lehet mondani, h nem számítanak, de ennyi erővel Messi és Dos Santos sem kezdettől fogva a Barcánál játszanak. ettől én még őket, Barca nevelésnek tekintem, mert nem az számít h kissrác korukban ki tanította meg őket egyeneset a labdába rúgni. viszont ugyanilyen alapon Fabregas klasszisa nem a Barcelonának köszönhető. rajta kívül viszont nem ismerek máshol játszó eredménye barca-nevelést.

Iniesta nem Ronnie posztján játszik. Barca drukkerként ezt tudhatnád. Ronniet ha akarnák áttehetnék középre vagy jobbra csatárnak, de nem ilyen dos Santos félék játszanak helyette. ez igenis megalázás. vagy amikor Messi megsérült, kiment be helyére Valenciában? Ronnie ugrott volna melegíteni, de Rijkaard leintette, majd beküldte ezt a mexit, aki futott pár költ és néha találkozotztt a labdával.

Henryt én nem figyeltem meg, h bal oldalon játszana, akkor ebben lehet igazad van. de ha ez télleg így van, miközben Eto nincs, akkor csatlakozom azokhoz, akik szerint Rijkaardot el kéne küldeni.

BruceWayne 2008.02.18. 22:38:50

Ronaldinho mát úgyis le van lassulva, be kéne tenni középre, hajszálpontos passzokat még állóhelyzetből is tud osztogatni ...
egyébként a Bojan sem olyan nagy szám még, meg a Giovanni se, mindkettőnek volt kb 1-1 jó meccse, azt leszámítva álalában epizódszerepeket kapnak...
szerdán iniesta,touré,deco-henry,gudjohnsen,messi. akkor nem lehet baj

rizla 2008.02.18. 23:05:22

"Casillas, Raul, Guti, 3an a Real kezdőjéből."

raúlt erős túlzás real madrid nevelésnek nevezni, remélem érzed. guti meg a mostani szezont leszámítva mindig csak reménykedhetett, hogy komolyabb lehetőséghez jut majd. inkább jött 60millióért zidane.

" a Barcelonánál meg Puyol, Xavi, Iniesta."

victor valdes, puyol, oleguer (oké, ő csak pad, de ki tudja, talán 5 év múlva ő is berobban, mint guti!), xavi, iniesta, messi, krkic, dos santos.

"több játékost nevel ki, és ad el, v ad kölcsönbe más spanyol csapatoknak"

ÉLcsapatok játékosait sorold, mondom. nem érdekel, hogy a levantének, vagy a celta vigonak tök jó játékosai lesznek madridból. te azt mondtad a real utánpótlásnevelése egy szintű a barcáéval.

"de ennyi erővel Messi és Dos Santos sem kezdettől fogva a Barcánál játszanak"

hát olyan 11-12 éves koruk óta.. az azért kicsit korábbi, minthogy morientest leigazolták, nemde?

"Iniesta nem Ronnie posztján játszik. Barca drukkerként ezt tudhatnád."

iniesta számtalanszor játszott már ronaldinho posztján idén. mondom, egy meccset megnéztél, és már mindent tudsz. állj le.

"Ronniet ha akarnák áttehetnék középre vagy jobbra csatárnak"

képzeld, már megtörtént, eredmény:
ronaldinho borzalmas középcsatárnak.

"ez igenis megalázás"

formánkívüli játékosnak padon a helye. főleg, ha minimum másfél éve rendszeresen gyengén játszik, és lassan 28 éves.

rizla 2008.02.18. 23:08:36

nerazzurri: valóban lehetne ronaldinhoból támadó középpályást faragni, de csak akkor, ha a barca átáll 4-3-3ról valami másra. a srác ugyanis képtelen védekezni, imád hisztizni, futni ellenben nem szeret. márpedig 3 középpályásnál ez még irányítóként is kötelessége lenne.

"szerdán iniesta,touré,deco-henry,gudjohnsen,messi. akkor nem lehet baj"

isten őrizz attól, hogy megint gudjohnsent kelljen bámulni centerként.. amúgy eto'o már játszhat, és a keretben is ott van.

rizla 2008.02.18. 23:09:06

"valóban lehetne ronaldinhoból támadó középpályást faragni"

mármint izé, eddig is az volt, de deco helyére persze, gondolom így gondoltad.

emre 2008.02.18. 23:22:14

halareaal

"Barca drukkerként tudhatná" ugye? Mondja egy olyan, aki (elvileg) real-drukkerként nem tudja, hogy az isteni Raul bizony Atletico-nevelés :)

Szal a keretben marad a meleg Guti és Casillas (és segítek: Torres, Soldado) szemben a másik oldalon: Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Puyol, Oleguer, Bojan, Giovani, Messi, és persze Jorquera, sőt, kerettag még 3 saját nevelésű Victor, V.Sánchez, V.Espasandín és V.Vázquez. Szóval a keret FELE saját nevelés, ami az elitcsapatok között is unikum. A világ összes bajnokságából nem tudsz összkaparni annyi (C-kategóriás) Real saját nevelést sem, amennyi csak a Barca keretében van. Legközelebb ha nagyképűsködsz, legalább a saját csapatodból készülj fel :)

rizla 2008.02.18. 23:25:54

emre: azért a V-betűs társaságot (leszámítva senor valdest) ne vegyük ide, nem léptek még pályára bajnoki, kupa, vagy BL-meccsen..

rizla 2008.02.18. 23:26:53

amúgy soldado pont arra példa, hogy a madrid leszarja a saját neveléseket. szegény gyereknek megígértek mindent, játszani fog, persze, persze, majd fog játszani, aztán azóta mennyit játszott? 0 percet, ha jól tudom. de ha játszott is, max 30at..

BruceWayne 2008.02.19. 00:26:41

rizla: hát eto'o-nak is voltak olyan meccsei idegnben amikor a labdával se nagyon találkozott. Gudjohnsen meg az anfield-en is a csapat legjobbja volt...
Ronaldinho szélen már nem nagyon fog száguldozni, lelassult, a cselei se jönnek már be, igaz középen meg nem szeretjátszani, de lehet hatékonyabb lenne a csatárok mögött ha biztosítva van mögötte a középpálya mondjuk touréval... bár ősi finn mondás szerint holland ember 4-3-3-tól el nem tér

rizla 2008.02.19. 01:17:07

"hát eto'o-nak is voltak olyan meccsei idegnben amikor a labdával se nagyon találkozott. Gudjohnsen meg az anfield-en is a csapat legjobbja volt..."

voltak, de eto'o-nak az elmúlt 1 évet nézve két súlyos sérülése is volt. és még így is jobb gólátlagot produkált, mint az izlandi. akinek egyébként egyedül a liverpool, és a werder elleni volt jó meccse, és kész, ennyi.

"lehet hatékonyabb lenne a csatárok mögött ha biztosítva van mögötte a középpálya mondjuk touréval"

igen, de touréval önmagában kevés. egy olyan középpálya, hogy mondjuk touré-iniesta-ronaldinho nem működhetne 4-3-3nál. ronaldinho egyszerűen alkalmatlan arra, hogy ütközzön, labdát szerezzen, gürcöljön. ez még régen is így volt, amikor jól ment neki.

rizla 2008.02.19. 01:18:05

amúgy bocs, azóta volt guddynak jó meccse, csak nem csatárposzton..

Woland 2008.02.19. 05:25:16

Sevilláról is szabad beszélni? Remélem bejönnek a Real és a Barca mögé! Szerintem nem is jött nekik túl rosszul hogy elhoztuk onnan Ramost - négy kupa két év alatt, innen úgyis csak lefelé vezetett volna. Azóta meggyőzőbbek a bajnokságban és a BL-ben is.

Celticet remélem kitömi a Barcelona bárki is játszon, skót csapatokat nem birom szeretni (talán az Aberdeen kivételével : ), meg remélem a Real is továbbjut. Van még itt olyan akinek nincs különösebb preferenciája a Barca-Real rivalizálásban? : ) Mondjuk egy Zaragoza drukker? Vagy aki hardcore spanyolfoci imádó az mindenképpen jobban szereti/utálja valamelyiket?

OFF:
emre, cigányozás miatt egyszer már kellett itt rendet tenni, most buzizás miatt is kell majd??? Ez egy foci-blog, Guti egy futballista a szexuális orientációja meg annyira tartozik ide mint a tiéd. (segitek: semennyire)

gibson 2008.02.19. 09:54:13

Miért, emre buzizott itt valahol? Én nem látom. Vagy moderálva lett időközben?
(Csak szólok, hogy a "férfi", akit Guti szájoncsókolt, valójában egy nő: www.gutih.com)

madridistás cikk mikor jön?

kroos 2008.02.19. 10:24:11

Egyetértek,hagyuk meg Guti magánéletét az nb1.hu-nak meg a blikk-nek.És amig igy olvassa a játékot addig tölem lehet béke-nobeldijas vagy épp terrorista is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.02.19. 12:55:06

Woland: "Van még itt olyan akinek nincs különösebb preferenciája a Barca-Real rivalizálásban?"

Igen, én. :-)

Újabban csakis azért vagyok inkább Barca-párti, mert döbbenetesen méltatlan támadások érik. Pontosan úgy, ahogy tavaly idény közben a Realt. Na, akkor meg a végefelé (inkább) nekik szurkoltam.

A "buzizás" témában is teljesen egyetértek Wolanddal.

fatan 2008.02.19. 13:02:38

"Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Puyol, Oleguer, Bojan, Giovani, Messi, és persze Jorquera"

Puyol kvalitásait még madridistaként is elismerem, de azt nem tudtam, hogy kettőt ér :)

Casillas, Torres, Guti, Raúl. Ők a legtöbbet foglalkoztatott saját nevelésű játékosok (gondolom az nem képezi vita tárgyát, hogy Raúl Real Madrid nevelés... bár azzal aki azt mondja, hogy a profi, modern futball alapjait 14 éves koráig tanulja meg egy játékos, nem kívánok értelmetlen vitába szállni).

Soldado, Balboa, Codina: ők pedig a keret saját nevelésű tagjai.

Az egyik csapatban 7 a másikban 9 (ha Puyol kettőt ér akkor 10) saját nevelésű játékos.

Milyen jó látni, hogy ilyen szánalmas dolgokon fossátok a szót és tépitek egymás haját ahelyett, hogy érdemi vitát folytatnátok. Az esetleg feltűnt már nektek, hogy 2008-at írunk és a világ futballja már a profitról szól és nem arról, hogy öntudatosan telepakoljuk a csapatot saját nevelésű játékosokkal? (A többi lényeges, futballhoz köthető, ámde a piacorientált világ miatt marginális kérdéssé vált dologról nem is téve említést...)

Bizonyára a Hesp, Reiziger, Frank de Boer, Cocu, Kluivert, Ronald de Boer, Zenden, Bogarde érában is ilyen lelkesen kampányoltak a különböző fórumokon a mostani hozzászólók... Mindig is imádtam mikor két olyan tábor vitatkozik, ahol az egyik 19, a másik egy híján 20. :)

De folytassátok bátran... élvezet nézni, olvasni.

Kellemes napot mindenkinek.
Üdv.: fatan

the real 2008.02.19. 13:17:14

Emre, azt hittük, visszavonultál :)
Amúgy nem értelek teljesen. Raúl 2 évig volt az Atleticónál, majd 15 évesen elhozta a Real. De ő nem Real-nevelés.
Ugyanakkor szerinted Puyol (17 évesen került a Barcához), Oleguer (21), Jorquera (15) Barca-nevelés. Akkor mi is számít? De majd úgyis kitalálsz valamit.
"Legközelebb ha nagyképűsködsz, legalább a saját csapatodból készülj fel :) "

nasteey 2008.02.19. 13:17:32

Rijkaard holnap lehet, hogy megpróbál egy 4-4-2-t. :D Rég röhögtem ilyen jót. Röpke másfél év alatt leesett neki, hogy ha nincs formában lévő irányítónk, akkor besz@rt a 4-3-3? Ebben az esetben Ronaldinho és Messi sem kezdne.

halareal: ezzel az utánpótlásneveléssel nagyon mellé nyúltál. :) A Real "középsz@r" játékosokat nevel ki (értem ezt úgy, hogy nem férnek be a Real keretébe, tehát tényleg nem meghatározó játékosok), ellenben a Barcával, ahol azért főként maguknak nevelik ki. 2-3 év múlva elég "egyedi" kezdőnk lesz Valdes kapussal, a védelemben Puyollal, a kp-n Xavival és Iniestával (esetleg Crosassal), a támadótrióban pedig Giovanival, Messivel és Bojannal.

the real 2008.02.19. 13:35:54

Egyébként minden tiszteletem a Barcáé, számomra szimpatikusabb a jelenlegi játékospolitikájuk, mint a Realé.

T.F.E. 2008.02.19. 14:15:48

nasteey:
Az utánpótlás olyan csapatnál létkérdés, aki saját forrásból akar és tud gazdálkodni, például a Bilbao. A többi csapat egyre nemzetközibb, már az utánpótlás-nevelés is az.
Ha valamelyik csapat nem talál megfelelő minőségű játékost a saját utánpótálásában, akkor vesz egyet máshonnan.
A Barcelona is megvált Fabregastól, most gondolom már bánják a dolgot...

the real 2008.02.19. 15:15:04

A Barcánál Fabregas esetére nem a "megváltunk tőle" kifejezést használják, sokkal inkább a "ellopták tőlünk) szokott előkerülni
Ha jól tudom, ez a probléma még aktuális: az angol és a spanyol (vagy például holland) jogrendszer eltérése és a FIFA szabályrendszerének asszisztálása miatt az angol nagycsapatok lényegében aprópénzért vihetik el a 15-17 éves tehetségeket (lásd még Merida, de Giovanit is nagyon féltették ősszel, a Real meg Sarabiát). És erre nem jelent majd megoldást Platini létszámkorlátozós terve sem.

emre 2008.02.19. 18:39:17

Látom nem sok változik. Én csak hasonlóan válaszoltam arra, hogy vki szerint itt a Real jobb a saját nevelésekben... Ennyi. Mert ugye még a végén a befőtt rakja el a nagyit.

Mindez persze nem számít szinte semmit, nem értem miért ciki. Ez van. Ebben a Barca jobb, a Real meg másban. Ez szerintem sem érdemi vita, mert nincs is vita. Természetesen a témában a Bilbao az isten.

Ja és vki írta, hogy visszavonultam. Persze, a La Liga by pancho szekcióból, ahogy mondtam is. És láttam, hogy ez megszűnt, ám az általam kívánt egy pártatlan post helyett lett több elfogult :) Ez az, amikor azt kívánom a jótündértől, hogy érjen a földig a farkam, aztán eltünteti a lábam :)

Sok sört és idegeskedést a hétre!

Üdv: emre

rizla 2008.02.19. 19:00:27

"Soldado, Balboa, Codina: ők pedig a keret saját nevelésű tagjai.

Az egyik csapatban 7 a másikban 9 (ha Puyol kettőt ér akkor 10) saját nevelésű játékos. "

soldado mennyi lehetőséget kapott eddig? oké, balboa játszott már valamennyit. és ki a tököm az a codina?

halareaal 2008.02.19. 19:49:02

az azért nevetséges, h miután Raul 8 éves korában lehuzott egy félévet az Atleticoban (amely klubnak semmit sem köszönhet, és amelnyek semmi érdeme nem volt Raul kinevelésében),képes vagy leírni Messit és dos Santost, mint Barca-nevelést. igen azok, miképp Raul is Real nevelés. persze ha énis felsorolom Casillast párszor, mint azt emre tette Puyollal, akkor biztos hosszabb lenne a lista. az pedig dícsére tes, hogy tengernyi szabadidődben, felkerestél oldalakat, h kibogarászd az összes Barca kerettagot (vagy csak bekamuztál pár nevet), de ettől még nincs alapod azt mondani, h nem vok "eléggé felkészülve" a csapatomból.

rizla te meg jössz itt azzal, h soroljam a külföldi nagycsapatok Real neveléseit, miközben te sem írtál 1et sem.
egyébkéntnem kell itt megsértődni senkinek, direkt nem írtam, hogy a Real utánpótlás nevelése jobb lenne, csak h van olyan jó (emreének ajánlom, h olvassa el azokat a kommenteket, amikkel vitatkozik). ezis abból indult ki, h rizla szerint az utánpótlás nevelés levan szarva. gondolom a vitából kiderült, ez mennyire nem így van. vagy mondjon bárki olyan élcsapatot, akinek kinevelt játékosai meghatározó emberek az elitcsapatokban.

az meg, mint fatan is írta, 1xüen egy vicc, aki szerint az utánpótlás nevelés 10-14 éves korban megy végbe, ilyen alapon az amatőr klubok, ahol néha még normális pályák sincsenek, is lehetnek a léeggazdagabb és legfelkészültebb utánpótlás bázisok méltó riválisai.

szóval az US Saint-Henri, meg egy másik szép nevű francia klub biztos fölé nő bármelyik óriásnak, amiért Zidane itt kergette a labdát kiskorában?

nasteey 2008.02.20. 00:50:02

T.F.E.: mint már írta is valaki, tőlünk előszeretettel "lopják" a játékosokat. Cesc, Fran Merida, Piqué... csak a krémből. Mindezt a spanyol törvények miatt. Mondjuk nem igazán tudok haragudni ezekre a játékosokra (mert 16-7 évesen szülői nyomás is van, stb.), ellenben azok, akik maradnak, felértékelődnek a szememben.

emre 2008.02.20. 10:38:32

Jajj. Raul mindig is az Atleticóban akart játszani (mint szinte minden madridi gyerek, remélem ez sem vitaalap), az egész családja Atleti szurkoló volt, a kis Raul piros-fehér csíkos mezben látható a legtöbb gyerekkori képén, és élete álma vált valóra azzal, hogy az Atleticóhoz került. A gyerek 15éves koráig a csapat legjobbja volt, vágta a gólokat a korosztályos csapatokban, aztán a pénzügyi helyzete miatt kénytelen volt megválni tőle a klub, "akinek semmit nem köszönhet", meg "semmi érdeme nem volt Raul kinevelésében". A Realhoz szinte "kész" játékosként érkezett, kicsivel több mint egy év múlva a nagycsapat edzéseit látogatta. Ennyi a sztori. Ettől még mindig nem lett kisebb játékos, legalábbis nekem. Ha valaki ettől most kárt tenne magában, akkor hazudtam.

gibson 2008.02.20. 12:00:19

emre:
Raúl 13 éves korában került az Atleticóba, és ott játszott 15-ig, kurva sokat köszönhet nekik nyilván... Ettől nálad Atleti nevelésnek számít? Ja, és hogy jön ide, hogy óvodás korában kinek szurkolt?
Az pedig, hogy "szinte minden madridi gyerek" az Atletinél akarana játszani, elég nagy faszság, ezt kitől hallottad, a Ganxsta Zolee mondta a tv-ben?

emre 2008.02.20. 13:59:11

Rendben, lassíthatunk. Látom sok volt a hétre neked, hogy Guti meleg. Már nem bírod befogadni, hogy Madridban a nép csapata az Atletico. Pedig a Mikulásról is van egy-két infóm, de attól tuti felkötnéd magad.

kroos 2008.02.20. 14:13:47

A reál meg Franco-é.

gibson 2008.02.20. 14:38:29

emre: elég nagy segg vagy, de kurvára bírom a stílusod amúgy :)))
Nép csapata=munkásosztály (=prolik) csapata, képzeld, madridban nem csak utcaseprők meg kőművesek élnek... De amúgy sem gondolhatod komolyan ép ésszel, hogy míg egy városban ott van az örök második Atletico, meg a világ leggazdagabb, legsikeresebb klubja, a Real, mindenki a matracosoknak drukkol. Sokan mondják ezt bizony, legtöbbször Barca- meg Atleti-drukkerek. Nem kéne beszopnod minden faszságot, amit hallassz másoktól (pl., ha egy Story-szintű pletykalap lehozza valakiről, hogy meleg)...
Még mindig nem magyaráztad meg, hogy mitől Atletico nevelés szerinted Arúl, aki összesen 2 évet játszott náluk.

A mikulásról meg milyen infod van, anyukád azt mondta, hogy létezik?

outsider 2008.02.20. 14:59:45

emre...latom megkavarodtal egy kicsit, es kevered a dolgokat..
szoval... tenyleg volt valaki aki A csapatban nevelkedett es mindig is B-ben akart jatszani..csak az Torres (a kedvedert Fernando) volt.. Atleticoban nevelkedett es a Realba szeretett volna jatszani /mondjuk meg azert elofordulhat/. Masik.. Guti not csokolt, itt is kevered a dolgokat, a buzi vagy te. Ejejj.. Ja igen..azert kerdeznek is.. a logikad alapjan Barcelonaban az Espanyol a nep csapata ugye? :)

the real 2008.02.20. 15:00:29

Ilyen alapon különbséget tenni talán azért lehet, mert Madrid északi része gazdagabb a délinél.
Ebből a szempontból hasonló a helyzet Londonhoz, ahol pl. a Chelsea-t sznobnak tartják a Millwallhoz képest; pedig (némi csúsztatással) a sznobok golfozni járnak, a prolik meg focit néznek - persze ez is változik, nagyobb ennek az igazságtartalma a 80-as éveket tekintve. Szóval a szociális törésvonal sokkal inkább érezhető a sportágak között, mint egy sportágon belül, annak szurkolótáborai között. Ezért is óriási leegyszerűsítés azt mondani, hogy az Atleti a nép csapata.

gibson 2008.02.20. 20:55:16

the real: igazad van, persze. túloztam én is, de tényleg van egy ilyen szempont is, hogy a munkásosztály inkább az Atletinek drukkol, a Real-t sznobnak tartják (mondjuk nem csoda, a világ leggazdagabb klubja, nevében hordozza a királyi szócskát is, stb.). Viszont, hogy az Atleti a nép csapata lenne, már csak azért is orbitális baromság, mert az ország többi részén alig foglalkoznak velük, míg mondjuk a Real-t vagy a Barca-t az egész országban szeretik (és rühellik, persze).
süti beállítások módosítása