Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 25. forduló

2008.02.02. 16:01 habitang

Csonka fordulóval startolunk, az Arsenal éppen végzett a Manchester Cityvel a City otthonában, de úgy gondoltuk, azért tipp nélkül mégsem hétvége a hétvége..

Birmingham City-Derby County:
Otthon illene hoznia ezt a meccset a Birminghamnek, de a kissé felfrissült Jewell-csapat meg fogja nehezíteni a dolgukat.. Biztosak vagyunk abban, hogy a Derby kidolgoz majd két-három helyzetet, de gólt nem fog rúgni.. Nincs egy héten belül kétszer akkora szerencséjük, mint a Manchester City ellen volt..
1-0

Blackburn Rovers-Everton
Igazán snassz a "bármi lehet", de tényleg ez a helyzet.. Az Everton nem fog kétszer egymás után gól nélküli meccset játszani, a Blackburnnél viszont mintha elzárták volna a gólcsapot mostanság. Most megnyitják majd. A kissé talán meglepő Rovers-győzelemre számítunk.

2-1

Portsmouth-Chelsea
Nagy talánynak is tűnhetett volna másfél-két hónappal ezelőtt, most viszont függetlenül a Pompy átigazolási hercehurcáitól és a Chelsea inkább csak súlyosnak tűnő, mint valóban hátráltató problémáitól a londoniakra teszünk. Csak, mert gumicsizmában is...
0-1

Reading-Bolton Wanderers:
Egy teljesen tempót vesztett Reading és egy Anelkátlanított Bolton összecsapásából szerintünk csak döntetlen sülhet ki.
1-1

Tottenham Hotspur-Manchester United
Ha valahol érheti nagy meglepetés a Unitedet, az a White Hart Lane. Csak zárójelben: az Arsenal és a Chelsea elleni esetleges vereséget nem tekintenénk nagy meglepetésnek. Egy kapaszkodót mindjárt találunk is a mérkőzéssel kapcsolatban, nem is oly régen játszott egymással a két csapat kupamérkőzést, 3-1-re nyert a United akkor... Szerintünk most nem fognak hármat lőni, viszont ember nincs a földön, aki nagy pénzt tenne arra, hogy kettőt sem. Az pedig elégnek tűnik..
1-2

Wigan Athletic-West Ham United
A Kalapácsosok nagy lendületet vettek szerdán a Pool-veréssel, míg a Wigan védelmét a Boro-támadók szabdalták szanaszét ugyanakkor. Amire a Boro képes, arra a West Ham is.
1-2

Liverpool-Sunderland
Kötelező.. De a nyakunk rá, a Pool a Sunderland ellen is szenvedni fog, és ha győznek, azt az utolsó tíz percben biztosítják csak be.  A Pool védőinek oda kell figyelnie a szerintünk inkább szemfüles, mint svéd Rade Pricára.
2-1

Newcastle United- Middlesbrough:
A Newcastle messze alulteljesít, a Boro éppen nagy kedvvel és hatékonyan játszik, ez legrosszabb esetben is döntetlen a Southgate-fiúknak. A Keegan-csapat első gólja szerencsés találat lesz.
1-1

Fulham-Aston Villa:
Nem igazán látjuk, mitől bukhatna itt a Villa, támadóik sokkal több veszélyt jelentenek, mint amit az egyelőre még összeszokóban lévő Fulham-védelem elbír.
0-2

72 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr36322213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d3vnull 2008.02.02. 16:59:23

Habi! Last minute, összecsapott hétvégi jóslat? Vedd úgy, hogy felmutattam egy sárga lapot! :)

Amúgy nagyon remélem, hogy gumicsizmában is, mert most épp 1-0 lenne a Pompy-nak ha megadták volna nekik az amúgy szerintem is jogos büntetőt kezezésért. Én ugyan marhára örülök, hogy nem, de józan, belátó emberként : most tényleg nekünk fújt a bíró. A White Hart Lane-i történésekkel egyelőre messzemenően elégedett vagyok, sajnos az Arsenal már elhúzott 3-1-el.

mook 2008.02.02. 17:26:33

Amit megtanultam a fordulóban eddig:
1: Az Arsenalnak nincs félnivalója az AC Milantól.
2: Adebayor az új Henry (na jó, ezt már tudtam korábban is).

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.02. 17:36:53

mook

a harmadikat meghagytad a liverpoolnak?:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.02. 17:59:14

ez még nem a három dolgos post, úgyhogy itt ér vitatkozni:

adebayor még az új henryhez képest sincs sehol, a régitől meg olyan távolságban van, hogy nem is látszik belőle más, csak egy pont. :)

mook 2008.02.02. 18:07:35

habitang: :-)
Bár mi újat lehetne velük kapcsolatban tanulni? Konzisztensen tré a csapat. :-(

_benito: lécci vitatkozz velem, akár ott is, ha lesz hivatalos 3d post. (Tényleg srácok, azt lehetne automatikusan postolni, akár megynitni az első meccstől, pl szegény Bayernesek hova írjanak?)

node konkrétan: be fog érni Adebayor, amikor ennyi volt hol is játszott Henry? Vhol Olaszba, de lehet, hogy tévedek.

Na és akkor a 3. dolog: Megerősítést nyert, hogy a végjátékban életveszélyes az Utd. Nem ismerek még egy ennyire koncentráló csapatot...
Hogy vinné el őket a Vörös Ördög!

Leito 2008.02.02. 18:21:50

A kutyafáját! Ha a Spurs még 2 percet koncentrál, akkor meg lehetett volna a 3 pont! Erre jön egy öngól... Sajna az Arse győzelme egyértelmű volt, ugyanúgy mint a Kékek x-e is, sajnos... Nem tudom hogy hogyan lehetne még ennél is izgibb a bajnokság. Sztem sehogy...
@benito
Valóban nagy előny, hogy otthon fogadjuk a mu-t, a poolt meg az arsenalt, csak tudni kell élni a lehetőséggel! Ha nincs LEGALÁBB 7 pont ebből a 3 meccsből, akkor bye-bye bajnoki cím!
Go Blues!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.02. 18:22:17

henry 21 évesen világbajnok, de igazad van, egy évvel később már valahol olaszban nyomja, a bl-elődöntő juvéban, onnan vitte el az arsenal, ami jórészt az ő góljainak köszönhetően szarrá nyerte magát éveken keresztül.

adebayor három hét múlva 24 és nem látom, hogy olyan szinten vezére lenne az arsenalnak, amennyire henry volt.

hehe, gonosz vagy a bayernesekkel. nem baj. :)

habit ne bántsd, így is vérvörös krokodilkönnyeket hullajt szegény naphosszat.

papercut 2008.02.02. 18:24:04

Végre végre végre! Nemcsak, hogy sikerült 1x az életben egy Arsenal meccset normálisan végignéznem a neten, de a Manchester és a Chelsea is pontokat hullajt! 3x hurrá Adebayornak! Psze a Manchesteri luck szériának most sincs vége(a Man drukkerek szerint ez koncetráció, de aki látta a mai meccset szerintem az 1 pontért is összeteheti a kezét. Megvan a pontelőny meglássuk mire lesz elég!
U.I.:Milan? Muhahaha

wan2bee 2008.02.02. 18:41:38

igeeeen.... Az utobbi evek legizgalmasabb bajnoksaga ez az idei muringyo nelkul meg Henry nelkul, aki nelkul elkepzelhetetlen volt eddig az elet Londonban.

Nagyon kivancsi vagyok a vegjatekra. Go Gunners!!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.02. 18:48:28

1. fontana nem véletlenül a kedvenc kapusunk :)

mook 2008.02.02. 19:45:43

benito, ez valami tréfa akar lenni? Az odáig OK, hogy Henry 21 évesen világbajnok. De esetében arról volt szó, hogy legalább szagolt egy kis puskaport. Mert igazából csak ott volt velük mindig, de nem volt meghatározó játékos.
Még jó, hogy nem tetted hozzá, hogy ezzel szemben Togó még a fránya kontinensviadalra sem tudott kijutni. :-DD

Habitangot az istenért sem bántanám, de üzenem neki, hogy ha diverzifikálja a portfolióját akkor jobban jár. Én pl. az Arsenal játékában is örömömet lelem...
Nem. Újrakezdem. Drukkolok a Poolnak is, de jelenleg csak az Arsenal játékában lelem az örömömet.
A kettőt össze tudom egyeztetni gond nélkül már több éve.

d3vnull 2008.02.02. 20:02:28

Egyébként tényleg, nekem is ma sikerült először normális minőségben, ANGOLUL végignéznem meccset.

mook 2008.02.02. 20:05:11

Mit használtok? Én Sopcast-ot, és a myp2p.eu oldalon mindig van olyan link, ahol jól jön. Még szeptemberben volt egyszer-kétszer gondom, de azóta minden OK volt (ma is).

d3vnull 2008.02.02. 20:09:54

Szintén myp2p.eu, de ma TVU broadcastot néztem Sopcast helyett s így sem a kommentárban, sem a minőségben nem kellett távolkeleti ízeket éreznem.

Eltekintve attól, hogy a t-offline folyamatosan szaggatta az adsl-emet remek volt. Így mondjuk a defoe gólról lemaradtam, de talán jobb is, hogy nem kellett látnom amint kiegyenlít :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.02. 20:14:26

ja, amúgy ezzel szemben Togó még a fránya kontinensviadalra sem tudott kijutni

Lacóka 2008.02.02. 20:15:18

Eurosport2 :DD

Én egyébként itt néztem eddig: www.goltipp.com

Woland 2008.02.02. 20:37:50

Áááááááááááááááá!

Naja, mondjuk várható volt valahol, hogy utolsó pillanatban bepattan egy gól a Manjúnak. De nagyon elégedett voltam a fiúkkal, a meccs nagy részében lefocizták a Utd-et a pályáról. Cerny-nek a 70. perc után volt az első védése : )) ilyet eddig még csak a Derby ellen láttam!

Ha Keane nyugodtabb és belövi azt az ajtó-ablak helyzetet a második félidő közepén akkor meg lehetett volna a három pont. Ha, ha.

Amúgy az hogy Clattenburgot jelölték újra a meccsre aki befújta ellenünk Cé hasasát tavasszal a Lane-en eléggé kiboritott. Most csak egy pirosat nézett el Nani öcsinek, a +30 másodpercet az egyelitéshez meg a szokásos két tizenhatoson belüli kezezést (ezúttal Evrától). Mondjuk meg kell hagyni hogy legalább a sárgákat tekintve többnyire megadta a Utd-nek amit megérdemeltek. 7 sárga - ennyire sportszerűtlen csapat ebben az idényben még nem játszott a Lane-en.

Mindegy jó meccs volt - remélem ebben mindenki aki látta egyetért : )

Ja és Malbranque isten volt ma.

Woland 2008.02.02. 20:39:41

Ja, és Habi: Tottenham Hotspur - a többesszám nélkül.

Tudom, hogy tudod, csak zavar ha látom :)

Come on You Spurs!

gabenito 2008.02.02. 20:55:16

Woland:
nagyon nagyon (nagyon) elfogult vagy!
de egészségedre...

d3vnull 2008.02.02. 20:58:43

Bárkinek képes vagyok drukkolni aki a menjunájtidet szopatja :) A Tottenham meg mellé egy szimpatikus csapat is. Sajnálom Dawson öngólját, mindenkivel jót tett volna ha nem engedi be.

Woland 2008.02.02. 21:10:19

gaben_:
nézted a meccset? mivel nem értesz egyet? szerinted ma nem a Spurs volt a jobb csapat?
Nani belépője piros volt az angol kommentátor szerint is. A +30 másodperc meg tény. Nem mondom hogy ez a gyenge biró nem tévedett a ManU kárára is (idétlen Dawsonnak sárgát adtam volna vdSaar megtámadásáért), de én őszintén úgy vélem hogy mi jóval többet kérhetünk rajta számon.

ja, és elfogult vagyok, persze, hogy az istenbe ne lennék? de hogy "nagyon nagyon (nagyon)" azt nem vállalom : ) ilyet csak egy nagyon elfogult ember ir!

Üdv!

wan2bee 2008.02.02. 21:19:02

en mindig megtudom nezni a meccseket, ha olyanom van, hogy fel is tudok kelni.

rojadirecta.com ott van az osszes link osszegyujtve sopcast-tvants-tvuplayer szentharomsagban plusz neha van no p2p link is. ami meg megy pl mediaplayerben. de valoban kis szazalek angol. ma meccsre kb 10 link volt ebbol kb 4 angol.

Arsenal marmint. termeszetesen. Azert megnyugtato latni, hogy Adebayornak annyi energiat okoz kihasznalni egy helyzetet, mint nekem megkenni egy lekvaros kenyeret. (es az sem megy mindig..)

Spursnek csak azert sem gratulalok. foleg nem igy, hogy az utolso percben kepesek voltak raadasul ongollal xelni.. akkor kell golt loni, mint London jobbik felen szoktak..

Na hajra arsenal, aztan iden nyerjunk mar valamit! Milan meccsre nagyon kivancsi vagyok..

wan2bee 2008.02.02. 21:21:09

...hogy Dudu otoson eloadott melre veszem, berugom produkciojat mar ne is emlitsuk. mindezt hattal a kapunak..

vidimu 2008.02.02. 22:23:58

Üdv mindenkinek!

Régi olvasóként, de újonc írogatóként először is hadd nyilvánítsam ki ama véleményemet, hogy az, hogy a MU sokadszor is valóban az utolsó pillanatokban hoz vagy ment legalább döntetlenre, nem írható a szerencse, vagy a bíró vagy bármi számlájára. Egyszer-egyszer talán, de folyamatosan? Ez valóban a csapat példátlan mentális erejét bizonyítja.
Azért a ManCity-ben ma csalódtam, legalább egy ikszet kihozhattak volna, úgy ahogy azt bezzeg az Arsenal városi riválosa megtette a MU ellen.
Na mindegy, jön még az Arsenal Manchesterbe!

vidimu 2008.02.02. 22:25:06

Sőt, jut eszembe, kétszer is! :)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.02. 23:03:57

vidimu,

mindig szívesen látunk egy újabb kritikust, üdv a fedélzeten!:)

mook 2008.02.02. 23:14:29

vidimu, welcome!
Én írtam, hogy mennyire tud koncentrálni az Utd az utols pillanatig. Csak ebben az idényben már sokadszor lőttek gólt, illetve ami még fontosabb, mentettek pontot, pontokat a végjátékban.
Ha nem sértődsz meg, azt mondanám, hogy azzal, hogy nem ismernek vesztett meccset és hajtanak végig, ez a legnémetesebb csapat. :-DD

Upsz, várjunk csak egy kicsit. Még németebbek a németeknél is, lásd a '99-es BL-döntőt.
(És igen, savanyú a szőlő...)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.02. 23:23:51

habitang,
tudnal mondani 85 szamot, amit kihuznak jovo heten a lotton?
:)

haaat,
sajna az Arsenal ma jobb volt, kivancsi vagyok a masodik felido eleji Vassel tetlen lesre, mert az elegge felb.szta mindenkiben a pumpat!
de gondolom nem azon mult, az Arsenal teljesen uralta a meccset, hihetetlen magabiztosan jatszottak, a City meg csak erolkodott!

na akkor MOTD...
p.

vidimu 2008.02.03. 00:05:04

Habitang, Mook, köszönöm! Örülök, hogy ilyen illusztris társaság tagja lehetek! :)
Mook, engem ezzel nem sértesz meg, ez a német focinak (ha te sem sértődsz meg, kevés közül az egyik) elismerésre méltó jegye szerintem. Te ezek szerint németfan vagy? Mondjuk én is a Sat1-es ran c. műsoron nőttem fel, de azóta valahogy kiveszett belőlem a rajongás a Bundesliga iránt.
Amúgy remélem, ha már a City-nek ilyen csehül megy mostanában, jövő hétre sem szedi össze magát!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.03. 00:27:43

kaptam,
mingya' valaszolok...

mook 2008.02.03. 01:08:14

vidimu, azt tulajdonképpen szurkálódásnak szántam, hogy a németekhez hasonlítottam, mert a német focit nem szokták szeretni, és igazi közhely, hogy a németek aztán nem adják fel, ők aztán nem.
De egyébként ez tényleg rendkívül fontos tulajdonság, hogy majdnem teljesen offtopic legyek, a magyar kézis lányok sokat tudnának a végén eladott meccsekről mesélni.

De ha már kérded, tisztázom: nem vagyok német foci fan, csak annyira követem amennyire belebotlok, de AKÁRMIKOR egy AKÁRMILYEN német csapatnak drukkolok AKÁRMELYIK olasszal szemben.

wan2bee 2008.02.03. 01:23:21

habitang, megtenned, hogy nekem azt a 85 szamot kuldod el, amit nem huznak ki?

elore is koszi.

Vassel tetlen leset en sem teljesen ertettem, de azert a biro kivart egy par pillanatig, es a lesen levo jatekos is ment azert egy darabig a labda iranyaba. Ezert emelkedett a zaszlo, lealltak a vedok, Vassel meg tovabbrohant. Szerintem nem volt hibas dontes. ha a masik tamado megall egyhelyben, es nem fordul a labda utan, akkor ok.

Amugy a vegen siman kinyilt a City. Ebbol kaptak a 3. golt. Es ezert nagyon becsulom Erikksont. A legtobb csapat nem mer az arsenal ellen tamadni. Ebbol aztan lesznek a kinos 1-0-k majd az utolso percekben bekapott kamu gol. Tavaly volt gyakran ilyen. Azota pontrugasnal valamit javultunk. es a 9-1-es szogletarany azert jott tett a londoni vedelemnek most is. Mindenestre a meccs inkabb a 2-1hez volt kozelebb, mint a 3-1hez. De igy meg szebb :)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.03. 02:27:23

woland

"Ja, és Habi: Tottenham Hotspur - a többesszám nélkül. "

Na, most jót röhögtem magamon!:) Egyébként a hiba gombocis beidegződés. Van még kettő-három, mint például a MiddlesbOrough. Gyerekkoromban így írtam a gombfocis füzetembe, egyszerűen rosszul olvastam ki a Timesból, amit valami családi barát hozott nekem, hogy megcsinálhassam az angol ligámat. Persze egy mukkot nem értettem belőle. És akármennyire tudom, hogy nem az, még most is elírom néha. Szóval köszi!

Egyébként pedig mintha nem is Tottenham-honlapokat nézegettem volna a napokban órákon keresztül... Apropó, valamit hiába keresek Spurs-ügyben a neten, tehát ha úgy érzed, hogy lenne kedved segíteni, légszi' dobj egy mailt!

tb 2008.02.03. 09:29:15

persze a MU "hihetetlenül tud koncentrálni" a Chelsea meg a Milan meg "a szokásos mázlijával" hozta a meccset...

badblood 2008.02.03. 11:17:03

Bosszantó, hogy a "blúz" két pontot leadott a pompynál, főleg így, hogy a Spurs megviccelte a M.U.-t... :((

De még nincs vége, bármi lehetséges...

BLUE'S RULES!!!

crouchy 2008.02.03. 12:49:26

én nem tom h fütyült-e a bíro a cselzinek de nekünk fütyült, ez tény. oltári mázlival (meg egy fenomenális Crouchal!:)) nyertünk ellenük. bár nem hiszem h 11esen kívül tudott volna gólt lőni a sunderland. na mind1. A manutd meg egy piszok mázlista. igaz h 94.percben túgtak gólt 3 perces hosszabításnál, de ez korrekt volt (sajnos). ha nem engedi a bíro elvégezni akkor joggal verték volna agyon. a cheslea múltkori gólja az 50 percben az első félidőben, asszem villa ellen, már sokkal érdekesebb eset..

papercut 2008.02.03. 13:42:36

Téma: Peter Hill-Wood, az Arsenal elnöke megint összeakasztotta a bajszát az FA főnökeivel, mert szerinte az FA azon ötlete, hogy limitálni kéne a külföldi játékosokat a klubboknál enyhén szólva is baromság, mert nem a külföldiek tehetnek róla, hogy pl:egy Defoe még a Tottenham kezdőjébe sem tudott bekerülni(igaza van) Felteszem a nagy kérdést:mire lenne ez jó, azon kívül hogy irreális pénz fizetnének az angolok egymás közt még a mérsékeltebben tehetséges játékosokért is? Hát a Bl? Mire mennek az angol klubbok a nemzetközi porondon, ha max 5 külföldi lehet a pályán? Szerintetek?

mook 2008.02.03. 13:49:59

Papercut felvetése megér egy külön postot, de tényleg.

Most csak azért jöttem, hogy hirdessek. Ha valaki nem tudná, nem csak a meccseket lehet nézni a neten, hanem a fentebb már megidézett MOTD (Match Of The Day, összefoglaló a BBC-n) is hozzáférhető. Torrentezőknek pl. innen:
www.mininova.org/tor/1146860

halareaal 2008.02.03. 13:58:07

hát nem sokra, az biztos. de van egy olyan érzésem (reményem) h már idén se fognak nagyot alkotni. egyébkéntennek a szabálymódosításnak semmi értelme nem lenne egyik nagy bajnokságban sem, csak sok külföldi vesztené el a munkáját/kerülne rangon aluli csapatukba, ráadásul a fiatal tehetségeknek se lenne esélyük nagy csapatokba kerülni, cronaldot v fabregas a kevés lehetőség miatt biztos nem tartana itt.. pl egy külföldi minden komoly angol csapatnál elmenne a kapusposzton...onnantól pedig a 4 nagy csapatát ha elképzeljük...arsenalban pl a b csapatban is csak néhány angol van. de egyébként nem csak az angolok, hanem az összes nagy, real, barca, milan, inter stb tönkre menne egy ilyen döntés miatt. a válogatottak viszont lehet hatékonyabbak lennének, mert a jó játékosokat kevesebb csapatból kellene összefogdosni.

vidimu 2008.02.03. 14:01:17

Mook, ezzel teljes mértékben egyetértek, én is bármikor a német csapatnak szurkolok egy olasz ellen.
d3vnull: természetesen azt bizonyítja... mi mást? :) nem bírták a rájuk nehezedő nyomást, és hibát vétettek... Bár azt nem értem, miért kell cigányozni a MU-t, tudtommal nem sok játékosuk származik eme kisebbségből...
Defoe pedig hiába nem tudott bekerülni a Spursbe, tegnap első meccsén gólt szerzett. És lehet, hogy még meg fogják bánni, hogy eladták, szerintem pár éve nagyon ígéretesen indult ez a srác, hátha most bizonyít! Én egyébként nem tartanám rossz ötletnek a külföldi játékosok számának limitálását, de ez nyilván EU-s jogszabályok miatt úgy sem kivitelezhető.

tb 2008.02.03. 14:03:33

az EU törvényei megsértése nélkül elég nehezen menne a limit bevezetése, legalábbis uniós játékosokra, EU-n kívűlieket lehetne korlátozni, de nem túl sok olyan csapat van, ahol 5nél több ilyen játékos lenne, a BLben meg amúgy sem számít, a BL-re nem az FA szabályai az irányadóak

ennek akkor lenne értelme, ha ez minden országra érvényes lenne, ahogy volt ez tiz éve is, így csak saját csapataikat hoznák hátrányba

halareaal 2008.02.03. 14:10:13

tb igazad van, de az nem számít, h a blre más szabályok vonatkoznak, mert egy komoly játékos vagy akár csak egy nagy ígéretnek tartott fiatal nem jönne csak azért angliába,h a blben és az uefa kupában játszhasson pár meccset. ráadásul ha évközben nem lenne helye a csapatban, akkor az európai meccsekre nyilván nem tudna bekerülni. annyira erős rotációnak pedig nem lenne értelme, h a bajnokságban minden meccsen más csapat álljon ki, egyrészt szarabb és szeszélyesebb lesz a csapat, másrészt csomó fizetést feleslegesen kellene állniuk a kluboknak.

d3vnull 2008.02.03. 14:10:52

"pl egy külföldi minden komoly angol csapatnál elmenne a kapusposzton"
Szvsz kivéve a West Ham-nél. Fel nem foghatom, hogy miért nem Green az angol válogatott portása. Bár nemigen találkoztam mással aki ugyanezt hangoztatta volna, úgyhogy lehet, hogy én látom rosszul. Nektek mi a véleményetek (a "Robinsonnál minden jobb" dolgokat most hagyjuk :)).

vidimu : ne haragudj, nem bántani akartam ezzel az mu-t (pedig utálom eléggé, elhiheted :)), csak a szokásos sztereotípiákra akadt egy vicc. Na szóval bocsesz, ha bánt a dolog.

d3vnull 2008.02.03. 14:17:36

Ja, figyeltétek, hogy nem volt balhé az arsenal meccsén? Lehet, hogy mentálisan felkészültek fabregas-ra :) Meg hát ugye Joey Barton sincs már ott :)

halareaal 2008.02.03. 14:18:09

d3vnull: a west ham annyira nem komoly csapat. bár rosszul fogalmaztam, komoly alatt az igazán erős és választékos keretű nagycsapatokat értem, mert azért ha gyengébb/szegényebb angol csapatokat kevésbé viselné meg egy ilyen szabály. ráadásul ha felbukkannának jó angol kapusok, akkor őket, meg mondjuk lehet greent is, elvinnék a nagyok cserekapusnak :P

díszbohóc 2008.02.03. 15:07:51

tb:
az eu kívüliekre is van megoldás: kettös állampolgárság (érdemes lenne megnézni hány brazilnak van még spanyol, olasz, egyéb útlevele)
Egyébként valaki már felvetette, hogy az angol saját nevelésü játékos kategóriákkal többe kerül, mint bármelyik külföldi, mégha kétballábas is. Lehet nézni a Championshipet, ahol azért többségben vannak az angol játékosok. Látszik is a színvonalon...

Everred 2008.02.03. 15:18:54

d3vnullnak miért nem szólt senki vajh? Legalább háromszor jött ezzel az öngóllal, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy Tevez rúgta a gólt.

Sajnos a jól játszó Spurs még egy Clattenburggel volt támogatva. Jenas kezezése a gól előtt, a reklamálásért nálunk ketten kaptak sárgát, ők végig pofázhattak, Dawson a pályán maradhatott, miután egy sárga lappal a birtokában arcontörölte Van der Sart, Jenas nem kapott sárgát Ronaldo felrúgásáért... így azért nehéz. Ja, Huddlestone és Berbatov műesései sem értek sárgát, valamiért.

Nanit és Andersont a félidőben kellett volna behozni, az ő beállításuk után csak egy csapat volt a pályán.

papercut 2008.02.03. 15:42:08

d3vnull: Green ügyben teljesen egyetértek veled, már volt vitám ezügyben valamelyik topicban! Szerintem is ő a legjobb kapus ma Angliában Curbisley se értette miért Carsont válogatta be Fabio"tapasztalat" Capello..

d3vnull 2008.02.03. 16:18:32

Everred : na, asszem ilyen részrehajlás mellett hagyjuk is :) Majd Woland-al elvitatkoztok szépen ezekről, Ő a Spurs drukker.

Woland 2008.02.03. 17:18:38

hehe Everred : )

látom te is Fergie-szinű szemüveggel nézel meccset!
Bár a Spurs góljával még neki sem volt semmi baja.

Azok közül amiket itt felsoroltál egy dologgal értek egyet - Dawson sárgát érdemelt van der Saar megtámadásáért. Ez nem jelentett volna pirosat, mivel szemben azzal amit állitasz nem volt neki sárgája. A gólunk után csak vdSaar kapott sárgát miután 30 métert rohant vörös fejjel a biró után - gondolom hogy nem válogatta meg a szavait, általában ezért jár sárga (ld. dissent).

Azzal még egyetértek hogy a két nyugdijas helyett Anderson és Nani jobb lett volna (nemhogy a félidőtől de a kezdéstől).

A többit inkább meg sem cáfolom. Aki kiváncsi nézze meg az összefoglalót vagy olvassa el a goal.com vagy a bbc.co.uk beszámolóját. Bár valószinűleg az ottani újságirók is mind Tottenham-szurkolók! : )

goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=571482

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/7210611.stm

Everred 2008.02.03. 17:28:30

Nem, a BBC-n leginkább Liverpool-drukkerek... a goal.com-ra nem sokat adok.

Dawsonnak valóban nem volt sárgája, tényleg, csak én vettem természetesnek, hogy kapott egyet Ronaldo felrúgásáért, de elfelejtettem, hogy őt szabad bántani, mer utálják az nst-n (lásd még Jenas hátulról történő, szándékos odarúgása) :-)

Jenas feldobta magát, majd beleütött a labdába, majd Fergie is rájön, ha megnézi a visszajátszást.

d3vnull: azon nincs mit vitatkozni, hogy öngól volt-e vagy sem. Nem volt az, Tevez lőtte be. Ennek nem sok köze van az elfogultsághoz.

marci_tomi · http://nufc.atw.hu 2008.02.03. 17:37:11

Valaki világosítson fel. Sztem les volt a Boro gólja. Huth nem volt lesen, de az egyik lesről induló közvetlenül a védő előtt ugrott fel.
Pics*ba, hogy nem tudtuk megtartani azt az egy gólt :(

d3vnull 2008.02.03. 18:06:18

everred : nem is az öngól-Tevez gól-ra írtam a dolgot, hanem a mondandód többi részére. Az öngólt tekintve nem nekem van igazam, de mentségemre legyen mondva, hogy másik meccset néztem (szintén 1-1, francba :)).

vidimu 2008.02.03. 18:17:40

Petyaaftc: Ahogy nem minden arany, ami fénylik, nem is minden cigány, ami sötétebb az átlagosnál ld. C.Ronaldo, Anderson, Nani. Az meg, hogy a szurkolóinak fele paki meg indiai - hát ne haragudj már...

vidimu 2008.02.03. 18:19:47

Amúgy ez az öngól-téma engem is megkavart korábban, én is benéztem. (mentségként mondjuk, hogy még a Sky Sports is sokáig Dawson öngóljának írta tegnap).

Woland 2008.02.03. 18:29:46

Remélem OFF:
szerintem le kéne állni a cigányozással. semmi értelme és valószinűleg nem csak az én izlésemet bántja sok szempontból.

A Tottenhamet viszont nyugodtan lehet Yiddózni : ) annak van hagyománya. (és a történet egyébként szerintem a legfrappánsabb válasz a szurkolói rasszizmusra : )

ON:
d3vnull és everred: a ManU egyenlitő góljával kapcsolatban mindkettőtöknek igaza van - Dawsonról pattant be de Teveznek adták (valószinűleg kapura tartott eredetileg is).

d3vnull 2008.02.03. 19:36:50

Na, tényleg ne cigányozzunk (tudom, hogy én kezdtem, de nem győztem eléggé leírni, hogy csak vicc). Beszéljünk a zenéről... :)

crouchy 2008.02.03. 20:17:42

everred a Jenas feldobta magát a gól előtt duma oltári nagy baromság. volt egy kiváló kameraállás a jenas oldaláról, abból egyértelműen kiderül h bántották. nem nagyon, pont annyira hogy eleshetett. a bíró meg nem tizit adott hanem engedte tovább, na látod ez szerintem is hiba volt. másrészt meg mennyivel pöckölte odébb az egyébként szabálytalanság áldozatául esett jenas a labdát?..

crouchy 2008.02.03. 20:18:45

amúgy meg cigányozás nst-n.. azér aszittem ennél feljebb tartunk...

mook 2008.02.03. 21:33:06

Fúj cigányok, fúj pakik, fúj bibsik.

Bezzeg szittya magyar vérünk ott pirít a másodosztályban. Mert nem adjuk el magunk EZEKnek, azért.

Node. nem győzöm a MOTD-t dícsérni, most pl azért, mert a legérdekesebb meccseket nem a műsor végére hagyják, mindig azzal kezdenek, ami a legfontosabb foglalkoztat. A tegnapiban a City-Arsenal, Spurs-Utd, Pompey-Chelsea volt a sorrend, asszem utána jött a Pool-Sunderland. És ez mindig így van.

Everred, a labdába nem szándékosan ütött bele, nem is arra nézett, csak elterült. Nem kellett volna lefújni. Ha valakit érdekel:
www.gamingaccess.com/index.php?news_id=10380

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.03. 21:50:00

Urak!

Sajnálom, hogy utolsó kommentemet úgy küldtem el, hogy nem olvastam el mi került fel miközben a sajátomat írtam, éjjeli fél háromkor elkerülte e figyelmemet a "vicc". Valóban az a helyzet, hogy az nst nem az a hely... Talán már d3vnull is látta petyftc reakcióját, hát mondjuk ezért hagyjuk az ilyen "vicceket", ki is töröljük jól.

petyaftc
máshol, de ha lehet, máshol sem. Ha esetleg Andersont oknak látod a cigányozásra, számold meg az ujjaiddal, hány srácotok van az Afrika kupán. Ofé? d3vnull kommentjével együtt a tiéd törölve.

d3vnull 2008.02.03. 22:28:38

ok Habi, békés gyerek vagyok, legközelebb nem viccelek :)

d3vnull 2008.02.03. 22:29:13

A "nem viccelek"-et úgy értem persze, hogy nem csinálok viccet olyanból ami lovat ad más még nálam is rosszabb postja alá :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.03. 22:50:46

Szervusztok!

Hat, nem gondoltam, h Habinak be kell avatkoznia...:(((

De akkor szebb temak, lassuk sorban:

1.: Adebazsor: Enrihez nem szabad hasonlitani, miert is tennenk? Azt el kell ismerni, hogy most mit tesz az Arsenalert es a szivet, lelket otthagyja a palyan es mostanaban egeszen jol es eredmenyesen a jatszik. Nagyon hasznosan jatszik ebben az evben, oroszlankent harcol. (Enri meg legenda)

2.: MU es a szerencse: en ebben nem hiszek. Megdolgoznak, megdolgoztak erte. (en inkabb osszel ereztem, amikor nem volt kozuk a meccsekhez es 1-0-ra azokat is hoztak) (Azert Gallas goljanak de tudtam orulni:))))

3.: Vegre nem nyert a Cselszkij 1-0-ra, vegrevegrevegre:)))

4.: Arsenal vs Milan: Most vegigultem a Violak elleni meccsuket, h lassam kitol kell rettegnunk. A Fiorentina nagyon vekony volt, a Milan megerdemelten nyert 1-0-ra. (Nesta piros?) Sztem a Milan edzese kizarolag vedekezesbol es kontrakbol all:) Ezt nagyon jol csinaljak. Es ugye soha ne ird le a Milant, foleg ne a BL-ben, tavaly a ezt az angol csapatok megtanultak. Azert en remelem es hiszem, hogy otthon kezdve bucsuztatjuk Oket, egyszeruen Wenger knows:) (es lattam az Udine elleni meccsuket is:))

5.: _benito: "pedig sokkal jobban tenné, mert van egy fogadásom, hogy mindhárom olasz továbbmegy. és igen, ebben a roma is benne van. :)" Benito, 1 sor?:)))) fogadjunk, h a milan, inter, roma kozul 2 kiesik, nah?

6.: Woland, Rottenham: igen, elfogult:) (nagyon:D) Sztem nem erdemes Wolanddal vitatkozni. Azert erdemes lenne meg nehany 10-20-50 millio fontot beleolni ebbe a csapatba, ugye?:)

7.: "max 5 külföldi lehet a pályán": ne vicceljunk mar, de most komolyan...akkor azt is meghatarozzak, hogy 1 jatekosert mennyi a maximalis vasarlasi ar? (bajban lenne pl a Cselszkij, Mu, stb...)

8.: nemet vs olasz meccsek. kikapcsolom a tv-t:)))

9.: dev3null: nem balhes Cesc:) lattam en mar bar birogergetest falkaban masik londoni csapatnal is...:) (bar Londonban csak 1 csapat van:D)

10: Habi, nekem is kek azaz 5 szam, amit kihuznak:)

Udv, ymy
ui: kivancsi vagyok a Milan elotti FA kupat mennyire vesszuk komolyan...es a MU is...

Woland 2008.02.04. 01:13:09

szya ymy,

néhány békés reakció : )

4. l'Arse-Milan - ha Seedorf és Kaká formában van akkor bármelyik csapatot szétszedik. És valami miatt úgy tűnik az angol csapatok nagyon fekszenek nekik (a Celtic meg nem, érdekes : ). Nem azt mondom, van esélye gúnároknak, de 50-50-nél semmiképp nem több. Annyi biztos hogy jó eséllyel a legélvezetesebb nyolcaddöntő lesz!

6. elfogult, de csak amennyire ildomos! És igen minden fontmillió megéri amit a csapatba fektet Daniel Levy. : ) Mondj nekem még egy olyan PL klubtulajdonost aki gyerekkorától az általa elnökölt csapatnak szurkol! Az ő pénze, és a csapatra akarja költeni - hihetetlenül örülök neki : ) Az Arsenalra is ráférne egy-két jó vedő igy Milánóból nézve, nem gondolod? Lett volna rá annyi pénz januárban hogy hűha. Touré sérült, Senderos Kaká ellen?

7. naja, ez ugye főleg a top4 szempontjából vicces. bár... a Chelsea-nek ott van a két Cole, Lampard, Terry meg a félnótás Sidwell, a ManU-nak Rooney, RioF, Hargraeves, Carrick, Scholes, a Liverpoolnak Gerrard, Carragher, Crouch, Pennant... úgyhogy csak egy csapatot ismerek amelyik igazán bajban lenne. : )

9. Ferike nem balhés mert mindig megússza a lapokat igy miért lenne ideges (Cashley Cole incidens rémlik még?), ha osztanák neki a kőröket már más lenne a helyzet.

ui: haha, na ezt már vártam! persze hogy nem veszitek komolyan! az Arsenal sosem vesz komolyan egy meccset sem! ha kikapnak vagy szenvednek akkor az azért van mert nem vették komolyan (vagy mert nagyon rossz napjuk volt - sosem szabad értékelni az ellenfél produkcióját miszerint esetleg azért játszottak szarul mert ennyit engedtek nekik), ha meg nyernek akkor meg az van hogy még igy is nyertek pedig nem is vették komolyan! : ) Imádom!

Amúgy most pár napon belül kiderül hogy mennyire is szerették volna Feriék hogy a Wembley-ben játszanak. ManU ellen FA-ben nagyon benne van a bukta, ugye ezt el kell ismerni. A Milan meg a tavalyi bombaerős Utd-et tanitotta nem középiskolás fokon.

no, de ezt mind mosolyogva irtam és remélem úgy is kell olvasni. : ) és igen hihetetlenül örülnék ha a Spurs a következő pár évben bejutna valamikor a BL-be, ami a Gúnároknak most default option. Úgyhogy Cabernet Sauvignon. : )

d3vnull 2008.02.04. 01:45:03

Ymy : 9-es : ezt már letárgyaltuk, gúnárok szerint nem, gyakorlatilag mindenki más számára igen. Véded a "mi kutyánk kölykét", ez természetes.

wan2bee 2008.02.04. 06:13:01

ymy, lehetne, hogy normalisan irod le henry es adebayor nevet? elhiszem, hogy jo moka hulye magyar kommentatorokat majmolni, de ne mar. ha masert nem, akkor a tisztelet kedveert. persze a becezes az mas. de ez az adebazsor meg enri kiveri a biztositekot. bocsanat, hogy szurkolotarsba kotok bele, de tenyleg..

halareaal 2008.02.04. 21:58:22

Adebayort erős talán (najó, biztos) rögtön Henryhez hasonlítani, de azzal sztem nem túlzok, ha azt mondom legalább olyan jó lesz, mint Kanu, sztem jobb is. 1ébkéntvan 1 apró hülyeség, ami a szemembe ötlött:"Ha esetleg Andersont oknak látod a cigányozásra, számold meg az ujjaiddal, hány srácotok van az Afrika kupán. Ofé?"
hogy jött ez az ofé? csak azért vicces, mer pont egyszavas hangsulyos mondat, és az f messze van a któl. de lehet, h csak túlzottan unatkozom.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.04. 23:35:03

Nah, pont ezert ne vitazz Wolanddal:)

Wan2bee: nem. nalam nem veri ki a biztositekot.

Udv, ymy

undertow 2008.02.05. 08:10:19

[i]Amúgy nagyon remélem, hogy gumicsizmában is, mert most épp 1-0 lenne a Pompy-nak ha megadták volna nekik az amúgy szerintem is jogos büntetőt kezezésért. Én ugyan marhára örülök, hogy nem, de józan, belátó emberként : most tényleg nekünk fújt a bíró.[/i]

cserebe megkaptak defoe lesgoljat...
illetve pamarotot siman ki lehetett volna allitani a ballackon elkovetett eroszakert.
de valoban, ismet nekunk fujt a biro :)

rohej, hogy szinte nincs olyan meccsunk, amin ne lenne valamelyik(vagy mindket) oldalon durva biroi baki.

mook 2008.02.05. 11:26:02

Ceterum censeo, Adebayor az új Henry. Új Isten kell a magára hagyott nyájnak.
Úgy értem csatárposzton, mert a középpályán már van. Vesszen a monoteizmus!
süti beállítások módosítása