Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

NST David Beckham IQ- és futballkvíz - megfejtések!

2008.01.21. 12:47 _benito

Bitang nehézre sikeredett megint, pedig nem ez volt a cél. De legalább már tudjuk, hogy nagyjából hol a határ, hiszen helyes megfejtőink így is akadtak, sőt, volt olyan is, aki a nem egyértelműen feltett kérdésre két helyes választ is adott. A győztes azonban nem ő lett, hanem rendszeres olvasónk, István László, akinek szívből gratulálunk a megfeszített munkához, melynek eredményeként alig 12 órával a kvíz publikálása után már a postaládánkban figyelt  20 tökéletes válasza. A többieknek is gratulálunk és köszönjük, hogy ismét velünk játszottak, nem kell már sokat várni és itt a következő lehetőség! Érdekes egyébként, hogy a gyorsaság döntött, hiszen azok, akik beküldték válaszaikat, szinte kivétel nélkül tökéletesen oldották meg a feladatot, úgyhogy legközelebb érdemes lesz gyorsabban pötyögtetni, vagy szabadnapot kivenni. Lássuk akkor a helyes válaszokat agyafúrt kérdéseinkre.

 
 
 
1.      Melyik országos bajnokságban találunk olyan hülye nevű csapatokat, mint a Május 2. és Február 3. FC? Mondjuk nem biztos, hogy sokáig így lesz, mert mindkét csapat a kiesőhelyek környékén tanyázik de azért jelen pillanatban mindketten a paraguayi első osztályban nyomják.
 
2.      Már megint derbik… Nagyon könnyű, vagy nagyon nehéz? Ki az a játékos, aki játszott észak-londoni, manchesteri, liverpooli derbiken, nyert angol bajnokságot és FA kupát, valamint válogatottjával is elért szép sikereket. Ki az és milyen sikert ért el hazájával? Anelka az, bizony, aki EB-t nyert ugyan, de VB-t nem. A magát évek óta a világ legjobb játékosának tartó Nicolas egyébként most éppen a transzfer-világcsúcsra hajt.
 
3.      1968-ban egy csapat úgy nyert bajnoki címet, hogy mindössze öt gólt kapott. Kik ők? Penarol, Uruguay. Nem volt nehéz, ugye?
 
4.      Az Aston Villa kabalaállata, Herkules az oroszlán egyszer nem előírásszerűen használta a mancsait, amiért ki is rúgták. Mit csinált? Nem átallta miss Aston Villát tapizni a szemét, ezt pedig még egy ilyen fontos, megbecsült pozíciót betöltő személynek sem bocsátják meg!
 
5.      Olyan csapatokat keresünk, akik bajnokságot nyertek idegen országokban. Csak hogy egy példát hozzunk, mintha a csíki hokisok (akiknek egyébként nagyon szurkolunk) megnyernék a magyar bajnokságot. Mi hármat is találtunk, most ti jöttök! Ja, aki beírja Nagyváradot, annak előkeressük a történelem tanárát és megvesszőztetjük vele. Itt volt néhány jó megfejtés, mondjuk kézenfekvő a Monaco, mely a francia bajnokságban diadalmaskodott, vagy szintén többet érkeztek a Derry Cityvel, de a legszebb megfejtés szerintünk a Rapid, mely a német bajnokságot nyerte meg 1941-ben.
 
6.      1944-ben az Újvidék úgy megrépázta az Elektromost, hogy csak na (15-3), pedig a vendégeknél egy igazi világsztár is a csapat játékosa volt. Ki az és hogy történhetett meg a szörnyűség? A magyar futball egyik legnagyobb egyénisége, Hidegkuti Nándor 1943 és 45 között erősítette az Elektromos csapatát, de ezen a meccsen nem, mert egyszerűen lekéste a csapatot szállító vonatot.
 
7.      Az 1970-es világbajnokságon Gordon Banks egy igazi angolos sérülés miatt nem védhetett a németek elleni negyeddöntőben. Mi lelte szegény párát? Hát hogy kap ételmérgezést egy angol játékos? Természetesen poshadt sört iszik.
 
8.      1999-ben a Leganes edzője, Enrique Martin tíz meccses eltiltást kapott. Miért? Még lájtosnak is tűnik a 10 meccs, hiszen nem szép dolog egy edzőtől, ha az ellenfél egyedül kapura törő játékosát letarolja.
 
9.      Ugye mindenkinek megvan a Völler-Rijkaard affér? Ehhez kapcsolódik a következő kérdés, miszerint mi a helyes bírói ítélet, ha a tizenhatoson belül az egyik védő lecsulázza ellenfelét? Az bizony piros és büntető, úgyhogy tartózkodjunk az ilyen megnyilvánulásoktól, kedves sporttársak.
 
10. Van egy olyan játékos, aki öt csapat színeiben is pályára lépett a bajnokok ligájában, sőt, mindegyikben gólt is szerzett. Ki ő? Hernán Crespo, a vándormadár, a Parma, a Lazio, az Inter, a Chelsea és a Milan csapatának szurkolóinak is nagy kedvencévé vált. Egy spanyol túra még igencsak hiányzik, egyébként boldog emberként vonulhat majd vissza.
 
11. 2002-ben új német kupát kellett készíteni. Mi történt az eredetivel? A Schalkét győzelemre vezető Rudi Assauer a féktelen ünneplés pillanataiban leejtette a csecsebecsét, melyet aztán saját költségén pofoztatott helyre.
 
12. Amikor 1863-ban az Angol Futball Szövetség alapító tagjai a szabályokról vitatkoztak, a 12 klub között akadt egy, mely nem volt hajlandó elfogadni a gáncsolás szabálytalanná tételét. Melyik volt ez a klub (mely egyébként fontos szerepet játszott a Rögbi Szövetség létrehozásában) Mindenki tudta, biztos könnyű volt: a Blackheath Club a megfejtés.
 
13. 2000-ben hoztak egy új szabályt kedvenc játékunk vezetői, mi viszont NSTileg hiába nézünk rohadt sok meccset, még sosem láttuk, hogy alkalmazták volna. A szabály a szabadrúgásokra vonatkozik, méghozzá a védekező csapatot szankcionálja meglehetős szigorral, ha nem hajlandó decensen sorfalba rendeződni. Egyik megfejtőnk jelezte, hogy ő már látott ilyet: a bíró 9 méterrel előrébb viheti a szabadrúgást, azaz a sorfal eredeti helyéről végeztetheti el azt. De vajon mi van, ha a sorfal már a büntetőterületen belül izeg-mozog? Na, majd a februári kvízben rákérdezünk erre is…
 
14. Van egy stadion, melynek a főlelátója az egyik, a tőle távolabb eső kapu viszont már egy másik ország területén fekszik. Ki játssza benne a hazai meccseit? A Chester City stadionjának egyik fele Walesben, a másik Angliában található. Ajánlott olvasmány: Az Angol, aki Dombra ment fel, de Hegyről jött le.
 
15. Van egy játékos, aki három egymást követő évben három különböző bajnoki sorozatban lett bajnok. A szóban forgó úriember (?) hazája bajnoksága mellett egy szomszédos ország kétszeres bajnoka lett 1991-93 között. Cantona nem úriember, de király arc! 1991-ben a Marseille, 92-ben a Leeds, majd 93-ban a Manchester United csapatával ért fel az aktuális csúcsra. Ezt is tudta mindenki, jár a pityorka.
 
16. Melyik ország vett részt 19 egymást követő FIFA világbajnokságon (melynél egyébként csak Brazília volt többször résztvevő) Holtverseny, így egyformán elfogadtunk az Egyesült Államokat és Németországot is. És, kedves uraim, a hölgyek is játsszák a játékot, kéretik nem elfelejteni!
 
17. Ki szerezte a BEK/BL történetének első mesterhármasát? Magyar vonatkozású a kérdés, sokan tudták, hogy Palotás Péter, az MTK csatára szerezte a sorozat első mesterhármasát az Anderlecht ellen.
 
18. Egy vadászpilóta és egy balerina (vasárnap délután képernyőre kívánkozó) negédes története torkollott minden idők egyik legnagyobb játékosának fogantatásába. Ki ő? A csodálatos történet két szereplője Mia Hamm apukája és anyukája.
 
19. Melyik volt az első afrikai csapat, mely túlélte a csoportkört a világbajnokságok történetében? Beetetőnek szánt kérdés volt csupán, nyilvánvalóan egy kattintás a megoldás: Marokkó, 1986
 
20. Ki volt az első nem angol nemzetiségű játékos, aki elérte a százgólos határt a Premiershipben? Ugye ti is nagyon kedveltétek Dwight Yorke-ot? Mi nagyon, bár amikor a Manchesterhez igazolt, az Aston Villa elnöke bérgyilkost küldött rá – némileg jogosan.
 
 

53 komment

Címkék: kvíz db szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr72305724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbszig 2008.01.21. 14:13:13

Azért hogy látszódjon, én is próbálkoztam, szeretném megemlíteni, hogy az 5-ös számú problémához a Singapore is jó megfejtés lett volna, mely kétszer, 1985-ben és 1994-ben megnyerte a maláj bajnokságot.

en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Super_League

Romanes eunt domus 2008.01.21. 14:23:57

Anelka nem hajt a transzfer-világcsúcsra, mert már az övé.
A Leganés edzőjén jót röhögtem :)) Grat a győztesnek

szbszig 2008.01.21. 14:24:01

A 16-os számmal jelölt problémánál pedig az volt az én gondom, és ezt már a vereny közben is próbáltam érzékeltetni, hogy a kérdés "FIFA világbajnokságokra" vonatkozott, és ha voltatok olyan jó fejek, hogy a nőit is ide vettétek, akkor ennyi erővel az összes korosztályos ifjúsági FIFA vb-t is számításba kellett volna venni...

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2008.01.21. 14:27:24

Az ötös kérdésre a Rapid szerintem rossz válasz, mert Németország 1938-ban annektálta Ausztriát, magyarul a bécsi zöldeknek nemigen volt más választásuk, mint a német bajnokságban elindulni.

szbszig 2008.01.21. 14:29:07

Tovább. A 7-es számú problémánál a poshadt sört honnan szedtétek? Az ételmérgezést még én is megtaláltam, de már azt is csak úgy, hogy máig vitatott. Ennélfogva kicsit merésznek tartom, hogy ti azt is pontosan tudjátok, mi okozta neki az ételmérgezést...

r_magpie 2008.01.21. 14:49:00

a Banks-ügyben olyan pletykát olvastam, hogy a németek "mérgeztették" meg...:)

Anelkán kívül Ziege is (számomra) meglepően közel járt a 2-es megoldáshoz. azt leszámítva, hogy nem lett angol bajnok és nem játszott manchesterben:)

the real 2008.01.21. 14:52:58

Igaza van fifuszfc-nek, járuljatok történelemtanáraitok elé a megérdemelt büntetésért...
szbszig meg pont leírta azt a kettőt, ami magamtól is feltűnt. Ha női vb igen, utánpótlás-vb-k miért nem? A poshadt sört meg jól hangzik, de csak találgatás.
És van egy kérdésem a játékvezetéssel kapcsolatban: ha a büntetőterületen belül álló védő leköpi az azon kívül tartózkodó támadót, az csak szabadrúgás, nem?

Ronal-d'oh! 2008.01.21. 15:02:44

Ha játékon kívül van a labda, akkor "csak" piros jár köpésért, vagy nem?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.21. 15:04:09

the real:
ha egyértelmű gólhelyzetben kapura törő játékost céloz meg sikeresen nyálával, akkor szerintem jár a tizenegyes...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.01.21. 15:08:55

mar tudom, miert nem focizik a TVmaci...

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.21. 15:12:48

the real

nem, a játékszabályok büntetőre vonatkozó része szerint az egyébként közvetlen szabadrúgásokat maga után vonó, de a büntetőterületen belül elkövetett vétkekért jár a tizi. A köpés az tizenegyes, mivel tizenhatoson kívül nem közvetett szabadrúgás a büntetése, hanem közvetlen, "szabadon felhasználható"..:

jorgecosta 2008.01.21. 15:13:00

the real: na ez engem is elgondolkodtat... lenne ennyire egyértelmű a szabálykönyv? azért hálisten még jóadag kétes dolog akad: mi a lökés? szóval én nem tudom elképzelni, hogy mindenre kiterjedjen, pl ez talán ezek közé tartozik. hogy lehet távolból elkövetni szabálytalanságot, ha nem szóval? labdával (csukával, ...) csak úgy, ha áll a játék, nem? szóval sztem ez a távolból elkövetett szabálytalanság egyedi, mert amúgy meg onnan van szabadrúgás vagy 11-es, ahol az eset történt. de most az eset a köpés vagy a nyál érkezése az egyénre? illetve ha nem érkezik meg rá, attól még a szándékot kell büntetni, az meg akkor belülről jön. eleve nonszensz a probléma, de akkor legyen 11-es!
amúgy az eredeti problémára adott válasz miből következik? tudtok idézni? tényleg érdekel h miért nem éppen közvetett...

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.21. 15:25:15

jorgecosta,

egyértelmű. (Elnézést, hogy az angol szabálykönyvből idézek, de sajna csak így van elmentve.)

Direct Free Kick
A direct free kick is awarded to the opposing team if a player commits any of the following six offences in a manner considered by the referee
to be careless, reckless or using excessive force:
[....]
A direct free kick is also awarded to the opposing team if a player commits any of the following four offences:
-
-
• spits at an opponent
-
A direct free kick is taken from where the offence occurred. * (see
page 3)
Penalty Kick
A penalty kick is awarded if any of the above ten offences is committed by a player inside his own penalty area, irrespective of the position
of the ball, provided it is in play.

A szabály szerint egyértelmű, hogy tizenegyes, bár lehet, hogy tényleg oda kellett volna írnunk, hogy a játékban lévő labda esetén.

A köpésért viszont függetlenül attól, hogy a labda játékban van-e, jár a kiállítás.

Egyebekben ha a tizenhatoson kívülről ugrasz a tizenhatoson belül lévő csatár lábára, nem az alapján ítélnek, hogy honnan ugrottál. Tehát valószínűleg a köpetnek belül kell találni. Ha már szőrszálat hasogatunk, valószínűleg ez a helyzet, de nem tudok tucatnyi precedenssel előállni..:)

jorgecosta 2008.01.21. 15:36:06

ah, vagy úgy, azt nem gondoltam, hogy ennyire jól le vagyon írva :D de hát a köpés, ha jobban belegondolok, nem is olyan ritka eset, ha csak a rövid megyei 3-as pályafutásomra gondolok is :)
de akkor még mindig marad egy kérdés, a szándék, tehát ha becsúszok páros lábbal és agresszívan üvöltök közben, mégha lábat sem találok, szankcionálni kell. ezzel szemben a köpés elvileg hasonlóan szabálytalan rosszul célzó esetben is, habár ezt azért nem tudom elképzelni, hogy büntessék, annak ellenére, hogy az előzőnél lehet arra hivatkozni, hogy elkésett a szerelés, itt elég nehézkes :)

the real 2008.01.21. 15:52:47

A szabálykönyv magyar fordításának (vagyis a kérdések-válaszok részének) a 12./11-es pontja a következő:
"Amikor a labda játékban van, egy játékos, aki a saját büntetőterületén áll, egy tárggyal megdobja a büntetőterületén kívül álló ellenfelét. Mit tegyen a játékvezető?
Állítsa meg a játékost, és állítsa ki a tárgyat dobó játékost durvaságért. A játékot közvetlen szabadrúgással kell folytatni, amelyet az ellenfél végezhet el arról a helyről, ahol a szabálysértés esett, azaz ahol a találat történt vagy történt volna."
Szerintem az általam vázolt eshetőség analóg ezzel, vagyis csak szabadrúgás jönne. De nem vagyok biztos benne, ezért kértem tőletek megerősítést e roppant életszerű kérdésben :)

úrilány 2008.01.21. 15:55:19

gratula mindenkinek, főleg az elsőként célbaérőnek ;)

crouchy 2008.01.21. 20:34:44

14. Ejnye! ez engem mindig nagyon érdekelt de úgy látszik még mindig nincs tisztázva. Anglia és Wales két külön ország?.. Sztem Nagy Britannia és Észak Írország Egyesült Királysága a becsületes neve és határozottan egy db. am büszke vagyok magamra hogy nekem eszembe jutott a női vb a szintén keményen dolgozó hölgyismerősömnek viszont nem:)

mujure 2008.01.21. 20:50:50

miután a 9-es problémát sikerült ilyen mélyre hatóan és alaposan kielemeznetek, én az ötösre reagálnék, konkrétan arra, hogy a rapid az most német-e vagy sem. szerintem attól még, hogy muszáj volt nekik a német bajnokságban indulni, ugyanúgy osztrákok. persze, igazatok van, hogy ausztria éppen akkor ígymegúgy, de attól még a rapid az osztrák csapatként nyert német bajnokságot. szerintem:) crouchynak még annyit, hogy wales, anglia és skócia három különböző ország, csak éppen mindegyik a királynő alá tartozik. de ettől még három országról van szó, saját parlamenttel és válogatottal:) de persze lehet, hogy nincs igazam, és ez a kis töri teljesen felesleges volt:)

crouchy 2008.01.21. 20:59:24

sztem meg mivel a hivatalos államforma alkotmányos monarchia, és egy király(nő) van, ezért ez egy darab ország. az mind1 h hány parlament van. hogy hány válogatott az meg méginkább:)

crouchy 2008.01.21. 21:00:10

vagy perszonálúnió van? nah de ne törizzünk már itt is:)

crouchy 2008.01.21. 21:09:50

akkor már kekeckedjünk:P 13as kérdés: szerintem az nem 9 méter hanem 10 láb vagy mi a baromság:)

nadivereb 2008.01.21. 21:15:26

Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága tudomásom szerint államszöveség, éppúgy, mint pl. Mikronézia. A magyar "ország" szó szvsz nem teljesen egyértelmű, hiszen történelmi forrásokban egyáltalán nem független területeket is országnak neveznek. Ilyen szempontból szerintem az ország kifejezés a kérdésben mindenképpen helytálló, az állam már érdekesebb kérdés lenne, hiszen 4 állam szövetsége, mégis 1 államformájuk, államfőjük stb. van. Szóval köszönjük, hogy az ország szót használtátok.

crouchy 2008.01.21. 21:18:27

köszi nadivereb. am ezt imádom a magyar oktatásban. tudok csomó baromságot, csak épp azt nem hogy mit jelent az hogy ország...

pocak 2008.01.21. 21:34:14

Ha az egy királynő számít, akkor Új-Zéland meg Ausztrália meg tizenvalahány másik is ide tartozik. Szerintem ehelyütt nézzük azt, hogy külön válogatottjuk van, szóval tekintsük őket külön országnak.

crouchy 2008.01.21. 21:35:56

okés pocak már beláttam h tévedtem. ráadásul ez az nst. szal tényleg a válogatott számít:)

pocak 2008.01.21. 21:35:59

Ja, meg akartam mondani, hogy jártam pedig Chesterben (imádnivaló kisváros), de ezt a stadion dolgot nem tudtam mégse.

pocak 2008.01.21. 21:37:37

Hát szerintem idegesítsük most magunkat azzal, Crouchy, hogy a fiúk megint bűn szarul játszanak. Nevetséges, hogy képtelenek elvinni a labdát a tizenhatosig. Le Benitezzel!

crouchy 2008.01.21. 21:47:13

na pocak most miér..? sztem nem rosszak. ami a legszomorúbb h kuyt meg benayoun a legjobbak:) Meg az hogy úgy látszik vagy a torresnek megy vagy a poolnak. el kéne adni. amúgy meg szünetben be kéne hozni a verticaly gifted csatárukat;)

pocak 2008.01.21. 21:52:31

Hát nem tom, én a huszadik perctől látom, akkor értem haza, azóta semmi - kivéve, ahogy Kuyt letette Auréliónak, az tetszett. De látom az összefoglalóban épp, hogy az eleje azért jobb volt.

pocak 2008.01.21. 21:55:38

És Torrest eladni? Akkor ki rúgna gólt? Ha nem lenne, a középmezőnyben lennénk. Kuytot kéne izibe eladni, és szerezni helyette egy olyan csatárt, aki a változatosság kedvéért gólt is képes rúgni néhanapján.

Kiegészítő embernek szerintem Benayoun is jó, van benn némi kreativitás, ami annyira hiányzik ebből a csapatból.

crouchy 2008.01.21. 22:04:44

igen arra amúgy én is rájöttem hogy ez a játékoskeret inkább a blacburn, aston villa, West ham, everton szintű csapatokéhoz hasonlít mint a united-chelsea duóhoz. az arsenal más tészta, mer az ott saját nevelés. Van egy Carra- Gerrard- Torres tengelyünk, ez kétségtelenül világ élvonalába tartotik. de amúgy nincsenek nagyon nagy nevek. (szerintem szerencsére..)

crouchy 2008.01.21. 22:05:41

de ha megint az lesz h nem csinálunk semmit és a végén még mi kapunk egyet... akor benítezt azonnali hatállyal, pároslábbal, jó messzire..

pocak 2008.01.21. 22:25:15

Benitezt szerintem már így is azonnali hatállyal. Egyszerűen semmiféle támadó taktikának nem látszik nyoma. Vagy megoldja Gerrard meg Torres valahogy, vagy nincs semmi.

crouchy 2008.01.21. 22:25:18

van valami statisztika arra vonatkozólag hogy ez a jóember hányadik kezezést szokta befújni?..

crouchy 2008.01.21. 22:28:20

bumm.. és most behozza skrtelt. óriási. áh tudtam hogy ez lesz. rossz nézni..

crouchy 2008.01.21. 22:30:26

okés. rúgják ki. most. padról. NYOMORÉK!

pocak 2008.01.21. 22:38:51

Liverpool-meccsen ellenfél kezezését ritkán fújják le, Cselszkij két évig gyakorlatilag kézzel játszott ellenünk, és szabadott nekik.

Már a múltkor megfogadtam, hogy amíg Benitez van, nem nézek Liverpoolt, de asszem, be is fogom tartani.

d3vnull 2008.01.21. 22:44:56

Úristen, Crouchy, ez a brit dolog mellbevágott, de azért látom arra ügyeltél, hogy Észak-Írország függetlenségét kihangsúlyozd, tudod az IRA hiába szerelte le a fegyveres csapatait azért még ott vannak :) Szal : UK=anglia,Észak-Írország,Wales és Skócia.

Nem röhögök hangosan a Liverpoolon, mert én is kurvára utálom ha kiröhög valamelyik épp nem szar helyzetben lévő, másik csapatnak drukkoló ember. Mondjuk úgy, hogy együttérzek veletek (mármint veletek, szurkerekkel). Főleg, hogy most néztem végig a Mali-Benin meccset az Afrika kupán és az élettől elment a kedvem :)

keg 2008.01.21. 22:45:27

Fent emlitették, hogy mennyi is a 9 méter, ha ismereteim nem csalnak 10 yard ami kb 9,15 méternek felel meg. Annó decibel sokat rágódtam azon, hogy mért ilyen hülye számokat használnak a fociban, mint ötös feles, tizenegyes, tizenhatos amíg valahol rá nem találtam, hogy ezek tulajdonképpen 6 yard, 12 yard (átalakítva valami 11 méter 3 centi jön ki, vagy számolja ki aki akarja mennyi az12 szorozva 91,5-centivel) illetve 18 yard. Szal az angolok mégiscsak szép arányos számokkal dolgoztak, kár hogy annyi hülye mértékegységük van, amit nehezen lehet a kontinensen érteni. :))

bög 2008.01.21. 22:49:43

a nyáron pool-szurkoló ismerőseim még haraptak, ha mondtam nekik hogy én bizony azóta utálom a poolt, mióta ez a spanyol marha ott van. legrandábban játszó nagycsapat európában. tudom hogy BL, meg minden, de a BL lutri, a bajnokság sztem többet mond egy edző kvalitásairól. Egy szó mint száz: ki kéne rugni ezt a bohócot.

pocak 2008.01.21. 22:50:09

Egy láb az 30,48 centi, egy yard az három láb, szóval 91,44 cm.

És frusztrációmban írok ilyen lénygetelen hülyeségeket. De legalább jött Crouchosaurus.

halareaal 2008.01.21. 23:52:18

a 15. kérdésben az attól 3 különböző sorozat, h az egyik angol másodosztályú volt?

halihalo 2008.01.21. 23:55:29

Nem foci, de ha már erről is szó volt: Angliának nincs külön parlamentje, a többinek van. Többségi nemzet, de nekik mégsincs külön.... ki érti ezeket az angolokat...

halihalo 2008.01.21. 23:57:00

Ja, igen... tényleg rossz nézni a Pool szenvedését... meg a Newcastle-ét is... Na de majd az Óriás Egér...

Everred 2008.01.22. 12:41:25

Hmm, érdekes ez a Cantonás kérdés. Bizonyos szempontból rá lehet fogni, hogy '93-ban másik sorozatban lett bajnok (a Premier League egy különálló, újonnan létrehozott szervezet, amely elszakadt a régi Football League-től, máshogy hívják a bajnokságot és új trófea készült), de megérteném, ha valaki azt mondaná, hogy rossz a kérdésfeltevés, mert a francia élvonal mellett az angol élvonalban lett bajnok kétszer, nem pedig három különböző sorozatban.

Count Adyn 2008.01.22. 14:00:26

Szóval ha valaki köpni készül gyorsan elé kell álni:D

crouchy 2008.01.22. 19:14:33

d3vnull: most már jópár hónapja gondolkozom de mégis mit jelent a neved?:) amúgy meg kösz a részvétet. elkél.

d3vnull 2008.01.23. 09:18:24

Crouchy : /dev/null az unix alapú rendszereken egy file, amelybe bármit is írva az adat törlésre kerül. Tehát a kuka megtestesítője :) Ettől függetlenül nem vagyok kocka :)

crouchy 2008.01.23. 17:28:16

nah legalább van önkiritikád:) áh dehogy vagy kocka.. internetfejlesztő..

d3vnull 2008.01.23. 18:42:42

Valamiből élni is kell, én szoftvert fejlesztek, más taxit vezet, töttörö :)

crouchy 2008.01.24. 19:15:19

de hallod fejleszthetnéd jobban mert megőrült itt az előbb minden.

d3vnull 2008.01.24. 19:50:59

Oszt' mi közöm nékem az nst rendszeréhez? :) Azért fizetek semennyit, hogy postoljak, itt most más f***ával verik a csalánt :)
süti beállítások módosítása