Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 22. forduló - Trónfosztás és tollfosztás az Old Traffordon

2008.01.15. 18:08 habitang

Nincs kérdés, a Tevez-Rooney-Ronaldo hármas jó úton van affelé, hogy a focitörténelem kötelező látnivalója legyen, ha éppen nem az már most. Szerintünk igen, még megveszekedett latinfoci-rajonkóknak is! A United trónfosztást és tollfosztást rendezett az Old Traffordon, 45 perc alatt minimum 180 percnyi munkát végeztek el, és darabokra kapták Szarkákat, ezzel a Birmingham ellen botló Arsenalt ismét maguk alá tessékelték a tabellán. A Liverpool a Middlesbrough ellen olyan teljesítményt nyújtott ami csak egy pontra volt elég, és ha így folytatják, a BL-t érő hely miatt is aggódniuk kell majd. Ez az egy pont ugyan a Manchester City botlásának köszönhetően éppen a negyedik helyre tolta őket, ám a Cityn kívül az Everton, a Villa is a Poollal azonos pontszámmall áll a tabellán. Ha a Vörösöknek még nem lenne elég gondjuk, 24 óra alatt pár csapás még érte őket, de eről később... A harmadik változatanul a Chelsea, amely akkor is nyer, ha több stabil kezdő hiányzik a csapatából, mint amennyi a Poolnak egyáltalán van, az alsóházban pedig a Derby Jewell edzősködése óta játékban komoly fejlődést mutat, de egyelőre még így is csak a majdnemek csapata. 

A forduló előtt vezető Arsenal a Birminghamet fogadta az Emiratesben, és aligha érezzük, hogy mellényúltunk, amikor a United-Manchester meccsel kerestük a párhuzamot a beharangozóban, nem mintha ez bravúr lett volna. A párhuzam ült is, de mi arra számítottunk, hogy az Arsenal majd leglábbb kettőt kihasznál jópár kidolgozott helyzetéből. Itt melényúltunk, bár a meccs tényleg majdnem olyan volt, az Old Traffodon. Majdnem. Mert az Arsenal az esetleges és ritka Birimingham-támadások ellenére csak majdnem kerülte el az egyenlítést, és a három pontot is csak majdnem szerezte meg. Sőt, ahhoz az egyhez is kellett egy kissé jóindulatúan - bár nézőpont kérdése, a McLeish csapat szempontjából nyilván rosszindulatúan - megítélt tizi, amit Adebayor be is lőtt. Meg kell mondjuk, mi nem találtuk olyan egyértelműen ajándéknak azt a tizenegyest, mint sokan mások. A szünet előtt Almuniának mindössze egyszer kellett védenie, - Jerome lövését - egyébként talán el is alhatott volna. Aztán amikor másodszor kellett volna, el is aludt egy kicsit, O'Connor egy szöglet után kiegyenlített, ezt követően pedig már hiába próbált meg az Arsenalban csatároktól a hátvédekig mindeki gólt szerezni, minden kísérlet után valamiért a csütörtök jutott az eszünkbe, pedig aznap nem is történt velünk semmi különös. Az Arsenal képes volt tehát a Birmingham ellen pontokat veszíteni otthon olyan helyzetben, amikor tudták, hogy az amúgy is szárnyaszegett Szarkacsapat ellen készülő United erejét ezzel csak megduplázzák, és ez bizony nem volt bajnoki húzás. Az Ágyúsoknak nagyon össze kell magukat kapni, ha nem csak majdnem akarnak bajnokok lenni, mert erre a "majdnem bajnok" státusra minden esélye megvan még egy igazán jó Arsenalnak is(Arsenal-Birmingham: 1-1)

Egyre inkább hátrafelé is kell tekintgetnie hát Wengeréknek, ahogy a Liverpoolnak is, sőt nekik ugye már maguk mellé is... A Vörösök megint pontokat hullajtottak, a nem túl karakteres Boro késébe csak azért nem dőltek bele, mert van egy Fernando Torresük, aki ha a szükség úgy hozza, húszról ugyanúgy veszélyes, mint a tizenhatoson belülről. Kezdésnek a Liverpool egyszerűen kataszrofális első félidőt produkált. Nem elég, hogy a Boro Boateng góljával vezetett, a hazaiak egyértelműen uralták a meccset, Rafa vesszőparipája, a kontroll egyértelműen a Southgate csapat kezében volt.  Aki esetleg csak a jegyzőkönyvet látta, annak is lehet némi fogalma arról, hogy milyen volt a Pool az első 45 percben... Benítez, aki minden kezdőbe jelölt játékosának szokott legalább hatvan percet adni még bűnrossz teljesítmény esetén is, már a félidőben becserélte Babelt - sokatmondó tény. Mindenesetre a Pool a második félidőre legalább annyit elért, hogy ekkor már nem úgy tűnt, mintha a tizenegyedik - tizenkettedik helyekért játszana két alsó-középcsapat, hanem úgy, mintha a nyolcadik-kilencedikért. Torres a 71. percben egyenlítette ki a hátrányt, de a Liverpool szokása szerint igazán csak az utolsó tíz percben kapott észbe, ami most későinek bizonyult. A Pool a Wigan és a Manchester City meccsekkel ellentétben most a Riverside-ban nem két pontot veszített, hanem egyet nyert, a Boro pedig többet érdemelt volna annál az egynél. A Pool eddig sem kevés kínja mellé tegnap aztán hegynyi pakkot kapott. A régóta várt visszatérésre készülő Daniel Aggert épphogy gyógyulttá nyilvánították, amikor kiújult a sérüllése (lábközépcsont). A vissaztérése ismét nem látható előre, de könnyen lehet, hogy idén már nem öltözik meccs előtt mezbe. Ez még a viszonylag tűrhető hír a Liverpool-híveknek. Tegnap Tom Hicks a Pool egyik amerikai tulajdonosa bejelentette, hogy ők bizony tárgyaltak novemberben Jürgen Klinsmannal felkészülve "arra az esetre, ha netán Rafa a Realba csábulna". Haha. Ők tudják a legjobban, hogy  ezzel a történetmeséléssel csak elbizonytalanítottak mindent és mindenkit, tehát céllal tették, mert nem hisszük, hoyg ennyire hülyék... És milyen céljuk lehet ezzel? Elég valószínű, hogy Rafa lemondását akarják elérni, aki a ma reggeli "meg nem erősített" szerint még pert is fontolgat a tulajdonosok ellen. Már az is régen volt, hogy Liverpoolban minden rózsaszínnek tűnt, de az is, hogy ennyire feketének. (Middlesbrough-Liverpool:1-1)

Azért a Chelsea-t sem irigyeljük... annyira. A fél csapatuk hiányzik, tehát van gondjuk amivel megbirkózzanak, viszont - már nem is meglepetés -, éppen ezt teszik. A Kékek megint nyertek, most a minimum veszélyes Tottenham ellen tették ezt, ráadásul komolyabb probléma nélkül. Juliano Belletti lekopírozta Wigan elleni produkcióját - akkor és most is a 18. percben bontotta le majdnem a kaput, de most a vezető gólt szerezte, míg akkor a másodikat.. majd a sokáig a kispdon érlelt de az utóbbi időben húzóemberré vált Shaun Wright-Phillips góljával kettő nullára nyert, igazából vita nélkül. Még a hirtelen kékbe öltözött Anelka is lőhetett volna gólt, de ez még várat magára legalább egy fordulót. A Chelsea erejét mindennél jobban jelzik az utóbbi fordulók, a Spurst pedig Ramos nem tudta kiegyensúlyozottá tenni. A Tottenhamnél sok a jó napján szenzációs játékos, de kevesen vannak azok, akik minden körülmények hoznak nyolcvan százalékot. A Chelsea előtt pedig kalapot kell emelnünk. (Chelsea-Tottenham:2-0)

Aston Villa azzal lepett meg minket hogy nem lepett meg senkit. A Reading ellen pontosan azt tették, amit mindenki várt tőlük, és ahogy az amúgy gyászosan sikerült jóslatainkban sugalltuk, éppen az Agdonlahor-Young-Carew trió  és a mára sok nagycsapat vágyainak tárgyát megtestesítő Laursen hozták össze a gólokat, sőt, Young még a hátvéd fejesgóljában is benne volt a beívelés erejéig. A norvég nagyember két befejezést is vállalt. A Readingnek nem sok esélye volt ezen a mérkőzésen, a szépítő gólt az utolsó percben sikerült Harpernek megszereznie. A minden találatból részt vállaló Ashley Young már sokadszor produkált kiválót a Villában. Vele kapcsolatban egyre kevésbé az a kérdés, hogy viszi-e egy nagyobb klub, inkább az: melyik lesz az? Mindenesetre a Villának mélyen zsebbe nyúlnia majd, ha meg akarja tartani a balszárnyon mindig eleven fiút. Az O'Neill csapat ismét nekiállt pontokat gyűjtögetni, ahogy ősszel, és mostanában már nem is szerencsétlenek. (Aston Villa-Reading: 3-1)

Az Everton viszont tényleg egyre jobb! Nyilvánvaló és nem irreális céljuk a negyedik BL-hely megszerzése, most az eddigi negyedik Manchester City legyőzésével ezt vastag filccel alá is húzták. Azért nem volt ez sima mérkőzés, bár az Everton veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki és többet is támadott, akadtak periódusok, amikor csúszniuk, mászniuk kellett. Az egyetlen gólt a hátvéd Lescott szerezte, ezzel  tett azért, hogy minél gyorsabban elfelejtsék neki, hogy a Chelsea Hüvelyk Matyija, Shaun Wright-Phillips mellőle fejelte a Chelsea győztes gólját a Liga-kupában. Az Everton így most a negyedik, legközelebb a Wigannel játszanak idegenben egy nagyon erős sorozat előtt. A Bruce-gárdát követően a Chelsea és a Tottenham következik idegenben, majd a Blackburn otthon... (Everton-Manchester City:1-0)

Az a bizonyos következő ellenfél, a Wigan a Derbyhez utazott szombaton. Mindkét csapat váltott edzőt az év során, és némi pikánst ízt is adott a meccsnek Paul Jewell személye, aki hat idényben volt a Wigan menedzsere, egészen 2007-ig. Jewell sem segített... A Wigannek több helyzete volt meccs első ötven-hatvan percében is, de miután az 58 percben kiállították Claude Davist, a Derby kibekkelhetetlennek látszó hátrányba került. A 81. percben aztán Steve Bruce Sibierskit küldte a pályára, aki egy perccel később gólt lőtt, 1-0. Edzőcsere ide vagy oda, a jobb játék ellenére sem szerez több pontot a Derby mint Billy Daviesszel, sőt. Átlagban már most kevesebbet. (Derby-Wigan:0-1)

Az Upton Parkban a Fulham vendégeskedett, és a West Ham gyorsan hátrányba került egy egyre erősebb, de még bőven a kiesőzónában tartózkodó Fulhammel szemben. A 8. percben Bocanegra volt képtelen kiváló helzetben megcsúsztatni a labdát egy Simon Davies szabadrúgás után, amely így a döbbent Green mellett a kapuba jutott, ezzel bizonyítva, hogy néha még a bénaság is kifizetődő. ( A Csupasz pisztollyal azért változatlanul nem vágnak át minket..) A West Ham azért besöpörte a három pontot egy Ashton fejessel és az előrehúzódó Anton Ferdinand góljával, de a Fulham sokszor tartósan védekezésre kénszerített a hazaiakat. A Kalapácsosok szerencséjére azonban klasszisok híján a jól soha be nem vált, inkább labdavesztő, mint támadó taktikának beillő hosszú labdákkal operált a Fulham, amely mostanában mutatott jobb játéka ellenére is csak a Derbytől távolodik a tabellán, ami nem kunszt és nem is elég. (West Ham-Fulham:2-1)

Az egyik Ferdinand tesó így kipipálhatta a fordulót, már csak a másik, Rio volt hátra, és a két United, a Manchester és a Newcastle. Miután megtaláltuk az egyetlen hasonlóságot a két csapat között, rá is térünk a meccsre, ami kevésbé volt meccs, mint inkább a Toon szurkolóit irdatlan lelki mélységekbe taszító sportszerű bántalmazás. Senki nem mondhatja, hogy "de ha Owen szabályos gólját megadják az első félidőben akkor..", vagy, hogy az "utolsó gól nem is volt bent!",  mert ha így van, akkor sincs semmi sem. Akkor 4-1 vagy 5-1, az van! Ugyanazzal a látványos focival, amellyel így 6-0 lett a végeredmény, teljesen véletlenül 45 percre elosztott gólokkal. Cristiano Ronaldo, ez a szemtelen, kávébőrű, (ezt ugye, nem csak nőkre lehet mondani anélkül, hogy rasszistákká válnánk hirtelen?) narcisztikus piperkőc kurvapecér pedig óriási futballista, és ha így folytatja, pár meccsen belül az egészen hihetetlen 1 gól/kezdett meccs átlagot fogja produkálni a szintén hihetetlen tizenhatoson belüli bucskázás-átlaga mellé, bár meg kell mondjuk, szerintünk most az egyszer Ferdinanddal együtt joggal követelt büntetőt - szemben az amúgy mindig sportszerű Ryan Giggsszel.. Ronaldóval kapcsolatban lassan már csak azt reméljük, nem jut eszébe egy szép napon, hogy Rooneyval és Tevezzel bekötött szemmel a pályára lépve alázzanak szét valakit, mert nagyon morcosak leszünk. Ronaldo 3, Tevez 2, Ferdinand bratyó 1, ez volt a kotta, és csodák csodájára még pirosban is akadt játékos, akit tudtunk sajnálni, a góltalan Rooneyt. A Newcastlenél pedig - ahol talán csak annak örülhetnek, hogy tíz alatt megúszták -, villámgyorsan az alapokat is kell ásni. Minél előbb, annál jobb. Ilyen szétesett, erőtlen csapatot, mint amivé a Newcastle lett a meccs végére még nem láttunk idén a PL-ben. Bár tizenegydikek a Szarkák, 6 pontra vannak a kiső helyektől. Aranycipő, mi? (Manchester United-Newcastle:6-0)

Vasárnapra két meccs maradt, a Sunderland a meglepetést(?), a Blackburn az utolsó percekben lőtt gólt mentette át szombatról. A Portsmouth az afriakiak nélkül halovány teljesítménnyel hajolt a Sunderland előtt, melyben Gera Zoli egykori csapattársa, Kieran Richardson lőtte mindkét gólt. A Pompey afrikai légiója távozásával a nem is olyan régen a góllövőlista élén álló Benjanira is rátört valami feneség, mert háromszor is olyan helyzetekben választott gyermeteg megoldásokat, amelyeknél sokkal nehezebb szituációkból pár hónapja még gólt ért el. Már Muntariék távozása előtt elismerte Redknapp, hogy fárad a csapata, és mi nem tudunk, nem akarunk vitatkozni vele. Mind a játék, mind az eredmények, ezt mutatják az utóbbi időben. (Sunderland-Portsmouth:2-0)

A forduló utolsó meccsén a Blackburn egy utolsó percben szerzett találatal ért el izzadságos, de végeredményben megérdemelt győzelmet a Bolton otthonában, amelyből éppen csak Anelka hiányzott ahhoz, hogy 3-1 re nyerjenek a Reebok-ban. Félreértés ne essék, a Bolton jobb volt, mint amire szerintünk számítani lehetett, éppen ezért írjuk azt, amit. Anelkával ez három pont, nélküle végül nulla...  A meccs első fele a hazaiaké volt, vezetést is szereztek egy óriási Nolan góllal, majd rövidebb kiegyenlített játék után a Blackburn felülkerekedett, és attól a pillanattól, hogy Hughes McCarthy helyére beküldte Robertst, benne volt a mérkőzésben ez a végkimenetel. A Blackburn góljait Samba és Roberts szerezték. A Rovers a nyolcadik, Bolton a kiesőhelyen álló Sunderlanddel azonos pontszámmal a tizenötödik helyen áll. (Bolton-Blackburn Rovers:1-2)

Ennyi volt a 22. forduló, a hétvége érdekességei a Liverpool-Aston Villa, a Newcastle-Bolton és a Manchester City -West Ham lesznek.

66 komment

Címkék: chelsea beszámoló liverpool angol premier league arsenal 22 forduló manchestr united

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr30298670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papercut 2008.01.15. 19:07:48

Helló "Az egyetlen gólt a hátvéd Lescott szerezte, ezzel tett azért, hogy minél gyorsabban elfelejtsék neki, hogy a Chelsea Hüvelyk Matyija, Shaun Wright Phillips mellőle fejelte ki a csapatot az FA-kupából."
Ez így konkrétan nem igaz. Egyrészt a Ligakupából, másrészt még nem fejelte ki, mert a Ligakupa 2 fordulós, úgyhogy még elvileg fordíthat a visszavágón.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 19:17:57

papercut,

sárga lapot adtam magamnak, igazad van. Javítva!

crouchy 2008.01.15. 19:23:17

habitang siettél, ez dicséretes de össze vissza el van gépelve meg van benne pár hülyeség:)

mujure 2008.01.15. 19:23:41

"Cristiano Ronaldo, ez a szemtelen, kávébőrű, narcisztikus piperkőc kurvapecér pedig óriási futballista"
ez nagyon ott van:D ahogy az első félmondat is tökéletesen igaz. még annyit, hogy nagyon sajnálom szegény fulhamat, az elmúlt években mindig képesek voltak meglepetésekre, nagyon szimpatikusak voltak nekem. remélem, bentmaradnak a végén

crouchy 2008.01.15. 19:24:10

bocs mostanában senki ne vegyen komolyan, csak fel van cseszve az agyam

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 19:25:24

Crouchy

na, mondjad a hülyeséget, már úgyis eléggé kínos a tárgyi tévedés, ne kímélj

crouchy 2008.01.15. 19:31:23

egyrészt a tárgyi tévedésre gondoltam h hülyeség másrészt meg be fogom bizonyítani hogy a férfiak is menstruálnak:) Csak elragadott hirtelen a benítezzel szembeni rokonszenv valszeg ezér nem tetszett annyira elsőre. másodikra már jó:)

crouchy 2008.01.15. 19:35:56

"nem két pontot veszített, hanem egyet nyert, a Boro pedig inkább többet érdemelt volna" nah ilyet azér egy poolos ne írjon:)

ktn 2008.01.15. 19:42:01

"A Wigannek több helyzete volt meccs első ötven-hatvan percében is, az 58-ban pedig kiállították Claude Davist a Derbyből, és ezt a hátrányt Jewell gárda már nem tudta kibekkelni. Steve Bruce Sibierskit a pályára küldte a 81. percben, egy perccel később gólt lőtt, 1-0."

"A Newcastle pedig - amelynek még annak is örülnie kell ,hoyg tíz alatt megúszták, villámgyorsan az alapokat is kell ásni, minél előbb, annál jobb."

nekem is feltűnt, amit crouchy írt, a fenti három mondat ezer sebből vérzik, finoman is fogalmazva...

giacomo 2008.01.15. 19:50:35

Ha már Lescott. Mintha öngól lett volna.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 19:56:35

giacomo

szép napotok lenne, ha még azt is elcsesztem volna!:)) Nem, nem volt öngól!

ktn 2008.01.15. 19:58:13

habitang: különben a tartalommal nekem semmi bajom sincs, csak hát ugye bizonyos apróságok:)

ktn 2008.01.15. 19:59:23

a javított részbe most bekerült egy "daerby"

;-)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 20:00:19

ktn,

teljesen jogos, de ha kérhetném, az ilyesmiket e-mailben.!:)

Hispan07 2008.01.15. 20:02:39

nem lehetne külön is firkantani valamit arról, hogy a szerintem tökjó nevekből álló Newcastle mitől szerepel (mindig) ilyen borzalmasan? kisértetiesen hasonlít az eset az idei Valenciára...

(a kis ronáldókrisztiről meg mindig az jut eszembe, mikor 3 éve a milan elleni visszavágón a 90ik perc környékén már tudta, hogy bukó lesz a BL, és nekiállt duzzogni meg kötekedni az akkor még nem teljesen lesántult öreg csataló Cafúval. aki védjegy rágőózós mosolyával fogadta ezt, a kis krisztike meg majd megőrült, kis híja volt a pirosnak. beh szép is volt :))

Gotama 2008.01.15. 20:14:49

Höhö csak hogy kötekedjek: "a focitörténelem kötelező látnivalója"
oké, de a 3ból kettő latin ;) talán nem véletlen :D
Forza Milan!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 20:19:25

Hispan07

de, teljesen jó a téma, ha kevesebb "egyéb" lesz, megcsinálom majd. Ez nem az elkövetkező három hét lesz, az biztos.:)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 20:22:55

Gotama,

Ma ilyen nap van! Pontosan érted, miről van ott szó..:) Az olasz és spanyol bajnokság imádói nem fognak leülni United-meccset nézni cak azért, mert van ott portugál és argentin is.. Ez tényleg kötekedés, de nem baj..

crouchy 2008.01.15. 20:24:12

te jó ég milyen szar ez a pool? Xabi alonso most visszajött de arra jó h rontsa a fairplay listás helyezésünket. abban még komolyan versenyben vagyunk. pedig őt még akkor kinéztem mikor abban a valaha létezett egyetlen spanyol csapatban játszott akinek szurkoltam a bajnokságban. riise elromlott. aggert tönkreteszik a dokik. hyypia megbénult. jamie bizonytalankodik. finnan erőböl ad haza kapu felé, Gerrardnak 2 éve nem megy, mascheranonak csúnyák a fogai, benayoun vháá... de ami a legroszabb, a legjobb fromában lévő játékos spanyol. bár babel is ügyes. a kewell meg csak gólt nem tud rúgni. és ennek ellenére megint megnyerjük a blt. Ezért imádom ezt a csapatot:)

crouchy 2008.01.15. 20:32:51

amúgy állítólag feloszlatja magát a G14. bár ezt csak az NSOn olvastam..

Gotama 2008.01.15. 20:42:30

habitang!
Nem egészen így gondoltam:) Nem fejteném ki bővebben, de köze van az erősebb/látványosabb bajnokság-vitához:D

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 20:51:09

Szerintem nincs, de ez csak az én véleményem, ami szerint viszont sokkal inkább magának a Newcastle Unitednek, mint klubnak van köze hozzá, és ez tényleg megér egy posztot, nem is rövidet. Ez viszont annyi munkát igényel, amit most az "egyéb" nem enged, sajna..

Malcolm 2008.01.15. 20:51:57

Vhogy én nem csípem ezt a Céronaldo gyereket,de elismerem,h remekül játszik.Az Mu pedig jelenleg sztem a legjobb formában lévő gárda Európában,az Ágyúsokkal még nagy harcot fognak vívni a bajnoki címért.

Ronal-d'oh! 2008.01.15. 21:23:40

Habitang, megkövetlek. Ronaldo tényleg undorító nagy hisztit képes levágni, mikor még döcög a szekér, de utána...

badblood 2008.01.15. 21:44:49

C.Ronaldo frenetikus, megismételhetetlen, mágikus, varázslatos labdarúgói tudására-technikájára, a kibaszott nagy szarházi, köcsög pofájának az árnyéka vetül...
Kár érte...

geem5 2008.01.15. 22:39:30

mcbride hiányzik a lelkemnek nagyon a fulhamből, mióta nincs pályán, ragad a szekér a sárban sajnos
régóta ezt sulykolom, egyszerűen töketlen játékosok alkotják jelenleg a pool keretét, korábban többen vitatkoztak velem, mára talán belátják, és ez ám manager hibája (is) gyárekek!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.01.15. 22:49:26

habitang,
geordies sztorihoz van egy par infom,
konkretan felevig minden hetfon azt hallgattam, h mi a gond veluk (egyik tanarom a nyelvsuliban n'castle-i, raadasul fociedzo:)...

Ceronaldohoz:
abszolut politika mentesen, de nem tudom nemleirni:
ez a gyerek olyan, mintha a foci-isten emberi tulajdonsagokban megkapta volna az oszodi pinokkiot (GyurcsanyFerit).
(es nagyon nem vagyok jobbos, vagyis ezzel ne tamadjon senki :)

BL-helyekert meg oriasi harc lesz,
es megerdemelne a Pool, h megszivjak!
a szivem azt mondja, h a City is odaerhet,
de azert jatek alapjan ez liverpooli csata lesz!
(bar sunyiban odaerhet a Rovers is, aminek orulnek is rendesen, mert mar csak a bajnoksagra kell koncentralnia, mig
Everton: CC, UEFA
Pool: FA, BL
Villa: igaz semmi, de nem tetszik a jatekuk:)
City: remelem FA

C'mon City, rem 2x verik a WHU-t

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 22:54:15

"C.Ronaldo frenetikus, megismételhetetlen, mágikus, varázslatos labdarúgói tudására-technikájára, a kibaszott nagy szarházi, köcsög pofájának az árnyéka vetül..."

az év kommentje január elején? adjunk esélyt mindenkinek, sporttárs, úgy illik. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.01.15. 22:58:28

Habi!

Csinalnal nekem egy kimutatast, hogy hany Arsenal meccs eredmenyet, 1x2 tippeleset talaltad el? kulon az uccso 5-6 meccsre is? :) Mikor meglatom a tipped, komolyan felni kezdek...tippelj inkabb x-et, es akkor behuzzuk a 3 pontot...:)
Csak kotekedes volt, de a statisztikara tenyleg kivancsi vagyok:)

Udv, ymy

ui: a szezon kezdete utan fogadtam 1 lada sorben, hogy a pudliak nem indulnak jovore a BL-ben...alakul:)

ui^2: az "egyeb" dolgok miatt hanyagolod az nst-t, ami nem tesz nekunk jot - en mar az olasz osszefoglalora irok, ez mar a veg...:) szedd ossze magad, vagy ahogy a Szoke Szikla mondotta volt: "menjel be es rugj egy golt" (idezet csunya szavak nelkul - a szerk:D)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.01.15. 23:04:30

_benito
mintha Te is kaptal volna egy ev eleji kommentet az olasz osszefoglalaod miatt...:) ha jol lattam, akkor a spanyolknal is osztottak a szurkolok egymast...alakul ez, alakul...
-juve tizi (a vak is latta, hogy kamu)
-angol vs olasz foci
-fantasztikus milan 1 meccs utan
-real vs barca
-buffon vs cassilas
-kocsog-e c ronaldo

forr a levego:)

Udv, ymy

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 23:09:00

imi

Arsenal, Liverpool és Chelsea a bukóim! Első esetben az Arsenal, utóbbiakban pedig a ketyegőm az oka.:)

ui: egyebeket meglátjuk..

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 23:09:53

ja, megkaptam, nem is hiszem, hogy ma fogok tudni aludni. :)
egyébként köszi...

h492019 2008.01.15. 23:34:49

habitang!

egykét összevissza elgépelés télleg van.. ;)

"Az O'Neill csapat ismét nekiállt pontokat gyűjtögetni, ahogy ősszel, és mostanában már is szerencsétlenek."

már is szerencsétlenek? :) mostanában?

"(Bolton-Blasckburn Rovers:1-2)"

Blaksckbourn :)

üdv D

halareaal 2008.01.15. 23:36:01

ennek az aston villának harcban kéne lennie a bl indulásért. amugymeg a lyon sokmindent elkövetett, h szétbombázza saját csapatát, de abból legalább megszedték mgukat, barosra carewt elcserélni viszont hihetetlne baklövés volt.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.15. 23:41:42

h492019

Hát basszus, ilyen ez a mai nap... Javítva, persze kösz! Tanulságos este volt.

gabenito 2008.01.16. 00:11:42

minden tiszteletem de giggset felrúgta A. Smith (akit szintén szeretek) nézd meg újra mieéőtt ársütnéd valakire ezt a feldobós megbélyegzést (amit majdnem mindenki csinál de csak akkor baj ha C. csinállja). hát igen... az irigység
Mondjuk most ez a divat.
glory

gabenito 2008.01.16. 00:14:52

goaltube.org/modules.php?name=News&file=article&sid=9&mode=&order=0&thold=0
megnézeni: 3:45 - 3:55
najó de énis csak indulatoskodok amikor a vbn rooneyt kiállították róla én is hasonlókat mondtam róla.
csak mégis annyira gagyi h mindenki kényszeresen jófejkedik az 'elismerő' fikázásával...

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 00:28:14

gaben

Az Arsenal tizijét és a Ronaldo meg a Giggs eseteket szerintem nálam többször nagyon, de nagyon kevesen látták. Giggsét nem is kellett olyan sokszor megnézni, mert többszázszor annyit fociztzam, mint ami elég ahhoz, hogy megítéljem az esetet. Giggsy beakasztotta a lábát, és kész..

Ronaldóról:
Legegyszerűbb védekezés: "irigység". Aki Ronaldót szidja, az "irigy"...:) Szerintem csak egészségesen ítél. El sem tudod képzelni, hogy valaki nem irigykedik Ronaldo miatt??? :) Persze, mint futballista betettem az év csapatába, más kérdés, hogy leigazolnám-e, vagy szeretném-e a kedvenc klubomban látni. Előbbi előfordulhat, nyilván másképp gondolkodnék mint edző, és bele sem tudom képzelni magamat abba a helyzetbe, így fogalmam sincs, mit választanék. Szurkolóként viszont elég megingathatatlan a válszom, nem akarnám a csapatomban látni meccsenként három góllal sem. De azt biztosan nem tenném, hogy eljátszom, hogy nem értem, mi a baj vele.:)

Na, Ronaldo-ügyben asszem többet nem ragadtatom magam kommentre..:)

Üdv!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 00:29:31

gaben,

mondom, biztosan több, mint harmincszor láttam az esetet az elmúlt három napban, ennél kicsit jobb minőségben!:)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 00:35:30

Az elismerő fikázás pedig nem létezik.. Elismerem, hogy jó játékos, egészen kiváló. De ha a Ronaldóról csak mint futballistáról beszélnék és szépeket mondanék az olyan lenne, mintha egy bűnronda fogatlan nőről csak annyit mondanék, hogy rohadt jó melle van.

Noname 2 2008.01.16. 01:15:43

Ronaldo játékának talán a leggyengébb pontja az, hogy a sok műesés miatt körberöhögik a birók.
CéRonaldó előbb vagy utóbb, de a Realban fog kikötni, szerintem. Kakát már úgysem tudja megszerezni a Madrid, pedig Kakának jót tenne, ha lelépne a Milan U40-es csapatából.

gabenito 2008.01.16. 01:18:51

1:Smith nagy sebességgel labdához nem érve (kb szándéktalan bicikliscsellel berepül giggs elé és a lábát kirakva akadályozza a h folytassa a labdavezetést. tény h giggs beakasztott de ha megnézed akkor már smith lába rég koccant giggséhez ellenben a labdához nem. utána valóban dramatizált giggs de szerintem a szabálytalanság 'jelzésén' kívül mást nem tett. (erről azt is el tudom képzelni h csak még el akarta lőni a labdát.)
de nehogymár giggs finom bokamozdulattal finoman szedje ki a lábát Smith lábai közül aki oda betoppant! nézde meg újra! nem a minőség számít és halvány gőzöd nincs arról hogy én eddig hányszor és milyen minőségben láttam
2:ilyennel nem jövünk h én annyit fociztam h tudom mert itt mindenki ugyanolyan kis netbuzi és ezek csak szar szövegek maradnak (amúgy én is focizok, fociztam, (és fogok) rendszeresen)
3:Azt kéne megérteni h én ugyanolyan reflexből védem ahogy ti oltjátok... ez a szurkolás rendje...
engem csak az zavar h ez ilyen jófejségi mutató h ki fikázza (ezt érzem)
4:én nem örültem neki a manuban de szerintem azért értékelhetnétek hogy igenis érik a játékra nap mint nap és egyre felnőttebben kezeli ezeket nem mindig hisztizik stb... de ez a zsigeri gyűlölet és mindennaponkénti beszólogatás minden bloggertől kurva szar érzés annak aki ha nem is rajong érte de próbálja elfogadni.
5:egyrést gyerekes egy olyan közegtől aki azért informatív hozzáértő akar lenni másrészt olyan mintha egymás anális oralizálása lenne (mindig felhozzátok és jól megerősítitek egymást h igen egy kis cigánykurva amiben ha értem is az érzelmet mint felelős blogszerkesztő akit olvasnak foglalkozhatnátok ezzel)

gabenito 2008.01.16. 01:23:33

undorító mennyi időm van..
amúgy örülnék ha minden húzódásod ellenére válaszolnál. és értem h azt írtok amit akartok és akinek nem tetszik menjen a picsába csak szerintem hosszútávon megéri kicsit ha hogyha nem is kevésbé pártatlannak de legalább kevésbé bunkónak lenézőnek lenni.
az elismerő fikázást pedig nem definiálom mert amit ronaldoról írtál fent definiálja helyettem.
(mondom ezt mindig ugy hogy a modor bánt meg hozzáállás ami bármennyivel jobb mint a magyar médiumok 95%ában de még mindig kevés. persze egy blogtól túlsokat várok meg európa még mindig csak szomszéd :P

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 02:08:53

gaben


1.) Egyet tudok mondani, én így láttam, és rajtam kívül még elég sokan, számtalan visszanézés után
Igaz, hogy nem tudom, hogy te hányszor láttad, de az én véleményemet nem tudja befolyásolni az sem, ha ezerszer. Te mondtad, hogy nézzem meg még egyszer, én erre válaszoltam azzal, hogy nem kell többször megnéznem. Hidd el, elégszer megnézi az ember, mielőtt posztot ír, és mégis vannak esetek, amikor nehezen dönt, éppen a második pontod miatt.
2.) De jöhetünk, mert igenis számít. Egyes riporterekről igenis meg lehet állapítani, pár helyzet megítélésénél, hogy mennyit játszottak. Egyszerűen vannak szituk, amikor ez számít. Van egy csomó eset, amit nem tud megítélni az sem, aki egész életét egy székben töltötte meccsnézéssel.
3.) Nem reflexből oltjuk, azért oltjuk, mert nem olyan csávó, amilyen gyereket szeeretnénk magunknak, sőt... Pont olyan, amilyet nem.
4.) Érik a játéka tényles, lassan nem lesz hová érjen, és azt hiszem, ezt kellően elismerjük. Soha még nem gondoltad, hogy akit ennyien nem kedvelnek, az tehet róla? Érdekes, hogy a privát életben ezen nem is gondolkodnál, egyetértenél. Magammal kapcsolatban annyit mondhatok, én nem gyűlölöm Ronaldót. A gyűlölet szerintem egészen más érzés.
5.) Foglalkozunk, hidd el, de ez még mindig egy blog, ahol ilyen dolgok előfordulnak. Azt észre sem veszed, hogy Giggsről mindig csak jókat írok, és valószínűleg ha észrevetted, akkor sem gondolod azt sem hogy imádom, és itt nyalok be. Csak Ronaldo a kényes téma mindig, mert MU-drukker erre ugrik!:)

Üdv

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 02:28:54

Egyáltalán nem húzódozom a válaszok elől. Válaszoltam, és fogok is, mint ahogy mindegyikünk szokott, ha normális hangnemben kérik számon, hogy mit miért írt.

Hát ez az európázás nem éppen telitalálálat, de gondolom ezt magad is tudod..:)

wan2bee 2008.01.16. 02:33:18

gaben kifejtened szereny velemnyedet pl Vierarol? Vagy esetleg legyen Lehmann, netalalntan mondjuk Winterburn?? Te is utalod oket, mert mus vagy, en meg Ronaldot utalom, mert MUs, raadasul egy kulonosen tenyerbemaszo darab. Kb mint neked Viera volt..

C Ronaldo ma a vilagon kb legismertebb focistak egyike (mar ahol szamit, Europa) Es az egyik legdragabb lenne ha a mu eladna. mindezekmellett ott van Kaka, aki szinten nagy geniusz de kozel sincs annyit a mediaban, mint Ronaldo. Ezert beszel mindenki Ronaldorol. Es az nem kolcsonos oralizalas, hogy mindenki elkuldi a sunyiba Ronaldot (egyre nehezebb jelzok nelkul leirnom a nevet), hanem mindenkinek a maganvelemenye. Amugy miert van az, hogy Kaka nem megy el Romaba kurvazni, meg nem hiv a sajat lakasara kurvakat a haverjaival, nem tesz ugy, mintha isten lenne (anlekul is majdnem az, mint tudjuk) Csak csinalja a dolgat. Ronaldo a szo klasszikus ertelmeben vett kurva. Fizetnek erte, o meg nyoszorog, es felhivja magara a figyelmet. Kaka ellenben egy jo szereto... Es amig nem olvasol olyan cikket, hogy a US Airlines 119-es jarata tegnap nem zuhant le Philadelphia folott, addig szerintem normalis, hogy azt vesszuk a szankra (oralizalunk) aki a mediaban (meg amugy a szemunk elott) kivivja maganak ezt a sorsot..

Es a legnagyobb kocsogseg tole, hogy emellett ma tenyleg talan a vilag legjobbja. Mert ha nem lenne, akkor nyugodt szivvel lehetne basztatni. Mondjuk most is nyugodt szivvel basztatom, csak melleteszem, hogy elismerem amit a palyan nyujt, es ha nem arnyekolna be magat a sajat egojaval es egyeb tetteivel, akkor sokkal nagyobb "jatekos" lehetne belole. De vegulis George Best is vitte valamire :)

d3vnull 2008.01.16. 10:03:32

"undorító mennyi időm van.."
És tényleg, pajtás :) Mindenki más meg a válla felett pillantgat, hogy nézik-e a kollegák, kivéve engem aki otthon dolgozom :)

Céronáldó téma : hihetetlen, hogy minden rohadt post-ban előjön...tököm kivan vele őszintén szólva.

Annyit fűznék még hozzá, hogy Belletti gólját szerintem nézzétek meg, ha nem láttátok volna még : www.youtube.com/watch?v=a19R8aMaVU0

Tudom, hogy lőttek már ilyet, de én nagyon ledöbbentem tőle. Úgy gondolom, hogy amíg Alex és Belletti RÚG gólokat, Terry fejel gólokat addig tudom még azt is tolerálni, hogy Pizarro-val kisérletezünk :) Szegény perui srác nem nyűgöz le. Látszik rajta, hogy ügyes lenne ő, csak éppen nála is jelentkezni látszik a Stamford Bridge-Shevchenko betegség. Röviden az, hogy idejön és bénázik. Mondjuk ő annyira amúgy sem volt ász. Na de, Anelka jött, reméljük jó lesz. Én bízom benne.

Viszlat 2008.01.16. 10:49:06

Nagyon úgy tűnik, hogy Given egyedül Rooney-ra gyúrt rá, az összes lövését megfogta (vagy a védő kirúgta mögüle). Jó meccs volt, végre megmutattuk mire vagyunk képesek, meglesz ez a bajnoki és Milan - MU döntőt szeretnék látni :)

r_magpie 2008.01.16. 11:07:56

pote, ha post nem lesz belőle, engem érdekelne, miket mondott a tanárod newcastleből

marchellow 2008.01.16. 11:15:20

"en meg Ronaldot utalom, mert MUs"
meggyozo erv.
"Amugy miert van az, hogy Kaka nem megy el Romaba kurvazni"
azert, mert Kaka Milanoban kurvazik :)

badblood 2008.01.16. 11:17:42

_benito

...az év kommentje január elején?...

Mit kap az év kommentjét író? XD
(bár igazából nem törekszem eme "díjért"...) :))

seahawks 2008.01.16. 11:20:40

a poolnak nem kell aggódni a bl-helyért...mert bl-t nyernek..

gabenito 2008.01.16. 11:23:23

szerintem ez normális hangnem.
abszolút kivoltam vieratol amig el nem ment.
de amúgy érdekes módona frnacia válogatotban meg abszulút kivívta tiszteletem az alázatával akrásával hajtásával.
továbbra is csak ezt a folyamatosságot nem értem h miért olyan kurvajó ez az onanizálás. de komolyan már akkor sem zavarna ha nem a cikben lenne mert a kommentelő szerintem kevésbé zavaró.
pl nem attól függ h milyen virágnyelven írja valaki h kávébőrű hanem emberek alapból: ki a faszt érdekel a bőre?

én nem érzem h nem lenne a normális a hangnemem ha erre célzol
nem kérem számon csak építő jellegű kritika:
most már nem hogy unalmas de kifejezetten zavaró ez a sok berögösödött faszság ami minden cikkben előjön.

Kaká egyázaában pedig nagyipari sikkasztás folyik.
amúgy.

Everred 2008.01.16. 11:33:11

Emberek, annyi játékos van, aki legalább akkora színész, mint Ronaldo, és legalább akkora arca van. Fabregas, Anelka, Drogba, Ibrahimovic, Gerrard (bizonybizony), Eto'o, Totti sorolhatnám - szóval igazán néha beléjük is rúghatnátok, unalmas ez az állandó Ronaldo-fikázás.

És mondhattok akármit, tényleg csak az a szánalmas igyekezet jön le belőle, hogy azért találjatok benne valami rosszat (öööö lehet, hogy jó, de gusztustalan, pfuj, rohadjon meg, szemétgeci, az ilyeneket ki kell irtani a futballból) és akkor megnyugszik mindenkinek a kicsi lelke.

Ez a Kaká, mint földre szállt istenség-kampány pedig kezd fárasztó lenni.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 11:48:28

gaben

Éppen azért válaszoltam, mert normálisnak éreztem a hangnemet.

Everred 2008.01.16. 11:50:21

Amúgy a Newcastle-nél ANNYIRA nem bonyolult a probléma: egyrészt a nyomás, amit nem is annyira a drukkerek, mint inkább az iszonyúan eltévelyedett helyi sajtó és média generál - ezt egyszerűen nehéz bírni.

A másik pedig, hogy bár jó nevekből áll a csapat, van egy közös tulajdonságuk ezeknek a jó neveknek: lassúak. Nyilván nem Owenre és Martinsra gondolok, inkább a középpályára: Butt, Smith, Geremi, a hatvanöt sérülése után Duff is... nincs olyan középpálya így, amely képes lenne összefogni a dolgokat, mert sem fizikálisan, sem játéktudásban nem az igazi az a sor.

Minderre rájön még az, hogy a védelembe képtelenek épkézláb embereket igazolni (Cacapa, atyaég, amikor Rooney megkerülte, én a helyében lefeküdtem volna a földre nyöszörögve és cserét kérek). Így meg már nem is olyan nagy csoda. A Derby elleni 2 meccs/1 pont mérleg mondjuk ellentmond bármiféle tudományos magyarázatnak, az biztos...

gabenito 2008.01.16. 12:03:39

bakker eddig frankón nem láttam a válaszod de tényleg!
úgy értem h érik a játéka h egyre kevesebbet dobálja is magát (pl ha már vezetünk 5-0 akkor néha eszébe sem jut h n megtehetné (néha igen)
és igazad van abszulút ugrok erre mert nekem sem egy egyszerű téma csak mint cikkíró aki mégis inkább elemz mint ítél egy kis ritkításra golndoltam. megértem h nehéz de nagy a felelőség :) (bár nem ismerem az olvasottsági mutatókat)
Épp azért kell finoman kezelni mert mindenki ugrik rá valaki a nyálát verve és valaki fájdalmasan :)
amúgy kb soha nem kommentelek sehova csak szeretem ezt a blogot és inkább ilyen olvasó levél akar lenni mint vitatkozás

de jó hogy legalább lehet beszélni róla
GLORY :)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 12:06:20

Everred


Igen, kezd unalmassá válni - főleg azoknak, akik esetleg a Newcastleről szeretnének vitatkozni - délután vagy este ezért emailben fogok válaszolni, OK?

Everred 2008.01.16. 12:11:36

Nekem megfelel... és mint láttad, a Newcastle-ről is szívesen vitatkozom bárkivel :-)

Everred 2008.01.16. 12:14:16

És nem tudom, lesz-e esetleg külön poszt a Liverpoolnál történő agyeldobásról, de ez egy igen kiváló cikk, szóval nem várok vele.

www.timesonline.co.uk/tol/sport/columnists/martin_samuel/article3193659.ece

badblood 2008.01.16. 12:40:47

Everred

A nagy-színész-arc- felsorolásból szerintem Drogba tán egy kicsit kilóg, viszont (Chelsea drukkerként) ajánlom helyette J.Cole-t, legalább is ami a színészei képességeit illeti. Bár mostanság már kezdi levetkőzni eme tulajdonságát, de korábban nem egy olyan meccse volt, hogy ha elszaladt mellette valaki, ő azonnal hasra, avagy hanyatt vágta magát meccsenként természetesen többször is, attól függetlenül, hogy a pálya mellik részén tartózkodott éppen...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.01.16. 14:00:22

r_magpie

csak diohejban:
a srac egy eve jott at N'castlebol Man-be.
neki csak United van :))
O alapbol a szurkolok reszerol erkezo nyomast jeloli meg problemanak. Vagyis pontosabban a hazai meccsek szurkoloira gondol. Es itt nemcsak az edzot ero megjegyzesek (BigSam mogott ordito geordie, ugye mindenki emlekszik?! NST-n is fenn volt), hanem a jatekosokat ero atrocitasok is szerepet jatszanak.
Szamtalan peldat felsorolt, h par hiba utan hany jatekost kikezdtek a szurkolok, majd nagyreszt emiatt elbizonytalanodtak, foleg fiatalok persze...
Aztan mar szinte nem is emlekeznek a szurkolok az utolso trofeara, es ez mar szinte frusztralo, foleg egy olyan varosban, ami nem kicsi, es minden a focirol szol.
(kormendi kosarfanatikuskent at tudom erezni, azt amirol o beszel ,raadasul a jelenlegi problemak sajnos nalunk is jelentkeznek)
Hiaba volt tulajdonos valtas, mindenki kapasbol akar eredmenyt!
Jo pelda ugye MU, ahol Fergie-t hagyjak dolgozni (vagy Arsenal), de ha anno Fergie nem nyeri meg az elso trofeajat, az FA kupat, akkor neki is mennie kellett volna! De hat megnyerte...
Az Owen koruli hercehurca, serulesek, biztositasok (a sajtoban mindig angol valogatott, sosem "a N'castle jatekosa) is csak rosszul sultek el.
Es persze a jatekoskivalasztasnal is jobban lehetne figyelni, mert mintha vonzanak a balhes jatekosokat (itt aztan sorolni lehetne a neveket)
na diohejban ennyi...

de az tenyleg szegyen, h a Derby pontjainak tobb, mint felet ellenuk szerezte:)
nem vagyok oriasi N'castle fan, de szurkolok nekik, mert az a kozeg mindig is szimpatikus volt, meg Shearer forever (azok a cselsorozatok:))!

kis Cronalso,
Manchesterben is sokaknak unszimpatikus, es nem a City szurkoloknak!
Itt elek, sokszor elojon...
ott voltam a Derby elleni meccsen, ahol a 90.percben kapott tizenegyesnel (nem vita, h az volt-e:) a kulonben nyugdijasotthonra hajazo publikum egy emberkent kovetelte Tevezt, h meg legyen neki a mesterharmas, de ugye...
en mindig jobban szerettem a szereny zseniket:
hogy ne batsa gaben szemet, ezert Cafut irom le!

kroos 2008.01.16. 14:04:21

Amig C.Ronaldo nem lesz annyira legitim mint Ronaldinho,addig jól fog játszani.Ugyhogy lehet bántani nyugodtan,ö pedig a pályán válaszol mindenre.

halareaal 2008.01.16. 16:38:00

Manapság a 11esen belül gyakorlatilag mindenki eldobja magát, ha ugy érzi nem tudja továbbvinni, vagy nem lesz belőle helyzet. C. Ronaldoval szemben gyakrabban szabálytalankodnak, többször kerül ilyen heyzetbe, az ellenfelek pedig többször vesztenek miatta, mint talán bármelyik más játékos miatt. nem hiszem h rosszabb volna ilyen szempontból, mint a fent említettek, bár drogba sztem is kilóg abból a sorból. ronaldonak madrida kéne jönnie, ott jobban szeretnék.:P 1ébként meg azt nem hiszem, h ha vkinek a csapatában játszik, az ne szeretné. a most őt legelvakultabban gyűlölő pool, city, vagy chelsea drukkerek is megőrülnének érte, ha bajnoksághoz segítené őket és az ellenfél védelmét bolondítaná. max nem ismerik be:)

emese23 2008.01.16. 17:09:09

Mint fiatal 19 eves lany anno a 2006os vilagbajnoksag utan kezdtem C.Ronaldo miatt az Mu meccseket nezni...azota mar jartam kinnt itt elek angliaban es sokan utaljak ot de minden mas csapat is szivesen latna a sajat csapataban meg a szurkolok is...van egy stilusa de rengetek embert szorakoztato footballt jatszik es nelkule jelenleg nem sokra menne az MU...persze majd elmegy a realba de remelem nem lesz olyan hulye h a kozeljovobe tegye ezt meg.igaz van annyira nagykepu h elosszor angliaban szeretne felejthetetlenne tenni magat ez olyan nagy bun?nem hinnem..jovore meg jon majd az aranylabda is...

badblood 2008.01.17. 20:39:31

wan2bee frankón kibontotta azt, amit én egy mondatban összefoglaltam C.Ronaldoról.
Lényeg a lényeg: sokkal-sokkal nagyobb játékos lenne/lehetne, ha visszavenne az arcából...
Bízzunk(??) a csodában.
Hátha...
süti beállítások módosítása